10 aktuelle værker. Jan Skovgård

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "10 aktuelle værker. Jan Skovgård"

Transkript

1 Jan Skovgård 10 aktuelle værker No. 01/10: Roots, 2011 No. 02/10: RE-rokke, 2011 No. 03/10: RE-flower III, 2011 No. 04/10: RE-thinking II, 2011 No. 05/10: RE-mis, 2010 No. 06/10: RE-flower, 2010 No. 07/10: Stella I, 2009 No. 08/10: RE-stone, 2009 No. 09/10: RE-thinking, 2009 No. 10/10: RE-vival, 2009

2 Roots Roots (no. 4), 2011 Digital C-print (lambda) Bemærkninger: Se beskrivelse Roots på næste side

3 Roots Tag fat om stænglen og træk. Der er dem, der ikke gir sig. Dem der knækker Og andre ryger op med rode. Dask jorden mod jorden og flip den. Vend den på hovedet. Vil den nu atter skyde? Det ligner ikke drømmenes grønne, frodige og vidtstrakte vider. Men det er det stuff, som enge er skabt af. Der er givet køb på bagud kapabilitet til fordel for muligheden. Kig mindre bagud, og der kigges mere frem. Roots indgår i mit Stella projekt, de fire store ubebyggede sommerhusgrunde i Nordjylland. Der var oprindeligt fem, - én blev solgt i Når man på et kort forbandt de fem grunde, opstod der (med lidt god vilje) en stjerne Stella. Århus, november 2011 Der kan ses flere eksempler fra serien Roots på adressen:

4 RE-rokke RE-rokke (no. 1), 2011 Digital C-print (lambda) Bemærkninger: Se beskrivelse RE-rokke på næste side

5 RE-rokke III Jeg ved godt, det ligner en gang fastelavnsris. Men det er det ikke. Der er så meget, der ikke ligner det, det er. Det ligner heller ikke det, jeg vil. Jeg har et problem - på den vis ligner det. Jeg ved, at jeg ikke helt gør (eller gør helt) det, jeg vil. Der er noget, der er uforløst. Kan det ses? Det er en padderokke. En plante, der for mig falder noget udenfor, hvad der ellers findes på den åbne mark. Det er måske det, jeg kan bruge... Der er her noget, jeg ikke får sat ord på. Men jeg har et par referencer, som jeg gerne udfolder. Reference 1: I 1993 lavede jeg sammen med Klaus Christensen en udstilling Fluid. Link: Invitationskortet viste en illustration fra et populærvidenskabeligt bogværk, som jeg kendte fra min barndom. Man ser en mammut, der er ved at drukne i en asfaltsø, mens flyveøgler kredser (i luften) lige over. Udstillingen bestod af en række små farvede pytter på gulvet. Rød, gul, blå, grøn og lyserød. Små søer i de huller, der aa åre var slidt i gulvet. Væsken var mundskyl, skin tonic, kalkfjerner, sprøjtemiddel og andre drugstore produkter, jeg havde haft med hjem fra en rejse til USA. På væggen var der nogle små tekster, - små, så man skulle tæt på uden at jokke for meget i pytterne. Ordlyden, der var svulstig som reklame, stammede fra produkternes emballage. Reference 2: Der findes et maleri skabt af den russiske kunstner Olga Rozanova, der hedder Untitled (Green Stripe). Maleriet er fra Kender I det? Motivet er en vertikal grøn stribe centreret med hvidt på begge sider. Det er et af de billeder, der er i mit aktive ordforråd. Jeg ved ikke, hvor man kan se det. Men det var i 70 erne i George Costakis Samling. Hvordan denne græker fik fat på det, erindrer jeg ikke, men som jeg husker det, blev det fundet hengemt i et kosteskab i det tidligere Sovjetunionen. Da piben fik en anden lyd, og vindene begyndte at blæse i retning mod Sibirien, var der to muligheder: Pak sammen eller flygt. RE-rokke indgår i mit Stella projekt, de fire store sommerhusgrunde i Nordjylland. Jeg fandt den første padderokke, da jeg var ved at fælde nogle træer. Der kan ses flere eksempler fra serien RE-rokke på adressen:

6 RE-flower III RE-flower III (no. 4), 2011 Digital C-print (lambda) Bemærkninger: Se beskrivelse RE-flower III på næste side

