Her er så kanonen i nærbillede!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Her er så kanonen i nærbillede!"

Transkript

1 Søndag d. 4/ Freddy stod tidligt op og lavede morgenkaffe, og kl daffede vi af fra Tallebryggan i Karlskrona. Det var en skøn morgen, og vi havde det rimeligt meget for os selv. Da vi var på vej ud af renden ved Torhamn, kom ekspresfærgen og gav os en vippetur. Da vi var nået næsten til Langören, kom den igen, men måtte pænt vente bag os til vi var kommet forbi det aller smalleste sted så kom den udenom for fulde gardiner. Da vi havde sat sejl på vej opad friskede det lidt op, og da vinden var 20 grader til vores sejlretning, mente Freddy at vi kunne bruge genakkeren, og mens jeg styrede og han kæmpede med at sætte den, forsvandt vinden. Genakkeren kunne ikke rigtig virke, som den skulle, og Freddy var arrig og parat til at smide den over bord eller i alt fald sælge den på stedet! Det endte med motor og støtte fra storsejlet en løsning vi kunne se de fleste andre både, der sejlede samme vej som vi, også valgte. Vi sejlede ind til Kristianopel, der til vores overraskelse var stort set tom for både, men sprængfyldt med biler, motorcykler og mennesker. Jeg gik en lille tur med Bellman i den lille smukke og overrendte by og huskede denne gang lige at fotografere en af kanonerne. Så spiste vi frokost og sejlede så videre stadig uden brugbar vind - til Kalmar. Der er bygget ny bro i yderhavnen og sat træ længs kajen ud for Baronen. På nogle af bøjerne sidder lyslilla skilte med reserveret, men de reserverede pladser blev slet ikke fyldt op og det gjorde resten af havnen heller ikke igen undrede det os her var næsten fyldt op, da vi var her sidste år. To af de både, der trods alt er her, er danske og fra Stege. Dagens distance 56,76 sømil. Her er så kanonen i nærbillede!

2 Magda som stort set eneste gæstesejler i Kristianopel! Mandag d. 5/ Vi brugte formiddagen til at gå ud og handle lidt. Der er kommet en fødevarebutik Tempo i Baronen, men den er ikke noget at råbe hurra for. Vi ærgrede os over, at vi købte ind der, for vi endte alligevel oppe i det andet indkøbscenter i byen, hvor Coop ligger. Her købte vi en mobil internet dims og internettid til 1 måned hos 3G. Det bliver spændende, om det fungerer. Vi havde egentlig regnet med at blive i Kalmar, men valgte at sejle videre, vi gled stille og roligt op gennem Kalmarsund med butterfly i den sydlige vind. Vi havde ikke noget egentligt mål, men blev undervejs enige om, at vi ville prøve en naturhavn. I den gule naturhavnsguide Fra Landsort til Skanör, fandt vi noget, der så rigtig godt ud bag Näset mellem Påskallavik og Oskarshamn var en dyb vig ind med garanteret dybde på 2,5 m - Själeviken, og et alternativ ved indsejlingen til vigen, hvor man bare skulle sno sig uden om en sten et af de steder ville vi prøve. Vinden forsvandt efterhånden, så vi gik for motor, da vi sejlede inden om Vållö, Bokö m.fl. i den snoede rende ind mod Påskallavik. Vi indhentede en dansk båd, som råbte os an, og spurgte, om vi havde sejlet her før, og da vi kunne bekræfte dette, ville de gerne sejle bag os. Ved Påskallavik spurgte vi, om de ville ind dér, men de ville gerne ud og ligge i naturhavn sammen med os. Vi

3 Indenskærssejlads mellem Påskallavik og Oskarshamn med afstikker ind i Själeviken bag Näset. sejlede så videre ind i den smalle og meget snoede rute ved Näset, og Freddy påstod pludselig, at plotteren sagde grøn markering til bagbord, men papirkortet og jeg fik heldigvis overtalt ham til at fortsætte med grøn til styrbord som hidtil. Vi kom til Sjæleviken udenfor lå en dansk Bavaria og en svensk motorbåd de havde løsgående hunde, så vi fortsatte ind i vigen, der var aldeles øde. Vi sejlede meget langsomt, og Freddy var dybt bekymret jeg optimistisk, for guiden sagde 2,5 m, men da vi efterhånden havde haft kølen i så meget pladder, at vandet blev helt mudret, var vi nødt til at sejle ud igen. Jeg var stadig optimist ud på den anden plads med stenen! Freddy var stadig meget forsigtig og sejlede i ultra langsomt tempo og i en stor bue uden om stenen måske for stor i alt fald sagde det pludselig BAANG! Så var det bakgear! Heldigt, at Freddy havde så lav fart. Vi spurgte så vores efterfølgerbåd, om de ville med til Ernemar, men de havde tilsyneladende fået nok af os og kastede anker lige ved siden af renden jeg foreslog, at de sejlede hen til Bavariaen, hvor der var plads nok og vi fortsatte så alene. Vi overvejede om vi skulle sejle ind til den lokale sejlklubs naturhavn ved Kiddeholmen, men da klokken var langt over 21, fortsatte vi alligevel til Ernemar vi trængte til aftensmad og Bellman trængte til at tisse. Det kom han så til ved 22-tiden. Aftensmad 22.30! For eftertiden vil jeg nok tage naturhavnsguider og deres dybdeangivelser med et gran salt. Dagens distance blev 42,27 sømil. Flot båd, der tog en tur ind og ud af Kalmar Gæstehavn.

4 Nye flydebroer ved indsejlingen til gæstehavnen i Kalmar Tirsdag d. 6/ Vi har taget en oveliggerdag i Ernemar. Jeg har fået sat billeder i logbogen og Freddy har vasket og poleret fribordet. Vi har også fået vores nyindkøbte trådløse internet til at fungere. Jeg havde forestillet mig jeg ville gå til købmand et eller andet sted i nærheden, men den nærhed findes åbenbart ikke. Jeg har kun fundet en kæmpe bådopbevaringsplads, et hotel, et ishus og en bådudstyrsbutik. Vi har betalt havnepenge i dag behøvede åbenbart ikke at betale for i går, da vi var ankommet efter havnefogeden gik hjem! I dag har vi betalt 100 kr. incl. strøm rørende billigt i forhold til andre steder. Gråvejrsdag i Ernemar

5 Vandløb ved Ernemar

6 Magda i Ernemar Ernemar

7 Onsdag d. 7/ Dagens rute med detaljekort over vores afstikker til Berktullen. Dagen startede med sol og let dis i Ernemar, og det blev til en rigtig flot solskinsdag efterhånden. Jeg tog først en travetur sammen med Bellman, så sejlede vi videre nord på uden at have bestemt, hvor vi ville overnatte vi ville i første omgang finde en ankerplads, hvor vi kunne nyde eftermiddagen, og så måske sejle videre senere. Vi havde fin udsigt til Den Blå Jomfru, som ser så mystisk ud på afstand. Jeg håber, vi engang får tid og lejlighed til at sejle ud til den og gå i land og opleve, om den i virkeligheden er lige så spændende og anderledes, som den ser ud til at være på afstand. Vi sejlede gennem den lille skærgård op til Simpevarp med det store atomkraftsanlæg på land og alle specialafmærkningerne i vandet uden for. Vi sejlede op forbi Kråkelund og ind i Misterhults skærgård. Nu var det tid at finde en naturhavn, og vi smed hækanker og fortøjede til St. Berktullen, hvor vi fiskede (uden at fange noget) og tog brusebad på hækken og havde en rigtig dejlig eftermiddag. Vi blev dog enige om at finde en havn til natten, og vi bestemte os - efter at have konsulteret havneguiden - for Klintemåla, hvor vi så senere sejlede ind. Klintemåla er et meget hyggeligt og charmerende lille sted med gæstepladser ved asfaltkajen i forlængelse af vejen ved siden af havnen og med nydeligt bad og toilet og en lille by med fine huse og bare klipper. Der er jo VM i fodbold, så der var forsamlet en del mennesker for at se fodboldkamp i et fortelt til en campingvogn, der stod ud til havnen. Der var også fodbold på programmet hos vores nabobåde på hver side hhv. en tysk og en hollandsk. De talte om den forestående kamp, og det endte med en invitation til hollænderne om at se kampen sammen nede i den tyske båd. Jeg gik i land for at gå tur med Bellman og samtidig betale havnepenge. Jeg blev straks anråbt af en dame vist nok havnefoged-fruen - der var blandt TV-kiggerne i teltet. Hun spurgte om Bellman var tjej eller kille, og da jeg svarede kille, sagde hun at så bli r her ballade, og i det samme sprang en kæmpe Grand Danois op fra en mega hundepude, der lå ved havnekontoret/butikken, og gav sig til at gø og løbe hen i mod os. Fruen nåede heldigvis at få fat i halsbåndet, så vi skyndte os at gå forbi. Bellman, der jo ellers ikke er bleg for at give den som frådende udyr over for andre hunde, bare de ikke er inden for rækkevidde, vendte hovedet væk og sagde ikke en lyd! Det viste sig, at vi var nødt til at gå samme vej tilbage da var den store vovse bundet og mere rolig, men Bellman lod som om han ikke så den. Freddy var senere oppe og betale havnepenge. Dagens samlede distance blev på 24,53 sømil.

8 Den Blå Jomfru Fin lille båd, vi mødte på vejen. Kråkelunds gamle lodsstation i baggrunden.

9 Vi har kastet hækanker og fortøjer til Stora Berktullen.

10 Eftermiddag ved St. Berktullen.

11 Eftermiddag ved St. Berktullen.

12 Eftermiddag ved St. Berktullen.

13 Røde klipper i aftenlys på vej ind til Klintemåla. Torsdag d. 8/ Freddy startede dagen med en fotosafari i Klintemåla i det flotte solskinsvejr, mens jeg luftede Bellman ud af landevejen. Der var nemlig løsgående Grand Danois på havnen tror det er havnefogedens hund. Klintemåla med gæstebroen yderst til venstre.

14 Magda og den tyske båd ved gæstebroen i Klintemåla. Svaler på søgelænderet, mens Bellman ikke er hjemme!

15 Kig op ad landevejen fra gæstebroen i Klintemåla. Havnen i Klintemåla. Forteltet, der agerede fodbold-tv-stue, ses bag den gule motorbåd.

16 Klintemåla

17 Her er ikke meget at bruge en græsslåmaskine til! Klintemåla.

18 Klintemåla.

19 Da jeg kom tilbage gik det store bæst som i virkeligheden vist faktisk var meget sød og fredelig løs, og jeg turde ikke gå forbi den med Bellman, som nu mente, han kunne tillade sig at udsende diverse provokerende brummelyde. Derfor måtte jeg vente bag nogle biler til den store hund gik over for at se på noget interessant i selve havnen, før jeg kunne komme om bord, og vi kunne komme af sted. Ruten fra Klintemåla til Spårö og sidste del af ruten gennem Spårösund til Kastholmarna bag Spårö Fyr. I dag har igen været en fantastisk flot solskinsdag, og vi er sejlet til den gode naturhavn ved Spårö, som vi stiftede bekendtskab med sidste år. Vi havde håbet, at den plads, vi havde spottet som den bedste, ville være ledig, men det var den ikke der lå allerede en hel del både for hækanker og også flere for svaj. Det endte med, at vi ankrede til Kastholmarna på nøjagtigt samme sted som sidste år. Nogle af de både, der lå for svaj og også et par stykker af de landfortøjede sejlede igen sidst på dagen, men mange andre kom til i stedet for. En af de sidste både, der kom og lagde sig lige ved siden af os - var en stor blå tysk båd med en besætning, der åbenbart var på mandetur. De var vist ikke lige erfarne alle sammen ordren til at droppe hækankeret blev givet alt for sent, og gasten fik viklet sig ind i ankerlinen, så ankeret røg først i, lige før de kunne hoppe i land. Vi var meget kloge over i vores cockpit og desværre fik vi ret. Den blå båd kom snigende tættere på os og pludselig klaskede den helt op af siden på os! Så blev der en heftig aktivitet og palaver i den blå båd og et par klaphatte skubbede så kraftigt fra på Magda, at vi var bange for, at hun rev sig løs også. Heldigvis havde vi for en gangs skyld fortøjet mægtig solidt med hækankeret godt ude, så vi kunne nøjes med at se på, at den blå nabo fik hevet fortøjninger og anker til sig, så prøvede at lægge til et par gange for så til sidst helt at opgive og sejle væk minutter senere kom de dog tilbage og prøvede at lægge til ved selve Spårö. Det duede heller ikke, så de tog endnu en rundtur, og fik så endelig lagt til lige under selve fyret med hækankeret langt nok ude og stævnen bastet og bundet til land. Så kunne vi alle i nabolaget endelig slappe af! Og hvilken aften! Mild og stille! Det er virkelig bare livet, når det er bedst! Hvorfor kan man ikke bare sejle altid? Jeg var ude at ro en lille tur sammen med Bellman, og selvfølgelig i land med ham også. Dagens distance blev 18 sømil.

20 Magda i naturhavn ved Kastholmarna med den blå nabo, inden den klappede ind i os.

21 Magda uden nabo! Ord kan ikke beskrive, hvor pragtfuld sådan en stille aften er!

22 Spårö Fyr Hvad nu? Freddy vinker til mig med et viskestykke hvorfor mon det??

23 Aftenstemning kig mod nord.

24 Spejling! Fredag d. 9/ Vi havde set på søkortet, og syntes at området over Västervik så spændende ud, og vi besluttede, at selv om det var en blindgyde, ville vi bruge en dag på at sejle ind i Gudingen og videre ind i Syrsan hvis det var muligt at komme under Bjursundbroen. Gennemsejlingshøjden er 15 m, og det er for lidt, men det kunne jo være, der var lidt at give af, hvis det var lavvandet. Hvis ikke, måtte vi jo bare vende dér, men vi var heldige og højden var over 16 m. Både Gudingen og Syrsan var større vand end vi havde forestillet os. Vi sejlede næsten helt ind i bunden af Syrsan til spidsen af Tinderednäs, hvor vi lagde os for svaj og spiste frokost. Jeg var i land med Bellman, og han fandt en ormeham, som jeg nær aldrig havde fået vristet ud af skuffen på ham. Vi mødte heldigvis ingen hugorm. Vi sejlede ad snoede veje og endte i Loftahammer i bunden af den beskyttede vig Vivassen. Det har været en dejlig dag med sejlads på i alt 32,84 sømil.

25 Vi sejler mod Gudingen Bådehus.

26 Det kan man da vist kalde tagudhæng! Ø med hus.

27 Så er vi ved Bjursundsbroen. Det bli r spændende kan vi komme under?

28 Fri gennemsejlingshøjde er 15 m det er for lidt! Vi er heldige det er lavvandet, så gennemsejlingshøjden er godt 16 m.

29 Badeplads! Så er vi sluppet igennem!

30 Syrsan.

31 Syrsan. Magda for svaj ved spidsen af Tinderednäs i Syrsan.

32 For svaj ved spidsen af Tinderednäs i Syrsan. For svaj ved spidsen af Tinderednäs i Syrsan. Kirsten og Bellman har været i land.

33 Magda for svaj ved spidsen af Tinderednäs i Syrsan. Magda for svaj ved spidsen af Tinderednäs i Syrsan.

34 Tofarvet sten med måge! Rødt hus.

35 Endnu et rødt hus. På vej ind i Vivassen gennem Djupsundet.

36 Loftahammer i sigte. Zoom på Magda, Loftahammer

37 Magda i Loftahammer Lørdag d.10/ Dagens etape fra Loftahammer til Håskö Lisselön. Detaljekort over indsejling til Håskö - Lisselön Dejlig morgen i Loftahammer varmen trykkede allerede ved 8.30 tiden! Vi købte ind og fyldte vand og lidt diesel på og sejlede så ud gennem Vivassen og ud på landevejen!

38 Her er masser af både på vandet i dag. Vinden springer og skifter styrke og retning, så igen i dag blev det sejl ud og sejl ind, bom på genuaen og af igen, motor på og motor af, men nu er vi jo ved at være vant til det. Det blev en dag med ren skærgårdssejlads. Vi kom forbi St. Grindö, Väderskär, Flatvarp, Torrö og Torrö Stickskär, Store Källskär og ind gennem Halssundet og senere gennem passagen ved Lille Olsön, hvor vi kunne vinke til vores bekendtskaber fra sidste år den barmfagre havfrue i vandkanten og den trinde viking på bakketoppen! Vi havde egentlig tænkt os, at vi ville sejle til Fyrudden, men der var spækket med master i havnen. Vi blev enige om, at vi ikke rigtigt gad en overfyldt havn, så vi sejlede videre til Lisselön-Håskö, hvor vi syntes der var så dejligt sidste år, og hvor vi svor, at vi ville komme igen. Sidste år lå vi ved en kryssarklubsbøje, men vi fik ingen bøjeplads i år, og alle tænkelige landfortøjningspladser var også optaget, for ikke at tale om broen her er stuvende fuldt, og gang i musikken Doctor Hook og i badetønderne! Det var lige det med det overfyldte, som vi gerne ville have sluppet for, men dette sceneri har sin helt egen charme, som en overfyldt Fyrudden Havn næppe kan byde på! Vi ligger for svaj og drejer rundt og kan overskue det meste af, hvad her foregår! Her ud på de meget små timer, har vi kunnet konstatere, at der blev endnu mere at høre og se på! Der ankom senere et Båd safari monstrum en motorbåd med en overbygning med plastictag et rent misfoster. Så kom der endnu mere gang i den, og musikken blev afløst af et live-band, der også spillede rock fra min grønne ungdom. De blev ved længe, længe..! For at sætte kronen på værket, var der en knægt, hvis forældre sandsynligvis festede, der fræsede rundt og rundt og rundt i gummibåd. Det var just ikke en rolig og idyllisk, men til gengæld spændende og alternativ naturhavnsoplevelse. Dagens distance blev på 31,91 sømil. Spiler med havfrue og Storkläppen Fyr i baggrunden

39 Flotte røde klipper. St. Grindö.

40 Dejlig dag. Magda lige her for motor og storsejl. Vinden sprang i den grad i retning og styrke! Väderskär med fiskebutik.

41 Gederams. Prickhällan.

42 Jungfruskär. Fotograferede jeg ikke også dette hus ved Jungfruskär sidste år? Jo, men det er da også et dejligt sted!

43 Egen bådebro. Her er mange klipper med gule alger på.

44 Så kan huset vist ikke komme tættere på vandet! Endnu en misundelsesværdig skærgårdsbolig!

45 Gammelt vardelignende sømærke eller båker. Huse lige før Flatvarp.

46 Kig ind til Flatvarp. Torrö Stickskär.

47 Torrö Stickskär. Sømærke med kors i toppen, Torrö.

48 Udsigt under butterfly. St. Källskär.

49 St. Källskärs fiskebutik. St. Källskär.

50 Lettere mærkværdig midlertidig sejlføring i modvind! Den gav forbavsende høj fart.

51 Blåt vand og blå himmel dejlig sejlads! Halssundet.

52 Denne naturhavn fotograferede jeg også sidste år, den ligger klos op af ruten ved Halssundet. Tilbagekig i modlys mod Halssundet.

53 Det er ikke lige meget hvor man sejler! Her er skæret markeret med en grøn bøje.

54 Graffitien ved Ll. Olsön holder stadig! Ll. Olsön vores veninde, havfruen, sidder her endnu.

55 . og vikingen såmænd også! Ø med gran, ene og fyr.

56 Skærgårdssejlads.

57 Der var allerede fyldt godt op ved Håskö, da vi kom. Vi overvejede, om der var plads til mere end tre ved klippen, men undlod at prøve.

58 Båd-safari! Sådan! Modlys!

59 Håskö er tydeligt en populær naturhavn. Magda bagerst for svaj med Lisselön i baggrunden.

60 Kig på aftenhimlen fra Håskö mod Väggö/Homö.

61 Håskö. Håskö.

62 Der er gang i den med live rock-band og det hele på Håskö!

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

Vi havde fået gæster i masten på morgenkvisten.

Vi havde fået gæster i masten på morgenkvisten. Tirsdag d. 3. juli 2012 Freddy var en tur i marineshoppen, men de kunne ikke hjælpe os med årer. Det var sol og vind under 5 fra SØ, så vi sejlede stille og roligt for sejl til Vinga. Det var en tur på

Læs mere

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget.

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget. 2016 Sidste tur Fredag Så er vi startet på årets sidste tur. Efter et laaangt kryds til Oddesundbroen, hvor vi ventede et kvarter, krydsede vi videre til Jegind Tap, hvor vinden nu var øget fra 7-9 til

Læs mere

Et af mange skibe, der sejler for fuld hammer lige bag de fortøjede både, så sejlbådene vipper op og ned og motorbådene nærmest danser can-can!

Et af mange skibe, der sejler for fuld hammer lige bag de fortøjede både, så sejlbådene vipper op og ned og motorbådene nærmest danser can-can! Torsdag d. 24. juli: Efter morgenkaffen vaskede Freddy sokker og jeg prøvede at vaske nogle af de mange sorte fod- og poteaftryk af fordækket. Så sejlede vi ud og lå for svaj samme sted som i går. Solen

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016 En uge I juni 2016 I uge 25, var det lykkedes os at skrabe fridage sammen til en uges fri, som vi ville bruge på den store blå hylde. Laura og Mikael venter deres første barn omkring den 26. juni, så vi

Læs mere

Galsklint Camping 2010

Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping ved Middelfart på Fyn Vi tog hjemmefra onsdag middag og slog lige vejen indenfor Skanderborg på vejen for til campingpladsen. Vi havde fundet et fotostativ i den

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Uge 5. havde en interessant dag

Uge 5. havde en interessant dag Uge 5 Søndag d. 30. juli 2006: Overliggerdag på Læsø. Der var sejlet en båd længere oppe af rækken hvor kunne vi ikke rigtigt se med den virkning, at vi i stedet for at ligge med hækken klemt op af pælen,

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Til venstre det sidste stykke vej ind til Figeholm og herover vores manøvre i selve Figeholm.

Til venstre det sidste stykke vej ind til Figeholm og herover vores manøvre i selve Figeholm. Fredag d. 23/7 2010 Dagens etape Spårö Figeholm. Gråvejr og diset. Vi har sejlet for motor og storsejl en hel del af dagen jeg har igen været styrmand, så det er Freddy, der har fotograferet. Vejrudsigten

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Bornholm A-holdet 2018

Bornholm A-holdet 2018 Bornholm A-holdet 2018 Endelig blev lørdag morgen og Knudsen og Richard holdt i indkørslen, så vi kunne få pakket og komme afsted til en uges fiskeri på Bornholm.Ved Knudshoved blev der holdt pause. Søren

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

MEGINbowlen 2007 på Strynø

MEGINbowlen 2007 på Strynø MEGINbowlen 2007 på Strynø Strynø og Smakkecentret dannede en perfekt ramme om MEGINbowlen 2007 - dejligt vejr, god vind og spændende sejlvand, meget bedre kan det ikke blive. Der var 15 både til start,

Læs mere

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab

Indvandreren Ivan. Historien om et godt fællesskab Indvandreren Ivan Historien om et godt fællesskab Ih, hvor jeg føler mig underlig i denne her by!, tænkte jeg den første gang, jeg gik mig en tur i byen, da vi lige var ankommet. Mit hjemland, Argentina,

Læs mere

Onsdag d. 28/7 2010 I dag var vinden igen i ryggen. Eureka satte sin nye gennakker alene uden storsejl og skred langsomt og stateligt af sted ned

Onsdag d. 28/7 2010 I dag var vinden igen i ryggen. Eureka satte sin nye gennakker alene uden storsejl og skred langsomt og stateligt af sted ned Onsdag d. 28/7 2010 I dag var vinden igen i ryggen. Eureka satte sin nye gennakker alene uden storsejl og skred langsomt og stateligt af sted ned gennem Kalmarsund. Vi satte både spiler og storsejl, og

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR

HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR HISTORIEN OM HVAD DER KAN SKE NÅR MAN ÅBNER SIN HOVEDDØR AF KIT KJØLHEDE LAURSEN AUGUST 2006 DER VAR ENGANG TRE GODE VENNER: BETTEMAND, LANGØRE OG GRØNSKOLLING. EN DAG MØDTES DE FOR AT HYGGE SIG. SE HER

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3 Polen 2009 En tur til Gdansk Del 3 Portene fra havnefronten ind til byen Sanne på vej ind i byen Gdansk er en helt utrolig flot og velplejet by. Overalt er der rent og pænt, og alle slags butikker forefindes

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

Vi sejlede ned ad floden og skønt at der er masser af vand under kølen og ingen hastighedsbegrænsning, samt langt mellem sluserne.

Vi sejlede ned ad floden og skønt at der er masser af vand under kølen og ingen hastighedsbegrænsning, samt langt mellem sluserne. Rejsebrev nr. 7 28. juli 2017 Vi er ankommet Port Napoleon ved Rhône flodens munding. Vi har sejlet 1499 sømil, gået 372 motortimer og forceret 301 sluser Vi er endelig nået Middelhavet, fået masten på

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget.

Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget. Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget. Benni Bødker Gespenst Tekst 2011 Benni Bødker og Forlaget Carlsen Illustrationer 2011 Peter Snejbjerg og Forlaget Carlsen Grafisk tilrettelægning:

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen

Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen Rejsebrev nr. 1 fra JC1 i Legnica Polen Turen startede kl. 4.00 fra silkeborg og kl. 5.00 fra Hundested vi mødtes ved Gedser færgen kl. 8.30. Efter vi kom fra borde i Rostock gik turen ned gennem Tyskland

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

NOAS HISTORIE HÆFTE 3 DJIBUTI TIL ASHDOD

NOAS HISTORIE HÆFTE 3 DJIBUTI TIL ASHDOD NOAS HISTORIE HÆFTE 3 DJIBUTI TIL ASHDOD Djibuti Marina 1ste prøvetryk oktober 2015 Fra Djibuti. Fra Djibuti skulle turen gå nordpå op igennem Det Røde Hav igennem Suez Kanalen og ind i Middelhavet. NOAs

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

den tilfrosne å. Far kan nu godt se, at jeg keder mig, og gir mig til sidst lov til at gå om til de andre, som kælker på den store bakke i den anden

den tilfrosne å. Far kan nu godt se, at jeg keder mig, og gir mig til sidst lov til at gå om til de andre, som kælker på den store bakke i den anden På kælkebakken I morgen er det juleaften. Det bliver en rigtig hvid jul med sne, klar himmel og frostvejr. Lissom et billede jeg har set på forsiden af et af mors juleblade. Jeg er ude at kælke på den

Læs mere

4. april Starter fra Nørresundby kl. 8.00 efter en travl morgen med at få det sidste der skal i vognen, mad, drikkevarer og elektronik.

4. april Starter fra Nørresundby kl. 8.00 efter en travl morgen med at få det sidste der skal i vognen, mad, drikkevarer og elektronik. 4. april Starter fra Nørresundby kl. 8.00 efter en travl morgen med at få det sidste der skal i vognen, mad, drikkevarer og elektronik. Ved Hobro begynder det med småregn som hurtigt tager til og der bliver

Læs mere

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2.

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2. Karla og Gert skal på ferie. To personer ankommer i skib til Mombasa i Kenya. De skal møde en person på Hotel Royal. Her får de udleveret et kort over dele af det centrale Afrika. Kapitel 1. Mig og min

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Sådan kan bad/toiletter også se ud meget flotte. Fredag går turen videre til Fyrudden ca. 40 sømil (halvvejen til Götakanal)

Sådan kan bad/toiletter også se ud meget flotte. Fredag går turen videre til Fyrudden ca. 40 sømil (halvvejen til Götakanal) Logbog for SHEIK IV & SKIPPER SKRÆK 4. juni 28.juni 2015 Lynæs - Dragør - Simrishamn - Karlshamn - Karlskrona - Kalmar - Oskarshamn - Västervik - Fyrudden - Mem - Götakanal - Göteborg - Vestkysten af Sverige

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

Julen nærmer sig! Klik her

Julen nærmer sig! Klik her Julen nærmer sig! Klik her < Mit navn er Jack Stump. Jeg er blevet ringet op af skoleleder Boris Loftager. Han vil igen have mig til at kigge på en gammel sag. Nej, nu må han da snart holde op. Jeg fandt

Læs mere

Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år.

Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år. 50 års jubilæum Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år. 50 år er meget lang tid at skulle forholde sig til, og samfundet vil sandsynligvis

Læs mere

10. juni Søsætning med båddåb

10. juni Søsætning med båddåb 10. juni 1978 - Søsætning med båddåb "" var apteret, klar til søsætning. Vi skal have båddåb lørdag d. 10. juni. Vi er sent på den. Indbydelserne er ikke færdige, de skal senest være ude på mandag, for

Læs mere

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Lørdag d. 1. september satte vi kurs mod nord Private Lady på traileren målet Hjarbæk Havn. Jens havde studeret vejrudsigten og fundet den gunstigste

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015

Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015 Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015 Fredag den 2. oktober kl 17:00 stævnede to både ud fra Jyllinge havn. Team Trojka og Team Donna. Vi var i alt 11 skippere og gaster med blandet erfaring, og vi skulle

Læs mere

Film med Sebbe september 2006

Film med Sebbe september 2006 Film med Sebbe 1. - 3. september 2006 En skjalds rejse i Nordeuropa er temaet i en film hvor Sebbe fik en vigtig rolle - for rejse over havet i vikingetiden uden skib kunne jo ikke lade sig gøre. Planlægningen

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Torsdag morgen ved halv 10 tiden mødtes Søren C., Richard, Knudsen og jeg ved færgen i Fåborg. Foran os lå 3 potentielt gode fiskedage på Lyø. Optimismen var i top, selvom

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

Guldhvalpen. Dorte Marcussen

Guldhvalpen. Dorte Marcussen Guldhvalpen Dorte Marcussen GULDHVALPEN Tekst og tegning Dorte Marcussen Udgivet i ét eksemplar i 1981 Til Frida og Karla 2013 Forlaget Muffin Der var uro i hundekennelen Hundens Fryd. Freja havde været

Læs mere

Beregning af navigationsopgaver til kort 102 kapitel B,C,D + PRØVER

Beregning af navigationsopgaver til kort 102 kapitel B,C,D + PRØVER Beregning af navigationsopgaver til kort 102 kapitel B,C,D + PRØVER 1 B 5 a 082 O strøm (S) 8 O 074 O afdrift (N) 5 O 069 O B 5 c 198 O strøm (V) 6 O 192 O afdrift (Ø) 4 O 188 O B 5 b 102 O strøm (N) 4

Læs mere

den lille færge - en godnathistorie med tegninger, som du selv kan farvelægge

den lille færge - en godnathistorie med tegninger, som du selv kan farvelægge den lille færge - en godnathistorie med tegninger, som du selv kan farvelægge Historien om Den lille Færge Tøf - tøf, sagde færgen lystigt, da den lagde fra ved anløbsbroen ud for dens hvileplads på søen

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat.

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Søndag den 24. januar havde 8 Fotoakrobater (fra den lokale fotoklub) sat hinanden stævne på Rødvig havn. Vi

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Denne dag blev det heller ikke til en kudu.

Denne dag blev det heller ikke til en kudu. DRØMMEN OM AFRIKA Den 28. januar sidst på eftermiddagen ankom vi til Matswani, forventningerne var store, spændingen og humøret var helt i top. Vi fik en dejlig velkomst og et glas champagne.. Det hele

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

Rejsedagbog for værelse 458

Rejsedagbog for værelse 458 Rejsedagbog for værelse 458 FREDAG - SIDSTE HISTORIETIME INDEN AFREJSE Som intro til vores rejse til Rom, har vi brugt en del historie- og religionsmoduler til at forberede os. Det sidste modul inden vi

Læs mere

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu?

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu? Tanker og følelser Kapitel 3: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 Vi tænker hele tiden, og tankerne kommer i forskellige størrelser. Vi kan have store tanker, små tanker og dem midtimellem. Følelser findes også i

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Fredag d. 29/7 2011 Inger Lis fortalte i morges, at sigøjnerne var kommet ind i teltet i går aftes, men venligt og meget bestemt, var blevet bedt om

Fredag d. 29/7 2011 Inger Lis fortalte i morges, at sigøjnerne var kommet ind i teltet i går aftes, men venligt og meget bestemt, var blevet bedt om Fredag d. 29/7 2011 Inger Lis fortalte i morges, at sigøjnerne var kommet ind i teltet i går aftes, men venligt og meget bestemt, var blevet bedt om at gå igen. Eureka ville sejle til Aalborg, men vi ville

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

Jørgen Moe. I Brønden og i. bokselskap.no 2011

Jørgen Moe. I Brønden og i. bokselskap.no 2011 Jørgen Moe I Brønden og i Tjernet bokselskap.no 2011 ISBN: 978-82-8319-099-1 (digital, bokselskap.no), 978-82-8319-100-4 (epub), 978-82-8319-101-1 (mobi) Dukken under Tjørnerosen. Der var en liden Pige,

Læs mere

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille.

28/05-2014. Skrevet af: Amira og Mille. 28/05-2014 I dag er det anden dagen. I går mødtes vi på stationen, og tog derefter toget til Ringsted, hvor der var en kort ventetid, efterfulgt af en lang tur hele vejen til Aalborg. På denne togtur var

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere