Assens Kommune Rådhus Allé 5610 Assens Att. Miljø og Natur. Godkendelse af projekt til etablering af vådområde ved Verninge Mose

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Assens Kommune Rådhus Allé 5610 Assens Att. Miljø og Natur. Godkendelse af projekt til etablering af vådområde ved Verninge Mose"

Transkript

1 Assens Kommune Rådhus Allé 5610 Assens Att. Miljø og Natur 18. juli 2017 Sags id: 15/398 Godkendelse af projekt til etablering af vådområde ved Verninge Mose Assens Kommune meddeler herved godkendelse til at gennemføre vådområdeprojektet ved Verninge Mose med det primære formål at reducere udvaskningen af kvælstof til Odense Fjord, men også for at forbedre forholdene for fauna og flora i de berørte dele af Odense Å vandsystemet Vandløb: Projekt: Afløb fra Verninge Mose Regulering består i sløjfning af to grøfter hævning af vandstanden i øverste del af vandløbet Afløb fra Verninge Mose vest for grusvejen afbrydelse af dræn ved opgravning 6 steder afbrydelse af dræn ved fjernelse af 2 drænbrønde udledning af drænvand på terræn 2 steder i nordlig lavning udledning af drænvand gennem 2 opstigningsbrønde i lavninger etablering af en drænbrønd til vedligeholdelse af eksisterende dræn mindre terrænregulering til at sikre afløb fra lavninger etablering af tæskelbræt som angiver konsekvenshøjden for vådområdet vedligehold af den private grøft mod nord til underkant udløbsrør ved ristebygværk Matr.nr.: Lodsejer: 13p, 13r og 13s, Verninge by, Verninge samt 1c, 5r, 3b og 4b, Langsted by Verninge Placering fremgår af bilag 1 Landbrug- og Fiskeristyrelsen Ansøger: Assens Kommune, Miljø og Natur

2 Baggrund Assens Kommune, Natur og Miljø har søgt om godkendelse af vådområdeprojekt ved Verninge Mose. Vådområdeprojektet vil medføre en reduktion i udledningen af kvælstofholdigt vand til Odense Å vandsystemet som munder ud i Odense Fjord. Projektet fjerner 1117 kgn/år ved nedsivning og ekstensivering inden for projektområdet. Dræn og grøfter afbrydes og drænvandet udledes på terræn. Samtidigt med en reduktion af kvælstofbelastningen til Odense Fjord bremses nedbrydningen af tørvejorden og dermed udledning af drivhusgasser ved genskabelse af den naturlige hydrologi i området. Undersøgelsesområdet til forundersøgelse var oprindeligt ca. 75 ha, men kun ca. 14 ha er vurderet omkostningseffektive til etablering af vådområdet. På nedenstående figur 1 angives de projekttiltag som er elementer i anlæg af vådområdet. (Detailprojekt af juni 2017) Figur 1: Oversigtskort over projekttiltag i projektområdet markeret med rød streg.

3 (Detailprojekt af juni 2017) Figur 2: Oversigtskort over 3 natur i projektområdet markeret med rød streg. Afløb for Verninge Mose er ikke målsat og vandløbet er ikke omfattet af naturbeskyttelseslovens 3 om generelt beskyttede naturtyper, hvorefter tilstanden ikke må ændres. Et engområde (D-målsat) er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Kommunen har mulighed for at dispensere fra naturbeskyttelseslovens 3, hvis det ansøgte ikke indebærer forringelse af naturtyper og levesteder for arter eller betydelige forstyrrelser af arter, som området er udpeget for. Det er Assens Kommune, Miljø og Naturs vurdering, at projektet vil begrænse udledningen af næringsstoffer til vandmiljøet. Dette gælder både vandløbene i oplandet til slutrecipienten Odense Fjord og selve fjorden. Med tiltagene i området øges variationen og området gøres generelt vådere, hvilket forventes at gavne både dyre- og plantearter i området. Det vurderes, at der er grundlag for at meddele dispensation fra naturbeskyttelsesloven og godkendelse efter vandløbsloven. Afgørelsen: Assens Kommune meddeler hermed godkendelse til at gennemføre vådområdeprojektet om etablering af vådområde ved Verninge Mose efter vandløbsloven (LBK nr 127 af 26. januar 2017) 6, 16 og17, samt kap. 7 i bekendtgørelse nr. 834 af 27. juni 2016 om vandløbsregulering og restaurering m.v. samt dispensation fra 3 jf. 65, stk. 3 i lovbekendtgørelse nr. 934 af 27. juni 2017 om naturbeskyttelse.

4 Godkendelsen gives på følgende vilkår: Vådområdeprojektet skal etableres, som beskrevet i Detailprojektbeskrivelsen der ligger bag ansøgningen Vandføringsevnen i Afløb fra Verninge Mose og vandløbet Verninge Mose samt de private grøfter må ikke forringes yderligere end beskrevet i projektbeskrivelsen. Der må ikke afviges fra vilkåret, heller ikke under anlægsarbejdet. Det skal sikres, at der ikke tilføres sand/materialer til nedstrømsliggende strækninger i forbindelse med projektets gennemførelse. Selve vandløbsarbejdet skal udføres i perioden 15. august-medio oktober, således at det ikke er til gene for gydende fisk I forbindelse med anlægsarbejdet, må opgravet materiale ikke deponeres inden for arealerne omfattet af naturbeskyttelseslovens 3, idet disse er omfattet af forbud mod tilstandsændring. Bortkørsel af overskydende opgravet materiale indenfor 3- arealer skal ske skånsomt, og således, at dette ikke medfører permanente tilstandsændringer af området. Der bør derfor bruges mindre maskiner og køreplader i nødvendigt omfang. Mindre mængder overskudsjord vil evt. kunne anvendes til opfyldning af G1, G2 og G3 Hvis der under anlæg findes arkæologisk materiale, skal arbejdet standes ifølge museumslovens 27, stk. 2. Fundet skal straks meldes til Odense Bys Museum. Hvis der under bygge- eller jordarbejdet konstateres en forurening af jorden, skal Region Midtjylland underrettes, jf. 21 i miljøbeskyttelsesloven. Der kan foretages en regulering af privat vandløb nord for vådområdet til underkant udløb af røret ved ristebygværk. Reguleringen foretages til sikring af afvanding i de arealer som ligger nord for vådområdet og som afvander mod nord. Godkendelse af vådområdeprojektet skal udnyttes inden for de første tre år efter den er meddelt - herefter frafalder denne. Offentliggørelse Denne afgørelse offentliggøres på Assens Kommunes hjemmeside, i 4 uger frem til 15. august Generelt Assens Kommune er, ifølge vandløbslovens 7, vandløbsmyndighed på projektstrækningen og skal derfor give tilladelse til projektet i medfør af vandløbsloven. Assens Kommune skal ligeledes meddele dispensation til projektet i medfør af naturbeskyttelsesloven. Vådområdeprojektet har det været sendt i offentlig høring i 2015 i forbindelse med jordfordelingen. Vådområdeprojektet vil ligge langt fra det nærmeste Natura 2000 område og godkendelsen vil derfor ikke medføre forringelse af eller væsentlig forstyrrelse af Natura 2000 områder. Assens Kommune har endvidere vurderet, at projektet ikke medfører væsentlig indvirkning på miljøet. Afgørelserne efter VVM reglerne blev annonceret 07. juli 2017.

5 Behandling af sagen Assens Kommune, Miljø og Natur har behandlet sagen på baggrund af møder og besigtigelser i felten med de enkelte lodsejere. Der er ikke indkommet bemærkninger til projektet under høringsperioden som ændrer forudsætningerne til sagen og det er vurderet, at godkendelsen kan meddeles uden en ny høringsperiode. Projektbeskrivelse Formål: Som et virkemiddel i De statslige vandområdeplaner udlægges der et kvælstofvådområde til reduktion af kvælstofbelastningen i Odense Fjord. Projektet har til formål at nedbringe og forebygge forureningen af vand med kvælstof, der stammer fra omdriftsarealer. De Statslige vandområdeplaner indeholder en række initiativer, som skal nedbringe udledningen. Et af disse initiativer er etablering af vådområder. Vådområderne bidrager til denne nedbringelse, ved at omsætte nitrat til atmosfærisk kvælstof, som forsvinder op i luften. Ved at mindske udledning af kvælstof, nedsættes risikoen for algeopblomstringer og iltsvind i de indre danske farvande, i dette tilfælde Odense Fjord. For at vådområdet kan blive en realitet, og overholde de krav til fjernelse af næringsstoffer, der er i Vandområdeplanerne, er ovenstående tiltag nødvendige. Projekttiltag: Vådområdeprojektet vil medføre, sløjfning af to grøfter ved G1 og G2 samt etablering af tærskel til hævning af vandstanden i afløb fra Verninge Mose vest for grusvejen ved G3. Overløbskote anlægges i kote 25,90 DVR90. Der sættes en egetærskel ved G3 til fastsættelse af koten for vandstandshøjden i vådområdet til senere kontrol. Se Detailprojektbeskrivelse samt figur 1. Der sker afbrydelse af dræn på 6 steder i drænsystemet og sker fjernelse af 2 drænbrønde B4 og B5. Der udledes vand på terræn ved to opstigningsbrønde BN2 og BN3, samt nyetablering af en drænbrønd til fremtidigt vedligehold af eksisterende dræn BN1 og en mindre terrænregulering ved to mindre lokaliteter i det vestlige projektområde omkring de nye opstigningsbrønde. Se detailprojekt COWI, af juni Vandstanden i den nordlige private grøft reguleres til underkant udløbsrør ved ristebygværket. Reguleringen må ikke skabe tilstandsændring i den B-målsatte mose nordvest for grøften. Se figur 2 Kommunens vurdering Planforhold: Projektarealet er jf. kommuneplanen beliggende i det åbne land og drives i dag landbrugsmæssigt. Projektområdet er udpeget som lavbundsareal. Det er vurderet, at vådområdeprojektet er foreneligt med ovenstående udpegninger. Vandområdeplaner: Assens Kommune har vurderet, at projektet ikke vil få nogen negativ konsekvens for den nuværende tilstand i vandløbene Afløb fra Verninge Mose og Verninge Mose samt Holmehave bæk som er det nedstrømsliggende vandsystem.

6 (Detailprojekt af juni 2017) Figur 3: Oversigtskort over vandløb Markeret med blå, i og nær projektområdet markeret med rød streg. De direkte berørte vandløbsstrækninger i projektet er ikke udpeget i vandområdeplan til forbedring af de fysiske forhold. Der sker ikke ændringer i målsatte vandløb, men projektet giver samlet set mulighed for, at kunne forbedre de nuværende fysiske forhold da næringsholdigt drænvand samt skyllevandet fra vandværket kan indeholde okkerslam. Dette vil nu blive tilbageholdt og udfældet i vådområdet så det ikke får konsekvens i det nedstrømsliggende vandsystem. Afstrømningsmæssige konsekvenser: Etablering af tærskel i Afløb fra Verninge Mose inden udløb i vandløbet Verninge Mose samt tilkastning af tre mindre grøfter, overgravning og knusning af dræn, der er lavet konsekvensberegninger for. De lodsejere, der vurderes at blive påvirket af de afstrømningsmæssige konsekvenser ved projektet, vil blive erstattet herefter. Naturbeskyttelsesloven: Verninge Mose vådområdet kommer til at påvirke et engareal der er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3 om generelt beskyttede naturtyper. Kommunen har ikke fundet alternative lokaliteter som kan anvendes til anlæg af kvælstofvådområdet. Miljø og Natur har besigtiget området, der i forbindelse med etablering vådområdet ønskes skrabet af terræn i 50 cm dybde på et mindre areal. Området er en del af et 3 beskyttet engareal og ligger i dag 0,5-1 meter højere end den øvrige del af engen. Den målsatte eng er med begrænset biologisk værdi. Under besigtigelsen i området foretaget i juni 2017 er der registreret følgende arter: Alm. Hundegræs, Stor Nælde, Eng-Rævehale,

7 Fløjlsgræs, Draphavre, Ager-Tidsel, Butbladet Skræppe, Alm. Kvik, Alm. Rapgræs, lav Ranunkel, Alm. Syre, Mælkebøtte sp., Blød Hejre, Eng-Svingel, Kruset Skræppe, lyse-siv, Eng- Forglemmigej, Bidende Ranunkel, Græsbladet Fladstjerne, Alm. Hønsetarm, Gåse-Potentil, Lodden Dueurt, Burre-Snerre og Hanekro sp. Der er ikke registeret særligt værdifulde, sjældne eller truede plantearter i området, hvorfor Assens Kommune har vurderet, at ingen af de registrerede plantearter ovenfor vil gå markant tilbage eller forsvinde fra området som konsekvens af projektet. Med vådere forhold inden for projektområdet, så øges variationen til gavn for de biologiske værdier som helhed. Området forventes dermed også forbedret som levested for fuglearter tilknyttet våde enge og moser samt padder og flagermus (se yderligere nedenfor under arter på habitatdirektivets bilag IV). Natura 2000: Nærmeste Natura 2000-område er Odense Å med Hågerup Å, Sallinge Å og Lindved Å beliggende ca. 7 km i østlig retning. Projektområdet ligger opstrøms for dette vandområde og afstanden er stor, vurderer Assens Kommune, at projektet ikke vil påvirke Natura området negativt. Da projektet har til formål at forbedre vandkvaliteten i Odense Fjord, forventes projektet ikke at påvirket Natura 2000-området negativt. Assens Kommune vurderer at projektet i Verninge Mose ikke vil påvirke Natura området væsentligt, og at der derfor ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for det ansøgte anlægs påvirkning af ovennævnte Natura 2000-områder. Arter på habitatdirektivets bilag IV: Vådområdet forventes at være egnet som fourageringsområde for Flagermus idet vandmættede områder rummer gode fødesøgningsmuligheder. I området er der ikke registreret eller observeret arter omfattet af Habitatdirektivets bilag IV. De tilstødende områder udgøres af dyrket landbrugslandskab, og vurderes ikke, at have væsentlig funktion for bilag IV-arter. Kommunens samlede vurdering: Assens Kommune har vurderet, at reguleringsprojektet ikke vil medføre negative konsekvens for de eksisterende miljø- og afvandingsmæssige forhold i vandløbene ved Verninge Mose, for forhold på de omkringliggende arealer eller for andre interesser i området. Projektet forventes tværtimod, at medføre vådere forhold til gavn for en lang række plantearter, padder og flagermus. Samlet set øges variationen og de biologiske værdier forbedres som helhed i området. Endelig vil etableringen af vådområdet mindske udledning af kvælstof til Odense Å vandsystemet og slutrecipienten Odense Fjord, hvormed risikoen for algeopblomstringer og iltsvind reduceres. Tidsplan Reguleringsprojektet forventes realiseret i perioden medio august til medio oktober 2017 Økonomi Da reguleringsprojektet er en del af et større kvælstofvådområdeprojekt, vil store dele af udgifterne blive afholdt af Landbrug- og Fiskeristyrelsen samt med tilskud fra EU s Landdistriktsprogram. Assens Kommune, Miljø og Natur afholder som bygherre enkelte udgifter i supplement til projektet. Vil der i forbindelse med anlæg af projektet opstå uforudsete påvirkninger af de omkringliggende arealer vil det til enhver tid være ansøger, der erstatter eventuelle tab.

8 Lovhjemmel Projektet kræver godkendelse efter Vandløbsloven og Naturbeskyttelsesloven. Vandløbsloven: En godkendelse af projektet gives med hjemmel i vandløbsloven ((LBK nr. 127 af 26. januar 2017)) 6, 16 og 17, samt kap. 2 i bekendtgørelse nr. 834 af 27. juni 2016 om vandløbsregulering og restaurering m.v. Naturbeskyttelsesloven: Gennemførelse af projektet forudsætter endvidere dispensation efter naturbeskyttelsesloven (LBK nr. 934 af 27. juni 2017) 65, idet et berørt engområde er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Anden lovgivning Assens Kommune har vurderet projektet i forhold til planloven og har ikke fundet anledning til bemærkninger. Der dispenseres i denne afgørelse fra naturbeskyttelsesloven. Der er gennemført en VVM-screening på projektet, da projektet er omfattet af bilag 2 i VVM bekendtgørelsen. Assens Kommune har ikke fundet grund til at foretage en yderligere VVM undersøgelse. Klagevejledning Godkendelsen af projektet kan ifølge Vandløbslovens 80, LBK nr. 127 af 26 januar 2017 påklages til Miljø og Fødevareklagenævnet. Ligeledes kan afgørelsen truffet af kommunen i henhold til naturbeskyttelseslovens 3 i medfør af 78, LBK nr. 934 af 27. juni 2017 påklages til Miljø og Fødevareklagenævnet. Du klager via Klageportalen, som du finder et link til på forsiden af Klageportalen ligger på og Du logger på eller ligesom du plejer, typisk med NEM- ID. På kan du også finde information om, hvordan du klager via Klageportalen, bl.a. korte videovejledninger, spørgsmål og svar samt telefonnummer og adresse til supportfunktionen i Naturog Miljøklagenævnet. Natur- og Miljøklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Vi sender anmodningen videre til Natur- og Miljøklagenævnet, som beslutter, om din anmodning kan imødekommes. Klagefristen udløber 4 uger efter, at afgørelsen er offentlig bekendt- gjort. Kommunens afgørelse kan indbringes for domstolene inden 6 måneder fra datoen for offentliggørelsen. Når du klager, skal du betale et gebyr på 900 kr. (1.800 kr. for virksomheder). Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen.

9 Du kan finde vejledning om gebyrordningen på Natur og Miljøklagenævnets hjemmeside, Ved spørgsmål til vådområdeprojektet, er du velkommen til at kontakte Miljø og Natur på tlf eller mail: Venlig hilsen Birgitte Breum Knudsen

10 Kopi sendt via E-boks til: Naturstyrelsen Miljøstyrelsen Landbrug- og Fiskeristyrelsen Fiskeriinspektorat (ØST) Danmarks Naturfredningsforening Danmarks Naturfredningsforening, Assens Danmarks Sportsfiskerforbund, Danmarks Sportsfiskerforbund, Vandområdedistrikt 9 Odense Bys Museer Dansk botanisk forening Dansk Ornitologisk forening DOF-fyn Friluftsrådet Dansk Møllerforening Driftsselskabet Hestehavegård A/S Bent Fuglekilde Jensen Vandcenter syd A/S Dansk botanisk forening, Fyn Kopi sendt via mail til: Landbrug- og Fiskeristyrelsen, Tønder v/kristian Gadegaard mail: KRGA@LFST.dk Rådhus Allé Assens Kontaktperson: Birgitte Breum Knudsen - dir. tlf.:

11 Bilag 1 Matrikelkort der angiver den matrikulære fordeling inden for projektområdet angivet med rødt 13r, Verninge by, Verninge 13p, Verninge by, Verninge 13s, Verninge by, Verninge 5r, Langsted by, Verninge 1c, Langsted by, Verninge 4b, Langsted by, Verninge 3b, Langsted by, Verninge Rådhus Allé Assens Kontaktperson: Birgitte Breum Knudsen - tlf.:

Miljø og Natur. VVM Der er foretaget en VVM-screening af projektet se vedhæftede screeningsskema.

Miljø og Natur. VVM Der er foretaget en VVM-screening af projektet se vedhæftede screeningsskema. Lisbeth og Henrik Askholm Strandby Skov 15 5683 Haarby Godkendelse vedr. åbning af et privat rørlagt vandløb ved Strandby Skov, Haarby Assens Kommune meddeler hermed godkendelse jf. 16 & 17 i bekendtgørelse

Læs mere

Miljø og Natur. Carsten Flædekær Langegyde Ebberup. Godkendelse vedr. etablering af rørbro i Kærum Å st

Miljø og Natur. Carsten Flædekær Langegyde Ebberup. Godkendelse vedr. etablering af rørbro i Kærum Å st Carsten Flædekær Langegyde 16 5631 Ebberup Godkendelse vedr. etablering af rørbro i Kærum Å st. 5030-5036. Assens kommune har valgt at fremme en tilladelse om etablering af en ny rørbro i Kærum Å. Rørbroen

Læs mere

Miljø og Natur. Assens Kommune. Rådhus Allé Assens. Godkendelse vedr. åbning af rørlagt del af Langedilløbet samt fjernelse af styrt.

Miljø og Natur. Assens Kommune. Rådhus Allé Assens. Godkendelse vedr. åbning af rørlagt del af Langedilløbet samt fjernelse af styrt. Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Godkendelse vedr. åbning af rørlagt del af Langedilløbet samt fjernelse af styrt. Som en del af indsatserne i Statens Vandplan 2009-2015, er en delvis åbning af

Læs mere

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Miljø og Natur Assens Forsyning A/S Skovvej 2b 5610 Assens Kommune Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Afgørelse om ikke VVM-pligt. Etablering af ledninger og regnvandsbassiner

Læs mere

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge

UDKAST - Tilladelse efter vandløbslovens 17 til regulering af 375 m vandløb samt sløjfning af mindre grøfter i Helstrup Enge Tilladelse til regulering af vandløb Matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven).

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven). Natur & Miljø 9. april 2018 Sagsnummer 480-2018-9362 Dokument nr. 480-2018-107908 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Vandløbsgodkendelse - Stenbækken Vandløbsgodkendelse og dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Læs mere

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven).

Der meddeles endvidere tilladelse efter 65 i lovbek. nr. 934 af 27/06/2017 om lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven). Vandpleje Fyn Att: Søren Knabe Teknik, Erhverv og Kultur 18. januar 2018 Sagsnummer 480-2017-35613 Dokument nr. 480-2018-21001 Vandløbsgodkendelse og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til udlægning

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted. Thomas Lund Brogårdsvej 3 7755 Bedsted Thy Plan- og Miljøafdelingen 7. august 2017 BrevID.: 2623148 Medarbejder: KKN Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Læs mere

Miljø og Natur. Assens Kommune. Rådhus Allé Assens

Miljø og Natur. Assens Kommune. Rådhus Allé Assens Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Godkendelse vedr. etablering af to stk. vandløbsbroer i Magtenbølleafløbet ved hhv. st. 4045 og 4128. Assens Kommune ønsker, at retablere to vandløbsbroer i Magtenbølleafløbet

Læs mere

Miljø og Natur. Assens Forsyning A/S Skovvej 2B, 5610 Assens. Att. Jørgen Andersen & Hanne Helbech

Miljø og Natur. Assens Forsyning A/S Skovvej 2B, 5610 Assens. Att. Jørgen Andersen & Hanne Helbech Assens Forsyning A/S Skovvej 2B, 5610 Assens Att. Jørgen Andersen [jan@assensforsyning.dk] & Hanne Helbech [hh@lifa.dk] 3-dispensation og landzonetilladelse til udvidelse af eksisterende bassin til forsinkelse

Læs mere

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr. 7a og 1a Hvidsteen by, Gassum

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr. 7a og 1a Hvidsteen by, Gassum John Andersen Asfergvej 9 8981 Spentrup Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 29-06-2018 / 06.02.03-G00-6-18 Endelig tilladelse

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb.

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til projektet: Ændring af brinkerne på privat vandløb. Rasmus Lavrsen Bjergvejen 31 5792 Broby E-mail: sussiogbuhl@gmail.com Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet 8900 Randers Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 18-03-2019

Læs mere

Assens Kommune ønsker med indeværende projekt, at forlægge vandløbet Afløb fra Verninge Mose. Projektet skal sikre:

Assens Kommune ønsker med indeværende projekt, at forlægge vandløbet Afløb fra Verninge Mose. Projektet skal sikre: Til interessenter 24. februar 2017 Sags id: 17/4045 Høring vedr. regulering af vandløbet Afløb fra Verninge Mose Baggrund Assens Kommune ønsker med indeværende projekt, at forlægge vandløbet Afløb fra

Læs mere

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af 270 m af Dalbyneder Bæk, ikke er omfattet krav om miljøvurdering.

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af 270 m af Dalbyneder Bæk, ikke er omfattet krav om miljøvurdering. Ejer af matrikel 13b Dalbyneder by, Dalbyneder Udvikling, Miljø og Teknik Miljø Natur og Landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 Esben.Husted.Kjaer@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

4. Fjernelse af broen må ikke medføre transport af sand, mudder med videre til den nedstrøms del af vandløbet.

4. Fjernelse af broen må ikke medføre transport af sand, mudder med videre til den nedstrøms del af vandløbet. Skive Kommune, Park og Vej Gyrovej 5 Att. Jette Sørensen 23. oktober 2017 Tilladelse til fjernelse af bro over Felding Bæk Skive Kommune godkender hermed fjernelse af bro over Felding Bæk i station 858-862

Læs mere

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail:

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail: Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft Skovvej 20 8382 Hinnerup Sendt pr. mail: mtof@favrskov.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr 1a og 7h, 7g, 7i og 7a Hvidsten by, Gassum

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr 1a og 7h, 7g, 7i og 7a Hvidsten by, Gassum XXXXXXXXXXXXXX Ejstrup Møllevej 15 8990 Fårup Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 10-10-2018 / 06.02.03-G01-1-18

Læs mere

Miljø og Natur. Assens Kommune. Rådhus Allé Assens. Godkendelse af åbning af Brønserudafløbet fra st

Miljø og Natur. Assens Kommune. Rådhus Allé Assens. Godkendelse af åbning af Brønserudafløbet fra st Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens Godkendelse af åbning af Brønserudafløbet fra st. 3470-3610 Afgørelse Vandløbsmyndigheden, Assens Kommune meddeler hermed godkendelse til et vandløbs restaureringsprojekt

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 7. september 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 7. september 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur Rådhuspladsen 2 7800 Skive 7. september 2016 Tilladelse til omlægning af rørbro i det offentlige vandløb Lyby- Grønning Skelgrøft Skive Kommune

Læs mere

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af ca. 375 meter vandløb på matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup, ikke er VVM-pligtig.

Afgørelse om at ansøgning om rørlægning af ca. 375 meter vandløb på matrikel 9i, Helstrup By, Helstrup, ikke er VVM-pligtig. Beboerne Gl. Silkeborgvej 2 8920 Randers NV Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 16-03-2018 / 06.02.03-G01-5-13

Læs mere

Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg

Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering af jordvarmeanlæg Plan- og Miljøafdelingen 15.maj 2017 BrevID.: 2528898 Medarbejder: kbd Tilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven til krydsning af vandløb i forbindelse med etablering

Læs mere

Mathias Breitenstein Hviidsvej Randers SØ

Mathias Breitenstein Hviidsvej Randers SØ Mathias Breitenstein Hviidsvej 3 8960 Randers SØ Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 11-06-2018 / 01.05.08-P25-10-18

Læs mere

Assens Kommune ønsker med indeværende projekt, at forlægge vandløbet Afløb fra Verninge Mose. Projektet skal sikre:

Assens Kommune ønsker med indeværende projekt, at forlægge vandløbet Afløb fra Verninge Mose. Projektet skal sikre: Til interessenter 31. marts 2017 Sags id: 17/4045 Tilladelse til regulering af vandløbet Afløb fra Verninge Mose Baggrund: Assens Kommune ønsker med indeværende projekt, at forlægge vandløbet Afløb fra

Læs mere

Godkendelsen gives med hjemmel i Vandløbsloven 16 og 17 samt Bekendtgørelse nr. 834 af 27/6/2016 om vandløbsregulering og -restaurering m.v.

Godkendelsen gives med hjemmel i Vandløbsloven 16 og 17 samt Bekendtgørelse nr. 834 af 27/6/2016 om vandløbsregulering og -restaurering m.v. Teknik- og Miljøafdeling Berørte parter Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk sikkerepost@nyborg.dk Sagsansvarlig: Annika Lykke Dalskov Tlf. 63 33 71 55 E-mail: ald@nyborg.dk

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 3. august 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 3. august 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur Rådhuspladsen 2 7800 Skive 3. august 2016 Tilladelse til omlægning af to rørbroer i Kåstrup Bæk Skive Kommune har den 3. august 2016 i henhold til

Læs mere

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Denne tilladelse er udarbejdet i et samarbejde mellem Vejen og Billund Kommuner. Vejen og Billund Kommune ønsker at udskifte den eksisterende

Læs mere

Realiseringen af projektet forudsætter godkendelse efter vandløbslovens 16 om regulering af vandløb jf. vandløbslovens 17.

Realiseringen af projektet forudsætter godkendelse efter vandløbslovens 16 om regulering af vandløb jf. vandløbslovens 17. Tarup Davinde I/S Nørregade 36-38 5000 Odense C Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Dato: 29-09-2015 Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Godkendelse- Restaureringsprojekt i Spangebækken st st

Godkendelse- Restaureringsprojekt i Spangebækken st st Fiskelauget af 1970 c/o Torben Christensen Hjejlebakken 59 5210 Odense NV 22. marts 2018 Sags id: 18/1722 Godkendelse- Restaureringsprojekt i Spangebækken st. 3.755 - st. 3.845 Afgørelse Vandløbsmyndigheden,

Læs mere

Projektets formål Projektet har til formål at give mulighed for at krydse vandløbet i forbindelse med et stiforløb i ådalen.

Projektets formål Projektet har til formål at give mulighed for at krydse vandløbet i forbindelse med et stiforløb i ådalen. Plan- og Miljøafdelingen 5. juli 2019 SagsID.: 06.02.16-K08-2-19 Medarbejder: myde Tilladelse til bro over privat strækning af Visby Å Thisted Kommune har den 28. maj 2019 modtaget en ansøgning om byggetilladelse

Læs mere

Tilladelse til regulering af Grøft ved Bøgildhøjen.

Tilladelse til regulering af Grøft ved Bøgildhøjen. Birch & Co Ejendomme Aps Sortenborgvej 2 8600 Silkeborg 10. december 2018 Tilladelse til regulering af Grøft ved Bøgildhøjen. Silkeborg Kommune meddeler i medfør af vandløbsloven 1 og bekendtgørelse om

Læs mere

Tilladelse til lukning af dræn og grøft, etablering af ny grøft og anlæggelse af overkørsel over den nye grøft efter Vandløbslovens 17, 21 og 47.

Tilladelse til lukning af dræn og grøft, etablering af ny grøft og anlæggelse af overkørsel over den nye grøft efter Vandløbslovens 17, 21 og 47. Plan- og Miljøafdelingen 14. december 2018 Medarbejder: myde Tilladelse til lukning af dræn og grøft, etablering af ny grøft og anlæggelse af overkørsel over den nye grøft efter Vandløbslovens 17, 21 og

Læs mere

Nordfyns Kommune giver tilladelse til vandløbsrestaurering på matriklerne 1q, 1ba, 1bc og 1t, Oregård Hgd., Ore.

Nordfyns Kommune giver tilladelse til vandløbsrestaurering på matriklerne 1q, 1ba, 1bc og 1t, Oregård Hgd., Ore. Teknik, Erhverv og Kultur 158. januar 2018 Sagsnummer 480-2014-132983 Dokument nr. 480-2017-289275 Cpr.-/CVR-nr/Ejd.nr. Vandløbsgodkendelse Nordfyns Kommune giver tilladelse til vandløbsrestaurering på

Læs mere

I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej Sjølund.

I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej Sjølund. I/S Vejstrupgård v/kaare og Carsten Thomsen Vejstruprød Landevej 3 6093 Sjølund. Sendt elektronisk via mail: vejstrupgaardlandbrug@gmail.com 30. august 2019 - Sags nr.: 19/19765 Tilladelse efter vandløbsloven

Læs mere

Dispensation til vandløbsrestaurering i Gånsagerbæk/Stubenbæk

Dispensation til vandløbsrestaurering i Gånsagerbæk/Stubenbæk Tønder kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929280 Mail: lisc@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-37-18 Ks:LVN 21. marts 2019 Dispensation til vandløbsrestaurering i Gånsagerbæk/Stubenbæk

Læs mere

Assens Kommune har hermed behandlet ansøgning om tilladelse til etablering af et vandhul på ca m² på matrikel nr. 4a, Saltofte By, Kærum.

Assens Kommune har hermed behandlet ansøgning om tilladelse til etablering af et vandhul på ca m² på matrikel nr. 4a, Saltofte By, Kærum. Poul Bertelsen Præstevænget 21, 5610 Assens 04. januar 2018 Sags id: 18/409 3-dispensation og landzonetilladelse til etablering af vandhul Assens Kommune har hermed behandlet ansøgning om tilladelse til

Læs mere

1: LBK nr. 127 af 26. januar : BEK nr. 834 af 27. juni : LBK nr. 448 af 10. maj : LBK nr. 934 af 27. juni

1: LBK nr. 127 af 26. januar : BEK nr. 834 af 27. juni : LBK nr. 448 af 10. maj : LBK nr. 934 af 27. juni Plan- og Miljøafdelingen 6. august 2018 SagsID.: 06.02.03-K08-4-18 Medarbejder: myde Tilladelse efter Vandløbslovens 17 og 47 til forlængelse af overkørsel ved matriklerne 2u og 11d, Østerild By, Østerild

Læs mere

Godkendelsen gives med hjemmel i Vandløbsloven 16 og 17 samt Bekendtgørelse nr. 834 af 27/6/2016 om vandløbsregulering og -restaurering m.v.

Godkendelsen gives med hjemmel i Vandløbsloven 16 og 17 samt Bekendtgørelse nr. 834 af 27/6/2016 om vandløbsregulering og -restaurering m.v. Teknik- og Miljøafdeling Berørte parter Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk sikkerepost@nyborg.dk Sagsansvarlig: Annika Lykke Dalskov Tlf. 63 33 71 55 E-mail: ald@nyborg.dk

Læs mere

Steen Svendsen Esrum og omegns Jagtforening Klosterrisvej 3A Havreholm 3100 Hornbæk. Tilladelse til udskiftning af rørbro på Gurre Å

Steen Svendsen Esrum og omegns Jagtforening Klosterrisvej 3A Havreholm 3100 Hornbæk. Tilladelse til udskiftning af rørbro på Gurre Å Steen Svendsen Esrum og omegns Jagtforening Klosterrisvej 3A Havreholm 3100 Hornbæk Sag: 2012/25180 004 Id: 004344 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 16. juni 2017 Personlig

Læs mere

3. Spanget ejes og vedligeholdes af den til enhver tid værende ejer af matrikel nr. 18l Krabbesholm, Skive Jorder.

3. Spanget ejes og vedligeholdes af den til enhver tid værende ejer af matrikel nr. 18l Krabbesholm, Skive Jorder. 18. maj 2017 Tilladelse til etablering af spang i Felding Bæk Skive Kommune godkender hermed etablering af spang i Felding Bæk. Godkendelsen meddeles med hjemmel i vandløbslovens (lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Favrskov Forsyning. Torvegade Hammel. Att: Christian Bækgaard

Favrskov Forsyning. Torvegade Hammel. Att: Christian Bækgaard Favrskov Forsyning Torvegade 7 8450 Hammel Att: Christian Bækgaard Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse efter vandløbsloven

Læs mere

Miljø og Natur. Assens Kommune Entreprenørgården Indre Ringvej 15 Att. Freddy Nielsen

Miljø og Natur. Assens Kommune Entreprenørgården Indre Ringvej 15 Att. Freddy Nielsen Assens Kommune Entreprenørgården Indre Ringvej 15 Att. Freddy Nielsen [fhnie@assens.dk] 3-dispensation og landzonetilladelse til etablering af mindre vandhul i beskyttet mose Assens Kommune, Miljø og Natur

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe

Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation til naturbeskyttelsesloven til projektet: Etablering af dræn ved Lervangsvej 2, 5750 Ringe NIRAS Att. Jørgen Vineke Pedersen E-mail: jvp@niras.dk Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Godkendelse efter vandløbsloven og dispensation

Læs mere

Tilladelse til bro over Filskov Nordre Bæk omkring st m

Tilladelse til bro over Filskov Nordre Bæk omkring st m Tilladelse til bro over Filskov Nordre Bæk omkring st. 6325 m Dato: 6. juni 2019 Du har den 20. maj 2019 søgt om tilladelse til etablering af en bro/spang over Filskov Nordre Bæk omkring st. 6.325 m mellem

Læs mere

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring,

Læs mere

Den varierede bredzone med lavvandede partier vurderes yderligere at være positivt for blandt andet

Den varierede bredzone med lavvandede partier vurderes yderligere at være positivt for blandt andet Dennis T. Nielsen Magtenbøllevej 26, 5492 Vissenbjerg 5. juni 2019 Sags id.: 19/6240 3-dispensation til oprensning og udvidelse af vandhul Assens Kommune, har hermed behandlet din ansøgning om oprensning

Læs mere

Udkast til tilladelse til regulering og restaurering af vandløb på Grønnestrand

Udkast til tilladelse til regulering og restaurering af vandløb på Grønnestrand Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 22-11-2018

Læs mere

Sweco Danmark A/S på vegne af Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park

Sweco Danmark A/S på vegne af Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Sweco Danmark A/S på vegne af Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Tilladelse til regulering af 3 rørlagte vandløb beliggende ved Overdrevsvejen og Hestehavevej i Hillerød Hillerød Kommunes afgørelse I

Læs mere

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 2. oktober 2017 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 2. oktober 2017 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Plan og Kultur Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens 02-10-2017 Sags id: 2016-1003 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering regnvandsbassin 3 på ejendommen matr. nr.

Læs mere

Udkast - Tilladelse til at etablere et midlertidigt sandfang i vest siden

Udkast - Tilladelse til at etablere et midlertidigt sandfang i vest siden Tønder kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon Petersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929246 Mail: setha@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-4-18 Ks: SB xx-xx-2019 Udkast - Tilladelse til at etablere

Læs mere

VVM-tilladelse. for Vådområdeprojekt i Simested Å mellem Hannerup og Simested Bro. Februar 2016

VVM-tilladelse. for Vådområdeprojekt i Simested Å mellem Hannerup og Simested Bro. Februar 2016 VVM-tilladelse for Vådområdeprojekt i Simested Å mellem Hannerup og Simested Bro Februar 2016 1 Titel: VVM-tilladelse for Vådområdeprojekt i Simested Å mellem Hannerup og Simested Bro Udgiver: Naturstyrelsen

Læs mere

3-dispensation og landzonetilladelse til etablering af vandhul i beskyttet eng

3-dispensation og landzonetilladelse til etablering af vandhul i beskyttet eng John Hansen Skelhuse 3, 5690 Tommerup 08. august 2018 Sags id: 18/11401 3-dispensation og landzonetilladelse til etablering af vandhul i beskyttet eng Assens Kommune, Miljø og Natur har hermed behandlet

Læs mere

Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé Hillerød

Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé Hillerød Hillerød Kommune Trafik, Vej og Park Trollesmindeallé 27 3400 Hillerød Høring af forslag til reguleringstilladelse af 3 rørlagte vandløb beliggende ved Overdrevsvejen og Hestehavevej i Hillerød Høring

Læs mere

MGE Bolig Hillerød P/S Grønningen København K

MGE Bolig Hillerød P/S Grønningen København K MGE Bolig Hillerød P/S Grønningen 25 1270 København K By og Miljø Høring af reguleringstilladelse efter Vandløbsloven og dispensation efter Naturbeskyttelseslovens 3 Regulering af Pøle A st. 2520-2531

Læs mere

UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt i Landeby Bæk

UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt i Landeby Bæk Lystfiskerforeningen Brede Å Mølleparken 251 6240 Løgumkloster Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-2-16 Ks: xx. august 2016 UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til at etablere en overkørsel over Eltang Bæk, nordvest for Birkemosevej 63

Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til at etablere en overkørsel over Eltang Bæk, nordvest for Birkemosevej 63 Nils Ladegaard Birkemosevej 63 6000 Kolding Sendt elektronisk til: nl@birkemosevej63.dk 16. februar 2018 - Sagsnr. 2017/20733 Tilladelse efter vandløbsloven og dispensation fra naturbeskyttelsesloven til

Læs mere

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune.

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune. Jan Sten Jensen Vesterhavsvej 90 9492 Blokhus Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Udkast til tilladelse til forlægning af privat vandløb

Udkast til tilladelse til forlægning af privat vandløb Antoon van Ittersum Vinumvej 37 Vinum 6780 Skærbæk Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-3-16 Ks: KK XX. august 2016 Udkast til tilladelse til forlægning

Læs mere

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb

Afgørelse vedr. rørlægning af privat vandløb Til myndigheder og interesseorganisationer Infrastruktur Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato: 18-07-2016 J. nr.:

Læs mere

Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.v., BEK nr. 834 af 27 juni

Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.v., BEK nr. 834 af 27 juni Høring af udkast til reguleringstilladelse af rørlagt privat vandløb ved Uvelse Nord Høring Hillerød Kommune ønsker at fremme projektet om regulering af et rørlagt privat vandløb, og sender hermed projektansøgning

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning Byg og Miljø. Rådhuspladsen Skive. 26. august 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning Byg og Miljø. Rådhuspladsen Skive. 26. august 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning Byg og Miljø Rådhuspladsen 2 7800 Skive 26. august 2016 Tilladelse til omlægning af rørbro i det offentlige vandløb Strømbæk Skive Kommune har den 26. august 2016 i henhold

Læs mere

Vandpleje Fyn. Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i Vandløb fra Egense

Vandpleje Fyn. Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i Vandløb fra Egense Vandpleje Fyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i

Læs mere

Dispensation til etablering af risle-eng ved Bredebro

Dispensation til etablering af risle-eng ved Bredebro TØNDER SPILDEVAND A/S Håndværkervej 4 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929280 Mail: lisc@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-13-16 Ks: LN 16. december 2016 Dispensation til etablering af risle-eng

Læs mere

Lovbekendtgørelse om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter nr

Lovbekendtgørelse om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter nr DANISH STEVEDORE HOLDING A/S Tronholmen 49 8960 Randers SØ Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 04-10-2018

Læs mere

Afgørelse om at ansøgning om etablering af minivådområde på matrikel 4a Haslund By, Haslund, ikke er omfattet krav om miljøvurdering

Afgørelse om at ansøgning om etablering af minivådområde på matrikel 4a Haslund By, Haslund, ikke er omfattet krav om miljøvurdering Ejer af ejendommen Haslundkærvej 38 8940 Randers SV Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 26-09-2018 /

Læs mere

3. Pumpning må kun ske i det ansøgte tidsrum fra den 1. marts til den 30. november.

3. Pumpning må kun ske i det ansøgte tidsrum fra den 1. marts til den 30. november. 20. april 2017 Tilladelse til oppumpning af vand fra privat rørlagt vandløb Skive Kommune giver hermed tilladelse til oppumpning af vand fra det private rørlagte vandløb ved Andrupvej 12c. Godkendelsen

Læs mere

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet / G Endelig tilladelse efter vandløbsloven for rørlægning af grøft

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet / G Endelig tilladelse efter vandløbsloven for rørlægning af grøft Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet 8900 Randers Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 25-04-2019

Læs mere

Notat. Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose

Notat. Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose Notat Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose behandler en ansøgning om regulering af Lilleå ved etablering af et vandingssted på matr. nr. 5hø, Hinnerup By, Grundfør. Høringsmaterialet

Læs mere

Hjørring Kommune. Per Kristian Rasmussen

Hjørring Kommune. Per Kristian Rasmussen Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Til Høringsparter. Bekendtgørelse af lov nr. 448 af 10. maj 2017 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).

Til Høringsparter. Bekendtgørelse af lov nr. 448 af 10. maj 2017 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM). Til Høringsparter BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 25. april 2018 Tlf. dir.: 4175 0132 E-mail: micr@balk.dk Kontakt: Michala Becker Ryttergaard Sagsid: 06.11.00-A26-1-17 Afgørelse om ikke miljøvurderingspligt

Læs mere

UDKAST Tilladelse til forlægning af offentligt vandløb N 20 K

UDKAST Tilladelse til forlægning af offentligt vandløb N 20 K MIJODAN A/S Geestruplund 2 6534 Agerskov Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-4-16 Ks: KK xx. november 2016 UDKAST Tilladelse til forlægning af offentligt

Læs mere

Naturstyrelsen Nordsjælland Gribskov Kommune. Tilladelse til etablering af 2 spang over Orebjergrende

Naturstyrelsen Nordsjælland Gribskov Kommune. Tilladelse til etablering af 2 spang over Orebjergrende Naturstyrelsen Nordsjælland Gribskov Kommune Sag: 2017/08741 024 Id: 01.05P00 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 24. oktober 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

3-dispensation og landzonetilladelse til oprensning og udvidelse af regnvandsbassin

3-dispensation og landzonetilladelse til oprensning og udvidelse af regnvandsbassin Assens Spildevand A/S Skovvej 2B, 5610 Assens 25. juni 2019 Sags id: 19/12750 3-dispensation og landzonetilladelse til oprensning og udvidelse af regnvandsbassin Assens Kommune, Miljø og Natur har hermed

Læs mere

Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå

Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå Thisted Kommune Plan- og Miljøafdelingen 27. januar 2016 BrevID.: 2185380 Medarbejder: KBD Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå Tilladelse efter Vandløbslovens

Læs mere

Godkendelsen gives med hjemmel i Vandløbsloven 16 og 17 samt Bekendtgørelse nr. 834 af 27/6/2016 om vandløbsregulering og -restaurering m.v.

Godkendelsen gives med hjemmel i Vandløbsloven 16 og 17 samt Bekendtgørelse nr. 834 af 27/6/2016 om vandløbsregulering og -restaurering m.v. Teknik- og Miljøafdeling Berørte parter Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk sikkerepost@nyborg.dk Sagsansvarlig: Annika Lykke Dalskov Tlf. 63 33 71 55 E-mail: ald@nyborg.dk

Læs mere

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres Lars Sommer Hansen Lyngvejen 6 4330 Hvalsø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Byg & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Arealet er omfattet af naturbeskyttelsesloven og registreret som beskyttet natur (mose) jf. 3 den 4. januar 2017.

Arealet er omfattet af naturbeskyttelsesloven og registreret som beskyttet natur (mose) jf. 3 den 4. januar 2017. Claus Bjørn Bogensevej 187, 5560 Aarup 12. september 2018 Sags id: 18/21543 3-dispensation og landzonetilladelse til etablering af vandhul Assens Kommune, Miljø og Natur har hermed behandlet ansøgning

Læs mere

Realiseringen af projektet forudsætter godkendelse efter vandløbslovens 16 om regulering af vandløb jf. vandløbslovens 17

Realiseringen af projektet forudsætter godkendelse efter vandløbslovens 16 om regulering af vandløb jf. vandløbslovens 17 SEGES Att: Frank Bondgaard Center for By, Land og Kultur Nørregade 4, 5600 Faaborg www.faaborgmidtfyn.dk fmk@faaborgmidtfyn.dk Tlf. 72 530 530 Dato: 08-06-2018 Godkendelse efter vandløbsloven til omlægning

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose Silkeborg Kommune Natur- og Miljøsektionen Sendt med mail til: natur@silkeborg.dk 17. juni 2015 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose Silkeborg Kommune, Natur

Læs mere

Godkendelse af reguleringsprojekt til anlæggelse af landgangsbro ved Værebro Å.

Godkendelse af reguleringsprojekt til anlæggelse af landgangsbro ved Værebro Å. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 15. november 2017 J.nr. 15/5678 Godkendelse af reguleringsprojekt til anlæggelse af landgangsbro ved Værebro Å. PROJEKTBESKRIVELSE...

Læs mere

Høringsbrev om tilladelse til rørlægning af åben grøft i oplandet til Dalby Møllebæk

Høringsbrev om tilladelse til rørlægning af åben grøft i oplandet til Dalby Møllebæk Til Høringsberettigede 9. maj 2018 - Sagsnr. 18/8458 - Løbenr. 102536/18 Høringsbrev om tilladelse til rørlægning af åben grøft i oplandet til Dalby Møllebæk Kolding Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse

Læs mere

Sagen er behandlet i et forpligtende samarbejde mellem Ærø Kommune og Svendborg Kommune efter Lov om forpligtende kommunale samarbejder.

Sagen er behandlet i et forpligtende samarbejde mellem Ærø Kommune og Svendborg Kommune efter Lov om forpligtende kommunale samarbejder. Bent Juul Sørensen Dunkærgyde 13 5970 Ærøskøbing Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Screening efter miljøvurderingsloven

Læs mere

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail:

Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften Hinnerup. Fremsendt pr. mail: Dora og Aksel Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Fremsendt pr. mail: ar@arconsulting.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Organic Agro A/S Udbyneder Østergade 14, Udbyneder 8970 Havndal / P

Organic Agro A/S Udbyneder Østergade 14, Udbyneder 8970 Havndal / P Organic Agro A/S Udbyneder Østergade 14, Udbyneder 8970 Havndal Udvikling, Miljø og Teknik Miljø Natur og Landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 Esben.Husted.Kjaer@randers.dk

Læs mere

Godkendelsen gives med hjemmel i Vandløbsloven 16 og 17 samt Bekendtgørelse nr. 834 af 27/6/2016 om vandløbsregulering og -restaurering m.v.

Godkendelsen gives med hjemmel i Vandløbsloven 16 og 17 samt Bekendtgørelse nr. 834 af 27/6/2016 om vandløbsregulering og -restaurering m.v. Teknik- og Miljøafdeling Berørte parter Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk sikkerepost@nyborg.dk Sagsansvarlig: Annika Lykke Dalskov Tlf. 63 33 71 55 E-mail: ald@nyborg.dk

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Sendt med mail til: ma@silkeborg.dk 19. juni 2017 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø Silkeborg Kommune, Natur og Miljø har

Læs mere

8382 Hinnerup Tlf

8382 Hinnerup Tlf Peter Møller Skanderborgvej 156 8382 Hinnerup Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tilladelse til regulering af vandløb på matriklel

Læs mere

Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18

Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Ejer Sag: 01.05.02-P25-87-18 5. september 2018 Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Gribskov

Læs mere

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger.

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger. Vandpleje Fyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. udlægning af gydebanker og skulesten i Vandløb

Læs mere

9. Skive Kommune skal orienteres senest 1 måned efter anlægsarbejdets afslutning.

9. Skive Kommune skal orienteres senest 1 måned efter anlægsarbejdets afslutning. Svend Fredholm Grynderupvej 44 7870 Roslev 27. februar 2018 Godkendelse til at nedlægge del af privat grøft ved Grynderup Sø Skive Kommune godkender hermed reguleringsprojekt i en privat grøft, som afvander

Læs mere

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven

Hjørring Kommune. Tilladelse til restaurering efter vandløbsloven Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Spangebækken - Restaureringsprojekt st st

Spangebækken - Restaureringsprojekt st st Fiskelauget af 1970 c/o Torben Christensen Hjejlebakken 59 5210 Odense NV 17. januar 2018 Sags id: 18/1722 Spangebækken - Restaureringsprojekt st. 3.755 - st. 3.845 Vandpleje Fyn og Fiskelauget af 1970

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Kystdirektoratet Drifts og Anlægsafdeling Att.: Lars Erik Olsen Pr. mail: lao@kyst.dk Kystdirektoratet J.nr. 18/01567-11 Ref. Thomas Larsen 24-09-2018 Tilladelse til genplacering af opgravede sten fra

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til etablering af sandfang i Burskov Bæk.

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til etablering af sandfang i Burskov Bæk. Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Team Natur Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring,

Læs mere

Afgørelse om ingen VVM-pligt i forbindelse med etablering af minivådområde - Brølbæk 32, 7150 Barrit

Afgørelse om ingen VVM-pligt i forbindelse med etablering af minivådområde - Brølbæk 32, 7150 Barrit Preben Thomas Rasmussen Brølbæk 32 7150 Barrit Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sune Mikkelsen Dir: +4579755669 Mob: e-mail: Sune.Mikkelsen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.02.03-P19-3-18 5.12.2018 Afgørelse

Læs mere

Tilladelse til retablering af understøttelse ved overkørsel, Sjørring Sø Kanal

Tilladelse til retablering af understøttelse ved overkørsel, Sjørring Sø Kanal Plan- og Miljøafdelingen 9. februar 2017 BrevID.: 2465538 Medarbejder: kbd Tilladelse til retablering af understøttelse ved overkørsel, Sjørring Sø Kanal Thisted Kommune modtog d. 7. februar 2017 udfyldt

Læs mere

Samsø Kommune Teknisk Forvaltning Att. Søren Stensgaard. Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning (cykelsti) af rørlagt del af Sønderrenden

Samsø Kommune Teknisk Forvaltning Att. Søren Stensgaard. Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning (cykelsti) af rørlagt del af Sønderrenden Samsø Kommune Teknisk Forvaltning Att. Søren Stensgaard 17. januar 2019 Sagsnr. S2018-7371 Dok.nr. D2018-34977 Teknisk forvaltning Samsø Kommune Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning (cykelsti)

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 og tilladelse efter vandløbslovens 47 til at etablere nye overkørsler over Lilleåen og Kanstrup Landgrøft

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 og tilladelse efter vandløbslovens 47 til at etablere nye overkørsler over Lilleåen og Kanstrup Landgrøft Plan- og Miljøafdelingen 22. januar 2019 SagsID.: 06.02.16-K08-2-18 Medarbejder: myde Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 og tilladelse efter vandløbslovens 47 til at etablere nye overkørsler over

Læs mere

Varde Kommune Bytoften 2, 6800 Varde

Varde Kommune Bytoften 2, 6800 Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 Naturcenteret Bytoften 2, 79947421 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter vandløbsloven til omlægning af rørbro i Ralm Bæk. Varde Kommune ønsker

Læs mere

Tilladelse til forlægning af privat vandløb

Tilladelse til forlægning af privat vandløb Miljø og Natur Vindtved Vindpark KS Egå Havvej 21 8250 Egå Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.16-P19-9-17 Ks: KK 12. oktober 2017 Tilladelse til forlægning af privat vandløb

Læs mere