DANSKE ÆLDRERÅD - MUNDTLIG BERETNING 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANSKE ÆLDRERÅD - MUNDTLIG BERETNING 2014"

Transkript

1 DANSKE ÆLDRERÅD - MUNDTLIG BERETNING 2014 Formand i 377 dage ingen kedelige. Første periode med mindre bestyrelse valgt for to år fungeret godt og giver arbejdsro. Fantastisk at skue ud over denne sal heroppefra og vide, at vi kun mangler ganske få ældreråd til denne dag og dermed ganske få stemmeberettigede. Det er flot! Ældreråd - medspillere og vagthunde ÆLDRERÅDENE Vi er medspillere og vagthunde Vi er folkevalgte og en del af det kommunale system. Ikke en forening med medlemskab. Vi er på denne måde en del af det samarbejdende demokrati og bindeled mellem borgere og politikere. Mange af jer er nyvalgte fire års spændende arbejde foran alle os i ældre- og seniorrådene. Jeg tror, vi kan nå langt. Ældrerådenes opgave: Helt overordnet at sikre, at kommunens ældre, og ikke mindst de svageste, får en anstændig og ordentlig behandling. Det fortjener de og vi. Vi skal turde tage medansvar. Det er også tilladt selv at tage initiativ. Ældres ressourcer i centrum for en sammenhængende indsats NB titel på HK s rapport Hjemmehjælpskommissionens rapport. Venter på de lovforslag, der følger af kommissionens arbejde vi vil selvfølgelig afgive høringssvar. Og følge Folketingets behandling tæt.

2 Kommissionens arbejde er et godt stykke arbejde vores tidligere formand Kirsten Feld gjorde et flot stykke arbejde. Færre hjemmehjælpstimer Ingen overraskelse. Flere friske ældre, besparelser og strammere visitationer. Men også større fokus på rehabilitering. Kært barn mange navne: hverdagsrehabilitering, rehabilitering, mester i eget liv m.m. et kendt begreb i alle kommuner Mere rehabilitering kræver ny viden Rehabilitering. Der er borgere, der ikke kan rehabiliteres, og som har brug for fra dag ét at få kompenserende hjælp. Det skal vi huske og være opmærksomme på bliver en del af standarden for rehabilitering. Rehabilitering skal gennemføres af et velkvalificeret personale - også ved visitering til rehabilitering. Kræver nye viden til det personale, der skal hjælpe borgeren gennem en rehabilitering. Udlicitering af pleje og omsorg sund konkurrence eller et angreb på velfærdsstaten? Øget konkurrence på velfærdsområdet - Udlicitering Produktivitetskommissionen har peget på, at konkurrenceudsættelse af offentligt finansierede opgaver bør øges og bredes ud til flere områder. Det har givet genlyd i pressen. Det er slået fast, at der er en økonomisk gevinst på udbud af opgaver som rengøring og veje. Men der er kun meget lidt viden om den dokumenterede effekt på udlicitering af bløde velfærdsopgaver. Nogle kalder det et angreb på Velfærdssamfundet, andre snakker om, at vi er på vej mod en konkurrencestat. Konkurrenceudsættelse og udlicitering er begreber, vi som ældreråd kommer til at forholde os mere til i fremtiden. Ifølge ekspertudvalg er der stor økonomisk gevinst ved at øge konkurrencen på offentlige opgaver også de bløde

3 serviceopgaver. En central pointe er, at det ikke nødvendigvis e private aktører, der skal udføre opgaverne. Det afgørende er, at de får mulighed for at byde ind og på den måde fremme konkurrencen og dermed produktiviteten. Vi har frit valg i forhold til hjemmehjælp og det er vi vel ikke imod. Vi har selvejende plejehjem, og de fungerer vel generelt ligeså godt som de kommunale. Vi har frikommuner, der prøver kræfter med lovgivningen, f.eks. så den offentlige hjemmepleje kan tilbyde ekstra ydelser. Hvad fremtiden bringer i forhold til udlicitering af omsorgs- og plejeopgaver skal følges tæt det er noget helt andet end udlicitering af rengøring. Frivilligt arbejde hvem skal sætte rammerne? Frivillighed Vi er ikke frivillige, men vi skal som ældreråd skabe gode rammer for de, der er frivillige og udfører dette væsentlige stykke arbejde. Men mange af os er nok alligevel i den ene eller anden sammenhæng frivillige i en forening eller på et plejehjem eller brugerstyret aktivitetscenter. Vi kan som ældreråd gennem vores arbejde med kvalitetsstandarder sikre, at frivillige ikke bruges til visiterede ydelser. Der er ingen lov om dette område, så det er op til de frivillige foreninger, os i ældrerådene og politikerne at sætte rammer for frivilligheden. Det Digitale Danmark også for ældre? Digitalisering Digitalisering. Jeg kan godt forstå, at det fylder meget i mange kommuner for borgere, og for ældre- seniorråd. Senest nu digital post. Fåborg- Midtfyn kommune regner med 8000 fritagne. Det er mange. Huske på ikke kun os ældre også mange unge har problemer.