7 RE-flower III Fandt du ud af, hvad den blomst hed? Sådan omtrent faldt ordene en tidlig morgen til den, det menneske, der har betydet, og stadig betyder mest i mit liv. Guldknap(?), lød svaret, - men nu skriver jeg det ned. Læs: Med henblik på senere at slå det op. Ovenstående ordveksling udfoldes som prolog, men nu går jeg lige til sagen: Det er ikke blomsten som art, der trigger. Det er blomsten som blomst. Og at den på trods af dens natur, - den er flygtig, gul et par uger i det tidlige efterår, - så var den der, da jeg havde brug for den. Eller den var der, - og jeg fandt ud af, at jeg havde brug for den. Man kan blomstre, mens man læner. Det er et ukrudt. Den har en krydret duft (som kattepis). Men den er smuk. Jeg synes, den er smuk leaning. Serien indgår i, eller har en forbindelse til mit Stella projekt, de 5 store sommerhus grunde i Nordjylland. Træklodserne og pindene er deroppe fra. De 5 grunde er for øvrigt blevet til 4: Var nødt til at sælge én. Der kan ses flere eksempler fra serien RE-flower III på adressen:

8 RE-thinking II RE-thinking II (no. 2), 2011 Digital C-print (lambda) Bemærkninger: Se beskrivelse RE-thinking II på næste side

9 RE-thinking II Destruktion er en del af min praksis. Sådan har det længe været. I begyndelsen ikke selvvalgt. Men er man organiseret sådan, at materialisering er det ultimative, den implementerede tanke, og en nødvendighed i erkendelsen af mig og jer, bliver det, når tid tilsættes, til en del ting. Er der, som i mit tilfælde, ringe eller ingen afsætning, hober det sig op. Destruktion bliver en nødvendighed. En slags personhygiejne. Og dér i ruinerne går man så og roder, - kinetisk og genetisk. Intet er formuleret, men en vegeterende adfærd, hvor det konstruktive er latent og iboende. For ofte uventet, men næppe uafhængigt, sker der noget. Et strejf af lys rammer et bøjet søm. Der kan ses flere eksempler fra serien RE-thinking II på adressen:

10 RE-mis RE-mis (no. 6), 2011 Digital C-print (lambda) Bemærkninger: Se beskrivelse RE-mis på næste side

11 RE-mis Remis er et begreb, der er kendt fra spillet skak. Det betyder uafgjort Skak er de uendelige muligheders spil. Da jeg var barn spillede jeg skak med min far. Jeg spillede også i en klub, der holdte til i en bygning, som blev kaldt De Unges Hjem. Hvordan jeg havnede der, og om jeg var medlem, husker jeg ikke. Jeg kom der med en anden dreng fra klassen, men de fleste, der spillede der, var voksne. Jeg har også spillet skak med min dreng, Thor Emil. Han har spillet skoleskak et par år og vundet flere pokaler. De var ret så rundhåndede med deres præmier. For ikke så længe siden kom Thor og spurgte om vi ikke skulle have en kamp. Han havde nemlig fundet nogle manglende brikker underforstået at spillet igennem længere tid ikke havde været intakt. Vi fik nu ikke lige spillet Jeg har også en ven, der spiller klubskak. I hans sommerhus, der for øvrigt ligger i samme område som mine 5 Stella grunde, faldt jeg en sommer over en bog, der var fyldt med skakpartier. 1. e4 e5 2. Lc4 Sc6 3. Dh5 Sf6 Den lå på toilettet og blev brugt som hyggelæsning, som andre læser en spændingsroman eller en avis. Ret imponerende Men det er den samme skaklæsende ven, der har konstrueret sit badeværelse, så man nærmest skal skræve hen over toilettet for at komme i bad. Og når man sidder på toilettet, så er der dårlig plads til ens ben Jeg har endnu en oplevelse med skak: Da jeg løb ind i en depression og lod mig indlægge, havnede jeg de første dage på en uhyggelig afdeling. De ydre døre var låst og fællesarealerne var hyllet ind i tung røg. Alt var på en opgivende måde gået i stå og patienter og personale hang ud i et røgfyldt fællesskab. Men der var en engelsktalende mand, der spurgte om jeg spillede skak. Vi tog et parti. Han var ikke en novice, men jeg gjorde bare flere meget rigtige ting, og han tabte. Han var synligt imponeret. Og opfordrede mig flere gange til at spille igen. Det blev nu ikke til noget. Jeg var vildt rundt på gulvet og helt uden overskud, så hvordan det end var sket, så troede jeg nok ikke på, at det var noget, jeg kunne gentage. En dag eller to senere blev jeg flyttet til en anden afdeling. Nu handler serien RE-mis ikke om spillet skak i bogstavelig forstand. Der er tale om en metafor, der dækker over nogle almene, menneskelige tilstande. Hvem nikker ikke genkendende til en situation, hvor en lovende start, der, på trods af en god strategi, udviklede sig til noget andet Der er ingen, der går efter uafgjort I hvert fald ikke i udgangspunktet. Men som historikken bygger på, som tiden går, udvikler det sig måske, så RE-mis dukker op som parameter. Måske endda et mål. RE-mis kan i den anden ende være meget positivt. RE-mis kan være en sejr. Der kan ses flere eksempler fra serien RE-mis på adressen:

12 RE-flower RE-flower (no. 1), 2010 Digital C-print (lambda) Bemærkninger: Se beskrivelse RE-flower på næste side

13 RE-flower Følfod er min yndlingsblomst. Det har den ikke altid været. Det var den ikke for 14 dage siden. Faktisk har jeg aldrig haft en yndlingsblomst. Men så stod den der i solen. Jeg forbinder den med noget urgammelt. Den måde, hvorpå bladene nærmest er en del af stænglen. Det er måske det, jeg kan li. Måske er det tegn på forår. Buketten til dig er flankeret af 4 af mine malerier. Udsnit af 4 af mine malerier. Et re-painting fra 1990, hvor motivet er nogle ombrudte tegninger fra projektet LIGE fra året før. En akvarel fra serien Angels fra Et dogme-projekt, hvor det gik ud på at male med det samme, som jeg malede på. Et handicap maleri fra tiden i Viborg (2004) og endelig endnu et re-painting fra serien Vipalee (2007). Jeg kan genkende et af mine ramme-objekter fra 80-erne, hvor der indgik 16 bageforme i rammen. Fotoserien RE-flower handler ikke om blomster. Men om at blomstre. En del - meget - indikerer, at vi som mennesker kun blomstrer én gang. Vel er mennesket en flerårig plante, men er det overhovedet alle, der blomstrer. Og hvor mange kan sætte blomst flere gange. Som billedkunstner har jeg haft et specielt forløb. Jeg knækkede. Virkeligheden er ar og alder. Bag RE-flower, bag disse materialiseringers smukke ydre, danser linjer: Har jeg blomstret? Og hvis ja, vil jeg kunne gøre det igen? Der kan ses flere eksempler fra serien RE-flower på adressen:

14 Stella Stella (no. 11), 2009 Digital C-print (lambda) Bemærkninger: Se beskrivelse Stella på næste side

15 Stella Stella Som barn lærte jeg at tegne stjerner. Det er der mange børn, der gør. Og det er praktisk, hvis man lige skal dekorere en nattehimmel Opskriften er enkel. Det foregår i en ubrudt streg, og det går hurtigt. Fra venstre vandret mod højre. Derefter skråt op, ned, op, og ned igen til det punkt, hvor man startede. Resultatet er en fem-takket stjerne. Mit projekt er navngivet efter denne stjerne. Fundamentet er 5 ubebyggede sommerhusgrunde. Grunde, som jeg i 2005 erhvervede (i en rus af lykkepiller). Grundene er købt af 5 forskellige ejere, som jeg opsøgte, og de har alle stået ubebyggede siden udstykningen i begyndelsen af 70 erne. I mere end 30 år. De er store, mellem 2255 og 3903 kvm. En er i vinterhalvåret en sump, to er gået i skov med kæmpe store træer, mens to ligger hen som savanne med højt græs, krat og selvsåede buske. De er smukke. Men de har også alle en iboende drøm, der ikke er mere. Ikke nødvendigvis den samme drøm, men en drøm, der brast. Hvad enten de i sin tid blev erhvervet med spekulation for øje eller med et ønske om at opføre et sommerhus, så gik det ikke i opfyldelse. Tager man et landkort eller et luftfoto og forbinder grundene med barndommens stjerne, opstår der med lidt god vilje en fem-takket stjerne. Den er skæv. Meget skæv. Men den er smuk. I den har jeg nu parkeret nogle af mine drømme. Stella I og II Stella I og II er en del af projektet Stella. Motivmæssigt, så refererer fotoserierne som så meget andet, jeg har lavet, til mine tidligere værker. Fragmenter af tidligere værker er bragt sammen i en ny kontekst. Jeg udvælger, hvad jeg vil vise, også helt ned i detaljen, og hvad der skal vises sammen og ikke mindst i hvilken sammenhæng, det skal vises i. Jeg har fuld kontrol Forskellen på seriens 2 afdelinger, Stella I og Stella II er, som jeg ser det, ikke signifikant. Stella I repræsenterer den oprindelige og første tanke, jeg fik: Jeg kunne godt tænke mig at se mine værker hængt op på træer (som julepynt på et grantræ). Jeg kunne også godt tænke mig at se mine værker på de små skrænter, der opstår, når havet æder af strandengen. (Her kommer projektet Stella ind i billedet, for lokaliteten er mine sommerhusgrunde og stranden i Nordjylland.) I Stella II har den oprindelige idé udviklet sig til også at inddrage andre scenarier omkring sommerhusgrundene og de deraf relaterede aktiviteter. Der kan ses flere eksempler fra serien Stella I på adressen: Der kan ses flere eksempler fra serien Stella II på adressen:

16 RE-stone RE-stone (no. 5), 2009 Digital C-print (lambda) Bemærkninger: Se beskrivelse RE-stone på næste side

17 RE-stone RE-stone Den kryptiske titel henviser dels til STONE serien fra 1996 og dels til det faktum, at meget af min produktion henviser til tidligere produktion. RE-stone handler om at gentage. Gentage i betydningen: Vil du være venlig at gentage? Jeg lytter til et tidligere fremført argument, og finder jeg, at der er noget, der stadig holder, der stadig kommunikerer til mig, - tiden er jo som bekendt god til at sortere, prøver jeg at omformulere. Denne omformulering er RE-. Der kan ses flere eksempler fra serien RE-stone på adressen:

18 RE-thinking RE-thinking (no. 3), 2009 Digital C-print (lambda) Bemærkninger: Se beskrivelse RE-thinking på næste side

19 RE-thinking Serien er en parentes. Et intermezzo med linjer tilbage til bl.a. STONE-serien (The Couch Potato Panel 1) ). Serien adskiller sig fra, hvad jeg ellers laver ved, at jeg selv er motivet, og scenariet er fanget af en anden. Ikke siden et foto 2) fra 1989, hvor jeg spiller bold, har jeg selv indgået i motivet. Der kan ses flere eksempler fra serien RE-vival på adressen: 1. Afbilledet i bogen UPDATE side Afbilledet i bogen Red Herring side 31

20 RE-vival RE-vival (no. 9) Hullet i halsen, 2009 Digital C-print (lambda) Bemærkninger: Se beskrivelse RE-vival på næste side

21 RE-vival Den 17. marts Den dag er øjet i et før og et efter. Et før, - alt for mange års vegeteren. Et før, beskrevet med ét ord: Cornered. Et efter, - det hele forfra: Lærer at trække vejret, spise, tale, sidde, stå og gå på egne ben. Tiden er en faktor, - et selv genfødes. Der er mange, der har tusser, her eller der. Jeg har mange. Der er mange, der har ar, her eller der. Jeg har mange. November 2009 Jan Skovgård Hullet i halsen (maskinen og jeg) Jeg vågner, - ikke med et sæt, men meget langsomt. Langsomt over flere dage. Og langsomt går det op for mig, at jeg ikke kan tale, at en maskine trækker vejret for mig. (Jeg blev holdt bevidstløs i 10 dage.) Fødeindtag foregår igennem en slange igennem næsen. I det hele taget er der slanger overalt. Slanger til alt. Alt hvad der skal ind og ud. Slanger i alle ender og gennem alle huller. I halsen er der skåret et nyt hul. Igennem hullet løber slangen til respiratoren. Maskinen der regulerer og styrer vejrtrækningen. Jeg kan ikke sige noget. Ikke en lyd. Hullet og slangens placering forhindrer mig i at tale. Jeg kan nikke og ryste på hovedet. I takt med, at mit selv vågner, og behovet for at udtrykke mig vokser, får jeg papir og blyant. Jeg skriver og skriver, men til min frustration kan det, jeg skriver, ikke læses. Jeg har efterfølgende set det, jeg skrev. Det er ulæseligt. Bølger af sammenhængende streger, ikke bogstaver, snarere kruseduller. Men sådan opfatter jeg det ikke. Jeg opfatter, at jeg skriver. Tilbage til hullet i halsen. Er det angstfremkaldende med et hul i halsen ind til luftrøret, hvorigennem en maskine styrer ens vejrtrækning? Det er det ikke. Men det er det, når maskinen skal fjernes. Det foregår som en udvikling - over flere omgange. Først skrues der ned for maskinen. Man skal selv til at lave noget mere for at tilpasse sig de nye forhold. Det giver sved på panden. Det er hårdt at lære at trække vejret. Og endelig. Maskinen bliver slukket. Kroppen er i alarmberedskab, sveden springer, pulsen galopperer. Det er hårdt, men som resultat af succesen: man kan, og åndedrættet falder til ro. Kroppen falder til ro. Det er en frisættelse af de store. Jeg kan trække vejret, jeg kan tale. Hullet i halsen ind til luftrøret står vidt åbent. Den fejlluft, der løber ind og ud ad hullet, kan høres. Det hvisler. Hullet heles af sig selv. Forbavsende hurtigt. Kun arret er tilbage. Der kan ses flere eksempler fra serien RE-vival på adressen:

Jan Skovgård. 5 aktuelle værker

Jan Skovgård. 5 aktuelle værker Jan Skovgård 5 aktuelle værker No. 1/5: Untitled (hullet I halsen), 2009 No. 2/5: RE-stone, 2009 No. 3/5: Stella I, 2009 No. 4/5: RE-flower, 2010 No. 5/5: RE-mis, 2010 RE-vival Untitled (hullet i halsen)

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede!

Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede! Dag 6: Sådan finder du dine muligheder I dag skal vi tale om dine muligheder. Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede! I dag skal du finde

Læs mere

Fra åbning til slutspil

Fra åbning til slutspil Fra åbning til slutspil 2 Forlaget Bedre til skak Indhold Indledning... 6 Kapitel 1: Skomagermat 9 Kapitel 2: Forsvar af kongen.. 11 Kapitel 3: Godt åbningsspil. 13 Kapitel 4: Gambit eller solidt 15 Kapitel

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn.

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn. MULIGHEDER Hvis mennesker havde fire ben, så ville alt gå i stykker. Hvis der ikke var kæledyr i Sevel, så ville København blive en landsby. Hvis Sevel var hovedstad i Danmark, så ville himlen blive grøn

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED

BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED BØRNS GRAFISKE UDTRYK og TEGNESPROGLIGHED I-tegnesættelse af børns kultur og symboler Projektforløb for ældstegruppen Sommerfuglen i Børnehuset Bagterp, Hjørring. Udformet og afviklet af Lina Franke Hedegaard

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

I dag skal vi. Have det sjovt, og tale om det vi lærte sidst, på en anden måde. CO2/fotosyntese, klima vind og vejr. Hvad lærte vi sidst?

I dag skal vi. Have det sjovt, og tale om det vi lærte sidst, på en anden måde. CO2/fotosyntese, klima vind og vejr. Hvad lærte vi sidst? I dag skal vi Have det sjovt, og tale om det vi lærte sidst, på en anden måde. Hvad lærte vi sidst? CO2/fotosyntese, klima vind og vejr. Har i lært noget om, hvad træer kan, hvad mennesker kan og ikke

Læs mere

Efterår September, Oktober, November

Efterår September, Oktober, November Efterår 2018 - September, Oktober, November Krop og bevægelsesdag - Spring ud i naturen Så har vi krop og bevægelses dag. I dag er vi taget over på multibanen, hvor vi startede ud med opvarmning, som bestod

Læs mere

Billedbog. og andre alvorligt syge børn og deres familier. I denne periode har jeg været meget inspireret af at læse FOTOS: CHILI/ÅRHUS

Billedbog. og andre alvorligt syge børn og deres familier. I denne periode har jeg været meget inspireret af at læse FOTOS: CHILI/ÅRHUS Billeder Af Lise Hansen Lises Billedbog FOTOS: CHILI/ÅRHUS Rød er energi, lilla jager syge celler ud. Lise Hansen er psykolog og har erfaring fra flere års arbejde med kræftsyge børn. I sin terapi udnytter

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12. Kursusmappe Uge 19 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.10 Uge 19 l Nørd Det har sneet igen, og alle de H er, der var

Læs mere

Find 8 stykker papir på din vej. Det må gerne være emballage eller stumper, du finder tilfældigt. Sørg for at alle 8 stykker er forskellige farver

Find 8 stykker papir på din vej. Det må gerne være emballage eller stumper, du finder tilfældigt. Sørg for at alle 8 stykker er forskellige farver Find 8 stykker papir på din vej. Det må gerne være emballage eller stumper, du finder tilfældigt. Sørg for at alle 8 stykker er forskellige farver eller struktur. Riv eller klip dem i nogenlunde samme

Læs mere

8 Living Bolig sommerserie SØNDAG DEN 30. JUNI 2013. Bondehuset bag bakken

8 Living Bolig sommerserie SØNDAG DEN 30. JUNI 2013. Bondehuset bag bakken 8 Living Bolig sommerserie SØNDAG DEN 30. JUNI 2013 Bondehuset bag bakken SØNDAG DEN 30. JUNI 2013 Bolig sommerserie Living 9 Rikke Koks Andreassen er kommet i Kikhavn, siden hun var barn.»området betyder

Læs mere

ÆBLET. historien om Adam og Eva.

ÆBLET. historien om Adam og Eva. Side 3 ÆBLET historien om Adam og Eva 1 Dag og nat 4 2 Adam og Eva 6 3 Træet 8 4 En dejlig tid 10 5 Røde æbler 12 6 Slangen 14 7 Pluk det 16 8 Nøgne 20 9 Hvor er I? 22 10 Det var ikke mig 24 11 Guds straf

Læs mere

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller

Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller Hvad har værdi? Af Kristian Johannes Kirk, universitetsstuderende på SDU og tidligere professionel fodboldspiller I 1992, da jeg var 5 år gammel, startede jeg til fodbold. Jeg havde spillet lidt i haven

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Københavnerdrengen 1

Københavnerdrengen 1 18. DECEMBER Københavnerdrengen 1 Vi har fået en københavnerdreng og han hedder Frederik. Det var mors idé. Hun mente, det var synd for de mange børn i København, der slet ikke fik nogen sommerferie, men

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

PAPEGØJE SAVNES. 3-4. klasse. undervisningsmateriale. Lær om: Regnskoven & den grønne papegøje

PAPEGØJE SAVNES. 3-4. klasse. undervisningsmateriale. Lær om: Regnskoven & den grønne papegøje PAPEGØJE SAVNES 3-4. klasse. undervisningsmateriale Lær om: Regnskoven & den grønne papegøje 1 Hej venner jeg er den grønne ara 4 3 1 1 3 Farv de rigtige numre 1. Sort 2. Rød 3. Lyserød 4. Grøn. Lyseblå

Læs mere

Hvem er Serafim? Serafim er en lille engel, som kommer til

Hvem er Serafim? Serafim er en lille engel, som kommer til Forord Små historier, som jeg har hørt fra Serafim Hvem er Serafim? Serafim er en lille engel, som kommer til mig i nattens stille timer og fortæller alle de historier, som jeg skriver. Det er ikke mine

Læs mere

Bilag 2 1. Observationsdag

Bilag 2 1. Observationsdag Bilag 2 1. Observationsdag Der er den pågældende dag 8 børn samt 3 voksne på stuen. Børnegruppen består af: Drengen T på 2 år og 10 mdr., drengen B på 2 år og 3 mdr., pigerne L, A og H samt drengen E på

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

LENNY Tag nu et hvæs.

LENNY Tag nu et hvæs. Side 0 af 5 1. INT. S HUS. NAT (18) og hans gode ven (16) sidder hjemme hos Lenny, på et stort ægte tæppe. Værelset har en flippet stil generelt, og der er kun levende lys tændt. Man kan hører regn og

Læs mere

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han 1 Johannes elskede fugle. Han syntes, at det at kigge på fugle var noget af det dejligste, man kunne foretage sig i sit liv. Meget dejligere end at kigge på billeder, malerier eller at se fjernsyn. Hver

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12. Uge 29 Emne: Nørd Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.00 Uge 29 l Nørd Hopp har fundet en god pind. Den faldt ned lige

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Lær skak træk for træk

Lær skak træk for træk Lær skak træk for træk 1 Forlaget Bedre til skak Indhold Velkommen til Skak for sjov!... 6 Kapitel 1: Bondeskak.. 9 Kapitel 2: Tapre riddere 11 Kapitel 3: Tårnskak 13 Kapitel 4: Listige løbere. 15 Kapitel

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 5 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 11.23 Uge 5 l Verden omkring

Læs mere

Solstrålens sangbog. sangbog. - Sange for de helt små

Solstrålens sangbog. sangbog. - Sange for de helt små Solstrålens sangbog sangbog - Sange for de helt små Lille Peter Edderkop Lille Peter edderkop kravlede op ad muren, så kom regnen og skyllede Peter ned. Så kom solen og tørrede Peters krop, lille Peter

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

Grøn Institution - Dramaforløb om Gajus -

Grøn Institution - Dramaforløb om Gajus - Storyline: Dette er historien om Gajus Werner Alexander, en dagdrømmende dreng på 6 år, der bliver kontaktet af jorden, fordi den har brug for hjælp. Gajus beder alle Jordens børn om hjælp, og det lykkes

Læs mere

Nu flyttes spanden til 2 meter fra start. Øvelsen gentages med gæt og kast og antallet af point noteres hvert pletskud giver nu 2 point.

Nu flyttes spanden til 2 meter fra start. Øvelsen gentages med gæt og kast og antallet af point noteres hvert pletskud giver nu 2 point. Naturskolerne.dk Kaste kogler i en spand Mål en linje på 4 meter op. Marker start (0 meter) tydeligt med en pind. Først stilles spanden 1 meter fra start. Hver elev samler tre kogler og får tre kast. Først

Læs mere

HVORDAN DU VINDER OVER

HVORDAN DU VINDER OVER HVORDAN DU VINDER OVER ANGSTEN GODE TANKER GODE FØLELSER HVORDAN DU VINDER OVER ANGSTEN Der er tidspunkter, hvor vi alle føler os bekymrede, angste, nervøse eller stressede. Der er tit en grund til det.

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

Hvad er det, du siger -2

Hvad er det, du siger -2 Hvad er det, du siger -2 Alt, hvad Gud siger, er sandt og godt. Mål: Børn indser, hvor meget godt Gud har skabt ved sit ord. Når Gud taler, så sker det. Det bliver, ligesom han har sagt sikken en magt

Læs mere

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig at et sort hul kan være til at overse et solsystem er først ude af balance når solen

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

Forårsplanter i skoven

Forårsplanter i skoven Titel: Forårsplanter i skoven Fag: Natur/teknik Klassetrin: 0. 3. klasse Beskrivelse: Tag ud i det tidlige forår og find nogle af forårsskovens planter. Tid: 4 lektioner Årstid: april Kilde: www.skoven-i-skolen.dk

Læs mere

GPS 32-36. Sådan kan det bruges. I hjemmet. Evangelisk Børnemission. I klubben I kirken På ferien. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt.

GPS 32-36. Sådan kan det bruges. I hjemmet. Evangelisk Børnemission. I klubben I kirken På ferien. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt. GPS 32-36 Sådan kan det bruges I hjemmet Af Maj Højgaard m. fl. Evangelisk Børnemission I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 32: David salves til konge Nøglesætning: Gud ser dig og kender dit

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Læringsmateriale til: Familieportrætter i Børnehaven

Læringsmateriale til: Familieportrætter i Børnehaven Læringsmateriale til: Familieportrætter i Børnehaven Dette forløb er egnet til de 4-5 årige børn Introduktion I skal nu i gang med at tegne og male portrætter. Forløbet er inddelt i fire faser, hvor den

Læs mere

04.05.2012 INTERVIEW MED MICHAEL WÜRTZ OVERBECK_MODTAGER AF PUBLIKUMSPRISEN 2012

04.05.2012 INTERVIEW MED MICHAEL WÜRTZ OVERBECK_MODTAGER AF PUBLIKUMSPRISEN 2012 04.05.2012 INTERVIEW MED MICHAEL WÜRTZ OVERBECK_MODTAGER AF PUBLIKUMSPRISEN 2012 Michael Würtz Overbeck VINDEREN AF PUBLIKUMSPRISEN 2012 PÅ ÅRHUS Michael Würtz Overbeck modtog onsdag d. 25. april Publikumsprisen

Læs mere

Safari Europa Ræv Safari Europa Hugorm Safari Europa Pindsvin

Safari Europa Ræv Safari Europa Hugorm Safari Europa Pindsvin Du skal se tre film o o o Safari Europa Ræv Safari Europa Hugorm Safari Europa Pindsvin Du skal lære o o o o o At tale på dansk om ting og dyr i naturen. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene.

Læs mere

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende.

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. INTRO.EXT. SLOTTET UDEFRA. Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. SCENE 1. INT. SLOTSGANG - EFTERMIDDAG En guide fortæller i en gang med mange billeder. En gruppe følger efter

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 27 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge27_sund_stærk.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 27 l Sund og stærk Hipp har lige

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Opgaver: Mikkel Hansen. 2. I faktaboksen på side 5 er der indsat en kode. Hvad kaldes sådan en kode? Hvordan virker koden?

Opgaver: Mikkel Hansen. 2. I faktaboksen på side 5 er der indsat en kode. Hvad kaldes sådan en kode? Hvordan virker koden? Hansen Opgaver: Mikkel Hansen Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag m.m. Titel Fotos Indholdsfortegnelse Overskrifter Tegninger Stikord Billedtekster Skemaer Sidetal

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Musik og Spræl. Klapstart. D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik:

Musik og Spræl. Klapstart. D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik: Musik og Spræl Klapstart D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik: (klap skiftevis på lår og i hænder) G D A D :Goddaw sir vi til fødderne, knæene og mawsen: (klap det omtalte

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 31-05-2015 side 1 Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 3,1-15 På den sidste forårsdag, den sidste søndag i maj, kun med teltdugen mellem os og Kærmindehavens grønne natur, mødes vi af en moden

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Skak. Regler og strategi. Version 1.0. 1. september 2015. Copyright

Skak. Regler og strategi. Version 1.0. 1. september 2015. Copyright Skak Regler og strategi Version 1.0 1. september 2015 Copyright Forord At lære at spille skak er ikke svært. Det tager få minutter. At blive dygtig tager som regel årevis. Om man er dygtig eller ej, er

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Snik og Snak Hulahop rundkreds

Snik og Snak Hulahop rundkreds Snik og Snak Eleverne går sammen i par. Hvert par bliver derefter enige om hvem der er Snik, og hvem der er Snak. Det er nu lærerens opgave at give forskellige kommandoer, der bestemmer hvad Snik og Snakskal

Læs mere

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1 Filmmanuskript Tegn af Hannibal V. Glaser s. 1 Manuskript 1. Skolegård SEN MORGEN Det er frikvarter. William(15) sidder på en udendørs trappe og tegner. Han ser op en gang i mellem, på Marie. Hun griner

Læs mere

Om forskellige SOFUS'er for Fiberline Composites A/S af Asbjørn Lønvig

Om forskellige SOFUS'er for Fiberline Composites A/S af Asbjørn Lønvig Om forskellige SOFUS'er for Fiberline Composites A/S af Asbjørn Lønvig Safety-SOFUS Jeg synes det er meget væsentligt at afværge ulykker og at bevare et godt helbred på min arbejdsplads. Vi kalder det

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

Skak-regler. Inhold Förmål med spillet Forberedelset Flytning av brikkerne. Flyttning af hver enkel brik

Skak-regler. Inhold Förmål med spillet Forberedelset Flytning av brikkerne. Flyttning af hver enkel brik 1 / 5 29.7.2008 10:54 Skak regler Inhold Förmål med spillet Forberedelset Flytning av brikkerne Flyttning af hver enkel brik - Kongen - Dronningen - Tårnet - Løberen - Springeren - Bonden Spillet Skakmat

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent side 1. Prædiken til 2.søndag i advent Tekst. Lukas 21,25-36.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent side 1. Prædiken til 2.søndag i advent Tekst. Lukas 21,25-36. 04-12-2016 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2016. Tekst. Lukas 21,25-36. Adventstiden er fyldt af forventning. At vente på noget fylder meget i vores liv. Vi er alle mennesker som lever med forventninger.

Læs mere

Min far omfavner mig. Vi klarede den, Bobby, vi klarede den. Jeg vrister mig fri af hans tag, og vi bevæger os langsomt ind mod den amerikanske bred.

Min far omfavner mig. Vi klarede den, Bobby, vi klarede den. Jeg vrister mig fri af hans tag, og vi bevæger os langsomt ind mod den amerikanske bred. Rio Grande Jeg sidder ved siden af min far. Vi har kørt på ladet af en lastbil hele dagen, og der stinker af sved, bræk og pis under den tykke presenning. Jeg stikker forsigtigt min hånd ud mellem ladet

Læs mere

Jais Nielsen streger og buer (elevark) to billedkunstlektioner

Jais Nielsen streger og buer (elevark) to billedkunstlektioner Jais Nielsen streger og buer (elevark) to billedkunstlektioner Streger og buer - øvelser på papir Jais var rigtig god til at tegne. Når han skulle lave keramik, tegnede han altid en skitse på papir. På

Læs mere

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition.

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition. Komposition - om at bygge et billede op Hvis du har prøvet at bygge et korthus, ved du, hvor vigtigt det er, at hvert kort bliver anbragt helt præcist i forhold til de andre. Ellers braser det hele sammen.

Læs mere

Alaska september 2012

Alaska september 2012 Alaska september 2012 Indianer slik (tørret og røget laks i strimler med skind på bagsiden) serveret med æble både og appelsinstykker møjsommeligt pillet af Joe. Man gnaver laksen af skindet, mens man

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 25 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge25_verden_omkring_mig.indd 1 06/07/10 11.42 Uge 25 l Verden omkring

Læs mere

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen 18. aug. 18. okt. 2 0 1 2 Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen Velkommen til udstillingen Art Together Udstillingen præsenterer værker af Billedkunstner Marianne Johansen og arkitekt og billedkunster

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Stoffer Af sukigirl fra www.sukigirl74.blogspot.dk

Stoffer Af sukigirl fra www.sukigirl74.blogspot.dk Stoffer Af sukigirl fra www.sukigirl74.blogspot.dk Information fra designeren Grunden til at opskriften på Stoffer er gratis, er fordi at skaberen af Steen & Stoffer, Bill Watterson, ikke ønskede at hans

Læs mere

Mørket og de mange lys

Mørket og de mange lys Mørket og de mange lys (Foto: Eva Lange Jørgensen) For knap to måneder siden boede den irakiske forfatter og journalist Suhael Sami Nader i København som fribyforfatter. Her følte han sig for tryg for

Læs mere

Instruktionskort til standard 3D cases til en proces på. Den Kreative Platform

Instruktionskort til standard 3D cases til en proces på. Den Kreative Platform Instruktionskort til standard 3D cases til en proces på Den Kreative Platform Her finder du instruktionerne til de standard 3D cases der anvendes i enhver proces på Den Kreative Platform. De har samme

Læs mere

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Boble-Byen - Et indre rum af ro og styrke Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Et menneskeligt hus. Det nye Center for Kræft og Sundhed København sætter mennesket i centrum.

Et menneskeligt hus. Det nye Center for Kræft og Sundhed København sætter mennesket i centrum. Et menneskeligt hus Det nye Center for Kræft og Sundhed København sætter mennesket i centrum. n Af Marie Leth Rasmussen n Fotos: Adam Mørk Midt imellem Nørrebros karrébygninger, tæt på Rigshospitalets

Læs mere