Rapport. Anbefaling. Sikkerhedstjekket 2016 Rådet for Digital Sikkerhed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rapport. Anbefaling. Sikkerhedstjekket 2016 Rådet for Digital Sikkerhed"

Transkript

1 Rapport Anbefaling God IT-sikkerhed er god forretning. En brist i jeres IT-sikkerhed kan koste din virksomhed mange penge i genopretning af dine systemer, data og ikke mindst dit omdømme hos dine kunder og samarbejdspartnere. I spindet til højre kan du se din virksomheds aktuelle sikkerhedsniveau (det grå felt) holdt op mod det anbefalede for netop din virksomhed (det røde felt), som er skabt ud fra besvarelserne af, om jeres virksomhedsstørrelse, branche, om I har kritiske systemer og personfølsomme data samt graden af outsourcing. Spindet skal give et fingerpeg af, hvor fokus bør være i jeres fremadrettede sikkerhedsindsats. I bør overveje, at styrke jeres IT-sikkerhed på områder, hvor jeres aktuelle niveau ligger under det anbefalede. Nedenfor finder I vejledning til, hvordan I kan gribe det an på de 3 områder, hvor jeres svar indikerer det største behov for handling. Se også, hvad der sker, når en virksomhed oplever et sikkerhedsbrud, og hvordan man kan forebygge at det sker. Videoerne finder I under de 6 temaer i spindet. Hvis du ønsker at se, hvad du har svaret på spørgsmålene, kan du klikke tilbage i tjekket. Du kan også se og printe en pdf-rapport over dine svar og det anbefalede niveau på de enkelte spørgsmål samt vejledning til, hvordan I kan styrke virksomhedens itsikkerhed. Og husk: Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden, og det gør din virksomhed sikkert også. Jeres IT-sikkerhed bør derfor løbende tages op til revision. Genbesøg derfor sikkerhedstjekket regelmæssigt og se om jeres IT-sikkerhed er up-to-date.

2 Anbefaling Sådan kommer du igang Selvevaluering Du bør læse: HENT RAPPORT SOM PDF Spørgsmål Svar Anbefalet Læs mere 1. Har virksomhedens ledelse taget stilling til hvordan itsikkerhed bedst håndteres i virksomheden? Er kritiske informationer og systemer identificeret? Kender vi de sikkerhedstrusler vores forretning står over for og hvordan disse kan påvirke vores forretning? Sikkerhedstjekket 2016

3 4. Har virksomheden dokumenteret arbejdet med it-sikkerhed? Hvordan sikrer vi, at følsomme persondata håndteres på sikker vis? Hvordan sikres det, at ændringer af systemer og programmer sker på sikker vis? Hvordan styrer virksomheden medarbejdernes adgang til informationer og systemer? Har virksomheden fået foretaget en uafhængig gennemgang af informationssikkerheden? Har virksomheden en effektiv backup-proces i tilfælde af systemsammenbrud eller datatab? Hvordan sikres det, at medarbejderne er bevidste om informationssikkerhed? Hvordan beskyttes virksomhedens interne og eksterne datanetværk? Hvordan sikres det, at virksomhedens it-programmer og systemer holdes sikkerhedsmæssigt opdateret? Hvordan beskytter virksomheden sine arbejdssituationer og servere mod malware? Hvordan sikres den fysiske adgang til virksomhedens kritiske informationer? Har virksomheden en effektiv plan for at opdage og håndtere brud på sikkerheden? Foretages der overvågning af sikkerheden i virksomhedens it-systemer? Er sikkerhedsaspekterne i relationen til virksomhedens samarbejdspartnere identificeret? Har virksomheden udformet en databehandleraftale, der beskriver, hvordan leverandørerne skal håndtere personfølsomme informationer?

4

5 1 LEDELSENS INVOLVERING, HÅNDTERING OG ANSVAR I FORHOLD TIL JERES VIRKSOMHEDS IT-SIKKERHED Hvorfor er det vigtigt, at ledelsen forholder sig til virksomhedens itsikkerhed? I dag er stort set alle virksomheder konstant online, hvilket markant øger virksomhedens risiko for at blive ramt af it-kriminalitet og andre itsikkerhedshændelser. It-kriminalitet rammer alle organisationer, uafhængig af størrelse, type eller branche. Ledelsen skal sikre, at der er en sammenhæng mellem den type forretning, som I driver, jeres risikoprofil og jeres valgte sikkerhedsforanstaltninger. Håndteringen af jeres virksomheds it-sikkerhed er et løbende arbejde, som bør integreres i det samlede ledelsesarbejde og styring af virksomheden. Itsikkerhed er ledelsens ansvar på lige fod med økonomi, arbejdsmiljø, kundeservice osv. Derfor bør jeres virksomheds ledelse være direkte involveret i fastlæggelsen af et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau og i handlinger og kommunikation signaler, at it-sikkerheden er prioriteret i jeres virksomhed. Anbefalinger til, hvad ledelsen skal tage stilling til Forstå og beskriv jeres risikovillighed, dvs. hvilken risiko ledelsen villig til at acceptere for at kunne drive virksomhedens kerneforretning. Ledelsen skal påtage sig et ansvar og optræde som rollemodel i forhold til virksomhedens arbejde med it-sikkerhed. Ledelsen skal sikre en løbende styring af virksomhedens it-sikkerhedsarbejde. Forstå og beskriv jeres risikovillighed Sikkerhedstjekket 2016 Fastlæggelse af jeres risikovillighed ligger oftest forud for en risikovurdering, hvor ledelsen vurderer, hvilken risiko I er villige til at acceptere for at kunne drive jeres kerneforretning. For at få et overblik over jeres virksomheds risikovillighed anbefales det, at I starter med at identificere, hvilke systemer, processer og data som

