STUDIESTART HÅNDBOG. For nye studerende på AAU CPH

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STUDIESTART HÅNDBOG. For nye studerende på AAU CPH"

Transkript

1 STUDIESTART HÅNDBOG For nye studerende på

2 2 INDHOLD GODT I GANG PÅ 4 AAU MAIL 4 AAUCARD 4 WIFI 5 MOODLE 5 KØB AF LITTERATUR 5 STUDIEORDNING 5 HVORDAN FINDER JEG RUNDT PÅ CAMPUS? 6 STUDIESEKRETÆR 7 KALENDER FOR STUDIESTART 7 TUTOR/BUDDY TEAM 7 STUDIEMILJØ 8 STUDENTERORGANISATIONER PÅ 8 FITNESS OG SPORT 9 FORDYBELSESRUM 10 SPEJLSALEN 10 FÅ INDFLYDELSE SOM STUDERENDE 10 PRAKTISK INFORMATION 12 INTRANET 12 FÅ INDSIGT I DAGLIGDAGEN PÅ 12 AAU STUDENT APP 12 KANTINERNE PÅ 12 BIBLIOTEK OG LÆSESAL 13 PRINT OG KOPI 13 VÆRKSTEDER OG LABS 14 PROJEKTARBEJDE OG SAMARBEJDE 14 STUDIE- OG KARRIEREVEJLEDNINGEN 16 STUDIEVEJLEDNING OG STUDIERNES VEJLEDERE 16 KARRIEREVEJLEDNING 16 INTERNATIONAL VEJLEDNING 17 SU-KONTORET 17 DIGITAL EKSAMEN 17 STADS 17 ANDRE VIGTIGE KONTAKTER 18 INFORMATIONSDISK 18 CAMPUS SERVICE CPH 18 NOTER 19

3 3 VELKOMMEN TIL Velkommen som ny studerende på Aalborg Universitet København, også kaldet. Studiestart er en dejlig tid - campus summer igen af liv, og et nyt semester med læring, fordybelse og nye bekendtskaber er i gang. Som ny studerende er der en masse ting, du skal forholde dig til. Både studieformen her på AAU, men der melder sig sikkert også en masse praktiske spørgsmål. Hvordan finder jeg mit skema? Hvor længe har kantinen åbent? Og hvor kan jeg gå hen og få IT support? For at gøre din studiestart lidt nemmere og mere overskuelig har vi lavet denne håndbog, som vil hjælpe dig med at begå dig den første tid på campus og svare på de spørgsmål, du måske sidder inde med. Hvis du ikke finder svar her, så spørg endelig din tutor eller buddy. Han eller hun kan højest sandsynligt hjælpe dig. Rigtig god studiestart!

4 4 GODT I GANG PÅ AAU MAIL Alle studerende på AAU får deres egen . Hvis din forelæser, studiesekretær eller andre på AAU vil i kontakt med dig, sker det via din AAU mail, og det er derfor vigtigt, at du jævnligt tjekker denne . Herudover kommer der også anden information via din AAU mail. Aktivér din AAU mail Når du er blevet optaget på dit studie, skal du aktivere din AAU mail ved at logge ind på Unistart på Du bliver undervejs bedt om at vælge ny adgangskode til din . Husk, at vælge en kode, der både er sikker, og som du kan huske, da dit brugernavn og kode til din AAU mail automatisk bliver dit brugernavn og kode til langt de fleste itplatforme, der benyttes på AAU. Hvordan kommer jeg ind på min AAU mail? Du kan enten tilgå din AAU mail via Outlook eller via AAU webmail på mail.aau.dk. Herudover kan du opsætte din på din smartphone og lignende. Du kan finde guides til dette og meget andet på AAUCARD AAUcard er dit personlige studiekort. AAUcard bruges først og fremmest som id-kort, når du opholder dig på universitetets område. Det gælder især uden for normal åbningstid, hvor du kan blive afkrævet legitimation, hvis du opholder dig på campus. Herudover fungerer AAUcard som adgangskort til AAU s bygninger, især udenfor åbningstiderne, hvor du kan komme ind ved at bruge dit kort og din pinkode til kortet. Normal åbningstid på campus er hverdage kl til Dit AAUcard er også dit lånerkort til biblioteket, print- og kopikort, adgangskort til fitnessfaciliteterne og rabatkort til studierabatter. Da dit AAUcard er personligt, må det under ingen omstændigheder videregives eller udlånes til andre. Hvis dit AAUcard misbruges, vil det blive spærret. Bestil og aktivér dit AAUcard Når du er blevet optaget, skal du bestille dit AAUcard ved at logge ind på UniStart på og uploade et billede af dig selv under fanen Bestil AAUcard. Billedet skal være vellignende, taget lige forfra og have en rolig baggrund. Når du har modtaget kortet, skal du oprette en pinkode på pin-aaucard. aau.dk/studerende. Derefter skal du sørge for at aktivere kortet hos betjentene i Campus Service (bygning A, den grønne dør til højre for receptionen). Husk, at du skal genaktivere dit AAUcard i starten af hvert semester for fortsat at få adgang til bygninger og services. Vil du vide mere om dit AAUcard, eksempelvis hvad du gør, hvis du mister det, så kig på www. aaucard.aau.dk eller spørg hos Campus Service.

5 5 WI-FI På er der tre forskellige trådløse netværk (AAU-1x, Eduroam og AAU-1-DAY). Det anbefales, at du som studerende anvender AAU-1x ved at bruge din AAU mail og adgangskode. Eduroam kan benyttes på mange andre universiteter ud over AAU. Hvis du ønsker at anvende dette, skal du oprette en profil hertil. Sidst er der gæstenetværket AAU-1-DAY, som skifter adgangskode dagligt. Du kan finde dagens kode til dette netværk ved informationsskranken på, online eller via appen AAU-1-day. Find mere information om wi-fi på og guides til opkobling på MOODLE Moodle er AAU s Learning Management System, og bliver brugt af alle studier på campus. Moodle giver dig digital adgang til relevante undervisnings- og læringsmaterialer, eksempelvis slides, litteratur, opgaver m.m. Det er også her, du finder dit skema. Du får adgang til Moodle via dk og trykker Log ind øverst til højre. Herefter taster du din AAU mail og koden for at logge ind. På startsiden kan du se dine semestre, og når du klikker ind på disse, finder du kurserne på semestret. Det er under de enkelte kurser, du finder informationer om forelæsninger m.m. For at hjælpe dig godt i gang med Moodle er der blevet udarbejdet guidevideoer, som du finder på hvor du også finder andre introduktionsvideoer til AAU s vigtigste IT systemer. KØB AF LITTERATUR Factum Books er AAU s forhandler af studiebøger. Som studerende kan du bestille studiebøger på nettet på dk, og de vil blive leveret på. Vil du hellere købe dine studiebøger i en fysisk forretning, åbner der en midlertidig pop-up boghandel på, der har åbent i starten af september. Ellers anbefales Academic Books på CBS (Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg). Der findes flere hjemmesider, hvor du kan finde brugte studiebøger, og der er også nogle studier, som har Facebook-sider specifikt til salg af brugte bøger. Onsdag den 6. september afholdes der desuden Book Fair (bogcafé) hos onsdagscaféen Kaffepletten, hvor der også vil være salg af brugte studiebøger. STUDIEORDNING Studieordningen er et vigtigt dokument for dig som studerende, da du her kan se kursusbeskrivelser, læringsmål for kurset og hvilken slags eksamen der er på kurset. Det er ud fra studieordningens beskrivelser, læringsmål og krav, at dit studie får dets indhold og bliver planlagt. Det anbefales derfor, at du før hvert kursus læser beskrivelsen af kurset i studieordningen. Du finder link til studiets studieordning på studiets hjemmeside.

6 6 HVORDAN FINDER JEG RUNDT PÅ CAMPUS? består af fire bygninger. Hovedbygningen A (A. C. Meyers Vænge 15), og i forbindelse med denne bygning B, C og D (Frederikskaj 12, 10B og 10A). Bygningerne ligger i rækkefølge, således at bygningen tættest på bygning A er bygning B, og den længst fra er bygning D. Navnet på et lokale vil oftest også være en betegnelse for, hvor det findes. Eksempelvis: A Bogstavet er bygningsbetegnelsen. Det første tal foran punktummet angiver etagen i bygningen, og tallene efter punktummet er det specifikke lokalenummer. Det er dog ikke alle lokaler, der endnu kan lokaliseres ved dette system, da det er under omlægning. Er du i tvivl kan du altid spørge om vej hos informationsdisken i bygning A. Vil du søge efter et lokale eller få et overblik over campus, kan du gå ind på Kortet findes også som app til Android og ios. Søg på AAU Map på App Store eller Google Play. Oplever du problemer med appen, er du velkommen til at kontakte kommunikation@cph.aau.dk.

7 7 STUDIESEKRETÆR Dit studies studiesekretær er en af de vigtigste personer at kende i din studietid på, da vedkommende er bindeled for rigtig meget på campus. Studiesekretæren står eksempelvis for skema, at offentliggøre eksaminer på platformen Digital Eksamen, at sende vigtige informationer såsom deadlines til dig og meget mere. Langt de fleste studier sørger derfor også for at præsentere dig for studiesekretæren i løbet af studiestarten, så du ved, hvem vedkommende er, og hvad han eller hun kan hjælpe med. Du finder kontaktinformationer på din studiesekretær på dit studies hjemmeside. KALENDER FOR STUDIESTART Studiestarten er en travl, men også spændende og sjov tid. Det kan dog være en udfordring at holde styr på alle datoerne. Så sørg for at få et overblik over dit skema i Moodle - og derefter et overblik over de sociale arrangementer på. Du kan finde et overblik over disse arrangementer på den studenterdrevne hjemmeside TUTOR/BUDDY TEAM På har vi tradition for, at de fleste studier som minimum har én tutor. Nogle studier har endda et helt hold af tutorer. Herudover har vi haft en særskilt buddy-ordning til internationale studerende. I år prøver vi for første gang at slå de to ting sammen under navnet Tutor/Buddy Team. En tutor/buddy er en nuværende studerende på, der kan dele ud af sin erfaring med at studere på AAU. Du vil møde din tutor/buddy på studiestartsdagen den 1. september, hvor de vil tage imod dig. Herudover kan du møde dem til forskellige sociale arrangementer, og hvis du er bachelorstuderende også på din rustur. Har du spørgsmål, du gerne vil have en nuværende studerendes svar på, er det også oplagt, at du spørger en tutor/buddy. Har du spørgsmål angående Tutor/Buddy Teamet, kan du sende en til tutor.buddy.team@cph.aau.dk.

8 8 STUDIEMILJØ STUDENTERORGANISATIONER PÅ På er der flere forskellige studenterorganisationer, som drives frivilligt af de studerende på campus. Her er en gennemgang af et par udvalgte organisationer: Slusen Slusen er s fredagsbar, hvor du kan få noget at drikke, mødes med andre studerende på og i det hele taget bare have en rigtig god fredag. Slusen åbner hver fredag i den lille kantine i bygning B. Udover fredagsbaren har Slusen også et hold af studerende, der laver events, kaldet Slusen Event Team AAU (SETA). SETA og Slusen arrangerer og afholder store fester i løbet af året, såsom oktober- og gallafest. Hvis du vil se, hvad det hele drejer sig om, og eventuelt selv være med, kan du læse mere på Slusens Facebook-side Social Life Organisation Social Life Organisation afholder primært events, men hjælper også nye studenterorganisationer og -tiltag i gang. De ved rigtig meget om, hvad der foregår på campus, og har tidligere hjulpet alt fra universitetsfodbold til studentermagasin i gang. Du kan finde mere information om dem og deres kommende events på deres Facebook-side Kaffepletten Kaffepletten er s onsdagscafé, hvor du kan købe kaffe og te samt få dig en lækker hjemmebagt cookie. Alt i Kaffepletten koster 5 kr. Herudover stiller Kaffepletten brætspil til rådighed som et hyggeligt afbræk fra hverdagen. Kaffepletten har åbent i den lille kantine i bygning B på onsdage efter kl Du kan læse mere på deres Facebook-side Udover disse er der mange andre organisationer og tilbud på campus. Produktion af studenterdrevet magasin og yoga er bare nogle af de ting, man kan deltage i på campus. Hvis du vil vide mere om, hvad der sker af sociale arrangementer, anbefaler vi, at du bliver medlem af Facebook-gruppen Social Life at AAU CPH.

9 9 FITNESS OG SPORT Det er på nuværende tidspunkt gratis for studerende at bruge fitnesslokalet på campus. Fitnesslokalet ligger i stueetagen (etagen under hovedindgangen) i bygning A i lokale Der er adgang hele døgnet med AAUcard. Al træning foregår på eget ansvar, ligesom det er brugernes ansvar at rydde op efter sig. Da der ikke er ansat en opsynsperson, opfordrer vi til, at man altid træner sammen med en anden. Omklædning, skabe og sauna Der findes omklædningsfaciliteter og skabe i stueetagen. For at få et skab skal du skrive til campusservicecph@cph.aau.dk. Hvis du ønsker en specifik kode (4-cifret) til dit skab, skal du også skrive denne i en. I badeområdet i både herre- og dameomklædningen er der en sauna, som studerende frit kan benytte sig af. Brug af sauna foregår på eget ansvar. Vi opfordrer til, at man ikke tager alene i sauna, da der ikke er ansat en opsynsperson. Yoga Studerende og ansatte kan gå til yoga på campus hver tirsdag fra kl Timerne begynder med en kort meditation og åndedrætsøvelse. Derefter udføres en blanding af varierende fysiske yogastillinger, stående, siddende og liggende, hvor hele kroppen trænes. Hver time afsluttes med afspænding. Tilmeld dig hos yogainstruktør, Maria Gøtze: mariagotze73@gmail.com. Massageordning på har en massageordning med firmaet Ziva Therapies, som tilbyder en bred vifte af behandlinger. Massagen foregår i bygning B i lokale Der kan bookes behandling i tidsrummet kl primært mandag og torsdag (der er dog mulighed for andre dage ved forespørgsel). Booking foregår per SMS på eller via på zivatherapies@gmail.com. Aflysning skal ske senest kl samme morgen per tlf og med besked, hvis telefonen ikke bliver svaret. Afbud ønskes dog gerne 24 timer før. Priserne for massage i starter fra 220 kr. for 30 minutter, 440 kr. for 60 minutter og 600 kr. for 90 minutter. Læs mere om typerne af behandling og priserne på intranettet, Håndtering af stress Udover massage tilbyder Ziva Therapies også workshops med åndedrætsøvelser til at berolige før og efter eksamen eller i andre pressede situationer. Øvelserne kan også være med til at give ekstra energi før eksamen eller vigtige møder. Workshoppen er et ugentligt tilbud, der koster 25 kr. pr. person v/ minimum 10 tilmeldinger. Tilmelding sker på samme måde som til massage.

10 10 FORDYBELSESRUM Fordybelsesrummet er for alle, som har brug for et rum til fordybelse, meditation, refleksion og bøn - uanset religiøst tilhørsforhold. Rummet kan forhåndsreserveres på tavlen, som er ophængt ved lokalet. Fordybelsesrummet ligger i bygning A på 3. sal i lokale SPEJLSALEN Har du og dine medstuderende brug for at komme væk fra bøger og gruppelokaler, kan I gå i s studenterlokale kaldet Spejlsalen. Her finder du bordtennis, bordfodbold, sofaer, musikanlæg m.m. Rummet er for alle studerende, og det skal være rart for alle at være der. Så vis hensyn og ryd op efter dig. FÅ INDFLYDELSE SOM STUDERENDE Der er mange muligheder for at være med til at tage beslutninger på dit studie og på AAU. AAU er en stor organisation, hvor der dagligt bliver truffet beslutninger af ledelse, sekretærer og undervisere, som påvirker de studerende. Det kan handle om alt fra om kaffen i kantinen sælges til en fair pris, til kvaliteten i uddannelserne, og om undervisningen er relevant. Det er vigtigt, at du som studerende engagerer dig i de forskellige råd og nævn på AAU for at sikre indflydelse på udviklingen af uddannelser, evalueringer, eksamener og studiemiljøet. Som studerende har du nemlig - gennem den daglige kontakt med andre studerende - et godt indblik i, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør. Du finder rummet i bygning A i lokale Der går trappenedgange og elevator fra den store kantine og ned til rummet. Hvert år afholdes der i efteråret universitetsvalg for hele AAU. Her kan du stemme på dine medstuderende eller selv vælge at opstille til forskellige råd og nævn. Der er tre råd og nævn, du kan stille op til. Studienævn I studienævnet arbejdes der med det enkelte studies kvalitet og indhold ved at arbejde med studieordningen og semesterevalueringer og tage beslutninger vedr. undervisningen. Herudover er det også studienævnet, som tager beslutninger omkring dispensationer og merit. Der er 42 studienævn på AAU, og der afholdes ca. 5 møder pr. semester.

11 11 Institutråd Der er ét institutråd for hvert af de 19 institutter på AAU. I institutrådet arbejdes der med de fysiske rammer på AAU. Herudover er det institutrådet, der godkender de foreslåede studieordninger fra de studienævn, der hører under instituttet. Institutrådet tager også beslutninger vedr. forskning og ansættelser af videnskabeligt personale og lektorer. Der afholdes ca. 3 møder pr. semester. Akademisk råd Der er ét akademisk råd for hvert af de 5 fakulteter på AAU. I det akademiske råd arbejdes der med udvikling af fakultetet, det interne budget og strategi og visionsplaner. Herudover arbejdes der også med studie- og arbejdsmiljø under de enkelte fakulteter. Der afholdes ca. 3 møder pr. semester. Studiemiljøgruppen og øvrige studentermøder på Udover ovenstående råd og nævn, som går på tværs af campusser, har også en lokalt forankret gruppe med fokus på studiemiljø på. Gruppen består af både studerende og ansatte på. Der afholdes ca. 2 møder pr. semester. Hvis du har forslag og/eller input til studiemiljøgruppen, er du velkommen til at kontakte formanden for gruppen, skoleleder Nikolaj Stegeager, nikolaj@learning.aau.dk, eller gruppens sekretær, specialkonsulent Simon Holmen Reventlow Clemmensen, src@adm.aau.dk. Herudover afholdes der også løbende studentermøder, hvor alle studerende er velkomne til at komme og høre om, hvad der sker på campus lige nu og komme med input til nuværende problematikker og eventuelle løsningsforslag. Hvis du gerne vil have en med invitation til disse møder, skal du sende en til enten specialkonsulent Simon Holmen Reventlow Clemmensen, src@adm.aau.dk eller studentermedhjælper Brian Møller Pejter, bmp@adm.aau.dk. Har du spørgsmål omkring arbejdet som studenterpolitisk engageret, eller hvordan du får indflydelse, er du meget velkommen til at skrive til studienævnsrepræsentant og repræsentant i studiemiljøgruppen Brian Møller Pejter, bmp@adm.aau.dk. Studiemiljøgruppen skal overvåge studiemiljøet på, være sparringspartner for fagmiljøerne og komme med løsningsforslag til tværgående studiemiljøudfordringer, der er særlige for.

12 12 PRAKTISK INFORMATION INTRANET Vil du gerne være opdateret på de seneste AAU CPH nyheder og finde informationer omkring de muligheder, du har lokalt på, så skal du ind på s campusintra for studerende på Her finder du nyttige links til andre hjemmesider og platforme, og informationer om alt fra praktiske forhold til mulighederne på campus. Hvis du synes, der mangler noget på campusintra, så skriv til kommunikation@cph. aau.dk. FÅ INDSIGT I DAGLIGDAGEN PÅ Udover campusintra er der mange andre måder at få indsigt i dagligdagen på. Her anbefales s Facebook-side, men også AAU CPH s På Instagram overtager en ny studerende profilen hver uge, og giver et indblik i hverdagen og studielivet på. Hvis du vil dele dine oplevelser på, er du meget velkommen til at bruge hashtagget #aaucph. Ellers anbefaler vi også hashtaggene #aaucphstudiestart og #aaucphstudieliv. Har du lyst til at være ugens instagrammer, så skriv til kommunikation@cph. aau.dk. AAU STUDENT APP AAU har udviklet en ny app under navnet AAU Student. Når du er logget ind på appen med din AAU mail som brugernavn og din sædvanlige kode, kan du blandt andet se dit skema, dine kurser, abonnere på nyheder og søge efter arrangementer. Du kan tilmed bede appen om at give dig en påmindelse, når du har noget i din kalender. Appen er helt ny og stadig under udvikling. Appen findes til Android og ios. Søg på AAU Student på App Store eller Google Play. KANTINERNE PÅ Den store kantine på tilbyder hver dag en dagens ret, forskellige sandwiches, salater, kolde og varme drikke osv. Der er også altid en vegetarret. Den varme mad serveres fra kl Herudover har den lille kantine ligeledes et udvalg mad og drikke. Kantinerne på drives af Chartwells. Den store kantine i bygning A har åbent mandag til torsdag kl og fredag kl Den lille kantine i bygning B har åbent mandag til torsdag kl og fredag kl

13 13 BIBLIOTEK OG LÆSESAL Biblioteket på befinder sig i bygning A på 2. sal. Biblioteket er bogløst med mulighed for at bestille bøger hjem fra Aalborg og Esbjerg samt andre biblioteker i landet. Der findes en mindre håndbogssamling, som er under opbygning. Desuden er der dagens aviser. Skal du lede efter en bog, videnskabelig artikel eller lignende, anbefaler vi, at du bruger søgemaskinen på eller spørger bibliotekaren. AAU køber hvert år licenser, der giver studerende og ansatte adgang til en stor mængde litteratur, herunder mulighed for online adgang. I forbindelse med biblioteket findes en læsesal. Her kan man få arbejdsro til at læse og studere. Herudover er borde og stole i området omkring biblioteket til fri afbenyttelse. Biblioteket afholder løbende kurser i litteratursøgning, korrekt håndtering af referencer i projekter m.m. Du kan finde en liste over samtlige kurser, webinarer og arrangementer som AAU s universitetsbibliotek tilbyder på PRINT OG KOPI På findes der rigtig mange printere fordelt på hele campus. Print på foregår via Follow-You-Printer funktionen. Det betyder, at du i stedet for at sende dokumentet til en specifik printer, sender det til skyen, hvorefter du kan printe dine dokumenter ved at logge ind på hvilken som helst printer med dit AAUcard. Langt de fleste printere må benyttes af de studerende. Hvis studerende ikke må bruge printeren, står det anført ved eller på printeren. Der er ikke fri print på, men alle studerende får tildelt 100 enheder ved opstart på, som svarer til 250 siders farveprint. Man kan tilkøbe sig flere enheder via nedenstående link, hvis man får behov for flere. 100 enheder koster 125 kr. Du kan læse mere om print og kopi, købe enheder, finde ud af hvor printerne er og finde vejledninger til print på vejledninger/printkopi. Biblioteket har døgnåbent med mulighed for personlig betjening på hverdage mellem kl

14 14 VÆRKSTEDER OG LABS Som en del af dit studie kan det være interessant at teste noget i et laboratorium eller producere noget fysisk i et værksted. På er der rigtig mange forskellige labs og værksteder, der med hver deres fokus kan bidrage til dit studie eller projekt. Vær opmærksom på, at nogle labs og værksteder kræver et kursus eller lignende for at få adgang, ligesom visse labs primært er forbeholdt visse studier. Du kan finde en liste over værksteder og labs på intranettet, PROJEKTARBEJDE OG SAMARBEJDE Studietiden er en fantastisk mulighed for at prøve kræfter med nye idéer. Her finder du faglige eksperter inden for alle områder og kvikke studerende, der er villige til at hoppe med på en skør idé. AAU har flere spændende tiltag og aktiviteter, der kan være med til at udvikle dig som studerende, støtte din idé og styrke din erhvervsprofil. Du kan finde mere inspiration til projektarbejde og mulige samarbejder på samarbejde/studerende.

15 15

16 16 STUDIE- OG KARRIEREVEJLEDNINGEN I den fælles studie- og karrierevejledning som er placeret i bygning B, stuen, kan du få hjælp med at finde svar på de spørgsmål, der opstår undervejs i din uddannelse. Det kan for eksempel være, at du har brug for tips til, hvordan du skaber en god studiehverdag, at du overvejer at tage på udvekslingsophold på et universitet i udlandet, eller at du har spørgsmål om dine karrieremuligheder. Herudover afholdes der løbende arrangementer og kurser. Du kan læse mere om disse arrangementer og kurser under de enkelte vejledningstilbuds hjemmeside (husk at kontrollere at arrangementet eller kurset er i København). STUDIEVEJLEDNING OG STUDIERNES VEJLEDERE Vejleder blandt andet i: Ansøgning og optagelse Merit, orlov, barsel, udmeldelse, genindskrivning, studieskift Valg undervejs i uddannelsen Motivation, studietvivl m.m. Studieformen, PBL og samarbejde i projektgruppen Studieteknik Andre ting, der påvirker din uddannelse Har du spørgsmål om emner relateret til dit studieforløb - f.eks. kurser, din studieplan, eksamen, dispensationer m.v. så kontakt studievejlederen på din uddannelse. Find kontaktoplysninger her: KARRIEREVEJLEDNING Vejleder blandt andet i: Valg undervejs i uddannelsen Tjek af ansøgning og CV Praktik og studiejob Dine personlige kompetencer Arbejdsmarkedet og brancher Din personlige karrierevej karriere@cph.aau.dk Telefon: (onsdag ) Drop-in vejledning: Onsdag Book en samtale: vejledningscenter (fredag ) Web: studievejledning@cph.aau.dk Telefon: (tirsdag og fredag ) Drop-in vejledning: Tirsdag og fredag Book en samtale: vejledningscenter (tirsdag og fredag ) Web:

17 17 INTERNATIONAL VEJLEDNING Vejleder blandt andet i: Muligheder for studieophold eller praktik i udlandet Udvekslingsmuligheder via AAU s samarbejdsaftaler i udlandet Ansøgningsprocedurer, legatansøgning m.m. ved udlandsophold Motivationsbrev og CV til praktikophold i udlandet goingabroad@cph.aau.dk Telefon: (mandag - fredag ) Drop-in vejledning: Mandag og torsdag Book en samtale: vejledningscenter (mandag og torsdag ) Web: SU-KONTORET Det er ikke muligt at booke en vejledning vedrørende SU på. Du kan dog finde svar på nogle af de mest stillede spørgsmål på Du kan også sende SU-kontoret, som findes i Aalborg, en til su@aau.dk eller ringe til SU-kontoret på på mandage, tirsdage, torsdage eller fredage mellem kl. 12 og 14. DIGITAL EKSAMEN Du vil opleve at langt de fleste af dine eksaminer på skal afleveres digitalt. Du skal derfor sørge for at have internet adgang, når du skal aflevere og være opmærksom på, at det tager længere tid at aflevere jo mere din opgave fylder. På hjemmesiden kan du logge ind på Digital Eksamen og finde vejledninger og svar på hyppigt stillede spørgsmål. Du logger ind på Digital Eksamen med din AAU mail og kode. STADS Som studerende har du adgang til Stads- Selvbetjening, hvor du tilmelder dig undervisning, ser eksamensresultater og kan trække diverse udskrifter af dine oplysninger som studerende. Det er altså her, du kan se dine eksamensresultater, og her du skal tilmelde dig de kurser, du skal have på næste semester. Når du får et nyt eksamensresultat, får du besked via din AAU mail. Du plejer også at få en , når du skal tilmelde dig kurser på næste semester. Vær opmærksom på, at der oftest er en deadline på denne tilmelding. Du kan logge ind og finde vejledninger til Stads på Bemærk, at du ved login kun skal bruge den første del af din AAU mail som brugernavn, mens din kode er den samme som altid.

18 18 ANDRE VIGTIGE KONTAKTER INFORMATIONSSKRANKE Informationsskranken befinder sig i bygning A ved hovedindgangen. Her kan du spørge om vej, få udleveret kode til wi-fi, spørge til hittegods og lignende. Informationsskranken har åbent mandag - torsdag kl og fredag kl , og kan også kontaktes via telefon eller på conference.event@ cph.aau.dk. IT-Support På finder du den lokale IT-serviceskranke i bygning A, 5. sal, som er åben mandag til torsdag kl og fredag kl Det anbefales, at du besøger inden henvendelse, da du på denne side finder rigtig mange vejledninger til, hvordan du selv opsætter, eller løser de IT problemer, du måtte opleve på. Specialassistance til projektor, videokonferenceudstyr og lignende både i åbningstiden og uden for normal åbningstid skal aftales på forhånd med IT Services CPH på support@its.aau.dk. På denne kan du også stille de spørgsmål, du måtte have. CAMPUS SERVICE CPH Campus Service CPH varetager opgaver af drifts- og servicemæssig karakter på AAU CPH - herunder at sikre de fysiske rammer udvendigt som indvendigt, for afvikling af universitetets undervisnings-, forsknings- og serviceaktiviteter. Campus Service CPH står også for at aktivere dit AAUcard, udarbejde parkeringstilladelser og udlåne stikdåser, projektorer og batterier. Du gør dette hos betjentene i Campus Service. Du finder betjentene, også kaldet Betjentservice, i bygning A i stuen (den grønne dør til højre for informationen). Der er åbent mandag - torsdag kl og fredag kl Hvis du opdager skader, fejl eller mangler, der vedrører bygningen, såsom utætheder eller stoppede toiletter, bedes du sende en til Campus Service CPH på campusservicecph@ cph.aau.dk. Du kan også rapportere ved brug af appen AAU - Building Support. Opdager du skader, der kræver, at der skal gøres noget akut for at undgå større skader, skal du ringe til Campus Service på telefon Telefonen er åben døgnet rundet.

19 19 NOTER

20 20

STUDIESTART HÅNDBOG. For nye studerende på AAU CPH

STUDIESTART HÅNDBOG. For nye studerende på AAU CPH STUDIESTART HÅNDBOG For nye studerende på 2 018 2 INDHOLD GODT I GANG PÅ 4 AAU MAIL 4 AAUCARD 4 WIFI 5 MOODLE 5 KØB AF LITTERATUR 5 STUDIEORDNING 5 HVORDAN FINDER JEG RUNDT PÅ CAMPUS? 6 STUDIESEKRETÆR

Læs mere

STUDIESTART HÅNDBOG. For nye studerende på AAU CPH

STUDIESTART HÅNDBOG. For nye studerende på AAU CPH STUDIESTART HÅNDBOG For nye studerende på 2019 2 INDHOLD GODT I GANG PÅ 4 AAU MAIL 4 AAUCARD 4 WI-FI 5 MOODLE 5 KØB AF LITTERATUR 5 STUDIEORDNING 5 SÅDAN FINDER DU RUNDT PÅ CAMPUS 6 STUDIESEKRETÆR 7 KALENDER

Læs mere

STUDIE- OG KARRIEREVEJLEDNING AAU CPH

STUDIE- OG KARRIEREVEJLEDNING AAU CPH STUDIE- OG KARRIEREVEJLEDNING AAU CPH STUDIEVEJLEDNING I KARRIEREVEJLEDNING I INTERNATIONAL VEJLEDNING INDHOLD STUDIE- OG KARRIEREVEJLEDNINGEN PÅ AAU CPH STUDIEVEJLEDNING KARRIEREVEJLEDNING INTERNATIONAL

Læs mere

NY ONLINE BOOKING VEJLEDNINGS CENTRET

NY ONLINE BOOKING VEJLEDNINGS CENTRET NY ONLINE BOOKING VEJLEDNINGS CENTRET ST U D I E V E J L E D N I NG I KARRIEREVEJLEDNING I INTERNATIONAL VEJLEDNING INDHOLD OM VEJLEDNINGSCENTRET PÅ AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN STUDIEVEJLEDNING KARRIEREVEJLEDNING

Læs mere

FORÅR/ SOMMER 2019 STUDIE- OG KARRIEREVEJLEDNING AAU CPH

FORÅR/ SOMMER 2019 STUDIE- OG KARRIEREVEJLEDNING AAU CPH FORÅR/ SOMMER 2019 STUDIE- OG KARRIEREVEJLEDNING AAU CPH INDHOLD OM STUDIE- OG KARRIEREVEJLEDNINGEN PÅ AAU CPH STUDIEVEJLEDNING KARRIEREVEJLEDNING ANDRE VEJLEDNINGSTILBUD PÅ AAU HER FINDER DU STUDIE- OG

Læs mere

2015-2016. Velkommen. Laborant- og miljøteknologuddannelsen

2015-2016. Velkommen. Laborant- og miljøteknologuddannelsen 2015-2016 Velkommen Laborant- og miljøteknologuddannelsen Velkommen Velkommen til Cphbusiness Laboratorie og Miljø Velkomstfolderen er en praktisk guide i alfabetisk orden, hvor du kan finde generelle

Læs mere

IT-platforme på Health

IT-platforme på Health IT-platforme på Health Få et overblik over informationskanalerne Som studerende, og ikke mindst som ny studerende, kan det være svært at få et overblik over de mange informationskanaler der er på Aarhus

Læs mere

PLANLÆGNING AF MØDER, KONFERENCER OG EVENTS PÅ AAU CPH

PLANLÆGNING AF MØDER, KONFERENCER OG EVENTS PÅ AAU CPH PLANLÆGNING AF MØDER, KONFERENCER OG EVENTS PÅ AAU CPH 1 INDHOLD Lokalebooking 3 Priser 5 Bestilling af forplejning 6 Adgang på campus 6 IT, teknik og service 7 Tilkøb af servicepakker 7 Kørselsvejledning

Læs mere

STUDIESTARTSOPLÆG 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB

STUDIESTARTSOPLÆG 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB VELKOMMEN TIL! Hvem er vi?! Studievejledningen på Health! Mentorordningen! Strukturen på uddannelsen! Jeres studieprogram (kassogram)! Det faglige indhold, eksamensformer, 1.

Læs mere

Kom godt i gang som studerende på UCC. Oplæg ved Navn Navnesen

Kom godt i gang som studerende på UCC. Oplæg ved Navn Navnesen Kom godt i gang som studerende på UCC Oplæg ved Navn Navnesen Program UCC s kommunikationskanaler It på UCC UCC Portalen og StudieZonen Apps på UCC UCC.DK Om UCC og deres uddannelsestilbud PORTAL.UCC.DK

Læs mere

PLANLÆGNING AF MØDER, KONFERENCER OG EVENTS PÅ AAU CPH

PLANLÆGNING AF MØDER, KONFERENCER OG EVENTS PÅ AAU CPH PLANLÆGNING AF MØDER, KONFERENCER OG EVENTS PÅ AAU CPH 1 INDHOLD Lokalebooking 3 Priser 5 Bestilling af forplejning 6 Adgang på campus 6 IT, teknik og service 7 Tilkøb af servicepakker 7 Kørselsvejledning

Læs mere

Velkommen. til Cphbusiness Søerne 2015-2016

Velkommen. til Cphbusiness Søerne 2015-2016 s Velkommen til Cphbusiness Søerne 2015-2016 Velkommen til Cphbusiness Søerne Cphbusiness Søerne ligger mellem søerne og HC Ørstedsparken i Nansensgade med mange cafeer og små butikker. Afdelingen er Cphbusiness

Læs mere

Moodle for Adgangskursus

Moodle for Adgangskursus Moodle for Adgangskursus Moodle er et Learning Management System (e-læringssystem), som undervisere og sekretærer på Adgangskursus anvender til at formidle information til de studerende. Moodle er derfor

Læs mere

Hvad er en bachelor?

Hvad er en bachelor? 8 hvad er en bachelor? Hvad er en bachelor? En universitetsuddannelse kan sammensættes på flere måder, men består typisk af to dele en bacheloruddannelse på tre år og en kandidatuddannelse på to år. Bacheloruddannelsen

Læs mere

Kom godt i gang som studerende på UCC. Oplæg ved Navn Navnesen

Kom godt i gang som studerende på UCC. Oplæg ved Navn Navnesen Kom godt i gang som studerende på UCC Oplæg ved Navn Navnesen KOM GODT I GANG SOM STUDERENDE PÅ UCC Program UCC S KOMMUNIKATIONSKANALER IT PÅ UCC UCC PORTALEN OG STUDIEZONEN SKEMA/TIMEEDIT APPS PÅ UCC

Læs mere

Velkommen. Cphbusiness City

Velkommen. Cphbusiness City s Velkommen Cphbusiness City 2015 Velkommen til Cphbusiness City Afdelingen ligger på Landemærket 11 og har Rundetårn og Købmagergade som nærmeste naboer. Huset har velfungerende undervisningslokaler med

Læs mere

Kom godt i gang som studerende på UCC. Oplæg ved Navn Navnesen

Kom godt i gang som studerende på UCC. Oplæg ved Navn Navnesen Kom godt i gang som studerende på UCC Oplæg ved Navn Navnesen KOM GODT I GANG SOM STUDERENDE PÅ UCC Program UCC S KOMMUNIKATIONSKANALER IT PÅ UCC UCC PORTALEN OG ITSLEARNING SKEMA/TIMEEDIT APPS PÅ UCC

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL PC

IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt

Læs mere

Studiehåndbog. for studerende på Bygningskonstruktøruddannelsen i Aarhus på AARHUS TECH. Få verden som arbejdsplads VIA Bygningskonstruktør

Studiehåndbog. for studerende på Bygningskonstruktøruddannelsen i Aarhus på AARHUS TECH. Få verden som arbejdsplads VIA Bygningskonstruktør Studiehåndbog for studerende på Bygningskonstruktøruddannelsen i Aarhus på AARHUS TECH INDHOLD VELKOMMEN... 4 STUDIESERVICE... 5 STUDIEVEJLEDNING... 5 SU-VEJLEDNING... 5 INTERNATIONALT KONTOR... 6 CAREER

