Sikkerhedsrelaterede komponenter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sikkerhedsrelaterede komponenter"

Transkript

1 Sikkerhedsrelaterede komponenter Nødstopskredse Mange kalder det en nødstopskreds, men det skal måske mere rigtigt kaldes en sikkerhedskreds. Kredsens formål ar at oprette sikkerheden på maskinen eller maskinalnægget under alle siutationer. Dette vil i praksis betyde alle siutationer, alm drift, service, vedligehold, specielle siutationer, fejl, rettelser af fejl siutationer. Som beskriver er det ikke et krav at kredsen består at de samme komponenter hele kredsen i gennem. Det kan ofte være flere forskellige dele der overvåger maskinen. Men kredsen samlet set er maskinens sikkerheds kreds. ABB sikkerhedsrelæ På mindre maskiner er det ofte et relæ, der sidder som den udførende funktion, dette vil sige at en række følere, tryk og andre ting er de registerende komponenter, så er relæet den udførende dunktion, som kobler ud/ind hvis sikkerhedsfunktionen måtte blive aktiveret. På større anlæg kan det være en række relæer der er indbrydes forbundet, med overvågende komponenter monteret op mod de enkelte relæer. De vil så reager hvis kredsen bliver aktiveret eller brudt, alt efter formål på den enekelet makinen. Jokab safety programerbar sikkerheds plc/system På komplexe anlæg eller store systemer kan der med foredel bygges en sikkerheds plc, som varetager hele sikkerheds funktionen på systemet. Den virker i princippet på samme måde som sikkerhedsrelæer, men ahr klart flere funktioner og muligheder.

2 Siemens failsafe plc. Safe plc er en mulighed hvor selve styresystemet på maskinen bliver kombineret med sikkerheds systemet, der bygges systemet sammen i en overvåget PLC. På denne måde kan systemet lavde en kordination omkring de styrende funktioner og sikkerhedsfunktioner. Der kan laves en kompineret funktions lag, hvor sikkerhedssystemet kan spille en mere aktiv rolle. Men sikkerhedesnivauet opretholdes på et højt niveau. Ingen af de nævente systemer er ikke mere sikre end andre, det er den kordination som de enkelte system kræver der er afgørende på dette punkt. Men de enkelet systemer giver en større firhed og valget kan udføres så det er skrædersyet til den enkelte maskine eller process. Den samlede sikkerhedskreds skal udføres så den kan opfylde nedenstående PL.: Bestemmelse af PLr kan ske ved hjælp af risikoen grafen (se figur). S = Skadens alvorlighed S1 = Let (normalt reversibel skade) S2 = Alvorlige (normalt irreversible) skader, herunder dødsfald F = Hyppighed og / eller udsættelse tid for fare F1 = Sjældent til mindre ofte og / eller eksponeringen er kort F2 = Hyppige løbende og / eller eksponeringen er lang P = Mulighed for at undgå fare eller begrænse skader P1 = Muligt under bestemte betingelser P2 = Næppe muligt L = Lav bidrag til risikoreduktion H = Høj bidrag til risikoreduktion (**) Kategorier af sikkerhedsstop International standard EN / ISO specificerer de funktionelle krav og principper for udformningen af nødstop anordninger. Det gælder for alle maskiner - uanset hvilken type af energi, der bruges til at styre denne funktion. Standarden giver mulighed for to typer stop: Kategori 0: stop ved øjeblikkelig afbrydelse af energi eller mekanisk frakobling mellem de farlige komponenter, Kategori 1 stop: kontrolleret stop med bibeholdelse af energi (bremse for eksempel), Derefter afbrydelse af energien, når status quo er nået.

3 Valget mellem disse to stop metoder bestemmes ved en evaluering af maskinrelaterede risici. Billedet viser en maskins sikkerhedskreds, hvor diveres komponenter er vist. Her ser det også at det er vigtigt at kordinere sikkerhedsfunktioner, så det overordenede system hænger sammen. Rigtigt mange firmaer har lavet en software platform til at bearbejde sikkerhedskreden, det er et meget stort stykke arbejde at lave en sikkerhedsløsning på makiner og anlæg. Derfor kan det være en klar foredel at bearbejde det i et stykke softwaer. Det kan give et overblik over fald grupper, for dem er der rigtig mange af i dette område.

4 Kredsen kan indeholde følgende komponenter: Sikkerhedskomponenter På billedet ses mange af de komponenter kredsen kan indeholde, lige fra et lille sikkerhedsrelæ til store lysgitre og sikkerheds plc er.

5 Relæer Et sikkerhedsrelæ er det man kalder et undersystem på maskinen, hvor sikkerhedskomponenterne er undersystemselementer. Der er meget store krav til producenterne til disse undersystemer. Alle levenadør skal beskrive hvordan deres systemer lever op til standarderne og over holder PL e/cat eller silcl niveau. Nogle af baggrundende er overvåegede kredse, nedsatte sikkerhedsrelaterede styrekredsspændinger, hvor det bliver muligt at lave tværslutningsovervågning for at kunne definere kortslutninger, også sådanne hvor kortslutnings elementerne ikke fjernes. Mange relæer produceret specifikt til løsninger med understyringeelementer, det vil sige hold til run løsninger, elektriske magnet kontakter der er kodet eller lysgitre. Producenten er desuden pålagt at oplyse alle elemeter der skal bruges i en validering på sikkerheds kredsen, som beskrives i EN/DS eller flere kredse til understyringeelementer - Sikkerhedsspænding - Diversitet - Redudans - Overvågning af funktioner Sikkerheds controler En programerebar sikkerheds controler giver mange flexible muligheder, det sige sig slev når en sådan kan indeholde et program. Dette program kan skrædersys til den sikkerhedsfunktion der er brug for på maskinen eller det anlæg. Hvor sikkerhedsløsningern skal side. Udover at en sådan kan programmeres vil denne ofte også kunne håntere et netværk, dette kan deles op i 2 relationer. 1. kommunaktion til overordnet udstyr, scada, opc servere osv. 2. lokal kommunikation til sikkerheds komponenter, er er AS-i bus meget brugt. Underssystemerne sidder som perler på en snor og det er sikkerhedscontrolerene der styre komminikationen. Dette gør overblikket på dette system meget overskuligt. Sikkerheden på disse er ikke højere eller andet, men med tekniken kan man identisificer nøjagtigt den sikkerhedsanordning der er aktiveret. Den mulighed kan bruges i rigtig mange relationer: 1. visulaserere på scada at det er nødstop nr. eller lysgitter der er aktiveret 2. lave historik på hvilke der bliver aktiveret ofte

