Høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i"

Transkript

1 Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon Telefax um@um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato / Fiskeripolitisk Kontor (FPK) Høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Udenrigsministeriet sender hermed følgende i høring: Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Bemærkninger sendes til fpk@um.dk med kopi til mamort@um.dk senest den 17. august med angivelse af sagsnr Spørgsmål til det faglige indhold kan rettes til Søren Palle Jensen på sorpje@um.dk, tlf til og med den 20. juli 2018 eller Martin Chemnitz Mortensen på mamort@um.dk, tlf fra den 6. august Høringssvar bliver offentliggjort på høringsportalen efter høringsfristens udløb. Det vurderes, at ændringerne ikke har en væsentlig miljøpåvirkning. Der er derfor ikke foretaget miljøvurdering efter miljøvurderingsloven. Der er udarbejdet erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger for ændringerne. Ændringerne til bekendtgørelsen er angivet med track changes i det vedlagte udkast til revideret bekendtgørelse. Ændringerne er som følger, og vil for enkelte af punkterne blive uddybet i det efterfølgende afsnit: Tilføje definition af kvoteselskab og søpakning i 13 Indført et aktivitetskrav ( 46-48), hvorved en given mængde skal være opfisket af det fartøj, hvorpå mængderne er placeret.

2 2 Indsat nyt kapitel 6 (generelle regler om maksimale kvotekoncentrationer og afvikling af ejerandele og kvoteandele. Her fastsættes nærmere regler for kvotekoncentration, herunder afvikling af ejer- og kvoteandele der er over lofterne og skærpelse af krydsreglen. Bestemmelserne om bestemmende indflydelse er revideret, således at personer og selskaber som ejer maksimalt tilladte ejerandele af FKA skal ikke længere årligt indsende tro og love erklæringer. IOK tilføjes til bestemmelserne om bestemmende indflydelse. Der indsættes undtagelse, således at det er muligt at få kystfiskertillæg i 2019, uden at have opfisket 70 % af fartøjets årsmængder i 2018, og kvoteselskab tilføjes bestemmelsen på lige fod med puljeselskaber og laug. Slutteligt tilføjes undtagelse, således at årsmængder, der uddeles fra fiskefonden, ikke indgår i årsmængden, der skal opfiskes for at kunne modtage kystfiskertillæg det efterfølgende år. Ændringerne foretages både for den tidsbegrænsede kystfiskerordning ( 76) og den tidsubegrænsede kystfiskerordning ( 79). Ejere af fartøjer med en længde overalt på 17 meter og derunder, og som udelukkende fisker med skånsomme redskaber kan tilmelde fartøjet til den tidsubegrænsede ordning. Hvis et fartøj, hvortil der er knyttet FKA-andele, slettes, kan retten til andelene efter ansøgning bevares i op til 6 måneder. Årsmængder tildelt på baggrund af disse FKA-andele er omfattet af udlejeloftet på 75 %. Hvis et fartøj, hvortil der er knyttet IOK-andele, slettes, kan retten til andelene efter ansøgning bevares i op til 6 måneder. Årsmængder tildelt på baggrund af disse IOK-andele er omfattet af udlejeloftet på 75 %. I 104 tilføjes selskaber, således at selskaber også er omfattet af betingelserne for overførelse af FKA fra et fartøj i forhold til overskridelse af de maksimale satser for ejerandele, der fremgår af bilag 14. Ved ny 109 indføres mulighed for, at kvoteselskaber, puljeselskaber og laug kan ansøge om under visse betingelser ikke at skulle opfylde kravet om, at fartøjer som deletager i et puljefiskeri, maksimalt kan overdrage årsmængder til andre fartøjer svarende til 75 % af værdien af fartøjets samlede årsmængder for alle kvoter samt at aktivitetskravet på 25 pct. kan overføres til ejernes af selskabets egne fartøjer. Endvidere

3 3 undtages godkendte kvoteselskaber, puljeselskaber og laug fra koncentrationslofterne for selskaber. Koncentrationslofter på ejerandele (personer) samt koncentrationslofter på kvoteandele (fartøjer) er forsat gældende. Mængden af makrel der må landes fra én fangstrejse pr. døgn uden tilladelse til makrelfiskeri, hæves fra 400 kg til 800 kg. Mængden af der må landes fra én fangstrejse pr. døgn uden tilladelse til sildefiskeri, hæves fra 400 kg til 800 kg. ( 124, stk. 2, nr. 1) Forud for beregning af årsmængder, afsættes der 1 % af den danske sildekvoter i Nordsøen inkl. Limfjorden og Skagerrak/Kattegat til et kystnært rationsfiskeri af sild, dog ikke i 2018 og ( 126, stk. 2) Der indføres bestemmelser for kystnært rationsfiskeri af sild i Nordsøen, inkl. Limfjorden og Skagerrak/Kattegat. ( 135) Der indføres bestemmelse om, at det rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg høres inden der træffes afgørelse om, hvorvidt der for andre arter i den norske fiskerizone i Nordsøen skal indføres en regulering. ( 169) Kapitel 18 om indsatsregulering i forbindelse med genopretning af visse bestande slettes, idet disse bestemmelser slettes i forbindelse med vedtagelsen af Nordsøplanen for demersale arter primo juni Der indføres krav om at fartøjer, der vejer og pakker fangsten ombord, og som ønskes fritages for fornyet vejning ved landing, skal have tilladelse hertil udstedt af Fiskeristyrelsen. Der foretages præcisering i bilag 5a, nr. 5. Glyngøre tilføjes listen over havne, hvortil fartøjer med mere end kg sild, makrel og hestemakrel om bord må foretage landing i Danmark. (bilag 9) De maksimale satser for ejerandele og kvoteandele nedsættes for en række FKA-kvoter, og der tilføjes satser for de IOK-kvoteren hvor der i dag ikke er et loft. Ud over de ovenfor nævnte ændringer, er der foretaget en række konsekvensrettelser, præciseringer og overgangsbestemmelser i bekendtgørelsen. Aktivitetskrav Med indførelsen af et aktivitetskrav forpligtes fartøjer, der er tildelt FKA-kvoteandele og fartøjer, der er tildelt IOK-kvoteandele, at opfiske 25 % af henholdsvis værdien af fartøjets samlede årsmængder og

4 4 mængden i kg. af fartøjets samlede årsmængder. Dette gøres ud fra princippet om, at fartøjer, der er tildelt kvoteandele, skal være aktive, hvor fartøjets først vurderes at have været tilstrækkeligt aktivt, når der er opfisket 25 % af fartøjets samlede årsmængder. Hvis et fartøj i et givent år ikke opfisker 25 % af den samlede årsmængde, vil fartøjet i forbindelse med tildeling af årsmængde det efterfølgende år blive nedsat med forskellen mellem den opfiskede årsmængde og minimumskravet på 25 %. For at illustrere, opstilles følgende eksempel: År Aktivitet Konsekvens 2019 Opfisker 22 % Årsmængden nedsættes med 3 %- point i Opfisker 25 % eller over Årsmængden i 2021 bliver tilbagejusteret med de nedsatte 3 %-point I tilfælde hvor der flere år i træk ikke sker efterlevelse af aktivitetskravet, bliver mængder sat tilsvarende ned. Som eksempel herpå kan opstilles følgende eksempel: År Aktivitet Konsekvens 2019 Opfisker 22 % Årsmængden nedsættes med 3 %- point i Opfisker 19 % Årsmængden i 2021 nedsættes med 6 %-point ud fra den tildelte mængde i Opfisker 25 % eller over Årsmængder i 2022 bliver tilbagejusteret til 2019 (henholdsvis 6 %-point og 3 %-point) Aktivitetskravet indføres med virkning fra 2019, således at 2019 er det første år, hvor fartøjer, der er tildelt kvoteandele, selv skal opfiske minimum 25 % af den samlede årsmængde, for ikke at få nedsat årsmængden det efterfølgende år. Det vil sige, at nedsættelse af årsmængder som følgende af manglende efterlevelse af aktivitetskravet kan ske første gang i Fartøjer ejet af et kvoteselskab, puljeselskab eller laug, kan ansøge Fiskeristyrelsen om tilladelse til ikke at opfylde aktivitetskravet. Det vil være muligt at søge dispensation fra aktivitetskravet, hvis det ikke er muligt at opfiske 25 % grundet sygdom, havari osv.

5 5 Skærpelse af krydsreglen Med skærpelsen af krydsreglen, er vil det ikke længere være tilladt for personer og selskaber, der ejer 1 % eller derover af de samlede danske IOK-kvoter samtidig at eje FKA-kvoter. Tilsvarende må personer eller selskaber der ejer FKA-kvoteandele ikke være ejere af 1 % eller derover af de samlede danske IOK-kvoteandele. For personer og selskaber, der ejer 1 % eller derover af de samlede danske IOK-kvoter, begrænses muligheden for indleje af FKA-kvoter, således at det kun er tilladt at indleje FKA-kvoter til dækning af bifangst. Ændringer i de danske IOK-kvoter, der medfører, at personer eller selskabers samlede IOK årsmængder overstige 1 % må ikke tilkøbe FKA-kvoter, og skal samtidig enten afhænde IOK-kvoteandele ned til 1 % eller afhænde alle FKA-kvoteandele. Kvotekoncentration på FKA-arter og IOK-arter Der indføres lofter, således at det ikke er tilladt for person eller selskaber at eje FKA-kvoter og IOK-kvoter ud over henholdsvis 4 % og 10 % af den samlede danske kvote. Hvis forskydninger i den samlede danske kvote for henholdsvis FKA og IOK medfører, at en person eller selskabs andele vil overstige lofterne, skal personen eller selskabet afhænde tilstrækkeligt med andele til at komme under loftet senest ved udgangen af det efterfølgende år. Afhændes der ikke tilstrækkeligt med andele, vil andele over loftet blive inddraget og placeret i fiskefonden. Fsva. koncentrationsloftet for selskaber indsættes der en overgangsbestemmelse, således at selskaber der på tidspunktet for bekendtgørelsens ikrafttrædelse overskrider koncentrationslofterne har ind til udgangen af 2019 til at indordne sig koncentrationslofterne for selskaber. Afvikling af kvoteandele over lofterne (opsigelse af dispensationer ) Personer, der lå over kvotelofterne da de blev indført i henholdsvis 2012 og 2016, og blev meddelt, at de var omfattet af overgangsbestemmelserne 1, bliver nu forpligtiget til at afvikle de kvoteandele, der måtte være over lofterne. Undtaget herfor er dybvandsreje i Skagerrak, Kattegat og Bælterne, dybvandsrejer i Nordsøen (EU-farvande) og dybvandsrejer i Nordsøen (norsk zone). 1 I daglig tale omtalt som dispensationer fra kvotelofterne.

6 6 Det fastsættes, at afviklingen af kvoteandele over lofterne skal ske senest ved udgangen af år Her tages der udgangspunkt i, at der gennemsnitlig afvikles 3 % om året (ud fra andele på tidspunktet for bekendtgørelsens ikrafttrædelse). Såfremt der med en gennemsnitlig afvikling på 3 % ikke kan ske afvikling inden udgangen af år 2026, kan Fiskeristyrelsen ansøges om en individuel frist for afvikling af de kvoteandele, der måtte ligge ud over kvoteandele, der skal være afviklet inden udgangen af år Såfremt der tildeles et individuelt varsel, skal afviklingen af de resterende kvoteandele som minimum ske med 3 % per år. Ansøgning om individuelt afviklingsvarsel skal senest være Fiskeristyrelsen i hænde den 31. december Hilsen Martin Chemnitz Mortensen Fuldmægtig

Erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger af udkast til ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger af udkast til ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2018-1410 / 3271576 Fiskeripolitisk Kontor 13-07-2018

Læs mere

Bemærkninger til høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (sag/id Nr / )

Bemærkninger til høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (sag/id Nr / ) Udenrigsministeriet Fiskeripolitisk afdeling Asiatisk plads 2 DK-1448 København K Mail: fpk@um.dk Kopi:mamort@um.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28 H. C.

Læs mere

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2017-44086 / 2954541 Fiskeripolitisk Kontor (FPK) 23-01-2018

Læs mere

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr )

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr ) Udenrigsministeriet EU og Fiskeriregulering Asiatisk Plads 2 København K Mail: fiskeri@lfst.dk spj@lfst.dk machmo@lfst.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28

Læs mere

Høring om ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (j.nr )

Høring om ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (j.nr ) NaturErhvervstyrelsen Center for Fiskeri Att. Martin Chemnitz Mortensen/ Martin Andersen Nyropsgade 30 1780 København V Mail:fiskeri@naturerhverv.dk Dato:.20. februar 2017 Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia

Læs mere

FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør

FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør +45 2122 7243 info@skaansomtkystfiskeri.dk www.skaansomtkystfiskeri.dk 19. feb 17 Høringssvar vedr. udkast til ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat for høring over udkast til revideret reguleringsbekendtgørelse (sommeren 2018)

Høringsnotat for høring over udkast til revideret reguleringsbekendtgørelse (sommeren 2018) Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2018-1410 / 3536919 Fiskeripolitisk Kontor (FPK) 03-09-2018

Læs mere

Vejledning nr. [nr.] af [dag]. [måned] [år] fritagelse fra aktivitetskravet som følge af generationsskifte. (Generationsskiftevejledningen)

Vejledning nr. [nr.] af [dag]. [måned] [år] fritagelse fra aktivitetskravet som følge af generationsskifte. (Generationsskiftevejledningen) Vejledning nr. [nr.] af [dag]. [måned] [år] om fritagelse fra aktivitetskravet som følge af generationsskifte (Generationsskiftevejledningen) Enhed: Fiskeripolitisk Kontor (FPK) Sagsbehandler: Martin Chemnitz

Læs mere

Vilkår gældende for tobisfiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat fra 1. april 2018.

Vilkår gældende for tobisfiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat fra 1. april 2018. J.nr. 17-1841-000001 Den 26. marts 2018 Meddelelse fra Udenrigsministeriet, Fiskeristyrelsen: Vilkår gældende for tobisfiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat fra 1. april Fiskerimuligheder for tobis

Læs mere

Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOKindustriarter. (IOKINDUSTRI-FE fartøj)

Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOKindustriarter. (IOKINDUSTRI-FE fartøj) Marts 2017 Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOKindustriarter (IOKINDUSTRI-FE fartøj) Landbrugs- og Fiskeristyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V Tlf. 33 95 80 00 EAN 5798000877955

Læs mere

Høring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28 NaturErhvervstyrelsen att. Lisbeth Nielsen Center for fiskeri Nyropsgade 30 1780 København V H. C. Andersens Boulevard 37

Læs mere

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til revideret udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til revideret udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Udenrigsministeriet Fiskeripolitisk enhed Att: fpk@um.dk Kopi: mamort@um.dk Sagsnr. 2018-1410 Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til revideret udkast til bekendtgørelse om regulering

Læs mere

Marts Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj)

Marts Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Marts 2017 Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Forord I denne vejledning kan man læse om de regler, der gælder for godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede

Læs mere

Aftaleparterne er enige om, at der etableres en reguleringsmodel og et tilknyttet datafangstsystem. Kriterierne for reguleringsmodellen vil være:

Aftaleparterne er enige om, at der etableres en reguleringsmodel og et tilknyttet datafangstsystem. Kriterierne for reguleringsmodellen vil være: Aftale mellem Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om

Læs mere

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Sag: 369/139221

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Sag: 369/139221 Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 307 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri København, den 2005 Sag: 369/139221 19. august Med henvisning

Læs mere

Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOK-industriarter (IOKINDUSTRI-FE fartøj)

Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOK-industriarter (IOKINDUSTRI-FE fartøj) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Februar 2015 Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOK-industriarter (IOKINDUSTRI-FE fartøj) Nyropsgade 30

Læs mere

1. Arbejdsgruppens sammensætning. Kurt Poulsen. Susanne Drewes Røntved og Iver Espersen. Danmarks Pelagiske Producentorganisation:

1. Arbejdsgruppens sammensætning. Kurt Poulsen. Susanne Drewes Røntved og Iver Espersen. Danmarks Pelagiske Producentorganisation: 1. Arbejdsgruppens sammensætning Danmarks Fiskeriforening: Foreningen for Danmarks Fiskemelog Fiskeolieindustri: Bent Rulle, Niels Wichmann og Kurt Poulsen Jørgen Ottesen Erik Bonde Petersen Danmarks Fiskeindustri-

Læs mere

Dagsorden til møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget om orientering om reguleringsbekendtgørelsen m.m.:

Dagsorden til møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget om orientering om reguleringsbekendtgørelsen m.m.: EU-og Fiskeriregulering J.nr. 16-7121-000002 Ref. MAAN Den 31. januar 2017 Referat af møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget den 27. januar 2017 kl. 12.30 i NaturErhvervstyrelsen, mødelokale K-514. Deltagelse:

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 51 af 1. februar 2006

Bekendtgørelse nr. 51 af 1. februar 2006 Bekendtgørelse nr. 51 af 1. februar 2006 Bekendtgørelse om indplacering af fartøjer og tildeling af fangstrettigheder med henblik på ny regulering af nogle fiskerier fra 2007 samt visse vilkår for ordningen

Læs mere

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Udenrigsministeriet Fiskeristyrelsen J.nr. 17-4000-000097/ 2017-44086 Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2014-2020 Nedenfor

Læs mere

Sagsnr Høringssvar vedrørende udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Sagsnr Høringssvar vedrørende udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Sendt pr. mail: fpk@um.dk Udenrigsministeriet Fiskeripolitisk Kontor Asiatisk Plads 2 1448 København K 17. august 2018 J.nr.: LJ/31640-002 Juridisk Assistent: Lise Jakobsen/mr Direkte: 96 10 11 62 lj@kirklarsen.dk

Læs mere

Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj)

Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Februar 2015 Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Nyropsgade 30 Tlf.: 33 95 80 00 mail@naturerhverv.dk

Læs mere

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Udenrigsministeriet Fiskeripolitisk enhed Att: fpk@um.dk Kopi: mamort@um.dk Sagsnr. 2018-1410 Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet

Læs mere

Bekendtgørelse om puljefiskeri

Bekendtgørelse om puljefiskeri Bekendtgørelse om puljefiskeri I medfør af 36, stk. 1, 36 a, stk. 4, 36 c, stk. 3, 36 d, stk. 3, 36 e, stk. 1 og 3, og 130, stk. 2, i lov om fiskeri og fiskeopdræt (fiskeriloven), jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Mulige økonomiske konsekvenser ved indførelse af visse kvotekoncentrationsregler i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder

Mulige økonomiske konsekvenser ved indførelse af visse kvotekoncentrationsregler i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder university of copenhagen Københavns Universitet Mulige økonomiske konsekvenser ved indførelse af visse kvotekoncentrationsregler i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder Publication date:

Læs mere

Bekendtgørelse om puljefiskeri

Bekendtgørelse om puljefiskeri BEK nr 1103 af 08/10/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 13. oktober 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-7131-000003 Senere ændringer

Læs mere

Daværende Fødevareminister Mette Gjerskov (S), i pressemeddelelse fra fødevareministeriet i april 2012, om indførelse af kvotelofterne:

Daværende Fødevareminister Mette Gjerskov (S), i pressemeddelelse fra fødevareministeriet i april 2012, om indførelse af kvotelofterne: Københavns Politi Politigården 1567 København V København 08 09 2015 Greenpeace anmelder Henning Kjeldsen og Birthe Kjeldsen for formodet brud på Bekendtgørelse om regulering af Fiskeriet i 2014 2020 samt

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2011-00145 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti. Fødevareministeriet 3. november 2005 Aftale om Ny Regulering af dansk fiskeri Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Læs mere

Lovtidende A 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år. 15. december 2010.

Lovtidende A 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år. 15. december 2010. Lovtidende A 2010 15. december 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10 d -10 j, 22, 30, 34-36, 37, stk. 1, 38,

Læs mere

Erhvervsfiskerkravene

Erhvervsfiskerkravene Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 607 Offentligt Modtaget 31. maj 2016 Erhvervsfiskerkravene 60 % af bruttoindkomsten skal komme fra erhvervsfiskeri. - Hovedregel:

Læs mere

Ansøgning om tildeling af låne-fka for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj)

Ansøgning om tildeling af låne-fka for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Nyropsgade 30 1780 København V Fax. nr. 33 95 80 00 Ansøgning om tildeling af låne-fka for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Rubrik 1 FARTØJS OPLYSNINGER

Læs mere

Regeringen har den 26. oktober 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Regeringen har den 26. oktober 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti. Fødevareministeriet 26. oktober 2005 Aftale om Ny Regulering af dansk fiskeri Regeringen har den 26. oktober 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Læs mere

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet 1)

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet 1) BEK nr 1270 af 30/10/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 6. maj 2019 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., j.nr. 2018-1410 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om regulering

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri

Rigsrevisionens notat om beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri Rigsrevisionens notat om beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri Februar 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 22/2016

Læs mere

Vejledning om indplacering af fartøjer og tildeling af fangstrettigheder med henblik på ny regulering af fiskeriet fra Beskrivelse af sagsgangen

Vejledning om indplacering af fartøjer og tildeling af fangstrettigheder med henblik på ny regulering af fiskeriet fra Beskrivelse af sagsgangen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet 24. februar 2006, 3. udgave Vejledning om indplacering af fartøjer og tildeling af fangstrettigheder med henblik på ny regulering af fiskeriet

Læs mere

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i )

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i ) BEK nr 961 af 11/07/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 30. november 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, j.nr. 17-4000-000010

Læs mere

Rigsrevisionens beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri. afgivet til Statsrevisorerne

Rigsrevisionens beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri. afgivet til Statsrevisorerne Rigsrevisionens beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri afgivet til Statsrevisorerne August 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Introduktion og konklusion 1 1.1. Formål og konklusion 1 1.2. Baggrund

Læs mere

Vedr.: Sagsnr.: , høringssvar til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet , dateret den 11. oktober 2013

Vedr.: Sagsnr.: , høringssvar til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet , dateret den 11. oktober 2013 KYSTFISKERUDVALGET NaturErhvervstyrelsen Center for fiskeri Nyropsgade 30 1780 København V Korrespondancen er fremsendt til fiskeri@naturerhverv.dk Hirtshals, den 11. november 2013 Vedr.: Sagsnr.: 13-7131-000007,

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Kurt Madsen, Ole Lundberg Larsen,

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i ) UDKAST

Lovtidende A. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i ) UDKAST Lovtidende A Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2014-2020 1) UDKAST I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10 d, 10 g - 10 j, 30, 34, stk. 1, 36, stk. 1, 37, stk. 1, 38, stk. 2, 110, stk. 2, 112, stk. 1,

Læs mere

30. april 2012 FM 2012/43. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger

30. april 2012 FM 2012/43. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger 30. april 2012 FM 2012/43 Bemærkninger til Lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har til hensigt at sikre en strukturtilpasning for den del af den kystnære flådekomponent, som udøver

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. november 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. november 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2011-00146 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. november 2011 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalgets den 30. maj 2017 kl. 13.00 i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, mødelokale 2 A. EU & Fiskeriregulering J.nr. 17-4400-000001 Ref. SPJ Den 4. juli 2017 Deltagelse:

Læs mere

Fiskeridirektoratet. Udarbejdelse af forslag til regler om individuelle overdragelige kvoteandele for sildefiskeri

Fiskeridirektoratet. Udarbejdelse af forslag til regler om individuelle overdragelige kvoteandele for sildefiskeri Fiskeridirektoratet Udarbejdelse af forslag til regler om individuelle overdragelige kvoteandele for sildefiskeri Rapport fra arbejdsgruppen vedrørende sildefiskeri 29. August 2002 BAGGRUND FOR ARBEJDET...3

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om supplerende nationalt tilskud til kvælstofreducerende virkemidler

Høring over udkast til bekendtgørelse om supplerende nationalt tilskud til kvælstofreducerende virkemidler Til høringsparterne på vedlagte liste J.nr. 19-1224-000001 Ref. KBK Den 3. april 2019 Høring over udkast til bekendtgørelse om supplerende nationalt tilskud til kvælstofreducerende virkemidler Hermed sender

Læs mere

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen 26. marts 2015 Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen (DFPO): Danish Seafood Association

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen:

NaturErhvervstyrelsen: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2013-7121-000001 18. marts 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets

Læs mere

Bekendtgørelse om fartøjer, der anvendes til erhvervsmæssigt fiskeri i saltvand 1)

Bekendtgørelse om fartøjer, der anvendes til erhvervsmæssigt fiskeri i saltvand 1) BEK nr 343 af 01/04/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2019 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., j.nr. 2018-46069 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om fartøjer,

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til landskabs- og biotopforbedrende beplantninger

Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til landskabs- og biotopforbedrende beplantninger Til høringsparterne på vedlagt liste Sagsnr.:15-8157-000027 Dato: 20. januar 2015 BENTHO/KRL Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til landskabs- og biotopforbedrende beplantninger Hermed sender

Læs mere

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i BEK nr 1423 af 12/12/2013 Udskriftsdato: 11. april 2019 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 13-7131-000007 Senere ændringer til forskriften BEK nr

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt -- AKT 2117778 -- BILAG 1 -- [ Bilag 1 - Notat om undersøgelse af regler som har relation til kvotekoncentration

Læs mere

Fornyet høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse

Fornyet høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse Til parterne på vedlagte høringsliste Sagsnummer: 15-8025-000305 Dato: 9. februar 2016 Fornyet høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse NaturErhvervstyrelsen sender følgende udkast

Læs mere

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug 22. juli 2005 og Fiskeri

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug 22. juli 2005 og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 291 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug 22. juli 2005 og Fiskeri./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 17. december Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2012 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år

Lovtidende A Udgivet den 17. december Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2012 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år Lovtidende A 2011 Udgivet den 17. december 2011 16. december 2011. Nr. 1222. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2012 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10

Læs mere

- alene som følge af ændrede kvoter

- alene som følge af ændrede kvoter QGUHGHILVNHULPXOLJKHGHULGDQVNILVNHULL - alene som følge af ændrede kvoter Konsum 329.119 284.780-13 -44.339 - -187.989 Industri 561.166 709.632 26 148.466-159.062 Dansk fiskeri i alt 890.285 994.412 12

Læs mere

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl

Fødevarestyrelsen skal venligst anmode om at modtage eventuelle høringssvar senest mandag den 19. november 2018 kl Til høringsparter Dyresundhed J.nr. 2017-14-31-00336 Ref. AJK Dato: 26-10-2018 Høring over udkast til bekendtgørelse om ikke-kommerciel flytning af selskabsdyr, ind- og udførsel af visse levende dyr, samt

Læs mere

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i BEK nr 1148 af 27/10/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 27. september 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-7131-000004 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. november 2013

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. november 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. november 2013 Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Marine Ingredients Denmark: DFPO: Pelagisk PO: NaturErhvervstyrelsen: Svend-Erik Andersen, Niels

Læs mere

Vejledning til landingspligten for fiskeri efter små pelagiske arter og industriarter i Nordsøen

Vejledning til landingspligten for fiskeri efter små pelagiske arter og industriarter i Nordsøen Vejledning til landingspligten for fiskeri efter små pelagiske arter og industriarter i Nordsøen Version 3.0 af XX. 2019 Indledning: Siden den 1. januar 2015 har alle fangster af industriarter og pelagiske

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: EU & Fiskeriregulering J.nr. 16-7121-000002 Ref. SPJ Den 3. maj 2017 Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalgets den 6. april 2017 kl. 10.00 i NaturErhvervstyrelsen, mødelokale 1. Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til fiskeri efter muslinger og østers herunder om overdragelige fartøjstilladelsesandele

Bekendtgørelse om tilladelse til fiskeri efter muslinger og østers herunder om overdragelige fartøjstilladelsesandele BEK nr 463 af 09/05/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 25. september 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 13-7400-000058 Senere ændringer

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Lovtidende A. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Lovtidende A Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2014-2020 I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10 d, 10 g - 10 j, 30, 34, stk. 1, 36, stk. 1, 37, stk. 1, 38, stk. 2, 110, stk. 2, 112 a, stk. 2 og 3, 112

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 17-4400-000001 Fiskeripolitisk kontor 26. februar 2018

Læs mere

Bemærkninger til høring om udkast til ændring af Fiskeriloven Indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri (j.nr )

Bemærkninger til høring om udkast til ændring af Fiskeriloven Indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri (j.nr ) Udenrigsministeriet EU og Fiskeriregulering Asiatisk Plads 2 København K Mail: fpk@um.dk Kopi:mikkst@um.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28 H. C. Andersens

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet )

Lovtidende A. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet ) Lovtidende A Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet 2014-2020 1) I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10 d, 10 g - 10 j, 30, 34, stk. 1, 36, stk. 1, 37, stk. 1, 38, stk. 2, 110, stk. 2, 112 a, stk. 2 og 3,

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering I medfør af tekstanmærkning nr. 172 ad 24.24.51 i aktstykke nr. 22 af 8. december 2016 til 24 på finansloven for finansåret 2017,

Læs mere

TAC OG KVOTER 2018 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI FISKERI I TAL. DANMARKS FISKERIFORENING Producent Organisation

TAC OG KVOTER 2018 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI FISKERI I TAL. DANMARKS FISKERIFORENING Producent Organisation 2018 TAC OG KVOTER 2018 OG STATISTIK FRA DANSK ERHVERVSFISKERI FISKERI I TAL DANMARKS FISKERIFORENING Producent Organisation TAC OG KVOTER 2018 KATTEGAT, SKAGERRAK, NORDSØEN, DE VESTLIGE FARVANDE SAMT

Læs mere

Ændring Forventede fangstværdier Forventede fangstværdier II

Ændring Forventede fangstværdier Forventede fangstværdier II Miljø- og Fødevareministeriet NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Den 21. december 2015 TAC og kvoter for 2016 (FORELØBIG OVERSIGT - baseret på konsolideret version af 21. december) Kvoter for Østersøen

Læs mere

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0670 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0670 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0670 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Folketingets Europaudvalg København, Sagsnr.: 28928 Dok.nr.: 764850 FVM 361 Folketingets Europaudvalg har i skrivelse af 17.

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: EU & Fiskeriregulering J.nr. 17-4400-000001 Ref. MAAN Den 15. november 2017 Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalget den 24. oktober 2017 kl. 13.00 i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, mødelokale 2 A. Deltagelse:

Læs mere

Ekstern analyse af Landbrugs- og Fiskeristyrelsens administration af dansk erhvervsfiskeri Bilag 1. Kvotekoncentrationsoversigter

Ekstern analyse af Landbrugs- og Fiskeristyrelsens administration af dansk erhvervsfiskeri Bilag 1. Kvotekoncentrationsoversigter Ekstern analyse af Landbrugs- og Fiskeristyrelsens administration af dansk erhvervsfiskeri Bilag 1. Kvotekoncentrationsoversigter 20. december 2017 Indhold A. IOK-kvoter B. FKA-kvoter 2 A. IOK-kvoter Oversigt

Læs mere

Vejledning til landings-forpligtelsen for fiskeri efter industriarter og pelagiske arter

Vejledning til landings-forpligtelsen for fiskeri efter industriarter og pelagiske arter Vejledning til landings-forpligtelsen for fiskeri efter industriarter og pelagiske arter Version 1.0 af 22. december 2014 Indledning: Fra den 1. januar 2015 skal alle fangster af bestemte arter fra bestemte

Læs mere

Fastsættelse af dispensationsadgang fra nye regler om bedre fordeling i daginstitutioner

Fastsættelse af dispensationsadgang fra nye regler om bedre fordeling i daginstitutioner Til alle høringsparter Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 33 92 93 00 sm@sm.dk www.socialministeriet.dk Sagsnr. 2018-5658 Doknr. 623762 Dato 9-11-2018 Høringsbrev vedr. ændringer af bekendtgørelse

Læs mere

(Det talte ord gælder)

(Det talte ord gælder) Miljø- og Fødevareudvalget 2018-19 MOF Alm.del - Bilag 519 Offentligt Talepunkt til brug for ministeren for fiskeri og ligestilling og nordisk samarbejdes deltagelse i samråd i Miljø- og Fødevareudvalget

Læs mere

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt

Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt xx. februar 2017 EM 2017/xx Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri Afgiftspligt 1. Efter bestemmelserne i denne inatsisartutlov skal der svares en

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 14 af 6. december 2011 om fiskeriets bifangster

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 14 af 6. december 2011 om fiskeriets bifangster Selvstyrets bekendtgørelse nr. 14 af 6. december 2011 om fiskeriets bifangster I medfør af 10 a, 23, stk. l, 33, stk. 2 og 34, stk. 3 i landstingslov nr. 18 af 31. oktober 1996 om fiskeri, som bl.a. ændret

Læs mere

/2016. August Rigsrevisionens beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri

/2016. August Rigsrevisionens beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri 22/2016 Rigsrevisionens beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri afgivet til Folketinget med Statsrevisorernes bemærkninger 147.281 1849 237 1976 August 2017 114.6 22.480 908 22 / 2016 Beretning

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen:

NaturErhvervstyrelsen: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 12-7121-000001 Ref: MAAN/LISNIE 19. november 2012 Referat

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 9 af 17. juli 2014 om licens og kvoter til fiskeri Historisk. Anvendelsesområde

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 9 af 17. juli 2014 om licens og kvoter til fiskeri Historisk. Anvendelsesområde Selvstyrets bekendtgørelse nr. 9 af 17. juli 2014 om licens og kvoter til fiskeri Historisk I medfør af 9, 10, 10a, 11, 13, stk. 2 og stk. 3, 23, 33, stk. 2 og 34, stk. 3 i Landstingslov nr. 18 af 31.

Læs mere

Vejledning til landings-pligten for fiskeri efter industriarter og pelagiske arter

Vejledning til landings-pligten for fiskeri efter industriarter og pelagiske arter Vejledning til landings-pligten for fiskeri efter industriarter og pelagiske arter Version 2.0 af 30. december 2016 Indledning: Fra den 1. januar 2015 skal alle fangster i fiskeri efter industriarter og

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 267 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Redegørelse om Individuelle Overdragelige Kvoteandele (IOK) i

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelserne for erhvervsmæssigt fiskeri af ål i saltvand og ferskvand fra 2009 og følgende år

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelserne for erhvervsmæssigt fiskeri af ål i saltvand og ferskvand fra 2009 og følgende år Bilag B UDKAST Bekendtgørelse om betingelserne for erhvervsmæssigt fiskeri af ål i saltvand og ferskvand fra 2009 og følgende år I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10e, 12, stk. 2, 30-32. 34-36, 38, stk. 2,

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt -- AKT 2614158 -- BILAG 2 -- [ Bilag 22 - Udleveringsnotits vedr begrænsning af råderet over kvoteandele

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 46 af 23. november 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt

Inatsisartutlov nr. 46 af 23. november 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt Inatsisartutlov nr. 46 af 23. november 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri Afgiftspligt 1. Efter bestemmelserne i denne inatsisartutlov skal virksomheder og personer med kvoter, licenser eller

Læs mere

Den daværende NaturErhvervstyrelse drøfter efterfølgende forslagene i december 2015 og

Den daværende NaturErhvervstyrelse drøfter efterfølgende forslagene i december 2015 og EU landbrug og fiskeri Ref. NICOLH Den 3. april 2017 Notat om forløb om kvotekoncentration Optakt til forhandlinger I efteråret 2015 bragte Danmarks Radio en dokumentar, der satte fokus på, at de danske

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 606 Offentligt. Det talte ord gælder

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 606 Offentligt. Det talte ord gælder Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 606 Offentligt Det talte ord gælder Miljø- og fødevareministerens besvarelse af samrådsspørgsmål AR stillet den 31. marts 2017

Læs mere

EM 2017/95. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt

EM 2017/95. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri. Afgiftspligt 16-08-2017 EM 2017/95 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om ressourceafgift på grønlandsk fiskeri Afgiftspligt 1. Efter bestemmelserne i denne inatsisartutlov skal virksomheder og personer

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Center for Fiskeri J.nr. 16-7121-000002 Referat Ref. SPJ Den 11. november 2016 Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. oktober 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, 2a Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til forslag til lov om ændring af fiskeriloven

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til forslag til lov om ændring af fiskeriloven Udenrigsministeriet EU og Fiskeriregulering Asiatisk Plads 2 København K til fpk@um.dk, cc mikkst@um.dk sagsnr. 2018-16672 Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til forslag til lov om

Læs mere

Prisen på sild og makrel kvoter

Prisen på sild og makrel kvoter Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 267 Offentligt Fødevareøkonomisk Institut, FOI Afdeling for Fiskeriøkonomi og -forvaltning 27. juni 2005 Notat angående: Prisen

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2.2. Fiskeripolitisk kontor Sagsnr.: 11886 Den 25. oktober 2011 FVM 944 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Rådets forordning om fastsættelse

Læs mere

Københavns Universitet

Københavns Universitet university of copenhagen Københavns Universitet Økonomisk udredning af fiskeriet efter blåmuslinger og østers i Limfjorden i relation til justering af kvotekoncentrationsloftet Andersen, Jesper Levring;

Læs mere

Brisling Østersøen (EU-farvand), IIIbcd ,0% -11,0%

Brisling Østersøen (EU-farvand), IIIbcd ,0% -11,0% Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Den 16. december 2014 TAC og kvoter for 2015 (foreløbig oversigt) Forslag til endelige TAC er fastsat efter afslutning

Læs mere

Referat fra møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg den 12. december 2018 kl til i Eigtveds Pakhus sal IV

Referat fra møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg den 12. december 2018 kl til i Eigtveds Pakhus sal IV Referat fra møde i Det Rådgivende Erhvervsfiskeriudvalg den 12. december 2018 kl. 10.00 til 12.00 i Eigtveds Pakhus sal IV Deltagere: Udenrigsministeriets departement (UM): Fiskeristyrelsen (FST): Danmarks

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl. 11.00 i NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

Ændringer i opgørelse af kvotekoncentrationslofter i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder

Ændringer i opgørelse af kvotekoncentrationslofter i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder university of copenhagen Ændringer i opgørelse af kvotekoncentrationslofter i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder Publication date: 2017 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation

Læs mere

Bruttoindtjeningen ved tungefiskeriet var på niveau med sidste år og udgjorde 12 mio. kr.. Tilførslerne blev reduceret med 10 %.

Bruttoindtjeningen ved tungefiskeriet var på niveau med sidste år og udgjorde 12 mio. kr.. Tilførslerne blev reduceret med 10 %. Fiskeriets bruttoindtjening 2011:03 21. årgang Enhver form for hel eller delvis gengivelse af denne publikation er tilladt med angivelse af Fiskeridirektoratet som kilde 5. maj 2011 I årets første tre

Læs mere

Fiskeri i tal Tac og kvoter 2017 og statistik fra dansk erhvervsfiskeri

Fiskeri i tal Tac og kvoter 2017 og statistik fra dansk erhvervsfiskeri 217 Fiskeri i tal Tac og kvoter 217 og statistik fra dansk erhvervsfiskeri tac og kvoter 217 I oversigten kan du se hvilke mængder der er for de enkelte fiskearter for 216 og 217. Mængderne kan i løbet

Læs mere