NorthStars englelyd - skræddersyet til kirker

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NorthStars englelyd - skræddersyet til kirker"

Transkript

1 NorthStars englelyd - skræddersyet til kirker Roskilde Domkirke har fået Englelyd Siden kirkens lydanlæg i 2008 blev installeret af NorthStar med hele 49 Bose søjlehøjttalere, har alle i kirkerummet tydeligt kunnet høre præstens tale, og kirkebygningsudvalget glædede sig over et lydanlæg, der helt lever op til forventningerne. Lokalavisen skrev dengang: Domkirken har englelyd. NorthStar er stolt af installationen og har løbende opdateret lydanlæggets styring og betjening, så det i dag fortsat er helt moderne og optimeret i forhold til kirkerummets vanskelige akustiske forhold med en efterklang op til 7-8 sekunder. Ole Højlund bad derfor NorthStar om at se på en skræddersyet lydløsning med bas til det eksisterende lydanlæg - og hvilket højttaler set-up, der bedst ville egne sig til koncerter med orkester opstillet foran koret. I juli 2017 rykkede NorthStar ind i Roskilde Domkirke og installerede den nye udvidede lydløsning med hele 16 stk. kompakte Bose MB4 basenheder og 3 stk. ekstra kraftfulde og pålidelige Bose PowerMatch forstærkere med en samlet effekt på watt. For at skabe ideelle forhold for musikerne ved opstilling foran kortrappen, blev der monteret 2 nye højttalersøjler. Derved undgår musikerne at få egen lyd forsinket i nakken fra korhøjttalerne, der nu kan afbrydes under koncerterne. De valgte søjlehøjttalere fra Bose er designet med fokus på optimal taleforståelse, og ved NorthStars computersimulering af kirkerummets akustiske udfordringer blev deres placeringer udvalgt, så lyden blev fordelt bedst muligt - med mindst mulig efterklang. Roskilde Domkirkes mange musikkoncerter var dog stadig udfordret af rummets lange efterklangstid, dels fordi musikerne brugte deres eget lydudstyr med for stor lydspredning - og dels fordi kirkens eget lydanlæg ikke havde basenheder til at få musikkens bundklang med.

2 Nyt lydanlæg i Aarhus Domkirke Påsken 2016 lød præsten i Aarhus Domkirke anderledes. Talens rungende efterklang var reduceret betragteligt, og ordene var nu lettere at høre. Forklaringen på den klare lyd og forbedrede taleforståelighed i kirkerummet var et helt nyt lydanlæg skræddersyet og installeret af NorthStar. Aarhus Domkirke er Danmarks længste kirke, og 20 meter under hvælvingerne er menigheden udsat for en efterklangstid på ca. 6 sekunder. Den meget lange efterklangstid er god til orgelmusik, men udfordrer præstens tale, så mange af tilhørerne på de siddepladser har svært ved at høre ordene ordentligt. Før valg af lydleverandør var de indhentede tilbud genstand for en grundig vurdering af menighedsrådet i tæt samarbejde med 2 lydkonsulenter. Valget faldt på North- Star, der har installeret lydanlæg i mere end 130 kirker. Odense Domkirke - komplet lydløsning Odense Domkirkes nye ydløsning var længe undervejs fra menighedsrådets første ønsker om at få udskiftet lydanlægget til et nyt, der kunne løfte præstens stemme og bruges til musikafvikling - også ved livekoncerter. Efter en grundig vurdering blev NorthStars løsning valgt, da de bl.a. kunne præsentere, dokumentere og garantere en lydløsning, hvor dækning og lydgengivelse var optimal. I november 2016 installerede NorthStar et lydanlæg med 13 stk. højttalersøjler på 2 meter og 9 stk. 1 meters højttalere fra Bose. For at optimere lyden til aktiviteter med rytmisk musik blev anlægget suppleret med 6 stk. basmoduler, så musikken fik den rigtige bund. NorthStar kontrolmålte lyden fra det færdige anlæg, og resultatet blev bedre end forventet - og garanteret. NorthStar har designet antallet af højttalere, og hvor den optimale placering af disse skal være for at få bedst mulig lydgengivelse uden forstyrrende refleksioner - og med mindst mulig efterklang. Den skræddersyede løsning inkluderer bl.a. 23 stk. højttalersøjler på 2 meter og 8 stk. enkelthøjttalere - alle fra Bose. I løsningen er der også lagt vægt på at levere nem betjening. En lyssensor på prædikestolen justerer automatisk lyden, så den er lokaliseret, hvor præsten taler fra. Hvad enten det er fra alteret eller prædikestolen. Derudover styres mikrofoner, lydstyrke og til-/frakobling af lydzoner med en tablet eller et brugervenligt digitalt kontrolpanel.

3 højttalere i 2 delay-kæder og en højttaler i sideskibet. Resultatet af dette er fuld lyddækning og høj taleforståelighed i hele kirken. Ved kirketjenerpladsen er der opsat volumeknap og inputstik for musikafspilning. Bogø Kirke Bogø Kirke fra 1500-tallet, ligger smukt placeret på nordsiden af Bogø, med udsigt til Ulvsund og Sydsjælland. Kirken har nu fået et tiltrængt lydanlæg, og det har der ikke været hidtil i de 500 år kirken har eksisteret. Ansgars Kirke i Ålborg Efter mange års frustration over dårlig lyd og ringe taleforståelighed, kombineret med flere musikarrangementer, ønskedes en helt ny højttalerløsning. Ved hjælp af efterklangsmålinger, Modeler design, nye søjlehøjttalere og mobile basenheder placeret de korrekte steder, er det nu muligt at spille rytmisk musik på trods af den lange efterklangstid. Præsterne har fået deres egen mikrofonsender, som er indstillet præcis til deres stemme, hvilket højner taleforståeligheden. Alt i alt en flot vellydende og diskret højttalerinstallation. Bogø Kirke er nu fuldt opdateret med et professionelt NorthStar lyd- og teleslyngeanlæg, samt mikrofonudstyr fra Sennheiser og DPA. Nu glædes menigheden over præstens ord, søndag efter søndag. Ballerup Kirke (Sct. Jacobs Kirke) Ballerup kirke (Sct. Jacobs kirke) er opført omkring år 1200, men er præget af mange senere ombygninger og udvidelser. Kirken har mange kalkmalerier, der er malet af en anonym maler - Kongsted-maleren - som bl.a. er kendt for de fyldige og personlige ansigter, og de smukke og tidssvarende dragter. Da Nationalmuseet hørte, at der skulle bores huller til nye højttalere, blev NorthStar bedt om at vente med installationen, til de havde været inde og forbore. De kunne dog konstatere, at der ikke var yderligere malerier under pudsen, og vi kunne påbegynde installationen. Da kirkeskibet er forholdsvis langt, og højden op til kalkmalerierne er lav, var det ikke muligt at opsætte 2 meter søjlehøjttalere, derfor blev valget 1 meter single- Egedal Kirke Egedal Kirke er en moderne kirke fra Akustikken i kirken er rigtig god til orgelmusik, men taleforståeligheden har drillet menigheden i mange år. NorthStar skræddersyede en lydløsning med Bose Modeler lyddesign og efteråret 2017 installerede teknikerne en løsning med to 2 meters højttalersøjler forrest og to 1 meters højttalere under orgelpulpituret. Løsningen inkluderer et basmodul, nye mikrofonsystemer og digitalt kontrolpanel kombineret med ipad-styring for fleksibel betjening. Endelig blev teleslyngeforstærker udskiftet med en ny, der opfylder de seneste standarder.

4 Haderslev Domkirke Farum Kirke Farum Kirke er en typisk sjællandsk landsbykirke. Den oprindelige kirke er fra 1130, og er den ældste bygning i Farum. NorthStar har installeret et lydanlæg noget før og teleslynge, så det i dag lever op til tidens ønsker og behov for at lytte til præstens ord. I kirken findes 17 epitafier (mindesmærker) til minde om nogle af byens og kirkens kendte personer fra og 1700-tallet. Lige så mange nye højttalerpositioner er der opsat i kirken, så der derved er opnået fuld taleforståelighed i hele kirken. I hovedskib og sideskibene er installeret henholdsvis 2 og 1 meter højttalersøjler. Ved kirketjenerens plads er der opsat brugervenligt betjeningspanel, som både kan ændre volumen på hver mikrofon og antal tilsluttede højttalere. Med dette højttaleranlæg har kirken fået styr på lyden trods høj efterklang og prædiken gengives, som stod præsten lige ved siden af. Frederiksholm Kirke NorthStar har installeret helt nyt lydanlæg med to bashøjttalere, teleslynge, projektor og lærred i Frederiksholm Kirke, så menigheden i Sydhavn Sogn nu har fremragende lyddækning og høj taleforståelighed under kirkens mange aktiviteter. For at sikre en brugervenlig betjening i top har NorthStar integreret styring af projektor, lærred og præsentationsinput på kirkens ipad, så både lyd og billede nemt kan styres herfra. En ny teleslynge fungerer optimalt med lydanlægget og sikrer, at de nyeste krav opfyldes. Høje Tåstrup Kirke Kirken, som i dag ligger tæt ved trafikknudepunktet Høje Tåstrup station, lå engang langt ude på landet. Ved kirken blev kongeslaget i år 1149 udkæmpet mellem Svend og Knud. Siden mistede Danmark Skåne, Halland og Blekinge under fredsforhandlingerne i præstegården i de skæbnetunge februardage i Nu mistede hverken Danmark eller kirken noget, da Northstar rykkede ind og skiftede hele lydanlægget ud. Tværtimod er de blevet beriget med et anlæg, som både kan bruges til tale og musik.

5 Klemensker Kirke Klemensker kirke ligger på Bornholm og er opkaldt efter søfarernes værnhelgen Sankt Klemens. Tilføjelsen ker betyder kirke. Klemensker kirke bruger sang og musik aktivt. Derfor var valget af NorthStar naturligt, da vi kunne levere lyd i kirken, som kan høres og mærkes. Dette kunne præsten Jørgen R. Bratkov konstatere, ved en forudgående demonstration af anlægget, som lydtekniker Lars Justesen og direktør Lennart Funch udførte, inden den endelige installation. Hørby Kirke Det er utroligt, så godt det kan lyde! lød det begejstret fra organist og kirkesanger i Hørby Kirke, efter at det nye lydanlæg fra NorthStar blev indviet. En oktoberdag rykkede NorthStars teknikere ind i Hørby Kirke - en gammel middelalderkirke ved Tuse Næs ikke langt fra Holbæk. Her udskiftede de den gamle lydinstallation og teleslynge med et helt nyt lydanlæg. Placering af højttalere blev skræddersyet med Modeler software, så taleforståelighed og lyddækning blev perfekt i forhold til kirkens akustik. Den nye lydløsning inkluderer et basmodul til optimal musikgengivelse, trådløse mikrofonsystemer til præsterne og fleksibel, brugervenlig ipad-styring af anlægget. Derudover blev teleslyngen udskiftet, så kirkerummet nu lever op til de nyeste krav. Lennart Funch fortæller: Med vores nøjagtige computersimulering kan vi bestemme placering af højtaler med den størst mulige dækning og en optimal lyd, der fuldt ud kompenserer for den vanskelige akustik, der er i kirker. Anlægget kører stereo fra 2 søjlehøjtalere med hver sin subwoofer. Ved normal talebrug er der perfekt dækning i alle rækker. Til musik tilføjer bas og stereoeffekten prikken over i et og fylder rummet med alle toner i det hørbare område. Med kraftig bas, lydmixer og stage-monitorer kan der nu afvikles koncerter med eget udstyr i en fantastisk god kvalitet. NorthStars teknikere er stolte af deres installationer og lægger stor vægt på, at finish er i høj kvalitet og helst overgår kundens forventninger. Derfor var glæden også stor, da graver Claus Lundquist kunne give følgende tilbagemelding: Tak for det flotte arbejde med installationen I har udført i Hørby Kirke. Jeg er yderst tilfreds med kvaliteten af monteringen, men også af lydkvaliteten. Vi har fået rigtig god tilbagemelding fra kirkegængerne - ikke mindst på teleslyngen. Maribo Domkirke Margrethe den Første forærede et stykke jord til kirken omkring år Ved landsbyen Skimminge på Lolland skulle et nyt kloster grundlægges. Formålet var at bygge et kloster i Vor Frues og Sankt Birgittes Hæder. Klostret blev anlagt som et dobbeltkloster. Nonneklostret kom til at ligge mod nord og munkeklosteret syd for kirken. Byggeriet stod færdigt omkring Allerede i 1416 gav kongen klostret ret til at anlægge en købstad.

6 Købstaden fik navnet Maribo. I 1596 overgik klosterkirken til at være bykirke. Det skete, fordi byens egen kirke brændte samme år. Omkring 1685 flyttede kongedatteren Leonora Christina Ulfeldt ind i det forfaldne jomfrukloster efter 21 års fængsel i Blåtårn. Tretten år senere døde hun i Maribo. Leonora Christinas gravsten findes stadig i kirken. Udover hendes gravsted kan også ses 24 højttalerpositioner, som er fordelt mellem 1-2 meter søjlehøjttalere og basmoduler. Hele det tidligere lydanlæg er blevet udskiftet med et mere tidssvarende, som også kan bruges til live musik. De trådløse mikrofoner og hele teleslyngeanlægget er ligeledes blevet udskiftet, så kirken nu har et lydanlæg i absolut topklasse. Præstø Kirke Præstø Kirkes særpræg er, at det har et nordreskib og et søndreskib, som ligger parallelt af hinanden. Næsten som 2 kirker, der er smeltet sammen. Det gamle lydanlæg var primært koncentreret om det nordre skib, som anvendes oftest, men i dag har vi qua vore Modeler beregninger løst opgaven, således at lydanlægget i nordreskib kan fungere selvstændigt. Med en simpel funktion kan søndreskib kobles på, uden at det har negativ effekt på taleforståeligheden. Ifølge sognepræst Hans Jørgen Østergaard, har man nu opnået en helt unik lyd oplevelse og en taleforståelighed, som er i særklasse. Kirken er forsynet med i alt 14 stk. Bose kirkehøjttalere. Opstandelseskirken Kirken er tegnet af arkitekt ægteparret Inger og Johannes Exner, dens grundtræk minder om verdens ældste eksisterende kirke, fødselskirken i Bethlehem fra år 326 og nogle byzantinske kirker fra 500-tallet. Disse kirker har alle et otte-kantet (ortogonalt), centralt kor. Kirken blev indviet i Ønsket var et nyt højttaleranlæg i både kirken og det tilstødende sidelokale. Anlægget i kirkerummet skulle desuden kunne spille musik i hele frekvensområdet. Et styrepanel fra Bose udgør hjernen i anlægget. Herfra er det muligt at til og frakoble sidelokalet, styre mikrofonerne og andre inputs volumen. Derudover kan sidelokalet bruges uafhængigt af kirkerummet. Bag alteret er der opsat et højttalerstik, så basmodulet kan tilsluttes alt efter behov. Kirken har nu fået et fantastisk fleksibelt og vellydende anlæg, som både kan bruges til prædiken med stor taleforståelighed og musikarrangementer, hvor alle toner skal gengives. Sankt Lukas Kirke NorthStars teknikere var i Århus for at installere et nyt lydanlæg og teleslynge i Sankt Lukas Kirke. Installationen blev afslutningen på en proces, der har været mere end 2 år undervejs. For at finde den rigtige lydløsning til kirken valgte menighedsrådet at få rådgivning af en akustiker. Med baggrund i akustikerens forarbejde valgte menighedsrådet, at NorthStars løsning til et nyt lydanlæg og teleslynge var den helt rigtige til kirken. NorthStar installerede Bose højttalere i hovedskib og kor, nye mikrofoner og bashøjttalere, så lyden foruden den bedst mulige taleforståelighed også fik den rigtige bundklang, til kirkens mange musikaktiviteter. Hele anlægget bliver nemt betjent med ipad-styring. Endelig fik både kirkerum og krypten ny teleslynge, så de lever op til de nyeste krav og fungerer optimalt sammen med lydanlægget.

7 Seest Kirke Sankt Nikolaj Kirke i Køge Nu kan den store kirke i Køge fra år 1325 bryste sig af at have et af de bedste musik & tale lydanlæg i hele Danmark. Der var ønsker om musik i kirken, både vokal og fra afspiller. Men det var kun ved musikarrangementer og lignende, der skulle være fuldt hørbart frekvensområde. NorthStar har derfor lavet en helt ny højttalerinstallation, som består af 2 dele: 1) til tale og 2) til musik. Ved afspilning af musik tilsluttes et mobilt basmodul, som derved sikrer musisk vellyd. Til deres kor, krybbespil, konfirmandforberedelse o.lign. er der desuden leveret 6 stk. trådløse mikrofoner i et mobilt rack. Dermed har Seest kirke fået et fleksibelt lydanlæg, som kan bruges til meget andet end tale. Tale kan nu letforståeligt høres i samtlige m 2, som kirken udgør, men ikke nok med det, det er også den første folkekirke, som har fået installeret subwoofere (bashøjttalere). Med retningsbestemte bashøjttalere er det muligt at få en fantastisk musikoplevelse i hele frekvensområdet, som tager højde for de svære akustiske forhold. Sengeløse Kirke Kirken er opført omkring 1150 af rå og kløvede kampesten, der i dag skjuler sig bag kirkens hvidkalkede puds. Kirken har fået installeret 40 højttalere i 22 positioner og 8 basmoduler. Styringen er brugervenligt udført på trods af de meget avancerede muligheder. Der er 4 forskellige indstillinger: Tale/musik fra alter, tale fra prædikestol, sang fra koret og tale kun i alterområde. Derudover er der mulighed for tilslutning af ekstern musikafspiller. Det har været alle pengene værd. Lyden er blevet helt fantastisk! siger Claes von Holstein-Rathlou, næstformand for menighedsrådet. Kirken er også kendt som location for en reklamefilm for Totalkredit, hvor Peter Gantzler og Henrik Prip spiller graver og klokker. Det var ikke graveren og klokkeren, der installerede et helt nyt lydanlæg i kirken, men derimod teknikere fra NorthStar. Ved indlæggelse af fjernvarme i kirken var både teleslynge og flere andre kabler blevet klippet over. Derfor måtte de manglende kabler reetableres. Løsningen blev 4 stk. single Bose højttalere med 1 delay kæde nede i kirken, nye trykknapper, bedeslagsmikrofon i klokketårnet, nyt rackskab og medhør i våbenhuset.

8 Skørping Nykirke Skærtorsdag 2015 blev Skørping Nykirke genåbnet efter godt et års totalrenovering, hvor alt i kirkerummet er udskiftet på nær prædikestol, orgel og døbefont. Mest iøjnefaldende er østgavlens søjler, der giver lys til kirkens nye alterparti, der er 23 m 2 glaskunst af Tróndur Patersson. Skovlunde Kirke NorthStar har netop installeret et helt nyt lydanlæg i Skovlunde Kirke. Lydanlægget er et vigtigt delmål for Skovlunde Kirkes store udviklingsprojekt, der går under navnet: Effatha! Luk dig op! Projektet skal skabe et lyst, lydt og fleksibelt kirkerum - bl.a. ved at få et moderne lydanlæg, så der kan høres fra alle kirkens siddepladser. NorthStar blev valgt som leverandør af det nye lydanlæg, der omfatter en skræddersyet løsning med Bose højttalere i en kvalitet, der sikrer høj taleforståelighed og optimal lyddækning. Et basmodul giver perfekt bundklang ved musikgengivelse og en helt ny teleslynge opfylder de nyeste krav, så de hørehæmmede kan få den bedst mulige oplevelse. Lydanlægget betjenes med en ipad, der er den mest brugervenlige løsning, man kan få i dag. På Skovlunde Kirkes hjemmeside fortæller sognepræst Karsten Lundbeck Garne, at vi er stolte af at kunne fortælle, at vi netop har fået installeret et nyt lyd- og højtalersystem i både kirkerummet og i vores lokaler i kirkecenteret både i studiekredslokalet, pejsestuen og i vores lokaler i kælderen. Jeg er sikker på, at det nye udstyr vil opleves som en forbedring, og håber at mange vil komme til gudstjeneste og opleve og høre det som en forbedring. To uger før var NorthStars teknikere på plads for at installere et helt nyt Bose lydanlæg i kirkerummet. Lydanlægget er designet, så lydgengivelsen er optimal i hele kirken og et basmodul sikrer, at musikgengivelse bliver en oplevelse med den korrekte bundklang. Med et kontrolpanel programmeret på en ipad betjenes anlægget med markedets mest brugervenlige løsning. Og endelig garanterer teleslyngen, at de hørehæmmede får den bedst mulige oplevelse, da den opfylder de nyeste krav. Et par fastmonterede kamera sender direkte billeder til en skærm på pulpituret fra henholdsvis kor og prædikestol, alt efter hvor præsten står. Om Skørping Nykirkes renoverede kirkerum siger sognepræst Lise Nedergaard til TV2Nords program Vorherre bevares : Det er noget af det smukkeste, jeg har set. Det er blevet så fint, og det overgår alle forventninger. Fra NorthStar fortæller direktør Lennart Funch: Det har været spændende at være en del af en så omfattende kirkerenovering lige fra de første samtaler med arkitekt Søren Kibsgaard og menighedsformand Finn Munk - til at se det endelige resultat, som er blevet fremragende. Menighedsrådsformand Lars Green Bach understreger: Og når et lydanlæg af samme type har givet englelyd i Roskilde Domkirke, er jeg fuld af fortrøstning i forhold til, at vi også kan få en rigtig god lydoplevelse i vores egen lokale domkirke. Stenmagle Kirke Stenmagle kirke er den største kirke i Stenlille kommune. Kirken er begyndt opført engang i 1100-tallet, men bygningen i dag er resultatet af århundreders om- og tilbygninger. Oprindeligt stod kun en bygning i romansk stil med 2 rum: Skibet og koret. Der var 2 indgange: En til mændene på sydsiden, og en til kvinderne på nordsiden. De 2 teknikere fra NorthStar benyttede indgangen fra sydsiden, da der skulle installeres lydanlæg i kirken. Kirken havde ikke tidligere et lydanlæg, hvilket bevirkede,

9 at præsten var nødsaget til at tale meget højt, så også dem i sideskibet kunne følge med. Jeg er utrolig glad for, at vi nu endelig har fået et højttalersystem i kirken, udtaler menighedsrådsformand Gert Lidsmoes. Jeg har ellers altid været skeptisk over for højttalere i kirker, for jeg synes de ofte både har set klodsede ud og har givet en underlig metallisk og rungende lyd. Men jeg er virkelig glad for denne løsning, der giver en så god lyd, at man har lyst til at have det hjemme i dagligstuen, slutter Gert Lidsmoes med et glimt i øjet. Sønderholm Kirke Sønderholm Kirke, som med stor sandsynlighed har Danmarks ældste kirkedør fra år 1050, kan nu slå dørene op til moderne vellyd installeret af NorthStar. Som altid ved NorthStar tibud havde menighedsrådet mulighed for at høre anlæggets endelige resultat inden installation. Anlægget gengiver tale perfekt og er fremtidssikret med mulighed for musikgengivelse i form af en basoption. Organisten har fået forbedret arbejdsforhold med et medkig-kamera, som viser kirkerummet, så hun ikke behøver at dreje sig for at følge med i de kirkelige handlinger. Store Heddinge Kirke (Sankt Katarina) Kirken er med sit karakteristiske ottekantede skib oktogonen blandt de mest særprægede kirkebygninger fra middelalderen. Der var utilfredshed med den tidligere lydinstallation, derfor blev NorthStar bedt om at rette op på problemet. Højttalere blev flyttet, nye trådløse mikrofoner installeret og en digital signalprocesser implementeret for optimal taleforståelighed. Efterfølgende udtalte menighedsrådsmedlem Kenny Hammer Vi er meget glade for, at I har lavet det til os. I burde næsten opsætte et skilt i kirken, hvorpå der står: Dette lydanlæg er leveret af NorthStar. Vi skal i hvert fald nok reklamere for det. Østervangkirke Glostrup Kirken blev opført i 1970, og er en af Danmarks kun 7 rundkirker. Det er den første rundkirke i Danmark, som er opført i nyere tid. Den er tegnet af arkitekt Holger Jensen. NorthStar har installeret et helt nyt lyd- og teleslyngeanlæg, som både kan bruges i kirken og i menighedssalen. Ved hjælp af en omskifter kan lokalerne lydmæssigt slås sammen, eller bruges hver for sig. De 2 meter søjlehøjttalere, som er installeret i kirken, er blevet indfarvet efter kundens ønske, så de danner en helhed med resten af interiøret.

10 ærk lyden Kirkers akustik og visuelle krav gør, at lydanlæggene her skal være helt specielle. De skal fremstå visuelt neutralt og samtidig gengive den bedst mulige taleforståelighed, så alle kan høre og forstå de talte ord. De fleste har oplevet, hvordan almindelig tale i det kirkelige rum let flyder sammen og bliver uforståelig. Dette skyldes kirkers store, hårde reflekterende flader, som kaster lyden frem og tilbage og derved giver nogle meget lange efterklangstider. De akustiske forhold kan der sjældent ændres ved. Derfor designer og projekterer NorthStar lydanlægget, så forstyrrende ekko undgås uden at gå på kompromis med lyddækningen, så alle i kirken får en god oplevelse. Med Bose Modeler computersimulering undgår vi alle faldgruber og finder frem til den optimale placering af højttalerne. Som noget helt enestående kan NorthStar præsentere resultatet med Auditioner teknologi, der giver vores kunder mulighed for at lytte til det endelige lydbillede, inden lydanlægget købes ind. I en kirke er det ikke nok med et højttaleranlæg. For de hørehæmmede er et teleslyngeanlæg en nødvendighed. NorthStars teleslyngeanlæg opfylder de nyeste krav efter gældende DS/EN norm. Et teleslyngeanlæg kan gå ud af justering, derfor er det vigtig, at man vedligeholder det. Kontakt os for at få en tilstandsrapport om jeres nuværende anlæg opfylder kravene i normen. Farum Hovedgade Farum Tlf: northstar@northstar-aps.dk

NorthStars englelyd - skræddersyet til kirker

NorthStars englelyd - skræddersyet til kirker NorthStars englelyd - skræddersyet til kirker Roskilde Domkirke har fået Englelyd Præsterne er blevet mere klare i mælet efter, at NorthStar har færdiggjort lydinstallationen i kirken. Flere tusinde mennesker

Læs mere

Mærk lyden MÆRK LYDEN

Mærk lyden MÆRK LYDEN ærk lyden MÆRK LYDEN Velkommen til NorthStar NorthStar ApS er specialister i professionelle AV-løsninger. Vi er blandt landets førende inden for lyd- og billedløsninger til kirker, sports- og multihaller,

Læs mere

"Domkirken har englelyd"

Domkirken har englelyd BOSE PROFESSIONAL SYSTEMS DIVISION SUCCESHISTORIE - ROSKILDE DOMKIRKE "Domkirken har englelyd" Fra Dagbladet Roskildes anmeldelse af det nye lydsystem i Roskilde Domkirke Stedet Roskilde Domkirke blev

Læs mere

DIN KOMPLETTE LEVERANDØR AF LYD BILLEDE TELESLYNGER INFORMATIONSSYSTEMER

DIN KOMPLETTE LEVERANDØR AF LYD BILLEDE TELESLYNGER INFORMATIONSSYSTEMER DIN KOMPLETTE LEVERANDØR AF LYD BILLEDE TELESLYNGER INFORMATIONSSYSTEMER BEST-AV & METORION MUSIC KAN HJÆLPE MED FØLGENDE: Rådgivning, salg og installation af musik og talevarsling. Rådgivning, salg og

Læs mere

lyd i alle rum USB Trådløs streaming Stationær enhed Mobil enhed

lyd i alle rum USB Trådløs streaming Stationær enhed Mobil enhed Produktkatalog MA4 Industrial Design Design af Thomas Holst Nielsen lyd i alle rum USB Trådløs streaming Mobil enhed Stationær enhed TV Musik er en glæde og fornøjelse - så hvorfor nøjes med at høre favoritsangen

Læs mere

Afstande: Santiagopilgrimme. Foreningen af Danske. Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 4-4 Ballerup - Roskilde. Ballerup kirke

Afstande: Santiagopilgrimme. Foreningen af Danske. Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 4-4 Ballerup - Roskilde. Ballerup kirke Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 4-4 Ballerup - Roskilde Ruterne er ved at blive kortlagt til GPS, smartphones og tablets. Disse kort vil efterhånden kunne hentes på nettet. Søg Den danske Pilgrimsrute

Læs mere

Phonic Ear A/S. Vores opgave er at tilbyde løsninger, der bedst muligt tilgodeser og støtter den menneskelige hørelse

Phonic Ear A/S. Vores opgave er at tilbyde løsninger, der bedst muligt tilgodeser og støtter den menneskelige hørelse Lydguiden Phonic Ear A/S Vores opgave er at tilbyde løsninger, der bedst muligt tilgodeser og støtter den menneskelige hørelse Et dansk selskab i en stor koncern Phonic Ear A/S er et danskejet selskab

Læs mere

Perfekt lydanlæg. Det perfekte lydanlæg findes ikke! Det skal skabes i tæt samspil!

Perfekt lydanlæg. Det perfekte lydanlæg findes ikke! Det skal skabes i tæt samspil! Perfekt lydanlæg Det perfekte lydanlæg findes ikke! Det skal skabes i tæt samspil! Lyd præger vores hverdag. Uanset hvor vi opholder os, er vi omgivet af lyd. Når vi bliver transporteret, køber ind, hygger,

Læs mere

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater TILBEHØR Din optimale forbindelse Med Oticon ConnectLine kan du få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater i flere situationer end før. Med ConnectLine

Læs mere

TP TUBE DESIGN DMOS WAF. Chrome DMOS. Amplifiere. SoundDeny. DESIGN Active loudspeakers by TP RADIO WAF. Amplifiere DSP DSP. SoundDeny.

TP TUBE DESIGN DMOS WAF. Chrome DMOS. Amplifiere. SoundDeny. DESIGN Active loudspeakers by TP RADIO WAF. Amplifiere DSP DSP. SoundDeny. CLASS D Amplifiere 160W DSP 500W SoundDeny Chrome CLASS-D WAF DMOS DESIGN SoundDeny Active loudspeakers by TP RADIO DMOS WAF 300W Det er nærmest naturstridigt at disse pinde kan give indtryk af at være

Læs mere

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater TILBEHØR Din optimale forbindelse Med Oticon ConnectLine kan du få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater i flere situationer end før. Med ConnectLine

Læs mere

Nye moderne TCS hustelefoner til sikker adgang

Nye moderne TCS hustelefoner til sikker adgang Nye moderne TCS hustelefoner til sikker adgang Stilrent design og regulerbar lydstyrke Med digital lyd, bortfiltrering af uvedkommende støj og enkel regulering af lydstyrken har den nyeste teknologi placeret

Læs mere

Lydlys pakkeløsninger

Lydlys pakkeløsninger Lydlys pakkeløsninger LYDANLÆG FORÅR 07 Odensegade 9 00 KBH Ø 40 8 64 88 info@lydlys.dk LYDANLÆG SYSTEM E Komplet lydanlæg for op til 50 lyttere. Ultrakompakt og pæn løsning med Bose L systemer. Spreder

Læs mere

Tilgængelighed i kirken. Giv alle mulighed for at deltage

Tilgængelighed i kirken. Giv alle mulighed for at deltage Tilgængelighed i kirken Giv alle mulighed for at deltage Tilgængelighed i kirken Flere af livets største begivenheder foregår i kirken og den er samlingspunkt for mange mennesker. Her er alle velkommen

Læs mere

Spændende lyssætning side 18

Spændende lyssætning side 18 Nr. 16 December 2009 Spændende lyssætning side 18 Fuldautomatisk ESD-system øger sikkerheden i sommerlandet side 10 Få en optimal motorløsning side 28 Horsens vand side 14 I forbindelse med renoveringen

Læs mere

Hvordan finder du de bedste højttalere?

Hvordan finder du de bedste højttalere? Hvordan finder du de bedste højttalere? Højttalerens verden er fyldt med tal, men du kan undvære de fleste af dem. Du behøver ikke, at sætte dig ind i det tekniske Den gode nyhed er, at det at købe højttalere

Læs mere

Referat af offentligt menighedsrådsmøde (37.) Onsdag den 18. maj 2016 kl i Nicolaihuset Niels Balle vælger salme

Referat af offentligt menighedsrådsmøde (37.) Onsdag den 18. maj 2016 kl i Nicolaihuset Niels Balle vælger salme Menighedsrådet Aabenraa den 18. maj 2016 Referat af offentligt menighedsrådsmøde (37.) Onsdag den 18. maj 2016 kl. 19.00 21.30 i Nicolaihuset Niels Balle vælger salme Afbud fra: Eva Wiwe Løbner, Tine Andsager,

Læs mere

SMUK LYD TIL ALLE RUM I DIT HJEM HELT TRÅDLØST BANG & OLUFSEN MULTIROOM

SMUK LYD TIL ALLE RUM I DIT HJEM HELT TRÅDLØST BANG & OLUFSEN MULTIROOM SMUK LYD TIL ALLE RUM I DIT HJEM HELT TRÅDLØST TRÅDLØS MUSIK, HVOR ALT SPILLER SAMMEN NYE TONER DERHJEMME Bang & Olufsen Multiroom er et system af trådløse højttalere, som du kan placere forskellige steder

Læs mere

FUNGERER DIT LYDSYSTEM EFFEKTIVT I EN NØDSITUATION?

FUNGERER DIT LYDSYSTEM EFFEKTIVT I EN NØDSITUATION? FUNGERER DIT LYDSYSTEM EFFEKTIVT I EN NØDSITUATION? ET GRATIS SYSTEMCHECK FRA BOSE KAN SPARE MERE END BLOT PENGE KOMMER BUDSKABET UD? I en nødsituation skal alle, der befinder sig i dine lokaler, kunne

Læs mere

Motorcykelhjelm med Generation II Bluetooth kompatibelt mini headset. Manual

Motorcykelhjelm med Generation II Bluetooth kompatibelt mini headset. Manual Motorcykelhjelm med Generation II Bluetooth kompatibelt mini headset Hvad er Bluetooth? Manual Bluetooth headsettet er en transportabel headsetløsning, der baserer på trådløs Bluetooth teknologi. Trådløs

Læs mere

Med KIRK dect-z System 500 bliver du aldrig hægtet af

Med KIRK dect-z System 500 bliver du aldrig hægtet af Løsningen til arkitekter, bilforhandlere, gartnere, advokater, reklamefolk, hotelejere, trykkere, detailhandlere og alle andre med en dynamisk hverdag... Med KIRK dect-z System 500 bliver du aldrig hægtet

Læs mere

Naturen har givet os to ører designet til at arbejde sammen

Naturen har givet os to ører designet til at arbejde sammen Naturen har givet os to ører designet til at arbejde sammen en verden af NATURlig lyd De nye CLEAR 220 høreapparater fra Widex er fuldstændig trådløse, og de kan kommunikere med hinanden konstant, ligesom

Læs mere

COMFORT DIGISYSTEM. Elevmikrofonsystem

COMFORT DIGISYSTEM. Elevmikrofonsystem COMFORT DIGISYSTEM Elevmikrofonsystem Hørelsen er vejen til information Hvorfor trådløse systemer med flere mikrofoner? I løbet af en skoledag kommer der mange informationer fra såvel lærer som elever.

Læs mere

Bosch systemer til offentlige steder Førende inden for lyd

Bosch systemer til offentlige steder Førende inden for lyd Bosch systemer til offentlige steder Førende inden for lyd 2 Førende inden for lyd Avanceret akustisk ekspertise Med mere end 60 års erfaring inden for design og udvikling af elektro-akustisk teknologi,

Læs mere

har givet os to ører designet til at arbejde sammen

har givet os to ører designet til at arbejde sammen Naturen har givet os to ører designet til at arbejde sammen en verden af NATURLig lyd Naturen har givet os to ører, designet til at arbejde sammen. Og de nye WIDEX CLEAR 440 høreapparater kommunikerer

Læs mere

Vejledning til Baghusets lydanlæg

Vejledning til Baghusets lydanlæg Vejledning til Baghusets lydanlæg Denne vejledning er inddelt i følgende kapitler med farvekoder: 1. Forstærker og Afbrydere 2. Minimixeren 3. Monitorhøjtalere (Medhør) 4. Subwhoofer 5. PA-mixeren 6. Linedrivere

Læs mere

CCS 1000 D digitalt konferencesystem 1. CCS 1000 D digitalt konferencesystem Kompakt, men alsidigt

CCS 1000 D digitalt konferencesystem 1. CCS 1000 D digitalt konferencesystem Kompakt, men alsidigt CCS 1000 D digitalt konferencesystem 1 CCS 1000 D digitalt konferencesystem Kompakt, men alsidigt 2 CCS 1000 D digitalt konferencesystem Beregnet til plug-and-play, brugervenlige og yderst produktive møder

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Lydbjælke Installationsvejledning HT-CT770 Indholdsfortegnelse Opsætning 1 Kassens indhold 4 2 Installation 5 3 Tilslutning 6 4 Tænd for systemet 8 5 Lytte til lyden 9 Grundlæggende betjening Oplev lydeffekterne

Læs mere

Tilgængelighed i teater og biograf Giv alle mulighed for at deltage

Tilgængelighed i teater og biograf Giv alle mulighed for at deltage Tilgængelighed i teater og biograf Giv alle mulighed for at deltage Tilgængelighed i teater og biograf At høre eller ikke at høre... Det er dejligt at komme ud og opleve! Få et godt grin og være sammen

Læs mere

Sindal Gl. Kirke. - en beskrivelse

Sindal Gl. Kirke. - en beskrivelse Sindal Gl. Kirke - en beskrivelse 1 2 Sindal Gamle Kirke Sindal Gamle Kirke ligger på en bakketop i den østlige udkant af Slotved Skov. Kirkebygningen Kirkens ældste dele stammer fra Valdemarstiden, dvs.

Læs mere

Helligåndskirken, Flensborg, Bjørn Nørgaards nye kirkeudsmykning fra 2013. K i r k e s t a f e t H a d e r s l e v S t i f t

Helligåndskirken, Flensborg, Bjørn Nørgaards nye kirkeudsmykning fra 2013. K i r k e s t a f e t H a d e r s l e v S t i f t Helligåndskirken, Flensborg, Bjørn Nørgaards nye kirkeudsmykning fra 2013 K i r k e s t a f e t H a d e r s l e v S t i f t 18 x Åben Kirke i Haderslev Stift & Flensborg fra april september 2014 Med kirkestafet

Læs mere

Alarmen er frakoblet. Easy Series Alarmcentral Gør sikkerhed enkel med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork (trådløst lokalt sikkerhedsnetværk)

Alarmen er frakoblet. Easy Series Alarmcentral Gør sikkerhed enkel med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork (trådløst lokalt sikkerhedsnetværk) Alarmen er frakoblet Easy Series Alarmcentral Gør sikkerhed enkel med wlsn* * wireless Local SecurityNetwork (trådløst lokalt sikkerhedsnetværk) 2 Sikkerhed i første række Selvfølgelig vil du sørge for

Læs mere

JABRA EVOLVE 80. Brugermanual. jabra.com/evolve80

JABRA EVOLVE 80. Brugermanual. jabra.com/evolve80 Brugermanual jabra.com/evolve80 2014 GN Netcom A/S / GN Netcom US, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Jabra er et registreret varemærke tilhørende GN Netcom A/S. Alle andre varemærker heri tilhører de

Læs mere

POWER TO YOUR NEXT STEP Grib alle muligheder

POWER TO YOUR NEXT STEP Grib alle muligheder POWER TO YOUR NEXT STEP Grib alle muligheder you can 2 Vores rejse begynder Surfs up! Surfskole: Her kommer vi! Fordelen ved digitale spejlreflekskameraer Skift dit objektiv, skift dit synspunkt Med udskiftelige

Læs mere

dukapc spreder glæde i hele familien

dukapc spreder glæde i hele familien Det er en genial computer. Nu behøver vi ikke at hjælpe mine svigerforældre - de ringer bare til dukapc, hvis noget driller. Nu har vi fået oprettet en digital postkasse og kan nemt bruge netbank, når

Læs mere

Cool scandinavian loudspeakers V.1

Cool scandinavian loudspeakers V.1 Cool scandinavian loudspeakers V.1 Vi elsker musik SA er det eneste højttalermærke, der er grundlagt af en musiker. Ole Witthøft spillede i et band og var skuffet over, at ingen højttalere på markedet

Læs mere

Verdens første digitale minimodtager

Verdens første digitale minimodtager Verdens første digitale minimodtager Comfort Digisystem Receiver DT10 Receiver DT10 er minimodtageren med Comfort Digisystems unikke lydkvalitet. Den er let at bruge, let at konfigurere, og den giver en

Læs mere

Bosch CCS 800 Ultro konferencesystem Tilføjer innovation...

Bosch CCS 800 Ultro konferencesystem Tilføjer innovation... Bosch CCS 800 Ultro konferencesystem Tilføjer innovation... 2 CCS 800 Ultro konferencesystem...med en fleksibel totalløsning til møder Unik, indbygget digital MP- optagelse og -afspilning Fremragende talegengivelse

Læs mere

Internet@TV med Samsung Apps

Internet@TV med Samsung Apps HT-C5500 leverer HD-billede og lyd, der matcher dit Samsung HD TV. Med dette hjemmebiosystem får du fantastiske billeder og mange tilslutningsmuligheder. Internet@TV med Samsung Apps Samsungs eksklusive

Læs mere

Opnå taleforståelse på niveau med normalthørende *

Opnå taleforståelse på niveau med normalthørende * Opnå taleforståelse på niveau med normalthørende * Genopladelige høreapparater, der holder hele dagen * Se side 2 Deltag igen i aktiviteter, som du har trukket dig fra Er det anstrengende at følge med

Læs mere

WOOF it JAM. Brugermanual

WOOF it JAM. Brugermanual WOOF it JAM Brugermanual Tak! Tak fordi du har valgt WOOFit JAM højtaleren fra SACKit. Vi beder dig læse denne manual grundigt før du tager din nye højtaler i brug. Vi er ikke ansvarlige for person- eller

Læs mere

Aftenens debatpunkt: Hvad vil vi med musikken i kirken? Oplæg ved Karsten. Fremlagt og vedtaget

Aftenens debatpunkt: Hvad vil vi med musikken i kirken? Oplæg ved Karsten. Fremlagt og vedtaget Åby Sogns Menighedsråd Åbyhøj, 15. april 2015 Protokol af offentligt menighedsrådsmøde Tirsdag d. 28. april 2015 kl. 17.15. Indledning: Karsten Oprydning: Jesper, Thorkild Afbud: Thorkild Det officielle

Læs mere

Tilgængelighed på hotel og konference. Giv alle mulighed for at deltage

Tilgængelighed på hotel og konference. Giv alle mulighed for at deltage Tilgængelighed på hotel og konference Giv alle mulighed for at deltage Tilgængelighed på hotel og konference Hvad er en konference, kursus eller møde værd, hvis alle deltagere ikke kan høre det, der bliver

Læs mere

Totalløsning til videokonferencer og præsentationer. Visual & Unified Communication

Totalløsning til videokonferencer og præsentationer. Visual & Unified Communication Totalløsning til videokonferencer og præsentationer Visual & Unified Communication Idéer kommer hurtigere rundt end mennesker Effektiv kommunikation er altafgørende for at drive en produktiv og bæredygtig

Læs mere

har givet os to ører designet til at arbejde sammen

har givet os to ører designet til at arbejde sammen Widex clear440-pa Naturen har givet os to ører designet til at arbejde sammen en verden af NATURLig lyd Naturen har givet os to ører, designet til at arbejde sammen. Og de nye WIDEX CLEAR 440-PA høreapparater

Læs mere

People First. Lad ikke undskyldningerne komme i vejen... Har du brug for en opgradering?

People First. Lad ikke undskyldningerne komme i vejen... Har du brug for en opgradering? Har du brug for en opgradering? People First Vi mener, at det kræver mere end blot avanceret teknologi og audiologi at udvikle de bedste høreapparater. Dette er grunden til, at vi placerer personen i centrum

Læs mere

Få hele historien om ReSound Verso. Scan her eller gå ind på Naturtro hørelse. M DK Rev.A

Få hele historien om ReSound Verso. Scan her eller gå ind på  Naturtro hørelse. M DK Rev.A Få hele historien om ReSound Verso. Scan her eller gå ind på www.gnresound.dk/verso Naturtro hørelse M101481-DK-12.07-Rev.A Lyd i perfekt balance Forestil dig, at du nemt kan følge med i enhver samtale.

Læs mere

Oplev video og lyd, når det er bedst

Oplev video og lyd, når det er bedst artikel SateLlite p100 Satellite p100 Oplev video og lyd, når det er bedst Toshibas bærbare Satellite P100 leverer bedre personligt digitalt indhold. Satellite P100, der er udviklet med henblik på at håndtere

Læs mere

Nr. 1. januar/februar årg.

Nr. 1. januar/februar årg. Nr. 1. januar/februar 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Orø Menighedsråd. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad marts / april 2018 er mandag d. 5. februar. vedligeholdelse af gravsteder

Læs mere

PA system i studie 2. Indholdsfortegnelse: 1. GENEREL BESKRIVELSE 2. DETALJERET BESKRIVELSE 3. SIMPEL BRUG AF PA SYSTEMET BRUG AF PA SYSTEMET:...

PA system i studie 2. Indholdsfortegnelse: 1. GENEREL BESKRIVELSE 2. DETALJERET BESKRIVELSE 3. SIMPEL BRUG AF PA SYSTEMET BRUG AF PA SYSTEMET:... Teknologiprojektet Indholdsfortegnelse: 1. GENEREL BESKRIVELSE BESKRIVELSE AF PA SYSTEMET.... 2 BLOKDIAGRAM:... 2 2. DETALJERET BESKRIVELSE BESKRIVELSE AF PA SYSTEMET.... 3 HØJTTALERE:... 3 FORSTÆRKERE:...

Læs mere

Lille frihedskæmper med store ambitioner

Lille frihedskæmper med store ambitioner PRESSEMEDDELELSE Lille frihedskæmper med store ambitioner - Libratone introducerer ny bærbar AirPlay højttaler København, 27. september 2012 - Den danske audiovirksomhed, Libratone, introducerer i dag

Læs mere

PUBLIC ADDRESS, BAGGRUNDS MUSIK OG TALEVARSLINGS SYSTEM

PUBLIC ADDRESS, BAGGRUNDS MUSIK OG TALEVARSLINGS SYSTEM www.lda-audio.dk PUBLIC ADDRESS, BAGGRUNDS MUSIK OG TALEVARSLINGS SYSTEM HVEM SAGDE LILLE ONE er et komplet EN 54-16 certificeret public address, baggrundsmusik og talevarslingssystem der inkluderer en

Læs mere

Bosch Plena Easy Line højttaleranlæg Nem lydstyring

Bosch Plena Easy Line højttaleranlæg Nem lydstyring Bosch Plena Easy Line højttaleranlæg Nem lydstyring 2 Plena Easy Line højttaleranlæg Den praktiske vej til høj kvalitet i højttaleranlæg Brugervenlig med zonemærkning og indstillingsindikatorer Smart equalizer

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 Padesø Kirke en sommerdag PRÆSTEN præster som ferieafløsere i Padesø Kirke. Før Padesø Kirkedistrikts omdannelse til sogn havde præsten i Veflinge og

Læs mere

IT Connect. IT-Connect s bredbåndsbeboerløsning

IT Connect. IT-Connect s bredbåndsbeboerløsning IT Connect IT-Connect s bredbåndsbeboerløsning Fremtiden Der er fornuft i at eje sit eget netværk, hvis man ønsker at være uafhængig af ydre omstændigheder Vi er på forkant med nettet Internettet med de

Læs mere

Hjælpemidler til mennesker med nedsat hørefunktion

Hjælpemidler til mennesker med nedsat hørefunktion Udarbejdet af Aalborg Kommune, Sundheds- og Kulturforvaltningen, Tilgængelighedsauditør Kit Bos Januar 2019 Hjælpemidler til mennesker med nedsat hørefunktion Dansk Høreforening og Hørelse.info anslår,

Læs mere

Oticon Opn åbner op for en ny verden

Oticon Opn åbner op for en ny verden Oticon Opn åbner op for en ny verden Traditionel teknologi Fokuserer på en stemme, og undertrykker alle andre. Ny teknologi Åbner op for lydbilledet for at få flere stemmer med. Du kender nok følelsen.

Læs mere

VMB BEVARING OG UDVIKLING HVORDAN FÅR MAN OVERBLIK? TEKNOLOGISK INSTITUT DEN 15. MAJ 2013 ARKITEKTFIRMAET VILHELMSEN, MARXEN & BECH-JENSEN A/S

VMB BEVARING OG UDVIKLING HVORDAN FÅR MAN OVERBLIK? TEKNOLOGISK INSTITUT DEN 15. MAJ 2013 ARKITEKTFIRMAET VILHELMSEN, MARXEN & BECH-JENSEN A/S BEVARING OG UDVIKLING HVORDAN FÅR MAN OVERBLIK? TEKNOLOGISK INSTITUT DEN 15. MAJ 2013 ARKITEKTFIRMAET VILHELMSEN, MARXEN & BECH-JENSEN A/S Arkitektfirmaet blev grundlagt i 1935 af Arkitekt MAA Aksel Skov

Læs mere

Kirken blev opført 1899.

Kirken blev opført 1899. VEDSTED KIRKE KIRKENS HISTORIE I slutningen af 1800-tallet var folketallet i den del af Aaby Sogn, som ligger vest for Ryå, steget så meget, at der blev behov for en kirke. Byen var i rivende udvikling.

Læs mere

EG Brandsoft Varmestyring med fugtovervågning, der er integreret med Brandsoftkalendersystemet stor varmemæssig besparelse og godt for miljøet

EG Brandsoft Varmestyring med fugtovervågning, der er integreret med Brandsoftkalendersystemet stor varmemæssig besparelse og godt for miljøet EG Brandsoft Varmestyring med fugtovervågning, der er integreret med Brandsoftkalendersystemet stor varmemæssig besparelse og godt for miljøet Varmestyringsmodulet, der kontrolleres fra EG Brandsoft kalenderen,

Læs mere

L-RAY INTELLIGENT SOLUTIONS FOR LIGHT & SOUND

L-RAY INTELLIGENT SOLUTIONS FOR LIGHT & SOUND L-RAY EN INNOVATIV AKTIV DSP-LØSNING L-RAY/2000 PA-HØJTTALER ARRAY PROFESSIONEL TOPKVALITET PERFEKT TIL INSTALLATION I HALLER, KLUBBER ELLER PÅ TOUR SPECIELLE FEATURES: DSP-kontrolleret 2-vejs aktivt system

Læs mere

AniMan DET INTELLIGENTE FUGLESKRÆMSEL

AniMan DET INTELLIGENTE FUGLESKRÆMSEL AniMan DET INTELLIGENTE FUGLESKRÆMSEL LAD GÆS OG RÅGER FINDE ANDRE GRÆSMARKER Gæs forvolder store skader på afgrøder herhjemme. Værdier for mange millioner kroner ødelægges hvert år. Hos frugt- og bæravlere

Læs mere

Phonak ComPilot Phonak TVLink S basestation Phonak RemoteMic Phonak PilotOne mypilot

Phonak ComPilot Phonak TVLink S basestation Phonak RemoteMic Phonak PilotOne mypilot Phonak AccessLine Produktinformation Vi har lyttet for at sikre, at vi fuldt ud forstår, hvad der er vigtigt for dig. Hver eneste nye generation af høreapparater er baseret på disse erfaringer. Denne forståelse

Læs mere

Kursus i brug af Pinnacle Studio 9

Kursus i brug af Pinnacle Studio 9 Bent Sehested Odense Video Klub Side 20 Ved at markere en sekvens og med markøren peger på den blå linje i lydsporet, ændres markøren til en højttaler med en pil. I berøringspunktet opstår der en lille

Læs mere

Usynlighed der giver dig selvsikkerhed, af tilværelsens rige lydscenarier. Life is on

Usynlighed der giver dig selvsikkerhed, af tilværelsens rige lydscenarier. Life is on Life is on Vi lytter til behovene hos dem, der stoler på vores ideer og knowhow. På en kreativ måde udfordrer vi teknologien og udvikler avancerede høreløsninger, der hjælper hørehæmmede til at høre, forstå

Læs mere

/ Fastelavn 15. februar 2015 Dom kl Matt

/ Fastelavn 15. februar 2015 Dom kl Matt Prædiken holdt i Haderslev Domkirke søndag 15. februar 2015 af sognepræst Henning Wehner 402-441 - 450-192 / 142-208 29 Fastelavn 15. februar 2015 Dom kl.10.00 Matt 3.13-17 Ved gudstjenesten i dag handler

Læs mere

den professionelle leverandør af multimedia løsninger til bilen

den professionelle leverandør af multimedia løsninger til bilen den professionelle leverandør af multimedia løsninger til bilen Nakkestøtte skærmløsninger spænding på bagsædet Skræddersyet skærmløsning i nakkestøtten CSM forhandler og tilbyder professionel montering

Læs mere

Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014

Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014 Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014 Baggrund for idéoplæg. Vi har, i vores forslag, arbejdet ud fra at, holde fast i den historiske tråd om den smukke gamle by med Danernes kongesæde og Vikingernes

Læs mere

I gennemsnit bruges 5,4 timer om ugen i et mødelokale. Kilde: Futuresource Corporate AV End User Perspectives

I gennemsnit bruges 5,4 timer om ugen i et mødelokale. Kilde: Futuresource Corporate AV End User Perspectives I gennemsnit bruges 5,4 timer om ugen i et mødelokale. Kilde: Futuresource Corporate AV End User Perspectives det perfekte mødelokale Tænk, hvis du kunne bruge arbejdslivets mange møder på ideer og beslutninger,

Læs mere

Livall - Kom godt i gang (BH 60 & Bling Jet Fjernbetjening & Livall Riding App)

Livall - Kom godt i gang (BH 60 & Bling Jet Fjernbetjening & Livall Riding App) Livall - Kom godt i gang (BH 60 & Bling Jet Fjernbetjening & Livall Riding App) 1. Indholder: a. En hjelm b. Et USB kabel c. En Bling Jet fjernbetjening d. En brugsanvisning 2. Sæt USB-kablet i hjelmen

Læs mere

TRANSPORT ENKEL OG LØNSOM MOBILITET LØSNING MED LITTLEBEACON TRANSPORT. The new approach to software. LittleBeacon

TRANSPORT ENKEL OG LØNSOM MOBILITET LØSNING MED LITTLEBEACON TRANSPORT. The new approach to software. LittleBeacon ENKEL OG LØNSOM LØSNING MED LITTLEBEACON TRANSPORT TRANSPORT MOBILITET The new approach to software LittleBeacon CASESTORY POUL SCHOU løser transport og logistik opgaver i hele Danmark fra deres domicil

Læs mere

AFTERSHOKZ BLUEZ BONE CONDUCTION BLUETOOTH HOVEDTELEFONER

AFTERSHOKZ BLUEZ BONE CONDUCTION BLUETOOTH HOVEDTELEFONER AFTERSHOKZ BLUEZ BONE CONDUCTION BLUETOOTH HOVEDTELEFONER Holder din ører fri til dine omgivelser! TILBEHØR: Artikel Antal USB til mikro USB Oplader kabel 1 Indstillingsbånd (med introduktions folder)

Læs mere

Et system flere forbindelser

Et system flere forbindelser Et system flere forbindelser Tv I Telefon I Mobil I Computer I Musik I Mikrofon ConnectLine til nem kontrol og til sikre håndfri samtaler, når man er på farten Oticon Streamer er ikke kun en fjernbetjening,

Læs mere

Julen er lige overstået, men jeg vil alligevel gerne invitere dig til at tænke på jul. Men vi skal tilbage i tiden. Tilbage til din barndoms jul.

Julen er lige overstået, men jeg vil alligevel gerne invitere dig til at tænke på jul. Men vi skal tilbage i tiden. Tilbage til din barndoms jul. 1 af 7 Prædiken søndag d. 13. januar 2019. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Es 43,1-7 & Salme 29 & Apg 8,14-17 Luk 3,15-17&21-22 Guds gaver - Du er min elskede! Julen er lige overstået,

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Waoo Smart WiFi FIBERBREDBÅND TV TELEFONI PAKKENS INDHOLD Tjek, at det hele er der, før du går i gang med installationen. 2 x trådløse enheder 2 x strømforsyninger 2 x netværkskabler

Læs mere

Vælg en digital billedramme med hjertet!

Vælg en digital billedramme med hjertet! Guide fra FOTOHOUSE Vælg en digital billedramme med hjertet! Indhold: - Omkring digitale billedrammer Side 2 - Digitalbilledrammen til hjemmet Side 3 - Design eksempler Side 5 - Design eksempler og eksempel

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Padesø Kirke. 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Padesø Kirke. 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3 Padesø Kirke PRÆSTEN Sommerens gudstjenester Som det fremgår af gudstjenestelisten, så er der gudstjeneste hver søndag i sommermånederne, og

Læs mere

XProtect-klienter Tilgå din overvågning

XProtect-klienter Tilgå din overvågning XProtect-klienter Tilgå din overvågning Tre måder at se videoovervågning på For at skabe nem adgang til videoovervågning tilbyder Milestone tre fleksible brugergrænseflader: XProtect Smart Client, XProtect

Læs mere

Nazarethkirken i Ryslinge

Nazarethkirken i Ryslinge Nazarethkirken i Ryslinge Forslag til indvendig istandsættelse 12. oktober 2007 C & W arkitekter a/s Kullinggade 31 E 5700 Svendborg Tlf. 62 21 47 20 Sag nr. 07005 Nazarethkirken i Ryslinge Forslag til

Læs mere

NSF Teknik. - interaktiv tavle Mindboard. Mindboard - bliv interaktiv

NSF Teknik. - interaktiv tavle Mindboard. Mindboard - bliv interaktiv - interaktiv tavle Mindboard Ideel løsning hvis projektor allerede er tilstede Mindboard kan leveres i flere forskellige interaktive udgaver: Interaktiv tavle - fast eller til skinne Interaktiv tavle -

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

CINEMA SB100 powered soundbar speaker

CINEMA SB100 powered soundbar speaker CINEMA SB100 powered soundbar speaker Brugervejledning Tak, fordi du valgte dette produkt fra JBL JBL Cinema SB100 powered soundbar speaker er et komplet integreret lydsystem, der drastisk vil forbedre

Læs mere

Oticon Opn åbner op for en ny verden

Oticon Opn åbner op for en ny verden Oticon Opn åbner op for en ny verden Traditionel teknologi Ny teknologi Fokuserer på en stemme, og undertrykker alle andre. Åbner op for lydbilledet for at få flere stemmer med. Du kender nok følelsen.

Læs mere

800.000 dansker i alle aldre bruger dagligt høreapparat. Her er et bredt udsnit af høretekniske hjælpemidler.

800.000 dansker i alle aldre bruger dagligt høreapparat. Her er et bredt udsnit af høretekniske hjælpemidler. Til private og professionelle 2015 800.000 dansker i alle aldre bruger dagligt høreapparat. Her er et bredt udsnit af høretekniske hjælpemidler. Trådløse alamsystem Modtager Bærbar Modtager BE 1450 Alarmerer

Læs mere

Power til hjernen POWER HØRETEKNOLOGI. Få flere detaljer med - mere power til at deltage

Power til hjernen POWER HØRETEKNOLOGI. Få flere detaljer med - mere power til at deltage Power til hjernen POWER HØRETEKNOLOGI Få flere detaljer med - mere power til at deltage POWER TIL HJERNEN Din foretrukne ledsager i hverdagen De fleste mennesker, som har et kraftigt høretab, bruger de

Læs mere

DIGITALISERING. FOTOHOUSE ApS Kærvej 28 2970 Hørsholm Telefon + 45-20 58 30 75 Email info@fotohouse.dk

DIGITALISERING. FOTOHOUSE ApS Kærvej 28 2970 Hørsholm Telefon + 45-20 58 30 75 Email info@fotohouse.dk DIGITALISERING I forbindelse med digitalisering af bevaringsopgaver I forbindelse med digitalisering af bevaringsopgaver, kan vi tilbyde både produkter og hjælp til forskellige opgaver, der sikre det bedst

Læs mere

S-650 Lydterapiapparat

S-650 Lydterapiapparat Sound Oasis DK BRUGERVEJLEDNING S-650 Lydterapiapparat Tak for dit køb af Sound Oasis S-650, som vi håber du bliver rigtig glad for. Vigtige sikkerhedsforanstaltninger: - læs alle instruktionerne. - for

Læs mere

BygSelv; Så enkelt bygges en rigtig god højttaler; og et par design idéer. Part 3

BygSelv; Så enkelt bygges en rigtig god højttaler; og et par design idéer. Part 3 BygSelv; Så enkelt bygges en rigtig god højttaler; og et par design idéer Part 3 Der er taget udgangspunkt i en rigtig god monitor, men det kunne lige så godt have været en stor gulv-højttaler; princippet

Læs mere

WOOF it JAM S. Brugermanual

WOOF it JAM S. Brugermanual WOOF it JAM S Brugermanual Tak! Indhold Quick Start Guide Tak fordi du har valgt WOOFit JAM S højttaleren fra SACKit. Vi beder dig læse denne manual grundigt før du tager din nye højttaler i brug. Vi er

Læs mere

www.longelsekirke.dk Mindeplade for de ukendte druknede 46. Opsat i 2012.

www.longelsekirke.dk Mindeplade for de ukendte druknede 46. Opsat i 2012. Longelse kirke Kirken, som er højt placeret med udsigt til Langelandsbæltet og Lolland, er en middelalderkirke, med romansk skib og sengotisk lanhuskor. Våbenhus i syd, sakristi i nord og tårn i vest.

Læs mere

Afstande: Santiagopilgrimme. Foreningen af Danske. Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 3-4 Hillerød-Ballerup. Frederiksborg slot

Afstande: Santiagopilgrimme. Foreningen af Danske. Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 3-4 Hillerød-Ballerup. Frederiksborg slot Den danske Pilgrimsrute Nordsjælland 3-4 Hillerød-Ballerup Ruterne er ved at blive kortlagt til GPS, smartphones og tablets. Disse kort vil efterhånden kunne hentes på nettet. Søg Den danske Pilgrimsrute

Læs mere

LEJEKATALOG & PRISLISTE

LEJEKATALOG & PRISLISTE LEJEKATALOG & PRISLISTE JANUAR 2014 Ny adresse pr. 15. Marts 2014 Hjerting AV-Teknik 75 11 91 91 salg@hjav.dk www.hjerting-av.dk SIKKER OG ENKEL LYDGENGIVELSE - hvér gang 1 FOREDRAG FESTER REJSEGILDE MØDER

Læs mere

Teknisk Manual for Gemini Radio-Mute produkter

Teknisk Manual for Gemini Radio-Mute produkter Teknisk Manual for Gemini Radio-Mute produkter 20. april 2009 1 Indholdsfortegnelse. Side 3. Formål Side 4. Beskrivelse af Radio Mute Systemet Side 6. Datablad samt teknisk beskrivelse af Muteboks. Side

Læs mere

FREDERIKSHAVN KIRKE Frederikshavn Provsti Aalborg Stift

FREDERIKSHAVN KIRKE Frederikshavn Provsti Aalborg Stift FREDERIKSHAVN KIRKE Frederikshavn Provsti Aalborg Stift Forslag til restaurering af kirkebygning installationer inventar varmeanlæg m.v. juni 2012 Arkitekt Kjeld Høgh Thomsen, c/o Arkinord A S, Havnepladsen

Læs mere

Roger TM. Dynamic SoundField Sæt stikket i, tænd systemet, og undervis

Roger TM. Dynamic SoundField Sæt stikket i, tænd systemet, og undervis Roger TM Dynamic SoundField Sæt stikket i, tænd systemet, og undervis Forskellen med Soundfield Det er vigtigt, at eleverne hører godt i klasseværelset, for at de virkelig kan yde deres bedste og få mest

Læs mere

VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011

VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011 VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011 Musikskole 2010-2011 Vi byder endnu engang alle hjertelig velkommen til endnu et år på Vindblæs musikskole. Vi ser frem til at møde eleverne i både sammenspil- og

Læs mere

Genopliv hørelsen. Vellykket brug af høreapparater

Genopliv hørelsen. Vellykket brug af høreapparater Genopliv hørelsen Vellykket brug af høreapparater Velkommen tilbage til en verden af lyde Nu da du har taget det første skridt mod at genoplive din hørelse, vil du opdage, at det er nødvendigt med nogle

Læs mere

Ikast og Faurholt Sogne, Ikast-Brande Provsti

Ikast og Faurholt Sogne, Ikast-Brande Provsti Ikast Kirke Gospelkor i Faurholt Faurholt Kirke Ikast og Faurholt Sogne, Ikast-Brande Provsti Sognepræst søges 15. juli 2018 15. marts 2019: Ikast og Faurholt Sogne har et rigt kirkeliv, som du kan blive

Læs mere

Bluetooth højttaler BABHCK811_1

Bluetooth højttaler BABHCK811_1 Bluetooth højttaler BABHCK811_1 Tillykke Tillykke med dit nye Amitech produkt! Oplysningerne i denne brugervejledning kan ændres uden varsel. Amitech Danmark A/S er ikke erstatningspligtig i tilfælde

Læs mere

1 Besigtigelse af Løkken Præstegård og drøftelse af boligens fremtid Sag: Løkken præstegård (1313) - Løkken- Furreby Sogn

1 Besigtigelse af Løkken Præstegård og drøftelse af boligens fremtid Sag: Løkken præstegård (1313) - Løkken- Furreby Sogn Referat for: Hjørring Nordre og Søndre provstiudvalg Hjørring Søndre Provsti PU møde 10. august 2015. Kl. 9:00 Løkken Præstegård og kl. 10:30 Lien 2 Mødested: Sognegården, Torvet 4, 9800 Hjørring Mødet

Læs mere