6 er mest kritiske for jeres virksomhed. Se vejledning om kritiske data og systemer på ww.sikkerhedstjekket.dk. I bør ligeledes forstå, hvilke motiver de it-kriminelle har for at ramme jeres virksomhed. Er det fx målrettet spionage eller vilkårlig it-kriminalitet med økonomisk afpresning, som er mest sandsynlig for jeres virksomhed? I bør overveje, om jeres virksomhed selv har den fornødne viden til at fastlægge jeres risikovillighed og udarbejde en risikoanalyse for jeres virksomhed, eller om I bør søge ekstern sparring. Ledelsen skal optræde ansvarligt og som rollemodel Lederne bør i kraft af deres adfærd vise medarbejderne, hvor vigtigt det er for jeres virksomhed at passe godt på organisationens informationer. Ledelsen bør således gå forrest og være med til at skabe en sikkerhedskultur, som matcher jeres virksomheds behov. Ledelsen bør tage ansvar for, at virksomhedens sikkerhedskultur bliver en integreret del af virksomheden. For at skabe en god sikkerhedskultur bør ledelsen indføre små, men meningsfulde aktiviteter i hverdagen, som matcher virksomhedens forretningsgrundlag. De små daglige aktiviteter skal primært styrke medarbejdernes opmærksomhed på beskyttelse af virksomhedens opbevaring af kundeoplysninger og andre fortrolige informationer. På et kontor, kan en aktivitet være, at medarbejderne ikke må gå fra deres computer, med mindre de låser skærmen, for at undgå, at uvedkommende kan få adgang til computeren. På en byggeplads, hvor mobile devices kan være en væsentlig informationskilde, bør medarbejderne have et stærkt password på de mobile devices. At sikre en løbende håndtering af jeres itsikkerhedsarbejde Sikkerhedstjekket 2016 Arbejdet med jeres virksomheds it-sikkerhed er en løbende proces, fra forståelse af krav og behov i relation til jeres it-sikkerhedsniveau og til implementering af sikkerhedsforanstaltninger og opfølgning.

7 sikkerhedsarbejde Trusselbilledet ændrer sig konstant; derfor det er vigtigt, at I løbende forholder jer til, hvilke sikkerhedsforanstaltninger jeres virksomhed har brug for. God praktik er mindst én gang om året at revurdere jeres behov og krav til virksomhedens itsikkerhedsniveau.

8 6 KVALITETSSIKRING AF ÆNDRINGER I JERES IT-SYSTEMER Hvorfor er det vigtigt at have en proces for håndtering af ændringer i jeres it-systemer? It-systemer skal løbende ændres og opdateres. Når man udfører ændringer i it-systemer og software, sker det ofte, at man kommer til at lave sikkerhedshuller, hvis ikke ændringerne er nøje styret. Manglende styring af processen for håndtering af ændringer kan således føre til fejl i systemerne og dermed medføre, at medarbejderne ikke kan få adgang til det pågældende system i en kortere eller længere periode, at virksomheden kan miste data, og at genetableringsprocessen kan være lang og vanskelig. En proces for håndtering af ændringer i jeres itsystemer, it-programmer og it-produktionsapparat skal kvalitetssikre jer mod sådanne situationer. Anbefalinger til håndtering af ændringer i itsystemer I skal udarbejde retningslinjer for ændringer i jeres it-systemer både hvis I selv foretager ændringerne, eller hvis de bliver udført af jeres itleverandør. I skal sørge for at have den rigtige bemanding og evt. support fra jeres it-leverandør, når I foretager ændringerne. I skal stille krav til, hvordan jeres it-leverandør håndterer ændringerne i jeres systemer. Udarbejdelse af retningslinjer for ændringer i jeres it-systemer Hvis I selv håndterer ændringerne i jeres systemer, bør I have en ensartet, afstemt og evt. nedskrevet håndtering af, hvordan, hvornår og af hvem ændringerne skal foretages. Samme retningslinjer bør gælde for jeres it-leverandør. I skal overveje, hvilke elementer der er nødvendige ved implementering af en ændringen. Dette kan fx være: Kategorisering : Er det en mindre og ikke kompleks ændring eller en større opdatering?

9 Prioritering : Hvor meget haster ændringen, og er der forhold, som kræver, at den implementeres (fx lovgivning, der skal overholdes)? Implementeringsplan : Trinvis plan inkl. vurdering af tidsforbrug med de handlinger, som skal gennemføres i forbindelse med ændringen. Roll-back plan : Trinvis plan inkl. tidsforbrug for, hvordan den tidligere tilstand kan genetableres i tilfælde af, at ændringen mislykkes. Resultat af test : Hvis ændringen er testet, eksempelvis i et testmiljø, bør testresultaterne i tilfælde af gode erfaringer implementeres i processen. Sikring af rigtig bemanding ved ændringer i jeres it-systemer I bør beslutte og gerne skriftlig dokumentere, hvilken medarbejder der har ansvaret for ændringen, og om I har behov for andre støttende kompetencer undervejs i forløbet. I bør vurdere, om ændringen skal godkendes af en leder, og på hvilket niveau. Såfremt I selv foretager ændringerne, bør I vurdere, om der er behov for en permanent ordning eller en tilkaldeordning under/efter implementering af ændringen med jeres it-leverandør, hvilket bør defineres i jeres kontrakt med leverandøren. Hvis jeres it-leverandør varetager ændringer i jeres systemer, bør I stille krav til deres kvalitetssikring i henhold til proces og bemanding.

10 18 DATABEHANDLERAFTALE Hvorfor er det vigtigt at have en databehandleraftale? En databehandleraftale er en skriftlig aftale mellem jeres virksomhed og jeres it-driftsleverandør om opbevaring og behandling af jeres persondata. Når jeres virksomhed overlader opbevaring og behandling af personoplysninger til en anden virksomhed, er det et lovkrav i henhold til persondataloven, at der indgås en databehandleraftale. Persondataloven gælder både for offentlige og private virksomheder, foreninger og organisationer. Anbefalinger til databehandleraftaler Forstå og implementerer kravene til en databehandleraftale Overhold kravene i persondataloven. Forstå og implementer kravene til en databehandleraftale Databehandleraftalen skal være en skriftlig aftale mellem jeres virksomhed og jeres leverandør. Aftalen skal indeholde: Hvilke specifikke databehandlinger jeres leverandør foretager. Hvilke typer data, der er tale om, fx CPR-nr., helbredsoplysninger mv. De sikkerhedsforanstaltninger, jeres virksomhed og leverandøren tager for at hindre, at oplysningerne ikke bliver lækket eller hacket. Hvordan I følger op på, at sikkerhedsforanstaltningerne er tilstrækkelige og bliver overholdt. Krav om, at leverandøren straks skal underrette jer skriftligt ved enhver afvigelse fra instrukserne i aftalen. Sikkerhedstjekket 2016 Krav om, at medarbejderne hos jeres leverandør har tavshedspligt.

