Resumé 1. Syv indsatsområder og godt 300 initiativer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Resumé 1. Syv indsatsområder og godt 300 initiativer"

Transkript

1 Effektmåling af den virksomhedsrettede strukturfondsindsats

2 2/24 Resumé I løbet af den syvårige programperiode støttede EU s strukturfonde (Regionalfonden og Socialfonden) mere end 300 virksomhedsrettede regionale vækstinitiativer, der blandt andet fokuserede på at rådgive iværksættere, udvikle regionale styrkepositioner via omstilling til smart og grøn produktion, styrke eksporten og få flere unge mennesker til at tage en erhvervsrettet uddannelse. En ny effektmåling viser, at strukturfondsinitiativerne har gjort en reel og målbar forskel for væksten i den private sektor. Den faktiske vækst i knap private deltagervirksomheder spredt over hele landet er målt over en treårig periode, efter de har deltaget og sammenlignet med virksomheder, der ikke tog del i initiativerne. Effektmålingen indikerer, at strukturfondsinvesteringerne har bidraget til at skabe godt nye private fuldtidsjob og styrket virksomhedernes omsætning med ca. 22 mia. kr. Samlet har initiativerne kostet ca. 4,5 mia. kr. at gennemføre, hvoraf halvdelen af kommer fra EU s Regional- og Socialfond. 1. Syv indsatsområder og godt 300 initiativer Effektmålingen fokuserer på private virksomheder, der har deltaget i 314 virksomhedsrettede initiativer. Hovedparten af initiativerne er udvalgt af de seks regionale vækstfora. Alle initiativer er medfinansieret af EU s Regionalfond eller Socialfond og sigter på at skabe vækst og beskæftigelse i private virksomheder. 1 Projekterne er inddelt i syv indsatsområder: 2 Energi, klima og miljø Sundheds- og velfærdsløsninger Fødevarer Turisme Kreative erhverv Uddannelse og kompetenceudvikling Tværgående indsatser inden for innovation, forretningsudvikling, iværksætteri mv. Tilsammen har de 314 initiativer modtaget godt 2,2 mia. kr. i medfinansiering fra EU s Regionalfond og Socialfond. EU-midlerne medfinansierer op til 50 pct. af et regional- eller socialfondsprojekts udgifter. Det samlede budget for de 314 initiativer er derfor mindst 4,5 mia. kr. Medfinansieringen omfatter især private midler og regionernes erhvervsudviklingsmidler. Figur 1.1 viser fordelingen af investeringerne på regionale vækstfora. 1 Effektmålingen omfatter kun projekter, som ifølge de regionale vækstforas sekretariater har haft fokus på at øge vækst og beskæftigelse i private deltagervirksomheder. Det er derfor ikke alle regional- og socialfondsprojekter igangsat i perioden , der indgår i målingen. I tabel B.4 bilag findes en oversigt over de 314 projekter, der indgår i målingen. I Erhvervsstyrelsens projektdatabase kan man finde informationer om strukturfondsprojekternes indhold: Strukturfondsprojekter fra den igangværende programperiode , som vil blive effektmålt senere, kan findes her: 2 Inddelingen af projekter i de syv indsatsområder er foretaget af de regionale vækstforas sekretariater.

3 3/24 Figur 1.1 Investeringer fordelt på regionale vækstfora (EU-midler og medfinansiering, mio. kr.) Bornholm: 117 Syddanmark: Hovedstaden: 692 Sjælland: 671 Midtjylland: 753 Nordjylland: Godt 40 pct. af EU-midlerne, svarende til ca. 900 mio. kr., er anvendt på initiativer inden for indsatsområdet Tværgående indsatser inden for innovation, forretningsudvikling, iværksætteri mv.. Det næststørste indsatsområde er Uddannelse og kompetenceudvikling med knap en fjerdedel af EU-midlerne, jf. figur 1.2. Figur 1.2 Antal initiativer og EU-medfinansiering fordelt på indsatsområder Tværgående indsatser Uddannelse og Energi, klima og miljø Turisme Sundheds- og velfærdsløsninger Fødevarer Kreative erhverv og design EU-støtte (mio. kr.) Antal projekter Antal projekter EU-støtte (mio. kr.) 2. Fakta om deltagervirksomhederne I alt har der deltaget private virksomheder i initiativerne. Nogle virksomheder har deltaget i flere initiativer inden for forskellige indsatsområder (dubletter). På tværs af de syv indsatsområder har der deltaget unikke private virksomheder. Der har deltaget virksomheder fra alle fem regioner i alle indsatsområder, men der er betydelige regionale forskelle fra indsatsområde til indsatsområde. Over en tredjedel af deltagervirksomhederne i indsatsområdet Energi, miljø og klimaløsninger er således lokaliseret i Region Sjælland, jf. figur 2.1. Halvdelen af deltagervirksomhederne i indsatsområdet Sundheds- og velfærdsløsninger

4 4/24 stammer fra Region Hovedstaden, mens godt 40 pct. af virksomheder i Fødevare er lokaliseret i Region Sjælland. I indsatsområdet Uddannelse og kompetenceudvikling er mere end halvdelen af virksomhederne lokaliseret i Region Midtjylland. I indsatsområderne Turisme samt Kreative erhverv og design dominerer Region Syddanmark med flest deltagervirksomheder. Figur 2.1 Deltagervirksomhedernes fordeling på regioner og indsatsområder, pct. Uddannelse og kompetenceudvikling Tværgående indsatser Kreative erhverv og design Turisme Fødevarer Sundheds- og velfærdsløsninger Energi, klima og miljø Pct. Region Hovedstaden Region Sjælland Region Syddanmark Region Midtjylland Region Nordjylland Anm.: I denne opgørelse er Bornholm en del af Region Hovedstaden. Der har deltaget flest virksomheder fra Aarhus Kommune (ca virksomheder), Aalborg Kommune (ca. 900) og Viborg Kommune (ca. 600), mens der har deltaget færrest virksomheder fra Dragør Kommune (2 virksomheder), Vallensbæk Kommune (6 virksomheder) og Ishøj og Tårnby Kommuner (7 virksomheder) (se tabel B.1. i bilag). Knap en fjerdedel af deltagervirksomhederne er handelsvirksomheder. Yderligere ca. 20 pct. er industrivirksomheder, mens 15 pct. er fra bygge- og anlægsbranchen, jf. figur 2.2. Alle tre brancher er overrepræsenteret i strukturfondsinitiativerne set i forhold til branchernes andel på landsplan.

5 Pct. 5/24 Figur 2.2 Deltagervirksomhedernes fordeling på brancher, pct. Handel Industri Bygge og anlæg Erhvervsservice Landbrug, skovbrug og fiskeri Hoteller og restauranter Information og kommunikation Transport Kultur, fritid og anden service Ejendomshandel og udlejning Offentlig adm., undervisning og sundhed Forsyningsvirksomhed Finansiering og forsikring Råstofindvinding Pct. Størrelse og alder Et betydeligt antal store virksomheder har taget aktiv del i initiativerne, men fokus har altovervejende været på at styrke udviklingen i små og mellemstore virksomheder. På tværs af indsatsområderne har omkring 40 pct. af deltagervirksomhederne mindre end 5 fuldtidsansatte og godt 80 pct. af deltagervirksomhederne har mindre end 25 fuldtidsansatte. I indsatsområderne Energi, klima og miljø og Turisme har halvdelen af deltagervirksomhederne mindre end 5 fuldtidsansatte, jf. figur Figur 2.3 Deltagervirksomhedernes fordeling på størrelse (årsværk), pct. 0 Energi, klima og miljø Sundheds- og velfærdsløsninger Fødevarer Turisme Kreative erhverv og design Tværgående indsatser Uddannelse og kompetenceudvikling Under 1 årsværk 1-5 årsværk 5-10 årsværk årsværk årsværk årsværk årsværk årsværk årsværk 250+ årsværk De regionale iværksætterinitiativer har i sagens natur koncentreret sig om unge virksomheder, hvorfor der har deltaget relativ mange helt unge virksomheder i indsatsområdet tværgående indsatser, jf. figur 2.4. I de øvrige seks indsatsområder er der et mix af både nye og ældre deltagervirksomheder. På tværs af de syv indsatsområder er halvdelen af deltagervirksomhederne etableret før år I indsatsområdet Energi, klima og miljø er knap 30 pct. af deltagervirksomhederne etableret før 1986.

6 Pct. 6/24 30 Figur 2.4 Deltagervirksomhedernes fordeling på alder (etableringsår), pct Energi, klima og miljø Sundheds- og velfærdsløsninger Fødevarer Turisme Kreative erhverv og design Tværgående indsatser Uddannelse og kompetenceudvikling 1985 eller før Effektmåling Indeværende effektmåling fokuserer på de regionale strukturfondsinitiativer, der sigter på at skabe vækst i de private deltagervirksomheder. Det centrale effektmålingsspørgsmål er derfor at undersøge hvorvidt deltagervirksomhederne har klaret sig bedre, end de ville have gjort, hvis de ikke havde deltaget i strukturfondsinitiativerne. Det vurderes ved at følge den faktiske udvikling i deltagervirksomhedernes beskæftigelse og omsætning ved hjælp af Danmarks Statistiks registerdata i en treårig periode efter de har deltaget i indsatsen. Herefter sammenlignes deltagernes vækst med sammenlignelige virksomheder, der ikke har deltaget i de regionale initiativer (kontrolgruppen). Hvis deltagervirksomhederne har oplevet en statistisk signifikant højere vækst end kontrolvirksomhederne, tolkes dette som tegn på, at de regionale initiativer har bidraget til at styrke virksomhedernes vækst (se boks 1 for en uddybning af metoden og tilknyttede forbehold). 3 Boks 1. Sådan måles effekterne Effektmålingen sker ved at sammenligne andelen af deltagervirksomheder med positiv vækst i henholdsvis beskæftigelse og omsætning med den tilsvarende andel i en kontrolgruppe af virksomheder, som ligner deltagerne på vigtige baggrundskarakteristika, men ikke har deltaget i indsatsen. Virksomhederne i kontrolgruppen ligner deltagervirksomhederne med hensyn til lokalisering, branche, antal fuldtidsansatte, omsætning og historisk udvikling (vækst inden projektstart). Virksomhedernes udvikling i henholdsvis fuldtidsbeskæftigelse og omsætning måles 1 år, 2 år og 3 år efter de har deltaget i initiativet. Virksomheder der har deltaget i initiativer igangsat i 2008 måles således i 2009, 2010 og Virksomheder, der har deltaget i initiativer igangsat i 2009, måles i 2010, 2011 og 2012, osv. Hvis andelen af succeser (virksomheder med positiv vækst) er større i deltagergruppen end i kontrolgruppen, indikerer dette, at projekterne har bidraget til at styrke deltagervirksomhedernes vækst. Forskellen på deltagergruppen og kontrolgruppen testes statistisk ved at beregne den såkaldte p-værdi. Hvis p-værdien er mindre end 0,05 (5 pct. signifikansniveau), 3 I monitoreringen af deltagervirksomhederne i afsnit 2 indgår både store og små deltagervirksomheder. For at reducere risikoen for, at store virksomheder dominerer den samlede udvikling i beskæftigelse og omsætning, udelades virksomheder med mere end 100 fuldtidsansatte af selve effektmålingen. I alt frasorteres godt 600 store virksomheder med mere end 100 fuldtidsansatte. Der udelades også virksomheder med ekstreme udviklingsmønstre ( outliers ), som højst sandsynligt skyldes datatekniske forhold (fx sammenlægninger eller opsplitninger af virksomheder), og virksomheder, hvortil der ikke kan findes en passende match blandt virksomhederne i kontrolgruppen. I alt frasorteres knap virksomheder (inkl. store virksomheder).

7 7/24 afvises det, at forskellen på deltager- og kontrolgruppen skyldes statistiske tilfældigheder. En p-værdi under 0,05 tolkes således som et tegn på, at projekterne har haft en positiv effekt på deltagervirksomhedernes vækst. Er p-værdien derimod større end 0,05, tolkes det som tegn på, at indsatsen ikke har haft målbar effekt. Vigtige forbehold Testresultaterne skal tolkes forsigtigt, idet der kan være vigtige karakteristika, der ikke tages højde for i dannelsen af kontrolgruppen, herunder uobserverbare karakteristika som virksomhedernes motivation og engagement, vækstorientering, udviklingsbehov mv. Der kan også forekomme selektionsproblemer, hvor virksomhedernes projektdeltagelse ikke er tilfældig, men afhænger af udvælgelseskriterier, enten i form af projektets screening af potentielle deltagere, eller ved at bestemte virksomheder aktivt vælger projektdeltagelse til. Det kan således ikke udelukkes, at en forholdsvis høj vækst i deltagervirksomhederne delvist kan tilskrives sådanne forhold snarere end effekter af deltagelse i projekterne. Der tages heller ikke højde for de positive/negative effekter, som projekterne kan have haft på ikke-deltagende virksomheder Beskæftigelseseffekter I den samlede effektmåling, hvor de knap deltagervirksomheder fra alle syv indsatsområder måles samlet, er der stærke tegn på, at strukturfondsinitiativerne har bidraget til at skabe nye private arbejdspladser. I målingen på alle projektårgange er andelen af virksomheder med positiv vækst i beskæftigelsen efter både 1 år, 2 år og 3 år større i deltagergruppen end i kontrolgruppen. Statistiske tests (se boks 1) indikerer samtidig, at forskellen på andelen af virksomheder med positiv vækst højst sandsynligt ikke skyldes tilfældigheder. Med andre ord indikerer effektmålingen, at initiativer har bidraget til at styrke beskæftigelsen i deltagervirksomhederne. Resultaterne af den statistiske måling af den samlede deltagergruppe og for hvert enkelt indsatsområde kan genfindes i tabel B.2. (se bilag). Med vigtige forbehold kan resultatet af effektmålingen ovenfor omsættes til absolutte tal for hvor mange job der er skabt. 5 Den faktiske fuldtidsbeskæftigelse i alle deltagervirksomheder steg fra ca fuldtidsbeskæftigede ved projektstart til ca fuldtidsjob efter tre år, jf. figur 3.1. Hvis deltagervirksomhederne i stedet havde fulgt udviklingen i kontrolgruppen (som er effektmålingens bud på deltagervirksomhedernes udvikling, hvis de ikke havde deltaget i indsatsen), ville de imidlertid kun have 4 Effektmålingsmetoden og de usikkerheder og forbehold, som resultaterne skal fortolkes med, er nærmere beskrevet i metodenotatet Registerbaseret effektmåling metodebeskrivelse (Erhvervsstyrelsen, 2016). 5 Beregningen af de absolutte effekter skal tolkes med betydelige forbehold. Den statistiske effektmåling sammenligner som nævnt andelen af succesvirksomheder i deltagergruppen og kontrolgruppen. I en sådan test vejer små og store virksomheder nøjagtig lige meget. Når man sammenligner den absolutte udvikling i hele deltagergruppens beskæftigelse med den absolutte udvikling i beskæftigelse i kontrolgruppen, vejer store virksomheder i sagens natur mere end små virksomheder. Det betyder, at effektmålingen på succesandele kan vise et andet resultat end de absolutte effekter. Det vil fx ske, hvis en indsats har haft en positiv effekt på beskæftigelsen i et stort antal små virksomheder, men dette overskygges af beskæftigelsesnedgang i en enkelt eller nogle få store deltagervirksomheder.

8 8/ haft knap job (den stiplede line i figur 3.1). 6 Det estimeres således, at de regionale strukturfondsinitiativer har bidraget til at skabe ca private fuldtidsjob i deltagervirksomhederne tre år efter de har deltaget i initiativerne. Figur 3.1 Alle syv indsatsområder samlet: Faktisk og kontrafaktisk fuldtidsbeskæftigelse samt estimeret jobskabelse efter 1 år, 2 år og 3 år (1000 fuldtidsbeskæftigede) 4.200* Faktisk udvikling 8.600* * Udvikling i beskæftigelse hvis deltagerne havde fulgt samme beskæftigelsesudvikling som kontrolgruppen 145 Starttidspunkt Efter et år Efter to år Efter tre år Faktisk Kontrakfaktisk Der er gennemført tilsvarende beregninger for hvert af de syv indsatsområder, jf. tabel 3.1. Inden for Uddannelse og kompetenceudvikling estimeres jobskabelsen til ca private job. I det tværgående indsatsområde estimeres jobskabelsen at være ca job, mens jobskabelsen inden for indsatsområdet Energi, klima og miljø estimeres til ca job. I hvert af indsatsområderne Fødevarer, Turisme samt Kreative erhverv og design er der skabt mellem 300 og 800 nye private fuldtidsjob. 6 Den kontrafaktiske beskæftigelse beregnes ved at fremskrive deltagervirksomhedernes samlede beskæftigelse ved starten af effektvurderingsperioden med beskæftigelsesudviklingen i kontrolgruppen.

9 9/24 Tabel 3.1 Faktisk og kontrafaktisk privat beskæftigelse samt estimeret jobskabelse efter 3 år (fuldtidsjob) Faktisk Faktisk Kontrafaktisk Estimeret beskæftigelse beskæftigelse beskæftigelse jobskabelse (startåret) (Efter 3 år) (Efter 3 år) (Efter 3 år) A B C D=B-C Energi, klima og miljø Sundheds- og velfærdsløsninger Fødevarer Turisme Kreative erhverv og design Tværgående indsatser Uddannelse og kompetenceudvikling Alle syv indsatsområder samlet Anm.: Virksomhedernes fuldtidsbeskæftigelse er målt i 2. halvår i både start- og slutåret. Estimatet på den absolutte jobskabelse i den tværgående måling (hvor alle deltagervirksomhederne måles samlet) afviger fra summen af indsatsområderne. Det kan blandt andet tilskrives dubletter og at sammensætningen af virksomheder i kontrolgruppen varierer fra måling til måling. I hver enkelt måling udvælges virksomhederne til kontrolgruppen, så kontrolgruppen ligner deltagergruppen mest muligt. Det er derfor ikke nødvendigvis de samme virksomheder, der indgår i kontrolgruppen i den tværgående måling og i målingerne af de enkelte indsatsområder. 3.2 Omsætningseffekter Målingen på, hvorvidt de regionale strukturfondsinitiativer har påvirket omsætningen i de private deltagervirksomheder, foretages på helt samme måde som effektmålingen på beskæftigelsen i afsnit 3.1 ovenfor. 7 Hovedresultaterne er opsummeret i tabel 3.2. Tabel 3.2. Faktisk omsætning i startåret og efter tre år samt estimeret meromsætning efter tre år (mia. kr. i løbende priser), 2. halvår Faktisk omsætning i mia. kr. Faktisk omsætning i mia. kr. Kontrafaktisk omsætning i mia. kr. Estimeret meromsætning i mia. kr. (Startåret, 2. halvår) (efter 3 år, 2. halvår) (efter 3 år, 2. halvår) (efter 3 år, 2. halvår) A B C D=B-C Energi, klima og miljø 16,4 19,8 19,3 0,6 Sundheds- og velfærdsløsninger 5,4 6,7 6,5 0,2 Fødevarer 5,8 6,9 6,3 0,6 Turisme 3,3 3,5 3,4 0,1 Kreative erhverv og design 5,5 6,1 5,8 0,3 Tværgående indsatser 53,9 63,2 57,9 5,3 Uddannelse og kompetenceudvikling 136,0 146,7 137,3 9,4 Alle syv indsatsområder samlet 185,5 210,7 188,9 21,8 Anm.: Samme virksomhed kan have deltaget i flere indsatsområder, hvorfor indsatsområderne ikke nødvendigvis summer til den tværgående måling (hvor hver virksomhed kun indgår én gang). Virksomhedernes omsætning er målt i 2. halvår i både start og slutåret. Estimatet på den skabte meromsætning i den tværgående måling (hvor alle deltagervirksomhederne måles samlet) afviger fra summen af indsatsområderne. Det kan blandt andet tilskrives dubletter, en lavere usikkerhed i den tværgående måling og at sammensætningen af virksomheder i kontrolgruppen varierer fra måling til måling. I hver enkelt måling udvælges virksomhederne til kontrolgruppen, så kontrolgruppen ligner deltagergruppen mest muligt. Det er derfor ikke nødvendigvis de samme virksomheder, der indgår i kontrolgruppen i den tværgående måling og i målingerne af de enkelte indsatsområder. 7 Resultaterne af den statistiske måling på den samlede deltagergruppe og for de enkelte indsatsområder kan genfindes i tabel B.3. i bilaget.

10 10/24 I alle syv indsatsområder er deltagervirksomhedernes omsætning vokset i perioden efter de har deltaget i strukturfondsinitiativerne. Ligesom med beskæftigelsen er der tegn på, at en del af den positive udvikling i omsætningen kan tilskrives strukturfondsindsatsen. I indsatsområdet Uddannelse og kompetenceudvikling estimeres den skabte meromsætning til ca. 9,4 mia. kr. tre år efter virksomhederne har deltaget i indsatsen, mens meromsætningen inden for de Tværgående indsatser estimeres til ca. 5,3 mia. kr. I de øvrige indsatsområder estimeres den skabte meromsætning til mellem 0,1 mia. kr. og 0,6 mia. kr. Målt på tværs af alle syv indsatsområder estimeres den samlede omsætning i alle knap deltagervirksomheder at være løftet med knap 22 mia. kr. som følge af de regionale strukturfondsinitiativer, jf. figur 3.2. Figur 3.2 Alle syv indsatsområder samlet: Faktisk og kontrafaktisk meromsætning samt estimeret meromsætning (mia. kr.), 2. halvår Startår Efter 1 år Efter 2 år Efter 3 år Faktisk 5* Faktisk udvikling 14* Udvikling i omsætning hvis deltagerne havde fulgt samme omsætningsudvikling som kontrolgruppen Kontrakfaktisk 22*

11 11/24 Bilag Tabel B.1 Antal deltagervirksomheder fordelt på kommune Energi, klima og miljø Fødevarer Kreative erhverv og design Sundheds- og velfærdsløsninger Turisme Tværgående indsatser Uddannelse og kompetenceudvikling I alt ekskl. dubletter Aarhus Aalborg Viborg Horsens Silkeborg Herning København Skive Randers Skanderborg Frederikshavn Holstebro Ringkøbing-Skjern Odense Guldborgsund Hedensted Hjørring Lolland Mariagerfjord Kolding Thisted Bornholm Favrskov Vesthimmerlands Esbjerg Ikast-Brande Vejle Norddjurs Jammerbugt Rebild Lemvig Faaborg-Midtfyn Syddjurs Sønderborg Brønderslev Odder Vordingborg Morsø Struer Tønder Middelfart Svendborg Næstved Slagelse Aabenraa Holbæk Roskilde Haderslev Samsø Rudersdal

12 12/24 Energi, klima og miljø Fødevarer Kreative erhverv og design Sundheds- og velfærdsløsninger Turisme Tværgående indsatser Uddannelse og kompetenceudvikling I alt ekskl. dubletter Varde Køge Vejen Fredericia Billund Assens Nordfyns Gentofte Lyngby-Taarbæk Ringsted Gladsaxe Kalundborg Nyborg Greve Frederiksberg Sorø Herlev Ballerup Odsherred Furesø Kerteminde Lejre Faxe Helsingør Hillerød Langeland Høje-Taastrup Allerød Brøndby Stevns Albertslund Hvidovre Frederikssund Ærø Læsø Gribskov Glostrup Solrød Hørsholm Fredensborg Halsnæs Rødovre Fanø Egedal Ishøj Tårnby Vallensbæk Dragør Christiansø I alt

13 13/24 Tabel B.2 Andel virksomheder med positiv vækst i fuldtidsbeskæftigelse efter henholdsvis efter 3 år fordelt på projektårgang samt tilhørende p-værdier Energi, klima og miljø ,48 0,27 0, ,57 0,37 0, ,53 0,37 0, ,50 0,34 0, ,31 0,28 0, ,55 0,51 0,51 Sundheds- og velfærdsløsninger ,54 0,35 0, Ingen måling ,55 0,42 0, Ingen måling ,40 0,41 0, Ingen måling Fødevarer ,43 0,31 0, ,46 0,31 0, ,61 0,41 0, ,47 0,37 0, Ingen måling 2013 Ingen måling Turisme ,56 0,40 0, ,44 0,35 0, Ingen måling 2011 Ingen måling ,49 0,42 0, Ingen måling Kreative erhverv og design ,49 0,29 0, Ingen måling ,34 0,27 0, ,52 0,40 0, Ingen måling 2013 Ingen måling Tværgående indsatser inden for innovation, forretningsudvikling, iværksætteri mv ,46 0,31 0, ,61 0,40 0, ,42 0,28 0, ,56 0,42 0, ,60 0,44 0, ,54 0,44 0,00 Uddannelse og kompetenceudvikling ,40 0,30 0, ,52 0,39 0, ,47 0,39 0, Ingen måling ,50 0,43 0, ,51 0,46 0,08

14 14/24 Samlet måling ,41 0,31 0, ,52 0,39 0, ,47 0,36 0, ,51 0,41 0, ,44 0,37 0, ,51 0,42 0,00

15 15/24 Tabel B.3 Andel virksomheder med positiv vækst i omsætningen efter henholdsvis efter 3 år fordelt på projektårgang samt tilhørende p-værdier Energi, klima og miljø ,48 0,36 0, ,74 0,56 0, ,57 0,53 0, ,56 0,42 0, ,41 0,40 0, ,58 0,58 0,97 Sundheds- og velfærdsløsninger ,62 0,41 0, Ingen måling ,53 0,51 0, Ingen måling ,55 0,53 0, Ingen måling Fødevarer ,60 0,48 0, ,57 0,56 0, ,75 0,57 0, ,64 0,52 0, Ingen måling 2013 Ingen måling Turisme ,59 0,46 0, ,58 0,49 0, Ingen måling 2011 Ingen måling ,62 0,50 0, Ingen måling Kreative erhverv og design ,50 0,42 0, Ingen måling ,53 0,46 0, ,63 0,48 0, Ingen måling 2013 Ingen måling Tværgående indsatser inden for innovation, forretningsudvikling, iværksætteri mv ,49 0,45 0, ,74 0,53 0, ,55 0,49 0, ,60 0,49 0, ,58 0,56 0, ,62 0,54 0,00 Uddannelse og kompetenceudvikling ,45 0,41 0, ,65 0,53 0, ,58 0,51 0, Ingen måling ,56 0,53 0, ,59 0,56 0,19

16 16/24 Samlet måling ,46 0,42 0, ,64 0,55 0, ,57 0,52 0, ,60 0,50 0, ,51 0,48 0, ,58 0,54 0,01

17 17/24 Tabel B.4 Projektoversigt Projekttitel Startår Fond Vækstforum EU-støtte (DKK) Indsatsområde Udvikling af grønt byggeri og spin-off 2011 Regionalfonden Bornholm Energi, klima og miljø Green Solution House 2012 Regionalfonden Bornholm Energi, klima og miljø Etablering og udvikling af Laundry Logics 2012 Regionalfonden Bornholm Energi, klima og miljø Grøn energi i innovative netværk 2009 Regionalfonden Bornholm Energi, klima og miljø Green Solution House 2009 Regionalfonden Bornholm Energi, klima og miljø Copenhagen Cleantech Cluster 2010 Regionalfonden Hovedstaden Energi, klima og miljø Energirigtig renovering - Plan C 2010 Regionalfonden Hovedstaden Energi, klima og miljø Rethink Business - Join the circular economy revolution VAND: Fra global udfordring til regional vækst 2012 Regionalfonden Midtjylland Energi, klima og miljø 2012 Regionalfonden Midtjylland Energi, klima og miljø CleanTEKmidt 2011 Regionalfonden Midtjylland Energi, klima og miljø Aktivering af energiplaner i Energibyer og kommuner 2010 Regionalfonden Midtjylland Energi, klima og miljø DEXADEM 2010 Regionalfonden Midtjylland Energi, klima og miljø DEXADEM 2010 Regionalfonden Midtjylland Energi, klima og miljø Teknologiudviklingsprogrammet - Teknologiudvikling for energi og miljø - konsulentbistand 2008 Regionalfonden Midtjylland Energi, klima og miljø H2 HUB Vestjylland 2008 Regionalfonden Midtjylland Energi, klima og miljø Teknologiudviklingsprogrammet "Teknologiudvikling for energi og miljø" 2008 Regionalfonden Midtjylland Energi, klima og miljø Nordjyske bioenergimodeller 2012 Regionalfonden Nordjylland Energi, klima og miljø Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark SmartCityDK Projektprogram 2 - Energirigtigt byggeri 2012 Regionalfonden Nordjylland Energi, klima og miljø 2012 Regionalfonden Nordjylland Energi, klima og miljø Offshore Base Scandinavia 2012 Regionalfonden Nordjylland Energi, klima og miljø Energibyen Frederikshavn 2008 Regionalfonden Nordjylland Energi, klima og miljø Innovativt netværk for fleksibel fjernvarme 2009 Regionalfonden Nordjylland Energi, klima og miljø HEAT fase Regionalfonden Nordjylland Energi, klima og miljø KLIMALØSNING THY / MORS 2009 Regionalfonden Nordjylland Energi, klima og miljø SmartCityDK Projektprogram 2010 Regionalfonden Nordjylland Energi, klima og miljø Etablering af nordjysk netværk for elregulering 2010 Regionalfonden Nordjylland Energi, klima og miljø Poseidon innovation - direkte udtag 2010 Regionalfonden Sjælland Energi, klima og miljø Algeinnovation og Udvikling i Region Sjælland 2010 Regionalfonden Sjælland Energi, klima og miljø Etablering af DotDot A/S i Holeby 2011 Regionalfonden Sjælland Energi, klima og miljø Renrumsvaskeri i Maribo 2010 Regionalfonden Sjælland Energi, klima og miljø North Filtration 2011 Regionalfonden Sjælland Energi, klima og miljø Nysted Brøndboring - nye opgaver og ny adresse 2011 Regionalfonden Sjælland Energi, klima og miljø Ny produktionslinie hos C. E. Andersen 2011 Regionalfonden Sjælland Energi, klima og miljø Skovnæs Kartofler ApS 2012 Regionalfonden Sjælland Energi, klima og miljø BIOPRO - Udvikling af fremtidens bioteknologiske produktionsteknologier 2012 Regionalfonden Sjælland Energi, klima og miljø Bioenergi Sjælland 2012 Regionalfonden Sjælland Energi, klima og miljø Turbine Inlet Filter 2012 Regionalfonden Sjælland Energi, klima og miljø Udvikling af kerneteknologi 2012 Regionalfonden Sjælland Energi, klima og miljø Opkvalificering af regionen til bæredygtigt byggeri 2011 Socialfonden Sjælland Energi, klima og miljø Vindmølletekniker - fremtidens arbejdsplads 2012 Socialfonden Sjælland Energi, klima og miljø Dansk Solenergi på Lolland 2008 Regionalfonden Sjælland Energi, klima og miljø

18 18/24 Projekttitel Startår Fond Vækstforum EU-støtte (DKK) Indsatsområde Cluster Biofuels Denmark - CBD Et Erhvervsklyngeinitiativ for bioraffinering og biofuels 2009 Regionalfonden Sjælland Energi, klima og miljø Energiklynge Center Sjælland 2009 Regionalfonden Sjælland Energi, klima og miljø Pulje til kommercialisering af offentlig-privat innovation 2011 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø Best Brains 2012 Socialfonden Syddanmark Energi, klima og miljø Effektiv Energi (EE) 2013 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø Lean Energy Cluster 2011 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø Green Power Electronics Test Lab - Green PET Lab 2012 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø SustainHort - Energioptimering i gartnerier 2012 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø Micro Grid Living Lab 2013 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø Adaptiv forbrugsbalancering af supermarkedskøl og - frost Mekatronikklyngen - øget innovationsevne og tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft 2011 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø 2008 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø KøleKlynge Udvikling 2009 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø Fokus på dansk offshore - Udvikling af menneskelige ressourcer 2008 Socialfonden Syddanmark Energi, klima og miljø Lokale energisystemer 2008 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø Anvendelse af bioenergi til mikrokraftvarmeanlæg 2009 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø Danish Water Services 2009 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø Intelligent energihåndtering i væksthuse 2008 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø Introduktion af eldrevne transportsløsninger i Danmark 2009 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø Etablering af et offshore-uddannelsescenter 2008 Socialfonden Syddanmark Energi, klima og miljø Miljønetværkernes klimaprojekt for effektiv og intelligent energiudnyttelse Grøn erhvervsvækst. Energieffektivisering af bygninger Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø 2010 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø Danish Energy Performance 2010 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø Energi på Havet 2009 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø SUNRISE - Opbygning af innovationskapaciteten vedrørende solcelle-anlæg WindPowerTree - WPT den nye generation husstandsvindmølle, kaldet en vindkonverter 2010 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø 2010 Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø LEC Regionalfonden Syddanmark Energi, klima og miljø Offentlige private alliancer (Opall) 2012 Socialfonden Hovedstaden Sundheds- og velfærdsløsninger Medico Innovation 2010 Regionalfonden Hovedstaden Sundheds- og velfærdsløsninger MTIC, MedTech Innovation Center 2008 Regionalfonden Midtjylland Sundheds- og velfærdsløsninger Center for Pervasive Healthcare 2.0 (CfPH2.0) 2008 Regionalfonden Midtjylland Sundheds- og velfærdsløsninger 1. Udvikling af innovationsmiljø i medicinsk teknologi ved kinesisk samarbejde 2010 Regionalfonden Nordjylland Sundheds- og velfærdsløsninger Eir 2012 Regionalfonden Nordjylland Sundheds- og velfærdsløsninger BioMed Community - Nordjysk MedTech Klynge 2012 Regionalfonden Nordjylland Sundheds- og velfærdsløsninger BioMed Cummunity - ID Regionalfonden Nordjylland Sundheds- og velfærdsløsninger Welfare Tech Region - Produktudvikling 2010 Regionalfonden Syddanmark Sundheds- og velfærdsløsninger WTR - tværgående projekter 2010 Regionalfonden Syddanmark Sundheds- og velfærdsløsninger Morgendagens vækstkompetencer i syddanske medicovirksomheder Brugerdreven innovation til udvikling af velfærdsteknologier (BIV) 2012 Socialfonden Syddanmark Sundheds- og velfærdsløsninger 2010 Regionalfonden Syddanmark Sundheds- og velfærdsløsninger Investering i ny pakketeknologi 2010 Regionalfonden Bornholm Fødevarer Hallegaard Pølsemageri 2011 Regionalfonden Bornholm Fødevarer Ny teknologi til Fish Pro Denmark A.m.b.A Regionalfonden Bornholm Fødevarer

19 19/24 Projekttitel Startår Fond Vækstforum EU-støtte (DKK) Indsatsområde Karameller med Sjæl 2008 Regionalfonden Bornholm Fødevarer Bornholmske fødevarer - fremtidens innovative eksporterhverv 2009 Regionalfonden Bornholm Fødevarer SUND VÆKST 2008 Regionalfonden Hovedstaden Fødevarer Program for specialiseret rådgivning og virksomhedsudvikling for fødevarevirksomheder 2010 Regionalfonden Midtjylland Fødevarer Future Food Innovation 2010 Regionalfonden Midtjylland Fødevarer Sporbarheds interface 2011 Regionalfonden Nordjylland Fødevarer Det Danske Seafood Center 2011 Regionalfonden Nordjylland Fødevarer Vidensindsamling og netværksopbygning ved distribution og afsætning af regionalt producerede fødevarer 2009 Regionalfonden Nordjylland Fødevarer Nordjyske fisk med oplevelse 2009 Regionalfonden Nordjylland Fødevarer Kvalitetssild i økolage 2009 Regionalfonden Nordjylland Fødevarer Etablering af regionalt Symbiosesekretariat 2011 Regionalfonden Sjælland Fødevarer GRO - grønne regionale madoplevelser 2011 Regionalfonden Sjælland Fødevarer GRO: Grønne Regionale Madoplevelser 2011 Socialfonden Sjælland Fødevarer Plant valley / Agro Valley Danmark 2008 Regionalfonden Sjælland Fødevarer Fra Clutter til Cluster - metodeudvikling for fremtidens virksomhedsklynger Regionalfonden Sjælland Fødevarer Hvedeforædling Lolland 2009 Regionalfonden Sjælland Fødevarer OpenDoor 2010 Regionalfonden Sjælland Fødevarer Lollands bedste arbejdsplads: Nakskov Mill Foods A/S Satsning på fødevareklynge i den syddanske region 2008 Socialfonden Sjælland Fødevarer 2011 Regionalfonden Syddanmark Fødevarer SustainAgri 2011 Regionalfonden Syddanmark Fødevarer Food Architect 2009 Socialfonden Syddanmark Fødevarer Fresh convenience via alternative salgskanaler 2008 Regionalfonden Syddanmark Fødevarer SustainAgri 2008 Regionalfonden Syddanmark Fødevarer Udviklingsprojekt Comfortness Koncept Bornholm (CKB) 2012 Socialfonden Bornholm Turisme Den Bornholmske Diamant Spa 2009 Regionalfonden Bornholm Turisme Innovation i Region Hovedstadens turismeindsats 2008 Regionalfonden Hovedstaden Turisme VIBE - Videncenter for begivenheder 2009 Regionalfonden Hovedstaden Turisme Det Professionelle Turisterhverv 2012 Socialfonden Midtjylland Turisme Oplevelsesøkonomi i nationalparken - fra teori til praksis 100 nye sunde oplevelsestilbud - udvikling, implementering og test af nye turisme- og oplevelsesbaserede produkter. Mit Nordjylland - aktiv, kreativ og tid til det gode liv 2008 Regionalfonden Midtjylland Turisme 2008 Regionalfonden Midtjylland Turisme 2009 Regionalfonden Nordjylland Turisme Attraktive indkøbsmuligheder på Orø (AIPO) 2008 Regionalfonden Sjælland Turisme Destination Sydvestjylland: Samarbejdsformer for succes 2012 Regionalfonden Syddanmark Turisme Destinationsudvikling Sønderjylland 2012 Regionalfonden Syddanmark Turisme Udvikling af Destination Fyn 2012 Regionalfonden Syddanmark Turisme Oplevelsesøkonomi i og omkring nationalpark Vadehavet 2009 Regionalfonden Syddanmark Turisme Leg & Læring - Kids'' and Tweens'' Lifestyle 2009 Regionalfonden Syddanmark Turisme Well-Come - spa- og helsefyrtårn i Region Syddanmark Hærvejen - et moderne oplevelsesrum med historiske rammer 2009 Regionalfonden Syddanmark Turisme 2008 Regionalfonden Syddanmark Turisme Oplevelsernes Academy 2009 Socialfonden Syddanmark Turisme Film og erhvervsturisme 2008 Regionalfonden Bornholm Kreative erhverv og design

20 20/24 Projekttitel Startår Fond Vækstforum EU-støtte (DKK) Indsatsområde Copenhagen Entertainment 2008 Regionalfonden Hovedstaden Kreative erhverv og design Vækst via Visualisering 2011 Regionalfonden Midtjylland Kreative erhverv og design Klyngearbejde med fokus på øget innovation og internationalisering i SMV Museet som kulturøkonomisk drivkraft i yderområdet 2010 Regionalfonden Midtjylland Kreative erhverv og design 2008 Regionalfonden Nordjylland Kreative erhverv og design Bretteville - digitalt HOTSPOT i Nordjylland 2008 Regionalfonden Nordjylland Kreative erhverv og design CreaBiz Vendsyssel 2011 Socialfonden Nordjylland Kreative erhverv og design ApEx-XchangeNet / ApEx-i-MagiNation 2010 Regionalfonden Nordjylland Kreative erhverv og design Design2Innovate 2011 Socialfonden Syddanmark Kreative erhverv og design Design2Innovate 2011 Regionalfonden Syddanmark Kreative erhverv og design Fremtidsfabrikken Sydfyn 2010 Socialfonden Syddanmark Kreative erhverv og design Laboratorier på Designskolen Kolding 2008 Regionalfonden Syddanmark Kreative erhverv og design designvækst 2010 Regionalfonden Syddanmark Kreative erhverv og design Klyngeudvikling Bornholm 2011 Socialfonden Bornholm Tværgående indsatser HASLE Refractories: Global styrke - Lokal vækst 2010 Regionalfonden Bornholm Tværgående indsatser Vækstfabrik Bornholm 2012 Regionalfonden Bornholm Tværgående indsatser Svejserobot 2011 Regionalfonden Bornholm Tværgående indsatser Buildadvisor - under etablering 2012 Regionalfonden Bornholm Tværgående indsatser Vækst via nye internationale markeder 2012 Regionalfonden Bornholm Tværgående indsatser Automatisk palleproduktionsanlæg 2013 Regionalfonden Bornholm Tværgående indsatser LittleSmartThings 2013 Regionalfonden Bornholm Tværgående indsatser Bornholm i Vækst - konsulentbistand 2008 Regionalfonden Bornholm Tværgående indsatser WEB123 integreret til Microsoft ERPsystemet C5 i hosted miljø Optimering og videreudvikling af præstøbte centralrørselementer 2008 Regionalfonden Bornholm Tværgående indsatser 2008 Regionalfonden Bornholm Tværgående indsatser Østbornholms Kutterservice ApS 2009 Regionalfonden Bornholm Tværgående indsatser Den Bornholmske Sennepsfabrik 2009 Regionalfonden Bornholm Tværgående indsatser AGROalarm 2010 Regionalfonden Bornholm Tværgående indsatser Bornholms A/S - Anlægsinvesteringer 2010 Regionalfonden Bornholm Tværgående indsatser Bornholms A/S - Innovation produkter 2010 Regionalfonden Bornholm Tværgående indsatser SPI - Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme Internationalisering af små virksomheder i videnservice-erhvervet ESS og MAX IV som vækstmotorer i hovedstadsregionen Next Generation - højtuddannede iværksættere og intraprenører i Region Hovedstaden CIEL - Copenhagen Innovation and Entrepreneurship Lab Danmarks Maritime Klynge - et nationalt perspektiv, med et regionalt afsæt (DMK) 2011 Regionalfonden Hovedstaden Tværgående indsatser 2011 Regionalfonden Hovedstaden Tværgående indsatser 2013 Regionalfonden Hovedstaden Tværgående indsatser 2010 Socialfonden Hovedstaden Tværgående indsatser 2011 Socialfonden Hovedstaden Tværgående indsatser 2011 Socialfonden Hovedstaden Tværgående indsatser Talent Bridge 2012 Socialfonden Hovedstaden Tværgående indsatser VIKK - Vækst i Klynger og Kompetencer 2009 Regionalfonden Hovedstaden Tværgående indsatser Accelerace Management A/S 2009 Regionalfonden Hovedstaden Tværgående indsatser CIBIT "Accelerace Invest" 2009 Regionalfonden Hovedstaden Tværgående indsatser Copenhagen Finance IT Region Regionalfonden Hovedstaden Tværgående indsatser Studentervæksthuset Katapult 2008 Socialfonden Hovedstaden Tværgående indsatser Iværksætterhuset: Videncenter for Iværksætteri, Innovation og Inkubation i Region Hoved Socialfonden Hovedstaden Tværgående indsatser staden Digitale kompetencer i byggeriet 2013 Socialfonden Hovedstaden Tværgående indsatser

21 21/24 Projekttitel Startår Fond Vækstforum EU-støtte (DKK) Indsatsområde Forprojekt til Region Hovedstadens Iværksætterprogram 2013 Socialfonden Hovedstaden Tværgående indsatser Viden som Vækstmotor 2013 Socialfonden Hovedstaden Tværgående indsatser Fremtidens industri - industrielle forretningsmodeller 2013 Regionalfonden Midtjylland Tværgående indsatser Industriinkubatorer - fremtidens industri i Region Midtjylland 2013 Regionalfonden Midtjylland Tværgående indsatser Projekt CenSec Innovationsnetværk 2013 Regionalfonden Midtjylland Tværgående indsatser GLOBALmidt 2012 Regionalfonden Midtjylland Tværgående indsatser Midtjysk Iværksætterfond 2011 Socialfonden Midtjylland Tværgående indsatser Ikraft-kuponer 2012 Regionalfonden Midtjylland Tværgående indsatser STARTmidt - Accelerator (Socialfond) 2011 Socialfonden Midtjylland Tværgående indsatser STARTmidt Accelerator (Regionalfond) 2011 Regionalfonden Midtjylland Tværgående indsatser Genvej til Ny Viden 2011 Regionalfonden Midtjylland Tværgående indsatser VÆKSTmidt - Accelerator 2009 Regionalfonden Midtjylland Tværgående indsatser Netværksinitiativ - Midtjysk Klyngeprogram 2009 Regionalfonden Midtjylland Tværgående indsatser Markedsplads for højtuddannede - kontaktmæglere 2008 Regionalfonden Midtjylland Tværgående indsatser Nye veje til Vækst Oplevelsesbaseret forretningsudvikling 2008 Regionalfonden Midtjylland Tværgående indsatser Specialiseret rådgivning for vækstiværksættere. Delprojekt B: Startpakken 2008 Regionalfonden Midtjylland Tværgående indsatser Fremtidens iværksætterkompetencer - delprojekt B Oprettelse og drift af vækstgrupper 2008 Socialfonden Midtjylland Tværgående indsatser Kapitalformidling til vækstpotentielle iværksættere og virksomheder i Region Midtjylland 2009 Regionalfonden Midtjylland Tværgående indsatser Specialiseret rådgivning for vækstiværksættere. Delprojekt C: Vækstpakke 2008 Regionalfonden Midtjylland Tværgående indsatser Internationalisering af midtjyske virksomheder 2008 Regionalfonden Midtjylland Tværgående indsatser Vækstmidt, konsulentassistance til SMV''er 2008 Regionalfonden Midtjylland Tværgående indsatser Student Campus 2008 Regionalfonden Midtjylland Tværgående indsatser Brugerrettet Dokumentation 2010 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser ITS Platform Nordjylland 2010 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser Nordjysk Innovationscenter for Luftfarts teknologi 2011 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser Etablering af fjernarbejdspladser 2012 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser CISS Innovation Factory 2012 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser Defend - Danish Landmobile Systems (Land- Sec) 2013 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser Hanstholm Service 2011 Socialfonden Nordjylland Tværgående indsatser Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder (SMV) 2012 Socialfonden Nordjylland Tværgående indsatser Solution Hub - En koordineret iværksætterstrategi for det Nordjyske uddannelsessystem 2012 Socialfonden Nordjylland Tværgående indsatser Matchmaking Generation Socialfonden Nordjylland Tværgående indsatser Nordjysk Erhvervsfremstød, Norge 2013 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser CISS ConneCT 2009 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser Vækst Iværksætter Program ViP 2009 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser IKT-agil 2008 Socialfonden Nordjylland Tværgående indsatser Videreudviklingen af inkubatormiljøet på AAU 2009 Socialfonden Nordjylland Tværgående indsatser Daisy Innovation 2009 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser BrainsBusiness - ICT North Denmark 2009 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser OVERSKUD I - Innovationsledelse i SMV 2008 Socialfonden Nordjylland Tværgående indsatser Nordjysk underleverandørnetværk indenfor forsvarsindustrien 2011 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser Xhauz - et IKT-væksthus 2009 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser

22 22/24 Projekttitel Startår Fond Vækstforum EU-støtte (DKK) Indsatsområder Virksomheder i teknologisk udvikling (VITU) 2009 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser Internationalt Center for Innovation 2008 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser CTIF- Globalt program for trådløs og mobil innovation 2009 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser Regional Lånefond 2009 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser Innovations Alliancer 2008 Socialfonden Nordjylland Tværgående indsatser Integration og simulering af intelligent logistik 2009 Regionalfonden Nordjylland Tværgående indsatser Fonden CAT Invest Zealand 2010 Regionalfonden Sjælland Tværgående indsatser Etablering af vækstfabrikker 2010 Regionalfonden Sjælland Tværgående indsatser SjællandAfrika 2011 Regionalfonden Sjælland Tværgående indsatser Center for større regionale satsninger 2011 Regionalfonden Sjælland Tværgående indsatser EKSPORT I SIGTE 2011 Regionalfonden Sjælland Tværgående indsatser KinaVækst - Viden, Leverancer og Vækst 2012 Regionalfonden Sjælland Tværgående indsatser Globale Vækstvirksomheder i Region Sjælland 2011 Socialfonden Sjælland Tværgående indsatser VidenMetro 2011 Socialfonden Sjælland Tværgående indsatser Eksport parat 2012 Socialfonden Sjælland Tværgående indsatser I-techpartner Sjælland 2008 Regionalfonden Sjælland Tværgående indsatser Tilførsel af supplerende kapital til CAT Invest Zealand (CIZ2_a) 2013 Regionalfonden Sjælland Tværgående indsatser Ny produktionslinje 2013 Regionalfonden Sjælland Tværgående indsatser East Metal i Nakskov 2013 Regionalfonden Sjælland Tværgående indsatser Center for Ridefysioterapi Lolland Falster 2013 Regionalfonden Sjælland Tværgående indsatser Afprøvning af potentiale for Transport- og Logistikklynge 2013 Regionalfonden Sjælland Tværgående indsatser OVERSKUD II - Innovationsledelse i SMV 2008 Socialfonden Sjælland Tværgående indsatser Iværksætter med E-business 2008 Socialfonden Sjælland Tværgående indsatser Klar til ejerskifte - udvikling af ejerskiftemodeller for SMV 2009 Socialfonden Sjælland Tværgående indsatser Tilførsel af supplerende kapital til CAT Invest Zealand (CIZ 2_b) 2013 Socialfonden Sjælland Tværgående indsatser Bulk faciliteter i Nakskov Havn 2013 Regionalfonden Sjælland Tværgående indsatser VF Kapital 2013 Regionalfonden Sjælland Tværgående indsatser Lån en Leder 2012 Socialfonden Syddanmark Tværgående indsatser Energi- og innovationsuddannelse i Region Syddanmark 2012 Socialfonden Syddanmark Tværgående indsatser GlobaliseringsKompetencer i Region Syddanmark 2013 Socialfonden Syddanmark Tværgående indsatser Virksom Viden 2011 Socialfonden Syddanmark Tværgående indsatser Klar til bygge- og anlægsopgaver 2013 Socialfonden Syddanmark Tværgående indsatser TRANSFORMER 2013 Socialfonden Syddanmark Tværgående indsatser TRANSFORMER 2013 Regionalfonden Syddanmark Tværgående indsatser TEK-Innovation - Erhvervsinnovation og teknologi i Region Syddanmark 2011 Regionalfonden Syddanmark Tværgående indsatser Global Vækst Syddanmark 2013 Socialfonden Syddanmark Tværgående indsatser Den Innovative Virksomhed 2011 Socialfonden Syddanmark Tværgående indsatser Innovativ anvendelse af kompositmaterialer 2012 Regionalfonden Syddanmark Tværgående indsatser Idéakademiet Tønder 2013 Socialfonden Syddanmark Tværgående indsatser Syddansk lånefond til yderområderne 2011 Socialfonden Syddanmark Tværgående indsatser GameLab4Health 2013 Socialfonden Syddanmark Tværgående indsatser Spin-off Factory 2009 Regionalfonden Syddanmark Tværgående indsatser Syddansk ForskerKontakt 2008 Regionalfonden Syddanmark Tværgående indsatser Growthbooster 2008 Socialfonden Syddanmark Tværgående indsatser

Effekter af den regionale vækstindsats

Effekter af den regionale vækstindsats Effekter af den regionale vækstindsats Effekter af den regionale vækstindsats Resumé De seks regionale vækstfora igangsætter hvert år en række initiativer, som bidrager til at skabe vækst og udvikling

Læs mere

Monitorering og effektmåling af Bornholms vækstforums indsats igangsat i

Monitorering og effektmåling af Bornholms vækstforums indsats igangsat i 24. november 2016 Monitorering og effektmåling af Bornholms vækstforums indsats igangsat i 2010-2012 Resumé: Effektmålingen omfatter 17 virksomhedsrettede projekter, som Bornholms vækstforum har igangsat

Læs mere

Monitorering og effektmåling af Vækstforum Midtjyllands indsats igangsat i

Monitorering og effektmåling af Vækstforum Midtjyllands indsats igangsat i 22. november 2016 Monitorering og effektmåling af Vækstforum Midtjyllands indsats igangsat i 2010-2012 Resumé: Effektmålingen omfatter 14 virksomhedsrettede projekter, som Vækstforum Midtjylland har igangsat

Læs mere

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune Sådan kommer din bolig til at se ud Det betyder regeringens bolig-udspil fordelt på kommune Kilde: Skatteministeriet Ejendomsværdi Albertslund Billigere hus 1800000 28400 30400 31200 30400 800 0 19900

Læs mere

Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017

Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017 Trivsel hos eleverne i folkeskolen, 2017 Bilag 1. Kommunefordelinger Tabel 1 Faglig trivsel, fordeling af trivselsscore, pct., opdelt på kommuner, 2017 1,0-2,0 2,01-3,0 3,01-4,0 4,01-5,0 Antal svar Aabenraa

Læs mere

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage Kommune nr. Kommune navn Vuggestue 2011 på 101 København 237,5 3,5 234,0 253 19,0 147 Frederiksberg 246,0 0,0 246,0 253 7,0 151 Ballerup 0,0 0,0 0,0 253-153 Brøndby 0,0 0,0 0,0 253-155 Dragør 243,0 0,0

Læs mere

Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. med 6-9 måneders anciennitet. samtaler eller mere. Alle personer Gens. antal samtaler.

Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. med 6-9 måneders anciennitet. samtaler eller mere. Alle personer Gens. antal samtaler. Andel med 5 eller Andel med 4 eller Andel med 3 eller Andel med 3 eller Andel med 3 eller Andel med 6 eller 6-9 måneders måneders Hele landet 14.257 51 % 5,5 3.243 61 % 2,9 2.045 60 % 3,0 2.802 60 % 3,0

Læs mere

Effekter af den virksomhedsrettede strukturfondsindsats

Effekter af den virksomhedsrettede strukturfondsindsats Effekter af den virksomhedsrettede strukturfondsindsats 2007-2013 Resumé I løbet af den syvårige programperiode 2007-2013 støttede EU s strukturfonde (Regionalfonden og Socialfonden) mere end 300 virksomhedsrettede

Læs mere

Privatskoleudvikling på kommuneniveau

Privatskoleudvikling på kommuneniveau Privatskoleudvikling på kommuneniveau Indhold 1) Stigning/fald i andel privatskolebørn i perioden 2003-2013 2) Andel privatskoleelever 2003-2013 3) Fremskrivning, ud fra de sidste 10 års udvikling, til

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk November 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk November 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 47.809 43.807 91.616 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 44.894 48.516 48.087 107.487 138.294 137.179

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk December 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk December 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 107.487 30.807 138.294 33.777 172.071 38.463 210.534 46.034 256.568 40.037 296.605 40.271 336.876 42.827 379.703 40.985 420.688 38.372 459.060 47.809 43.807 91.616 45.563

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01)

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01) Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 234 Offentligt (01) 27. februar 2014 J.nr. 14-0341223 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 234af 31. januar 2014

Læs mere

Passivandel kontanthjælp

Passivandel kontanthjælp Kontanthjælp Passivandel kontanthjælp Jul 2018 Randers 208 13,6 Skanderborg 28 14,4 Silkeborg 120 14,9 Egedal 32 17,9 Favrskov 35 18,2 Holbæk 209 19,3 Hjørring 123 21,3 Aabenraa 149 22,4 Greve 58 22,6

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Sygefravær blandt ansatte i kommunerne

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Sygefravær blandt ansatte i kommunerne Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Sygefravær blandt ansatte i kommunerne Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationen

Læs mere

Her er Danmarks dyreste og billigste kommuner

Her er Danmarks dyreste og billigste kommuner Her er Danmarks dyreste og billigste kommuner 22. januar 2019 Akutbolig.dk har undersøgt kvadratmeterpriserne på lejeboliger i landets 98 kommuner for at klarlægge landets dyreste og billigste kommuner

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk September 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk September 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 47.809 43.807 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 44.894 107.487 91.616 138.294 137.179 172.071 178.443

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 174 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 174 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 174 Offentligt 17. december 2014 J.nr. 14-4997490 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 174 af 18. november 2014

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationen kan ske til kontaktpersonen

Læs mere

Tabel 20 - Beskæftigelse 1 Beskæftigelse efter branche og arbejdsstedskommune

Tabel 20 - Beskæftigelse 1 Beskæftigelse efter branche og arbejdsstedskommune Tabel 20 - Beskæftigelse 1 03.11.00 Havfiskeri 101 København 13 12 9 12 10 9 9 147 Frederiksberg. 1... 1 1 155 Dragør 7 7 7 6 5 4 4 159 Gladsaxe 1...... 161 Glostrup. 1 1.... 163 Herlev 1...... 167 Hvidovre

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk August 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk August 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 47.809 43.807 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 107.487 91.616 138.294 137.179 172.071 178.443

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Juli 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Juli 2013 jan-12 mar- 12 mar- 13 37.383 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 47.809 47.809 43.807 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 107.487 91.616 138.294 137.179

Læs mere

Hvor bor de grønneste borgere i Danmark i 2018?

Hvor bor de grønneste borgere i Danmark i 2018? Hvor bor de grønneste borgere i Danmark i 2018? Indhold Figur 1.0 - Opvarmning af danske boliger med varmepumpe 3 Figur 2.0 - Interesse for grøn energi 6 Figur 3.0 - Grønt Flag Grøn Skole 7 Figur 4.0 -

Læs mere

Vækstforum, tirsdag den 15. december Monitorering og effektmåling af erhvervsfremmeindsatsen

Vækstforum, tirsdag den 15. december Monitorering og effektmåling af erhvervsfremmeindsatsen , Monitorering og effektmåling af erhvervsfremmeindsatsen 2007-2014 1 Effektmålingen omfatter udelukkende de 80 projekter, der er igangsat fra 2007 til 2011 og som er finansieret af såvel regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt Finansudvalget 2015-16 FIU Alm.del supplerende svar på spørgsmål 69 Offentligt Folketingets Finansudvalg Sagsnr. 2015-8636 Doknr. 307860 Dato 28-01-2016 Folketingets Finansudvalg har d. 10.11.2015 stillet

Læs mere

Profilmodel 2009 på kommuner fremskrivning af ungdomsårgangs uddannelsesniveau

Profilmodel 2009 på kommuner fremskrivning af ungdomsårgangs uddannelsesniveau Profilmodel 2009 på kommuner fremskrivning af ungdomsårgangs uddannelsesniveau Af Katja Behrens og Thomas Lange En ungdomsårgangs kommende uddannelsesniveau fremskrives under antagelse af, at uddannelsessystemet

Læs mere

Deskriptiv analyse: Udviklingen i antal overførselsmodtagere og ledige det seneste år fordelt på kommuner

Deskriptiv analyse: Udviklingen i antal overførselsmodtagere og ledige det seneste år fordelt på kommuner Analyseenheden Deskriptiv analyse: Udviklingen i antal overførselsmodtagere og ledige det seneste år fordelt på kommuner April 2019 Lønmodtagerbeskæftigelsen har aldrig været højere i Danmark, end den

Læs mere

Forventede udgifter til service og anlæg i 2015

Forventede udgifter til service og anlæg i 2015 Forventede udgifter til og anlæg i 2015 LCP og PL-rul) (1. indberetning) (2. indberetning) til i 2015 anlæg til anlæg i 2015 (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr. 1.000 kr.

Læs mere

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6

Region Kommune Tilskud 0l at Tilskud 0l Tilskud 0l Bliv kommunal dagplejerbemærkninger passe egne privat privat børn pasning 0-2 pasning 3-6 Hovedstaden Albertslund Kommune x x Hovedstaden Allerød Kommune x x Hovedstaden Ballerup Kommune x x Hovedstaden Bornholms Regions kommune x x Hovedstaden Brøndby Kommune x x Hovedstaden Dragør Kommune

Læs mere

Ærø Kommune. Lolland Kommune. Slagelse Kommune. Stevns Kommune. Halsnæs Kommune. Gribskov Kommune. Fanø Kommune. Assens Kommune.

Ærø Kommune. Lolland Kommune. Slagelse Kommune. Stevns Kommune. Halsnæs Kommune. Gribskov Kommune. Fanø Kommune. Assens Kommune. BILAG 8c År 2014 Drikkevand Spildevand I alt Ærø Kommune 3.003 6.753 9756 Lolland Kommune 3.268 5.484 8752 Slagelse Kommune 2.442 5.176 7617 Stevns Kommune 1.845 5.772 7617 Halsnæs Kommune 2.679 4.902

Læs mere

N O T A T. Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- December måned

N O T A T. Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- December måned N O T A T 8. marts 2016 Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- December måned J.nr 16/03977 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne

Læs mere

I bilag B nedenfor er tallene der ligger til grund for figuren i bilag A vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A.

I bilag B nedenfor er tallene der ligger til grund for figuren i bilag A vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A. N O T A T 8. marts 2016 Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- november måned J.nr 16/03977 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne

Læs mere

Foreløbige tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen

Foreløbige tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen N O T A T 11. oktober 2016 Foreløbige tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen J.nr 16/03977 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk December 2012

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk December 2012 37.383 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 107.487 138.294 172.071 210.534 256.568 296.605 336.876 379.703 420.688 459.060 53.444 49.802 45.839 46.149

Læs mere

Tabel 1: Andel af nystartede elever i grundskolen, der er startet senere end indtræden af undervisningspligten, skoleår 2008/2009 og 2009/2010

Tabel 1: Andel af nystartede elever i grundskolen, der er startet senere end indtræden af undervisningspligten, skoleår 2008/2009 og 2009/2010 Undervisningsudvalget 2017-18 UNU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 361 Offentligt Departementet Afdelingen for Analyse, Grundskole og Internationale Forhold MIN: UNU alm. del - spm. 361 Frederiksholms

Læs mere

I bilag B nedenfor er tallene, der ligger til grund for figuren i bilag A, vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A.

I bilag B nedenfor er tallene, der ligger til grund for figuren i bilag A, vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A. N O T A T 25. april 2017 Undtagelser fra 225-timersreglen januar 2017 J.nr 17/04682 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne borgere i forbindelse med

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2009-10 L 221 Svar på Spørgsmål 25 Offentligt J.nr. 2010-311-0047 Dato: 9. juni 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget L 221 - Forslag til Lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven

Læs mere

Dimittendundersøgelse for XXXe. XXXuddannelsen i xxx

Dimittendundersøgelse for XXXe. XXXuddannelsen i xxx Dimittendundersøgelse for XXXe Kære XXX XXXuddannelsen i xxx Du dimitterede fra UCL XXXuddannelsen i mm.åååå, og vi henvender os til dig, fordi vi som et vigtigt led i fortsat udvikling af uddannelsen

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk September 2012

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk September 2012 37.383 37.383 35.261 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 72.644 107.487 138.294 172.071 210.534 256.568 296.605 336.876 53.444 49.802 45.839 46.149 47.913 52.807 59.176 56.703 63.216 127.691

Læs mere

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler FMK

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler FMK Ydernumre (praktiserende læger) på i kommunerne Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler Kommune Ydere uden Aabenraa Kommune 0 20 Aalborg Kommune 0 56 Aarhus Kommune 0 114 Albertslund

Læs mere

Region Hovedstaden. Kommune

Region Hovedstaden. Kommune Dan Yu Wang April 2017 Region Hovedstaden Albertslund 12 14 13 6,1 7,3 7,1-3% 150 152 144 1,9 2,2 2,2-3% Allerød 6 6 7 3,2 3,6 4,6 27% 77 75 93 0,9 0,9 1,2 26% Ballerup 17 14 14 5,0 4,4 4,4-2% 123 92 88

Læs mere

Bilag: HK s ledighed fordelt på afdelinger

Bilag: HK s ledighed fordelt på afdelinger Bilaget til HK s Ledighedsrapport omfatter ledighedsstatistik fra Statistikbanken og jobindsats.dk opdelt på afdelingerne. Bilaget omfatter følgende tabeller: Tabel 1: Fuldtidsledige(brutto) inden for

Læs mere

Faktabaseret monitorering og effektvurdering af strukturfondsindsatsen i 2007-2013

Faktabaseret monitorering og effektvurdering af strukturfondsindsatsen i 2007-2013 Faktabaseret monitorering og effektvurdering af strukturfondsindsatsen i 2007-2013 I perioden 2007 til 2014 har 563 strukturfondsprojekter tilsammen indrapporteret 38.271 virksomheder Fordeling af virksomheder

Læs mere

Lokaleportalen.dk. I disse kommuner vil de danske virksomheder bo!

Lokaleportalen.dk. I disse kommuner vil de danske virksomheder bo! Lokaleportalen.dk I disse kommuner vil de danske virksomheder bo! En årlig analyse foretaget af Lokaleportalen.dk, der undersøger hvilke kommuner de danske virksomheder finder mest attraktive som placering

Læs mere

Kommunernes placering på ranglisten for sygedagpengeområdet, 1. halvår halvår 2018

Kommunernes placering på ranglisten for sygedagpengeområdet, 1. halvår halvår 2018 Kommunernes placering på ranglisten for sygedagpengeområdet, 1. halvår 2018-2. halvår 2018 Kommune Placering Faktisk ydelsesomfang Forventet ydelsesomfang Forskel Ændring i kommunale besparelser Fuldtidspersoner

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Overgange til ungdomsuddannelse

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Overgange til ungdomsuddannelse Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Overgange til ungdomsuddannelse Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationenkan

Læs mere

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Antal ydernumre som mangler FMK

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Antal ydernumre som mangler FMK Ydernumre (praktiserende læger) på i kommunerne Antal ydernumre som mangler Kommune Ydere uden Aabenraa Kommune 11 21 Aalborg Kommune 7 62 Aarhus Kommune 21 121 Albertslund Kommune 1 12 Allerød Kommune

Læs mere

Faktabaseret monitorering og effektvurdering af Vækstforum Midtjyllands indsatsområder Indholdsfortegnelse

Faktabaseret monitorering og effektvurdering af Vækstforum Midtjyllands indsatsområder Indholdsfortegnelse 9. november 215 /Brikam Sag Faktabaseret monitorering og effektvurdering af Vækstforum Midtjyllands indsatsområder 27-213 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...1 2. Energi og miljø...5 3. Fødevarer...13

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Februar 2014

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Februar 2014 47.809 43.807 91.616 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 44.894 48.516 48.087 44.165 52.188 48.069 100.257 137.179 178.443 219.659 264.078 315.084 360.385 405.279 453.795 501.882 546.047 77.989 69.641

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Unge uden uddannelse eller beskæftigelse

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Unge uden uddannelse eller beskæftigelse Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Unge uden uddannelse eller beskæftigelse Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om

Læs mere

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til august 2018

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til august 2018 jan-4 sep-4 maj-5 jan-6 sep-6 maj-7 jan-8 sep-8 maj-9 jan-1 sep-1 maj-11 jan-12 sep-12 maj-13 jan-14 sep-14 maj-15 jan-16 sep-16 maj-17 jan-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra

Læs mere

Tillæg til Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2018 Autorisation & produktion

Tillæg til Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2018 Autorisation & produktion Tillæg til Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2018 Autorisation & produktion Marts 2019 Redaktion: Landbrugsstyrelsen Tekst: Landbrugsstyrelsen Foto: COLOURBOX ISSN: 2246-2872 Tillæg til ISBN

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Maj 2014

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Maj 2014 47.809 43.807 91.616 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 44.894 48.516 48.087 44.165 52.188 48.069 49.837 46.200 47.201 100.257 137.179 178.443 150.094 219.659 196.294 264.078 243.495 315.084 360.385

Læs mere

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage. Åbningsdage på søgne- helligdage

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage. Åbningsdage på søgne- helligdage Kommune nr. Kommune navn Vuggestue 2008 101 København 243,6 2,5 241,1 251 9,9 147 Frederiksberg 248,0 0,0 248,0 251 3,0 151 Ballerup 0,0 0,0 0,0 251-153 Brøndby 0,0 0,0 0,0 251-155 Dragør 244,0 0,5 243,5

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Christiansborg 1240 København K

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Christiansborg 1240 København K Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2018-19 EFK Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 125 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Christiansborg 1240 København K Ministeren Dato 14. januar 2019

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 138 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 138 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 138 Offentligt MINISTEREN Beskæftigelsesudvalget Folketinget Dato J. nr. 29. november 2016 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København

Læs mere

Ved brev af 30. april 2019 meddelte Udlændingestyrelsen, at landstallet for 2020 blev fastsat til 600 personer.

Ved brev af 30. april 2019 meddelte Udlændingestyrelsen, at landstallet for 2020 blev fastsat til 600 personer. 3. Asylkontor Til Kommunernes Landsforening og Kommunekontaktrådene 29. september 2019 Kommunekvoter for 2020 Ved brev af 30. april 2019 meddelte Udlændingestyrelsen, at landstallet for 2020 blev fastsat

Læs mere

Indsatsen for langvarige kontanthjælpsmodtagere i målgruppen for Flere skal med

Indsatsen for langvarige kontanthjælpsmodtagere i målgruppen for Flere skal med Notat Indsatsen for langvarige kontanthjælpsmodtagere i målgruppen for Flere skal med 8-05-2017 J. Nr. Click here to enter text. VOA / APK KOMMUNEFORDELINGER Kommuneopdelte opgørelser af andel langvarige

Læs mere

Bilag 2: Klyngeinddeling jobcentre

Bilag 2: Klyngeinddeling jobcentre Bilag 2: Klyngeinddeling jobcentre Tabel B1 Alle ydelsesgrupper Klynge I mere end 20 pct. over median Obs antal Præd antal Rang 360 Lolland 104,2 93,5 1 482 Langeland 92,4 89,3 2 400 Bornholm 82,6 83,7

Læs mere

Kommunernes placering på ranglisten for kontanthjælpsområdet, 1. halvår halvår 2018

Kommunernes placering på ranglisten for kontanthjælpsområdet, 1. halvår halvår 2018 Kommunernes placering på ranglisten for kontanthjælpsområdet, 1. halvår 2018-2. halvår 2018 Kommune Placering Faktisk ydelsesomfang Forventet ydelsesomfang Forskel Ændring i kommunale besparelser Fuldtidspersoner

Læs mere

Bilag: HK s ledighed fordelt på afdelinger

Bilag: HK s ledighed fordelt på afdelinger Bilaget til HK s Ledighedsrapport omfatter ledighedsstatistik for medlemmer af HK s a-kasse fra Statistikbanken og jobindsats.dk opdelt på afdelingerne. Bilaget omfatter følgende tabeller: Tabel 1: Fuldtidsledige

Læs mere

Personer registreret i RKI register med sager opdelt og rangeret efter bopælsregion

Personer registreret i RKI register med sager opdelt og rangeret efter bopælsregion 15 Personer i RKI register med sager opdelt og rangeret efter bopælsregion Danmark Juli 2014-5,21% Juli 2015-5,15% Juli 2016-4,95% Juli 2017-4,68% Juli 17 Sag-snit Snit beløb diffe- Kode Region ring ring

Læs mere

Bilag til Profilmodel 2013 på kommuneniveau

Bilag til Profilmodel 2013 på kommuneniveau Bilag til Profilmodel 2013 på kommuneniveau Dette bilag indeholder to tabeller. Tabel 1 viser andelen af ungdomsårgang 2013, der forventes at opnå en ungdoms, mindst en, en videregående og en lang videregående

Læs mere

Faktabaseret monitorering og effektvurdering af Vækstforum Midtjyllands indsatsområder Indholdsfortegnelse

Faktabaseret monitorering og effektvurdering af Vækstforum Midtjyllands indsatsområder Indholdsfortegnelse 9. november 215 /Brikam Sag Faktabaseret monitorering og effektvurdering af Vækstforum Midtjyllands indsatsområder 27-214 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 1 2. Energi og miljø... 5 3. Fødevarer...

Læs mere

Bilag: HK s ledighed fordelt på afdelinger

Bilag: HK s ledighed fordelt på afdelinger Bilaget til HK s Ledighedsrapport omfatter ledighedsstatistik for medlemmer af HK s a-kasse fra Statistikbanken og jobindsats.dk opdelt på afdelingerne. Bilaget omfatter følgende tabeller: Tabel 1: Fuldtidsledige

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Tilknytning til uddannelse eller beskæftigelse blandt unge med psykisk sygdom

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Tilknytning til uddannelse eller beskæftigelse blandt unge med psykisk sygdom Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Tilknytning til uddannelse eller beskæftigelse blandt unge med psykisk sygdom Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed:

Læs mere

Bilag: HK s ledighed fordelt på afdelinger

Bilag: HK s ledighed fordelt på afdelinger Bilaget til HK s Ledighedsrapport omfatter ledighedsstatistik for medlemmer af HK s a-kasse fra Statistikbanken og jobindsats.dk opdelt på afdelingerne. Bilaget omfatter følgende tabeller: Tabel 1: Fuldtidsledige

Læs mere

Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: /

Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: / Notat 10. juli 2017 DPN/MSB / J-nr.: 211808 / 2409759 Store ændringer i liggetiderne på boligmarkedet I store dele af landet var liggetiderne lavere i de første seks måneder af 2017 i forhold til sidste

Læs mere

Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal

Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal Økonomi- og Indenrigsministeriets Kommunale Nøgletal Kom.nr 2007 2008 2009 2010 2011 2012 Undervisningsudgifter (netto) pr. 7-16-årig 1 Langeland Kommune 482 70.751 76.934 84.097 97.876 91.227 91.743 2

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk April 2013

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk April 2013 19.010 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 128.507 54.764 183.271 51.475 234.746 58.173 292.919 65.438 358.357 87.972 446.329 74.407 520.736 73.550 594.286 86.670 680.956 54.254 735.210 54.158 789.368 59.665

Læs mere

Organisatoriske enheder i den almene boligsektor

Organisatoriske enheder i den almene boligsektor TEMASTATISTIK 2018:6 Organisatoriske enheder i den almene boligsektor 2008-2018 Den almene boligsektor er blevet koncentreret på færre, men større enheder i de seneste 10 år. Fusioner mellem boligorganisationer

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Januar 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Januar 2014 59.665 55.599 115.264 59.375 52.613 52.506 53.737 67.354 53.911 49.458 49.296 43.885 44.299 51.577 174.639 227.252 279.758 333.495 400.849 454.760 504.218 553.514 597.399 641.698 93.150 80.945 79.863 70.709

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Juli 2013

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Juli 2013 19.010 Antal downlån 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 128.507 54.764 183.271 51.475 234.746 58.173 292.919 65.438 358.357 87.972 446.329 74.407 520.736 73.550 594.286 86.670 680.956 54.254 735.210 54.158

Læs mere

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til december 2018

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til december 2018 jan-4 sep-4 maj-5 jan-6 sep-6 maj-7 jan-8 sep-8 maj-9 jan-1 sep-1 maj-11 jan-12 sep-12 maj-13 jan-14 sep-14 maj-15 jan-16 sep-16 maj-17 jan-18 sep-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Flere elever går i store klasser

Flere elever går i store klasser ANALYSENOTAT Flere elever går i store klasser November 2016 I det følgende analyseres udviklingen i antallet af elever i folkeskolens klasser på baggrund af tal fra Indenrigsministeriet og svar fra undervisningsministeren.

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen August 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen August 2014 43.885 44.299 59.665 55.599 52.613 52.506 53.737 49.458 49.296 53.911 51.577 48.324 47.469 47.228 44.013 48.410 50.280 59.375 67.354 65.078 93.150 80.945 79.863 70.709 71.628 75.220 82.182 83.015 100.758

Læs mere

ANTAL OMSORGSTANDPLEJEPATIENTER PR. KOMMUNE OG REGION ABSOLUTTE TAL OG I PROCENT. Målt i forhold til Sundhedsstyrelsens anbefaling 2016

ANTAL OMSORGSTANDPLEJEPATIENTER PR. KOMMUNE OG REGION ABSOLUTTE TAL OG I PROCENT. Målt i forhold til Sundhedsstyrelsens anbefaling 2016 ANTAL OMSORGSTANDPLEJEPATIENTER PR. KOMMUNE OG REGION ABSOLUTTE TAL OG I PROCENT Målt i forhold til Sundhedsstyrelsens anbefaling 2016 Oversigt: antal omsorgstandplejepatienter pr. kommune og region, absolutte

Læs mere

Monitorering og effektmåling af Vækstforum Midtjyllands samlede strukturfondsindsats

Monitorering og effektmåling af Vækstforum Midtjyllands samlede strukturfondsindsats 06. november 2017 /Brikam Monitorering og effektmåling af Vækstforum Midtjyllands samlede strukturfondsindsats 2007-2013 Resumé: Effektmålingen omfatter alle virksomhedsrettede social- og regionalfondsprojekter

Læs mere

Lukkedage i daginstitutioner 2017

Lukkedage i daginstitutioner 2017 Kort fortalt 27-09-2017 Lukkedage i daginstitutioner 2017 Opgørelsen af forventede lukkedage i daginstitutioner 2017 er en afdækning af, i hvor stort omfang børn og forældre ikke kan benytte barnets almindelige

Læs mere

Økonomisk analyse 26. februar 2019

Økonomisk analyse 26. februar 2019 Økonomisk analyse 26. februar 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Fødevareklyngen understøtter beskæftigelsen for de ufaglærte og faglærte

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 440. Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 440. Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 21-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 44 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 21-16 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 676 Offentligt Holbergsgade 6 DK-17 København

Læs mere

Befolkningsudviklingen i Danmark

Befolkningsudviklingen i Danmark Notat 20. juni 2019 Befolkningsudviklingen i Danmark 2010-2019 Resume: I dette notat ser vi på befolkningsudviklingen i Danmark fra 2010 til 2019 i et geografisk perspektiv. Vi kan på baggrund af notatet

Læs mere

Virksomhedernes besparelse ved afskaffelse af PSO-afgiften fordelt på kommuner og regioner. Erhvervs- og vækstpolitisk analyse

Virksomhedernes besparelse ved afskaffelse af PSO-afgiften fordelt på kommuner og regioner. Erhvervs- og vækstpolitisk analyse Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 102 Offentligt Virksomhedernes besparelse ved afskaffelse af PSO-afgiften fordelt på kommuner og regioner Erhvervs- og vækstpolitisk analyse

Læs mere

Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg

Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2018-19 SOU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 112 Offentligt Folketingets Social-, Indenrigs- og Børneudvalg Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 33 92 93 00

Læs mere

Visiterede hjemmestimer om året pr. ældre %-ændring årige 17,4 10,3-41% 80+ årige 85,8 57,6-33%

Visiterede hjemmestimer om året pr. ældre %-ændring årige 17,4 10,3-41% 80+ årige 85,8 57,6-33% 21. februar 2019 AG Side 1 af 6 Udvikling i hjemmehjælp på kommuneniveau På landsplan er hjemmehjælpen til 67+årige blevet reduceret med ca. 6,5 mio. timer 1 i perioden 2008-2017, svarende til et fald

Læs mere

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til november 2018

Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere mv. fra januar 2004 til november 2018 feb-4 okt-4 jun-5 feb-6 okt-6 jun-7 feb-8 okt-8 jun-9 feb-1 okt-1 jun-11 feb-12 okt-12 jun-13 feb-14 okt-14 jun-15 feb-16 okt-16 jun-17 feb-18 okt-18 F A K T A Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Personer registreret med betalingsanmærkninger i RKI register

Personer registreret med betalingsanmærkninger i RKI register Personer med betalingsanmærkninger i RKI register Betalingsanmærkninger Sag-snit pr. Snit beløb Snit beløb Analyse Personer Vækst Beløb totalt pr. sag Januar 2008* 462.565 185.084 4,37% 2,50 kr 7.301.684.757

Læs mere

Klamydiaopgørelse for 2012

Klamydiaopgørelse for 2012 Klamydiaopgørelse for 2012 Opgørelserne over hvor mange klamydiatilfælde, der er fundet i hver kommune skal tolkes med forsigtighed og kan ikke sammenlignes fra kommune til kommune. Der kan nemlig være

Læs mere

Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark

Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark I Konvergensprogram 2014 er der forudsat en realvækst i det offentlige forbrug fra 2015-2020. Med nulvækst fra 2015 vil det offentlige forbrug være 20

Læs mere

Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt

Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt 22. marts 2009 Jeppe Druedahl og Chefanalytiker Frederik I. Pedersen Kontakt Direktør Lars Andersen Direkte tlf. 33 55 77 17 eller 40 25 18 34 Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt Arbejdsmarkedet

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Maj 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Maj 2014 59.665 55.599 115.264 59.375 52.613 52.506 53.737 67.354 53.911 49.458 49.296 43.885 44.299 51.577 48.324 99.901 47.469 47.228 44.013 174.639 147.370 227.252 194.598 279.758 238.611 333.495 400.849 454.760

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 131 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 131 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 131 Offentligt 3. januar 2017 J.nr. 16-1853094 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 131 af 12. december 2016

Læs mere

Faktaark til RKI analyse

Faktaark til RKI analyse Faktaark til RKI analyse 1. Antal personer i RKI registret 2. Antal registrerede fordelt på regioner og kommuner 3. Top 10 over kommuner med hhv. flest og færrest registrerede 4. Antal registrerede fordelt

Læs mere

Skatteudvalget L 102 endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt

Skatteudvalget L 102 endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 102 endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt 16. januar 2017 J.nr. 16-1389754 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 102 - Forslag til Lov om ændring af lov om inddrivelse

Læs mere

Store forskelle i konkurrenceudsættelse på tværs af landets kommuner

Store forskelle i konkurrenceudsættelse på tværs af landets kommuner ANALYSE Store forskelle i konkurrenceudsættelse på tværs af landets kommuner Graden af konkurrenceudsættelse stiger kun ganske langsomt, og der er store forskelle imellem kommuner, både overordnet set

Læs mere

Fødevareklyngen sikrer beskæftigelsen i yderområderne

Fødevareklyngen sikrer beskæftigelsen i yderområderne Økonomisk analyse 1. juni 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Fødevareklyngen sikrer n i yderområderne Danmark er på flere måder et stort

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 306 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 306 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 306 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget Christiansborg Økonomi- og Koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København

Læs mere

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Fravær fra danskundervisning

Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal. Fravær fra danskundervisning Bilag 2: Kommunespecifikke nøgletal Fravær fra danskundervisning Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.oimb.dk Henvendelse om publikationen

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 232 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 232 Offentligt. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 232 Offentligt jj.nr. 09-048258 Dato : 24.03.2009 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 232 af 25. februar 2009. (Alm. del).

Læs mere

Jeg kan derudover oplyse, at ledighedsydelsesmodtagere ikke er forpligtiget til at registrere, hvilke stillingsbetegnelser de søger job indenfor.

Jeg kan derudover oplyse, at ledighedsydelsesmodtagere ikke er forpligtiget til at registrere, hvilke stillingsbetegnelser de søger job indenfor. Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 88 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Leif Lahn Jensen Leif.Jensen@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk August 2012

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk August 2012 19.010 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 54.764 51.475 58.173 65.438 87.972 74.407 Antal downlån 128.507 183.271 234.746 292.919 358.357 446.329 48.119 42.786 58.514 Antal besøg 86.156 86.556 77.353 72.962

Læs mere