Fra Côte d'azur til Lubéron: Apt (3)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fra Côte d'azur til Lubéron: Apt (3)"

Transkript

1 Efterår 2014: Sydfrankrig Fra Côte d'azur til Lubéron: Apt (3) Vi tager videre til området Lubéron i Provence. Det der er en skovklædt højderyg på godt 60 km længde og med den højeste top på godt 1100 m. Vi vil slå os ned i byen Apt, hvor der ligger et par campingpladser. Den, der hedder "Le Lubéron", forekommer os mest tiltalende. Det er en ACSI-plads. Herfra vil vi udforske denne del af Provence, som vi ikke kender så godt endnu. Lubéron-bjergkæden og afblomstrede lavendelmarker. Mandag, 15. september 2014 Overskyet, men lunt. Vi er ikke de eneste, der tager af sted idag. Vi stiler mod campingpladsen Le Lubéron, der ligger tæt på byen Apt - dog desværre et stykke stejlt opad, ikke specielt velegnet til eventuelle cykelture. Selve campingpladsen virker hyggeligt, om end lidt mørkt, idet i en slags egeskov med pladserne i små terrasser. Der er ikke alt for meget at vælge imellem, meget er optaget, så vi beslutter os for nr. 16, hvor der er lidt himmelåbning, som ifølge mit lille kompas skulle pege mod syd. Og alt imens vi har travlt med at installere os begynder det at dryppe med tiltagende hastighed for at ende som en ordentlig skylle, ledsaget af rumlende tordenvejr. Jeg når lige at sætte solsejlet op, men inden de sidste pløkker er slået i er min bagside temmelig gennemblødt. Så sidder vi indenfor, og det har jo også sin charme, mens regnen tromler på taget. Ret beset er det jo længe siden. Noget skal der nu alligevel ske, derfor starter vi bilen og kører ned til byen (hvor der er gået forstoppelse i rundkørslen) til Intermarché. Aftensmaden bliver for første gang i lang tid både lavet og spist inden døre. Nu sidder vi ved computerne. Man kab købe WiFi over nettet, og Gert har købt 10 timers internetadgang. Fra receptionsområdet er der ½ times gratis net hver dag. Det udnytter jeg så med min lille Surface, som jeg også skriver dagbog på. Nu er klokken 20.53, det regner stadigvæk men skulle iflg. vejrudsigten blive bedre igen i morgen. Og dermed: God nat! Vores plads i egeskoven. Læg mærke til det hvide tørrestativ til højre. Det er vores. Her på campingpladsen må man - af sikkerhedsmæssige grunde, hedder det - ikke trække tørresnor mellem træerne. Men da campister jo har brug for en sådan kan man låne et sammenklappeligt stativ. Det gør vi så. En medcampist gjorde os opmærksom på det, og straks efter ser vi også opslag herom flere steder, bl.a. ved sanitæren, som vi bor tæt på.

2 Tirsdag, 16. september 2014 Nu vi er kommet lidt væk fra Côte d Azur er den meget sydlandske stemning blevet afløst af noget, der minder mere om mellemeuropæiske breddegrader. Det skyldes nok til dels, at campingpladsen ligger i en egeskov, og i sagens natur er her lidt mørkt. Det er også ok, når solen brænder, og skygge er en konkurrenceparameter her sydpå. Her i efteråret er det imidlertid knapt så vigtigt, og derfor er de mest solåbne pladser også de mest eftertragtede. Og noget, vi ikke har oplevet andre steder: man må ikke trække tøjsnor mellem træerne - af sikkerhedsmæssige grunde, hedder det. Til gengæld kan man låne et tørrestativ; der står en hel bunke af dem i nærheden af receptionen. Det gør vi så, i lighed med andre campister. Nogen af dem har dog deres eget tørrestativ med hjemmefra, har vi set. Da jeg her i morges skulle hen til sanitæren står jeg pludselig over for en mur af ventende mennesker. Et par øjeblikke er jeg helt desorienteret og så går det op for mig, at de da selvfølgelig venter på bager-bilen! Som også kommer ikke så længe efter i en lille hvid varevogn. Bagdørene bliver slået op, og vupti er det hele blevet til et mobilt boulangeri med diverse udvalg af brød. Ventekøen (som jeg har tilsluttet mig) er i mellemtiden blevet dobbelt så lang, jeg gætter på, at vi er mindst 20. Jeg køber en baguette (der kaldes flûte i DK), den er stadig lun og lækker til morgenmad. Vores dagsprogram står i dag på besøg af okkerområdet Colorado de Provence ved Rustril, 8 km herfra. Her går der 3 stier af forskellig længde vi tager den på 5,5 km = stipulerede 3 timer gennem et skov- og klippeområde med spektakulært stejle og nærmest selvlysende, fra skrigende orange til hvidgule klippeformationer. Det bliver en fantastisk spændende og flot tur, som er anstrengelserne værd; vejen stiger og falder og er meget knoldet til tider, bedst egnet til vandrestøvler (som jeg selvfølgelig IKKE havde taget på). Det er bare SÅ fascinerende, og fotoapparatet kan næsten ikke følge med. Farverne changerer fra hvidlig til nærmest rødglødende. Her er da også tale om et okker-udvindingsområde, og man kan se demonstrationer af, hvordan man gør, i nærheden. Undervejs finder vi et frokoststed mellem nærmest hvide klipper, og da vi er tilbage til udgangspunktet er der så sandelig gået de 3 timer.

3 Der er så meget at fotografere, fordi der hele tiden er et motiv til og et til og et til. Selv planterne i deres høstfarver leger med på dette farveorgie. Vejrudsigten for de næste dage er ikke helt så opløftende som det, vi har oplevet de sidste par uger. Nå, det må vi tage med i købet. Indtil videre har jeg kun haft brug for tøj af den lette slags, så næsten to tredjedele af mit medbragte outfit befinder sig stadigvæk ubrugt i skabet. Onsdag, 17. september 2014 Barometeret peger nedad. Vi tager den med ro her til formiddag, og først efter frokosten kommer der liv i kludene. Det bliver en stram vandretur op til den lille bitte by Saillon på 1 times tid. Den ligger i forlængelse af en stor og ret malerisk klippeformation med rester af en borg og selve byen, der kravler op ad for foden af klippen. Hele ensemblet er tydeligt synligt her fra campingpladsen og frister til et besøg. Det er campingmutter, der anbefalede turen, da vi checkede ind. Det bliver en rigtig god tur, der går opad og opad, så vi kommer til at blive ret svedte i det noget lumre vejr. Mine bukser klæber til lårene. Solen ved ikke rigtig, hvad den vil, men temperaturen er som sædvanligt heldigvis i det lune hjørne. Nået derop og fået adgang til klipperuinen ad bagvejen nyder vi den bjergtagende udsigt hele vejen rundt sammen med en gruppe (skoleklasse) teenage-piger og drenge, der i øvrigt ikke er synderligt interesseret i det spektakulære panorama. Déjà-vu. På vandretur op til den lille by Saillon. Det er en rigtig dejlig tur. Landskabet domineres af vinmarker og Lubéron-bjergene i baggrunden.

4 Den lille bjergflække Saillon ligger yderst idyllisk klinet op ad skråningen med små gadestrøg; især torvet med et baroklignende-springvand og fire småplaskende fontæner, skyggefulde træer og huse, overgroet af vin, sørger for en sydlandsk stemning, som om tiden har stået stille. Springvandet, som plasker om kap med regnen. Buerne tilhører vaskehuset. Skyggen har vi imidlertid ikke brug for, men desværre er solen definitivt forsvundet bag nogle truende regnskyer, der viser muskler ude i horisonten. Uheldigvis kommer vinden fra samme retning, og rigtigt nok begynder det også snart at dryppe. Vi søger fluks tilflugt under det gamle vaskehus hvælvede buer og fortsætter vores runde, da det ikke bliver til mere, må dog igen søge ly under et udhæng, fordi regnen starter på ny. Vi har søgt ly i det gamle vaskehus. Nu er regnen imidlertid holdt op, så folk begynder igen at befolke det lille torv med springvandet. I øvrigt er her også andre turister ud over os, og skoleklassen møder vi også igen på vej ned, da regnen er holdt op og vi er på vej hjem. Nederst: Skoleklassen, da vi møder den første gang oppe på borgruinen. De minder meget om en dansk skoleklasse både i påklædning og adfærd, der mest koncentrerer sig om mobilen og hinanden.

5 Og et blik tilbage over skulderen: Saillon med klippetoppen og resterne af en borgruin. Den lille by skutter sig nedenfor. Parabolerne ligner hvide perler på husenes tage. Klokken er sørme blevet kvart i 5, da vi er hjemme ved campingvognen. Her overvejer jeg tøvende, om jeg skal tage mig en tur i campingpladsens fine swimmingpool i stedet for under bruseren, men da det igen er begyndt at smådryppe vælger jeg sidstnævnte. Det bliver Gerts tur efter mig. Vi bor vi ikke langt fra den charmerende sanitærbygning i Provence-stil, så det er lige at smutte frem og tilbage, hvilket jo så afgjort har sine fordele. Og ved samme lejlighed bliver det også lidt klatvask, inden dagen rinder ud. Torsdag, 18. september 2014 Fin tur over land ad grønt markerede småveje med smukke udsigter til klipper og Lubéron bjergenes skovklædte højdedrag. Vi besøger en Enclos des Borris for enden af en laaaang knoldet grusvej, derefter bliver det Bonnieux, der kravler op ad en skråning og har nogle fantastisk store cedertræer oppe på toppen, hvor vi spiser vores madpakke. En "borri" - et hus af sten, kunstfærdigt stablet oven på hinanden uden form for mørtel eller andet bindemiddel. Stedet her ligger langt fra alfarvej ude på landet. Vi finder det pga. et signatur på vores Michelin-kort. Her undersøger Gert borri'ets indvolde. Th.: Den malerisk på en bjergskråning beliggende lille by Bonnieux med Lubéron bjergkæden i baggrunden.

6 Bonnieux - et par gadestrøg og et kig ud over landskabet oppe fra et parkområde. Stedet domineres at cedertræer med en særegen karakteristisk værkstform. De er meget fascinerende, også fordi træerne er meget, meget høje. Og til sidst stopper vi op i Lourmarin, hvor vi leder efter og finder den franske eksistentialistiske forfatter Albert Camus gravsted, der døde Han var kult i min ungdom. En afstikker til Intermarché en i Apt bliver det også til. Vejret bliver tiltagende bedre, og temperaturen havner til sidst helt oppe på 27 grader. I øvrigt har det regnet i nat; hvor meget er ikke rigtigt til at afgøre; når regnen tromler på campingvognens tag lyder det jo næsten altid som et halvvejs skybrud. Gerts Stetson-hat, der tilbragte (ufrivilligt) natten ude i

7 det frie på toppen af markise-stangen (hvor den egentlig skulle tørre), var dog blevet ret så våd. Til gengæld overstod mit nye camping-skab mit udekøkken regnvejret i fin form. Fredag, 19. september 2014 Vejrmæssigt begynder dagen da også med noget regn og rusk, heldigvis ved fortsat milde temperaturer. Køen ved bagerbilen skutter sig under paraplyer. Også i dag er der op til 20 mennesker. Senere klarer det op vestfra og varmen tiltager. Vi tager bilen ned til Apt der er stejle 4 km ned/op, og det frister således ikke til at cykle og går rundt i byen. Den ældre bykerne danner centrum, her står husene tæt og gaderne er smalle, der er små butikker, caféer og restauranter og et par kirker, den ene med en smuk 2-etagers romansk krypt. Ellers forsøger byen ikke at gøre sig lækker for turister. Den virker autentisk, men ikke særligt velhavende. Der klatrer nogen moderne højhuse op ad skråningerne. De pynter ikke og virker næsten østtysk. Stemningsbilder fra Apts "bagside" Her er i øvrigt MYG. Gert jagter dem med mygge-ketcheren, men sådan nogen små bæster er jo snedige og finder ind ved den mindste sprække. Så alle de åbne vinduer + døren er hermetisk lukket med myggenet.

8 Der mørkner allerede ved 8-tiden, hvor vi dog stadig sidder ude efter endt aftensmad. En dejlig, lun aften med skyfri himmel og ingen vind. Lørdag, 20. september 2014 Altså, denne nat slår alle rekorder hvad søvnforstyrrelse angår. Et helt forfærdeligt tordenvejr, ledsaget af spandevis af regn pr. centimeter, udfolder sig direkte oven over vores hoveder. Det lyner, tordner og brager, så jorden ryster, og to gange bliver tordenskraldet så voldsomt, at hjertet glemmer at slå et øjeblik. Vi tænder lyset og får os en whisky, mens regnen hamrer øredøvende på campingvognens tag. Terrænet, der skråner en smule, forvandles til rivende bække ned ad vejen, og noget af det skylder hen over vores fortelt-tæppe og fortsætter ind under campingvognen, medbringende mudder og smat. På et eller andet tidspunkt holder spektaklet op og vi falder i søvn og vågner omkring det tidspunkt, hvor bagerbilen tager opstilling ved sanitæren. Der er knapt så mange kunder i dag. De ligger måske stadigvæk underdrejet efter tordenvejrs-ragnarokken i nat. Jeg får mig min baguette, der smager som sædvanligt himmelsk. Hvorfor kan en dansk bager ikke lave kunststykket efter?? Vores fortelt-tæppe er badet i mudder og kræver en rensning. Det får en omgang med børste og vand og bliver så rent, så rent som det ikke har været længe. Derefter bliver det lagt til tørre hen over bilen med bagsiden opad. Her damper det stille og roligt af i solen, der er kommet frem igen, mens temperaturen kravler op på 28 dejlige grader. Tæppet får sig en omgang vask efter nattens slamlavine, der skyllede hen over det. Tordenvejret var udløber af det forfærdelige uvejr, som fx Ardèche-området ikke langt fra os var blevet hjemsøgt et par dage før, og som hærgede bl.a. en campingplads med katastrofale følger. Vi var lykkeligt uvidende herom, før jeg læste om det på DCU-forum og på en fransk netavis. Vi er dybt taknemmlige over, at vi slap med bare "lidt" torden og lynild. Gordes På et eller andet tidspunkt i eftermiddag mander vi os op til en køretur til Gordes, som GPS en fører os op til via bittesmå og stejle genveje, hvilket da næsten også forårsager en trafikprop. Byen ligger aldeles malerisk op ad en bakketop med en gammel og gigantisk borg øverst oppe og vrimler i sagens natur af turister. Et bryllup er i gang i kirken, vi var lige ved at okkupere den til brudeparrets gæster reserverede parkeringsplads for foden af borgen. Men rundt om hjørnet er der en anden plads, og hvis vi skynder os med sightseeing en, så er den først halve time gratis. Tidsplanen viser sig at holde. Efter et par souvenir-indkøb og lidt

9 stavren op og ned ad de små gader er vi færdige og har endda 10 minutter til gode. Vi forlader byen, nu ad hovedvejen, og standser lige op, for at tage et foto, hvor byens spektakulære struktur er det flotteste postkortmotiv. Gordes I Apt foretager vi vores weekend-indkøb i en stor Leclerc et supermarkedet, der er ren oplevelse. Det tager også over en hel time, før vi er ude igen, og spændende var det. Hjemme på campingpladsen er der kommet lidt mere liv. Mange af hytterne er optaget af franske storfamilier, og man hører dem palavere og grine heldigvis på afstand. Nu har natten sænket sig kulsort ned over os. Det er mildt og stille. Et eller andet sted bor der en fårekylling, der kalder sirpende ud i mørket. Søndag, 21. september 2014 De lovede 30 grader ved fuld sol holder ikke stik. Det gør nu ikke noget. Efter nøje granskning af vandrekortet (købt i Intermarché i Apt) finder Gert en passende tur, for vi vil ud og gå: 35 minutters bilkørsel herfra er der en slugt, Gorges d Oppedette, som den lille flod Calavon har dannet i årmillioners løb ved støt og rolig at have gravet sig ned i den porøse kalkstensundergrund. Hele vejen rundt om kløften fører en afmærket vandresti, der ser spændende ud på kortet. Den vil vi gå. Tv.: Den lille flække Opedette byder på mange maleriske motiver:-) Nedenfor: Bunden af slugten. Herfra går det stejlt opad Og det bliver en uforglemmelig flot oplevelse. Stien fører først gennem den lille-bitte, maleriske flække Oppedette, beliggende højt over slugten. Derfra skal vi stige ned til bunden af slugten og Calavon-floden. Den er nu nærmest en doven lille bæk med kun lidt vand, så der bare behøves et bredt skred, for at nå over den. Så går det opad igen, stejlt, ad stenede, smalle stier. En halv times tid efter kommer turens mest spektakulære parti: vi skal hen langs en bar klippevæg, der fra den modsatte side bare ligner en streg på langs af den stejle skråning. Herfra har vi så den allermest fantastiske udsigt ned mod begge ender af slugten. Man skal godt nok ikke lide af højdeskræk, skal der

10 siges med det samme. Et sted er der et par jerngelændere til at holde fast i, fordi stien svinder ind til det rene ingenting og bliver et rent klatreparti. Det er anstrengende og varmt, så sveden hagler af os. Senere har vi fundet os et frokoststed, og endnu senere igen har vi overstået det værste. Stien fører nu mere eller mindre gennem kratagtig egeskov, kun lejlighedsvis med udsigt ned til slugten. Der, hvor slugten er slut, rammer vi kørevejen og en bro, der fører os over på den anden side og tilbage til parkeringspladsen. Efter 3 ½ times mere eller mindre krævende vandring er vi således tilbage ved udgangspunktet. Kig ned i slugten. Den tynde streg oppe på "bagvæggen" er den sti, vi skal følge. Det ser værre ud, end det er, Jutta! Et sted på "stregen" er der en lille udsigtsplatform (med gelænder!), hvor man kan kigge ind mod slugtens forløb, både den ene og den anden vej. Slugten er virkelig både smal og dyb, og det er en fantastisk oplevelse at vandre langs dens kant.

11 Og så er det her, at stien forsvinder for at fortsætte på den anden side af det sti-løse stykke. Til gengæld er der et gelænderstøbt ind i klippen, som man kan holde fast i. Det er der faktisk også nødt til at være, det går nemlig stejlt ned. En lille grøn fætter (en knæler) på vejen, flere centimeter lang. Tilbage på campingpladsen udgør et forfriskende brusebad og en læskende øl afslutningen på dagens højdepunktsoplevelse og prikken over i et. Senere laver jeg mad, og vi sidder ude indtil mørket falder på. Det sker allerede lidt i kl. 20, hvor det også begynder at blive køligt. Himlen er stjerneklar. Mandag, 22. september 2014 I dag var vi ud at spise BIB-gourmand frokostmenu hos La table de Pablo i Les-Petits-Cléments nær okkerområdet. Gert fandt restauranten i Petites Bonnes Tables. Bogen har godt nok et par år på bagen, men restauranten er stadig med i udvalget. Menuen er meget deliciøs, og omgivelserne vi befinder os langt ude på landet er hyggelige og typisk franske, uprætentiøse men med stil. Solen varmer, vi sidder ude under den overdækkede terrasse. Der er to andre par ud over os, et belgisk og et tysk. St. Saturnin-les-Apts (vanskeligt navn) med Lubéron-kæden i horisonten Derefter tager vi videre til St. Saturnin les Apt. Det er en lille bitte by, middagssøvning, med en borgruin øverst oppe. Vejen derop sørger for dagens motion og byder på en smuk udsigt hele vejen rundt med Lubéron-bjergene mod syd. På hjemturen aflægger vi lige Intermarché i Apt et besøg, og da vi er tilbage på campingpladsen igen er vejret blevet overskyet og køligt. Gerts købetid af internettet er løbet ud. Lidt senere begiver vi os derfor hen til baren, hvor der er

12 en halv time gratis WiFi pr. dag. Der er dækket op til et større selskab, som vi også kan høre på afstand. De har lejet sig ind på hytterne og skal tilsyneladende holde fødselsdag. Jeg hørte dem synge Joyeux anniversaire, den franske version af "Happpy birthday...". I bar- og poolområdet med computeren på skødet for at komme på det gratis internet. Det har man en halv time til. Vi har definitivt besluttet at tage videre i morgen. Det bliver en campingplads 200 km længere nordpå, øst for Valence. Vejrudsigten siger desværre lavere temperaturer i den nærmeste tid. Øv. Vi vil have, at sommeren bliver ved!! Turen fortsætter her Tilbage til Campingrejser Måder at dekorere på er mangfoldige

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel Pilgrimsvandring 2010 Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel 1 Vi vil, vi kan og vi gør det Vi er tre unge mennesker, på tilsammen 200 år, som valgte at gå den 800 km lange Pilgrimsvandring. De 800

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel.

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel. Dagsprogrammet Dag 1 København Amman og bustransport til Ajloun, hvor vi skal have 2 overnatninger i den private Mount Birgish Camp. Vi ankommer sidst på eftermiddagen og får tid til at stifte bekendtskab

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR

FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR FRA D. 30 SEPTEMBER TIL D. 11 OKTOBER EN HVER GOD FERIE STARTER MED EN PRØVETUR Prøveturen går blot til Husum, med en overnatning og hjem over Møgeltønder, Højer sluse og Rømø for derefter at køre retur

Læs mere

LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over

LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over LAD DIG FORFØRE Giv dig hen til idyllen lad dine sanser tage over Panoramaudsigt over vandet uanset om du er på værelset, i restauranten eller i konferenceafdelingen. Himmel og vand så langt øjet rækker.

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

orientering Lær at finde vej

orientering Lær at finde vej orientering Lær at finde vej Fotos: Jan Hauerslev/Kurt Jørgensen Hvad er orientering? Orientering handler om at finde vej mellem et antal punkter - kaldet poster - ved hjælp af et kort. I den traditionelle

Læs mere

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn

Paris 2013. 10. klassecenter Frederikshavn Paris 2013 10. klassecenter Frederikshavn Program for dagen Temadag torsdag 7. marts VI ARBEJDER I 3 FORSKELLIGE WORKSHOPS. HVER WORKSHOP ER AF 45 MINUTTERS VARIGHED Workshoppen 1. PARIS I DAG OG MONUMENTER

Læs mere

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Følg en vanddråbes rejse fra vandhanen, gennem kloakken, renseanlægget og naturens eget renseproces. DANSKE

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014 Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing 7 minutter 28. Oktober 2014 Idé: (C) 2014 Robin Holtz Robin Holtz robin@copenhagenpro.com 40 50 12 99 1 INT. - TANDLÆGEKLINIK, VENTEVÆRELSE - DAG

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Casa Alma Borgo Bagata, Gaiato, Italien

Casa Alma Borgo Bagata, Gaiato, Italien Casa Alma Borgo Bagata, Gaiato, Italien Casa Alma ligger i Norditalien i Regionen Emilia Romagna, i bjergområdet syd for Modena og Bologna, tæt ved den Toscanske grænse. Huset var oprindeligt et bjergkloster

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Casa Benito Marbella. Sengetøj og håndklæder er inkl. Du modtager en ren og tjekket lejlighed. Ved afrejse rydder du blot pænt op efter dig.

Casa Benito Marbella. Sengetøj og håndklæder er inkl. Du modtager en ren og tjekket lejlighed. Ved afrejse rydder du blot pænt op efter dig. Casa Benito Marbella Casa Benito er min dejlige lejlighed jeg købte sidst i de glade 90 ere. Både som investering og for at have et sted udenfor lille Monda. Jeg bor fast hjemme i Monda og er normalt i

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

Mas du Vallon INVESTERINGSMULIGHED I UHP EN AUTENTISK FRANSK STENGÅRD I PROVENCE INVESTERING I LIVSKVALITET

Mas du Vallon INVESTERINGSMULIGHED I UHP EN AUTENTISK FRANSK STENGÅRD I PROVENCE INVESTERING I LIVSKVALITET INVESTERINGSMULIGHED I UHP EN AUTENTISK FRANSK STENGÅRD I PROVENCE Unique Holiday Properties A/S 1465 Boulevard Des Cinq Communes 06530 Cabris Frankrig Villaens hjemmeside: www.masduvallon.dk www.masduvallon.com

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Hej, alle Hope House venner!

Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner! Hej, alle Hope House venner Ulrik Susan Varme sommerdage Sommeren er og har været meget varm i år. Hver dag er temperaturen oppe på omkring de 35 grader og om natten 25. Det

Læs mere

Saksiske Schweiz Et eventyr i sandsten!

Saksiske Schweiz Et eventyr i sandsten! Vandring for alle 5 eller 6 dage Kombitur: Både vandre- og turisttur. Saksiske Schweiz Et eventyr i sandsten! På begge sider af grænsen mellem Tyskland og Tjekkiet ligger en fælles nationalpark, hvor den

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Ingen vejrbegrænsning

Ingen vejrbegrænsning Ingen vejrbegrænsning Hvad siger vejrudsigten? Lørdag 28 Søndag 19 1 m/s 12 m/s Alu-single & Alu-double Skydedøre til glasinddækning af udestuer, overdækninger og altaner Driller vejre t? D r l i v l r

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst.

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Under optimale vejrforhold gik vi efter Fjällbacka skærgården, Väderöarna uden for, og Kosterøerne i nord ud for Strømstad. Start og slut: Heestrand,

Læs mere

MANDEREJSE PYRENÆERNE

MANDEREJSE PYRENÆERNE 7 E. 23. - 29. MAJ 2015 MANDEREJSE PYRENÆERNE VANDRETUR FOR MÆND MED EVENTYRER OG PSYKOTERAPEUT HANS ERIK RASMUSSEN AFSKED UDFORDRING UDSYN MÅLRETTETHED OVERSKRIDE GRÆNSER INDLEVELSE HJEMKOMST Indhold

Læs mere

PROVENCE og SYDENGLAND - 2000.

PROVENCE og SYDENGLAND - 2000. Rejsenotater fra PROVENCE og SYDENGLAND - 2000. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som

Læs mere

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 I egen bil fra Engvej 2 til Hamburg lufthavn. Herefter med Air Berlin til Palma de Mallorca. Til slut i lejet bil fra lufthavnen til Club Martha

Læs mere

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE

CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE CTB TRAVELS CITY TOURS BARCELONA VIN-, GASTRONOMI- & KULTURREJSE 19.-24. maj 2015 Gastronomi, vin og kulturrejse Barcelona & Catalonien I 1980 erne og 1990 erne kom en række revolutionære unge vinmagere

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Word-5: Tabeller og hængende indrykning

Word-5: Tabeller og hængende indrykning Word-5: Tabeller og hængende indrykning Tabel-funktionen i Word laver en slags skemaer. Word er jo et amerikansk program og på deres sprog hedder skema: table. Det er nok sådan udtrykket er opstået, da

Læs mere

ET LILLE UDVALG AF FRANSKE EJENDOMME

ET LILLE UDVALG AF FRANSKE EJENDOMME ET LILLE UDVALG AF FRANSKE EJENDOMME Vi har flere hundrede ejendomme til salg i Sydfrankrig. Her er et lille udvalg. Kontakt os med Deres ønsker og behov på tlf 70 20 29 59 eller email hs@helleskovby.dk

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010

Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 DGI petanque Aktiv ferie ved Middelhavet 22.-29. maj 2010 Kursus og sightseeing ved La Ciotat La Ciotat ligger 25 km øst for Marseille, og det er her petanquespillet startede i 1910. Turen indeholder bl.a.:

Læs mere

Rejsebrev fra Frankrig - 2015.

Rejsebrev fra Frankrig - 2015. Rejsebrev fra Frankrig - 2015. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Alsace. Så gik vi over til sommertid i nat! Og ikke nok med dét! For et stykke tid siden - da vi bestilte vores ophold - var vi inde for at se

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

rolige farver i sydfrankrig

rolige farver i sydfrankrig Af Vanessa Popplewell foto: Joanna Maclennnan/living Inside rolige farver i sydfrankrig Det fine franske hus emmer af historie og sydfransk charme. Husets beboere har sat det i stand fra kælder til kvist

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009.

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Så sidder vi igen i Afrika og skriver dagbog, denne gang sidder vi på terrassen foran vores telt på Vuma Hill Tented Camp i Mikumi

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Den vandrette og den lodrette akse.

Den vandrette og den lodrette akse. Den vandrette og den lodrette akse. En tilgang til tilværelsen, som måske kan gøre det lettere at blive bevidst om forskellige aspekter af livet, er ved at se på den vandrette og den lodrette akse. Det

Læs mere

Wellness Walks i Schweiz

Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks er den rene naturoplevelse højt oppe i den klare luft i de Schweiziske alper. Det er vandreture kombineret med et luksus Spa- & Wellnessophold i et af Europas smukkeste

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

På vandretur og hvad så? En buket af gode råd til dig, der vil begynde at vandre.

På vandretur og hvad så? En buket af gode råd til dig, der vil begynde at vandre. På vandretur og hvad så? En buket af gode råd til dig, der vil begynde at vandre. Dansk Vandrelaug Kultorvet 7, 1. 1175 København K Tlf. 3312 1165 ma.-fre. kl. 13-17 Fax 3313 1165 dvl@dvl.dk www.dvl.dk

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

Victoria Falls - David Livingstone fortæller om en spændende tur i kano til en lille ø meget tæt på vandfaldets kant.

Victoria Falls - David Livingstone fortæller om en spændende tur i kano til en lille ø meget tæt på vandfaldets kant. Victoria Falls - David Livingstone fortæller om en spændende tur i kano til en lille ø meget tæt på vandfaldets kant. 1 David Livingstone fortæller om farlig tur i kano ved Victoria Falls David Livingstone

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame På jagttur til Mayogi-safaris i Sydafrika 100 For et år siden tog fire danske par på jagt efter bl.a. springbuk, bleesbuk, duiker, black wildebeest og kudu nær Port Elisabet, og den tur kom de ikke til

Læs mere

- tid til natur og fællesskab

- tid til natur og fællesskab - tid til natur og fællesskab Indhold Danmarks smukkeste kanotur... 03 Stolte traditioner... 04 Det praktiske... 05 Planlæg din kanotur... 06 Lejrliv ved Gudenåen... 08 Udstyr til din kano... 09 Sådan

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio?

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio? Her er dit års absolut hårdeste, sjoveste, bedste og helt igennem fantastiske cykel weekend! Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater sammen med andre gode cykelmennesker, der virkelig elsker

Læs mere

Det har regnet det meste af dagen, men ved sluserne har vi haft tørvejr. Efter en lang dag med

Det har regnet det meste af dagen, men ved sluserne har vi haft tørvejr. Efter en lang dag med Rejsebrev nr. 08 fra Dorsten til Nijmengen Tirsdag den 21. Juli 2009 Dorstener MYC - Wesel (32,4 km) Afg. kl. 10:55. Ank. kl. 14:55 I dag skal vi fra Dortmund-Ems-kanalen (DEK) og ud på Rhinen. Vi har

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Tilbudskatalog. Kanon priser på boliger i Spanien:

Tilbudskatalog. Kanon priser på boliger i Spanien: Tilbudskatalog Kanon priser på boliger i Spanien: Foråret er over Spanien og det vrimler med kanon gode priser på hele boligmarkedet. Ligesom i Danmark, har bolig salget i Spanien været svagt i hele 2008,

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. OPGAVER TIL Livet går så hurtigt NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. Tal i grupper om jeres egne

Læs mere

Træningslejr Italien Påsken 2014. Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503

Træningslejr Italien Påsken 2014. Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503 Træningslejr Italien Påsken 2014 Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503 Foreløbig plan for træningslejren i påsken 2014 Tidstermin: Fra Herning: Afgang Ankomst

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Friluftsliv og naturforståelse

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Friluftsliv og naturforståelse Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Friluftsliv og naturforståelse November 2014 Fælles mål Vision Hensigten med valgfaget Friluftsliv og naturforståelse er, at eleverne gennem undervisning

Læs mere

BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf

BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf Den 11. okt., 1. dg: Afrejse fra Kastrup den 11. oktober kl. 10.40 med Lufthansa LH 3071- LH 498 til Mexico City via

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83

John Landbo. Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81. Jan Majgaard. Johs. Odgaard. Mobil: 99 70 62 83 Velkommen til infomøde Toscana 2013 Personale John Landbo Mobil: 99 70 62 82 Inger H. Nielsen Mobil: 99 70 62 81 Jan Majgaard Mobil: 99 70 62 84 Johs. Odgaard Mobil: 99 70 62 83 Rejseplan Mødetid på Morsø

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

Vi er på en oplevelsesferie i Asien alene og uden guide.

Vi er på en oplevelsesferie i Asien alene og uden guide. Personlig profil Michael Vi er på en oplevelsesferie i Asien alene og uden guide. Vi kører i en lejet bil. Det er en gammel Landrover, som kun kører 8 km. Per liter ved en gennemsnitsfart på 80 km/t. Man

Læs mere

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren.

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. I sommerferien 2008 tog Inger Marie og jeg færgen fra Frederikshavn til Gøteborg. Krydsede (med bil ) østover og ramte den sydsvenske skærgård med

Læs mere

Har du været på sol-ferie? Nævn 3 sammen-satte ord, som starter med sol! Fx sol-hat. Er en kasket god i solen? Hvorfor? Hvorfor ikke?

Har du været på sol-ferie? Nævn 3 sammen-satte ord, som starter med sol! Fx sol-hat. Er en kasket god i solen? Hvorfor? Hvorfor ikke? Opgave 1 Quiz og byt Klip langs de stiplede linier Modul 1 Hvad får du lyst til, når det er sommer? Har du været på sol-ferie? Hvad gør solen ved dit humør? Tæl til 10, men skift alle ulige tal ud med

Læs mere

KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM. Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S

KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM. Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S KØBENHAVNS MALERLAUGS REJSEFOND Forårsturen 2014 21.-25. maj DETAILPROGRAM Rejsearrangør: Profil Grupperejser A/S FLYTIDER 21MAJ14 København Milano / Malpensa 0825-1030 25MAJ14 Venedig København 1415-1615

Læs mere

YOGA RETREAT MAROKKO. 7 dage i fortryllende Marrakech og de smukke Atlasbjerge 14.11-21.11 2015. Læs mere

YOGA RETREAT MAROKKO. 7 dage i fortryllende Marrakech og de smukke Atlasbjerge 14.11-21.11 2015. Læs mere YOGA RETREAT MAROKKO 7 dage i fortryllende Marrakech og de smukke Atlasbjerge 14.11-21.11 2015 Læs mere Tag med på luksus Yoga retreat til eventyrlige Marrakech og området i de smukke Atlasbjerge Velkommen

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Mæt af den dejlige morgenmad går jeg en lille tur i byen, og får købt noget mere plaster og et par nye solbriller.

Mæt af den dejlige morgenmad går jeg en lille tur i byen, og får købt noget mere plaster og et par nye solbriller. Beretning Paris 2014 - del 3 Dag 5 Tirsdag den 22. juli. Jeg vågner ved 7 tiden til dejligt vejr i Weeze, det dårlige vejr fra dagen inden er pist væk. Det er hvile dag og morgenmaden er bestilt til kl.

Læs mere

ET ANDALUSISK PAR A DIS

ET ANDALUSISK PAR A DIS bolig ET ANDALUSISK PAR A DIS I salatdronningen Tina Scheftelowitz sommerhus i Sydspanien er stemningen på én gang eksotisk og hjemlig. Her hersker der ikke én stil, men et eklektisk mix af marokkanske

Læs mere

Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012

Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012 Faxe kommunale ungdomsskole Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012 Her følger en række nyttige informationer omkring Ungdomsskolens skitur

Læs mere

Jeg viser det med Photofiltre, men princippet er det samme i andre billedeprogrammer, der arbejder med lag.

Jeg viser det med Photofiltre, men princippet er det samme i andre billedeprogrammer, der arbejder med lag. Støjfjerner i lag Denne guide er skrevet i A4-format, så det er lettere at udskrive den. Materialet kommer til at indgå som en del af et nyt og større skriftligt materiale om HDR-fotografering og efterbehandling

Læs mere

Restaurant Petit. Før du læser bogen

Restaurant Petit. Før du læser bogen OPGAVER TIL Restaurant Petit NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 1. Læs teksten på bagsiden af bogen Hvor er Jacob og Lone henne? Hvad laver de? Hvorfor tænker Lone på at rejse hjem? Snak om, hvad I synes

Læs mere

Traneturen 5. 7. april (3 dage)

Traneturen 5. 7. april (3 dage) Traneturen 5. 7. april (3 dage) Turleder: John Speich Det er med stor glæde, at Politiken Plus og Scanbird igen i år kan tilbyde en tur til Tranedansen ved Hornborgasjön ved Falköping, hvor op til 15.000

Læs mere