Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Særslev, Ejlby og Melby Sogne"

Transkript

1 Særslev, Ejlby og Melby Sogne September - november årgang nr. 4 Bryllupstæppet er kommet frem i dagens lys I sidste nummer af kirkebladet var der billeder fra den festlige genåbning af Særslev Kirke, Palmesøndag d. 25. marts. Det var dejligt at få kirken tilbage i brug, efter at den havde været lukket i 14 måneder. Lige si - den er kirken blevet godt brugt til gudstjenester og kirkelige handlinger både i glæde og sorg. I forbindelse med renoveringen af kirken blev der ryddet op i alle hjørner og kroge og flere smukke ting kom frem i dagens lys. I påsken 2017 tog vi en fin hvid og gylden messehagel i brug ved højmesser med nadver. I denne sommer kom så tu - ren til bryllupstæppet, som også har været gemt hen en tid. Dette billede er taget i forbindelse med et af sommerens bryllupper i Særslev Kirke. Som man kan se, er det et stort tæppe og tænk engang: Det hele er ét stort broderi. Så vidt jeg kan se, er bryllupstæppet broderet i uldgarn med korssting sikke et arbejde! Jeg har forsøgt og også opgivet at regne ud, hvor man - ge korssting der er det er virkelig mange! Indtil videre har alle vordende brudepar sagt ja tak til at få tæppet lagt frem på deres store dag og brudepar og gæster har glædet sig over det smukke tæppe. Ja, og så er vi personale og menighedsråd jo altså nysgerrige og interesserede i at vide, om nogen kender til bryllupstæppets historie? Hvem, der har broderet tæppet og hvornår det blev lavet og taget i brug? Ring eller skriv gerne, hvis du ved noget. Forhåbentlig er der i sin tid blevet sagt en stor tak for de mange timers arbejde med nål og tråd og ellers skal takken lyde her: Tak for det smukke arbejde! Venlig hilsen Gunvor Sandvad Særslev Kirke og Kirkegård fra en tidligere og ikke så tør sommer!

2 Sommer med konsekvenser Du danske sommer jeg elsker dig skønt du så ofte har sveget mig. Disse linjer fra Thøger Larsens kendte sang har givet anledning til mange kommentarer hen over sommeren. Endelig fik vi en sommer, hvor solen og varmen fik overtaget over regnen, som sidste sommer satte sit sto - re præg på manges ferie. var det nødvendigt at vande for at få blomsterne i gang. Den brændende sol og de høje temperaturer var ikke blomsternes livret. Det er dog lykkedes i rimeligt omfang og med regnen her midt i august, er der håb om, at vi kan nyde dem, indtil de må vige pladsen i slutningen af oktober, hvor granpyntningen påbegyndes. Der skulle dog ikke gå lang tid, før vi kiggede på DMI s vejrudsigt med håb om lidt regn. Landmændene havde brug for regn til markafgrøderne og haveejerne havde brug for regn til roser, stauder og græsplæner. På vore tre kirkegårde var vi tidligt ude med vandslangen, efter at sommerblomsterne var plantet i starten af juni måned. 1-2 gange ugentlig Meget værre er det dog med vore buksbomhække i Ejlby og Melby. Buksbom har det generelt svært i tør re perioder og denne sommer har haft store konsekvenser. Værst ser det ud på Melby Kirkegård, hvor de i forvejen svækkede planter ikke ser ud til at klare den lange tørkeperio - de. På Ejlby Kirkegård er situationen lidt bedre, da en del af hækkene ligger i skygge og dermed ikke er så udsat for den brændende sol. Men også her må en del bukke under. Kirkegårde under udvikling Gennem de senere år har begravelsesmønstrene ændret sig. Det vil på sigt få betydning for vores kirkegår - de. De traditionelle gravsteder/familiegravsteder erstattes i højere grad af mindre urnegravsteder, plænegravsteder og nedsættelse i anonyme fællesgrave. Det får betydning for den traditionelle kirkegårdskultur og er en udvikling, som menighedsråd og kirkegårdsansatte i samarbejde skal rette fokus imod i de kommende år. I efteråret tages der de første initiativer til dette arbejde. Kirkegårdskonsulent i Bogense Provsti, Tommy Chris tensen, vil sammen med menighedsråd og graver påbegynde arbejdet med besigtigelse og udar - bejdelse af en udviklingsplan for i I øjeblikket går overvejelserne på, om der skal genplantes buksbom eller der skal plantes thuja. Et andet alternativ kunne også være taks, der er en af de hækplanter, der bedst kan klare lange tørkeperioder. Finn Toftegaard første omgang Melby Kirkegård. Vi håber at kunne fortælle mere om projektet i næste nummer af kirkebladet. Finn Toftegaard

