Som om vi bar et barn varsomt på armen...

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Som om vi bar et barn varsomt på armen..."

Transkript

1 AUGUST - DECEMBER 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD Som om vi bar et barn varsomt på armen... Der findes øjeblikke og situationer både i vort eget private liv, men også i det liv, som vi deler med utallige andre mennesker, som vi aldrig har mødt hvor vi senere altid vil kunne huske, hvor vi befandt os og hvad vi gjorde i det øjeblik. 11. september 2001 er sådan en dag og i sommer er d. 22. juli sådan en dag og det er ligesom også Himlen har grædt med alle de sørgende.. Den dag, hvor en bombe eksploderede i Oslo. Men det der endnu mere forfærdede os alle, var, at bombemanden efterfølgende tog til en sommerlejr og begyndte en nedslagtning af forsvarsløse unge. Kynisk, bevidst og optændt af had mod den kommende generation af unge med politisk engagement og visioner. I min bevidsthed har Norge og det norske broderfolk altid haft en plads, som et land befolket med dejlige mennesker, der hyldede de vigtigste værdier for et samfund og menneskers liv med hinanden. Men ét er at hylde og tale om værdier noget andet er at praktisere disse værdier. Det første er som bekendt det letteste. Nordmændenes reaktion på det forfærdelige angreb på deres unge har vist, at i Norge vælger de ikke blot at tale, men i den allersværeste situation at praktisere og fastholde værdier som demokrati og åbenhed. At det skaber beundring og respekt hos mange andre end mig, viser mange kommentarer fra hele verden. Men hvor har de den styrke og værdighed fra, kan man spørge? Opskriften findes naturligvis i den kendte og elskede sang af den norske digter Nordahl Grieg Kringsatt av fiender (fra 1936) men når et ungt menneske, der lige har oplevet det værste i sit liv, kan se bagom og udover det, så må det stikke endnu dybere. Hans ord var: Hvis en mand kan vise så meget had, tænk på hvor meget vi alle kan vise af kærlighed Jeg tænker, at den bagved liggende kilde til den tanke, meget let kunne være det barn, hvis fødsel vi fejrer i julen. Det er som talt ud af Jesu Kristi mund. Naturligvis og heldigvis kan andre end kristne tilslutte sig og at være kristen er da desværre heller ikke nogen garanti for, at man hylder de værdier som Jesus Kristus viste. Også det er d. 22. juli om noget et bevis på. Det samme gælder nogle af de efterfølgende kommentarer. Bombemanden praktiserede sin vold og had alene, men han er ikke alene om den tankegang og om frygten og hadet. Så i Norge opruster de nu mod nationalistisk had ved at stå sammen hånd i hånd mod perverteret misbrug af kristendommen mod frygt og had mod ødelæggelse af de basale og bærende værdier. Anna Kirke Bjelkes Allé København N

2 ANNA SOGNS KIRKEBLAD Som om vi bar et barn varsomt på armen fortsat Det er Norges svar. Lad det også være vores. Her er dit værn mod vold Her er dit sværd Troen på livet vort Menneskets værd For al vor fremtids skyld Søg det og dyrk det Dø om du må, men Øg det og styrk det. Da synker våbnene magtesløs ned Skaber vi menneskeværd, skaber vi fred. Den, som med højre arm Bærer en byrde Dyr og umistelig Kan ikke myrde Ædelt er mennesket Jorden er rig Findes her nød og sult Skyldes det svig Knus det i livets navn Skal uret falde Solskin og brød og ånd Ejes af alle. Dette er løftet vort Fra bror til bror Vi vil bli gode mod Menneskets jord Vi vil ta vare på Skønheden, varmen Som om vi bar et barn Varsomt på armen. Sognepræst Jonna Dalsgaard KONFIRMATION I ANNA KIRKE 22. april og 16. september 2012 Telefonerne har ringet nogle gange, og der er kommet forespørgsler i mails, så vi ved, at der er en del, der allerede nu er klar over, at vi nærmer os tiden, hvor skoleeleverne i 7. klasse ( for nogens vedkommende 8. klasse), skal til at overveje at tilmelde sig konfirmationsforberedelse. I Anna kirke er der både forårs- og efterårs-konfirmation. Alle konfirmander undervises torsdag eftermiddag (kl ) og derudover er der tre week-ender, hvor vi lægger beslag på konfirmanderne. Vi skal have besøg af et hold konfirmander fra Sønderjylland ( november), besøge holdet i Sønderjylland ( marts 2012) og så også have vores egen week-end på Skjold ( april 2012). Alt dette og meget mere får konfirmander og forældre nærmere besked om, når vi holder Forældremøde i kirken d. 13. oktober. Selve undervisningen begynder torsdag d. 6. oktober kl i Anna kirke. Man kan tilmelde sig fra nu af og indtil 30. september. Tilmelding kan ske på kirkekontoret eller til præsterne på telefon eller pr. mail. Vi sender et lille informationsbrev ud til alle døbte fra årgangen,- og håber også, at det bliver muligt at besøge 7. klasserne på Nørrebro Park Skole, som vi plejer i begyndelsen af skoleåret... Vi glæder os meget til at møde både konfirmander og forældre i Anna kirke. Sognepræsterne.

3 ANNA SOGNS KIRKEBLAD Onsdag d. 21. september kl : Guddommelig pasta voksne om: Alle gode gaver høstgudstjeneste. Søndag d. 23. oktober kl : Barn-voksengudstjeneste for børn og voksne Kærlighedens magi Efter gudstjenesten spiser vi aftensmad sammen, og derefter optræder tryllekunstner Ole Larsen med sit Harry Potter inspirerede trylleshow. Onsdag d. 16. november kl : Guddommelig pasta voksne om : Lys og mørke Søndag d. 18. december kl : Barn-voksengudstjeneste for børn og voksne Jeg glæder mig i denne tid nu kommer julen julegudstjeneste. RYTMIK Lørdag d. 24. september, d. 29. oktober og d. 26. november (sidste lørdag i måneden). Alle gange fra kl Har dit barn gået til babysalmesang (eller skulle det, men der skete alt muligt andet)? Rytmik er et nyt tilbud i Anna Kirke, der henvender sig til de børn, der har gået til babysalmesang, men som er blevet for store, og til andre børn i alderen 1 3 år og deres voksne, der har lyst til at mødes omkring musik og bevægelse. Efter gudstjenesterne spiser vi aftensmad sammen. Så tager vi hul på en ny omgang... Musikpædagoger forklarer, at babysalmesang udvikler det lille barns sanser og følelsesliv. Deres musikalitet og sangglæde styrkes,- og forholdet mellem den deltagende forælder og barnet styrkes af nærhed og berøring. Erfaringen med babysalmesang i Anna kirke siger, at børnene bombarderes med sanseindtryk - og både børn og forældre nyder rummet, musikken og de andre børn og voksne. retter sig mod børn fra ca. 3 måneders alderen og op til 1 år. Vi synger fagte-salmer,- vi danser til årstidens salmer,- og vi synger børnesange og hører dejlig orgelmusik. foregår i kirkerummet, hvor vi mødes om onsdagen fra 24. august kl Bagefter er der mulighed for en snak og en kop kaffe eller te. Nina, der er sognemedhjælper, præster og organist medvirker, og her i efteråret er der undervisning frem til 23. november.. og så inviteres alle til Kravlegudstjeneste søndag d. 27. november kl , hvor vi viser, hvor dygtige babyerne er blevet.. og håber, at alle fremmødte (bedsteforældre og søskende er også hjerteligt velkomne!) vil deltage i dansen og sangen. Der vil også være mulighed for at snuse lidt til, hvad der foregår om lørdagen for de lidt større børn.. Efter gudstjenesten er der kirkekaffe i salen i stueetagen. Kom glad! Til rytmik leger vi bevægelseslege, synger fagtesange, danser og lytter til levende musik. Når vi har leget cirka 45 minutter, er der kaffe, te og frugt og mulighed for en snak. Præster, sognemedhjælper og organist medvirker. Tilbuddet er gratis og kræver ikke tilmelding.

4 ReChoired KONCERT Torsdag d. 8. september kl. 20: ReChoired. Rytmisk kor dirigeret af Peter Bom. En stemningsfuld koncert, hvor ReChoired under temaet Modes & Moods fortolker en række sange, som udelukkende er skrevet af kvindelige sangskrivere. Ved koncerten vil du bl.a. kunne høre sange af Randi Laubek, Joan Wasser, Tina Dickow og Annette Bjergfeldt. Som et ekstra krydderi vil nogle af korets medlemmer optræde som solister. Koncerten er startskud til korets kommende teaterprojekt 3000 sec. Se mere på www. rechoired.dk MUSIK I KIRKEN CD-udgivelser og hundredevis af koncerter på bagen, har været med til at sprede living room concert-traditionen i Danmark. De 2 musikere, der begge er vokset op i Østjylland, men nu bor henholdsvis i København og i Los Angeles kommer og spiller, synger og fortæller om hverdagslivet om det store i det små, kampene, sejrene, rejserne, drømmene, kærligheden m.m. Ved denne udvidede living room concert spiller musikerne en række helt nye, engelsksprogede sange i genrene folk/americana og pop/soul, og de deler skæve historier og musikalske rejser og om sangenes tilbliven. Det vil være muligt at købe signerede eksemplarer af deres albums. LIVING ROOM KONCERT med Amalie Riis og MortenKjær Onsdag d. 5. oktober kl : Living room concerts eller huskoncerterer måske den ældste koncertform, der findes, og musikere har længe før der blev bygget scener og spillesteder underholdt mindre, private forsamlinger af mennesker. Også i dag vælger musikere at spille deres musik under disse form, der skaber en særlig samhørighed og nærvær mellem de deltagende. Konceptet er særligt populært i USA, men Amalie Riis og Morten Kjær, der begge er professionelle sangere og sangskrivere med en stribe CAFEKONCERT Søndag d. 30. oktober kl. 16: En eftermiddag med irsk folkemusik. Denne søndag eftermiddag får vores organist Eigil selskab af sin mor, Marianne Møller, som han deler interessen for irsk folkemusik med. Vi skal høre musik for tin whistle (fløjte) og klaver. Dertil skal vi synge kendte irske folkesange - de fleste af dem med dansk tekst. Ind imellem musikken og sangene vil Marianne fortælle om den særlige irske folkemusik, dens instrumenter, tradition og historie. Marianne Møller, tin whistle (fløjte), Eigil Møller, klaver. GRATIS ADGANG TIL ALLE KONCERTER Layout: Suzanne Fog v/ Tryk: Frydenberg A/S - Tlf:

5 GLIMT Juniorkonfirmandernes Himmelfart Anna kirkes kreative juniorkonfirmander SOGNEDAGE Juniorkonfirmandernes malerier I al sin glans... Søndag d. 4. sept. kl : Du må forlade båden, hvis du vil gå på vandet! Efter gudstjeneste og kirkefrokost kommer præst, forfatter og foredragsholder, Niels Johansen, der har udgivet romaner, noveller og fortællinger for børn og voksne, skrevet digte, salmer og viser og trækker streger til et portræt af Peter og Paulus. Søndag d. 2. okt. kl : Denne sognedag er musikken i centrum. Dagen starter med en gudstjeneste, hvor fløjtenist Rikke Høyer medvirker. Rikke er uddannet fra konservatoriet i Malmø og studerer nu i solistklassen på konservatoriet i Odense. Til daglig assisterer Rikke i Malmø Operaorkester. Måske vil nogle af jer kunne genkende Rikke, da hun bor på Nørrebro og øver sig i Anna Kirke. Efter gudstjenesten er der kirkefrokost efterfulgt af foredrag ved Andreas Busk-Jepsen. Andreas studerer lydkunst og elektronisk musik på Tonespaceuddannelsen, der hører under musikkonservatoriet i Esbjerg. Andreas vil fortælle om sin musik og om nogle af sine projekter. Tilhørende vil bl.a. få svar på, om man kan skabe musik ved at ødelægge et flygel og bruge robotstøvsugere som musikere. Vi kommer også til at høre eksempler på det, som Andreas laver. Søndag d. 6. nov. kl : Efter gudstjenesten og kirkefrokost kommer lektor på Det teologiske Fakultet, Søren Holst. Hvad i al verden er meningen, Gud? - sådan har man tit lyst til at spørge, og i Bibelen var der én, der gjorde det. Hovedpersonen i Jobs Bog tog alle tiders største problem ved vingebenet: Hvor kommer lidelse og ondskab fra? Han udfordrede de gængse holdninger, gav de pæne teologer én på lampen - og fik faktisk til sidst svar af Vorherre. Et svar der kom bag på både Job og hans mere artige bekendte. Søndag d. 4. dec. kl : På kirkens fødselsdag er der efter højmesse og kirkefrokost foredrag med titlen: Hvad har vi lært efter d. 11/ Har vi glemt at se mennesket i ondskaben? - en refleksion over terrorindsatsen og dens indflydelse på den vestlige verden. Hans Jørgen Bonnichsen tidligere chefkriminalinspektør hos Rigspolitichefen og tidligere operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET). Efter sin pensionering har han været en ofte brugt kommentator og debattør i danske medier.

6 for K9 - FDF 100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST HOLDER VI FESTGUDSTJENESTE KL Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten Skjold, hvor festen fortsætter med spisning, musik og underholdning. Der er tænkt på alle så både børn og voksne kan få en dejlig fødselsdagsfest i den smukke natur. Vi regner med at køre tilbage til kirken kl Vel mødt Anna sogns menighedsråd og præster OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER - se omtale andet sted i kirkebladet AUGUST Onsdag d. 24. august kl : Søndag d. 28. august kl : 100 års fødselsdagsfest for FDF K 9 SEPTEMBER Søndag d. 4. september kl : Gudstjeneste med efterfølgende Onsdag d. 7. september kl : Torsdag d. 8. september kl : Koncert med ReChoired Onsdag d. 14. september kl : babysalmesang Onsdag d. 21. september kl : Onsdag d. 21. september kl : Guddommelig pasta gudstjeneste for børn og voksne med efterfølgende spisning Lørdag d. 24. september kl : Babyrytmik Onsdag d. 28. september kl : OKTOBER Søndag d. 2. oktober kl : Gudstjeneste med efterfølgende Onsdag d. 5. oktober kl : Onsdag d. 5. oktober kl : Living room koncert v/ Amalie Riis og Morten Kjær Onsdag d. 12. oktober kl : Onsdag d. 19. oktober kl : Søndag d. 23. oktober kl : Barn-voksengudstjeneste gudstjeneste for børn og voksne med efterfølgende spisning Onsdag d. 26. oktober kl : babysalmesang Lørdag d. 29. oktober kl : Babyrytmik Søndag d. 30. oktober kl : Koncertcafe: irsk folkemusik NOVEMBER Onsdag d. 2. november kl : Søndag d. 6. november kl : Gudstjeneste med efterfølgende Onsdag d. 9. november kl : Fredag d. 11 søndag d. 13. november: Konfirmandbesøg fra Varnæs Onsdag d. 16. november kl : Onsdag d. 16. november kl : Guddommelig pasta gudstjeneste for børn og voksne med efterfølgende spisning Onsdag d. 23. november kl : Lørdag d. 26. november kl : Babyrytmik Søndag d. 27. november kl : Kravlegudstjeneste DECEMBER Søndag d. 4. december kl : Kirkens fødselsdag. Gudstjeneste med efterfølgende Søndag d. 18. december kl : Barn-voksengudstjeneste voksne med efterfølgende spisning Tirsdag d. 20. december kl : Juleafslutning for Dronning Louises Asyl Mandag d. 26. december kl : Julefest i kirken

7 AUGUST - DECEMBER 2011 GUDSTJENESTELISTE Søndag d. 28. august kl : 100 års fødselsdagsgudstjeneste for FDF K s.e.trin, Lukasevangeliet 19, Prædikant: Flemming Jensen. Liturger: kirkens præster Efter gudstjenesten tager vi sammen ud til hytten Skjold, hvor vi holder fødselsdagsfest. Søndag d. 4. september kl : 11.s.e.trin, Lukasevangeliet 18, 9-14, Jonna Dalsgaard Efter gudstjenesten er der Søndag d. 11. september kl : 12.s.e.trin, Markusevangeliet 7, 31-37, Susanne Voss Pedersen Søndag d. 18. september kl : Konfirmation. 13.s.e.trin, Lukasevangeliet 10, 23-37, Susanne Voss Pedersen Onsdag d. 21. september kl : Guddommelig pasta voksne. Efter gudstjenesten spiser vi aftensmad sammen. Søndag d. 25. september kl : 14.s.e.trin, Lukasevangeliet 17, 11-19, Jonna Dalsgaard Søndag d. 2. oktober kl : 15.s.e.trin, Matthæusevangeliet 6, 24-34, Susanne Voss Pedersen. Efter gudstjenesten er der Søndag d. 13. november kl : Gudstjeneste sammen med konfirmander på Nørrebro og Varnæs. 21.s.e.trin, Johannesevangeliet 4, 46-53, begge præster og Povl Callesen Onsdag d. 16. november kl : Guddommelig pasta voksne. Efter gudstjenesten spiser vi aftensmad sammen. Søndag d. 20. november kl : Sidste s. i kirkeåret, Matthæusevangeliet 25, 31-46, Susanne Voss Pedersen 27. november kl : 1.s.i advent, Lukasevangeliet 4, 16-30, Jonna Dalsgaard Søndag d. 27. november kl : Kravlegudstjeneste Søndag d.4. december kl : Kirkens fødselsdag. 2.s.i advent, Matthæusevangeliet 25, 1-13, begge præster. Efter gudstjenesten er der kirkefrokost og sognedag. Søndag d. 11. december kl : 3.s.i advent, Lukasevangeliet 1, 67-80, Susanne Voss Pedersen Søndag d. 18. december kl : 4.s. i advent, Johannesevangeliet 3, 25-36, Jonna Dalsgaard Kirkebladet udgives af Anna Sogns menighedsråd Redaktion: Sognepræsterne i Anna kirke Søndag d. 9. oktober kl : 16.s.e.trin, Lukasevangeliet 7, 11-17, Susanne Voss Pedersen Søndag d. 16.oktober kl : 17.s.e.trin, Lukasevangeliet 14, 1-11, Jonna Dalsgaard Søndag d. 23. oktober kl : 18.s.e.trin, Matthæusevangeliet 22, 34-46, Jonna Dalsgaard Søndag d. 23. oktober kl : Barn-voksengudstjeneste voksne. Efter gudstjenesten spiser vi aftensmad sammen Søndag d. 30. oktober kl : 19.s.e.trin, Markusevangeliet 2, 1-12, Susanne Voss Pedersen Søndag d. 6. november kl : Alle Helgens Dag., Matthæusevangeliet 5, 1-12, begge præster. Efter gudstjenesten er der Søndag d. 18. december kl : Barn-voksengudstjeneste- gudstjeneste for børn og voksne. Efter gudstjenesten spiser vi aftensmad sammen. Tirsdag d. 20. december kl : Juleafslutning for Dronning Louises asyl Lørdag d. 24. december kl : Juleaften, Lukasevangeliet 2, 1-14, Jonna Dalsgaard Søndag d. 25. december kl : Juledag, Johannesevangeliet 1, 1-14, Susanne Voss Pedersen Mandag d. 26. december kl : Fælles provstigudstjeneste i Simeon Kirke Søndag d. 1. januar kl : Nytårsdag, Matthæusevangeliet 6, 5-13, Susanne Voss Pedersen

8 ANNA SOGNS KIRKEBLAD Sognepræst Susanne Voss Nielsen Pedersen Jagtvej 23 B, 2, 2200 København N Tlf: Mail: Træffes i kirkens sakristi: Tirsdag og fredag kl på tlf: Onsdag kl og torsdag kl på tlf: I øvrigt efter aftale Mandag ingen træffetid Sognepræst Sognepræst (med forpligtelse til at varetage funktionen som stiftspræst for mission i Københavns Stift). Jonna Dalsgaard Hvidovrevej 10, st.th., 2610 Rødovre Tlf: Mobil: Mail: Træffes i kirkens sakristi, Onsdag og torsdag kl på tlf: / Tirsdag og fredag kl på tlf: / I øvrigt efter aftale Mandag ingen træffetid Kirkekontoret / kordegn Bo Høgh Rasmussen tlf Man- til fredag kl torsdag tillige kl Mail: TRÆFFETIDER Kirketjenere Linda Førslev Pedersen Mobil: Claus Christensen Træffes i kirken: Mandag-fredag kl Tlf.: Sognemedhjælper Nina Tlf.: Menighedsrådets formand Knud Rostgaard Mail: Tlf.: Næstformand Bente Johanson Kirkeværge Tove Vangsgaard Kontaktperson Susan Mathiesen Kasserer Vibeke Johansen Menighedsplejen Henvendelse til præsterne i træffetiden Organist Eigil Møller Tlf.: Flere oplysninger kan findes på: FDF K9 Nørrebro Kontakt: Leif Sonntag Tlf: for flere oplysninger JULEHJÆLP kan søges hos Anna Sogns Menighedspleje fra 1. december. Henvendelse til præsterne KULTURNAT DEN 14. OKTOBER Igen i år er der kulturnat i København fredag inden skolernes efterårsferie. Anna kirke er en del af kulturnatten og håber, at møde sognet og andre nysgerrige københavnere, når vi 14. oktober åbner kirken ved aftenstide.. Vi begynder kl med en familie-venlig tur rundt i kirken.. se og hør om altertavlen, det gamle trampe-klokkeværk,- betræd prædikestolen og kig ind i orglet.. måske gemmer der sig tre musikanter?? Senere på aftenen kan alle slappe af i kirkerummet, hvor der er højt til loftet.. og bagefter er der musikalske indslag ved sanger Tobias Fensløv og organist Eigil Møller. Kom og tænd et lys i Bjelkes Allé på Kulturnatten!

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE

100 ÅRS FØDSELSDAG DEN 28. AUGUST 2011. for K9 - FDF FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00. er vi alle inviteret til I ANNA KIRKE MAJ - AUGUST 2011 ANNA SOGNS KIRKEBLAD 100 ÅRS FØDSELSDAG for K9 - FDF DEN 28. AUGUST 2011 er vi alle inviteret til FESTGUDSTJENESTE KL. 10.00 I ANNA KIRKE Efter gudstjenesten tager vi sammen ud i hytten

Læs mere

... sagde de i gamle dage, hvor de døde blev begravet i kirkerummene, med dødningehoveder..

... sagde de i gamle dage, hvor de døde blev begravet i kirkerummene, med dødningehoveder.. MAJ - AUGUST 2014 ANNA SOGNS KIRKEBLAD MEMENTO MORI HUSK DU SKAL DØ... Kirkebladet udgives af Anna Sogns menighedsråd Redaktion: Sognepræsterne i Anna kirke... sagde de i gamle dage, hvor de døde blev

Læs mere

Godt nytår og god arbejdslyst!

Godt nytår og god arbejdslyst! R K E B T L A D E J a n u a r - A p r i l 2 0 K I 1 5 Godt nytår og god arbejdslyst! I Anna Kirke er det ikke kun erindringsbilleder af en fin jul og et hæsblæsende nytår, der er på nethinden. Vi fejrede

Læs mere

E R E M. 2 5 - J a n P T S E D E L A E B K R K I. www.annakirke.dk

E R E M. 2 5 - J a n P T S E D E L A E B K R K I. www.annakirke.dk R K I 2 0 1 6 S E P T E M P E R 2 0 1 5 - J a n T D E L A u a E B r K Håb for fladmaste... Der er så meget, der kan trykke.. lyder de første ord i en sang, som synges ofte,-en sang om at lege i livstræets

Læs mere

VIL DU SYNGE MED? SANGAFTENER KORDEGN KONTORET ER FLYTTET, MEN KIRKEN ER STADIG ÅBEN!... SE UNDER TRÆFFETIDER

VIL DU SYNGE MED? SANGAFTENER KORDEGN KONTORET ER FLYTTET, MEN KIRKEN ER STADIG ÅBEN!... SE UNDER TRÆFFETIDER KORDEGN KONTORET ER FLYTTET, MEN KIRKEN ER STADIG ÅBEN!... SE UNDER TRÆFFETIDER ANNA SOGNS KIRKEBLAD JANUAR - APRIL 2014 VIL DU SYNGE MED? Her i foråret vil vi som noget nyt holde fælles sangaftener i

Læs mere

Om 100 år er alting glemt

Om 100 år er alting glemt JANUAR - APRIL 2014 Om 100 år er alting glemt - sådan lyder et gammelt ordsprog. Men sådan er det ikke i Anna kirke. Vi glemmer ikke alle de mennesker, som gennem de sidste 100 år har lagt energi, vist

Læs mere

DET KOMMER AN PÅ DIG... Anna Kirke Bjelkes Allé 19-21 2200 København N www.annakirke.dk

DET KOMMER AN PÅ DIG... Anna Kirke Bjelkes Allé 19-21 2200 København N www.annakirke.dk JANUAR - APRIL 2012 DET KOMMER AN PÅ DIG... Jeg tror, at alle mennesker i hukommelsen har historier, som de aldrig glemmer.. og aldrig bliver færdige med. Det kan være eventyret, som blev fortalt til os,

Læs mere

TØR DU STIGE OMBORD? Anna Kirke - Bjelkes Allé 19-21 - 2200 København N www.annakirke.dk

TØR DU STIGE OMBORD? Anna Kirke - Bjelkes Allé 19-21 - 2200 København N www.annakirke.dk MAJ - AUGUST 2012 Kirkebladet udgives af Anna Sogns menighedsråd Redaktion: Sognepræsterne i Anna kirke TØR DU STIGE OMBORD? Sådan lyder overskriften på et TV-program, der mindes og igen beskriver den

Læs mere

STRØMMENDE ØDSELHED. Der bliver helt stille et kort øjeblik. En pinlig tavshed, da døren langsomt går op, og en kvinde kommer til syne i døren.

STRØMMENDE ØDSELHED. Der bliver helt stille et kort øjeblik. En pinlig tavshed, da døren langsomt går op, og en kvinde kommer til syne i døren. MAJ - AUGUST 2010 Kirkebladet udgives af Anna Sogns menighedsråd Redaktion: Sognepræsterne i Anna kirke STRØMMENDE ØDSELHED Der bliver helt stille et kort øjeblik. En pinlig tavshed, da døren langsomt

Læs mere

Det er. dit valg! Så du inviteres. Valget er dit. KULTURELLE MARKEDSDAGE BABYSALMESANG KULTURNAT KONCERTER MENIGHEDSRÅDSVALG BARN-VOKSENGUDSTJENESTER

Det er. dit valg! Så du inviteres. Valget er dit. KULTURELLE MARKEDSDAGE BABYSALMESANG KULTURNAT KONCERTER MENIGHEDSRÅDSVALG BARN-VOKSENGUDSTJENESTER BABYSALMESANG KONCERTER Det er KULTURNAT KULTURELLE MARKEDSDAGE MENIGHEDSRÅDSVALG AUGUST - DECEMBER 2008 STUDIEKREDS BARN-VOKSENGUDSTJENESTER KULTURELLE MARKEDSDAGE SOMMERFEST Når solen stråler fra en

Læs mere

Mon brikkerne. Forleden havde jeg. Indtil nu har et omfattende. falder på plads de rigtige steder?... Anna Kirke Bjelkes Allé 19-21 2200 København N

Mon brikkerne. Forleden havde jeg. Indtil nu har et omfattende. falder på plads de rigtige steder?... Anna Kirke Bjelkes Allé 19-21 2200 København N Mon brikkerne falder på plads de rigtige steder?... APRIL - AUGUST 2008 Forleden havde jeg fornøjelsen af at have 60-70 børn i alderen 6-10 år til morgenandagt i Blågårds kirken. Børnene er elever på Sct.

Læs mere

Hvad er dét, der gør, at vi går med. ...en nytårshilsen til Anna Sogn. n u - m K E R E T A D B L 2 K I 6

Hvad er dét, der gør, at vi går med. ...en nytårshilsen til Anna Sogn. n u - m K E R E T A D B L 2 K I 6 B L A D E T j a n u a r - m a j K E R 2 0 1 K I 6 Hvad er dét, der gør, at vi går med...en nytårshilsen til Anna Sogn I skrivende stund er vi stadig ikke færdige med at lave statistik for Anna kirke for

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

NYE TIDER! NYE TIDER! NYE TIDER!

NYE TIDER! NYE TIDER! NYE TIDER! SEPTEMPER 2013 - JANUAR 2014 NYE TIDER! NYE TIDER! NYE TIDER!!"#$%&'&%#()*#+%#$%,#)-.# at vende sig ind mod væggen og stirre blindt på sine lukkede øjenlåg Nej vend dig mod farverne mæng dig med lyset

Læs mere

Anna Kirke Bjelkes Allé 19-21 2200 København N

Anna Kirke Bjelkes Allé 19-21 2200 København N DECEMBER 2007 APRIL 2008 ANNA SOGNS KIRKEBLAD Fusionernes tid Det begyndte for år tilbage i det private erhvervsliv. De fleste af os lagde vist først mærke til det, da vores bank pludselig hed noget andet..

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

Du vil headhuntes. I september slår vi dørene Fair nok. gerne invitere dig til valgflæsk, Særligt håndarbejde, fælleskøkken

Du vil headhuntes. I september slår vi dørene Fair nok. gerne invitere dig til valgflæsk, Særligt håndarbejde, fælleskøkken SIDE 1 ANNA KIRKEBLAD SEPTEMBER 2016- JANUAR 2017 Anna Kirke din grønne kirke på ydre Nørrebro! Anna Kirke har netop i skrivende stund kvalificeret sig til at kalde sig grøn kirke og indgår nu i et netværk

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2015 juli august september Indhold: Skelagerparken 2 25 års jubilæum 3 Kalender 4-5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6 Ny biskop 7 Praktiske oplysninger

Læs mere

I gode rammer fortsat... Historien er en kærlighedshistorie,-

I gode rammer fortsat... Historien er en kærlighedshistorie,- I gode rammer fortsat... Historien er en kærlighedshistorie,- en beretning om Gud, der tabte sit hjerte til sin skabning,- og derfor sendte sit hjerte,- sit barn,- i kød og blod til os.. Gud blev selv

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

TRÆFFETIDER MENIGHEDSRÅDSMØDER KULTURELLE MARKEDSDAGE

TRÆFFETIDER MENIGHEDSRÅDSMØDER KULTURELLE MARKEDSDAGE TRÆFFETIDER Sognepræst Susanne Voss Nielsen Pedersen Jagtvej 23 B, 2, 2200 København N Tlf: 35 85 71 77 Mail: svp@km.dk Træffes i kirkens sakristi: Tirsdag og fredag kl. 10-11 på tlf: 35 82 14 17 Onsdag

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

På stjernetæpper lyseblå skal glade vi til kirke gå. Halleluja, halleluja!

På stjernetæpper lyseblå skal glade vi til kirke gå. Halleluja, halleluja! Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Klaus Møller, organist

Læs mere

Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016

Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016 Konfirmationen i Jakobskirken Store Bededag, fredag d. 22. april 2016 Vejledning til familien Glæden er stor, når vi fejrer konfirmation og fester sammen med vores unge mennesker. Det er herligt at se,

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201 Nu falmer skoven trindt om land Mel.: Johan H. Nebelong 1889 Jeg ved et evigt Himmerig 1) Nu falmer skoven trindt om

Læs mere

Et lille menneske... en STOR forskel

Et lille menneske... en STOR forskel Anna Kirke * Bjelkes Allé 19-21 * 2200 København N DECEMBER 2009 APRIL 2210 ANNA SOGNS KIRKEBLAD Et lille menneske... en STOR forskel Der er nok at bekymre sig om.. Tegnene er tydelige: global opvarmning,

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og altid over det ene og det andet. Den gør det kun for

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke 2013 En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke Sct. Pauls Kirke har en række tilbud og aktiviteter, der foregår i og ud fra kirkens sognehus. Fælles

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

A J - S E P T E M B I R E R N A N

A J - S E P T E M B I R E R N A N A SIDE 1 K E B L A D M A J - S E P T E M B I R K E R N A N 2 0 1 6 Det ånder himmelsk over støvet Det ånder himmelsk over støvet, det vifter hjemligt gennem løvet, det lufter lifligt under sky fra Paradis,

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Koncert. Udflugt. for voksne. In Consort. Halloween. Mikkelsdag. Kristendom. kirkebladet for hvidovre sogn. og øen Nyord.

Koncert. Udflugt. for voksne. In Consort. Halloween. Mikkelsdag. Kristendom. kirkebladet for hvidovre sogn. og øen Nyord. kirkebladet for hvidovre sogn In Consort Koncert med blokfløjtenister September-oktober 2014 Udflugt til Udby og Møns Klint og øen Nyord Halloween Græskar og aftensang for hele familien Kristendom for

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 34. årgang Nr. 4 December 2014 Hyggeklubben holder juleferie fra d. 4. december, vi begynder igen d. 15. januar kl. 13.00. Bemærk det nye mødetidspunkt.

Læs mere

Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech

Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech I Himmerige er der ikke noget centrum med de bedste pladser som var

Læs mere

kirkebladet for hvidovre sogn

kirkebladet for hvidovre sogn kirkebladet for hvidovre sogn Maj - juli 2015 Gudstjeneste under åben himmel 2. pinsedag kl. 11.00 www.hvidovrekirke.dk HØJMESSER OG GUDSTJENESTER MAJ-JULI 2015 Kl. 10.00 hvor intet andet anføres MAJ 1.

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2016-17 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015

Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015 Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015 Navn: Klasse: Jeg er døbt i Kirke d. Jeg bliver konfirmeret i Nexø kirke d. Min kirkegang Nr Søndagens navn Kirke Præstens underskrift 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Læs mere

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK

Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16. Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK Velkommen til CHRISTIANSKIRKEN INFORMATION OM AKTIVITETER 2015/16 Christianskirken CHRISTIANSKIRKEN.DK En palet af gudstjenester Alle mennesker er forskellige. Derfor tilbyder Christianskirken en bred

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2014

Kirkenyt juli og august 2014 Kirkenyt juli og august 2014 Foredrag om Brasilien Hør Marie Sødertoft Pedersen fortælle om sine begivenhedsrige rejser i Brasilien. Hun holder foredrag i kirken onsdag den 13. august. Gudstjeneste under

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

Nørklere: Strik og gør en forskel Ønske- og rockgudstjeneste Nr. Herlev kirke skal være grøn Accessories

Nørklere: Strik og gør en forskel Ønske- og rockgudstjeneste Nr. Herlev kirke skal være grøn Accessories September 2013 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Nørklere: Strik og gør en forskel Ønske- og rockgudstjeneste Nr. Herlev kirke skal være grøn Accessories Hvem finder jeg hvor? Sognepræst Lyngevej

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst

15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst 15. søndag efter trinitatis II konfirmandvelkomst Når vi ser en film eller læser en rigtig god bog, sker der tit det, at vi kommer til at identificere os med en af figurerne. Det er som regel den, vi synes

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 47. ÅRGANG NR. 3 JUNI - SEPTEMBER 2016 Kære konfirmander, kære faddere, familie, kære konfirmationsgæster Forårssolen skinner og fla get er hejst. Her ved kirken og rundt omkring

Læs mere

BROSTENEN Kingos Kirkes Nyhedsbrev September 2015

BROSTENEN Kingos Kirkes Nyhedsbrev September 2015 BROSTENEN Kingos Kirkes Nyhedsbrev September 2015 Aksum Kirke, Etiopien I dette nummer Gudstjenester Andre arrangementer Sæsonstart Konfirmationsforberedelse Kirkeklub Åbent Bibelstudie Kvindecafé Northern

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Islebjerg Kirke. Nyt hold til babysalmesang. Nyhedsbrev. September Menighedsrådet. Husk orienteringsmødet

Islebjerg Kirke. Nyt hold til babysalmesang. Nyhedsbrev. September Menighedsrådet. Husk orienteringsmødet Nyhedsbrev Islebjerg Kirke September 2014 Velkommen til september måneds nyhedsbrev fra Islebjerg Kirke. Alle kan få nyhedsbrevet sendt som mail ved at sende en mailadresse til kirkekontoret islebjerg.sogn@km.dk.

Læs mere

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række.

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 37. årgang Nr. 15 Oktober - November - December 2015 Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Sådan sagde den fornyligt afdøde Niels Henrik Arendt,

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Julen 2014 & Nytåret 2015 i Sparkær & Gammelstrup kirker Syng julen ind i Gammelstrup Torsdag d. 27. nov. kl. 19.00 i Gammelstrup kirke En meget stemningsfyldt indledning af adventstiden,

Læs mere

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges

September 2014. Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn. Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges September 2014 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Koncert og Rock-gudstjeneste Småkagebager søges Forårets konfirmander For gavernes skyld? 44 nye konfirmander tjekkede sammen med deres forældre ind

Læs mere

Kirkenyt maj og juni 2015

Kirkenyt maj og juni 2015 Kirkenyt maj og juni 2015 Tag med på sommerudflugt Spændende seværdigheder og hyggelig middag - tag med kirken på sommerudflugt den 18. juni. Turen går til Nedre Dråby Kirke, Jægerspris Slot, J. F. Willumsens

Læs mere

kirkebladet for hvidovre sogn

kirkebladet for hvidovre sogn kirkebladet for hvidovre sogn Allehelgens søndag November-december 2012 Sebastian Dorset Kirkehøjskolen Skt. Nikolausvesper ved mette ladefoged Hvidovre Kirke www.hvidovrekirke.dk Maria Magdalene Kirken

Læs mere

S C T. M O R T E N S S O G N

S C T. M O R T E N S S O G N KIRKEBLADET S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 3 September-november 2015 Menighedsudvalget Efterår 2015 Udflugt, musik, sang og foredrag Udflugt tirsdag d. 1. september kl. 13.00-18.00 med afgang

Læs mere

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN Juleaften 2014, Hurup Lukas 2, 1-14 Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN De fleste af os her i Hurup kirke i eftermiddag har glædet os

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Folkekirken i Gladsaxe kom indenfor! Spaghetti-gudstjeneste Søborgmagle Kirke... 1 Første gang: onsdag den 27. august kl. 17.30 Kirkerne i Gladsaxe kommune prøver

Læs mere

VELKOMMEN TIL GELLERUP KIRKEDAGE

VELKOMMEN TIL GELLERUP KIRKEDAGE 2015 26.-27. sep. VELKOMMEN TIL GELLERUP KIRKEDAGE EN DEL AF NOGET STØRRE Det er for os, der holder af fællesskab på kryds og tværs. Program lørdag 9.30-10.00 Morgenkaffe m. check in. 10.00-10.30 Morgensang

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

Kirken har fødselsdag!

Kirken har fødselsdag! maj / juni 2013 Kirken har fødselsdag! Pinsedag for næsten 2000 år siden, blev kirken født med de første kristne i Jerusalem. Hvis vi skruer tiden frem og flytter vores blik til Danmark, så kan vi se at

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Søndag den 30 november kl : Syng advent ind.

Søndag den 30 november kl : Syng advent ind. Søndag den 30 november kl. 14.00: Syng advent ind. "Julen har bragt velsignet bud, nu glædes gamle og unge." 1. søndag i advent tænder vi det første lys i adventskransen, og vi tænder lys i juletræerne

Læs mere

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen

BØRN. Foto: Niels Busch. Foto: Thomas H. Nielsen. Foto: Thomas H. Nielsen BØRN Onsdag kl. 11.00. Dog sommerferie: 18/6-6/8 BABYSALMESANG Til babysalmesang i Frederiksholm Kirke fyldes kirken med musik og rytmik for alle babyer mellem 0 og 1 år. Vi hygger, synger et par salmer

Læs mere

Aktivitetsprogram. Efterår 2013. Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne. Hørning. Mesing. Veng. Blegind. Adslev

Aktivitetsprogram. Efterår 2013. Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne. Hørning. Mesing. Veng. Blegind. Adslev Efterår 2013 Hørning Mesing Veng Blegind Adslev Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne Aktivitetsprogram August Konfirmandindskrivning søndag den 18. august kl. 11.00 i Veng kirke Gudstjeneste,

Læs mere

Nr.9. Sept. - oktober. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Kl. 10.30 Høstguds- tjeneste Kl. 10.30 Kl.12.15 Kl. 10.

Nr.9. Sept. - oktober. 2015  Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Kl. 10.30 Høstguds- tjeneste Kl. 10.30  Kl.12.15 Kl. 10. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.9. 1 Sept. - oktober. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 27. september 17. søndag efter Høstgudstjeneste Kl. 10.30 Gudstjeneste ved Birgit Lundholm,

Læs mere

Ølstykke Sogn. Ølstykke & Udlejre Kirker. Nyt fra. April Maj Juni Juli Aug. Sept.

Ølstykke Sogn. Ølstykke & Udlejre Kirker. Nyt fra. April Maj Juni Juli Aug. Sept. Nyt fra Ølstykke Sogn Ølstykke & Udlejre Kirker 1 Indhold Menighedsrådets vision 3-4 Arrangementer 5 Aktiviteter i sognet 6-7 2 0 1 4 April Maj Juni Juli Aug. Sept. Adresser Kirkens præster: Træffes efter

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August IRKE nyt God sommer! 40. årgang Nr. 3 2013 Juni - Juli - August Konfirmand 2014? Jeg har nu åbnet for indskrivning af kommende konfirmander bosiddende i enten Kullerup eller Vindinge Sogn. Det vil sige,

Læs mere

Valgfag på Feldballe Friskole

Valgfag på Feldballe Friskole Valgfag på Feldballe Friskole For elever i fritidsordningen på Feldballe Friskole bliver der nu flere valgfag at vælge imellem i løbet af året. I dette lille hæfte kan du se hvilke aktiviteter det handler

Læs mere

JUL. Foto: Nathalie Babineau Griffiths

JUL. Foto: Nathalie Babineau Griffiths JUL Foto: Nathalie Babineau Griffiths Tirsdag d. 9. december kl. 17.00 JUL FOR GADENS VENNER Præst Mogens Hagen afholder en hyggelig gudstjeneste, hvor hunde også er velkomne. Efter gudstjenesten sætter

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 51. årg. 2014 September Oktober November Høst Afskedsreception Syng sammen Koncert Musikgudstjenester Alle Helgen Velkommen til årets konfirmander

Læs mere

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Der er i disse sommerdage et gyldent lys over aftnerne. Det lægger sig hen over landskabet

Læs mere

nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr December Januar Februar

nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr December Januar Februar IRKE nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr. 1 2015-2016 December Januar Februar »Hvad laver I egentlig til hverdag?«det spørgsmål fik vores præst af en dåbsgæst for nylig. Det enkle svar ville være:»følg

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 50. årg. 2013 September Oktober November Velkommen til vores nye organist Med stor glæde kan vi nu byde Lone Vandt velkommen som vores nye organist

Læs mere

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Hvorfor mødes vi her? 41... Menighedsrådet aflægger beretning om rådets virksomhed i det forløbne år og orienterer om den planlagte virksomhed i det kommende år. Beretning

Læs mere

Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015

Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015 Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015 Julehjælp Det er igen i år muligt at søge julehjælp fra Asnæs sogns menighedspleje. Julehjælpen består af en række udvalgte madvarer til julemiddagen

Læs mere