Læs mere

Kom godt i gang som studerende på UCC. Oplæg ved Navn Navnesen

Kom godt i gang som studerende på UCC. Oplæg ved Navn Navnesen Kom godt i gang som studerende på UCC Oplæg ved Navn Navnesen KOM GODT I GANG SOM STUDERENDE PÅ UCC Program UCC S KOMMUNIKATIONSKANALER IT PÅ UCC UCC PORTALEN OG ITSLEARNING SKEMA/TIMEEDIT APPS PÅ UCC

Læs mere

Kom godt i gang som studerende på KP. Oplæg ved Navn Navnesen

Kom godt i gang som studerende på KP. Oplæg ved Navn Navnesen Kom godt i gang som studerende på KP Oplæg ved Navn Navnesen KOM GODT I GANG SOM STUDERENDE PÅ KP Program KP S KOMMUNIKATIONSKANALER IT PÅ KP PORTALEN OG ITSLEARNING SKEMA APPS OBS: DENNE INTRODUKTION

Læs mere

Studiestart 2015. Velkommen til Syddansk Universitet campus Kolding

Studiestart 2015. Velkommen til Syddansk Universitet campus Kolding Studiestart 2015 Velkommen til Syddansk Universitet campus Kolding Program 09.00 Velkomst v. leder af Studieservice Ann Marie Sindt Lauridsen 09.05 Tale v. campusleder Per Krogh Hansen 09.15 Musikalsk

Læs mere

Pædagogisk psykologi

Pædagogisk psykologi PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2019 Campus Aarhus D. 29.-30. august, 2019 Aarhus Universitet 8000 Aarhus VELKOMMEN TIL DPU Kære nye studerende, Tillykke med din optagelse og velkommen til pædagogisk psykologi

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017 www.taarnbybib.dk WINDOWS 100 NETHANDEL E-BOKS COMPUTERSPROG GMAIL SLÆGTSHISTORIE DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vi tilbyder

Læs mere

111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C

111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C 111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C Indhold Din konto Dit brugernavn og adgangskode Trådløst internet Sådan logger du på det trådløse netværk Mail Sådan læser du din mail på web, mobil og Outlook

Læs mere

Guide til HA meritforløb

Guide til HA meritforløb HA-studiet Guide til HA meritforløb (Markedsføringsøkonomer) Gældende fra september 2014 Opdateret 1/7-2014 Meritaftale Ifølge meritaftalen med erhvervsakademierne har I som markedsføringsøkonomer mulighed

Læs mere

Kære kommende filosofistuderende anno 2017

Kære kommende filosofistuderende anno 2017 Kære kommende filosofistuderende anno 2017 Først og fremmest: Hjerteligt velkommen til filosofistudiet på Aarhus Universitet! Denne ruspjece vil sætte dig ind i, hvad det vil sige at starte som filosofistuderende

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Kære filosofistuderende anno 2016!

Kære filosofistuderende anno 2016! Kære filosofistuderende anno 2016! Velkommen på Filosofistudiet! I denne ruspjece finder du de relevante informationer om dit skema for Rus-ugen, vigtige telefonnumre og alle de praktiske oplysninger,

Læs mere

Studiestaten Klassiske studier. AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet

Studiestaten Klassiske studier. AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet Studiestaten 2019 Klassiske studier AU Institut for kultur og samfund ARTS Aarhus Universitet 2 Velkommen fra jeres tutorer! 3 VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen

Læs mere

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET

Klassiske studier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 KLASSISKE STUDIER INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET Klassiske studier INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 VELKOMMEN PÅ! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på studiet, være det sig Klassisk Filologi, Klassisk Arkæologi, Latin,

Læs mere

IT-VEJLEDNING TIL MAC

IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-VEJLEDNING TIL MC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt

Læs mere

Politik for studie- og karrierevejledning på Aalborg Universitet

Politik for studie- og karrierevejledning på Aalborg Universitet Politik for studie- og karrierevejledning på Aalborg Universitet Indhold Indledning...2 Lovgrundlag...2 Formål...2 Målsætning 1: Retningslinjer og krav...2 Målsætning 2: Professionel vejledning...2 Målsætning

Læs mere

Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET

Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET Digital design PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 DIGITAL DESIGN IT, ÆSTETIK OG INTERAKTION INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 VELKOMMEN PÅ DIGITAL

Læs mere

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie 15: Transskription af interview med Stephanie I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Stephanie. Spørgsmål vil være i fed og svar

Læs mere

UDDANNELSESVIDENSKAB. Uddannelsesvidenskab PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 UDDANNELSESVIDENSKAB, CAMPUS AARHUS

UDDANNELSESVIDENSKAB. Uddannelsesvidenskab PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 UDDANNELSESVIDENSKAB, CAMPUS AARHUS Uddannelsesvidenskab PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2017 UDDANNELSESVIDENSKAB, CAMPUS AARHUS UDDANNELSESVIDENSKAB Kære studerende, Tillykke med din optagelse og velkommen til Uddannelsesvidenskab 2017 på, Campus

Læs mere

UCN i Thisted Thy Uddannelsescenter Lerpyttervej Thisted

UCN i Thisted Thy Uddannelsescenter Lerpyttervej Thisted UCN i Thisted, den xxxx Kære kommende finansøkonomstuderende! Vi nærmer os den 1. september, og vedlagt finder du en række informationer, der gerne skal gøre dig klar til studiestart og forhåbentligt besvare

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL PC

IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-VEJLEDNINGER TIL PC Indhold Din konto Dit brugernavn og adgangskode Trådløst internet Sådan logger du på det trådløse netværk Mail Sådan læser du din mail på web, mobil og Outlook Videresend din mail

Læs mere

L Æ R E R U D D A N N E L S E N I N Ø R R E N I S S U M

L Æ R E R U D D A N N E L S E N I N Ø R R E N I S S U M V E L K O M M E N P Å L Æ R E R U D D A N N E L S E N I N Ø R R E N I S S U M TUTORHOLDET 2011 PROGRAM INTRO 1. årgang Kære nye studerende på Læreruddannelsen i Nørre Nissum Vi glæder os til at se dig,

Læs mere

Kære nye studerende. På denne dag vil du møde andre nye studerende, og I vil bl.a. blive ønsket velkommen af DTU s rektor.

Kære nye studerende. På denne dag vil du møde andre nye studerende, og I vil bl.a. blive ønsket velkommen af DTU s rektor. Kære nye studerende Du ønskes hjerteligt velkommen til Diplom Elektroteknologi på Danmarks Tekniske Universitet (DTU)! Vi, dine vektorer (rusvejledere) og KABS (Koordinator Af Bachelor Studiestarten),

Læs mere

Program for studiestarten 2018 Klassiske studier

Program for studiestarten 2018 Klassiske studier Program for studiestarten 2018 Klassiske studier Au INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET KLASSISKE STUDIER Side 1 af 7 VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC IT-VEJLEDNINGER TIL MAC Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt Dit brugernavn

Læs mere

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN DIGITAL DESIGN Program for studiestarten 2018 Digital Design VELKOMMEN PÅ DIGITAL DESIGN! Tillykke! Du er nu studerende på Digital Design! Det betyder, at nu kan se frem til at starte på et af de bedste

Læs mere

Rammer for God bachelorstudiestart på KU

Rammer for God bachelorstudiestart på KU KØBENHAVNS UNIVERSITET SAGSNOTAT JANUAR 2019 Vedr. Rammer for God bachelorstudiestart på KU UDDANNELSESSERVICE Sagsbehandler Uddannelsesservice FRUE PLADS 4 1168 KØBENHAVN K Rammer beskrevet i dette sagsnotat

Læs mere

Studiestart med Canvas. for studerende ved radiografuddannelsen, UCN

Studiestart med Canvas. for studerende ved radiografuddannelsen, UCN for studerende ved radiografuddannelsen, UCN INDHOLD Velkommen til studiestart med Canvas... 3 Login på Canvas... 4 Undervisningsplaner, forberedelse og litteratur... 8 Opgaver, som skal løses... 8 Opgave:

Læs mere

Guide til HA meritforløb

Guide til HA meritforløb HA-studiet Guide til HA merit (Finansøkonomer) Gældende fra september 2014 Opdateret 1/7-2014 Meritaftale Ifølge meritaftalen med erhvervsakademierne har I som finansøkonomer mulighed for at starte på

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC IT-VEJLEDNINGER TIL MAC Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt Dit brugernavn

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 8700 Horsens Telefon: 76 29 24 00 bibliotek@horsens.dk Åbningstid med betjening: Mandag torsdag kl. 10 19 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 13 Selvbetjent morgenbibliotek:

Læs mere

Digital læring - Kurser efterår 2015

Digital læring - Kurser efterår 2015 www.taarnbybib.dk Digital læring - Kurser efterår 2015 Tårnby Kommunebiblioteker Velkommen til Tårnby Kommunebibliotekers kurser Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2011 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Retningslinjer for diplomingeniørpraktik

Retningslinjer for diplomingeniørpraktik Studienævnet for Energi Institut for Energiteknik Dokumentdato: 17. september 2019 Dokumentansvarlig: Studiesekretariatet Retningslinjer for diplomingeniørpraktik Alle diplomingeniørstuderende skal som

Læs mere

Vejledning for studerende under Åbent Universitet Udarbejdet af Studievejledningen

Vejledning for studerende under Åbent Universitet Udarbejdet af Studievejledningen Vejledning for studerende under Åbent Universitet Udarbejdet af Studievejledningen Revideret november 2014 Velkommen som studerende under Åbent Universitet. Denne pjece er en introduktion til studiet på

Læs mere

1. Semester-ABC Opdateret 05/ Udarbejdet af Stine Rasmussen, semesterkoordinator 1. semester PAS

1. Semester-ABC Opdateret 05/ Udarbejdet af Stine Rasmussen, semesterkoordinator 1. semester PAS 1. Semester-ABC Opdateret 05/7 2018 Udarbejdet af Stine Rasmussen, semesterkoordinator 1. semester PAS I dokumentet her er samlet en række relevante informationer specifikt omkring 1. semester PAS, som

Læs mere

VELKOMMEN TIL FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB PÅ AARHUS UNIVERSITET

VELKOMMEN TIL FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB PÅ AARHUS UNIVERSITET VELKOMMEN TIL FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB PÅ ET ET HE STUDIER 2016 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB ET HE STUDIER DAGSORDEN Strukturen på uddannelsen Studienævnet Jeres studieprogram (kassogram) Blackboard, mail Det

Læs mere

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING

STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING STADS-DANS ANSØGNINGSVEJLEDNING Login til STADS-DANS: www.stadsdans.aau.dk Et godt tip Tryk på F11 for at få STADS-DANS til at fylde hele skærmen. FANEBLADENE Den side, du starter på, når du er logget

Læs mere

DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2018 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET

DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2018 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET DRAMATURGI PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2018 DRAMATURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET VELKOMMEN TIL DRAMATURGI! Du kan nu se frem til din kommende tid som dramaturgistuderende

Læs mere

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Opstartsdag... 3 Modul 4.1: Velfærdsstat velfærds- og

Læs mere

Studierelevante jobs ved UCL, Sygeplejeuddannelsen i Odense

Studierelevante jobs ved UCL, Sygeplejeuddannelsen i Odense Studierelevante jobs ved UCL, Sygeplejeuddannelsen i Odense Sygplejerskeuddannelsens hensigt med at etablere studierelevante jobs er at anvende studerendes erhvervede studiekompetencer i mødet med medstuderende

Læs mere

Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT

Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT Indhold VIGTIGE LINKS... 2 BRUGERNAVN TIL AKADEMIETS IT-SYSTEMER... 2 TRÅDLØST NETVÆRK... 2 STUDSYS... 3 MAIL... 3 SMS-SERVICE... 3 FRONTER... 4 DAGENS (STARTSIDEN

Læs mere

Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT

Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT Indhold VIGTIGE LINKS... 2 BRUGERNAVN TIL AKADEMIETS IT-SYSTEMER... 2 TRÅDLØST NETVÆRK... 2 STUDSYS... 3 MAIL... 3 SMS-SERVICE... 4 FRONTER... 4 DAGENS (STARTSIDEN

Læs mere

Arabisk- og Islamstudier

Arabisk- og Islamstudier Arabisk- og Islamstudier PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET MARHABA! VELKOMMEN TIL ARABISK- OG ISLAMSTUDIER Tillykke med din optagelse på Arabisk og Islamstudier!

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN DIGITAL DESIGN Program for studiestarten 2017 Digital Design VELKOMMEN PÅ DIGITAL DESIGN! Tillykke! Du er nu studerende på Digital Design! Det betyder, at nu kan se frem til at starte på et af de bedste

Læs mere

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN

PROGRAM FOR STUDIESTARTEN DIGITAL DESIGN Program for studiestarten 2019 Digital Design VELKOMMEN PÅ DIGITAL DESIGN! Tillykke! Du er nu studerende på Digital Design! Det betyder, at nu kan se frem til at starte på et af de bedste

Læs mere

Psykologisk Institut Århus Universitet

Psykologisk Institut Århus Universitet EDB-INTRODUKTION 2011 Velkommen kære Rus Denne manual skulle gerne hjælpe dig med et EDB-system, som efterhånden gerne skulle blive en del af din hverdag her på PI. Hvis du i forvejen er lidt af en EDB-wizard,

Læs mere

Velkommen til Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek

Velkommen til Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek Velkommen til Gladsaxe Bibliotekerne gladsaxe.dk/bibliotek Indhold Redaktion: Marie Engberg Eiriksson og Rikke Borup Layout: Stine Bang Iversen og Mette Edlers Fotos: Thomas Vilhelm/Photographic Nordic

Læs mere

Informationsvidenskab

Informationsvidenskab Informationsvidenskab PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 INFORMATIONSVIDENSKAB INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET 2 PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2015 VELKOMMEN PÅ INFORMATIONSVIDENSKAB!

Læs mere

IT STUDIE-INTRO August 2018

IT STUDIE-INTRO August 2018 IT STUDIE-INTRO August 2018 Velkommen til introduktion i UCSyds IT-systemer m.m. UC Syd LÅN AF AV UDSTYR (Audio/Video) UC Service udlåner AV-udstyr i forbindelse med opgaver, projekter m.m.: Digitalkamera

Læs mere

Studiestartsstrategi. Det Humanistiske Fakultet Syddansk Universitet

Studiestartsstrategi. Det Humanistiske Fakultet Syddansk Universitet Studiestartsstrategi Det Humanistiske Fakultet Syddansk Universitet 30 06 2008 Indholdsfortegnelse 1.0 Baggrund... 3 1.1 Ikrafttrædelse... 3 2.0 Studiernes ansvarsområder... 4 2.1 Velkomstpakke/informationspakke...

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

Retningslinjer for diplomingeniørpraktik

Retningslinjer for diplomingeniørpraktik Retningslinjer for diplomingeniørpraktik Alle diplomingeniørstuderende skal som et led i uddannelsen gennemføre et praktikophold af en varighed på 30 ECTS. Praktikken er placeret på den sidste del af 6.

Læs mere

Velkommen filosofistuderende anno 2015!

Velkommen filosofistuderende anno 2015! Velkommen filosofistuderende anno 2015! Vi må desværre infomere dig om, at de store filosofiske spørgsmål, du har gået med hele dit liv, ikke vil blive besvaret i denne Rus-pjece. Derimod kan du finde

Læs mere

Læreruddannelsens. om ting der er værd at vide som studerende på Læreruddannelsen Aalborg

Læreruddannelsens. om ting der er værd at vide som studerende på Læreruddannelsen Aalborg Læreruddannelsens abc 2012 om ting der er værd at vide som studerende på Læreruddannelsen Aalborg Min første abc A Administrationen ligger på 1. sal. Det er her, du kan få svar på spørgsmål om dit studie

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

Program for studiestarten 2017 Klassiske Studier

Program for studiestarten 2017 Klassiske Studier Program for studiestarten 2017 Klassiske Studier Klassiske studier Au INSTITUT FOR KULTUR OG SAMFUND ARTS AARHUS UNIVERSITET VELKOMMEN PÅ KLASSISKE STUDIER! Først og fremmest: Tillykke med optagelsen på

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

Cases: Snitflader og visitationspraksis (SKAL være alumne/ku-mail)

Cases: Snitflader og visitationspraksis   (SKAL være alumne/ku-mail) Navn: Cases: Snitflader og visitationspraksis E-mail: (SKAL være alumne/ku-mail) Studievejledning: Oplæringsansvarlig: Start med at se de videocases, der hører til arbejdsarket og udfyld herefter arket.

Læs mere

Vi afslutter dagen omkring kl.16:00 i fredagsbaren Verners Kælder, hvor det vil være muligt at snakke over en kold sodavand eller en kold øl.

Vi afslutter dagen omkring kl.16:00 i fredagsbaren Verners Kælder, hvor det vil være muligt at snakke over en kold sodavand eller en kold øl. Kære nye studerende Du ønskes hjerteligt velkommen til Diplom Elektroteknologi på Danmarks Tekniske Universitet (DTU)! Vi, dine vektorer og KABS, vil i dette brev forklare lidt om vores studiestartsprogram,

Læs mere

Introduktion til IT på IVA

Introduktion til IT på IVA Introduktion til IT på IVA Logge på IVA s computere... 2 Mappen Dokumenter... 3 Email... 4 Studienet... 6 Print... 7 Logge af computeren... 8 Huskeliste... 9 Brug for hjælp... 9 (Denne guide er baseret

Læs mere

IT-VEJLEDNING TIL MAC

IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi Skema Dit brugernavn og adgangskode Sådan logger du på det trådløse netværk Sådan

Læs mere

Studiestartsapp og medievaner på Science

Studiestartsapp og medievaner på Science Studiestartsapp og medievaner på Science Marts 2014 Ane Sloth Nørgaard Baggrund I foråret og sommeren 2013 fik Vejledning og studieinformation (VEST) udviklet en studiestarts app til de nye studerende.

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

Studiemiljøevaluering 2015 Designskolen Kolding

Studiemiljøevaluering 2015 Designskolen Kolding Studiemiljøevaluering 2015 Designskolen Kolding Samlet rapport Studiemiljøevalueringen blev gennemført i efterårssemesteret 2015. BA-evalueringen har en svarprocent på 41% svarende til 90 studerende. Herudover

Læs mere

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 Galten Bibliotek ipad / iphone for begyndere Torsdag d. 3. marts kl. 10.00 12.00 Android tablet /smartphone for begyndere Torsdag d. 17. marts kl. 10.00 12.00 Hørning

Læs mere

ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort

ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort bureau bb ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort Beskrivelse og praktiske oplysninger om kurserne på de næste sider Privatundervisning Skræddersyede kurser

Læs mere

Referat fra styringsgruppemøde nr. 1, Idræt, 2. semester (F18) Mandag den 12. marts 2018 kl i lok. A315

Referat fra styringsgruppemøde nr. 1, Idræt, 2. semester (F18) Mandag den 12. marts 2018 kl i lok. A315 Referat fra styringsgruppemøde nr. 1, Idræt, 2. semester (F18) Mandag den 12. marts 2018 kl. 12.30-14.00 i lok. A315 Repræsenterer Navn Til stede Med afbud Uden afbud C1-3 Jeppe Christensen x C1-4 David

Læs mere

Udmøntning af Politik for studie og karrierevejledning på Aalborg Universitet - Bilag 1

Udmøntning af Politik for studie og karrierevejledning på Aalborg Universitet - Bilag 1 Udmøntning af Politik for studie og karrierevejledning på Aalborg Universitet - Bilag 1 De forskellige vejledningsenheder på AAU indgår alle i det samlede studie- og karrierevejledningstilbud for potentielle

Læs mere

ForældreIntra. - Sådan kommer du som forælder godt i gang. August 2016, version 1.1 Skolebestyrelsen/ MVT

ForældreIntra. - Sådan kommer du som forælder godt i gang. August 2016, version 1.1 Skolebestyrelsen/ MVT ForældreIntra - Sådan kommer du som forælder godt i gang August 2016, version 1.1 Skolebestyrelsen/ MVT Indhold Indledning... 3 Hvad er ForældreIntra?... 3 Hvad er forskellen på ForældreIntra og Skoleporten?...

Læs mere

Kære nye studerende. Informationsmøde for nye netstuderende (KUN netstuderende)

Kære nye studerende. Informationsmøde for nye netstuderende (KUN netstuderende) Kære nye studerende I mailen her får du information om, hvordan din studiestart på sygeplejerskeuddannelsen på UCC kommer til at forløbe. OBS: Hvis du er på orlov eller af andre årsager først skal starte

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi

Læs mere

Moodle Guide Psykologi. September 2018

Moodle Guide Psykologi. September 2018 Moodle Guide Psykologi September 2018 Moodle forsiden: Dashboard På forsiden finder du dine faneblade: Her skal du have 2 faneblade: På tværs af semestre og Efterår 2018 Fanebladet: På tværs af semestre

Læs mere

STUDIESTARTSFORLØB. Efteråret 2015

STUDIESTARTSFORLØB. Efteråret 2015 STUDIESTARTSFORLØB Efteråret 2015 Som studerende på bacheloruddannelsen eller sidefagsuddannelsen ved institut for psykologi tilbydes du at indgå i et studiestartsforløb. Studiestartsforløbet strækker

Læs mere

Erhvervsakademi Sjælland. Fronter brugervejledning

Erhvervsakademi Sjælland. Fronter brugervejledning Erhvervsakademi Sjælland Fronter brugervejledning Indhold Kom godt i gang med Fronter: De studerendes manual Intro... 2 Jeg har brug for hjælp!... 2 Hvordan kommer jeg på Fronter?... 2 Gør dig selv synlig

Læs mere

Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT

Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT Indhold VIGTIGE LINKS... 2 BRUGERNAVN TIL AKADEMIETS IT-SYSTEMER... 2 TRÅDLØST NETVÆRK... 2 STUDSYS... 3 MAIL... 3 SMS-SERVICE... 3 FRONTER... 4 DAGENS (STARTSIDEN

Læs mere

DRAMA TURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET

DRAMA TURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET DRAMA TURGI INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG KULTUR ARTS AARHUS UNIVERSITET PROGRAM FOR STUDIESTARTEN 2016 DRAMATURGI VELKOMMEN TIL DRAMATURGI! Du kan nu se frem til din kommende tid som dramaturgistuderende

Læs mere

Velkommen til studerende på UCL Campus Odense

Velkommen til studerende på UCL Campus Odense UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Velkommen til studerende på UCL Campus Odense Praktiske oplysninger om forhold og faciliteter for studerende på Niels Bohrs Allé 1 Overblik over campus Velkommen til UCL Campus

Læs mere