3 Babysalmesang Næste hold med babysalmesang foregår onsdage kl fra 29. august til og med 10. oktober i Særslev Kirke. Babysalmesang er en god halv time med sange, rytmer, dans og fagter for babyer op til ca. 1 år og deres forældre. Bagefter er der formiddagskaffe/-te. Man er også velkommen, selvom man kun kan være med nogle af gangene. Nærmere information og tilmelding hos Gunvor Sandvad. Børnekirke Søndag d. 2. sept. og 25. nov. kl i Særslev Kirke Børnekirke er en halv time med kirke i børnehøjde: Sang og bevægelse, bibelhistorie og leg. Børnekirke er tilrettelagt for børn i alderen 1-10 år. Men alle er selvfølgelig velkomne! Koncert med Horne Mandskor Fredag d. 14. sept. kl i Særslev Kirke Horne Mandskor blev stiftet i 1845 og har i dag ca. 40 sangere. Koret synger flerstemmigt og et blandet repertoire fra klassisk kirkemusik til danske og engelske sange, opera og musical. Horne Mandskor giver både koncerter i kirker og ved private fester. Koret tager også på koncertrejser og har et særligt venskab med et norsk mandskor. Ved koncerten i Særslev kirke vil Horne Mandskor først synge en kirkelig afdeling, hvor publikum kan glæde sig til at høre bl.a. Panis An - gelicus og Den Hellige Stad. Så føl ger fællessange med nogle af de gode, gamle danske sensommer- og høstsange, så vi alle får rørt stemmerne. Siden følger en verdslig afdeling med bl.a. flere velkendte musi - cal-sange. Koncerten bliver i to afdelinger med en pause midtvejs, hvor der serveres kaffe/te og lidt til den søde tand i våbenhuset. Gratis adgang. Høstgudstjeneste og kirkegårdsvandring Søndag d. 23. sept. kl i Melby Kirke Høsten blev tidlig i år. Vi håber, den er kommet godt i hus. Vi samles til høstgudstjeneste og synger de go - de, gamle høst- og efterårssalmer og takker Gud for høsten. Melby Kirke bliver i dagens anledning smukt pyntet med sensommerblomster, frugt og korn. Kirkegårdsvandring kom og hør nogle hyggelige fortællinger Menighedsrådet vil gerne invitere alle interesserede til kirkegårdsvandring ved Melby Kirke efter høstgudstjenesten. Vi har fået Elsemarie Rasmussen og Mikael Eg Andersen, begge fra Melby, til at komme og fortælle om nogle af de søde, sjove, rare, betydningsfulde og - måske - specielle mennesker, der ligger begravet på kirkegården. Arrangementet begynder med, at vi byder ALLE, der har lyst at deltage, på et let traktement i eller uden for kirken ca. kl og forventer, at turen rundt starter ca. kl Deltagelse er gratis.

4 Loppegudstjeneste Lørdag d. 29. sept. kl på markedspladsen i Melby I år har loppemarkedet i Melby 15 års jubilæum. Som noget nyt begynder loppemarkedet i år med en lille, kort gudstjeneste i teltet på markedspladsen, før handlen går løs. Gudstjenesten handler om livsglæde som optakt til en fornøjelig markedsdag. Peter A.G. i Bogense Kirke Tirsdag d. 23. okt. kl Bogense Kirke får besøg af Peter A.G., den legendariske forsanger fra GNAGS. Peter A.G. vil fortælle om sit forhold til den danske sang, kirken, troen og de store emner i livet. Peter A. G er en levende og karismatisk fortæller, og det bliver en oplevelse at høre ham uddybe sit valg af fællessange, som akkompagneres af Klaus Andersen på kirkens flygel. Derudover synger Peter A.G. også solo, og der serveres kaffe undervejs. Billetterne købes gennem Billetnet og koster kr. 175, dog bliver en mindre del solgt ved indgangen umiddelbart før arrangementet. Alle er velkomne. Familiegudstjeneste Søndag d. 28. okt. kl i Melby kirke Igen i år fejrer vi familiegudstjeneste den sidste søndag i oktober, som også kaldes BUSK-dagen. BUSK står for: Børn Unge Sogn Kirke. BUSK-dagen er blevet indført af kirkelige børne- og ungdomsorganisationer (bla. FDF) for at sætte fokus på børn og unge i kirken. FDF Særslev medvirker ved familiegudstjenesten med temaet: At være tegnet i Guds hånd. Efter gudstjenesten er der fællesspisning i Melby Forsamlingshus. Børn spiser gratis - for voksne er der en beskeden betaling. Af hensyn til planlægningen bedes man tilmelde sig fællesspisningen senest tirsdag d. 23. oktober til Gunvor Sandvad: tlf / , gsa@km.dk Alle helgens dag Mindegudstjeneste søndag d. 4. nov. kl i Særslev Kirke Alle helgens dag mindes vi på en særlig måde dem, vi har mistet. Ved mindegudstjenesten bliver navnene læst op på dem, som er døde i vore sogne, bisat eller begravet fra en af de tre kirker siden Alle helgens dag sidste år. Vi tænder levende lys og mindes de døde. Sidste år foregik mindegudstjenesten Alle helgens dag i Ejlby Kirke. På billedet ses de mange lys, som blev sat i døbefonten.

