Yrsa & Anders ~ Elsebeth & Leif ~ Vivi og Steen Turen startede i Rimini i Italien, og sluttede i Garda ved Gardasøen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Yrsa & Anders ~ Elsebeth & Leif ~ Vivi og Steen Turen startede i Rimini i Italien, og sluttede i Garda ved Gardasøen."

Transkript

1 Kreta tur/retur 2011 gennem 10 lande Yrsa & Anders ~ Elsebeth & Leif ~ Vivi og Steen Turen startede i Rimini i Italien, og sluttede i Garda ved Gardasøen.

2 FØRSTE 3 DAGE GENNEM TYSKLAND OG FRANKRIG TIL ITALIEN Vi mødtes med Elsebeth og Leif i Harrislee, handlede og kørte så til autocamperpladsen fra BordAtlas i Busdorf. Kedelig plads ved en tankstelle, men OK til en hurtig overnatning. Dagen efter kørte vi mod Mulhouse. Vi skulle ned gennem Frankrig for at komme uden om Østrig og Schweiz.Næste stop var pladsen i Grünberg, også fra BordAtlas. Dejlig gratis plads midt i byen, med el til 0,50 for 10 timer, og med fred og ro. Der er både vand og tømning. Og Grünberg er en lille rigtig hyggelig tysk by, men en gågade med forretninger og resturanter. Næste dag gik turen så videre mod Mulhouse, og vi stoppede i Baume-les-Dames. Autocamperpladsen var som ofte fuld belagt.men 100 meter længere ude af vejen ligger en campingplads, til både billigere penge,og med alle faciliteter med i prisen.så den vil vi bruge fremover i stedet for AC-pladsen.

3 GENNEM FRANKRIG OG ITALIEN Vi havde besluttet ikke at køre på betalingsveje, og det gik også fint med det. Det tog jo så lidt længere tid, men ingen af os havde lyst til at køre mere end km. pr. dag. Så vi kørte ad landevejen ned til Grenoble, og videre skråt over forbi Alpe d Huez til Col De Montgenevre. Dejlig camperplads i 2000m. højde ved skilifterne på toppen. Vi skulle mødes med Yrsa og Anders i San Marino. Da vi kom ned på motorvejen i Italien gik det så godt der ud af, at vi besluttede at tage helt til Rimini den dag (550km.) 45 km. før vi nåede San Marino kunne vi tale med Anders på TYT en. Det må siges at være en fin rækkevidde.yrsa og Anders havde fundet en super gratis plads næsten helt oppe på toppen ved San Marino.Vi spiste til en flot solnedgang, og kunne for første gang mærke, at nu blev det varmere. Allerede næste dag sydpå langs Adriaterhavet nærmede vi os 40 grader.uha det var varmt.

4 SAN MARINO TIL BARI Vi skulle med Camping on Board fra Bari til Igoumenitsa, og vi havde 597km. til Bari, men god tid. Så vi tog to overnatninger på vejen på ACpladser. Første stop var Porto Recanati, og næste Margherita Di Savoia. Begge fra BordAtlas. Porto Recanati var en lille dejlig plads i gå-afstand til en dejlig strand. Den sidste var på et grande ferieområde. Ikke særlig interessant. Turen bød på mange små hyggelige byer lang kysten.en også nogle store uinteressante. Og den sidste dag mod Bari va der utroligt beskidt. Der lå affald i dynger langs vejene. Vi skulle med færgen kl. 20, men møde 2 timer før. Og vi havde kun 73 km. Fra pladsen til færgen, så det gik fint. Temperaturen var nu flere gange over 40, så vi glædede os til en kølig sejltur. Men - den var ikke kølig. Det var drøn varmt hele natten,så ingen af os sov særlig godt.

5 CAMPING ON BOARD Der var kun 4 campere på Camping on Board. Man bliver placeret ude i siderne, hvor man kan sidde og nyde udsigten.man får strøm på camperen, så køleskabet virker, og har man en kogeplade med, kan man lave lidt mad. Ellers er der en god restaurant om bord. Der er toilet og bad på vogndækket. Og der er WiFi i baren.

6 GRÆKENLANDS FASTLAND. Vi var i havn i Igoumenitsa tidligt om morgenen. Vi havde valgt at køre til AC-pladsen i Perdika- Arilas (BA). Dejligt sted ved en restaurant og en lille havn og strand. Vi blev der 2 dage, badede og spiste grillede sardiner på tavernaen. Skønt sted. Desværre har den kun åben i højsæsonen. Næste stop var pladsen i Anchient Korinth, som Lars&Erling har anbefalet. Det er et virkelig sted. Tæt på Gamle Korinth med mange små restauranter. Der fik vi den bedste Gyros vi nogensinde har fået. 10 for plads med strøm og alle faciliteter,som ejes af et ældre ægtepar med en søn i nabohuset. En hjertelig modtagelse med en drink og frugt. Og pladsen er åben hele året. Flere gange kom ejeren med forskellige frugter fra egen have på en fad til os. Han snakker lidt fransk, og sønnen engelsk, så det gik fint.

7 ANCHIEN KORINTH Målet var jo Kreta. Og for ikke at skulle med natfærgen fra Pireæus, havde vi valgt at prøve at komme med færgen fra syd-pelopones (Gytheio) til Kissamos på Kreta. Men vi havde ikke bestilt billetter. Og den sejler kun hver torsdag kl Selskabets hjemmeside er på græsk og vanskellig at tyde. Så jeg havde undervejs mailet med en bekendt på Kreta, for at få hende til at bestille billetter. Og det lykkedes. Så vi skulle bare være i Gytheio torsdag kl Så vi blev en extra dag i Korinth og nød stedet og den lille by. Aftensmaden spiste vi på en lokal restaurant og vi skulle have Gyros. Det var en utrolig lækker gyros. Gamle Korinth er en meget hyggelig lille by, men sine ruiner i baghaven. Flere restauranter har direkte udsigt til ruinbyen. Og byen ligger kun ca. 15 min. Gang fra autocamperpladsen.

8 LEONIDI PLAKA Efter at have set skibene sejle igennem Korinthkanalen, kørte vi til Leonidi (Plaka) som ligger helt ud til stranden, med krystal klar vand. Pladsen er en stor P-plads. I det lille hus ved vejen bor campingmutter. Yrsa og Anders var kørt en anden vej derned. De skulle se nogle ruiner på vejen.så da de ankom nogle timer efter os andre, kunne de ikke finde pladsen. Vi havde kontakt på TYT en, men kunne ikke rigtig forklare vejen. Det kunne campingmutter forstå, så hun startede sin bil og kørte mig ud til havnen hvor Yrsa og Anders holdt. Den lille by (én lille købmand) havde 5-6 restauranter langs havnekajen. Margrethe i fiskerestauranten havde haft besøg af danske sejlere. Dannebrog hang inde i restauranten. Hun blev glad for at se danskere igen, så jeg fik en pose tomater fra hendes have med hjem til frokost. AC-pladsen ligger kun ca. 100m derfra. Aftensmaden blev naturligvis indtaget hos Margrethe. Dog måtte jeg blive hjemme. Havde fået en eller anden maveinfektion.

