NUMMER 8 JUNI 2014 GOD SANKT HANS FEST OG GOD SOMMER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NUMMER 8 JUNI 2014 GOD SANKT HANS FEST OG GOD SOMMER"

Transkript

1 k o n t a k t e n NUMMER 8 JUNI 2014 GOD SANKT HANS FEST OG GOD SOMMER Selv om sommeren officielt starter med juni, er det først rigtig sommer med sommersolhvervet efterfulgt af Sankt Hans fester. I sognet har vi meldinger om Sankt Hans fester ved Slivsøen og i Borgerhaven. Med dette nummer af Kontakten slutter fjerde sæson uden for skoleregi. Vi kommer tilbage med en ny sæson umiddelbart efter sommerferien med første deadline den 19. august. Kontakten ønsker alle læsere og bagsideannoncører en GOD SOMMER (Find også Kontakten på Facebook under kontakten )

2 Jordbær. På Venbjerg kan du nu dagligt købe friskplukkede jordbær. Fra ca. 20.juni vil der være åbent for selvpluk. Vi har sorterne: Korona, Honey Oye og Senga Sengana. Se datoen på vores hjemmeside: Pris 23 kr. pr. kilo. Der er åbent fra 9-12 og alle ugens dage. Jordbær-smage-dag. Søndag d. 6. juli fra kl , afholder vi vores jordbær-smage-dag. Der er mulighed for at smage på vore forskellige jordbær sorter. Igen i år vil Restaurant Søstjernen give nogle bud på hvad jordbær kan bruges til. Med JORDBÆR HILSNER Kirsten og Peter Heissel Borgerforeningen for Hoptrup og omegn præsenterer Slivsøfest august Sæt allerede nu kryds i kalenderen disse 2 dage, da det bliver et brag af en byfest! Af aktiviteter vil der blandt andet være: Hoppeborg, bilorienteringsløb, Spil uden grænser, kagekonkurrence, kræmmermarked, tombola og meget andet. En bod til kræmmermarked om lørdagen kan bookes ganske gratis hos fru Skjønnemand på eller mobil Spisebilletter til lørdagens fællesspisning kan i år købes hos Spar og som noget nyt hos A.E. Elektronik Der er helstegt pattegris med tilbehør på menuen og en spisebillet koster 150 kr. OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS KØB DIN SPISEBILLET INDEN DEN 16. AUGUST ELLERS KOSTER DE 175 KR. PR. PERSON, dette er pga. bestilling af mad Slivsøfolderen kommer i løbet af sommerferien med udvidet program - så hold øje med din postkasse eller find os på Facebook.

3 Her i lille Diernæs går det forrygende og det synes vi gerne vi vil dele med Kontaktens læsere Der er fin opbakning til cykelklubben, hvor man hver mandag kan komme med på nogle gode cykelture i godt selskab. Sidste lørdag havde vi et stort og vellykket plante/kræmmer/loppemarked med stor tilslutning. Der var alt lige fra flotte malerier, smykker, glas og porcelæn til tøj, cykler, bøger, nyslynget honning, planter til haven og for dem, der havde lyst, kunne man prøve sig med pilefletning. Der blev gjort mange gode handler, så det er helt klart noget vi vil gentage. 10. maj rykkede det halve af Diernæs ud med spader, skovle, river, traktorer, gummiged og ikke mindst grill og havemøbler og petanquekugler! For nu skulle der anlægges en petanquebane. Humøret var højt og der var god tid til at få en nabosnak samtidig med at der blev knoklet. Det tog blot 4 timer fra første spadestik til første kugle blev kastet! Og det var endda incl. tid til en grillpølse J Og der blev ikke sjusket ved hjørnerne petanquebanen blev anlagt efter alle kunstens regler og med de helt rigtige mål. Næste arrangement i Diernæs Beboerforening bliver søndag d. 15. juni, hvor turen går til Barsø. Der er afgang på cykler fra Diernæs kl. 11. Men man kan også tage bilen til Barsø Landing og nøjes med at motionere til fods på Barsø. Husk der er tilmelding senest d. 10. juni. Se nærmere i programmet eller på hjemmesiden.

4 Har du et kvarter hver dag + alt det løse snak? Del 3 (skrevet af Charlotte Petersen på vegne af personalet i Børnehuset Chilli-idræt) Mee Wee Room er også med til at danne ramme om sprogudviklingen samt en begyndende læseforståelse i Børnehuset Chilli afd. for idræt. Der er mulighed for at panorere en bog op på væggen og således have dialogisk læsning i et større perspektiv. Ligeledes har børnene mulighed for at være aktive samtidig med, at de hører og snakker om historien. Det lille barn kan hurtigt blive overudfordret i at sidde stille og lytte til en historie, og så er det dejligt, at det er ok at bevæge sig samtidig med - således imødekommer Mee Wee Room barnets læringsstil. Det kan godt være en udfordring at være oplæser for en gruppe børn, der ikke ser ud til at lytte; men for den opmærksomme og åbne voksne er der mange indikatorer for, at barnet stadig er lyttende og deltagende det stopper op, når historien bliver spændende, eller når det ved, at der kommer en spændende passage, det siger med, når der f.eks. kommer en remse, det kender, eller hvis oplæseren pludselig laver om på teksten. Derudfra må vi så konstatere, at det ofte er et voksenbehov at barnet skal sidde stille for at lytte og lære. Ligeledes kan man panorere små filmsektioner op på væggen. Der er f.eks. sejlturen med Hjejlen på Gudenåen. Børnene er vilde med den! Der er ingen historie knyttet til sejlturen kun lyden af båden og vandet. Det er således op til den voksne og børnene i fællesskab at skabe en historie derudfra. Ofte er det pirater og hajer, der er omdrejningspunktet for historien, og den bliver ikke så meget fortalt; men mere gennemlevet. Her er der stort fokus på bevægelsesmomentet; men det sproglige er ligeledes i højsædet, for man skal jo fortælle, hvad man leger. Nu er jeg en haj Åh nej, der kommer en haj! Det er en tigerhaj! Alle mand i redningsbådene! Kom skynd jer vi sejler væk fra hajerne! Åh nej, nu kommer sørøverne! Mon Kaptajn Klo er med dem på deres skib? Jeg tror de spiser deres madpakker nu så kan de få hajmadder! - Sogns Lokalhistoriske Forening Afholder udflugt til Landbomusseet Kolding, Brødgårdsvej 52, Harte, Kolding Mandag den 30 juni kl Tilmelding senest 15 juni til Morten Busk telefon nr , eller Jens Knudsen telefon nr