5 Hverdagsgudstjeneste: Lys i mørket Torsdag d. 15. nov. kl i Særslev Kirke Vores konfirmander medvirker ved denne aftengudstjeneste. Gudstjenestens tema bliver Lys i mørket. Det kan vi godt have brug for i den mørke november. Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys, sagde Jesus. Velkommen til aftengudstjeneste om lys i mørket! Efter gudstjenesten er der kirkekaffe. Siden sidst Praktiske oplysninger Døbte: Særslev Kirke: Emma Kølleskov Giehm Nohr Jensen Ina Noarki Sjøgren Funder Mathiasen Victoria Steenvinkel Petersen Freja Holm Ringgaard Viede/ kirkeligt velsignede Særslev Kirke: Sidsel & Jens Holm Ringgaard Helle Aabjerg Augustinussen & Gonzalo Oazaxa Bermejo Begravede/bisatte: Særslev Kirke: Nina Margrete Rasmussen Knud Henning Rasmussen Erik Anders Petersen Thorkild Jacobsen Melby Kirke: Ebba Alice Tønnesen Indsamling Fra påske til pinse blev der indsamlet 871,50 kr. i kirkebøsserne til Børnesagens Fællesråds Konfirmationsindsamling. Tak for gaven. Ved høstgudstjenesten bliver der samlet ind til Kirkens Korshær. Menighedsrådsmøder Der afholdes menighedsrådsmøder i præstegårdens konfirmandstue: 5. sept. (kl ), 4. okt., 6. nov., 5. dec. Møderne begynder kl og er offentlige. Besøg samtale Man er altid velkommen til at kontakte præsten, når der er noget, man gerne vil snakke om. Det, vi taler om, kommer ikke videre. Vi kan tale sammen i præstegården, i en af kirkerne eller hjemme hos dig. Jeg kommer gerne på besøg. Hjemmealtergang Har man svært ved at komme til gudstjeneste, kommer jeg gerne og holder nadver i hjemmet. Fødsel, faderskab og navn Ved fødsel på hospital sørger jordemoderen for registrerin - gen. Ved hjemmefødsel skal forældrene kontakte præsten inden 14 dage efter fødslen. Hvis forældrene er gift, bliver faderskabet auto matisk registreret. Hvis forældrene ikke er gift og ønsker fælles forældremyndighed, skal de indsende en Omsorgs- og ansvarserklæring senest 14 dage efter barnets fødsel. Det gøres via Borger.dk. Et barn skal have navn senest 6 måneder efter fødslen. Det sker enten ved dåb eller ved navngivelse. Dåb Dåb aftales med præsten. Mange bliver døbt som små, men man kan blive døbt i alle aldre. Konfirmation Konfirmationsforberedelse er sædvanligvis på 7. klassetrin. Konfirmation i Ejlby Kirke og Melby Kirke er 1. søndag efter påske. Konfirmation i Særslev Kirke er 2. søndag efter påske. Vielse Dato for vielsen aftales med præsten. Parret skal have en prøvelsesattest fra kommunen forud for vielsen. Er man borgerligt gift, kan man få en kirkelig velsignelse af sit æg - teskab. Dødsfald og begravelse/bisættelse Dødsfald skal meddeles hurtigst muligt til præsten i bopælssognet direkte eller via en bedemand. Begravelse eller bisættelse fra kirken aftales med præsten. Gravsted aftales med graveren. Navneændring og bestilling af attester Kan ansøges via Borger.dk eller ved henvendelse til præsten. Kirkebilen Kirkebilen kører til alle gudstjenester og arrangementer, der tilrettelægges af menighedsrådet. Bestilling skal ske senest da - gen før, hvor der samtidig kan anmodes om handicapkørsel. Tlf Menighedsrådet betaler for benyttelse af kirkebilen.

6 GUDSTJENESTER DATO SÆRSLEV EJLBY MELBY BEMÆRKNINGER Søn. 2. sept. 14. s. e. trinitatis (K) Børnekirke i Særslev Kirke kl Søn. 9. sept. 15. s. e. trinitatis v. Ole Hansen Søn. 16. sept. 16. s. e. trinitatis (K) Søn. 23. sept. 17. s. e. trinitatis Høstgudstjeneste og kirkegårdsvandring Lør. 29. sept Loppegudstjeneste på markedspladsen Søn. 30. sept. 18. s. e. trinitatis (K) Søn. 7. okt. 19. s. e. trinitatis v. Ole Hansen Søn. 14. okt. 20. s. e. trinitatis (K) Søn. 21. okt. 21. s. e. trinitatis (K) Søn. 28. okt. 22. s. e. trinitatis Familiegudstjeneste og fællesspisning Søn. 4. nov. Alle Helgensdag Mindegudstjeneste Søn. 11. nov. 24. s. e. trinitatis v. Ole Hansen Tors. 15. nov (K) Lys i mørket - aftengudstjeneste Søn. 18. nov. 25. s. e. trinitatis (K) Søn. 25. nov. Sidste s. i kirkeåret (K) Børnekirke i Særslev Kirke kl Søn. 2. dec. 1. s. i advent (K) K = Der er kirkekaffe/-te efter gudstjenesten. Ansvarshavende redaktør: Sognepræst Gunvor Sandvad. Særslev Ejlby Melby Kirker Sognepræst Gunvor Sandvad, Kirkevej 4, Særslev, 5471 Søndersø, tlf , GSA@km.dk (mandag fridag) Kirkegårdskontor, Kirkevej 2, Særslev, 5471 Søndersø, tlf , Åbningstid: Tirsdag-fredag kl Ledende graver Finn Toftegaard, tlf , finn.toftegaard53@gmail.com Organist Georg Klinting, tlf , gklinting@gmail.com Kirkesanger Dorthe Pedersen, tlf , dortheingeborg@gmail.com Menighedsrådsformand Hanne Kjemtrup, Jullerupvej 6, 5471 Søndersø, tlf , hmk@mail.dk Hjemmeside: Gudstjenester på Fredensbo: Onsdag 12. sept. kl Onsdag 10. okt. kl Onsdag 14. nov. kl Onsdag 5. dec. kl Tryk: Bogense Bogtrykkeri, tlf

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne Juni - august 2018 72. årgang nr. 3 Så fik vi Særslev Kirke tilbage... Palmesøndag d. 25. marts var en festlig og dejlig dag. Vi havde festgudstjeneste i Særslev Kirke i anledning

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne Juni - august 2019 73. årgang nr. 3 Kirkegårdene i udvikling Menighedsrådet blev i sensommeren 2018 ved budgetmødet i Bogense Provsti gjort opmærksom på, at provstiet ville

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne September - november 2019 73. årgang nr. 4 Vær ikke bekymrede! Mens jeg skriver disse linjer, er høsten i fuld gang. Hver dag kan man høre motorlyden fra en mejetærsker et

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne september - november 2016 70. årgang nr. 4 Høst og efterår Når somren er til ende og feriedage brugt og vibeskrig og lærkesang forstummet; når markerne er høstet og træer

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne December 2018 - februar 2019 73. årgang nr. 1 Omstrukturering i graver-teamet Den 1. november har der været en omstrukturering i vores graverteam: Thomas Jørgensen er ansat

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne september - november 2015 69. årgang nr. 4 Marken er mejet Sådan begynder en festlig høstsang i Højskolesangbogen. Jeg lærte den som barn i skolen. Men dengang overså jeg

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne december 2015 - februar 2016 70. årgang nr. 1 Julens træ For mange år siden hørte jeg denne smukke legende. Hvor legenden stammer fra og hvem, der har digtet den, ved jeg

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne september november 2014 68. årgang nr. 4 Herren er min hyrde Herren er min hyrde, mig skal intet fattes. Han lader mig hvile på grønne vange står der sirligt broderet på Melby

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne december 2016 - februar 2017 71. årgang nr. 1 Nu tændes tusind julelys Nu tændes tusind julelys på jorden mørk og rund, og tusind stjerner stråler ned fra himlens dybblå grund.

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne September - november 2017 71. årgang nr. 4 500 års jubilæum for den lutherske reformation Den 31. oktober 1517 stod en tysk munk, præst og teologiprofessor ved navn Martin

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne juni - august 2015 69. årgang nr. 3 En modgift mod at dø Nederst på altertavlen i Ejlby Kirke er dette maleri. Det viser skærtorsdag aften. Jesus giver disciplene brød og

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne juni - august 2016 70. årgang nr. 3 Det var mere spændende og hyggeligt, end jeg havde regnet med... Lenette Søgaard fra Ejlby og Svend Kählershøj fra Melby har sat sig godt

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne December 2017 - februar 2018 72. årgang nr. 1 Det kimer nu til julefest Sådan digtede Martin Luther, som vi har fejret 500 års jubilæum for hele 2017: Det kimer nu til julefest,

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne marts - maj 2015 69. årgang nr. 2 Påskeblomsten Snart har vi dem i haverne og i grøftekanterne: De gule påskeliljer. Glade lyser de op med deres gule trompeter. Førhen var

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne Marts - maj 2019 73. årgang nr. 2 Et livstegn et livsmærke Når dette kirkeblad udkommer er vi tæt på Fastelavns søndag, som i år er 3. marts. Fastelavn er børn i sjove udklædninger,

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne Juni - august 2017 71. årgang nr. 3 Vi åbnede et skab... Sommetider kan der dukke gode overraskelser op. I begyndelsen af februar måned blev Særslev Kirke lukket for at blive

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne marts - maj 2014 68. årgang nr. 2 Korsets gåde Både i Ejlby Kirke og Særslev Kirke forestiller alterbilledet, at Jesus bliver korsfæstet. I grunden er det et rædselsfuldt

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne Marts - maj 2018 72. årgang nr. 2 Palmesøndag genåbnes Særslev Kirke Palmesøndag d. 25. marts kl. 10.30 bliver der festgudstjeneste i Særslev Kirke. Vi tager kirken i brug

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4

KIRKENYT PADESØ SOGN. Orgelindvielse den 20. september. 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Efteråret 2015 Nr. 4 Orgelindvielse den 20. september Projekt nyt orgel Høstgudstjeneste med orgelindvielse og frokost I juni kom det nye orgel så på plads i Padesø Kirke.

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne marts - maj 2016 70. årgang nr. 2 Fader, tilgiv dem...! Tilgiv, så skal I få tilgivelse! Elsk jeres fjender og bed for dem, der forfølger jer! Sådan havde Jesus talt en sommerlys

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne marts - maj 2017 71. årgang nr. 2 Livets træ og korset Der er mange smukke ting i vores gamle kirker. Hver især kan tingene fortælle en historie. Når Særslev Kir - ke bliver

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne december 2014 - februar 2015 69. årgang nr. 1 Velkommen igen, Guds engle små! Nu er det advent og julen nærmer sig. Snart skal vi høre om englene, der julenat fyldte den mørke

Læs mere

juli august september

juli august september Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2015 juli august september Indhold: Skelagerparken 2 25 års jubilæum 3 Kalender 4-5 Dåbsjubilæum 6 Familiegudstjenester 6 Babysalmesang 6 Ny biskop 7 Praktiske oplysninger

Læs mere

Nr 4. juli/august årg.

Nr 4. juli/august årg. Nr 4. juli/august 2017 26. årg. Tegning: Amalie Schmidt Krøger 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad september / oktober 2017 er torsdag d. 3.

Læs mere

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Sognepræst Organist Graveren i Thyregod Kirkeværge Thyregod Graveren i Vester Kirkeværge Vester Formand Hjemmeside

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 51. årg. 2014 September Oktober November Høst Afskedsreception Syng sammen Koncert Musikgudstjenester Alle Helgen Velkommen til årets konfirmander

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August

nyt God sommer! 40. årgang Nr Juni - Juli - August IRKE nyt God sommer! 40. årgang Nr. 3 2013 Juni - Juli - August Konfirmand 2014? Jeg har nu åbnet for indskrivning af kommende konfirmander bosiddende i enten Kullerup eller Vindinge Sogn. Det vil sige,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne IRKE nyt 40. årgang Nr. 1 2013 December 2012 Januar-Februar 2013 Jul i en nøddeskal En krybbe i en stald. Dyr og skinnende lys. Guld og glimmer. Tre vise mænd en mor og en far. Mennesker i underlige gevandter.

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Forår på Padesø Kirkegård. 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Forår på Padesø Kirkegård. 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2 Forår på Padesø Kirkegård PRÆSTEN Padesø Sogn praktiske oplysninger Som omtalt i sidste nummer af kirkebladet er Padesø Kirkedistrikt blevet omdannet

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne december 2013 - februar 2014 68. årgang nr. 1 Kære alle i Særslev, Ejlby og Melby Sogne! Gunvor Sandvad Præstegårdens smukke gamle døre lagde jeg mærke til med det samme,

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 50. årg. 2013 September Oktober November Velkommen til vores nye organist Med stor glæde kan vi nu byde Lone Vandt velkommen som vores nye organist

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev maj 07:Særslev 4/05 08/05/07 11:14 Side 1 Særslev, Ejlby og Melby Sogne jun. - jul. - aug 2007-63. årgang nr. 3 Hvis altså Sønnen får gjort jer frie, skal I virkelig være frie! Johannesevangeliet

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke. 18. årgang Efteråret 2016 Nr. 4. Husk orienterings og opstillingsmødet til menighedsrådsvalget

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke. 18. årgang Efteråret 2016 Nr. 4. Husk orienterings og opstillingsmødet til menighedsrådsvalget KIRKENYT PADESØ SOGN 18. årgang Efteråret 2016 Nr. 4 Husk orienterings og opstillingsmødet til menighedsrådsvalget Padesø Kirke Det er vigtigt at være med i menighedsrådet. Hvorfor er det så vigtigt? Kirken

Læs mere

4. Årgang Nr. 1 Marts De 3 kirker ØRSTED - SØLLESTED - VEDTOFTE PASTORAT

4. Årgang Nr. 1 Marts De 3 kirker ØRSTED - SØLLESTED - VEDTOFTE PASTORAT 4. Årgang Nr. 1 Marts 2018 De 3 kirker ØRSTED - SØLLESTED - VEDTOFTE PASTORAT Lokalt nyt Tak Hjemkomst Ørsted Forsamlingshus: 23. marts. Whisky smagning. Søllested Forsamlingshus: Den 2. - 3. - 4. marts.

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester

Kirkebladet INDHOLD. Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Sept. - Okt. - Nov. 2015 36. årgang nr. 201 Nu falmer skoven trindt om land Mel.: Johan H. Nebelong 1889 Jeg ved et evigt Himmerig 1) Nu falmer skoven trindt om

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne juni - august 2011 65. årgang nr. 3 Konfirmation maj 2011 Prædiken-tekst: Hvad er der mere at sige! Er Gud for os, hvem kan da være imod os? Romerbrevet kap.8, vers 31. Kære

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne september - december 2011 65. årgang nr. 4 At være myndiggjort Man siger, at kristendom er lov og evangelium. Det har undret mig, at lov-aspektet er gledet i baggrunden i

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Fredens Sogn ODENSE NR. 3-2014 JUNI - JULI - AUGUST. Besøg vores nye hjemmeside Side 2. Mandagscafe Side 3. Babysalmesang i Fredens Kirke Side 4

Fredens Sogn ODENSE NR. 3-2014 JUNI - JULI - AUGUST. Besøg vores nye hjemmeside Side 2. Mandagscafe Side 3. Babysalmesang i Fredens Kirke Side 4 Fredens Sogn ODENSE NR. 3-2014 JUNI - JULI - AUGUST Besøg vores nye hjemmeside Side 2 Mandagscafe Side 3 Babysalmesang i Fredens Kirke Side 4 Når den mindste bliver den største... Side 4 Vokseværk Side

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

april maj juni Indhold:

april maj juni   Indhold: Skelager Kirke www.skelagerkirke.dk 2018 april maj juni Indhold: Foråret kommer 2 Goddag til endnu en ny præst 2 Eftermiddagsgudstjenester 3 Tusmørkeandagter 3 Familiegudstjenester 3 Kalender 4-5 Den nye

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne jun. - jul. - aug. 2010-64. årgang nr. 3 En god hyrde - Prædiken til årets konfirmation. Jeg er den gode hyrde. Jeg kender mine får og mine får kender mig - sådan siger Jesus.

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Nyt krucifiks i Padesø Kirke. 11. årgang Efteråret 2009 Nr. 4

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Nyt krucifiks i Padesø Kirke. 11. årgang Efteråret 2009 Nr. 4 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Efteråret 2009 Nr. 4 Nyt krucifiks i Padesø Kirke PRÆSTEN Sommeren i Padesø Kirke Vi har her i sommermånederne haft mange gudstjenester i Padesø Kirke. Så længe

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne juni - september 2014 68. årgang nr. 3 Gak ud min sjæl, betragt med flid Gak ud, min sjæl, betragt med flid i denne skønne sommertid Guds underfulde gaver! Se, hvor hvert

Læs mere

Adresser & telefonnumre:

Adresser & telefonnumre: 31. årgang Nr. 4 September 2015 Kirke og Køng sogn Glamsbjerg Adresser & telefonnumre: Kirkekontor for Glamsbjerg Pastorat: Laila Venås, Bodebjergvej 2 (præstegården), Køng, 5620 Glamsbjerg Tlf.: 64 72

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne

Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Kirkeblad for Bårse og Beldringe sogne Tamara Rosanes til sommerfest Ny præst I Bårse og Beldringe Kildegudstjeneste Meditationsandagter Familiegudstjeneste m.m Juni September 2014 Kære Bårse- og Beldringe

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række.

Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 37. årgang Nr. 15 Oktober - November - December 2015 Nu er jeg der, hvor det hele foregår. Jeg er tilbage i første række. Sådan sagde den fornyligt afdøde Niels Henrik Arendt,

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 Padesø Kirke en sommerdag PRÆSTEN præster som ferieafløsere i Padesø Kirke. Før Padesø Kirkedistrikts omdannelse til sogn havde præsten i Veflinge og

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 3 September Oktober November 2018 FAMILIEGUDSTJENESTE Lørdag den 6. oktober klokken 10.00 med æblehøst Som mange ved, har vi i Sædder

Læs mere

nyt Til dette års konfirmander, ja, og til alle konfirmander gennem tiderne skal lyde et stort tillykke. Se side 2

nyt Til dette års konfirmander, ja, og til alle konfirmander gennem tiderne skal lyde et stort tillykke. Se side 2 IRKE nyt Til dette års konfirmander, ja, og til alle konfirmander gennem tiderne skal lyde et stort tillykke. Se side 2 39. årgang Nr. 3 2012 Juni-Juli-August Konfirmationerne er over os og det er således

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 3 52. årg. 2015 September Oktober November Konfirmander 2015-2016 En varm velkomst til årets nye konfirmander! Konfirmander fra Firkløverskolen

Læs mere

Marts i Tagensbo Kirke

Marts i Tagensbo Kirke Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Høstgudstjeneste i Padesø Kirke. 16. årgang Efteråret 2014 Nr. 4

KIRKENYT PADESØ SOGN. Høstgudstjeneste i Padesø Kirke. 16. årgang Efteråret 2014 Nr. 4 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Efteråret 2014 Nr. 4 Høstgudstjeneste i Padesø Kirke Orgelprojektet Efterårets arrangementer For tre år siden blev Padesø Kirkes gamle orgel kasseret af kirkeministeriets

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 12. årgang Efteråret 2010 Nr. 4 Padesø Kirke PRÆSTEN Friluftsgudstjenesten på Kongsdal Vi havde regnet med, at der ville komme mange til vores friluftsgudstjeneste på Kongsdal

Læs mere

September - Oktober - November 2018

September - Oktober - November 2018 September - Oktober - November 2018 Hvordan synes du, en gudstjeneste skal være? Der er et fastlagt ritual for højmessen, men selv inden for ritualet er der valgmuligheder. Hvilke bønner skal vi bruge?

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

KIRKESTOFFET. Det mørkner og lysner igen. Hvad gør jeg ved? Ryde-Handbjerg

KIRKESTOFFET. Det mørkner og lysner igen. Hvad gør jeg ved? Ryde-Handbjerg RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Det mørkner og lysner igen Man taler om, at døgnet har blå timer. Det er timerne, hvor lyset henholdsvis forsvinder og kommer igen, for der er et helt særligt

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg.

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august 2009 18. årg. Mon Gud er lisså stærk som Tarzan? Sådan spurgte en moderne børnesalme var det i 60 erne? Måske 70 erne? Jeg har ikke fået noget ud af at google den, så

Læs mere

Nimtofte - Tøstrup Sogn

Nimtofte - Tøstrup Sogn Nimtofte - Tøstrup Sogn 40. årgang Nr. 27 Oktober - November - December 2018 Efterårets glæder Jeg faldt for nylig over en artikel fra Alt for damerne med overskriften; 11 grunde til at glæde sig til efteråret.

Læs mere

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 Kirke og Sogn På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 2 KIRKE OG SOGN KIRKE OG SOGN 3 Infoside Kirkekontoret, Sognegården, Kirketorvet 2, 8310 Tranbjerg 86 29 57 33 Mandag-fredag kl. 10.00 13.00 Torsdag

Læs mere

2016 oktober november december

2016 oktober november december 2016 oktober november december Praktisk information Samtale Sognepræsten står altid til rådighed for en samtale. Man kan henvende sig, når man har behov for at tale med et andet menneske i fortrolighed.

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Forår ved Padesø Kirke. 19. årgang Foråret 2017 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Forår ved Padesø Kirke. 19. årgang Foråret 2017 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 19. årgang Foråret 2017 Nr. 2 Forår ved Padesø Kirke Sognepræsten er vendt tilbage Efter en lang sygeorlov på grund af alvorlig sygdom er jeg meget taknemmelig over at have fået muligheden

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Kirke & Sogn. Falslev-Vindblæs Sogn - Nr. 2 - Årgang 56 Juni - Juli - August - September 2017

Kirke & Sogn. Falslev-Vindblæs Sogn - Nr. 2 - Årgang 56 Juni - Juli - August - September 2017 Kirke & Sogn Falslev-Vindblæs Sogn - Nr. 2 - Årgang 56 Juni - Juli - August - September 2017 Hvor henvender man sig? Fødsel: Et barns fødsel skal anmeldes. Sædvanligvis foretager jordemoderen anmeldelsen,

Læs mere

Skellerup og Ellinge sogne

Skellerup og Ellinge sogne Nr. 3 September/Oktober/November 2011 23. årgang Skellerup og Ellinge sogne Koncerter efteråret 2011 Det Fynske Kammerkor Tirsdag den 20. september kl. 20.00 Det Fynske Kammerkor Det Fynske Kammerkor blev

Læs mere

Høsttanker og nye begyndelser.

Høsttanker og nye begyndelser. Kirkenyt for Tingsted kirke september-oktober 2018 Høsttanker og nye begyndelser. Efteråret står og tripper i kulissen. Efter den varmeste sommer i mands minde, er det som skal vi vende os, lidt mere end

Læs mere

Særslev, Ejlby og Melby Sogne

Særslev, Ejlby og Melby Sogne Særslev, Ejlby og Melby Sogne Afrikanske historier og billeder en beretning fra min rejse til Kenya i marts 2012. juni - august 2012 66. årgang nr. 3 Der er 75 børn ved børnehjemmet i byen Karatina i Kenya.

Læs mere

4Frivillige sætter deres præg SIDE 2. Minikonfirmander SIDE 4 Højskoledag SIDE 7 Fredens Kirke lukkes tre måneder i efteråret SIDE 8

4Frivillige sætter deres præg SIDE 2. Minikonfirmander SIDE 4 Højskoledag SIDE 7 Fredens Kirke lukkes tre måneder i efteråret SIDE 8 4Frivillige sætter deres præg SIDE 2 Minikonfirmander SIDE 4 Højskoledag SIDE 7 Fredens Kirke lukkes tre måneder i efteråret SIDE 8 Nr. 4-2015 SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER 2 ADRESSER Sognepræst, kbf. Christian

Læs mere

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang,

ORØ KIRKEBLAD. Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang. For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, ORØ KIRKEBLAD Nr.5 september/oktober 2012 21.årg. Ham takker alle vi med sang For alt, hvad han har givet, For hvad han vokse lod i vang, For ordet og for livet. En tid til eftertanke en tid til at takke:

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Vejlby Sogns Kirkeblad

Vejlby Sogns Kirkeblad Vejlby Sogns Kirkeblad DECEMBER 2015 - JANUAR - FEBRUAR 2016 41. ÅRGANG Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke. Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden.

Læs mere

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015

Kirkerne i Vipperød SDR. ASMINDRUP GRANDLØSE ÅGERUP. juni juli august 2015 Kirkerne i Vipperød juni juli august 2015 GRANDLØSE ÅGERUP SDR. ASMINDRUP Få øje på Kærligheden Sognepræsterne skriver: Der er i skrivende stund en endnu bedre stemning end sædvanligt i sognegården. Det

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kontor: Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, 22 95 08 91, fax 97 99 30 49 E-mail:

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

KIRKEBLAD. Ved efterårstide. Glesborg. Fjellerup

KIRKEBLAD. Ved efterårstide. Glesborg. Fjellerup KIRKEBLAD 1/9 30/11 2009 Glesborg Fjellerup Ved efterårstide Så gik den sommer, og nu kan vi sige goddag til efteråret, og det har sandelig også sine skønne. sider. Forfatteren Alex Garff giver udtryk

Læs mere

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Klokkeringning intro prælud. m. procession Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen svar Indledning om høst Læsning: Gud sagde:»jorden

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere