VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPENDIE VÆSEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPENDIE VÆSEN"

Transkript

1 VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPENDIE VÆSEN a. Valg af eforer m.v. Universitetets rektor godkendte den 23. februar 1965, at professor, dr. jur. Knud Waaben varetog eforatet ved Valkendorfs kollegium under eforens, professor, dr. phil. Hans Sørensens bortrejse i tiden 1. marts til 31. maj 1965 (j. nr. 20 a/65). Det filosofiske fakultet valgte den 15. marts 1965 professor, dr. phil. Aksel E. Christensen til efor for»forlagsboghandler Jacob Erslevs legat til fremme af det historiske studium ved Københavns universitet«i stedet for professor, dr. phil. Astrid Friis (j. nr. 37 Ee/65). Konsistorium valgte den 31. marts 1965 professor, dr. phil. Johnny Christensen til medlem af bestyrelsen for Studentergården i stedet for professor, dr. phil. F. J. Billeskov Jansen (j. nr. 23 d/65). Det filosofiske fakultet valgte den 12. april 1965 professor, dr. phil. F. J. Billeskov Jansen til efor for»dr. phil. H. H. L. Schwanenfliigels og hustrus legat«i stedet for afdøde professor, dr. phil. Paul Diderichsen (j. nr. 37 se/65). Det lægevidenskabelige fakultet valgte den 21. maj 1965 professor, dr. med. Arne Bertelsen til medlem af bestyrelsen for»købmand i Odense Johann og Hanne Weimann, født SeedorfTs legat«for tiden 1. januar december 1967 i stedet for afdøde professor, dr. med. Jens Nielsen. Konsistorium valgte den 16. juni 1965 professor, dr. phil. Aksel E. Christensen til efor for»professor Ludvig Wimmers og hustrus legat til fremme af videnskabelige, særlig historiske og sproglige, studier ved Københavns universitet«i stedet for afdøde professor, dr. phil. Louis Hjelmslev. Det matematisk-naturvidenskabelige fakultet valgte den 15. september 1965 professor, dr. phil. C. Overgaard Nielsen til efor for»læge H. C. Wegges mindelegat for zoologer«i stedet for afdøde professor, dr. phil. R. Sparck (j. nr. 37 Vf/65). Det matematisk-naturvidenskabelige fakultet valgte den 15. september 1965 professor, dr. phil. H. Tornehave til medlem af bestyrelsen for»ingeniør Ad. Clements legat«i stedet for afdøde professor, dr. phil. R. Sparck (j. nr. 37 Cc/65).

2 300 Universitetets årbog Det filosofiske fakultet valgte den 20. september 1965 professor, dr. phil. Knud Schibsbye til medlem af bestyrelsen for»otto Jespersens Mindelegat«i stedet for professor, dr. phil. C. A. Bodelsen (j. nr. 37 Jf/ 65). Konsistorium valgte den 29. september 1965 professor, dr. med. Jørn Hess-Thaysen som medlem af bestyrelsen for Studentergården i stedet for professor, dr. med. Erik Husfeldt (j. nr. 23 h/65). Konsistorium valgte den 3. november administrator, dr. phil. Albert Fabritius som efor for»det Eichelske familielegat«i stedet for ombudsmand, professor, dr. jur. Stephan Hurwitz (j. nr. 37 Eb/65). b. Forandringer i de fundatsmæssige bestemmelser for legaterne eller nærmere regler for disse. 1. FORØGELSE AF KAPITALEN TIL»STUDENTERNES JUBILÆUMSLEGAT«Under 4. august 1965 har studenter fra 1924 i anledning af deres 40-års jubilæum til forøgelse af kapitalen til»studenternes jubilæumslegat«oprettet af studenterne af 1918 indbetalt et beløb af 3.766,44 kr. (j. nr. 308/64). 2. TILLÆG TIL FUNDATS FOR»ANDERS HEDENS MINDELEGAT«Under 4. februar 1965 blev der udfærdiget kgl. konfirmation på et sålydende tillæg til fundatsen for»anders Hedens Mindelegat«(jfr. universitetets årbog for ) (j. nr. 465/58): Tillæg til fundats for»anders Hedens Mindelegat«5 affattes således:»renterne af kapitalen eller en del deraf anvendes efter bestyrelsens skøn til udbetaling af een eller flere portioner til studerende ved Københavns universitet, der har vist sig som gode kammerater og har gjort et uegennyttigt arbejde for de studerende. Hvis der udbetales flere portioner, skal de være af lige størrelse. Såfremt kun en del af renteindtægten uddeles, henlægges resten efter bestyrelsens skøn enten til kapitalen eller til senere udbetaling. p.s. v. Ole Brons. Bodil Johansson Bennike. Jorn Nielsen. Ulrik Lett. Chr. Heden. E. Heden. 3. LOV OM ÆNDRING I FUNDATS AF 18. JANUAR 1760 FOR ARNE MAGNUSSENS LEGAT (DEN ARNAMAGNÆANSKE STIFTELSE) Under 26. maj 1965 stadfæstedes følgende lov, nr. 194, om ændring i fundats af 18. januar 1760 for Arne Magnussens Legat (Den arnamagnæanske Stiftelse). Se Samling af de for universitetets legater gældende bestemmelser (1890 pg. 132) og (1962 pg. 479) (j. nr. 341/45):

3 Det akademiske legat- og stipendievæsen 301» 1. Uanset bestemmelserne i den af kong Frederik V den 18. januar 1760 konfirmerede fundats for Arne Magnussens Legat (Den arnamagnæanske Stiftelse) foretages der en deling af stiftelsen i to afdelinger derved, at de af legatets håndskrifter og arkivalier, der må anses for islandsk kultureje, overgives til Islands universitet for at forvares og forvaltes dér i overensstemmelse med fundatsens regler. Stk. 2. Alle i original eller afskrift foreliggende diplomer vedrørende Island og sådanne andre arkivalier, som kan antages at have haft deres plads i islandske lokal- og privatarkiver, anses for islandsk kultureje. Stk. 3. Håndskrifter anses for islandsk kultureje, dersom værket vides eller med betydelig sikkerhed må antages at være forfattet af eller oversat af en islænding og det tillige indholdsmæssigt alene eller i overvejende grad vedrører Island og islandske forhold eller tilhører den islandske senmiddelalderlige fiktionslitteratur. Disse kriterier finder anvendelse, hvad enten håndskriftet er den originale affattelse eller en afskrift. Med et håndskrift forfattet eller oversat af en islænding sidestilles blandede håndskrifter, dersom de overvejende falder ind under ovennævnte kriterium. 2. Samtidig med delingen af Den arnamagnæanske Stiftelse kan fra det kongelige bibliotek til den islandske stiftelse afgives sådanne håndskrifter, som i det væsentlige kan sidestilles med dem, der i medfør af delingen tilfalder Island. Endvidere afgives fra det kongelige bibliotek til den islandske stiftelse Flatøbogen og Codex regius af Eddadigtene (Den ældre Edda). 3. Det overdrages et udvalg bestående af to repræsentanter for Københavns universitet og to udpeget af Islands universitet at gennemgå de i stiftelsens besiddelse værende håndskrifter og arkivalier og gøre indstilling om, hvilke af disse der overgives til Islands universitet i henhold til bestemmelsen i 1. Stk. 2. Det påhviler endvidere samme udvalg at gennemgå de i det kongelige biblioteks besiddelse værende håndskrifter og gore indstilling om, hvilke af disse der afgives til den islandske arnamagnæanske stiftelse i medfør af bestemmelsen i 2. Stk. 3. Indstillingen forelægges statsministeren, der efter forhandling med den danske og islandske undervisningsminister træffer endelig afgørelse i begge spørgsmål. Stk. 4. Statsministeren træffer ligeledes bestemmelse om, at en passende del af legatets kapital overføres til Islands universitet samtidig med beslutningens iværksættelse. 4. Den danske regering bemyndiges til at afslutte en overenskomst med Island om overgivelsen af de pågældende håndskrifter.«

4 302 Universitetets årbog c. Kommunitetsstipendiet og regensbeneficiet. Under 24. september 1965 bemyndigede universitetets kurator efter forhandling med universitetets rektor kgl. bygningsinspektør Nils Koppel til at udføre hovedistandsættelsesarbejder m.v. på Regensen til et samlet beløb af kr. Om midlernes tilvejebringelse se ovenfor side 38. (j. nr. 25 b/55). d. De med universitetet forbundne 4 ældre kollegier. VALKENDORFS KOLLEGIUM Istandsættelse af havemuren omkring Valkendorfs Kollegium (j. nr. 20 a/64). Under 26. juni 1964 anmodede eforen for Valkendorfs Kollegium, professor, dr. phil. Hans Sørensen om en, bevilling på kr. til udførelse af forskellige reparationsarbejder m.v. ved kollegiet, herunder af kr. til en hovedistandsættelse af kollegiets havemur. Det fremgår af eforens skrivelse, at der ikke i dette århundrede har været foretaget gennemgribende reparationer af muren, der i de senere år har fået et uskønt og faldefærdigt udseende. Således er muren flere steder sunket, hvorved der er dannet kurver, der truer bygningsværket med sammenstyrtning. Under 3. februar 1965 afgav Det særlige bygningssyn følgende erklæring vedrørende havemurens kunstneriske og historiske værdi:»i 1742 skriver eforen, professor Peder Horrebow i en beskrivelse af kollegiets dårlige tilstand:»ringmuren omkring haven var nedfalden og næsten diriperet«. Hovedhuset omtales som»nedrigt, vaadt og sumpigt« påbegyndtes en opfyldning af haven, og terrænet hævedes ikke mindre end 2 x / 2 alen. I forbindelse hermed nyopførtes den sammensunkne mur. Thura skriver i»hafnia Hodierna«:»Ved Collegio er og en temmelig stor Have, hvilken nu ganske af ny er bleven anlagt med en Brand-muur insluttet«. Ved bombardementet i 1807 blev muren beskadiget og for at gøre ondt værre fjernedes 1600 tagsten for med dem at tække professor Moldenhawers gård. Til istandsættelsen bidrog universitetets bygningskasse med 130 Rdlr. som erstatning for de fjernede tagsten. I 1818 solgtes det mest medtagne stykke af muren og for pengene repareredes den resterende del. I 1827 er muren igen istandsat og et plankeværk rejst til erstatning for det manglende murværk. Skønt dens øverste del altså er fornyet i det 19. århundrede, er den mur, der står idag den samme som den Thura omtaler. Den danner det sidste forbindelsesled til det gamle kollegieanlæg. Udover sin historiske interesse må det siges, at den kalkede mur med de store blændinger overdækket af kurvehanksstik er af betydelig æstetisk værdi.

5 Det akademiske legat- og stipendievæsen 303 Det vil nok være vanskeligt at finde en anden form for indhegning, der på en smukkere måde kan omgive kollegiehaven. Det er derfor Bygningssynets opfattelse, at det er af væsentlig betydning at muren bevares.«da kollegiet ikke af egne midler kunne bekoste murens hovedistandsættelse, ansøgte universitetets kurator med tilslutning fra universitetets rektor bestyrelsen for»købmand i Odense, Johann og Hanne Weimann, f. Seedorffs legat«om et tilskud til arbejdets iværksættelse. Under 28. december 1965 stillede legatbestyrelsen et beløb på kr. til rådighed til det omhandlede formål. e. Stadentergården. Konsistorium godkendte i møde den 28. april 1965, at grundbeløbene for eforens og viceeforens honorar forhøjedes til henholdsvis 2.436,60 kr. og 3.694,20 kr. fra den 1. april 1965 at regne (j. nr. 23 f/65).

IX. DET AKADEMISKE LEGAT STI P E N D IE VÆ S E N

IX. DET AKADEMISKE LEGAT STI P E N D IE VÆ S E N IX. DET AKADEMISKE LEGAT STI P E N D IE VÆ S E N OG a. Valg af eforer m.v. Det lægevidenskabelige fakultet valgte den 5. december 1966 professor, dr. med. G. Asboe-Hansen som medlem af bestyrelsen for»købmand

Læs mere

VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPENDIE VÆSEN

VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPENDIE VÆSEN VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPENDIE VÆSEN a. Valg af eforer m. u. Det teologiske fakultet har den 5. januar 1966 valgt professor, dr. phil. Søren Holm som efor for»professor Henrik Scharlings boglegat«i

Læs mere

ÅRBOG FOK KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER

ÅRBOG FOK KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER ÅRBOG FOK KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR 1945-46 UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

IV. Universitetets retsregler

IV. Universitetets retsregler IV. Universitetets retsregler A. Styrelsesregler Skrivelse af 16. juni 1978 fra Direktoratet for de videregående uddannelser vedrørende ændring af statuttens 68, stk. 1, sidste punktum og 70, stk. 2, således

Læs mere

ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF

ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR 1964-65 UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS REKTOR OG KONSISTORIUM VED INGER SKYUM-NIELSEN UNDER TILSYN AF STIG IUUL

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1936-37 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR (5 KØBENHAVNMCMXXXIX

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR (5 KØBENHAVNMCMXXXIX AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT, DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1935-1(5 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERS1TETETS

Læs mere

FUNDATS. For. Dr. Rasmussen og Hustrus Legat

FUNDATS. For. Dr. Rasmussen og Hustrus Legat ADM0243E3210D esdhscan 20-11-2013 08:15 SEPBARCODE: 40UID Nikolay FUNDATS For Dr. Rasmussen og Hustrus Legat Den 24. maj 1945 oprettedes der fundats for Dr. Rasmussen og Hustrus Legat. Denne fundats blev

Læs mere

Aarbog. for. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt. og Kommunitetet, indeholdende. udgivet. efter Konsistoriums Foranstaltning

Aarbog. for. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt. og Kommunitetet, indeholdende. udgivet. efter Konsistoriums Foranstaltning Aarbog for Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende Meddelelser for det akademiske Aar 1884 udgivet efter Konsistoriums Foranstaltning af O. Groos, Professor.

Læs mere

XII. Videnskabelige stipendier

XII. Videnskabelige stipendier XII. Videnskabelige stipendier 1. Legater uddelt af konsistorium: kr. 18/12 1974 Hovråttsnotarie Gunnar Svenssons legat til studieophold v. Lunds universitet (2 portioner å 2.180,88 kr.) 4.361,76 1/4 1975

Læs mere

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UNIVERSITETETS REKTOR

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UNIVERSITETETS REKTOR r AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1940 41 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

X. Videnskabelige stipendier

X. Videnskabelige stipendier X. Videnskabelige stipendier 1. Legater uddelt af Konsistorium: 4/12 1969 Doctor Eichels Kandidatstipendium (4 portioner å 1.200 kr. i 3 år) 14.400,00 17/12 1969 Det Finneske legat 12.000,00 4/2 1970 Rosenkrantz'

Læs mere

XII. Videnskabelige stipendier

XII. Videnskabelige stipendier XII. Videnskabelige stipendier 1. Legater uddelt af konsistorium: kr. 19/3 1974 De Liliendahlske legater 3.400,00 28/3 1974 Cand. teol. Jens Lomand Rasmussens rejselegat for akademikere 1.969,55 2/4 1974

Læs mere

AARBOG MEDDELELSER KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT - DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE -

AARBOG MEDDELELSER KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT - DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE - AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT - DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE - INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1933-1934 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING

Læs mere

ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER

ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR 1946-47 UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

IV. Universitetets retsregler

IV. Universitetets retsregler IV. Universitetets retsregler Regler vedr. de naturvidenskabelige museer ved Københavns Universitet, som sættes i kraft indtil videre. (Konsistoriums vedtagelse den 16. marts 1977) Rektors notat af 4.

Læs mere

XI. Videnskabelige stipendier

XI. Videnskabelige stipendier XI. Videnskabelige stipendier 1. Legater uddelt af konsistorium: kr. 16/12 1972 Hovråttsnotarie Gunnar Svensson legat t. studieophold v. Lunds 2.599,87 16/3 1973 A. W. Scheels stiftelse 900,00 29/3 1973

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER rs Å_ AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1938 39 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

AARBOG MEDDELELSER KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT FOR DET AKADEMISKE AAR H. MUNCH.

AARBOG MEDDELELSER KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT FOR DET AKADEMISKE AAR H. MUNCH. AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1924-1925 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH.PETERSEN

Læs mere

X. Videnskabelige stipendier

X. Videnskabelige stipendier X. Videnskabelige stipendier 1. Legater uddelt af Konsistorium: 13/4 Professor Ludwig Wimmer og hustrus legat 30.000,00 13/4 Cand. teol. Jens Lomand Rasmussens rejselegat 1.800,00 17/5 Det Finneske legat

Læs mere

V. Universitetets retsregler

V. Universitetets retsregler V. Universitetets retsregler A. Styrelsesregler. 1. Konsistoriums beslutning i møde den 17. januar 1973, at en skrivelse fra et styrende organ kan standses af konsistoriums budget- og forretningsudvalg

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAK UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAK UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAK 1929-1930 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH,PETERSEN

Læs mere

Aarbog. for. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende. Meddelelser for de akademiske Aar

Aarbog. for. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende. Meddelelser for de akademiske Aar Aarbog for Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende Meddelelser for de akademiske Aar 1901 1904 med Sagregister, udgivet efter Konsistoriums Foranstaltning af

Læs mere

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UNIVERSITETETS REKTOR

AARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UNIVERSITETETS REKTOR AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1942 43 UDGIVET I'AA FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1931-1932 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH s PETERSEN

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1925-1926 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH.PETERSEN

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1941 42 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

XII. Videnskabelige stipendier

XII. Videnskabelige stipendier XII. Videnskabelige stipendier 1. Legater uddelt af Konsistorium; 16/12 1971 Hovråttsnotarie Gunnar Svenssons legat t. studieophold v. 5.096,50 Lunds universitet 9/2 1972 Hopners legat 1.800,00 8/3 1972

Læs mere

VEDTÆGT VISSING FONDEN

VEDTÆGT VISSING FONDEN Advokat Allan Højbak Vingrdsgade 22 9000 Aalborg Tlf. 46 92 92 00 J.nr: 110-507584 AHO/BFR VEDTÆGT for VISSING FONDEN Cvr.nr. 74742416 Det retlige grundlag for denne fond er den af direktør Mogens Vissing

Læs mere

Meddelelser for det akademiske Aar

Meddelelser for det akademiske Aar for Københavns Universitet, Kommunitetet og den polytekniske Læreanstalt, indeholdende Meddelelser for det akademiske Aar 1914 15 udgivet efter Konsistoriums Foranstaltning af H. Muncl i-i?otérsen, Professor,

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE FOR DET AKADEMISKE AAR

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE FOR DET AKADEMISKE AAR AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1939 40 UDGIVET PAA FORANSTALTNING AF U N IV1R

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET Ifior. AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1932-1933 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH.PETERSEN

Læs mere

IV. Universitetets retsregler

IV. Universitetets retsregler IV. Universitetets retsregler A. Styrelsesregler Konsistorium vedtog den 29. oktober 1980 at undervisningsassistenter, der havde været ansat en periode svarende til et helt semester, er valgberettigede

Læs mere

Vedtægter. for SONNING-FONDEN

Vedtægter. for SONNING-FONDEN SONNING-FONDEN Vedtægter for SONNING-FONDEN SONNING-FONDEN Side 2 Præambel Ved testamente af 15. marts 1935 bestemte forfatteren, redaktør C.I. Sonning, at der for en del af hans efterladte formue skulle

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE AAR 1926-1927 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH*PETERSEN

Læs mere

Rektor Ralf Hemmingsen, Dekan Kjelgaard-Petersen, Ambassadør Sturla Sigurjónsson. Ærede gæster,

Rektor Ralf Hemmingsen, Dekan Kjelgaard-Petersen, Ambassadør Sturla Sigurjónsson. Ærede gæster, Islands-Dansk akademisk tradition. Köbenhavns Universitets Seminar i anledning af Islands Universitets 100 års jubileum. Københavns Universitet, 22. september 2011. Rektor Ralf Hemmingsen, Dekan Kjelgaard-Petersen,

Læs mere

Aarbog. for. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende. Meddelelser for det akademiske Aar ,

Aarbog. for. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende. Meddelelser for det akademiske Aar , Aarbog for Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende Meddelelser for det akademiske Aar 1888 89, med Sagregister for 1886 89, udgivet efter Konsistoriums Foranstaltning

Læs mere

F U N D A T S. for AAGE V. JENSENS FOND

F U N D A T S. for AAGE V. JENSENS FOND F U N D A T S for AAGE V. JENSENS FOND Fondens navn er: Aage V. Jensens Fond. 1. 2. Fondens formål er i overensstemmelse med de i nærværende fundats indeholdte forskrifter, at yde støtte til erhvervsmæssige,

Læs mere

VIII. DET AKADEMISKE LEG A T- OG STIPENDIEVÆSEN. a. Valg af eforer m. v.

VIII. DET AKADEMISKE LEG A T- OG STIPENDIEVÆSEN. a. Valg af eforer m. v. VIII. DET AKADEMISKE LEG A T- OG STIPENDIEVÆSEN a. Valg af eforer m. v. Det rets- og statsvidenskabelige fakultet valgte den 2. december 1944 professor, dr. jur. Alf Ross til medlem af bestyrelsen for

Læs mere

Oversigt over legater som Civilstyrelsen har givet tilladelse til at nedlægge Marts 2017

Oversigt over legater som Civilstyrelsen har givet tilladelse til at nedlægge Marts 2017 Oversigt over legater som Civilstyrelsen har givet tilladelse til at nedlægge Marts 2017 Legatets 16/28634 Overassistent i Postvæsenet Carl Frederik Marcussens Legat Assens Byråd Nej (1 side) Formålet

Læs mere

Aarbog. for. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende. Meddelelser for det akademiske Aar , udgivet

Aarbog. for. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende. Meddelelser for det akademiske Aar , udgivet Aarbog for Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende Meddelelser for det akademiske Aar 1892 93, udgivet efter Konsistoriums Foranstaltning af C. GrOOS. u / Kjøbenhavn.

Læs mere

IV. Universitetets retsregler

IV. Universitetets retsregler IV. Universitetets retsregler A. Generelle bestemmelser 1. Videnskabeligt apparatur. Undervisningsministeriets cirkulære af 12. juli 1979 om høringspligt ved statsinstitutioners anskaffelse af videnskabeligt

Læs mere

Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse

Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse Jeppe Nevers Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse Syddansk Universitetsforlag 2017 Forfatteren og Syddansk Universitetsforlag 2017 Omslagsfoto: Marcus Gerhard

Læs mere

VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPEND IEVÆSEN. a. Valg af eforer m. u.

VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPEND IEVÆSEN. a. Valg af eforer m. u. VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPEND IEVÆSEN a. Valg af eforer m. u. Konsistorium valgte den 12. november 1947 lektor ved universitetet, mag. art. Hedvig Olsen til medlem al" bestyrelsen for Kvinderegensen

Læs mere

VIII. Det akademiske Legat- og Stipendievæsen.

VIII. Det akademiske Legat- og Stipendievæsen. VIII. Det akademiske Legat- og Stipendievæsen. a. Valg af Eforer. Angaaende Stipendiebestyrelsens Medlemmer, se foran S. 2. Den 12. November 1930 valgte det filosofiske Fakultet Professor, Dr. phil. Holger

Læs mere

ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR UDGIVET PÅ FORANSTALTNING

ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR UDGIVET PÅ FORANSTALTNING ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR 1963-64 UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS REKTOR OG KONSISTORIUM KØBENHAVN MCMLXV RIANCO LUNOS BOGTRYKKERI A/S

Læs mere

AARBOG HOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DE AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG HOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DE AKADEMISKE AAR UDGIVET AARBOG HOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DE AKADEMISKE AAR 1913-1915 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH,PETERSEN

Læs mere

6. FONDER, LEGATER OG FORENINGER

6. FONDER, LEGATER OG FORENINGER 6. FONDER, LEGATER OG FORENINGER a. Generelt 1. De Danske Garderforeninger råder over en række Legater og Fonde samt en forening, - under ét benævnt fonde. 2. Renterne af fondenes kapitaler anvendes til

Læs mere

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAR UDGIVET

AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAR UDGIVET AARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOK DET AKADEMISKE AAR 1930-1931 UDGIVET EFTER KONSISTORIUMS FORANSTALTNING AF H. MUNCH * PETERSEN

Læs mere

S T I F T E L S E S D O K U M E N T. 2. Den danske Folkekirkes mellemkirkelige Råd

S T I F T E L S E S D O K U M E N T. 2. Den danske Folkekirkes mellemkirkelige Råd S T I F T E L S E S D O K U M E N T Undertegnede 1. Danske Kirkers Råd 2. Den danske Folkekirkes mellemkirkelige Råd stifter herved et legat under navnet Det Økumeniske Studielegat med hjemsted i Frederiksberg

Læs mere

Bestyrelsen består af rektor, som er født formand, samt to medlemmer udpeget af lærerrådet. I øjeblikket er de to menige bestyrelsesposter ubesatte.

Bestyrelsen består af rektor, som er født formand, samt to medlemmer udpeget af lærerrådet. I øjeblikket er de to menige bestyrelsesposter ubesatte. SAGSFREMSTILLING Til Akademisk Råd Vedr. Nedlæggelse af DTU-administrerede fonde Fra Tobias Eskildsen, AFR/Policy 25. august 2014 TOES Nedlæggelse af DTU-administrerede fonde Indstilling Det indstilles,

Læs mere

PERSONALHISTORISK TIDSSKRIFT (14. RÆKKE 5. BIND HEFTE) 83. AARGANG INDHOLD

PERSONALHISTORISK TIDSSKRIFT (14. RÆKKE 5. BIND HEFTE) 83. AARGANG INDHOLD PERSONALHISTORISK TIDSSKRIFT 83. AARGANG (14. RÆKKE 5. BIND 1.2. HEFTE) 1963 UDGIVET AF SAMFUNDET FOR DANSK GENEALOGI OG PERSONALHISTORIE INDHOLD Havde Henrik Pontoppidan jødisk eller sydlandsk blod i

Læs mere

Københavns Universitets regler om

Københavns Universitets regler om K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets regler om prisopgaver I henhold til bekendtgørelse nr. 666 af 24. juni 2012 om eksamen og censur ved universitetsuddannelser 25, stk. 1

Læs mere

FUNDATS FOR FONDEN KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens navn er Fonden Kulturstedet Lindegaarden.

FUNDATS FOR FONDEN KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens navn er Fonden Kulturstedet Lindegaarden. 20.MAJ 2015 J.NR. 20963 EH/HJ FUNDATS FOR FONDEN KULTURSTEDET LINDEGAARDEN 1. Navn, hjemsted og stiftelse. Fondens navn er Fonden Kulturstedet Lindegaarden. Fondens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune.

Læs mere

PERSONALHISTORISK TIDSSKRIFT

PERSONALHISTORISK TIDSSKRIFT PERSONALHISTORISK TIDSSKRIFT 82. AARGANG (14. RÆKKE 4. BIND 3.4. HEFTE) 1962 UDGIVET AF SAMFUNDET FOR DANSK GENEALOGI OG PERSONALHISTORIE i INDHOLD Kommandør Carl Christian Holcks Dagbøger som Konsul i

Læs mere

4 Kapitalen kan forøges ved arv, gave, samt ved henlæggelser til fondens kapital, jf. 5, stk. 2 og 6, stk. 2.

4 Kapitalen kan forøges ved arv, gave, samt ved henlæggelser til fondens kapital, jf. 5, stk. 2 og 6, stk. 2. FUNDATS FOR LANDSKABSARKITEKTERNES REJSE OG UDGIVELSESFOND 1 Fondens stiftelse, navn og hjemsted Fondens navn er Landskabsarkitekternes Rejse og Udgivelsesfond. Stk. 2 Fondens hjemsted er Københavns Kommune.

Læs mere

Oprettet Legat Tildelingskriterier Bemærkninger

Oprettet Legat Tildelingskriterier Bemærkninger Legater historisk Aalborg Katedralskoles Fællesfond. Midlerne til fonden er blevet skabt gennem Aalborg Katedralskoles historie af fremsynede, gavmilde eller taknemmelige mænd og kvinder, som gennem årene

Læs mere

Det drejer sig om 5 legater med en samlet fondskapital på ca kr.

Det drejer sig om 5 legater med en samlet fondskapital på ca kr. Notat Til: Social- og Sundhedsudvalget Fra: Byrådssekretariatet Legater i Furesø Kommune 1. Indledning Social- og Sundhedsudvalget besluttede på sit møde den 29. november 2007, at forvaltningen skulle

Læs mere

ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF

ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF ÅRBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR 1965-66 UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS REKTOR OG KONSISTORIUM VED INGER SKYUM-NIELSEN UNDER TILSYN AF STIG IUUL

Læs mere

F OTOKOP~ 5450 Otterup

F OTOKOP~ 5450 Otterup Søren Olesen. advokat F OTOKOP~ 5450 Otterup - i SØNDERSØ KOMMUNE C~. J 3~ FU1~DATS Til opfyldelse at bestemmelserne i. et at afdøde Valborg Mathilde Lassen og Jens Hansen Lassen, Rolighedsvej 16, 5400

Læs mere

Fundats. Dansk Told & Skatteforbunds Fælleslegat

Fundats. Dansk Told & Skatteforbunds Fælleslegat Fundats For Dansk Told & Skatteforbunds Fælleslegat CVR-nr. 26 93 79 06 1. Baggrund Dansk Told & Skatteforbunds Fælleslegat er etableret i henhold til skrivelse af 5. april 2001 fra Civilretsdirektoratet

Læs mere

ARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR UNIVERSITETETS REKTOR

ARBOG KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR UNIVERSITETETS REKTOR ARBOG FOR KØBENHAVNS UNIVERSITET, KOMMUNITETET OG DEN POLYTEKNISKE LÆREANSTALT DANMARKS TEKNISKE HØJSKOLE INDEHOLDENDE MEDDELELSER FOR DET AKADEMISKE ÅR 1944-45 UDGIVET PÅ FORANSTALTNING AF UNIVERSITETETS

Læs mere

BM Bilag 5.A.1.

BM Bilag 5.A.1. BM 3-2006 Bilag 5.A.1. AARHUS UNIVERSITET Ledelsessekretariatet 22. maj 2006 J.nr. AU-2004-512-031 UDKAST Vedtægt for Aarhus Universitet Handels- og IngeniørHøjskolen (AU-HIH) 1 Oprettelse Aarhus Universitet

Læs mere

FUNDATS FOR. Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens navn er Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune.

FUNDATS FOR. Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens navn er Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune. FUNDATS FOR Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN 1. Navn, hjemsted og stiftelse. Fondens navn er Fonden KULTURSTEDET LINDEGAARDEN. Fondens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune. Fonden er stiftet den 26. september

Læs mere

DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPEND IEVÆSEN

DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPEND IEVÆSEN VIII. DET AKADEMISKE LEGAT- OG STIPEND IEVÆSEN a. Valg af eforer m. v. Det lægevidenskabelige fakultet valgte den 11. februar 1946 professor, dr. med. H. Helweg til medlem af bestyrelsen for købmand i

Læs mere

FUNDATS FOR AAGE OG JOHANNE LOUIS-HANSENS FOND

FUNDATS FOR AAGE OG JOHANNE LOUIS-HANSENS FOND FUNDATS FOR AAGE OG JOHANNE LOUIS-HANSENS FOND I Fondets navn og hjemsted 1 Fondets navn er Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Fondet er opstået ved sammenlægning pr. 1. januar 1997 af: 1. Direktør, civilingeniør

Læs mere

Bilag 1. J. nr. 93-100521-03 KG VEDTÆGT. for WILFRED OLUF CHRISTIANSEN

Bilag 1. J. nr. 93-100521-03 KG VEDTÆGT. for WILFRED OLUF CHRISTIANSEN Bilag 1 J. nr. 93-100521-03 KG. VEDTÆGT for WILFRED OLUF CHRISTIANSEN.. og hustru ESTHER JOHANNE ERIKA CHRISTIANSENs MINDELEGAT 1. Navn: Legatets navn er: WILFRED OLUF CHRISTIANSEN og hustru ESTHER JOHANNE

Læs mere

Fredensborg Kommunes Kunstfond. Fundats

Fredensborg Kommunes Kunstfond. Fundats Fredensborg Kommunes Kunstfond Fundats Indledning Nærværende fundats er oprindeligt vedtaget d. 28. oktober 2003 af Karlebo Kommunes byråd og senere ændret d. 5. december 2006 forud for sammenlægningen

Læs mere

Udskrivningen af prisopgaver 1. Københavns Universitet udskriver hvert år et antal prisopgaver ved hvert fakultet.

Udskrivningen af prisopgaver 1. Københavns Universitet udskriver hvert år et antal prisopgaver ved hvert fakultet. KØBENHAVNS UNIVERSITET Ledelsesteamet 14.2.07 Pkt. 3 KØBENHAVNS UNIVERSITETS REGLER OM PRISOPGAVER 5. APRIL 2006 I henhold til bekendtgørelse nr. 867 af 19. august 2004 om eksamen ved universitetsuddannelser

Læs mere

F U N D A T S. for. Dragonfonden. Fondens adresse er Jydske Dragonregiment, Dragonkasernen, Kasernevej 5, 7500 Holstebro.

F U N D A T S. for. Dragonfonden. Fondens adresse er Jydske Dragonregiment, Dragonkasernen, Kasernevej 5, 7500 Holstebro. 1 F U N D A T S for Dragonfonden 1. Fondens navn er Dragonfonden. 2. Fondens hjemsted er Holstebro Kommune. Fondens adresse er Jydske Dragonregiment, Dragonkasernen, Kasernevej 5, 7500 Holstebro. 3. Fondens

Læs mere

J.nr. 046147-0002 jhw. FUNDATS Maj 2011. for. Løvenholm Fonden 5827910.1

J.nr. 046147-0002 jhw. FUNDATS Maj 2011. for. Løvenholm Fonden 5827910.1 J.nr. 046147-0002 jhw FUNDATS Maj 2011 for Løvenholm Fonden Løvenholm Fonden er stiftet af godsejer, hofjægermester V.O. Uttental til Løvenholm og Gl. Estrup skovgods ved fundats konfirmeret den 23. december

Læs mere

UNIVERSITETET OG KOMMUNITETET

UNIVERSITETET OG KOMMUNITETET FØRSTE AFSNIT UNIVERSITETET OG KOMMUNITETET I. BESTYRELSE a. Beretning for året 1947-48. Den akademiske lær er j or samting har i 1947-48 holdt eet mode, nemlig den 16. oktober 1947 med folgende dagsorden:

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION NORDATLANTISK HUS

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION NORDATLANTISK HUS VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION NORDATLANTISK HUS 1. Navn og hjemsted: 1.1. Den selvejende institutions navn er Nordatlantisk Hus. 1.2. Nordatlantisk Hus har hjemsted i Odense kommune. 2. Formål:

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. august 2007 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 10.00-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/280 Styrelsesvedtægt

Læs mere

Det akademiske Legat- og Stipeudievæseii. 1. Tilkommet Legat ved Universitetet.

Det akademiske Legat- og Stipeudievæseii. 1. Tilkommet Legat ved Universitetet. 9 Universitetet ; 895 89. IX. Det akademiske Legat- og Stipeudievæseii.. Tilkommet Legat ved Universitetet. Efter at Konsistorium fra Højesteretssagfører Fr. Zahle som Befuldmægtiget for Universalarvingerne

Læs mere

KØBENHAVN. skildret af danske forfattere. En antologi redigeret af OLE LARSEN CARIT ANDERSENS FORLAG

KØBENHAVN. skildret af danske forfattere. En antologi redigeret af OLE LARSEN CARIT ANDERSENS FORLAG KØBENHAVN skildret af danske forfattere En antologi redigeret af OLE LARSEN CARIT ANDERSENS FORLAG Indhold Rastnus Ny er up: Danmark i Compendium*) 9 Fra»Kjøbenhavns Beskrivelse«, 1800 Jacob Paludan: Midnatsjunglen

Læs mere

Kulturministeriets forskningsudvalg (KFU)

Kulturministeriets forskningsudvalg (KFU) Kulturministeriets forskningsudvalg (KFU) hvorfor er det nu interessant? hvad laver det? hvem sidder i det? hvad kan I bruge det til? og hvilke kriterier uddeles pengene efter? hvorfor er det nu interessant?

Læs mere

FUNDATS. for RAMBØLL FONDEN. Rambøll, Hannemann & Højlund Fonden (Rambøll Fonden)

FUNDATS. for RAMBØLL FONDEN. Rambøll, Hannemann & Højlund Fonden (Rambøll Fonden) for RAMBØLL FONDEN 1 Fondens navn, hjemsted og oprindelse 1.1 Fondens navn er: "Rambøll Fonden". Fondens hjemsted er: Københavns Kommune. Fonden driver tillige virksomhed under navnet: Rambøll, Hannemann

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET ÅRBOG VED INGER DUBECK. Indeholdende meddelelser for tiden 1. december november 1971

KØBENHAVNS UNIVERSITET ÅRBOG VED INGER DUBECK. Indeholdende meddelelser for tiden 1. december november 1971 KØBENHAVNS UNIVERSITET ÅRBOG 1970-71 VED INGER DUBECK Indeholdende meddelelser for tiden 1. december 1970-30. november 1971 ISBN 87 505 0227 1 Andelsbogtrykkeriet i Odense Un 02.1-559 BIBL. UNIV. HAFNIENSIS

Læs mere

Vedtægter. For Nimtofte Vandværk A.m.b.a. CVR nummer

Vedtægter. For Nimtofte Vandværk A.m.b.a. CVR nummer Vedtægter For Nimtofte Vandværk A.m.b.a CVR nummer 34775702 Stiftet den 1 januar 2013 1 VEDTÆGTER FOR NIMTOFTE VANDVÆRK A.m.b.a. 1 navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis

Læs mere

SELSKABET FOR DANMARKS KIRKEHISTORIE

SELSKABET FOR DANMARKS KIRKEHISTORIE SELSKABET FOR DANMARKS KIRKEHISTORIE JOA J. Oskar Andersen 150 år Kirkehistorisk eftermiddag mandag den 14. november 2016 kl. 13-16. Det Teologiske Fakultet i København. Kældercafeen, Købmagergade 44,

Læs mere

LOVE DANSK SOLIST-FORBUN D. for DANSKE SOLISTERS LANDSORGANISATION. Vedtaget på generalforsamlingen 19. MAJ 1999

LOVE DANSK SOLIST-FORBUN D. for DANSKE SOLISTERS LANDSORGANISATION. Vedtaget på generalforsamlingen 19. MAJ 1999 LOVE for DANSK SOLIST-FORBUN D DANSKE SOLISTERS LANDSORGANISATION Vedtaget på generalforsamlingen 19. MAJ 1999 I. Forbundets formål. l. Forenings navn er "Dansk Solist-Forbund, Danske Solisters Landsorganisation';

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I I D É H I S T O R I E. September 1996

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I I D É H I S T O R I E. September 1996 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I I D É H I S T O R I E September 1996 Senest revideret marts 2007 Kapitel 1: Formål og faglig beskrivelse 1.

Læs mere

På denne side kan du læse lidt vejledning om, hvordan du udfylder ansøgningen korrekt, så der ikke opstår misforståelser.

På denne side kan du læse lidt vejledning om, hvordan du udfylder ansøgningen korrekt, så der ikke opstår misforståelser. Kære ansøger! På denne side kan du læse lidt vejledning om, hvordan du udfylder ansøgningen korrekt, så der ikke opstår misforståelser. Du kan også læse, hvornår du kan forvente at modtage eventuel legatportion.

Læs mere

IV. De studerende. 1. Adgangen til universitetet. Bestand og tilgang af studerende. Adgangsbegrænsning

IV. De studerende. 1. Adgangen til universitetet. Bestand og tilgang af studerende. Adgangsbegrænsning IV. De studerende 1. Adgangen til universitetet Bestand og tilgang af studerende Bestanden af studerende ved universitetet i september 1982 var ialt 23.521, hvilket er et fald i forhold til bestanden sidste

Læs mere

UNIVERSITETET OG KOMMUNITETET

UNIVERSITETET OG KOMMUNITETET FØRSTE AFSNIT UNIVERSITETET OG KOMMUNITETET I. BESTYRELSE a. Beretning for året 1946-47. Den akademiske lærerforsamling har i 1946-47 holdt eet møde, nemlig den 31. oktober 1946 med folgende dagsorden:

Læs mere

C. Den med Universitetet forbundne Legatmasse.

C. Den med Universitetet forbundne Legatmasse. 286 Økonomieke Anliggender 1885 1886. Ligeledes bifaldt Ministeriet under s. D., efter Indstilling fra Konsitorium. at Konsistoriums Normalsilm for Fiuansaaret 1885 86 paa Grund af de betydelige Trykniugsudgifter

Læs mere

PERSONALHISTORISK TIDSSKRIFT (14. RÆKKE 6. BIND 4. HEFTE) AARGANG INDHOLD

PERSONALHISTORISK TIDSSKRIFT (14. RÆKKE 6. BIND 4. HEFTE) AARGANG INDHOLD PERSONALHISTORISK TIDSSKRIFT 84.85. AARGANG (14. RÆKKE 6. BIND 4. HEFTE) 196465 UDGIVET AF SAMFUNDET FOR DANSK GENEALOGI OG PERSONALHISTORIE INDHOLD Peder Jensen Trellund borgmester i Kalundborg. Med nogle

Læs mere

BETÆNKNING AFGIVET AF DET AF UNDERVISNINGSMINISTERIET NEDSATTE UDVALG TIL UNDERSØGELSE AF MULIGHEDERNE FOR AT ERSTATTE DEN ALMINDELIGE FILOSOFISKE

BETÆNKNING AFGIVET AF DET AF UNDERVISNINGSMINISTERIET NEDSATTE UDVALG TIL UNDERSØGELSE AF MULIGHEDERNE FOR AT ERSTATTE DEN ALMINDELIGE FILOSOFISKE BETÆNKNING AFGIVET AF DET AF UNDERVISNINGSMINISTERIET NEDSATTE UDVALG TIL UNDERSØGELSE AF MULIGHEDERNE FOR AT ERSTATTE DEN ALMINDELIGE FILOSOFISKE PRØVE MED ET HØJSKOLEOPHOLD BETÆNKNING NR. 169 1957 STATENS

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

Generation X Ane nr. 1260/1261

Generation X Ane nr. 1260/1261 Peder Schomann & - -sdatter Christen Pedersen & - -datter Ane nr. 2520/2521 2522/2523 Anders Pedersen & Ida Christensdatter Hjerm 1260/1261 Peder Andersen Hjerm Dejbjerg 630 Ida Pedersdatter Hemmet 315

Læs mere

Aarbog. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, Meddelelser for det akademiske Aar

Aarbog. Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, Meddelelser for det akademiske Aar Aarbog for Kjøbenhavns Universitet, den polytekniske Læreanstalt og Kommunitetet, indeholdende Meddelelser for det akademiske Aar 1891 92 med Sagregister for 1Q89 92, udgivet efter Konsistoriums Foranstaltning

Læs mere

Vedtægter for Danske Universiteter

Vedtægter for Danske Universiteter 21. september 2010 J.nr. 2008-1000-03 SB/HR Vedtægter for Danske Universiteter Præambel Viden er det centrale råstof for værdiskabelse og opbygning af velfærd og social og kulturel sammenhæng i samfundet.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LINDHOLM VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR LINDHOLM VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR LINDHOLM VANDVÆRK a.m.b.a. 1 Selskabet, der er stiftet den 1. januar 2010, er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Lindholm Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Aalborg

Læs mere

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner Bekendtgørelse nr. 1120 af 19. december 2001 Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner I medfør af 7, stk. 1, i Kulturministeriets bekendtgørelse nr. 554 af 31.

Læs mere

VEDTÆGTER. for KNUD OG DAGNY GAD ANDRESEN FONDEN

VEDTÆGTER. for KNUD OG DAGNY GAD ANDRESEN FONDEN VEDTÆGTER for KNUD OG DAGNY GAD ANDRESEN FONDEN VEDTÆGTER for KNUD OG DAGNY GAD ANDRESEN FONDEN 1 FONDETS NAVN OG HJEMSTED Fondets navn er KNUD OG DAGNY GAD ANDRESEN FONDEN 2 Fondets hjemsted er København

Læs mere

Virksomhedsklubben ved Datalogisk Institut

Virksomhedsklubben ved Datalogisk Institut DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Virksomhedsklubben ved Datalogisk Institut SAGSNOTAT 4. FEBRUAR 2010 Vedr.: Etablering af studielegater for udenlandske full-degree studerende ved Datalogisk

Læs mere

g t '1-j 4 LfC)-0002v Skov- og Naturstyrelsen 1989:f-~ ~~/appor - tekst/dato Miljøministeriet ~ t

g t '1-j 4 LfC)-0002v Skov- og Naturstyrelsen 1989:f-~ ~~/appor - tekst/dato Miljøministeriet ~ t J. medh;'th Sagsnr. SN 9 13 927449-00... 2 Miljøministeriet ~ t Skov- og Naturstyrelsen 1989:f-~ ~~appor e Sagstekst: Erindring: Sign. Fremtaget - tekstdato Il),.vy Bygningssynsrapper t- Nyborg Slot Nyborg

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus

V E D T Æ G T E R. for. Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus V E D T Æ G T E R for Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus 1. NAVN OG HJEMSTED 1.01 Fondens navn er Ejendomsfonden Kattegatcentret Havets Hus. 1.02 Fondens hjemsted er Norddjurs Kommune. 2. FORMÅL

Læs mere

Grundtvig-Fondets første ti år

Grundtvig-Fondets første ti år Grundtvig-Fondets første ti år Af K.E. Bugge I september 1992 foretog fondet sin 10.de uddeling. I den anledning har fondsstyrelsen ønsket, at en rapport vedrørende perioden 1983-92 blev offentligt fremlagt.

Læs mere