6 3. finde uheldigeheder på maskinen indretningen 4. få et super godt overblik på sikkerhedsindretninger 5. fejlfinding bliver meget bedre/hurtigere Ja listen er rigtig lang over de muligheder denne teknik muligør, det er kun fantasien der sætter begrænsninger. Failsafe PLC. Dette er måske den ulitmative plc, man laver sikkerhedsløsningen intergeret i den egentlige styring. Her bliver mulighederne ikke bedre, vi har her et system der kan håntere, næsten det hele. En fejlsikker i engineering er en enhed eller praksis, som, i tilfælde af en bestemt type fejl, ifølge sagens natur reagerer på en måde, der vil forårsage ingen eller minimal skade på andet udstyr, miljøet eller mennesker. Et system væren "fail-safe" betyder ikke, at fiasko er umulig eller usandsynlig, men snarere, at systemets design forhindrer eller mindsker usikre konsekvenser af systemets svigt. Det vil sige, hvis og når en "fejlsikkert" system "mislykkes", det er "sikkert" eller i det mindste ikke mindre sikker end når det blev fungerer korrekt. Da mange typer af fiasko er muligt, skal det præciseres, i hvilket fiasko en komponent er fejlsikker. For eksempel kan et system være fejlsikker i tilfælde af en strømafbrydelse (elektrisk fejl), men kan ikke fejlsikker i tilfælde af mekaniske fejl.

7 Undersystemselementer Switche Switche findes i rigtigt mange udforminger, og med næsten uandende muligheder. Magnet switche som er kodet, simple endestop og magnet switche med elektrisk lås. Alle disse produceres i henhold til EN50262 Kodet Magnet switche EN50262 er gundlaget for udførslen af disse. Men de skal natiligvis også vælges i forhold til det system de skal virke i forbindelse med. Fordelen ved disse er at de virker på at være i nærheden af hinanden, dette betyder de skal ikke røre hinanden men der er an max afstand, det er typisk max. 5-8 mm fra hinanden. Når de er kodet til hinanden betyder det at de ikke kan virke uden det netio er par der er fysisk placeret sammen. De enkelte switche skal vælges i sammenhold med det krævede PL/Sil nivau som skal overholdes, i praksis betyder det at der skal være mulighed for flere kredse og overvågning. Switchen danner kredsløbet, hvor undersystemet laver overvågninger og funktionerne. Endestop og andre Endestop og andre fysiske kontakter i en sikkerhedskreds kan være udført med tvangsførtekontakter, det betyder ingen overførings midler som kan skabe fejl funktion. Der er varierende antal af slutte/brydefunktioner i disse kontakter.

8 Magnet switche med manuel lås og med elektrisk lås. Dette stsyem, ja jeg vil kalde det et system for det kombinere flere funktioner. Switchen er som regl udført med en nøgle og tilhørende magnet. Det betyder at vi kombinere en sonsor med en funktion. Er sensoren ikke tilstede kan den låsende magnet inne udføre sin funktion. På den måde bliver det et overvåget system i sig selv. Det er ikke alle steder dette er en god løsning, men modsat kan det være en god funktion i relation til områder eller skærme man vil låse af og sikre sig at ingen får pillet af. Fælles for disse 3 omtalte systemer er at leveandøren viser hvordan de skal kobles og monteres fysisk. Lige som leverandøren beskriver PL/sil niveau hvor med de kan monteres. Disse systemer kan ikke udføres uden et samarbejde med en leverandør. Nærværende tekst et netop lavet i forhold til dette. Lysgitre Lysgitrene kan anvendes i alle industriområder, hvor et barrierefrit sikkerhedskoncept skal implementeres. Du kan vælge mellem lysgitre af type 2/type 4 i henhold til EN/IEC /-2, varianter til finger-, hånd- og kropsbeskyttelse, i længder fra 15 cm til 180 cm. Ud over Standardlysgitre har alle Advanced-lysbomme udvidede funktioner som muting, blanking og kaskadeopkobling. Tilbehøret spænder fra omdirigeringsspejle, beskyttelsespæle til stød-, kollisions- og vibrationsbeskyttelse og beskyttelseskabinettet IP6k9k

9 - Trædemåtter Sikkerhedsmåtter, eller trædemåtter som de også kaldes, anvendes oftest i nærheden af, eller rundt om farlige maskiner for at sikre et sikkert arbejdsmiljø for brugerne. Hvis brugeren træder ind på måtten, vil det tilhørende sikkerheds relæ, deaktiverer sikkerheds udgangene, således at maskinen stopper eller overgår til en sikker hastighed. Først når brugeren forlader måtten kan maskinen fungerer normalt igen. Sikkerhedsmåtten er velegnet til sikkerhedskategori 3 i forbindelse med et sikkerhedsrelæ. Nogle af fordelene ved sikkerhedsmåtter, er at de er lette at installerer, at de tydeligt markerer sikkerheds området og at de ikke giver fejl stop ved lette nedfaldende emner, Sammenlignet med et lyskitter eller en scanner, er måtten ufølsom over for røgfyldte miljøer, eller hvor der er risiko for at små emner, som spåner eller lignende falder ned i det overvågede område. Selve overfladen på måtten består af PVC eller aluminium, og fastgøres til gulvet med aluminiums profiler. Men sikkerheds måtten bør ikke anvendes hvor tungere skarpe genstande kan falde ned

10 Kamerasystemer Sikre kamerasystemer anvendes til overvågning af 2-D- og 3D-områder. I modsætning til enkle sensorer kan de registrere og analysere detaljerede informationer om det komplette overvågningsområde. De giver høj sikkerhed og komfortable funktioner for mange sikkerheds- og standardstyringsfunktioner - Andet De sikre hængselafbrydere PSENhinge udgør en sikker og komplet løsning til afskærmninger, bestående af hængsel og sikkerhedsafbryder. PSENhinge er velegnet til dreje- og anslagsdøre samt lemme. Brugeren får fordel af, at anlæggene bliver disponible i længere perioder. For PSENhinge er nemlig manipulationssikre, da de monteres skjult i beskyttelsesanordningerne. PSENhinge opfylder kapslingsklasse IP67 og er dermed også ideelle til det hygiejnekritiske område.

Hvorfor skal man bruge lysbomme og lysgitre?

Hvorfor skal man bruge lysbomme og lysgitre? Hvorfor skal man bruge lysbomme og lysgitre? Lysbomme og lysgitre er produktionsvenlige sikkerheds-anordninger som ikke er i vejen for operatøren. Samtidigt ved operatøren at han kan stole på at sikkerhedssystemet

Læs mere

Lysgitter Quick Guide

Lysgitter Quick Guide Quick Guide Enkelstrålet lysbom GuardShield AAC ed meget lange afstande og ved udendørsapplikationer er denne type enkelstrålet lysbom velegnet. Det er muligt ved hjælp af spejle med 45 graders hældning

Læs mere

Online-datablad. IN30-E0306K IN3000 Direct BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE

Online-datablad. IN30-E0306K IN3000 Direct BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE Online-datablad IN30-E0306K IN3000 Direct A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Oversigt over tekniske data Egenskaber Sensorprincip Bestillingsoplysninger Antal sikre udgange 2 Type Andre instrumentudførelser

Læs mere

Online-datablad. IN40-E0109K IN4000 Direct BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE

Online-datablad. IN40-E0109K IN4000 Direct BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE Online-datablad IN40-E0109K IN4000 Direct A B C D E F Oversigt over tekniske data Egenskaber Bestillingsoplysninger Type Varenr. IN40-E0109K 6050281 De sikkerhedstekniske parametre vil blive ændret inden

Læs mere

EN 1088 + A1 Placering og fastgørelse af aftastere/afbrydere

EN 1088 + A1 Placering og fastgørelse af aftastere/afbrydere Nye standarder Nye standarder Og forlængelse af DS/EN 954-1 EN 1050 EN ISO 14121-1 Risikovurdering EN 775 EN ISO 10218-1 Robotter EN 418 EN ISO 13850 Nødstop EN 294/EN 811 EN ISO 13857 EN 954-1 EN ISO

Læs mere

Online-datablad. TR4-SDM10P TR4 Direct BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE

Online-datablad. TR4-SDM10P TR4 Direct BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE Online-datablad TR4-SDM10P TR4 Direct A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Oversigt over tekniske data Egenskaber Systemdel Sensorprincip Bestillingsoplysninger Antal sikre udgange 2 Sikret tilkoblingsafstand

Læs mere

Online-datablad. IN40-D0303K IN4000 Standard BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE

Online-datablad. IN40-D0303K IN4000 Standard BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE Online-datablad IN40-D0303K IN4000 Standard A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Oversigt over tekniske data Egenskaber Sensorprincip Bestillingsoplysninger Antal sikre udgange 1 Type Varenr. IN40-D0303K

Læs mere

Online-datablad UE403-A0930 UE403 SIKKERHEDSRELÆER

Online-datablad UE403-A0930 UE403 SIKKERHEDSRELÆER Online-datablad UE403-A0930 UE403 A B C D E F Billeder kan afvige Bestillingsoplysninger Type Varenr. UE403-A0930 1026287 Andre instrumentudførelser og tilbehør www.sick.com/ue403 H I J K L M N O P Q R

Læs mere

Online-datablad. IN40-D0101K IN4000 Standard BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE

Online-datablad. IN40-D0101K IN4000 Standard BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE Online-datablad IN40-D0101K IN4000 Standard A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Oversigt over tekniske data Egenskaber Sensorprincip Bestillingsoplysninger Antal sikre udgange 1 Type Varenr. IN40-D0101K

Læs mere

Online-datablad STR1-SAXU10P8 STR1 BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE

Online-datablad STR1-SAXU10P8 STR1 BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE Online-datablad STR1-SAXU10P8 STR1 A B C D E F Bestillingsoplysninger Type Varenr. STR1-SAXU10P8 1086636 Andre instrumentudførelser og tilbehør www.sick.com/str1 H I J K L M N O P Q R S T Oversigt over

Læs mere

Online-datablad STR1-SAFU10P8 STR1 BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE

Online-datablad STR1-SAFU10P8 STR1 BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE Online-datablad STR1-SAFU10P8 STR1 A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Oversigt over tekniske data Egenskaber Systemdel Sensorprincip Bestillingsoplysninger Antal sikre udgange 2 Hjælpekontakt (AUX)

Læs mere

Robot nr: Har deltaget: Oplysning om robotcellen: produktion og virkemåde; kort forklaring eller henvisning.

Robot nr: Har deltaget: Oplysning om robotcellen: produktion og virkemåde; kort forklaring eller henvisning. Robot nr: Kontrol af robotceller Nye / ændringer Dato for gennemgang. Accept af ibrugtagning Initialer Underskrift Ja Nej Projektleder (ansvarlig indkøber) Robotintegrator Modtager (ansvarlig drift) Kompetent

Læs mere

Online-datablad. UE410-XM3 Flexi Classic SIKKERHEDSSTYRINGER

Online-datablad. UE410-XM3 Flexi Classic SIKKERHEDSSTYRINGER Online-datablad UE410-XM3 Flexi Classic A B C D E F Billeder kan afvige Bestillingsoplysninger I/O-moduler Indgange 2 sikkerhedsindgange 2 styringsindgange 4 muting-indgange Antal muting-sensorer, der

Læs mere

Original brugsanvisning. Vital 2 og Vital 3. Bruger manual

Original brugsanvisning. Vital 2 og Vital 3. Bruger manual Original brugsanvisning Vital 2 og Vital 3 Bruger manual Danish v1b 2TLC172219301_B Generelt Vital bygger på et enkanals sikkerhedskoncept hvor et større antal sikkerhedskomponenter (f.eks. følere) kan

Læs mere

ProSecure OPTI SAFE OPTI COMBI OPTI SCAN SAFETY EASY MOTION MONO EASY MOTION STEREO OPTI MOTION MONO OPTI MOTION STEREO

ProSecure OPTI SAFE OPTI COMBI OPTI SCAN SAFETY EASY MOTION MONO EASY MOTION STEREO OPTI MOTION MONO OPTI MOTION STEREO OPTI SAFE OPTI COMBI OPTI SCAN SAFETY EASY MOTION EASY MOTION OPTI MOTION OPTI MOTION LøsNinger som opfylder EN 16005 impulsgivere og sikkerhedssensorer, til automatik på hængslede- og Opfylder kravene

Læs mere

AS-i Safety. Innovations in safety

AS-i Safety. Innovations in safety AS-i Safety Innovations in safety AS-i Safety nu er sikkerhed nemt! Alle følere, I/O-enheder og PLC forbindes til en valgfri plads på samme kabel og de kan let flyttes efter behov. Enhedernes funktion

Læs mere

Beskyttelsesforanstaltninger på maskiner

Beskyttelsesforanstaltninger på maskiner Beskyttelsesforanstaltninger på maskiner Find os her og bliv inspireret: Dagens oplægsholder Per Fløe Moesgaard, CMSE certified Machinery Safety Expert (TÜV Nord) Foto Wexøe A/S Dagens agenda Intro til

Læs mere

Online-datablad. FX3-XTDI80002 Flexi Soft / Safe EFI-pro System SIKKERHEDSSTYRINGER / SIKKERHEDSSYSTEMER

Online-datablad. FX3-XTDI80002 Flexi Soft / Safe EFI-pro System SIKKERHEDSSTYRINGER / SIKKERHEDSSYSTEMER Online-datablad FX3-XTDI80002 Flexi Soft / Safe EFI-pro System A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Oversigt over tekniske data Egenskaber Modul Konfigurationsmåde Sikkerhedstekniske parametre Bestillingsoplysninger

Læs mere

KRAVSPECIFIKATIONER: ARBEJDSMILJØKRAV TIL MASKINER OG TEKNISKE HJÆLPEMIDLER

KRAVSPECIFIKATIONER: ARBEJDSMILJØKRAV TIL MASKINER OG TEKNISKE HJÆLPEMIDLER Maskine: Fabrikat: Type: Udfyldt af: Dato: Lovkrav angivet Andre krav angivet Støj se også under brugsanvisning Acceptværdier Følgende A-vægtede lydtrykniveauer må ikke overskrides, når maskinen er i drift