5 Sankt Hans i Borgerhaven i Marstrup. Traditionen tro vil Marstrup beboerforening igen i år gerne invitere til en hyggelig Sankt Hans Aften i borgerhaven den 23. juni Vi tænder op i grillen, og du kan købe en borgerplatte, pølser, øl, vand og meget mere. Spisning fra kl Båltale kl og bålet tændes kl Vi glæder os til en hyggelig aften. Mvh. Marstrup Beboerforening Den nye bestyrelse i Marstrup beboerforening. Onsdag den 21. maj havde vi ekstraordinær generalforsamling i Marstrup Beboerforening, da vi manglede tre medlemmer i bestyrelsen. Der mødte 6 personer op, som alle var interesseret i at hjælpe Marstrup Beboerforening videre, enten som bestyrelsesmedlemmer eller som hjælpere og denne interesse var vi glade for - så nu kan foreningen fortsætte og bestyrelsen har konstitueret sig således: Formand: Jens Nybo-Nielsen Næstformand: Bente Sejersbøl Kasserer: Randi S. Hejnfelt Sekretær: Kirsten Jelling Bestyrelsesmedlem: Henrik Lei Bestyrelsesmedlem: Louise D. Hinrichsen Bestyrelsesmedlem: Henrik Gude Sørensen Suppleant: Lise Poulsen Suppleant: Bente Mortensen - Kræmmermarked. Så er lopperne igen fundet frem. Kom og gør en god handel LØRDAG DEN 9.AUGUST 2014 KL på sportspladsen i Diernæs Strandby. Venlig hilsen bestyrelsen for Diernæs/Sdr.Vilstrup Strandforening. - DEADLINE 2014/15 Kontakten er klar til en ny sæson med flg. deadlines: Som altid kl. 12 middag. God sommer til alle.

6 Børnehuset Chilli-idræt på idrætscamp Årets måske største højdepunkt må siges at være den årlige idrætscamp Spændingen er blevet bygget op over den seneste tid lige fra de fik beskeden, begyndte nedtællingen og nu er dagen endelig oprundet! For nogle var det svært at være i kroppen med al den glæde og forventning og stemningen var på sit højeste, da vi skulle tage plads i bussen. Freja kan huske sidste års idrætscamp, og kan næsten ikke udholde spændingen! For Alberte er det første gang; men glæden og forventningen er lige stor! Vel ankommet skal der slæbes oppakning, madvarer og meget mere det hjælper vi hinanden med; men det er nu svært at vente. For nogen er det første gang og hytten bliver indtaget med største nysgerrighed, og for andre er det et glædeligt gensyn, der vækker dejlige minder: Kan du huske sidste gang!, Jeg ved hvor vi skal sove, kom bare med!, Hvornår må vi komme ned til stranden? og Hvornår skal vi ud at sejle? er blot nogle af kommentarerne fra børnene, og de vidner om, hvad der er betydeligt for dem: samvær, nærvær, oplevelser og spænding og det er lige det, vi gerne vil tilbyde dem på idrætscampen en anderledes måde at være sammen på, hvor der brydes grænser i trygge rammer og hvor nærvær er afgørende for, at både børn og voksne får nogle dejlige dage sammen, og med den begejstrede forventning børnene modtager besked om, at vi skal på idrætscamp, er vi sikre på, at vi leverer varen Med tak for lån af jeres dejlige børn, er her nogle dejlige stemningsbilleder fra dette års idrætscamp: På vegne af personalet i Børnehuset Chilli-idræt Charlotte Petersen

7 KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN JUNI Søndag den 8. juni kl Pinsedag ved Poul Martin Langdahl Mandag den 9. juni kl pinsedag Fælles provsti gudstjeneste for Haderslev Domprovsti i Gram Slotspark. Mere information på: Lørdag den 14. juni kl Bygning af sæbekassebiler i præstegården Kom med et sæt hjul og evt. et par brædder, eller hvad du nu har og vi bygger biler, som vi kan køre ræs med om søndagen. Søndag den 15. juni kl Trinitatis søndag. Familiegudstjeneste ved Poul Martin Langdahl. Ved gudstjenesten synger børnekoret og efter gudstjenesten bydes på en sandwich i våbenhuset, inden der er ræs med sæbekasse biler. Søndag den 22. juni kl søndag efter trinitatis. ved Poul Martin Langdahl. Efter gudstjenesten er der konfirmandindskrivning. Kom og få den første information om konfirmandundervisning og konfirmationen den 12. april 2015.