11 Jeres databehandleraftale er et vigtigt og lovpligtigt dokument. I bør derfor vurdere, om I selv kan udforme aftalegrundlaget, eller om I bør søge ekstern hjælp. Overhold kravene i Persondataloven Persondataloven deler personoplysninger op i tre typer, som er følsomme oplysninger, andre typer personoplysninger og almindelige personoplysninger. Se vejledning om håndtering af personoplysninger på Hvis jeres organisation indsamler, registrerer eller videreformidler personoplysninger, betegnes jeres virksomhed som dataansvarlig. Det er dermed jeres ansvar at definere, hvad formålet er med at indsamle, registrere, opbevare og dele de personoplysninger, som jeres virksomhed har, samt at definere, hvilke systemer der må benyttes til behandling af personoplysningerne under jeres ansvar. Ifølge persondataloven er det jeres virksomhed som dataansvarlig, der er ansvarlig for, at persondataloven overholdes. Hvis I benytter en ekstern it-driftsleverandør, betegnes de som databehandler. Databehandleren opbevarer og behandler oplysningerne på jeres vegne. Dvs. at en databehandler skal handle efter instruks fra jeres virksomhed. Det er derfor alene jeres virksomhed, som har ansvaret for, at oplysningerne opbevares og behandles korrekt. For at fastlægge jeres lovgivningsmæssige forpligtelser er det derfor vigtigt, at I afklarer, om I er dataansvarlige, og hvem der evt. er jeres databehandlere. I april 2016 blev den nye databeskyttelsesforordning (General Data Protection Regulation) vedtaget, som skal være implementeret den 25. maj Forordningen stiller yderligere krav til behandling af persondata. En måde at komme godt i gang med den nye databeskyttelsesforordning på er at overholde eksisterende persondatalovgivning.

12 Hvis du vil vide mere Datatilsynets hjemmeside hvornår er man henholdsvis dataansvarlig og databehandler?: Datatilsynets hjemmeside krav om skriftlig kontrakt med databehandlere: 1

Databehandleraftale vedrørende brug af. WinPLC og relaterede services. Version 1.0 d. 1. november Parterne. Kundenr.:

Databehandleraftale vedrørende brug af. WinPLC og relaterede services. Version 1.0 d. 1. november Parterne. Kundenr.: Databehandleraftale vedrørende brug af WinPLC og relaterede services Version 1.0 d. 1. november 2015 Parterne Kundenr.: Klinikkens navn og adresse (evt. stempel) (herefter den Dataansvarlige) og (herefter

Læs mere

Agenda. Introduktion: Rasmus & CyberPilot. Eksempler fra det virkelig verden. Persondataforordningen & IT-sikkerhed (hint: ISO27001)

Agenda. Introduktion: Rasmus & CyberPilot. Eksempler fra det virkelig verden. Persondataforordningen & IT-sikkerhed (hint: ISO27001) IT-sikkerhed med Agenda Introduktion: Rasmus & CyberPilot Eksempler fra det virkelig verden Persondataforordningen & IT-sikkerhed (hint: ISO27001) Risikovurdering som værktøj til at vælge tiltag Tiltag

Læs mere

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE BILAG 5 DATABEHANDLERAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formål og omfang... 5 2. Databehandlers opgave... 5 3. Instruks... 5 4. Brug af ekstern Databehandler eller underleverandør... 5 5. Behandling i udlandet...

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Regioner og kommuner (herefter Dataansvarlig ) og Databehandler Dansk Telemedicin A/S Robert Jacobsens Vej 68 2300 København S CVR.nr.:

Læs mere

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale

Kontraktbilag 7: Databehandleraftale Kontraktbilag 7: Databehandleraftale DATABEHANDLERAFTALE Mellem parterne: Den dataansvarlige myndighed Region Syddanmark Damhaven 12 CVR.nr.: 29190909 (herefter Dataansvarlig ) og Databehandler Leverandør

Læs mere

3. Generelt a) Databehandlerens behandling af data sker alene efter dokumenteret instruks fra den dataansvarlige og alene til det aftalte formål.

3. Generelt a) Databehandlerens behandling af data sker alene efter dokumenteret instruks fra den dataansvarlige og alene til det aftalte formål. Databehandleraftale Mellem Landbrugsstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V CVR-nr: 20814616 (som dataansvarlig) og [Databehandler] [Adresse] [Postnummer og by] CVR-nr: [xxxx] (som databehandler) Om behandling

Læs mere

IT- og informationssikkerheds- politik (GDPR) For. Kontrapunkt Group

IT- og informationssikkerheds- politik (GDPR) For. Kontrapunkt Group IT- og informationssikkerheds- politik (GDPR) For Kontrapunkt Group Versionshistorik Version Beskrivelse Dato Udarbejdet af V. 0.1 Initiel draft 26 Oktober 2018 Kontrapunkt Group V.0.2 1. Edition 13. November

Læs mere

Persondata politik for GHP Gildhøj Privathospital

Persondata politik for GHP Gildhøj Privathospital Persondata politik for GHP Gildhøj Privathospital Baggrund for persondatapolitikken Denne persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE Side 1/9 Aftale om databehandling mellem Kunden og Leverandøren Side 2/9 Vejledning: [Dette bilag kan ikke ændres af tilbudsgiver. Bilaget udgør således i sin helhed et mindstekrav

Læs mere

Databehandlingsvilkår - vilkår for behandling af personoplysninger på vegne af en dataansvarlig kunde

Databehandlingsvilkår - vilkår for behandling af personoplysninger på vegne af en dataansvarlig kunde Databehandlingsvilkår - vilkår for behandling af personoplysninger på vegne af en dataansvarlig kunde 1. Gyldighed 1.1 Dette dokument, benævnt Databehandlingsvilkår, beskriver de vilkår Damgaard-Jensen

Læs mere

NY PERSONDATALOV. - til dig i afdelingsbestyrelsen

NY PERSONDATALOV. - til dig i afdelingsbestyrelsen NY PERSONDATALOV - til dig i afdelingsbestyrelsen Den 25. maj 2018 blev den danske persondatalov og sikkerhedsbekendtgørelsen erstattet af EU's nye databeskyttelsesforordning (GDPR). Dette betyder nye

Læs mere

Persondataforordningen Data Protection Officer. Advokat, Marie Albæk Jacobsen

Persondataforordningen Data Protection Officer. Advokat, Marie Albæk Jacobsen Persondataforordningen Data Protection Officer Advokat, Marie Albæk Jacobsen 2 Data Protection Officer - DPO Data Protection Officer (DPO) Databeskyttelsesrådgiver Ny bestemmelse - har ikke tidligere været

Læs mere

Persondatapolitikken er godkendt på Nykøbing Katedralskoles bestyrelsesmøde den [bliver taget op på bestyrelsesmøde i september 2018].