Læs mere

Den næste generation sikkerhedsendestop D4N-SERIEN

Den næste generation sikkerhedsendestop D4N-SERIEN Advanced Industrial Automation Den næste generation sikkerhedsendestop -SERIEN intelligente endestop med flere kontaktsæt og funktioner Omrons industrielle sikkerhedsendestop er kendt verden over for deres

Læs mere

Sikkerhedsswitche. Øger sikkerheden og produktiviteten

Sikkerhedsswitche. Øger sikkerheden og produktiviteten Sikkerhedsswitche Øger sikkerheden og produktiviteten R ET BREDT SORTIMENT AF SIKKERHEDSSWITCHE Allen-Bradley Guardmaster sikkerhedsswitche fra Rockwell Automation beskytter medarbejdere og udstyr via

Læs mere

Online-datablad. TR10-SRM10P TR10 Lock SIKKERHEDSLÅS

Online-datablad. TR10-SRM10P TR10 Lock SIKKERHEDSLÅS Online-datablad TR10-SRM10P TR10-SRM10P A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Oversigt over tekniske data Egenskaber Sensorprincip Bestillingsoplysninger Antal sikre udgange 2 Kodning Type Andre instrumentudførelser

Læs mere

Sikkerhed i styresystemer i henhold til EN ISO 13849-1

Sikkerhed i styresystemer i henhold til EN ISO 13849-1 Sikkerhed i styresystemer i henhold til EN ISO 13849-1 F1 S1 F2 S2 F1 F2 PLr a b c d e Nye standarder for sikkerhed i styresystem At bygge et sikkerhedssystem som fungerer i praksis og giver tilstrækkelig

Læs mere

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL!

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL! MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL! FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 981 002 317 Ver. 01 11-03-2013 Indhold 1. INTRODUKTION... 4 2. BESKRIVELSE FANTRONIC... 5 2.1 SÅDAN FUNGERER

Læs mere

Online-datablad. C4P-SA04530A00 detec4 Prime SIKKERHEDSLYSGITRE

Online-datablad. C4P-SA04530A00 detec4 Prime SIKKERHEDSLYSGITRE Online-datablad CP-SA00A00 detec Prime CP-SA00A00 detec Prime A B C D E F H I J K M N O P Q R S T Oversigt over tekniske data Egenskaber Systemdel Opløsning Beskyttelsesfelthøjde Rækkevidde Uden blinde

Læs mere

Instruktionsbog for fjernbetjening

Instruktionsbog for fjernbetjening v1-2013 INSTRUKTIONSBOG Instruktionsbog for fjernbetjening 1. Produktpræsentation og anvendelsesområde Den trådløse fjernbetjening til industriel brug i HS-serien betjener kodedata og kørekommandoer ved

Læs mere

Produktnyheder. www.legtech.dk

Produktnyheder. www.legtech.dk Produktnyheder EL-TEKNIK Diameter 32 mm - tykkelse 13 mm Diameter 32 mm - tykkelse 13 mm Trådløs Sender-modul og modtager (433 MHz - 8 kanals) Varenr. 70-114 Trådløs Sender-modul og modtager (relæ-box)

Læs mere

Online-datablad. SAPPD2D-06AP006 Safeguard Detector SIKKERHEDSSYSTEMER

Online-datablad. SAPPD2D-06AP006 Safeguard Detector SIKKERHEDSSYSTEMER Online-datablad SAPPD2D-06AP006 Safeguard Detector A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Oversigt over tekniske data Bestillingsoplysninger Type Varenr. SAPPD2D-06AP006 1089446 Indeholdt i leveringen:

Læs mere

Online-datablad. UE410-XU3T0 Flexi Classic SIKKERHEDSSTYRINGER

Online-datablad. UE410-XU3T0 Flexi Classic SIKKERHEDSSTYRINGER Online-datablad UE410-XU3T0 Flexi Classic A B C D E F Billeder kan afvige Bestillingsoplysninger Type Varenr. UE410-XU3T0 6035244 Andre instrumentudførelser og tilbehør www.sick.com/flexi_classic H I J

Læs mere

Har I fingrene i maskinen eller styr på sikkerheden?

Har I fingrene i maskinen eller styr på sikkerheden? 3. Opstilling og installation af maskine Har I fingrene i maskinen eller styr på sikkerheden? Ulykker på arbejdet er ærgerlige og kan også være alvorlige. Gennemgå jeres maskiner og løs de problemer, I

Læs mere

Lindab Brugervejledning - sluser. Lindab Doorline Brugervejledning Sluser. LP403 mekanisk LP407 elektrisk

Lindab Brugervejledning - sluser. Lindab Doorline Brugervejledning Sluser. LP403 mekanisk LP407 elektrisk Lindab Brugervejledning - sluser 1407.01 Lindab Doorline Brugervejledning Sluser LP403 mekanisk LP407 elektrisk Indhold 1. Generelt...3 1.1 Brug af vejledningen...3 1.2 Operatør/tekniker...3 1.3 Garanti...3

Læs mere

Online-datablad. FX3-MOC Flexi Soft Drive Monitor MOTION CONTROL SIKKERHEDSSTYRINGER

Online-datablad. FX3-MOC Flexi Soft Drive Monitor MOTION CONTROL SIKKERHEDSSTYRINGER Online-datablad FX3-MOC000000 Flexi Soft Drive Monitor A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Oversigt over tekniske data Egenskaber Modul Konfigurationsmåde Sikkerhedstekniske parametre Bestillingsoplysninger

Læs mere

sgate Speedgate Når hastighed, tryghed, plads og sikkerhed er afgørende Experts in perimeter protection

sgate Speedgate Når hastighed, tryghed, plads og sikkerhed er afgørende Experts in perimeter protection sgate Speedgate Når hastighed, tryghed, plads og sikkerhed er afgørende Experts in perimeter protection sgate er specielt udviklet af Heras som en funktionel løsning til at kombinere barrieres hastighed

Læs mere

Focus. Sikkerhedslysgitter og Sikkerhedslysbom. Godkendelser: Anvendelse: Fordele: eller rundt om risikoområder

Focus. Sikkerhedslysgitter og Sikkerhedslysbom. Godkendelser: Anvendelse: Fordele: eller rundt om risikoområder Sikkerhedslysgitter og Sikkerhedslysbom Focus Godkendelser: Anvendelse: eller rundt om risikoområder Fordele: En lysbom/lysgitter med alle muligheder funktion, beregnet til at anvendes hvor det er af højeste

Læs mere

Mx-5000. Baldershøj 13-15 Tel. 43 24 56 00 info.dk@adiglobal.com 2635 Ishøj Fax 43 24 56 01 www.adiglobal.com/dk

Mx-5000. Baldershøj 13-15 Tel. 43 24 56 00 info.dk@adiglobal.com 2635 Ishøj Fax 43 24 56 01 www.adiglobal.com/dk Mx-5000 Baldershøj 13-15 Tel. 43 24 56 00 info.dk@adiglobal.com 2635 Ishøj Fax 43 24 56 01 www.adiglobal.com/dk Sikkerhed sat i system Mx-5000 Brugervenlig og pålidelig ABA-central. Mx-5000 serien er bygget

Læs mere

Fleksible køkkensystemer

Fleksible køkkensystemer Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Erfaring og know-how Better ways to better days Detaljebilleder: Gode detaljer er altafgørende for et velfungerende køkken. Store, enkle

Læs mere

Online-datablad. UE410-MU4T5 Flexi Classic SIKKERHEDSSTYRINGER

Online-datablad. UE410-MU4T5 Flexi Classic SIKKERHEDSSTYRINGER Online-datablad UE410-MU4T5 Flexi Classic A B C D E F Billeder kan afvige Bestillingsoplysninger Hovedmoduler Indgange 4 sikkerhedsindgange 4 styringsindgange Antal muting-sensorer, der kan tilsluttes

Læs mere

Online-datablad STR1-SASM10P5 STR1 BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE

Online-datablad STR1-SASM10P5 STR1 BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE Online-datablad STR1-SASM10P5 STR1 A B C D E F H I J K M N O P Q R S T Oversigt over tekniske data Egenskaber Systemdel Sensorprincip Bestillingsoplysninger Antal sikre udgange 2 Hjælpekontakt (AUX) 1

Læs mere

DAN FUGT kvalitetsanlæg til vand. DAN FUGT RO vandbehandling. DAN FUGT kompakt RO anlæg

DAN FUGT kvalitetsanlæg til vand. DAN FUGT RO vandbehandling. DAN FUGT kompakt RO anlæg DAN FUGT RO vandbehandling DAN FUGT kompakt RO anlæg Fra 50 til 200 l/h Alle anlæg er med PLC styring og overvågning af sikkerhedsfunktioner. Alle anlæg er opbygget med rustfri tryktank, ( lukket system

Læs mere

Online-datablad. UE410-GU3 Flexi Classic SIKKERHEDSSTYRINGER

Online-datablad. UE410-GU3 Flexi Classic SIKKERHEDSSTYRINGER Online-datablad UE410-GU3 Flexi Classic A B C D E F Billeder kan afvige Bestillingsoplysninger Hovedmoduler Indgange Udgange Tilslutningsmåde Type Varenr. 4 sikkerhedsindgange 2 styringsindgange 2 indgange

Læs mere

Online-datablad. FLN-EMSS Flexi Loop SIKKER SERIEKOBLING

Online-datablad. FLN-EMSS Flexi Loop SIKKER SERIEKOBLING Online-datablad FLN-EMSS0000105 Flexi Loop A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Oversigt over tekniske data Sikkerhedstekniske parametre Bestillingsoplysninger Type Andre instrumentudførelser og tilbehør

Læs mere

Dørautomatik. sikkerhed og nem adgang

Dørautomatik. sikkerhed og nem adgang Dørautomatik sikkerhed og nem adgang DET ER LET AT BYDE VELKOMMEN! Ruko dørautomatik giver bekvem og nem adgang. Døre anvendt af det almindelige publikum er normalt i kontinuerlig drift hele dagen lang.

Læs mere

Online-datablad. FLN-EMSS Flexi Loop SIKKER SERIEKOBLING

Online-datablad. FLN-EMSS Flexi Loop SIKKER SERIEKOBLING Online-datablad FLN-EMSS1100108 Flexi Loop A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Oversigt over tekniske data Sikkerhedstekniske parametre Bestillingsoplysninger Type Andre instrumentudførelser og tilbehør

Læs mere

Hurtigt op. Og hurtigt ned igen.

Hurtigt op. Og hurtigt ned igen. Hurtigt op. Og hurtigt ned igen. Intet andet stillads er så hurtigt og enkelt at montere som HAKI Ram. Du sparer kostbar tid. Klar, parat, færdigt! HAKI Ram er det hurtigste stillads. Du lægger bare dækket

Læs mere

Produkter og løsninger til hospitaler et driftsikkert valg

Produkter og løsninger til hospitaler et driftsikkert valg et driftsikkert valg - et driftsikkert valg Hospitalerne står over for store investeringer. 40 milliarder kroner skal bruges på at renovere hospitaler og bygge nye superhospitaler. Derfor gælder det om

Læs mere

Niveautransmitter 2.1. Datablad. Norge MJK Automation AS Prins Chr. Plass 1 1530 Moss Tlf.: 69 20 60 70 Fax: 69 20 60 71 mjk@mjk.no www.mjk.

Niveautransmitter 2.1. Datablad. Norge MJK Automation AS Prins Chr. Plass 1 1530 Moss Tlf.: 69 20 60 70 Fax: 69 20 60 71 mjk@mjk.no www.mjk. Datablad Niveautransmitter 2.1 NY Tision 1 1, Div sorer e s s a l n K dte se n e k d Go Tlf.: 69 20 70 Fax: 69 20 71 DK 2.1 Shuttle 0708 Da vore produkter er under løbende udvikling, kan der forekomme

Læs mere

Valg af automationsplatform

Valg af automationsplatform Valg af automationsplatform - i en global virksomhed En global markeds leder VELUX Gruppens nøgle tal 40 salgs selskaber i hele verden 23 produktions fabrikker I elleve lande 10,000 ansatte globalt Technology

Læs mere

Albany RapidRoll Clean Certificerede hurtigtgående rulleporte til renrum (Clean Room)

Albany RapidRoll Clean Certificerede hurtigtgående rulleporte til renrum (Clean Room) Albany RapidRoll Clean Certificerede hurtigtgående rulleporte til renrum (Clean Room) Beskrivelse og tekniske specifikationer ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Albany RapidRoll Clean

Læs mere

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45 Instruktions- og betjeningsmanual SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-0, CEL-0-M, CEL-5, CEL-40 & CEL-45 Indholdsfortegnelse. Håndtering & transport Side. Montering / samling Side. Opstilling

Læs mere

Online-datablad. T4000-1RBA01 T4000 Standard PRODUKTPORTEFØLJE

Online-datablad. T4000-1RBA01 T4000 Standard PRODUKTPORTEFØLJE Online-datablad T4000-1RBA01 T4000 Standard A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Oversigt over tekniske data Egenskaber Systemdel Sikkerhedstekniske parametre Bestillingsoplysninger Type Andre instrumentudførelser

Læs mere

Online-datablad MAX48N-12A10K40500 MAX48 LINEÆRE ENCODERE

Online-datablad MAX48N-12A10K40500 MAX48 LINEÆRE ENCODERE Online-datablad MAX48N-12A10K40500 MAX48 A B C D E F Billeder kan afvige Oversigt over tekniske data Sikkerhedstekniske parametre Bestillingsoplysninger Type Varenr. MAX48N-12A10K40500 1219497 Andre instrumentudførelser

Læs mere

Online-datablad STR1-SAMU03P5 STR1 BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE

Online-datablad STR1-SAMU03P5 STR1 BERØRINGSFRIE SIKKERHEDSAFBRYDERE Online-datablad STR1-SAMU03P5 STR1 A B C D E F H I J K M N O P Q R S T Oversigt over tekniske data Egenskaber Systemdel Sensorprincip Bestillingsoplysninger Antal sikre udgange 2 Hjælpekontakt (AUX) Sikret

Læs mere

Elektroniske Låsesystemer. For skabe og døre.

