IT-SIKKERHEDSPOLITIK FOR HOFFMANN BILER A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "IT-SIKKERHEDSPOLITIK FOR HOFFMANN BILER A/S"

Transkript

1 IT-SIKKERHEDSPOLITIK FOR HOFFMANN BILER A/S 1. INDLEDNING Sikkerhedspolitikken skal til enhver tid understøtte virksomhedens værdigrundlag og vision samt demonstrere, at virksomheden har en seriøs holdning til sikkerhed for persondata, systemer og andre IT-aktiver. Hensigten med sikkerhedspolitikken er endvidere at tilkendegive over for alle, som har en relation til virksomhed, at anvendelse af informationer og informationssystemer er underkastet standarder og retningslinjer. Fastholdelse og udbygning af et højt sikkerhedsniveau er en væsentlig forudsætning for, at virksomheden fremstår troværdig, og for at fastholde denne troværdighed skal det sikres, at al information behandles med fornøden fortrolighed og at der sker fuldstændig, nøjagtig og rettidig behandling af godkendte transaktioner. IT-systemer betragtes, næst efter medarbejderne, som virksomhedens mest kritiske ressource. Der lægges derfor vægt på driftsikkerhed, kvalitet, overholdelse af lovgivningskrav og på at systemerne er brugervenlige, dvs. uden unødigt besværlige sikkerhedsforanstaltninger. Der skal skabes et effektivt værn mod IT-sikkerhedsmæssige trusler, således at vores image og medarbejdernes tryghed og arbejdsvilkår sikres bedst muligt. Beskyttelsen skal være vendt imod såvel naturgivne som tekniske og menneskeskabte trusler. Alle personer betragtes som værende mulig årsag til brud på sikkerheden; dvs. at ingen persongruppe skal være hævet over sikkerhedsbestemmelserne. Tilsidesættelse af denne IT-politik kan få aftaleretlige, herunder ansættelsesretlige, konsekvenser for såvel medarbejdere, ledelse som leverandører. Ledelsen er pligtig at påse overholdelsen. 2. FORMÅL Målene for virksomhedens IT-politik er at - opnå høj driftsikkerhed med høje oppetidsprocenter og minimeret risiko for større nedbrud og datatab - TILGÆNGELIGHED - opnå korrekt funktion af systemerne med minimeret risiko for manipulation af og fejl i såvel data som systemer - INTEGRITET - opnå fortrolig behandling, transmission og opbevaring af data - FORTROLIGHED - opnå en gensidig sikkerhed omkring de involverede parter - AUTENTICITET - opnå en sikkerhed for gensidig og dokumenterbar kontakt - UAFVISELIGHED alt under skyldig hensyntagen til den til enhver tid værende persondatalovgivning.

2 3. VIGTIGE GRUNDPRINCIPPER 3.1 FUNKTIONSADSKILLELSE Funktionsadskillelse er det bærende kontrolprincip på såvel personligt som organisationsplan. Dette er sjældent praktisk fuldt ud muligt, blandt andet af hensyn til medarbejderens IT-færdigheder og - kompetencer. I det omfang, det er muligt, og opgaven således ikke er outsourcet til en databehandler, herunder et lønbureau eller en IT-supporteringsvirksomhed, er det ledelsens pligt at sikre, at alle nødvendige behandlingsskridt noteres med navn, dato og beskrivelse af behandlingen. 3.2 SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER Ledelsen beslutter omfang og styrke af de sikkerhedsforanstaltning, der findes nødvendige at installere. Sådanne installeres af den IT-ansvarlige, hvilken funktion kan være outsourcet. Ledelsen varetager og formulerer administrative foranstaltninger ved nye tiltag og foranstaltninger, herunder udarbejdelse af retningslinjer og instrukser. 3.3 STYRING AF SIKKERHEDSHÆNDELSER Ledelsen skal løbende sikre og monitere eventuelle hændelser, der kan true sikkerheden, således at risikoen for databrud kan minimeres eller undgås. Ledelsen skal holdes orienteret fra medarbejderne, jf. pkt. 5. Ledelsen er opmærksom på pligten til at foretage indberetning af databrud. Ved databrud skal følgende iagttages. Virksomheden skal foretage anmeldelse af sikkerhedsbruddet til Datatilsynet uden unødig forsinkelse, dog senest 72 timer efter, vi er blevet bekendt med bruddet. Anmeldelsen skal foretages af direktøren som kontaktperson, og anmeldelsen skal mindst - beskrive karakteren af bruddet, herunder forventet antal berørte og kategorierne af oplysninger, - sandsynlige konsekvenser af sikkerhedsbruddet, og - de foretagne foranstaltninger, der er truffet. Derudover dokumenterer ledelsen alle brud på persondatasikkerheden, herunder de faktiske omstændigheder ved bruddet, dets virkninger og de trufne, afhjælpende foranstaltninger. Hvis bruddet indebærer en høj risiko for fysiske personer, underretter vi som udgangspunkt den unødig forsinkelse de registrerede om bruddet. Ledelsen har ansvaret herfor. 3.4 DOKUMENTATION Såfremt der skal udføres særlige, væsentlige sikkerhedsaktiviteter, skal disse planlægges, risikovurderes og dokumenteres. 4 ORGANISERING AF SIKKERHEDSARBEJDET Ledelsen har det overordnede ansvar for det IT-mæssige sikkerhedsarbejde. Ledelsen kan og skal i fornødent omfang inddrage medarbejdere og samarbejdspartnere, der fungerer som databehandlere. Ledelsen har ansvaret for udformningen af IT-politikken, herunder opdateringer heraf, ligesom ledelsen udpeger den eller de personer, der skal have adgang til især følsomme persondata.

3 5 MEDARBEJDERE - SIKKERHEDSBEVIDSTHED Den enkelte medarbejder har pligt til at gøre sig bekendt med IT-sikkerhedspolitikken, herunder reglerne for opkobling udefra, hjemmearbejde m.v. således at vedkommende opnår en sikkerhedsbevidsthed. Den enkelte medarbejdere har yderligere pligt til straks ved mistanke eller konstatering af eventuelle sikkerhedsbrud at foretage indberetning heraf til ledelsen. Medarbejderne skal løbende informeres om IT-sikkerhedspolitikken, herunder om deres pligter og rettigheder og om nødvendigt undervises nærmere heri. 6 STYRING AF AKTIVER Virksomhedens IT-aktiver (software, data og fysiske enheder) skal identificeres og registreres med en ejer, der typisk vil være den daglige bruger heraf. Er der tale om en hosted løsning, skal der tages hensyn hertil i aftalegrundlaget med samarbejdspartneren, afhængigt af, om vedkommende optræder som databehandler. Den registrerede ejer af aktivet har ansvaret for - at aktivet til stadighed ved placering, brug og forandring m.v. opfylder IT-politikken, - at aktivet ikke udsættes for særlig risiko, eksempelvis særlig usikre offentlige netværk m.v. - at aktivet til stadighed er forsynet med en af den registrerede ejer selvvalgt og hemmelig kode, der SKAL fornys mindst hver 3. måned, - at aktivet til stadighed er forsynet med tilstrækkelig og opdateret firewall og viruskontrol. - at sensitive koder ikke lagres automatisk Den registrerede ejer skal føre en logbog over sine forpligtelser, herunder tidspunkter for forandring af koder. Ledelsen kan kræve dokumentationen fremvist med mindst 6 måneders mellemrum, medmindre der foreligger en konkret begrundet mistanke om misbrug eller sikkerhedshændelser. Ethvert aktiv skal sikre og beskyttes mod uautoriseret adgang, misbrug eller ødelæggelse under transport eller ved opbevaring. Dette gælder også og især bærbare computere, tablets og mobiltelefoner. Enhver medarbejder har pligt til at sikre, at alle fysiske dokumenter, der indeholder persondata, almindelige eller følsomme, opbevares utilgængelige for uvedkommende, herunder i skabe eller andre arkivalier, og at sådanne makuleres, når disse ikke længere benyttes eller der foreligger en slettepligt i øvrigt iht. virksomhedens persondata- og privatlivspolitik. Bortskaffelse af aktiver, som indeholder eller kan give adgang til persondata og andre følsomme oplysninger, herunder fortrolig information af hvad art tænkes kan, skal ske efter aftale med og instruks fra ledelsen, der skal sikre, at aktivet lagres og dokumenteres, hvorefter bortskaffelse kan ske forsvarligt, eksempelvis ved destruktion, makulering eller definitiv sletning af data. Det er tilladt for medarbejderne at benytte virksomhedens aktiver til privat brug. 7 STYRING AF ADGANG ELEKTRONISK Enhver elektronisk adgang til virksomhedens systemer kræver log-on-koder. Alle fysiske aktiver kræver korrekt indtastet kode indenfor 3 forsøg. Herefter blokeres der for adgang indtil den IT ansvarlige har godkendt ny opsætning af adgang.

4 Forgæves log-on-forsøg med spærring skal registreres manuelt af den IT ansvarlige med angivelse af dato, ejer af aktivet, jf. pkt. 6, samt de faktiske omstændigheder ved hændelsen. 7.1 HR-OPLYSNINGER Alle persondata, herunder følsomme, kan alene tilgås af ledelsen og bogholderen, der har ansvaret for lønbogholderi henholdsvis virksomhedens daglige ledelse. Disse oplysninger kan alene tilgås af de pågældende efter indtastning af en af dem valgt kode til systemet. 7.2 KUNDEDATA Alene de medarbejdere, der har behov for persondata på kunder, eksempelvis den medarbejder, der konkret udfører arbejde for pågældende kunde, har adgang til disse data. Principielt set har alle medarbejdere dog adgang hertil i erkendelse af, at en medarbejder kan blive nødsaget til at overtage en konkret opgave for en anden medarbejder. 7.3 PRIVAT BRUG AF AKTIVER OG S Private s skal være forsynet med emnefeltet PRIVAT og slettes straks ved arbejdsforholdets ophør, såfremt medarbejderen ikke forud herfor selv har gjort dette. Arbejdsrelaterede, nødvendige, s fra tidligere medarbejdere, der ikke i forvejen er arkiveret, overføres til virksomhedens hovedpostkasse og arkiveres i overensstemmelse med virksomhedens generelle håndterings- og privatlivspolitik. Øvrige s slettes samtidig med arbejdsforholdets ophør, dog senest 1 måned herefter. Enhver håndtering af fratrådte medarbejderes skal være færdiggjort senest 12 måneder efter fratræden. Selve adressen skal nedlægges senest 1 måned efter fratræden med henvisning til en anden. 8 STYRING AF ADGANG FYSISK Alle følsomme persondata opbevares hos den herfor ansvarlige i aflåste skabe. Almindelige oplysninger opbevares på virksomhedens kontor, der låses af udenfor normal arbejdstid OG KOMMUNIKATIONSSIKKERHED Ingen s må indeholde persondata i emnefeltet, ligesom indeholdende følsomme persondata i videst muligt omfang skal fremsendes krypteret. Lønsedler og andre HR-relaterede oplysninger skal altid fremsendes krypteret, kodet eller med sikker post. Al overførsel af information, herunder via , skal klassificeres i forhold til persondatalovgivningen, ligesom der skal foretages en konkret risikovurdering. Om nødvendigt kan brugen af begrebet fortroligt eller hemmeligt benyttes i emnefeltet til forsendelse og overførsel. 10 DRIFTSSIKKERHED, ANSKAFFELSE OG VEDLIGEHOLDELSE

5 Driftssikkerhed drejer sig om at opnå korrekt og sikker drift af de faciliteter og systemer, der behandler, herunder opbevarer, information og persondata. Heri indgår dokumentation af procedurer for drift, softwareinstallation samt styring af ændringer, der løbende forekommer, herunder opdateringer, som kan påvirke sikkerheden. Der skal indføres sikkerhedsforanstaltninger, der kan opdage og forhindre data- og sikkerhedsbrud, eksempelvis forårsaget af malware. Ligeledes skal der foretages løbende backup af data, ligesom der skal udarbejdes en backup-plan til brug for større sikkerhedsbrud. Enhver anskaffelse med tilhørende installation og vedligeholdelse må alene ske fra en leverandør, der opfylder betingelserne i pkt OUTSOURCING Leverandører, der helt eller delvist står for drift af virksomhedens aktiver og systemer skal overholde virksomhedens IT-sikkerhedspolitik. Der skal være mulighed for at udøve effektiv kontrol hermed, ligesom leverandører skal kunne dokumentere deres overholdelse. I forbindelse med outsourcing kan det blive nødvendigt at udarbejde en databehandleraftale, der i detaljer skal beskrive de sikkerhedskrav, som leverandøren skal leve op til. 12 VERSION OG OPDATERING Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i IT-sikkerhedspolitikken kan blive nødvendige. Derfor kan og skal ledelsen foretage ændringer heri, såfremt det er nødvendigt. Enhver ændring skal meddeles de berørte pligtsubjekter, eksempelvis medarbejderne. Denne IT-sikkerhedspolitik er senest ændret den 5/3-2018

IT-sikkerhedspolitik. for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

IT-sikkerhedspolitik. for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg IT-sikkerhedspolitik for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Indhold IT-sikkerhedspolitik... 2 Formål... 2 Grundprincipper for sikkerhedsarbejdet... 2 Funktionsadskillelse og adgangsstyring... 2 Sikkerhedsforanstaltninger...

Læs mere

It-sikkerhedspolitik for Farsø Varmeværk

It-sikkerhedspolitik for Farsø Varmeværk It-sikkerhedspolitik for Farsø Varmeværk Introduktion Denne it-sikkerhedspolitik, som er besluttet af bestyrelsen, udgør den overordnede ramme for at opretholde it-sikkerheden hos Farsø Varmeværk. Hermed

Læs mere

IT-SIKKERHEDSPOLITIK

IT-SIKKERHEDSPOLITIK 1. Målsætning/formål IT-SIKKERHEDSPOLITIK Sikkerhedspolitikken skal til enhver tid understøtte Assembly Voting ApS værdigrundlag og vision samt de strategiske mål, der er i IT-strategien. Hensigten med

Læs mere

R E T N I N G S L I N J E R F O R H Å N D T E R I N G A F S I K K E R H E D S B R U D V E D R Ø R E N D E P E R S O N O P L Y S N I N G E R

R E T N I N G S L I N J E R F O R H Å N D T E R I N G A F S I K K E R H E D S B R U D V E D R Ø R E N D E P E R S O N O P L Y S N I N G E R R E T N I N G S L I N J E R F O R H Å N D T E R I N G A F S I K K E R H E D S B R U D V E D R Ø R E N D E P E R S O N O P L Y S N I N G E R Afsnit 1: Indledning... side 1 Afsnit 2: Generelt om sikkerhedsbrud...

Læs mere

Politik for informationssikkerhed 1.2

Politik for informationssikkerhed 1.2 Fredensborg Kommune Politik for informationssikkerhed 1.2 23-11-2017 Informationssikkerhedspolitik for Fredensborg Kommune Informationssikkerhedspolitik Sikkerhedspolitikken skal til enhver tid understøtte

Læs mere

Informationssikkerhedspolitik For Aalborg Kommune

Informationssikkerhedspolitik For Aalborg Kommune Click here to enter text. Infor mationssi kkerhedspoliti k 2011 «ed ocaddressci vilcode» Informationssikkerhedspolitik For Aalborg Kommune Indhold Formål... 3 Gyldighedsområde... 3 Målsætning... 3 Sikkerhedsniveau...

Læs mere

Databeskyttelsespolitik for DSI Midgård

Databeskyttelsespolitik for DSI Midgård Databeskyttelsespolitik for DSI Midgård Overordnet organisering af personoplysninger DSI Midgård ønsker som hovedregel at anvende databehandlersystemer og opbevaring af personoplysninger hos eksterne leverandører,

Læs mere

SOPHIAGÅRD ELMEHØJEN

SOPHIAGÅRD ELMEHØJEN Databeskyttelsespolitik for Sophiagård Elmehøjen Overordnet organisering af personoplysninger Sophiagård Elmehøjen ønsker som hovedregel at anvende databehandlersystemer og opbevaring af personoplysninger

Læs mere

Databrudspolitik i Luthersk Mission

Databrudspolitik i Luthersk Mission Databrudspolitik i Luthersk Mission September 2019 Denne politik har til hensigt at beskrive retningslinjer for håndtering af brud på persondatasikkerheden. Den er ikke fyldestgørende men en kort gennemgang

Læs mere

Informationssikkerhedspolitik. for Aalborg Kommune

Informationssikkerhedspolitik. for Aalborg Kommune Informationssikkerhedspolitik for Aalborg Kommune Indhold Formål... 2 Gyldighedsområde... 2 Målsætning... 2 Sikkerhedsniveau... 3 Organisation og ansvarsfordeling... 3 Kontrol... 4 Sikkerhedsbrud og sanktionering...

Læs mere

Retningslinjer for håndtering af sikkerhedsbrud vedrørende personoplysninger

Retningslinjer for håndtering af sikkerhedsbrud vedrørende personoplysninger Retningslinjer for håndtering af sikkerhedsbrud vedrørende personoplysninger R E T N I N G S L I N J E R F O R H Å N D T E R I N G A F S I K K E R H E D S B R U D V E D R Ø R E N D E P E R S O N O P L

Læs mere

Hjørring Kommune. Overordnet I-sikkerhedspolitik for Hjørring Kommune

Hjørring Kommune. Overordnet I-sikkerhedspolitik for Hjørring Kommune Hjørring Kommune Sag nr. 85.15.00-P15-1-17 12-03-2018 Side 1. Overordnet I-sikkerhedspolitik for Hjørring Kommune Indledning Informationssikkerhedspolitikken (I-sikkerhedspolitikken) udgør den overordnede

Læs mere

Databeskyttelsespolitik for Netværket Smedegade, en social institution, der primært hoster data og programmer hos databehandlere

Databeskyttelsespolitik for Netværket Smedegade, en social institution, der primært hoster data og programmer hos databehandlere Databeskyttelsespolitik for Netværket Smedegade, en social institution, der primært hoster data og programmer hos databehandlere Overordnet organisering af personoplysninger Netværket Smedegade ønsker

Læs mere

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formål og omfang... 5 2. Databehandlers opgave... 5 3. Instruks... 5 4. Brug af ekstern Databehandler eller underleverandør... 5 5. Behandling i udlandet...

Læs mere

Databeskyttelsespolitik

Databeskyttelsespolitik Databeskyttelsespolitik Overordnet organisering af personoplysninger Den Miljøterapeutiske Organisation herunder Dagbehandlingsstilbuddet Hjembækskolen (herefter tilsammen benævnt som Den Miljøterapeutiske

Læs mere

Overordnet organisering af personoplysninger

Overordnet organisering af personoplysninger Databeskyttelsespolitik for Hertha Bofællesskaber & Værksteder Overordnet organisering af personoplysninger Hertha Bofællesskaber & Værksteder ønsker som hovedregel, at anvende digitale databehandlingssystemer

Læs mere

R E T N I N G S L I N J E R F O R H Å N D T E R I N G A F S I K K E R H E D S B R U D V E D R Ø R E N D E P E R S O N O P L Y S N I N G E R

R E T N I N G S L I N J E R F O R H Å N D T E R I N G A F S I K K E R H E D S B R U D V E D R Ø R E N D E P E R S O N O P L Y S N I N G E R R E T N I N G S L I N J E R F O R H Å N D T E R I N G A F S I K K E R H E D S B R U D V E D R Ø R E N D E P E R S O N O P L Y S N I N G E R 1 INDLEDNING 1.1 Disse retningslinjer vedrører UBSBOLIG A/S (herefter

Læs mere

Datatilsynet: Krav om datasikkerhed i forbindelse med personaleadministration

Datatilsynet: Krav om datasikkerhed i forbindelse med personaleadministration Side 1 af 2 Forside / Erhverv / Personaleadministration / Krav om datasikkerhed i forbindelse med personaleadministration Opdateret: 06.05.15 Krav om datasikkerhed i forbindelse med personaleadministration

Læs mere

Databehandlingsvilkår - vilkår for behandling af personoplysninger på vegne af en dataansvarlig kunde

Databehandlingsvilkår - vilkår for behandling af personoplysninger på vegne af en dataansvarlig kunde Databehandlingsvilkår - vilkår for behandling af personoplysninger på vegne af en dataansvarlig kunde 1. Gyldighed 1.1 Dette dokument, benævnt Databehandlingsvilkår, beskriver de vilkår Damgaard-Jensen

Læs mere

Databehandleraftale vedrørende brug af. WinPLC og relaterede services. Version 1.0 d. 1. november Parterne. Kundenr.:

Databehandleraftale vedrørende brug af. WinPLC og relaterede services. Version 1.0 d. 1. november Parterne. Kundenr.: Databehandleraftale vedrørende brug af WinPLC og relaterede services Version 1.0 d. 1. november 2015 Parterne Kundenr.: Klinikkens navn og adresse (evt. stempel) (herefter den Dataansvarlige) og (herefter

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. [Dataansvarlig: F.eks. Hansen Håndværk ApS] [Adresse] ( Selskabet )

DATABEHANDLERAFTALE. [Dataansvarlig: F.eks. Hansen Håndværk ApS] [Adresse] ( Selskabet ) Skau Reipurth & Partnere Advokatpartnerselskab DATABEHANDLERAFTALE Indgået mellem [Dataansvarlig: F.eks. Hansen Håndværk ApS] [Adresse] ( Selskabet ) og [Databehandleren: F.eks. en lønbehandler] [Adresse]

Læs mere

Overordnet organisering af personoplysninger

Overordnet organisering af personoplysninger Databeskyttelsespolitik for Friskolen og Idrætsefterskolen UBBY Overordnet organisering af personoplysninger Friskolen og Idrætsefterskolen UBBY ønsker som hovedregel, at anvende digitale databehandlingssystemer

Læs mere

3. Generelt a) Databehandlerens behandling af data sker alene efter dokumenteret instruks fra den dataansvarlige og alene til det aftalte formål.

3. Generelt a) Databehandlerens behandling af data sker alene efter dokumenteret instruks fra den dataansvarlige og alene til det aftalte formål. Databehandleraftale Mellem Landbrugsstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V CVR-nr: 20814616 (som dataansvarlig) og [Databehandler] [Adresse] [Postnummer og by] CVR-nr: [xxxx] (som databehandler) Om behandling

Læs mere

DATABESKYTTELSESPOLITIK

DATABESKYTTELSESPOLITIK DATABESKYTTELSESPOLITIK for Opholdsstedet Bustrup Opholdsstedet Udsigten Opholdsstedet Jupiter Dagskolen Bustrup 1. Overordnet håndtering af personoplysninger Bustrup benytter både eksterne løsninger såvel

Læs mere

Tilladelsen gives på følgende vilkår:

Tilladelsen gives på følgende vilkår: Amgros I/S Dampfærgevej 22 2100 København Ø Sendt til: amgros@amgros.dk og cch@amgros.dk 6. april 2016 Vedrørende anmeldelse af behandlingen "Behandling af ESPD dokumentation" Datatilsynet Borgergade 28,

Læs mere

! Databehandleraftale

! Databehandleraftale ! Databehandleraftale Indledning 1.1. Denne aftale vedrørende behandling af personoplysninger ( Databehandleraftalen ) regulerer Pensopay APS CVR-nr. 36410876 (databehandleren) og Kunden (den Dataansvarlige

Læs mere

Politik for behandling af oplysninger

Politik for behandling af oplysninger Politik for behandling af oplysninger PERSONDATALOVEN Indledning Denne politik beskriver, hvordan vi beskytter persondata, og skal sikre, at medarbejderne har kendskab til de regler, der gælder for brug

Læs mere

Faxe Kommune. informationssikkerhedspolitik

Faxe Kommune. informationssikkerhedspolitik Faxe Kommune informationssikkerhedspolitik 10-10-2013 1 Overordnet informationssikkerhedspolitik Dette dokument beskriver Faxe Kommunes overordnede informationssikkerhedspolitik og skaber, sammen med en

Læs mere

Hovmosegaard - Skovmosen

Hovmosegaard - Skovmosen Databeskyttelsespolitik for Hovmosegaard STU og bostedet Skovmosen, sociale institutioner, der primært hoster data og programmer hos databehandlere. Overordnet organisering af personoplysninger Hovmosegaard

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE Databehandleren skal overholde Persondataloven og Persondataforordningen, samt heraf afledt national lovgivning.

DATABEHANDLERAFTALE Databehandleren skal overholde Persondataloven og Persondataforordningen, samt heraf afledt national lovgivning. DATABEHANDLERAFTALE Opdateret 24. maj 2018 Virksomhedsnavn: Virksomhedens adresse: Postnummer og by: Virksomhedens CVR nr.: (herefter benævnt Dataansvarlig ) og SpotOn Marketing ApS Ryesgade 106A, 4. th.

Læs mere

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik)

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) (ekstern persondatapolitik) for MHT ApS vedr. behandling af persondata Version 1 Dato 28.05.2018 Godkendt af Jette Petersen Antal sider 11 Side 1 af 11 Tak, for at du har valgt at bruge vores produkter/services.

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK

PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK Vores privatlivspolitik giver dig et tydeligt overblik over, hvordan vi behandler dine data, samt hvad du kan forvente, at vi bruger dem til.

Læs mere

Ishøj Kommune Ishøj Store Torv Ishøj CVR [behandlernes navn] [behandlerens adresse] [Postnummer] CVR.

Ishøj Kommune Ishøj Store Torv Ishøj CVR [behandlernes navn] [behandlerens adresse] [Postnummer] CVR. IT Databehandleraftale Databehandleraftale om [SYSTEMNAVN] mellem Ishøj Kommune Ishøj Store Torv 20 2635 Ishøj CVR. 11 93 13 16 (herefter nævnt som dataansvarlige) Og [behandlernes navn] [behandlerens

Læs mere

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Aftalen foreligger mellem Adresse Post nr. og By CVR. nr. xx xx xx xx (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og CC GROUP DENMARK Møllebugtvej 5 7000 Fredericia Att: CVR. nr. 27415032

Læs mere

Version: 1.0 Maj Informationssikkerhedspolitik for Struer Statsgymnasium

Version: 1.0 Maj Informationssikkerhedspolitik for Struer Statsgymnasium Version: 1.0 Maj 2019 Informationssikkerhedspolitik for Struer Statsgymnasium Indholdsfortegnelse 1.1 Indledning:... 1 1.2 Omfang og ansvar:... 1 1.3 Sikkerhedsniveau:... 1 1.4 Sikkerhedsbevidsthed:...

Læs mere

Version: 1.2 Side 1 af 5

Version: 1.2 Side 1 af 5 ID Kontrol Henvisning Bilag Medarbejderforhold 1. Er der tilrettelagt en procedure/forretningsgang hos Bank RA, med henblik på at sikre, at det kontrolleres, at ledere og medarbejdere, der har adgang til

Læs mere

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig )

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Steuermann ApS Flæsketorvet 68 1711 København V CVR. nr. 35809422 (i det følgende betegnet Databehandler ) (herefter samlet

Læs mere

Bilag 1 Databehandlerinstruks

Bilag 1 Databehandlerinstruks Bilag 1 Databehandlerinstruks 1 1. Databehandlerens ansvar Databehandling omfattet af Databehandleraftalen skal ske i overensstemmelse med denne instruks. 2. Generelt 2.1 Databehandleren skal som minimum

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK (EKSTERN)

PERSONDATAPOLITIK (EKSTERN) PERSONDATAPOLITIK (EKSTERN) INDSAMLING OG ANVENDELSE AF PERSONOPLYSNINGER HOS FREDERIKSHAVN HAVN Denne politik er en del af Frederikshavn Havns samlede dokumentation for, at virksomheden overholder den

Læs mere

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD INDHOLD INDHOLD... 1 1. Baggrund... 2 2. Definitioner... 2 3. Behandling af personoplysninger... 3 4. Behandlinger uden instruks... 3 5. Sikkerhedsforanstaltninger... 3 6. Underdatabehandling... 4 7. Overførsel

Læs mere

Bilag A Databehandleraftale pr

Bilag A Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (Beierholms kunde) indgåelse af aftale om levering af finansielle ydelser, som beskrevet i samarbejdsaftale, foretager Databehandleren (Beierholm)

Læs mere

Brud på persondatasikkerheden

Brud på persondatasikkerheden Brud på persondatasikkerheden Marts 2018 Baggrund og formål Et af de mest omtalte emner i Databeskyttelsesforordningen relateres til brud på persondatasikkerheden, idet forordningen introducerer nogle

Læs mere

Bilag B Databehandleraftale pr

Bilag B Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (s kunde) indgåelse af aftale om levering af ydelser, som beskrevet i Aftalen, foretager Databehandleren () behandling af personoplysninger,

Læs mere

3 Omfattede typer af personoplysninger og kategorier af registrerede

3 Omfattede typer af personoplysninger og kategorier af registrerede 1 Behandlingsformål og behandlingsomfang Denne Databehandleraftale (Databehandleraftalen) er indgået som del af eller under henvisning til, at Parterne har aftalt en eller flere leveringer af it-ydelser

Læs mere

3 Omfattede typer af personoplysninger og kategorier af registrerede

3 Omfattede typer af personoplysninger og kategorier af registrerede 1 Behandlingsformål og behandlingsomfang Denne Databehandleraftale (Databehandleraftalen) er indgået som del af eller under henvisning til, at Parterne har aftalt en eller flere leveringer af it-ydelser

Læs mere

Privatlivspolitik ekstern persondatapolitik

Privatlivspolitik ekstern persondatapolitik Privatlivspolitik ekstern persondatapolitik for Shine Danmark miljøvenlig rengøring vedr. behandling af persondata Version 1 Dato 22.05.2018 Godkendt af Christina L. Johansen Antal sider 14 Side 1 af 10

Læs mere

Kontaktperson for henvendelse vedrørende behandlingen af dine oplysninger er Kim Petersen, som kan kontaktes på eller

Kontaktperson for henvendelse vedrørende behandlingen af dine oplysninger er Kim Petersen, som kan kontaktes på eller Privatlivspolitik Hos BKH Gruppen og underliggende selskaber prioriterer vi datasikkerhed højt. I denne privatlivspolitik kan du læse, hvordan vi håndterer de oplysninger, vi kommer i besiddelse af, når

Læs mere

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE Side 1/9 Aftale om databehandling mellem Kunden og Leverandøren Side 2/9 Vejledning: [Dette bilag kan ikke ændres af tilbudsgiver. Bilaget udgør således i sin helhed et mindstekrav

Læs mere

Aftale omkring behandling af persondata.

Aftale omkring behandling af persondata. Databehandleraftale Aftale omkring behandling af persondata. Aftalen Denne databehandleraftale er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig) og ApS (Databehandler), og er gældende

Læs mere

Databehandleraftale INDHOLDSFORTEGNELSE

Databehandleraftale INDHOLDSFORTEGNELSE Databehandleraftale INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BAGGRUND OG FORMÅL 2. OMFANG 3. VARIGHED 4. DATABEHANDLERNS FORPLIGTELSER 5. DEN DATAANSVARLIGES FORPLIGTELSER 6. UNDERDATABEHANDLERE 7. TREDJELANDE OG INTERNATIONALE

Læs mere

Bilag 8. Retningslinje om brud på persondatasikkerheden. Anvendelsesområde. Formål. Definitioner

Bilag 8. Retningslinje om brud på persondatasikkerheden. Anvendelsesområde. Formål. Definitioner Bilag 8 Retningslinje om brud på persondatasikkerheden Anvendelsesområde Retningslinje om brud på persondatasikkerheden er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: Mentor IT Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig)

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE PARTER: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer: (i det følgende benævnt KUNDEN)

DATABEHANDLERAFTALE PARTER: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer: (i det følgende benævnt KUNDEN) DATABEHANDLERAFTALE PARTER: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer: By: (i det følgende benævnt KUNDEN) MICO ApS CVR 29220646 Bådehavnsgade 42 2450 København SV (i det følgende benævnt MICO) INDLEDNING Nærværende

Læs mere

Databehandleraftale. Mellem. Webdomain CVR (herefter "Databehandleren")

Databehandleraftale. Mellem. Webdomain CVR (herefter Databehandleren) Databehandleraftale Mellem Webdomain CVR 21548995 (herefter "Databehandleren") og CVR 39708914 flex-job.dk IVS Kundenummer 171742 (herefter den "Dataansvarlige") er der indgået nedenstående databehandleraftale

Læs mere

Retningslinjer om brud på persondata

Retningslinjer om brud på persondata Retningslinjer om brud på persondata Anvendelsesområde Retningslinje om brud på persondatasikkerheden er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679

Læs mere

Indholdsfortegnelse Indledning Formål Omfang Holdninger og principper... 4

Indholdsfortegnelse Indledning Formål Omfang Holdninger og principper... 4 Halsnæs Kommune Informationssikkerhedspolitik 2012 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Formål... 3 3. Omfang... 4 4. Holdninger og principper... 4 5. Sikkerhedsbevidsthed,

Læs mere

Databehandleraftale e-studio.dk Side 1 af 6

Databehandleraftale e-studio.dk Side 1 af 6 DATABEHANDLERAFTALE Mellem (herefter benævnt Den dataansvarlige ) Og e-studio ApS Albanivej 74 5792 Årslev CVR. nr.: 37074640 (herefter benævnt Databehandleren ) er der indgået nedenstående databehandleraftale

Læs mere

Vilkår og privatlivspolitik

Vilkår og privatlivspolitik Vilkår og privatlivspolitik 1. Ansvar Beskyttelse af dine persondata har vores højeste prioritet, uanset om disse data handler om dig, dine transaktioner, dine produkter eller dine serviceydelser. Vi behandler

Læs mere

Informationssikkerhedspolitik

Informationssikkerhedspolitik Holbæk Kommunes Informationssikkerhedspolitik 2013 Informationssikkerhedspolitik Indhold 1. Indledning 3 2. Formål 3 3. Holdning og principper 4 4. Omfang 4 5. Informationssikkerhedsniveau 5 6. Organisering

Læs mere

Formål. Definitioner. ø Retningslinjer om brud på datasikkerheden Anvendelsesområde

Formål. Definitioner. ø Retningslinjer om brud på datasikkerheden Anvendelsesområde ø Retningslinjer om brud på datasikkerheden Anvendelsesområde Retningslinje om brud på persondatasikkerheden er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig ) og Databehandler Dansk Telemedicin A/S Robert Jacobsens Vej 68 2300 København S CVR.nr.:

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE SMTP.DK KUNDEN

DATABEHANDLERAFTALE SMTP.DK KUNDEN DATABEHANDLERAFTALE SMTP.DK OG KUNDEN INDHOLDSFORTEGNELSE 1. AFTALENS BAGGRUND OG FORMÅL 5 2. DATAANSVARLIGS RETTIGHEDER OG FORPLIGTELSER 5 3. DATABEHANDLERS FORPLIGTELSER 6 4. DATABEHANDLERS BRUG AF UNDERLEVERANDØRER

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. General aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: ZISPA ApS

DATABEHANDLERAFTALE. General aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: ZISPA ApS DATABEHANDLERAFTALE General aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: ZISPA ApS Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er ZISPA s generelle databehandler aftale til den indgåede samhandelsaftale

Læs mere

Vi har udarbejdet en særlig fortegnelse over vores databehandlingsaktiviteter. Denne fortegnelse indeholder:

Vi har udarbejdet en særlig fortegnelse over vores databehandlingsaktiviteter. Denne fortegnelse indeholder: 1. Persondatapolitik 1.1. Generelt Dette dokument skal være tilgængeligt for medarbejdere, kunder, potentielle kunder, leverandører mv. Det skal give dem sikkerhed for, at vi arbejder professionelt med,

Læs mere

Mariesminde Antenneforenings drift i forhold til Persondataforordningen. Navne Fysiske adresser -adresser Telefonnumre Medlemsnumre IP-adresser

Mariesminde Antenneforenings drift i forhold til Persondataforordningen. Navne Fysiske adresser  -adresser Telefonnumre Medlemsnumre IP-adresser Side 1 af 6 Mariesminde Antenneforenings drift i forhold til Persondataforordningen 1. Dataanalyse: a. Formål: Skriftlig afdækning af, hvilke former for persondata foreningen er i besiddelse af, og kontrol

Læs mere

Retningslinjer om brud på persondatasikkerheden

Retningslinjer om brud på persondatasikkerheden Retningslinjer om brud på persondatasikkerheden Indhold Retningslinjer om brud på persondatasikkerheden... 1 Anvendelsesområde... 2 Formål... 2 Definitioner... 2 Hvordan håndterer vi et brud på persondatasikkerheden?...

Læs mere

Brud på datasikkerheden

Brud på datasikkerheden Brud på datasikkerheden Anvendelsesområde Retningslinje om brud på persondatasikkerheden er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april

Læs mere

Overordnet informationssikkerhedsstrategi

Overordnet informationssikkerhedsstrategi Overordnet informationssikkerhedsstrategi 1/2018 2 Indhold Indledning...4 Mål for sikkerhedsniveau...5 Holdninger og principper...5 Gyldighed og omfang...6 Organisering, ansvar og godkendelse...7 Sikkerhedsbevidsthed...7

Læs mere

Persondata politik for GHP Gildhøj Privathospital

Persondata politik for GHP Gildhøj Privathospital Persondata politik for GHP Gildhøj Privathospital Baggrund for persondatapolitikken Denne persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

Kong Frederik den Syvendes Stiftelse paa Jægerspris

Kong Frederik den Syvendes Stiftelse paa Jægerspris Persondatapolitik for Kong Frederik den Syvendes Stiftelse paa Jægerspris til alle medarbejdere vedrørende behandling af personoplysninger Version Dato Ændret af Godkendt af 1.0 25.07. 2018 NS NS 1 Indhold

Læs mere

Rapport. Anbefaling. Sikkerhedstjekket 2016 Rådet for Digital Sikkerhed

Rapport. Anbefaling. Sikkerhedstjekket 2016 Rådet for Digital Sikkerhed Rapport Anbefaling God IT-sikkerhed er god forretning. En brist i jeres IT-sikkerhed kan koste din virksomhed mange penge i genopretning af dine systemer, data og ikke mindst dit omdømme hos dine kunder

Læs mere

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik)

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) for Defco A/S vedr. behandling af persondata Version 1.0 Dato 24-05-2018 Godkendt af Jan B. Jensen Antal sider 13 Side 1 af 13 Privatlivspolitik Tak, for dit

Læs mere

D A T A B E H A N D L E R A F T A L E

D A T A B E H A N D L E R A F T A L E D A T A B E H A N D L E R A F T A L E er den indgået mellem Navn: CVR-nr.: Adresse: (den Dataansvarlige ) og DCS CVR-nr.: 26686091 Høgemosevænget 1 8380 Trige ( Databehandleren ) (Den Dataansvarlige og

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 Udarbejdet af: Jansson Gruppen A/S på vegne af: Jansson EL A/S, CVR nr.: 73 28 93 19 Jansson Alarm A/S, CVR nr.: 74 78

Læs mere

Anmeldelser per måned

Anmeldelser per måned Anmeldelser af brud på persondatasikkerheden i første kvartal 2019 Med databeskyttelsesforordningen blev der indført en generel forpligtelse for alle dataansvarlige til at anmelde brud på persondatasikkerheden

Læs mere

Retningslinje om brud på persondatasikkerhed Skanderborg Gymnasium ANVENDELSESOMRÅDE... 2 FORMÅL... 2 DEFINITIONER... 2

Retningslinje om brud på persondatasikkerhed Skanderborg Gymnasium ANVENDELSESOMRÅDE... 2 FORMÅL... 2 DEFINITIONER... 2 Retningslinje om brud på persondatasikkerhed Skanderborg Gymnasium Indholdsfortegnelse ANVENDELSESOMRÅDE... 2 FORMÅL... 2 DEFINITIONER... 2 HVORDAN HÅNDTERER VI ET BRUD PÅ PERSONDATASIKKERHEDEN?... 3 NÅR

Læs mere

Retningslinjer om brud på persondatasikkerheden

Retningslinjer om brud på persondatasikkerheden Retningslinjer om brud på persondatasikkerheden Anvendelsesområde Retningslinje om brud på persondatasikkerheden er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

INFORMATIONS- SIKKERHEDSPOLITIK

INFORMATIONS- SIKKERHEDSPOLITIK Halsnæs Kommune INFORMATIONS- SIKKERHEDSPOLITIK Vedtaget af Halsnæs Byråd 202. 25-09-207 FORSIDE Halsnæs Kommune Informationssikkerhedspolitik 202 INDLEDNING Denne informationssikkerhedspolitik udgør den

Læs mere

Beredskabsplan for Kolding HF & VUC

Beredskabsplan for Kolding HF & VUC Beredskabsplan for Kolding HF & VUC ved brud på datasikkerheden Indledning Denne beredskabsplan for Kolding HF & VUC fastsætter de nærmere retningslinjer og interne procedurer for Kolding HF & VUC' håndtering

Læs mere

Instrukser for brug af it

Instrukser for brug af it it sikkerhed Instrukser for brug af it Må Skal ikke Kan Januar 2010 Version 1.0 Indhold Forord................................................... 3 Resumé.................................................

Læs mere

Curanet A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

Curanet A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Databehandleraftalen foreligger mellem Åstvej 10, B 7190 Billund CVR. nr. 30 56 13 17 (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Curanet A/S Højvangen 4 8660 Skanderborg CVR. nr. 29

Læs mere

Bilag X Databehandleraftale

Bilag X Databehandleraftale Bilag X Databehandleraftale 1 Anvendelsesområde og omfang 1.1 KUNDEN er dataansvarlig for de personoplysninger, som MICO behandler på vegne af KUNDEN i henhold til Aftalen. MICO er databehandler. KUNDEN

Læs mere

Beredskabsplan for Aarhus HF og VUC ved brud på datasikkerheden

Beredskabsplan for Aarhus HF og VUC ved brud på datasikkerheden Beredskabsplan for Aarhus HF og VUC ved brud på datasikkerheden 1. Indledning 1.1 Denne beredskabsplan ( Beredskabsplan ) for Aarhus HF og VUC fastsætter de nærmere retningslinjer og interne procedurer

Læs mere

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik)

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) for Aktiv Firmapension K/S vedr. behandling af persondata Version 1.0 Dato 17. maj 2018 Godkendt af Susanne Kjærsgaard Petersen Antal sider 11 Aktiv Firmapension

Læs mere

Bilag 9 Databehandleraftale

Bilag 9 Databehandleraftale Bilag 9 Databehandleraftale Aftale om databehandling mellem Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S (i det følgende betegnet som den Dataansvarlige) og XXX XX XX (i det

Læs mere

Informationssikkerhedspolitik. Frederiksberg Kommune

Informationssikkerhedspolitik. Frederiksberg Kommune Informationssikkerhedspolitik Frederiksberg Kommune Indledning Informationssikkerhedspolitikken er den overordnede ramme for beskyttelse af information i Frederiksberg Kommune. Kommunen behandler oplysninger

Læs mere

Tønder Kommune BILAG 10

Tønder Kommune BILAG 10 Tønder Kommune BILAG 10 Databehandleraftale mellem Tønder kommuner og Leverandør Side 1/14 DATABEHANDLERAFTALE Mellem Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder CVR. nr.: 29189781 (herefter Kommunen )

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Behandling af personoplysninger Orientering til kunder om Zibo Athene A/S behandling af personoplysninger. Nærværende dokument er en information til dig som kunde hos Zibo Athene A/S (herefter Zibo Athene)

Læs mere

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale Kontraktbilag 7: Databehandleraftale DATABEHANDLERAFTALE Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Region Syddanmark Damhaven 12 CVR.nr.: 29190909 (herefter Dataansvarlig ) og Databehandler Leverandør

Læs mere

Generel Databehandleraftale for administrationer under Naver Ejendomsadministration ApS

Generel Databehandleraftale for administrationer under Naver Ejendomsadministration ApS Generel Databehandleraftale for administrationer under Naver Ejendomsadministration ApS I forbindelse med de nationale databeskyttelsesregler for personoplysninger samt Europa- Parlamentets og Europarådets

Læs mere

Databehandleraftale Om Valeurs behandling af oplysninger på vegne af kunden

Databehandleraftale Om Valeurs behandling af oplysninger på vegne af kunden valeur@valeur.dk www.valeur.dk Databehandleraftale Om Valeurs behandling af oplysninger på vegne af kunden Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Kapitel 4 Databehandleraftalens baggrund Anvendelsesområde og omfang

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION

PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION PERSONDATAPOLITIK 1. INTRODUKTION 1.1. Personoplysninger er alle typer oplysninger, som kan bruges til at identificere dig som person. Frandsen El A/S (fremover betegnet som FE) opfordrer dig derfor til

Læs mere

BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for It og Læring, j.nr. 18/13045 Senere ændringer til

Læs mere

DanDomain A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

DanDomain A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Databehandleraftalen foreligger mellem Vilhelm Thomsens plads 1 8900 Randers CVR. nr. 35 58 90 31 (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og DanDomain A/S Normansvej 1 8920 Randers

Læs mere

2. Leverandøren er som databehandler forpligtet til følgende:

2. Leverandøren er som databehandler forpligtet til følgende: DPG DATABEHANDLER AFTALE Timengo DPG A/S Lautrupvang 1 2750 Ballerup Denmark Databehandler aftale Databehandler aftalen omfatter Leverandør rolle som databehandler for kunden. Det skal understreges, at

Læs mere

Status for ændringer. Informationssikkerhedspolitik for Region Hovedstaden. Version 1.2

Status for ændringer. Informationssikkerhedspolitik for Region Hovedstaden. Version 1.2 Status for ændringer Version Dato Navn Bemærkning 1.0 24-04-2007 Vedtaget i Regionsrådet 1.1 13-02-2012 IMT-Informationssikkerhed Tilpasning af terminologi 1.2 15-10-2012 IMT-Informationssikkerhed Rettelse

Læs mere

Databehandleraftale. Dataansvarlig. Databehandler. Navn: CVR nr.: Adresse:

Databehandleraftale. Dataansvarlig. Databehandler. Navn: CVR nr.: Adresse: Databehandleraftale Dataansvarlig Navn: CVR nr.: Adresse: Databehandler Navn: Dataspecialisten CVR nr.: 25252985 Adresse: Idrætsvej 17, 4532 Gislinge Baggrund og formål 1.1 Parterne har aftalt levering

Læs mere

Må lrettet årbejde med persondåtåforordningen for DANSK PLANTAGEFORSIKRING DANSK PLANTAGEFORSIKRING

Må lrettet årbejde med persondåtåforordningen for DANSK PLANTAGEFORSIKRING DANSK PLANTAGEFORSIKRING Må lrettet årbejde med persondåtåforordningen for DANSK PLANTAGEFORSIKRING DANSK PLANTAGEFORSIKRING Skolestræde 1, 1. Tlf.: 86 67 14 44 8800 Viborg www.skovbrand.dk CVR: 27 09 56 15 Indholdsfortegnelse

Læs mere

(Dataansvarlig og Databehandler herefter under et benævnt Parterne og enkeltvis Part )

(Dataansvarlig og Databehandler herefter under et benævnt Parterne og enkeltvis Part ) Databehandleraftale 1 Mellem: Firma: Cvr-nr.: Adresse: Postnr. ( Dataansvarlig ) By: Og: MedCom Cvr-nr.: 26919991 Forskerparken 10 5230 Odense M ( Databehandler ) (Dataansvarlig og Databehandler herefter

Læs mere