Alderslyst. Web - kopi af klubblad. Y s Men s Nyt. Ny Silkeborg kommunes pejlemærker: Kendte punkter i Ny Silkeborg Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Alderslyst. Web - kopi af klubblad. Y s Men s Nyt. Ny Silkeborg kommunes pejlemærker: Kendte punkter i Ny Silkeborg Kommune"

Transkript

1 Alderslyst Y s Men s Nyt Bladet findes på Websiden: Ny Silkeborg kommunes pejlemærker: Kendte punkter i Ny Silkeborg Kommune Tvilum kirke er grundigt beskrevet. Ud over turistbrochurer og mindre opslagsværker kan henvises til følgende: I bind 37 af Nationalmuseets serie Danmarks Kirker (1990) er Tvilum Kirke udførligt omtalt. Som supplement er er der lokalt udgivet: TVILUM KIRKE - restaureringer og udgravninger Her er der fremlagt den seneste viden om kirken efter 10 års gennemgribende istandsættelse. Tvilum Kirke ligger på Sørkelvej sydvest for Fårvang. Nr. 4. Oktober Årgang.

2 Redaktionen: Alderslyst Y s Men s Nyt er et klubblad for Alderslyst Y s Men s Club. Hovedformålet er, at informere klubmedlemmerne om klubbens aktiviteter og Y s Men s bevægelsens virke i Alderslyst. Redaktionen består af: Per Fregerslev (redaktør) per@fregerslev.dk Ejler Nørhede (forsendelse) Verner Kudsk (korrektur) Mogens Holm (korrektur) Jørgen Lynge Alderslyst Y s Men s Nyt udsendes hvert kvartal. Stof til næste nummer bedes afleveret til redaktionen senest: Næste nr. udkommer: Redaktionen tager forbehold mod at afkorte eller udsætte artikler. Foto: Søren Nedergaard m.fl. Oplag: Trykt i 68 eksemplarer. Præsidentens hjørne: v/ Søren Arnbjerg-Nielsen To emner til overvejelse: 1. emne: I maj spurgte programudvalget, om der i klubben var interesse for en lørdagsudflugt til Kongernes Jelling som optakt til det nye Y s men år den 12. august. En håndsoprækning viste stor tilslutning, så derfor blev turen planlagt og invitationer uddelt, som alle ved. Da tilmeldingen var afsluttet, stod udvalget med 17 (sytten) tilmeldte, heriblandt vores fortrinlige chauffør. Vi fandt det nødvendigt at gennemføre turen som lovet, selvom den nok ville give underskud. Selve turen er beskrevet af en deltager andetsteds i bladet. 2. emne: Nogle forslag til fordeling af overskuddet fra Lillehøjvej : a. Vi kan måske finde permanente modtagere - ligesom Genbrugsen i Borgergade dvs. organisationer, der udfører et arbejde, som vi synes er værd at støtte som for eksempel Kirkens Korshær. De kan så regne med en bestemt % -andel af overskuddet hvert år. b. Vi kan annoncere efter modtagere af donationer hvert år. c. I Lunderskov var klubhuset på sportspladsen ved at gå til. Det var hele byens klubhus, og Y s men klubben trådte til med en større gave, selvom der ikke just var mange KFUM' ere, der kom i klubhuset. Kan vi komme (Fortsættes på side 3)

3 (Fortsat fra side 2) på lignende tiltag i vort nærsamfund, finder jeg det fint. d. Skal og kan vi lægge penge til side til større opgaver som for eksempel katastrofehjælp. Vi har oplevet glæden ved at kunne hjælpe i de sidste par år, og er pengene sparet op forinden, er det unødvendigt med ikkeplanlagte tiltag. e. Uddelingen bør gøres festligt og offentligt og foregå på et annonceret tidspunkt og sted. Det er ret meget, jeg har skrevet, og der er vist nok at tale om/eller tænke over i ovenstående, så nu glæder jeg mig meget til at høre andres forslag - og til rigtigt at komme i gang med klubåret. (Skrevet den 14. august). Søren Arnbjerg-Nielsen Udflugt og præsidieskift den 12/6 2006: V/ Ernst Madsen Web - kopi af klubblad Toastmaster: Søren Arnbjerg-Nielsen På en dejlig solskinsaften i juni startede vi med bus fra Søtorvet i Silkeborg med Niels Clausen bag rattet. Målet var bofællesskabet Fred og Forsoning der er grundlagt og ledet af Inge Norling. Alderslyst Fred og Forsoning var et af Y s Men s Region Danmarks Regionsprojekter i Y s Men s Nyt Turen gik over Bording og Herning til Arnborg. og vi blev godt modtaget af Inge Norling og vort eget programudvalg. Programudvalget var taget i forvejen for hjælpe med klargøring til spisning, og modtagelse af buffet fra slagteren i Vemb. Bladet findes på Websiden: Besøget indledtes med at Inge Norling bød velkommen, og fortalte kort om aftenens program.vi sang bordverset og spiste den anrettede buffet, suppleret med vore medbragte dikkevarer. Da vi havde spist, og alle var mætte, fortalte Inge Norling om udvikling og hændelser indtruffet efter hendes besøg ved fællesmøde den 21. marts 2005 i Enghavehuset. Vi hørte om hvordan pengene fra regionsprojektet havde medvirket til nedbringelse af ejendomsgælden i det nedlagte hotel Inge Marie i Arnborg, som er bofællesskabets hjemsted, efter fraflytning fra Fasterholtgård, og om at bofællesskabet finansieres af brugerbetaling og donationer. Det glæde- (Fortsættes på side 4)

4 Inge Norling fortalte om den gæl- (Fortsat fra side 3) lige Redaktionen: er dog at stedet Alderslyst nu også Y s Men s Nyt er et klubblad støtte for Alderslyst fra det Y s Men s Club. får offentlige, Hovedformålet og er, at informere klubmedlemmerne har betydet om klubbens aktivite- det at ter man og Y s ikke Men s læn-bevægelsengere virke i Alderslyst. så presset, Redaktionen med hensyn består af: til Per at Fregerslev få pengene (redaktør) til at række. per@fregerslev.dk Ejler Nørhede (forsendelse) Verner Kudsk (korrektur) dende husorden og den daglige Mogens Holm (korrektur) rytme. Jørgen Hun Lynge fortalte også levende Alderslyst Y s Men s Nyt udsendes historier. hvert kvartal. Stof til næste nummer bedes afleveret til redaktionen senest: Næste nr. udkommer: Redaktionen tager forbehold mod at Da vi havde spist, blev vi i små afkorte eller udsætte artikler. Foto: Søren Nedergaard m.fl. lille kirke, hvor der er bænke og Oplag: Trykt i 68 eksemplarer. og ligefrem om nogle af brugernes Inge Norling fortalte at hun selv er praktiserende katolik, og at hendes virke har baggrund i troen på Gud. hold inviteret ind i bofællesskabets alter. Da vi var bænket derinde, satte Inge Norling sig (i tråd med hendes ydmyge stil) på alterskamlen og fortalte om kirkerummet, og brugen af det. Det er op til brugerne selv om de vil deltage i morgenandagter, og om de vil bruge kirkerummet til en stille stund efter eget behov. Imens vi nød bofællesskabets kaffe og jordbærlagkage var der 3 brugere der fortalte deres historie. Det var ikke småting de havde oplevet, men flot at de ville stå frem og fortælle. Præsidieskiftet blev ledet af den afgående præsident Peter Balle, der takkede det afgående præsidium for godt samarbejde. Medlemmerne i det nye præsidium er: Præsident: Søren Arnbjerg- Nielsen Vicepræsident: Arne Braüner Skatmester: Henning Morten sen Sekretær: Henry Noer Pastpræsident: Peter Juul Balle Søren Arnbjerg takkede Inge Norling og brugerne for en god og udbytterig aften, og fordi vi måtte besøge dem. Peter Balle sluttede aftenen med en andagt, hvorefter vi sang altid frejdig.. Ernst Madsen

5 Regionskonferencen i Aarhus 2006 V/ Gustav Madsen Web - kopi af klubblad Jeg vil dog anbefale dig at se på Konferencen var i Århus den juni. Der var 7 klubber, der var gået sammen om at arrangere. Konferencen begyndte med indmarch med bibel og flag, der ligger/står på senen under hele konferencen. Det er mit håb, vi her i distriktet gør en forskel for regionsprojekterne! Der er valgt 2 projekter: Handicapcenter for forældreløse børn i Sighisoara, Rumænien, (jeg skal med på en tur i juli, hvor vi besøger Sighisoara, så I hører måske mere herom). Det andet projekt er et landbrugsprojekt i Makeni, Sierra Lone. Også dette kommer I til at høre mere om! Vores RD Roger Nielsen har som motto: LAD GLÆDEN BLOM- STRE OG FÆLLESSKABET FYLDE. Der var 1089 tilmeldte og der var aktiviteter for børn, idet der var 6 børn tilmeldte. Der var repræsentanter fra flere land, deriblandt medlemmer fra de lande, som hører under region Danmark. Efter velkomsten v/ regionsleder Gunner Carlsen Y s Men s var Nyt der foredrag ved Kristian Mejdahl. Med emnet Hvorfor er vi her Denne fremragende Y s Man fra Løgstør sagde bl.a. Jeg er her, fordi jeg er inviteret! Men fortsatte så. Vi har forpligtende oplevelser fra vore unge år Derfor er vi her Kristendommen må præge vort land Derfor er vi her Y s Men er der for at gøre indflydelse i samfundet. Y s Men er her for at bringe bud! Y s Men skaber midler til at støtte dansk ungdom. Og midler til at lindre nød og fattigdom. Fortalte at den hjælp vi er med til at sende til de fattige, virkelig har stor effekt. Alderslyst Bladet findes på Websiden: Herefter var der en del hilsner fra samarbejdspartner (KFUM og K, KFUM s sociale arbejde, Kirke og Medier, KFUM idræt og fra vore nordiske lande) - Der er Bedsteforældre Lejer på Hellebjerg i sommer, og det er meget billig. Derefter var der overdragelse af Regionsprojekter Kr ,-- til HYAWA Omsorg for børn og kr ,-- til Kristendoms- (Fortsættes på side 6)

6 Vi var alle samlet i Århus Domkir- (Fortsat fra side 5) portalen, Redaktionen: (lidt over det forventede). Alderslyst De personer, Y s Men s der Nyt modtog er et klubblad for forklarede Alderslyst Y s lidt Men s og takkede Club. beløbene naturligvis Hovedformålet er, beløbet. at informere klubmedlemmerne om klubbens aktiviteter og Y s Men s bevægelsens virke i ke Alderslyst. til en form for Gudstjeneste, hvilket Redaktionen altid er består festlig. af: Der kørte busser Per Fregerslev fra Atletion/stadionhallen (redaktør) til Domkirken, per@fregerslev.dk hvilket var en god Ejler Nørhede (forsendelse) Verner Kudsk (korrektur) mennesker gennem byen. Mogens Holm (korrektur) Festaftenen Jørgen Lynge var i stadionhallen, Alderslyst Y s Men s Nyt udsendes skulle hvert kvartal. hente mad og drikke og der var Stof ca. til 20 næste trappetrind nummer bedes hver afleveret vej. Nogle til redaktionen sad hvor senest: der var god plads, andre Næste måtte nr. udkommer: skiftes til at rejse sig. Hvert Redaktionen bord havde tager forbehold en formand mod fra at et afkorte arrangørernes eller udsætte artikler. klubber, men Foto: Søren Nedergaard m.fl. så Oplag: der blev Trykt flere i 68 uforudsete eksemplarer. ople- ide for at få transporteret alle disse hvor vi fik god motion, idet vi selv vores bordmand, vidste meget lidt, velser. Nogle betragtede det som noget rod andre betragtede det som en oplevelse. Vi fik noget godt og spise, der var bare nogle der fik for meget, idet der ikke altid var til de sidste, (en oplevelse rigere). Underholdningen og snak mellem spisningen var ganske perfekt (snak kunne man selv styre og underholdningen varierede til flere smag). Før vi sluttede aftenen, var der en lille times dans, hvor temmelig mange benyttede lejligheden til at forlade festen. Hvordan laver vi fester, hvor alle bliver til afslutningen? Dag 2 havde vi Generalforsamling, efter morgenandagt og afsendelse af menetter på udflugt. RD Gunner Carlsen indledte med at mindes i respekt de af vore kammerater, der er døde. Fremhævede, at alle projekter var nået de planlagte mål, på nær støtten til Østeuropa. Det, at vi er den største region i verden, forpligtiger os også til at være med til at støtte ekstension international. (Hermed en appel til os alle). Vi er 3500 medlemmer i regionen. Der var indkommet 2 ændringsforslag: Regionsprojekterne kan have en løbetid på mere end et år. Det blev vedtaget. At Y s Men Region Danmark bliver medlem af Danske Kirkers Råd. Det blev nedstemt. RDEE fra 2006: Efter 2 afstemninger blev Poul Erik Dideriksen valgt. TIL LYKKE POUL ERIK! Næste års Regionskonference bliver i Thisted den juni Regionsprojekt for 2006/07: Det er

7 mit håb, vi her i distriktet gør en forskel for regionsprojekterne! Der er valgt 2 projekter: Handicapcenter for forældreløse børn i Sighisoara, Rumænien, (jeg skal med på en tur i juli, hvor vi besøger Sighisoara, så I hører måske mere herom). Det andet projekt er et landbrugsprojekt i Makeni, Sierra Lone. Også dette kommer I til at høre mere om! Konferencen sluttede med en højtidelig udmarch med Bibel og flag. Ved indmarchen bar Gunner Carlsen Bibelen og ved udmarchen bar Roger Nielsen Bibelen. Udflugt med Alderslyst Y s mens Club Lørdag den 12. aug. -06 Turen startede fra Enghavehuset kl. 10 vi var kun 17 personer, med Niels Clausen som chauffør, kørte os af natur skønne veje til Jelling her beså vi kirken, og runestenene udenfor kirken. Kirken er jo inden for de seneste år, restaureret bl.a. nyt alterparti, gulve, vinduer m.m. meget smukt og nænsomt restaurering. De to runesten blev kikket grundigt efter, om der var nogle fra selskabet der besteg de to høje, vides ikke, det begyndte at regne ret kraftig. Alderslyst Y s Men s Nyt Bladet findes på Websiden: Kl fik vi rundvisning på museet, det var rigtig spændende, hvor vi blev ført tilbage til Gorm den gamles tid, fik en rigtig god forklaring på gravhøjene, runestenene, kirken m.m. Vores medbragte mad spiste vi i museets kantine, her kunne vi købe drikkevare. Efter frokosten var der lejlighed til at se en særudstilling om Bayeux-tapetet - 70 meter lang (kopi) - syet med uldtråd for ca år siden. Det var helt fantastiske at se dette smukke håndværk, og så var det jo lidt nemmere, at se det i Jelling end at tage til Frankrig. Efter denne oplevelse fra fortiden, fortsatte vi til Søby Brunkulslejer som er fra nutiden. Det regnede da vi kom dertil, men vi fik stillet (Fortsættes på side 8)

8 (Fortsat fra side 7) Fløjt Redaktionen: Ottos hus til rådighed, så vi Alderslyst kunne drikke Y s Men s vores Nyt medbragte er et klubblad der. for Alderslyst Her kom Y s vores Men s guide, Club. kaffe der Hovedformålet fortalte om er, livet at informere i Brunkulslejernmedlemmerne det gjorde om han klubbens meget aktivite- leven- klubter og Y s Men s bevægelsens virke i har Alderslyst. levet meget af sin tid der. Redaktionen består af: Per Fregerslev (redaktør) per@fregerslev.dk Ejler Nørhede (forsendelse) Verner Kudsk (korrektur) Mogens Holm (korrektur) Jørgen Lynge Alderslyst Y s Men s Nyt udsendes hvert kvartal. Stof til næste nummer bedes afleveret Der til redaktionen var to ting senest: som han fremhæ- Næste nr. udkommer: Redaktionen tager forbehold mod at afkorte eller udsætte artikler. Foto: Søren Nedergaard m.fl. Oplag: Trykt i 68 eksemplarer. de, han er født og opvokser her og vede fra livet i Brunkulslejerne det var 1. KFUM s fritidshjem hvorfra der blev gjort et stort stykke arbejde for at forsøde livet for arbejderne. her kunne de få en kop kaffe til rimelige priser, læse aviser fra deres hjemegn- evt. modtage deres post hvis de ikke havde fast bopæl, i det hele taget hygge sig lidt. 2 Områdets politibetjent Kirketerp, han var en rigtig politibetjent der kunne holde styr på de grove drenge. og kunne se gennem fingre med småting. Det er et stykke Danmarkshistorie vores guide var i stand til at fortælle. tiden fløj af sted og vi skulle spise kl. 17,45 på Søbyhus vi var der præcis og maden stod på bordet 2 min efter, vi fik en god dansk bøf med løg, desserten var is med jordbærsovs kl stod vi igen ved Enghavehuset efter en rigtig god spændende dag, godt tilrettelagt. Tak; Betty og Lauge. NOMINERING TIL ICM OG IPE P.t. har Area Europa 5 medlemmer i Internationalt Council. Men da Poul- Henrik Hove Jacobsens og norske Aslaug Ravndal Giljes perioder udløber , skal vi opstille to nye kandidater for at kunne bevare dette antal repræsentanter i det internationale råd. Det er klubberne, der indstiller kandidaterne. Som verdens største region vil det være naturligt, om region Danmark har to af de fem pladser. Valgene gælder fra 1. juli 2007 til 30. juni Det ene medlem er valgt, nem- (Fortsættes på side 9)

9 (Fortsat fra side 8) lig Anne Marie Hertz-Jensen fra Hammer YMC, hvis valgperiode er Der må højst være 6 kandidater på den stemmeseddel, IHQ det internationale hovedkontor-udsender senere på året. De kandidater, der har flest nomineringer, kommer først på listen. Det er derfor vigtigt, at alle klubber indsender nomineringen til tiden. Det vil i år sige inden 28. september. Nomineringen skal sendes til AP Finn A. Pedersen, Auglendhagen 18, 4018 Stavanger, Norge. Herom senere. Web - kopi af klubblad Indkomne forslag skal behandles på Area Council mødet, som starter 29. september inden de videresendes til hovedkontoret i Geneve. Det er derfor vigtigt, at tidsfristen overholdes. Indstilling af kandidater til IPE foretages for region Danmarks vedkommende af regionsledelsen. En rejse til Rumænien. Britta og Niels Klausen og Lisbeth og Gustav Madsen var med og her en lille beskrivelse. Den 20. juli kl. 04 bankede Britta og Niels på vores dør og deres bil kørte os til Billund, hvor flyet afgik kl. 6,30 mod Amsterdam, hvor vi mellemlandede og skulle skifte fly der bragte os til Bukarest i Rumænien. Her stod Lucia Mircer (kaldet MIK) og tog imod os. Mik er medlem ar Løgstør Y s Men s Club. Er flygtet fra Rumænien for over 20 år siden, men er godt kendt i Rumænien. Alderslyst I en bus, vi havde lejet alle dage vi var i Rumænien, blev vi kørt til Sighisoara, der ligger 6 timers kørsel nord for Bukarest. En meget betagende tur op over bjergene i Transsylvanien. Y s Men s Nyt Bladet findes på Websiden: På hotellet, Poienita Sighisoara, i Sighisoara, blev vi modtaget af medlem af Sighisoara Y s Mens Club, Martin Tork Konig, der er præst og tovholder i opbygningen af det Handicapcenter, som er et af vores regionsprojekter i år. Ved vort første måltid på hotellet, bestilte jeg en flaske hvidvin (vi havde jo fået oplysning om, hvor lidt penge vi behøvede, for tingene var billige), som kostede flere hundred Lai, (hver Lai er ca. 2,25 kr.) hvilket var ved at tømme min pung første aften. Men tjeneren trøstede mig med at hver gang jeg lagde 100 Lai, svarede det til en million, for de penge vi havde fået var nye Lai. Ved dette første måltid blev vi præsenteret for hinanden. Turen var arrangeret af medlemmer fra Løgstør og vi var 49 personer, næsten alle var Y s Men, Lisbeth og jeg sad til bords med 2 DG ére, som jeg naturligvis ikke var helt enige med. Hvilket gav anledning til lidt drillerier fra starten. Flere DG ére havde fået turen betalt af distriktskassen, hvilket jeg naturligvis var meget misundelig over. Denne præsentation var indledningen til en meget fin kammeratskab og sammenhold på hele turen. (Fortsættes på side 10)

10 (Fortsat fra side 9) Den Redaktionen: 21. juli besøgte vi byen Laslea, hvor vi var til andagt i kirken, sammen med patienter Alderslyst fra Lucas Y s Men s Sygehus. Nyt er et klubblad for Alderslyst Y s Men s Club. Martin Türk er præst i Laslea (bl. flere Hovedformålet er, at informere klubmedlemmerne om klubbens aktivite- andre kirker) og Lucas Sygehus ligger næsten sammenbygget med kirken. ter og Y s Men s bevægelsens virke i Efter Alderslyst. andagten besøgte vi Lucas Sygehus, hvor Redaktionen hospitalslægen består fortalte af: om huset og dens Per opgaver. Fregerslev (redaktør) per@fregerslev.dk Der var behandling, både psykiatrisk og Ejler Nørhede (forsendelse) somatisk, men forholdene var, efter vores målestok, meget ringe. Vi beså og Verner Kudsk (korrektur) Mogens Holm (korrektur) fik fortalt om en del patienter, hvilket Jørgen Lynge vakte blandede følelser, men sygehuslægen Alderslyst var meget Y s karismatisk Men s Nyt og udsendes noget stolt af hvert stedet. kvartal. Det Stof var til et næste plejested, nummer men bedes også en afleveret form for til hjem, redaktionen idet en del senest: af patienterne var der, Næste fordi nr. ingen udkommer: andre kunne pleje dem. Staten giver ca. 10 % af driften, medens resten Redaktionen skaffes af tager gaver forbehold m.m. (flest mod fra at Tyskland) afkorte eller De pårørende, udsætte artikler. dersom der var nogen, Foto: havde Søren ikke Nedergaard midler til m.fl. at forsørge disse syge. Oplag: Trykt i 68 eksemplarer. På Sygehuset var også en handicappet pige på godt 20 år, som ventede på det Handicapcenter vi skal give penge til i år. Men det kan nemt vare 1 år før centret er færdig og indtil da, skal hun blive på sygehuset. Sygehuslægen skal være den førte præsident i en ny Y s Men s Club i området, der ventes chartret i år. Vi besøgte også nogle plejefamilier, hvor kirken med Martin Türk i spidsen, administrerede og formidlede disse kontakter til familier og børn, der havde behov for en sådan familie. De børn vi så, var ikke handicappede, men uden forældre, der kunne tage vare på børnene. Disse familier fik penge for at pleje disse børn. Vi blev beværtet med kage og kaffe. Og dette, samt de indtryk vi fik, gav en naturlig anledning til at betale lidt for beværtningen, som plejefamilierne så kunne gøre lidt godt med. Jeg bemærkede, at Martin Türk tog fat i en af os og fandt, at anledningen var, at vedkommende lagde 50 Lai (ca. 110 kr.). Martin spurte, om han måtte tage den seddel til hans kasse? Beløbet svarede måske til en månedsløn for familierne. Der blev antagelig tilsammen lagt flere månedsløn. Der er 60 % arbejdsløshed i dette område og vores rigdom er en voldsom kontrast til den Rumænske befolkning. Vi besøgte samme dag handicapcentret, der er under opførsel/indretning. Det er en tidligere kirke, som nu indrettes til formålet. Der bor en familie i noget af kirken, som også har et barn i familiepleje. Men omlavningen går langsomt fremad. Der kan ikke bygges om, før der kan købes materialer og der kan ikke arbejdes på projektet før der findes penge til kvalificeret arbejdskraft. Det er et meget grundig byggeri, hvor der tages hensyn til den gamle kirkebygnings arkitektur og hvor der tilsyneladende bruges det rigtige materialer. De var knap færdige med at indrette rum/ værelser i 4 etage. Den gl. kirkerum blev delt med en etage og beboerne skal bo på 3. sal. Men skakten til elevatoren var bygget. Der manglede næsten alle installationer så byggeriet tager en del tid endnu. (Fortsættes på side 11)

11 (Fortsat fra side 10) Flere medlemmer fra Klubben i Sighisoara er engageret og den person, der står som ansvarlig for byggeriet, bliver opta- Alderslyst get i Klubben om kort tid. Klubben betragter opbygningen af Handicapcentret som deres klubopgave. Hvornår byggeriet er færdig vides ikke, måske om et år, men det tager tid, når så mange faktorer skal harmonere. Hvor mange der kan bo og hvilken behandling der skal tilbydes, finder de ud af, når de ser, hvad de kan magte. Det er meget betryggende at møde denne styregruppe. Der er virkelig realistiske visioner bag. Udtalelse fra et af Y s Men s medlemmerne i Sighisoara: Rumænien er et meget rigt land med en meget fattig befolkning. Muligheder er der mange af, men initiativrige personer er en mangelvare. Norgesturen 2006 v/ Børge Madsen Web - kopi af klubblad Onsdag den 21. juni starter 29 forventningsfulde deltagere i bus mod Bergen, med Niels Klausen ved rattet og Anders Nørgaard med kortet, og det skal de begge have tak for. Vi tager over Hanstholm til Egersund, hvor vi bor to nætter. Torsdag er vi på heldagsudflugt, sejle på Lysefjorden og bjergbestigning med bussen inde i bunden af fjorden, en smuk tur, men det norske vejr viste sig ikke fra den pæne side. Vi var tilbage ved hotellet ca og fik en god middag, og hyggede os om aftenen og øvede underholdning til søndag aften. Fredag går turen til Bergen langs kysten og den dag præsenterede vejret naturen fra den smukkeste side. Efter at have indtaget hotellet fortsatte vi til Olav Kyrre s klublokaler, hvor vi fik aftensmad og blev præsenteret for hinanden og vore værtsfamilier (til lørdag aften). Gustav overbragte en hilsen fra Alderslyst Y s Men's Club og takkede for at vi igen måtte komme. Y s Men s Nyt Bladet findes på Websiden: Lørdag formiddag var der mulighed for guidede ture i Bergen, vi var med Vagn Christensen (der er nok nogen der kender ham) vi var bl.a. på toppen af Bergen, "Fløyen" med fløybanen, det var flot vi var heldige at det var klart vejr. Eftermiddagen var fri, og om aftenen skulle vi spise i private hjem, vi Lisbeth, Gustav, Marie og mig, var gæster hos Aida og Stein Hansen og deres medværter Gunhild og Aage Wichstrøm. Søndag startede med gudstjeneste i Laksevåg Kirke og frokost i menighedslokalerne. Tilbage til hotellet til en "slap af" eftermiddag, inden festen om aftenen, der blev holdt på Nordhordland Folkehøjskole, en meget fin festblanket med dejlig mad, musikindslag og en musik konkurrence bordene imellem, senere på aftenen havde Alderslyst Y s Men s Club et indslag med sang og Else, Ester og Betty læste op af Benny Andersen, og Anders Nørgaard overrakte en gave til klubben (en figur, den gamle skomager).

12 Redaktionen: Alderslyst Y s Men s Nyt er et klubblad for Alderslyst Y s Men s Club. Hovedformålet er, at informere klubmedlemmerne om klubbens aktiviteter og Y s Men s bevægelsens virke i Alderslyst. Redaktionen består af: Per Fregerslev (redaktør) per@fregerslev.dk Ejler Nørhede (forsendelse) Verner Kudsk (korrektur) Mogens Holm (korrektur) Jørgen Lynge Alderslyst Y s Men s Nyt udsendes hvert kvartal. Stof til næste nummer bedes afleveret til redaktionen senest: Næste nr. udkommer: Redaktionen tager forbehold mod at afkorte eller udsætte artikler. Foto: Søren Nedergaard m.fl. Oplag: Trykt i 68 eksemplarer. Mandag, den 02. Oktober Fællesmøde. Taler: Kaptajn Peter Enggaard eller hans afløser. Emne: Danske soldater i Irak Mandag, den 16. Oktober Distriktsfællesmøde i Medborgerhuset Søvej 2. Taler: Pastor Bork Hansen Mandag, den 30. Oktober. Internt møde. Mandag, den 13. November eller i uge 46 Spisning og efterfølgende teater i det Nye Teater Mandag, den 27. November. Internt møde. Mandag, den 11. December Adventsfest i Gødvad Sognehus, Arendalsvej. Fødselsdage Anders Pedersen okt. Frederik Rasmussen okt. Anny Rod okt. Gunnar Garne okt. Ketty Fregerslev okt. Per Fregerslev okt. Ove Mikkelsen okt. Mogens Holm Jensen okt. Rie Bone Jørgensen okt. Hans Jørgen Brill nov. Birgit Lynge nov. Vagn Lihn Kristensen nov. Søren Nedergaard nov. Jørgen Bech Lynge nov. Jenny Balle Andersen nov. Gustav Madsen nov. Alfred Smedegaard dec. Lisbeth Madsen dec. Henning Mortensen dec. Næste møde: Mandag, den

Web - kopi af klubblad. Alderslyst. Y s Men s Nyt. Bjerringbro Kirke Taget i marts 2003 Foto: Peter Kannegaard. Nr. 2. April 2004. 8. Årgang.

Web - kopi af klubblad. Alderslyst. Y s Men s Nyt. Bjerringbro Kirke Taget i marts 2003 Foto: Peter Kannegaard. Nr. 2. April 2004. 8. Årgang. Alderslyst Y s Men s Nyt Bjerringbro Kirke Taget i marts 2003 Foto: Peter Kannegaard Nr. 2. April 2004. 8. Årgang. Side 1 Redaktionen: Alderslyst Y s Men s Nyt er et klubblad for Alderslyst Y s Men s Club.

Læs mere

Alssund Y s Men s Club

Alssund Y s Men s Club Alssund Y s Men s Club Årgang 2015 2016 Udgivelsesdag den 14. oktober nummer: 4 Redaktør Inger-Lise Hansen E-mail: inger-lise@ilos.dk Jeg vil gerne modtage indlæg til bladet Hvornår var det nu det var?

Læs mere

Y s MEN INTERNATIONAL REGION DANMARK Silkeborg Y s Men s Club Programudvalget

Y s MEN INTERNATIONAL REGION DANMARK Silkeborg Y s Men s Club Programudvalget Referat fra Programudvalgsmøde nr. 1-2012-2013 Dato: Mandag, den 27. august 2012 kl. 19.00 Sted: Hos og Hans Erik, Kragelund Tværvej 5 Deltagere: Afbud: Dagsorden: Birgit og Einar Fajstrup Inga og Sven

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 Nr. 1 januar 2013 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Alderslyst. Web - kopi af klubblad. Y s Men s Nyt. Ny Silkeborg kommunes pejlemærker: Silkeborg Bad. Gjessøvej 40 Silkeborg.

Alderslyst. Web - kopi af klubblad. Y s Men s Nyt. Ny Silkeborg kommunes pejlemærker: Silkeborg Bad. Gjessøvej 40 Silkeborg. Alderslyst Y s Men s Nyt Bladet findes på Websiden: http://y-men.fregerslev.dk Ny Silkeborg kommunes pejlemærker: Silkeborg Bad. Gjessøvej 40 Silkeborg. Oprindeligt bygget som kuranstalt, men fungerer

Læs mere

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken.

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken. December 2012 Januar 2013 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december Mandag, den 3. Tøjsalg fra kl. 10 til 13 Tirsdag, den 4. kl. 11 Julefrokost for beboere og personale. Personalet

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR.

EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR. Sept. - Oktober 2015 EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR. 150,00 MED FRI BAR MAX 2 PÅRØRENDE PR. BEBOER

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

KLC-Bladet November 2014

KLC-Bladet November 2014 KLC-Bladet November 2014 1 Generel Information Adresse : Knud Lavard Centret Eksercerpladsen 3 4100 Ringsted Ansvarshavende redaktør : Inger Boye - ibo@ringsted.dk Bruger- og pårørende rådet på KLC 2014/2015

Læs mere

Y s Men Region Danmark. Referat fra generalforsamlingen i Århus den 11. juni 2006

Y s Men Region Danmark. Referat fra generalforsamlingen i Århus den 11. juni 2006 Y s Men Region Danmark Referat fra generalforsamlingen i Århus den 11. juni 2006 Dagsorden: 1. Åbning af generalforsamligen ved Regionslederen. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af 2 referenter. 4. Valg af

Læs mere

Turen til Schwerin november -1. december

Turen til Schwerin november -1. december Turen til Schwerin 2016 29. november -1. december 1 2 Rejsen foregik i dagene fra tirsdag den 29. november til og med torsdag den 1. december. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Referat Distriktskonferencen 5. april 2014, Astrup kirke og Rebild Efterskole. Lille Albere Dalsgaard Eskildsen blev døbt.

Referat Distriktskonferencen 5. april 2014, Astrup kirke og Rebild Efterskole. Lille Albere Dalsgaard Eskildsen blev døbt. Y's MEN INTERNATIONAL Udskr.: 21-04-2014 Region Danmark, Distrikt Himmerland Side nr. 1 (6) DG 2013-14, Bjarne Johansen, T: 2962 4477, Mail.: johansenfamily@mail. D:\0_ic_ Knud\140329 Distriktskonference\Rererater

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Hadsund Inner Wheel Klub Distrik 44 - Dans klub nr. 79

Hadsund Inner Wheel Klub Distrik 44 - Dans klub nr. 79 Hadsund Inner Wheel Klub Distrik 44 - Dans klub nr. 79 Mødested: Færgekroen, Færgevej 1, 9560 Hadsund 2. onsdag i hver måned - Afbud senest tirsdag kl. 16.00 på www.hadsundinnerwheel.dk Side 1 Onsdag,

Læs mere

Web - kopi af klubblad. Alderslyst. Y s Men s Nyt. Linå Kirke Taget i juni 1994 Foto: Leif Høgh. Nr. 1. januar 2004. 8. Årgang.

Web - kopi af klubblad. Alderslyst. Y s Men s Nyt. Linå Kirke Taget i juni 1994 Foto: Leif Høgh. Nr. 1. januar 2004. 8. Årgang. Y s Men s Nyt Linå Kirke Taget i juni 1994 Foto: Leif Høgh Nr. 1. januar 2004. 8. Årgang. Side 1 Redaktionen: Y s Men s Nyt er et klubblad for Y s Men s Club. Hovedformålet er, at informere klubmedlemmerne

Læs mere

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden.

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden. Bag borgen Tirsdag den 6. maj havde vores lokale folketingsmand Finn Thranum, inviteret Grundejerforeningen Askelunden/Fyrrevænget med ind bag borgen for at få et indblik i hans arbejde som folketingsmand,

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Læs om alt det spændende der foregår på og omkring Arendalsvej i dette nyhedsbrev. Ideer til kommende

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Orkanen Singleklubben med pli.

Orkanen Singleklubben med pli. Orkanen Singleklubben med pli. Orkanens hjemmeside http://www.orkanen.dk Initiativtager og kontaktperson Edith Agerholm, Fårupled 10 7300 Jelling - Tlf. 75 8717 53 Mobil. 22 90 84 22 E-mail. edith.agerholm@jellingnet.dk

Læs mere

Julemarked på Lyngparken.

Julemarked på Lyngparken. December 13 Januar 14 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december måned onsdag, den 4. Sang kl. 10.00 kl. 13.30 torsdag, den 5. kl. 10.00 Sct. Jacobi Skoles Kor underholder tirsdag,

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 4, maj 2010 29. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 4, maj 2010 29. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 4, maj 2010 29. årgang Rotur på fjorden 10. april 2010 Læs inde i bladet... Formandens hjørne Roklubbens 110 års fødselsdag Morgenroture Søndagslangture Sea

Læs mere

REFERAT GENERALFORSAMLING i IM Hjørring

REFERAT GENERALFORSAMLING i IM Hjørring Velkomst ved Torben Indledning ved Henrik Dagsorden: 1. Valg af ordstyrer REFERAT GENERALFORSAMLING i IM Hjørring Torsdag den 9.februar 2016 kl. 19.30 2. Formandsberetning ved Torben Holm 3. Beretning

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted (navn/adresse) Josephine Schneiders Hus, Rostrupvej 3, 2000 Frederiksberg Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt (dato/tidspunkt) Den 19.9. 2012 kl. 17.00.

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Metal Himmerlands Senior Klub. Program for 2015.

Metal Himmerlands Senior Klub. Program for 2015. Program for 2015. Formand. Erik Jensen. Tlf. 26 25 16 76. E-mail erik@sapper.dk Kasserer. Hans Erikstrup. Tlf. 41 51 26 09. Næstformand. Bent Tolstrup. Tlf. 98 62 17 19. Sekretær. Finn Kristensen. Tlf.

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

CYPERN 2012 Coral Beach

CYPERN 2012 Coral Beach TIRSDAG: Christina. Fripas. Amanda. Vi startede ud med nået morgenmad. Derefter gjorde vi os klar til dagens hårde og eneste program. Vi var godt trætte efter morgenpasset. Vi blev delt op i to grupper.

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Støvlekast ved Pensionaden på Lyngparken.

Støvlekast ved Pensionaden på Lyngparken. Oktober - November 2013 Støvlekast ved Pensionaden på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i oktober måned tirsdag, den 1. kl. 10.00 Kjoledamen viser tøj onsdag, den 2. Sang kl. 10.00 kl. 13.30 torsdag,

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Peter på tlf. 35 11 04 15 Brugerbladet

Læs mere

MARINETELEGRAFEN. Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL

MARINETELEGRAFEN. Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL MARINETELEGRAFEN Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL Nr. 28 2009 Opråberen!!! Har du fået overrakt dit medlemsemblem? Vi har stadigvæk nogen medlemsemblemer liggende, som det

Læs mere

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned.

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned. Seniornyt Nr.3 august 2013 Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne ikke noget problem med at få ned. senior mc danmark 29. årgang. Senior-nyt Officielt klubblad for landsforeningen Senior-MC-

Læs mere

NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG

NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG 6 Kære Siggi Nu nærmer tiden sig til at vi skal skifte formand, derfor vil jeg gerne på holdets vejne sige rigtig mange tak for de 20 år der er gået med dig

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Aktiviteter på Lyngparken i April

Aktiviteter på Lyngparken i April April maj 2013 Traditionen tro får alle beboere på Lyngparken en blomst til Påske, her er Lyngparkens Venner klar til turen rundt på stuerne, for at ønske god påske. Aktiviteter på Lyngparken i April Onsdag,

Læs mere

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Friendship Exchange Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Søndag Søndag den 10. februar ved middagstid begyndte vores

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

Fuglebakken juni 2015

Fuglebakken juni 2015 Fuglebakken juni 2015 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkomne Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Søndag den Mandag

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder. Østjysk Distrikt og Aarhus Stadsgilde. Fellowship Day 2014

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder. Østjysk Distrikt og Aarhus Stadsgilde. Fellowship Day 2014 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 31. ÅRGANG NUMMER 9 SEPTEMBER 2014 Østjysk Distrikt og Aarhus Stadsgilde Fellowship Day 2014 Kære Gildebrødre og giner i Østjysk Distrikt. Østjysk

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold:

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen Lyne Kirke: Nytårsgudstjeneste, Menighedsmøde Sdr. Bork Kirke: Sangaften

Læs mere

Referat fra Generalforsamlingen

Referat fra Generalforsamlingen Referat fra Generalforsamlingen Lørdag den. 28. februar 2009 på Kryb-I-Ly Kro, Taulov, Fredericia. Til generalforsamlingen var der møde 31 deltagere samt to gæster, Martin Rasmussen fra New ShipShape og

Læs mere

Formanden har ordet :

Formanden har ordet : Side 1 Formanden har ordet : Husk at vi den 1. søndag i hver måned har lodtrækning på dit medlemsbevis i programmet: Send en hilsen ca. kl. 11.00 Hjælp foreningen med at vokse. Skaf et medlem. Det koster

Læs mere

S c h a n d t o r p. Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde. indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med. Fellowship Day 2015.

S c h a n d t o r p. Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde. indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med. Fellowship Day 2015. S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 32. ÅRGANG NUMMER 9 SEPTEMBER 2015 Østjysk Distrikt og Århus Stadsgilde indbyder igen i år til fælles arrangement i forbindelse med Fellowship

Læs mere

Alssund Y s Men s Club

Alssund Y s Men s Club Alssund Y s Men s Club Årgang 2015 2016 Udgivelsesdag den 11. november nummer: 6 Redaktør Inger-Lise Hansen E-mail: inger-lise@ilos.dk Jeg vil gerne modtage indlæg til bladet Redaktøren glæder sig til

Læs mere

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang.

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang. Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal 2018 3. årgang. Onsdag den 7. februar blev der for første gang afholdt årsmøde som følge af den nye struktur og det blev et velbesøgt møde, hvor ca.

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Alderslyst Y s Men s Nyt

Alderslyst Y s Men s Nyt Alderslyst Y s Men s Nyt Nr. 3. Juli 2012. 16. Årgang. Redaktionen: Redaktion: Alderslyst Y s Men s Nyt er et klubblad for Alderslyst Y s Men s Club. Hovedformålet er, at informere klubmedlemmerne om klubbens

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Dagen hed officielt "ekstraordinær, almindelig bededag" og har siden 1686 ligget fast på fjerde fredag efter påske. Denne lovfæstede store bededag

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Redaktør : Henning Vohs Referater og indslag til brovagten modtages gerne.

Redaktør : Henning Vohs   Referater og indslag til brovagten modtages gerne. Redaktør : Henning Vohs Email : hv@bbsyd.dk Referater og indslag til brovagten modtages gerne. Fødselsdage. Da der er udsendt fødselsdags lister til alle, vil der Ikke blive nævnt fødselsdatoer i Brovagten.

Læs mere

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene

Split. Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen. www.silkeborg-p-d.dk. Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene Split Medlemsblad for Silkeborg Pigerne & Drengene www.silkeborg-p-d.dk Sidste nummer af SPLIT Billeder Fra Bürstadt Interview med Hanne Jørgensen August 2007 Siden er det blevet til rundt regnet 50 store

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014 Læs inde i bladet: INVITATION TIL JULEBANKO FLERE FESTLIGHEDER AFHOLDT SEJLSÆSON AFSLUTTET 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

Hvor vi dyrker stavgang gymnastik - bowling og cykling

Hvor vi dyrker stavgang gymnastik - bowling og cykling Hvor vi dyrker stavgang gymnastik - bowling og cykling Bestyrelsens beretning om 2016 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 21. marts 2017 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle

Læs mere

November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz. Pattegris spisning 12.10

November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz. Pattegris spisning 12.10 November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz Det er nu ved at blive efterår, især i Danmark ses det tydeligt på alle træernes flotte efterårsfarver og det kølige vejr, i Spanien er der stadig rimelig

Læs mere

Leve Livet. April 2018

Leve Livet. April 2018 Leve Livet April 2018 Indholdsfortegnelse: Månedens fødselsdag... 2 Sangbogen... 3 Mindeord... 4 Livet leves... 7 Beboerliste... 13 Rart at vide:... 14 Månedskalender... 15 Redaktion: Anne-Marie Bolvig

Læs mere

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling.

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Referat af ordinær generalforsamling den 23 juni 2016 Sted : Gentofte-Vangede IF`s lokaler Mosebuen 28B 2820 Gentofte Fremmødte : 17 deltagere plus bestyrelse

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Afslutning på folkedanse-sæsonen.

Afslutning på folkedanse-sæsonen. Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2015 31. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning på folkedanse-sæsonen. Midtvejsholdet tager 9.marts på besøg i Ringkøbing, hvorfor

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014 OL. Det første større SFO arrangement her i det nye skoleår er OL i Skovby. Her dyster vi mod SFO fra Skovby, Låsby og Herskind i en række discipliner som f.eks. mooncar ræs, fodbold, sjipning m.v. Arrangementet

Læs mere

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 November 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Efterårsløv. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Nyhedsbrev uge 14 2015

Nyhedsbrev uge 14 2015 Nyhedsbrev uge 14 2015 Så er tiden sat til sommertid og de andre sikre forårstegn som bl.a. vibens komme og anemoner i skovbunden. Enkelte beboere har nydt de første dejlige solskins timer på terrassen

Læs mere

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 DET SPORTSLIGE Vores far/mor/barn-hold har igen i år samarbejdet med gymnastikafdelingen, dette har været en et godt samarbejde. Gymnastikafdelingen har givet udtryk for

Læs mere

Juni - Juli 2013 En dejlig formiddag på terrassen ved Bofællesskabet.

Juni - Juli 2013 En dejlig formiddag på terrassen ved Bofællesskabet. Juni - Juli 2013 En dejlig formiddag på terrassen ved Bofællesskabet. Aktiviteter på Lyngparken i Juni måned Onsdag, den 5. kl. 10.00 Sang Tirsdag, den 11. kl. 10.00 Max Mortensen Dyner Puder Sengetøj

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

" Vær med til at gøre en forskel VÆRDIER

 Vær med til at gøre en forskel VÆRDIER Mere om Y s Men... VÆRDIER I Y s Men Region Danmark indbyder vi mennesker til at være med i et fællesskab, der er baseret på en kristen livsopfattelse, og som skabes på tværs af det enkelte menneskes sociale

Læs mere