Ad pkt Bygning og gangarealer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ad pkt Bygning og gangarealer"

Transkript

1 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. januar 2001 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 21. august 2000 af Arresthuset i Rønne. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen om udtalelser mv. om nærmere angivne forhold. Jeg modtog herefter udtalelser af 23. februar 2001 og en udtalelse af 23. april 2001 med bilag fra Arresthuset i Rønne og Direktoratet for Kriminalforsorgen. Jeg skal herefter meddele følgende: Ad pkt Bygning og gangarealer Jeg bad direktoratet oplyse mig nærmere om arresthusets byggesag, herunder hvorvidt direktoratet havde godkendt eller forventede at godkende de foreliggende tegninger til ombygning, og i givet fald hvornår byggeriet forventedes iværksat og afsluttet. Direktoratet har oplyst at direktoratet har godkendt de foreliggende tegninger vedrørende byggesagen. Direktoratet har samtidig oplyst at der har været afholdt licitation den 8. november 2000, og at der herefter er indgået aftaler om påbegyndelse af byggeriet. Byggeriet blev påbegyndt den 2. januar 2001 og forventes afsluttet ultimo oktober Byggeriet forløber planmæssigt. Jeg tager det oplyste til efterretning.

2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 2 Ad pkt De almindelige celler I min endelige rapport skrev jeg at cellerne på tidspunktet for inspektionen endnu ikke var blevet udstyret med brandhæmmende madrasser, og at arresthuset oplyste at madrasserne var planlagt udskiftet inden udgangen af Jeg henviste til at Direktoratet for Kriminalforsorgens interne rejseinspektion i oktober 1998 afgav rapport om besøg af Arresthuset i Rønne den 10. juni 1998, og at det af rapporten fremgik at rejseinspektionen i cellerne fandt flere madrasser som ikke var af den rette brandhæmmende type. Arresthuset blev derfor anmodet om at gennemgå samtlige celler med henblik på at madrasser og linned blev udskiftet til den rette type. Samtidig henviste jeg til at det fremgik af rejseinspektionens rapport at arresthuset af rejseinspektionen havde fået detaljerede instrukser om proceduren i forbindelse med bestilling af nye madrasser og linned. Jeg udtalte på den baggrund at jeg måtte finde det meget kritisabelt at arresthuset først mere end to år efter direktoratets henstilling planlagde at udskifte de pågældende madrasser. Videre udtalte jeg at jeg gik ud fra at udskiftningen nu var gennemført. Arresthuset har henvist til at arresthuset i brev af 9. januar 2001 med bemærkninger til min foreløbige rapport af 11. december 2000 om inspektionen oplyste at arresthuset i årene 1997 (dvs. før rejseinspektionens besøg i 1998), 1998, 1999 og 2000 løbende har udskiftet madrasserne til den brandhæmmende type. Arresthuset har desuden oplyst at det af hensyn til brandsikkerheden ville have været ideelt at udskifte alle madrasserne med det samme, men at dette af økonomiske årsager ikke var muligt for arresthuset. Arresthuset har udtalt at det forhold at de foranstående bemærkninger ikke er indarbejdet i den endelige rapport om min inspektion af arresthuset kan give et forkert indtryk af de faktiske forhold. Det er fortsat min opfattelse at det er meget kritisabelt at samtlige brandbare madrasser først var udskiftet mere end to år efter at arresthuset af direktoratet blev anmodet herom. Arresthusets bemærkninger fremgår nu af denne rapport.

3 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 3 Ad pkt Besøgslokale Jeg udtalte at besøgslokalet på ingen måde levede op til det cirkulærestillede krav om at det skal danne rammen om en naturlig og venlig atmosfære. Jeg henstillede til arresthuset snarest at iværksætte en istandsættelse og rengøring af besøgslokalet og jeg bad arresthuset om at underrette mig om hvad der skete i anledning af min henstilling. Arresthuset har oplyst at besøgslokalet nu er rengjort og færdigmalet, samt at der er blevet hængt gardiner op. Angående rengøring har arresthuset givet en generel oplysning om at gangmændene står for rengøringen inden for det sikrede område, og at der kan være stor forskel på hvor grundigt de indsatte gør rent, men at rengøringen bliver kontrolleret af personalet. Direktoratet har noteret sig at arresthuset er opmærksom på arresthusets forpligtelse til at påse at der foretages den fornødne rengøring i arresthuset. Jeg tager det oplyste om rengøringen og istandsættelsen af besøgslokalet til efterretning. For så vidt angår rengøringen generelt i arresthuset, tager jeg, ligesom direktoratet, til efterretning at arresthuset er opmærksom på arresthusets forpligtelse til at påse at der foretages den fornødne rengøring. Arresthuset har anmodet direktoratet om økonomisk hjælp til udskiftning af inventaret i besøgslokalet. Direktoratet vil snarest afklare dette spørgsmål med arresthuset. Jeg tager det oplyste til efterretning.

4 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 4 Ad pkt Fritidsrum Jeg henstillede til arresthuset at fremskaffe egentlig skriftlig vejledning i brugen af redskaber placeret i motionslokalet og at vejledningen bliver ophængt på et for brugerne synligt sted. Jeg bad om underretning når dette var sket. Arresthuset har oplyst at alle de gamle motionsredskaber er blevet kasseret i efteråret Der er indkøbt ny motionsmaskine og motionscykel, og væggene er nymalede. Motionsribben fra bordtennislokalet er blevet flyttet til motionsrummet, og der er indkøbt en gulvmåtte som placeres foran ribben. Arresthuset har forgæves forsøgt at skaffe skriftlige vejledninger til motionsredskaberne. Arresthuset vil, via Direktoratet for Kriminalforsorgen, underrette mig når vejledningerne er tilvejebragt. Direktoratet for Kriminalforsorgen har henholdt sig til det oplyste. Jeg tager det oplyste til efterretning og afventer underretning fra direktoratet vedrørende de skriftlige vejledninger til motionsredskaberne. Ad pkt Undervisningslokale og lægeværelse I min endelige rapport udtalte jeg at jeg ikke ville foretage mig videre vedrørende det forhold at lægerummet også blev benyttet til undervisning og til de indsattes møder med forsvarere, idet jeg gik ud fra at der ikke i Arresthuset i Rønne var problemer i forbindelse med benyttelsen af lokalet og endvidere at arresthuset var opmærksom på at drage omsorg for den fornødne orden og hygiejne i forbindelse med den blandede benyttelse af lokalet. Endvidere udtalte jeg at jeg gik ud fra at arresthuset og direktoratet var opmærksomme på problemstillingen i forbindelse med de omtalte byggeplaner.

5 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 5 Arresthuset har oplyst at der i forbindelse med arresthusets ombygningsplaner er truffet beslutning om at flytte undervisningen af de indsatte til et andet lokale, men at det ikke kan udelukkes at lægeværelset fremover vil blive benyttet til ikke-lægelige formål som f.eks. besøg af forsvarere. Idet jeg fortsat lægger til grund at arresthuset sørger for at opretholde en tilstrækkelig orden og hygiejne i lægeværelset, tager jeg arresthusets oplysninger til efterretning. Ad pkt Personalerum mv. Arresthuset har oplyst at teksten vedrørende dette punkt var korrekt i min endelige rapport. Jeg tager det oplyste til efterretning og finder på den baggrund anledning til her at præcisere at de indsattes journaler opbevares i personalets vagtkontor, mens de indsattes lægejournaler opbevares (aflåst) i personalerummet på første sal. Ad pkt Talsmandsordning Jeg bad arresthuset om en udtalelse om hvordan arresthuset agter at leve op til kravet i direktoratets cirkulære af 15. marts 1978 om at formen for drøftelser med de indsatte skal være fastlagt. Endvidere bad jeg arresthuset om at oplyse hvad direktoratets anmodning om orientering af de indsatte om arresthusets administration af de organisatoriske drøftelser med de indsatte herefter giver anledning til. Jeg henviste i den forbindelse arresthuset til at forelægge eventuelle tvivlsspørgsmål for direktoratet. Arresthuset har oplyst at de indsattes ophold i arresthuset som regel er så kortvarige at det er svært at opretholde en talsmandsordning. Da en sådan ordning ikke vil kunne komme til at fungere optimalt, har arresthuset valgt at prioritere et godt samarbejde mellem indsatte og ansatte i stedet.

6 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 6 Arresthuset henviser således til at det af arresthusets husorden fremgår at de indsatte kan anmode om en samtale/et møde med arrestforvarer, overvagtmester eller fængselsfunktionær vedrørende de generelle forhold i arresthuset. Direktoratet har hertil anført følgende: Direktoratet kan oplyse, at der i medfør af 3 i cirkulære om organisatoriske former for drøftelser med indsatte, tillige er et krav om, at der lejlighedsvis og på arresthusets initiativ afholdes møde med grupper af indsatte. På denne baggrund finder direktoratet, at det bør fremgå af husordenen, at arresthuset lejlighedsvis vil afholde møde med de indsatte, hvis de indsatte ikke selv fremsætter anmodning herom. Direktoratet har gjort arresthuset bekendt hermed. Jeg tager det oplyste til efterretning og beder om underretning når arresthusets husorden er ændret i overensstemmelse med det af direktoratet anførte. Ad pkt disciplinærsager I en konkret sag om forhørscelleanbringelse bad jeg arresthuset om at oplyse om den indsatte var blevet partshørt i forbindelse med anbringelsen, og vedlægge eventuelle notater herom. Jeg bad endvidere om en udtalelse om grundlaget for forhørscelleanbringelsen, set i relation til betingelsen om at anbringelsen skal være nødvendig af hensyn til undersøgelsens gennemførelse. Arresthuset har oplyst at der er tale om en fejlagtig formulering når det af rapporten fremgår at den indsatte var forhørscelleanbragt. På grund af beruselse ved indsættelsen blev den pågældende af ordensmæssige grunde indsat i eget opholdsrum under henvisning til enrumscirkulærets 6, stk. 2.

7 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 7 Arresthuset har desuden oplyst at den indsatte ved indsættelsen blev orienteret om begrundelsen for udelukkelsen fra fællesskab, og at han fik lejlighed til at udtale sig herom. Samtidig blev den indsatte orienteret om at han næste dag ville blive afhørt. Arresthuset har ikke vedlagt notat om partshøringen. Direktoratet har anført følgende: Direktoratet kan henholde sig til det, som arresthuset har oplyst om, at den indsatte blev orienteret om begrundelsen for udelukkelsen fra fællesskab, og at han fik lejlighed til at udtale sig. Direktoratet finder det imidlertid beklageligt, at arresthuset ikke har gjort notat herom. Direktoratet skal endvidere oplyse, at såfremt det af ordensmæssige grunde er nødvendigt at bestemme, at en indsat midlertidigt (i nogle få timer) skal opholde sig i eget opholdsrum, skal dette ikke betragtes som anbringelse i enrum. Dette fremgår af 6, stk. 2, i cirkulære af 14. september 1978 om adgangen til at anbringe indsatte i enrum. Henset til at anbringelsen varede i adskillige timer (fra den 11. august 1999 kl til den 12. august 1999 kl ) kan enrumscirkulærets 6, stk. 2, ikke anvendes som hjemmel til udelukkelsen fra fællesskab i den konkrete sag. Det er direktoratets opfattelse, at der ikke var tale om en enrumsanbringelse, men om en forhørscelleanbringelse, sådan som det også er anført i rapporten og i forhørsprotokollen. Direktoratet finder, at nødvendighedsbetingelsen ved forhørscelleanbringelse er opfyldt, hvis der er grund til at antage, at sagens faktiske omstændigheder ikke kan afklares, såfremt den indsatte har fællesskab, f.eks. fordi den indsatte skønnes at ville kunne påvirke eventuelle vidner eller i øvrigt vanskeliggøre undersøgelsens gennemførelse (afklaring af skærpende/formildende omstændigheder ved udgangsmisbruget). Den nærmere begrundelse for forhørscelleanbringelsen fremgår ikke af forhørsrapporten, men direktoratet finder, at der i perioden fra udeblivelsens ophør og frem til normal arbejdsdag, hvor forhøret afholdes og den indsatte kan fremkomme med oplysninger om eventuelle formildende/skærpende omstændigheder, er en sådan risiko for kollusion, at nødvendighedskravet har været opfyldt. Såfremt den indsatte i den konkrete sag ikke var forhørscelleanbragt frem til forhøret, ville han f.eks. have haft mulighed for at konstruere forklaringer med tredjemand om opdigtede (formildende) omstændigheder ved udeblivelsen.

8 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 8 Jeg er enig med direktoratet i at det er beklageligt at arresthuset ikke har gjort notat om partshøringen af den indsatte. Jeg er også enig i direktoratets opfattelse at der faktisk var tale om en forhørscelleanbringelse. Jeg har taget det af direktoratet anførte til efterretning at nødvendighedsbetingelsen på grund af risikoen for kollusion i den konkrete sag var opfyldt. Ad pkt Jeg bad arresthuset om at oplyse årsagen til at to konkrete sager om enrumsanbringelse først blev behandlet tre dage efter at de indsatte som følge af indberetninger (forud for forhøret) blev foreløbigt enrumsanbragt. Ifølge arresthusets oplysninger var weekender, og dermed fravær af arrestforvareren og overvagtmesteren, årsag til at sagerne først blev behandlet tre dage efter anbringelsen af de indsatte i foreløbigt enrum. Arresthuset har oplyst at arrestforvareren fremover vil være opmærksom på at anmode overvagtmesteren om at afholde forhør i de weekender hvor han er til stede, således at disciplinærsager kan blive behandlet hurtigst muligt i overensstemmelse med disciplinærstrafcirkulærets 7, stk. 2. Direktoratet har henholdt sig til arresthusets oplysninger om hvorfor der i den ene sag, på grund af både arrestforvarerens og overvagtmesterens fravær, først blev afholdt forhør tre dage efter enrumsanbringelsen, mens direktoratet har oplyst at direktoratet mener at der i den anden sag, hvor overvagtmesteren var til stede i weekenden, kunne have været afholdt forhør tidligere. Direktoratet har taget det af arresthuset oplyste om at overvagtmesteren fremover vil blive bedt om at afholde forhør i weekender hvor arrestforvareren ikke er til stede, til efterretning.

9 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 9 Direktoratet har endvidere gjort arresthuset bekendt med direktoratets opfattelse. Jeg er enig i direktoratets opfattelse. Jeg har taget til efterretning at arrestforvareren fremover vil være opmærksom på at anmode overvagtmesteren om at afholde forhør i de weekender hvor han er til stede, og arrestforvareren ikke er det, således at disciplinærsager kan blive behandlet hurtigst muligt i overensstemmelse med disciplinærstrafcirkulærets 7, stk. 2. Ad pkt Jeg bad arresthuset om at oplyse hvorfor den indsatte i en konkret sag ikke blev orienteret om begge afgivne vidneforklaringer og dermed ikke fik lejlighed til at udtale sig om dem, jf. disciplinærstrafcirkulærets 9, stk. 1 og 2, og forvaltningslovens 19. Arresthuset har oplyst at da den indsatte blev orienteret om vidneforklaringen fra den fængselsfunktionær som havde indberettet forholdet, ønskede den indsatte ikke at deltage i det videre forhør. Arresthuset har endvidere oplyst at forhørslederen herefter valgte at træffe afgørelse ud fra det den indsatte havde fået oplyst. Direktoratet har oplyst at direktoratet har forstået sagen således at vidneforklaringen fra den fængselsfunktionær som havde visiteret den indsattes celle før han flyttede ind, ikke var af væsentlig betydning for sagens afgørelse. Direktoratet har på denne baggrund ingen bemærkninger til at den indsatte ikke blev partshørt over forklaringen fra den pågældende fængselsfunktionær. Idet jeg på baggrund af det oplyste lægger til grund at den vidneforklaring som den indsatte ikke fik lejlighed til at udtale sig om, ikke blev tillagt væsentlig betydning ved afgørelsen om at den indsatte skulle anbringes i enrum, foretager jeg mig ikke videre vedrørende denne sag.

10 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 10 Jeg bemærker at partshøring bør ske i tilfælde hvor der er tvivl om hvorvidt vidneforklaringer eller andre indhentede oplysninger er omfattet af partshøringspligten i forvaltningslovens 19. Ad pkt Jeg henstillede at arresthuset i fremtiden sørger for at vidnets godkendelse fremgår af forhørsprotokollen. Arresthuset har oplyst at arresthuset nu efter at arrestforvareren på kurser arrangeret af kriminalforsorgen har fået modsat rettede oplysninger om hvilken fremgangsmåde der er korrekt følger en praksis ifølge hvilken vidnet underskriver forhørsprotokollen. Direktoratet har oplyst følgende: [D]et fremgår af punkt 10 i direktoratets vejledning om behandling af sager om disciplinærstraf mv. i kriminalforsorgens anstalter og arresthusene, at indholdet af protokollen bør affattes således, at det kan godkendes af vidnet, og at vidnets godkendelse bør fremgå af protokollen eventuelt ved dennes underskrift. Det er direktoratets opfattelse, at det er centralt for vidnets funktion i forbindelse med behandlingen af disciplinærsagen, at vidnet tilkendegiver, at han/hun er enig i det, der refereres i forhørsprotokollen. Formen er imidlertid ikke afgørende. Godkendelsen kan f.eks. ske ved, at det noteres i forhørsprotokollen, at vidnet har godkendt indholdet, eller ved at vidnet underskriver protokollen. Med disse bemærkninger har direktoratet ingen bemærkninger til, at arresthuset har indført en praksis, hvorefter vidnet altid underskriver forhørsprotokollen. Jeg tager til efterretning at arresthuset nu efter fast praksis lader vidnet underskrive forhørsprotokollen.

11 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 11 Angående vejledningens krav om at vidnets godkendelse bør fremgå af protokollen, tager jeg direktoratets oplysninger om hvordan dette kan imødekommes, til efterretning. Ad pkt Jeg henstillede at arresthuset i husordenen fik tilføjet at også indtagelse og besiddelse af hash eller andre euforiserende stoffer som ikke er ordineret af en læge, er ulovlig. Jeg bad om underretning når det var sket. Arresthuset har oplyst at den foreslåede tekst vil blive indsat i husordenen, og at jeg vil blive underrettet når det er sket. Jeg tager det oplyste til efterretning og afventer underretning om tilføjelsen i husordenen. Ad pkt Vedrørende standardteksten i forhørsnotatet udtalte jeg at den anvendte formulering giver det indtryk at den indsatte kun har ret til at få en genpart af referatet af sin egen forklaring, ikke af hele notatet. Jeg udtalte videre at jeg gik ud fra dels at arresthuset i fremtiden ville give udtrykkelig vejledning om retten til at få kopi af hele forhørsnotatet, dels at (standard)teksten i forhørsnotatet ville blive rettet til. Arresthuset har oplyst at standardteksten stammer fra en forhørsudskrift som er blevet udleveret som undervisningsmateriale på et forhørslederkursus. Direktoratet har oplyst følgende:

12 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 12 Direktoratet er enig i, at standardteksten i forhørsnotatet er misvisende. Direktoratet vil kontakte Kriminalforsorgens Uddannelsescenter med henblik på at en eventuel fejl i kursusmateriale berigtiges, også overfor de øvrige kursusdeltagere. Jeg tager det oplyste til efterretning. Ad pkt I to af de konkrete sager fremgik det at der var sket politianmeldelse, og at de pågældende var blevet gjort bekendt med at der ikke ville blive foretaget en egentlig afhøring. Jeg bad om nærmere oplysning om meningen med dette og baggrunden herfor. Arresthuset har oplyst at arrestforvareren på et forhørslederkursus i marts måned 1999 fik oplyst at der havde været sager hvor det for anklageren havde været svært at køre en sag på grund af divergerende oplysninger vedrørende sagen i politiets, hhv. fængslets afhøringer af den indsatte, hvorfor forhørslederne blev anbefalet såfremt den indsatte var politianmeldt, at lade politiet køre sagen. Direktoratet har henholdt sig til det som arresthuset har oplyst. Direktoratet har bemærket at der i begge tilfælde blev foretaget en afhøring af den indsatte for at vurdere om betingelserne for anbringelse i enrum var opfyldt, jf. reglerne i 3 i Justitsministeriet, Direktoratet for Kriminalforsorgens cirkulære af 14. september 1978 om adgangen til at anbringe indsatte i enrum. Derimod er der ikke sket en afhøring vedrørende omstændighederne i forbindelse med det strafbare forhold. Jeg tager det oplyste til efterretning.

13 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 13 Ad pkt Jeg bad om oplysning om hvorvidt den indsatte i en konkret sag var blevet informeret om grunden til at han blev visiteret i forbindelse med en observationsanbringelse. Arresthuset har oplyst at den indsatte blev informeret om grunden til visitationen. Direktoratet har henholdt sig til det oplyste. Jeg tager det oplyste til efterretning. Ad pkt Jeg bad om nærmere oplysning om arresthusets interne regler om kompetencen til at træffe beslutning om anbringelse i observationscelle. Jeg spurgte herunder bl.a. om hvorvidt ordlyden i arresthusets interne regler skulle forstås således at det forventes at det vagthavende personale inden observationscelleanbringelse sættes i værk, rådfører sig med arrestforvareren eller dennes afløser hvis en af disse er til stede. Arresthuset har oplyst at det tjenstgørende personale bedst kan vurdere om en indsat skal anbringes i observationscelle. Personalet har kompetencen til at træffe beslutning herom, men der er mulighed for at rådføre sig med arrestforvareren eller dennes afløser (overvagtmesteren). I praksis sker anbringelserne oftest på baggrund af drøftelser i samråd, medmindre anbringelsen er akut. Jeg tager det oplyste til efterretning. Ad pkt Opfølgning Jeg beder om at arresthuset sender de underretninger som jeg har bedt om tilbage gennem Direktoratet for Kriminalforsorgen.

14 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 14 Ad pkt. 9. Underretning Denne opfølgningsrapport sendes til arresthuset, arrestinspektøren, Direktoratet for Kriminalforsorgen, Folketingets Retsudvalg og de indsatte i arresthuset. Inspektionschef Lennart Frandsen

I rapporten bad jeg arresthuset om at oplyse mig nærmere om tidshorisonten for etablering af varmt vand i alle celler i arresthuset.

I rapporten bad jeg arresthuset om at oplyse mig nærmere om tidshorisonten for etablering af varmt vand i alle celler i arresthuset. Folketingets Ombudsmand 1 Den 15. november 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 21. marts 2000 af Arresthuset i Roskilde. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Ad punkt 2.2. Cellerne

Ad punkt 2.2. Cellerne Folketingets Ombudsmand 1 Den 23. januar 2001 sendte jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 2. marts 1999 af Arresthuset i Århus. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Direktoratet har ikke omtalt dette spørgsmål i sin udtalelse af 4. februar 2003.

Direktoratet har ikke omtalt dette spørgsmål i sin udtalelse af 4. februar 2003. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. november 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 24. oktober 2001 af Arresthuset i Slagelse. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk.

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk. Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra anstalten, Politimesteren i Grønland

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 31. marts og 21. maj 2003 med bilag fra arrestinspektøren og Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Jeg modtog herefter udtalelser af 31. marts og 21. maj 2003 med bilag fra arrestinspektøren og Direktoratet for Kriminalforsorgen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 13. marts 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 11. december 2001 af Arresthuset i Kolding. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Jeg har endvidere modtaget et brev af 27. februar 2003 fra direktoratet vedrørende bygningsmæssige

Jeg har endvidere modtaget et brev af 27. februar 2003 fra direktoratet vedrørende bygningsmæssige FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. november 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 29. oktober 2001 af Arresthuset i Hillerød. I rapporten bad jeg arresthuset og direktoratet om oplysninger

Læs mere

Arresthuset har oplyst at malerarbejdet i celle 17 (den ene af dobbeltcellerne) er udført i august 2002, og at cellen nu fremtræder i pæn stand.

Arresthuset har oplyst at malerarbejdet i celle 17 (den ene af dobbeltcellerne) er udført i august 2002, og at cellen nu fremtræder i pæn stand. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 6. juni 2001 af Arresthuset i Haderslev. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede underretning

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. juni 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 11. juni 2002 af Arresthuset i Maribo. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne

Læs mere

Direktoratet har i udtalelsen af 31. oktober 2000 herom anført følgende:

Direktoratet har i udtalelsen af 31. oktober 2000 herom anført følgende: Folketingets Ombudsmand 1 Den 9. marts 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 1. marts 1999 af Pensionen Skejby. I rapporten bad jeg pensionen om udtalelser mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Rønne den 13. september 2012

Inspektion af Arresthuset i Rønne den 13. september 2012 Inspektion af Arresthuset i Rønne den 13. september 2012 OPFØLGNING Dok.nr. 12/03479-25/PLS 2/8 Indholdsfortegnelse Ad 2.5. Besøgslokalet... 3 Ad 2.6. Observationscelle... 3 Ad 2.7. Gårdtursareal... 6

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. marts og 21. juli 2003 med bilag fra Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. marts og 21. juli 2003 med bilag fra Direktoratet for Kriminalforsorgen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 14. oktober 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 10. august 2001 af Arresthuset i Tórshavn. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede underretning

Læs mere

Arrestforvareren har vedlagt en kopi af den reviderede husorden (der er dateret 10. maj 2008).

Arrestforvareren har vedlagt en kopi af den reviderede husorden (der er dateret 10. maj 2008). 1/5 Den 11. januar 2008 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. september 2006 af Arresthuset i Viborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede oplysninger om et enkelt forhold og underretning

Læs mere

Jeg anmodede i den endelige rapport om nærmere oplysning om planerne for kondirummet (ombygning af vindue og etablering af ventilation).

Jeg anmodede i den endelige rapport om nærmere oplysning om planerne for kondirummet (ombygning af vindue og etablering af ventilation). Den 8. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 10. august 2001 af Arresthuset i Tórshavn. I rapporten bad jeg om Direktoratet for Kriminalforsorgens bemærkninger vedrørende et

Læs mere

Den 4. juli 2001 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg stillede nogle spørgsmål mv.

Den 4. juli 2001 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg stillede nogle spørgsmål mv. Den 7. juli 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 8. februar 2000 af Arresthuset i Esbjerg. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen om udtalelser mv. om

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. marts 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 29. oktober 2001 af Arresthuset i Hillerød. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede underretning

Læs mere

Direktoratet har oplyst at fængselsafdelingen i 2003 selv har bekostet og opført en lagerhal.

Direktoratet har oplyst at fængselsafdelingen i 2003 selv har bekostet og opført en lagerhal. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. oktober 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 18. april 2002 af Fængselsafdelingen Kærshovedgård. I rapporten anmodede jeg om oplysninger

Læs mere

Ad pkt. 2.3.3. Besøgsrum

Ad pkt. 2.3.3. Besøgsrum 1 Den 29. oktober 1999 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion af Arresthuset i Vejle den 8. juni 1999. I rapporten bad jeg arresthuset om nærmere underretning mv. vedrørende forskellige forhold.

Læs mere

Ad pkt. 2.2. Cellerne

Ad pkt. 2.2. Cellerne 1 Den 13. september 1999 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion af Arresthuset i Holstebro den 15. januar 1999. I rapporten bad jeg arresthuset om nærmere underretning mv. vedrørende forskellige

Læs mere

Jeg noterede mig i opfølgningsrapporten det oplyste og anførte at jeg afventede direktoratets tilbagemelding.

Jeg noterede mig i opfølgningsrapporten det oplyste og anførte at jeg afventede direktoratets tilbagemelding. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. maj 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 8. februar 2001 af Statsfængslet Renbæk. I rapporten bad jeg om underretning mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. maj 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 6. juni 2001 af Arresthuset i Haderslev. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. maj 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min opfølgningsinspektion den 24. september 2002 af Arresthuset i Vordingborg. I rapporten anmodede jeg om en udtalelse

Læs mere

Ad punkt Almindelige celler

Ad punkt Almindelige celler FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. april 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 26. februar 2003 af Arresthuset i Aalborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede svar/underretning

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 9. august 2000 afgav jeg endelig rapport om min inspektion af Statsfængslet på Søbysøgård den 9. februar 2000. I rapporten bad jeg statsfængslet om udtalelser mv. om nærmere

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Århus den 5. november 2009

Inspektion af Arresthuset i Århus den 5. november 2009 Retsudvalget 2011-12 REU alm. del Bilag 429 Offentligt Inspektion af Arresthuset i Århus den 5. november 2009 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/00073-2/PH 2/7 Den 9. december 2011 afgav Folketingets Ombudsmand

Læs mere

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 20. august 1999 af Anstalten for domfældte i Aasiaat.

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 20. august 1999 af Anstalten for domfældte i Aasiaat. Folketingets Ombudsmand 1 Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 20. august 1999 af Anstalten for domfældte i Aasiaat. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra anstalten,

Læs mere

I den anledning har jeg modtaget breve af 27. marts, 5. april, 5. maj og 9. maj 2006 med bilag fra Direktoratet for Kriminalforsorgen.

I den anledning har jeg modtaget breve af 27. marts, 5. april, 5. maj og 9. maj 2006 med bilag fra Direktoratet for Kriminalforsorgen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. marts 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport nr. 2 vedrørende min inspektion den 9. og 10. juni 2004 af Københavns Fængsler, Vestre Fængsel. I rapporten meddelte jeg at

Læs mere

Inspektion af Pension Engelsborg den 15. april 2008

Inspektion af Pension Engelsborg den 15. april 2008 Den 4. november 2010 Inspektion af Pension Engelsborg den 15. april 2008 OPFØLGNING J.nr. 2008-0686-629/KV/PH 1/7 Den 4. august 2009 afgav jeg rapport om inspektionen den 15. april 2008 af Pension Engelsborg.

Læs mere

Jeg bad arresthuset om at oplyse om de indsatte kan få opsat gardiner hvis de ønsker det/har et særligt behov for det.

Jeg bad arresthuset om at oplyse om de indsatte kan få opsat gardiner hvis de ønsker det/har et særligt behov for det. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. august 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) vedrørende min inspektion den 11. juni 2002 af Arresthuset i Maribo. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede oplysninger

Læs mere

Direktoratet har henholdt sig hertil og oplyst at jeg vil blive orienteret når renoveringen af muren er tilendebragt.

Direktoratet har henholdt sig hertil og oplyst at jeg vil blive orienteret når renoveringen af muren er tilendebragt. 1/5 Den 23. oktober 2008 afgav jeg en endelig rapport om inspektionen den 6. marts 2008 af Arresthuset i Holstebro. Den 24. februar 2009 afgav jeg en opfølgningsrapport hvori jeg anmodede om oplysninger

Læs mere

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk.

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk. Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra anstalten, Politimesteren i Grønland

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 11. juli og 3. oktober 2003 fra Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Jeg modtog herefter udtalelser af 11. juli og 3. oktober 2003 fra Direktoratet for Kriminalforsorgen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. maj 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 3) om min inspektion den 29. oktober 2001 af Arresthuset i Hillerød. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede (fortsat)

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. april 2005 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) vedrørende min inspektion den 16. maj 2003 af arresten/detentionen i Kangerlussuaq. I rapporten afgav jeg to henstillinger,

Læs mere

Af min opfølgningsrapport nr. 2 af 7. august 2002 fremgår bl.a. følgende om renovering af de elektriske installationer i cellerne:

Af min opfølgningsrapport nr. 2 af 7. august 2002 fremgår bl.a. følgende om renovering af de elektriske installationer i cellerne: 1 Den 7. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 7. februar 2001 af Arresthuset i Aabenraa. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede underretning mv. om nærmere angivne

Læs mere

Den 24. juni 2002 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg bad om nogle oplysninger mv.

Den 24. juni 2002 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg bad om nogle oplysninger mv. 1 Den 14. december 2001 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 2. april 2001 af Arresthuset i Ringsted. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen om udtalelser mv.

Læs mere

Jeg har endvidere modtaget kopi af et brev af 4. februar 2004 hvori direktoratet godkender arresthusets fællesskabsregler.

Jeg har endvidere modtaget kopi af et brev af 4. februar 2004 hvori direktoratet godkender arresthusets fællesskabsregler. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 8. oktober 2003 af Arresthuset i Hjørring. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 4. januar 2005 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 2. og 3. december 2003 af Statsfængslet ved Horserød. I rapporten bad jeg om underretning mv.

Læs mere

Pensionen har oplyst at skriftlig instruktion i brugen af de enkelte motionsredskaber er udarbejdet og hængt op hvilket jeg tager til efterretning.

Pensionen har oplyst at skriftlig instruktion i brugen af de enkelte motionsredskaber er udarbejdet og hængt op hvilket jeg tager til efterretning. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 20. august 2004 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 24. marts 2004 af Kontraktpensionen Fyn, og den 18. april 2005 afgav jeg den første opfølgningsrapport.

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. januar 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 25. og 26. april 2001 af Statsfængslet i Nyborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede endeligt

Læs mere

Ad pkt. 2.2. Den anvendte lokale blanket/rapport, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv.

Ad pkt. 2.2. Den anvendte lokale blanket/rapport, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 9. november 2005 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 15. marts 2005 af detentionen i Tårnby. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende nærmere angivne

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Frederikssund den 27. august 2010

Inspektion af Arresthuset i Frederikssund den 27. august 2010 Retsudvalget 2011-12 REU alm. del Bilag 499 Offentligt Inspektion af Arresthuset i Frederikssund den 27. august 2010 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00123-1/LBI 2/11 Den 23. juni 2011 afgav Folketingets Ombudsmand

Læs mere

Ad punkt 2.2. Cellerne

Ad punkt 2.2. Cellerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. september 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) vedrørende min inspektion den 7. marts 2002 af Arresthuset i Sønderborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. november 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af Arrestafdelingen i Horsens. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. marts 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 8. februar 2000 af detentionen i Esbjerg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. fra Politimesteren i

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Svendborg den 7. oktober 2008

Inspektion af Arresthuset i Svendborg den 7. oktober 2008 22. juli 2011 Inspektion af Arresthuset i Svendborg den 7. oktober 2008 OPFØLGNING J.nr. 2008-2726-628/CBR 1/15 Indholdsfortegnelse Ad 2.1. Bygningen mv.... 2 Ad 2.2. Celler... 3 Ad 2.3.1. Toilet og bad...

Læs mere

I Pensionen Brøndbyhus husorden er følgende fastsat om hjemkomsttidspunkt:

I Pensionen Brøndbyhus husorden er følgende fastsat om hjemkomsttidspunkt: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 11. oktober 2001 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 14. december 2000 af Pensionen Brøndbyhus. I rapporten bad jeg pensionen og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 29. marts 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 11. december 2002 af Arresthuset i Helsingør. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Jeg modtog endvidere en udtalelse af 12. januar 2001 fra Direktoratet for Kriminalforsorgen om gårdtursarealet. Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg modtog endvidere en udtalelse af 12. januar 2001 fra Direktoratet for Kriminalforsorgen om gårdtursarealet. Jeg skal herefter meddele følgende: Folketingets Ombudsmand 1 Den 28. april 2000 afgav jeg endelig rapport om min inspektion af Arresthuset i Køge den 7. december 1999. I rapporten bad jeg arresthuset om udtalelser og om underretning mv.

Læs mere

Direktoratet har vedlagt den vedligeholdelsesplan der er udarbejdet (den 13. juni 2007) for anstalten.

Direktoratet har vedlagt den vedligeholdelsesplan der er udarbejdet (den 13. juni 2007) for anstalten. 1/9 Den 14. januar 2008 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. august 2006 af Anstalten for domfældte i Nuuk. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. Jeg har

Læs mere

Ad punkt 2.2.2. Sikringscellen

Ad punkt 2.2.2. Sikringscellen Den 18. april 2001 sendte jeg en opfølgningsrapport nr. 2 vedrørende min inspektion den 2. marts 1999 af Arresthuset i Århus. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede svar fra direktoratet vedrørende

Læs mere

Ad punkt 2.2 Cellerne

Ad punkt 2.2 Cellerne 1/6 Den 27. december 2007 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 2. oktober 2007 af Arresthuset i Ringkøbing. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. Jeg modtog

Læs mere

Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006

Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006 Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00011-1/PK 2/9 Den 10. december 2007 afgav Folketingets Ombudsmand den endelige rapport om inspektionen den 26. august 2006

Læs mere

Pensionen har oplyst at det er korrekt at pensionen ikke modtager aktive narkomaner. Pensionen optager dog beboere som er i metadonbehandling.

Pensionen har oplyst at det er korrekt at pensionen ikke modtager aktive narkomaner. Pensionen optager dog beboere som er i metadonbehandling. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. maj 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 19. august 2002 af Pensionen på Fanø. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne

Læs mere

Anstalten har den 16. september 2004 oplyst at opslagstavler til samtlige celler er bestilt.

Anstalten har den 16. september 2004 oplyst at opslagstavler til samtlige celler er bestilt. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. august 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende inspektionen af Anstalten for domfældte i Aasiaat den 19. maj 2003. I rapporten anmodede jeg den ledende anstaltsleder,

Læs mere

Direktoratet har oplyst at der i 1999 er installeret brandalarmeringsanlæg i arresthuset.

Direktoratet har oplyst at der i 1999 er installeret brandalarmeringsanlæg i arresthuset. Folketingets Ombudsmand 1 Den 27. januar 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 2. marts 1999 af Arresthuset i Århus. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Jeg skal meddele følgende:

Jeg skal meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 14. december 2001 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 2. april 2001 af Arresthuset i Ringsted. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 19. november 2002 med bilag og 20. december 2002 fra henholdsvis Politimesteren i Sønderborg og Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter udtalelser af 19. november 2002 med bilag og 20. december 2002 fra henholdsvis Politimesteren i Sønderborg og Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 7. marts 2002 af detentionen i Sønderborg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende

Læs mere

Inspektion af Statsfængslet ved Horserød den 6. marts 2012

Inspektion af Statsfængslet ved Horserød den 6. marts 2012 Inspektion af Statsfængslet ved Horserød den 6. marts 2012 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00636-16/PH 2/11 Indholdsfortegnelse Ad 4.5. Kvindeafdelingen... 3 Ad 4.6. Projekt Menneske (afdeling 18)... 4 Ad 4.7. Besøgsafdelingen...

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. april 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 7. marts 2002 af Arresthuset i Sønderborg. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Ad pkt. 1. Jeg skal herefter meddele følgende:

Ad pkt. 1. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. september 2001 afgav jeg rapport om min opfølgningsinspektion den 24. august 2001 af detentionen i Nuuk. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Grønland, Justitsministeriet

Læs mere

Jeg henstillede til arresthuset at overveje at få forbedret udsugningsforholdene i toilet- og baderummene.

Jeg henstillede til arresthuset at overveje at få forbedret udsugningsforholdene i toilet- og baderummene. Den 7. juli 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 8. februar 2000 af Arresthuset i Esbjerg. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen om udtalelser mv. om

Læs mere

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet.

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet. Folketingets Ombudsmand 1 Den 11. februar 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 18. august 1999 af Arresten/detention i Qaqortoq. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen,

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. september 2001 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 26. september 2000 af Arresthuset i Nykøbing Mors. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet

Læs mere

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm):

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm): FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. I rapporten bad jeg Politimesteren i Esbjerg,

Læs mere

Retsudvalget REU alm. del - Bilag 446 Offentligt

Retsudvalget REU alm. del - Bilag 446 Offentligt Retsudvalget REU alm. del - Bilag 446 Offentligt FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. november 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 13. oktober 2005 af Arrestafdelingen i Statsfængslet

Læs mere

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 17. august 1999 af Anstalten for domfældte i Qaqortoq.

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 17. august 1999 af Anstalten for domfældte i Qaqortoq. Folketingets Ombudsmand 1 Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 17. august 1999 af Anstalten for domfældte i Qaqortoq. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra lederen

Læs mere

Politimesteren i Frederikssund har oplyst at alle glas i indkigshullerne til detentionslokalerne er blevet skiftet.

Politimesteren i Frederikssund har oplyst at alle glas i indkigshullerne til detentionslokalerne er blevet skiftet. 1 Den 9. maj 2000 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 21. februar 2000 af detentionen i Frederikssund. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Frederikssund og Justitsministeriet om udtalelser

Læs mere

Ad punkt 2.1. Bygning og gangarealer

Ad punkt 2.1. Bygning og gangarealer Folketingets Ombudsmand 1 Den 6. december 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 21. februar 2000 af Arresthuset i Frederikssund. I rapporten anmodede jeg arresthuset og Direktoratet for

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3

Indholdsfortegnelse. Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3 Ad punkt 2.2. Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv....3 Ad punkt 2.3. Grundlaget

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. november 2002 afgav jeg rapport vedrørende min inspektion den 21. august 2002 af detentionen i Randers. I rapporten anmodede jeg om udtalelser m.v. om nærmere angivne

Læs mere

Den 27. maj 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 23. februar 2004 af Psykiatrisk Afdeling på Horsens Sygehus.

Den 27. maj 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 23. februar 2004 af Psykiatrisk Afdeling på Horsens Sygehus. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. maj 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 23. februar 2004 af Psykiatrisk Afdeling på Horsens Sygehus. I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende nærmere

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. marts 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 24. oktober 2001 af detentionen i Slagelse. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. om nærmere

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. august 2002 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 11. december 2001 af detentionen i Kolding. I rapporten anmodede jeg om udtalelser m.v. om nærmere angivne

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Aalborg den 16. marts 2011

Inspektion af Arresthuset i Aalborg den 16. marts 2011 Inspektion af Arresthuset i Aalborg den 16. marts 2011 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00200-1/PLS 2/11 Den 7. november 2011 afgav Folketingets Ombudsmand en endelig rapport om inspektionen den 16. marts 2011 af

Læs mere

BEK nr 283 af 26/03/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober Senere ændringer til forskriften BEK nr 429 af 09/04/2015

BEK nr 283 af 26/03/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober Senere ændringer til forskriften BEK nr 429 af 09/04/2015 BEK nr 283 af 26/03/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 12-122-0005 Senere ændringer til

Læs mere

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet.

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet. Folketingets Ombudsmand 1 Den 11. februar 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Arresten/detentionen i Nuuk. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen,

Læs mere

I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende nærmere angivne forhold. Jeg anmodede endvidere om udtalelser og oplysninger vedrørende bestemte forhold.

I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende nærmere angivne forhold. Jeg anmodede endvidere om udtalelser og oplysninger vedrørende bestemte forhold. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. februar 2005 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 20. oktober 2004 af boenhederne Skovbo og Rhedersborg samt dagbeskæftigelsen Skovbogård. I rapporten

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Vejle den 24. februar 2010

Inspektion af Arresthuset i Vejle den 24. februar 2010 Inspektion af Arresthuset i Vejle den 24. februar 2010 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/00085-2/PH 2/7 Den 20. december 2011 afgav Folketingets Ombudsmand en opfølgningsrapport om inspektion den 24. februar

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. september 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport nr. 2 vedrørende min inspektion den 26. februar 2003 af Arresthuset i Aalborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede

Læs mere

Oplysninger fra kriminalregistret

Oplysninger fra kriminalregistret FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 19. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 9. januar 2001 af detentionen på Station 3 (nu Station Bellahøj) i København. I rapporten anmodede

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 6. september 2005 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 19. maj 2005 af Fængselsafdelingen på Holsbjergvej. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv.

Læs mere

Der er på Egelys lukkede afdeling et baderum med to brusere. Der er ikke forhæng for bruserne.

Der er på Egelys lukkede afdeling et baderum med to brusere. Der er ikke forhæng for bruserne. 1 Den 15. marts 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion af institutionen Egely den 30. november 1999. I rapporten bad jeg institutionen Egely og Fyns Amt om nærmere underretning mv. vedrørende

Læs mere

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention 1 Den 8. juni 1999 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion af detentionen i Vejle. I rapporten bad jeg om udtalelser mv. fra Politimesteren i Vejle og Justitsministeriet. Jeg modtog herefter breve

Læs mere

Ad punkt 2.1. Bygning og gangarealer

Ad punkt 2.1. Bygning og gangarealer Folketingets Ombudsmand 1 Den 18. maj 2001 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 26. september 2000 af Arresthuset i Nykøbing Mors. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Jeg nævnte at jeg går ud fra at personalet fører kontrol med gangmændenes rengøring

Jeg nævnte at jeg går ud fra at personalet fører kontrol med gangmændenes rengøring FOLKETINGETS OMBUDSMAND Gammeltorv 22, 1457 København K Telefon 33 13 25 12. Telefax 33 13 07 17 Personlig henvendelse 10-15 Københavns Fængsler Vigerslev Allé 1 Postboks 701 2450 København SV Dato: 4.

Læs mere

Under punkt 6.15. (Egne genstande) udtalte jeg bl.a. følgende i min opfølgnings rapport

Under punkt 6.15. (Egne genstande) udtalte jeg bl.a. følgende i min opfølgnings rapport FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. juni 2005 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) vedrørende min inspektion den 21. august 2002 af Arresthuset i Randers. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede svar/underretning

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: 1/7 Den 14. januar 2008 afgav jeg min opfølgningsrapport om min inspektion den 23. august 2006 af Anstalten for domfældte i Qaqortoq. I rapporten anmodede jeg om underretninger mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

Den 10. august 2000 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion af Psykiatrisk afdeling på Holstebro Centralsygehus den 14. januar 1999.

Den 10. august 2000 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion af Psykiatrisk afdeling på Holstebro Centralsygehus den 14. januar 1999. Folketingets Ombudsmand 1 Den 10. august 2000 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion af Psykiatrisk afdeling på Holstebro Centralsygehus den 14. januar 1999. Jeg har herefter modtaget et brev

Læs mere

Inspektion af Statsfængslet Møgelkær den 25. februar 2010

Inspektion af Statsfængslet Møgelkær den 25. februar 2010 Retsudvalget 2011-12 REU alm. del Bilag 362 Offentligt Inspektion af Statsfængslet Møgelkær den 25. februar 2010 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/00084-1/LBI 2/12 Den 10. juni 2011 afgav Folketingets Ombudsmand

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. september 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 9. januar 2001 af detentionen på Station 1 (nu Station City) i København. I rapporten anmodede

Læs mere

Jeg skal meddele følgende:

Jeg skal meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. juli 2002 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 29. oktober 2001 af detentionen i Hillerød. I rapporten bad jeg Politimesteren i Hillerød og Justitsministeriet

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. juli 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport nr. 3 vedrørende min inspektion den 9. og 10. juni 2004 af Københavns Fængsler, Vestre Fængsel. I rapporten meddelte jeg at jeg

Læs mere

BEK nr 429 af 09/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. februar Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 429 af 09/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. februar Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 429 af 09/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. februar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 15-61-0024 Senere ændringer til

Læs mere

Videregivelse af helbredsoplysninger til politiet og kravet om forsøg på at indhente samtykke

Videregivelse af helbredsoplysninger til politiet og kravet om forsøg på at indhente samtykke Den indledende sagsbehandling i sager om udsættelse af straf mv. Videregivelse af helbredsoplysninger til politiet og kravet om forsøg på at indhente samtykke En advokat klagede for en borger over at Direktoratet

Læs mere

Jeg modtog herefter en udtalelse af 23. januar 2003 med bilag fra Politimesteren i Tønder og en udtalelse af 14. februar 2003 fra Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter en udtalelse af 23. januar 2003 med bilag fra Politimesteren i Tønder og en udtalelse af 14. februar 2003 fra Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 6. marts 2002 af detentionen i Tønder. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. om nærmere angivne

Læs mere

Ad punkt 2. Rapportgennemgang

Ad punkt 2. Rapportgennemgang Folketingets Ombudsmand 1 Den 14. november 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 21. august 2000 af detentionen i Rønne. I rapporten bad jeg Politimesteren på Bornholm og Justitsministeriet

Læs mere

Af politimesterens udtalelse fremgår følgende herom:

Af politimesterens udtalelse fremgår følgende herom: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. marts 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 20. maj 2003 af arresten/detentionen i Aasiaat. I rapporten bad jeg politiet i Aasiaat, Politimesteren i

Læs mere

Aktindsigt i handleplansskemaer kun ved gennemsyn forvaltningslovens 16, stk. 3

Aktindsigt i handleplansskemaer kun ved gennemsyn forvaltningslovens 16, stk. 3 2011 5-4. Aktindsigt i handleplansskemaer kun ved gennemsyn forvaltningslovens 16, stk. 3 Talsmanden for en gruppe indsatte i et statsfængsel klagede til Direktoratet for Kriminalforsorgen over en fast

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. oktober 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 2. april 2001 af detentionen i Ringsted. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende

Læs mere

Fristfastsættelse ved»karantæne«i forbindelse med udgangsforbud

Fristfastsættelse ved»karantæne«i forbindelse med udgangsforbud Fristfastsættelse ved»karantæne«i forbindelse med udgangsforbud Udtalt overfor Direktoratet for Kriminalforsorgen, at det ikke burde komme en indsat til skade, at en visitationsrapport ikke indgik i anstaltens

Læs mere

Ad punkt 2.1. Badeforhold

Ad punkt 2.1. Badeforhold FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. december 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min opfølgningsinspektion den 24. september 2002 af Arresthuset i Næstved. I rapporten anmodede jeg om udtalelser

Læs mere