Lokalafdeling Sydfyn. Okt. - Dec. 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lokalafdeling Sydfyn. Okt. - Dec. 2018"

Transkript

1 Lokalafdeling Sydfyn Okt. - Dec. 2018

2 Formandens klumme! Det har været en fantastisk sommer, masser af sol og varme det har været en fornøjelse, at være hjemme i Danmark og nyde de mange solskinsdage og kunne samle ny energi til de mørke og måske triste vinterdage, vi går i møde. Sommerferien er nu forbi og vi tager hul på sidste del af kalenderåret. For os i bestyrelsen betyder det planlægning af 2019, der skal søges 18 midler ude i kommunerne. Vi søger fonde og legater til kommende aktiviteter. Vi har masser af aktiviteter på programmet for næste år og rigtig mange idéer er lagt i støbeskeen. Det er utroligt berigende at se og høre medlemmerne ytre ønsker, om flere aktiviteter og flere nye tiltag. Og vi har aldrig før stået i et luksusproblem, som vi gør nu. Vi har et super dejligt værested i Hjerneskadecenteret i Hillerslev men det er ved at være for småt. Vi bliver flere og flere til vores aktiviteter og pladsen begynder at knibe med, at vi kan være med alle sammen på en gang. Vi vil jo helst ikke sige nej til nogle nye, men samtidig mangler vi så meget frivillige kræfter til at kunne starte nye ugedage op, hvis der er ledige ugedage i Hjerneskadecenteret? Jeg arbejder ihærdigt på at få lov til at bruge fleksjobbere til vores frivillige forening. Jeg ved at flere af vores medlemmer har lyst til at være fleksjobber hos os, men det er åbenbart ikke sådan lige til, når vi er en frivillig forening. Men jeg giver ikke op en løsning må der findes, så vi kan få flere ugedage med aktiviteter og flere frivillige hænder til at hjælpe os. Det er dejligt med de mange pulje- og fondsmidler vi i år har fået. Det betyder at mange af jeres ønsker kan blive ført ud i livet, som eks. har vi lige være på sommerferie på Svaleredens Camping i Nordjylland, vi har planlagt et Oslo-cruise i november, vi har afviklet minikurser for både ramte og pårørende sammen, men også for ramte alene på en sjov og anderledes måde. Utroligt givende og lærerigt. Som noget nyt prøver vi at afholde et bestyrelsesseminar, takket være Faaborg-Midtfyn Kommune som har bevilget 18 midler til dette. Med dette seminar håber og tror jeg, at vi kan komme tættere på hinanden, finde vores ressourcer (stærke og svage sider), bruge dem på den rigtige måde og ende op med at alle har og tager ansvar i bestyrelsen. Sammen gør vi vores bestyrelse til det allerbedste for vores forening og vores medlemmer. Og husk på alle kan bidrage, når bare man kender egne og andres evner og begrænsninger.

3 Sommerfest 2018

4 Sommerfesten 2018 blev en lidt anderledes oplevelse i år, da vi ikke holdt den i teltet hos formanden, som vi plejer, men flyttede til vores lokaler i Hillerslev. Vejret var ellers som det plejer, der var nemlig lovet regn og blæst, men da man denne gang havde lovet skybrud, og vindstød af stormstyrke, valgte vi IKKE at opsætte teltet i baghaven. En hurtig telefonopringning til Hillerslev for at checke, om det store lokale var ledigt, hvilket det var, og så var det besluttet! Årets tema var maritimt, (hvilket i øvrigt passede godt til vejret!) og Janne fra Ærø havde til dette formål fremskaffet en hel del maritime flag, der sammen med sand og muslingeskaller som Bord-dekoration skulle lede tanker hen på maritime, (ja vi skulle være blevet i haven i Kværndrup, for der kom der vand nok til at vi kunne sejle i vores egen sø!) Menuen i år kunne jo af gode grunde ikke bestå af grill, så Frank havde tilberedt det meste af maden hjemmefra, og i år stod den så på helstegt Oksehøjreb, Nakkekam, - stegt som vildt og røde pølser! Og specielt de røde pølser vagte en hel del begejstring, da det for flere af deltagerne var år siden de sidst havde fået en rød pølse, endsige en hotdog med ristede løg. Noget man - fra barndommen nok aldrig glemmer. Formanden havde taget det store TALLOTTERI med, pladerne var billigt til salg, og nogle forstod bare ikke det der med at få nok og rodede rundt med alt for mange plader, men da gevinsterne ikke udeblev, var det nok besværet værd? Trods lokaliteten blev der hygget, og vi fik alle nogle gode timer den eftermiddag, og som sædvanligt trak det ud, så formanden måtte skynde på de sidste, vi skulle nemlig være ude af lokalerne inden kl , da alarmen ellers går i gang!

