KLANG OG KVALITET Nr. 4. December 2009 =============================================================

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KLANG OG KVALITET Nr. 4. December 2009 ============================================================="

Transkript

1 KLANG OG KVALITET Nr. 4. December 2009 =============================================================

2 Albions bestyrelse: Formand: Elmegårdsvej 57, Bellinge, 5250 Odense SV Tlf Kasserer og næstformand Knarreborg Møllevej 12, 5883 Oure Tlf Sekretær / reklameartikler Søvangen 11, Skt. Klemens, 5260 Odense S Ole Bay Larsen Jesper Hegaard Becky Harris Webmaster og K&K Redaktør Bjørnemosevej 21, 5230 Odense M Tlf Christian Gyde Albions hjemmeside : Gæsteredaktør for dette blad: Hans Mangor Næste gæsteredaktør af Klang & Kvalitet nr Navn Torben Kastholm Adresse Dalager 29 Post nr./by 5750 Ringe Tlf Deadline for næste nummer af Klang & Kvalitet er den 15. februar 2010 Forsiden denne gang: En 50 års jubilar Triumph Bonneville Bagsiden denne gang: Ariel KH Fieldmaster

3 Formandens linjer Her dagen før deadline, og dagen før sidste dag hvor der må køres, på den almindelige Veteran forsikring, sidder jeg lige og overvejer, om jeg skal have en sidste tur. Eller skal jeg bare sidde og tænke lidt på de mange skønne ture vi har haft i foråret og sommerens løb på vores engelske motorcykler. Eller skal jeg måske smutte ud i hulen og skrue lidt. Mit vinterprojekt i Hulen bliver at få et papkasseprojekt skruet sammen til en Matchless G 12 igen. Hen over efteråret har der været afholdt flere hyggelige kaffemøder med et godt fremmøde, og med imponerende kaffeborde. Efterårets stumpemarked i Herning trak nogle Albion`er til, og vi mødtes som vanligt ved Indgang Syd kl til en lille sludder, dog synes jeg efterhånden, at udbuddet af brugte engelske stumper er til at overse. Til sidst men ikke mindst, har der været afholdt en velbesøgt julefrokost - 53 Albion`er deltog. Maden var helt i top og der blev afholdt Amerikansk lotteri. Finanskrise eller ej dette er første år hvor antallet af lodder til Amerikansk lotteri ikke rakte hele bordet rundt det beklager vi selvfølgelig. Tak til Rayven og the Pit Stop for gaver til lotteriet og til HP og Becky for arbejdet med at arrangere og afholde julefrokosten. Efteråret har dog ikke kun været gode oplevelser. Ole Bøgelunds elskede Kisser blev brutalt revet fra os i en uhørt tragisk forbrydelse. Mange tanker blev sendt fra Albion til Ole og de efterladte - mange af os kendte jo Kirsten fra Albion Rally og andre begivenheder i klubben. Vi håber retfærdigheden må ske fyldest, om end det er en ringe trøst. Jeg er blevet kontaktet af et tidligere medlem af Albion, som havde en del numre af Klang og Kvalitet gemt, som han ikke var interesseret i at beholde. Dem har jeg med glæde hentet, det er bestyrelsens plan på sigt (hvis muligt), at få samlet alle Klang og Kvalitet fra klubbens start. Vi mangler næsten alle blade fra årene Så har I kendskab til andre tidligere medlemmer, som påtænker at smide blade fra de år ud, så opfordrer vi til, at de i stedet gives til Klubbens arkiv. Jesper Hegaard vores kasserer, har planer om, at lave en ny Medlemsliste for Tjek derfor i den gamle udgave om dine oplysninger er korrekte hvis ikke kontakt Jesper Hegaard på Det nye år byder traditionen tro, på bowling turnering med / mod Ducatiklubben i januar og i februar afholdes Ordinær generalforsamling med efterfølgende spisning. Hvis du vil med så tilmeld dig, det er dog kun nødvendigt med tilmelding til generalforsamling hvis du bliver og spiser. Og bare for at du ikke skal spekulere over hvordan alle mine valg og overvejelser endte, så har jeg nu fundet svaret solen skinner jeg tager min sidste tur ud i det blå for i år. I ønskes alle en rigtig Glædelig jul og et Godt nytår. Vi ses derude i det nye år, Ole Bay.

4 Tusind tak For den opmærksomhed og uvurderlige støtte i vores svære situation, både i håbet, i sorgen og i forbindelse med eftersøgningen og begravelsen af Kirsten Bay Andersen. Vi er evigt taknemmelige. Ole Bøgelund Sanne & Kim Bay Andersen.

5 Generalforsamling i Albion MC Generalforsamlingen afholdes lørdag den 6. februar 2010, kl På adressen : Fraugde MC, Klippevej 7, 5220 Odense SØ. Dagsorden for generalforsamling: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af klubbens regnskab 4. Medlemskab af Motorhistorisk Samråd 5. Indkomne forslag 6. Valg af bestyrelse På valg er : Becky Harris Modtager genvalg Jesper Hegaard Modtager genvalg Morten Stegemejer Modtager ikke genvalg 7. Eventuelt Forslag som ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal fremsendes skriftligt, således at de er formanden i hænde senest 2 uger før generalforsamlingen, hvilket vil sige senest lørdag d. 23. januar Formandens adresse er : Ole Bay Larsen Elmegaardsvej 57, Bellinge 5250 Odense SV Mail: --- ooo OOO ooo --- Efter Generalforsamlingen er klubben vært for aftensmaden. Medbring selv drikkevarer. Tilmelding til spisning ved generalforsamlingen senest lørdag den 23. anuar 2010 til Becky, på mobil , eller mail NB! Der er rift om pladserne til aftensmaden, så meld hurtigt til!

