IFRS 9 overgangsordning for kapitalopgørelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "IFRS 9 overgangsordning for kapitalopgørelse"

Transkript

1 Til Bestyrelse og direktion 15. januar 2018 IFRS 9 overgangsordning for kapitalopgørelse Denne orientering er i særlig grad relevant for penge- og realkreditinstitutter og kan være relevant fondsmæglerselskaber, der er omfattet af EU Forordning nr. 575/2013 om tilsynsmæssige krav til kreditinstitutter og investeringsselskaber (CRR). For at afbøde den potentielle negative virkning på institutternes kapitalgrundlag af implementeringen af IFRS 9 har EU vedtaget en overgangsordning i EU forordning nr. 2395/2017 om ændring af CRR og indsat artikel 473a. Bestemmelsen er gældende fra og med den 1. januar FINANSTILSYNET Århusgade København Ø Tlf Fax CVR-nr finanstilsynet@ftnet.dk ERHVERVSMINISTERIET Overgangsordningen er nærmere beskrevet nedenfor, hvor henvisninger i art. 473a til særskilte afsnit i IFRS 9 er erstattet af henvisninger til de tilsvarende bestemmelser i regnskabsbekendtgørelsen nr af 5. september Senest den 1. februar 2018 skal institutter, der er omfattet af CRR, give meddelelse til Finanstilsynet om, hvorvidt instituttet har besluttet at anvende overgangsordningen i art. 473a i CRR. Instituttet kan med Finanstilsynets forudgående tilladelse omgøre sit valg én gang i overgangsperioden. Hvis instituttet har besluttet at anvende overgangsordningen, kan instituttet imidlertid beslutte ikke at anvende den del af overgangsordningen, der fremgår af stk. 4 i bestemmelsen (effekt i løbet af overgangsperioden, A 4,SA og A 4,IRB i formlerne nedenfor). Også for denne del kan instituttet omgøre sit valg én gang i overgangsperioden. Til brug for instituttets meddelelse til Finanstilsynet om, hvorvidt instituttet vil anvende overgangsordningerne, kan skabelonen, der er anført i afsnit 2 i denne meddelelse, udfyldes og fremsendes til finanstilsynet@ftnet.dk mærket: IFRS 9 ILKA/KHS. Hvis instituttet ikke senest den 1. februar 2018 fremsender meddelelse til Finanstilsynet om anvendelse af overgangsordningerne, antager Finanstilsynet, at instituttet har foretaget et aktivt valg om ikke at anvende ordningerne. Institutterne skal offentliggøre de trufne valg. Instituttet skal herudover være opmærksom på de særlige oplysningskrav, der følger af art. 473a ved anvendelse af overgangsordningerne.

2 2 Finanstilsynet gør også opmærksom på krav om genberegning af de risikovægtede eksponeringer og kapitalkrav, der følger af art. 473a ved anvendelse af overgangsordningerne. Herudover forventer Finanstilsynet, at institutterne tager højde for anvendelse af overgangsordningen ved beregning af det individuelle solvensbehov. Eksempelvis kan beregning af solvenstillæg ikke reduceres med et beløb svarende til den del af nedskrivninger, der tillægges den egentlige kernekapital i henhold til overgangsordningen for IFRS 9. Finanstilsynet forventer, at COREP indberetningsskemaer tilrettes fra EBA s side, men indtil disse falder på plads, vil institutter, der anvender overgangsordningen skulle indberette særskilte data om tillægget til Finanstilsynet. Skemaer til brug herfor er gengivet i afsnit 3 i denne meddelelse. De praktiske forhold om, hvordan indberetningerne skal ske, vil blive offentliggjort af Finanstilsynet i løbet af 1. kvartal Beskrivelse af overgangsordningen Overgangsordningen finder anvendelse for finansielle aktiver, der værdiansættes til amortiseret kostpris. For finansielle aktiver, der værdiansættes til dagsværdi, herunder realkreditudlån, kan overgangsordningen ikke anvendes. Med overgangsordningen får institutterne mulighed for at beregne et tillæg til den egentlige kernekapital svarende til effekten af IFRS 9 ganget med en faktor, der nedtrappes i løbet af overgangsperioden på 5 år: , , , , ,25 Tillægget beregnes særskilt for krediteksponeringer, der risikovægtes efter henholdsvis standard- og IRB-metoden: Tillæg = AB SA + AB IRB Standardmetoden For krediteksponeringer, der risikovægtes efter standardmodellen beregnes tillægget som: AB SA = (A 2,SA + A 4,SA - t) x f Hvor:

3 3 A 2,SA = Effekt af IFRS 9 ved overgangen primo 2018, jf. stk. 2 i art. 473a, beregnet som: Forventede kredittab for finansielle aktiver i stadie 1, 2 og 3, jf. regnskabsbekendtgørelsen 51, stk. 2 og 3 og 52, stk. 3, pr. 1. januar 2018 minus Det samlede beløb for nedskrivninger på udlån og tilgodehavender samt hold-til-udløb aktiver pr. 31. december Beløbet kan ikke blive lavere end nul. A 4,SA = Effekt af IFRS 9 i løbet af overgangsperioden, jf. stk. 4 i art. 473a, beregnet som: Forventede kredittab for finansielle aktiver i stadie 1 og 2, jf. regnskabsbekendtgørelsen 51, stk. 2 og 3 (stadie 3 indgår ikke) pr. balancedag minus samme beløb pr. 1. januar 2018 Beløbet kan ikke blive lavere end nul. t = f = stigningen i den egentlige kernekapital, der skyldes skattemæssige fradrag af beløbene i A 2 og A 4 den gældende faktor, jf. ovenfor IRB-metoden For krediteksponeringer, der risikovægtes efter IRB-metoden beregnes tillægget som: AB IRB = (A 2,IRB + A 4,IRB - t) x f Hvor:

4 4 A 2,IRB = Effekt af IFRS 9 ved overgangen primo 2018, jf. stk. 2 i art. 473a, beregnet som: Forventede kredittab for finansielle aktiver i stadie 1, 2 og 3, jf. regnskabsbekendtgørelsen 51, stk. 2 og 3 og 52, stk. 3 primo 2018 med fradrag af forventede kredittab beregnet i henhold til. art. 158, stk. 5, 6 og 10 ultimo 2017 minus Det samlede beløb for nedskrivninger på udlån og tilgodehavender samt hold-til-udløb aktiver pr. 31. december 2017 med fradrag af forventede kredittab beregnet i henhold til art. 158, stk. 5, 6 og 10 ultimo Hvis et af de to foranstående mellemresultater i beregningen bliver negativt sættes det respektive mellemresultat til nul. Det samlede resultat må ikke blive lavere end nul. A 4,IRB = Effekt af IFRS 9 i løbet af overgangsperioden, jf. stk. 4 i art. 473a, beregnet som: Forventede kredittab for finansielle aktiver i stadie 1 og 2, jf. regnskabsbekendtgørelsen 51, stk. 2 og 3 (stadie 3 indgår ikke) med fradrag af de dermed forbundne kredittab for samme eksponeringer (stadie 1 og 2) beregnet i henhold til art. 158, stk. 5, 6 og 10 pr. balancedag minus samme beløb pr. 1. januar 2018 Hvis et af de to foranstående mellemresultater i beregningen bliver negativt sættes det respektive mellemresultat til nul. Det samlede resultat ikke blive lavere end nul. t = f = stigningen i den egentlige kernekapital, der skyldes skattemæssige fradrag af beløbene i A 2 og A 4 den gældende faktor, jf. ovenfor