5 Faaborg-Midtfyn Kommune Alle aktiviteter foregår i Hjerneskadecentret i Hillerslev, Kirkegyden 1B i Ringe. Med mindre andet er angivet ved arrangementet. 1. Mandag i måneden Fællesspisning kl. 17:00 til 20:00 Vi mødes og spiser sammen, menuen aftales fra gang til gang. Pris 50,00 kr. for maden - Tilmelding til Lonnie på senest fredagen før aktiviteten: Frank er kok. 2. Mandag i måneden Mandehørm kl. 17:00 til 20:30 En speciel aften med god mad, vin eller øl og rigtig mandehygge - helt sikkert UDEN kvinder! Menu og pris aftales fra gang til gang. Tilmelding til Frank på tlf pris 50,- 3. Mandag i måneden Spilleaften kl. 16:00-20:00 Vi spiller brætspil, kort, terninger eller noget helt andet, spiser vores medbragte mad sammen og hygger os. Tilmelding til Lonnie på tlf senest søndagen før >> NYT Vi har fået Bordfodbold & Bordcurling. 4. Mandag i måneden Tøseaften kl. 17:00 til 21:00 En pigeaften hvor vi spiser sammen, tøsefniser og hygger med strikketøjet. Pris kr. 50 pr. person. Tilmelding senest fredagen før til Dorthe på tlf Hver onsdag maler og tegner vi kl. fra 9:00-12:00. I samarbejde med kommunen holder vi temadag onsdag den 26. september kl. 16:30-18:30. Vi har inviteret neuropsykolog Lisbeth Terkildsen som vil fortælle om skjulte følgevirkninger efter en hjerneskade. Efter oplægget er der åben café med hyggelig snak. Tilmelding til Lonnie på tlf senest den 24. september. Mandag den 29. oktober har vi bankospil kl. 18:30. Pris pr. plade kr. 5,-. Vi holder en pause hvor der er kaffe og hjemmebag. Tilmelding til Lonnie senest den 25. oktober.

6 Svendborg Kommune Alle aktiviteter foregår i Frivillighuset, Havnegade 3, 5700 Svendborg. Tirsdag den 25. september kl : Vi holdet et åbent arrangement med foredrag og information om foreningen. Vi fortæller om, hvem vi er og hvilke tilbud vi har til borgere med hjerneskade og til deres pårørende. Samtidig har vi inviteret Kim E. Andersen til at komme og fortælle om sin historie fra aktiv butikschef til aktiv hjerneskadet. Kim fortæller om hvordan han er kommet videre efter en blodprop i hjernen, fejlmedicinering og genoptræning. Og om hvordan man håndterer sit identitetstab. Det foregår i Medborgercaféen, i Frivillighuset. En politiker i Praktik: Vi har inviteret Hanne Klit, som er formand for socialudvalget i Svendborg til at være i praktik hos os tirsdag den 25. september. På denne aften håber vi at kunne formidle budskabet til Hanne om: hvad betyder det i hverdagen, at man har en hjerneskade. Hvordan tackler familien hverdagen med en hjerneskadet i hjemmet? Og hvordan kan vi øge samarbejdet mellem kommunen og os, så borgerne får et større kendskab til foreningen og vores tilbud i Svendborg. Kom og hils på Hanne Klit tirsdag den 25. september i Medborgercaféen i Frivillighuset. Kreativt Værksted: Vi mødes sidste tirsdag i måneden kl , hvor vi hygger os med hver vores håndarbejde. Hovedtropperne kommer kl. 17 og sammen laver vi aftensmaden mens der bliver snakket og hygget. Efter spisningen er der spil, snak og kaffe/te og alle er velkommen til at kigge forbi til en sludder. Har du brug for yderligere oplysninger kan du kontakte Lonnie for yderligere information. Hovedtropperne i Svendborg: Vi mødes kl. 17 i Medborgercaféen i Frivillighuset den sidste tirsdag i måneden. Vi laver mad sammen og hygger os med de andre, som har været til kreativt værksted og med dem, som kigger forbi til en kop kaffe/te. Årets foreningsmarked lørdag den 29. september kl : Kig forbi Torvet og få en god og hyggelig oplevelse. Vi er 33 foreninger som står sammen om at markere Foreningernes Dag. Dagen åbnes af borgmester Bo Hansen, der spilles musik, der er modeshow og masser af boder med informationsmateriale og salgsvarer. Vi står der med vores produkter fra Kreativt Værksted kig forbi og få en snak med en af os.

7 Langeland Kommune: Julehygge i Frivilligcenter Langeland Vi er nogle patientforeninger, som er gået sammen om at lave en julehygge-eftermiddag i Frivilligcenteret i Rudkøbing. Vores kreative værksted er kommet i rigtigt julehumør. Vi klipper og fletter julehjerter, vi bygger musetrapper, vi laver papirs uroer, guirlander og der vil være mulighed for at lære at lave STORE julestjerner. Vi laver jule dækservietter. Alle er velkommen til at tage del i vores julerier og samtidig udstiller (måske sælger) vi nogle af vores produkter fra vores værksted. Andre kommer med hjemmelavede småkager og juleslik. Der vil være hjernemotion, som Hjernesagen står for. Korte opgaver med at koordinere hænder og fødder m.m. I dagens anledning er der indrettet en julecafé, hvor der serveres gløgg/kaffe/te og æbleskiver til de voksne og saftevand og æbleskiver til børnene. Alt dette foregår søndag den 18. november kl Det koster kr. 25 pr. person at deltage og der er tilmelding senest den 11. november til Lonnie på tlf eller på mail: mail@hjsf-sydfyn.dk. Adressen er Frivilligcenter Langeland, Fredensvej 1, Rudkøbing. Informationsmøde og filmeftermiddag: lørdag den 24. november Kl inviterer vi til informationsmøde hvor vi fortæller om nye tiltag på Langeland og i foreningen (åbent for alle borgere). Kl ser vi filmen De urørlige sammen. Filmen handler om den stenrige Philippe, der efter en paraglidning-ulykke er blevet lammet fra halsen og nedefter og derfor er helt afhængig af andres hjælp til alt. Han søger en ny personlig assistent, der skal hjælpe ham med den personlige hygiejne og indtagelse af føde. Egentlig søger Driss, som er en ung, sort, halvkriminel fyr fra Paris' forstæder, slet ikke jobbet, men får det alligevel. Filmen handler herefter om mødet mellem de to personer fra vidt forskellige miljøer, og hvordan deres samspil giver dem begge et skub fremad i livet. Tonen i filmen er holdt på et humoristisk niveau, hvilket er med til at aftabuisere Philippes handicap. Filmen vises kun for medlemmer/husstanden af Hjerneskadeforeningen. Tilmelding til lørdag den 24. november senest den 20. november til Lonnie på tlf eller mail: mail@hjsf-sydfyn.dk. Adressen er Frivilligcenter Langeland, Fredensvej 1, Rudkøbing.