8 Søndag den 29. juni kl søndag efter trinitatis. ved Poul Martin Langdahl. Søndag den 6. juli kl søndag efter trinitatis. ved Poul Martin Langdahl. Søndag den 13. juli. 4. søndag efter trinitatis. Ingen gudstjeneste i Hoptrup Kirke. Der er gudstjeneste i Vilstrup Kirke kl ved Lars-Peter Melchiorsen. Søndag den 20. juli kl søndag efter trinitatis. ved Lars-Peter Melchiorsen. Søndag den 27. juli kl søndag efter trinitatis. ved Poul Martin Langdahl. Søndag den 3. august kl søndag efter trinitatis. ved Poul Martin Langdahl. Søndag den 10. august kl søndag efter trinitatis. ved Poul Larsen. Søndag den 17. august kl søndag efter trinitatis. ved Poul Martin Langdahl. Søndag den 24. august kl søndag efter trinitatis. ved Poul Martin Langdahl. BØRNEKOR Børnekoret synger ved familiegudstjenesten søndag den 15. juni kl Har du spørgsmål vedr. børnekoret, er du velkommen til at kontakte Lone på mail eller telefon. Lone Tlf.:

9 ULVETIMEN Børneklubben holder sommerferie afslutning ved familiegudstjenesten søndag den 15. juni kl Efter gudstjenesten bydes på en sandwich, inden der er sæbekassebilsræs, med præmier til både den flotteste og den hurtigste bil. Lørdag den 14. juni fra kl kan du komme hen i præstegården med hjul og nogle brædder, eller hvad du nu har, og vi hjælper hinanden med at bygge biler. Tilmelding til bil-bygning og ræs ved Poul eller tlf.: Piger og drenge! Kom og kør ræs! Børneklubben holder sommerferie indtil tirsdag den 2. september, efter ferien flytter Ulvetimen fra torsdag til tirsdag. Vi mødes i konfirmandstuen i Hoptrup hver tirsdag fra kl Vi begynder med at spise en bolle og drikke saft, og bagefter er der program med leg og bibelfortælling. Ulvetimen er for børn fra ca. 3 til 10 år. STRÅTAG Hen over sommeren vil præstegården se lidt anderledes ud. Desværre var der råd og svamp i præstegårdens stråtag, derfor er taget nu pillet ned og præstegården er beklædt med grønne presenninger, indtil vi kan få lagt et nyt stråtag senere på sommeren. Taget var ikke ret gammelt, men stråene var af

10 dårlig kvalitet og der var lavet en byggefejl med noget brænd isolerende materiale, som gjorde at nedbrydningen af stråene gik hurtigere end ventet. Alt dette bliver der nu taget hånd om, og vi glæder os til at få et nyt tag med strå af bedste kvalitet. STAUDEKLUBBEN Vi har fået et rigtig flot staudebed i plænen ud mod Marstrup Kirkevej. Har du en staude, som du gerne vil dele med os, så kan der godt blive plads til et par stykker mere. Alle er velkommen til at være med! Vi har aftalt at mødes den første fredag i måneden kl ved staudebedet, hvor vi kigger til bedet og luger lidt, inden vi drikker en kop kaffe sammen. Næste gang, der er staudeklub med kaffe er altså fredag den 6. juni og så igen fredag den 4. juli. Spørgsmål kan rettes til gravermedhjælper og staudechef Jette Meinert på kirkegården.

11 KONFIRMAND INDSKRIVNING - Tilmelding til konfirmandundervisningen Skal du konfirmeres næste år, så er det nu du skal tilmeldes undervisningen: Efter gudstjenesten søndag den 22. juni kl er der tilmelding til konfirmandundervisningen i det kommende skoleår. Her kan du få de første informationer om undervisning, konfirmandklub og konfirmation. For eksempel bliver der en række dage, udenfor normalt skoleskema, som bliver en del af undervisningen. Blandt andet Luthers Nøgle - rollespil lørdag den 20. september og BUSK gudstjeneste søndag den 26. oktober kl. 14. Der vil være besked om flere datoer, når vi mødes den 22. juni. Medbring konfirmandens dåbsattest eller personnummer og kontaktinfo på både forældre og konfirmand. Undervisningen er for skoleelever i 8. klasse. Undervisningstidspunktet er endnu ikke helt fastlagt, forhåbentlig kender vi det den 22. juni. På grund af den nye skolelov, må vi forvente, at det bliver lidt anderledes end tidligere år. Konfirmationen ligger til gengæld fast, 1. søndag efter påske: Næste år er det søndag den 12. april kl SIDEN SIDST: Viede: Begravede: Camilla Vestergaard Nissen og Steffen Støhs Waldemar Peter Sahl, Hoptrup Gynther Nicolai Larsen, Marstrup Jürgen-Heinrich Schwerdtfeger, Marstrup

12 KIRKEBIL: Kirkebilen er gratis, og den kan benyttes af alle, som ikke selv har kørelejlighed til gudstjenesterne. Du er også velkommen til at benytte kirkebilen til Vilstrup Kirke, de søndage, hvor der ikke er gudstjeneste i Hoptrup. Kørslen skal bestilles senest dagen før gudstjenesten hos Haderslev Taxa på tlf.: Husk også at bestille hjemkørsel ved samme lejlighed. KONTAKT: Graver Søren Rod Sognepræst Poul Martin Langdahl Tlf.: Tlf.: Mobil: Mobil: Besøg Hoptrup Kirke! - se hvad der sker! også på Facebook og hjemmeside: Indbydelse til fællesskab: Har du lyst til at være med? Vi er en gruppe kristne mennesker, der mødes i private hjem, spiser sammen og lytter til en undervisning, snakker om det m.m. + andre aktiviteter. Tidsrammen er: ca Har du lyst til at være sammen med os, så kontakt: Inger Refshauge, eller Inger Nørgaard,

13 Så bliver Hoptrup Frivillige Brandværn 85 år. Dette vil blive fejret et med et åbent hus arrangement, arr hvor vi vil være vært til lidt mad og drikke. Alle er velkommen til et par hyggelige timer sammen med os. Hvor: Hoptrup Brandstation. Hvornår: 9. august 2014, Kl Borgerforeningen for Hoptrup og omegn arrangerer SANKT HANS Mandag den 23. juni på festpladsen ved spejderhytten. Bålet tændes kl. 19 af spejderne. ndt op i grillen - medbringe evt. egen madfra kl. 17 er der tændt kurv og grill dit medbragte kød. Der vil også være salg af: grillpølser, ser, brød, øl, vand, juice, kaffe, te og kage. Spejderne sælger snobrød. Vores lokal politikker Carsten Leth Schmidt holder båltale ltale og Toke Skjønnemand spiller til midsommervisen. Kom og vær med til en hyggelig aften sammen med venner og bekendte fra Hoptrup og omegn. Med venlig hilsen Borgerforeningen for Hoptrup og omegn.