6 Fra Gæsteredaktøren: Hvis man går og keder sig og tiden bliver lang og man synes at livet er meningsløst, og glasset er halvtomt og diverse panikperioder er tæt på, så vil jeg anbefale at købe en Norton eller et par stykker. Jeg ejer efterhånden 3 og det er ikke kedeligt og tiden aldrig lang. 1 Commando 850 fra 74 1 Mercury 650 fra 69 1 Model fra Selvfølgelig er jeg ikke mærkefanatiker og kunne sagtens se mig selv på en pre-unit Bonneville/Thunderbird, Huntmaster, G80s eller Triumph G.P. Replica. En rå køremaskine f.eks. en B33 en Model 18 uden glimmer eller en 500 cc militærmodel var også en ide. Men alligevel, en Commando på en bakket solskinsø med smalle snoede ujævne veje er svær at slå. Det leder hen til spørgsmålet, hvorfor har jeg aldrig været på Bornholm på min Commando? Gæstered.

7

8 Referat fra bestyrelsemøde d Mødet blev holdt hos Becky. Deltagere. Formand: Kasserer/næstformand.: Sekretær: K&K redaktør og Webmaster: Ole Bay Jesper Hegaard Becky Harris Christian Gyde 1. Da Morten Stegemejer ved sidste bestyrelsesmøde ønskede at udtræde af bestyrelsen, skal den resterende bestyrelse tage stilling til om vi ønsker at pege på et nyt medlem og evt. hvem alle medlemmer er opstillingsberettiget. 2. Til træffet i år blev der kun solgt 11 træfbjælker. Dette giver et underskud på 1500 kr. Salget af disse har de sidste 10 år givet et lignende underskud. På grundlag heraf har bestyrelsen afskaffet dem. 3. Ved dette møde har bestyrelsen kigget på, hvad kan klubben byde på af vinterarrangementer: Julefrokost Bowling Generalforsamling: Vi er meget i tvivl, da vi til de forrige generalforsamlinger nu er 50 medlemmer, som gerne vil deltage i spisningen. Det er absolut max på grund af pladsmangel. UK Bikes i Fangel: Vi satser på en stand igen i 2010 Stumpemarked i Vissenbjerg: Formanden havde planer om en stand, hvor medlemmerne kunne komme med deres stumper. Desværre kunne han ikke få noget svar, om der var plads til os inden næste blads deadline. Som noget nyt vil klubben prøve at lave en filmaften på en hverdag ca. i slutningen af marts måned. 4. Bestyrelsen opfordrer alle medlemmer til at gå ind på Albions rigtige flotte nye hjemmeside. 5. Evaluering af træf/eftertræf, bestyrelsen er meget tilfreds med måden, hvorpå træffet bliver afviklet og det store overskud. Bestyrelsen ønsker hermed at sige tak til Bjarne Madsen og hans hjælpere for deres store indsats for Albion. 6. Kære medlemmer, meld jer som hjælpere til næste års træf og deltag i en kanon god eftertræf-fest. Bestyrelsen.

9 En sensommer tur til Verdens største stumpemarked Beaulieu og Netley Marsh Solen skinner fra en skyfri himmel. Vi bliver dirigeret ind på en mark langt væk fra indgangen, til et for mændenes vedkommende slaraffenland. Står i kø for at komme derind, mindst flere 100 m, ja og så dukker Hans Mangor lige op og stiller sig sammen med os. Alle ser meget spændte og forventningsfulde ud, humøret er i top, snakken går livligt. Fordelingen mellem mænd og kvinder er omkring 99 % mænd og 1 % kvinder. De fleste af mændene har rygsække, andre små trækvogne med, de ligner næsten små drenge, bare i lidt større format, der alle venter på at bruge deres lomme penge, på noget de virkelig mener at have brug for. Og vi brugte mange timer der. Så er det lige her jeg spørger, hvordan kan man bruge såååå lang tid på at kikke på gammelt jern? Og hvad gør jeg lige her? Jeg fik desværre ikke taget nogen billeder, men egentlig hvor mange billeder ville mænd tage, hvis de var sammen med deres kone/kæreste, til årets største udsalg, i et kæmpe Stormagasin? Det hele startede vist nok en lørdag aften i november 1972 på det, der dengang hed Under og Overhuset, et rigtig Disco sted, hvor byens unge drak Albani og dansede til, T Rex, Alice Coper, Carpenter, Gilbert O Sullivan, ja, jeg kunne blive ved med at nævne navne. Der var en ung mand (Ole) på 19 år, med langt hår, skæg og bakkenbarter, som mødte en ung pige (Gitte) på 17 år, også med langt lyst hår og kasse bukser(kan i huske dem), lige netop på trappen mellem de 2 Diskoteker. Den unge mand havde dengang en Mc, med et navn der ikke gerne nævnes i dette blad, men nu kommer det. Det var en lille rød 250 kubik Suzuki. Inden da, havde han haft en MZ, som han havde været i Paris på, midt i Paris tabte han udstødningen røret, hvad gør man når man ikke har nogen reservedel, man køre uden!! Den unge pige havde kørte på en Orange Velo Solex, men var blevet kørt ned, på vej til standen og havde fået forbud mod at køre at køre uden styrthjelm af sin far, så Veloen var blevet solgt. Hun ville ikke have styrthjemfrisure. Så motorcykel var ikke lige sagen, også dengang var det lovpligtigt at have styrthjelm på, den unge mand forsøgte at overtale hende, men hun ville ikke med ud og køre, hvad gør en ung mand, der er bidt af en gal Motorcykel. Dengang fik man ikke sådan lov til at sove hos hinanden, sådan lige med det samme. Jo, han trak afskeds timen ud en aften, så den sidste bus kørte. Så var der jo ikke andet for, at hun måtte køres hjem til forældrenes hus på MC og det har hun ikke fortrudt. Siden har hun næsten været fast bagsæde passager med styrthjelmfrisure, når der bliver kørt tur. Suzuki`en fik dødsstødet, da den unge mand sammen med en kammerat, blev kørt ned at en lastbil i juni Dette fik ham ikke til at miste modet med de 2 hjulede. Da han var frisk igen efter ca.1 1/2 år, købte han foråret 1975 en fin Rød Nimbus for ca kr. af Dreiager i København. Vores første sommerferie gik til Bornholm i maj mdr. i telt, vi boede på Dueodde camping. Mange penge havde vi ikke, så soveposerne var lånt af vores forældres, kapok soveposer de fylder og er ikke spor varme, midt om natten var det blevet tåget og fyrtårnet ligger ikke langt derfra, det var lige til hele jorden rystede under en da det tudede. Nå, men der blev kimen lagt, til de næste mange års ferie, som næsten altid har foregået på 2 hjul og telt. I 1977 blev samlingen forøget med den Norton Commando 750 cc som har fulgt og kørt os det meste af Europa rundt siden. Nimbussen blev monteret med en sidevogn, den unge pige var nu

10 blevet til en ung dame med kørekort til MC med og uden sidevogn. Der var kommet nogle børn til, som også var med på Træf og MC ferie. Omkring 1986 blev der igen forøgelse i garagen med en Triumph T 100. Imellem tiden har der også været et par BSA i garagen, da vi havde dem var jeg altid gul og blå op ad benene, når jeg havde prøvet at starte dem. Engang i 90erne kom så den lille Velocette til garagen, i 2005 blev der igen forøgelse i garagen med en Triumph Tiger Cup Trial cykel, jo det var et godt køb!! Sammy Miller, har tjent godt på salg af nye stumper til den, men dens ejermand er blevet en glad dreng Nu kan han jo lege hele året, om så der er regn, sne eller slud. Jo, man kan vist roligt sige, jeg har levet/rejst med og på Motorcykler. Det er indtil nu blevet til samtlige Vest Europæiske lande, fra den Finsk/Russiske grænse, Nordkap hvor jeg nærmest skubbede den hjem til Skagen, (der er skrevet en sang om den tur udgivet i et lille oplag, nogle her i klubben vil nikke genkende til), Spanien/Portugal, Grækenland samt Island på 2 hjul. Især England har vi været glade for at rejse til. Et par gange i Australien er det blevet til, den ene gang købte vi en bil og kørte rundt og anden gang lånte vi en, vi havde også mulighed for at låne motorcykel, desværre ingen Engelske, men en super fin Nimbus og en BMW og kørte med til Træf. Den nok største MC oplevelse vi har haft, var sidste år, hvor Nimbus blev sejlet til Cuba og fløj selv dertil. En tur lavet for Nimbusklubben af Hjalte Tinn. Vi har mange drømme endnu, til spændene MC ferier. En eneste gang har vi været på ferie helt uden MC, det var da vores datter Nina, skulle i huset i England, hvad gør en far ikke, når hans datter skal til MC ens hjemland, kører hende derover. 4 personer i vores dengang lille gule Renault 4, tidligere postbil med tag bagage. Jo, vi vakte en del opmærksomhed med den gamle, godt brugte bil på vores vej til Ottery St. Mary, hvor Nina skulle i huset. Vejen går næsten lige forbi Beaulieu, hvor verdens største stumpe marked nu afholdes. Også dengang var der et meget fint Museum, man kan sammenligne det med Egeskov, men meget større, så KVINDER, tag roligt med derover. Også selv om der er stumpemarked. Og det er egentlig her, med Beaulieu(udtales Bjuli) som udgangspunkt at min beretning starter. I midten af september plejer der at være stumpe marked der. Ja og det er stort, kan jeg vist roligt sige. Det var ikke spor svært, at få overtalt den mandlige del her i huset, til en lille sensommer tur til det skønne Syd England, når der så yderlige mere, også er et stort marked 10 km fra Beaulieu samme weekend.

11 Den unge mand er blevet lidt ældre og hans kone ligeså. Når man både skal besøge sønnen Dan (Dan the Dane), som nogle kender ham under og vores svigerdatter Joyce, som bor i nord Holland, samt en tur til England, 2 X stumpemarkeder, med forhåbentlig en masse (for de piger som læser dette, læs det som gammelt lort ) men for mænd dejlige stumper blev det i bil (Transporteren VW) som vi også kan sove i og med den lille røde Triumph T 100 bag i. Der blev pakket til campingtur, men nu havde vi jo plads til stole og bord, primussen kom også med, så vi kunne få ristet brød til vores Engelske Breakfast. Et vattæppe blev der også plads til, så sov vi dejligt på vores lidt tynde liggeunderlag. En Ukulele(en lille guitar med 4 strenge) der blev givet nogle numre på campingpladserne rigtig hyggeligt. En fra klubben havde købt et par motor i England, dem kunne vi da også have plads til, men det er en historie for sig selv, som kommer senere. Prislisterne på færgebilletter blev tjekket på nettet, det blev med P & O som vi fandt, var det billigste, 93 for en retur billet for Transporteren og 2 personer kl fra Calais/Dover og retur kl Dover/Calais, man kan få det billiger, men så skal man sejle meget sent eller meget tidlig. De tager andre priser hvis man først køber dernede. Jeg havde købt billetter til den rigtige dag! Turen gennem Tyskland er der jo ikke noget at skrive om, trafik som der plejer, mellem Hamburg og Bremen er de ved at lave nye broer og ny vejbelægning på ca. 7 strækninger det er lig med langsom kørsel. Hyggelig dag sammen Dan og Joyce, videre mod Calais, vi ses om en uge, det var solrigt og varmt 26 grader, ankom over 2 timer før vores bestilling, er heldige kommer med kl Stille sejltur, vi havde glædet os til at se Dovers hvide klipper, men nej her det er mørkt kl. 20, nå, så kan vi da se dem, når vi sejler derfra. Vel ankommet til England, der er ingen problemer med at kører i den forkerte side af vejen, finder en campingplads mellem Dover og Folkstone, Little Switzerland vi kan se lysene i Frankrig, det må have været noget skræmmende under 2 Verdenskrig, at vide at fjenden var lige derover. Triumph en blev forvist til at sove udenfor og vi bagi bilen. Næste morgen kunne vi se de hvide klipper og strande. Morgenmaden bliver indtaget i solsiden, primussen bliver tændt, duften af ristet brød og kaffe breder sig, nyder solen kommer frem, nå men vi skal videre, Triumph en finder sin faste plads i bilen, vi skal videre vest på. GPS en bliver tændt, ja ikke den til strøm, men den Ole kalder Gittes pinlig stedsans den er rimelig stabil, hvis den da ikke lige pludselig går på standby Første stop er havnen i Folkstone, herovre er der stor forskel på høj og lavvande ca. 6-8m, bådene står på bunden, havnebassinet bliver brugt til at lufte hund i, her behøves man ingen hundeposer, havet klarer resten. Ved havnen køber vi Kippers til frokost og frisk laks til aftensmanden, ser små Pighaj bliver renset, de bliver solgt under noget så fornemt et navn som Konge ål.