8 Aktiviteter i Hovedtropperne Odense Vi mødes på torsdage i lige uger kl Vi spiser sammen, hygger os og har socialt samvær! Den 4. oktober kommer Christoffer Vienberg på 23 år og fortæller om den succes han har opnået, på trods af, at han er født med spastiske lammelser. Han har vundet 2 EM-medaljer, deltaget ved de paralympiske lege og gået fra at være elev på en specialskole til at have taget en almindelig studentereksamen. Den 18. oktober LUKKET efterårsferie. Den 1. november har vi filmaften med toast, slik og popcorn. Den 15. november får vi besøg af talepædagog Ragnhild Engen, som bl.a. fortæller om Camillas tale-besværligheder. Den 29. november har vi åbent hus om eftermiddagen fra kl. 15:00-16:30. Kom og se prøv at flette julehjerter, eller klippe og klistre ting til juletræet. Vi sælger ud af vores kreative produkter. Kl. 16:30-17:30 foredrag. Kl kommer Klavs Andreassen og med sit musikalske foredrag fortæller han om sit liv som bondeknægt, snedker, pædagog og musiker og om den sygdom, der brat ændrede hans liv. Klavs håber han kan være med til at give andre håb og tro på, at livet stadig er værd at leve på trods af handicap. Den 13. december har vi julefrokost med pakkespil. Tilmelding senest tirsdagen før til Anne fra URK på tlf eller på mail: hovedtropperne.odense@gmail.com. Pris på maden er ca. kr. 50 pr. Person. Alle aktiviteter foregår i Lille Glasvej Plejecenter, Kanslergade 8 i Odense. Ankommer du til Odense Banegård, kan du tage bus linje 21, 22, 23 eller 29 og stå af ved TV2 på Rugårdsvej, så er der 250 meter til vores lokale. Ærø Kommune Vores kontaktperson på Ærø er Catharina Freudendahl. Hun træffes på tlf eller på mail: cath.dione@gmail.com. For at høre nærmere om aktiviteterne på Skibet kontakt Catharina. Tirsdag den 20. november er vi på Ærø Kl holder vi åbent hus i Skibet i Ærøskøbing, - kom og hyg med os, vær med til at flette med folie (punge, tasker m.m.), vi klipper og klistrer til juletræet og vi julehygger. Vi har salgsprodukter med fra vores Kreative værksteder. Kl kommer Kenneth Kinastowski og fortæller om hjernetræthed. Om livet hvor træthed fylder mere end alt andet i hverdagen. Hvordan han ved hjælpe af struktur og planlægning er kommet tilbage til så normal en hverdag som mulig. Vi sørger for en let anretning (egenbetaling) og sammen får vi et par hyggelige timer.

9 Tilmelding til vores dag på Ærø er senest den 10. november til Lonnie på tlf eller på mail: Mange af vores medlemmer ønsker at få vores Nyhedsblad sendt fysisk - på den gammeldags måde med postvæsenet. De kommer med flere begrundelser for dette, nogle har ikke mulighed for at printe bladet ud, andre læser bladet, når det kommer på , men glemmer så datoer og aktiviteter og spørger så ved først givne lejlighed mig (formanden), om de kan få et blad i hånden. Nyhedsbladet udkommer 4 gange om året. Et blad koster ca. kr. 10 at fremstille i papirform og skal det sendes pr. post bliver det til kr. 19. Vi er pt. 165 husstande så skulle Nyhedsbladet sendes pr. post ville vores udgift til bladet blive kr Den eneste faste indtægt vi får i foreningen her er kr. 100 fra hvert betalende medlemskontingent. I år 2018 var der 120 betalende husstande, dvs Det vil være en alt for dyr post i vores regnskab alene i udsendelse af Nyhedsbladet det kan vi ikke bære økonomisk. Derfor har bestyrelsen besluttet, at man kan få tilsendt Nyhedsbladet 4 gange om året pr. post mod at betale kr. 80 for de 4 numre. Ønsker du at modtage Nyhedsbladet pr. post kan du skrive til formanden og indbetale kr. 80 på konto eller på mobilepay Når pengene er registreret, får du de kommende 4 Nyhedsblade med posten.

10 Brain Storm 2018 BrainStorm Sejlads 2018 kiggede forbi Faaborg en dejlig august dag, hvor solen skinnede og vejret viste sig fra sin bedste side, måske lige bortset fra at vinden ikke rigtigt var til sejllads for sejl! En hel del medlemmer fra vores lokalafdeling var mødt frem på molen for at tage imod vores sejlende folk, og byde dem velkommen med frisklavet kaffe og kage! Vi fik en hyggelig eftermiddag på molen i Faaborg Havn, og flere af vores medlemmer fik et nærmere kig på bådene, såvel udefra som ombord! BrainSt orm sejladserne er en årligt tilbagevendende aktivitet for vores medlemmer som (mod betaling) kan komme ud og sejle en lille uges tid. Bådene er lejet i Tyskland og er af typen Bavaria, de er hver ca. 16 meter lange og har plads til 8-10 personer hver. Flere af vores mere landfaste medlemmer blev inviteret ombord, og de var alle synligt imponeret over de flotte skibe, hvor der var god plads og en atmosfære der bare indbød til hygge og afslapning mellem sejladserne! Turen starter og slutter i Sønderborg, og der er god mulighed for at komme med til næste år, se Hovedbladet for nærmere information og pris for at komme med! Der er altid en erfaren skipper og en gast ombord, så man er ikke overladt til sig selv og en eventuelt manglende sejler erfaring. Man deltager i sejlladsen i det omfang man kan og har evner til.