Persondatapolitikken er godkendt på Nykøbing Katedralskoles bestyrelsesmøde den [bliver taget op på bestyrelsesmøde i september 2018]. Baggrund for persondatapolitikken Nykøbing Katedralskoles persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016 om beskyttelse

Læs mere

Overblik i forbindelse med den nye Persondataforordning Skema til dokumentation

Overblik i forbindelse med den nye Persondataforordning Skema til dokumentation Overblik i forbindelse med den nye Persondataforordning Skema til dokumentation Navn og adresse på organisationen/foreningen: Ansvarlig for databeskyttelse i foreningen: Spørgsmål Eksempler Risikoanalyse

Læs mere

Persondatapolitik for Tørring Gymnasium 2018

Persondatapolitik for Tørring Gymnasium 2018 Persondatapolitik for Tørring Gymnasium 2018 Baggrund for persondatapolitikken Tørring Gymnasiums persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

Fællesregional Informationssikkerhedspolitik

Fællesregional Informationssikkerhedspolitik 24. Januar 2018 Side 1/5 Fællesregional Informationssikkerhedspolitik Indhold 1. Formål... 1 2. Organisation... 3 3. Gyldighedsområde... 4 4. Målsætninger... 4 5. Godkendelse... 5 1. Formål Den Fællesregionale

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK ekstern persondatapolitik til hjemmesiden

PERSONDATAPOLITIK ekstern persondatapolitik til hjemmesiden PERSONDATAPOLITIK ekstern persondatapolitik til hjemmesiden Persondataansvar hos Inter Terminals Danmark koncernen Vi tager beskyttelse af dine persondata alvorligt Inter Terminals Danmark koncernen (herefter

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR. nr.: (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg CVR. nr.: 29 18 96 41 (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren

Læs mere

Den Dataansvarlige og Databehandleren benævnes herefter samlet "Parter" og hver for sig "Part".

Den Dataansvarlige og Databehandleren benævnes herefter samlet Parter og hver for sig Part. DATABEHANDLERAFTALE mellem KUNDEN (som defineret i punkt 2 nedenfor) (den "Dataansvarlige") og TECHEM DANMARK A/S CVR-nr. 29 41 69 82 Trindsøvej 7 A-B 8000 Aarhus C ("Databehandleren") Den Dataansvarlige

Læs mere

Persondatapolitik Vordingborg Gymnasium & HF

Persondatapolitik Vordingborg Gymnasium & HF Persondatapolitik Vordingborg Gymnasium & HF Indholdsfortegnelse Indhold Baggrund for persondatapolitikken... 3 Formål... 3 Definitioner... 3 Ansvarsfordeling... 4 Ansvarlighed... 4 Lovlighed, rimelighed

Læs mere

Overordnet organisering af personoplysninger

Overordnet organisering af personoplysninger Databeskyttelsespolitik for Hertha Bofællesskaber & Værksteder Overordnet organisering af personoplysninger Hertha Bofællesskaber & Værksteder ønsker som hovedregel, at anvende digitale databehandlingssystemer

Læs mere

Den registrerede er den fysiske person, som personoplysningerne vedrører, fx medarbejdere, elever, leverandører, samarbejdspartnere og andre.

Den registrerede er den fysiske person, som personoplysningerne vedrører, fx medarbejdere, elever, leverandører, samarbejdspartnere og andre. Ansvarsfordeling Anvendelsesområde Retningslinje om ansvarsfordeling er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016 om beskyttelse

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem: Kunden (herefter Den Dataansvarlige ) atriumweb A/S (herefter Databehandleren ) CVR-nr Dalsagervej Egå

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem: Kunden (herefter Den Dataansvarlige ) atriumweb A/S (herefter Databehandleren ) CVR-nr Dalsagervej Egå DATABEHANDLERAFTALE - pr. den 23/05/2018 Mellem: Kunden (herefter Den Dataansvarlige ) og atriumweb A/S (herefter Databehandleren ) CVR-nr. 33957300 Dalsagervej 25 8250 Egå 1. Baggrund og formål 1.1. Parterne

Læs mere

Persondatapolitik for Aabenraa Statsskole

Persondatapolitik for Aabenraa Statsskole Persondatapolitik for Aabenraa Statsskole Baggrund for persondatapolitikken s persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af

Læs mere

Overordnet organisering af personoplysninger

Overordnet organisering af personoplysninger Databeskyttelsespolitik for Friskolen og Idrætsefterskolen UBBY Overordnet organisering af personoplysninger Friskolen og Idrætsefterskolen UBBY ønsker som hovedregel, at anvende digitale databehandlingssystemer

Læs mere

Databehandleraftale. Mellem. Webdomain CVR (herefter "Databehandleren")

Databehandleraftale. Mellem. Webdomain CVR (herefter Databehandleren) Databehandleraftale Mellem Webdomain CVR 21548995 (herefter "Databehandleren") og CVR 39708914 flex-job.dk IVS Kundenummer 171742 (herefter den "Dataansvarlige") er der indgået nedenstående databehandleraftale

Læs mere

Persondatapolitikken er godkendt på Horsens HF & VUCs bestyrelsesmøde den 14. juni 2018.

Persondatapolitikken er godkendt på Horsens HF & VUCs bestyrelsesmøde den 14. juni 2018. Persondatapolitik for Horsens HF & VUC Baggrund for persondatapolitikken Horsens HF & VUCs persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

MedComs informationssikkerhedspolitik. Version 2.2

MedComs informationssikkerhedspolitik. Version 2.2 MedComs informationssikkerhedspolitik Version 2.2 Revisions Historik Version Forfatter Dato Bemærkning 2.2 20.02.17 MedComs Informationssikkerhedspolitik Side 2 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING...

Læs mere

Politikken beskrivelser hvordan vi behandler persondata om vores medlemmer og netværk.

Politikken beskrivelser hvordan vi behandler persondata om vores medlemmer og netværk. Vi tager beskyttelse af dine persondata alvorligt Business Lolland-Falster er en erhvervsorganisation med et lokalt, regionalt, nationalt og internationalt netværk. Business Lolland-Falster er ansvarlig

Læs mere

Tjekliste til databehandleraftaler

Tjekliste til databehandleraftaler Tjekliste til databehandleraftaler Bruun & Hjejle har i november 2017 udarbejdet denne tjekliste til brug for gennemgang af databehandleraftaler modtaget fra samarbejdspartnere. Tjeklistens pkt. 1 indeholder

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. [Dataansvarlig: F.eks. Hansen Håndværk ApS] [Adresse] ( Selskabet )

DATABEHANDLERAFTALE. [Dataansvarlig: F.eks. Hansen Håndværk ApS] [Adresse] ( Selskabet ) Skau Reipurth & Partnere Advokatpartnerselskab DATABEHANDLERAFTALE Indgået mellem [Dataansvarlig: F.eks. Hansen Håndværk ApS] [Adresse] ( Selskabet ) og [Databehandleren: F.eks. en lønbehandler] [Adresse]

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK ekstern persondatapolitik til hjemmesiden

PERSONDATAPOLITIK ekstern persondatapolitik til hjemmesiden PERSONDATAPOLITIK ekstern persondatapolitik til hjemmesiden Persondataansvar hos Inter Terminals Danmark koncernen Vi tager beskyttelse af dine persondata alvorligt Inter Terminals Danmark koncernen har

Læs mere

IT-sikkerhedspolitik. for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

IT-sikkerhedspolitik. for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg IT-sikkerhedspolitik for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Indhold IT-sikkerhedspolitik... 2 Formål... 2 Grundprincipper for sikkerhedsarbejdet... 2 Funktionsadskillelse og adgangsstyring... 2 Sikkerhedsforanstaltninger...

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a

DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a DATABEHANDLERAFTALE Version 1.1a Mellem Institutionens navn Institutions nr. Adresse Kommune Institutions CVR. nr. og WEBTJENESTEN LÆRIT.DK ApS Ellehammersvej 93 7500 Holstebro CVR: 35862056 (herefter

Læs mere

Tønder Kommune BILAG 10

Tønder Kommune BILAG 10 Tønder Kommune BILAG 10 Databehandleraftale mellem Tønder kommuner og Leverandør Side 1/14 DATABEHANDLERAFTALE Mellem Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder CVR. nr.: 29189781 (herefter Kommunen )

Læs mere

Formålet med persondatapolitikken er at fastlægge rammerne for behandling af personoplysninger på Ribe Katedralskole.

Formålet med persondatapolitikken er at fastlægge rammerne for behandling af personoplysninger på Ribe Katedralskole. Baggrund for persondatapolitikken Ribe Katedralskoles persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016 om beskyttelse

Læs mere

Retningslinje om dataansvarlig/databehandler

Retningslinje om dataansvarlig/databehandler N. Zahles Skole Nørre Voldgade 5 1358 København K Danmark Retningslinje om dataansvarlig/databehandler t: + 45 33 69 79 00 e: kontakt@zahles.dk Anvendelsesområde Retningslinje om ansvarsfordeling er udarbejdet

Læs mere

Databehandleraftale e-studio.dk Side 1 af 6

Databehandleraftale e-studio.dk Side 1 af 6 DATABEHANDLERAFTALE Mellem (herefter benævnt Den dataansvarlige ) Og e-studio ApS Albanivej 74 5792 Årslev CVR. nr.: 37074640 (herefter benævnt Databehandleren ) er der indgået nedenstående databehandleraftale

Læs mere

Kontaktoplysninger LiebhaverSkovfogeden er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

Kontaktoplysninger LiebhaverSkovfogeden er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen. Persondatapolitik Vi tager din databeskyttelse alvorligt Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan vi behandler dine data. Kontaktoplysninger

Læs mere

Persondatapolitik. for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Persondatapolitik. for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Persondatapolitik for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Indhold Baggrund for persondatapolitikken... 2 Formål... 2 Definitioner... 2 Ansvarsfordeling... 3 Øverste ledelse (bestyrelsen)... 3 Daglig ledelse

Læs mere

Persondatapolitik. Formålet med persondatapolitikken er at fastlægge rammerne for behandling af personoplysninger på Kolding Gymnasium.

Persondatapolitik. Formålet med persondatapolitikken er at fastlægge rammerne for behandling af personoplysninger på Kolding Gymnasium. Baggrund for persondatapolitikken Kolding Gymnasiums persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016 om beskyttelse

Læs mere

Retningslinje om ansvarsfordeling - dataansvarlig vs. databehandler

Retningslinje om ansvarsfordeling - dataansvarlig vs. databehandler Retningslinje om ansvarsfordeling - dataansvarlig vs. databehandler Anvendelsesområde Retningslinje om ansvarsfordeling er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

Persondatapolitikken er godkendt på Horsens Statsskoles bestyrelsesmøde den XX.

Persondatapolitikken er godkendt på Horsens Statsskoles bestyrelsesmøde den XX. Persondatapolitik for Horsens Statsskole Baggrund for persondatapolitikken Horsens Statsskoles persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

Vilkår og privatlivspolitik

Vilkår og privatlivspolitik Vilkår og privatlivspolitik 1. Ansvar Beskyttelse af dine persondata har vores højeste prioritet, uanset om disse data handler om dig, dine transaktioner, dine produkter eller dine serviceydelser. Vi behandler

Læs mere

Persondataforordningen...den nye erklæringsstandard

Persondataforordningen...den nye erklæringsstandard www.pwc.dk Persondataforordningen...den nye erklæringsstandard September 2017 Revision. Skat. Rådgivning. Personsdataforordningen igen. Udkast til erklæring i høring hos revisorer, advokater, databehandlere,

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Furesø Kommune Stiager Værløse CVR. nr.: (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. Furesø Kommune Stiager Værløse CVR. nr.: (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem Furesø Kommune Stiager 2 3500 Værløse CVR. nr.: 29188327 (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren ) er der

Læs mere

Persondatapolitikken er godkendt på VUC Roskildes bestyrelsesmøde den 7 juni 2018.

Persondatapolitikken er godkendt på VUC Roskildes bestyrelsesmøde den 7 juni 2018. Persondatapolitik Baggrund for persondatapolitikken VUC Roskildes persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016

Læs mere

Databehandleraftale. vedr. brug af WebReq (WBRQ) Version 1.2 af d. 23. maj Dansk Medicinsk Data Distribution A/S

Databehandleraftale. vedr. brug af WebReq (WBRQ) Version 1.2 af d. 23. maj Dansk Medicinsk Data Distribution A/S Databehandleraftale vedr. brug af WebReq (WBRQ) Version 1.2 af d. 23. maj 2018 Storhaven 12 / 7100 Vejle / +45 7879 7575 / www.dmdd.dk INDHOLD 1. BAGGRUND FOR DATABEHANDLERAFTALEN... 3 2. FORPLIGTELSER

Læs mere

Status for ændringer. Informationssikkerhedspolitik for Region Hovedstaden. Version 1.2

Status for ændringer. Informationssikkerhedspolitik for Region Hovedstaden. Version 1.2 Status for ændringer Version Dato Navn Bemærkning 1.0 24-04-2007 Vedtaget i Regionsrådet 1.1 13-02-2012 IMT-Informationssikkerhed Tilpasning af terminologi 1.2 15-10-2012 IMT-Informationssikkerhed Rettelse

Læs mere

BAGGRUND FOR PERSONDATAPOLITIKKEN... 2 FORMÅL... 2 DEFINITIONER... 2 ANSVARSFORDELING... 3 ANSVARLIGHED...4

BAGGRUND FOR PERSONDATAPOLITIKKEN... 2 FORMÅL... 2 DEFINITIONER... 2 ANSVARSFORDELING... 3 ANSVARLIGHED...4 Persondatapolitik Skanderborg Gymnasium Indholdsfortegnelse BAGGRUND FOR PERSONDATAPOLITIKKEN... 2 FORMÅL... 2 DEFINITIONER... 2 ANSVARSFORDELING... 3 ANSVARLIGHED...4 LOVLIGHED, RIMELIGHED OG GENNEMSIGTIGHED...4

Læs mere

Persondatapolitik på Gentofte Studenterkursus

Persondatapolitik på Gentofte Studenterkursus Persondatapolitik på Gentofte Studenterkursus Baggrund for persondatapolitikken Gentofte Studenterkursus persondatapolitik er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets

Læs mere

! Databehandleraftale

! Databehandleraftale ! Databehandleraftale Indledning 1.1. Denne aftale vedrørende behandling af personoplysninger ( Databehandleraftalen ) regulerer Pensopay APS CVR-nr. 36410876 (databehandleren) og Kunden (den Dataansvarlige

Læs mere

Databehandlervilkår. 1: Baggrund, formål og definitioner

Databehandlervilkår. 1: Baggrund, formål og definitioner Databehandlervilkår 1: Baggrund, formål og definitioner 1.1 Denne databehandleraftale (herefter kaldet Databehandleraftalen ) vedrører de af den Dataansvarlige indkøbte løsninger og ydelser, hvor behandling

Læs mere

Bilag 1 Databehandlerinstruks

Bilag 1 Databehandlerinstruks Bilag 1 Databehandlerinstruks 1 1. Databehandlerens ansvar Databehandling omfattet af Databehandleraftalen skal ske i overensstemmelse med denne instruks. 2. Generelt 2.1 Databehandleren skal som minimum

Læs mere

Bilag 8. Retningslinje om brud på persondatasikkerheden. Anvendelsesområde. Formål. Definitioner

Bilag 8. Retningslinje om brud på persondatasikkerheden. Anvendelsesområde. Formål. Definitioner Bilag 8 Retningslinje om brud på persondatasikkerheden Anvendelsesområde Retningslinje om brud på persondatasikkerheden er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

Bilag 7. Retningslinje om behandlingssikkerhed. Anvendelsesområde. Formål. Definitioner

Bilag 7. Retningslinje om behandlingssikkerhed. Anvendelsesområde. Formål. Definitioner Bilag 7 Retningslinje om behandlingssikkerhed Anvendelsesområde Retningslinje om behandlingssikkerhed er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679

Læs mere

Databehandleraftale. (De Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under ét Parterne )

Databehandleraftale. (De Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under ét Parterne ) Databehandleraftale XXXXXXX (herefter De dataansvarlige ) og XXXXXX (herefter Databehandleren ) (De Dataansvarlige og Databehandleren i det følgende hver for sig benævnt Part og under ét Parterne ) har

Læs mere

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD INDHOLD INDHOLD... 1 1. Baggrund... 2 2. Definitioner... 2 3. Behandling af personoplysninger... 3 4. Behandlinger uden instruks... 3 5. Sikkerhedsforanstaltninger... 3 6. Underdatabehandling... 4 7. Overførsel

Læs mere

Politik for behandling af oplysninger

Politik for behandling af oplysninger Politik for behandling af oplysninger PERSONDATALOVEN Indledning Denne politik beskriver, hvordan vi beskytter persondata, og skal sikre, at medarbejderne har kendskab til de regler, der gælder for brug

Læs mere

AFTALE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER. Mellem. [X] [Adresse] [Postnr. + By] CVR. nr.: [xxxxxxxx] (herefter Leverandøren )

AFTALE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER. Mellem. [X] [Adresse] [Postnr. + By] CVR. nr.: [xxxxxxxx] (herefter Leverandøren ) AFTALE OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER Mellem [X] [Adresse] [Postnr. + By] CVR. nr.: [xxxxxxxx] (herefter Leverandøren ) og Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg CVR-nr.: 29943176 (herefter Midttrafik

Læs mere

Programbeskrivelse. 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning. 1. Formål og baggrund. August 2016

Programbeskrivelse. 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning. 1. Formål og baggrund. August 2016 Programbeskrivelse 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning 1. Formål og baggrund Afhængigheden af digitale løsninger vokser, og udfordringerne med at fastholde et acceptabelt

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. [XXXX] Kommune [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen )

DATABEHANDLERAFTALE. Mellem. [XXXX] Kommune [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen ) DATABEHANDLERAFTALE Mellem [XXXX] Kommune [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Kommunen ) og [Leverandørens navn] [adresse] [postnr. og by] CVR. nr.: [XXXX] (herefter Leverandøren ) er

Læs mere

Databeskyttelsespolitik for DSI Midgård

Databeskyttelsespolitik for DSI Midgård Databeskyttelsespolitik for DSI Midgård Overordnet organisering af personoplysninger DSI Midgård ønsker som hovedregel at anvende databehandlersystemer og opbevaring af personoplysninger hos eksterne leverandører,

Læs mere

Privatlivspolitik for Molis ApS

Privatlivspolitik for Molis ApS Privatlivspolitik for Molis ApS Indholdsfortegnelse KONTAKTOPLYSNINGER... 2 DATAANSVAR VI TAGER DIN DATABESKYTTELSE ALVORLIGT... 2 VI SIKRER FAIR OG TRANSPARENT DATABEHANDLING... 2 BEHANDLING AF PERSONDATA...

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE Bilag til handelsaftale mellem Shopstart ApS (Databehandleren) og køber af webhotel tjeneste (Dataansvarlig)

DATABEHANDLERAFTALE Bilag til handelsaftale mellem Shopstart ApS (Databehandleren) og køber af webhotel tjeneste (Dataansvarlig) DATABEHANDLERAFTALE Bilag til handelsaftale mellem Shopstart ApS (Databehandleren) og køber af webhotel tjeneste (Dataansvarlig) (Den Dataansvarlige og Databehandleren kaldes tilsammen Parterne og hver

Læs mere

(Dataansvarlig og Databehandler herefter under et benævnt Parterne og enkeltvis Part )

(Dataansvarlig og Databehandler herefter under et benævnt Parterne og enkeltvis Part ) Databehandleraftale 1 Mellem: Firma: Cvr-nr.: Adresse: Postnr. ( Dataansvarlig ) By: Og: MedCom Cvr-nr.: 26919991 Forskerparken 10 5230 Odense M ( Databehandler ) (Dataansvarlig og Databehandler herefter

Læs mere

J U H L - S Ø R E N S E N

J U H L - S Ø R E N S E N Persondatapolitik Juhl-Sørensen A/S Et af Juhl-Sørensen A/S overordnede mål er, at opretholde det højeste niveau af sikkerhed for kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere. Dette gør sig også gældende,

Læs mere

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren )

Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK ( Leverandøren ) DATABEHANDLERAFTALEN Databehandleraftale ( Aftalen ) mellem: Jeres virksomhed ( Kunden ); og Digital-servicebook.com, Vordingborgvej 79, 4700 Næstved DK-36726350 ( Leverandøren ) A: OMFANG A.1 Databehandleraftale

Læs mere

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig )

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Steuermann ApS Flæsketorvet 68 1711 København V CVR. nr. 35809422 (i det følgende betegnet Databehandler ) (herefter samlet

Læs mere

SOPHIAGÅRD ELMEHØJEN

SOPHIAGÅRD ELMEHØJEN Databeskyttelsespolitik for Sophiagård Elmehøjen Overordnet organisering af personoplysninger Sophiagård Elmehøjen ønsker som hovedregel at anvende databehandlersystemer og opbevaring af personoplysninger

Læs mere

Formål. Definitioner. ø Retningslinjer om brud på datasikkerheden Anvendelsesområde

Formål. Definitioner. ø Retningslinjer om brud på datasikkerheden Anvendelsesområde ø Retningslinjer om brud på datasikkerheden Anvendelsesområde Retningslinje om brud på persondatasikkerheden er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

Retningslinje om risikovurdering

Retningslinje om risikovurdering Retningslinje om risikovurdering Indhold Retningslinje om risikovurdering... 1 Anvendelsesområde... 2 Formål... 2 Definitioner... 2 Hvad er en risikovurdering?... 3 Hvordan gør vi?... 4 Hvordan håndterer

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE Databehandleren skal overholde Persondataloven og Persondataforordningen, samt heraf afledt national lovgivning.

DATABEHANDLERAFTALE Databehandleren skal overholde Persondataloven og Persondataforordningen, samt heraf afledt national lovgivning. DATABEHANDLERAFTALE Opdateret 24. maj 2018 Virksomhedsnavn: Virksomhedens adresse: Postnummer og by: Virksomhedens CVR nr.: (herefter benævnt Dataansvarlig ) og SpotOn Marketing ApS Ryesgade 106A, 4. th.

Læs mere

Kontraktbilag 3. Databehandleraftale

Kontraktbilag 3. Databehandleraftale Kontraktbilag 3 Databehandleraftale 1. DATABEHANDLERAFTALENS OMFANG OG FORMÅL Formålet med behandlingen af personoplysninger er overordnet set at drive en iværksætterpilotordning som nærmere fastlagt i

Læs mere

DATABESKYTTELSESPOLITIK

DATABESKYTTELSESPOLITIK DATABESKYTTELSESPOLITIK for Opholdsstedet Bustrup Opholdsstedet Udsigten Opholdsstedet Jupiter Dagskolen Bustrup 1. Overordnet håndtering af personoplysninger Bustrup benytter både eksterne løsninger såvel

Læs mere

Databehandlingsaftale

Databehandlingsaftale Databehandlingsaftale Dataansvarlig: Kunde lokaliseret inden for EU (den dataansvarlige ) og Databehandler: Europæisk repræsentant Virksomhed: ONE.COM (B-one FZ-LLC) One.com A/S Reg.nr. Reg.nr. 19.958

Læs mere

Digitaliseringsstyrelsens konference 1. marts 2018

Digitaliseringsstyrelsens konference 1. marts 2018 www.pwc.dk Leverandørstyring Digitaliseringsstyrelsens konference 1. marts 2018 Revision. Skat. Rådgivning. Overordnet agenda Introduktion af oplægsholder og workshopholder Oplæg Workshop Afrunding 2 3

Læs mere

Fællesregional Informationssikkerhedspolitik

Fællesregional Informationssikkerhedspolitik Udbud nr. 2016/S 199-358626 EU-udbud af Cisco UCC i Region Syddanmark Underbilag 13.1 - Fællesregional Informationssikkerhedspolitik Underbilag 13.1 Fællesregional Informationssikkerhedspolitik Side 1/6

Læs mere

Generel Databehandleraftale for administrationer under Naver Ejendomsadministration ApS

Generel Databehandleraftale for administrationer under Naver Ejendomsadministration ApS Generel Databehandleraftale for administrationer under Naver Ejendomsadministration ApS I forbindelse med de nationale databeskyttelsesregler for personoplysninger samt Europa- Parlamentets og Europarådets

Læs mere

(hver for sig kaldet en "Part" og samlet "Parterne")

(hver for sig kaldet en Part og samlet Parterne) Databehandleraftale Mellem CVR-nr.: og Brunata A/S CVR-nr. 22166514 Vesterlundvej 14 2730 Herlev Danmark ("Brunata" eller Databehandleren ) (hver for sig kaldet en "Part" og samlet "Parterne") er indgået

Læs mere

Brud på datasikkerheden

Brud på datasikkerheden Brud på datasikkerheden Anvendelsesområde Retningslinje om brud på persondatasikkerheden er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april

Læs mere

Aftale omkring behandling af persondata.

Aftale omkring behandling af persondata. Databehandleraftale Aftale omkring behandling af persondata. Aftalen Denne databehandleraftale er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig) og ApS (Databehandler), og er gældende

Læs mere

Procedure for tilsyn af databehandleraftale

Procedure for tilsyn af databehandleraftale IT Projekt og Udviklingsafdeling Dato:7.2.2017 Procedure for tilsyn af databehandleraftale Reference til Retningslinjer for Informationssikkerhed: Afsnit 14.5 (Databehandleraftaler). Ved ibrugtagning af

Læs mere

Databeskyttelsespolitik

Databeskyttelsespolitik Databeskyttelsespolitik Overordnet organisering af personoplysninger Den Miljøterapeutiske Organisation herunder Dagbehandlingsstilbuddet Hjembækskolen (herefter tilsammen benævnt som Den Miljøterapeutiske

Læs mere

Databehandleraftale mellem. Heyloyalty ApS Jens Baggesens Vej Aarhus N Cvr: (i det følgende HL eller databehandleren)

Databehandleraftale mellem. Heyloyalty ApS Jens Baggesens Vej Aarhus N Cvr: (i det følgende HL eller databehandleren) Databehandleraftale mellem Heyloyalty ApS Jens Baggesens Vej 47 8200 Aarhus N Cvr: 29394458 (i det følgende HL eller databehandleren) og Kunden (i det følgende kunden eller dataansvarlig) [1/5] 1. Baggrund

Læs mere

Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning

Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning Programbeskrivelse - øget sikkerhed og implementering af sikkerhedsreglerne i EU's databeskyttelsesforordning Formål og baggrund Afhængigheden af digitale løsninger vokser, og udfordringerne med at fastholde

Læs mere

VEJLEDNING. om specialklubbernes håndtering af medlemmernes personoplysninger

VEJLEDNING. om specialklubbernes håndtering af medlemmernes personoplysninger VEJLEDNING om specialklubbernes håndtering af medlemmernes personoplysninger 1. udgave, marts 2018 INDHOLD Databeskyttelsesforordningen... 3 Hvad er personoplysninger?... 4 Specialklubben er dataansvarlig...

Læs mere

Dragør Kommune Borgmestersekretariat, IT og Personale Marts

Dragør Kommune Borgmestersekretariat, IT og Personale Marts Bilag 5 Databehandleraftale 1. Overholdelse af gældende regler og forskrifter Databehandleren overholder de til enhver tid gældende regler og forskrifter for behandling af personoplysninger under Kontrakten,

Læs mere

Ballerup Kommune Politik for databeskyttelse

Ballerup Kommune Politik for databeskyttelse BALLERUP KOMMUNE Dato: 31. maj 2018 Ballerup Kommune Politik for databeskyttelse 85.15.00-P30-1-18 Politik for databeskyttelse i Ballerup Kommune Denne databeskyttelsespolitik er den overordnede ramme

Læs mere

Ekstern Persondatapolitik - Sankt Lukas Stiftelsen

Ekstern Persondatapolitik - Sankt Lukas Stiftelsen EKSTERN PERSONDATAPOLITIK for Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen 1 Generelt 1.1 Denne persondatapolitik er gældende for samtlige de oplysninger, som Stiftelsen modtager og/eller indsamler om dig, det

Læs mere

Kontaktoplysninger FysioDanmark Holstebro er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

Kontaktoplysninger FysioDanmark Holstebro er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen. Nærværende privatlivspolitik kan genfindes på firmaets hjemmeside www.fysio7500.dk, ligesom der fremsendes en persondatameddelelse til kunder og tredjemand. Vi tager din databeskyttelse alvorligt Vi behandler

Læs mere

Privatlivspolitik for medarbejdere

Privatlivspolitik for medarbejdere UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Privatlivspolitik for medarbejdere Retningslinjer for registrering, håndtering og anvendelse af data om medarbejdere hos UCL Vedtaget på HSU den 16. november 2015 Indhold 1.

Læs mere

Retningslinje om fortegnelser over behandlingsaktiviteter

Retningslinje om fortegnelser over behandlingsaktiviteter Bilag 4 Retningslinje om fortegnelser over behandlingsaktiviteter Anvendelsesområde Retningslinje om fortegnelser over behandlingsaktiviteter er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa-Parlamentets

Læs mere

Retningslinjer om brud på persondatasikkerheden

Retningslinjer om brud på persondatasikkerheden Retningslinjer om brud på persondatasikkerheden Anvendelsesområde Retningslinje om brud på persondatasikkerheden er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

Generelt om persondata og EU s persondataforordning

Generelt om persondata og EU s persondataforordning SSV-Udvikling aps 2017 1 Generelt om persondata og EU s persondataforordning Persondata er i Danmark allerede beskyttet af Persondataloven. Her stilles strenge krav til omgangen med persondata, og disse

Læs mere

BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 529 af 02/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 20. juni 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for It og Læring, j.nr. 18/13045 Senere ændringer til

Læs mere

N. Zahles Skole Persondatapolitik

N. Zahles Skole Persondatapolitik N. Zahles Skole Persondatapolitik Indholdsfortegnelse Side 1. Baggrund for persondatapolitikken 3 2. Formål med persondatapolitikken 3 3. Definitioner 3 4. Ansvarsfordeling 4 5. Ansvarlighed 5 6. Lovlighed,

Læs mere