Sortehavs-Odysséen. 15 dages enestående flodsejlads over Sortehavet og ad Dnepr-floden. Rejse til SORTEHAVET med

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sortehavs-Odysséen. 15 dages enestående flodsejlads over Sortehavet og ad Dnepr-floden. Rejse til SORTEHAVET med"

Transkript

1 15 dages enestående flodsejlads over Sortehavet og ad Dnepr-floden Rejse til SORTEHAVET med

2

3 Sortehavs-Odysséen 15 dages eventyrlig krydstogtrejse fra Istanbul til Kiev over Sortehavet til Krim og op ad Dnepr-floden. Istanbul - Nessebar - Donau-deltaet - Odessa - Yalta - Sevastopol - Kherson - Zaporozhye - Kiev På dette krydstogt over Sortehavet og op ad Dnepr-floden oplever man den rige kulturarv i Istanbul, Bulgarien, Rumænien og Ukraine. I Ukraine besøger vi de berømte byer Kiev, Yalta og Odessa samt omhyggeligt udvalgte byer langs Dneprfloden. I Bulgarien gør vi holdt i Nessebar, en af Europas ældste byer, som er kendt for sine arkitektoniske og arkæologiske vidundere. Vi besøger ligeledes travle og summende Istanbul, hvor Europa møder orienten. Denne 15 dages Sortehavs-odyssé rummer et fascinerende kaleidoskop af syns-, lyd- og duftindtryk. Tag med DaGama Travel til Sortehavet! UKRAINE RUMÆNIEN MOLDA -VIEN Donau-deltaet BULGARIEN Nessebar Kiev Odessa Istanbul Dnepr Zaporozhye S o r t e h a v e t TYRKIET By Skib Fly Kherson Det Azovske Hav RUS- Sevastopol LAND Yalta DAG BY OVERNATNING KLASSE NÆTTER TRANSPORT 1 Danmark Istanbul Hotel *** 2 AFREJSE maj, 8. juni, 2. juli, 26. juli, 19. august, 12. september 3 Istanbul - Nessebar 4 Nessebar 5 Donaudeltaet 6-7 Odessa 8-9 Yalta MS Koshevoy *** Sevastopol 11 Kherson 12 Zaporozhye 13 På Dnepr Kiev 15 Kiev - Danmark PRISEN INKLUDERER Fly København Istanbul og Kiev København med Air Baltic. Al transport, udflugter og entréer jf. program samt alle skatter og afgifter 2 nætter på 3* hotel i Istanbul 12 nætter i delt kahyt med stort vindue om bord på MS Koshevoy dagligt (fra morgenmad dag 2 til morgenmad dag 15) Dansk rejseleder Bidrag til Rejsegarantifonden. Ekspeditionsgebyr (kr. 110,-). PRISEN INKLUDERER IKKE Sygdomsafbestillingsforsikring Rejseforsikring Drikkevarer Drikkepenge til personalet om bord og lokale guider og chauffører (beregn ca. 9,- pr. person pr. nat eller et tilsvarende beløb i ukrainske grynia) Enekahyts-/eneværelsestillæg EU-Produktansvarsforsikring (kr. 20,-). Andet som ikke er nævnt under Prisen inkluderer DELTAGERANTAL OG BETALING Denne rejse gennemføres ved en gruppe på min. 20 deltagere. Depositum er 25%. Restbeløb i henhold til bekræftelse. TEMPERATUR & NEDBØR Nedbør (mm) Klima Istanbul Dagtemperatur JAN FEB MAR APR MAJ JUN Nedbør (mm) Dagtemperatur Nattemperatur Nattemperatur Nedbør Klima Kiev JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC Nedbør Forbehold for trykfejl Tekst opdateret / Pris beregnet / LPO C C JUL AUG SEP OKT NOV DEC TILMELDING DaGama Travel, Ryesgade 5, 2200 København N, Tlf: +(45) info@dagama-travel.dk - Web:

4 Afrejser maj, 8. juni, 2. juli, 26. juli, 19. august, 12. september Priser fra kr ,- Per person i delt dobbeltkahyt på Main Dæk med stort vindue Kr ,- Enekahyt på Main Dæk Kr ,- Per person i delt dobbeltkahyt på Upper Dæk med stort vindue Kr ,- Enekahyt på Upper Dæk Kr ,- Per person i delt dobbeltkahyt på Boat Dæk med stort vindue Kr ,- Enekahyt på Boat Dæk Kr ,- Udflugter undervejs Undervejs på vores rejse er der en lang række udflugter Her følger en kort liste over disse udflugter. Yderligere information kan findes i dette program under beskrivelsen af den enkelte dag. Dag 2 Istanbul - Byrundtur med besøg ved de største seværdigheder. Dag 4 Nessebar - Byrundtur til fods i det gamle Nessebar. Dag 5 Sulina (Donau-deltaet) - Sejltur på deltaet. Dag 6 Odessa - Byrundtur med besøg ved de største seværdigheder. Dag 8 Jalta - Byrundtur inklusive besøg ved Livadia-paladset. Dag 10 Sevastopol - Byrundtur med besøg på panoramamuseet. Dag 11 Kherson - Sejltur til fiskerlandsby. Dag 13 Kiev - Byrundtur med besøg ved Sophiakatedralen. De destinationer vi besøger har ofte brostensbelagte gader eller ujævnt terræn, så der er vigtigt at huske godt fodtøj. Desuden er det en god idé at medbringe en paraply på turene i land eller et regnslag i tilfælde af regnvejr. Undervejs på krydstogtet er det muligt at tilkøbe udflugter ud over de inkluderede. Disse udflugter koster typisk mellem 25 og 100 alt efter indhold og varighed. Hvis der er deltagere nok, ledes udflugterne som oftest af DaGama Travels danske rejseleder. Udflugterne bestilles og betales kontant om bord i Euro. Da udbudet af udflugter varierer fra togt til togt, er det desværre ikke muligt at oplyse om de valgfrie udflugter inden afrejsen fra Danmark. Først på rejsen vil DaGama Travels rejseleder oplyse om mulighederne og fortælle om udflugterne.

5 DAG 1 DANMARK - ISTANBUL Indlogering på hotel - aftensmad Vi flyver fra Danmark til Istanbul i Tyrkiet. I lufthavnen bliver vi hentet af vores bus, som kører os gennem denne fantastiske by til vores hotel. Når vi har tjekket ind på hotellet, har vi resten af aftenen til at nyde byens orientalske stemning med et europæisk præg. Istanbul er helt speciel, idet byen ligger både i Asien og Europa og således skaber et forbindelsesled mellem øst og vest - en ældgammel og en moderne verden. I de smalle gyder føler man tydeligt tilstedeværelsen af plyndrende korstogsridderes og marcherende janitsarers spøgelser men dette er ikke noget museum! Istanbul er en travl hovedfærdselsåre for maritim handel, og lydene fra opførelsen af nye bygninger udgør en konstant baggundsstøj til råbene fra gadehandlere og muezziner, der kalder til bøn fra minareterne. Horisonten domineres ikke kun af en glitrende samling paladser, moskeer og slanke minareter, men også af moderne skyskrabere og strømlinede forretningskvarterer. DAG 2 ISTANBUL Den Blå Moské Hagia Sofia Den store basar Vi tager på en rundtur i Istanbul, tidligere kaldet Byzans og Konstantinopel. Den er Tyrkiets største by, som dækker 25 distrikter i Istanbulprovinsen, og er tillige landets kulturelle og økonomiske omdrejningspunkt. Istanbul, som ligger smukt placeret ved Bosporus-strædet omkring den naturlige havn Det Gyldne Horn, er af UNESCO blevet kategoriseret som Verdenskulturarv for sin historiske betydning for menneskeheden (World Cultural Heritage Site). Undervejs på vores byrundtur kommer vi forbi de største seværdigheder - Den Blå Moské, Hagia Sofia og den store basar. Vi anbefaler, at man denne dag bærer tøj, som dækker knæ og skuldre. Overnatning på hotellet. DAG 3 ISTANBUL NES- SEBAR, BULGARIEN Indcheckning på skibet ca. kl. 21 Vi kører med bus til Nessebar i Bulgarien (ca. 6 timers kørsel), en af Europas ældste byer, som kan spore sin oprindelse tilbage til Oldtidens Trakien, hvor der her lå en landsby ved navn Melsa. I år 72 e.kr. blev den besat af en romersk garnison, men havde kun mindre betydning gennem den romerske æra. Byen begyndte at spille en vigtig rolle i det 3. århundrede, bl.a. gennem møntprægning. I 510 blev den erobret af græske doriere, som kaldte den Den Blå Moské er en af de helt store oplevelser i Istanbul - og lige så smuk og overvældende indeni som udenpå!

6 Fyrtårnet her ved Odessa leder skibstrafikken sikkert forbi Odessas Sortehavskyst. Mesambria og opførte et tempel for guden Apollon samt et teater. Omkring 680 blev Mesambria kirkeligt centrum og var samtidig en vigtig byzantisk flådebase. Byen blev erobret af Khan Krum i 812. I 864 overgav Kong Boris d. 1 byen til by-zantinerne, men Kong Simeon erobrede den tilbage. Siden det 11. århundrede har byen båret det slaviske navn Messebar eller Nessebar. Gennem det Andet Bulgarske Kongedømme var regenterne skiftevis bulgarere og byzantinere. Byens betydning kulminerede under Kong Aleksander d. 1., hvor den var den vigtigste by i det bulgarske rige. I- følge legenden blev over 40 kirker og klostre opført i området i denne periode. Korstogsfarere under ledelse af Amedei d. 6. af Savoyen erobrede Nessebar i 1366 og overgav den til byzantinerne. Fra 1371 blev en stor del af befolkningen gjort til slaver under det tyrkiske herredømme. Byen bibeholdt imidlertid sin betydning som en vigtig havn. Her blev bygget skibe, og man eksporterede korn, træ og andre varer. Efter frigørelsen fra det tyrkiske åg forfaldt byen og blev til en simpel fiskerihavn. I 1956 erklærede man byen for at være en arkitektonisk og arkæologisk juvel. Byens unikke fremtoning og atmosfære skyldes bl.a. resterne af en forsvarsmur med en port, som kan dateres tilbage til 3. eller 4. århundrede, kirker fra det 5. og 6. århundrede og fra middelalderen alle strålende eksempler på bulgarsk og byzantinsk arkitektur samt 60 huse fra den religiøse vækkelsesperiode. Vi stiger om bord på krydstogtskibet, hvor vi tilbringer natten. DAG 4 NESSEBAR Byrundtur - Afsejling kl På en vandring rundt i Nessebar besøger vi den gamle bydel med urgamle ruiner og kirker, samt et af byens vartegn vindmøllen i træ. Om aftenen sejler vi ud på Sortehavet. De gamle græske søfarere havde respekt for dette hav, som de kaldte det Pontos Axenios ( Det Ugæstfri Hav ). For at vække havgudernes velvilje blev navnet senere ændret til Pontos Euxenios ( Det Gæstfri Hav ). Disse mørke vande var usædvanlige i forhold til Middelhavets krystalklare vand. Den lave sigtbarhed i Sortehavet i gennemsnit omkring 5 m omgav det med mystik, og på et tidspunkt var det en udbredt opfattelse, at østenden af dette mørke hav, Colchis (i dag Georgien), udgjorde Verdens Ende. Selv om sigtbarheden i vandet er lav sammenlignet med Middelhavets 35 m, er Sortehavet dog som ethvert andet hav blåt på solskinsdage. DAG 5 SULINA, RUMÆNIEN Ankomst kl , afsejling kl Sejltur i Donau-deltaet Donaus to kildefloder, Breg og Bri-

7 Arkitekturen i Nessebar tiltrækker beundrende blikke fra de mange turister fra hele verden, som hvert år besøger byen.

8 gach, udspringer i Schwarzwald i Tyskland, og et utal af bifloder løber ud i Donau på vejen, indtil floden endelig, 2857 km senere, når sit mål og munder ud i det storslåede og episk smukke Donau-delta ved Rumæniens Sortehavskyst. Gennem årtusinder har deltaet udviklet sig til et netværk af søer, kanaler skove og klitter, som dækker et areal på mere end 5400 kvadratkilometer. I denne fantastiske region lever over 300 fuglearter og 1150 plantearter, som omfatter alt fra lianer til egetræer og åkander. Deltaet er et ganske særligt område, for det har ikke blot tiltrukket de permanente indbyggere fra dyreriget - hvert år samles store fugleflokke her på deres flugt fra den kolde vinter i nord, og nyder opholdet i det lune og frodige paradis til lands, til vands og i luften. Deltaet ligger mellem Sortehavskysten og Donau-armene Chilia, Gheorghe og Sulina, og det er ved sidstnævnte, at vi i dag skal tilbringe nogle timer. Dagens udflugt er en sejltur i deltaet, hvor vi kan nyde synet og lydene af den smukke natur og det frodige dyre- og planteliv. DAG 6 ODESSA, UKRAINE Ankomst kl Byrundtur Efter at have nydt frokosten om bord ankommer vi til Odessa, hvor vi tager på en byrundtur. Takket være sine gamle romantiske traditioner bliver Odessa betragtet som en af verdens mest fascinerende byer og omtales ofte som Sortehavets Perle. Byens farverige atmosfære stammer ikke kun fra havets nærhed, akacieblomsternes duft og de fløjlsbløde sommernætter, men også fra mageløse eksempler på arkitektur fra 1800-tallet samt de mange forskellige folkeslag, der gennem tiderne har bosat sig i byen. Operahuset, Det Arkæologiske Museum og selvfølgelig den berømte Potemkin-trappe er unikke i deres skønhed og er alle symboler på byens overdådige fortid og strålende nutid. Disse ligger langs omhyggeligt planlagte gader, som er omgivet af grønne områder, der giver byen sit elegante præg, som den har Katharina den Stores krige mod tyrkerne at takke for. Krige, som endelig gav det russiske imperium adgang til Sortehavet. Nogle bygninger fremstår med en forunderlig stilblanding, fx distinkt fransk arkitektur med et tydeligt russisk islæt, og andre er opført i Art Nouveau-stil, som var moderne omkring Odessa er Ukraines tredjestørste by, den største by langs Sortehavet og landets vigtigste havneby. Det milde klima, varme vand og de solbeskinnede strande tiltrækker året rundt hundredtusinder af turister. De skyggefulde gyder, smukke pastelfarvede bygninger og hyggelige kvarterer giver byen en intim atmosfære. DAG 7 ODESSA Afsejling kl Dagen er til fri afbenyttelse Denne dag kan man på egen hånd gå på opdagelse i Odessa og omegn. Et oplagt ekskursionsmål er landsbyen Shabo på Dnestr-flodens venstre bred, hvor vinbønder har deres bosteder og vingårde. Vindyrkningens kunst har været bevaret her siden slut 1700-tallet, hvor den russiske tsarina opfordrede vinbønder fra Frankrig og Schweiz til at slå sig ned i denne pittoreske landsby. Her får man mulighed for at blive indviet i vindyrkningens hemmeligheder af bønderne, som gladeligt deler ud af deres viden. Der bliver helt sikkert også mulighed for at smage den lokale vin, som garanteret vil imponere med sin høje kvalitet, og som sammen med vindyrkernes hjertelighed vil efterlade en varm følelse i kroppen. Ønsker man at deltage i dagens udflugt, kan denne bestilles og betales om bord. Åkanderne vugger stille i Donau-deltaets rolige vande. DAG 8 YALTA, UKRAINE Ankomst kl Byrundtur og besøg på Livadiapaladset Vi ankommer til byen Yalta på Krimhalvøen, hvor vi tager på en rundtur til bl.a. Livadia-paladset. Dette smukke palads var en yndet sommerresidens for den sidste russiske tsar Nikolaj d. 2. Her tilbragte han

9 Haven ved Livadia-paladset, hvor Yalta-konferencen fandt sted i Her delte Stalin, Churchill og Rosevelt Europa mellem sig.

10 Operahuset i Odessa fra 1887 er byens vartegn. Den smukke rokoko-byrning danner rammen om hundreder af årlige forestillinger. mange mindeværdige stunder med sin familie, før de blev henrettet af bolsjevikkerne efter Oktober-revolutionen i Det oprindelige Livadiapalads ejedes af familien Potocki og blev tegnet af den kendte arkitekt Ippolito Monighetti, som nøje overvågede opførelsen. Først i 1860 blev paladset overdraget til tsar-familien, der anvendte det som sommerresidens. Paladskomplekset bestod af hovedpaladset, et mindre palads samt en kirke. Man ved ikke præcist, hvad der hændte mellem tsar Aleksander d. 2. og hans efterfølger Aleksander d. 3., som senere døde i det lille palads. Men i hvert fald var det nok til at få Nikolaj d. 2. til at beordre begge paladser revet ned en noget drastisk beslutning. Tsarfamilien fik inspiration til et nyt palads under en rejse i Italien, hvor de beundrede de storslåede renæssancepaladser. Efter hjemkomsten blev Nikolaj Krasnov en af datidens mest populære russiske arkitekter sat til at lave de endelige tegninger. Gennem tsarens personlige papirer har vi kendskab til, at hele familien 10 bidrog til paladsets fire meget forskelligartede, men utroligt detaljerede facader. Opførelsen varede kun 17 måneder, og bygningen blev indviet 11. september I 1945 blev Franklin Delano Roosevelt og mange andre i den amerikanske delegation huset i nogle af de 116 værelser i Livadia-paladset, som senere også var skueplads for Yalta-konferencen. Og netop Yalta-konferencen har været med til at sætte byen på verdenskortet. Kodenavnet for Yalta-konferencen var Argonaut-konferencen og her mødtes statsoverhovederne for USA, Storbritannien og Rusland Franklin D. Rosevelt, Winston Churchill og Josef Stalin d februar 1945 for at diskutere etableringen af efterkrigstidens Europa. Paladset ligger i en skøn park, og stueetagen er forbeholdt udstillingen om Yalta-konferencen, mens 1. sal er indrettet som det så ud i tsarfamiliens sidste dage. I dag er paladsets betydning dalet drastisk, og det er stort set kun et museum med minder fra fortiden. Af og til afholder de ukrainske myndigheder internationale møder her, og da bliver paladsets skønhed og storhed for en kort stund genoplivet og genoplevet. DAG 9 YALTA Afsejling kl Dagen er til fri disposition Denne dag er man på egen hånd eller kan (mod ekstrabetaling om bord) tilmelde sig og deltage i en ekskursion til den charmerende ferieby Alupka, et populært turistmål 17 km vest for Yalta. Alupka ligger ved Sortehavskysten og rummer et antal sanatorier, der blev opført i sovjet-tiden. Her tilbyder man nu gæster et ophold, hvor de kan nyde regionens milde klima, storslåede landskab, rige kultur og fascinerende historie. Blandt byens berømte attraktioner kan nævnes det pragtfulde Vorontsov-palads, som ligger i en stor arkitekttegnet park, der regnes som den smukkeste på hele Krim. Paladset blev opført til Prins Mikhail Semyonovich Vorontsov, men der gik 18 år,

11 Kosakkirke ved Zaporozhye. 11

12 inden det stod færdigt i Den unikke blanding af skotsk og orientalsk stil skyldes den kendte engelske arkitekt Edward Blore. Paladset var i Vorontsov-familiens eje i tre generationer, før det blev konfiskeret af sovjetstyret efter revolutionen i Senere blev paladset omdannet til museum, og dele af det blev indrettet som refugium. Skønt en del af paladsets kunstværker og udsmykning forsvandt under 2. Verdenskrig, er det fortsat en attraktion, som lokker tusinder af turister til hvert år. Her kan de få et glimt af den glorværdige fortid, mens de beundrer den fremragende arkitektur og udsigten over Sortehavet. DAG 10 SEVASTOPOL, UKRAINE Ankomst kl. 6.00, afsejling kl Byrundtur Byen Sevastopol var lukket for udlændinge indtil 1996, idet den er base for den russiske sortehavsflåde, som lejer basen af Ukraine. Efter morgenmaden tager vi på en rundtur i Sevastopol, som har en lang og heroisk historie og er berømt for at have modstået lange belejringer under Krim-krigen og 2. Verdenskrig. Disse begivenheder mindes over hele byen gennem talrige monumenter samt det berømte Panaorama-billede, der skildrer en enkelt dag under Krimkrigen. Værket er 115 m langt! Byen rummer over 1800 historiske seværdigheder, flere smukke kirker samt de arkæologiske udgravninger ved Khersonesus lidt uden for byen. Khersonesus var en by i oldtiden, som blev ødelagt under en brand, og kun sortsværtede ruiner vidner om dens eksistens. Byen blev gennem tiderne helt begravet, og til slut var der næsten intet, der tydede på, at der overhovedet havde været en by her. De første udgravninger af Khersonesus fandt sted i 1827, men en organiseret videnskabelig udgravning tog først fart i Museet for Sortehavsflåden ligger i byens centrum og blev oprettet til ære for de mange, som deltog i forsvaret af byen midt i 1800-tallet. I gåafstand fra skibet ligger også det lokale marked samt hyggelige cafeer og spisesteder. DAG 11 KHERSON, UKRAINE Ankomst kl , afsejling kl Besøg i fiskerlandsby Kherson, som ligger nær ved Dneprflodens munding, har i dag et befolkningstal på ca Byen blev grundlagt d. 29. juni 1778 af Grogorij Potemkin på resterne af et tidligere fort, Oleksadrivsky Shanets, som blev ødelagt af tyrkerne. Kherson blev navngivet efter Khersonesus af Tauris, som blev grundlagt af grækerne i det 5. århundrede f.kr. Kherson blev fuldstændig øde- Livadia-paladser ligger smukt ved Yalta på Krim-halvøen. 12

13 lagt under II Verdenskrig. I dag er Kherson igen et vigtigt industricentrum med skibsværfter og mekanik som hovederhverv. Dertil rummer byen adskillige arkitektoniske monumenter, såsom den græske Sofiakirke, der blev opført i 1780, portene i Kherson-fortet, der stammer fra 1700-tallet, samt Helligåndskirken med et klokketårn, der blev fuldført i Vi tager i dag på en bådtur ad de mange kanaler i deltaet til en traditionel fiskerlandsby, hvor vi bliver budt på frokost og får et indtryk af livets gang på landet. DAG 12 ZAPOROZHYE, UKRAINE Ankomst kl , afsejling kl Besøg på kosakkernes ø Khortitsa Om morgenen ankommer vi til Zaporozhye og tager på byrundtur. Byen er en typisk industriby, som ligger ganske smukt på begge sider af Dnepr-floden og er omkring 200 år gammel. Udgravninger har vist, at området var beboet så langt tilbage som i stenalderen, og historiske vidnesbyrd beretter, at skytere, sarmatianere og slavere gennem tiderne har holdt til her. I 1500-tallet ankom Zaporozhia-kosakkerne til dette idylliske sted, idet de navigerede gennem Dnepr-flodens strømhvirvler. Kosakkerne opdagede straks fordelene ved Khortitsa-øen i floden, som var praktisk talt uindtagelig, og de gjorde øen til centrum for deres kultur. Byen blev grundlagt af Katharina den Store i 1770, under navnet Aleksandrovsk efter en af hendes generaler og fik sit nuværende navn efter revolutionen i Byens vigtigste attraktion er så afgjort Khortitsa-øen med dens spændende historiske museum om kosakkerne. De historiske skatte er uvurderlige og spændende, men museets grønne omgivelser gør også øen til et populært udflugtssted. Udflugten til øen er ikke inkluderet i udflugtspakken, men kan bestilles og betales om bord. Vi skal også se landets største dæmning, og efter afsejling bliver vi hævet i alt 36 m. op gennem de store slusekamre videre på vores færd mod Kiev. DAG 13 EN AFSLAP- PENDE DAG PÅ DNEPR Aslapning om bord I dag skal vi bare slappe af og nyde, at vi på mageligste vis lader os transportere op ad Dnepr-floden mod Ukraines hovedstad. Nyd dagen i selskab med dine medrejsende, fordyb dig i en god bog, mens landskabet flyder forbi eller nyd udsigten fra skibets soldæk eller kahytten. DAG 14 KIEV, UKRAINE Ank. kl Byrundtur Den Gyldne Port Skt. Vladimirs Katedral Operahuset Ukraines hovedstad Kiev (også skrevet Kyiv) ligger ved Dnepr-floden. Efter en barsk og turbulent historie rummer byen en interessant blanding af gamle og nye bygninger. Indflydelsen fra Vesten vokser til stadighed, men ukrainerne klynger sig stædigt og stolt til deres traditioner. Kiev, som en overgang optrådte på verdensscenen udelukkende i kraft af en atomkraftulykke, er i dag en storslået by, som er nået milevidt fra fortidens tragedier. I dag er indbyggertallet i Kiev omkring 3 mio. Byen, der lagde gader til den Orange Det oprindelige fort, som udgjorde selve hjertet i den russiske Sortehavsflåde. 13

14 Udsigten over det turkisblå Sortehav ved Sevastopol indbyder til en dukkert i bølgerne. revolution for et par år siden, er den slaviske kulturs vugge, men ligner mere de centraleuropæiske hovedstæder. Mange af Kievs store arkitektoniske og kunstneriske skatte blev ødelagt under 2. Verdenskrig, men hvad der blev efterladt, er blevet omhyggeligt restaureret og pryder i dag denne pittoreske by. Efter kernekraftulykken var der en udbredt uvished omkring sikkerheden ved at bo så relativt tæt på Tjernobyl, men i dag mener de fleste forskere, at byens strålingsniveau ligger under faregrænsen. På en rundtur skal vi besøge Kievs Gyldne Port, universitetet, operahuset, Kreshchatik-gaden (Kievs hovedboulevard), Venskabsbuen, Skt. Michaels katedral samt Skt. Vladimirs Katedral. Ligeledes skal vi se Skt. Sofia-katedralen Kievs ældste kirke, opført i 1037 under Prins Jaroslav den Vise for at glorificere kristendommen. Den har 13 kupler tillige med urgamle freskoer og friser. DAG 15 KIEV OG HJEM- REJSE I dag er det tid til at forlade vores hyggelige skib og dets besætning. Vi kører vi til lufthavnen og flyver til Danmark afslutningen på en uforglemmelig rejse. 14

15 PRAKTISKE OPLYSNINGER OM SELVE KRYDSTOGTREJSEN En af Kievs smukke gadelygter. Netop dette skib er forbeholdt gæster med samme smag og interesse for at rejse. Alle vil blive henrykkede over skibets besætning, der er særligt uddannet til at imødekomme behov fra gæster fra vesten. Skibet har kun udvendige kahytter, der giver et flot udsyn over det landskab vi sejler forbi og er alle med klimaanlæg og behageligt indrettet. Restauranten byder på både det internationale og ukrainske køkken, såvel som specialiteter fra de omgivende regioner - alt sammen serveret i en maritim atmosfære. Grundstenen i køkkenet om bord er lokale fødevarer, som tages om bord undervejs og selv om her ikke er tale om et Michelinkøkken, er maden velsmagende og ærligt tilberedt. Der er to barer, en mindre souvenirbutik, underholdningsalon, to restauranter og skønhedssalon. Det er også muligt at få vasket tøj om bord. Festligheder, leg og dans samt underholdning om bord gør det til et mindeværdigt krydstogt. Fra de rummelige saloner til de brede soldæk tilbyder vores flydende hotel en enestående rejse. Skibet har ikke kapacitet til kørestole og er ikke udstyret med elevator. På hvert krydstogt er der statscertificerede guider om bord, som vil fortælle om historie, mytologi og de steder vi går i land, så du kommer hjem med mere end blot en god kulør - du kommer hjem med en større forståelse af de lande, vi besøger. Desuden følges gruppen også af DaGamas egen dansktalende rejseleder. Ændringer i indhold og program Krydstogtets rejseplan er afhængig af vejret - for eksempel kan en lang 15 periode uden nedbør påvirke vandstanden. I visse tilfælde kan det være nødvendigt at ændre i rejseplanen som et resultat af ændret vandstand eller forsinkelser ved sluser og broer. En sjælden gang, hvor en del at flodløbet er lukket, vil vi transportere gæsterne på anden vis, hvilket kan resultere i aflysning af eller ændringer i de planlagte besøg. Vi forbeholder os retten til at ændre i rækkefølgen af de planlagte rejsemål. Ekskursioner på land Ekskursionerne på land giver et overordnet indtryk af de vigtigste seværdigheder i de forskellige byer, vi besøger. Der vil også være mulighed for tid på egen hånd. Vi skal bede dig om at afvente klartegn fra skibet, inden du går fra borde. Seneste tidspunkt for at være om bord vil blive annonceret dagligt over højttalerne

16 Murene på Skt. Vladimirs Katedral i Kiev skinner smukt i solen. De karakteristiske blå, stjernebesatte kupler symboliserer himlen. eller i den daglige skibsavis. Da vi er afhængige af havneanløb og sejldistance, kan vi ikke vente på gæster, der kommer for sent. Faciliteter om bord Om bord på vores skib finder du panoramasalonen, der giver et fremragende udsyn over det passerende landskab. Om aftenen spiller orkestret som regel op til dans, hvor salonen om dagen bliver benyttet til underholdning og foredrag. Visse skibe har derudover mindre saloner til f.eks. læsning eller hygge i mindre grupper. På størstedelen af skibene findes træningsfaciliteter til fri afbenyttelse. På soldækket findes borde og stole samt enkelte liggestole. Af og til vil der også være et lille svømmebassin om bord. Hovedsprogene om bord er som oftest engelsk og tysk, hvilket betyder at alle annonceringer, menuer, daglige programmer mm. vil være på begge disse sprog. Vores danske rejseleder sørger naturligvis for, at informationerne også gives på dansk. Alle udflugter for DaGamas gæster vil være med engelsktalende, lokale guider samt den danske rejseleder, som også her oversætter informationerne til dansk. Betaling om bord Valutaen om bord er euro og ukrainske grivna. Drikkevarer og andet købt om bord betales, mens skibet ligger ved kaj i Kiev kontant. Under sejladsen kan man vælge at oprette 16 en regning, som skal afregnes ved selve krydstogtets afslutning enten i kontanter eller med kreditkort. Vær opmærksom på, at der kan bruges almindeligt VISA-kort (dog ikke VISA-Dankort, som skibenes kortterminaler ikke kan læse VISA- Dankort kan dog roligt anvendes i hæveautomater i land), ligesom Mastercard, Eurocard og American Express kan anvendes om bord til afregning ved togtets afslutning. I land benyttes udelukkende lokal valuta dvs. tyrkiske lira, leva i Bulgarien, lei i Rumænien. Veksling er grundet ukrainsk lovgivning ikke tilladt eller muligt om bord, men lokal valuta kan ofte bestilles i god tid hos din bank eller hos Forex. Der kan også hæves lokal

17 Valmuemark ved Dneprs bred. valuta i hæveautomater undervejs. Vær opmærksom på, at din bank eller udsteder af kreditkort af og til opkræver et gebyr for betaling med kreditkort om bord. Undersøg gerne dette med din egen bank inden afrejse. Udflugter bestilt om bord betales kontant direkte til skibets personale i Euro. Kahytterne Normalt vil du modtage dit kahytsnummer sammen med afrejsepapirerne ca. en uge inden afrejse. Der må i enkelte kahytter påregnes en vis støj fra skibets motorer, klimaanlæg og ventilation. Der kan også forekomme støj fra bovskruen, når skibet skal igennem sluser og lægger til og fra land. Toiletter og bad i kahytterne er funktionelle, men spartansk indrettet med afløb i gulvet og bruserhovedet som en forlængning af vandhanen. Der er ikke køleskab i kahytten. Drikkevand Da vandet i hanerne kommer fra en større tank om bord på skibet anbefaler vi, at man køber drikkevand på flasker om bord eller i land, men man kan sagtens børste tænder og vaske sig i vandet fra hanerne. Måltider På vores krydstogter er der fuld forplejning. Vi forsøger at bruge lokalt indkøbte varer. På alle skibene på Sortehavet og Dnepr er morgenmaden en buffet. Frokost vil normalt blive serveret ved bordet, og det samme gælder middagen. Måltiderne bliver serveret på et fast klokkeslæt for alle om bord. Hvis du har behov for særlig kost pga. allergier el. lign. bedes du venligst informere køkkenpersonalet om dette, straks du kommer om bord. Vores rejseleder hjælper dig gerne. Læge om bord 17 I tilfælde af akut opståede helbredsmæssige problemer er der en læge om bord på skibet med daglig træffetid. Der må påregnes kontant afregning for lægetilsyn og konsultation samt udgifter til medicin købt af lægen om bord eller i land. Vær opmærksom på, at personalet om bord ikke har tilladelse til at udlevere medicin. Hvis du tager receptpligtig medicin, sørg da for at have nok til hele turen. Vi anbefaler, at du sørger for rejseforsikring, hvilket også kan tegnes gennem DaGama Travel. Efter hjemkomst til Danmark kan du kontakte dit forsikringsselskab og høre, om de vil dække udgiften til lægen. Påklædning Om bord på skibet og på udflugter i land anbefales praktisk og afslappet påklædning. Fodtøj med gummisål er praktisk på skibets dæk, en varm trøje til om aftenen og godt fodtøj til udflugterne i land. Der er ingen formelle retningslinjer for påklædning om aftenen til middagen, men almindeligt pænt tøj vil være passende. Husk også at pakke hat, solbriller og overtøj mod vind og vejr. Vær opmærksom på at dække skuldre og knæ ved besøg i kirker og klostre, samt at herrerne tager hovedbeklædning af, og damerne dækker håret, inden disse besøges. Post Der kan købes postkort og frimærker om bord, og der er en postkasse i receptionen. Den bliver tømt ved de større byer, vi besøger på vores tur. Priser på frimærker om bord er en smule dyrere end i land. Rygning Det er kun tilladt at ryge udenfor på dækkene. Altså ikke i restauranten, salonerne, kahytterne, på gangene om bord eller andre steder indenfor. Drikkepenge Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Drikkepenge er en måde at vise sin påskønnelse for god service, men er ganske frivilligt. Vi anbefaler dog et beløb, der svarer til 9 om dagen per gæst, som vores

18 danske rejseleder som en ekstra service tilbyder at samle ind ved turens begyndelse og distribuere undervejs. Ønsker man selv at stå for drikkepengene, kan en del af beløbet lægges i en konvolut ved receptionen ved afslutningen af krydstogtet, og pengene bliver da fordelt mellem hele skibets besætning. Vælger man denne løsning, gør vi opmærksom på, at det undervejs også er normalt at betale ca. 1-2 til lokale chauffører og ca. 2-3 til lokale guider. Telefon og Der er ikke telefon og adgang til computer om bord på skibet, men du kan ringe hjem fra din egen mobiltelefon ved de byer, vi besøger samt på størstedelen af strækningen vi sejler. Vær opmærksom på, at der er stor forskel i minutpris alt efter, hvilket selskab du benytter, og at sende sms er det billigste. Elektronisk udstyr Der bruges 220 V som herhjemme, og stikkontakterne er udformet som vi kender det hjemmefra. Af sikkerhedsgrunde er elektriske strygejern og lignende ikke tilladt i kahytterne. Der er ikke hårtørrer i kahytterne, så en sådan skal medbringes hjemmefra, men ofte kan frisørsalonen være behjælpelig. Værdigenstande Der er ingen sikkerhedsboks i kahytten, men værdigenstande kan sagtens efterlades i kahytten alligevel. Vi anbefaler, at du lader værdigenstande blive om bord under udflugter i land for ikke at friste svage sjæle så som lommetyve. TV Der er ikke tv om bord. Jernbanebro over floden Dnepr badet i rødt aftenlys. 18

19 Kornmark ved Dneprs bred. Ukraine blev før sin selvstændighed kaldt Sovjetunionens fødekammer. Forbehold & ændringer Der tages forbehold for ændringer i programmet. DaGama Travel og vore lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vore breddegrader. Det betyder, at force majeure-situationer kan opstå med tilhørende forsinkelser og aflysninger, der undtagelsesvis vil medføre ændringer i rejseplanen. Vejrforhold, vejforhold, problemer med køretøjer, gæsternes fysiske formåen samt forsinkede flyafgange kan medføre ændringer i rejsen, og at programpunkter kan risikere at udgå. Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver Den dag i dag kan man mange steder finde statuer af Lenin. rejse i form af rapporter fra rejseleder og kommentarer fra kunder. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet fra den blev købt til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene de rejsendes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen. Rejsen er underlagt DaGama Travels Almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med. 19

20 KONTAKTINFORMATION DaGama Travel Ryesgade København N Tlf: +(45) Fax: +(45) info@dagama-travel.dk Web: CVR-nr Rejsegarantifonden 2250 Danmarks Rejsebureau Forening

Sortehavs-Odysséen 15 dages enestående flodsejlads over Sortehavet og ad Dnepr-floden

Sortehavs-Odysséen 15 dages enestående flodsejlads over Sortehavet og ad Dnepr-floden 15 dages enestående flodsejlads over Sortehavet og ad Dnepr-floden Rejse til SORTEHAVET med Sortehavs-Odysséen 15 dages eventyrlig krydstogtrejse fra Istanbul til Kiev over Sortehavet til Krim og op ad

Læs mere

Sortehavs-Odysséen 15 dages enestående flodsejlads over Sortehavet og ad Dnepr-floden

Sortehavs-Odysséen 15 dages enestående flodsejlads over Sortehavet og ad Dnepr-floden 15 dages enestående flodsejlads over Sortehavet og ad Dnepr-floden Rejse til SORTEHAVET med Sortehavs-Odysséen 15 dages eventyrlig krydstogtrejse fra Istanbul til Kiev ned ad Dnepr-floden til Krim og

Læs mere

Sortehavet og Dnepr 11 dages enestående flodsejlads ad Dnepr-floden til Sortehavet

Sortehavet og Dnepr 11 dages enestående flodsejlads ad Dnepr-floden til Sortehavet 11 dages enestående flodsejlads ad Dnepr-floden til Sortehavet Rejse til SORTEHAVET med Sortehavet og Dnepr 11 dages eventyrlig krydstogtrejse fra Kiev til Odessa ad Dnepr-floden til Sortehave. Kiev -

Læs mere

11 dages enestående flodsejlads ad Dnepr-floden til Sortehavet. Rejseplan SEJL PÅ DNEPR I UKRAINE SORTEHAVET OG DNEPR

11 dages enestående flodsejlads ad Dnepr-floden til Sortehavet. Rejseplan SEJL PÅ DNEPR I UKRAINE SORTEHAVET OG DNEPR SEJL PÅ DNEPR I UKRAINE SORTEHAVET OG DNEPR Har man ikke sejlet på Dnepr, har man ikke været i Ukraine siger en gammel ukrainsk talemåde. Og sandt er det at Dnepr er Ukraines livsnerve og hovedfærdseslåre

Læs mere

Forlængelser i Burma 5 dages strandferie ved Ngapali Beach

Forlængelser i Burma 5 dages strandferie ved Ngapali Beach 5 dages strandferie ved Ngapali Beach Efter et intenst program i Burma er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne omgivelser. 2 Forlængelsespakke

Læs mere

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Efter et intenst program i Mexico er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne omgivelser.

Læs mere

Forlængelser i Burma 5 dages strandferie ved Ngapali Beach

Forlængelser i Burma 5 dages strandferie ved Ngapali Beach Forlængelser i Burma 5 dages strandferie ved Ngapali Beach Efter et intenst program i Burma er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne

Læs mere

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Efter et intenst program i Mexico er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne omgivelser.

Læs mere

Forlængelser i Burma 5 dages strandferie ved Ngapali Beach

Forlængelser i Burma 5 dages strandferie ved Ngapali Beach 5 dages strandferie ved Ngapali Beach Efter et intenst program i Burma er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne omgivelser. Der venter

Læs mere

Ukraine 6 dage / 5 nætter

Ukraine 6 dage / 5 nætter Ukraine 6 dage / 5 nætter Dette seks-dages tur byder på et besøg til de vigtigste destinationer i Ukraine: Kiev, Lviv og Odessa perlen af Sortehavet". Kiev, i Oldtiden kaldet Kievan Rus, der nåede sin

Læs mere

Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strandferie i Sri Lanka

Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strandferie i Sri Lanka Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strandferie i Sri Lanka Efter et intenst program i Sri Lanka er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau - med fly

Flodkrydstogt på Donau - med fly Flodkrydstogt på Donau - med fly Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 9.145,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib Stort udflugts inkluderet 3 smukke hovedstæder på ét og samme

Læs mere

Nytårstogt på de hollandske kanaler

Nytårstogt på de hollandske kanaler Nytårstogt på de hollandske kanaler Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 6.695,- Højdepunkter Nytårsaften på dejlige hollandske kanaler Nytårsmiddag med drikkevarer inklusiv Oplev

Læs mere

Værd at vide om. Rumænien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Rumænien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Rumænien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Rumænien Hovedstad Indbyggere Sprog Bukarest 22 mio. Rumænsk Religion Valuta Areal Rumænskortodoks Rumænske lei 237.500 km2 Herunder kan

Læs mere

Flodkrydstogt - Sortehavet og den skønne blå Donau

Flodkrydstogt - Sortehavet og den skønne blå Donau Flodkrydstogt - Sortehavet og den skønne blå Donau Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 29.08.2020 17.645,- Højdepunkter Stort udflugtsprogram inkluderet Smukke Budapest og syngende

Læs mere

Krydstogtsprogram Moskva - Rostov, 19 dage

Krydstogtsprogram Moskva - Rostov, 19 dage Krydstogtsprogram Moskva - Rostov, 19 dage med M/S Rakhmaninov Velkommen ombord på M/S Rakhmaninov på dennes sidste rejse inden vinterpausen i Rostov. Rejsen starter i Moskva og slutter 19 dage senere

Læs mere

Flodkrydstogt på Douro i Portugal

Flodkrydstogt på Douro i Portugal Flodkrydstogt på Douro i Portugal Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 9.495,- Højdepunkter Portvinens hjemland Naturskøn sejlads gennem landskaberne fra Porto til Spanien Mulighed

Læs mere

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Polen Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Polen Hovedstad Indbyggere Sprog Warszawa 38,5 mio. Polsk Religion Valuta Areal Katolicisme Zloty 312.000 km2 Læs om valuta, drikkepenge,

Læs mere

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Bahamas Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om Bahamas Hovedstad Indbyggere Sprog Nassau 377.300 Engelsk, kreolsk Religion Valuta Areal Protestantisme og katolicisme Bahamansk dollar

Læs mere

Phu Quoc Stranden 6 dages forlængelse med strandferie ved Phu Quoc

Phu Quoc Stranden 6 dages forlængelse med strandferie ved Phu Quoc 6 dages forlængelse med strandferie ved Phu Quoc Forlængelse i VIETNAM med Forlængelse af rejse i Vietnm 2 Forlængelse af rejse i Vietnm Phu Quoc Stranden Strandferie ved Mango Bay, Phu Quoc Den tropiske

Læs mere

Flodkrydstogt - Sortehavet og den skønne blå Donau

Flodkrydstogt - Sortehavet og den skønne blå Donau Flodkrydstogt - Sortehavet og den skønne blå Donau Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 20.09.2020 17.645,- Højdepunkter Stort udflugtsprogram inkluderet Donaudeltaet og Bukarest

Læs mere

Værd at vide om. Schweiz. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Schweiz. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Schweiz Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Schweiz Hovedstad Sprog Indbyggere Bern Tysk, fransk, italiensk, rætoromansk Romerskkatolicisme, franc Schweiziske protestantisme 8,1 mio.

Læs mere

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 Riis Rejsers reference: STK1112212 Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 I fortsættelse af behagelig samtale glæder det os at kunne præsentere følgende forslag til jeres rejse: Op mod jul er Berlin altid

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

Værd at vide om. Georgien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Georgien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Georgien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Georgien Hovedstad Indbyggere Sprog Tbilisi 4,5 mio Georgisk Religion Valuta Areal Kristne, georgisk ortodokse Lari (GEL) 69.700 km2 Herunder

Læs mere

Værd at vide om. Norge. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Norge. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Norge Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Norge Hovedstad Indbyggere Sprog Oslo 5,2 mio. Norsk Religion Valuta Areal Protestantisme Norsk krone Herunder kan du læse en række praktiske

Læs mere

Værd at vide om. Estland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Estland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Estland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Estland Hovedstad Indbyggere Sprog Tallinn 1,3 mio. Estisk Religion Valuta Areal Forskellige former for kristendom Euro Herunder kan du

Læs mere

Praktiske oplysninger Götakanalen

Praktiske oplysninger Götakanalen Praktiske oplysninger Götakanalen Lad os gøre din ferie bedre. Götakanalen FDM travel 1 Ankomst De oplyste ankomsttider er ca.-tider, da vind, vejr og trafik på kanalen kan resultere i forsinkelser. Derfor

Læs mere

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om St. Maarten Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om St. Maarten Hovedstad Sprog Indbyggere Philipsburg (St. Maarten) og Marigot (Saint Martin) Hollandsk, fransk og engelsk Protestantisme

Læs mere

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om New Zealand Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta New Zealand Indbyggere Hovedstad Sprog 4,4 mio. Wellington Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom New zealandsk dollar 270.534 km2

Læs mere

Værd at vide om. Østrig. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Østrig. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Østrig Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Østrig Hovedstad Indbyggere Sprog Wien 8,5 mio. Tysk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Euro 83.859 km2 Her kan du se fakta og praktiske

Læs mere

DALMATIEN ALL INCLUSIVE

DALMATIEN ALL INCLUSIVE NYHED 8 dage kun kr. 5.698 Afrejse d. 19. og 26. september Hotel i Dalmatien direkte ud til vandet alle værelser med balkon. All Inclusive i Dalmatien inkl. vin, øl og vand ad libitum til frokost og aftensmad.

Læs mere

Værd at vide om. Portugal. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Portugal. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Portugal Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Portugal Hovedstad Indbyggere Sprog Lissabon 11 mio. Portugisisk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Euro 91.831 km2 Herunder kan

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Værd at vide om. Rusland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Rusland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Rusland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Rusland Hovedstad Indbyggere Sprog Moskva 142 mio. Russisk Religion Valuta Areal Russiskortodoks Rubel 17.075.000 km2 Her kan du læse en

Læs mere

Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strand- eller oplevelsesferie i Sri Lanka

Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strand- eller oplevelsesferie i Sri Lanka Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strand- eller oplevelsesferie i Sri Lanka Efter et intenst program i Sri Lanka er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Verona har med sin gunstige placering, som indgangsdøren mellem nord og syd, været en vigtig by lige siden Romerriget. Byen er da også den by i Italien,

Læs mere

Værd at vide om. Spanien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Spanien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Spanien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Spanien Hovedstad Sprog Indbyggere Madrid Romerskkatolicisme Spansk, catalansk, galicisk og baskisk Euro 48 mio. Religion Valuta Areal Herunder

Læs mere

Værd at vide om. Turkmenistan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Turkmenistan. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Turkmenistan Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Turkmenistan Hovedstad Indbyggere Sprog Asjkhabad Ca. 5 mio. Turkmensk og russisk Religion Valuta Areal Muslimer, primært sunniretningen

Læs mere

8 dages cykelferie i Cuba

8 dages cykelferie i Cuba 8 dages cykelferie i Cuba Aktive og sjove oplevelser - garanterede afrejser Aktiv oplevelsesrejse til Cuba med 2 8 dages aktiv oplevelsesrejse Cykelture i Cuba Aktive kulturrejser i Cuba Tag med Svane

Læs mere

Tilbage i SSSR. St. Petersburg - Moskva 8 dage / 7 nætter

Tilbage i SSSR. St. Petersburg - Moskva 8 dage / 7 nætter Tilbage i SSSR St. Petersburg - Moskva 8 dage / 7 nætter DAG 1.. Ankomst i St. Petersborg. Transfer til hotel. Check-in. DAG 2.. Morgenmad på hotellet. På denne dag vi vil gerne invitere dig til byrundtur.

Læs mere

Værd at vide om. Frankrig. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Frankrig. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Frankrig Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Frankrig Hovedstad Indbyggere Sprog Paris 63 mio. Fransk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Euro Herunder kan du læse en række praktiske

Læs mere

PROGRAM. Efter paskontrol og told er der bustransport til jeres dejlige hotel, Pier Sixty Six Hotel & Marina. En lang rejsedag er overstået.

PROGRAM. Efter paskontrol og told er der bustransport til jeres dejlige hotel, Pier Sixty Six Hotel & Marina. En lang rejsedag er overstået. PROGRAM Dag 1, 24. april 2019: Afrejse fra København til Fort Lauderdale Rejselederen møder gæsterne i Københavns Lufthavn, Terminal 2 ved Norwegian check-in. Flyafgang er kl. 12.50 via London Gatwick

Læs mere

Vikingernes Ø 5 dages rundrejse i sagaernes land

Vikingernes Ø 5 dages rundrejse i sagaernes land 5 dages rundrejse i sagaernes land Oplevelsesrejse til Island med 2 Vikingernes Ø 5 dages rundrejse i sagaernes land Reykjavik Selfoss Reykjavik Island er mægtige vandfald, iskolde gletsjere og dampende

Læs mere

Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel

Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 8.995,- Højdepunkter Alle nætter om bord på skibet Den flotte helpension om bord på det dejlige MS Rigoletto

Læs mere

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Prag - André Rieu. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Prag - André Rieu Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 5.395,- Højdepunkter André Rieu koncert Theresienstadt Prags flotte pladser Borgen Hradcany Udsigten fra Karlsbroen Side 1 af

Læs mere

Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel

Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 07.06.2020 15.06.2020 9 dage 9.895,- Højdepunkter Den flotte helpension om bord på det dejlige MS Rigoletto Et

Læs mere

Værd at vide om Zambia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Zambia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Zambia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Zambia Hovedstad Indbyggere Sprog Lusaka 15,5 mio. Engelsk og bantusprog Religion Valuta Areal Kristendom og folkereligioner Kwacha (ZMK)

Læs mere

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA Dato: 24. 06 2016 KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA På denne dejlige safari til Tanzanias verdensberømte nordlige safariområder kan nogle af Afrikas... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Flodkrydstogt Venedig og og den venetianske lagune

Flodkrydstogt Venedig og og den venetianske lagune Flodkrydstogt Venedig og og den venetianske lagune Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 13.045,- Højdepunkter Venedig uden mylder Stor udflugtspakke inkluderet Murano og Burano All

Læs mere

Værd at vide om. Galápagos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Galápagos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Galápagos Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Galápagos Provinshovedstad Indbyggere Sprog Puerto Baquerizo Moreno Romerskkatolicisme Ca. 30.000 Amerikansk dollar Spansk Religion Valuta

Læs mere

Værd at vide om. Tyrkiet. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Tyrkiet. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Tyrkiet Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Tyrkiet Hovedstad Indbyggere Sprog Ankara 79 mio. Tyrkisk Religion Valuta Areal Islam Tyrkisk lira (TL) 783.560 km2 Herunder kan du læse

Læs mere

Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing

Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing Moskva - Omsk - Novosibirsk - Irkutsk - Ulan-Ude - Ulan Bator - Erlian - Beijing 13 dage / 12 overnatninger Inden for 13 dage vil du få en sjælden mulighed for at rejse på tværs af Sibirien, Mongoliet

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Værd at vide om. Bolivia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Bolivia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Bolivia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Bolivia Hovedstad Indbyggere Sprog Sucre/La Paz 10,8 mio. Spansk, quechua og aymará Religion Valuta Areal Katolicisme og protestantisme

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau

Flodkrydstogt på Donau Flodkrydstogt på Donau Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 8.395,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib MS Verdi Vidunderlige Buda og Pest Donaus spændende historie Det syngende

Læs mere

Vi inviterer dig til at opleve de lokales opfattelse af den virkelige Rusland.

Vi inviterer dig til at opleve de lokales opfattelse af den virkelige Rusland. Grupe tur 2010 Moskva og St. Petersburg Hvilke myter kender du om Rusland? Er det fædrelandet af vodka, bærer eller KGB? Realiteten er,at Rusland er en berusende blanding af folk, traditioner og historie.

Læs mere

Julemarkedstogt på Rhinen

Julemarkedstogt på Rhinen Julemarkedstogt på Rhinen Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 4.095,- Højdepunkter De store julemarkedsbyer Køln og Rüdesheim Oplev også fantastiske Mainz Den flotte helpension om

Læs mere

Toscana - Flyv på busrejse

Toscana - Flyv på busrejse Toscana - Flyv på busrejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 5.995,- Højdepunkter Direkte fly til Firenze Cypresser og olivenlunde Det Skæve Tårn i Pisa Hyggelige middelalderbyer

Læs mere

Cruise I Vinens tegn 27.09-02.10

Cruise I Vinens tegn 27.09-02.10 Cruise I Vinens tegn 27.09-02.10 2014 REJSEBESKRIVELSE Cruise2go har i samarbejde med Tysk Vin Klub sammensat dette cruise på Mosel floden i Tyskland. Cruiset er sat i vinens tegn og der vil derfor være

Læs mere

Schweiz - fra sin smukkeste side

Schweiz - fra sin smukkeste side Schweiz - fra sin smukkeste side Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 7.895,- Højdepunkter Luzerns enestående beliggenhed og historie Med tandhjulsbane til Pilatus Skt. Gotthardtunnelen

Læs mere

Transsibiriske Stor Tur

Transsibiriske Stor Tur Transsibiriske Stor Tur Moskva - Irkutsk - Ulan-Bator 13 dage / 12 nætter DAG 1. Ankomst i Moskva. Transfer til hotel. Velkomstdrink på hotellet. DAG 2. Morgenmad på hotellet. Byrundtur herunder et besøg

Læs mere

Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strand- eller oplevelsesferie i Sri Lanka

Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strand- eller oplevelsesferie i Sri Lanka Forlængelser i Sri Lanka 5 dages strand- eller oplevelsesferie i Sri Lanka Efter et intenst program i Sri Lanka er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser

Læs mere

Oplev Madagaskars varierede og helt specielle natur og dyreliv på denne vidunderlige tur til øens frodige nordlige...

Oplev Madagaskars varierede og helt specielle natur og dyreliv på denne vidunderlige tur til øens frodige nordlige... Dato:. MADAGASKARS NORDLIGE HøJDEPUNKTER Oplev Madagaskars varierede og helt specielle natur og dyreliv på denne vidunderlige tur til øens frodige nordlige... Tlf.: (+45) 56 36 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Startdato Slutdato Varighed Pris Rejseledere Eneværelsestillæg kr kr. Direkte fly til Helsinki. Ankomst om formiddagen.

Startdato Slutdato Varighed Pris Rejseledere Eneværelsestillæg kr kr. Direkte fly til Helsinki. Ankomst om formiddagen. Krydstogt på Østersøen Destination: Estland, Finland, Rusland, Sverige Startdato Slutdato Varighed Pris Rejseledere Eneværelsestillæg 28. juni 3. juli 6 dage 10995 kr. Jens Worning Sørensen 990 kr. 4.

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Best Western Hotel Mannheim City Oplevelser i naturskønne omgivelser og blandt gamle middelalderlevn.

Best Western Hotel Mannheim City Oplevelser i naturskønne omgivelser og blandt gamle middelalderlevn. Best Western Hotel Mannheim City Hotellet ligger centralt i Mannheim. Introduktion Best Western Hotel Mannheim City ligger i gåafstand fra de fleste attraktioner i byen, hvor havnen, shoppingområdet og

Læs mere

Ørkensand og eminent shopping i Dubai

Ørkensand og eminent shopping i Dubai Ørkensand og eminent shopping i Dubai Besøg verdens højeste bygning, kør rally gennem ørkenens sandklitter og shop i Mall of Emirates. Dubai er fyldt med oplevelser for enhver smag. 9 dage Fra-pris pr.

Læs mere

Værd at vide om. Dansk Vestindien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Dansk Vestindien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Dansk Vestindien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Dansk Vestindien Hovedstad Indbyggere Sprog Charlotte Amalie 104.000 Engelsk Religion Valuta Areal Protestantisme Amerikansk dollar

Læs mere

Velkommen til Hotel Podewils!

Velkommen til Hotel Podewils! Hotel Podewils Tilbring en afslappende ferie på det største og eneste vandslot i Polen fra det 15. århundrede. Hvis I ønsker en rolig ferie, er det 3-stjernede Hotel Podewils en oplagt destination. Slottet

Læs mere

Nytårsflodkrydstogt på Rhinen

Nytårsflodkrydstogt på Rhinen Nytårsflodkrydstogt på Rhinen Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 6.695,- Højdepunkter Nytårsaften på romantiske Rhinen All inklusive om bord Rüdesheim og Drosselgasse Side 1 af

Læs mere

Alle kan deltage i kurset! Både begyndere, øvede og erfarne malere er meget velkomne. Der vil være tid til individuel hjælp og vejledning.

Alle kan deltage i kurset! Både begyndere, øvede og erfarne malere er meget velkomne. Der vil være tid til individuel hjælp og vejledning. Georgien (Malerejse) For rejselystne, som elsker at lære, opleve og skabe, lancerer Alt Rejser en grupperejse for kunstelskere vi kalder det et Art Trip. Dette Art Trip er et akvarelmalekursus på en spændende

Læs mere

Rio til Kap Horn Chile, Argentina og Brasilien på 20 dage -oplev bl.a. Ildlandet, Patagonien, Iguazu

Rio til Kap Horn Chile, Argentina og Brasilien på 20 dage -oplev bl.a. Ildlandet, Patagonien, Iguazu Chile, Argentina og Brasilien på 20 dage -oplev bl.a. Ildlandet, Patagonien, Iguazu Oplevelsesrejse til Sydamerika med Rio til Kap Horn Chile, Argentina og Brasilien på 20 dage Santiago - Punta Arenas

Læs mere

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing Trans Mongolske Rute 2010 Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing 18 dage / 17 nætter Gruppe tur/ min 10 personer Denne rute er en anden type transsibiriske

Læs mere

Egypten. - Et uforglemmeligt cruise på Nilen

Egypten. - Et uforglemmeligt cruise på Nilen Egypten - Et uforglemmeligt cruise på Nilen SETI 5 nætter på 5* cruiseskib og 2 nætter i Aswan på 5* hotel. Afgang hver søndag hele året. SETI 5 nætter på 5* cruiseskib og 2 nætter i Aswan på 5* hotel.

Læs mere

Toscana - Flyv på busrejse

Toscana - Flyv på busrejse Toscana - Flyv på busrejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 21.07.2020 28.07.2020 5.845,- Højdepunkter Direkte fly til Firenze Cypresser og olivenlunde Det Skæve Tårn i Pisa Hyggelige

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Værd at vide om. Zimbabwe. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Zimbabwe. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Zimbabwe Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Zimbabwe Hovedstad Indbyggere Sprog Harare 15,2 mio. Engelsk og forskellige bantussprog Religion Valuta Areal Kristendom og islam Amerikansk

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Fly SAS København Paris (CDG) Paris (CDG) København Fly Air France Billund Paris (CDG) Paris (CDG) Billund 08:25 10:15 SK0565 15:20 17:05 SK0568 07:30

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Best Western Hotel Bremen East

Best Western Hotel Bremen East Best Western Hotel Bremen East Velkommen til Best Western Hotel Bremen East! Introduktion Hotellet ligger i rolige omgivelser, tæt på grønne områder. Fra hotellet tager det blot 15 minutter med bus ind

Læs mere

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau.

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau. Miniferie i Prag. Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne. Efter 1989

Læs mere

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 FLYTIDER 28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 HOTEL LA PRIMA FASHION HOTEL BUDAPEST**** Pesti Barnabás utca 6 Budapest

Læs mere

Arkæologisk ekspedition til Altay/Sydsibirien

Arkæologisk ekspedition til Altay/Sydsibirien Arkæologisk ekspedition til Altay/Sydsibirien Altai Republikken i Sydsibirien, Pazyryk kurganer & den mægtige Yenisey`s kilde. 5 dage i det spektakulære Skt. Petersburg og Ermitagemuseum. 17 DAGE; 22.

Læs mere

Flodkrydstogt på Seinen, Honfleur og Paris

Flodkrydstogt på Seinen, Honfleur og Paris Flodkrydstogt på Seinen, Honfleur og Paris Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 8.895,- Højdepunkter Skønne, gamle badebyer Honfleur og Rouen Vi sejler med et lækkert 5-ankre skib

Læs mere

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring Smagen af færøerne Oplev det spændende færøske køkken og Tórshavn Det traditionelle færøske køkken har igennem århundreder udviklet sig på sin egen måde på grund af Færøernes beliggenhed langt ude i Nordatlanten

Læs mere

På opdagelse i Dansk Vestindien

På opdagelse i Dansk Vestindien På opdagelse i Dansk Vestindien Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien? Alle caribiske øer har aktiviteter på land og på vand, strande,

Læs mere

Flodkrydstogt på Seinen, Honfleur og Paris

Flodkrydstogt på Seinen, Honfleur og Paris Flodkrydstogt på Seinen, Honfleur og Paris Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 8.195,- Højdepunkter Skønne, gamle badebyer Honfleur og Rouen Vi sejler med et lækkert 5 ankre skib

Læs mere

Tanzanias sydlige højdepunkter

Tanzanias sydlige højdepunkter Tanzanias sydlige højdepunkter Kom med på safari i Tanzania og besøg nogle af Afrikas mest fantastiske safariområder Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde

Læs mere

HØJTSTÅENDE SOL, UFORGLEMMELIGE OPLEVELSER OG DANSK REJSELEDER PÅ KRYDSTOGT TIL EKSOTISKE CARIBISKE DESTINATIONER

HØJTSTÅENDE SOL, UFORGLEMMELIGE OPLEVELSER OG DANSK REJSELEDER PÅ KRYDSTOGT TIL EKSOTISKE CARIBISKE DESTINATIONER HØJTSTÅENDE SOL, UFORGLEMMELIGE OPLEVELSER OG DANSK REJSELEDER PÅ KRYDSTOGT TIL EKSOTISKE CARIBISKE DESTINATIONER Tag på opdagelse i det fantastiske Caribiske Øhav, hvor du undervejs på rejsen kan opleve

Læs mere

Jul på Costa del Sol - Torremolinos

Jul på Costa del Sol - Torremolinos Jul på Costa del Sol - Torremolinos Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra: Pris fra: 3.745,- Højdepunkter Udflugt til Gibraltar Granada med Alhambra Malaga Den hvide by Mijas ****hotel i populære Torremolinos

Læs mere

Kultur og strand 12 dages rundrejse i magiske Cuba til Havana og Varadero

Kultur og strand 12 dages rundrejse i magiske Cuba til Havana og Varadero Kultur og strand 12 dages rundrejse i magiske Cuba til Havana og Varadero Kulturel Oplevelsesrejse med 2 Kultur og Strand 12 dages rundrejse i Cuba Havana - Varadero - Havana Denne rundrejse går til legendariske

Læs mere

Værd at vide om Grækenland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Grækenland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Grækenland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Grækenland Hovedstad Indbyggere Sprog Athen 10,7 mio. Græsk Religion Valuta Areal Græskortodoks Euro 131.957 km2 Herunder kan du læse

Læs mere

Grækenland - langtidsferie - 25 dage

Grækenland - langtidsferie - 25 dage Grækenland - langtidsferie - Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 27.10.2019 20.11.2019 10.995,- Højdepunkter Peloponnes 6 interessante udflugter er inkl. Den milde kyst og fiskerbyen

Læs mere

Makedonien - kultur og vandring Flotte nationalparker

Makedonien - kultur og vandring Flotte nationalparker Makedonien - kultur og vandring Flotte nationalparker Makedonien ligger midt på Balkan, og selv om der ikke er en kystlinje, så giver 50 søer og 16 bjergtoppe over 2000 meter en varieret og flot natur.

Læs mere

Krakow - Polens førende kulturby

Krakow - Polens førende kulturby Krakow - Polens førende kulturby Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 05.04.2020 11.04.2020 4.695,- Højdepunkter Centralt beliggende hotel Tømmerflådesejlads på Dunajec floden Saltminerne

Læs mere