9 GYTHEIO Vi blev også i Leonidi et par dage, badede, gik ture, og nød en iskaffe på strandbaren. Vi havde kun 90 km til Gytheio. Turen startede med en del bjergkørsel ad små veje. Og efter den første time havde vi kun kørt 35 km. Og vi kom i gennem små bjerglandsbyer hvor der dårligt var plads til en camper. Så vi begyndte at tænke lidt over tiden. Vi skulle jo være i Gytheio i god tid, for vi skulle også finde turistbureauet hvor vi skulle hente vores billetter. Men pludselig efter 50 km blev vejen fin og det gik ned ad bakken næsten resten af vejen. Vi fik også vores billetter, og blev placeret i venteposition på havnekajen. Vi gik en tur i byen og spiste frokost helt nede i vandkanten. Færgen kom kun ca. 40 min. Før den skulle sejle igen. Det lignede et tyrkisk gedemarked da passagerer og biler skulle af. Der var overhovedet ikke system i noget der på kajen.så afgangen blev også 40 min. Forsinket. Vi fandt en salon med aircon, så der satte vi os til at sove. Færgen lægger til på 2 små øer undervejs. Flot syn fra dækket på toppen af færgen.vi var i Kissamos kl. 22, og kørte så direkte til vores P-plads i Agio Apostoli.

10 AGIO APOSTOLI Vi kender en Serber Dragan, fra vores tidl. besøg på Kreta. Han bor i Montenegro, og har en restaurant i Chania. Meget flink fyr, som havde fundet en P-plads til os ved et hotel i Agio Apostoli 5m fra stranden.der var dog en del støj om natten. Men hotellets poolbar havde natåben, og bartenderen dér havde lovet Dragan at holde øje med os. Næste formiddag væltede turisterne ned på stranden, og inden et kvarter havde Elsebeth & Leif talt med 20 danske turist som undrede sig over at se danske autocampere på Kreta. Vi brugte P-pladsen som mødested. Så når vi havde kørt rundt på Vestkreta om dagen, mødtes vi der om aftenen.der var et pedallokum lige ved siden af,hvor vi kunne tømme toilet.når turisterne gik hjem, kom grækerne og skulle have deres aftenbad. Her opdagede vi første gang at noget var galt. Når vi gik i bad i camperen, løb badevandet direkte ud på jorden (?) Hmm. Lige i nærheden ligger der både Lidl, Carrefour og nogle græske supermarkeder.

11 CHANIA Allerede næste dag tog vi ned i Chania for at takke Dragan for hjælpen. Der var meget betryggende også taxi-holdeplads ved siden af os, så vi tog to taxier ned i byen. 10.Bussen havde kostet 6x1,5.Det er meget billigt at køre i taxi på Kreta. Alle gik rundt på egen hånd og så de små gader med mange hyggelige forretninger og restauranter. Men ofte spiser man bedre ude i periferien af Chania.Huslejen er så dyr i byen og på havnepromenaden at restauranterne må spare på maden. Så vi gik hver især rundt og så på byen, og mødtes så hos Dragan.Han havde også Gyros,så det måtte vi prøve.men den kom slet ikke op i nærheden af hvad vi havde fået i Korinth.Den var til 5 stjerner. Da vi havde fået mad og rødvin, og lidt til både højre og venstre ben,tog vi taxi er hjem til vores parkeringsplads i Agia Apostoli.

12 VESTKRETA Vi skulle jo rundt og se noget. Og efter vores 18 tidl. besøg på Vestkreta kender Vivi og jeg den efterhånden bedre end Sjælland. Så 3. dag på Kreta kørte vi til Paleochora. En skøn lille by på sydkysten. Vi spiste frokost og soppede lidt. Over middag besluttede vi at køre videre til Elafonissi. Der var kun ca.25km.vi kom højt op i bjergene og vejen blev smallere, og efter 20km. Måtte vi vende om. Den var nærmest blevet til en sti. Og et sted gik den rundt om et hus, hvor ingen af os kunne komme rundt om.så vi måtte lade GPS en finde en anden vej,men den var nu dobbelt så lang. Vi fandt et dejligt sted at holde på Elafonissi stranden, med det krystalklare vand og lyserøde sand. Dagen efter kørte vi tilbage igen til vores P- plads.vi havde en aftale med Frida om at vi kunne få vand på hos hende.

13 YAMMAS Vi var til græsk aften på familie-hotellet Frida, hvor Vivi og jeg er kommet gennem 25 år. Så Anders lærte at danse Zorba. Leif hentede DACF-fanen som blev sat på vores bord. Vi havde fået lov til at bruge deres swimmingpool, men det nåede vi ikke. 14 dage går hurtigt, så allerede næste dag kørte Elsebeth og Leif ned på Sydøstkreta nogle dage. Yrsa oganders ogvivi og jeg blev påvestkreta. Vi havde set de strande og byer som er et must. Yrsa og Anders ville gerne se baglandet ved Kissamos.Så vi besluttede at køre med.det var en skøn tur i et bjergrigt område med en del små hyggelige byer. Vi var oppe på en Olivenfabrik, og på en ostefabrik. Den lignede ikke noget særligt,men da vi gik ind på fabrikken, kom ostemanden gående. Han kunne kun græsk, men forstod vi gerne ville se produktionen. Så han ringede fter sin datter, som kunne engelsk.hun kom så og forklarede om deres produktion af oste. De eksporterede til flere lande i Europa. Vi fik så mange smagsprøver at vi ikke skulle have mere mad den dag. Ved siden af lå et bageri,som kun bagte om morgenen.og da vi viste interesse for det, hentede hun straks noget frisk brød vi kunne tage med hjem. Vi blev også tilbudt deres hjemmelavede Raki, men vi måtte sige ned tak. Men vi fik alle købt noget dejligt ost.

14 ØSTKRETA Vivi og jeg har aldrig været på Østkreta,selvom vi har været der 18 gange. Så det skulle vi nu endelig se. Vi kørte alle tre mod Sisi Camping. Yrsa og Anders besøgte Knossos på vejen, som er et must hvis ikke man har set det før. Det havde vi andre. Så vi mødtes på den dejlige campingplads i Sisi. Der var så dejligt så vi blev der i 2 nætter. Dagen efter ankom 16 autocampere fra Holland. 2 meget store i turistbusstørrelsen. Deres klub havde arrangeret denne tur. Men med de store biler er det begrænset hvad de ser på Kreta. Der er mange dejlige steder de ikke kan køre. 3.dagen kørte Elsebeth og Leif længere sydøst på. Yrsa og Anders og vi havde besluttet at se Lasithi-sletten med de 7000 vindmøller. Ja, der er ikke mange tilbage, men et meget frodigt område med grønne marker. Man kan køre ad landevejen hele vejen rundt om sletten. På vejen ud møder man Den lyserøde by hvor man opleve de gamle håndværk blive udført.

15 LASSITHI SLETTEN Vi kørte en dag rundt på Lassithi-sletten hvor der tidligere stod 7000 vindmøller, som blev brugt til at pumpe vand op fra undergrunden.i dag er alle pumper elektriske. Området er 25 km2 og ligger over 800 m.o.h. Et af de få steder i middelhavsområdet med faste beboere i den højde. Frokosten (omeletter) indtog vi på en hyggelig taverna. Senere kørte vi en smuk tur over bjergene, til Agia Galini, hvor vi skulle mødes med Elsebeth og Leif på en campingplads.

16 AGIA GALINI Dejlig plads med pool og god restaurant.. Gratis WiFi-Internet, når man lige havde handlet i baren først Vi blev her i to dage. Badede i poolen og spiste dejlig mad i restauranten. Galini lå i gå-afstand fra pladsen. Meget turistpræget strandby med butikker og tavernaer. Vi skulle til at tænke på hjemturen. Jeg skulle til Chania og hente min nye briller.og vi skulle hente noget tøj, som vi skulle have med op til MonteNegro, hvor Dragan bor. Så vi kørte tilbage til Frida, vor vi i fred og ro kunne holde på vejen ved hotellet.

17 KRETA -PELOPONES Efter at have ordnet hvad vi skulle i Chania, og havde fået sagt farvel og tak til Frida og hendes forældre, kørte vi til Kissamos op overnattede på havnen. Vi skulle tidligt med færgen næste morgen. Smuk tur også tilbage. Yrsa og Anders ville se mere af Pelopones, så efter en dejlig afskedsfrokost på havnen i Gytheio, skiltes vores veje. Elsebeth & Leif og Vivi og jeg kørte op til den dejlige plads i Ancient Korinth. Hele familien var blevet syge af i lang køretur med aircon på fuld blæs.

18 PREVEZA Vi havde aftalt at vi ikke lå over nogle dage. Vi viste ikke hvor lang tid turen gennem landene på Balkan tog, og hvor lang ventetid der var ved grænserne. Så vi kørte nordpå og fandt en dejlig campingplads kort tid efter tunellen i Preveza, lige ud til vandet. Vi havde besluttet at køre så tæt på den albanske grænse dagen efter. Der er dog hverken Stelleller campingpladser i området. Men jeg havde på Google Earth set en lille by (Ktismata) som havde en p-plads midt i byen, som vi nok kunne overnatte på. Byen så total øde og tom ud. Der lå en taverna på pladsen,og da vi spurgte om muligheden for at spise,viste det sig at vi kunne få hvad som helst. Da kl. blev ca. 17 vågnede byen op. Børnene begyndte at lege rundt omkring, og konerne kom ud af husene.vi besøgte købmanden,som var en gammel dame der havde varerne faktisk i sin dagligstue. Så hun var lykkelig over at vi provianterede der. Byens smukke kirke var eneste seværdighed i området.

19 KTISMATA Vi var de eneste udefra på tavernaen.der sad 5-6 andre ved et bord. Selvom jeg ikke kan græsk, kunne jeg forstå at danskerne var samtaleemnet. Vi bestilte bøf og fik god rødvin til. Pludselig rejste de andre sig og hentede nogle instrumenter, hvorefter de spillede græske vemodige sange på den lille scene. Vi klappede naturligvis vildt mellem numrene. Flere af grækerne dansede til. Endda en ældre mand på 100 år. Det må være rødvinen der holder ham i så god form. Manden på klarinet talte perfekt engelsk og han forklarede om deres sange, som mest lød som dem fra balkan, og ikke så udpræget græske. Efter mange sange skulle vi se at komme hjem (10 meter uden for). Men da vi gav servitricen gode drikkepenge, syntes hun også at hun lige ville give et nummer (15 min). Og så klappede vi igen. Den aften var bestemt en af turens store oplevelser, og vi sov roligt og dejligt på p-pladsen.

20 ALBANIEN Ventetiden ved grænsen var kun ca.1 time.,og ikke mange biler. Dragan i Chania havde ellers advaret os mod at stoppe i Albanien, overhovedet. Men det er vist vildt overdrevet. Vi stoppede da også og spurgte om vej ved en café,og alle var smilende og venlige. På Kreta hørte vi fra Lars og Erling, og de anbefalede en campingplads i det nordlige Albanien. Det måtte vi prøve, så vi kørte mod Barbullush. Vejene var meget elendige, og ikke alle var asfalterede. Men der arbejdes hårdt på at bygge en motorvej fra nord til syd (=penge i statskassen). Så selvom der kun var 319 km. Fra Ktismata til Barbullush tog turen hele dagen. Alle mennesker, byer og huse så elendige ud. Mærkelig nok så mange biler ikke elendige ud. Store flotte Mercedes. Men vi så da også små vogne trukket af et æsel. Vi fandt let campingpladsen som lå i udkanten af en lille by. Den var oprettet af et hollandsk par, som også på stedet havde bygget et hospies. Der er ingen i Albanien der tager (tog) sig af de gamle.og parret har tidligere udført nødhjælpsarbejde i Albanien. Vi gav dem en hilsen fra Lars og Erling, som var der sidste år. Fin plads med el. og finde toilet og badeforhold.

21 ALBANIEN Vi valgte at gå ud og spise på pladsens lille restaurant. God mad, men ikke specielt billigt. Lyset gik ud 4-5 gange under middagen. Det tog de meget roligt. Forstod jeg bedre senere, da jeg læste at tidligere forsvandt strømmen i både 3, 4 og 5 dage ad gangen. Så når endelig den var der, skyndte de sig at vaske tøj,og hvad man ellers må bruge strøm til. På campingpladsen s hjemmeside gør de meget ud af at fortælle hvor sikkert det er at være i Albanien. Så det undrede os lidt, at der ved mørkets frembrud kom en mand med et jagtgevær og et utroligt patronbælte, og satte sig på en stol ved indkørslen til pladsen. Man hørte også af og til skud i området. Eller var det fyrværkeri? Vi havde brændstof på, og fandt heller ikke ud af om det var dyrt eller billigt i Albanien, så vi ventede til Montenegro med at fylde tanken op. Vejen ud af Albanien var også uden problemer. Ventetiden ved grænsen var også her kun en times tid.

22 MONTENEGRO Vejene i Montenegro var betydelig bedre. Vi kørte til Budva, hvor vi skulle overnatte. Dragan havde noget familie som ejede et hotel,og vi måtte holde på hotellets p-plads. Vi gik en tur på den meget turistprægede strandpromenaden. Tydeligvis et sted med horder af turister om sommeren. Det var begyndt at blæse lidt op,og himlen så også lidt faretruende ud. Vi fandt en dejlig restaurant i nærheden af hotellet, hvor vi bestilte en lokal ret med lokal rødvin.både mad og rødvin var noget af det bedste vi endnu havde fået. På turen ud af Budva næste dag,kom vi gennem et stort lyn og tordenvejr.der kom så meget regn at vi ikke kunne se ud af forruden, og måtte stoppe. Vi var inde for at tanke,men da vi skulle betale,gik deres system ned på grund af vejret, så vi måtte vente en halv times tid indtil deres computer virkede igen. Utrolig smuk tur fra Budva til den Kroatiske grænse,på turen nordpå kommer man lige et smut ind i Bosnien-Herzegovina. Vi forsatte op af kysten til Slano. Naturen blev pludselig en helt anden, og meget smuk.

23 KROATIEN Vi kom til Slano, hvor campingpladsen ligger ud af en smal sti langs vandkanten. Vi fik plads i første parket til vandet. Alle faciliteter på plads. Også WiFi. Aftenmiddagen blev indtaget under markiserne til en utrolig smuk solnedgang. Temperaturen var nu flere gange under 30 grader, så tøj på overkroppen var nu nødvendig. Vi kunne godt have blevet længere her, men vi havde begge par aftaler højere mod nord vi skulle nå.

24 KROATIEN Videre nordpå, til Pirovac (Drage). Vi så et skilt ved landevejen ned mod stranden. Da vi kom derned, stod der flere mennesker og gjorde tegn til at vi skulle komme hen til dem. Der var 5-6 camperpladser viste det sig så.vi valgte én med et skilt hvor der stod grillede fisk. Det var så kun om fredagen. Vi spurgte damen og det var muligt at spise i nærheden, eller tage til nærmeste by. Ingen muligheder. Men hun ville gerne køre os til en restaurant, og hente os igen senere. Det tilbud tog vi i mod.hun kørte os til nærmeste by 5-6 km. til en restaurant i sin gamle faldefærdige Lada.Der var kun os, men maden var god, od da vi var færdige, ringede servetricen efter vores chauffør. Vi havde svært ved at få lov at betale for turen. Utroligt dejligt sted, og strand. Her kunne man godt blive en uges tid med en lille gummibåd og en fiskestang. Der var bad og toilet, og hvis det skulle være, kunne man godt få strøm.

25 PIROVAC Et tysk par havde slået sig ned med deres Trabi og to havkajakker, som de livligt sejlede rundt i, i bugten. Deres autocamperen var heller ikke en standardtype. På nummerpladen stod der: Bus Freaks. Vi kørte videre til Trieste og overnattede på en p- plads midt i byen. Den var også meget trist, og dyr. Vi skulle nu hvert til sit,og besluttede at køre til Stellplatz en midt i Garda ved Gardasøen, og gå ud og spise en farvel-pizza der. Så vi fandt et pizzaria på strandpromenaden hvor vi fik en god pizza. Elsebeth og Leif skulle til et træf oppe i nærheden af Karlsruhe, og vi skulle til Cannes for at besøge min familie. Så morgenen efter tog en bevæget afsked. En utrolig dejlig lang tur gennem 10 lande med Yrsa & Anders,Elsebeth & Leif,og Vivi & Steen.Vi har set mange spændende steder. Og det er ikke sidste gang vi er på Kreta i autocamper.

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Gennem 10 lande til Kreta

Gennem 10 lande til Kreta Gennem 10 lande til Kreta Efter 2 års planlægning var der d. 21. August 2013 afgang mod Kreta for 40 medlemmer af DACF. Det blev en uforglemmelig tur ned gennem Sydeuropa til færgen i Pireaus, og derefter

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Galsklint Camping 2010

Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping ved Middelfart på Fyn Vi tog hjemmefra onsdag middag og slog lige vejen indenfor Skanderborg på vejen for til campingpladsen. Vi havde fundet et fotostativ i den

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

ROSA. Gennem 10 lande til Kreta. Tekst & foto: Vivi & Steen (3082)

ROSA. Gennem 10 lande til Kreta. Tekst & foto: Vivi & Steen (3082) Tekst & foto: Vivi & Steen (3082) På mødestedet i Grado, Italien startede vi med langbord om aftenen. Og det havde vi så stort set hver dag, når ikke der var et andet arrangement i kalenderen ROSA Dag

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Strandgården s Affalds-uge 2009

Strandgården s Affalds-uge 2009 Strandgården s Affalds-uge 2009 Sct. icolai Skoles SFO Strandgården Strandgården er en SFO under Sct. icolai Skole i Køge. Hos os er midtbyens børn efter skoletid, ca. 250 fra 5 til 13 år. Vi bor tæt ved

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet

Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet af brandmænd den første dag vi var der, men så vendte

Læs mere

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3 Polen 2009 En tur til Gdansk Del 3 Portene fra havnefronten ind til byen Sanne på vej ind i byen Gdansk er en helt utrolig flot og velplejet by. Overalt er der rent og pænt, og alle slags butikker forefindes

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 48 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Oktober 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Rørsnæs 1-2 Flygrakan 2-3 Bakken Lukket 3-4 Bestyrrelsen 5 Malerklemmen

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1 Tirsdag 04-09-2012 Kørte hjemme fra over middag og var i Flensborg kl16, her snakkede vi med Tina omkring vores køleskab, hun havde fundet ud af det samme som jeg selv havde fundet ud af at køleskabet

Læs mere

Norges turen fra den 24. til den 31. maj.

Norges turen fra den 24. til den 31. maj. Norges turen fra den 24. til den 31. maj. 7 mand stærk havde meldt sig til turen til det norske land. Vi skulle med færgen fra Hirtshals den 24. maj og mødestedet var ved sidste rundkørsel inden færgen.

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge Kajaktur til Tolo Anne og Jakob, uge 40 2018 Anne og jeg drog i uge 40 til Grækenland for at ro i havkajak i Tolo Roklub. Jeg lovede vores kære formand, Jette, at vi ville lave en kort rejsebeskrivelse

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Eguisheim, Alsace, Frankrig

Eguisheim, Alsace, Frankrig Sommerferie 2015: Frankrig, Belgien, Tyskland - 2. del Eguisheim, Alsace, Frankrig (fortsat fra 1. del) Typisk landskab i Alsace: Vinmarker så langt øjet rækker. Billedet her er taget ved Hunawihr mellem

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014 Hotel Valentin Star på Menorca af Perhaps 26. september 2014 Fra den 25. maj 2014 til den 8. juni 2014 gæstede vi Hotel Valentin Star i Cala n Bosch på Menorca. Hotellet har fire stjerner, og er et voksenhotel.

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

Venedig, Gardasøen og Østrig.

Venedig, Gardasøen og Østrig. Venedig, Gardasøen og Østrig. Lørdag den 13. juni 2015 tog 39 personer fra Nordjylland på Agri Nord seniorklubs årlige sommer tur, der i år gik til Venedig, Gardasøen og Østrig. Vi blev samlet op i en

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Rejsebrev 8, efterår 2014.

Rejsebrev 8, efterår 2014. Rejsebrev 8, efterår 2014. Mandag den 6. oktober. Det trænger sig mere og mere på, at finde en vaskemaskine, så vi kan få bund i vasketøjskurven. Vi har været på landevejen i over tre uger, og kan ikke

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski.

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vores vinterferie februar 2011 Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vi snakkede lidt om at tage personbilen og booke os ind på et hotel. Denne ide blev hurtig skrottet.

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014

Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Tysk-Klubbens bestyrelses årsberetning for 2014 Formanden Søren Buhl Andersen indledte med at fortælle, at vi i dag er 24 medlemmer, efter der kom udmeldelser og nogle blev slettet p.g.a. manglende betaling

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Del 1 af 4 Autocamper på (af)veje

Del 1 af 4 Autocamper på (af)veje Del 1 af 4 Autocamper på (af)veje Fredag den 20. juli (mod Sverige) Kender du fornemmelsen af at føle, at du har oceaner af tid til at ordne en bestemt ting til en bestemt dato? Pludselig er dagen der

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

Vi har haft en rigtig god tur og jeg har fået lidt farve men jeg vil ikke kalde mig brun hi hi, Maria er til gengæld negerbrun.

Vi har haft en rigtig god tur og jeg har fået lidt farve men jeg vil ikke kalde mig brun hi hi, Maria er til gengæld negerbrun. HejMor&Far Så kom vi hjem til Danmark igen... uha her er lidt koldt men også sol med mellemrum så det er ok og her er dejlig grønt over det hele, det har har jeg savnet. Viharhaftenrigtiggodturogjegharfåetlidtfarvemenjegvilikkekaldemig

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

En anden familie og ferie

En anden familie og ferie Mit navn er Timon Mader. Jeg er 14 år gammel og blev født den 11.01.2002 i Flensborg, hvor vi boede indtil jeg var 2 år gammel. Med 2 år flyttede jeg til Danmark, hvor jeg så gik i tysk børnehave. Vi boede

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab.

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. MOTIONSCYKELFERIE PÅ KORSIKA KORSIKA NORDØEN RUNDT Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. Det kan du glæde dig til

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

Rejsedagbog for værelse 458

Rejsedagbog for værelse 458 Rejsedagbog for værelse 458 FREDAG - SIDSTE HISTORIETIME INDEN AFREJSE Som intro til vores rejse til Rom, har vi brugt en del historie- og religionsmoduler til at forberede os. Det sidste modul inden vi

Læs mere

Turen går til Skagen 2012

Turen går til Skagen 2012 Turen går til Skagen 2012 Graceland - Randers Nabohotellet Frokost i sommerhuset Frokost i sommerhuset Hilda danser med nevø Karen og Hilda Anne Lise - hvile til middag Søndag den 13. Maj, drager 3 beboere:

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove,

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove, MULIGHEDER Hvis der ikke var dyr, så ville min ko skrige højt. Hvis der fandtes superbabyer, så ville vi alle ikke kunne sove. Hvis Sevel Kirke var lyserød, så ville vi ikke spise citronmåne. Hvis citronmåne

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere