Historien bag Hotel Amerika Fra blindehjem til hotel

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Historien bag Hotel Amerika Fra blindehjem til hotel"

Transkript

1 Historien bag Hotel Amerika Fra blindehjem til hotel

2 Fra blindehjem til hotel Lidt af historien bag Hotel Amerika Den 8. juni år 1937 blev en mærkedag for Dansk Blindesamfund, da man på denne dag kunne indvie det første blindehjem herhjemme, der skulle anvendes som ferie- og rekreationshjem og senere som kursuscenter. 26 år tidligere på samme dato den 8. juni 1911 var organisationen Dansk Blindesamfund blevet dannet med det formål, at blinde i højere grad skulle kunne bestemme over eget liv. Tidligere var al blindehjælp fattighjælp. I 1914 skete der under påvirkning af Dansk Blindesamfund en ændring af fattigloven således, at hjælpen til blinde ikke længere fik karakter af fattighjælp, men blev en reel understøttelse. I 1924 fik Dansk Blindesamfund sit eget hus, Folkets Gave, i København; huset var resultatet af en landsindsamling, og fra 1926 modtog Dansk Blindesamfund et årligt statstilskud, som udtryk for statens anerkendelse af foreningens arbejde. Efterfølgende lykkedes det Dansk Blindesamfund, at forbedre flere forhold for blinde medborgere. Et beundringsværdigt initiativ fra Dansk Blindesamfund blev organisationens Solgaveindsamling, der opfordrede de mange seende borgere i landet, der nød det privilegium et sundt syn giver, til at bidrage med kontanter, dvs. en Solgave til fordel for de svagtseende eller blinde medborgere. Dette medførte, at man i midten af 1930 erne kunne uddanne de første blinde korrespondenter og få år senere de første fysioterapeuter. På dette tidspunkt opstod interessen for at bygge et feriehjem for blinde og svagtseende, og drøftelser af mulige planer gik i gang. Siden 1920 havde man i Hobro afholdt en årlig Ambulancefest (kaldet Ambufesten ) kun afbrudt af den tyske besættelse af Danmark Oprindelig blev festen afholdt for at skaffe byen en ambulance, men efter det formål var opfyldt, fortsatte Ambulance Komiteen sit arbejde, og alle efterfølgende Ambulancedage har haft til formål at skabe overskud, som gives som donationer til sociale, humanitære og kulturelle formål.

3 Ambulance Komiteen tilbød Dansk Blindesamfund en passende stor og velbeliggende grund i Østerskoven tæt ved Mariager fjord, og komiteen donerede samtidig ca kr. til at påbegynde byggeriet af et ferieblindehjem. Den 8. juni 1937 kunne man så indvie Dansk Blindesamfunds første ferieblindehjem i Danmark kaldet Solgavehjemmet. Opførelsen af dette hjem blev også en slags mærkedag for Hobro, idet blindehjemmet blev det første af den række hjem, der siden fulgte på sydsiden af Mariager fjord, og som bevirkede, at Hobro fik tilnavnet hjemmenes by. Solgavehjemmet var efter datidens referater monteret med enkle men magelige møbler. Værelserne fandtes på bygningens førstesal: tre dobbeltværelser og seks enkeltværelser med koldt og varmt vand. I stueetagen indrettedes der spisesal og opholdsstue og i forlængelse af sidstnævnte blev der fremskaffet et bibliotek bestående af et halvt hundrede bøger med blindskrift. Interessen for Solgavehjemmet var stor, men pladsen var begrænset, og derfor måtte Dansk Blindesamfund vurdere hvem, der kunne opnå en plads og hvem, der ikke kunne. Solgavehjemmet var det eneste rigtige sted, hvor blinde og svagtseende reelt fik mulighed for at holde ferie. Da Solgavehjemmet kun havde åbent i sommerhalvåret, var det begrænset hvor mange, der kunne komme til at nyde naturen, de gode gåture i skoven samt Solgavehjemmets meget populære keglebane, som på det tidspunkt befandt sig i Rottehullet, der i dag kaldes pejsestuen. I løbet af 1950 erne begyndte Dansk Blindesamfund at holde kurser på Solgavehjemmet, og til det formål udbyggede de Solgavehjemmet af flere omgange, så man også i vinterhalvåret kunne bruge Solgavehjemmet som kursussted. Kurserne var meget forskellige, lige fra senblindekurser til amatørteatrets teaterkurser. Med tiden blev faciliteterne bedre, og med tilbygningen blev der indrettet sauna, og tilbygningen gav Solgavehjemmet mulighed for at skaffe 42 blinde adgang til hjemmet.

4 Den udvidede adgang til hjemmet gav imidlertid også flere og flere problemer for Solgavehjemmet, da stedet egentlig ikke var særlig blindevenligt indrettet. Det var bygget på en skrænt ned til Mariager fjord, gangene var snævre, og trapperne stejle. De fleste af gæsterne, som kom til Solgavehjemmet, kom fra hovedstadsområdet, hvilket gjorde rejsen dyr og lang. Behovet for flere kurser voksede op igennem 1980 erne, og derfor udvidede man endnu engang, hvilket skulle blive den sidste udvidelse, inden Solgavehjemmet lukkede. Den sidste udvidelse blev ikke bygget som en forlængelse af hovedbygningen, hvilket naturligvis ikke var særlig hensigtsmæssigt og specielt ikke om vinteren. Fra midten af 1980 erne undlod man at gøre brug af Solgavehjemmet til kurser, men stedet blev stadig brugt som pensionat, hvor gæsterne var underlagt et tydeligere og mere begrænsende regelsæt. Derfor var der gode grunde til at Dansk Blindesamfund begyndte at undersøge mulighederne for at få et andet kursus- og feriecenter. Hobro Kommune havde prøvet at finde en anden grund i byen på fordelagtige vilkår, da de nødigt ville miste de økonomiske gevinster, hjemmet og dets gæster tilførte byen. Dette lykkedes desværre ikke, og det endte med, at Fuglsang Centret i Fredericia blev Dansk Blindesamfunds nye feriehjem. Mange blinde var utrolig kede af denne beslutning, da de havde mange gode minder fra Solgavehjemmet og havde svært ved at vænne sig til, at lige så gode oplevelser ville kunne fås på et større feriehjem i Fredericia. Beslutningen om at lukke hjemmet bekom ikke Hobro Kommune, der nægtede at købe ejendommen, da Dansk Blindesamfund tilbød kommunen bygningen. Stedet blev derfor udlejet til Dansk Flygtningehjælp for at bruge det som flygtningecenter, efter Dansk Blindesamfund lukkede hjemmet den 8. juni Dette lejemål varede nogle år, herefter opkøbte Hobro Kommune ejendommen, så i sommeren år 1989 kunne Dansk Blindesamfund endegyldigt fokusere på centret i Fredericia og sige farvel til Hobro og Solgavehjemmet. Efterfølgende var hjemmet en kort periode familieplejecenter for voldsramte familier, og da det lukkede ned, valgte Hobro Kommune at sætte det gamle feriehjem, Solgavehjemmet, til salg.