5 5 Genberegning af alle kapitalkrav i CRR og CRD Hvis et institut anvender overgangsordningen, skal det genberegne alle kapitalkrav, som anvender en af følgende poster, ved ikke at tage hensyn til den indvirkning, som overgangsordningen har på disse poster: a) Værdien af udskudte skatteaktiver, der fradrages i den egentlige kernekapital eller risikovægtes b) Eksponeringsværdien (standardmetoden) som beregnet i henhold til artikel 111, stk. 1. De specifikke kreditrisikojusteringer, som eksponeringsværdien nedsættes med, ganges med følgende justeringsfaktor: sf = 1 (AB SA/RA SA) hvor AB SA = som beregnet ovenfor RA SA = den samlede værdi af de specifikke kreditrisikojusteringer c) Værdien af supplerende kapitalposter beregnet i overensstemmelse med art. 62, litra d (tillæg, hvis positivt beløb i henhold til art. 158 og 159 kun relevant for institutter, der anvender IRB model) Oplysninger om kapitalposter ekskl. overgangsordning Instituttet skal i henhold til CRR, art. 473a, stk. 8 offentliggøre følgende poster eksklusive anvendelse af overgangsordningen: a) Værdien af kapitalgrundlaget b) Den egentlige kernekapital c) Kernekapitalen d) Den egentlige kernekapitalprocent e) Kernekapitalprocenten f) Den samlede kapitalprocent g) Gearingsgraden Herudover har EBA har den 12. januar 2018 offentliggjort retningslinjer, der nærmere fastlægger form og indhold af ovennævnte oplysninger om virkningen af IFRS 9 overgangsordning, herunder oplysninger om effekten på summen af risikovægtede eksponeringer. Oplysningerne indgår som en del af søjle III rapporteringen. Uanset ovenstående beskrivelse er det teksten i art. 473a i CRR, der er gældende bestemmelse.

6 6 2. Skabelon for meddelelse til Finanstilsynet om anvendelse af overgangsordningen. [Institut] har truffet beslutning om [at anvende / ikke at anvende] overgangsordningerne fra og med 1. januar 2018, der er fastsat i forordning nr. 2395/2017 om ændring af forordning (EU) nr. 575/2013 for så vidt angår overgangsordninger for afbødning af virkningen af indførsel af IFRS9 på kapitalgrundlaget mm. [Institut] har herunder besluttet [at anvende/ ikke at anvende] overgangsordningerne (for virkninger af IFRS 9 i løbet af overgangsperioden) fastsat i stk. 4 i art. 473a.

7 7 3. Midlertidig indberetningsskemaer Skema 1 Anvendes såfremt instituttet alene anvender første del af overgangsordningen (effekt af IFRS 9 ved overgangen primo 2018) og ikke anvender den del af overgangsordningen, der fremgår af stk. 4 i bestemmelsen (effekt af IFRS 9 i løbet af overgangsperioden). Indberettes første gang den 12. maj 2018 i forbindelse med indberetning af kapitalgrundlag pr. 31. marts IFRS 9 overgangsordning i henhold til CRR, art. 473a Rk. Formel Bemærkning A Det samlede tillæg til den egentlige kernekapital C+K Standard + IRB B Anvendt faktor (0,95, 0,85, 0,70, 0,50, 0,25), jf. CRR, art. 473a, stk. 6 C ABSA, Standardmodel: (D-J)*B (A2,SA - skattem. fradrag) * faktor D A2,SA, jf. CRR, art. 473a, stk. 2, Effekt af IFRS 9 ved overgangen E Forventede kredittab, jf. regnskabsbekendtgørelsen 51. stk. 2 og 3 og 52, stk. 3. (stadie 1, 2 og 3), 1. januar 2018 E-F Beløbet kan ikke blive lavere end nul F Det samlede beløb for nedskrivninger på udlån og tilgodehavender samt hold-til-udløb aktiver pr. 31. december 2017 J Stigning i den egentlige kernekapital, der skyldes skattemæssige fradrag af A2,SA K ABIRB, IRB-model (L-T)*B (A2,IRB - skattem. fradrag) * faktor L A2,IRB, jf. CRR, art. 473a, stk. 2, Effekt af IFRS 9 ved overgangen (M-O)-(N-O) Beløbet kan ikke blive lavere end nul M Forventede kredittab, jf. regnskabsbekendtgørelsen 51. stk. 2 og 3 og 52, stk. 3. (stadie 1, 2 og 3), 1. januar 2018 N O T Det samlede beløb for nedskrivninger på udlån og tilgodehavender samt hold-til-udløb aktiver pr. 31. december 2017 Forventede tab beregnet i henhold til CRR, art. 158, stk. 5, 6 og 10, pr. 31. december 2017 Stigning i den egentlige kernekapital, der skyldes skattemæssige fradrag af A2,IRB

8 8 Skema 2 - Anvendes såfremt instituttet både anvender første del af overgangsordningen (effekt af IFRS 9 ved overgangen 2018) og den del af overgangsordningen, der fremgår af stk. 4 i bestemmelsen (effekt af IFRS 9 i løbet af overgangsperioden). Indberettes første gang den 12. maj 2018 i forbindelse med indberetning af kapitalgrundlag pr. 31. marts Hvis tabel 2 indberettes skal tabel 1 ikke indberettes. IFRS 9 overgangsordning i henhold til CRR, art. 473a Rk. Formel Bemærkning A Det samlede tillæg til den egentlige kernekapital C+K Standard + IRB B Anvendt faktor (0,95, 0,85, 0,70, 0,50, 0,25), jf. CRR, art. 473a, stk. 6 C ABSA, Standardmodel: (D+G-J)*B (A2,SA + A4,SA - skattem. fradrag) * faktor D A2,SA, jf. CRR, art. 473a, stk. 2, Effekt af IFRS 9 ved overgangen E Forventede kredittab, jf. regnskabsbekendtgørelsen 51. stk. 2 og 3 og 52, stk. 3. (stadie 1, 2 og 3), 1. januar 2018 E-F Beløbet kan ikke blive lavere end nul F G Det samlede beløb for nedskrivninger på udlån og tilgodehavender samt hold-til-udløb aktiver pr. 31. december 2017 A4,SA, jf. CRR, art. 473a, stk. 4, Effekt af IFRS 9 i løbet af overgangsperioden H-I Beløbet kan ikke blive lavere end nul H Forventede kredittab, jf. regnskabsbekendtgørelsen 51. stk. 2 og 3 (stadie 1 og 2), pr. balancedag I Forventede kredittab, jf. regnskabsbekendtgørelsen 51. stk. 2 og 3 (stadie 1 og 2), pr. 1. januar 2018 J Stigning i den egentlige kernekapital, der skyldes skattemæssige fradrag af A2,SA og A4,SA K ABIRB, IRB-model (L+P-U)*B (A2,IRB + A4,IRB - skattem. fradrag) * faktor L A2,IRB, jf. CRR, art. 473a, stk. 2, Effekt af IFRS 9 ved overgangen M Forventede kredittab, jf. regnskabsbekendtgørelsen 51. stk. 2 og 3 og 52, stk. 3. (stadie 1, 2 og 3), 1. januar 2018 (M-O)-(N-O) Beløbet kan ikke blive lavere end nul N Det samlede beløb for nedskrivninger på udlån og tilgodehavender samt hold-til-udløb aktiver pr. 31. december 2017 O Forventede tab beregnet i henhold til CRR, art. 158, stk. 5, 6 og 10, pr. 31. december 2017 P A4,IRB, jf. CRR, art. 473a, stk. 4, Effekt af IFRS 9 i løbet af overgangsperioden Q Forventede kredittab, jf. regnskabsbekendtgørelsen 51. stk. 2 og 3 (stadie 1 og 2), pr. balancedag R Forventede kredittab, jf. regnskabsbekendtgørelsen 51. stk. 2 og 3 (stadie 1 og 2), pr. 1. januar 2018 S Forventede tab beregnet i henhold til CRR, art. 158, stk. 5, 6 og 10 (stadie 1 og 2 eksponeringer), pr. balancedag T Forventede tab beregnet i henhold til CRR, art. 158, stk. 5, 6 og 10 (stadie 1 og 2 eksponeringer), pr. 1. januar 2018 U Stigning i den egentlige kernekapital, der skyldes skattemæssige fradrag af A2,IRB og A4,IRB (Q-S)-(R-T) Beløbet kan ikke blive lavere end nul

9 9 Skema 3 Indberettes alene ved første indberetning den 12. maj 2018 af kapitalgrundlag pr. 31. marts Beregning af kapital- og eksponeringsposter eksklusive og inklusive overgangsordning Værdi af udskudte skatteaktiver, der fradrages i den egentlige kernekapital eller risikovægtes Eksponeringsværdi (standardmodel), som beregnes i henhold til CRR, art. 111, stk. 1 Værdi af supplerende kapitalposter beregnet i overensstemmelse med VRR, art. 62, litra d Værdi af kapitalgrundlaget Kernekapital Egentlige kernekapitalprocent Kernekapitalprocent Samlet kapitalprocent Gearingsgrad Risikovægtede eksponeringer

DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET

DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Bruxelles, den 1. december 2017 (OR. en) 2016/0360 B (COD) 2016/0360 (COD) PE-CONS 59/17 EF 266 ECOFIN 915 CCG 31 CODEC 1756 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG

Læs mere

(EØS-relevant tekst) under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 114,

(EØS-relevant tekst) under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 114, 27.12.2017 Den Europæiske Unions Tidende L 345/27 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) 2017/2395 af 12. december 2017 om ændring af forordning (EU) nr. 575/2013 for så vidt angår overgangsordninger

Læs mere

9480/17 taa/js/sr/mta DGG 1C

9480/17 taa/js/sr/mta DGG 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 31. maj 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0360 (COD) 9480/17 EF 103 ECOFIN 434 CCG 16 CODEC 873 NOTE fra: til: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet

Læs mere

CRD IV og CRR udgør fremover tilsammen de retlige rammer i EU for adgangen til at udøve virksomhed som kreditinstitut eller investeringsselskab.

CRD IV og CRR udgør fremover tilsammen de retlige rammer i EU for adgangen til at udøve virksomhed som kreditinstitut eller investeringsselskab. Til organisationer og myndigheder på høringsliste Finanstilsynet har i dag sendt udkast til bekendtgørelse om kapitaldækning i høring. Bekendtgørelsen er en ændring af bekendtgørelse nr. 1399 af 16. december

Læs mere

L RETNINGSLINJER FOR ENSARTET OFFENTLIGGØRELSE AF OPLYSNINGER OM IFRS 9-OVERGANGSORDNINGER EBA/GL/2018/01 16/01/2018.

L RETNINGSLINJER FOR ENSARTET OFFENTLIGGØRELSE AF OPLYSNINGER OM IFRS 9-OVERGANGSORDNINGER EBA/GL/2018/01 16/01/2018. L RETNINGSLINJER FOR ENSARTET OFFENTLIGGØRELSE AF EBA/GL/2018/01 16/01/2018 Retningslinjer for ensartet offentliggørelse af oplysninger i henhold til artikel 473a i forordning (EU) nr. 575/2013 hvad angår

Læs mere

Vejledning til indberetning af solvensbehov mv. for penge- og realkreditinstitutter

Vejledning til indberetning af solvensbehov mv. for penge- og realkreditinstitutter 2327.XX. april februar XXX 20152017 Vejledning til indberetning af solvensbehov mv. for penge- og realkreditinstitutter samt fondsmæglerselskaber I Denne vejledning finder anvendelse for pengeinstitutter

Læs mere

Bestemmelser om kapitalbevaringsplan og opgørelse af det maksimale udlodningsbeløb

Bestemmelser om kapitalbevaringsplan og opgørelse af det maksimale udlodningsbeløb Finanstilsynet Bestemmelser om kapitalbevaringsplan og opgørelse af det maksimale udlodningsbeløb I 125 i lov om finansiel virksomhed er indført krav for pengeinstitutter, realkreditinstitutter og visse

Læs mere

RISIKO RAPPORT TILLÆG 30. JUNI 2019

RISIKO RAPPORT TILLÆG 30. JUNI 2019 RISIKO RAPPORT TILLÆG 30. JUNI 2019 1 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Solvensbehov 2 2.1 Intern proces for opgørelse af solvensbehovet 2 2.2 Tilstrækkeligt kapitalgrundlag og solvensbehov pr. 30. juni 2019

Læs mere

Kravene til offentliggørelse af pengeinstitutternes oplysningsforpligtelse følger af CRR-forordningen artikel 431 til 455.

Kravene til offentliggørelse af pengeinstitutternes oplysningsforpligtelse følger af CRR-forordningen artikel 431 til 455. Risikorapport Pr. 3. september 218 Baggrund Som supplement til kapitaldækningsreglernes to første søjler - opgørelse af henholdsvis kapitalprocent og solvensbehov - fastlægges der i søjle III krav til

Læs mere

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.1.2016 COM(2016) 21 final RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om vurdering af hensigtsmæssigheden af definitionen af "justeret kapitalgrundlag",

Læs mere

RISIKO RAPPORT TILLÆG 31. MARTS 2019

RISIKO RAPPORT TILLÆG 31. MARTS 2019 RISIKO RAPPORT TILLÆG 31. MARTS 2019 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Solvensbehov 2 2.1 Intern proces for opgørelse af solvensbehovet 2 2.2 Tilstrækkeligt kapitalgrundlag og solvensbehov pr. 31. marts 2019

Læs mere

TILLÆG TIL RISIKORAPPORT 31. MARTS 2019

TILLÆG TIL RISIKORAPPORT 31. MARTS 2019 2018 TILLÆG TIL RISIKORAPPORT 31. MARTS 2019 Tilstrækkeligt kapitalgrundlag og solvensbehov pr. 31. marts 2019 Indledning Tillæg til risikorapporten udarbejdes kvartalsvis i forbindelse med bankens offentliggørelse

Læs mere

Orienteringsbrev om regnskabsaflæggelse for 2018:

Orienteringsbrev om regnskabsaflæggelse for 2018: Til direktionen 14. december 2018 Orienteringsbrev om regnskabsaflæggelse for 2018: Dette brev orienterer om forhold, som kreditinstitutterne m.fl. skal være opmærksomme på ved aflæggelse af årsrapporten

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE 3. AFSLUTNING... 4

INDHOLDSFORTEGNELSE 3. AFSLUTNING... 4 3. september 218 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 2 2. SOLVENSBEHOV... 2 2.1 Intern proces for opgørelse af solvensbehovet...2 2.2 Tilstrækkeligt kapitalgrundlag og solvensbehov pr. 3. september 218...4

Læs mere

Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed

Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed Til direktionen i Danske Bank A/S 26. februar 2019 J.nr. 3022-0003 Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed 1. Afgørelse Finanstilsynet fastsætter kravet

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE 3. AFSLUTNING... 3

INDHOLDSFORTEGNELSE 3. AFSLUTNING... 3 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 1 2. SOLVENSBEHOV... 1 2.1 Intern proces for opgørelse af solvensbehovet...1 2.2 Tilstrækkeligt kapitalgrundlag og solvensbehov pr. 31. marts 218...3 Sparekassen...3

Læs mere

Tilstrækkeligt kapitalgrundlag. 1. kvartal 2019

Tilstrækkeligt kapitalgrundlag. 1. kvartal 2019 Tilstrækkeligt kapitalgrundlag og solvensbehov 1. kvartal 2019 Risikooplysninger for koncernen Redegørelse vedrørende individuelt solvensbehov og tilstrækkeligt kapitalgrundlag (pr. 31. mars 2019) Ifølge

Læs mere

Kapitalbehov 4. kvartal 2017

Kapitalbehov 4. kvartal 2017 Kapitalbehov 4. kvartal 2017 Risikooplysninger for koncernen Redegørelse vedrørende individuelt kapitalbehov og tilstrækkeligt kapitalgrundlag (pr. 31. december 2017) Ifølge kapitaldækningsbekendtgørelsen

Læs mere

Fastsættelse af solvenskrav og dispositionsbegrænsende

Fastsættelse af solvenskrav og dispositionsbegrænsende Bestyrelsen og direktionen for Andelskassen J.A.K. Slagelse Løvegade 63 4200 Slagelse 2. marts 2015 J.nr. 6250-0077 Fastsættelse af solvenskrav og dispositionsbegrænsende foranstaltninger Finanstilsynets

Læs mere

Risikooplysninger for Ringkjøbing Landbobank A/S Kvartalsvis redegørelse vedrørende tilstrækkeligt kapitalgrundlag og individuelt solvensbehov

Risikooplysninger for Ringkjøbing Landbobank A/S Kvartalsvis redegørelse vedrørende tilstrækkeligt kapitalgrundlag og individuelt solvensbehov Side 1 af 6 Risikooplysninger for Kvartalsvis redegørelse vedrørende tilstrækkeligt kapitalgrundlag og individuelt solvensbehov (pr. 25. oktober 2017) Vi gør venligst opmærksom på, at redegørelsen er bygget

Læs mere

Kapitalbufferbekendtgørelsens bestemmelser vedrørende kapitalbevaringsplan og opgørelse af det maksimale udlodningsbeløb

Kapitalbufferbekendtgørelsens bestemmelser vedrørende kapitalbevaringsplan og opgørelse af det maksimale udlodningsbeløb Finanstilsynet 23. oktober 2014 J.nr. 122-0016 BANK 2 PEB Kapitalbufferbekendtgørelsens bestemmelser vedrørende kapitalbevaringsplan og opgørelse af det maksimale udlodningsbeløb I 125 i lov om finansiel

Læs mere

Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed

Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed Til direktionen i Danske Bank-koncernen 23. marts 2018 J.nr. 3022-0003 Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed 1. Afgørelse Finanstilsynet fastsætter

Læs mere

Tillæg til risikorapport for 2016 vedrørende kapitaldækning udarbejdet i henhold til reglerne i CRR artikel

Tillæg til risikorapport for 2016 vedrørende kapitaldækning udarbejdet i henhold til reglerne i CRR artikel Tillæg til risikorapport for 2016 vedrørende kapitaldækning udarbejdet i henhold til reglerne i CRR artikel 433-455 Offentliggørelse af solvensbehov pr. 31. marts 2017. Udgivet den 8. maj 2017. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vejledning til indberetning af kapitalgrundlag, solvensbehov mv. for investeringsforvaltningsselskaber

Vejledning til indberetning af kapitalgrundlag, solvensbehov mv. for investeringsforvaltningsselskaber 7. juli 2014 Vejledning til indberetning af kapitalgrundlag, solvensbehov mv. for investeringsforvaltningsselskaber Denne vejledning finder anvendelse for investeringsforvaltningsselskaber samt finansielle

Læs mere

Indregning af bunden fondsreserve

Indregning af bunden fondsreserve Til: Direktion og bestyrelse for Nykredit Realkredit A/S Via e-boks. 4. september 2018 J. nr. 6871-0001 CC: Intern og ekstern revision for Nykredit Realkredit A/S Via e-boks. Indregning af bunden fondsreserve

Læs mere

vestjyskbank Tillæg til Risikorapport

vestjyskbank Tillæg til Risikorapport 2. kvartal 2015 vestjyskbank Tillæg til Risikorapport Indledning Denne risikorapport er udarbejdet i overensstemmelse med bestemmelserne i bekendtgørelse om opgørelse af risikoeksponeringer, kapitalgrundlag

Læs mere

Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed

Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed Til direktionen i Jyske Bank A/S 26. februar 2019 J.nr. 3022-0003 Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed 1. Afgørelse Finanstilsynet fastsætter kravet

Læs mere

Fastsættelse af solvenskrav og dispositionsbegrænsende

Fastsættelse af solvenskrav og dispositionsbegrænsende Bestyrelsen og direktionen for Østjydsk Bank A/S Østergade 6-8 9550 Mariager 21. december 2017 J.nr. 6252-0088 Fastsættelse af solvenskrav og dispositionsbegrænsende foranstaltninger Finanstilsynets afgørelse

Læs mere

Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed

Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed Til direktionen i Nykredit A/S 30. oktober 2018 J.nr. 3022-0003 Fastsættelse af krav til nedskrivningsegnede passiver, jf. 266 i lov om finansiel virksomhed 1. Afgørelse Finanstilsynet fastsætter kravet

Læs mere

Risikooplysninger for Kreditbanken Kvartalsvis redegørelse om tilstrækkeligt kapitalgrundlag og individuelt solvensbehov (pr. 30.

Risikooplysninger for Kreditbanken Kvartalsvis redegørelse om tilstrækkeligt kapitalgrundlag og individuelt solvensbehov (pr. 30. 1. Metode til opgørelse af tilstrækkeligt kapitalgrundlag, CRR artikel 438, litra a Bankens metode til vurdering af, hvorvidt solvensbehovet er tilstrækkelig til at understøtte nuværende og kommende aktiviteter

Læs mere

Fastsættelse af solvenskrav og dispositionsbegrænsende

Fastsættelse af solvenskrav og dispositionsbegrænsende Østjydsk Bank A/S Bestyrelsen og direktionen Østergade 6-8 9550 Mariager 3. juli 2014 FINANSTILSYNET Århusgade 110 2100 København Ø Fastsættelse af solvenskrav og dispositionsbegrænsende foranstaltninger

Læs mere

Nedskrivning på kunder

Nedskrivning på kunder Periodens resultat samt udvikling i aktiviteter Den Jyske Sparekasses resultat før skat for perioden 1. januar 31. marts 2018 udgør 39,6 mio. kr., hvilket vi betragter som tilfredsstillende. Resultatet

Læs mere

Overgangsregler for krav ifølge CRR

Overgangsregler for krav ifølge CRR Finanstilsynet 20. december 2013 Overgangsregler for krav ifølge CRR Indledning Fra europæisk side gives mulighed for en gradvis indfasning af krav til kapitalgrundlaget og definitionen af kapital i Europa-Parlamentets

Læs mere

Information. pr. 6. marts Solvensbehovsrapport. Halvår Søjle III - oplysninger

Information. pr. 6. marts Solvensbehovsrapport. Halvår Søjle III - oplysninger Information pr. 6. marts 2012 Solvensbehovsrapport Halvår 2016 Søjle III - oplysninger INDHOLDSFORTEGNELSE Formål og indhold...3 Kapitalgrundlag...4 Kapitalkrav - herunder opgørelse af solvensbehov...5

Læs mere

Risikooplysninger for Ringkjøbing Landbobank A/S Kvartalsvis redegørelse vedrørende tilstrækkeligt kapitalgrundlag og individuelt solvensbehov

Risikooplysninger for Ringkjøbing Landbobank A/S Kvartalsvis redegørelse vedrørende tilstrækkeligt kapitalgrundlag og individuelt solvensbehov Side 1 af 6 Risikooplysninger for Kvartalsvis redegørelse vedrørende tilstrækkeligt kapitalgrundlag og individuelt solvensbehov (pr. 5. august 2015) Vi gør venligst opmærksom på, at redegørelsen er bygget

Læs mere

Periodemeddelelse. 1. januar 31. marts 2015. for Jutlander Bank A/S

Periodemeddelelse. 1. januar 31. marts 2015. for Jutlander Bank A/S NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Aars, den 11. maj 2015 Selskabsmeddelelse nr. 5/2015 Periodemeddelelse 1. januar 31. marts 2015 for Jutlander Bank A/S Yderligere oplysninger:

Læs mere

Individuelt solvensbehov 30. juni 2018

Individuelt solvensbehov 30. juni 2018 Individuelt solvensbehov 30. juni 2018 Side 1/8 Indhold Indledning... 3 Konklusion... 3 Solvenskrav og det tilstrækkelige kapitalgrundlag... 3 Individuelt solvensbehov og individuelt solvenskrav for virksomheder

Læs mere

Nyhedsbrev. Bank & Finans. Januar 2015

Nyhedsbrev. Bank & Finans. Januar 2015 Januar 2015 Nyhedsbrev Bank & Finans Nye regler om kapitalbuffere De nye regler om kapitalbuffere implementerer kapitel 4 i CRD IV 1. De nye regler om kapitalbuffere blev vedtaget ved Lov nr. 268 af den

Læs mere

Risikooplysninger for Kreditbanken Kvartalsvis redegørelse om tilstrækkeligt kapitalgrundlag og individuelt solvensbehov (pr. 30.

Risikooplysninger for Kreditbanken Kvartalsvis redegørelse om tilstrækkeligt kapitalgrundlag og individuelt solvensbehov (pr. 30. 1. Metode til opgørelse af tilstrækkeligt kapitalgrundlag, CRR artikel 438, litra a Bankens metode til vurdering af, hvorvidt den interne kapital er tilstrækkelig til at understøtte nuværende og kommende

Læs mere

Risikooplysninger for Skjern Bank A/S Redegørelse vedrørende individuelt solvensbehov og individuelt

Risikooplysninger for Skjern Bank A/S Redegørelse vedrørende individuelt solvensbehov og individuelt Risikooplysninger for Skjern Bank A/S Redegørelse vedrørende individuelt solvensbehov og individuelt kapitalkrav (pr. 30. april 2015) Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af Skjern Banks interne proces for

Læs mere

Tillæg til risikorapport 1. halvår Frøsvej 1, 6630 Rødding Cvr-nr

Tillæg til risikorapport 1. halvår Frøsvej 1, 6630 Rødding Cvr-nr Tillæg til risikorapport 1. halvår 2019 Frøsvej 1, 6630 Rødding Cvr-nr. 67 05 18 15 Indhold Indledning Kapitalgrundlag Kapitalkrav til de samlede risikovægtede eksponeringer Kapitalgrundlag og solvensbehov

Læs mere

Endelige retningslinjer

Endelige retningslinjer EBA/GL/2017/02 11/07/2017 Endelige retningslinjer vedrørende det indbyrdes forhold mellem rækkefølgen for nedskrivning og konvertering i BRRD og CRR/CRD 1. Compliance- og indberetningsforpligtelser Status

Læs mere

Vejledning om praksis for tilladelse til koncerninterne eksponeringer. Afsnit I. Baggrund

Vejledning om praksis for tilladelse til koncerninterne eksponeringer. Afsnit I. Baggrund Vejledning om praksis for tilladelse til koncerninterne eksponeringer Afsnit I Baggrund En finansiel virksomhed må efter 182, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed ikke uden tilladelse fra Finanstilsynet

Læs mere

Hvidbjerg Bank, periodemeddelelse for 1. kvartal 2018

Hvidbjerg Bank, periodemeddelelse for 1. kvartal 2018 Hovedkontoret Østergade 2, Hvidbjerg 7790 Thyholm Telefon 9695 5200 Fax 9695 5249 CVR 6485 5417 www.hvidbjergbank.dk Email: post@hvidbjergbank.dk NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København

Læs mere

Supplerende/korrigerende information til. Halvårsrapport

Supplerende/korrigerende information til. Halvårsrapport Supplerende/korrigerende information til Halvårsrapport 2018 Indhold Indledning..... 3 Ledelsespåtegning... 4 Ledelsesberetning... 5 Resultat- og totalindkomstopgørelse... 7 Balance... 8 Egenkapitalopgørelse...

Læs mere

Risikorapport. 1. halvår 2018

Risikorapport. 1. halvår 2018 Risikorapport 1. halvår 2018 2 Individuelt solvensbehov og solvenskrav Fastsættelsen af PenSam Bank's solvensbehov sker på baggrund af en vurdering af de forskellige risikokilder, som påvirker banken.

Læs mere

Frøs Herreds Sparekasse

Frøs Herreds Sparekasse Frøs Herreds Sparekasse Tillæg til Risikorapport 1.halvår 2015 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Side Kapitalgrundlag 4 Kapitalgrundlagskrav til samlet risikoeksponering 5 Kapitalgrundlag og solvensbehov

Læs mere

Tillæg til risikorapport. Individuelt solvensbehov

Tillæg til risikorapport. Individuelt solvensbehov Tillæg til risikorapport Individuelt solvensbehov 31. marts 217 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 2 2. SOLVENSBEHOV... 2 2.1 Intern proces for opgørelse af solvensbehovet... 2 2.2 Tilstrækkeligt kapitalgrundlag

Læs mere

Periodemeddelelse efter 1. kvartal 2015.

Periodemeddelelse efter 1. kvartal 2015. NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Mariager, den 19. maj 2015 Selskabsmeddelelse nr. 8/2015 Periodemeddelelse efter 1. kvartal 2015. Under henvisning til reglerne om børsnoterede

Læs mere

Individuelt solvensbehov 30. juni 2016

Individuelt solvensbehov 30. juni 2016 Individuelt solvensbehov 30. juni 2016 Side 1/8 Indhold Indledning... 3 Konklusion... 3 Solvenskrav og det tilstrækkelige kapitalgrundlag... 3 Individuelt solvensbehov og individuelt solvenskrav for virksomheder

Læs mere

Individuelt solvensbehov Nordea Bank Danmark koncernen 31. december 2011

Individuelt solvensbehov Nordea Bank Danmark koncernen 31. december 2011 Individuelt solvensbehov Danmark koncernen 31. december 2011 1 1 Indledning... 3 1.1 Hovedkonklusioner... 3 2 Definition af det individuelle solvensbehov... 3 3 Individuelt solvensbehov og basiskapital...

Læs mere

BEK nr 1349 af 12/12/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 22. maj 2017

BEK nr 1349 af 12/12/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 22. maj 2017 BEK nr 139 af 12/12/201 (Gældende) Udskriftsdato: 22. maj 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr.122-0016 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Særlige problemstillinger ved revision af pengeinstitutters årsregnskaber for 2014

Særlige problemstillinger ved revision af pengeinstitutters årsregnskaber for 2014 15. januar 2015 Særlige problemstillinger ved revision af pengeinstitutters årsregnskaber for 2014 Til inspiration og vejledning af FSR - danske revisorers medlemmer har FINU (foreningens Finansielle udvalg)

Læs mere

ÅRSREGNSKABSMEDDELELSE 2017

ÅRSREGNSKABSMEDDELELSE 2017 Til NASDAQ Copenhagen A/S Pressen DIREKTIONEN Klampenborgvej 205 2800 Kgs. Lyngby Telefon 45 93 45 93 Telefax 45 93 45 22 BRF.dk E-mail: BRFkredit@brf.dk CVR-nr. 13 40 98 38 ÅRSREGNSKABSMEDDELELSE 20.

Læs mere

Risikooplysninger for Skjern Bank A/S Redegørelse vedrørende individuelt solvensbehov og individuelt

Risikooplysninger for Skjern Bank A/S Redegørelse vedrørende individuelt solvensbehov og individuelt Risikooplysninger for Skjern Bank A/S Redegørelse vedrørende individuelt solvensbehov og individuelt kapitalkrav (pr. 18. august 2016) Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af Skjern Banks interne proces

Læs mere

Frøs Sparekasse. Tillæg til Risikorapport

Frøs Sparekasse. Tillæg til Risikorapport Frøs Sparekasse Tillæg til Risikorapport 1.halvår 2017 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Side Kapitalgrundlag 4 Kapitalgrundlagskrav til samlet risikoeksponering 5 Kapitalgrundlag og solvensbehov 6 Kapitalgrundlag

Læs mere

DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI

DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI 1.2.2019 DA Den Europæiske Unions Tidende C 39/1 I (Beslutninger og resolutioner, henstillinger og udtalelser) HENSTILLINGER DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE

Læs mere

1 Indledning... 3. 2 Definition af det individuelle solvensbehov... 4 3 Individuelt solvensbehov og basiskapital... 6. 1.1 Hovedkonklusioner...

1 Indledning... 3. 2 Definition af det individuelle solvensbehov... 4 3 Individuelt solvensbehov og basiskapital... 6. 1.1 Hovedkonklusioner... Individuelt solvensbehov Danmark koncernen 31. december 2013 1 1 Indledning... 3 1.1 Hovedkonklusioner... 3 2 Definition af det individuelle solvensbehov... 4 3 Individuelt solvensbehov og basiskapital...

Læs mere

Individuelt solvensbehov Nordea Bank Danmark koncernen 30. september 2012

Individuelt solvensbehov Nordea Bank Danmark koncernen 30. september 2012 Individuelt solvensbehov Danmark koncernen 30. september 2012 1 1 Indledning... 3 1.1 Hovedkonklusioner... 3 2 Definition af det individuelle solvensbehov... 4 3 Individuelt solvensbehov og basiskapital...

Læs mere

Bekendtgørelse om Afviklingsformuen 1)

Bekendtgørelse om Afviklingsformuen 1) BEK nr 8 af 0/07/05 (Gældende) Udskriftsdato: 4 oktober 07 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin, jnr 5/059 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Vejledning om nedskrivninger for kredittab på udlån, der måles til dagsværdi

Vejledning om nedskrivninger for kredittab på udlån, der måles til dagsværdi VEJ nr 9847 af 05/09/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 18. september 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 152-0002 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Vejledning til indberetning af store debitorer (KRES)

Vejledning til indberetning af store debitorer (KRES) Vejledning til indberetning af store debitorer (KRES) Finanstilsynet 4 april 2017 Pengeinstitutterne skal i forbindelse med den løbende indberetning til Finanstilsynet indberette eksponeringer over en

Læs mere

Tillæg til risikorapport. Individuelt solvensbehov

Tillæg til risikorapport. Individuelt solvensbehov Tillæg til risikorapport Individuelt solvensbehov 3. juni 217 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 2 2. SOLVENSBEHOV... 2 2.1 Intern proces for opgørelse af solvensbehovet... 2 2.2 Tilstrækkeligt kapitalgrundlag

Læs mere

Frøs Herreds Sparekasse

Frøs Herreds Sparekasse Frøs Herreds Sparekasse Risikorapport 30. juni 2012 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Side Basiskapital 4 Solvenskrav og den tilstrækkelige kapital 5 Solvensbehov og solvenskrav 9 2 Indledning Oplysningerne

Læs mere

Vejledende udtalelse vedrørende NEPinstrumenter

Vejledende udtalelse vedrørende NEPinstrumenter Finanstilsynet Maj 2018 Vejledende udtalelse vedrørende NEPinstrumenter og kreditinstitutters risikostyring heraf Som led i den danske implementering af EU's Krisehåndteringsdirektiv (BRRD) skal Finanstilsynet

Læs mere

Vestjysk Bank Tillæg til Risikorapport

Vestjysk Bank Tillæg til Risikorapport 3. kvartal 2016 Vestjysk Bank Tillæg til Risikorapport Indledning Denne risikorapport er udarbejdet i overensstemmelse med bestemmelserne i bekendtgørelse om opgørelse af risikoeksponeringer, kapitalgrundlag

Læs mere

DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI

DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI 20.3.2019 DA Den Europæiske Unions Tidende C 106/1 I (Beslutninger og resolutioner, henstillinger og udtalelser) HENSTILLINGER DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE

Læs mere

Solvensbehovsrapport halvår 2019

Solvensbehovsrapport halvår 2019 Broager Sparekasses Solvensbehovsrapport halvår 219 Søjle III - oplysninger 1. Formål og indhold Formål Hensigten med nærværende risikorapport er at leve op til søjle III-oplysningsforpligtelserne i CRRforordningen,

Læs mere

Indhold. Indhold. Side

Indhold. Indhold. Side Solvensrapport 2015 Indhold Indhold Side Indledning... 3 Den interne proces... 4 Beskrivelse af metode... 4 Solvenskrav og tilstrækkelig kapitalgrundlag... 4 Tilstrækkeligt kapitalgrundlag og solvensbehov...

Læs mere

Til Københavns Fondsbørs og pressen. 19. maj KVARTALSRAPPORT 2005 Totalkredit A/S (1. januar 31. marts 2005)

Til Københavns Fondsbørs og pressen. 19. maj KVARTALSRAPPORT 2005 Totalkredit A/S (1. januar 31. marts 2005) Til Københavns Fondsbørs og pressen 19. maj 2005 KVARTALSRAPPORT 2005 Totalkredit A/S (1. januar 31. marts 2005) PERIODEN KORT FORTALT Bruttonyudlån 42 mia. kr. mod 21 mia. kr. i Udlånsbalancen steg fra

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Basisprospekt

Tillæg nr. 1 til Basisprospekt 7. februar 2019 Til Nasdaq Copenhagen Tillæg nr. 1 til Basisprospekt I forbindelse med offentliggørelse af DLR Kredits årsrapport for 2018 offentliggøres hermed nedenstående prospekttillæg til Basisprospekt

Læs mere

02016Y0312(02) DA

02016Y0312(02) DA 02016Y0312(02) DA 21.09.2018 004.001 1 Denne tekst tjener udelukkende som dokumentationsværktøj og har ingen retsvirkning. EU's institutioner påtager sig intet ansvar for dens indhold. De autentiske udgaver

Læs mere

Indholdsfortegnelse Europa-Parlamentets og Rådets Forordning (EU) nr. 575/2013 (CRR)

Indholdsfortegnelse Europa-Parlamentets og Rådets Forordning (EU) nr. 575/2013 (CRR) Revision December 2013 Indholdsfortegnelse Europa-Parlamentets og Rådets Forordning (EU) nr. 575/2013 (CRR) Artikler Del 1 Almindelige bestemmelser Afsnit I Genstand, anvendelsesområde og definitioner

Læs mere

Individuelt solvensbehov Nordea Bank Danmark koncernen 30. juni 2011

Individuelt solvensbehov Nordea Bank Danmark koncernen 30. juni 2011 Individuelt solvensbehov Danmark koncernen 30. juni 2011 1 1 Indledning...3 1.1 Hovedkonklusioner... 3 2 Definition af det individuelle solvensbehov...3 3 Individuelt solvensbehov og basiskapital...6 3.1

Læs mere

Artikel 1. Genstand og anvendelsesområde

Artikel 1. Genstand og anvendelsesområde L 107/76 25.4.2015 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE (EU) 2015/656 af 4. februar 2015 om betingelserne, hvorunder kreditinstitutter har tilladelse til at medregne foreløbige overskud og overskud ved

Læs mere

ECB-PUBLIC DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE (EU) [ÅÅÅÅ/[XX*]] af [dato måned] 2016

ECB-PUBLIC DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE (EU) [ÅÅÅÅ/[XX*]] af [dato måned] 2016 DA ECB-PUBLIC DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE (EU) [ÅÅÅÅ/[XX*]] af [dato måned] 2016 om kompetente nationale myndigheders udøvelse af de valgmuligheder og skøn, der gives i henhold til EU-retten,

Læs mere

Indhold. Indhold. Side

Indhold. Indhold. Side 1. kvartal 2016pr. 30. juni 2016 Solvensrapport Indhold Indhold Side Indledning... 3 Solvenskrav og tilstrækkelig kapitalgrundlag... 4 Tilstrækkeligt kapitalgrundlag og solvensbehov... 7 Solvensmæssig

Læs mere

Halvårsrapport 2018 PenSam Bank A/S CVR-nr Hjemsted Farum

Halvårsrapport 2018 PenSam Bank A/S CVR-nr Hjemsted Farum Halvårsrapport 2018 PenSam Bank A/S CVR-nr. 13 88 46 76 Hjemsted Farum Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning...2 Halvårsregnskabet Ledelsespåtegning...4 Resultatopgørelse...5 Balance...6 Egenkapitalopgørelse...8

Læs mere

TILSTRÆKKELIGT KAPITALGRUNDLAG OG SOLVENSBEHOV. Redegørelse Q CVR-nr /8

TILSTRÆKKELIGT KAPITALGRUNDLAG OG SOLVENSBEHOV. Redegørelse Q CVR-nr /8 TILSTRÆKKELIGT KAPITALGRUNDLAG OG SOLVENSBEHOV Redegørelse Q1 2019 CVR-nr. 80050410 1/8 INDHOLDSFORTEGNELSE Metode til opgørelse af tilstrækkeligt kapitalgrundlag 3 Individuelt solvensbehov og opfyldelse

Læs mere

Deloittes kommentarer til halvårsrapporten for 2015 for pengeinstitutter

Deloittes kommentarer til halvårsrapporten for 2015 for pengeinstitutter Deloittes pengeinstitutgruppe Deloittes kommentarer til halvårsrapporten for 2015 for pengeinstitutter 1. januar 30. juni 2015 Revision. Skat. Consulting. Corporate Finance Deloittes kommentarer til halvårsrapport

Læs mere

Indhold. Indhold. Side

Indhold. Indhold. Side 1. kvartal 2016pr. 30. september 2016 Solvensrapport Indhold Indhold Side Indledning... 3 Solvenskrav og tilstrækkelig kapitalgrundlag... 4 Tilstrækkeligt kapitalgrundlag og solvensbehov... 7 Solvensmæssig

Læs mere

Bilag 1 1. februar 2006

Bilag 1 1. februar 2006 Bilag 1 1. februar 2006 I. Indsendelse af materiale Finanstilsynets vejledning om indberetning af engagementer FINANSTILSYNET Gl. Kongevej 74 A 1850 Frederiksberg C Tlf 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00 CVR-nr

Læs mere

L 20 Tidende. Den Europæiske Unions. Retsforskrifter. 60. årgang. 25. januar Dansk udgave. Indhold. Berigtigelser

L 20 Tidende. Den Europæiske Unions. Retsforskrifter. 60. årgang. 25. januar Dansk udgave. Indhold. Berigtigelser Den Europæiske Unions L 20 Tidende Dansk udgave Retsforskrifter 60. årgang 25. januar 2017 Indhold Berigtigelser Berigtigelse til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/36/EU af 26. juni 2013 om adgang

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE (EU)

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE (EU) 6.4.2018 L 90/105 AFGØRELSER DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE (EU) 2018/546 af 15. marts 2018 om delegation af beføjelser til at vedtage afgørelser om kapitalgrundlag (ECB/2018/10) STYRELSESRÅDET

Læs mere

EBA/GL/2014/ december Retningslinjer

EBA/GL/2014/ december Retningslinjer EBA/GL/2014/14 23. december 2014 Retningslinjer om væsentlige eller fortrolige oplysninger og oplysninger, der er institutternes ejendom, og om offentliggørelseshyppighed i henhold til artikel 432, stk.

Læs mere

Indhold. Solvensrapport. Side

Indhold. Solvensrapport. Side 2017 Indhold Side Indledning... 3 Solvenskrav og tilstrækkeligt kapitalgrundlag... 4 Tilstrækkeligt kapitalgrundlag og solvensbehov... 7 Solvensmæssig overdækning... 7 Solvensmål... 7 Solvensrapport december

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetninger af restancer, tab, tab, nedskrivninger og overtagne ejendomme.

Bekendtgørelse om indberetninger af restancer, tab, tab, nedskrivninger og overtagne ejendomme. Bekendtgørelse nr. 965 af 21. september 2004 Bekendtgørelse om indberetninger af restancer, tab, nedskrivninger og overtagne ejendomme I medfør af 36, nr. 1, og 39, stk. 2 og 3, i lov nr. 454 af 10. juni

Læs mere

Periodemeddelelse. 1. januar 30. september 2015. for Jutlander Bank A/S

Periodemeddelelse. 1. januar 30. september 2015. for Jutlander Bank A/S NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Aars, den 9. november 2015 Selskabsmeddelelse nr. 8/2015 Periodemeddelelse 1. januar 30. september 2015 for Jutlander Bank A/S Yderligere oplysninger:

Læs mere

1. Indledning Solvenskrav og tilstrækkelig kapitalgrundlag Tilstrækkeligt kapitalgrundlag og solvensbehov 6

1. Indledning Solvenskrav og tilstrækkelig kapitalgrundlag Tilstrækkeligt kapitalgrundlag og solvensbehov 6 Solvensbehov 2015 1 1. Indledning 3 2. Solvenskrav og tilstrækkelig kapitalgrundlag 3 3. Tilstrækkeligt kapitalgrundlag og solvensbehov 6 4. Solvensmæssig overdækning 7 2 1. Indledning Nærværende tillæg

Læs mere

Individuelt solvensbehov Nordea Bank Danmark koncernen 31. marts 2012

Individuelt solvensbehov Nordea Bank Danmark koncernen 31. marts 2012 Individuelt solvensbehov Danmark koncernen 31. marts 2012 1 1 Indledning... 3 1.1 Hovedkonklusioner... 3 2 Definition af det individuelle solvensbehov... 3 3 Individuelt solvensbehov og basiskapital...

Læs mere

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2015

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2015 Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2015 Indholdsfortegnelse: Side: 2. Ledelsespåtegning 3. Ledelsesberetning 4. Resultat- og totalindkomstopgørelse 1. halvår 2015 5.

Læs mere

Tillæg til risikorapport

Tillæg til risikorapport Tillæg til risikorapport Tilstrækkeligt kapitalgrundlag og individuelt solvensbehov 31. marts 2016 Indledning Dette tillæg til risikorapporten er udarbejdet i henhold til bestemmelserne i bekendtgørelse

Læs mere

Vejledende udtalelse om NEPinstrumenter

Vejledende udtalelse om NEPinstrumenter Finanstilsynet Att. Anders Raun Vejledende udtalelse om NEPinstrumenter Resumé Finanstilsynet har sendt en vejledende udtalelse i høring vedrørende kreditinstitutternes risikostyring af egne udstedte NEP-instrumenter

Læs mere

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse

Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse Til bestyrelsen og direktionen 4. december 2017 Orienteringsbrev fra Finanstilsynet om regnskabsaflæggelse for 2017 Dette brev orienterer om forhold, som kreditinstitutterne m.fl. skal være opmærksomme

Læs mere

Indhold. Indhold. Side

Indhold. Indhold. Side 1. Solvensrapport kvartal 2016pr. 30. september 2017 Indhold Indhold Side Indledning... 3 Solvenskrav og tilstrækkelig kapitalgrundlag... 4 Tilstrækkeligt kapitalgrundlag og solvensbehov... 7 Solvensmæssig

Læs mere

Hvidbjerg Bank, periodemeddelelse for 1. kvartal 2017

Hvidbjerg Bank, periodemeddelelse for 1. kvartal 2017 Hovedkontoret Østergade 2, Hvidbjerg 7790 Thyholm Telefon 9695 5200 Fax 9695 5249 CVR 6485 5417 www.hvidbjergbank.dk Email: post@hvidbjergbank.dk NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København

Læs mere

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0685 Offentligt

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0685 Offentligt Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0685 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.1.2016 COM(2015) 685 final RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om virkningerne af den reviderede

Læs mere

for implicit støtte til securitiseringstransaktioner

for implicit støtte til securitiseringstransaktioner EBA/GL/2016/08 24/11/2016 Retningslinjer for implicit støtte til securitiseringstransaktioner 1 1. Compliance- og indberetningsforpligtelser Status for disse retningslinjer 1. Dette dokument indeholder

Læs mere

DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI

DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI 21.9.2018 DA Den Europæiske Unions Tidende C 338/1 I (Beslutninger og resolutioner, henstillinger og udtalelser) HENSTILLINGER DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE

Læs mere

Indhold. Indhold. Side

Indhold. Indhold. Side 1. Solvensrapport kvartal 2016pr. 31. marts 2017 Indhold Indhold Side Indledning... 3 Solvenskrav og tilstrækkelig kapitalgrundlag... 4 Tilstrækkeligt kapitalgrundlag og solvensbehov... 7 Solvensmæssig

Læs mere