Velkommen hos mig. Natur og kostdagplejer Helle Jensen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen hos mig. Natur og kostdagplejer Helle Jensen 23302629"

Transkript

1 Velkommen hos mig Natur og kostdagplejer Helle Jensen

2 Lidt om vores hjem - Jeg hedder Helle Jensen er født i 67, og har været dagplejer siden 2001, jeg har en butiks uddannelse. -Jeg elsker mit job som dagplejer, der sker så meget i alderen 0-3 år. At hjælpe dem på vej med al det de skal lære, så som at gå, kravle, spise selv, tale og bruge naturen syntes jeg er sjovt. Min mand Arne er fra 69 og arbejder som kalibreringsteknikker på Lundbeck i Lumsås. Vi har 2 piger Mette fra 89, som er udeboende, Anja fra 98 som bor hjemme. Vi bor i etplans parcelhus på 140m 2. Hele haven er indhegnet så børnene kan lege over hele haven. Haven er udstyret med legehus, stor sandkasse med skib i, urtehave, små gemmesteder, pilehytte, balancebom, bålplads, sansegynge og en masse køretøjer børnene kan køre på, træde stubbe. Indenfor har vi lege værelse, gang, stor stue med mulighed for at bygge togbane mm. Bryggers hvor hvert barn har en skuffe til lidt skiftetøj og bleer, børnene må være over hele huset hos os. Der er også plads til at dit barn både kan sove ude og inde, jeg har både barnevogne og dyner. Vores hjem er total røg frit, vi er selv alle ikke rygere. Vi har et udedørs fuglevoliere og indenfor har vi et par akvarier med fisk. Vi bor på CC. Iversensvej Nykøbing Sj. Tlf Min hjemmeside adresse er:

3 Kompetencer indenfor blandt andet Jeg har stor erfaring i arbejdet med børn, som har eller må få sprogproblemer. Og jeg er med i en netværksgruppe sammen med de andre naturdagplejere omkring børn og natur. Hvert forår køre jeg et projekt med de andre naturdagplejere, som bliver godkendt hos grønne spirer så vi kan bevare vores grønne flag i naturdagplejen. Jeg laver årsplan, så i som forældre kan følge med i hvad vi laver. Kurser jeg har taget. Grundkursus for dagplejere/pædagogmedhjælpere. Børns udtryksformer. Fokus på børns sundhed. Første hjælp, med opfyldning hvert andet år. Tras kursus supervisor. Søvnen-en vigtig del af en sund hverdag. Børn og Natur. Grønne spirer i naturpædagogik og udeaktiviteter for børn. Vi arbejder med JTI(mit er ESFJ) i dagplejen, hvor igennem jeg er blevet mere opmærksom på, hvordan jeg selv er som menneske og, hvordan jeg møder andre mennesker. Jeg er blevet mere bevidst om, at se hvert enkelt som et unikt individ.

4 Med mine dagplejebørn er jeg meget opmærksom på at. Der skal være ro til at gro Styrker børnenes selvstændighed og selvværd så de ved at de kan noget og de betyder noget. Tilbyder børnene at de kan bruge hele vores have til bevægelse, hoppe, klatre i træer, kører på motorcykler, gemme lege, gynge, rutsche på den lille rutschebane, lærer dem sprog ved at læse rim og remser, synge og være tydelig i vores tale, sætte ord på alt hvad vi gør. Opfordrer til musikalsk indlæring ved at hører musik, lave sanglege, hoppe, fjolle og danse. Yder omsorg ved kram og knus, opmuntre, rose og støtte så de ved de er elsket og holdt af. Skabe tryghed ved at vi har en genkendelig hverdag, med samme få regler. Lærer børnene at vise social forståelse ved at hjælpe hinanden, tage hensyn, vente på sin tur, dele sorger og glæder med hinanden. Styrke deres motorik bland andet gennem naturen. Alt dette gør jeg med henblik på barnets alder, temperament og lyst ingen bliver tvunget til noget de ikke magter!

5 Børn i dagplejen NATURLIGVIS Hos mig har vi fokus på naturen, vi er ude og lege hver dag også i regn og snevejr, og børnene og jeg elsker det. Nogen gange laver vi bål mad på mit bålsted i haven. Vi finder også dyr, plukker blommer, finder gemmesteder, kører med slæde og mærker naturen og årstiderne så vi får røde kinder. Naturen er det perfekte sted at træne motorikken. Som naturdagplejer indgår jeg i et netværk, med mulighed for faglig sparring og vidensdeling. Målet for mig som naturdagplejer er at børnene: - At dagplejebørnene får styrket deres motorik og sanser gennem naturen. - At dagplejebørnene får frisk luft hver dag. - At indvie dagplejebørnene i den naturlige vejrcyklus. - At plante og så høste bær lave grød/marmelade fra jord til bord. - At bruge min sanse gynge og andre natur materialer. - Får tid til undren og fordybelse. - Styrker deres koncentration og opmærksomhed. - Får lyst til at være i naturen og deres fantasi og nysgerrighed styrkes. - Får forståelse og respekt for naturens betydning. - Lærer nye ord og begreber. - Oplevelser i forskellige lærings rum. - Herudover planlægges forskellige ture på tværs af naturdagplejerne. Eksempelvis naturskole, skovbørnehaverne, havne ture, bondegårds ture osv. - At give børnene oplevelser og muligheder, som skærper opmærksomhed, interesse, nysgerrighed og eksperimentere, eks. har vi i skoven mulighed for at møde en myretue - vi kan undersøge den. - Ude-livet er der, hvor vi også er med til at øge børnenes miljøbevidsthed ved at give dem de nære naturoplevelser, lære dem at værne om dyr, træer, planter, søen osv. -Min erfaring er at dagplejebørnene og mig, er mindre syge og mindre stresset, ved vi får så meget frisk luft. Citat: Sådan konkluderede den svenske forsker Patrik Grahn i 1998 Børn der opholder sig ude i naturrigt miljø har en bedre koncentrationsevne, en bedre motorik, er mindre syge og har en mere udviklet leg

6 Kost: Jeg som kost dagplejer arbejder med særlig fokus og viden om kost og ernæring. For mig er det vigtigt at have børnene med i processen fra jord til bord og videregive min erfaring til mine kollegaere. Jeg er med i et netværk med andre kost dagplejere, i perioder arbejder vi projektorienteret omkring måltidet og dets indehold.

7 Den røde tråd=barnets bog Inden du starter hos mig i dagpleje får du udleveret en mappe med lommer. Din mor og far skal sætte lidt billeder ind som er vigtige for dig, det kunne være af mor, far, søskende, bedsteforældre, husdyr, hus, værelse ja dine forældre bestemmer selv hvilken billeder de syntes. Jeg fortsætter bogen med billeder fra hverdagen i dagplejen hos mig. Vi tager en masse billeder og dem der ikke kan være i bogen får din mor og far på dvd når du slutter i dagplejen hos mig. Vi vil sammen med dig næsten dagligt bruge bogen til at se og snakke med dig om hvad der betyder noget for dig. Det giver så meget tryghed for dig i starten. Når du selv begynder at snakke og vise bogen frem, vil dine dagpleje venner elske det og når du starter i børnehave følger mappen med dig.

8 Legestuegruppen i skal se frem til Vi er 5 dagplejere i gruppen vi går i legestue giraffen en gang om ugen, engang imellem går vi også til gymnastik og får styrket motorikken sammen med kollegaere. Biblioteket besøger vi også jævnligt. Udover det formål at være sammen med flere børn og voksne den dag, er det også dagen hvor barnet kan møde sin gæstedagplejer og sine andre dagpleje venner. Vi mødes i giraffen om formiddagen og spiser formiddags mad sammen. Derefter er der forskellige ting vi kan gøre. Vi kan tegne, male, hygge, synge og ikke mindst bare lege, sidst på formiddagen spiser vi alle frokost sammen. Når børnene har sovet til middag spiser vi alle frugt sammen. Børnene bliver afleveret og afhentet i giraffen, medmindre vi har aftalt andet. Det er også den dag hvor der som regel er andet på menuen end rugbrød. Der skiftes vi dagplejere til at lave mad, det kan være spaghetti, boller i karry, pitabrød ja kun fantasien sætter grænser. Vi er en gruppe dagplejere med en rigtig god stemning, vi har et godt samarbejde, er positive og alle er i legestue med det fælles mål, at alle skal føle sig trygge i legestuen være glade for at komme der, legestuen er noget både børn og voksne ser frem til.

9 Forældrekaffe, hygge og snak I løbet af året er der selvfølgelig mulighed for at i som forældre kan deltage i forskellige arrangementer i dagplejen, hvor det også er muligt at møde de andre dagpleje venners forældre det kunne blandt andet være til. Fastelavn Juleafslutning Bedsteforældredag Fælles naturdag Dagplejens dag Sommerfest OL Forældrekaffe hos mig. Det hører i nærmere om. Jeg skal nok give datoerne i god tid.

10 Tangloppen Vi har i dagplejen en fiskehytte, med navet 'Tangloppen' på havnen, som indeholder mange spænende ting, såsom udstoppede fugle og alverdens fiskegrej, samt redningsveste dette bruger jeg meget sammen med børnene. Der findes mange spændene ting i vandet som børnene elsker at røre ved kigge på, måske går vi hjem og steger en fisk som vi har fanget.

11 Børn i dagplejen Naturligvis Ro til at Gro Slogan Vores giraf gruppens årshjul.

12 Årsplan for Naturdagplejer Helle Jensen.

13 Det grønne flag Jeg har været med til at blive certificeret med det grønne flag fra første gang at man gjorde det i 2010, vi var faktisk de første naturdagplejere i Danmark som fik det grønne flag. Citat At gå i vandpytter, lege med mudder, tage en mariehøne på fingeren og holde sin bedste ven i hånden er alle sanselige erfaringer, der bidrager til selvoplevelse, læring og dannelse. Fra Grønne Spirers baggrundshæfte af Lasse Edlev.

14 Mine forventninger til jer At vi har en åben dialog omkring jeres barn. Vi er åbne og ærlige over for hinanden. I giver besked hvis jeres barn skulle kommer senere end kl.9. I giver besked hvis andre henter jeres barn. Ved barn syg, må i gerne ringe eller sms tidlig morgen, eller aften før. Jeg er en meget fleksibel person og ligger stor vægt på tryggerammer og glade børn, forældre. I er meget velkommen til at komme på et besøg hos mig og få en snak. Mange kærlige hilsner. Helle Mette Jensen CC.Iversensvej Nykøbing

Velkommen hos mig. Natur og kostdagplejer Helle Jensen 23302629

Velkommen hos mig. Natur og kostdagplejer Helle Jensen 23302629 Velkommen hos mig Natur og kostdagplejer Helle Jensen 23302629 Lidt om vores hjem - Jeg hedder Helle Jensen er født i 67, og har været dagplejer siden 2001, jeg har en butiks uddannelse. -Jeg elsker mit

Læs mere

Velkommen i din økologiske naturdagdagpleje i Nykøbing Sj. Besøg mig på Facebook. Økologisk kost og Naturdagplejer Helle Jensen

Velkommen i din økologiske naturdagdagpleje i Nykøbing Sj. Besøg mig på Facebook. Økologisk kost og Naturdagplejer Helle Jensen Velkommen i din økologiske naturdagdagpleje i Nykøbing Sj. Besøg mig på Facebook Økologisk kost og Naturdagplejer Helle Jensen 23302629 Lidt om vores hjem - Jeg hedder Helle Jensen er født i 67, og har

Læs mere

Velkommen i din økologiske musik og naturdagdagpleje i Nykøbing Sj. Besøg mig på Facebook. Økologisk musik og naturdagplejer Helle Jensen

Velkommen i din økologiske musik og naturdagdagpleje i Nykøbing Sj. Besøg mig på Facebook. Økologisk musik og naturdagplejer Helle Jensen Velkommen i din økologiske musik og naturdagdagpleje i Nykøbing Sj. Besøg mig på Facebook Økologisk musik og naturdagplejer Helle Jensen 23302629 Lidt om vores hjem - Jeg hedder Helle Jensen er født i

Læs mere

Velkommen til Dorthes motorik dagpleje. Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf

Velkommen til Dorthes motorik dagpleje. Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf Velkommen til Dorthes motorik dagpleje Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf 26601854 Velkommen Jeg hedder Dorthe Grathwohl, bor på Hørve Møllevej 17 her i Hørve. Jeg har været dagplejer siden år 2000. Jeg har tre

Læs mere

Dagplejer Maria Juel Keested

Dagplejer Maria Juel Keested Dagplejer Maria Juel Keested Jeg hedder Maria Juel Keested (1976) og er gift med Thomas, sammen har vi to børn Michelle (1999) og Michlas (2001) Vi har hunden Nanna og et par katte, Hunden er lukket ude

Læs mere

Kære Forældre. Velkommen i dagpleje hos. Britt og Mogens. Øvangsvej 5. 4540 Fårevejle. Tlf: 78785363. Lidt om os

Kære Forældre. Velkommen i dagpleje hos. Britt og Mogens. Øvangsvej 5. 4540 Fårevejle. Tlf: 78785363. Lidt om os Kære Forældre I har nu valgt, at jeres barn skal starte i dagpleje. For nogen er det naturligt og let, men for andre kan det være svært at aflevere det bedste man har, til en dagplejer man endnu ikke kender.

Læs mere

Velkommen hos motorik- og Idrætsdagplejer. Helle Jensen. Nøddevænget 3 Asnæs - 59651663

Velkommen hos motorik- og Idrætsdagplejer. Helle Jensen. Nøddevænget 3 Asnæs - 59651663 Velkommen hos motorik- og Idrætsdagplejer Helle Jensen Nøddevænget 3 Asnæs - 59651663 Jeg hedder Helle Jensen, er født i 1962. Jeg blev ansat som kommunal dagplejer i Asnæs I juni 1998. Jeg og min familie

Læs mere

Velkommen i Holmegårdens Dagpleje

Velkommen i Holmegårdens Dagpleje 1 Velkommen i Holmegårdens Dagpleje Hvem og Hvor Jeg hedder Anja og er fra 1979. Min mand hedder Jonas og er fra 1981. Vi har 2 drenge: Marcos fra november 2000 og Kian fra juli 2011. Dem vil du komme

Læs mere

NATURDAGPLEJER TOVE HANSEN

NATURDAGPLEJER TOVE HANSEN Dagplejen NATURDAGPLEJER TOVE HANSEN ASKEVÆNGET 21 4550 ASNÆS TLF. 5965 1975 VELKOMMEN I MIT HJEM Mit navn er Tove Hansen. Jeg har været dagplejer siden 1985 og blev i 2009 godkendt som naturdagplejer.

Læs mere

Velkommen i Idrætsdagpleje hos. Helle Jensen På. Nøddevænget 3 Asnæs - 59651663

Velkommen i Idrætsdagpleje hos. Helle Jensen På. Nøddevænget 3 Asnæs - 59651663 Velkommen i Idrætsdagpleje hos Helle Jensen På Nøddevænget 3 Asnæs - 59651663 Jeg hedder Helle Jensen, er født i 1962. Jeg har arbejdet 17 år på kontor. I juni 1998 blev jeg ansat som kommunal dagplejer

Læs mere

Gammelgårdens Økologiske, Natur og Stordagpleje Velkommen til Anne og Frank`s natur og økologiske stordagpleje.

Gammelgårdens Økologiske, Natur og Stordagpleje Velkommen til Anne og Frank`s natur og økologiske stordagpleje. Velkommen til Anne og Frank`s natur og økologiske stordagpleje. Vi bor i Stårup lige uden for Nykøbing på en gård i landlige omgivelser. Hovedtemaet hos os er Naturen og dyrene, som har vores store interesse,

Læs mere

Velkommen i idrætsdagpleje hos Mie

Velkommen i idrætsdagpleje hos Mie Velkommen i idrætsdagpleje hos Mie Jeg bor på Brummers vej 6 4540 Fårevejle Mobil: 24 81 83 49 Her bor jeg Min familie og jeg mit navn er Mie og er født i år 1981, jeg bor sammen med min mand Jes, som

Læs mere

Velkommen hos. natur. Mettes dagpleje

Velkommen hos. natur. Mettes dagpleje Velkommen hos natur Mettes dagpleje Pænt Goddag Hej, jeg hedder Mette Marie Bruun. Jeg er fra 1980, er uddannet maler i 2001 og pædagog med speciale i børn og natur i 2007. Jeg er gift med Ricco, sammen

Læs mere

Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld

Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld Jeg hedder Lis, jeg er gift med Ole, vi bor Skovforte 10 Christiansfeld. Vi har en voksen datter Rikke som bor i nærheden sammen med Lasse og deres søn Gustav,

Læs mere

Velkommen hos Gitte Andersen. Fjordparken 28, Vig

Velkommen hos Gitte Andersen. Fjordparken 28, Vig Velkommen hos Gitte Andersen Fjordparken 28, Vig Lidt om mig selv: Jeg hedder Gitte Andersen og har været ansat som dagplejer siden januar 1986. Jeg bor sammen med Søren og vi har tilsammen 5 udeboende

Læs mere

VELKOMMEN I MIT HJEM

VELKOMMEN I MIT HJEM VELKOMMEN I MIT HJEM Jeg hedder Mari-Louise og har arbejdet som dagplejer siden 2001. Var lige væk 8 måneder i 2008. Hvor jeg arbejdede i køkkenet hos Frømandskorpset i Kongsøre. Mit hjem, som udover mig

Læs mere

Lene & Franks dagpleje. Kontakt oplysninger: Lene og Frank Petersen Lyngparken 42, Holsted St Holsted Tlf.:

Lene & Franks dagpleje. Kontakt oplysninger: Lene og Frank Petersen Lyngparken 42, Holsted St Holsted Tlf.: Lene & Franks dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Lene og Frank Petersen Lyngparken 42, Holsted St. 6670 Holsted Tlf.: 75393645 Lene Winther Petersen Frank René Petersen Redigeret af Karina Bjørbæk Gerdsen

Læs mere

Min familie består af min kæreste Jens-Peter og vores 2 dejlige piger Sarah (2008) og Johanne (2011).

Min familie består af min kæreste Jens-Peter og vores 2 dejlige piger Sarah (2008) og Johanne (2011). Musikdagplejer Louise Østergaard Nielsen Klintevej 60 6000 Kolding Åbningstider: Mandag Torsdag: 6.30-16.15 Fredag: 6.30 15.30 Fakta om mig og min familie Jeg er født i 1983. Jeg har arbejdet som dagplejer

Læs mere

Velkommen hos: Naturdagplejer Line Esmarch. Brummersvej Fårevejle Telefon:

Velkommen hos: Naturdagplejer Line Esmarch. Brummersvej Fårevejle Telefon: Velkommen hos: Naturdagplejer Line Esmarch Brummersvej 7 4540 Fårevejle Telefon: 20 92 41 20 Lidt om mig: Jeg hedder Line og er fra år 1990. Jeg er kæreste med Michael og sammen har vi Kalle fra 2013.

Læs mere

Velkommen i motorik- dagpleje hos Mari-Louise. Brummersvej Fårevejle St. Tlf

Velkommen i motorik- dagpleje hos Mari-Louise. Brummersvej Fårevejle St. Tlf Velkommen i motorik- dagpleje hos Mari-Louise Brummersvej 18 4540 Fårevejle St. Tlf. 28581382 Jeg hedder Mari-Louise og er fra årgang 72. Jeg startede som dagplejer i januar 2001. Jeg er gift med Stig,

Læs mere

Velkommen til Frisenvold natur dagpleje

Velkommen til Frisenvold natur dagpleje Velkommen til Frisenvold natur dagpleje Lidt om mig og min familie. Navn: Ruth Jørgensen Adr.: Frisenvoldvej 11, 8940 Randers SV Mobil 20 89 53 09. Mail: ruthfrisenvold@gmail.com Jeg er født i 59, gift

Læs mere

Pædagogiske læreplaner for børnehaven Græshopperne.

Pædagogiske læreplaner for børnehaven Græshopperne. Pædagogiske læreplaner for børnehaven Græshopperne. Personlige kompetencer. - At styrke selvtillid og selvværd. - At barnet kan give udtryk for egne følelser og troen på sig selv - At børnene udviser empati

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i Syd 3, vi glæder os meget til at samarbejde med dig/jer

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i Syd 3, vi glæder os meget til at samarbejde med dig/jer Kære forældre Velkommen til dagplejen i Syd 3, vi glæder os meget til at samarbejde med dig/jer Vi er 11 dagplejere, hvoraf den ene af os er ansat som gæstedagplejer og bor fra Humlegårdsbæk i Øst til

Læs mere

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU.

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. AT LEGE ER AT LÆRE Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. Med udgangspunkt i Pandrup kommunes mål vedr. læreplaner, der skal tage højde for

Læs mere

Signe s Signe dagpleje

Signe s Signe dagpleje Signe s dagpleje Signes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Signe Jørgensen Holleskovvej 24 6683 Føvling Tlf.: 22 25 47 64 Signe Jørgensen Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen indenfor

Læs mere

Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej Brørup Tlf.: Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard

Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej Brørup Tlf.: Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard Marianne s dagpleje Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej 49 6650 Brørup Tlf.: 21 68 99 09 Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen indenfor

Læs mere

Velkommen til min dagpleje.

Velkommen til min dagpleje. Velkommen til min dagpleje. Mit navn og adresse er: Karin Kjær Jensen Egevej 10 6051 Almind 22588077/75561986 Mine åbningstider er: Mandag torsdag fra kl. 6.45 til 16.30 Fredag fra kl. 6.45 til 15.45 Lidt

Læs mere

MOTORIK- og MUSIKDAGPLEJEN VALLEKILDEVEJ 54

MOTORIK- og MUSIKDAGPLEJEN VALLEKILDEVEJ 54 MOTORIK- og MUSIKDAGPLEJEN VALLEKILDEVEJ 54 TLF.NR.: 59656705/51200794 VELKOMMEN I MIT HJEM. Jeg hedder Susanne Kristiansen og jeg er født i 1965. Jeg er uddannet fritidspædagog i 1987. I 2013 har jeg

Læs mere

Velkommen Hos Gitte Olsen

Velkommen Hos Gitte Olsen Velkommen Hos Gitte Olsen Motorik- og sprogdagplejer i Vig Nærvær Tryghed Sprog Natur Sanser Motorik Personlig udvikling Tid til fordybelse Lidt om mig selv, og mit arbejde med børnene. Jeg hedder Gitte,

Læs mere

Læreplaner. Dagplejen

Læreplaner. Dagplejen Læreplaner Dagplejen Marts 2012 Læreplaner og børnemiljø i dagplejen I Dagplejen arbejder vi med de 6 læreplanstemaer og børnemiljø i legestuegrupperne og hos den enkelte dagplejer. Kulturelle udtryksformer

Læs mere

Velkommen til min dagpleje. Fakta om mig hvem er jeg?

Velkommen til min dagpleje. Fakta om mig hvem er jeg? Velkommen til min dagpleje Navn: Lena Kjær Guldbrandsen Adresse: Egevej 11, 6051 Almind Tlf: 22 98 58 58 Mine åbningstider: Man-Tors: 06.45-16.30 Fredag: 06.45-15-30 Fakta om mig hvem er jeg? Jeg hedder

Læs mere

Velkommen I dagpleje hos Idræts dagplejer Heidi Lehné

Velkommen I dagpleje hos Idræts dagplejer Heidi Lehné Velkommen I dagpleje hos Idræts dagplejer Heidi Lehné Adresse: Kolåsvej 19, Vindekilde 4534 Hørve Tlf. : 59 65 44 98/23376610 Jeg hedder Heidi Lehné og er født i 1977. Jeg bor sammen med min mand Søren

Læs mere

Læreplaner 2013 Sydmors Børnehus

Læreplaner 2013 Sydmors Børnehus Læreplaner 2013 Sydmors Børnehus De 6 temaer er: 1. Barnets alsidige personlige udvikling 2. Sociale kompetencer 3. Sprog 4. Krop og Bevægelse 5. natur og Naturfænomener 6. Kulturelle udtryksformer og

Læs mere

Velkommen Hos Gitte Olsen

Velkommen Hos Gitte Olsen Velkommen Hos Gitte Olsen Motorik- og sprogdagplejer i Vig ed h n e p l u Selvhj Tryghe d Sprog Motor Nærv ær ik se l e b y ord f l i t Tid Natur Person lig udvikl in g Lidt om mig selv, og mit arbejde

Læs mere

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT Som årstidsdagplejer skal man introducere dagplejebørnene for årstidens skiften højtider og traditioner, der er forbundet hermed ud fra børnenes præmisser. Gennem arbejdet

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner for Dagplejen Syd, Horsens Kommune

Pædagogiske Læreplaner for Dagplejen Syd, Horsens Kommune I Dagplejen Syd arbejder vi generelt med Krop og Bevægelse på Skaber læringsmiljø, der giver børnene plads, muligheder og udfordringer for bevægelse ude og inde Leg i haven, på legepladser, forskelligt

Læs mere

Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409

Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409 Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409 Kontakt mig gerne for uforpligtende besøg. Velkommen til min dagpleje. Mine åbningstider:

Læs mere

Pædagogisk læreplan Børnehuset Den Grønne Kile

Pædagogisk læreplan Børnehuset Den Grønne Kile Kulturelle udtryksformer og værdier Personlige kompetence r/alsidig personlighedsudvikling Sociale kompetencer BARNET Krop og bevægelse Sprog Natur og naturfænomen 1 Personlige kompetencer/ alsidig personlighedsudvikling

Læs mere

Lenes dagpleje. Data: Sms/ring: 61134475. Mail: lenesimonsenstrangholt@outlook.dk

Lenes dagpleje. Data: Sms/ring: 61134475. Mail: lenesimonsenstrangholt@outlook.dk Lenes dagpleje Jeg hedder Lene Simonsen Strangholt, og har været dagplejer siden 1992. Jeg er uddannet pædagogisk assistent. Jeg har normalt 4 børn i dagpleje, i alderen 6 mdr. til 3 år, hvorefter børnene

Læs mere

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling Grønne spirers konkurrence Dagplejen Beder/Malling Kære Grønne spirer I dagplejen Beder/Malling kan vi i sandhed sige, at vi er vildt begejstrede for udelivet. Vi voksnes glæde ved naturen smitter automatisk

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

Velkommen i Idræts- Og Sprogdagplejen hos Tina Jeg bor på Vallekildevej 60 i Hørve

Velkommen i Idræts- Og Sprogdagplejen hos Tina Jeg bor på Vallekildevej 60 i Hørve Velkommen i Idræts- Og Sprogdagplejen hos Tina Jeg bor på Vallekildevej 60 i Hørve Vi synger om dyrene Vi leger med terapibolde Vi går/glider på klude i hallen Min familie og Jeg :O) Mikkel Tobias H A

Læs mere

Profil Årstids Dagplejer i Vamdrup Øst. Mig og min familie

Profil Årstids Dagplejer i Vamdrup Øst. Mig og min familie Profil Årstids Dagplejer i Vamdrup Øst Mig og min familie Mit navn er Lene Brun Munkholm, jeg er født i 1974 og har boet i Vamdrup siden 1992. Jeg bor sammen med min mand Sandi, som er fængselsbetjent

Læs mere

Velkomst og fakta om dagplejeren

Velkomst og fakta om dagplejeren Velkomst og fakta om dagplejeren Jeg hedder Christina, og jeg er fra 1975. Jeg har været ansat som dagplejer siden 2007 og er super glad for det. Jeg har sammenlagt arbejdet i daginstitution i 10 år, både

Læs mere

Delmål: Børn skal udfordres til sproglig kreativitet og til at udtrykke sig på mange forskellige måder.

Delmål: Børn skal udfordres til sproglig kreativitet og til at udtrykke sig på mange forskellige måder. Læreplaner Sproglig udvikling Børn skal kunne udvikle deres sprog i alle hverdagens aktiviteter. Børn skal udfordres til sproglig kreativitet og til at udtrykke sig på mange forskellige måder. børn skal

Læs mere

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen:

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: I vores gruppe er vi 5 dagplejer, Kit, Marianne, Lotte, Anja og Annette P. Vi har tilsammen 20 børn i alderen 0-3 år. Lige nu har vi rigtig mange nye små, som

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner vuggestuen. i Kastanieborgen

Pædagogiske Læreplaner vuggestuen. i Kastanieborgen Pædagogiske Læreplaner vuggestuen i Kastanieborgen Folketinget besluttede i 2004, at alle daginstitutioner skal arbejde med udgangspunkt i en pædagogisk læreplan, der skal omhandle følgende seks fokusområder:

Læs mere

Læreplan/udviklingsplan/kompetencehjulet

Læreplan/udviklingsplan/kompetencehjulet Med udgangspunkt i de seks temaer, som BUPL, FOA, KL har udarbejdet: 1) Barnets alsidige personlige udvikling (personlige kompetencer) 2) Sociale kompetencer 3) Sprog og kommunikation 4) Krop og bevægelse

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje?

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje? Dagplejen Kære forældre Velkommen til dagplejen i Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt af Randers Kommune. Hvad er dagpleje? En dagplejer passer normalt 4 børn, og har i perioder

Læs mere

Velkommen til Dagmargårdens fleksgrupper. Mariehønsene & Bamserne

Velkommen til Dagmargårdens fleksgrupper. Mariehønsene & Bamserne Velkommen til Dagmargårdens fleksgrupper Mariehønsene & Bamserne Fleksafdelingen består af 2 grupper: Mariehønsene og Bamserne. Begge grupper er normeret til max. 20 børn mellem 2 og 5 år. Der er to pædagoger

Læs mere

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS KUNDBY BØRNEHUS INTEGRERET DAGINSTITUTION TRØNNINGEVEJ 11 B-C, KUNDBY, 4520 SVINNINGE KONTOR 72 36 72 10 BØRNEHAVE 72 36 76 13 FRITTER 72 36 76 18 DAGPLEJEN 72 36 76 16 E-MAIL: KUNDBYBOERNEHUS@HOLB.DK

Læs mere

Velkomst og fakta om mig/min naturdagpleje

Velkomst og fakta om mig/min naturdagpleje Velkomst og fakta om mig/min naturdagpleje Jeg hedder Jytte Westergård og er fra 1958. Jeg blev ansat som dagplejer i 1985. Jeg er gift med Peter (1956) som arbejder på Sjølund Profilvalseteknik, Sammen

Læs mere

Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling.

Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling. Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling. - At give barnet lyst og mod til at udforske og afprøve egne og sine omgivelsers grænser. - At barnet udfolder sig som en selvstændig, stærk og alsidig person,

Læs mere

Velkommen i dagpleje hos

Velkommen i dagpleje hos Velkommen i dagpleje hos Sofie Kappel Hækvej 18 4540 Fårevejle. Tlf. 22284785 Jeg er født i 1981, og har to drenge fra 2003 og 2005, som jeg deler 7/7 med deres far. Er startet som dagplejer i november

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i vuggestuen

Pædagogiske læreplaner i vuggestuen Personlig alsidig udvikling Pædagogiske læreplaner i vuggestuen Når vi udvikler børnenes personlige alsidige kompetencer, giver vi dem evnen til at: Føle sig unik og værdifuld for fællesskabet Være fortrolige

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling

Barnets alsidige personlige udvikling Barnets alsidige personlige udvikling - Må opleve sig værdifuld og værdsat - Udvikler sig selvstændigt og initiativrigt - Kender sine forskellige følelser og kan udtrykke og afpasse dem efter situationen

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner børnehaven. i Kastanieborgen

Pædagogiske Læreplaner børnehaven. i Kastanieborgen Pædagogiske Læreplaner børnehaven i Kastanieborgen Folketinget besluttede i 2004, at alle daginstitutioner skal arbejde med udgangspunkt i en pædagogisk læreplan, der skal omhandle følgende seks fokusområder:

Læs mere

For barnet betyder det at Det knytter venskaber Det hjælpes til at løse konflikter selv Det opfordres til at hjælpe andre børn

For barnet betyder det at Det knytter venskaber Det hjælpes til at løse konflikter selv Det opfordres til at hjælpe andre børn I Holsted børnehave styrker vi barnets sociale kompetencer Fordi børn der er sociale har større forudsætning for at samarbejde, de bliver mere tolerante, og alvorligt drilleri/mobning mindskes. Det knytter

Læs mere

Anna T. O. Hoang. Kronhjorten Støvring. tlf Nuværende åbningstider: Man-tor kl Fre kl

Anna T. O. Hoang. Kronhjorten Støvring. tlf Nuværende åbningstider: Man-tor kl Fre kl Anna T. O. Hoang Støvring Anna T. O. Hoang Kronhjorten 71 9530 Støvring tlf. 27 14 41 96 email: anna386v@rk-dag.dk Nuværende åbningstider: Man-tor kl. 06.45-16.30 Fre kl. 06.45-15.45 Værdier i mit arbejde

Læs mere

Fredensborg Naturdagpleje

Fredensborg Naturdagpleje PRAKTISKE OPLYSNINGER Januar 2015 Her kan du finde nyttig information om privat dagpleje, vores naturdagpleje, om Jane og Hanne, godkendelse og tilsyn, priser og tilskud og andre vigtige ting. PRIVAT DAGPLEJE

Læs mere

Læreplaner. Vores mål :

Læreplaner. Vores mål : Læreplaner Trivsel, læring og udvikling er tre centrale begreber for os i Børnehuset Trinbrættet. I den forbindelse ser vi læreplaner som et vigtigt redskab.vores grundsyn er, at hvis børn skal lære noget

Læs mere

Velkommen i Gittes dagpleje

Velkommen i Gittes dagpleje Velkommen i Gittes dagpleje 1 Jeg hedder Gitte Gudmandsen og min mand hedder Toni. Vi har to drenge, Kasper og Lasse. Lasse er stadig hjemmeboende. Jeg vil med denne bog give jer indblik i min dagpleje.

Læs mere

Temaer i de pædagogiske læreplaner

Temaer i de pædagogiske læreplaner Temaer i de pædagogiske læreplaner 1. Barnets alsidige personlige udvikling 2. Sociale kompetencer 3. Sprog 4. Krop og bevægelse 5. Natur og naturfænomener 6. Kulturelle udtryksformer og værdier Barnets

Læs mere