5 Hotel-historien Ove Rasmussen, der ejer gården Skovsgaard, hvis jorder ligger ned til Mariager fjord, strækkende sig i vest fra Hobro Østerskov og østpå ud langs sydsiden af Mariager fjord, havde haft det gamle feriehjem Solgavehjemmet som nabo i mange år. Bygningskomplekset bestod på det tidspunkt af ca m2 delvist nyrestaurerede værelser/lejligheder på et grundareal på ca m2. Da Ove Rasmussen var nabo, havde han en naturlig interesse i, hvad der skulle ske med bygningerne og området, og da det var til salg, købte han det i februar 2003 uden nogen konkret plan for, hvad det skulle anvendes til. Ove Rasmussen har igennem mange år været en meget aktiv forretningsmand i Hobro, og hans virksomheder omfatter: land- og skovbrug, et savværk, et maskinværksted, samt handel med biobrændsel. Han driver tillige en vognmandsforretning, entreprenørforretning, der også varetager restaurering af bygninger, en elinstallationsvirksomhed og et ejendomsselskab med udlejning af boliger til private og erhverv m.v. Ove Rasmussen er uddannet elinstallatør og maskinmester, og derudover har han beskæftiget sig en del med tømrer- og snedkerarbejde, da hans far var tømrer- og snedkermester. Efter at have købt bygningen fik Ove ideen til et hotel. I mange år havde man forgæves forsøgt at få nogen til at drive et hotel i Hobro, da erhvervsvirksomhederne efterlyste et hotel, som de kunne benytte til deres kunder. Oves søn, Jens Rasmussen, ønskede at deltage i hotelprojektet, da det virkede som et spændende projekt og hans samlever Hanne Würtz Rasmussen, interesserede sig for restaurantbranchen. På daværende tidspunkt, drev Hanne sammen med en anden partner Restaurant Fyrkat Møllegård i Hobro. Jens Rasmussen har også en del virksomheder, der omfatter ejendomsudlejning, landbrug i Polen, udvikling og drift af vindmølle- og solparkanlæg i bl.a. Tyskland, Danmark og Polen.

6 Ove og Jens blev efter kontakt med erhvervsrådet og Hobro Kommune enige om, at det var en god idé at bygge et hotel, og man gik i gang med at om- og tilbygge feriehjemmet. Allerede den 1. juni 2003 var 20 værelser klar til udlejning, og den 1. november 2003 åbnede restaurant og selskabslokaler, og lidt senere var der yderligere bygget fire værelser til således, at der nu var 24 værelser. Ove og Jens Rasmussen aftalte med Hanne og en anden partner, at de skulle drive restaurant og køkken, og samtidig overførtes alle bestillinger fra Restaurant Fyrkat Møllegård til Hotel Amerika. Efter at have indhentet forslag og tilbud fra flere firmaer om hotelindretning valgte Ove og Jens Rasmussen selv at stå for indretningen og indkøbene. Ejerne har hentet inspiration til indretning og efterfølgende foretaget indkøb efter mange overvejelser på messebesøg i Sverige, Italien, England og Danmark. I juni 2003 blev det første værelse lejet ud, mens Ove og Hanne på det tidspunkt tog sig af arbejdet på hotellet, og i november 2003 blev Hotel Amerika officielt åbnet. I 2004 blev receptionen og foyeren bygget til, og i 2006 udvidede man yderligere med 36 værelser, endnu et selskabslokale, samt to konferencelokaler. I 2009 foretog man endnu en udvidelse af selskabslokalet, opførte en ny a la carte-restaurant og byggede et helt nyt køkken, da det gamle køkken ikke levede op til den udvidelse, kapacitet og efterspørgsel. Derfor besluttede man også at ansætte en administrerende direktør, der havde kendskab til hotelbranchen. De seneste år er Hotel Amerika i den grad kommet på landkortet, og derfor valgte man i 2014 at påbegynde en ny værelsesfløj, som i første omgang er på seks værelser med mulighed for yderligere udvidelse. Der tilbygges tillige en stor ny a la carte-restaurant til ca. 120 personer.

7 Hvorfor navnet Amerika? Husene beliggende i dette område i Østerskoven blev før i tiden kaldt amerikanerhusene. Betegnelsen skyldes en mandlig beboer her, der i sidste del af 1800-tallet var vendt tilbage til fædrelandet efter at have været bosat i Amerika i en årrække. Han byggede nogle huse på stedet, og når bekendte fra Hobro skulle besøge amerikaneren, sagde man, at man skulle ud at besøge Amerika heraf navnet.

8 ... vi glæder os til at give dig en god oplevelse! Hotel Amerika Amerikavej 48 DK-9500 Hobro Tlf Fax

Åbn op for en verden af muligheder på og omkring hotellet og dets historie i Østerskoven ved smukke Mariager Fjord

Åbn op for en verden af muligheder på og omkring hotellet og dets historie i Østerskoven ved smukke Mariager Fjord Åbn op for en verden af muligheder på og omkring hotellet og dets historie i Østerskoven ved smukke Mariager Fjord Velkommen til Hotel Amerika Hotel Amerika ligger tæt på byen Hobro, men midt i Østerskovens

Læs mere

KU prisliste ekskl. moms. 20% rabat er fratrukket. Konferencer, møder og fester på Fuglsang Herregaard.

KU prisliste ekskl. moms. 20% rabat er fratrukket. Konferencer, møder og fester på Fuglsang Herregaard. Side 1 Konferencer, møder og fester på Fuglsang Herregaard. Priserne dækker såvel faglige arrangementer, som arrangementer for og af KU s personale. Denne prisliste omfatter: Dagsmøder... alt inklusive...2

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2014/0184 afsagt den 5. marts 2015 ****************************** KLAGER UKF (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Bravo Tours A/S Bravo Tours A/S REJSEMÅL

Læs mere

Konferencer, møder og fester på Fuglsang Herregaard.

Konferencer, møder og fester på Fuglsang Herregaard. Side 1 Konferencer, møder og fester på Fuglsang Herregaard. Denne prisliste omfatter: Konference-, møde- og festlokaler.... 2-3 Overnatning. Værelser....4 Forplejning. Måltider....5 Dagsmøder... alt inklusive....6

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

Syddjurs kommune Planafdelingen Lundbergsvej Ebeltoft Att. Randi Sandholm. Vedr. Matr.nr. 70dl Ebeltoft Markjorder Hvide Hus Vej 1

Syddjurs kommune Planafdelingen Lundbergsvej Ebeltoft Att. Randi Sandholm. Vedr. Matr.nr. 70dl Ebeltoft Markjorder Hvide Hus Vej 1 Syddjurs kommune Planafdelingen Lundbergsvej 2 8400 Ebeltoft Att. Randi Sandholm Dato: 12. august 2016 J.nr. 141 074 Vedr. Matr.nr. 70dl Ebeltoft Markjorder Hvide Hus Vej 1 På vegne af DK Invest og Ejendomme

Læs mere

SMUKT BELIGGENDE SKANDERBORGHUS HOTEL. Dyrehaven 3, 8660 Skanderborg Sag 124379

SMUKT BELIGGENDE SKANDERBORGHUS HOTEL. Dyrehaven 3, 8660 Skanderborg Sag 124379 SMUKT BELIGGENDE SKANDERBORGHUS HOTEL Dyrehaven 3, 8660 Skanderborg Sag 124379 INDLEDNING: Hotel Skanderborghus, der blev indviet i 1961 og moderniseret i 1970`erne af Verner Panton, er beliggende Dyrehaven

Læs mere

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K

Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Wilders Plads Ejendomme A/S Strandgade 56, Wilders gård & Strandgade 71, 1401 København K Ejendomme A/S Velkommen til Wilders Plads Ejendomme A/S, som er et familieforetagende i fjerde generation med civiløkonom

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 136/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 136/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 136/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Pattaya, Thailand, 20.1. 2.2.2004 PRIS: I alt kr. 12.798,- KLAGEN ANGÅR: KRAV: Utilfredsstillende

Læs mere

Historien om Julemærket og Julemærkehjemmene

Historien om Julemærket og Julemærkehjemmene Historien om Julemærket og Julemærkehjemmene I over 100 år har Julemærkehjemmene hjulpet udsatte børn. I starten var udfordringen tuberkulose. I dag handler det om at hjælpe børn mod mobning, ensomhed

Læs mere

Ophold. på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser

Ophold. på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser Ophold på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser Smuk beliggenhed Imponerende arkitektur Hotel Koldingfjord ligger midt i den smukkeste natur omkranset af 25 ha fredskov og direkte ned til Kolding

Læs mere

Agenda. 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning

Agenda. 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning Agenda Program Facilitator 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning 9:10-9:30 Introduktion til projektet og de overordnede mål herunder: Vækstpotentiale i erhvervet Specielle forhold

Læs mere

Bilag G: Transskription af interview med kunde 6 Tina Weilert

Bilag G: Transskription af interview med kunde 6 Tina Weilert Bilag G: Transskription af interview med kunde 6 Tina Weilert Tina er salgschef i kursusvirksomheden LearningLink i Viborg og har selv haft deltagere med ude på Camp Lynderup. Interviewet blev afholdt

Læs mere

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN Smukke, historiske rammer med udsigt til park og fjord Hotel Strandparken er beliggende i Holbæks smukke, historiske park, der skråner lige ned til Holbæk Fjord. Det velrenommerede

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Universität Hamburg.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Universität Hamburg. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Universität Hamburg Land: Tyskland Periode: Fra: april Til: juli Udvekslingsprogram: Erasmus Hvorfor har

Læs mere

Nr. 2: Hvor skal vi bo?

Nr. 2: Hvor skal vi bo? Nr. 2: Hvor skal vi bo? Faktisk skulle Marianne og Steen slet ikke have boet i Kamelia Hus i Valby. I stedet lignede det en fremtid på Nørrebro. Men i lang tid var hverken postnummer eller boform sikker,

Læs mere

konventum lo-skolens konferencecenter - et særligt sted

konventum lo-skolens konferencecenter - et særligt sted konventum lo-skolens konferencecenter - et særligt sted Originalitet, mangfoldighed, æstetik og kvalitet... Med grundigt forankrede værdier fremstår Konventum Lo-skolens konferencecenter som et kvalitetsmættet

Læs mere

Restejendomme på Augustenborg

Restejendomme på Augustenborg Restejendomme på Augustenborg Skitseforslag til: Hotel Vandrehjem Kontor Bolig JUNI 2018 Side 2 Side 3 Indholdsfortegnelse Oversigtskort.... 5 Lokalplan 2.1-6 Augustenborg Slot... 6 Ny situationsplan....

Læs mere

Da Øster Hornum fik sin børnehave

Da Øster Hornum fik sin børnehave Da Øster Hornum fik sin børnehave Da Støvring Kommune blev dannet 1. april 1970, var der kun en børnehave i Støvring, nemlig Doktorvænget, som lå tæt på stationen. I såvel Suldrup som Øster Hornum var

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Psykologi. Navn på universitet i udlandet: IOE.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Psykologi. Navn på universitet i udlandet: IOE. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Psykologi Navn på universitet i udlandet: IOE Land: London Periode: Fra: Oktober 2011 Til: Januar 2012 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør - Architectural Engineering

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør - Architectural Engineering US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør - Architectural Engineering Navn på universitet i udlandet: University College London - UCL Land: UK Periode: Fra:15.09.2013 Til:15.01.2014

Læs mere

S t o r e K r o Ombygning og nybygning

S t o r e K r o Ombygning og nybygning Dato: 2011-06-10 1 Store Kro Kroens historie Kong Frederik d. 4 opførte Store Kro i 1719-1722 som overnatingssted for slottets gæster. Kroen blev indviet ca. et halvt år efter Fredensborg Slot og hofbygmester

Læs mere

Bies Bryghus. Kunstetagerne. - Fra start til nu. Bies Gaard Adelgade 26 9500Hobro. St. Torv. Hobro museum for moderne k

Bies Bryghus. Kunstetagerne. - Fra start til nu. Bies Gaard Adelgade 26 9500Hobro. St. Torv. Hobro museum for moderne k I underste etage er skif udstillinger med moderne og international kun I øvrige etager vise Hobro Kunstsamlin med 30 af Danmarks før kunstnere. I alt 1015 m 2 kunstudsti i 4 etager. Bies Bryghus - Fra

Læs mere

Bolig. Fandt det udenlandske universitet bolig til dig? Nej. Hvis nej hvordan fandt du bolig? Jeg fandt bolig gennem søgning på internettet.

Bolig. Fandt det udenlandske universitet bolig til dig? Nej. Hvis nej hvordan fandt du bolig? Jeg fandt bolig gennem søgning på internettet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Økonomi, cand.oecon Navn på universitet i udlandet: Université libre de Bruelles Land: Belgien Periode: Fra: 1.2.2013 Til: 1.7.2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: HA alm. Navn på universitet i udlandet: LUISS Guido Carli University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: HA alm. Navn på universitet i udlandet: LUISS Guido Carli University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: HA alm. Navn på universitet i udlandet: LUISS Guido Carli University Land: Italien Periode: Fra: 5/9 2012 Til: 20/12 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

BLIV EN DEL AF BYENS PULS Vester Farimagsgade 1, 3. sal København V. Velbeliggende kontor på 709 m 2 med fremragende udsigt over city

BLIV EN DEL AF BYENS PULS Vester Farimagsgade 1, 3. sal København V. Velbeliggende kontor på 709 m 2 med fremragende udsigt over city BLIV EN DEL AF BYENS PULS Vester Farimagsgade 1, 3. sal København V Velbeliggende på 709 m 2 med fremragende udsigt over city Rådhuspladsen Indkøb Radisson hotel Tivoli food hall Kbh. Hovedbanegård Vesterport

Læs mere

Wismann Property Consult A/S CVR: 28 31 27 17, Åboulevard 1, st., 1635 København V, www.wismann-as.dk mobil.: 4088 1998, e-mail: lw@wismann-as.

Wismann Property Consult A/S CVR: 28 31 27 17, Åboulevard 1, st., 1635 København V, www.wismann-as.dk mobil.: 4088 1998, e-mail: lw@wismann-as. United-hjørnet midt i Frederikssund! 50 meter overfor Sillebroen samt S-Tog. Enestående chance central synlig beliggenhed Opført i 1991, 447 m 2 fordelt med 332 m 2 primære arealer og 115 m 2 kælder. Oplagt

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Ophold. Autentiske oplevelser i skoven

Ophold. Autentiske oplevelser i skoven Ophold Autentiske oplevelser i skoven Velkommen til HOTEL AMERIKA Det smukt beliggende hotel midt i Østerskoven, omgivet af ro og idyl, skaber de perfekte rammer for Jeres ophold. På de følgende sider

Læs mere

Tyske campinggæsters holdning til Danmark og danske campingpladser

Tyske campinggæsters holdning til Danmark og danske campingpladser Tyske campinggæsters holdning til Danmark og danske campingpladser Analysen er foretaget på Caravan Salon Düsseldorf i august 2. De 118 deltagende er tilfældigt udvalgt blandt gæsterne på Caravan Salon

Læs mere

Ejerforeningen Storløkke Feriepark. Referat af ordinær generalforsamling. 8. marts 2008

Ejerforeningen Storløkke Feriepark. Referat af ordinær generalforsamling. 8. marts 2008 Ejerforeningen Storløkke Feriepark Referat af ordinær generalforsamling 8. marts 2008 1 Repræsenterede feriehuse 54 af ejerforeningens 83 feriehuse var repræsenteret på generalforsamlingen. Dirigent Som

Læs mere

EN GOD DAG I HUSLEJENÆVNET

EN GOD DAG I HUSLEJENÆVNET ADVOKATERNE I JYLLANDSGÅRDEN A/S Frederiksgade 72 DK-8000 Århus C Tlf. (+45) 86 12 23 66 CVR-nr. 25 90 89 02 E-mail: info@kapas.dk www.kapas.dk Jyske Bank 5076 1320014 Advokat Erik Aagaard Poulsen (H)

Læs mere

KONFERENCE- OG FERIECENTER NATURSKØNT MIDT I DANMARK

KONFERENCE- OG FERIECENTER NATURSKØNT MIDT I DANMARK KONFERENCE- OG FERIECENTER NATURSKØNT MIDT I DANMARK BYGGEMULIGHED MED OP TIL 90 HOTELVÆRELSER 5.129 M 2 KONFERENCE- OG FERIECENTER. FORVENTET BYGGERET PÅ 3.000 M 2 Oddevejen, 5500 Middelfart Direkte til

Læs mere

Grønhøjgård. 25 år. som institution i Bramsnæs Kommune

Grønhøjgård. 25 år. som institution i Bramsnæs Kommune Grønhøjgård 25 år som institution i Bramsnæs Kommune Grønhøjgårds historie. Grønhøjgårds historie fra fæstegård til moderne institution i Bramsnæs kommune Ejby bestod i gammel tid af 16 gårde og en snes

Læs mere

Næsten så godt som hjemme...

Næsten så godt som hjemme... Næsten så godt som hjemme... TeaterHotellet udvider med 12 hotel lejligheder Nyindrettede og indflytningsklare, lækre møbler, lyse rum, elevator og central beliggenhed. TeaterHotellet som er kendt for

Læs mere

HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012

HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012 HUSETS HISTORIE Rev. Januar 2012 Karréen YRSA.RO blev oprindelig tegnet i ren jugendstil i 1905 af arkitekt J.P. Rasmussen, Utterslev for malermester Holger Hansen, der var en stor grundejer i området.

Læs mere

Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011

Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011 Skoleprojektet i sin helhed Problemformulering 2011 Problemformulering: Hvilke årsager er der til, at Skt. Klemens har udviklet sig fra en lille landsby til en villaby, og hvordan kan Skt. Klemens fortsat

Læs mere

PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT

PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT PROVSTEGAARDSHJEMMET 40 ÅR DEN 1. SEPTEMBER 2014 JUBILÆUMSSKRIFT Hvordan det begyndte Menighedsplejen ved Diakonisser i Odense begyndte sit virke i vinteren 1880/81 på initiativ af pastor Johannes Møller.

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Tysk, sprog, litteratur og kultur

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Tysk, sprog, litteratur og kultur US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Tysk, sprog, litteratur og kultur Navn på universitet i udlandet: Georg August Universität Göttingen Land: Tyskland Periode: Fra:1/3-2013 Til:

Læs mere

Nyt kulturhus i Tingbjerg

Nyt kulturhus i Tingbjerg Nyt kulturhus i Tingbjerg Tingbjerg og Utterlevshuse skal have et nyt kulturhus og bibliotek. Huset er for alle beboere i Tingbjerg og Utterslevhuse. Her kan du læse mere om, hvordan huset kommer til at

Læs mere

Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer.

Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer. Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer. Johannes August Fischer (1854-1921) var elev af P.S. Krøyer og bror til Paul Fischer. Johannes August Fischer kendes på sine arkitekturprægede motiver,

Læs mere

Tagensvej 86 2200 København N

Tagensvej 86 2200 København N Tagensvej 86 2200 København N 13.669 m 2 godt domicillejemål Ejendommen er præsentabel og særdeles markant beliggende på hjørnet af Tagensvej og Hermodsgade. Tagensvej 86 2200 København N Lejemålsoplysninger

Læs mere

Kontorlejemål med fantastisk udsigt

Kontorlejemål med fantastisk udsigt Kontorlejemål med fantastisk udsigt Kontorlokaler med udsigt ud over Kastellet til Langeline og på den anden side udsigt ud over hele Nyboder til Københavns skyline M. Goldschmidt Ejendomme Logo/bomærke

Læs mere

HISTORISKE RAMMER, KOMFORT, KVALITET OG MULIGHEDER. Møder & konferencer. på kanten af Øresund

HISTORISKE RAMMER, KOMFORT, KVALITET OG MULIGHEDER. Møder & konferencer. på kanten af Øresund HISTORISKE RAMMER, KOMFORT, KVALITET OG MULIGHEDER Møder & konferencer på kanten af Øresund Konference PÅ KANTEN AF ØRESUND Direkte ud til Øresund og kun en lille times kørsel fra København finder du

Læs mere

Hollandsvej 12, 2. sal, 2800 Kongens Lyngby. Udlejningschef. Direkte:

Hollandsvej 12, 2. sal, 2800 Kongens Lyngby. Udlejningschef. Direkte: Kontorlejemål på 1.046 m² i Kgs. Lyngby Bo sammen med nogle af de store virksomheder i samme område som f.eks. Danske Capital, Danica Pension, COWI og Retten i Lyngby. I 2015 åbnede Microsoft sit danske

Læs mere

Trendy stil i 2 etager

Trendy stil i 2 etager Udlejningsprospekt Areal: 400 m² Trendy stil i 2 etager Strandboulevarden 92-96, 2100 København Ø Indhold Beskrivelse og beliggenhed 3 Muligheder 4 Lejevilkår 5 Om C.W. OBEL-LFI Obel EJENDOMME Ejendomme

Læs mere

VELKOMMEN TIL GOLFHOTEL VILCON

VELKOMMEN TIL GOLFHOTEL VILCON VELKOMMEN TIL GOLFHOTEL VILCON Moderne og stilrene omgivelser med udsigt til golf og natur Golfhotel Vilcon er placeret midt på Trelleborg Golfbane i Slagelse - og det er således en smuk 27 hullers golfbane,

Læs mere

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at komme ud at rejse på en ny måde, og prøve undervisning på en anden måde

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at komme ud at rejse på en ny måde, og prøve undervisning på en anden måde US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Biologi Navn på universitet i udlandet: University of Otago Land: New Zealand Periode: Fra: Februar 2013 Til: Juni 2013 Udvekslingsprogram: Hvorfor

Læs mere

Amaliegade København K

Amaliegade København K Smuk palæejendom med royale naboer Amaliegade 43 1256 København K Smuk palæejendon i Frederiksstaden Enestående lejemål Beliggende i roligt og royalt kvarter Mulighed for P-pladser i gård og nabogård Istandsættes

Læs mere

Hårslev Brugsforening (Nabo til Hårslev Skole på Bogensevej) år: 1940

Hårslev Brugsforening (Nabo til Hårslev Skole på Bogensevej) år: 1940 Hårslev Brugsforening (Nabo til Hårslev Skole på Bogensevej) år: 1940 Gadeparti ved Hårslev Kro (Foto er taget fra P-pladsen foran kirken) Hårslevhus på Bogensevej ca. 1923-24. Edward Gitz havde en lille

Læs mere

Tornegade 1-3 DK-3700 Rønne Tel: 56955683 Fax: 56955684 post@bornholmerbo.dk SALGSPROSPEKT. Landemærket 2, Sandvig, 3770 Allinge.

Tornegade 1-3 DK-3700 Rønne Tel: 56955683 Fax: 56955684 post@bornholmerbo.dk SALGSPROSPEKT. Landemærket 2, Sandvig, 3770 Allinge. SALGSPROSPEKT Landemærket 2, Sandvig, 3770 Allinge Sag 4950 . Tornegade 1-3 DK-3700 Rønne Tel: 56955683 Fax: 56955684 post@bornholmerbo.dk Mægler: Kurt Mortensen Dato: 9. december 2014 EJENDOMMEN I HOVEDTRÆK

Læs mere

ANKENÆVNET FOR FERIEHUSUDLEJNING

ANKENÆVNET FOR FERIEHUSUDLEJNING AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR FERIEHUSUDLEJNING Klagesag nr. Klager Indklagede Klageemne Defekt pejs og brændeovn samt diverse andre mangler Nævnets sammensætning P.G. Jensen, formand Regitze Buchwaldt,

Læs mere

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC 01:00:08 SNEDKER MUHAREM SEJDIC Jeg har mine venner, jeg har mine bekendte. Vi er sammen, og derfor føler jeg at jeg har det rigtig, rigtig godt.

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 4. juli 2018 ****************************** KLAGER [K] (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL Ayia Napa, Cypern. 4.8.-18.8.2017.

Læs mere

KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE III

KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE III KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE III Sommervej 31B, 8210 Aarhus V Sag 16370 NY ETAPE Udlejes i samarbejde med: BELIGGENHED OG OMRÅDET Ejendommen er beliggende med synlig facade på et af de mest trafikerede

Læs mere

Elsegårdevej 58, Ebeltoft - Ansøgning om landzonetilladelse i f. m. opførelse af multifunktionshus m.v.

Elsegårdevej 58, Ebeltoft - Ansøgning om landzonetilladelse i f. m. opførelse af multifunktionshus m.v. 1 of 5 Elsegårdevej 58, Ebeltoft - Ansøgning om landzonetilladelse i f. m. opførelse af multifunktionshus m.v. Sagsnr.: 08/40728 Åben sag Sagen afgøres i: Fraværende: Bilag: Udvalget for natur, teknik

Læs mere

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 Landindpektørboligen. I 1889 startede landinspektør H. P. Jacobsen sin landinspektørvirksomhed

Læs mere

Amerika Plads København Ø

Amerika Plads København Ø Når alle de fornuftige detaljer er på plads, står du tilbage med den vigtigste; Føles stedet rigtigt. Amerika Plads 19 2100 København Ø Ejendom med sjæl og historie Oprindeligt opført som pakhus Fritlagte

Læs mere

SØNDERVIG FERIEPARK. Søndervig Sag. r1901. Nybolig Ringkøbing & Søndervig. Enghavevej 18 6900 Ringkøbing Tlf. 97324344

SØNDERVIG FERIEPARK. Søndervig Sag. r1901. Nybolig Ringkøbing & Søndervig. Enghavevej 18 6900 Ringkøbing Tlf. 97324344 SØNDERVIG FERIEPARK Søndervig Sag. r1901 Nybolig Ringkøbing & Søndervig Enghavevej 18 6900 Ringkøbing Tlf. 97324344 Søndervig Feriepark - bolig 60 m2. 02 Søndervig Feriepark - her opføres Danmarks ubetinget

Læs mere

Salgsprospekt. for hotel- og kursusejendommen. Thorstedlund. Præstevænget 40, 7400 Herning. Hotel- og kursusejendom i rolige omgivelser

Salgsprospekt. for hotel- og kursusejendommen. Thorstedlund. Præstevænget 40, 7400 Herning. Hotel- og kursusejendom i rolige omgivelser Salgsprospekt for hotel- og kursusejendommen Thorstedlund Præstevænget 40, 7400 Herning Salgspris kontant: Hotel- og kursusejendom i rolige omgivelser 7.250.000 kr. Bruttoetageareal i h.t. BBR: 1.100 m²

Læs mere

Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER. Let at finde, svært at forlade

Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER. Let at finde, svært at forlade Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER Let at finde, svært at forlade Smuk BELIGGENHED IMPONERENDE ARKITEKTUR Hotel Koldingfjord ligger midt i den smukkeste natur omkranset af 25 ha fredskov

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Yderst tilfreds. Opholdet var alt hvad jeg forventede og håbede på, at det ville være.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Yderst tilfreds. Opholdet var alt hvad jeg forventede og håbede på, at det ville være. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Leicester University Land: England Periode: Fra: 23/9 2013 Til: 24/1 2014 Udvekslingsprogram: Erasmus Hvorfor

Læs mere

Cand.IT produkt udvikling. Technical University of Eindhoven. Holland. Erasmus

Cand.IT produkt udvikling. Technical University of Eindhoven. Holland. Erasmus Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Cand.IT produkt udvikling Navn på universitet i udlandet: Technical University of Eindhoven Land: Holland Periode: Fra: 1. september Til:31. januar Udvekslingsprogram:

Læs mere

Ny skurby - Sammenstilling af indkomne ansøgninger i forhold til kriterier stillet af Dragør Kommune

Ny skurby - Sammenstilling af indkomne ansøgninger i forhold til kriterier stillet af Dragør Kommune Ny skurby - Sammenstilling af indkomne ansøgninger i forhold til kriterier stillet af Dragør Kommune Baggrund: Dragør Kommune har afsøgt, om der findes en privat projektejer/virksomhed, som kan udvikle

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING

REFERAT AF GENERALFORSAMLING REFERAT AF GENERALFORSAMLING LØRDAG DEN 10. JUNI 2006 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent og stemmetællere 2. Beretning 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab 4. Fastsættelse af kontingent for året 2007

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Tysk Sprog, Litteratur & Kultur

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Tysk Sprog, Litteratur & Kultur US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Tysk Sprog, Litteratur & Kultur Navn på universitet i udlandet: Christian-Albrechts-Universität zu Kiel Land: Tyskland Periode: Fra: April 2013

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Tysk sprog, kultur og litteratur (almen linje)

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Tysk sprog, kultur og litteratur (almen linje) US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Tysk sprog, kultur og litteratur (almen linje) Navn på universitet i udlandet: Universität Leipzig Land: Tyskland Periode: Fra: 3/3-13 Til: 3/8-13

Læs mere

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT!

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! Ejendommen The Sheffield blev købt af en fremsynet projektudvikler der har valgt at inddrage de øverste 3 etager til fælles-områder. På etage 57, 58 og 59 er

Læs mere

Lejeopstilling for ejendommen Nyropsgade 14, 1602 København V

Lejeopstilling for ejendommen Nyropsgade 14, 1602 København V Lejeopstilling for ejendommen Nyropsgade 14, 1602 København V Lejeopstilling for ejendommen Nyropsgade 14 1602 København V Sagsnr. 7-20.865 Rationel og fleksibel indrettet kontorejendom med elevator Attraktiv

Læs mere

Noget vil være en gentagelse af tidligere fremsendte høringssvar, noget vil være nyt.

Noget vil være en gentagelse af tidligere fremsendte høringssvar, noget vil være nyt. København 22. december 2016 Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks 348 1503 København V Vedr. revideret lokalplan for Amagerbanen Syd. Vi har følgende kommentarer til det reviderede lokalplansforslag

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: BA i Engelsk. Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich, London

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: BA i Engelsk. Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich, London US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: BA i Engelsk Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich, London Land: England Periode: Fra: 11/01-13 Til: 22/06-13 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Bishop University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Bishop University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab Navn på universitet i udlandet: Bishop University Land: Canada Periode: Fra: 10.01.12 Til: 01.05.12 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: Tilburg University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: Tilburg University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: Tilburg University Land: Holland Periode: Fra: August 2012 Til: Januar 2013 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk, Bachelor. Navn på universitet i udlandet: Aberystwyth University

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk, Bachelor. Navn på universitet i udlandet: Aberystwyth University US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Engelsk, Bachelor Navn på universitet i udlandet: Aberystwyth University Land: Wales, UK Periode: Fra: 01/01-13 Til: 01/06-13 Udvekslingsprogram:

Læs mere

2takts bygning. Ca. 1911: L. P. Houmøller begynder at spekulere i 2takts dieselmotorer

2takts bygning. Ca. 1911: L. P. Houmøller begynder at spekulere i 2takts dieselmotorer 2takts bygning Tidslinje 1883: Produktionen af skibsmotorer i Frederikshavn starter med, at brødrene Jens og Lauritz Peter grundligger motorfabrikken Brdr. Houmøllers Jernstøberi i Søndergade. o Køber

Læs mere

VELKOMMEN TIL GUESTAPART/AARHUS. Det første hotel med service apartments og konferencefaciliteter i Aarhus.

VELKOMMEN TIL GUESTAPART/AARHUS. Det første hotel med service apartments og konferencefaciliteter i Aarhus. VELKOMMEN TIL GUESTAPART/AARHUS Det første hotel med service apartments og konferencefaciliteter i Aarhus. VELKOMMEN INDENFOR På GUESTapart kan du booke alt fra få overnatninger til længere ophold i vores

Læs mere

Referat fra Havnebestyrelsen

Referat fra Havnebestyrelsen Referat fra Havnebestyrelsen Mødedato 28.maj 2013 Tid Efter byrådsmøde Sted Rådhuset, Teatergade Medlemmer Karsten Nonbo (V) Michael Rex (A) Niels D. Kelberg (O) (Deltog i pkt. 63) Otto V. Poulsen (V)

Læs mere

VIKINGEPARKEN HOBRO 24 ATTRAKTIVE GRUNDE HELT TÆT PÅ HOBRO MIDTBY

VIKINGEPARKEN HOBRO 24 ATTRAKTIVE GRUNDE HELT TÆT PÅ HOBRO MIDTBY VIKINGEPARKEN HOBRO 24 ATTRAKTIVE GRUNDE HELT TÆT PÅ HOBRO MIDTBY VIKINGEPARKEN HOBRO UDLEV BOLIGDRØMMEN Nu kan jeres byggedrøm realiseres... Drømmer I om at opføre jeres egen bolig midt i den smukke danske

Læs mere

MØDER, EVENTS, KONFERENCE & KURSUSCENTER. når du vil være herre i eget gods

MØDER, EVENTS, KONFERENCE & KURSUSCENTER. når du vil være herre i eget gods MØDER, EVENTS, KONFERENCE & KURSUSCENTER når du vil være herre i eget gods Billeskov er et gods fra år 1577 der i dag er i adelslægten wedells eje og som efter nyopførelse af værelser og konferencefaciliteter

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 5. maj 2010 kl. 18.30

Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 5. maj 2010 kl. 18.30 Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 5. maj 2010 kl. 18.30 Til stede: Lina, Tom, Bo, Kristian, Thor og Jørgen. Afbud: Ida Marie Dagsorden 1. Informationer til bestyrelsen og indkomne mails 2. Status på

Læs mere

Gæstemåling, dansk (engelsk)

Gæstemåling, dansk (engelsk) Danhostel gæsteevaluering. Kopi af online-spørgeskema. Maj 2011 Tak for dit besøg på Danhostel. I forbindelse dit ophold på Danhostel vil vi bede dig om at hjælpe os at give dig og andre gæster en endnu

Læs mere

Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET

Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET Livskvalitet ER ALTID I CENTRUM FOR DEN ÆLDRE, DE PÅRØRENDE OG PERSONALET Velkommen Filskov Friplejehjem er blevet til på initiativ af lokalbefolkningen i Filskov. Efter kommunens beslutning om at lukke

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2013/0259 afsagt den 6. juni 2014 ****************************** KLAGER PS (2 voksne/2 børn) SALGSBUREAU ARRANGØR Star Tour A/S Star Tour A/S REJSEMÅL

Læs mere

Vil du med på fællesferie? - Tenerife i juni 2016

Vil du med på fællesferie? - Tenerife i juni 2016 ChrisTravel Dyssevangen 48 3520 Farum Telefon +45 4448 2119 Info@christravel.dk www.christravel.dk CVR.nr. 3245 2205 Danske Bank Reg.nr. 4190 Konto 1053 2574 IBAN 2530000010532574 SWIFT DABADKKK Vil du

Læs mere

Kursus. Konference. - Event - Seminar Interviews. - Event - Seminar Interviews. Generalforsamling - Teambuilding - Konference - Møde - Kursus

Kursus. Konference. - Event - Seminar Interviews. - Event - Seminar Interviews. Generalforsamling - Teambuilding - Konference - Møde - Kursus ing- Konference - Møde - Kursus Generalforsamling -Teambuildng Generalforsamling -Teambuilding - Konference - Møde - Kursus Generalforsamlig - Teambuilding - Konference - Konference - Møde - Kursus - Reception

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: University of Victoria.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: University of Victoria. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Antropologi Navn på universitet i udlandet: University of Victoria Land: Canada Periode: Fra:1.8.10 Til:28.1.11 Udvekslingsprogram: Oversøisk

Læs mere

Industriens vugge i Brede

Industriens vugge i Brede Industriens vugge i Brede Efter anden verdenskrig fik Klædefabrikken økonomiske problemer og produktionen gik i stå og storhedstiden var slut. Ca. 600 familier blev arbejdsløse og skulle derfor finde andre

Læs mere

Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013.

Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013. Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013. Historien om et gammelt klitområde i Nr. Hurup, som gik fra at være dårligt

Læs mere

Ginnerup Arkitekter vender tilbage til Ceres

Ginnerup Arkitekter vender tilbage til Ceres Ginnerup Arkitekter vender tilbage til Ceres Tegnestuens medarbejdere har besøgt Sundhedscenteret Ceres, for at gense renoveringen og indretningen af den historiske bygning, da den blev omdannet fra bryggeri

Læs mere

Odense Banegård Center - OBC Øster Stationsvej Odense C

Odense Banegård Center - OBC Øster Stationsvej Odense C Når alle de fornuftige detaljer er på plads, står du tilbage med den vigtigste; Føles stedet rigtigt Odense Banegård Center - OBC Øster Stationsvej 27 5000 Odense C God beliggenhed på Odense Banegård Cirka

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kandidatuddannelsen i informationsvidenskab Navn på universitet i udlandet: University of London, Institute of Education Land: Storbritannien

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Hamborg Universitet.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Hamborg Universitet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Hamborg Universitet Land: Tyskland Periode: Fra: 01.10.2012 (Oktober) Til: 01.02.2013 (Februar)

Læs mere

SEJLFLOD KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN

SEJLFLOD KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN SEJLFLOD KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN Borgmester Kristian Schnoor, Sejlflod Kommune Indhold: INDLEDNING... 2 JA TAK TIL MERE KONKURRENCE... 2 KOMMUNENS BYGGEPOLITIK... 2 IDÉKONKURRENCER...2 EKSEMPEL

Læs mere

Odense Banegård Center - OBC Øster Stationsvej Odense C

Odense Banegård Center - OBC Øster Stationsvej Odense C Når alle de fornuftige detaljer er på plads, står du tilbage med den vigtigste; Føles stedet rigtigt Odense Banegård Center - OBC Øster Stationsvej 27 5000 Odense C God beliggenhed på Odense Banegård Cirka

Læs mere

Evaluering Frivilligmessen den 28. september 2012 i Arden Hallerne

Evaluering Frivilligmessen den 28. september 2012 i Arden Hallerne Evaluering Frivilligmessen den 28. september 2012 i Arden Hallerne I forbindelse med Frivilligmessen den 28. september i Arden Hallerne er der sendt et spørgeskema ud til de deltagende frivillige foreninger.

Læs mere

St. Kongensgade 14, 1264 København K

St. Kongensgade 14, 1264 København K St. Kongensgade 14, 1264 København K Ledige lejemål på henholdsvis 222 og 226 m² Central beliggenhed Åbent gårdmiljø med udendørsservering Kgs. Nytorv lige om hjørnet Indhold Indholdsfortegnelse Indhold...

Læs mere

Nr. 4: Indflytningen i Kamelia Hus

Nr. 4: Indflytningen i Kamelia Hus Nr. 4: Indflytningen i Kamelia Hus Endelig kom dagen, hvor Marianne og Steen kunne rykke ind i seniorbofællesskabet Kamelia Hus. Her spirer fællesaktiviteterne allerede efter få uger. Følg Marianne og

Læs mere

Salgsprospekt. Harresø Kro Hærvejen 147, Givskud, 7323 Give. Kongelig privilegeret kro siden 1820

Salgsprospekt. Harresø Kro Hærvejen 147, Givskud, 7323 Give. Kongelig privilegeret kro siden 1820 Salgsprospekt Harresø Kro Hærvejen 147, Givskud, 7323 Give. Kongelig privilegeret kro siden 1820 Salgspris kontant: 2.600.000,- kr. Bruttoetageareal i h.t. BBR: 2.004 m² Grundareal i h.t. tingbog: 11.531

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Utrech University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Utrech University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Utrech University Land: Holland Periode: Fra:1. februar 2013 Til: 30. juni 2013 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

[FERIECENTER MED HYTTER]

[FERIECENTER MED HYTTER] Feriecenter Åvej 2 Sea BnB Aps Knud Erik Anderson & Jim Vang Johanson [FERIECENTER MED HYTTER] Beskrivelse af feriecenter med hytte Hvad har vi gang i! I 2016 købte vi børnehaven, som nu kaldes Åhaven.

Læs mere