VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPENDIE VÆSEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPENDIE VÆSEN"

Transkript

1 VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPENDIE VÆSEN a. Valg af eforer m. u. Det teologiske fakultet har den 5. januar 1966 valgt professor, dr. phil. Søren Holm som efor for»professor Henrik Scharlings boglegat«i stedet for professor, dr. theol. N. H. Søe (j. nr. 37Sa/66). Det lægevidenskabelige fakultet har den 7. februar 1966 valgt professorerne, dr. med. Mogens Fog, dr. med. Mogens Volkert og dr. med. H. C. A. Lassen som medlemmer af bestyrelsen for»murermester Anton Stillinges legat«(j. nr. 399/65). Det matematisk-naturvidenskabelige fakultet valgte den 15. februar professorerne, dr. phil. Kaj Berg, dr. phil. Thorvald Sørensen og dr. phil. C. Overgaard Nielsen samt kontorchef B. Daugaard til bestyrelsen for»læge Kristen Iversen Nørregaard og hustru Anna Dagmar Nørregaard f. Beissels legat for zoologer og botanikere«(j. nr. 37 Nb/66). Konsistorium valgte den 25. februar 1966 professor, dr. phil. C. Overgaard Nielsen til medlem af bestyrelsen for»herluf Winges legat«i stedet for afdøde professor, dr. phil. R. Spårck (j. nr. 37 Ve/66). Det lægevidenskabelige fakultet valgte den 7. marts 1966 professor, dr. med. Harald Gormsen som medlem af bestyrelsen for»købmand i Odense Johann og Hanne Weimann, født SeedorfTs legat«for tiden I. januar 1966 til 31. december 1968 i stedet for professor, dr. med. F. Buchthai. Konsistorium valgte den 25. maj 1966 professor, dr. oecon. P. Nyboe Andersen til medlem af bestyrelsen for Egmont H. Petersens kollegium for tiden indtil 31. december 1969 i stedet for afdøde professor, dr. polit. Poul Winding (j. nr. 123 a/66). Konsistorium genvalgte den 25. maj 1966 professor, dr. jur. Stig Iuul som medlem af bestyrelsen for Egmont H. Petersens kollegium for tiden 1. januar 1966 til 31. december 1971 (j. nr. 123a/66). Konsistorium valgte den 22. juni 1966 professor, dr. phil. Hans Sørensen til medlem af bestyrelsen for»dante Alighieri Mindelegat«i stedet for professor, dr. phil. Paul V. Rubow (j. nr. 37Df/66). Konsistorium valgte den 22. juni 1966 videnskabelig assistent, cand. med. Finn Bojsen-Møller som viceefor på Studentergården fra den 1. september 1966 at regne (j. nr. 23 c/66).

2 Det akademiske legat- og stipendievæsen 347 Konsistorium valgte den 2. november 1966 professor, dr. phil. Svend Ellehøj til efor for Elers Kollegium fra den 1. februar 1967 i stedet for professor, dr. theol. K. E. Skydsgaard, der havde ønsket at fratræde (jr. nr. 18a/66). b. Tilkomne legater. I er tilkommet 1 nyt legat, nemlig»trafikinspektør C. J. M. Wieth og hustrus legat for kvindelige studenter«. Fundatsen, som under 9. marts 1966 forsynedes med kgl. konfirmation (j. nr. 37Vg/65) er sålydende: I codicil af 14. marts 1944 til deres under 4. december 1912 notarialiter oprettede testamente bestemte nu afdøde trafikinspektor Carl Jakob Marius Wieth og hustru Bertha Marie Wieth, født Larsen, at der for en del af deres efterladte formue skulle oprettes et legat for ubemidlede, enligt stillede unge kvinder under 24 år, der søger videre uddannelse udover skoletiden i studiemæssig retning. For dette legat fastsætter undertegnede executores testamenti i afdødes bo, overretssagfører Ove Frederiksen og trafikkontrollør Gunnar Kristian RolofT, i overensstemmelse med codicilens bestemmelser og efter forhandling med Københavns universitet følgende FUNDATS I- Legatets navn er»trafikinspektør C. J. M. Wieth og hustrus legat for kvindelige studenter«. 2. Legatets kapital består af det beløb, hvormed det udlægges af testators bo, ca kroner. Beløbet indbetales til kurator for Kobenhavns universitet og forvaltes af denne som en for sig bestående formue, men iovrigt på samme måde som universitetets øvrige legatmidler. Kapitalen må ingensinde angribes; hvad der indvindes af den udover sædvanlig årlig rente, f. eks. kursgevinst ved udtrækning af obligationer, bliver at lægge til kapitalen. 3. Legatets årlige renter uddeles af bestyrelsen for universitetskollegiet»kvinderegensen«til derboende alumner under 24 år. Portionernes antal og størrelse samt det tidsrum, i hvilket legatet kan oppebæres, fastsættes af bestyrelsen, tidsrummet dog kun indenfor den nævnte aldersgrænse. 4. Forandringer i eller tilføjelser til denne fundats, på hvilken bliver at erhverve kgl. konfirmation, kan ske efter indstilling fra bestyrelsen

3 348 Universitetets årbog for»kvinderegensen«, universitetets rektor og kurator, dog at legatets navn og hovedojemed ingensinde skal kunne forandres. København, den 25. januar executor testamenti: executor testamenti: Ove Frederiksen. G. K. RolofJ. c. De med universitetet forbundne 4 ældre kollegier. BORCHS KOLLEGIUM 275 års jubilæum. Den 29. maj 1966 havde Borchs Kollegium bestået i 275 år. Jubilæet fejredes ved en festmiddag i universitetets festsal den 1. juni 1966, hvortil gamle alumner med damer var indbudt. ELERS KOLLEGIUM Ombygning og modernisering af Elers kollegium* (j. nr. 18c/56). Under 8. maj 1959 indsendte universitetets rektor med sin tilslutning følgende af stipendieudvalget under 23. januar 1959 afgivne indstilling, idet man tilføjede, at denominatorerne har erklæret sig enige i forslaget : I skrivelse af 17. d.md. har eforen for Elers kollegium oplyst, at antallet af pladser på kollegiet, der for tiden udgør 23, ved den forestående istandsættelse af kollegiet vil blive reduceret med tre til 20. Det er for stipendieudvalget oplyst, at der foreligger et af arkitekt K. Gottlob udarbejdet forslag til ombygning og modernisering af kollegiet for et beløb af ca kr., hvoraf ca kr. vil kunne tilvejebringes ved realisering af kollegiets formue, hvorhos der af»mindelegatet om Danmarks ungdom , stiftet af ingeniør Heinrich Wulff«vil blive ydet et lån på kr., der skal indestå rentefrit, afdragsfrit og uopsigeligt i kollegiets ejendom, St. Kannikestræde 9, sålænge bygningen anvendes som kollegium. Ved ombygningen afskaffes kontubernalsystemet, W.C.er og badeindretning, der for tiden er i 2 pavilloner i gården flytter ind i bygningen, og køkkenerne moderniseres. I henhold til I afd. 3 i fundatsen af 29. november 1691 for Elers kollegium omfattede kollegiet oprindelig 16 alumnepladser, hvoraf 8 var forbeholdt teologer og resten skulle tilfalde visse i fundatsen særlig nævnte studiefag (jvfr. nedenfor). Ifølge kgl. res. af 12. juni 1837 (Selmers årbog s ) blev der yderligere oprettet 8 pladser på kollegiet, der bortgives uden hensyn til ansøgernes studiefag, nemlig 4 kontubernalpladser for studenter og 4 såkaldte enepladser. Den ene for teologer forbeholdte alumneplads bortfaldt i 1873 (jvfr. eforens * Se også ovenfor side 41.

4 Det akademiske legat- og stipendievæsen 349 skrivelse af 4. marts 1873, Goos: Samling af de for universitetets legater gældende bestemmelser, s. 113). I 1907 blev en kontubernalplads (universitetets årbog s ) og ved kgl. res. af 20. oktober 1914 (universitetets årbog s ) en af de i 1837 oprettede enepladser nedlagt. Ved skrivelse af 29. juli 1936 (universitetets årbog s. 171) bifaldt undervisningsministeriet i anledning af nedlæggelsen af portnerstillingen og omdannelsen af portnerlejligheden til 2 alumnepladser, at der oprettedes 2 nye studenterpladser. Der findes herefter på kollegiet 23 boliger, hvoraf 3 enepladser. Af de 15 alumner, hvis pladser er oprettet i henhold til fundatsen af 29. november 1691 skal 7 være teologer, 2 medicinere, 2 studere historie, statsvidenskab eller retsvidenskab, 2 matematik og 2 latin eller klassisk filologi. Som ovenfor omtalt bortgives de 3 kontubernalpladser og 3 enepladser, der stammer fra 1837, uden hensyn til ansøgernes studiefag, medens de 2 i 1936 oprettede kollegiepladser er forbeholdt henholdsvis en student med nordisk, germansk, engelsk eller romansk filologi og en student med naturhistorie og geografi som fag. Medens de 3 enepladser fortrinsvis tildeles kandidater, er de øvrige 20 pladser på kollegiet forbeholdt studenter. Betegnelsen kontubernalpladser hidrører fra, at de pågældende alumner fik bolig i de i 1837 indrettede 2 kontubernallejligheder, der hver beboedes af 2 kontubernaler. Nutildags er der ingen forskel på kontubernalpladserne og de øvrige pladser. I henhold til fundatsens V. afsnit, 2. stk., denomineres de 15 oprindelige alumnepladser af repræsentanter for kollegiestifternes familier, hvorhos 4 af de i 1837 oprettede pladser besættes af konsistorium (nu stipendieudvalget), medens de andre 4 samtidigt oprettede pladser besættes efter denomination af familien. Da de forannævnte i 1907 og 1914 nedlagte pladser fragik i de pladser, som konsistorium bortgav på egen hånd, er stipendieudvalget, der er trådt i konsistoriums sted med hensyn til udnævnelsesretten alene berettiget til uden forudgående denomination at bortgive 2 af de i 1837 oprettede pladser samt de 2 i 1936 oprettede pladser. Med hensyn til de 3 pladser, der agtes nedlagt, foreslår eforen, at antallet af teologpladser nedsættes med 2 til 5, samt at den tredie plads tages fra de i 1837 oprettede kontubernalpladser, der herefter vil udgøre 2. Endvidere foreslår eforen, at antallet af pladser, hvortil familien har denominationsret nedsættes med 3, således at stipendieudvalget stadig bevarer sin selvstændige udnævnelsesret til de 2 af de i 1936 oprettede kollegiepladser og til 2 af de i 1837 oprettede pladser, nemlig henholdsvis en kontubernalplads og en kandidatplads. Eforen har derhos oplyst, at denominatorerne på grundlag af en foreløbig forespørgsel har erklæret sig enig i dette forslag. Eoranlediget heraf skal man meddele, at man kan tiltræde eforens forslag.

5 350 Universitetets årbog Endvidere indstillede man, at der af kollegiets egenkapital afsættes et beløb på kr. til 4 / 0 p. a. som en særlig legatkapital for Elers rejsestipendium. Ministeriet bifaldt under 9. juni 1959 de nævnte forhold, ligesom boligministeriet under 4. juni 1959 godkendte projektets gennemførelse på det foreli'ggende grundlag. Under 18. april 1962 afgav universitetets kurator følgende indstilling: Ved skrivelser af 2. april og 9. juni 1959 tiltrådte undervisningsministeriet, at Elers kollegiums egenkapital, der var anbragt i obligationer, tillige med et lån på kr. af»mindelegatet om Danmarks Ungdom , stiftet af ingeniør Heinrich Wulff«anvendtes til en påkrævet ombygning og modernisering af Elers kollegium. Obligationerne indbragte kr., og der blev af nævnte legat ydet et rentefrit lån på kr., således at man rådede over et samlet beløb af kr. til gennemførelse af ombygnings- og moderniseringsarbejderne. Disse arbejder omfattede indretning af kokkener, badeværelser og toiletrum i kollegiebygningen og modernisering af installationer m. v. og i forbindelse med en indskrænkning af kontubernalsystemet gennemfortes samtidig en nedsættelse af alumnernes antal fra 23 til 20. Som nedenfor anført har udgifterne ved arbejdet imidlertid vist sig at blive væsentlig større end det til rådighed værende beløb, og efter at man har gennemført den påtænkte ombygning og modernisering i godt halvdelen af ejendommen for et beløb af kr. har man indstillet arbejdet. Fra arkitekt K. Gottlob har man modtaget en skrivelse af 10. oktober 1961 med bilag, hvoraf det fremgår, at udgifterne ved færdiggørelsen af det påbegyndte arbejde kan anslås til kr. (excl. omkostninger). Endvidere har man anmodet arkitekten om at udarbejde et overslag over udgifterne til en række supplerende arbejder, herunder istandsættelse af yderligere 5 værelser, reparation af portrum og havehuse samt anskaffelse af inventar til læsestuen. Ifølge arkitekt Gottlobs ovennævnte skrivelse kan de samlede udgifter til færdiggørelsen af det påbegyndte arbejde og til de supplerende byggearbejder og inventaret, anslås til ialt kr., incl. omkostninger. Til financieringen af disse arbejder har man fra privat side fået tilsagn om et beløb af kr., idet det føromtalte legat har givet tilsagn om yderligere kr., fordelt med kr. i hvert af årene 1962, 1963 og 1964, ligesom Elersianersamfundet har givet tilsagn om kr. Universitetets rektor og undertegnede kurator kan meget anbefale, at de foreslåede arbejder bliver bragt til udforelse og finder det ønske

6 Det akademiske legat- og stipendievæsen 351 ligt, om det manglende beløb af kr. kunne stilles til rådighed som statsbevilling og med bemærkning, at man såvel fra giverne som fra universitetets side lægger vægt på, at arbejdet så snart som muligt kan bringes til udførelse, skal man indstille, at der på forventet efterbevilling ved lov om tillægsbevilling for indeværende finansår, ad finanslovkonto som ekstraordinært tilskud stilles et beløb på kr. til rådighed til istandsættelse og modernisering af Elers Kllegium. Ministeriet meddelte imidlertid under 19. juli 1962, at man ikke så sig i stand til at søge den omhandlede bevilling tilvejebragt. Efter at arbejdet var blevet genoptaget i vinteren afgav byggeudvalget vedrørende ombygning og istandsættelse af Elers Kollegium under 17. marts 1966 følgende redegørelse for de stedfundne forskydninger: I forbindelse med fremsendelsen af skema III for tidsrummet 8. april oktober 1965 omhandlende færdiggørelse af påbegyndte arbejder vedrørende ombygning og istandsættelse af Elers kollegium skal byggeudvalget fremsætte nedenstående bemærkninger til de i skemaet med bilag givne oplysninger. Som det fremgår af kurators skrivelse af 14. november 1964 blev den til udførelsen af arbejdet nødvendige kapital tilvejebragt som gave fra nedennævnte private institutioner: Heinrich Wulffs legat kr Elersianersamfundet Sonningfonden kr Da det til rådighed stående beløb således lå fast, har prisstigninger, der er indtrufne efter udarbejdelsen af overslaget af 8. april og 3. juli 1964 medført, at påbegyndelsen af visse udendørs arbejder har måttet udskydes, indtil man efter udførelse af de indvendige ombygningsarbejder har fået oversigt over den kapital, der herefter er til rådighed samt eventuelt fremskaffet yderligere beløb. Endvidere har nogle under arbejdet fremkomne uforudsete forhold medført enkelte ændringer i og tilføjelser i forhold til overslaget. Således har man fundet det nødvendigt efter nedrivning af vindfanget til en stuelejlighed at retablere den således frilagte hegnsmur. For at kunne forøge gulvarealet og forbedre formen af et mindre værelse på 2. sal, har man fundet det nødvendigt at nedtage en skorsten fra 2. sal og op gennem tag. En udførelse af en påkrævet forstærkning af bjælker i trapperum på 1. sals loft har ikke været forudset i overslaget.

7 352 Universitetets årbog Byggeudvalget har endvidere fundet det hensigtsmæssigt at der i forbindelse med indretningen af de nye værelser indsættes låse i dorene svarende til låsene i den tidligere istandsatte fløj af kollegiet. Da pudslaget på de tilbagestående vægge viste sig at være mere porøst end tidligere antaget, fandt man det fornødent at beklæde væggene med papir forinden maling blev foretaget, ligesom man fandt det økonomisk fordelagtigere at anvende plasticmaling fremfor limfarve. Under arbejdet med restaureringen af kollegiet blev man opmærksom på, at trapperummet i ældre tid har haft et andet udseende og med bistand af Det særlige bygningssyn og af Nationalmuseet har man fundet frem til den oprindelige udformning. Da man fandt det meget ønskeligt at gengive rummet dets oprindelige smukke udseende og hensigtsmæssigt at udføre arbejdet i forbindelse med den øvrige restaurering er de med dette arbejde forbundne udgifter bekostet af særlige tilskud fra private fonds og Det særlige bygningssyn, idet Bikuben har stillet kr. til rådighed, Egmont H. Petersens Fond kr. og Det særlige bygningssyn kr. Udgiften er af praktiske grunde medtaget i skema III under andre forskydninger. Idet bemærkes at byggeudvalget forventer at de i henhold til overslaget endnu manglende arbejder helt eller i hvert fald delvis vil kunne gennemføres af de endnu til rådighed værende midler skal man anmode om at de trufne dispositioner må blive godkendt. Efter ansøgning af 21. marts 1966 fra universitetets kurator meddelte undervisningsministeriet byggeadministrationen for de højere læreanstalter under 7. juni 1966 sin tilladelse til færdiggørelse af arbejdet i overensstemmelse med de i byggeudvalgets redegørelse angivne retningslinier. d. Kvinderegensen. Konsistorium tiltrådte i møde den 1. april 1966 at alumnernes husleje fra den 1. april 1966 forhøjedes til 900 kr. årligt (j. nr. 31 a/66).

IV. Universitetets retsregler

IV. Universitetets retsregler IV. Universitetets retsregler A. Styrelsesregler Skrivelse af 16. juni 1978 fra Direktoratet for de videregående uddannelser vedrørende ændring af statuttens 68, stk. 1, sidste punktum og 70, stk. 2, således

Læs mere

V. Universitetets retsregler

V. Universitetets retsregler V. Universitetets retsregler A. Styrelsesregler. 1. Konsistoriums beslutning i møde den 17. januar 1973, at en skrivelse fra et styrende organ kan standses af konsistoriums budget- og forretningsudvalg

Læs mere

IX. DET AKADEMISKE LEGAT STI P E N D IE VÆ S E N

IX. DET AKADEMISKE LEGAT STI P E N D IE VÆ S E N IX. DET AKADEMISKE LEGAT STI P E N D IE VÆ S E N OG a. Valg af eforer m.v. Det lægevidenskabelige fakultet valgte den 5. december 1966 professor, dr. med. G. Asboe-Hansen som medlem af bestyrelsen for»købmand

Læs mere

VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPENDIE VÆSEN

VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPENDIE VÆSEN VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPENDIE VÆSEN a. Valg af eforer m.v. Universitetets rektor godkendte den 23. februar 1965, at professor, dr. jur. Knud Waaben varetog eforatet ved Valkendorfs kollegium

Læs mere

IV. Universitetets retsregler

IV. Universitetets retsregler IV. Universitetets retsregler A. Generelle bestemmelser 1. Videnskabeligt apparatur. Undervisningsministeriets cirkulære af 12. juli 1979 om høringspligt ved statsinstitutioners anskaffelse af videnskabeligt

Læs mere

X. Videnskabelige stipendier

X. Videnskabelige stipendier X. Videnskabelige stipendier 1. Legater uddelt af Konsistorium: 13/4 Professor Ludwig Wimmer og hustrus legat 30.000,00 13/4 Cand. teol. Jens Lomand Rasmussens rejselegat 1.800,00 17/5 Det Finneske legat

Læs mere

IV. Universitetets retsregler

IV. Universitetets retsregler IV. Universitetets retsregler A. Styrelsesregler Konsistorium vedtog den 29. oktober 1980 at undervisningsassistenter, der havde været ansat en periode svarende til et helt semester, er valgberettigede

Læs mere

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR (5 KØBENHAVNMCMXXXIX

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR (5 KØBENHAVNMCMXXXIX AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1935-1(5 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERS1TETETS

Læs mere

XII. Videnskabelige stipendier

XII. Videnskabelige stipendier XII. Videnskabelige stipendier 1. Legater uddelt af konsistorium: kr. 18/12 1974 Hovråttsnotarie Gunnar Svenssons legat til studieophold v. Lunds universitet (2 portioner å 2.180,88 kr.) 4.361,76 1/4 1975

Læs mere

FUNDATS. For. Dr. Rasmussen og Hustrus Legat

FUNDATS. For. Dr. Rasmussen og Hustrus Legat ADM0243E3210D esdhscan 20-11-2013 08:15 SEPBARCODE: 40UID Nikolay FUNDATS For Dr. Rasmussen og Hustrus Legat Den 24. maj 1945 oprettedes der fundats for Dr. Rasmussen og Hustrus Legat. Denne fundats blev

Læs mere

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UNIVERSITETETS REKTOR

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UNIVERSITETETS REKTOR r AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1940 41 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

Vedtægter. for SONNING-FONDEN

Vedtægter. for SONNING-FONDEN SONNING-FONDEN Vedtægter for SONNING-FONDEN SONNING-FONDEN Side 2 Præambel Ved testamente af 15. marts 1935 bestemte forfatteren, redaktør C.I. Sonning, at der for en del af hans efterladte formue skulle

Læs mere

AARBOG MEDDELELSER KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT - DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE -

AARBOG MEDDELELSER KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT - DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE - AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT - DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE - INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1933-1934 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING

Læs mere

X. Videnskabelige stipendier

X. Videnskabelige stipendier X. Videnskabelige stipendier 1. Legater uddelt af Konsistorium: 4/12 1969 Doctor Eichels Kandidatstipendium (4 portioner å 1.200 kr. i 3 år) 14.400,00 17/12 1969 Det Finneske legat 12.000,00 4/2 1970 Rosenkrantz'

Læs mere

F OTOKOP~ 5450 Otterup

F OTOKOP~ 5450 Otterup Søren Olesen. advokat F OTOKOP~ 5450 Otterup - i SØNDERSØ KOMMUNE C~. J 3~ FU1~DATS Til opfyldelse at bestemmelserne i. et at afdøde Valborg Mathilde Lassen og Jens Hansen Lassen, Rolighedsvej 16, 5400

Læs mere

VIII. DET AKADEMISKE LEG A T- OG STIPENDIEVÆSEN. a. Valg af eforer m. v.

VIII. DET AKADEMISKE LEG A T- OG STIPENDIEVÆSEN. a. Valg af eforer m. v. VIII. DET AKADEMISKE LEG A T- OG STIPENDIEVÆSEN a. Valg af eforer m. v. Det rets- og statsvidenskabelige fakultet valgte den 2. december 1944 professor, dr. jur. Alf Ross til medlem af bestyrelsen for

Læs mere

IV. Universitetets retsregler

IV. Universitetets retsregler IV. Universitetets retsregler Regler vedr. de naturvidenskabelige museer ved Københavns Universitet, som sættes i kraft indtil videre. (Konsistoriums vedtagelse den 16. marts 1977) Rektors notat af 4.

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1936-37 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE FOR DET AKADEMISKE AAR

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE FOR DET AKADEMISKE AAR AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1939 40 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF U N IV1R

Læs mere

XI. Videnskabelige stipendier

XI. Videnskabelige stipendier XI. Videnskabelige stipendier 1. Legater uddelt af konsistorium: kr. 16/12 1972 Hovråttsnotarie Gunnar Svensson legat t. studieophold v. Lunds 2.599,87 16/3 1973 A. W. Scheels stiftelse 900,00 29/3 1973

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAK UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAK UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAK 1929-1930 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH,PETERSEN

Læs mere

VEDTÆGT VISSING FONDEN

VEDTÆGT VISSING FONDEN Advokat Allan Højbak Vingrdsgade 22 9000 Aalborg Tlf. 46 92 92 00 J.nr: 110-507584 AHO/BFR VEDTÆGT for VISSING FONDEN Cvr.nr. 74742416 Det retlige grundlag for denne fond er den af direktør Mogens Vissing

Læs mere

VIII. Det akademiske Legat- og Stipendievæsen.

VIII. Det akademiske Legat- og Stipendievæsen. VIII. Det akademiske Legat- og Stipendievæsen. a. Valg af Eforer. Angaaende Stipendiebestyrelsens Medlemmer, se foran S. 2. Den 12. November 1930 valgte det filosofiske Fakultet Professor, Dr. phil. Holger

Læs mere

XII. Videnskabelige stipendier

XII. Videnskabelige stipendier XII. Videnskabelige stipendier 1. Legater uddelt af Konsistorium; 16/12 1971 Hovråttsnotarie Gunnar Svenssons legat t. studieophold v. 5.096,50 Lunds universitet 9/2 1972 Hopners legat 1.800,00 8/3 1972

Læs mere

ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF

ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR 1965-66 UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS REKTOR OG KONSISTORIUM VED INGER SKYUM-NIELSEN UNDER TILSYN AF STIG IUUL

Læs mere

KRISTA OG VIGGO PETERSENS FOND

KRISTA OG VIGGO PETERSENS FOND F U N D A T S FOR KRISTA OG VIGGO PETERSENS FOND -------------------------------------------------------------- 1. NAVN Fondens navn er "Krista og Viggo Petersens Fond". Fondens binavn er KV-Fonden. Fonden

Læs mere

Aarbog. for. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt. og Kommunitetet, indeholdende. udgivet. efter Konsistoriums Foranstaltning

Aarbog. for. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt. og Kommunitetet, indeholdende. udgivet. efter Konsistoriums Foranstaltning Aarbog for Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende Meddelelser for det akademiske Aar 1884 udgivet efter Konsistoriums Foranstaltning af O. Groos, Professor.

Læs mere

Bilag 1. J. nr. 93-100521-03 KG VEDTÆGT. for WILFRED OLUF CHRISTIANSEN

Bilag 1. J. nr. 93-100521-03 KG VEDTÆGT. for WILFRED OLUF CHRISTIANSEN Bilag 1 J. nr. 93-100521-03 KG. VEDTÆGT for WILFRED OLUF CHRISTIANSEN.. og hustru ESTHER JOHANNE ERIKA CHRISTIANSENs MINDELEGAT 1. Navn: Legatets navn er: WILFRED OLUF CHRISTIANSEN og hustru ESTHER JOHANNE

Læs mere

VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE

VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE 1. Fondslovændringen pr. 1. januar 1992 Ved lov nr. 350 af 6. juni 1991 som ændret ved lov nr. 187 af 23. marts

Læs mere

4 Kapitalen kan forøges ved arv, gave, samt ved henlæggelser til fondens kapital, jf. 5, stk. 2 og 6, stk. 2.

4 Kapitalen kan forøges ved arv, gave, samt ved henlæggelser til fondens kapital, jf. 5, stk. 2 og 6, stk. 2. FUNDATS FOR LANDSKABSARKITEKTERNES REJSE OG UDGIVELSESFOND 1 Fondens stiftelse, navn og hjemsted Fondens navn er Landskabsarkitekternes Rejse og Udgivelsesfond. Stk. 2 Fondens hjemsted er Københavns Kommune.

Læs mere

S T I F T E L S E S D O K U M E N T. 2. Den danske Folkekirkes mellemkirkelige Råd

S T I F T E L S E S D O K U M E N T. 2. Den danske Folkekirkes mellemkirkelige Råd S T I F T E L S E S D O K U M E N T Undertegnede 1. Danske Kirkers Råd 2. Den danske Folkekirkes mellemkirkelige Råd stifter herved et legat under navnet Det Økumeniske Studielegat med hjemsted i Frederiksberg

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1941 42 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1931-1932 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH s PETERSEN

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET Ifior. AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1932-1933 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH.PETERSEN

Læs mere

ÅRBOG FOK KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER

ÅRBOG FOK KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER ÅRBOG FOK KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR 1945-46 UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

XII. Videnskabelige stipendier

XII. Videnskabelige stipendier XII. Videnskabelige stipendier 1. Legater uddelt af konsistorium: kr. 19/3 1974 De Liliendahlske legater 3.400,00 28/3 1974 Cand. teol. Jens Lomand Rasmussens rejselegat for akademikere 1.969,55 2/4 1974

Læs mere

AARBOG MEDDELELSER KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT FOR DET AKADEMISKE AAR H. MUNCH.

AARBOG MEDDELELSER KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT FOR DET AKADEMISKE AAR H. MUNCH. AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1924-1925 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH.PETERSEN

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER rs Å_ AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1938 39 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

ARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR UNIVERSITETETS REKTOR

ARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR UNIVERSITETETS REKTOR ARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR 1944-45 UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1925-1926 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH.PETERSEN

Læs mere

VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPEND IEVÆSEN. a. Valg af eforer m. u.

VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPEND IEVÆSEN. a. Valg af eforer m. u. VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPEND IEVÆSEN a. Valg af eforer m. u. Konsistorium valgte den 12. november 1947 lektor ved universitetet, mag. art. Hedvig Olsen til medlem al" bestyrelsen for Kvinderegensen

Læs mere

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UNIVERSITETETS REKTOR

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UNIVERSITETETS REKTOR AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1942 43 UDGIVET I'AA FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER

ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR 1946-47 UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPEND IEVÆSEN

DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPEND IEVÆSEN VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPEND IEVÆSEN a. Valg af eforer m. v. Det lægevidenskabelige fakultet valgte den 11. februar 1946 professor, dr. med. H. Helweg til medlem af bestyrelsen for købmand i

Læs mere

VI. G. A. Hagemanns Kollegium.

VI. G. A. Hagemanns Kollegium. 246 Den polytekniske Læreanstalt 1932 33. Overformynderiet eller hensættes paa Bank- eller Sparekassebog. Dette Reservefond kan benyttes til Uddeling af flere Medailler, hvis der foreligger flere præmieværdige

Læs mere

Bevil ing 1. april 1994 til 31. marts 2019

Bevil ing 1. april 1994 til 31. marts 2019 Bevilling 1. april 1994 til 31. marts 2019 Bevilling af 24. marts 1994 med de i Justitsministeriets brev af 30. oktober 1995, 2. april 1997, 23. juni 2000, 12. marts 2003, 25. juni 2007 og 28. marts 2012

Læs mere

Bestyrelsen består af rektor, som er født formand, samt to medlemmer udpeget af lærerrådet. I øjeblikket er de to menige bestyrelsesposter ubesatte.

Bestyrelsen består af rektor, som er født formand, samt to medlemmer udpeget af lærerrådet. I øjeblikket er de to menige bestyrelsesposter ubesatte. SAGSFREMSTILLING Til Akademisk Råd Vedr. Nedlæggelse af DTU-administrerede fonde Fra Tobias Eskildsen, AFR/Policy 25. august 2014 TOES Nedlæggelse af DTU-administrerede fonde Indstilling Det indstilles,

Læs mere

Meddelelser for det akademiske Aar

Meddelelser for det akademiske Aar for Københavns Universitet, Kommunitetet og den polytekniske Læreanstalt, indeholdende Meddelelser for det akademiske Aar 1914 15 udgivet efter Konsistoriums Foranstaltning af H. Muncl i-i?otérsen, Professor,

Læs mere

FUNDATS FOR FONDEN KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens navn er Fonden Kulturstedet Lindegaarden.

FUNDATS FOR FONDEN KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens navn er Fonden Kulturstedet Lindegaarden. 20.MAJ 2015 J.NR. 20963 EH/HJ FUNDATS FOR FONDEN KULTURSTEDET LINDEGAARDEN 1. Navn, hjemsted og stiftelse. Fondens navn er Fonden Kulturstedet Lindegaarden. Fondens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune.

Læs mere

ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF

ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR 1964-65 UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS REKTOR OG KONSISTORIUM VED INGER SKYUM-NIELSEN UNDER TILSYN AF STIG IUUL

Læs mere

Aarbog. for. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende. Meddelelser for de akademiske Aar

Aarbog. for. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende. Meddelelser for de akademiske Aar Aarbog for Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende Meddelelser for de akademiske Aar 1901 1904 med Sagregister, udgivet efter Konsistoriums Foranstaltning af

Læs mere

Oversigt over legater som Civilstyrelsen har givet tilladelse til at nedlægge Marts 2017

Oversigt over legater som Civilstyrelsen har givet tilladelse til at nedlægge Marts 2017 Oversigt over legater som Civilstyrelsen har givet tilladelse til at nedlægge Marts 2017 Legatets 16/28634 Overassistent i Postvæsenet Carl Frederik Marcussens Legat Assens Byråd Nej (1 side) Formålet

Læs mere

LOVE DANSK SOLIST-FORBUN D. for DANSKE SOLISTERS LANDSORGANISATION. Vedtaget på generalforsamlingen 19. MAJ 1999

LOVE DANSK SOLIST-FORBUN D. for DANSKE SOLISTERS LANDSORGANISATION. Vedtaget på generalforsamlingen 19. MAJ 1999 LOVE for DANSK SOLIST-FORBUN D DANSKE SOLISTERS LANDSORGANISATION Vedtaget på generalforsamlingen 19. MAJ 1999 I. Forbundets formål. l. Forenings navn er "Dansk Solist-Forbund, Danske Solisters Landsorganisation';

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

C. Den med Universitetet forbundne Legatmasse.

C. Den med Universitetet forbundne Legatmasse. 286 Økonomieke Anliggender 1885 1886. Ligeledes bifaldt Ministeriet under s. D., efter Indstilling fra Konsitorium. at Konsistoriums Normalsilm for Fiuansaaret 1885 86 paa Grund af de betydelige Trykniugsudgifter

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskab og revision efter lov om byfornyelse og udvikling af byer

Bekendtgørelse om regnskab og revision efter lov om byfornyelse og udvikling af byer BEK nr 168 af 04/02/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 24. januar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2015-325

Læs mere

404 Universitetets årbog

404 Universitetets årbog V. PRISSPØRGSMÅL a. Besvarelse af prisspørgsmålene i zoologi og geografi for 1952. Til besvarelse af det for året 1952 udsatte prisspørgsmål i zoologi og geografi (universitetets festskrift november 1951,

Læs mere

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A)

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) Punkt 5. Vivabolig - Afd. 15 - Store Tingbakke - 217 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) 2012-52587 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

IV. De studerende. 1. Adgangen til universitetet. Bestand og tilgang af studerende. Adgangsbegrænsning

IV. De studerende. 1. Adgangen til universitetet. Bestand og tilgang af studerende. Adgangsbegrænsning IV. De studerende 1. Adgangen til universitetet Bestand og tilgang af studerende Bestanden af studerende ved universitetet i september 1982 var ialt 23.521, hvilket er et fald i forhold til bestanden sidste

Læs mere

Århus Købmandsskoles Fond CVR nr. 11 71 55 32

Århus Købmandsskoles Fond CVR nr. 11 71 55 32 Lett Advokatfirma Adv. Jan Børjesson J.nr. 260812-SVK VEDTÆGTER Århus Købmandsskoles Fond CVR nr. 11 71 55 32 København Århus Kolding 1. Navn og hjemsted 1.1 Fondens navn er: Århus Købmandsskoles Fond.

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 724. Øster Voldgade 3. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 724. Øster Voldgade 3. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 724 Øster Voldgade 3 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Øster Voldgade 3 Dato: 01.02.2013

Læs mere

IV. De studerende. 1. Adgangen til universitetet

IV. De studerende. 1. Adgangen til universitetet IV. De studerende 1. Adgangen til universitetet Bestand og tilgang af studerende Bestanden af studerende ved universitetet i oktober 1983 var ialt 25.048, hvilket er en stig ning på godt 350 personer i

Læs mere

INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FEBRUAR 2007

INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FEBRUAR 2007 INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FEBRUAR 2007 INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FRA ALMENE BOLIGAFDELINGER, SELVEJENDE ÆLDREBOLIGINSTITUTIONER SAMT KOMMUNALE OG REGIONALE ÆLDREBOLIGER

Læs mere

IX. Universitetets eksaminer

IX. Universitetets eksaminer IX. Universitetets eksaminer 1. Teologisk kandidateksamen: Vinteren 1975-76 bestod 13 kandidater. Sommeren 1976 bestod 9 kandidater. 6. Magisterkonferens i sociologi: Vinteren 1975-76 & sommeren 1976 bestod

Læs mere

VIII. Det akademiske legat- og stipendievæsen.

VIII. Det akademiske legat- og stipendievæsen. VIII. Det akademiske legat- og stipendievæsen. a. Valg af eforer m.v. Det teologiske fakultet valgte den 28. oktober 1942 professor Aage Bentzen til efor for søstrene Elisabeth Engelsteds og fru Christiane

Læs mere

Byrådsperioden 1. januar 2018 til 31. december Forslag til forretningsorden for Køge Byråd

Byrådsperioden 1. januar 2018 til 31. december Forslag til forretningsorden for Køge Byråd Byrådsperioden 1. januar 2018 til 31. december 2021 Forslag til forretningsorden for Køge Byråd 2018-2021 Forretningsorden for Køge Byråd Byrådets møder 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog

Læs mere

UNIVERSITETET OG KOMMUNITETET

UNIVERSITETET OG KOMMUNITETET FØRSTE AFSNIT UNIVERSITETET OG KOMMUNITETET I. BESTYRELSE a. Beretning for året 1946-47. Den akademiske lærerforsamling har i 1946-47 holdt eet møde, nemlig den 31. oktober 1946 med folgende dagsorden:

Læs mere

Virksomhed og struktur

Virksomhed og struktur Virksomhed og struktur Virksomhed og struktur 817 Københavns Universitet er en af landets største arbejdspladser, hvor ca. 1400 fuldtidsansatte videnskabelige medarbejdere (professorer, lektorer, adjunkter,

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Den sociale fond for børn og unge CVR-nr. KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES

VEDTÆGTER. For. Den sociale fond for børn og unge CVR-nr. KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES VEDTÆGTER For Den sociale fond for børn og unge CVR-nr. KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES KROMANN REUMERT, ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5, DK- 2100 KØBENHAVN Ø, TELEFON +45 70 12 12 11 FAX +45 70 12 13 11

Læs mere

UNIVERSITETET OG KOMMUNITETET

UNIVERSITETET OG KOMMUNITETET FØRSTE AFSNIT UNIVERSITETET OG KOMMUNITETET I. BESTYRELSE a. Beretning for året 1947-48. Den akademiske lær er j or samting har i 1947-48 holdt eet mode, nemlig den 16. oktober 1947 med folgende dagsorden:

Læs mere

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen. Byrådet godkendte den 25. maj 2011 et program for områdefornyelse i Felsted. Socialministeriet har givet tilsagn om støtte. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Læs mere

Andelsboligforening - overskydende ejendomsskat - nedsættelse af boligafgift

Andelsboligforening - overskydende ejendomsskat - nedsættelse af boligafgift - 1 Skat temæssige konsekvenser, når en andelsboligforening anvender overskydende ejendomsskatter til nedsættelse af boligafgiften Andelsboligforening - overskydende ejendomsskat - nedsættelse af boligafgift

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAR UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAR 1930-1931 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH * PETERSEN

Læs mere

Referat for: Vesthimmerlands Provstiudvalg. PU møde 26. juni Kl Mødested: Provstikontoret, Messevej 2, 9600 Aars

Referat for: Vesthimmerlands Provstiudvalg. PU møde 26. juni Kl Mødested: Provstikontoret, Messevej 2, 9600 Aars Referat for: Vesthimmerlands Provstiudvalg PU møde 26. juni 2014. Kl. 15.00 Mødested: Provstikontoret, Messevej 2, 9600 Aars Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden / tilføjelse dagsorden. Dagsorden godkendes

Læs mere

F U N D A T S. for AAGE V. JENSENS FOND

F U N D A T S. for AAGE V. JENSENS FOND F U N D A T S for AAGE V. JENSENS FOND Fondens navn er: Aage V. Jensens Fond. 1. 2. Fondens formål er i overensstemmelse med de i nærværende fundats indeholdte forskrifter, at yde støtte til erhvervsmæssige,

Læs mere

Forretningsorden for Roskilde Byråd. Byrådets møder.

Forretningsorden for Roskilde Byråd. Byrådets møder. Forretningsorden for Roskilde Byråd Byrådets møder. 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. lov om kommunernes styrelse 10. Stk. 2.

Læs mere

Forretningsorden. For. Kommunalbestyrelsen. i Lejre Kommune

Forretningsorden. For. Kommunalbestyrelsen. i Lejre Kommune Forretningsorden For Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune Kommunalbestyrelsens møder. 1. Kommunalbestyrelsens møder er offentlige. Kommunalbestyrelsen kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede

Læs mere

ÅBENT REFERAT AF FORRETNINGSUDVALGSMØDE 1/2005

ÅBENT REFERAT AF FORRETNINGSUDVALGSMØDE 1/2005 ÅBENT REFERAT AF FORRETNINGSUDVALGSMØDE 1/2005 TID: Tirsdag den 1. februar 2005 kl. 14.00 16.30 STED: Mødet afholdtes ved Ernst & Young i Odense DELTAGERE: Christian Kjær Pedersen (CKP), Leif N. Bay (LNB),

Læs mere

Dragør Kommunes Kommunalbestyrelse. Forretningsorden. for Dragør Kommunalbestyrelse

Dragør Kommunes Kommunalbestyrelse. Forretningsorden. for Dragør Kommunalbestyrelse Dragør Kommunes Kommunalbestyrelse Forretningsorden for Dragør Kommunalbestyrelse KOMMUNALBESTYRELSENS MØDER. 1 Kommunalbestyrelsens møder er offentlige. Kommunalbestyrelsen kan dog bestemme, at enkelte

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR REBILD BYRÅD 1. januar 2007

FORRETNINGSORDEN FOR REBILD BYRÅD 1. januar 2007 FORRETNINGSORDEN FOR REBILD BYRÅD 1. januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE Byrådets møder... 3 Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse.... 3 Beslutningsdygtighed, mødeledelse og sagernes forelæggelse....

Læs mere

Aarbog. for. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende. Meddelelser for det akademiske Aar ,

Aarbog. for. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende. Meddelelser for det akademiske Aar , Aarbog for Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende Meddelelser for det akademiske Aar 1888 89, med Sagregister for 1886 89, udgivet efter Konsistoriums Foranstaltning

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 24. september 2001. 00-155.134. Der forelå løfter om pension, der skulle afdækkes forsikringsmæssigt. Lov om tilsyn med firmapensionskasser 1, stk. 1. (Ellen Andersen, Holger Dock, Lise Høgh

Læs mere

Forretningsorden for Thisted Byråd

Forretningsorden for Thisted Byråd Forretningsorden for Thisted Byråd Side 0 Indholdsfortegnelse Byrådets møder --------------------------------------------------------- 3 Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse -- 4 Side Beslutningsdygtighed,

Læs mere

Assens Byråds Forretningsorden

Assens Byråds Forretningsorden Assens Byråds Forretningsorden Forretningsorden Assens Byråd 2014 Forretningsorden for Assens Byråd Byrådets møder. 1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles

Læs mere

1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. lov om kommunernes styrelse 10.

1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. lov om kommunernes styrelse 10. Forslag til ny Forretningsorden Byrådets møder 1 Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. lov om kommunernes styrelse 10. Stk. 2. Følgende

Læs mere

Holbæk Kommune. Forretningsorden for byrådet i Holbæk Kommune

Holbæk Kommune. Forretningsorden for byrådet i Holbæk Kommune Holbæk Kommune Forretningsorden for byrådet i Holbæk Kommune Byrådsmøder 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. 10 i lov om kommunernes

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Byråd

Forretningsorden for Haderslev Byråd Forretningsorden for Haderslev Byråd (Gældende fra den 1. januar 2018) Indholdsfortegnelse Byrådets møder... 2 Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse... 2 Beslutningsdygtighed, mødeledelse og

Læs mere

Ansøgning om SU. Særlige krav til bevis savnede hjemmel

Ansøgning om SU. Særlige krav til bevis savnede hjemmel FOB 04.508 Ansøgning om SU. Særlige krav til bevis savnede hjemmel En studerende blev i 2000 indskrevet på en 2-årig kandidatuddannelse på et universitet. Siden 1999 havde han læst sidefag på Statskundskab

Læs mere

Forretningsorden for Hørsholm Kommune

Forretningsorden for Hørsholm Kommune Forretningsorden for Hørsholm Kommune November 2001 Indholdsfortegnelse 1 Kapitel I... 1 1.1 Kommunalbestyrelsens møder... 1 2 Kapitel II... 1 2.1 Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse... 1

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer BEK nr 252 af 21/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab, afd. 35 over afgørelse af 26. april 2001 fra

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab, afd. 35 over afgørelse af 26. april 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0087 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra Nørresundby Boligselskab,

Læs mere

Love (vedtægter) for. Københavns Tømrerlaugs. Understøttelsesfond

Love (vedtægter) for. Københavns Tømrerlaugs. Understøttelsesfond Love (vedtægter) for Københavns Tømrerlaugs Understøttelsesfond 1 Indholdsfortegnelse For Københavns Tømrerlaugs Understøttelsesfonds vedtægter 1: Foreningens navn. Side 3 2: Understøttelsesfondets formål

Læs mere

FUNDATS FOR. Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens navn er Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune.

FUNDATS FOR. Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens navn er Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune. FUNDATS FOR Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN 1. Navn, hjemsted og stiftelse. Fondens navn er Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune. Fonden er stiftet den 26. september

Læs mere

27. maj 2015 VEDTÆGTER. for. Grosserer Robert Delfers Mindefond

27. maj 2015 VEDTÆGTER. for. Grosserer Robert Delfers Mindefond 27. maj 2015 VEDTÆGTER for Grosserer Robert Delfers Mindefond 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Fondens navn er "Grosserer Robert Delfers Mindefond". Fonden anvender tillige binavnet "Synoptik Fonden". 1.2 Fondens

Læs mere

Forretningsorden for Næstved Byråd

Forretningsorden for Næstved Byråd Forretningsorden for Næstved Byråd Byrådets møder 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. kommunestyrelsesloven 10. Stk. 2. Følgende

Læs mere

Flyttehjælp efter bistandslovens 47

Flyttehjælp efter bistandslovens 47 Flyttehjælp efter bistandslovens 47 Udtalt, at en kommunes anmodning om samtykke fra en anden kommune til flytning efter bistandslovens 47 var udtryk for, at den anmodende kommune var indstillet på at

Læs mere

Aktstykke nr. 140 Folketinget 2014-15. Afgjort den 28. maj 2015. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 19. maj 2015.

Aktstykke nr. 140 Folketinget 2014-15. Afgjort den 28. maj 2015. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 19. maj 2015. Aktstykke nr. 140 Folketinget 2014-15 Afgjort den 28. maj 2015 140 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 19. maj 2015. a. Klima-, Energi og Bygningsministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets

Læs mere

1.Sager, hvis afgørelse forudsætter en bedømmelse af personlige forhold. 3.Overslag og tilbud vedrørende bygningsarbejder og leverancer.

1.Sager, hvis afgørelse forudsætter en bedømmelse af personlige forhold. 3.Overslag og tilbud vedrørende bygningsarbejder og leverancer. Forretningsorden for Fredericia kommunalbestyrelse Bilag 2 til cirk. nr. 129 af 27. juni 1969 Kommunalbestyrelsens møder 1. Kommunalbestyrelsens møder er offentlige. Kommunalbestyrelsen kan dog bestemme,

Læs mere

Dragør Kommunes Kommunalbestyrelse

Dragør Kommunes Kommunalbestyrelse Dragør Kommunes Kommunalbestyrelse Forretningsorden for Dragør Kommunalbestyrelse Januar 2018 KOMMUNALBESTYRELSENS MØDER. 1 Kommunalbestyrelsens møder er offentlige. Kommunalbestyrelsen kan dog bestemme,

Læs mere

Ad pkt. 1. Jeg skal herefter meddele følgende:

Ad pkt. 1. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. september 2001 afgav jeg rapport om min opfølgningsinspektion den 24. august 2001 af detentionen i Nuuk. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Grønland, Justitsministeriet

Læs mere