12 Videre går det ad Sydkysten, drejer lidt nord på mod byen Tenterden, hvor et af Englands fine historiske Jernbaner har Museum og Station, ser de fine lokomotiver, drikker the og prøver en Sausage Roll i den hyggelige gamle ventesal. Ser et gammelt Diesel tog bliver fløjter til afgang, tog personale har tøj på som passer til sceneriet. Videre ud på de små bakkede snoede veje som i dukke filmen Postmand Per. Vi har god tid, det er kun onsdag, men bliver enige om at kører direkte til Campingpladsen Hollands Wood som ligger i New Forest ca.15 km fra Beaulieu. GPS en går på standby nogle gange, men vi kommer frem. New Forest er en Nationalpark som består af ældgamle skovområder, lyngdækkede heder, store plæner, frugtbar landbrugsjord, maleriske landsbyer, fine MC veje. Heste, køer og æsler går frit omkring, noget Wilhelm Erobreren indførte for omkring 900 år siden som sit jagt område. Teltet bliver sat op under et stort egetræ, der skal være 6 m til din nabo, også gerne rimeligt plant og uden for mange hestepærer. Vores nabo har en fin lille MGB og et kæmpe villa telt. Pudsigt med de Englænder, ser dem også komme i store flotte biler kører ind på campingpladsen og slår små telte op. Næste morgen vågner vi ved lyden af noget der dumper ned i teltet, vi har lagt os under et stort spisekammer. Egernene hopper rundt i træet og finder agern, dem de ikke kan have i munden lader de falde ned og samler op senere. Solen skinner, det er med at komme op, vi skal ud og kører MC i dag, Ole har gang i primussen, der bliver stegt æg og bacon, får besøg af nogle meget nysgerrige ponyer som vi må jage væk, mens vi spiser morgenmad hopper egernene rundt og samler agern op rundt omkring teltet. Den lille røde skal ud og luftes i dag, GPS en er frisk og veludhvilet og har lagt en plan. Triumph en starter ved første forsøg, vi triller ud på de fine veje, det gå ud og ind gennem skov og marker, selv om GPS en har et rimeligt, kort er vi lidt i tvivl, ikke alle navne er på, men vi finder vej, følges med en fin Rød Triumph TR4 var det vist. Vi skal ned og ser Bucklers Hard en malerisk by fra 18thC, ved bredden af Beaulieu River, nu meget fint museum, hvor der er lavet en meget fin udstilling om livet i den lille by med et skibsværft, det var her Lord Nelson fik bygget nogle skibe til sin flåde. Vi ser ikke mange motorcykler på vores vej, men rigtig mange fine gamle sportsvogne. Frokosten bliver indtaget på en hyggelig Cafe`.

13 Kører i gennem byen Beaulieu, stopper ved en autoforhandler, på vinduet står der Dette er ikke et Museum, alle biler er til salg Her er nogle af bilerne, der stod flere ude. Denne fine Velocette stod og ventede på at komme ud og kører. Der er travlhed i byen, de er ved at blive sat afmærkninger op til den kommende weekend. Så trafikken til stumpe marked bliver ledt uden om byen. Der er markedet lørdag og søndag ved Beaulieu og her kommer rigtig mange. Det er 35 år siden det første og her er omkring 850 stande, fordelt på 3 marker. Vi køre videre ud i det blå, ad fine veje, vi ikke har kørt før (det er ikke første gang vi er her ovre og det kan godt anbefales) får handlet ind til aftensmaden og tilbage på campingpladsen. Spørger ved receptionen om der er kommet andre danskere, vi har aftalt med Hans Mangor at mødes her, men nej. Mens vi laver aftensmad får vi besøg af både ponyer som går og græsser rundt om teltet og Egerne som farer op og ned i det store Egetræ. Går en tur ind til byen for at smage på den lokale Øl på en af de hyggelige pubber der er i byen. The Rose & Crown som stammer helt tilbage fra omkring 13hundrede tallet. Fredag vågner igen til en fin dag, i dag har Ole ikke tid til at stege bacon, morgenmaden er hurtig overstået for vi skal jo til Netley Marsh. Læs evt. første afsnit igen. Nå, men Hans havde taget turen fra Boulogne sur Mer til Dover, overnattede på en rasteplads, vist mere fordi han faldt i søvn og først vågnede næste morgen og kørte direkte dertil. Han har også taget bilen, til at kører sine forhåbentlig fine sager hjem i. Det gik hurtigt med at komme ind 7.50 for at se på godt brugt gammelt jern, jeg undres, hvad kan man dog bruge al det rustne jern til, men bliver oplyst af mine to følgesvende der er virkelig fine sager imellem Jeg er nok ikke lige den rette, til at fortælle om de fine sager. I kan jo prøve at spørge Ole og Hans M. Jo, der kom lidt i rygsækken(min), hvad har man konen til? Hans M var uden, så han slæbte selv, godt jeg ikke var kone der!

14 Sulten indsneg sig, overalt hvor der er markeder i England bliver der sat boder op, hvor man kan købe Burger/Pomfrits. Fish and chips. En sundheds Guru ville gå sulten herfra. Så var der jo også noget med et par motorer, som vi havde lovet at tage med hjem for Christian Gyde, når vi nu var på Netley Marsh. Ole havde fået et tlf. på en mand som skulle have de 2 motorer, men det viste sig han havde kun den ene, den anden var ikke blevet afleveret og ham der havde den anden var kørt til Beaulieu. Han ville komme tilbage omkring kl. 17. Ifølge div. Kilder. Jeg synes, jeg er meget tålmodig, efter at have brugt 5 timer på spændende dele, satte vi os ud til bilen og ventede ca. 2 timer, lavede kaffe og spiste Scones (en slags Engelske The Boller). Dem der var med på IOM sidste år vil kunne nikke genkendende til dem. Vejret var jo fint, så en god bog kom frem. Hans og Ole kunne stadig finde noget spændende at kikke på, kl. blev 18 og nr. 2 motor var ikke dukket op. Jeg er stadig meget tålmodig. Fat i mobilen, hvad gør vi nu? Den meget kortere version, Hans M skulle til Beaulieu næste dag hvor nr. 2 motor nu var, så han blev mellemled i denne motor afhentning, han fik Oles mobil, en gul kasket på hovedet og så klarede han lige paragrafferne. Super fint. På vej hjem til campingpladsen, må vi lige overholde vores vige pligt. En hyggelig aften havde vi under det store Egetræ, med god Engelsk Ale, efter en dejlig dag. (ja i læste rigtigt) Lørdag igen fint vejr og tid til æg og bacon, i dag er det Triumph`ens tur til at blive luftet, kører gennem Brockenhurst og over en Ford. En Ford er en lille flod som løber over vejen, i år var der ikke så meget vand i. Man skal lige tjekke vandstanden. Vi kører gennem meget gamle skove, lyng klædte områder hvor hestene går og græsser. Små landsbyer hvor næsten alle husene er med stråtag, krydser floden Avon flere gange. Triumph`en nyder at køre her, den lige frem spinder, køre forbi en hyggelig pub, der må vi vist have lidt frokost. Der skulle være bryllup i byen, vi havde jo det sorte tøj på, men det var lige som jeg ikke passede ind! Det havde nok været bedre med en lille fiks sag, stiletter og fin hat. Jo, de gør noget ud af det de Englænder.

15 Nå, vi skal videre, men vi kommer ikke langt, så synes Ole vi skal holde pause igen, han havde ud af øjenkrogen set en lille selv kørende dampmaskine med anhænger ved en pub, den måtte vi ind og se lidt nærmere på, den var bygget 1/3, en kold øl blev nydt, til lyden af dampmaskinen, manden der havde den fortæller, at han plejer at kører den lille tur op til pubben ca. 7 miles, spiser frokost og en kold pint Ale, som han sagde så bliver jeg glad men sort Der bliver fyldt kul på og ud på landevejen igen, der skal ingen speciel tilladelse til at køre på vejen. Ud over at være GPS er jeg også fotograf. Næ, nej jeg skal ikke nyde noget. Tilbage på campingpladsen når vi lige at lave os en kop the, så kommer Hans tilbage fra Beaulieu i fint humør, motoren lå bag i, men hvad han selv havde købt kom ikke frem i lyset. The Rose & Crown fik et besøg igen, god kraftig Engelsk mad blev serveret til noget godt øl. I morgen skal vi til Beaulieu så soveposen kom ikke sent i brug. Videre går det, i byen Fordingbridge er der grisevæddeløb, det springer vi lige over. Vi vender Triumph en mod syd/øst tilbage mod campingpladsen, mon Hans har fået fat i den motor og hvad gode sager har han købt??, Vi kører forbi æsler, en kæmpe tyr med horn på ca. ¾ m går lige over vejen foran os, uden at værdige os et blik. Kan du ikke lige hoppe af og tage et billede af dens horn Vågner ved at der igen bliver dumpet agern ned på teltet, det er søndag vi skal til Beaulieu, ingen tid til æg og bacon, men hvor er Hans? Han havde snakket om et Stumpemarkede nord for London men hans telt er tomt og bilen er der. Vi indtager hurtig morgenmad, pakker sammen, vil kører mod øst når vi har besøgt Beaulieu. Så dukker Hans op, han har været på gå ben ind til byen for at handle, jamen skal du ikke til Stumpemarkede Nord for London der er mindst 3-4 timers kørsel og de bedste stumper bliver jo ikke solgt til sidst. Vi hilser af med Hans efter nogle hyggelige dage sammen med ham og kører de ca. 10 km til Beaulieu. Jo nærmere vi kommer Beaulieu, jo flere biler, vi kører op i 2 rækker for at komme til parkeringspladserne og bliver ledt ind på en kæmpe mark, her er der virkelig tjek på hvordan der skal parkeres i sirlige rækker, frem med kasketten og påsmøring af solcreme. Så er det bare med at følge strømmen af mennesker og til indgangen, alt virker gennem tænkt ingen lang kø for at komme ind. Så er det bare hvor skal vi starte og hvor skal vi slutte, for det ER STORT. Bliver enige om dvs. Ole, at vi går til venstre.