4 Ikke kun digital Post, men også boligstøtte, anmodning om pension m.m. Sat på som udtalelse fra repræsentantskabsmødet vi håber at få jeres opbakning. Et godt valg giver et stærkt mandat Ældrerådsvalgene de afviklede og fremtidens Jeg er bekymret over, at flere end ti ældreråd her ved det seneste valg ikke holdt et egentligt valg, men afholdt fredsvalg. Et egentligt valg er vigtigt for vores legitimitet og er med til at understrege, at vi er borgernes valgte talerør. Des højere stemmeprocent, des stærkere mandat. Heldigvis fik de råd, der afholdt valg en høj stemmeprocent, og der var kampvalg med mange kandidater i langt hovedparten af rådene. DANSKE ÆLDRERÅD satte dagsordenen Kommunalvalgene vi satte en dagsorden Kommunevalget blev op mod valgdatoen mere og mere præget af politiske udmeldinger om os ældre borgere. Ældrepolitikken kom pludselig på dagsordnen - ikke mindst pga. Politikens artikelserie om hjemmehjælp (lavet i samarbejde med os i DANSKE ÆLDREREÅD). Politikens undersøgelse. Overraskende med kun 20 % med 2 bade. 80 % tilfredse med hjemmehjælpen. Ældremilliarden skal løfte ældreområdet Finansloven vi fik en ældremilliard Samtidig med kommunalvalget kørte finanslovsforhandlingerne. DANSKE ÆLDRERÅD var meget på, og jeg er overbevist om, at vi var med til at præge finanslovsforhandlingerne vedrørende ældremilliarden. Tak til Enhedslisten for initiativet. Vi var ikke enige i måden (nye lovparagraffer med en universel rettighed til to bade). Men vi var og

5 er enig i målet (et niveauløft af ældreplejen). Det har vi fået med den ekstra milliard. Vi fik had s, og der kom ubehagelige beskyldninger sådan er det at gå op imod de store og imod en tilsyneladende god ide, der gør noget godt for os ældre. Men jeg gør det igen. Vi kan ikke gå ind for sådanne lovfæstede rettigheder. Vi er en del af det kommunale selvstyre og accepterer, at kommunerne er forskellige og dermed også behandler os ældre forskelligt. Det er så vores opgave ud fra de givne forhold at sikre, at de ældre får en sober og anstændig behandling. Her i foråret 2014 især to væsentlige succeser: Udmøntningen af ældremilliarden Ældremilliarden gav mange ældreråd en fantastiks start på den nye periode, hvor de blev inddraget i møder med politikere og forvaltning. Skal følges tæt. Ansøgning igen næste år. Derefter måske som bloktilskud. Her skal vi være på vagt Pas på, for det er også sparetider. Ældreråd - nu i patientinddragelsesudvalgene! Regionsældreråd Sidste år kunne vi glæde os over at DANSKE ÆLDRERÅD var kommet på Finansloven og dermed fri af Puljetyranniet. I år kan vi glæde os over, at vi i ældrerådene bliver en del af Patientinddragelsesudvalgene i de fem regioner. Det er Regionsældrerådene, der udpeger det medlem, som skal sidde i Patientinddragelsesudvalget. Det holdt hårdt, og ikke mindst vores møde med Formand for Danske Regioner Bent Hansen og de midt- og nordjyske regionsældreråds arbejde banede vejen. Tak for det.

6 DANSKE ÆLDRERÅD på Folkemødet 2014 Folkemødet på Bornholm DANSKE ÆLDRERÅD har ikke råd til selv en lille stand og slet ikke til dyre debattører. Men formand, næstformand og sekretariatsleder har budt sig til hos andre organisationer som debattører. Vi har i dag tilsagn fra fire forskellige organisationer om, at vi er programsat hos dem. Det gælder Faglige seniorer, Sundhedsstyrelsen, Foa og Dansk Sygeplejeråd. Jeg vil også være at finde på Folkets talerstol med et par indlæg. Digitale løsninger vi kortlægger problemer Ældreforum Jeg er som formand for DANSKE ÆLDRERÅD medlem af Ældreforum, der har til formål at rådgive ministeren m.fl.. Her sidder jeg bl.a. sammen med Søren Rand, formand for ÆldreSagen og Jørgen Fischer, formand for Danske Seniorer. I vil i efteråret få et spørgeskema fra ÆldreForum, idet vi i DANSKE ÆLDRERÅD har sagt ja til sammen med ÆldreForum at lave en større undersøgelse af praktiske problemer i forbindelse med det offentliges udrulning af digitale løsninger. I er nogle af dem, der burde kunne finde rundt, så det bliver spændende. Vi tilrettelægger undersøgelsen, så I også vil kunne gå i dialog med jeres kommune om, hvor let det er at finde rundt på netop deres hjemmeside Sammen er vi stærke Formands- og næstformandsmøder til efteråret Jeg glæder mig til i sensommeren at komme rundt til jer på de varslede formands- og næstformandsmøder. Det var et godt rygstød fra jer, jeg fik sidste år, og jeg er sikker på, at der er spændende spørgsmål, vi skal drøfte.

7 Tak for samarbejdet med de øvrige foreninger og tak for bestyrelsens opbakning. Endelig tak for hjælp fra sekretariatet, hvor der er styr på tingene. Tak for det år, der er gået.

MDTL. BERETNING 2015. Sidste år mange nyvalgte, nu næsten alle med mere end et års erfaring. Indledning Et travlt år

MDTL. BERETNING 2015. Sidste år mange nyvalgte, nu næsten alle med mere end et års erfaring. Indledning Et travlt år MDTL. BERETNING 2015. Sidste år mange nyvalgte, nu næsten alle med mere end et års erfaring. Indledning Et travlt år DANSKE ÆLDREÅD Synlighed udadtil og indadtil: 1) Prisen givet genlyd nationalt og internationalt.

Læs mere

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 2019 er et historisk år for Danske Ældreråd. Vores landsorganisation blev stiftet i 1999, og vi kan med dette repræsentantskabsmøde fejre

Læs mere

5 møder med formænd og næstformænd for ældreog seniorråd - august/september 2014

5 møder med formænd og næstformænd for ældreog seniorråd - august/september 2014 5 møder med formænd og næstformænd for ældreog seniorråd - august/september 2014 Formænd/næstformænd fra i alt 91 ældre- og seniorråd deltog i et af de 5 møder, der blev afholdt i perioden 27. august til

Læs mere

ÆLDRERÅD. Folketinget har bestemt, at alle kommuner skal have et folkevalgt ældreråd. Vælges mindst hvert 4. år

ÆLDRERÅD. Folketinget har bestemt, at alle kommuner skal have et folkevalgt ældreråd. Vælges mindst hvert 4. år ÆLDRERÅD Folketinget har bestemt, at alle kommuner skal have et folkevalgt ældreråd Vælges mindst hvert 4. år I år er der valg til ældrerådet i vores kommune Præsentation af ældrerådets nuværende medlemmer

Læs mere

Til medlemmer af DANSKE ÆLDRERÅD. Mailservice 6/2013 udsendt 3/9 2013.

Til medlemmer af DANSKE ÆLDRERÅD. Mailservice 6/2013 udsendt 3/9 2013. Til medlemmer af DANSKE ÆLDRERÅD Mailservice 6/2013 udsendt 3/9 2013. DANSKE ÆLDRERÅDs Vingstedkonference d. 10. oktober Det lokale demokrati og ældrerådenes rolle i det, er årets tema for konferencen,

Læs mere

Ældre- og værdighedspolitik i kommunalvalg Distrikt 4 D. 19. april 2017 Brørup

Ældre- og værdighedspolitik i kommunalvalg Distrikt 4 D. 19. april 2017 Brørup Ældre- og værdighedspolitik i kommunalvalg 2017 Distrikt 4 D. 19. april 2017 Brørup Indhold Fra folketing til frontmedarbejder Kvalitetsstandarder Værdighedspolitik Værdighedsmillionerne Lokal KV17-indsats

Læs mere

En anstændig hjemmepleje

En anstændig hjemmepleje Enhedslistens folketingsgruppe Tel. +45 33 37 50 50 Pressetjeneste: +45 33 37 50 80 En anstændig hjemmepleje Enhedslistens forslag om hjemmehjælp til Finansloven for 2015 På trods af at kommunerne i finansloven

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Læs om kandidaterne her

Læs om kandidaterne her Læs om kandidaterne her Seniorrådsvalg 2017 Seniorrådsvalget 2017 Kære Medborgere Der afholdes valg til Køge Kommunes Seniorråd den 21. november 2017. Der skal vælges 9 medlemmer samt stedfortrædere fra

Læs mere

Mundtlig Beretning 2013

Mundtlig Beretning 2013 KIRSTEN FELD Mundtlig Beretning 2013 Indledning Ældrerådene i den kommunale verden Aktuelle strømninger på ældreområdet. Ældre og kommunernes socialpolitik Ældre og kommunernes sundhedspolitik Ældreråd

Læs mere

Bilagssamling til repræsentantskabsmødets. Punkt 3 Dagsorden og forretningsorden. Punkt 7 Handleplan/Arbejdsplan. Punkt 9 Indkomne forslag

Bilagssamling til repræsentantskabsmødets. Punkt 3 Dagsorden og forretningsorden. Punkt 7 Handleplan/Arbejdsplan. Punkt 9 Indkomne forslag Bilagssamling til repræsentantskabsmødets Punkt 3 Dagsorden og forretningsorden Punkt 7 Handleplan/Arbejdsplan Punkt 9 Indkomne forslag Dagsorden For repræsentantskabsmøde d. 28. april 2014 i DANSKE ÆLDRERÅD

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD - godkendt

Referat af bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD - godkendt Referat af bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD - godkendt Dato: torsdag d. 20. marts 2014 Tid: 10.00 15.00 Sted: Seniorhuset, Toldbodgade 5, 5000, Odense C Afbud: Ingen Referent: Marianne Lundsgaard & Biat

Læs mere

Information om valg til Ældrerådet i Ringsted Kommune, den 21. november 2017 Ældrerådsvalg 2017

Information om valg til Ældrerådet i Ringsted Kommune, den 21. november 2017 Ældrerådsvalg 2017 Information om valg til Ældrerådet i Ringsted Kommune, den 21. november 2017 Ældrerådsvalg 2017 [Skriv tekst] Information om Ældrerådet i Ringsted Kommune Hvad er et Ældreråd? Alle kommuner skal nedsætte

Læs mere

Danske Ældreråd. - Landsorganisation for 98 kommunale ældre-/seniorråd. Danske Ældreråds Temadag 2018

Danske Ældreråd. - Landsorganisation for 98 kommunale ældre-/seniorråd. Danske Ældreråds Temadag 2018 Danske Ældreråd - Landsorganisation for 98 kommunale ældre-/seniorråd Historien - kort 1/1 1999 - Lov om Ældreråd - alle kommuner skal etablere et råd. 21/1 1999 Danske Ældreråd (Sammenslutningen af Ældreråd)

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

Regionsældrerådet. den regionale sparring om ældrepolitikken. Nyborg Regionsældreråd. 1

Regionsældrerådet. den regionale sparring om ældrepolitikken. Nyborg Regionsældreråd. 1 Regionsældrerådet den regionale sparring om ældrepolitikken Nyborg 08.05.18. Regionsældreråd. 1 Anker Andersen 7130 Juelsminde. Næstformand i Hedensted Seniorråd Har været med i ganske mange år (lokalt,

Læs mere

1 Udmøntning af Ældrepuljen Brugertilfredshedsundersøgelse på ældreområdet 4 3 Orientering om forventet lovænding vedr. hjemmepleje ( 83a) 5

1 Udmøntning af Ældrepuljen Brugertilfredshedsundersøgelse på ældreområdet 4 3 Orientering om forventet lovænding vedr. hjemmepleje ( 83a) 5 Referat Ældrerådet Mødedato: 16. september 2014 Mødetid: 13:00 Mødested: Ikke angivet Indholdsfortegnelse: 1 Udmøntning af Ældrepuljen 2015 2 2 Brugertilfredshedsundersøgelse på ældreområdet 4 3 Orientering

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Tirsdag den 28.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Palle Jacobsen Afbud: Finn Brozek Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder. Forebyggende tiltag Sundhed

DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder. Forebyggende tiltag Sundhed DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder Bestyrelsen i DANSKE ÆLDRERÅD har drøftet en række ældrepolitiske områder og er enige om følgende holdninger og opfordringer. Områderne er

Læs mere

ÆLDRERÅDET. Årsberetning 2010

ÆLDRERÅDET. Årsberetning 2010 Årsberetning 2010 ÆLDRERÅDET Ældrerådet har 15. medlemmer, der blev valgt / genvalgt ved ældrerådsvalget den 17. november 2009 med virkning fra 1. januar 2010: Ann Marie Cordua Bente Bang Fritz Voss Inger

Læs mere

AALBORG KOMMUNE. Ældrerådet. Mødet den 28.01.2014, kl. 13:30. Mødelokale 1, 2. sal, Danmarksgade 17

AALBORG KOMMUNE. Ældrerådet. Mødet den 28.01.2014, kl. 13:30. Mødelokale 1, 2. sal, Danmarksgade 17 AALBORG KOMMUNE Mødet den 28.01.2014, Mødelokale 1, 2. sal, Danmarksgade 17 1. Ansøgning om støtte fra puljen til løft af ældreområdet (finanslovsaftalen 2014) - høring.... 2 AALBORG KOMMUNE Tid Mødet

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD - Godkendt

Referat af bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD - Godkendt Referat af bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD - Godkendt Dato: onsdag d. 21. maj 2014 Tid: 10.00 15.00 Sted: Seniorhuset, Toldbodgade 5, 5000, Odense C. Vi skal være i Mødelokale nr. 1. Afbud: Poul Ancher

Læs mere

Hjemmehjælpskommissionen. Visitatorernes årsmøde 2013

Hjemmehjælpskommissionen. Visitatorernes årsmøde 2013 Hjemmehjælpskommissionen Visitatorernes årsmøde 2013 1 stevns kommune Baggrunden og rammerne for kommissionens arbejde Demografi antallet af 80+ årige fordobles de næste 30 år Beskrive udfordringer og

Læs mere

Beretning ved årsmødet den 19. marts 2016, kl v. formanden Birger Rasmussen

Beretning ved årsmødet den 19. marts 2016, kl v. formanden Birger Rasmussen Beretning ved årsmødet den 19. marts 2016, kl. 13.30 v. formanden Birger Rasmussen Jeg vil starte med, at nævne den bestyrelse der har deltaget i arbejdet siden sidste årsmøde. Steen Thomsen Marleen Hansen

Læs mere

Referat af DANSKE ÆLDRERÅDs repræsentantskabsmøde d. 28. april 2014 i Nyborg

Referat af DANSKE ÆLDRERÅDs repræsentantskabsmøde d. 28. april 2014 i Nyborg Referat af DANSKE ÆLDRERÅDs repræsentantskabsmøde d. 28. april 2014 i Nyborg Formanden, Bent Aa. Rasmussen bød velkommen til såvel ny- som genvalgte medlemmer af ældre- /seniorråd til gæsterne, og en særlig

Læs mere

Referat af DANSKE ÆLDRERÅDs repræsentantskabsmøde d. 11. maj 2015

Referat af DANSKE ÆLDRERÅDs repræsentantskabsmøde d. 11. maj 2015 Referat af DANSKE ÆLDRERÅDs repræsentantskabsmøde d. 11. maj 2015 Formand Bent Aa. Rasmussen indledte med at byde velkommen til såvel stemmeberettigede medlemmer af ældre-/seniorråd, som ikke-stemmeberettigede

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD. d august 2014 i Nyborg Godkendt

Referat fra bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD. d august 2014 i Nyborg Godkendt Referat fra bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD Afbud: Carsten Wittus Referent: Dorthe Neergaard d. 20.- 21. august 2014 i Nyborg Godkendt Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Beslutning: Dagsorden godkendt

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD GODKENDT Tid: 18. august 2016 Sted: Hotel Nyborg Strand

Referat fra bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD GODKENDT Tid: 18. august 2016 Sted: Hotel Nyborg Strand Referat fra bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD GODKENDT Tid: 18. august 2016 Sted: Hotel Nyborg Strand Referent: Dorthe Neergaard Til stede: Bestyrelsen, fra sekretariatet: sekretariatsleder Marianne Lundsgaard

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD - godkendt

Referat af bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD - godkendt Referat af bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD - godkendt Dato: Torsdag d. 31. oktober 2013 Tid: 10.00 15.00 Sted: Socialstyrelsen, Edisonsvej 18, 1 sal, 5000 Odense C. Mødelokale B Marianne Skov Iversen,

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 27-01-2015 kl. 13:00

Læs mere

Syddjurs Kommunes ældreråd

Syddjurs Kommunes ældreråd Syddjurs Kommunes ældreråd Årsberetning 2014 Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Inge Marie Frederiksen, Mørke Gurli Juel Sørensen,Tirstrup Poul Andersen, Hornslet Formand:

Læs mere

ANNO 2018 OG 2019 LISBETH GRØNDAHL, ÆLDREPOLITISK KONSULENT

ANNO 2018 OG 2019 LISBETH GRØNDAHL, ÆLDREPOLITISK KONSULENT AKTUELLE ÆLDREPOLITISKE INITIATIVER OG - ØKONOMI ANNO 2018 OG 2019 LISBETH GRØNDAHL, ÆLDREPOLITISK KONSULENT ØKONOMI PÅ ÆLDREOMRÅDET FAKTA OM ÆLDREOMRÅDET FINANSLOVS - OG SATSPULJEBEVILLINGER PÅ ÆLDREOMRÅDET

Læs mere

ANNO 2018 OG 2019 LISBETH GRØNDAHL, ÆLDREPOLITISK KONSULENT

ANNO 2018 OG 2019 LISBETH GRØNDAHL, ÆLDREPOLITISK KONSULENT AKTUELLE ÆLDREPOLITISKE INITIATIVER OG - ØKONOMI ANNO 2018 OG 2019 LISBETH GRØNDAHL, ÆLDREPOLITISK KONSULENT ØKONOMI PÅ ÆLDREOMRÅDET FAKTA OM ÆLDREOMRÅDET! FINANSLOVS - OG SATSPULJEBEVILLINGER! HVOR KOMMER

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Referat. Ældrerådet Den 22. januar 2015 St. Magleby Stuen, Rådhuset kl

Referat. Ældrerådet Den 22. januar 2015 St. Magleby Stuen, Rådhuset kl Referat Ældrerådet Den 22. januar 2015 St. Magleby Stuen, Rådhuset kl. 16.00-18.00 Indhold 1. Orientering fra formanden a. Aflysning af værtsskab for Ældrerådets Vestegnstræf b. Vestegnstræf i Albertslund

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD godkendt

Referat af bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD godkendt Referat af bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD godkendt Dato: Onsdag d. 15. januar 2014 Tid: 10.00 15.00 Sted: Seniorhuset, Toldbodgade 5, 5000, Odense C. Der var en kort rundvisning i huset under mødet.

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. januar 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Puljemidler...

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Referat af møde nr. 14. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 14. Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 14. Mandag d. 30.11.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 30.11.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD - godkendt. Dagsorden. 2. Sager til behandling. Afbud fra: Inge Lorentzen, Erling Høholt

Referat for bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD - godkendt. Dagsorden. 2. Sager til behandling. Afbud fra: Inge Lorentzen, Erling Høholt Referat for bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD - godkendt Tirsdag d. 31. maj 2011, Vejle Afbud fra: Inge Lorentzen, Erling Høholt Formand Kirsten Feld bød såvel nye som gamle bestyrelsesmedlemmer velkommen

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 229 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Anledning Samråd i Finansudvalget Dato / tid 2. februar 2017

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Mulighed for udbud på fritvalgsområdet i hjemmeplejen

Mulighed for udbud på fritvalgsområdet i hjemmeplejen Social- og Seniorudvalget Punkt: 5 Acadre sagsnr.: 14/10246 Journalnr.: Sagsforløb: SSU - Åben sag Mødedato: 23.06.2014 Sagsansvarlig enhed: Politik og Borgerservice Sagsbehandler: Helle Skude Mulighed

Læs mere

En værdig ældrepleje. Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune

En værdig ældrepleje. Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune En værdig ældrepleje Værdighedspolitik, Hørsholm Kommune Indhold 1. Baggrund... 1 2. Udarbejdelse af værdighedspolitik... 1 3. Værdig ældrepleje i Hørsholm Kommune... 1 4. Flere varme hænder i ældreplejen

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet den 24. februar 2014, kl. 09.00-12.00

Referat fra møde i Ældrerådet den 24. februar 2014, kl. 09.00-12.00 Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet den 24. februar 2014, kl. 09.00-12.00 Mødet afholdes på Plejehjemmet Grønnehaven, Sundtoldvej 6, Biblioteket Deltagere: Anje Holmstad,

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl , Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. februar 2016 kl. 10.00, Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3B Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

MUNDTLIG BERETNING 2008 2009 OVERSIGT:

MUNDTLIG BERETNING 2008 2009 OVERSIGT: MUNDTLIG BERETNING 2008 2009 OVERSIGT: Indledning, s. 2 Medlemmer, s. 2 Regionsældreråd, s. 4 Politikker, s. 4 Regering og Folketing, s. 5 Kontakter og synlighed, s. 5 Sigtepunkter i 2009 2010, s. 6 Afslutning,

Læs mere

Indstilling. Udbud af hjemmeplejen. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 25. april 2014

Indstilling. Udbud af hjemmeplejen. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 25. april 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 25. april 2014 Udbud af hjemmeplejen 1. Resumé Regeringen har vedtaget at forenkle reglerne for frit valg i hjemmeplejen. Det foreslås derfor, at de private

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Social-, Børne- og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger

Læs mere

Vedrørende Hjemmehjælpskommissionens rapport Fremtidens hjemmehjælp ældres ressourcer i centrum for en sammenhængende indsats.

Vedrørende Hjemmehjælpskommissionens rapport Fremtidens hjemmehjælp ældres ressourcer i centrum for en sammenhængende indsats. Social og integrationsministeriet, Holmens Kanal 22 1060 København K København, den 14. august 2013 Vedrørende Hjemmehjælpskommissionens rapport Fremtidens hjemmehjælp ældres ressourcer i centrum for en

Læs mere

STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17

STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17 STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17 Der er valg til november Få indflydelse Tænker du af og til: Hvis bare jeg havde indflydelse på de beslutninger, som træffes om forhold, der vedrører 60+ årige i Odense? Så har

Læs mere

NYT PARADIGME. - Aktivitet/træning i hverdagen

NYT PARADIGME. - Aktivitet/træning i hverdagen NYT PARADIGME - Aktivitet/træning i hverdagen 1. Historik Lyngby-Taarbæk Kommune har siden 2009 gennemført 2 projekter på ældreområdet med det formål at undersøge effekten af en målrettet træningsindsats

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD

SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD SYDDJURS KOMMUNES ÆLDRERÅD Årsberetning 2016 Formand: Karen Møller, Vrinners Næstformand: Bende Ingstrup Andersen, Kolind Bent Salminen, Kolind Ole Kragelund, Rønde Gurli Juel Sørensen, Tirstrup Poul Andersen,

Læs mere

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail:

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail: Lene Lindberg Medlemsskaber der bør overflyttes... Jeg ser frem til en uge, hvor vi sætter medlemskab i fagforeningen på dagsorden. Vi kommer med et tilbud til de af jeres kollegaer, som står i Krifa eller

Læs mere

Samrådsspørgsmål DA, DB og DC er stillet efter ønske fra Leif Lahn Jensen (S)

Samrådsspørgsmål DA, DB og DC er stillet efter ønske fra Leif Lahn Jensen (S) Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 654 Offentligt T A L E September 2017 Talepapir til samråd i Beskæftigelsesudvalget den 27. september om Arbejdstilsynets bevillinger

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Ældrerådets årsberetning 2016 (version 3)

Ældrerådets årsberetning 2016 (version 3) Ældrerådets årsberetning 2016 (version 3) Indledning Folketinget har besluttet, at alle kommuner skal have et folkevalgt ældreråd. Der skal være valg mindst hvert fjerde år, og kandidaterne skal opstille

Læs mere

Djøfs forslag til. principper for udlicitering

Djøfs forslag til. principper for udlicitering Djøfs forslag til principper for udlicitering April 2015 Djøf arbejder for vækst Som faglig organisation har Djøf en klar politisk dagsorden. Den handler om at sikre vækst. Et samfund i vækst skaber flere

Læs mere

FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen. juni 2007

FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen. juni 2007 FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen juni 2007 1 FOA Analysesektionen 17. juni 2007 FOAs samlede undersøgelser og breve om kvalitetsreformen Indledning om baggrunden for undersøgelserne op til

Læs mere

7-BY MØDE. København 17. marts 2015

7-BY MØDE. København 17. marts 2015 7-BY MØDE København 17. marts 2015 Program Den ældre medicinske patient Udviklingen i sundhedsvæsnet det nære sundhedsvæsen Ældremilliarden 275 250 225 Den demografiske udfordring i forhold til 2012 200

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

2.0 Opfølgning på repræsentantskabsmøde og ældrepolitisk konference 7/8. maj 2018

2.0 Opfølgning på repræsentantskabsmøde og ældrepolitisk konference 7/8. maj 2018 Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: Mandag d. 28. maj 2018 Tid: 10.15 15.45 Sted: Ældrecenter Rudbækshøj, Strib Landevej 58, Strib, 5500 Middelfart. Fra sekretariatet deltog Thomas Jensen

Læs mere

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde.

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde. Notat Center for Sundhed og Omsorg Staben Stengade 59 000 Helsingør Tlf. - Mob. 25264 krb04@helsingor.dk Dato 28.08. Sagsbeh. Katrine Rosholt Bremholm Ældremilliarden Der blev i forbindelse med Aftale

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK

HVIDOVRE KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK S VÆRDIGHEDSPOLITIK Indhold Ældre mødes med respekt 3 Værdighedspolitikken hænger sammen med Ældrepolitikken 4 Implementering af Værdighedspolitikken 6 Livskvalitet 8 Selvbestemmelse 10 Kvalitet, tværfaglighed

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

TEMADAGE OG KONFERENCER

TEMADAGE OG KONFERENCER Spørgeskema til ældreråd, januar 2013 I spørgeskemaet bruges betegnelsen ældreråd for såvel ældre- som seniorråd. Kan KUN besvares elektronisk se link i mail. Navn på kontaktperson: Tlf.: E-mail: Kommune

Læs mere

Folketingets sundheds- og ældreudvalg

Folketingets sundheds- og ældreudvalg Folketingets sundheds- og ældreudvalg - Høring den 29. august 2017 om Konkurser i pleje-& omsorgssektoren Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del Bilag 463 Offentligt Rasmus Larsen Lindblom Velfærdspolitisk

Læs mere

Forord [2] Med venlig hilsen. Hanne Andersen, Formand for Ældrerådet

Forord [2] Med venlig hilsen. Hanne Andersen, Formand for Ældrerådet ÆLDRERÅDET ÅRSBERETNING 2015 Forord I 2015 har et af de store omdrejningspunkter for ældrerådsarbejdet været anvendelse af midlerne fra Ældremilliarden. I Ældrerådet har vi debatteret en lang række forslag

Læs mere

Kandidater til Danske Ældreråds bestyrelsesvalg 2019 i VALGKREDS 6

Kandidater til Danske Ældreråds bestyrelsesvalg 2019 i VALGKREDS 6 Kandidater til Danske Ældreråds bestyrelsesvalg 2019 i VALGKREDS 6 Lars Høgh Sørensen Kandidatens egen præsentation: Næstved Ældreråd a) Bestyrelsen X_ b) Stedfortræder Aktiv i Ældrerådet i Næstved, aktiv

Læs mere

Årsberetning 2012. Ældrerådet i Norddjurs Kommune. Formand tlf. 86 32 00 01. Sekretariat tlf. 89 59 10 46

Årsberetning 2012. Ældrerådet i Norddjurs Kommune. Formand tlf. 86 32 00 01. Sekretariat tlf. 89 59 10 46 Årsberetning 2012 Ældrerådet i Norddjurs Kommune Formand tlf. 86 32 00 01 Sekretariat tlf. 89 59 10 46 Ældrerådets medlemmer Svend Erik Christiansen, formand Jens Erik Madsen, næstformand Birgit Jensen

Læs mere

DAGSORDEN og REFERAT. til. Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 7. august 2018 kl I Frichsparken, vær 1.86

DAGSORDEN og REFERAT. til. Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 7. august 2018 kl I Frichsparken, vær 1.86 Side 1 af 5 DAGSORDEN og REFERAT til Ældrerådets 13. ordinære møde tirsdag den 7. august 2018 kl. 09.00 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Kopi til: Rådmand Jette Skive Direktør

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD. Godkendt

Referat af bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD. Godkendt Referat af bestyrelsesmøde i DANSKE ÆLDRERÅD Godkendt Onsdag d. 20. marts 2013 i Vejle Afbud: Merete Nielsen, Inge Lorentzen, Erling Christensen DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden Beslutning: Dagsorden

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 9. ordinære møde tirsdag den 2. maj 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1.86

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 9. ordinære møde tirsdag den 2. maj 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1.86 DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 9. ordinære møde tirsdag den 2. maj 2017 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Fuldmægtig Claus Rasmussen, Sundhed og Omsorg

Læs mere

DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder. Forebyggende tiltag

DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder. Forebyggende tiltag DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder Bestyrelsen i DANSKE ÆLDRERÅD har drøftet en række ældrepolitiske områder og er enige om følgende holdninger og opfordringer. Områderne er

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalg

Social- og Sundhedsudvalg Social- og Sundhedsudvalg åben Torsdag den 9. februar 2006 Kl. 16.00 i mødelokalet 6 & 7 Medlemmer: Kai O. Svensson (F) Lisbet Ploug (C) Jette Andersen (A) Kirsten Stuckert (V) Liselott Hansen (O) Side

Læs mere

Årsberetning Rebild Kommunes Ældreråd

Årsberetning Rebild Kommunes Ældreråd Årsberetning 2014 - Rebild Kommunes Ældreråd Oprettelse af folkevalgte Ældreråd i alle kommuner er vedtaget ved lov i 1995 ift. bestemmelserne i 30-33 i Lov om retssikkerhed og administration på det sociale

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 16. marts 2015 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 214, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen,

Læs mere

Inspirationspapir. Vedrørende bruger- og pårørenderåd, tilsyn på plejehjem mv., forebyggende hjemmebesøg samt visitationsskema.

Inspirationspapir. Vedrørende bruger- og pårørenderåd, tilsyn på plejehjem mv., forebyggende hjemmebesøg samt visitationsskema. Inspirationspapir Vedrørende bruger- og pårørenderåd, tilsyn på plejehjem mv., forebyggende hjemmebesøg samt visitationsskema. Folketinget har ved lovbekendtgørelse nr. 629 af 11. juni 2010, ændret lov

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Vedtægter for Seniorrådet Ishøj Kommune

Vedtægter for Seniorrådet Ishøj Kommune Vedtægter for Ishøj Kommune 1 i Ishøj Kommune c/o Rådhuset, Sundhed og ældre, Store Torv 20, 2635 Ishøj. Navn Lovgrundlag 2 Lov om retssikkerhed og administration 30-33 (Lovbekendtgørelse nr. 930 af 17

Læs mere

Præsentationsfolder. Kandidater til Seniorrådsvalget i Hørsholm Kommune. 3. november 2014

Præsentationsfolder. Kandidater til Seniorrådsvalget i Hørsholm Kommune. 3. november 2014 Præsentationsfolder Kandidater til Seniorrådsvalget i Hørsholm Kommune 3. november 2014 HØRS HOLM SENIORR D Einar Petersen Pensioneret politiassistent. Flyttede til Hørsholm 1968. Har været i Hørsholm

Læs mere

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden Dagsorden Mødedato: Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup,

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 29/05/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 29/05/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 29/05/19 Et flot Venstre-resultat til Europaparlamentsvalget Søndag d. 26. maj havde vi valg til Europa-Parlamentet. Det blev et fantastisk valg på mange måder. Først og fremmest

Læs mere

Hverdagsrehabilitering

Hverdagsrehabilitering Hverdagsrehabilitering samarbejde mellem kommune og privat leverandør December 2012 Socialdirektør Jette Rud Knudsen Dok.nr.727-2012-167908 Indhold Hvorfor Aktiv Hverdag? Projektets to ben mål og middel

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 13.-09.-2017 Mødeforum Sted Ældrerådet Marskgården, Marskvej 20B, 4700 Næstved Dato Onsdag den 13. september 2017 Tidsrum 10.00 ca. 15.30 Deltagere Bjerking, Tove Scheel,

Læs mere

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 8. maj 2015. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning

Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 8. maj 2015. v/jesper Busk, Formand DI Service. Indledning Side 1 af 14 Formandens beretning til generalforsamlingen for DI Service den 8. maj 2015 v/jesper Busk, Formand DI Service Indledning Velkommen til generalforsamling i DI Service. Jeg har glædet mig til

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Sorø Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 5.700.000 kr. Tilskud

Læs mere

Referat fra ældrerådsmøde 14. september 2015

Referat fra ældrerådsmøde 14. september 2015 Mødereferat Mødetid: 14. september 2015 kl. 9.30 Mødested: Hammel administrationsbygning, mødelokale 3 Mødedeltagere: Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Erik Bertelsen, Jørn de Place, Nina Thøgersen, Per

Læs mere

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Staben for Børne- og Velfærdsforvaltningen Sagsbehandler: Dorte Müller 29. januar 2014/dmu Opsamling af høringssvar om Hvidovre Kommunes Ældrepolitik

Læs mere

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar

ÅRSBERETNING Seniorrådet i Gentofte Kommune. Seniorrådet. ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Seniorrådet ilnavn: seniorrådets årsrapport 2012, 24. januar Årsrapport 2012 Seniorrådet i Gentofte ÅRSBERETNING 2013 Seniorrådet i Gentofte Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Formål og opgaver

Læs mere

Referat af Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde d. 29. april 2019

Referat af Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde d. 29. april 2019 Referat af Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde d. 29. april 2019 Konstitueret formand Mogens Rasmussen indledte repræsentantskabsmødet ved at byde velkommen til de mere end 500 deltagere fra 94 ældre-/seniorråd.

Læs mere

UDKAST HVIDOVRE KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK

UDKAST HVIDOVRE KOMMUNES VÆRDIGHEDSPOLITIK S Indhold Ældre mødes med respekt 3 Værdighedspolitikken hænger sammen med Ældrepolitikken 4 Implementering af Værdighedspolitikken 5 Livskvalitet 6 Selvbestemmelse 8 Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng

Læs mere

Frit valg bedre sammenhæng. Finansministeriet

Frit valg bedre sammenhæng. Finansministeriet Frit valg bedre sammenhæng Finansministeriet OKTOBER 2017 Frit valg bedre sammenhæng Finansministeriet OKTOBER 2017 2 Borgeren først en mere sammenhængende offentlig sektor April 2017 Frit valg for alle

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl på Strandcentret

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl på Strandcentret Greve Seniorråd Fredag den 10.03.17 kl. 9-12 på Strandcentret Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd Arnfred Larsen,

Læs mere

Referat Seniorrådsmøde Morsø Kommune

Referat Seniorrådsmøde Morsø Kommune Referat Seniorrådsmøde Morsø Kommune Mødedato og tid Onsdag, den 30. maj 2018 Kl. 09.00-11.30 Mødested Morsø Kommune Jernbanevej 9, 7900 Nykøbing Mors Fjordglimt Deltagere Kirsten Nielsen Hanne Haaning

Læs mere

ÆLDRERÅDET. Dato: 6. januar 2014 Dokument: Årsberetning 2013

ÆLDRERÅDET. Dato: 6. januar 2014 Dokument: Årsberetning 2013 , Årsberetning 2013: Indledning Arbejdsform - Ad hoc grupper - Følgegrupper - Kontaktpersoner - 60PLUS Møder - Ordinære - Dialogmøder - Borgermøder - Andre Budget / Kvalitetsstandarder Høringer Tilsyn

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Fredag den 10.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Finn Brozek Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed Referat fra ekstraordinært møde i Udvalget for Social og Sundhed Mødedato: Mandag den 10. februar 2014 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødested: Jobs 3 Deltagere: Fraværende: Referent: Thyge Nielsen, Ingvard

Læs mere

Ældremilliarden. 17. marts 2015 Kasper Manniche FOA

Ældremilliarden. 17. marts 2015 Kasper Manniche FOA Ældremilliarden 17. marts 2015 Kasper Manniche FOA Erfaringer med tidligere puljer i bloktilskuddet Dagtilbudspuljen fra Finansloven 2012 500 mio.kr. røg ind i bloktilskuddet. KL siger, at 350 mio.kr.

Læs mere