Høringsnotat for høring over udkast til revideret reguleringsbekendtgørelse (sommeren 2018)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat for høring over udkast til revideret reguleringsbekendtgørelse (sommeren 2018)"

Transkript

1 Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon Telefax um@um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato / Fiskeripolitisk Kontor (FPK) Høringsnotat for høring over udkast til revideret reguleringsbekendtgørelse (sommeren 2018) Udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i har været i offentlig høring i perioden 13. juli 2018 til 17. august I forbindelse med den offentlige høring, er der modtaget høringssvar fra følgende: (i) Danmark Fiskeriforening Producent Organisation (ii) Danmarks Pelagiske Producentorganisation (iii) Astrid Fiskeri A/S (iv) Lingbak Fiskeri ApS (v) Rylo AB (Themis fiskeri) (vi) Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (vii) Greenpeace (viii) Marine Ingredients Denmark (ix) Jeppe Høst (x) BDO Statsautoriseret Revisionsselskab og HjulmandKaptajn (xi) TripleNine (xii) Jesper Kristensen (xiii) Jan Hansen (Kreds Nord) (xiv) Erhvervsstyrelsen Høringssvarene findes på Høringsnotatet behandler først en række emner der er gennemgørende for høringssvarene. Efterfølgende behandler høringsnotatet eventuelt udestående spørgsmål fra de enkelte høringsbreve.

2 2 Inden bekendtgørelsen udstedes, vil et revideret udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i blive sendt i en kort offentlig høring. Forhold rejst af flere organisationer Kvotelofter for selskaber og frist for efterlevelse heraf Der rejses fra HjulmandKaptain (på vegne af Astrid Fiskeri A/S), Kirk Larsen Ascanius (på vegne af Rylo AB), DPPO og DFPO kritik af, at der foreslås en frist til 31. december 2019 for efterlevelse af de nye koncentrationsregler for selskaber. Udenrigsministeriet skal hertil bemærke, at fristen blev fastsat med udgangspunkt i notat fra Kammeradvokaten om kvotekoncentration for selskaber, hvor vurderingen er, at Det påtænkte tiltag vil imidlertid ikke indebære, at de enkelte kvoteandelsindehavere skal give afkald på deres fiskekvoter. Der indføres alene begrænsninger for, hvor mange kvoter der kan være tilknyttet et enkelt erhvervsfiskeriselskab. Kvoterne vil kunne fastholdes, såfremt der oprettes et eller flere selskaber til at fordele kvoterne på, dvs. et aktie- eller anpartsselskab, jf. fiskerilovens 16, stk. 1. ( ) en fastsættelse af maksimale grænser for, hvor mange kvoteandele der kan være tilknyttet et erhvervsfiskeri-selskab, ikke vil udgøre et ekspropriativt indgreb og således heller ikke vil udløse krav på erstatning efter grundlovens 73. Dette gælder, selvom det er usikkert, om reguleringsscenariet er egnet til at opnå formålet om bedre kvotefordeling. (Kammeradvokatens notat af 22. juni 2017) Den i udkastet til bekendtgørelse fastsatte frist til udgangen af 2019 er fastsat på baggrund af, at Kammeradvokaten undervejs i processen med den politiske aftale påpegede, at kvotekoncentrationsgrænser generelt for selskaber reelt ikke vurderedes effektivt, idet selskaber normalt kan opsplittes og dermed leve op til reglerne. Udenrigsministeriet er qua høringssvarene blevet opmærksom på, at Kammeradvokatens generelle betragtninger om selskabskonstruktioner ikke tager hensyn til de særlige vilkår og funktioner, som selskabskonstruktionen har i fiskeriet, bl.a. i forbindelse med flere fiskeres fælles ejerskab af ét fartøj samt visse forhold om generationsskifte. Høringssvarene viser, at i visse tilfælde kan selskaber ikke tilpasse sig alene ved at splitte op i flere selskaber, men kan være tvunget til at afhænde kvoter. Høringssvarene peger således på, at med en kort frist vil selskaber, der skal foretage tilpasninger, ikke have den samme fornødne afviklingsperiode som personer og fartøjer.

3 3 Der er intet i kvotekoncentrationsaftalens indhold, der hindrer en længere frist, hvorfor fristen for selskabers efterlevelse af de nye koncentrationsregler (FKA, IOK og krydsregel) derfor i stedet fastsættes til udgangen af år Selskaberne vil dermed følge fristen for opsigelse af dispensationer samt afvikling af overskydende kvoter som følge af skærpelse af krydsreglen for IOK/FKA, og man ligestiller derved personer, fartøjer og selskaber. På denne måde vil der være lige vilkår for både fiskere, der har arrangeret sig med personligt ejede virksomheder, og for fiskere, der har arrangeret sig med selskaber. Indfasning af aktivitetskravet I en række høringssvar henvises der til, at flere selskaber i dag af hensyn til driften i selskaberne, herunder generationsskifte, har indrettet sig med kvotejoller. En kort frist for gennemførelse af aktivitetskravet kan bl.a. medføre store økonomiske konsekvenser for selskaber, der har investeret store beløb i fiskefartøjer. DPPO påpeger, at der bør gives frist på 16 år til afvikling (jf. opsigelsesvarsel for det samlede FKA og IOK-system). DFPO finder, at der bør gives en afviklingsfrist på 8 år, og at der fremadrettet bør være en generel dispensationsmulighed, som indebærer at fartøjer i forbindelse med generationsskifte kan få 3 år, hvor aktivitetskravet ikke behøves at opfyldes. Udenrigsministeriet skal hertil bemærke, at for at modvirke uhensigtsmæssigt bebyrdende konsekvenser for igangværende generationsskifter ved indførelse af aktivitetskravet som forudsat i udkastet til bekendtgørelse (bestemmelserne indføres fra 2019, således at første år med eventuel modregning vil blive 2020), så foreslår ministeriet indsat dispensationsmulighed til, at fartøjer, som er involveret i et igangværende generationsskifte, først omfattes af aktivitetskravet efter tre år, det vil sige at for fartøjer omfattet af dispensation vil bestemmelserne blive indført fra 2022 (første år med eventuel modregning vil således blive 2023). For øvrige fartøjer fastholdes indførelse af et aktivitetskrav med virkning fra Aktivitetskrav alternativer til 25 % I høringssvarene stilles der af DFPO og DPPO forslag om, at aktivitetskravet på henholdsvis 25 % af værdien for FKA og 25 % af mængden for IOK suppleres med en mulighed for, at et aktivitetskrav også kan efterleves ved eksempelvis at have haft 100 havdage. Dette forslag sker med henvisning til, at uagtet at en fisker er aktiv, så kan eksempelvis dårligt fiskeri pga. at arten ikke er til stede i de forudsætte mængder mv. medføre lav omsætning.

4 4 Udenrigsministeriet bemærker hertil, at aktive fartøjer bør kunne leve op til 25 % kravene, da kravene er baseret på indeværende års årsmængder. Der vil således kun blive tale om, at det i ekstreme tilfælde bliver svært at honorere kravet. I en sådan helt særlig situation har myndigheden på baggrund af ansøgning mulighed for at dispensere fra kravet. Det skal understreges, at der i opfyldelsen af aktivitetskravet både kan fiskes på kvoterede og ukvoterede arter. Aktivitetskrav modregning DFPO stiller forslag om ændring af modregningsmetoden, foreslået i bekendtgørelsesudkastet, fsva. den situation, at aktivitetskravet ikke overholdes. DFPO foreslår, at den i bekendtgørelsesudkastet angivne mulighed for fiskerne til at melde ind, hvilke arter der skal ske modregning på, hvis et fartøj ikke efterlever aktivitetskravet, fjernes, og erstattes af en model, hvor der er ens modregning for alle. Udenrigsministeriet skal hertil bemærke, at reglerne for modregning foreslås ændret således, at der bliver foretaget en procentmæssig ligelig modregning på alle kvoter, tilknyttet et fartøj, i de tilfælde, hvor fartøjet ikke efterlever aktivitetskravet, og der derved skal foretages modregning. For at illustrere dette, vil der i det tilfælde, hvor et fartøj har opfisket 22 % af den påkrævede 25 % i et pågældende år, det efterfølgende år blive foretaget en modregning på 3 % på hver kvote placeret på fartøjet. På denne måde vil modregning ske på et ensartet grundlag. Aktivitetskrav undtagelse for personer med tillidsposter DFPO og DPPO stiller forslag om, at personer der bl.a. besidder tillidsposter i fiskeriets organisationer, undtages fra aktivitetskravet. Her henvises der til en sådan undtagelse i fiskeriloven, for så vidt angår indtægtskravet i fiskeriloven. Udenrigsministeriet foreslår, at 46, stk. 6, udvides således, at personer med tillidsposter i fiskeriet organisationer kan ansøge om dispensation fra aktivitetskravet. Her vil det være op til fiskeren at dokumentere, at grundlaget for ansøgningen har medført en reduktion i evnen til at efterleve aktivitetskravet, hvorefter Fiskeristyrelsen ud fra en konkret vurdering har mulighed for at udstede en dispensation. Skvulp-over reglen (uagtsom overtrædelse) I høringssvar fra DFPO og DPPO rejses der kritik af bekendtgørelsesudkastets 65, stk. 4, og 66, stk. 3, hvor kvoteejere, der

5 5 som følge af ændringer i de disponible danske kvoter kommer over kvotelofterne, bliver pålagt at afhænde kvoter det efterfølgende år. DPPO henviser til Rigsrevisionens kritik rejst i august 2017 og den efterfølgende undersøgelse foretaget af Deloitte, som modsagde Rigsrevisionens konklusioner. Udenrigsministeriet skal hertil bemærke, at ændringerne i bekendtgørelsen følger direkte af den politiske aftale om kvotekoncentration, som indfører denne mekanisme. Leje af kvoter FSK og Greenpeace bemærker, at leje af kvoter bør tælle med i forhold til bestemmende indflydelse, og dermed kvotelofterne. Jeppe Høst finder, at fiskeriforvaltningen fremadrettet bør baseres på loft over fangster. Udenrigsministeriet bemærker hertil, at leje eller et loft over fangster ikke er omfattet af den politiske aftale om kvotekoncentration. I tilknytning hertil kan tilføjes, at der justeres på reglerne for udleje, samt at der indføres et aktivitetskrav for alle fartøjer, hvilket alt andet lige vil mindske mængden af fisk på lejemarkedet. Hertil skal det samtidig bemærkes, at det qua den politiske aftale er besluttet at følge udviklingen i indleje tæt. Dybvandsrejer DFPO, Jan Hansen (Kreds Nord) samt BDO & HjulmandKaptain, har indgivet tre høringssvar, hvor det påpeges, at de mest aktive fartøjer i rejefiskeriet, alle er ejet af selskaber. Videreførelsen af overgangsbestemmelserne, hvor det tillades, at personer ejer ejerandele ud over koncentrationslofterne, og hvor fartøjer forsat kan have tilknyttet kvoteandele ud over lofterne for fartøjer, tager ikke højde for, at der er indføres lofter for selskaber. Endvidere nævnes i høringssvarene, at to projekter om generationsskifte og fartøjsudskiftning hindres, idet koncentrationslofterne på 10 pct. ikke giver kvotegrundlag til, at der kan udøves et rentabelt fiskeri, idet rejefartøjer er udrustet kun med henblik på fiskeri af rejer, hvorfor koncentrationslofter på rejer foreslås hævet til 20 pct. Udenrigsministeriet bemærker hertil, at koncentrationsloftet for selskaber, skal indarbejdes i afsnittet om dybvandsrejer, således at overgangsbestemmelserne også dækker selskaber.

6 6 Udenrigsministeriet tilslutter sig, at koncentrationslofterne for rejer hæves til 15 pct. for ejerandele for personer og 20 pct. for kvoteandele. Ejerandelen for selskaber fastsættes til 20 pct. i lighed med kvoteloftet for fartøjer. Det fastsættes endvidere, at såfremt der sker ændringer i ejerkredsen i et fartøj, der er underlagt overgangsbestemmelserne, skal ejerkredsen, selskabet og fartøjet overholde de gældende koncentrationslofter. Leje til dækning af uundgåelige bifangster DFPO og DPPO kan ikke anbefale denne ændring, jf. 53. Det er foreningernes opfattelse, at uundgåelige bifangster i IOK-kvoter, skal håndteres under fodnotebestemmelserne samt 9 pct. reglen jf. TAC/Kvoteforordningen. Udenrigsministeriet skal hertil bemærke, at ændringerne i bekendtgørelsen følger direkte af den politiske aftale om kvotekoncentration. Bifangster i IOK-fiskerier, der er omfattet af fodnotebestemmelserne jf. TAC/Kvoteforordningen, skal håndteres af disse. Bifangster af FKA-arter i f.eks. silde- og makrelfiskeri, hvor der pt. ikke er indført fodnotebestemmelser om bifangst omhandles af 53. Der lægges ikke begrænsninger på indleje af sild og makrel til at dække et målartsfiskeri på disse arter. Ændringen fastholdes derfor. Opsigelse af dispensationer DFPO og DPPO udtrykker kritik over for ophævelsen af dispensationerne og påpeger, at ændringen af reglerne tvinger fiskere til at afhænde kvoter, som er erhvervet lovligt og i henhold til de gældende regler, samt tilføjer, at dispensationerne bør bibeholdes, kombineret med et forbud mod at tilkøbe kvoteandele på de kvoter, hvor de maksimale satser overskrides. Organisationerne stiller sig samtidig kritiske over for en frist for afvikling på 8 år, og henviser til Vækst- og Udviklingspakke for dansk fiskeri fra december 2016, hvor der blev fastsat et generelt opsigelsesvarsel på 16 år. Udenrigsministeriet bemærker hertil, at opsigelsesvarslet på 16 år vedrører en opsigelse af det samlede FKA og IOK rettighedssystem. Hertil skal bemærkes, at indehavere af rettigheder, der følger af lov eller tilladelse, ikke kan have en forventning om rettighedens uforanderlige karakter. Ved opsigelsen af dispensationerne, som følger direkte af den politiske aftale om kvotekoncentration, fjernes de hidtidige muligheder for at eje mere end de fastsatte kvotekoncentrationslofter med virkning for enkelte kvoterettigheder med en afviklingsperiode frem til Længden af denne afviklingsperiode er fastsat ud fra en vurdering af, at

7 7 der skal være tilstrækkelig tid for virksomhederne til at afvikle de overskydende kvoteandele uden, at de vil lide et økonomisk tab, bl.a. ved mulighed for at sælge kvoteandele til markedsprisen. Dertil skal også bemærkes, at der etableres mulighed for, at personer, der - inden for nærmere fastsatte vilkår i bekendtgørelsen ikke kan afvikle inden udgangen af 2025, kan ansøge om en forlænget afviklingsperiode. Samtidig vurderes det på baggrund af Kammeradvokatens rådgivning, at det forlængede (16 års) opsigelsesvarsel er så nyt, at virksomhederne endnu ikke har kunnet foretage dispositioner med længere tidshorisont end det tidligere 8 års opsigelsesvarsel af det samlede rettighedssystem efter udvidelsen af dette til 16 år. Bilag 14 Høringssvar fra DFPO og DPPO bemærker til bilag 14, at den nuværende sidestilling mellem personer og selskaber vil være uhensigtsmæssigt bebyrdende for selskaber, hvor der er flere ejere, som hver især overholder lofterne, og hvor fartøjet i selskabet overholder de fastsatte fartøjslofter. Organisationerne foreslår derfor, at ejerandelen for selskaber bør følge kvotelofterne for fartøjer. Udenrigsministeriet bemærker hertil, at der i kvotekoncentrationsaftalen ikke er noget til hinder for, at kvotelofter for selskaber kan følge kvotelofter for fartøjer, og bekendtgørelsen ændres jf. forslaget fra DFPO og DPPO. Bestemmende indflydelse Høringssvar fra DFPO, FSK og Greenpeace adresserer bestemmende indflydelse og manglende klarhed herom, såvel definitorisk som indholdsmæssigt. DPPO stiller i sit høringssvar spørgsmål ved, at der i Fiskeriloven ikke er hjemmel til at fastsætte ændringerne i bekendtgørelsesteksten. Udenrigsministeriet skal hertil bemærke, at reglerne om bestemmende indflydelse flyttes fra kapitel 11 i bekendtgørelsen til kapitel 6, og at ændringen i bekendtgørelsen vedrører ophævelse af kravet om tro- og loveerklæring. Reglerne om bestemmende indflydelse og kontrol heraf bliver adresseret yderligere i en kommende ændring af fiskeriloven og efterfølgende udmøntning i bekendtgørelse. Udkast til ændring af fiskeriloven forventes sendt i offentlig høring i efteråret Definition af kvoteselskab og puljeselskab

8 8 FSK og DPPO bemærker, at definitionen af puljeselskab og kvoteselskab er ens, og at det skaber unødig forvirring med forskellige definitioner for det samme. Det er Udenrigsministeriets erfaring, at disse begreber bliver brugt i flæng, og en definition af begge begreber er med til at skabe vished. Forhold rejst af de enkelte høringsparter Danmarks Fiskeriforening Producent Organisation Bevarelse af kvoteandele i en periode efter sletning af fartøj I bekendtgørelsesudkastet fastlægges der mulighed for, at fiskere efter ansøgning kan bevare kvoteandele i op til 6 måneder efter, at et fartøj er slettet. Til dette foreslår DFPO, at denne mulighed udvides til 24 måneder, og henviser til, at levering af fartøjer kan tage mærkbart længere tid end planlagt. Hertil bemærker Udenrigsministeriet, at der er mulighed for at fiske, indtil fartøjet slettes. I de tilfælde, hvor det gamle fartøj er solgt ud fra en forventet levering af nyt fartøj, må eventuelle økonomiske konsekvenser ved forsinket levering være et privatretligt spørgsmål mellem fiskeren og leverandøren af det nye fartøj. Hovedreglen i fiskerilovgivningen er, at kvoter skal placeres på et fartøj, og en mulighed for fleksibilitet i op til 6 måneder vurderes at være grænsen for, hvad der fortsat vil stemme overens hermed. Fristen fastholdes derfor. Bilag 9 DFPO tilslutter sig, at Glyngøre tilføjes til listen over de havne, hvortil fartøjer med mere end kg sild, makrel og hestemakrel om bord må foretage landing. Endvidere forslår DFPO, at Strandby ligeledes tilføjes listen over havne, ligesom at havne kan tilføjes listen via en bilag 6 meddelelse. Udenrigsministeriet kan tilslutte sig, at Strandby havn tilføjes listen over udpegede havne, idet udviklingen i fiskeriet i Kattegat og Skagerrak også medfører øgede udfordringer med landinger af mængder over kg af de omfattede arter. Disse landinger er i dag henvist til at finde sted i Skagen. Udenrigsministeriet kan dog ikke støtte forslaget om, at ændringer i listen kan ske via en bilag 6 meddelelse. Ændringer i listen anført i reguleringsbekendtgørelsen skal notificeres i EU Kommissionen, før landinger i havnene er tilladt jf. EU reglerne.

9 9 Danmarks Pelagiske Producentorganisation Forskellen i definition af samlede årsmængder og årsmængder DPPO finder det uklart, hvad der er forskellen på definitionerne samlede årsmængder og årsmængder. Samlede årsmængder vedrører de mængder aktivitetskravet bliver beregnet på baggrund af. Henvisninger i 47, stk. 1, og 48, stk. 1, vedrørende undtagelsesmuligheder fra aktivitetskravet for kvoteselskaber, puljeselskaber og laug DPPO påpeger, at der ud over henvisning til 46, stk. 1, også bør henvises til 46, stk. 2. Dette er korrekt, og dette medtages i bekendtgørelsen inden udstedelsen. Dato for uddelinger DPPO påpeger, at skæringsdatoen for overførsel af uopfiskede mængder jf. 84 stk. 4 bør ændres til 1. september, idet fiskeri af sild og brisling hovedsageligt foregår i 1. halvår. Mængderne bør uddeles forholdsmæssigt til de fartøjer, der er i besiddelse af kvoteandele på de nævnte arter. Udenrigsministeriet bemærker hertil, at den nævnte ordning er indført i 2017 med henblik på at styrke det kystnære fiskeri af sild og brisling med fartøjer med en længde overalt på 17 meter og derunder. Ordlyden i 84 stk. 4 fastholdes. Førstegangsetablering med FKA-fartøjer eller IOK-fartøjer DPPO finder det uhensigtsmæssigt, at lånefisk, jf , kan lejes ud 100 pct. og foreslår derfor, at der indføres et skærpet krav om fiskeriaktivitet for lånefisk. Udenrigsministeriet bemærker hertil, at lånefisk i lighed med andre FKA og IOK-rettigheder indgår i beregningen af aktivitetskravet på 25 pct., således at 25 pct. af værdien af de tildelte lånefisk skal landes af det fartøj, der har modtaget lånefisken. Endvidere kan modtagere af lånefisk ikke være sikre på, at der kun tildeles et fartøj de arter, der primært fiskes efter, men også andre arter, hvorfor de nuværende regler fastholdes.

10 10 Afsætning af 1% af de danske sildekvoter i Nordsøen inkl. Limfjorden og Skagerrak/Kattegat til et kystnært rationsfiskeri DPPO anbefaler, at omfordeling af 1 % af sildekvoterne udelades af reguleringsbekendtgørelsen. DPPO finder, at omfordelingen har karakter af ekspropriation, og at det er en skærpende omstændighed, at der ifølge foreningen ikke er et klart defineret formål med omfordelingen. Udenrigsministeriet bemærker hertil, at flytningen af 1 % af sildekvoten i Nordsøen inkl. Limfjorden og Skagerrak/Kattegat til et kystnært rationsfiskeri af sild til konsum følger direkte af den politiske aftale. Endvidere bemyndiger Fiskeriloven fiskeriministeren til at fastsætte regler om fordelingen af de disponible fangstmængder. Det er politisk besluttet, at omfordelingen påbegyndes i år Bilag 14 DPPO finder det uhensigtsmæssigt, at fastlægge kvotelofter på flere IOK-arter, idet flere at fiskerierne er nichefiskerier, hvor fiskene kan være svære at fange, fiskes langt fra den danske kyst og den danske kvote begrænset. Udenrigsministeriet skal hertil bemærke, at ændringerne i bekendtgørelsen følger direkte af den politiske aftale om kvotekoncentration. Koncentrationslofterne på de IOK-arter, hvor der ikke tidligere har været lofter, er lagt således, at ingen af de fartøjer, der var i besiddelse af kvoteandele på de nævnte arter ved aftalens indgåelse, skal afgive kvoteandele. Ændringerne fastholdes. Tilbageførsel af uopfiskede mængder DPPO bemærker, at bestemmelserne fra den politiske aftale vedrørende tilbageføring af uopfiskede mængder ikke er med i bekendtgørelsesudkastet, og henviser til kvotekoncentrationsaftalen. Dette er korrekt og vil blive rettet, inden bekendtgørelsen udstedes. Fastsættelse af kvoteloft for bl.a. sperling I forbindelse med fastsættelse af kvotelofter på IOK-kvoter, hvor der ikke tidligere har været kvotelofter, blev der trukket data for koncentrationerne på tidspunktet for kvotekoncentrationsaftalens indgåelse. I kvotekoncentrationsaftalen fremgår det tydeligt, at der ikke er nogen, der må blive ramt af de nye kvotelofter på IOK. Ved en fejl er kvotelofterne ikke blevet justeret til de korrekte satser. I udkastet til revideret reguleringsbekendtgørelse er lofterne angivet som 10 % for ejerandele og 10 % for kvoteandele, hvor kvotelofterne burde være angivet til 25 % for ejerandele og 16 % for kvoteandele.

11 11 Udenrigsministeriet skal hertil bemærke, at satserne i reguleringsbekendtgørelsen justeres. Disse ændringer vil være i overensstemmelse med kvotekoncentrationsaftalen. Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri FSK anfører, at det ifølge deres forståelse vil være forholdsvist nemt at omgå det kvotekoncentrationsloft for selskaber, som introduceres. Hertil skal Udenrigsministeriet bemærke, at indførelsen af koncentrationslofter for selskaber følger af den politiske aftale om kvotekoncentration. Samtidig skal det bemærkes, at Udenrigsministeriet i sin faglige rådgivning i forbindelse med indgåelsen af den politiske aftale har påpeget, at indførelse af kvotekoncentrationslofter for selskaber som udgangspunkt ikke vil påvirke den samlede kvotekoncentration og, at selskaber, der som udgangspunkt vil eje for meget, muligvis vil tilpasse sig reglerne ved at splitte porteføljer op i yderligere selskaber. FSK foreslår, at bekendtgørelsesudkastet forelægges ekstern evaluering med henblik på opfyldelse af de politiske målsætninger. Hertil skal Udenrigsministeriet bemærke, at bekendtgørelsesudkastet i stort omfang er udarbejdet på baggrund af materiale, udarbejdet af IFRO og Kammeradvokaten. Samtidig forelægges bekendtgørelsesudkastet ordførerkredsen bl.a. med henblik på vurdering af, om bekendtgørelsesudkastet opfylder de politiske målsætninger i kvotekoncentrationsaftalen. FSK ønsker mere gennemsigtighed og forståelighed i bekendtgørelsen. Udenrigsministeriet skal hertil bemærke, at dette allerede er i fokus, og ministeriet vil på ministerens foranledning gennemføre et regelforenklingsprojekt med dette formål i løbet af efteråret FSK bemærker, at der eksplicit bør henvises til lån og kaution under definitionen af bestemmende indflydelse. Udenrigsministeriets bemærker hertil, at inddragelse af lån og kaution i bestemmende indflydelse er kompleks. Det videre arbejde hermed kræver lovændring, og der arbejdes i øjeblikket på en ændring af fiskeriloven, der vil tilvejebringe de nødvendige yderligere hjemler til at gennemføre elementerne i kvotekoncentrationsaftalen, der vedrører bestemmende indflydelse. Definitionen af bestemmende indflydelse vil blive fastlagt i disse bestemmelser herunder, at långivning og

12 12 kautionsstillelse er en del af definitionen. Lovændringen skal samtidig tilvejebringe de nødvendige hjemler for Fiskeristyrelsen til at kontrollere bestemmende indflydelse og til at indhente de nødvendige oplysninger. Derudover arbejdes der på udviklingen af et nyt IT-system, der bl.a. skal være med til at skabe den gennemsigtighed, som politisk er ønsket i kvotekoncentrationsaftalen. FSK foreslår, at der som undtagelsesmulighed for efterlevelse af aktivitetskravet indsættes et drastisk fald i mulige fangster, der er uden for fiskerens kontrol. Hertil bemærker Udenrigsministeriet, at der i 46 allerede er en mulighed for at søge dispensation ved sygdom, havari el.lign. Et fald i mulige fangster afspejles i lavere kvoter, og aktivitetskravet beregnes ud fra kvoterne i det indeværende år. FSKs forslåede formulering vurderes derfor ikke hensigtsmæssig, og inddrages ikke i bekendtgørelsen. FSK forslår en ændring af ordlyden i 47, og efterspørger samtidig en definition af lokalt i forbindelse med dispensationsmuligheder til aktivitetskravet for selskaber. Udenrigsministeriet vurderer ikke, at der er behov for en præcisering af paragraffen. Det er samtidig ikke muligt at definere lokalt nærmere, da lokalt kan variere meget afhængig af den konkrete situation. Det vil derfor være op til en konkret vurdering af Fiskeristyrelsen i forbindelse med behandling af ansøgningen. FSK bemærker, at der i den politiske aftales afsnit 6 om kvotejoller fremgår at: de overførte mængder må ikke videreudlejes. Udenrigsministeriet skal hertil bemærke, at det efter aftalens indgåelse af det politiske niveau blev besluttes, at overførte mængder godt måtte videreudlejes. 47, stk. 4, strider derfor ikke mod de politiske ønsker. Til 48, stk. 3-7, bemærker FSK, at der skal stå laug i stedet for erhvervsfiskerselskaber. Hertil bemærker Udenrigsministeriet, at dette ikke er korrekt, da laug netop er et erhvervsfiskerselskab. Til 64 og 65 efterspørger FSK, om personer skal tilføjes bestemmelsen om frist for efterlevelse af koncentrationsreglerne.

13 13 Hertil bemærker Udenrigsministeriet, at de angivne friste vedrører de nye koncentrationsregler for selskaber. Da der er tale om nye regler, fastsættes der en frist for efterlevelse af de nye regler. FSK efterspørger i 68, stk. 1, klarhed om, hvad der i bestemmelsen menes med, at kvoter skal afvikles som en helhed. Udenrigsministeriet bemærker hertil, at som en helhed er her et udtryk for beregning af den mængde kvoteandele, der skal afvikles. Bestemmelsens udformning følger direkte af formuleringen i kvotekoncentrationsaftalen, som fastlægger, at overskydende kvoteandele afvikles som en helhed og senest I beregningen af muligheden for efter ansøgning at få en afviklingsperiode, der går ud over 2025, vil beregningsgrundlaget være summen af de kvoteandele, der skal afvikles. Det er naturligvis op til de enkelte ejere at afvikle tidligere, hvis de ønsker det. Det vil reglerne ikke hindre. I forlængelse heraf efterspørger FSK en afklaring af, hvad der i stk. 3, menes med ikke kan afvikles inden. Hertil bemærker Udenrigsministeriet, at stk. 3, henviser til stk. 2, hvor der fastsættes en gennemsnitlig årlig afvikling på 3 %. Det individuelle varsel i stk. 3, kan derfor gives til personer, der ikke kan bringe sig under kvoteloftet inden udgangen af år 2025 ved en gennemsnitlig afvikling på 3 % per år. FSK anfører, at reglerne i 69 om bestemmende indflydelse også bør vedrøre fiskere, der har over 1 % IOK og deres bestemmende indflydelse over FKA arter ud over det tilladte. Udenrigsministeriet er enige heri, og dette vil blive medtaget i bekendtgørelsen, inden den udstedes. Til 110, stk. 1 og 2, om ejerforhold og maksimal kvotekoncentration bemærker FSK, at långivere og kautionerende tilføjes efter ejerne og medejerne. Hertil bemærker Udenrigsministeriet, at inddragelse af långivning og kautionering vil blive adresseret som led i udmøntningen af den kommende ændring af fiskeriloven. Hvad angår konsekvens for overskridelse af stk. 3, henvises til bekendtgørelsens straffebestemmelse ( 183).

14 14 FSK stiller sig spørgende overfor, hvorfor der ikke afsættes kystrationer på sild i 2019 ( 126) Hertil bemærker Udenrigsministeriet, at det grundet den forventeligt lave sildekvote i 2019, er det politisk besluttet, at der i 2019 ikke afsættes mængder af sild til kystfiskerrationer. Jesper Kristensen - hævelse af kvoteloft for bierhvervsfiskere Jesper Kristensen efterspørger hævelse af kvoteloftet for bierhvervsfiskere fra kr. til kr. Hertil bemærker Udenrigsministeriet, at formuleringen i bekendtgørelsen og loftet på kr. vedrører tidspunktet for registrering som bierhvervsfisker. Det følger heraf, at det kan være nødvendigt for at blive registeret som bierhvervsfisker, at der afhændes tilstrækkeligt med kvoteandele, således at kvoteporteføljen på tidspunktet udgør en værdi på højest kr. Bestemmelsen forholder sig derfor ikke til eventuelle værdistigninger på kvoteandele hos fiskere, der allerede er registreret som bierhvervsfisker. Der vurderes derfor ikke at være behov for at justere loftet for at imødekomme stigende afregningspriser. TripleNine TripleNine anfører, at formuleringen i 47, stk. 1, indebærer, at kvoteselskaber kun kan etableres indenfor FKA-segmentet. Ud over henvisningen til 46, stk. 1, bør der derfor også henvises til stk. 2. Udenrigsministeriet er enig heri, og dette vil blive tilpasset inden bekendtgørelsen udstedes. Lingbak Partrederiet Lingbank ApS, har indgivet et høringssvar om forbuddet mod kvotejoller (aktivitetskravet jf. 46). Partrederiet har i 2016 indgået en kontrakt og levering af en nybygning til 135 mio. kr. i Konstruktionen af selskabet tog udgangspunkt i de på dette tidspunkt gældende regler, hvor de 3 ejeres kvoteandele placeres på 3 kvotejoller med henblik på, at mængderne fra disse 3 fartøjer skal fiskes af nybygningen. Denne konstruktion er valgt for at 2 af ejerne (sønner) glidende kan overtage farens andel af fartøjet i takt med indtjeningen. Da der nu indføres et aktivitetskrav jf. 46, kan denne konstruktion af selskabet ikke gennemføres. Udenrigsministeriet skal hertil bemærke, at ændringerne i bekendtgørelsen følger direkte af den politiske aftale om kvotekoncentration. For at

15 15 modvirke uhensigtsmæssigt bebyrdende konsekvenser ved indførelse af aktivitetskravet med virkning fra udgangen af 2020, så foreslår ministeriet indsat, at aktivitetskravet først indfases fra udgangen af 2022 således, at fiskerne får tid til at finde de rigtige og økonomisk mindst bebyrdende løsninger i tilpasningen af deres virksomheder til opfyldelse af aktivitetskravet, herunder virksomheder, som er i færd med at foretage generationsskifte, og som har organiseret sig og disponeret i overensstemmelse med det nuværende regelsæt og de muligheder, det giver.

Høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2018-1410 / 3271576 Fiskeripolitisk Kontor (FPK) 13-07-2018

Læs mere

Erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger af udkast til ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger af udkast til ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2018-1410 / 3271576 Fiskeripolitisk Kontor 13-07-2018

Læs mere

Bemærkninger til høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (sag/id Nr / )

Bemærkninger til høring over udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (sag/id Nr / ) Udenrigsministeriet Fiskeripolitisk afdeling Asiatisk plads 2 DK-1448 København K Mail: fpk@um.dk Kopi:mamort@um.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28 H. C.

Læs mere

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2017-44086 / 2954541 Fiskeripolitisk Kontor (FPK) 23-01-2018

Læs mere

Sagsnr Høringssvar vedrørende udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Sagsnr Høringssvar vedrørende udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Sendt pr. mail: fpk@um.dk Udenrigsministeriet Fiskeripolitisk Kontor Asiatisk Plads 2 1448 København K 17. august 2018 J.nr.: LJ/31640-002 Juridisk Assistent: Lise Jakobsen/mr Direkte: 96 10 11 62 lj@kirklarsen.dk

Læs mere

Høring om ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (j.nr )

Høring om ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (j.nr ) NaturErhvervstyrelsen Center for Fiskeri Att. Martin Chemnitz Mortensen/ Martin Andersen Nyropsgade 30 1780 København V Mail:fiskeri@naturerhverv.dk Dato:.20. februar 2017 Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia

Læs mere

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr )

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr ) Udenrigsministeriet EU og Fiskeriregulering Asiatisk Plads 2 København K Mail: fiskeri@lfst.dk spj@lfst.dk machmo@lfst.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28

Læs mere

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til revideret udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til revideret udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Udenrigsministeriet Fiskeripolitisk enhed Att: fpk@um.dk Kopi: mamort@um.dk Sagsnr. 2018-1410 Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til revideret udkast til bekendtgørelse om regulering

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt -- AKT 2117778 -- BILAG 1 -- [ Bilag 1 - Notat om undersøgelse af regler som har relation til kvotekoncentration

Læs mere

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Udenrigsministeriet Fiskeripolitisk enhed Att: fpk@um.dk Kopi: mamort@um.dk Sagsnr. 2018-1410 Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet

Læs mere

Aftaleparterne er enige om, at der etableres en reguleringsmodel og et tilknyttet datafangstsystem. Kriterierne for reguleringsmodellen vil være:

Aftaleparterne er enige om, at der etableres en reguleringsmodel og et tilknyttet datafangstsystem. Kriterierne for reguleringsmodellen vil være: Aftale mellem Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om

Læs mere

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Udenrigsministeriet Fiskeristyrelsen J.nr. 17-4000-000097/ 2017-44086 Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til udkast til bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2014-2020 Nedenfor

Læs mere

FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør

FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør +45 2122 7243 info@skaansomtkystfiskeri.dk www.skaansomtkystfiskeri.dk 19. feb 17 Høringssvar vedr. udkast til ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Erhvervsfiskerkravene

Erhvervsfiskerkravene Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 607 Offentligt Modtaget 31. maj 2016 Erhvervsfiskerkravene 60 % af bruttoindkomsten skal komme fra erhvervsfiskeri. - Hovedregel:

Læs mere

Vejledning nr. [nr.] af [dag]. [måned] [år] fritagelse fra aktivitetskravet som følge af generationsskifte. (Generationsskiftevejledningen)

Vejledning nr. [nr.] af [dag]. [måned] [år] fritagelse fra aktivitetskravet som følge af generationsskifte. (Generationsskiftevejledningen) Vejledning nr. [nr.] af [dag]. [måned] [år] om fritagelse fra aktivitetskravet som følge af generationsskifte (Generationsskiftevejledningen) Enhed: Fiskeripolitisk Kontor (FPK) Sagsbehandler: Martin Chemnitz

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri

Rigsrevisionens notat om beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri Rigsrevisionens notat om beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri Februar 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 22/2016

Læs mere

Dagsorden til møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget om orientering om reguleringsbekendtgørelsen m.m.:

Dagsorden til møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget om orientering om reguleringsbekendtgørelsen m.m.: EU-og Fiskeriregulering J.nr. 16-7121-000002 Ref. MAAN Den 31. januar 2017 Referat af møde i regi af Erhvervsfiskeriudvalget den 27. januar 2017 kl. 12.30 i NaturErhvervstyrelsen, mødelokale K-514. Deltagelse:

Læs mere

Bekendtgørelse om puljefiskeri

Bekendtgørelse om puljefiskeri Bekendtgørelse om puljefiskeri I medfør af 36, stk. 1, 36 a, stk. 4, 36 c, stk. 3, 36 d, stk. 3, 36 e, stk. 1 og 3, og 130, stk. 2, i lov om fiskeri og fiskeopdræt (fiskeriloven), jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om puljefiskeri

Bekendtgørelse om puljefiskeri BEK nr 1103 af 08/10/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 13. oktober 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-7131-000003 Senere ændringer

Læs mere

Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOKindustriarter. (IOKINDUSTRI-FE fartøj)

Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOKindustriarter. (IOKINDUSTRI-FE fartøj) Marts 2017 Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOKindustriarter (IOKINDUSTRI-FE fartøj) Landbrugs- og Fiskeristyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V Tlf. 33 95 80 00 EAN 5798000877955

Læs mere

Marts Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj)

Marts Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Marts 2017 Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Forord I denne vejledning kan man læse om de regler, der gælder for godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede

Læs mere

Mulige økonomiske konsekvenser ved indførelse af visse kvotekoncentrationsregler i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder

Mulige økonomiske konsekvenser ved indførelse af visse kvotekoncentrationsregler i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder university of copenhagen Københavns Universitet Mulige økonomiske konsekvenser ved indførelse af visse kvotekoncentrationsregler i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder Publication date:

Læs mere

Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOK-industriarter (IOKINDUSTRI-FE fartøj)

Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOK-industriarter (IOKINDUSTRI-FE fartøj) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Februar 2015 Vejledning om godkendelse af fartøj som førstegangsetableret med IOK-industriarter (IOKINDUSTRI-FE fartøj) Nyropsgade 30

Læs mere

Vilkår gældende for tobisfiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat fra 1. april 2018.

Vilkår gældende for tobisfiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat fra 1. april 2018. J.nr. 17-1841-000001 Den 26. marts 2018 Meddelelse fra Udenrigsministeriet, Fiskeristyrelsen: Vilkår gældende for tobisfiskeri i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat fra 1. april Fiskerimuligheder for tobis

Læs mere

Sag Høringssvar vedr. lovforslag om ændring af fiskeriloven

Sag Høringssvar vedr. lovforslag om ændring af fiskeriloven Udenrigsministeriet Asiatisk Plads 2 1448 København K 12. januar 2018 J.nr.: LJ/30748-001 Juridisk Assistent: Lise Jakobsen/mr Direkte: 96 10 11 62 lj@kirklarsen.dk Sag 2017-46081 Høringssvar vedr. lovforslag

Læs mere

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til forslag til lov om ændring af fiskeriloven

Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til forslag til lov om ændring af fiskeriloven Udenrigsministeriet EU og Fiskeriregulering Asiatisk Plads 2 København K til fpk@um.dk, cc mikkst@um.dk sagsnr. 2018-16672 Høringssvar fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation til forslag til lov om

Læs mere

Høring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28 NaturErhvervstyrelsen att. Lisbeth Nielsen Center for fiskeri Nyropsgade 30 1780 København V H. C. Andersens Boulevard 37

Læs mere

30. april 2012 FM 2012/43. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger

30. april 2012 FM 2012/43. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger 30. april 2012 FM 2012/43 Bemærkninger til Lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har til hensigt at sikre en strukturtilpasning for den del af den kystnære flådekomponent, som udøver

Læs mere

Høringsnotat / Fiskeripolitisk Kontor (FPK)

Høringsnotat / Fiskeripolitisk Kontor (FPK) Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato Høringsnotat 2017-46081/3006272 Fiskeripolitisk Kontor

Læs mere

Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj)

Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Februar 2015 Vejledning om godkendelse af FKA-fartøj for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Nyropsgade 30 Tlf.: 33 95 80 00 mail@naturerhverv.dk

Læs mere

Bemærkninger til høring om udkast til ændring af Fiskeriloven Indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri (j.nr )

Bemærkninger til høring om udkast til ændring af Fiskeriloven Indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri (j.nr ) Udenrigsministeriet EU og Fiskeriregulering Asiatisk Plads 2 København K Mail: fpk@um.dk Kopi:mikkst@um.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28 H. C. Andersens

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2011-00145 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 24. oktober 2011 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

1. Arbejdsgruppens sammensætning. Kurt Poulsen. Susanne Drewes Røntved og Iver Espersen. Danmarks Pelagiske Producentorganisation:

1. Arbejdsgruppens sammensætning. Kurt Poulsen. Susanne Drewes Røntved og Iver Espersen. Danmarks Pelagiske Producentorganisation: 1. Arbejdsgruppens sammensætning Danmarks Fiskeriforening: Foreningen for Danmarks Fiskemelog Fiskeolieindustri: Bent Rulle, Niels Wichmann og Kurt Poulsen Jørgen Ottesen Erik Bonde Petersen Danmarks Fiskeindustri-

Læs mere

Daværende Fødevareminister Mette Gjerskov (S), i pressemeddelelse fra fødevareministeriet i april 2012, om indførelse af kvotelofterne:

Daværende Fødevareminister Mette Gjerskov (S), i pressemeddelelse fra fødevareministeriet i april 2012, om indførelse af kvotelofterne: Københavns Politi Politigården 1567 København V København 08 09 2015 Greenpeace anmelder Henning Kjeldsen og Birthe Kjeldsen for formodet brud på Bekendtgørelse om regulering af Fiskeriet i 2014 2020 samt

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 606 Offentligt. Det talte ord gælder

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 606 Offentligt. Det talte ord gælder Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 606 Offentligt Det talte ord gælder Miljø- og fødevareministerens besvarelse af samrådsspørgsmål AR stillet den 31. marts 2017

Læs mere

Den daværende NaturErhvervstyrelse drøfter efterfølgende forslagene i december 2015 og

Den daværende NaturErhvervstyrelse drøfter efterfølgende forslagene i december 2015 og EU landbrug og fiskeri Ref. NICOLH Den 3. april 2017 Notat om forløb om kvotekoncentration Optakt til forhandlinger I efteråret 2015 bragte Danmarks Radio en dokumentar, der satte fokus på, at de danske

Læs mere

Bekendtgørelse om fartøjer, der anvendes til erhvervsmæssigt fiskeri i saltvand 1)

Bekendtgørelse om fartøjer, der anvendes til erhvervsmæssigt fiskeri i saltvand 1) BEK nr 343 af 01/04/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2019 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., j.nr. 2018-46069 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om fartøjer,

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: EU & Fiskeriregulering J.nr. 16-7121-000002 Ref. SPJ Den 3. maj 2017 Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalgets den 6. april 2017 kl. 10.00 i NaturErhvervstyrelsen, mødelokale 1. Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

Rigsrevisionens beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri. afgivet til Statsrevisorerne

Rigsrevisionens beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri. afgivet til Statsrevisorerne Rigsrevisionens beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri afgivet til Statsrevisorerne August 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Introduktion og konklusion 1 1.1. Formål og konklusion 1 1.2. Baggrund

Læs mere

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug 22. juli 2005 og Fiskeri

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug 22. juli 2005 og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 291 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug 22. juli 2005 og Fiskeri./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 51 af 1. februar 2006

Bekendtgørelse nr. 51 af 1. februar 2006 Bekendtgørelse nr. 51 af 1. februar 2006 Bekendtgørelse om indplacering af fartøjer og tildeling af fangstrettigheder med henblik på ny regulering af nogle fiskerier fra 2007 samt visse vilkår for ordningen

Læs mere

Regeringen har den 26. oktober 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Regeringen har den 26. oktober 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti. Fødevareministeriet 26. oktober 2005 Aftale om Ny Regulering af dansk fiskeri Regeringen har den 26. oktober 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Læs mere

Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti. Fødevareministeriet 3. november 2005 Aftale om Ny Regulering af dansk fiskeri Regeringen har den 3.november 2005 indgået nedenstående aftale vedrørende Ny Regulering af dansk fiskeri med Dansk Folkeparti.

Læs mere

Ændringer i opgørelse af kvotekoncentrationslofter i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder

Ændringer i opgørelse af kvotekoncentrationslofter i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder university of copenhagen Ændringer i opgørelse af kvotekoncentrationslofter i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder Publication date: 2017 Document Version Også kaldet Forlagets PDF Citation

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til fiskeri efter muslinger og østers herunder om overdragelige fartøjstilladelsesandele

Bekendtgørelse om tilladelse til fiskeri efter muslinger og østers herunder om overdragelige fartøjstilladelsesandele BEK nr 463 af 09/05/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 25. september 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 13-7400-000058 Senere ændringer

Læs mere

SUPPLERENDE SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 24.-25. september 2012

SUPPLERENDE SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 24.-25. september 2012 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enheden for EU og internationale forhold Den 18. september 2012 FVM 069 SUPPLERENDE SAMLENOTAT Rådsmøde (landbrug og fiskeri) den 24.-25. september 2012 8.

Læs mere

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Sag: 369/139221

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Sag: 369/139221 Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 307 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri København, den 2005 Sag: 369/139221 19. august Med henvisning

Læs mere

Københavns Universitet

Københavns Universitet university of copenhagen Københavns Universitet Værdifastsættelse af kvoter i forbindelse med implementering af kvotekoncentrationsaftalen Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder Publication date: 2019

Læs mere

Fiskeridirektoratet. Udarbejdelse af forslag til regler om individuelle overdragelige kvoteandele for sildefiskeri

Fiskeridirektoratet. Udarbejdelse af forslag til regler om individuelle overdragelige kvoteandele for sildefiskeri Fiskeridirektoratet Udarbejdelse af forslag til regler om individuelle overdragelige kvoteandele for sildefiskeri Rapport fra arbejdsgruppen vedrørende sildefiskeri 29. August 2002 BAGGRUND FOR ARBEJDET...3

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: EU & Fiskeriregulering J.nr. 17-4400-000001 Ref. MAAN Den 15. november 2017 Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalget den 24. oktober 2017 kl. 13.00 i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, mødelokale 2 A. Deltagelse:

Læs mere

Københavns Universitet. Ændringer af kvotekoncentrationsreglerne i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder. Publication date: 2017

Københavns Universitet. Ændringer af kvotekoncentrationsreglerne i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder. Publication date: 2017 university of copenhagen Københavns Universitet Ændringer af kvotekoncentrationsreglerne i dansk fiskeri Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder Publication date: 2017 Document Version Også kaldet Forlagets

Læs mere

Lovtidende A 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år. 15. december 2010.

Lovtidende A 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år. 15. december 2010. Lovtidende A 2010 15. december 2010. Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i 2011 og visse vilkår for fiskeriet i følgende år I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10 d -10 j, 22, 30, 34-36, 37, stk. 1, 38,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af fiskeriloven

Forslag. Lov om ændring af fiskeriloven Lovforslag nr. L 52 Folketinget 2017-18 Fremsat den 5. oktober 2017 af ministeren for fiskeri og ligestilling (Karen Ellemann) Forslag til Lov om ændring af fiskeriloven (Oplysning om ejerkredsen af den

Læs mere

Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af fiskeriloven (Indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri)

Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af fiskeriloven (Indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri) Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af fiskeriloven (Indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri) Udkast til forslag til lov om ændring af fiskeriloven har været i offentlig

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: EU & Fiskeriregulering J.nr. 17-4400-000001 Ref. SPJ Den 10. oktober 2017 Referat af møde i Erhvervsfiskeriudvalgets den 22. august 2017 kl. 13.00 i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, mødelokale 2 A. Deltagelse:

Læs mere

10. august 2012 EM 2012/84. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

10. august 2012 EM 2012/84. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 10. august 2012 EM 2012/84 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Formålet med forslaget er at indsætte bestemmelse om gebyrer i fiskeriloven. Indføringen er reelt set ikke ny,

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. oktober 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Kurt Madsen, Ole Lundberg Larsen,

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 8. december 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 8. december 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 8. december 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Svend-Erik Andersen, Allan Buch,

Læs mere

Der er modtaget høringssvar fra Datatilsynet, Udbetaling Danmark (UDK) og en privat borger (PB).

Der er modtaget høringssvar fra Datatilsynet, Udbetaling Danmark (UDK) og en privat borger (PB). NOTAT J.nr. 18-110-000004 Ref. DONI/MORBLO Den 3. oktober 2018 Høringsnotat forslag til lov om ophævelse af en række love på Miljø- og Fødevareministeriets og Udenrigsministeriets områder Baggrund Udkast

Læs mere

/2016. August Rigsrevisionens beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri

/2016. August Rigsrevisionens beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri 22/2016 Rigsrevisionens beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri afgivet til Folketinget med Statsrevisorernes bemærkninger 147.281 1849 237 1976 August 2017 114.6 22.480 908 22 / 2016 Beretning

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt -- AKT 2614158 -- BILAG 2 -- [ Bilag 22 - Udleveringsnotits vedr begrænsning af råderet over kvoteandele

Læs mere

Ansøgning om tildeling af låne-fka for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj)

Ansøgning om tildeling af låne-fka for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Nyropsgade 30 1780 København V Fax. nr. 33 95 80 00 Ansøgning om tildeling af låne-fka for førstegangsetablerede (FKA-FE fartøj) Rubrik 1 FARTØJS OPLYSNINGER

Læs mere

om leje af almene boliger og lov om leje

om leje af almene boliger og lov om leje Udkast til ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje (Nye kriterier for udsatte boligområder og ghetto-områder, initiativer

Læs mere

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0670 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0670 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0670 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Folketingets Europaudvalg København, Sagsnr.: 28928 Dok.nr.: 764850 FVM 361 Folketingets Europaudvalg har i skrivelse af 17.

Læs mere

Lov om ændring af fiskeriloven

Lov om ændring af fiskeriloven Lov om ændring af fiskeriloven (Oplysning om sidste tredjedel i erhvervsfiskerselskaber) I fiskeriloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 764 af 19. juni 2017 med senere ændringer, foretages følgende ændringer:

Læs mere

Vejledning om indplacering af fartøjer og tildeling af fangstrettigheder med henblik på ny regulering af fiskeriet fra Beskrivelse af sagsgangen

Vejledning om indplacering af fartøjer og tildeling af fangstrettigheder med henblik på ny regulering af fiskeriet fra Beskrivelse af sagsgangen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet 24. februar 2006, 3. udgave Vejledning om indplacering af fartøjer og tildeling af fangstrettigheder med henblik på ny regulering af fiskeriet

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 91 Bilag 1 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 91 Bilag 1 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 L 91 Bilag 1 Offentligt 1 UDKAST til Forslag til Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi m.v. (Midlertidig suspension af støtteordninger og indsættelse

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 24.2.2015 DA L 51/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2015/288 af 17. december 2014 om supplerende bestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 27. marts 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Analyse af økonomiske konsekvenser ved en stramning af kvotekoncentrationsreglerne

Analyse af økonomiske konsekvenser ved en stramning af kvotekoncentrationsreglerne university of copenhagen Københavns Universitet Analyse af økonomiske konsekvenser ved en stramning af kvotekoncentrationsreglerne Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder; Ståhl, Lisa Publication date:

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. november 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. november 2011 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2011-00146 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 28. november 2011 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Forslag til lov om ændring af fiskeriloven

Forslag til lov om ændring af fiskeriloven Forslag til lov om ændring af fiskeriloven (Indsats mod kvotekoncentration i dansk fiskeri) I fiskeriloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 764 af 19. juni 2017 som senest ændret ved lov nr. 736 af 8. juni 2018,

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen:

NaturErhvervstyrelsen: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2013-7121-000001 18. marts 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets

Læs mere

Høringssvar vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af fiskeriloven

Høringssvar vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af fiskeriloven Sendt pr. mail : fpk@um.dk Udenrigsministeriet Asiatisk Plads 2 B 1448 København K Att.: Fiskeripolitisk kontor 12. oktober 2018 J.nr.: LJ/543-022 Juridisk Assistent: Lise Jakobsen/mr Direkte: 96 10 11

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Center for Fiskeri Sagsnr: 26857 Den 16. juli 2014 FVM 303 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Kommissionens gennemførelsesforordning

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Departementet/Miljøenheden Sagsnr.: 15862/435699 Den 25. september 2012 FVM 070 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til Rådets forordning

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 8 af 8. april 2016 om licens og kvoter til fiskeri

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 8 af 8. april 2016 om licens og kvoter til fiskeri Selvstyrets bekendtgørelse nr. 8 af 8. april 2016 om licens og kvoter til fiskeri I medfør af 9, 10, 10a, 10b, 11, 13, stk. 2 og stk. 3, 23, 24, 33, stk. 2 og 34, stk. 3 i Landstingslov nr. 18 af 31. oktober

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 L 81 Bilag 1 Offentligt Sagsnr.: 181.77M.351 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling December 2015 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om Sydslesvigudvalget

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelserne for erhvervsmæssigt fiskeri af ål i saltvand og ferskvand fra 2009 og følgende år

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelserne for erhvervsmæssigt fiskeri af ål i saltvand og ferskvand fra 2009 og følgende år Bilag B UDKAST Bekendtgørelse om betingelserne for erhvervsmæssigt fiskeri af ål i saltvand og ferskvand fra 2009 og følgende år I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10e, 12, stk. 2, 30-32. 34-36, 38, stk. 2,

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 17-4400-000001 Fiskeripolitisk kontor 26. februar 2018

Læs mere

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen

Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl i NaturErhvervstyrelsen. Pallisgaard og Siri Bentsen 26. marts 2015 Referat Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. marts 2015 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen (DFPO): Danish Seafood Association

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget:

Dagsorden til møde i Erhvervsfiskeriudvalget: Center for Fiskeri J.nr. 16-7121-000002 Referat Ref. SPJ Den 11. november 2016 Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. oktober 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, 2a Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om licens og kvoter til fiskeri

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om licens og kvoter til fiskeri Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om licens og kvoter til fiskeri I medfør af 9, 10, 10a, 10b, 11, 13, stk. 2 og stk. 3, 23, 24, 33, stk. 2 og 34, stk. 3 i Landstingslov nr.

Læs mere

KAPACITETSVEJLEDNING FISKERITILLADELSE TIL ET FARTØJ MODERNISERING MOTORKRAFTFORØGELSE

KAPACITETSVEJLEDNING FISKERITILLADELSE TIL ET FARTØJ MODERNISERING MOTORKRAFTFORØGELSE Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen September 2012 KAPACITETSVEJLEDNING FISKERITILLADELSE TIL ET FARTØJ MODERNISERING MOTORKRAFTFORØGELSE Gældende fra den 14. februar 2008

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af fiskeriloven

Forslag. Lov om ændring af fiskeriloven Lovforslag nr. L 112 Folketinget 2018-19 Fremsat den 15. november 2018 af ministeren for fiskeri og ligestilling (Eva Kjer Hansen) Forslag til Lov om ændring af fiskeriloven (Indsats mod kvotekoncentration

Læs mere

ET KVOTEFORSLAG FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI 30 MARTS 2016 KONTAKT: INFO@SKAANSOMTKYSTFISKERI.DK

ET KVOTEFORSLAG FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI 30 MARTS 2016 KONTAKT: INFO@SKAANSOMTKYSTFISKERI.DK Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 376 Offentligt ET KVOTEFORSLAG FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI 30 MARTS 2016 KONTAKT: INFO@SKAANSOMTKYSTFISKERI.DK Det danske kystfiskeri er i dag

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen:

NaturErhvervstyrelsen: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 12-7121-000001 Ref: MAAN/LISNIE 19. november 2012 Referat

Læs mere

KAPACITETSANSØGNINGSSKEMA

KAPACITETSANSØGNINGSSKEMA Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 780 København V KAPACITETSANSØGNINGSSKEMA ANSØGNING OM TILLADELSE TIL AT ANVENDE ET FARTØJ TIL ERHVERVSMÆSSIGT FISKERI

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse

Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse Styrelsen for Undervisning og Kvalitet FGU Task Force Høringsnotat om bekendtgørelse om visse midlertidige regler for institutioner for forberedende grunduddannelse Frederiksholms Kanal 26 1220 København

Læs mere

Vejledning til landings-forpligtelsen for fiskeri efter industriarter og pelagiske arter

Vejledning til landings-forpligtelsen for fiskeri efter industriarter og pelagiske arter Vejledning til landings-forpligtelsen for fiskeri efter industriarter og pelagiske arter Version 1.0 af 22. december 2014 Indledning: Fra den 1. januar 2015 skal alle fangster af bestemte arter fra bestemte

Læs mere

(Det talte ord gælder)

(Det talte ord gælder) Miljø- og Fødevareudvalget 2018-19 MOF Alm.del - Bilag 519 Offentligt Talepunkt til brug for ministeren for fiskeri og ligestilling og nordisk samarbejdes deltagelse i samråd i Miljø- og Fødevareudvalget

Læs mere

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0166 Offentligt

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0166 Offentligt Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0166 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 12.3.2004 KOM(2004) 166 endelig Forslag til RÅDETS FORORDNING om fastlæggelse af den maksimale

Læs mere

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet 1)

Bekendtgørelse om regulering af fiskeriet 1) BEK nr 1270 af 30/10/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 6. maj 2019 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., j.nr. 2018-1410 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om regulering

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 361 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 361 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2017-18 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 361 Offentligt Beredskab den 6. december 2016 Fiskeriforhandlinger Sagen kort: I løbet af efteråret 2016 har miljø- og fødevareministeren

Læs mere

H Ø R I N G. Finanstilsynet Aarhusgade 110 2100 København Ø Att.: Juridisk kontor

H Ø R I N G. Finanstilsynet Aarhusgade 110 2100 København Ø Att.: Juridisk kontor H Ø R I N G Finanstilsynet Aarhusgade 110 2100 København Ø Att.: Juridisk kontor Sendt pr. mail til: ministerbetjening@ftnet.dk med kopi til lef@ftnet.dk og asn@ftnet.dk. Høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

28. februar 2011 FM 2011/88. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger

28. februar 2011 FM 2011/88. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger 28. februar 2011 FM 2011/88 Bemærkninger til Lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning: Forslaget har til hensigt at forbedre rammebetingelserne for fiskeriet som en følge af udviklingen i fiskerierhvervet.

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 17.5.2018 COM(2018) 275 final 2018/0130 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE om ændring af Rådets direktiv 96/53/EF for så vidt angår fristen for

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Høringssvarene har berørt følgende punkter:

HØRINGSNOTAT. Høringssvarene har berørt følgende punkter: HØRINGSNOTAT Kontor/afdeling Center for tele Dato 7. januar 2016 J nr. 2015-5739 Opdateret høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om radiofrekvenser og om ophævelse af lov

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 91 Bilag 5 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 91 Bilag 5 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 L 91 Bilag 5 Offentligt Ændringsforslag stillet den xx. december 2016 Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. januar 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. januar 2016 kl i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 19. januar 2016 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2B Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening Producentorganisationen: Svend-Erik Andersen, Kurt Madsen,

Læs mere