16 Det meget store museum har vi set et par gange, det kan godt anbefales, desuden er der, det flotte hus med tilhørende Park og et Munke kloster, dette kan dog ikke fange Oles opmærksomhed. Vi går ned mod den store plæne, hvor der er udstilling i hundrede vis af fine gamle biler i alle mulige mærker, lige fra de fineste Rolls Royce til Morris Minor, skimter lige til dem, måske er der tid senere, videre ned mod de 3 store marker hvor stumpe markede er, den ene mark er kun for MC dele. Her er vist alt hvad hjertet begær for en mand. Citat: Fra en jeg kender særdeles godt. For mænd med sunde interesser Vejret er dejligt, godt jeg har en god bog med, når det bliver for meget, med gammelt skrammel sætter jeg mig og læser, mens jeg ser voksne mænd slæber rundt med tunge poser, nogle har små trækvogne med til al deres ny indkøbte Guld stumper Alle ser vældige glade ud. En kommer gående med en bildør, en anden med et biltag, en er ude og afprøve en gammel Norton?? Ja, der kan næsten ikke nævnes den ting, der ikke kan købes til gamle MC`er og biler. Ole går op og ned ad rækkerne, er kommet i snak med en dame fra Danmark, hendes mand har fået løbepas han skal også lige se, om der dog ikke, er noget han lige absolut står og mangler. De har en stand hvor de sælger mærker og har været der i flere år. Dette er værd at komme tilbage til er vi enige om, bare stemningen som er her. Benene er ved at være et par cm kortere og ømme, men hvor var det nu lige de solgte en 5 l. dunk med Castrol 50 olie, Mor her, render op og ned ad rækkerne og finder standen, mens Ole ser på flere spændende ting. Ole er nok bedre til at fortælle om alle de Fine ting der kunne købes. Vi begynder at gå mod udgangen, men nej der var jo også lige alle de fine biler der lige skal ses efter. Bogen kommer frem igen, en fin plads i solen finder jeg. Mens bilerne lige får et kik. Selv om her ikke er så mange Motorcykler at se på, vil jeg anbefale en tur til Beaulieu. Det er ved at være sidst på eftermiddagen, vi finder bilen, beslutter at kører lidt nord på, for derefter at kører ad hovedvej 272 mod øst. Vi skal med en færge fra Dover til Calais tirsdag morgen så vi har god tid, nu var det at vi godt kunne have tænkt os at have været på MC, for 272 er virkelig vej for MC kørsel, Trætheden melder sig efter en hel dag i solen, vi kikker forgæves efter en campingplads, men finder denne hyggelige pub med B&B.

17 Morgenmaden får vi i en meget hyggelig og stemningsfuldt Kro stue katten smyger sig om benene på os, vi takker af, her vil jeg godt overnatte igen. Videre går det ad de fine veje, gennem kønne Engelske Landsbyer, stopper igen i Tenterden, denne gang for at se på byen. Vi er ikke helt enige om, hvor længe vi skal være turister i byen, parkometeret får penge til en halv time af Ole. Nu har jeg, Gud hjælpe mig, været tålmodig i 2 dage og set på gammelt skrammel. Ned på jorden kommer jeg, Ole satser på at den rare parkeringsvagt bær over med en Dansk turist. Vi har en hyggelig tur rundt i byen. Får handlet lidt ind, især noget godt Engelsk øl, vi er jo heldigvis i bil. Kører ud mod kysten, holder ind og ser ud over havet, får en lille regnbyge, den første i næsten en uge. Byerne Hythe og Folkstone er næsten vokset sammen. Ad den gamle vej til Dover, ser The White Cliff of Dover. Lidt nord for byen ligger der en campingplads ca.10 km fra færgen, tilpas afstand, vi skal jo meget tidligt op næste dag og med færgen. Teltet bliver slået op, Triumph en trukket ud, den skal ud på den sidste tur i England for denne gang. Ja, man skulle næsten tro, der var lidt menneskeligt over den, som den triller derudad, i det dejlige Engelske Landskab, eller er det bare os, der er lidt vemodige, ved snart at skulle forlade England. I St. Margaret`s Bay finder vi Pub`en The Coastguard, som ligger helt ud til vandet, får lige den sidste Pint of Bear. Videre mod Sandwich, parkerer ved den gamle busstation finder et sted, hvor de sælger Fish and Chips, sidder foran byens flotte gamle Rådhus og spiser dette herlige måltid, godt vi kun bestilte en portion. Det bliver snart mørkt og Gpsèn har ingen lys, så vi finder campingpladsen. Om natten vågner vi ved det regner, hvor har vi været heldige med fint vejr hele ugen. Op kl. 5 når lige at pakke sammen inden der kommer en byge. Og så det sidste stykke ned til havnen. Men bare rolig England vi kommer igen.

News nr. 3. Virago MC Club Danmarks medlemsblad. 2011-18. årgang. Generalforsamling - referat. Internationalt træf i Jels - lidt synsindtryk

News nr. 3. Virago MC Club Danmarks medlemsblad. 2011-18. årgang. Generalforsamling - referat. Internationalt træf i Jels - lidt synsindtryk 2011-18. årgang News nr. 3 Generalforsamling - referat Internationalt træf i Jels - lidt synsindtryk Bakkelukning - allerede! GF, OK og BikeGear - gode aftaler Medlemsnyt - - Lidt af hvert Motorcykelmareridt

Læs mere

Gæt en dims! Billedet til venstre. Ford Focus WRC billedet er taget ved åbent hus hos Martin Iversen i Sønderborg, der er en artikel

Gæt en dims! Billedet til venstre. Ford Focus WRC billedet er taget ved åbent hus hos Martin Iversen i Sønderborg, der er en artikel Gæt en dims! Forsiden: Billedet er taget på årets Ringe træf. På billedet ser vi Helle fra Ford Motor Company. Hun overrækker gaven til bil nr. 100. Det var Jesper Jakobsen. Han kører i en Escort Cabriolet

Læs mere

www.mc-fossilerne.dk

www.mc-fossilerne.dk Maj 2012 Nr 2 Generalforsamling vælger ny bestyrelse MC-gymnastik med stor tilslutning Tag med til Prag i august Kroketmesterskab 2012 www.mc-fossilerne.dk Et heldigt sammentræf Kørekurser og træning på

Læs mere

Nummer 52. for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI. Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger

Nummer 52. for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI. Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger LOKALBLADET for Øster Brønderslev og Hallund området ADH - LAN - B70 - RAP - ØBC - ØBI Vin - Gadespejlet - Borgerforeninger Hvilshøj Boldklub - Kirkenyt - Hattefest Nummer 52 februar-maj 2009 s økonomi

Læs mere

Bjert får en helt ny Dagli Brugs

Bjert får en helt ny Dagli Brugs Nummer 8, 16. årgang, september 2010 Uddeles gratis til samtlige husstande i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup Bjert får en helt ny Dagli Brugs Læs side 3 Nu kommer der en ungdomsklub i Bjert Læs side

Læs mere

Pilgrimmen. Kolofon. Foreningen. Foreningen af Danske Santiagopilgrimme

Pilgrimmen. Kolofon. Foreningen. Foreningen af Danske Santiagopilgrimme Kolofon Pilgrimmen Forår i Galicien Foto: Peter Glunz Udgives af: Foreningen af Danske Santiagopilgrimme Redaktør (ansvh.) Henrik Friediger Agernvej 27 2830 Virum tlf.: 4585 0088 Mobil: 2892 1632 mail:

Læs mere

Nr. 78 Klubtidsskrift for medlemmer 2007-4

Nr. 78 Klubtidsskrift for medlemmer 2007-4 Nr. 78 Klubtidsskrift for medlemmer 2007-4 DKW-klubber i udlandet Tjørnegårdsvej 20 Stouby 8983 Gjerlev Tlf.: 86 47 48 31 E-mail: p.hegaard@tdcadsl.dk Webside: www.dkw.dk af 28. juni 1975 Klubben er et

Læs mere

STARTISTEN NR. 61 / 2001 STARTISTEN

STARTISTEN NR. 61 / 2001 STARTISTEN NR. 61 / 2001 LEDER Redaktionen består af : Morten Ingemann Pedersen Flemming Selchau Jesper Hede, Søren Kamper Kære Club kammerat! Nu er det igen blevet tid til at servere en omgang Startist med frække

Læs mere

cardinalen Cardinalen nr. 3 2011

cardinalen Cardinalen nr. 3 2011 cardinalen L Y S T F I S K E R F O R E N I N G E N F O R S K I V E O G O M E G N N R. 3 O k t o b e r 2 0 11 1 c a r d i n a l e n n r. 2 2 0 0 1 Cardinalen nr. 3 2011 Bestyrelsen Formand: Holger Riis-Jensen

Læs mere

Pilgrimmen. Kolofon. Foreningen. Foreningen af Danske Santiagopilgrimme

Pilgrimmen. Kolofon. Foreningen. Foreningen af Danske Santiagopilgrimme Kolofon Foreningen Pilgrimmen Vi går foråret i møde! Foto: Bärbel Storz Udgives af: Foreningen af Danske Santiagopilgrimme Redaktør (ansvh.) Henrik Friediger Agernvej 27 2830 Virum tlf.: 4585 0088 Mobil:

Læs mere

INDHOLDS- FORTEGNELSE

INDHOLDS- FORTEGNELSE Askov/Malt Jagtforening Jagtmagasinet 2015 www.askovmalt-jagt.dk INDHOLDS- FORTEGNELSE 2 BESTYRELSEN (nov. 2014) Ole P. Johnsen, formand...48 46 13 08/60 89 85 17 E-mail:...ole-amj@hotmail.dk Bent Knudsen,

Læs mere

Dagbog USA 18/7 9/8 2006

Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Dagbog USA 18/7 9/8 2006 Side 1 af 77 Tirsdag 18/7 Rejsen var lang, men gik ellers godt. Helle kom og hentede os kl 7:15. Hun måtte køre i vores egen bil for her kunne bagagen præcis være i bagagerummet.

Læs mere

Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM :

Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM : Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM : Tid, havebrug, Tennis, Cykelløb, Lejrskole, Dansk - Amerikansk, Tilbageblik, Ældreråd, Plantedag, Tidens Landevej, Pilelabyrinter, Løvspringstur, Nye ældreboliger, Besøg hos

Læs mere

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup

VI-TO. Lokalbladet for Tornby-Vidstrup VI-TO Lokalbladet for Tornby-Vidstrup Syttende årgang Nr. 3 Juni - Juli 2012 Indholdsfortegnelse side Leder........................ 2 Havbakken.................... 3 Tornby Forsamlingshus.......... 4 Tornby-Vidstrup

Læs mere

oasen Redaktion DL-RK s Hovedbestyrelse oasen.dlrk.dk www.landrover-klub.dk Indhold

oasen Redaktion DL-RK s Hovedbestyrelse oasen.dlrk.dk www.landrover-klub.dk Indhold oasen Dansk Land-Rover Klub's medlemsblad Annoncepriser 1:1 format 123,5 x 180mm 1075-kr. 1:2 format 123,5 x 86mm 625,-kr. 1:3 format 123,5 x 50mm 450,-kr. Tillæg ved tryk i 2-farver Tillæg ved tryk i

Læs mere

Nr. 1 marts 2009. Årets idrætsleder i Ballerup. Borgmesterens tale

Nr. 1 marts 2009. Årets idrætsleder i Ballerup. Borgmesterens tale Nr. 1 marts 2009 Årets idrætsleder i Ballerup e 25 sid Borgmesterens tale Baracuda 39. årgang Nr. 1 marts 2009 Medlemsblad for: Baracuda Dykkerklub Ballerup Idrætsby 30, st.th. 2750 Ballerup Telefon: 44

Læs mere

for Øster Brønderslev og Hallund området Gadespejl - Byfest og Sommerfest - Sommercamp Motion - Nye beboere - Lokale hjemmesider

for Øster Brønderslev og Hallund området Gadespejl - Byfest og Sommerfest - Sommercamp Motion - Nye beboere - Lokale hjemmesider L O K A L B L A D E T for Øster Brønderslev og Hallund området Gadespejl - Byfest og Sommerfest - Sommercamp Motion - Nye beboere - Lokale hjemmesider Fædrelandssang - Fugleskydning - Lokalpolitik - Vin

Læs mere

for Vrejlev-Hæstrup sogne 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net

for Vrejlev-Hæstrup sogne 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net for Vrejlev-Hæstrup sogne 2 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net Vrejlev Kirke Hæstrup Kirke KALENDER FOR VREJLEV OG HÆSTRUP SOGNE Gudstjenester Juni Søndag den 3. Vrejlev kl. 10

Læs mere

SSC overlevede på den korte bane - men det kræver... Læs side 3

SSC overlevede på den korte bane - men det kræver... Læs side 3 Nummer 5, 16. årgang, maj 2010 Uddeles gratis til samtlige husstande i 6091 Bjert og 6092 Sdr. Stenderup SSC overlevede på den korte bane - men det kræver... Læs side 3 Borgerfesten i Bjert blev bragende

Læs mere

ÅRSSKRIFT. UdgIveT af elevforeningen. Nordjyllands Landbrugsskole

ÅRSSKRIFT. UdgIveT af elevforeningen. Nordjyllands Landbrugsskole ÅRSSKRIFT UdgIveT af elevforeningen Nordjyllands Landbrugsskole LUNdbæK 2011 ÅRSSKRIFT Udgivet af elevforeningen Nordjyllands Landbrugsskole Lundbæk 2011 Sats og tryk: degngrafisk.dk 1 2 Året i billeder

Læs mere

Adoption & Samfund. Medlemsblad for Adoption & Samfund Nr. 6 December 2012 36. årgang TEMA: BEDSTEFORÆLDRE

Adoption & Samfund. Medlemsblad for Adoption & Samfund Nr. 6 December 2012 36. årgang TEMA: BEDSTEFORÆLDRE Adoption & Samfund Medlemsblad for Adoption & Samfund Nr. 6 December 2012 36. årgang TEMA: BEDSTEFORÆLDRE Mormors beretning En bedstefars betroelser Glade bedsteforældre Kærlighed skal bygges langsomt

Læs mere

Australien kalder Skrevet : 22. september 2008

Australien kalder Skrevet : 22. september 2008 Australien Rundt 11. september 27. november 2008 Australien kalder Skrevet : 22. september 2008 Hanne og Heinz Rettig drog midt i september til Australien. Foran venter tre måneder med først bilferie,

Læs mere

RGK Medlemsblad. Juniorugen igen en succes. Juli 2010. Nummer 2. 33. Årgang HOVEDSPONSOR

RGK Medlemsblad. Juniorugen igen en succes. Juli 2010. Nummer 2. 33. Årgang HOVEDSPONSOR RGK Medlemsblad Juli 2010. Nummer 2. 33. Årgang HOVEDSPONSOR Juniorugen igen en succes Velkommen på Rungsted Bytorv Her er Danmarks flotteste bagerafdeling. Med de dygtigste bagerekspedienter. Velkommen

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

KØRESPORTEN. Dansk Køre Forbund Protektor HKH Prinsesse Benedikte. 5 2004 November

KØRESPORTEN. Dansk Køre Forbund Protektor HKH Prinsesse Benedikte. 5 2004 November KØRESPORTEN Dansk Køre Forbund Protektor HKH Prinsesse Benedikte 5 2004 November Køresporten 5 2004 Dansk Køre Forbund Protektor HKH Prinsesse Benedikte Køresporten udgives af Dansk Køre Forbund og udkommer

Læs mere

Tønning Gammelstrup Troelstrup Træden LOKAL NYTTEN

Tønning Gammelstrup Troelstrup Træden LOKAL NYTTEN Årgang 23 - September 2014 LOKAL NYTTEN Lokalrådets Generalforsamling Romrejsen Annette s anekdoter Gudenåen Brewcamp Ha en go da Glæden ved eget hus Sogneudflugt Tønning Gammelstrup Troelstrup Træden

Læs mere

CLUBMESTRE 2002 STARTISTEN NR. 63 / 2002 1 STARTISTEN

CLUBMESTRE 2002 STARTISTEN NR. 63 / 2002 1 STARTISTEN CLUBMESTRE 2002 STARTISTEN NR. 63 / 2002 1 STARTISTEN LEDER Et lille halvt år er gået, og et nyt nummer af startisten står for døren. Denne version af startisten er i lidt nye rammer, idet Jesper Hede,

Læs mere

http://www.bilsport.dk/default.asp?id=12524&nyhed_id=28191&pagetype=1&print=...

http://www.bilsport.dk/default.asp?id=12524&nyhed_id=28191&pagetype=1&print=... http://www.bilsport.dk/default.asp?id=12524&nyhed_id=28191&pagetype=1&print=... (2/3) Magnussen i skandinavisk serie Oprettet d. 2. marts 2011 AAS-køreren deltager i Camara Cuppen Vi får et af vores mest

Læs mere

CAT-A-LOG. Danmark. Danmark. Nauticat Club. Cat-A-Log Danmark 1. www.nauticat.dk

CAT-A-LOG. Danmark. Danmark. Nauticat Club. Cat-A-Log Danmark 1. www.nauticat.dk CAT-A-LOG Cat-A-Log Danmark 1 Danmark www.nauticat.dk Nauticat Club Danmark ÅRGANG 2012-3. UDGAVE - SEPTEMBER 2012 2 Cat-A-Log Danmark Formanden har ordet Sommeren kom til Danmark. Bedst som vi alle troede,

Læs mere

LS INTERTANK LEO SØRENSEN Trueholmvej 2 DK-8381 Tilst Tel. + 45 8745 1599 www.intertank.dk. 50 år i transportens tjeneste Leo Sørensen

LS INTERTANK LEO SØRENSEN Trueholmvej 2 DK-8381 Tilst Tel. + 45 8745 1599 www.intertank.dk. 50 år i transportens tjeneste Leo Sørensen LS INTERTANK LEO SØRENSEN Trueholmvej 2 DK-8381 Tilst Tel. + 45 8745 1599 www.intertank.dk 50 ÅR I TRANSPORTENS TJENESTE SÅDAN KAN DET GÅ 50 år i transportens tjeneste Leo Sørensen INDHOLD Tanke/Tidsfordriv...3

Læs mere