Fra Côte d'azur til Lubéron: Apt (3)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fra Côte d'azur til Lubéron: Apt (3)"

Transkript

1 Efterår 2014: Sydfrankrig Fra Côte d'azur til Lubéron: Apt (3) Vi tager videre til området Lubéron i Provence. Det der er en skovklædt højderyg på godt 60 km længde og med den højeste top på godt 1100 m. Vi vil slå os ned i byen Apt, hvor der ligger et par campingpladser. Den, der hedder "Le Lubéron", forekommer os mest tiltalende. Det er en ACSI-plads. Herfra vil vi udforske denne del af Provence, som vi ikke kender så godt endnu. Lubéron-bjergkæden og afblomstrede lavendelmarker. Mandag, 15. september 2014 Overskyet, men lunt. Vi er ikke de eneste, der tager af sted idag. Vi stiler mod campingpladsen Le Lubéron, der ligger tæt på byen Apt - dog desværre et stykke stejlt opad, ikke specielt velegnet til eventuelle cykelture. Selve campingpladsen virker hyggeligt, om end lidt mørkt, idet i en slags egeskov med pladserne i små terrasser. Der er ikke alt for meget at vælge imellem, meget er optaget, så vi beslutter os for nr. 16, hvor der er lidt himmelåbning, som ifølge mit lille kompas skulle pege mod syd. Og alt imens vi har travlt med at installere os begynder det at dryppe med tiltagende hastighed for at ende som en ordentlig skylle, ledsaget af rumlende tordenvejr. Jeg når lige at sætte solsejlet op, men inden de sidste pløkker er slået i er min bagside temmelig gennemblødt. Så sidder vi indenfor, og det har jo også sin charme, mens regnen tromler på taget. Ret beset er det jo længe siden. Noget skal der nu alligevel ske, derfor starter vi bilen og kører ned til byen (hvor der er gået forstoppelse i rundkørslen) til Intermarché. Aftensmaden bliver for første gang i lang tid både lavet og spist inden døre. Nu sidder vi ved computerne. Man kab købe WiFi over nettet, og Gert har købt 10 timers internetadgang. Fra receptionsområdet er der ½ times gratis net hver dag. Det udnytter jeg så med min lille Surface, som jeg også skriver dagbog på. Nu er klokken 20.53, det regner stadigvæk men skulle iflg. vejrudsigten blive bedre igen i morgen. Og dermed: God nat! Vores plads i egeskoven. Læg mærke til det hvide tørrestativ til højre. Det er vores. Her på campingpladsen må man - af sikkerhedsmæssige grunde, hedder det - ikke trække tørresnor mellem træerne. Men da campister jo har brug for en sådan kan man låne et sammenklappeligt stativ. Det gør vi så. En medcampist gjorde os opmærksom på det, og straks efter ser vi også opslag herom flere steder, bl.a. ved sanitæren, som vi bor tæt på.

2 Tirsdag, 16. september 2014 Nu vi er kommet lidt væk fra Côte d Azur er den meget sydlandske stemning blevet afløst af noget, der minder mere om mellemeuropæiske breddegrader. Det skyldes nok til dels, at campingpladsen ligger i en egeskov, og i sagens natur er her lidt mørkt. Det er også ok, når solen brænder, og skygge er en konkurrenceparameter her sydpå. Her i efteråret er det imidlertid knapt så vigtigt, og derfor er de mest solåbne pladser også de mest eftertragtede. Og noget, vi ikke har oplevet andre steder: man må ikke trække tøjsnor mellem træerne - af sikkerhedsmæssige grunde, hedder det. Til gengæld kan man låne et tørrestativ; der står en hel bunke af dem i nærheden af receptionen. Det gør vi så, i lighed med andre campister. Nogen af dem har dog deres eget tørrestativ med hjemmefra, har vi set. Da jeg her i morges skulle hen til sanitæren står jeg pludselig over for en mur af ventende mennesker. Et par øjeblikke er jeg helt desorienteret og så går det op for mig, at de da selvfølgelig venter på bager-bilen! Som også kommer ikke så længe efter i en lille hvid varevogn. Bagdørene bliver slået op, og vupti er det hele blevet til et mobilt boulangeri med diverse udvalg af brød. Ventekøen (som jeg har tilsluttet mig) er i mellemtiden blevet dobbelt så lang, jeg gætter på, at vi er mindst 20. Jeg køber en baguette (der kaldes flûte i DK), den er stadig lun og lækker til morgenmad. Vores dagsprogram står i dag på besøg af okkerområdet Colorado de Provence ved Rustril, 8 km herfra. Her går der 3 stier af forskellig længde vi tager den på 5,5 km = stipulerede 3 timer gennem et skov- og klippeområde med spektakulært stejle og nærmest selvlysende, fra skrigende orange til hvidgule klippeformationer. Det bliver en fantastisk spændende og flot tur, som er anstrengelserne værd; vejen stiger og falder og er meget knoldet til tider, bedst egnet til vandrestøvler (som jeg selvfølgelig IKKE havde taget på). Det er bare SÅ fascinerende, og fotoapparatet kan næsten ikke følge med. Farverne changerer fra hvidlig til nærmest rødglødende. Her er da også tale om et okker-udvindingsområde, og man kan se demonstrationer af, hvordan man gør, i nærheden. Undervejs finder vi et frokoststed mellem nærmest hvide klipper, og da vi er tilbage til udgangspunktet er der så sandelig gået de 3 timer.

3 Der er så meget at fotografere, fordi der hele tiden er et motiv til og et til og et til. Selv planterne i deres høstfarver leger med på dette farveorgie. Vejrudsigten for de næste dage er ikke helt så opløftende som det, vi har oplevet de sidste par uger. Nå, det må vi tage med i købet. Indtil videre har jeg kun haft brug for tøj af den lette slags, så næsten to tredjedele af mit medbragte outfit befinder sig stadigvæk ubrugt i skabet. Onsdag, 17. september 2014 Barometeret peger nedad. Vi tager den med ro her til formiddag, og først efter frokosten kommer der liv i kludene. Det bliver en stram vandretur op til den lille bitte by Saillon på 1 times tid. Den ligger i forlængelse af en stor og ret malerisk klippeformation med rester af en borg og selve byen, der kravler op ad for foden af klippen. Hele ensemblet er tydeligt synligt her fra campingpladsen og frister til et besøg. Det er campingmutter, der anbefalede turen, da vi checkede ind. Det bliver en rigtig god tur, der går opad og opad, så vi kommer til at blive ret svedte i det noget lumre vejr. Mine bukser klæber til lårene. Solen ved ikke rigtig, hvad den vil, men temperaturen er som sædvanligt heldigvis i det lune hjørne. Nået derop og fået adgang til klipperuinen ad bagvejen nyder vi den bjergtagende udsigt hele vejen rundt sammen med en gruppe (skoleklasse) teenage-piger og drenge, der i øvrigt ikke er synderligt interesseret i det spektakulære panorama. Déjà-vu. På vandretur op til den lille by Saillon. Det er en rigtig dejlig tur. Landskabet domineres af vinmarker og Lubéron-bjergene i baggrunden.

4 Den lille bjergflække Saillon ligger yderst idyllisk klinet op ad skråningen med små gadestrøg; især torvet med et baroklignende-springvand og fire småplaskende fontæner, skyggefulde træer og huse, overgroet af vin, sørger for en sydlandsk stemning, som om tiden har stået stille. Springvandet, som plasker om kap med regnen. Buerne tilhører vaskehuset. Skyggen har vi imidlertid ikke brug for, men desværre er solen definitivt forsvundet bag nogle truende regnskyer, der viser muskler ude i horisonten. Uheldigvis kommer vinden fra samme retning, og rigtigt nok begynder det også snart at dryppe. Vi søger fluks tilflugt under det gamle vaskehus hvælvede buer og fortsætter vores runde, da det ikke bliver til mere, må dog igen søge ly under et udhæng, fordi regnen starter på ny. Vi har søgt ly i det gamle vaskehus. Nu er regnen imidlertid holdt op, så folk begynder igen at befolke det lille torv med springvandet. I øvrigt er her også andre turister ud over os, og skoleklassen møder vi også igen på vej ned, da regnen er holdt op og vi er på vej hjem. Nederst: Skoleklassen, da vi møder den første gang oppe på borgruinen. De minder meget om en dansk skoleklasse både i påklædning og adfærd, der mest koncentrerer sig om mobilen og hinanden.

5 Og et blik tilbage over skulderen: Saillon med klippetoppen og resterne af en borgruin. Den lille by skutter sig nedenfor. Parabolerne ligner hvide perler på husenes tage. Klokken er sørme blevet kvart i 5, da vi er hjemme ved campingvognen. Her overvejer jeg tøvende, om jeg skal tage mig en tur i campingpladsens fine swimmingpool i stedet for under bruseren, men da det igen er begyndt at smådryppe vælger jeg sidstnævnte. Det bliver Gerts tur efter mig. Vi bor vi ikke langt fra den charmerende sanitærbygning i Provence-stil, så det er lige at smutte frem og tilbage, hvilket jo så afgjort har sine fordele. Og ved samme lejlighed bliver det også lidt klatvask, inden dagen rinder ud. Torsdag, 18. september 2014 Fin tur over land ad grønt markerede småveje med smukke udsigter til klipper og Lubéron bjergenes skovklædte højdedrag. Vi besøger en Enclos des Borris for enden af en laaaang knoldet grusvej, derefter bliver det Bonnieux, der kravler op ad en skråning og har nogle fantastisk store cedertræer oppe på toppen, hvor vi spiser vores madpakke. En "borri" - et hus af sten, kunstfærdigt stablet oven på hinanden uden form for mørtel eller andet bindemiddel. Stedet her ligger langt fra alfarvej ude på landet. Vi finder det pga. et signatur på vores Michelin-kort. Her undersøger Gert borri'ets indvolde. Th.: Den malerisk på en bjergskråning beliggende lille by Bonnieux med Lubéron bjergkæden i baggrunden.

6 Bonnieux - et par gadestrøg og et kig ud over landskabet oppe fra et parkområde. Stedet domineres at cedertræer med en særegen karakteristisk værkstform. De er meget fascinerende, også fordi træerne er meget, meget høje. Og til sidst stopper vi op i Lourmarin, hvor vi leder efter og finder den franske eksistentialistiske forfatter Albert Camus gravsted, der døde Han var kult i min ungdom. En afstikker til Intermarché en i Apt bliver det også til. Vejret bliver tiltagende bedre, og temperaturen havner til sidst helt oppe på 27 grader. I øvrigt har det regnet i nat; hvor meget er ikke rigtigt til at afgøre; når regnen tromler på campingvognens tag lyder det jo næsten altid som et halvvejs skybrud. Gerts Stetson-hat, der tilbragte (ufrivilligt) natten ude i

7 det frie på toppen af markise-stangen (hvor den egentlig skulle tørre), var dog blevet ret så våd. Til gengæld overstod mit nye camping-skab mit udekøkken regnvejret i fin form. Fredag, 19. september 2014 Vejrmæssigt begynder dagen da også med noget regn og rusk, heldigvis ved fortsat milde temperaturer. Køen ved bagerbilen skutter sig under paraplyer. Også i dag er der op til 20 mennesker. Senere klarer det op vestfra og varmen tiltager. Vi tager bilen ned til Apt der er stejle 4 km ned/op, og det frister således ikke til at cykle og går rundt i byen. Den ældre bykerne danner centrum, her står husene tæt og gaderne er smalle, der er små butikker, caféer og restauranter og et par kirker, den ene med en smuk 2-etagers romansk krypt. Ellers forsøger byen ikke at gøre sig lækker for turister. Den virker autentisk, men ikke særligt velhavende. Der klatrer nogen moderne højhuse op ad skråningerne. De pynter ikke og virker næsten østtysk. Stemningsbilder fra Apts "bagside" Her er i øvrigt MYG. Gert jagter dem med mygge-ketcheren, men sådan nogen små bæster er jo snedige og finder ind ved den mindste sprække. Så alle de åbne vinduer + døren er hermetisk lukket med myggenet.

8 Der mørkner allerede ved 8-tiden, hvor vi dog stadig sidder ude efter endt aftensmad. En dejlig, lun aften med skyfri himmel og ingen vind. Lørdag, 20. september 2014 Altså, denne nat slår alle rekorder hvad søvnforstyrrelse angår. Et helt forfærdeligt tordenvejr, ledsaget af spandevis af regn pr. centimeter, udfolder sig direkte oven over vores hoveder. Det lyner, tordner og brager, så jorden ryster, og to gange bliver tordenskraldet så voldsomt, at hjertet glemmer at slå et øjeblik. Vi tænder lyset og får os en whisky, mens regnen hamrer øredøvende på campingvognens tag. Terrænet, der skråner en smule, forvandles til rivende bække ned ad vejen, og noget af det skylder hen over vores fortelt-tæppe og fortsætter ind under campingvognen, medbringende mudder og smat. På et eller andet tidspunkt holder spektaklet op og vi falder i søvn og vågner omkring det tidspunkt, hvor bagerbilen tager opstilling ved sanitæren. Der er knapt så mange kunder i dag. De ligger måske stadigvæk underdrejet efter tordenvejrs-ragnarokken i nat. Jeg får mig min baguette, der smager som sædvanligt himmelsk. Hvorfor kan en dansk bager ikke lave kunststykket efter?? Vores fortelt-tæppe er badet i mudder og kræver en rensning. Det får en omgang med børste og vand og bliver så rent, så rent som det ikke har været længe. Derefter bliver det lagt til tørre hen over bilen med bagsiden opad. Her damper det stille og roligt af i solen, der er kommet frem igen, mens temperaturen kravler op på 28 dejlige grader. Tæppet får sig en omgang vask efter nattens slamlavine, der skyllede hen over det. Tordenvejret var udløber af det forfærdelige uvejr, som fx Ardèche-området ikke langt fra os var blevet hjemsøgt et par dage før, og som hærgede bl.a. en campingplads med katastrofale følger. Vi var lykkeligt uvidende herom, før jeg læste om det på DCU-forum og på en fransk netavis. Vi er dybt taknemmlige over, at vi slap med bare "lidt" torden og lynild. Gordes På et eller andet tidspunkt i eftermiddag mander vi os op til en køretur til Gordes, som GPS en fører os op til via bittesmå og stejle genveje, hvilket da næsten også forårsager en trafikprop. Byen ligger aldeles malerisk op ad en bakketop med en gammel og gigantisk borg øverst oppe og vrimler i sagens natur af turister. Et bryllup er i gang i kirken, vi var lige ved at okkupere den til brudeparrets gæster reserverede parkeringsplads for foden af borgen. Men rundt om hjørnet er der en anden plads, og hvis vi skynder os med sightseeing en, så er den først halve time gratis. Tidsplanen viser sig at holde. Efter et par souvenir-indkøb og lidt

9 stavren op og ned ad de små gader er vi færdige og har endda 10 minutter til gode. Vi forlader byen, nu ad hovedvejen, og standser lige op, for at tage et foto, hvor byens spektakulære struktur er det flotteste postkortmotiv. Gordes I Apt foretager vi vores weekend-indkøb i en stor Leclerc et supermarkedet, der er ren oplevelse. Det tager også over en hel time, før vi er ude igen, og spændende var det. Hjemme på campingpladsen er der kommet lidt mere liv. Mange af hytterne er optaget af franske storfamilier, og man hører dem palavere og grine heldigvis på afstand. Nu har natten sænket sig kulsort ned over os. Det er mildt og stille. Et eller andet sted bor der en fårekylling, der kalder sirpende ud i mørket. Søndag, 21. september 2014 De lovede 30 grader ved fuld sol holder ikke stik. Det gør nu ikke noget. Efter nøje granskning af vandrekortet (købt i Intermarché i Apt) finder Gert en passende tur, for vi vil ud og gå: 35 minutters bilkørsel herfra er der en slugt, Gorges d Oppedette, som den lille flod Calavon har dannet i årmillioners løb ved støt og rolig at have gravet sig ned i den porøse kalkstensundergrund. Hele vejen rundt om kløften fører en afmærket vandresti, der ser spændende ud på kortet. Den vil vi gå. Tv.: Den lille flække Opedette byder på mange maleriske motiver:-) Nedenfor: Bunden af slugten. Herfra går det stejlt opad Og det bliver en uforglemmelig flot oplevelse. Stien fører først gennem den lille-bitte, maleriske flække Oppedette, beliggende højt over slugten. Derfra skal vi stige ned til bunden af slugten og Calavon-floden. Den er nu nærmest en doven lille bæk med kun lidt vand, så der bare behøves et bredt skred, for at nå over den. Så går det opad igen, stejlt, ad stenede, smalle stier. En halv times tid efter kommer turens mest spektakulære parti: vi skal hen langs en bar klippevæg, der fra den modsatte side bare ligner en streg på langs af den stejle skråning. Herfra har vi så den allermest fantastiske udsigt ned mod begge ender af slugten. Man skal godt nok ikke lide af højdeskræk, skal der

10 siges med det samme. Et sted er der et par jerngelændere til at holde fast i, fordi stien svinder ind til det rene ingenting og bliver et rent klatreparti. Det er anstrengende og varmt, så sveden hagler af os. Senere har vi fundet os et frokoststed, og endnu senere igen har vi overstået det værste. Stien fører nu mere eller mindre gennem kratagtig egeskov, kun lejlighedsvis med udsigt ned til slugten. Der, hvor slugten er slut, rammer vi kørevejen og en bro, der fører os over på den anden side og tilbage til parkeringspladsen. Efter 3 ½ times mere eller mindre krævende vandring er vi således tilbage ved udgangspunktet. Kig ned i slugten. Den tynde streg oppe på "bagvæggen" er den sti, vi skal følge. Det ser værre ud, end det er, Jutta! Et sted på "stregen" er der en lille udsigtsplatform (med gelænder!), hvor man kan kigge ind mod slugtens forløb, både den ene og den anden vej. Slugten er virkelig både smal og dyb, og det er en fantastisk oplevelse at vandre langs dens kant.

11 Og så er det her, at stien forsvinder for at fortsætte på den anden side af det sti-løse stykke. Til gengæld er der et gelænderstøbt ind i klippen, som man kan holde fast i. Det er der faktisk også nødt til at være, det går nemlig stejlt ned. En lille grøn fætter (en knæler) på vejen, flere centimeter lang. Tilbage på campingpladsen udgør et forfriskende brusebad og en læskende øl afslutningen på dagens højdepunktsoplevelse og prikken over i et. Senere laver jeg mad, og vi sidder ude indtil mørket falder på. Det sker allerede lidt i kl. 20, hvor det også begynder at blive køligt. Himlen er stjerneklar. Mandag, 22. september 2014 I dag var vi ud at spise BIB-gourmand frokostmenu hos La table de Pablo i Les-Petits-Cléments nær okkerområdet. Gert fandt restauranten i Petites Bonnes Tables. Bogen har godt nok et par år på bagen, men restauranten er stadig med i udvalget. Menuen er meget deliciøs, og omgivelserne vi befinder os langt ude på landet er hyggelige og typisk franske, uprætentiøse men med stil. Solen varmer, vi sidder ude under den overdækkede terrasse. Der er to andre par ud over os, et belgisk og et tysk. St. Saturnin-les-Apts (vanskeligt navn) med Lubéron-kæden i horisonten Derefter tager vi videre til St. Saturnin les Apt. Det er en lille bitte by, middagssøvning, med en borgruin øverst oppe. Vejen derop sørger for dagens motion og byder på en smuk udsigt hele vejen rundt med Lubéron-bjergene mod syd. På hjemturen aflægger vi lige Intermarché i Apt et besøg, og da vi er tilbage på campingpladsen igen er vejret blevet overskyet og køligt. Gerts købetid af internettet er løbet ud. Lidt senere begiver vi os derfor hen til baren, hvor der er

12 en halv time gratis WiFi pr. dag. Der er dækket op til et større selskab, som vi også kan høre på afstand. De har lejet sig ind på hytterne og skal tilsyneladende holde fødselsdag. Jeg hørte dem synge Joyeux anniversaire, den franske version af "Happpy birthday...". I bar- og poolområdet med computeren på skødet for at komme på det gratis internet. Det har man en halv time til. Vi har definitivt besluttet at tage videre i morgen. Det bliver en campingplads 200 km længere nordpå, øst for Valence. Vejrudsigten siger desværre lavere temperaturer i den nærmeste tid. Øv. Vi vil have, at sommeren bliver ved!! Turen fortsætter her Tilbage til Campingrejser Måder at dekorere på er mangfoldige

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Hovedmålet med vores tur i Dovrefjell var at komme op på toppen af Snøhetta. Snøhetta er et af Norges højeste bjerge 2286 m.o.h. kun ca. 200 meter lavere end det højeste

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Eguisheim, Alsace, Frankrig

Eguisheim, Alsace, Frankrig Sommerferie 2015: Frankrig, Belgien, Tyskland - 2. del Eguisheim, Alsace, Frankrig (fortsat fra 1. del) Typisk landskab i Alsace: Vinmarker så langt øjet rækker. Billedet her er taget ved Hunawihr mellem

Læs mere

Sverige - Vandring ad Kungsleden

Sverige - Vandring ad Kungsleden Sverige - Vandring ad Kungsleden Den nordlige del af Kungsleden er nok den mest berømte del af Kongestien, som den hedder på dansk. Landskabet skifter konstant efterhånden som I bevæger jer igennem dalen

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

MANDEN I SKOVEN ET MANUSKRIPT AF DAVID, ALBERTE, HALFDAN OG JENNY

MANDEN I SKOVEN ET MANUSKRIPT AF DAVID, ALBERTE, HALFDAN OG JENNY MANDEN I SKOVEN ET MANUSKRIPT AF,, OG 2. GENNEMSKRIVNING NOVEMBER 2014 SC. 1 EXT. PÅ VEJ NED TIL HYTTEN EFTERÅR - EFTERMIDDAG Mand ser Alberte(13), Jenny(13), David(13) og Halfdan(13) Komme cyklende ned

Læs mere

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Søen Immeln ligger ca. 20 km nordøst for Kristianstad. Oversigtskort over søen til slut. 2009-08-03, mandag. Der kommer en byge, medens vi læsser kajakkerne

Læs mere

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel 744 km fra Erholungspark Camping til Chiemsee Camping nær den Østriske grænse Dagens kørsel:

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet.

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Hermed har I turkataloget. Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Den enkelte kreds kan opdele sig i flere turhold - blot at der er en ansvarlig

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Vejens digte. Inger Jakobsen

Vejens digte. Inger Jakobsen Vejens digte Inger Jakobsen Caminoen i Spanien, maj 2011 EN LILLE VEJ En lille vej Hvid og lysende Med grønt græs i midten Og 1000 blomster oh -bare jeg skulle ned af den. Jeg kan næsten ikke dy mig VEJEN

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker.

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker. 1 SC. 1. EXT. KALKBRUDDET - FORÅR - DAG står ved kalkbruddet og flyver med sin drage. Dragen flager i vinden. I baggrunden spiller tre DRENGE på Roberts alder fodbold og råber til hinanden. Roberts drage

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Med Campisternes Rejseportal på togt. Roskilde Camping. e n p e r l e i b a k k e r n e. fortsætte næste side

Med Campisternes Rejseportal på togt. Roskilde Camping. e n p e r l e i b a k k e r n e. fortsætte næste side Med Campisternes Rejseportal på togt Roskilde Camping e n p e r l e i b a k k e r n e fortsætte næste side Roskilde Camping en perle i bakkerne Denne artikel blev oprin delig produceret i 2008 til et camping

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Efterår 2014: Sydfrankrig Det nordlige Vaucluse: Grillon (4)

Efterår 2014: Sydfrankrig Det nordlige Vaucluse: Grillon (4) GRILLON Tirsdag, 23. september2014 Efterår 2014: Sydfrankrig Det nordlige Vaucluse: Grillon (4) Så gjorde vi alvor og flyttede os. Oprindeligt skulle det gå et godt stykke længere nordpå, men det bliver

Læs mere

FREDAG 3.JUNI LØRDAG 4.JUNI. skrevet af Allan

FREDAG 3.JUNI LØRDAG 4.JUNI. skrevet af Allan FREDAG 3.JUNI skrevet af Allan Efter arbejde mødes Anne Marie og jeg ved togstationen, og starter turen til Brisbane, hvor vi skal besøge Niels, som vi har studeret med på Aalborg Universitet. Aftensmaden

Læs mere

Rejsebrev 8, efterår 2014.

Rejsebrev 8, efterår 2014. Rejsebrev 8, efterår 2014. Mandag den 6. oktober. Det trænger sig mere og mere på, at finde en vaskemaskine, så vi kan få bund i vasketøjskurven. Vi har været på landevejen i over tre uger, og kan ikke

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet

Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet Ostsee Camping ligger direkte ned til den tyske Østersøkyst syd for Fehmarn og ca. 50 km nord for Lübeck. Meget fin sandstrand, der dog var invaderet af brandmænd den første dag vi var der, men så vendte

Læs mere

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder Zleep Hotel Kolding Introduktion Tag på ferie på Zleep Hotel Kolding og bo centralt i Danmark. Hotellet er lyst og hyggeligt indrettet, og ligger centralt i Kolding. Oplev designbyen Kolding eller tag

Læs mere

I en kokos nøddeskal. Mathias Sanderhage og William Smed

I en kokos nøddeskal. Mathias Sanderhage og William Smed I en kokos nøddeskal Af Mathias Sanderhage og William Smed INT. SFO, FÆLLESRUM - EFTERMIDDAG FADE IN: Ludwig sidder alene ved et bord og tegner fugle. ULTRANÆR/POV: Ludwigs hånd tegner fugle med oliefarver,

Læs mere

MANDAG 14.FEBRUAR TIRSDAG 15.FEBRUAR. Det er nu ved at blive hverdag. Anne Marie smutter på Uni.

MANDAG 14.FEBRUAR TIRSDAG 15.FEBRUAR. Det er nu ved at blive hverdag. Anne Marie smutter på Uni. MANDAG 14.FEBRUAR Det er nu ved at blive hverdag. Anne Marie smutter på Uni. Min dagsopgave lyder på at skaffe kakerlaklokkedåser. Vi har mødt to i køkkenet så nu starter 3.verdenskrig. Anne Marie kan

Læs mere

Del 8. Kan man ikke forestille sig hvor frustrerende det er, at regnen også skal forfølge os denne dag?

Del 8. Kan man ikke forestille sig hvor frustrerende det er, at regnen også skal forfølge os denne dag? Del 8 DAG 17. Bjerka Camping - Elvegård Camping (Saltstraumen). Kan man ikke forestille sig hvor frustrerende det er, at regnen også skal forfølge os denne dag? Jeg kan huske, at bare nogle få år tilbage,

Læs mere

Velkommen til Ferie Hotel Südharz.

Velkommen til Ferie Hotel Südharz. Ferien Hotel Südharz Velkommen til Ferie Hotel Südharz. Introduktion Bygningen, hvor hotellet er indrettet, har aner tilbage til 1900-tallet og indbyder til en hyggelig og charmerende atmosfære i grønne

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 11, 19-45)

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes (Johs. 11, 19-45) 16. trin. II 11. september 2016 Sundkirken 10 Salmer: 754 Se, nu stiger solen 21 Du følger, Herre 551 Der er en vej 828 Det er påske 233 Jesus lever 406 Søndag morgen Bøn: Vor Gud og far Kald os ud af

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com

Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com Ragnhild Bach Ølgaard: heksenshus@hotmail.com 1 Copyright: Eventyrligvis Spillepladen ligger her: www.eventyrligvis.dk Man kan gå ind på min facebook side og der printe eller downloade spillepladen via

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel Pilgrimsvandring 2010 Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel 1 Vi vil, vi kan og vi gør det Vi er tre unge mennesker, på tilsammen 200 år, som valgte at gå den 800 km lange Pilgrimsvandring. De 800

Læs mere

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping Sælvigbugtens Camping Samsø Hytter, værelser og camping Camping på Samsø for enhver smag og alder Charmen ved Samsø er ikke til at tage fejl af. Her er et rigt kulturliv med musik og kunst for børn og

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1985. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1985. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1985. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Rejsebrev 9, forår 2015.

Rejsebrev 9, forår 2015. Rejsebrev 9, forår 2015. Torsdag den 23. april. DMI har ikke helt holdt det de lovede heldigvis! Vi vågner op til højt klart solskinvejr, og glæder os allerede til turen over Pyrenæerne ad den smukke vej

Læs mere

Notre Dame des Anges. Oplev det smukke Provence. April og maj samt september og oktober.

Notre Dame des Anges. Oplev det smukke Provence. April og maj samt september og oktober. Notre Dame des Anges Oplev det smukke Provence April og maj samt september og oktober. Luberon bjergene er et af de smukkeste områder i Provence. Her ligger byen Forcalquier der med skyggefulde pladser,

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over

LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over Panoramaudsigt over vandet uanset om du er på værelset, i restauranten eller i konferenceafdelingen. Himmel og vand så langt øjet rækker.

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

REJSEBREV FRA ITALIEN

REJSEBREV FRA ITALIEN REJSEBREV FRA ITALIEN - 2016. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Grimaldi Superiore - Lazise (Gardasøen). Så er det blevet søndag og vi er kommet til Italien. Nærmere betegnet Grimaldi Superiore, som ligger tæt

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II

Cykeltour 2014 Tour de Suisse II Cykeltour 2014 Tour de Suisse II DAG 3 LØRDAG DEN 23. AUGUST 2014 BRIG TIL ANDERMATT Det anbefales at følge ruten som lagt i MapMyRide igennem Brig mod Naters. Hvis man følger hovedvejen videre ud af brig

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

den tilfrosne å. Far kan nu godt se, at jeg keder mig, og gir mig til sidst lov til at gå om til de andre, som kælker på den store bakke i den anden

den tilfrosne å. Far kan nu godt se, at jeg keder mig, og gir mig til sidst lov til at gå om til de andre, som kælker på den store bakke i den anden På kælkebakken I morgen er det juleaften. Det bliver en rigtig hvid jul med sne, klar himmel og frostvejr. Lissom et billede jeg har set på forsiden af et af mors juleblade. Jeg er ude at kælke på den

Læs mere

Vi holdt en lege pause, i en hule og der blev fisket i et vandhul. Diverse blade, grene og svampe blev samlet, til at tage med hjem.

Vi holdt en lege pause, i en hule og der blev fisket i et vandhul. Diverse blade, grene og svampe blev samlet, til at tage med hjem. Rundt om Slotssøen.. Idag gik turen til Gråsten, hvor vi startede med en tur gennem slotshaven. Her fik vi en rutchetur, inden vi satte kurs mod skoven. Med alle sanser i brug, begav vi os nu på vej rundt

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1994. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1994. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1994. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er

Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er Selvom sommeren er slut, og turisterne for længst har rykket teltpløkkerne op, er der stadig folk på campingpladserne. For nogle mennesker er campingpladsen et hjem og naturen en livsstil. Campist på fuld

Læs mere

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag PROGRAM Om huset, vi skal bo i Under hele vandreferien bor vi i et stort, smukt hus fra det 17. og 18. århundrede. Huset ligger i Roquevaire, en gammel landsby, som ligger halvvejs mellem Aix en Provence

Læs mere

Anden påskedag Livet er som en vandring, i et landskab, der hele tiden forandrer sig.

Anden påskedag Livet er som en vandring, i et landskab, der hele tiden forandrer sig. Anden påskedag Livet er som en vandring, i et landskab, der hele tiden forandrer sig. Den lige landevej ligger vidstrakt foran os, endeløs med små sving og små stigninger. Det gør os udmattede at se på

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Oversvømmet Femte udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Baseret på informationer om vandskræk af Pia Brunner

Oversvømmet Femte udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Baseret på informationer om vandskræk af Pia Brunner Oversvømmet Femte udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Baseret på informationer om vandskræk af Pia Brunner Benjamin Dahlerup (C) 2014 Dette manuskript må ikke produceres uden

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Stormen på København - Slaget om Danmark-Norge Philip Wu

Stormen på København - Slaget om Danmark-Norge Philip Wu Stormen på København - Slaget om Danmark-Norge Philip Wu dankinkbh.dk - Danmark-Norge fortsat som kongerige eller en del af Sverige? 2 Vaskekonen fra Vestergade Jeg sad og vaskede en masse tøj i køknet

Læs mere

Tørt sand og vådt sand.

Tørt sand og vådt sand. 1 2 Våd, vådere, vådest Målet med dette idékatalog er at inspirere til en række naturvidenskabelige og natur-sproglige aktiviteter for de helt små børn i dagpleje og vuggestue med udgangspunkt i elementet:

Læs mere

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst.

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. 2009 Sverige Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. Vi holder første kaffepause i Randers og kører

Læs mere

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal I dag er en god dag. Det kan Sille mærke lige så snart, hun vågner. Solen skinner nemlig, og hvis der er noget, Sille kan lide, så er det solskinsvejr. Så kan man nemlig komme ud og lege, og man kan blive

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Møns Klint. Guidet kør selv fototur. Et af Danmarks vidundere

Møns Klint. Guidet kør selv fototur. Et af Danmarks vidundere Guidet kør selv fototur Møns Klint Et af Danmarks vidundere Velegnet til: En naturoplevelse uden lige Landskabsfotografering i et unikt og enestående naturområde Af naturfotograf Bjarne Nybo Medlem af

Læs mere

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Nyhedsbrevet indeholder: Tyverier fra garderoben, og hvad vi gør ved det 24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Sommerferieaktiviteter Fremtiden for børnene fra Mørk skole Koloni

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1988. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1988. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1988. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

FREDAG 4.MARTS LØRDAG 5.MARTS

FREDAG 4.MARTS LØRDAG 5.MARTS FREDAG 4.MARTS Vi besøger Rolf og Lone der har inviteret på aftensmad så vi kan se deres lejlighed og sammenligne den med vores. De har beklaget sig en smule over at de kom senere end os, så udbudet af

Læs mere

Velkommen til H+ Hotel Goslar

Velkommen til H+ Hotel Goslar H+ Hotel Goslar Velkommen til H+ Hotel Goslar Introduktion Det 4-stjernede H+ Hotel Goslar ligger i grønne omgivelser i udkanten af den spændende by Goslar. Hotellet ligger blot 15 minutters gang fra den

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

2. - 5. klasse til tandlæge. Afhentes på skolen kl. 8.00 og retur kl. 11.00. Bus kører. Fælles fødselsdag på friskolen

2. - 5. klasse til tandlæge. Afhentes på skolen kl. 8.00 og retur kl. 11.00. Bus kører. Fælles fødselsdag på friskolen Fredagsbrev -- uge 3 - d. 20. januar 2012 FredagsBREV Tak til jer forældre som overtog skolen torsdag og fredag i denne uge. Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Tekstlæsning: Jesus sagde: Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende. Amen

Tekstlæsning: Jesus sagde: Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende. Amen 1 749 - I østen stiger solen op 419 - O Gud hør min bøn 70 - Du kom til vor runde jord 478 - vi kommer til din kirke, Gud 721 - Frydeligt med jubelkor Tekstlæsning: Jesus sagde: Og se, jeg er med jer alle

Læs mere