Elektroniske Låsesystemer. For skabe og døre. Elektroniske Låsesystemer. For skabe og døre. Moderne elektroniske skabs og dørlåse. For aktivering med PIN kode, berøringsfri taks eller kort, Eller kombination heraf. Kan programmeres med forskellige

Læs mere

Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401

Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401 Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401 SENSOR MED MINIMAL VEDLIGEHOLDELSE Oxix til måling af opløst ilt er et unikt system, hvor en avanceret solid-state optisk sensor kommunikerer

Læs mere

Portavant. Portavant.dk. Overbevisende elegant og dæmpet. Fremtidens skydedørsbeslag

Portavant. Portavant.dk. Overbevisende elegant og dæmpet. Fremtidens skydedørsbeslag Portavant Fremtidens skydedørsbeslag Overbevisende elegant og dæmpet Portavant.dk Skydedør med omtanke Nu er det muligt at smække med!en glasdør Portavant - døren, der overbeviser. Døren som beskytter

Læs mere

Hvor langt vil Kamstrup gå med automation

Hvor langt vil Kamstrup gå med automation Hvor langt vil Kamstrup gå med automation Ulrik Glavind Mørch, født 1975 MES Manager @ Kamstrup (Manufacturing Execution System). br.sc.ee fra 2001 Microsoft Certificate Technical Specialist i.net 3.5

Læs mere

Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private

Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Pat. Pend. Pa 2004 00634 Erfaring og know-how Better ways to better days Detaljebilleder: Gode detaljer er altafgørende for et velfungerende

Læs mere

Online-datablad. C2C-SA09030A10000, C2C-EA09030A10000 detec2 Core SIKKERHEDSLYSGITRE

Online-datablad. C2C-SA09030A10000, C2C-EA09030A10000 detec2 Core SIKKERHEDSLYSGITRE Online-datablad C2C-SA09030A10000, C2C-EA09030A10000 detec2 Core A B C D E F H I J K M N O P Q R S T Oversigt over tekniske data Egenskaber Systemdel Opløsning Beskyttelsesfelthøjde Rækkevidde Reaktionstid

Læs mere

SuSix TURBIDITET- OG TØRSTOFTRANSMITTER BROCHURE DK 5.10 SUSIX BROCHURE 1401

SuSix TURBIDITET- OG TØRSTOFTRANSMITTER BROCHURE DK 5.10 SUSIX BROCHURE 1401 SuSix TURBIDITET- OG TØRSTOFTRANSMITTER BROCHURE DK 5.10 SUSIX BROCHURE 1401 H Ø J T E K N O L O G I S K S E N S O R M E D A V A N C E R E T O P T I K To funktioner i samme sensor Med SuSix sensorens 6

Læs mere

Elektriske håndklædevarmere

Elektriske håndklædevarmere Elektriske håndklædevarmere April 2016 Scan koden eller klik ind på www.kriss.dk 1 Elektriske håndklædevarmere Fleksibilitet er den gennemgående linje i vores program i elektrisk opvarmede håndklædevarmere.

Læs mere

VentilationAlarm EP1 ES 966

VentilationAlarm EP1 ES 966 VentilationAlarm EP1 ES 966 Tryk, signal eller temperatur-vagt Giver brugeren sikkerhed om anlæggets driftsituation Overordnet beskrivelse VentilationAlarm EP1 er en multfuntionsalarm, der kan overvåge

Læs mere

Industrirobotter og sikkerhed

Industrirobotter og sikkerhed Maskinsikkerhed Aps Industrirobotter og sikkerhed 1 Maskinsikkerhed ApS 2 Opgaver Maskinsikkerhed og CE-mærkning - Risikovurdering - Sikker indretning af maskiner - Dokumentation og brugsanvisninger -

Læs mere

Smedejern porte hegnselementer låger søjler

Smedejern porte hegnselementer låger søjler Smedejern porte hegnselementer låger søjler Sikkerheden garanteres ved hjælp af: Påkørsels switch og advarselslampe der indikere at portfløjen er i bevægelse. Påkørsels switchs stopper portfløjen og køre

Læs mere

ASSA ABLOY dørlukkere. Komplet dørlukkerprogram. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

ASSA ABLOY dørlukkere. Komplet dørlukkerprogram. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions ASSA ABLOY dørlukkere Komplet dørlukkerprogram ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 Komplet, designstærk dørlukkerserie med enkel installation ASSA ABLOY dørlukkere er en helt ny serie

Læs mere

Online-datablad. C2C-SA15030A10000 detec SIKKERHEDSLYSGITRE

Online-datablad. C2C-SA15030A10000 detec SIKKERHEDSLYSGITRE Online-datablad C2C-SA15030A10000 detec A B C D E F Billeder kan afvige Bestillingsoplysninger Type Varenr. C2C-SA15030A10000 1213216 Andre instrumentudførelser og tilbehør www.sick.com/detec H I J K M

Læs mere

Maskinsikkerhed. Sikkerhedsledernes årskonference. Nyt maskindirektiv for brugervirksomheder (og andet relevant)

Maskinsikkerhed. Sikkerhedsledernes årskonference. Nyt maskindirektiv for brugervirksomheder (og andet relevant) Sikkerhedsledernes årskonference Maskinsikkerhed Nyt maskindirektiv for brugervirksomheder (og andet relevant) 1 21 2 Opgaver Maskinsikkerhed og CE-mærkning - Risikovurdering - Sikker indretning af maskiner

Læs mere

Online-datablad. MOC3SA-BAB43D31 Speed Monitor SIKKERHEDSRELÆER

Online-datablad. MOC3SA-BAB43D31 Speed Monitor SIKKERHEDSRELÆER Online-datablad MOC3SA-BAB43D31 Speed Monitor A B C D E F Billeder kan afvige Bestillingsoplysninger Type Varenr. MOC3SA-BAB43D31 6034247 Andre instrumentudførelser og tilbehør www.sick.com/speed_monitor

Læs mere

Teknisk systemhåndbog Støbte aluminiumbokse GA

Teknisk systemhåndbog Støbte aluminiumbokse GA Teknisk systemhåndbog Støbte aluminiumbokse GA Støbte aluminiumbokse GA 8 4 7 1 5 6 3 2 Ekstremt holdbare der er ingen grænser for anvendelsesmulighederne for de særligt robuste støbte aluminiumbokse.

Læs mere

OSIRIS 10 10 KW VINDMØLLE SEPEEG

OSIRIS 10 10 KW VINDMØLLE SEPEEG 10 KW VINDMØLLE SEPEEG SOL VIND LED DESIGN OG TEKNIK Direkte dreven 10 kw vindmølle, som kombinerer den nyeste teknologi med solid, gennemprøvet mekanik Osiris 10 er en vindretningsorienteret (downwind)

Læs mere

Armatec pneumatisk aktuator Kinetrol

Armatec pneumatisk aktuator Kinetrol Anvendelse er ideel, hvor man ønsker at dreje, løfte, holde eller stoppe aktuatoren i en bestemt mellemstilling, men stadig ønsker at kunne gøre brug af 0-90 (0-180 ekstra) bevægelsen. Eks. til begrænsning

Læs mere

SENSSILAGE. Temperatur, Manuel konfigurering. SENSSILAGE. Brugervejledning. Anvendelse. SENSSILAGE må kun anvendes til græs- og majsensilage i stak.

SENSSILAGE. Temperatur, Manuel konfigurering. SENSSILAGE. Brugervejledning. Anvendelse. SENSSILAGE må kun anvendes til græs- og majsensilage i stak. SENSSILAGE Temperatur, manuel konfigurering Anvendelse SENSSILAGE må kun anvendes til græs- og majsensilage i stak. 1 Temperatur, Manuel konfigurering. SENSSILAGE Udstyr 1 basestation udstyret med SIM-kort

Læs mere

Med Fokus på Fremtiden

Med Fokus på Fremtiden Med Fokus på Fremtiden Din guide til MJ Vision videoovervågning i HD Tlf.: +45 70 20 82 12 Email.: Info@mjvision.dk Web.: www.mjvision.dk Hvorfor vælge? Herunder en guide 1 2 3 4 5 6 7 8 Hvad er Økonomi

Læs mere

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Betjeningsvejledning. VLT frekvensomformere - Safe Torque Off.

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Betjeningsvejledning. VLT frekvensomformere - Safe Torque Off. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE VLT frekvensomformere - Safe Torque Off www.danfoss.com/drives Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Introduktion 2 1.1 Formålet med manualen 2 1.2 Yderligere ressourcer

Læs mere

Brugsanvisning Q1 v1.3 (komprimeret), DK.doc. Brugsanvisning Q1. torbjorn@qfog.se tel:+46-(0)70-2622137

Brugsanvisning Q1 v1.3 (komprimeret), DK.doc. Brugsanvisning Q1. torbjorn@qfog.se tel:+46-(0)70-2622137 2009-06-15 1(9) Brugsanvisning Q1 Q-Fog AB bjorn@qfog.se tel:+46-(0)70-2622149 Herrgårdsgatan 13 torbjorn@qfog.se tel:+46-(0)70-2622137 713 31 Nora Office tel:+46-(0)587-25640 SWEDEN org.nr 556699-3464

Læs mere

MOTORTRÆK GARDINSTÆNGER MED MOTOR

MOTORTRÆK GARDINSTÆNGER MED MOTOR MOTORTRÆK GARDINSTÆNGER MED MOTOR E1 Oversigt Motoriserede gardinstænger Stort udvalg af stillinger Klassisk glideøsken Glydea TM gardinbærer Rippelglideøsken Kraftig gardinbærer SOMFY INNOVATION Lyrease-teknologi

Læs mere

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - GENEREL

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - GENEREL Team Mobbis +45 3325 5858 www.mobbis.com info@mobbis.com HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - GENEREL 2.0. HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION GENEREL Installation af HSYCO/Alarms Manager gennemføres bedst

Læs mere

Hvorfor er det unødvendigt med indregulering af gulvvarme, når man har et Pettinaroli COMFORT IP styresystem?

Hvorfor er det unødvendigt med indregulering af gulvvarme, når man har et Pettinaroli COMFORT IP styresystem? Hvorfor er det unødvendigt med indregulering af gulvvarme, når man har et Pettinaroli COMFORT IP styresystem? Pettinaroli COMFORT IP pulsstyring Konventionelt system Mange konkurrerende produkter benytter

Læs mere

Et nyt koncept inden for maskinstyring CJ1-SERIEN

Et nyt koncept inden for maskinstyring CJ1-SERIEN Et nyt koncept inden for maskinstyring CJ1-SERIEN smart, åben og modulær Advanced Industrial Automation For at være konkurrencedygtig inden for udvikling af automationsløsninger skal du være fleksibel,

Læs mere

Udsyn og sikkerhed HC-CARGO kamerasystemer

Udsyn og sikkerhed HC-CARGO kamerasystemer Ny HC-CARGO systemer Your Expert in Parts 360 graders udsyn Uanset om du kører lastbil, bus, traktor eller personbil er det afgørende, at du har fuldt overblik over alle forhindringer eller farer der kan

Læs mere

OSIRIS 10 10 KW VINDMØLLE SEPEEG

OSIRIS 10 10 KW VINDMØLLE SEPEEG 10 KW VINDMØLLE SEPEEG SOL VIND LED DESIGN OG TEKNIK Direkte dreven 10 kw vindmølle, som kombinerer den nyeste teknologi med solid, gennemprøvet mekanik Osiris 10 er en vindretningsorienteret (downwind)

Læs mere

Nye moderne TCS hustelefoner til sikker adgang

Nye moderne TCS hustelefoner til sikker adgang Nye moderne TCS hustelefoner til sikker adgang Stilrent design og regulerbar lydstyrke Med digital lyd, bortfiltrering af uvedkommende støj og enkel regulering af lydstyrken har den nyeste teknologi placeret

Læs mere

SmartAir. - Adgangskontrolsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

SmartAir. - Adgangskontrolsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions SmartAir - Adgangskontrolsystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 SmartAir et fleksibelt og enkelt adgangskontrolsystem SmartAir er velegnet til virksomheder, boligforeninger, kommuner

Læs mere

Transportsikring af varer og gods på paller Maskiner til omvikling med strækfolie

Transportsikring af varer og gods på paller Maskiner til omvikling med strækfolie Transportsikring af varer og gods på paller Maskiner til omvikling med strækfolie Drejeskivemaskine Svingarmsmaskine Ringmaskine Strapex fordelen Maskine, folie og service som totalløsning Den rigtige

Læs mere

RX WEB. online og fleksibel adgangskontrol

RX WEB. online og fleksibel adgangskontrol RX WEB online og fleksibel adgangskontrol 2 RX WEB en enkel og effektiv løsning Med RX WEB får man et adgangskontrolsystem, hvor der er taget hensyn til at systemet skal være brugervenligt, og nemt at

Læs mere

Art. nr.: MLD500-T2 Flerstrålet sikkerhedsfotocelle sender

Art. nr.: MLD500-T2 Flerstrålet sikkerhedsfotocelle sender Tekniske data Basisdata Serie MLD 500 Enhedstype Sender Funktioner Funktioner Reduktion af rækkevidde Parameter Type 4, IEC/EN 61496 SIL 3, IEC 61508 SILCL 3, IEC/EN 62061 MTTF d 204 år, EN ISO 13849-1

Læs mere

Brugervejledning. Rørventilator. Artikel: 300115 EAN: 5709133910150

Brugervejledning. Rørventilator. Artikel: 300115 EAN: 5709133910150 Brugervejledning Rørventilator Artikel: 300115 EAN: 5709133910150 Læs venligst manualen grundigt igennem inden brug. Må kun installeres af en autoriseret elinstallatør. Sikkerheds instruktioner ADVARSEL

Læs mere

CG rsb STIGA-71503804/0 22-12-2003 11:27 Pagina 1 45S EL 45 EL LADYBIRD 71503804/0

CG rsb STIGA-71503804/0 22-12-2003 11:27 Pagina 1 45S EL 45 EL LADYBIRD 71503804/0 CG rsb STIGA-71503804/0 22-12-2003 11:27 Pagina 1 LADYBIRD 45 EL 45S EL 71503804/0 CG rsb STIGA-71503804/0 22-12-2003 11:27 Pagina 1 1 CG rsb STIGA-71503804/0 22-12-2003 11:27 Pagina 2 2 CG rsb STIGA-71503804/0

Læs mere

Et logisk skridt hen imod standardservoløsninger SMARTSTEP

Et logisk skridt hen imod standardservoløsninger SMARTSTEP Et logisk skridt hen imod standardservoløsninger SMARTSTEP brugervenlig og med stor dynamik Advanced Industrial Automation Omrons SmartStep er et kombineret (motor og driver) servosystem til punkt-til-punktpositionering

Læs mere

Online-datablad UE45-3S12D330 UE45-3S1 SIKKERHEDSRELÆER

Online-datablad UE45-3S12D330 UE45-3S1 SIKKERHEDSRELÆER Online-datablad UE45-3S12D330 UE45-3S1 A B C D E F Billeder kan afvige Bestillingsoplysninger Type Varenr. UE45-3S12D330 6024913 Andre instrumentudførelser og tilbehør www.sick.com/ue45-3s1 H I J K L M

Læs mere

Online-datablad. C2C-EA18030A10000 detec SIKKERHEDSLYSGITRE

Online-datablad. C2C-EA18030A10000 detec SIKKERHEDSLYSGITRE Online-datablad C2C-EA18030A10000 detec A B C D E F H I J K M N O P Q R S T Oversigt over tekniske data Egenskaber Indeholdt i levering Kompatibel sender Anvendelsesområde Opløsning Beskyttelsesfelthøjde

Læs mere

Castor. Funktionskontrol. Læs altid brugsanvisningen. SystemRoMedic TM. Manual - Dansk

Castor. Funktionskontrol. Læs altid brugsanvisningen. SystemRoMedic TM. Manual - Dansk Castor SystemRoMedic TM Manual - Dansk 2 1 2 5 6 7 4 5 6 7 1. Skinne (medfølger ikke) 2. Hjørnedel. Bolte med møtrik til fastgørelse 4. Løftemotor (medfølger ikke) 5. Støtteben 6. Bærehåndtag på støtteben

Læs mere

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Betjeningsvejledning. VLT Frequency Converters - Safe Torque Off.

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Betjeningsvejledning. VLT Frequency Converters - Safe Torque Off. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE VLT Frequency Converters - Safe Torque Off www.danfoss.com/drives Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Introduktion 2 1.1 Formålet med betjeningsvejledningen 2 1.2 Yderligere

Læs mere

RX WEB. Online adgangskontrol. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

RX WEB. Online adgangskontrol. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions RX WEB Online adgangskontrol ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 RX WEB et højteknologisk adgangskontrolsystem RX WEB fra Ruko er designet til mindre og mellemstore virksomheder,

Læs mere

PUNKTLAMPEN 150 Design: focus lighting

PUNKTLAMPEN 150 Design: focus lighting PUNKTLAMPEN 150 Punktlampens rene linier og enkle materialer har gjort den til en klassiker inden for loftsbelysning. Det enkle design er domineret af inderrøret i mundblæst opalglas, som giver en smuk

Læs mere

HC-CARGO kamerasystemer - godt udsyn og sikkerhed!

HC-CARGO kamerasystemer - godt udsyn og sikkerhed! kamerasystemer - godt udsyn og sikkerhed! 360 graders udsyn Uanset om du kører lastbil, bus, traktor eller personbil er det afgørende, at du har fuldt overblik over alle forhindringer eller farer der kan

Læs mere

Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø

Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø Spørgsmål på niveau 2 og 3 er svarafhængige dvs. at de kun folder sig ud og skal besvares, hvis de er relevante. Der spørges ind til alt det, der kræves

Læs mere

Installationsvejledning. devireg 130, 131 og 132

Installationsvejledning. devireg 130, 131 og 132 DK Installationsvejledning devireg 130, 131 og 132 Indhold: 1. Anvendelsesområde og funktion. 2. Installationsvejledning. a. Installation af føler for devireg 130, 131 og 132. b. Placering af devireg 130,

Læs mere

RULLEGITTER/RULLEJALOUSIER

RULLEGITTER/RULLEJALOUSIER DK MONTERINGSVEJLEDNING RULLEGITTER/RULLEJALOUSIER Sun & Safe Systems INDEXLISTE 4 Montagekontrol 4 Fastlæg montagetype 6 Montering af valserør 6 Montering af gittermåtte 8 Justering af motorens endestop

Læs mere

ahrss.nl Roof Shelter Brugervejledning Tagkantbeskyttelse til skrå tage med 10 til 50 graders hældning

ahrss.nl Roof Shelter Brugervejledning Tagkantbeskyttelse til skrå tage med 10 til 50 graders hældning Roof Shelter Brugervejledning Tagkantbeskyttelse til skrå tage med 10 til 50 graders hældning De Wymerts 2D 8701 WT Bolsward, The Netherlands info@ahrss.nl ahrss.nl Ifølge EU-direktiver er du forpligtet

Læs mere

Gearmotorer \ Industrigear \ Drivelektronik \ Drivautomatisering \ Service. MOVITRAC B Sikker frakobling Påbud. Håndbog. Udgave 06/2007 11469099 / DA

Gearmotorer \ Industrigear \ Drivelektronik \ Drivautomatisering \ Service. MOVITRAC B Sikker frakobling Påbud. Håndbog. Udgave 06/2007 11469099 / DA Gearmotorer \ Industrigear \ Drivelektronik \ Drivautomatisering \ Service MOVITRAC B Sikker frakobling Påbud Udgave 06/2007 11469099 / DA Håndbog SEW-EURODRIVE Driving the world Indholdsfortegnelse 1

Læs mere