11 Klokken var lidt over 10:30 en solbeskinnet søndag formiddag, da de to minibusser rullede ind på Odense banegård. Vi skal på tur, og igen i år var det første uge i september som heldigvis viste sig fra den pæne side, hvad vejret angår! Vi fik hurtigt pakket vores medlemmer og afsted det gik. Små 4 timers kørsel lå foran os! Turen til Sæby i Nordjylland gik rigtigt godt, og med to pause indlagt var alle friske da vi endeligt ankom. Vi havde lejet hytter (og de var en hel del bedre end dem vi lejede på Bornholm), og da nøglerne var fordelt skulle det store telt sættes op, og trods at flere ikke havde prøvet det før, gik det forbavsende hurtigt! Aftensmaden søndag havde Frank forberedt hjemmefra, pasta og kødsovs, så mens aftensmaden blev varmet, pakkede andre ud, mens nogle hjalp med at sætte borde og stole op i teltet! Christian blev vores lysmand og hængte de kulørte lamper op i teltet, skal der være fest, så lad der være fest!

12 Mandagen var til fri afbenyttelse, og nogle valgte en til tur Frederikshavn og tilbragte et par timer der, i den varme september sol! Tirsdag gik turen til Skagen og når man er der, ja så skal man da også på fiskerestaurant og have frokost. Lonnie ved en af Det blev en oplevelse, for de mange skulpturer maden var god og betjeningen var nystartet, så det gav en del smil på læberne, når de unge piger i restauranten ikke lige kunne huske hvem der havde bestilt hvad! Med lidt ombytning så var alle tilfredse - Selv Carl, der ikke spiser fisk, fik en burger, og en øl til at skylle ned med, var godt tilfreds. Vejret var med os, solen skinnede så det var en fryd, og næsten for varmt at sidder i læ, men en brise fra havnen, friskede lidt op af og til! Så gik turen rundt i Skagen by, vi vandrede i de små gader og så på vinduer, og mens nogle (læs kvinderne) skulle handle, blev vi andre sat på en bænk for at vente! Heldigvis faldt der et par smagsprøver af, efter besøget i bolchekogeriet! Og selvfølgelig kunne vores formand ikke gå forbi et iskagehus uden at skulle have en is! Mens vi spiste is og nød livet på gågaden, kom nogle skuespillere fra den lokale Skagens Revy forbi, for at lave et reklame indslag for revyen, det blev der meget fnis og latter ud af. i Danmark. Men vi skulle også en tur på Grenen - så busserne blev hentet, og afsted det gik mod det nordligste punkt Da vi ankom til Grenen, og vi ikke magtede at få kørestole og rollatorer gennem sandet ud på Grenen, valgte vi turen med Sandormen, en traktortrukket vogn, der kører fra parkeringspladsen og helt ud til

13 vandkanten på Grenen. Her mødes de to farvande Skagerrak og Kattegat, og hvad er mere oplagt end at stå med et ben i hvert farvand. Noget tusindvis af turister prøver hvert år, og det skulle flere af vores medlemmer da også prøve. For mange var det så absolut første gang de var på Skagen, og derfor en helt speciel oplevelse at prøve netop det, at stå med et ben i hvert farvand! Det var en træt flok der kom retur til campingpladsen, og efter aftensmaden trak de fleste sig tilbage i hytterne, for at få styr på tanker og hvad man nu ellers havde behov for. Det blev en lang dag, og en dag med mange oplevelser. Om onsdagen - som ellers var fri ønskede flere at komme til Sæby og gå en tur i de små gader. Vi skulle også på besøg i Glashuset, et lokalt glaspusteri, hvor flere fik brugt en del lommepenge, og en tur på havnen blev det også til. Sæby havn er en charmerende lille fiskerihavn, og her kan man se den i Vendsyssel så berømte skulptur af kunstneren Marit Benthe Norheim, Fruen Stig med et ben i hvert farvand Gitte med et ben i hvert farvand! Ellen-Margrethe fortrød vist en kæk bemærkning? Frank var i nærheden!

14 fra havet som er opsat på havnen i 2001! Foran ses Anja, Carina, Kim og Christian! Torsdag var planen at vi skulle til Hirtshals og på besøg i Oceanariet - Så afsted det gik, Frank havde på sædvanlig diktatorisk vis, beordret alle i busserne kl så kl. 10 var alle klar og vi kørte mod Hirtshals. Det blev en spændende dag, at se og opleve de mange forskellige fisk der er i dansk farvand, og se de mange flotte akvarier som gengav en slående illusion af en havbund med livet der er mere mangfoldigt end man kan forestille dig! Noget helt specielt er det mega store akvarium, på 4.5 mill liter vand, med Klumpfisken, en kolos på over to meter og som lever af noget så gennemsigtigt som vandmænd! Lidt fantastisk når man så ved at den største Klumpfisk man kender til, var over 3 meter og vejede over 2 tons, hvilket i øvrigt gør Klump-fisken til verdens største benfisk! De små søheste fik flere øje på, og de var da også et betagende syn, hvor det er hannen der så og sige er gravid, eller i hvert fald bærer æggene i en lille pose på maven til de klækker. Oceanariet er en fascinere nde oplevelse og de mange fisk er et syn for sig! Efter turen til Oceanariet var der en

15 overraskelse indlagt, det viste sig nemlig, at vi havde sparet så meget på kostpengene, at der kunne blive råd til at vi tog på restaurant denne aften. OK - Restaurant er nok så megte sagt, det blev på OK tankens cafeteria, hvor der blev serveret stegt flæsk med persillesovs og kartofler ad libitum. Fredagen ville flere gerne tilbage til Sæby, da Sæby Miniby trak. En del kendte til Minibyen i Fredericia som vi har besøgt flere gange! Vi var så heldige, at der var en guide til rådighed, som fortalte og fremviste de mange tro kopier af husene i Sæby, og vi fik en rundtur på værkstedet hvor husene blev fremstillet i 1/10 del af naturlig størrelse. Da vi var ved at gå kom Modellastbilklubben forbi med deres modellastbiler, som de gerne ville køre rundt i minibyen med. Det blev en oplevelse at se de små lastbiler som i alle detaljer mindede om de store biler, horn, lys, lygter og blinklys, ja selv stoplys var der på de små biler, en enkelt havde også motorlyd, som brummede lystigt og næsten kom med et brøl når der blev gasset op for de små elektromotorer! Rig på oplevelser kørte vi tilbage til campingpladsen, det var begyndt at småregne. Lørdag blev teltet pillet ned i tørvejr, vi havde fået lov til at låne campingpladsens store telt de sidste dage. Søndag kørte vi hjem efter en dejlig uge på camping. Tak til alle der deltog, det har været en dejlig uge med jer alle! Vi glæder os til næste tur. kærligst lonnie og Frank

16 Bestyrelsen Formand: Lonnie Braagaard Lærkevej Kværndrup Tlf Næstformand: Frank Andersen Lærkevej Kværndrup Tlf Sekretær: Catharina Freudendahl Vestergade 47a 5970 Ærøskøbing Tlf Kasserer: Carsten Schmidt Simonsen Skovvej Espe /Ringe Tlf zims.uk@gmail.com Bestyrelsesmedlemmer: Tina Ryborg Nikander ryborgnikander@gmail.com Kim Priskorn (tur/festudvalg) kimpriskorn1963@hotmail.com Dorthe Svendsen (tur/festudvalg) dorthe.svendsen@hotmail.com Karin Andersen(turudvalg) karinandersen1967@gmail.com Christian B. Madsen (Kontakt HT) c30b84@hotmail.com Janne Skalkam (tur/festudvalg) Suppleanter Søren Larsen Hjernespin Jesper Skrædderdal mail@hjsf-sydfyn.dk Er du hjerneskadet eller pårørende til en og har du spørgsmål eller behov for råd og vejledning, er du velkommen til at kontakte Lonnie. Telefontid mandag - fredag Nyhedsbladet udsendes 4 gange om året. Næste gang er ultimo december Deadline til bladet er 1. dec Ønsker du indlæg i Nyhedsbladet, send det til: mail@hjsf-sydfyn.dk Hovedforeningens hjemmeside: Hjemmesiden for Lokalafd. Sydfyn: Mød os på Facebook.com på: Hjerneskadeforeningen Fyn & Sydfyn Reklame i bladet, koster: 1 A5 side i farver 400,- kr. pr gang ½ A5 side i farver 300,- kr. pr gang ¼ A5 side i farver 200,- kr. pr gang Bestil 4 indrykninger og betal for 3! Annoncen kan ændres fra blad til blad uden beregning.

LOKALAFDELING SYDFYN Jan. Mar Læs i dette nummer

LOKALAFDELING SYDFYN Jan. Mar Læs i dette nummer LOKALAFDELING SYDFYN Jan. Mar. 2018 Læs i dette nummer Formandens klumme... 2 Nyt Aktivitetsudvalg... 3 Tur til Nordjylland... 4 Modtager af Dansk Handicappris 2017... 5 Generalforsamling 2018... 6 Hvad

Læs mere

Hjerneskadeforeningen

Hjerneskadeforeningen Hjerneskadeforeningen Medlemsblad for Lokalafdeling Sydfyn & Øerne Januar - Marts 2019 4. Årgang nr: 17 1 Formandens klumme! Året lakker mod enden og julen er i højsæde i hjemmene med travlhed og juleræs.

Læs mere

Generelt for Sydfyn: - Vi har fået en bisidderordning op at køre der er et stort behov blandt medlemmerne for denne støtte.

Generelt for Sydfyn: - Vi har fået en bisidderordning op at køre der er et stort behov blandt medlemmerne for denne støtte. Kværndrup, den 21/1 2018 Bestyrelsesberetning for 2017 2017 har på nogle områder været et fantastisk forenings år og på andre områder - knapt så godt et år. Men som helhed er det gået godt og vi kan være

Læs mere

Lokalafdeling Sydfyn. Apr. - Jun. 2018

Lokalafdeling Sydfyn. Apr. - Jun. 2018 Lokalafdeling Sydfyn Apr. - Jun. 2018 Formandens klumme! En vel overstået HjerneUgen med masser af aktiviteter rundt omkring i vores 4 kommuner. Det har været en rigtig god oplevelse med spændende foredrag

Læs mere

Nyhedsblad for juni, juli og august. Mød os på Facebook. Selvhjælpsgrupper Langeland og Faaborg-Midtfyn. Informationsmøde på Ærø.

Nyhedsblad for juni, juli og august. Mød os på Facebook. Selvhjælpsgrupper Langeland og Faaborg-Midtfyn. Informationsmøde på Ærø. Hjerneskadeforeningen Lokalforeningen Sydfyn Nyhedsblad for juni, juli og august Mød os på Facebook Tirsdagsklub Mandagsklub Selvhjælpsgrupper Langeland og Faaborg-Midtfyn Grill-dag for hele familien Informationsmøde

Læs mere

Lokalafdeling Sydfyn Jul. - Sep. 2018

Lokalafdeling Sydfyn Jul. - Sep. 2018 Lokalafdeling Sydfyn Jul. - Sep. 2018 Formandens klumme Sommeren er over os med masser af sol og varme. Det er vi rigtig mange som nyder godt af. Det giver energi og man bliver i godt humør. Vi har fået

Læs mere

Lokalafdeling Sydfyn. Juli-Sep Læs i dette nummer

Lokalafdeling Sydfyn. Juli-Sep Læs i dette nummer LOKALAFDELING Juli-Sep. 2017 Lokalafdeling Sydfyn Læs i dette nummer Fokus på nærvær... 2 Tag med på tur til Knuthenborg... 3 Hovedtropperne... 4 Dagstur til Egeskov Slot... 4 Hjerneskadet?... 5 Faaborg-Midtfyn...

Læs mere

SFO NYT DECEMBER 2011

SFO NYT DECEMBER 2011 SFO NYT DECEMBER 2011 FÆLLES Spilledagen mod Ravn á Rock Endelig kom dagen, hvor dysten skulle stå mod Ravn á Rock. Deltagerne i alle 4 discipliner (skak, backgammon, bordfodbold og bordtennis) var spændte,

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING

MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING ADHD MEDLEMSBLAD NR. 35 AUGUST 2014 NORDSJÆLLANDS LOKALAFDELING ADHDNORDSJÆLLAND SIDE 3 5 Nyt fra bestyrelsen 7 Fisketur med SKJOLD på Øresund 11 Café for voksne med ADHD 13 Besøg foreningens hjemmeside

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Sommerferie 2014 Den August

Sommerferie 2014 Den August Sommerferie 2014 Den 19-21 August Rollatorbanden på Skagen En lille fortælling, om vores ferie Af Ester og Hanne Tirsdag den 19. august skulle vi, Ragnhild, Ketty, Elly og Krista, endelig på sommerferie

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

August, september og oktober Bestyrelsen :

August, september og oktober Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint.

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint. ( BERETNING 19 MARTS 2014.) Eget hus?? Ja, hvad skal jeg sige! Kommunen har skrevet de skal spare 180 mill. Kr. - Vi prøvede om vi kunne få et ben indenfor Centrumhuset, men det er for de unge og deres

Læs mere

Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café

Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café Årgang 7, nr. 11 November 2017 Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café Nyt fra Centerlederen Så er nisserne flyttet ind Solstrålen har igennem nogen tid haft gang i nisserierne,

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Aktiviteter Januar til Juni 2015

Aktiviteter Januar til Juni 2015 Aktiviteter Januar til Juni 2015 Gundorfslund Aktivitetscenter Gundorflund 32 9000 Aalborg Tlf: 9812 7600 Åbningstider hverdage kl. 09.00 16.00. FASTE AKTIVITETER Mandage: Kl. 10.00-11.30 Kl. 13.00-15.00

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Sommerferien 2017 Så står vi overfor dette års sommerferie, eller mere korrekt skolernes sommerferie, da det jo kun er børnene der har fri fra skole i 7 uger!! Børnehuset,

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

NYHEDSBREV. Nyt Layout på bladet! Blad nr. 19. Juli-August-September

NYHEDSBREV. Nyt Layout på bladet! Blad nr. 19. Juli-August-September NYHEDSBREV Blad nr. 19 Juli-August-September Læs bl.a. i dette nummer: Nyt fra formanden Tur til Prag i 2020 Tur til Svalereden i 2020 Tur til Trente Mølle i 2019 Sort Sol Safari i 2019 Sommerfest hos

Læs mere

Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café

Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café Årgang 7, nr. 9 September 2017 Rosenbladet Udgivet af Rosengården Plejehjem, Dagcenter og Café Nyt fra Centerlederen Mon sommeren er forbi? I skrivende stund er der ret køligt og vådt og blæsende. Alligevel

Læs mere

FOAs Seniorklub Odense

FOAs Seniorklub Odense FOAs Seniorklub Odense Forår 2016 Vesterbro 120 Odense Så er FOAs Seniorklub igen klar med et nyt program for foråret 2016. Velkommen i klubben til alle jer, der trofast slutter op om vores arrangementer

Læs mere

Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Juni 2018

Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Juni 2018 Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Juni 2018 Kære alle Nu nærmer sommerferien sig med hastige skridt; 6.klasserne er ved at gøre klar til sidste skoledag på Espe Skole, og solen samt sommervarmen er her

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

Aktiviteter August 2016 til januar 2017

Aktiviteter August 2016 til januar 2017 Aktiviteter August 2016 til januar 2017 Sofiendalcentret Sofiendalsvej 80 9200 Aalborg SV Tlf: 9818 6966 Faste aktiviteter Mandage: Kl. 09.00-11.45 Kl. 13.30-16.00 Kl. 13.00-15.00 EDB undervisning for

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år.

Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år. 50 års jubilæum Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år. 50 år er meget lang tid at skulle forholde sig til, og samfundet vil sandsynligvis

Læs mere

Lokalafdeling Nordsjælland

Lokalafdeling Nordsjælland Lokalafdeling Nordsjælland Nyhedsbrev 11. Årgang nr. 1 Feb. - Apr. 2018 Ligesom os har blomster sommetider en svær tilværelse, hvis de ikke finder støtte og hjælp. Lad os hjælpe hinanden. Onsdagscafe for

Læs mere

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER NYHEDSBREV Maj 2017 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Konferencedag Rep.møde i Horsens Kommende arrangementer: Foredrag med Nina Oplæg fra CSV-Esbjerg Sensommerfest Sensommertur Faste aktiviteter

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Nyhedsbrev november december Kære forældre. Nyhedsbrev november december 2018 Kære forældre. Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev. Denne gang er årets bedsteforældrejuleklippeklisterdag netop blevet afholdt. Endnu engang var det en rigtig god

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER NYHEDSBREV November 2017 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Kommende arrangementer: Pa rørende videremed livet Julefrokost Nyta rskur Generalforsamling Faste aktiviteter Følg foreningen pa Bestyrelsen

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

I Roskilde, Lejre, Greve AKTIVITETSKALENDER 2. halvår 2016

I Roskilde, Lejre, Greve AKTIVITETSKALENDER 2. halvår 2016 F Å R I Roskilde, Lejre, Greve AKTIVITETSKALENDER 2. halvår 2016 D U F O R M E G E T? S A L T Kære medlemmer i Hjernesagen Roskilde, Lejre, Greve Så er tiden inde til at starte 2. halvår, håber i alle

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret

Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret Nr. 7 22. juni 2015 Den boligsociale helhedsplan for Vangkvarteret 2014-2018 har fået nyt logo Kom til Åbent fælleshus - skovtur på Fælleden, torsdag den 25.

Læs mere

Gundorfslund Aktivitetscenter Gundorflund Aalborg Tlf: Åbningstider man tors kl Fredag kl

Gundorfslund Aktivitetscenter Gundorflund Aalborg Tlf: Åbningstider man tors kl Fredag kl Aktiviteter Juli til December 2016 Gundorfslund Aktivitetscenter Gundorflund 32 9000 Aalborg Tlf: 9812 7600 Åbningstider man tors kl. 09.00 16.00. Fredag kl. 9.00 13.00 FASTE AKTIVITETER Mandage: Kl. 10.00-11.30

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

NYHEDSBREV. Oktober 2016

NYHEDSBREV. Oktober 2016 NYHEDSBREV Oktober 2016 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Sommerfest Hverdagens helt Frivillighedsprisen Foredrag Diverse messer Kommende arrangementer: Julefrokost Hjerneugen 2017 Julefond Faste

Læs mere

VIGTIGT : AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M MØDETIDER: MEDARBEJDERE:

VIGTIGT : AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M MØDETIDER: MEDARBEJDERE: AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 22 71 96 60 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 26 60

Læs mere

VELKOMMEN TIL WINNIE.

VELKOMMEN TIL WINNIE. FEBRUAR 2014 Simon fyldte d. 9. feb. 20 år. Han inviterede derfor sin familie til pålægskagemand. Efter maden havde Simon besluttet, at de alle skulle i Bowl N Fun og bowle en time. Kenn havde fødselsdag

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Maj. I dag er der ridning. Vi tager fra klubben ca. kl Hvis der er interesse for ridning, så skal I snakke med Bjarne.

Maj. I dag er der ridning. Vi tager fra klubben ca. kl Hvis der er interesse for ridning, så skal I snakke med Bjarne. Maj Tirsdag 1-5 Onsdag 2-5 Torsdag 3-5 Fredag 4-5 I dag er klubben Lukket.. Velkommen til alle de nye 1 maj børn. Vi håber i får en dejlig dag i jeres nye klub. Hvis der er interesse for ridning, så skal

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Nyhedsbrev. Vores dejlige tur til Glyngøre og Pinenhus er nu overstået her er lige nogle kommentarer fra

Nyhedsbrev. Vores dejlige tur til Glyngøre og Pinenhus er nu overstået her er lige nogle kommentarer fra Nyhedsbrev Så går vi hen mod efteråret og bladene er ved at falde af træerne i hobetal, vi i bestyrelsen arbejder med at få trådene til at hænge sammen, der er lidt problemer med at parkere ved cku, og

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion

Uge-dag Tidsrum Aktivitet Sted Med-arbejder: Lærkebo Lærkebo 11.30-12-15 13.30 14.15. Ditte 11.30 12.15 Holdmotion 10.15 11.00 11.30-12-15 13.30 14.15 Styrketræning Poppelbos kælder 13.30 14.30 Motion for borgere med KOL 10.15-11.00 Stavgang / Walk and talk om det vi går forbi Udendørs Desuden er alle medlemmer naturligvis

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Juni - juli - august 2018

Juni - juli - august 2018 Juni - juli - august 2018 I dette nummer: Forstanderens hjørne Loppemarkedsfesten AC holder kaffehygge i gården Æggekast på Strandvejen AC på cykeltur AC på Moesgaard Strand Sner det om sommeren? Petanque

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

NYHEDSBREV FRA ESPE SKOLE & BØRNEHAVE September 2018

NYHEDSBREV FRA ESPE SKOLE & BØRNEHAVE September 2018 NYHEDSBREV FRA ESPE SKOLE & BØRNEHAVE September 2018 Kære forældre Så er efteråret over os med skiftende sol og regn, efter en dejlig solrig sommer. Vi var heldige, at det holdt tørvejr torsdag d. 6.september,

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER NYHEDSBREV Maj 2018 INDHOLD: Hilsen fra formanden Kommende arrangement: Sommerfest Infomøde i Varde Inspirationsdag i Esbjerg Faste aktiviteter Følg foreningen pa Bestyrelsen 1 NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

bbb Børnebiksen, december 2015. Ørbækvej 34, Svendborg, kontor 42912080 Biksen 23927149, Banjen 23921749, udegruppe 93991535

bbb Børnebiksen, december 2015. Ørbækvej 34, Svendborg, kontor 42912080 Biksen 23927149, Banjen 23921749, udegruppe 93991535 bbb Børnebiksen, december 2015. Ørbækvej 34, Svendborg, kontor 42912080 Biksen 23927149, Banjen 23921749, udegruppe 93991535 Nyt fra kontoret: Så blev det december og årets sidste måned, som vil indeholde

Læs mere

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Maj og juni 2011 Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Ta med en tur på BAKKEN - Ishøj - for nu er foråret kommet Adresse: Krumtappen Østerhøj Bygade 48 2750 Ballerup

Læs mere

Referat fra forældremøde i Life Tour d. 29/4 2013 på Café Klare

Referat fra forældremøde i Life Tour d. 29/4 2013 på Café Klare Referat fra forældremøde i Life Tour d. 29/4 2013 på Café Klare 1. Velkomst 2. Valg af referent & ordstyrer Anja er referent og Elin er ordstyrer 3. Præsentation af nye forældre/ pårørende Præsentationsrunde

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Februar 2014 Siden sidst Foråret og fremtiden banker på. Vi har alle nok bemærket, at det er blevet lysere om morgen og eftermiddagen, og vejret her i februar giver os i

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi.

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi. Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Februar 2018 Så fik vi alligevel lidt vinter i Danmark. Solen skinner uden for vinduerne, og håndværkerne er travlt optaget med at gøre vores nybyggeri færdigt. Børnene

Læs mere

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni

PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni PINSETUR 2014 til Weingut Schauf fredag d. 6. juni - mandag d. 9. juni Pris for turen excl. drikkevarer Dobbeltværelse m/morgenbuffet og aftensmad Tillæg for Enkeltværelse 3.195.- kr. plus 250.- kr. Inkluderet

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning

Mød os på Facebook Julebowling. Selvhjælpsgrupper. Bestyrelsesberetning Hjerneskadeforeningen Lokalforeningen Sydfyn Nyhedsblad for januar & februar Mød os på Facebook Julebowling Hjerneugen Selvhjælpsgrupper Bestyrelsesberetning Referat fra Generalforsamlingen Hovedtropperne

Læs mere

Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset.

Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset. Så står sommeren for døren, juni måned er kommet godt i gang, og det tegner til den bliver solrig, varm og aktiv her i Sokkehuset. Sommerlejren: er absolut en af klublivets højdepunkter, den går i år til

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Vores Åbningstider. 5. kl: 6. kl: 7. kl: Ungdomsklub: Handicapklub. Mandag 12.00-17.00 12.00-17.00 12.00-17.00 Lukket 12.00-17.00

Vores Åbningstider. 5. kl: 6. kl: 7. kl: Ungdomsklub: Handicapklub. Mandag 12.00-17.00 12.00-17.00 12.00-17.00 Lukket 12.00-17.00 * Udover de 653 kr. om mdr. indbetales der hver mdr. 100 kr. for klubben daglige madordning, der serveres kl. 14.00. Dette beløbe indsættes på følgende konto: Reg. nr. 2267 Konto: 4379299747 Vores Åbningstider

Læs mere

Maj Sydtoften Grindsted Tlf.:

Maj Sydtoften Grindsted Tlf.: Maj 2017 Sydtoften 8 7200 Grindsted Tlf.: 72 13 10 40 Himmelblaa@billund.dk http://billund.dk/cafehimmelblaa 1 Café Himmelblå Udgives af Café Himmelblå. Redaktion: Alice Henriksen (ansv.) Knud Erik Hansen

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer Søbro Lokølcenter Gårdhøvecøfåen Sp e cielle øru angementer April-Maj-Juni Festsalen den I3. marts med de mangefremmødte til cafåens ørrangement i forbindelse med revyen med "Gråspuryene" Caf6ens ugentlige

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

OSTEN P FALKE aug ust 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE aug ust 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN august 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Poppel-Lærkenyt. Oktober 2019

Poppel-Lærkenyt. Oktober 2019 Poppel-Lærkenyt. Oktober 2019 Goddag og velkommen til nye beboere og pårørende i Poppelbo og Lærkebo. Velkommen til Plejecentrene Poppelbo og Lærkebo, som ligger midt i en af lokalområdets skønne oaser,

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Juni 2013. Nyt fra de forskellige teams:

Juni 2013. Nyt fra de forskellige teams: Nyt fra de forskellige teams: Juni 2013 Team 00. klasse: Om mandagen og torsdagen har børnene lavet førskole-opgaver, hvor deres kommende børnehaveklasselærere har deltaget. Mange af børnene har været

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 7 ~ Nr. 3 Maj 2009 Åbningstider og tlf. nr. Mandag: Viggo Jonasen kl. 9.00-12.00 Tirsdag: Lenette og Nanna kl. 9.00-12.00 Onsdag, torsdag: Socialrådgiver

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Marts 2014

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Marts 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Marts 2014 Forår på vej... Det er ganske vist. Dagene bliver længere, lyset får flere nuancer og vi kan mærke, at der er forår på vej. Til jer, der har tænkt på

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013 Fælles info Sygemeldt. Jonna, pædagog på 2. årgang, er desværre blevet ramt af en blodprop og er derfor sygemeldt. Hun er pt. indlagt til genoptræning. Det står klart, at der vil blive tale om en længere

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD Vi glædede os vist begge rigtig meget til vores første temauge og var nok samtidig lidt spændte på hvordan det hele ville forløbe. Det var jo meget anderledes især for

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland. Der sker altid spændende ting her i Vestsjælland Her er vi på tur til Det Vilde Vesten til Texas Ranch

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland. Der sker altid spændende ting her i Vestsjælland Her er vi på tur til Det Vilde Vesten til Texas Ranch Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Der sker altid spændende ting her i Vestsjælland Her er vi på tur til Det Vilde Vesten til Texas Ranch Nyhedsbrev Januar 2017 Aktivitetskalender 1. kvartal 2017 Torsdagscafé

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen ønsker alle vores medlemmer, familier og venner et rigtigt godt efterår. Billedet viser udsigten ud over Vejlefjords skønne have Nyhedsbrev Oktober

Læs mere