14 Slivsø Musikfestival Hoptrup Borgerforening og Hoptrup Efterskole siger tak for i år og på gensyn i PåSprin 2015

15 NYT FRA ONSDAGSKLUBBEN OG PENSIONISTERNE Onsdag den 21. maj var Pensionistforeningen og Onsdagsklubben på udflugt. Turen gik i år til Himmelbjerget. Første sop var Ejer Bavnehøj, hvor den medbragte kaffe blev nydt. Derfra fortsatte vi til Himmelbjerget, hvor vi fik middag. Fra Himmelbjerget kørte vi til Silkeborg Rovfugleshow. Det var en stor oplevelse. Alle deltagere fik en dejlig dag. PROGRAM: Alle arrangementer er kl på Lillegården. Kaffe ved samtlige møder er 20 kr. Onsdag den 18. juni kl : Grillfest. Tilmelding senest den 11. juni til: Annemarie Bosak Emma Have Onsdag den 20. august: Vi starter igen med lottospil. Onsdag den 27. august: Sang og musik med Nis Ove Rasmussen. Onsdag den 3. september: Foredrag med Arne Thybjerg. Pensionistforeningen og Onsdagsklubben ønsker alle en god sommer og på gensyn til efteråret. Børnebazar Den første børnebazar i Hoptrup gik over al forventning. Borgerforeningen for Hoptrup og omegn er godt tilfreds med udfaldet af dette års børnebazar, som var foreningens første. Der blev solgt 31 boder, og der kom 127 betalende besøgende og en masse børn. Stor ros til sælgerne der var nogle meget fine boder med mange flot ting til salg - og det blev til en rigtig god omsætning for mange sælgere og rigtig flotte kup for de handlende. Der blev solgt pølsehorn og pizzasnegle, som blev bagt af borgerforeningen og frivillige, der kom og hjalp med at gøre klar fredag. De pølsehorn og pizzasnegle, der ikke blev solgt, er blevet foræret til Børnehuset Chilli's Hoptrup afdeling, som skal have dem med på idrætscamp. Vi vil gerne sige tusind tak til de frivillige, der kom og hjalp fredag og lørdag - vi håber på at se jer igen næste år, hvor vi gentager succesen. Vi har masser af ideer til at udvide arrangementet, fx med bagagerumsmarked i skolegården og en afdeling for mænd, der trænger til at få ryddet ud i garagens gemmer, m.m. Har du nogle gode ideer, eller har du lyst at være med til at planlægge den næste bazar, så henvend dig til Stine mail: eller mobil Kontakten udgives af beboere i Hoptrup Sogn i samarbejde med Hoptrup Efterskole. Det trykkes i 1050 eksemplarer og husstandsomdeles i Hoptrup, Marstrup, Djernæs, Sønderballe og Kestrup. Alle henvendelser vedrørende Kontakten til: Jørn Christensen, Hovslundvej 25, telf.: / Næste nummers deadline: kl (Næste igen:23.09.) Udkommer i weekenden efter. Eftertryk uden kildeangivelse er ikke tilladt

16 Vigtigt opråb til alle spejderforældre og andre interesserede KFUM spejderne i Hoptrup har brug for dig, for at vi kan fastholde og om muligt udvide spejdertilbuddet for børn og unge i Hoptrup, Marstrup og omegn. Ledergruppen består af fortrinsvis forældre og erfarne spejderledere. Takket være en flot indsats fra aktive forældre har vi hidtil kunnet fastholde alle hold, men nu har vi brug for dig. Vi vil gerne være ca. 3-4 ledere pr. hold, for på den måde kan vi bedre fordele opgaverne, så det måske kun er to gange pr. måned, du skal møde. Det er ingen hindring, at du ikke har spejdererfaring, idet vi sammensætter ledergrupperne så nye ledere/medhjælpere bliver oplært af gruppens øvrige ledere. Den eneste betingelse er, at du synes det kunne være sjovt, at få del i de oplevelser børn har som spejder; og hvor kan du ellers som f.eks. forældre være så integreret i dit barns fritid som hos spejderne? Er du gammel spejder, eller kender du en erfaren spejder, som kunne tænke sig at være en del af vores ledergruppe, vil det naturligvis være en stor gevinst for vores samlede ledergruppe. Er du over 18 år kan du blive leder, og er du mellem 15 og 18 år kan du blive medhjælper. I spejderarbejdet udvikler vi bl.a. barnets sociale kompetencer i en spændende fritidsbeskæftigelse. Vi håber, du vil overveje sagen grundigt og tage en uforpligtende dialog med en af vore ledere, så du kan få en bedre fornemmelse for, hvad det vil sige at være spejderleder eller medhjælper. Husk selv en begrænset indsats fra dig gavner vores arbejde for at give dit barn en god og lærerig fritidsinteresse. Mange spejder-hilsener fra Morten Roest, Gruppeleder, Mette Aldershaab, Grupperådsformand,

17 HOPTRUP VANDVÆRK NYE VANDMÅLERE Fra uge 23 og et par mdr. frem vil vi komme og udskifte de gamle vandmålere på Hoptrup Hovedgade, Diernæsvej, Marstrup Kirkevej og Hoptrup Vandkær. I vil få besked om, når vi kommer. Der vil kunne forekomme, at der ikke er vand i et par timer, medens arbejdet står på. De nye vandmålere skal man ikke selv aflæse mere, da vi kan aflæse dem med fjernaflæsning. Det eneste tidspunkt, de skal aflæses på, er når Provas sender kort ud til afregning af spillevand. Næste år bliver der installeret på andre adresser, og når vi er klar med alle, kan aflæsningen til Provas også foregå automatisk. Er der spørgsmål er i velkommen til at kontakte formand, Torben Juhl eller værkpasser, Erik Scherdetzki Mvh. Hoptrup Vandværk. Trekanterne t il venstre viser, om der løber vand igennem måleren. Der er op til fem trekanter. Når, der ingen trekanter er, står vandet stille. Andre vigtige indikatorer: LEAK viser, at vandet ikke har stået stille i de sidste 24 timer. Dette kan indikere en løbende vandhane eller toiletcisterne. BURST viser, at der løber mere vand igennem end beregnet i den sidste halve time. Dette kan være tegn på et sprængt vandrør.

18 MIKKIS SPALTE I brandværnet har der kun været en udrykning, og det var dagen efter forårsfesten kl og eu-valget søndag d. 25 maj. Jeg fik lov til at smutte fra valgstedet og fik i forbifarten Morten Busk med. Vi skulle hjælpe Falck med brand i Vandling, og efter 2 timer måtte vi køre hjem til stationen, hvor dem, der ikke nåede med, var i fuld gang med at rydde op efter aftenens og nattens festligheder. Det næste, der sker, er at Hoptrup Friv. Brandværn har 85 års jubilæum onsdag d.06 august, læs mere om selve programmet andet steds i kontakten, men det er lørdag d. 09 august. Lidt nyt er der sket. Det var i april og maj. Der var et par fra Hoptrup Hovedgade og et par fra Søvang i Marstrup, de skulle til fest i Lintrup v/ Rødding men endte i Nordenskov v/ Varde. En tur på ca. 40 km. og ikke 140 km. Tarteletterne var også blevet kolde. Samme 2 par skulle til konfirmation v/ Borbjerg Mølle Kro lidt uden for Holstebro på vejen til Viborg, men da de så et skilt, hvor der stod Lemvig, måtte de hellere ringe til værtsparret og kom på ret vej, her var forretten også kold. Nu lidt om guldkonfirmationen lørdag d. 5 april. Det er lidt af et detektivarbejde med at finde adresser på os, men med hjælp fra Ingelise fra Sønderballe og Ingelise fra Marstrup og Kirsten fra Hoptrup og HC. fra Hoptrup og Mikki fra Hoptrup. Vi fandt alle og fik sendt indbydelser ud. Vi blev 23 guldkonfirmander, og vi havde en rigtig god dag. Vi kan vist nok sige at der blev til en hel del klog snak. En stor tak til kirkens personale og tak til lokalhistorisk forening og Søstjernen for maden. Billedet er på næste side. Borgerforeningen for Hoptrup og Omegn ønsker alle en helt fantastisk sommer og sommerferie Inden sommerferien afholder vi traditionen tro Sankt Hans aften, se mere andet sted i Kontakten, og så ses vi sikkert her i løbet af juni måned, hvor vi kigger forbi med medlemsbetalinger. Lige nu arbejdes der på højtryk med dette års Slivsøfest i August måned. Det er første arrangement efter sommerferien. Derudover arbejdes der pt. på mulige byskilte, Ny hjemmeside, Julebelysning, ny bank aftale, Sankt Hans, fælles digital arkivering af alle vores dokumenter, aftaler mm. og mange andre spændende projekter / opgaver. Ses til Sankt Hans og hen over sommeren. Mange hilsner Borgerforeningen for Hoptrup og Omegn

19 GULDKONFIRMANDERNE Frede Hartvig. Chr. Prahl. Bjarne Nielsen. Gert Hansen. Bent Frederiksen. Kurt Paust. Hans Chr. Johannsen. Mikki. Gunnar Gildberg. Peter Jessen. Ingelise Pedersen f. Martersen. Edvard Birk. Ingelise Holst f. Nielsen. Bent Hansen. Nancy Nielsen f. Paust. Jon Poulsen. Gurli Juhl. Siddende: Irene Lind f. Moltzen. Inge L Nielsen f. Andersen. Edel Frederichsen. f. Kjeldsen. Inge Marie Andreasen. f. Andersen. Ulla Friis.f. Bergendorf. Kirsten Jensen f. Busk. Hilda Janot f. Bork. DENNIS VINDUESPOLERING Hoptrup har fået en ny vinduespolerer på Skovbyvej 32. Firmaet, Dennis Vinduespolering, startede den 1. maj i år. Dennis arbejder efter sloganet: Vi bringer udsigten ind. Firmaet har pt. godt fat i lokalområdet angående kundegrundlag, men kører gerne over hele Sønderjylland. Om nødvendigt er Dennis klar til at udvide firmaet med ekstra ansatte. For hver faktura, der udskrives, doneres fem kr. til Julemærkehjemmet. Find også firmaet på Facebook under dennis vinduespolering. Blandt de f-ørste 250 likes trækkes der lod om en gratis polering.

20 DE STØTTER KONTAKTEN AE ELEKTRONIK - HOPTRUP HOVEDGADE ANETTE's RENGØRING -HOPTRUP KIRKEBY BLIKKENSLAGERFORRETNING v/h.m. ROHDE BRUGERRÅDET FOR LILLEGÅRDEN C-HÅNDVÆRK v. CLAUS REFSHAUGE. TØMRERARBEJDE DENNIS VINDUESPOLERING NY DEN SØNDERJYSKE IDRÆTSINSTITUTION DES ELSERVICE, HOPTRUP H. 34 AUT. ELINSTALLATØR HENRIKSEN - BYG - ved JOHN HENRIKSEN EL-TEK APS FODKLINIKKEN, HOVSLUNDVEJ FÆLLESSKOLEN HoptrupMarstrupVilstrup GRANMAND.DK v. JENS J. SKOV (mobil: ) GRUBEGÅRD I/S, JACOB SMIDT GÅRDBUTIK HOPTRUP EFTERSKOLE HOPTRUP BORGERFORENING HOPTRUP FODKLINIK V/DORTE ROSENKILDE HOPTRUP FRIVILLIGE BRANDVÆRN, TORBEN HANSEN HOPTRUP MARSTRUP IDRÆTSFORENING HOPTRUP MASSAGE HOPTRUP MURERFORRET. V/KARLO SKØTT, EGEDAL HOPTRUP PENSIONISTFORENING HOPTRUP SOGNS MENIGHEDSRÅD HOPTRUP VANDVÆRK, FORMANDEN TLF.: VÆRKPASSER: KASSEREREN : HOPTRUPS SOGNS LOKALHIST. FORENING JUHLSGÅRD I/S v. TORBEN OG NIELS ERIK BRØCHNER JØRN BONDE AUTOVÆRKSTED KESTRUP SMEDE & MASKINVÆRKSTED KFUM-SPEJDERNE KNUD EGON SKOVRUP (BESTIL PÅ) KNUD IWERS, SNEDKER- OG TØMRERFORR KVIK SPAR MARSTRUP MAD IND I HUSET MED KØKKENHJÆLP MALERFORR. v/henry SCHULTZ, MARSTRUP MARIANNES KLIPPESTUE, KÆRSMINDEVEJ 16 A MARSTRUP BEBOERFORENING MULTITEK, KÆRSMINDEVEJ 24, MARSTRUP PETER HEISSEL, VENBJERG PETER HEJSELS AUTOVÆRKSTED B. REYMOND JØRGENSEN VVS RESTAURANT SØSTJERNEN SPAR ved LONE & MORTEN LANG TORBENS PEJSESERVICE, HOPTRUP Vh-consult.dk - Tilstandsrapporter og Energimærkning VOGNMAND AAGE KUSCH, HOPTRUP, BIL: DIERNÆS BEBOERFORENING: HOPTRUP BORGERFORENINGS HJEMMESIDE: MARSTRUP BEBOERFORENINGS HJEMMESIDE: FÆLLESSKOLEN:

Nummer 77. for Øster Brønderslev og Hallund området. Bålhøjfestivalen 2015 - Politikerbesøg. NY Spar butik - NYE grunde - Byfest i ØB

Nummer 77. for Øster Brønderslev og Hallund området. Bålhøjfestivalen 2015 - Politikerbesøg. NY Spar butik - NYE grunde - Byfest i ØB LOKALBLADET for Øster Brønderslev og Hallund området Hvorfor? Bålhøjfestivalen 2015 - Politikerbesøg NY Spar butik - NYE grunde - Byfest i ØB Sparekassefonden - Efterårsmesse - Tipi Team Rynkeby - Mølleteater

Læs mere

for Øster Brønderslev og Hallund området Sommerfest - Byfest - Bålhøjfestival Lokal kunst - Sport - Legestue - Kirke-Nyt Nummer 62

for Øster Brønderslev og Hallund området Sommerfest - Byfest - Bålhøjfestival Lokal kunst - Sport - Legestue - Kirke-Nyt Nummer 62 LOKALBLADET for Øster Brønderslev og Hallund området Sommerfest - Byfest - Bålhøjfestival Lokal kunst - Sport - Legestue - Kirke-Nyt Nummer 62 august- december 2011 Samlingshuset Trods forsinkelser af

Læs mere

Bjert får en helt ny Dagli Brugs

Bjert får en helt ny Dagli Brugs Nummer 8, 16. årgang, september 2010 Uddeles gratis til samtlige husstande i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup Bjert får en helt ny Dagli Brugs Læs side 3 Nu kommer der en ungdomsklub i Bjert Læs side

Læs mere

Foreningsbladet. Tingstedet til ære. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.vonge-kollemorten.dk

Foreningsbladet. Tingstedet til ære. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.vonge-kollemorten.dk www.vonge-kollemorten.dk Foreningsbladet for ØSTER NYKIRKE SOGN 20. årgang Nummer 1 Mar-Maj 2014 Tingstedet til ære Foreningsbladet har set på historien bag Tingstedet i Kollemorten og dens brug til at

Læs mere

Hvide Løgne. Picnickoncert DE STØRSTE DANSKE HITS. ved Stillingehallen. fredag d. 31. august kl. 18.00 gratis entré.

Hvide Løgne. Picnickoncert DE STØRSTE DANSKE HITS. ved Stillingehallen. fredag d. 31. august kl. 18.00 gratis entré. Beboerblad for Hejninge og Stillinge Nr. 4 35. årgang August 2012 Picnickoncert ved Stillingehallen fredag d. 31. august kl. 18.00 gratis entré Læs mere side 10 Hvide Løgne DE STØRSTE DANSKE HITS Markedsdag/Gadeteaterfestival

Læs mere

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup VI-TO Lokalbladet for Tornby-Vidstrup Femtende årgang Nr. 2 April - Maj 2010 2 Indholdsfortegnelse side Leder........................ 2 Redaktionen................... 3 Havbakken.................... 4

Læs mere

K L E M Å. Kajak i svømmehallen 3

K L E M Å. Kajak i svømmehallen 3 K L E M Å Kajak i svømmehallen 3 August 2009 Tømrermester Carsten Møller Sundparken 68 6100 Haderslev Tlf. 74 58 47 57 2 Redaktionen. Opsætning og div. Mogens Jensen, Hertug Valdemarsvej 25, St. 6100 Haderslev.

Læs mere

IFORBIFARTEN NR. 4 FEBRUAR 2014 40. ÅRGANG

IFORBIFARTEN NR. 4 FEBRUAR 2014 40. ÅRGANG IFORBIFARTEN NR. 4 FEBRUAR 2014 40. ÅRGANG NYT FRA IF62 FODBOLD GYMNASTIK IF62 holder generalforsamling... Se side 3 HÅNDBOLD Futsal er fantastisk... Se side 4 BADMINTON Gymnastikopvisning i april... Se

Læs mere

Bøgebladet. 3. årgang nr. 2 Maj 2011

Bøgebladet. 3. årgang nr. 2 Maj 2011 Bøgebladet 3. årgang nr. 2 Maj 2011 Med nyt fra: Badminton Fodbold Gymnastik Håndbold Volleyball Egnsfesten Bøgebjerghallen Børnehave, SFO og skole Folkemindesamlingen Krage Sø Spejdergruppe Lokalrådet

Læs mere

Hadbjerg Ødum Selling Tidende

Hadbjerg Ødum Selling Tidende November 2014 31. årgang HØST Hadbjerg Ødum Selling Tidende Side 3-5 Fællesspisninger Side 6 Juletræstænding Side 9 Julestue Side 12 Luther: Angst og Mod Side 14 Menighedsrådet midtvejs Side 17 Kiosken

Læs mere

for Øster Brønderslev og Hallund området Gadespejl - Byfest og Sommerfest - Sommercamp Motion - Nye beboere - Lokale hjemmesider

for Øster Brønderslev og Hallund området Gadespejl - Byfest og Sommerfest - Sommercamp Motion - Nye beboere - Lokale hjemmesider L O K A L B L A D E T for Øster Brønderslev og Hallund området Gadespejl - Byfest og Sommerfest - Sommercamp Motion - Nye beboere - Lokale hjemmesider Fædrelandssang - Fugleskydning - Lokalpolitik - Vin

Læs mere

Uforudsigelig kirkekoncert side 6. Farvel til én og goddag til en anden side 24

Uforudsigelig kirkekoncert side 6. Farvel til én og goddag til en anden side 24 Farvel til én og goddag til en anden side 24 Uforudsigelig kirkekoncert side 6 #1 MARTS 2015 -GRAM-TVAERS.DK Erhvervsportræt: Thomas Harbo Side 22 Leder Redaktionen Redaktør Lisbeth Kristensen tlf. 3036

Læs mere

Beboerblad for. Nr. 5 35. årgang Oktober 2012. Gadeteater ved Stillingehallen blev en succes Læs side 3. Generalforsamlinger i HUSET

Beboerblad for. Nr. 5 35. årgang Oktober 2012. Gadeteater ved Stillingehallen blev en succes Læs side 3. Generalforsamlinger i HUSET Beboerblad for Hejninge og Stillinge Nr. 5 35. årgang Oktober 2012 Gadeteater ved Stillingehallen blev en succes Læs side 3 Generalforsamlinger i HUSET 2 2 sogne Lokalrådets medlemmer: Carsten Berg 26

Læs mere

Nummer 66 18. årgang Januar 2015

Nummer 66 18. årgang Januar 2015 Nummer 66 18. årgang Januar 2015 Arrangement i Seniorklubben, side 8 Vinderslev Skole på Malmhøj, side 26 Dagplejebørn, side 31 Bedsteforældredag i heldagslegestuen, side 31 Spejdernes julemarked, side

Læs mere

DANSK KOLONIOG SØMANDSKIRKE

DANSK KOLONIOG SØMANDSKIRKE DANSK KOLONIOG SØMANDSKIRKE GØTEBORG ANKERKÆDE at tro er at kaste anker NR. 314: Sommer 2015 Pinse Der er forskel på at sove og at være vågen. I søvnen drømmer vi og oplever situationer og handlinger,

Læs mere

Kalenderen Husk at få jeres arrangement med i kalenderen send datoer for arrangementer til os.

Kalenderen Husk at få jeres arrangement med i kalenderen send datoer for arrangementer til os. ubilæ Budstikken 25 års jubilæums nummer! Lokalblad for Skanderup-Hjarup-Gelballe Bestyrelsen: Formand: Kirsten Rungholm, Hjarup Byvej 9 tlf. 7559 4059 Omdeling: Alice Stub, Hjarup Byvej 5 tlf. 2971 5852

Læs mere

Sommertur til BonBon-Land lørdag den 17. august 2013 Se også side 4 og side 30

Sommertur til BonBon-Land lørdag den 17. august 2013 Se også side 4 og side 30 BEBOERBLADET Kongevænget HILLERØD ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB Så er vi klar til BONBON-LAND turen Et kæmpe vandområde på 550 m 2 og en stor vandborg med 10 rutsjebaner med navnet Pelle Piratsprøjt er BonBon-Lands

Læs mere

LOKALT NYT. Hvem har stjålet giraffen? Idrætsforeningens generalforsamling på Kulsviergården

LOKALT NYT. Hvem har stjålet giraffen? Idrætsforeningens generalforsamling på Kulsviergården Alsønderup Overdrev Bendstrup Overdrev Alsønderup Bendstrup Hvem har stjålet giraffen? Arresø Nejede Lykkesholm Tulstrup Sønder Strødam Vester Strødam Hillerød Idrætsforeningens generalforsamling på Kulsviergården

Læs mere

Nr.2 / 38.årgang. Marts 2014

Nr.2 / 38.årgang. Marts 2014 Nr.2 / 38.årgang Marts 2014 Indhold side Kommentar 2 Redaktion & Kontaktudvalg 2 Kirken 3 Årets konfirmander 4 Filmaftner & Cafeeftermiddage 5 Generalforsamlinger: E SvenstruPPe 7 Svenstrup Friskole 8

Læs mere

Jens tager kampen op. Læs side 3. Bjert Skole scorer 268.000 kr. til mad Se side 3. Stenderup er klar til årets borgerfest Se side 11

Jens tager kampen op. Læs side 3. Bjert Skole scorer 268.000 kr. til mad Se side 3. Stenderup er klar til årets borgerfest Se side 11 Nummer 1, 14. årgang, januar 2008 Uddeles gratis til samtlige husstande, butikker og kontorer i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup Jens tager kampen op Læs side 3 Bjert Skole scorer 268.000 kr. til mad

Læs mere

kirkebladet 150 års fødselsdag side 6 Nephew og pinse side 3-4 På med vandresandalerne! side 5 Dette nummer: NR 02 2013 85. årgang April Maj Juni Juli

kirkebladet 150 års fødselsdag side 6 Nephew og pinse side 3-4 På med vandresandalerne! side 5 Dette nummer: NR 02 2013 85. årgang April Maj Juni Juli kirkebladet NR 0 0 5. årgang April Maj Juni Juli Dette nummer: 50 års fødselsdag side 6 Nephew og pinse side -4 På med vandresandalerne! side 5 leder De første skal blive de sidste og de sidste skal blive

Læs mere

IFORBIFARTEN NR. 4 FEBRUAR 2015 41. ÅRGANG

IFORBIFARTEN NR. 4 FEBRUAR 2015 41. ÅRGANG IFORBIFARTEN NR. 4 FEBRUAR 2015 41. ÅRGANG HÅNDBOLD GYMNASTIK DGI Håndboldskole... Se side 4 BADMINTON Fremgang i medlemstallet... Se side 10 FODBOLD Fodbold firmastævne... Se side 12-15 KIRKERNE Zumba

Læs mere

Juni 2014 Årgang 24. Læs også om: Thuriner-træf Smagen af Fyn på øen Nye ansiger på Thurø Camping - 70 år med l hombre på Thurø

Juni 2014 Årgang 24. Læs også om: Thuriner-træf Smagen af Fyn på øen Nye ansiger på Thurø Camping - 70 år med l hombre på Thurø Juni 2014 Årgang 24 Læs også om: Thuriner-træf Smagen af Fyn på øen Nye ansiger på Thurø Camping - 70 år med l hombre på Thurø Helt i hegnet eller.. 12-13 4-5 15 Thuriner-træf - nu med pølsevogn... 4-5

Læs mere

MÅRSLET-bladet NOVEMBER 2014 1. November 2014. www.maarslet-bladet.dk

MÅRSLET-bladet NOVEMBER 2014 1. November 2014. www.maarslet-bladet.dk MÅRSLET-bladet NOVEMBER 2014 1 November 2014 www.maarslet-bladet.dk 2 MÅRSLET-bladet NOVEMBER 2014 E-mail Mårslet-bladet Indlaeg@maarslet-bladet.dk www.maarslet-bladet.dk MÅRSLET-Bladet Lokalbladet for

Læs mere

Lokalblad for Skanderup Hjarup Gelballe. stikken. Debatten: læs Gerda Petersen's indlæg Vita's drenge laver mad Havbundsløb på Mandø Idræt sæsonstart

Lokalblad for Skanderup Hjarup Gelballe. stikken. Debatten: læs Gerda Petersen's indlæg Vita's drenge laver mad Havbundsløb på Mandø Idræt sæsonstart Lokalblad for Skanderup Hjarup Gelballe BudN r. 145/4 23. årgang aug.09 stikken Debatten: læs Gerda Petersen's indlæg Vita's drenge laver mad Havbundsløb på Mandø Idræt sæsonstart Budstikken Randi Hansen

Læs mere

Idræt- & kultur informationen

Idræt- & kultur informationen Idræt- & kultur informationen Nr. 85 Trykkes i ca 1500 eksemplarer maj 2011 Side Læs bl.a. om: www.nrlyn.dk www.nrlyn.dk 3 Ny handlingsplan 5 EKKO-Fest 2011 7 EKKO-børneløb 8 Skolestævne 2011 13 Badminton

Læs mere

Sommeren 2013 i Vrønding

Sommeren 2013 i Vrønding Landposten 1 BORGERBLAD FOR TAMDRUP SOGN Nummer 4 August 2013 34. Årgang Velkommen til et nyt nummer af Landposten vi starter 2. halvår 2013, med mange gode tilbud fra annoncører og foreninger m.v., og

Læs mere

bäxü [täxäüzxç GOD PÅSKE TIL ALLE HAVELEJERE Side 1

bäxü [täxäüzxç GOD PÅSKE TIL ALLE HAVELEJERE Side 1 bäxü [täxäüzxç Nr. 2 April 201 014 28.. årgang GOD PÅSKE TIL ALLE HAVELEJERE Side 1 bäxü [täxäüzxç Kredsbestyrelsen Ansvarshavende redaktør Gitte Hess 20 93 53 06 efter 19.00 Kredsformand: Gitte Hess Kun

Læs mere

HORNSYLD BLADET FRISKE FYRE NR. 1 2010

HORNSYLD BLADET FRISKE FYRE NR. 1 2010 NR. 1 2010 HORNSYLD BLADET FRISKE FYRE Der var medaljer til disse friske fyre fra RHS ved U6-indefodboldstævnet i Stensballehallen. (Foto: Henrik Akselbo) www.hornsyld.dk Nyheder fra Hornsyld og Omegn.

Læs mere

Jul for åbne døre og for dem ude på marken

Jul for åbne døre og for dem ude på marken DECEMBER 2012 JANUAR FEBRUAR 2013 NUMMER 1 38 ÅRGANG Vig kirke Nr. Asmindrup kirke Egebjerg kirke Jule-gospelkoncert s. 3 Mit hjerte har fire kamre Sognepræst HENNING HANSEN NR: ASMINDRUP KIRKE s. 6 Jul

Læs mere