LEJLIGHED. Træ til genbrug. Brug din genbrugsstation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LEJLIGHED. Træ til genbrug. Brug din genbrugsstation"

Transkript

1 nyhedsbrev fra københavns kommune oktober 2015 AFFALD KBH LEJLIGHED Træ til genbrug Nu indsamles genbrugstræ separat LÆS MERE PÅ SIDE 4 Har I et miljøskab? Kom nemt af med det farlige affald LÆS MERE PÅ SIDE 5 Brug din genbrugsstation Se åbningstider og adresser LÆS MERE PÅ SIDE 8

2 02 sortering LEJLIGHED her får du hjælp til sortering Sortering starter i hjemmet, og der er masser af hjælp at hente for dig og dine naboer. Både til oppe i lejligheden og nede i gården. På Københavns Kommunes hjemmeside kk.dk/affald er der hjælp at hente. Her kan den affaldsansvarlige bestille affaldsguider og affaldsskilte til gården. Affaldsskiltene viser for alle de forskellige affaldstyper i billeder, farve og eksempler, hvad der skal i den enkelte beholder. Og det er, når man står med affaldet i hånden, at der er brug for hjælp. Hvis der er brug for hjælp oppe i lejlighederne, kan jeres affaldsansvarlige udfylde en affaldsguide, som er målrettet præcis jeres gård. Der kan fx stå, hvornår man kan aflevere farligt affald, hvis I har et miljøskab, eller at jeres storskraldsrum ligger i kælderen til højre i nummer 17. Når guiden er udfyldt, så trykker vi det antal eksemplarer, I skal bruge, og sender med posten, og så er det bare at dele dem ud til beboerne. Affaldsguiden findes både på dansk og engelsk. Skilte og guider er gratis. Se, udfyld og bestil på kk.dk/affald. smsservice ekstra service På Nem Affaldsservice på kk.dk/affald kan du tilmelde dig en SMS-service, så du fx får besked dagen før, der bliver hentet papir hos jer. Det er også her, du kan se, hvilke affalds ordninger der er på jeres ejendom, og hvilke nye ordninger I har mulighed for at få. Tilmeld dig på Nem Affaldsservice på kk.dk/affald. Tilmeld en kontaktperson Uanset hvem der har tjek på jeres affald, så vil vi meget gerne have kontaktinfo på ham eller hende, så vi kan informere om affald og sortering via sms, mail eller hjemmeside. Mange ejendomme har kun en administrator eller en flyvende vicevært, og de er sjældent ansat til at informere beboerne om nye tiltag. Men når vi indfører nye regler for fx træ til genanvendelse, kan vi yde en bedre service, hvis vi kan kommunikere direkte med en affaldsansvarlig. Så har I ikke allerede én i ejendommen, er det måske dig, der vil være kontaktperson? Tilmeld dig som kontaktperson på kk.dk/affald.

3 SORTERING 03 Flere og flere københavnere sorterer mere affald fra til genanvendelse. De fleste beboere i etageejendomme kan aflevere op mod 10 forskellige affaldstyper til genanvendelse lige udenfor døren. Brug Nem Affaldsservice Den digitale selvbetjeningsløsning, når det handler om dit husholdningsaffald, hedder Nem Affaldsservice. Det er et vigtigt redskab for både dig og kommunen og er helt central for, at vi har styr på affaldsindsamlingen i hele byen. Det er nemlig her, den affaldsansvarlige eller måske jeres ejerforening kan give besked, hvis der er problemer med overfyldte beholdere eller manglende tømning. Det er vigtige beskeder, da de automatisk registreres og sendes videre til renovatøren, så der kan blive taget hånd om problemet. Det er også på Nem Affaldsservice, at I kan se, hvis der fx har holdt en bil og spærret, så skraldemændene ikke har kunnet komme ind og hente jeres affald, eller hvis sne og is har forhindret skraldebilen i at nå frem. Nem Affaldsservice ligger på kk.dk/affald start med at taste ejendommens adresse ind.

4 04 sorteringstor- skrald Nye regler for storskrald stort elektronik Hidtil er kun omkring 26 % af det storskrald, københavnerne afleverer, blevet genbrugt. Det skal der gøres noget ved, og derfor samler Københavns Kommune fremover træ ind til genbrug. Træ til genanvendelse skal nu stilles for sig, når ejendommen har bestilt afhentning af storskrald. For træ som fx stole, borde, kommoder m.m. udgør en betragtelig mængde af de effekter, som københavnerne afleverer sammen med storskraldet, og det kan genanvendes til fx spånpladeproduktion i stedet for at blive kørt på forbrændingen. Derfor får storskraldsbilen fremover følge af en ny skraldebil, som udelukkende samler træ ind. Det betyder, at du skal sørge for at stille træet for sig og hverken placere det sammen med stort elektronikaffald eller det almindelige storskrald. Elektronikafhentning skal bestilles særskilt Samtidig sker der en række justeringer af storskraldsordningen. Elektronik skal I som hidtil stille for sig, da det bliver hentet af en særlig elektronikbil. Men som noget nyt skal afhentning af elektronik bestilles særskilt på Nem Affaldsservice på kk.dk/affald. Tidligere var det nok at bestille afhentning af storskrald og samtidig gøre opmærksom på, at der også skulle hentes elektronik men nu skal I altså lave to separate bestillinger. Det koster fortsat ikke noget at få afhentet storskrald, der er stillet frem, men vil I have en container til storskraldet, er der gebyr på. Bemærk, at indsamling af genanvendeligt træ starter på forskellige tidspunkter i forskellige bydele. Se oversigten her under. træ dit træ kan genbruges JA TAK Ubehandlede brædder, planker, træpaller mv. Reoler, kommoder, skabe, borde, stole og andre indendørs træmøbler (må gerne være malede og lakerede og må gerne indeholde søm, skruer, beslag, håndtag o. lign.) Nej Tak Udendørstræ, fodlister, vinduesrammer og andre byggeaffaldsemner, der er behandlet med fx imprægnering, maling og lak. indsamling af genanvendeligt træ 1. september 2015 Østerbro Nørrebro Valby Vanløse Brønshøj-Husum Bispebjerg 1. maj 2016 Amager Øst Amager Vest Vesterbro Kgs. Enghave Indre by/chr.havn NB Beboerne på Amager, Vesterbro, Kgs. Enghave og Indre By/Chr.havn skal først stille træ til genanvendelse pr. 1. maj 2016, hvor nye renovatører overtager indsamlingen af affald.

5 sortering 05 tip til nem sortering Du behøver hverken nyt køkken eller dyre håndværkere for at komme i gang med at sortere mere. En enkelt pose på en krog eller et dørhåndtag kan gøre det ud for dit personlige affaldssorteringssystem. Posen bruger du til dit genanvendelige affald som hård plast, metal, glas, elektronik, pap, papir osv. Og når du alligevel skal ned med dit affald, tager du bare posen med og sorterer indholdet nede ved beholderne i gården. Nye vaner Mange af de ting, vi har været vant til at betragte som affald, der bare skulle smides ud, kan og skal genbruges. De fleste beboere i etageejendommene i København kan aflevere op mod 10 forskellige affaldstyper til genanvendelse lige udenfor døren: Pap, papir, glas, hård plast, metal, elektronik, batterier, farligt affald, storskrald og haveaffald. Inspiration til indretning? På dinsortering.dk kan du finde inspiration og hjælp til indretning af sorteringssystemer i hjemmet. Her er masser af eksempler på affaldssorteringsløsninger og mere end 600 billeder af konkrete løsninger. Se mere på dinsortering.dk. Har I et miljøskab? farligt affald sparepærer er farligt affald Nogle sparepærer indeholder kviksølv, andre indeholder værdifulde metaller, der kan genanvendes i nye produkter. Derfor skal du, uanset om du bruger sparepære, LED, trådpære, halogen eller lysstofrør, aflevere det som farligt affald, så de kan blive genbrugt eller sendt til specialbehandling. Farligt affald,som fx malingrester, neglelak og kemikalier, må selvfølgelig ikke komme i den almindelige beholder til dagrenovation men hvad gør du så med det? Alle boligforeninger med mindst fem boligenheder kan bestille et miljøskab til indsamling af farligt affald kvit og frit leveret af Københavns Kommune. Her kan I aflevere jeres farlige affald efter aftale med en vicevært eller affaldsansvarlig. Farligt affald kan også afleveres til miljøbilen eller på en af de 11 genbrugsstationer, der findes i Københavns Kommune. Du kan se adresser m.m. på bagsiden. Læs mere på kk.dk/affald.

6 06 nyt fra affald kbh på gas Måske har du undret dig lidt over de fire store, grønne skraldebiler, der kører rundt i byen og ikke ligner de andre. Det er gasbiler, som kommunen har testet i en periode, men nu er det alvor. Til jul vil 35 af byens skraldebiler køre på gas, og i takt med at nye renovatører overtager de enkelte bydele (se kortet på modsatte side), vil hovedparten af de københavnske skraldebiler begynde at køre på gas. Men det er ikke kun den miljøvenlige udskiftning af dieselbrændstof med gas, der gør de nye skraldebiler bedre. Komprimatoren, som presser affaldet sammen, så der kan være mere i bilen, og liften, som løfter og tømmer affaldsbeholderne, drives af el. Det betyder, at indsamlingen af skrald foregår med meget mindre støj. Specielt i Indre By Til jul kører 35 af byens skraldebiler på gas. er det en gevinst, fordi skraldebilerne her må køre ind og tømme allerede fra klokken seks om morgenen for at undgå, at de spærrer for morgentrafikken. Skiftedag for skraldemændene Indsamlingen af dit affald foretages i København af private skraldefirmaer, som vinder de forskellige bydele, der bliver udbudt ca. hvert femte år. Men dine skraldemænd er stort set de samme, når en bydel skifter fra et skraldefirma til et nyt. Det er nemlig dem, der kender din bydel bedst og ved, hvor beholderne står på hver eneste ejendom. I hele byen er der lige nu over affaldsbeholdere, så der er nok at holde styr på. Her efter sommerferien er der to skraldefirmaer, som har holdt skiftedag, og det betyder, at det nu er City Renovations hvide biler, som har overtaget affaldsindsamlingen på Østerbro og Nørrebro. Skraldemændene i Valby, Vanløse, Brønshøj-Husum og Bispebjerg har derimod haft første arbejdsdag hos City Container den 1. september. Næste gang, der er skiftedag, er 1. maj Nye renovatører overtager indsamlingen af affald, men skraldemændene er de samme. Layout TMF DESIGN foto Christian Lindgren, Ursula Bach, Lennart Søgård-Høyer, Colourbox redaktion Mette Ebdrup og Susan Vera Mortensen Ansv. redaktør Enhedschef Jens Purup, Københavns Kommune. papir bli r til papir NORDISK MILJØMÆRKNING Tryksag Affald og Genbrug Byens Drift Islands Brygge 37 Postboks København S kk.dk/affald Mail til redaktionen affaldsnyt@tmf.kk.dk Få nem Affaldsservice døgnet rundt på kk.dk/affald

7 07 Hvem henter dit affald de næste 5 år? City Container CPH City Renovation A/S pr. 1. september 2015 pr. 1. august Beholdere: stk. Beholdere: stk. Frederiks Frederiksberg de berg Kommune Kommun une ne Under udbud pr. 1. maj 2016 Beholdere: stk. Amager geer Øst Øst Valby Valb RenoNorden pr. 1. maj 2016 Beholdere: stk. Vessste teerbro erbro bro Kgs. Kgs g Eng nghave ghave RenoNorden pr. 1. maj 2016 Beholdere: stk. Indsamling af det københavnske affald bliver udbudt hvert 5. år, og derfor kan der køre nye biler i jeres bydel.

8 brug din genbrugsstation I alt 11 genbrugs- og nærgenbrugsstationer ligger strøet med rund hånd ud over hele København. Det betyder, at du hverken behøver bil eller trailer, men kan klare dig med en trækvogn, en trillebør eller din ladcykel. Genbrugsstation Bispeengen Genbrugsstation 2200 kbh N Adgangsvej for gående og cyklister: Borups Allé 164 Adgangsvej for biler: Nordre Fasanvej 209 Åbent: hverdage kl , lør., søn- og helligdage kl Borgervænget Genbrugsstation Borgervænget 29, 2100 kbh Ø Åbent: man-fre kl , søn- og helligdage kl Kulbanevej Genbrugsstation Kulbanevej 4, 2500 Valby Åbent: hverdage kl , lør., søn- og helligdage kl Vasbygade Genbrugsstation Vasbygade 26, 2450 kbh SV Åbent: hverdage kl , lør., søn- og helligdage kl Vermlandsgade Genbrugsstation Herjedalgade 2-4, 2300 kbh S Åbent: hverdage kl , lør., søn- og helligdage kl På de store genbrugsstationer må du gerne køre ind i bil (højst kg plus trailer), og du kan komme af med op til 35 forskellige affaldstyper. Med undtagelse af Borgervænget Genbrugsstation er der åbent alle ugens dage. Du er også altid velkommen på nabokommunernes genbrugsstationer find adresser og åbningstider på kk.dk/genbrugsstationer. Nærgenbrugsstation Tingbjerg Nærgenbrugsstation Ved Bygården 2, 2700 Brønshøj Åbent: tirsdag og torsdag kl , lørdag kl Gartnergade Nærgenbrugsstation Gartnergade 8, 2200 kbh N Åbent: tirsdag og torsdag kl , lørdag kl Møllegade Nærgenbrugsstation Møllegade 25C, 2200 kbh N Åbent: tirsdag og tordag kl , lørdag kl Haraldsgade Nærgenbrugsstation Vermundsgade 47A, 2100 kbh Ø Åbent: onsdag og fredag kl , søndag kl Christiania Nærgenbrugsstation Bådsmandsstræde 43, Prærien, 1470 kbh K Åbent: alle dage kl Hørgården Nærgenbrugsstation Brydes Allé 60A, 2300 kbh S Åbent: onsdag og fredag kl , søndag kl Nærgenbrugsstationerne er mindre stationer, der modtager 11 forskellige affaldstyper. Der er åbent tre gange om ugen, undtagen på Christiania Nærgenbrugsstation, der har åbent alle dage. Nærgenbrugsstationerne modtager IKKE byggeaffald, sanitet, haveaffald samt affald til deponi, og der er ikke adgang for biler. Cykler, trækvogne, trillebør og anhængere er meget velkomne.

KBH. villa/rækkehus. godt at vide om bioaffald. til villaer

KBH. villa/rækkehus. godt at vide om bioaffald. til villaer nyhedsbrev fra københavns kommune oktober 2015 AFFALD KBH villa/rækkehus NYE BEHOLDERE til villaer husk tilmelding godt at vide om bioaffald fra skræl til energi træ TIL GENBRUG Nu indsamles genbrugstræ

Læs mere

så tæt er du på din genbrugsstation

så tæt er du på din genbrugsstation så tæt er du på din genbrugsstation Radius indenfor 2 km / 500 m Borgervænget tingbjerg Haraldsgade Bispeengen Møllegade Gartnergade Christiania Vermlandsgade Vasbygade Kulbanevej Hørgården se alle adresser

Læs mere

KBH VILLA/RÆKKEHUS BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM BIOAFFALD HAVEAFFALD HUSK AT STILLE BEHOLDEREN FREM MANGE SORTERER PÅ LIVET LØS

KBH VILLA/RÆKKEHUS BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM BIOAFFALD HAVEAFFALD HUSK AT STILLE BEHOLDEREN FREM MANGE SORTERER PÅ LIVET LØS NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE JUNI 2018 AFFALD KBH VILLA/RÆKKEHUS BIOAFFALD MANGE SORTERER PÅ LIVET LØS LÆS MERE SIDE 3 BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM LÆS MERE SIDE 4 HAVEAFFALD

Læs mere

KBH LEJLIGHED BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM BIOAFFALD HAVEAFFALD FRA GÅRDEN SÅDAN KOMMER I AF MED DET

KBH LEJLIGHED BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM BIOAFFALD HAVEAFFALD FRA GÅRDEN SÅDAN KOMMER I AF MED DET NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE JUNI 2018 AFFALD KBH LEJLIGHED BIOAFFALD MANGE SORTERER PÅ LIVET LØS LÆS MERE SIDE 3 BLANDEDE AFFALDSTYPER SE, HVAD DU SKAL GØRE MED DEM LÆS MERE PÅ SIDE 4 HAVEAFFALD

Læs mere

så tæt er du på din genbrugsstation

så tæt er du på din genbrugsstation så tæt er du på din genbrugsstation Radius indenfor 2 km / 500 m Borgervænget tingbjerg Haraldsgade Bispeengen Møllegade Gartnergade Christiania Vermlandsgade Vasbygade Kulbanevej Hørgården se alle adresser

Læs mere

Kbh. nye beholdere. DU storskrald. genbrugsstationen. sådan afleverer. er lige om hjørnet. riv ud og gem

Kbh. nye beholdere. DU storskrald. genbrugsstationen. sådan afleverer. er lige om hjørnet. riv ud og gem nyhedsbrev fra københavns kommune SEPTEmbER 2013 AFFALD Kbh nye beholdere FaKTa om hård plast, metal og elektronik storskrald sådan afleverer DU storskrald genbrugsstationen er lige om hjørnet LÆS Mere

Læs mere

PLAST. Plast skal være fri for fødevarer og drypfri.

PLAST. Plast skal være fri for fødevarer og drypfri. PLAST Plast er fx emballage fra madvarer, frugt og grønt, dunke fra drikkevarer, shampoo, milde vaskemidler, opvaskemidler og rengøringsmidler, cd-hylstre og bobleplast, plastikposer fra slik, plastikindpakning

Læs mere

REGLER FOR AFHENTNING AF AFFALD STANDPLADS, HOLDEPLADS, ADGANGSVEJ OG AFFALDSBEHOLDERE

REGLER FOR AFHENTNING AF AFFALD STANDPLADS, HOLDEPLADS, ADGANGSVEJ OG AFFALDSBEHOLDERE REGLER FOR AFHENTNING AF AFFALD STANDPLADS, HOLDEPLADS, ADGANGSVEJ OG AFFALDSBEHOLDERE 1 HOLDEPLADS/ ARBEJDSOMRÅDE 2 ADGANGSVEJ Holdepladsen er der, hvor skraldebilen er parkeret på vejen. Der skal være

Læs mere

hjælp skraldemændene de henter 20.000 ton nem affaldsservice

hjælp skraldemændene de henter 20.000 ton nem affaldsservice nyhedsbrev fra københavns kommune oktober 2014 AFFALD KBH giv dine ting videre til andre LÆS MERE PÅ SIDE 2-3 hjælp skraldemændene de henter 20.000 ton på et år LÆS MERE PÅ SIDE 5 nem affaldsservice din

Læs mere

sortering Dit affald er penge værd

sortering Dit affald er penge værd nyhedsbrev fra københavns kommune september 2010 AFFALD KBH guide til genbrugsstationer RIV UD OG GEM læs mere på BAGSIDEN sortering Dit affald er penge værd læs mere på side 2 og 3 HUS ELLER LEJLIGHED?

Læs mere

Din nye affaldsordning. Etageejendomme og rækkehuse med fælles beholdere

Din nye affaldsordning. Etageejendomme og rækkehuse med fælles beholdere Din nye affaldsordning Etageejendomme og rækkehuse med fælles beholdere Sammen om genbrug I Rudersdal Kommune ønsker vi at tage ansvar og være med til at bevare de værdifulde ressourcer i affaldet. Derfor

Læs mere

PLAST. Plast skal være fri for fødevarer og drypfri.

PLAST. Plast skal være fri for fødevarer og drypfri. PLAST Plast er fx emballage fra madvarer, frugt og grønt, dunke fra drikkevarer, shampoo, milde vaskemidler, opvaskemidler og rengøringsmidler, cd-hylstre og bobleplast, plastikposer fra slik, plastikindpakning

Læs mere

Brug pæren også når den er gået

Brug pæren også når den er gået Undgå forurening med kviksølv fra lyskilder: Brug pæren også når den er gået SPAREPÆRER OG LYSSTOFRØR INDEHOLDER KVIKSØLV. De skal indsamles korrekt for at undgå udledning af kviksølvet. Desværre ender

Læs mere

KBH LEJLIGHED 4 UD AF 10 BATTERIER MILJØBILENS KØREPLAN BIOAFFALD I 2017 TRILLER DE FØRSTE BIOBEHOLDERE UD TIL ETAGEBOLIGER

KBH LEJLIGHED 4 UD AF 10 BATTERIER MILJØBILENS KØREPLAN BIOAFFALD I 2017 TRILLER DE FØRSTE BIOBEHOLDERE UD TIL ETAGEBOLIGER NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE DECEMBER 2016 AFFALD KBH LEJLIGHED 4 UD AF 10 BATTERIER HAVNER I SKRALDE- SPANDEN LÆS MERE PÅ SIDE 5 BIOAFFALD I 2017 TRILLER DE FØRSTE BIOBEHOLDERE UD TIL ETAGEBOLIGER

Læs mere

Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune

Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen 24. april 2018 Sagsnr.: 2017-0318478 Dokument: 2017-0318478-15 Sagsbehandler Iben Carlsen Rettelsesblad nr. 1 Indsamling af husholdningsaffald med kran i Københavns Kommune

Læs mere

KBH VILLA/RÆKKEHUS JULETRÆER BLIVER TIL KOMPOST HUSK AT STILLE TRÆET FREM PÅ DEN RIGTIGE DATO LYS I MØRKET BEHOLDER-TJEK

KBH VILLA/RÆKKEHUS JULETRÆER BLIVER TIL KOMPOST HUSK AT STILLE TRÆET FREM PÅ DEN RIGTIGE DATO LYS I MØRKET BEHOLDER-TJEK NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE DECEMBER 2016 AFFALD KBH VILLA/RÆKKEHUS JULETRÆER BLIVER TIL KOMPOST HUSK AT STILLE TRÆET FREM PÅ DEN RIGTIGE DATO LÆS MERE PÅ SIDE 2 LYS I MØRKET KAN DINE BEHOLDERE SES

Læs mere

gør et Loppefund på genbrugsstationerne

gør et Loppefund på genbrugsstationerne nyhedsbrev fra københavns kommune juni 2012 AFFALD KBH Sortering starter i hjemmet gør et Loppefund på genbrugsstationerne se hvad dit affald bliver til LÆS MERE PÅ SIDE 2-3 LÆS MERE PÅ SIDE 4-5 riv ud

Læs mere

Nye affaldsordninger 2016

Nye affaldsordninger 2016 Nye affalds 2016 Du skal snart træffe et vigtigt valg omkring nye affaldsbeholdere. Denne folder hjælper dig med at designe en løsning, der passer til netop din husstand. Sortering i fire rum Indhold Sådan

Læs mere

Nye beholdere til det genanvendelige affald

Nye beholdere til det genanvendelige affald sammen om GENBRUG Nye beholdere til det genanvendelige affald Pap, papir, plast, glas og metal er værdifulde ressourcer, som kan genbruges til nye produkter. Men det kræver, at det sorteres fra og ikke

Læs mere

Nye affaldsordninger i Køge Kommune

Nye affaldsordninger i Køge Kommune Nye affaldsordninger i Køge Kommune Februar 2019 Nyttige oplysninger fra Affald og Genbrug VI SORTERER AFFALD FORDI DET NYTTER! Kære politikere og kolleger Denne lille folder indeholder nyttig information

Læs mere

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal.

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Affaldsguide Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ

Læs mere

Svendborg uden affald. Gode råd til udlejere og andre med fælles affaldsløsninger i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune

Svendborg uden affald. Gode råd til udlejere og andre med fælles affaldsløsninger i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune Svendborg uden affald i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune Baggrund Fra september 2020 indfører Svendborg Kommune nye affaldsordninger, hvor vi skal sortere mere affald til

Læs mere

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger NYT Sæk og container ud til skel Affaldshåndbog 2016 boliger Indhold Meget mere genbrug side 2 Kontakt os når DU har tid side 3 Velkommen på genbrugspladsen side 4 og 5 Storskrald side 6 Papir, karton,

Læs mere

KBH. Jeg passer på miljøet for vores børns fremtid. læs mere på side 6-7

KBH. Jeg passer på miljøet for vores børns fremtid. læs mere på side 6-7 nyhedsbrev fra københavns kommune JUNI 2009 AFFALD KBH Jeg passer på miljøet for vores børns fremtid SORTER DIT AFFALD find nærmeste Genbrugsstation læs mere på side 2-3 SPAR PÅ SKRALDET følg varens vej

Læs mere

August Sådan sorterer du

August Sådan sorterer du August 2016 Sådan sorterer du Farven er din nøgle Først finder du den zone, affaldet hører til, derefter finder du det piktogram, affaldet har. Hvis du er i tvivl, er du altid velkommen til at spørge en

Læs mere

Affald til genbrug. Plastaffald. 21 Dæk med og uden fælge Ikke cykel- og knallertdæk.

Affald til genbrug. Plastaffald. 21 Dæk med og uden fælge Ikke cykel- og knallertdæk. Affald til genbrug 1 Papir Fx bøger, reklamer og telefonbøger. Plastomslag og ringbind. 5 Jern og metal Fx cykler, dåser, gaskomfurer, gryder og radiatorer. Elektronikaffald. 6 Pap og karton Fx rent og

Læs mere

Vend bladet og få din helt egen sorteringsguide XTRA! Genbrug. put støv og aske i lukkede poser. det Skal også sorteres

Vend bladet og få din helt egen sorteringsguide XTRA! Genbrug. put støv og aske i lukkede poser. det Skal også sorteres nyhedsbrev fra københavns kommune juni 2014 AFFALD KBH Vend bladet og få din helt egen sorteringsguide XTRA! go grillvane put støv og aske i lukkede poser LÆS MERE PÅ SIDE 2 det Skal også sorteres LÆS

Læs mere

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Gårdlauget Kertemindegaarden 2100 København Ø AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Til beboer & erhverv Indholdsfortegnelse: Side Emne 1 Introduktion. 1 + 2 Dagligt affald & Skraldesug. 3 Erhverv. 3 Sortering

Læs mere

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39 1 Indhold 1 Formål, metode og fordeling Side 3 2 Opsummering af nøgleresultater Side 6 3 Tilfredshed Side 8 4 Affaldssortering Side 27 5 Konklusion Side 39 2 1 Formål, metode og fordeling I dette afsnit

Læs mere

G P M. Symboler ud for indsamlingsdagen viser, hvad vi tager med denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag

G P M. Symboler ud for indsamlingsdagen viser, hvad vi tager med denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag 2018 Land 1 denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag Genbrugsspand Hård plast Flasker/glas Jern/metal Papir og pap Batterier på låget Miljøkasser Kun fyldte kasser Stort genbrug Bestil afhentning på

Læs mere

T 1 1 F 1 F 1 M 1 14 O 1 L 1 O 2 L 2 L 2 T 2 T 2 S 2 T 3 S 3 S 3 O 3 F 3 M 3 23

T 1 1 F 1 F 1 M 1 14 O 1 L 1 O 2 L 2 L 2 T 2 T 2 S 2 T 3 S 3 S 3 O 3 F 3 M 3 23 2019 Land 5 denne dag. Vær opmærksom på en anden ugedag Genbrugsspand Hård plast Flasker/glas Jern/metal Papir og pap Batterier på låget Miljøkasser Kun fyldte kasser Stort genbrug Bestil afhentning på

Læs mere

KBH LEJLIGHED DIT JULETRÆ GØR NYTTE MILJØBILENS KØREPLAN MERE SORTERING TIPS TIL INDRETNING AF DIT KØKKEN VI HENTER DIT FARLIGE AFFALD

KBH LEJLIGHED DIT JULETRÆ GØR NYTTE MILJØBILENS KØREPLAN MERE SORTERING TIPS TIL INDRETNING AF DIT KØKKEN VI HENTER DIT FARLIGE AFFALD NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE DECEMBER 2015 AFFALD KBH LEJLIGHED DIT JULETRÆ GØR NYTTE SÅDAN SKAL DU AFLEVERE DET LÆS MERE PÅ SIDE 2 MERE SORTERING TIPS TIL INDRETNING AF DIT KØKKEN LÆS MERE PÅ SIDE

Læs mere

1. april 2013 indførte Gladsaxe Kommune husstandsindsamling af genbrugsfraktioner. Ordningen fik stor succes fra begyndelsen.

1. april 2013 indførte Gladsaxe Kommune husstandsindsamling af genbrugsfraktioner. Ordningen fik stor succes fra begyndelsen. GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Status på arbejdet 2013-2014 NOTAT Dato: 15. november 2014 Af: Malene Matthison-Hansen Dette dokument redegør for det arbejde, Gladsaxe Kommune har udført indenfor

Læs mere

Affaldsguide. Bendz og Skelgården. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald. Elektronik og hårde hvidevarer

Affaldsguide. Bendz og Skelgården. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald. Elektronik og hårde hvidevarer Affaldsguide Bendz og Skelgården Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ Kære beboer I denne folder kan du finde

Læs mere

Data om affaldsindsamling i Aarhus Kommune 2018

Data om affaldsindsamling i Aarhus Kommune 2018 Data om affaldsindsamling i Aarhus Kommune i store tal Affaldsindsamling i Aarhus Kommune AffaldVarme Aarhus står for den samlede håndtering af affald fra private husstande i Aarhus Kommune. Affaldsløsningerne

Læs mere

AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse

AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse 1 AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse Bestyrelsen har ved henvendelse hos Aalborg Renovation fået udleveret den nye brochure Genbrug din hverdag til alle beboerne.

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om Ressourcer og Affald Mindre affald Bedre sortering fra borgere og erhverv Mere effektiv og miljøvenlig affaldsindsamling Bedre affaldsbehandling December 2015. Teknik-

Læs mere

NYT FRA PILOTFORSØGET

NYT FRA PILOTFORSØGET NYT FRA PILOTFORSØGET DECEMBER 2012 GODT I GANG! Kære pilotdeltager Du har nu været i gang med at sortere affald til genbrug i godt fire måneder, og vi håber, at det er blevet en del af din dagligdag.

Læs mere

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Velkommen til Skraldetanterne dine nye affaldsbeholdere Brøndby Kommune gør det nu lettere for dig at sortere dit affald, så det kan blive genbrugt. Derfor får alle med

Læs mere

Vores affald. - forsvinder ikke af sig selv!

Vores affald. - forsvinder ikke af sig selv! Vores affald - forsvinder ikke af sig selv! Vi lever på mange måder i et overflodssamfund. Vi forbruger og smider væk som aldrig før. To tons affald om dagen I Danmark må hver enkelt skraldemand håndtere

Læs mere

DIN NYE AFFALDSORDNING

DIN NYE AFFALDSORDNING DIN NYE AFFALDSORDNING stadig Skidt er godt! NEMMERE OG MERE Roskilde Kommunes nye affaldsordning skal gøre det nemt for dig at sortere mere affald tæt på din bolig. I denne folder kan du læse om, hvordan

Læs mere

Østerbro, den 12. marts 2014. Kære Beboer. Velkommen til vores nye fælles gård!

Østerbro, den 12. marts 2014. Kære Beboer. Velkommen til vores nye fælles gård! Kære Beboer Velkommen til vores nye fælles gård! Østerbro, den 12. marts 2014 Vores nye gård står snart færdig. Det har været en lang rejse for at nå hvortil vi nu er nået! I 2013 blev der nedsat et gårdlaug,

Læs mere

Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelene Vesterbro/Kgs. Enghave, Amager Øst og Amager Vest i Københavns Kommune

Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelene Vesterbro/Kgs. Enghave, Amager Øst og Amager Vest i Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift 08-07-2015 Sagsnr. 2015-0161277 Dokumentnr. 2015-0161277-4 Sagsbehandler Ilonka Domela Udbud af indsamling af husholdningsaffald i bydelene

Læs mere

Byd velkommen til Madam Skrald

Byd velkommen til Madam Skrald Byd velkommen til Madam Skrald din nye genbrugsbeholder Herlev Kommune indfører en ny måde at sortere affald på. Du er en af de 100 husstande, der har meldt sig som ambassadører for ordningen i forsøgsperioden.

Læs mere

Nyt om genbrug. Nyhedsbrev til parcel- og rækkehuse. August 2019

Nyt om genbrug. Nyhedsbrev til parcel- og rækkehuse. August 2019 Nyt om genbrug Nyhedsbrev til parcel- og rækkehuse August 2019 Ny beholder til plast og metal Sortering nytter Kundeservice svarer Derfor sorterer vi I affaldets tjeneste NY BEHOLDER TIL PLAST OG METAL

Læs mere

AFFALD OG GENBRUG 2016

AFFALD OG GENBRUG 2016 AFFALD OG GENBRUG 2016 FOR VILLAER VILLALEJLIGHEDER OG RÆKKEHUSE TØMME- KALENDEREN ER BLEVET 100 PROCENT DIGITAL BIOAFFALD FORTSÆTTER I 2016 KÆRE BEBOER 9 ud af 10 sorterer til genbrug på Frederiksberg,

Læs mere

Handleplan 2014 for Affald

Handleplan 2014 for Affald Handleplan 2014 for Affald Handleplanen 2014 er en præsentation af de større opgaver, som skal gennemføres i det kommende år inden for affaldsområdet i Ballerup Kommune. I 2014 er der fokus på forsøg med

Læs mere

Guide til genbrugsbeholderen. for dig som bor i parcelhus

Guide til genbrugsbeholderen. for dig som bor i parcelhus Guide til genbrugsbeholderen for dig som bor i parcelhus Guide til genbrugsbeholderen Med genbrugsguiden har du mulighed for at dykke ned i din genbrugsbeholder. Bliv lidt klogere på, hvad der må komme

Læs mere

Sammendrag August 2011

Sammendrag August 2011 Sammendrag August 2011 METODE OG OMFANG Der er i perioden oktober 2010-maj 2011 gennemført i alt 531 telefoniske interviews med borgere i Frederiksberg Kommune. Interviews er fordelt på tre faser: Fase

Læs mere

Sortér lidt mer. Her er en sorteringsguide til dig, som bor i villa eller rækkehus.

Sortér lidt mer. Her er en sorteringsguide til dig, som bor i villa eller rækkehus. Sortér lidt mer Her er en sorteringsguide til dig, som bor i villa eller rækkehus. Dagrenovation (restaffald) brændes og bliver til el og varme dagrenovation Det affald, der er tilbage, når det farlige

Læs mere

digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service

digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service Bestil afhentning af storskrald på alleroed.dk Genbrug er godt for miljøet Aviser

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om Affald Totale affaldsmængder Husholdningsaffald - kildesortering Farligt affald Behandling Borgertilfredshed Baggrund for data om affald November 2013. Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Status 2013 for Affald

Status 2013 for Affald 2013 for Affald I 2013 har Teknik- og miljøudvalget truffet store beslutninger på affaldsområdet i Ballerup Kommune. Den ene er et forsøg med et helt nyt affaldssystem, hvor der i 2014 igangsættes forsøg

Læs mere

1. JUNI 20. Brøndby Kommune

1. JUNI 20. Brøndby Kommune une ndby Komm rø B l ti r e m rne kom Skraldetante 14 1. JUNI 20 Vær parat til dine nye affaldsbeholdere i juni 2014 Den 1. juni 2014 starter den nye affaldsordning. Allerede i april/maj måned får du dine

Læs mere

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald Affaldsguide Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ Kære beboer I denne

Læs mere

Analyse af restaffald. Domus Vista Park 3

Analyse af restaffald. Domus Vista Park 3 Analyse af restaffald Domus Vista Park 3 juli og november 2012 Affald & Genbrug Bygge, Plan & Miljø Frederiksberg Kommune Undersøgelse af affaldsforhold i Domus Vista Park 3 Frederiksberg Kommune prioriterer

Læs mere

Svendborg Uden Affald

Svendborg Uden Affald Svendborg Uden Affald Informationsmøde for områder med fælles affaldsløsninger 18. juni 2019 Nye affaldsordninger i Svendborg Kommune Dagsorden Velkommen og formål med mødet Nye affaldsordninger hvad og

Læs mere

BOLIGFORENINGENS Guide til affald og genbrug. Til beboerne i ejendommen: Skriv adressen på ejendommen eller boligblokken.

BOLIGFORENINGENS Guide til affald og genbrug. Til beboerne i ejendommen: Skriv adressen på ejendommen eller boligblokken. BOLIGFORENINGENS Guide til affald og genbrug Til beboerne i ejendommen: Skriv adressen på ejendommen eller boligblokken. KONTAKTPERSON Jeg er kontaktperson for affald i denne boligforening. Du kan spørge

Læs mere

KBH LEJLIGHED RYD SNEEN MILJØBILEN BIOAFFALD SÅDAN BESTILLER DU NYE BIOPOSER SE, HVORNÅR DU KAN AFLEVERE DIT FARLIGE AFFALD

KBH LEJLIGHED RYD SNEEN MILJØBILEN BIOAFFALD SÅDAN BESTILLER DU NYE BIOPOSER SE, HVORNÅR DU KAN AFLEVERE DIT FARLIGE AFFALD NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE DECEMBER 2017 AFFALD KBH LEJLIGHED RYD SNEEN SÅ AFFALDET KAN BLIVE HENTET LÆS MERE PÅ SIDE 3 BIOAFFALD SÅDAN BESTILLER DU NYE BIOPOSER LÆS MERE PÅ SIDE 4 MILJØBILEN SE,

Læs mere

Nye affaldsbeholdere. på vej til dig!

Nye affaldsbeholdere. på vej til dig! Nye affaldsbeholdere på vej til dig! Du får to nye affaldsbeholdere Vi er snart klar til at sende kommunens nye affaldsbeholdere ud til dig. Det stativ eller den beholder, som du allerede har til dagrenovation,

Læs mere

Plads til 2 ugers affald

Plads til 2 ugers affald Plads til 2 ugers affald vælg den rigtige beholder Mindre slid på vejene Bedre for økonomien Bedre for miljøet Plads til 2 ugers affald Her kan du se, hvilke affaldsbeholdere du kan vælge mellem til din

Læs mere

Batterirapport. - en del af byen

Batterirapport. - en del af byen Batterirapport 2017 1 - en del af byen Indhold Forord...3 Aktiviteter i 2017...4 Kommunernes egne ordninger...5 Indsamlingsresultater i 2017...6 Økonomi...8 Planlagte aktiviteter i 2018...9 2 Forord Velkommen

Læs mere

ELEKTRONIK. Det meste genanvendes resten specialbehandles

ELEKTRONIK. Det meste genanvendes resten specialbehandles ELEKTRONIK Det meste genanvendes resten specialbehandles Mobiltelefoner og opladere Eltandbørster Elektronisk legetøj Strygejern Mindre køkkenmaskiner som håndmixere, blendere etc. Postkort, sko og slips

Læs mere

DIN NYE AFFALDSORDNING

DIN NYE AFFALDSORDNING DIN NYE AFFALDSORDNING stadig Skidt er godt! NEMMERE OG MERE Roskilde Kommunes nye affaldsordning skal gøre det nemt for dig at sortere mere affald tæt på din bolig. I denne folder kan du læse om, hvordan

Læs mere

GIV DIT AFFALD NYT LIV I JAMMERBUGT SMIDER VI RIGTIGT UD NY GENBRUGS- CONTAINER PÅ VEJ

GIV DIT AFFALD NYT LIV I JAMMERBUGT SMIDER VI RIGTIGT UD NY GENBRUGS- CONTAINER PÅ VEJ GIV DIT AFFALD NYT LIV I JAMMERBUGT SMIDER VI RIGTIGT UD NY GENBRUGS- CONTAINER PÅ VEJ S M GIV DIT AFFALD NYT LIV I D D E T R I G T U D I G T DU FÅR SNART EN NY GENBRUGSCONTAINER Hvis du har din egen papircontainer

Læs mere

Affaldsguide. 1-71 irmelinen

Affaldsguide. 1-71 irmelinen Affaldsguide 1-71 irmelinen PAP Pap er emballage fra fx legetøj, havregryn eller fjernsyn, bølgepap og røret i en køkkenrulle. Pap og karton kan kun genbruges, hvis det er rent (nul pizzabakker!). Plastikfilm,

Læs mere

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper:

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper: GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 2 - Udbud af storskrald NOTAT Dato: 25. september 2015 Af: Lenette Møller Jensen, Anja Hoff Hansen og Malene Matthison-Hansen Introduktion og lovgrundlag Gladsaxe

Læs mere

Anbefaling: Aalborg uden affald

Anbefaling: Aalborg uden affald Punkt 3. Anbefaling: Aalborg uden affald 2014-2025. 2011-41668. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers offentlighedsperiode,

Læs mere

PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD. Chef AffaldGenbrug

PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD. Chef AffaldGenbrug PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD Yvonne Thagaard Andersen Økonomiseminar 06. december 2016 Chef AffaldGenbrug GENBRUGSPLADSER OG MODTAGELSESANLÆG I VEJLE KOMMUNE

Læs mere

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Affaldshåndteringsplanens fokusområder Alle tal er i 1.000 kr. Alle tal med * er internt forbrug indeholdt i nuværende organisation. (1) Note

Læs mere

KØBENHAVN OG AFFALDET

KØBENHAVN OG AFFALDET KØBENHAVN OG AFFALDET En del af hverdagen Når vi køber det, er det en vare. Når vi har brugt det, er det affald. Det bliver til meget i løbet af et år. Derfor er det en god idé at genbruge og at sørge

Læs mere

AFFALDS- SORTERING SORTERINGSVEJLEDNING

AFFALDS- SORTERING SORTERINGSVEJLEDNING AFFALDS- SORTERING SORTERINGSVEJLEDNING SÅ SKAL DER SORTERES Når du sorterer korrekt, så sikrer vi at affaldet holdes adskilt hele vejen frem til genanvendelse. AFFALDET SORTERES I FEM TYPER - OG AFHENTES

Læs mere

Kære beboer i Herstedøster

Kære beboer i Herstedøster Kære beboer i Herstedøster Her er som lovet en sammenfatning af besvarelserne fra spørgeskemaundersøgelserne i forbindelse med papcontainerprojektet, og svar på en række spørgsmål, der er blevet stillet.

Læs mere

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune Frederiksberg Kommune E/F FRØBELS ALLE B & T ADMINISTRATIONSAPS. H.C. Andersens Boulevard 51 1553 København V Din ejendom får en affaldsbeholder til madaffald 23. februar 2018 I får leveret en eller flere

Læs mere

Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne.

Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne. Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne. Baggrund Furesø Kommune ønsker at bidrage til opfyldelse af det nationale ressourcemål om at genanvende 50 % af

Læs mere

!!!!!!!!!!! Affald i Middelfartsgården! !!!!! April 2014! !!!!!!!!!!! FOKUS! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!! Affald i Middelfartsgården! !!!!! April 2014! !!!!!!!!!!! FOKUS! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Affald i Middelfartsgården April 2014 FOKUS Affaldsskakter: Hej naboer Jeg har nu varetaget tømning af vores affaldsskakter i ca. 6 måneder, og det er desværre kommet dertil, at jeg må komme med en lille

Læs mere

nyhedsbrev fra københavns kommune juni 2013 bliver brugt igen se her hvordan riv ud og gem

nyhedsbrev fra københavns kommune juni 2013 bliver brugt igen se her hvordan riv ud og gem nyhedsbrev fra københavns kommune juni 2013 AFFALD KBH metal så rent skal affaldet være kampagne for mere sortering LÆS MERE PÅ SIDE 2-3 hjælp på nettet her finder du info om dit affald LÆS MERE PÅ SIDE

Læs mere

følg den grønne tråd og find de grønne råd

følg den grønne tråd og find de grønne råd følg den grønne tråd og find de grønne råd Nemt genbrug I Ringsted Kommune har vi et ønske om at genbruge mest muligt af vores affald. Derfor forbedrer vi løbende vores affaldsordninger, så du får nemmere

Læs mere

BIOAFFALD FORSØG I MADAFFALD OG GRØNT HAVEAFFALD FOR VILLAER VILLALEJLIGHEDER OG RÆKKEHUSE

BIOAFFALD FORSØG I MADAFFALD OG GRØNT HAVEAFFALD FOR VILLAER VILLALEJLIGHEDER OG RÆKKEHUSE BIO MAD OG GRØNT HAVE FOR VILLAER VILLALEJLIGHEDER OG RÆKKEHUSE FORSØG I 2016 DET KAN DU LÆSE I GUIDEN BIO Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Forsøg med bioaffald Tidsplan for forsøget Køkkenspand og bioposer

Læs mere

I det følgende er der peget på en række bemærkning fra brugerundersøgelse deltagendes

I det følgende er der peget på en række bemærkning fra brugerundersøgelse deltagendes Baggrund Gladsaxe Kommune ændrede d. 1. april 2008 storskraldsordningen fra en ringordning (brugerne bestiller afhentning, enten telefonisk eller via nettet) til en ruteordning (affaldet hentes automatisk

Læs mere

mindre AFFALD Sådan undgår du at smide ud

mindre AFFALD Sådan undgår du at smide ud nyhedsbrev fra københavns kommune juni 2010 AFFALD KBH sorteringsguide RIV UD OG GEM læs mere på BAGSIDEN mindre AFFALD Sådan undgår du at smide ud læs mere på side 2 HUS ELLER LEJLIGHED? ELSPAREPÆRER

Læs mere

Sortering. Sådan sorterer du dit affald. en del af byen

Sortering. Sådan sorterer du dit affald. en del af byen Sortering Sådan sorterer du dit affald en del af byen Hjælp til at sortere rigtigt Spørg genbrugsvejlederen hvis du er i tvivl om, hvordan du sorterer dit affald rigtigt. De hjælper gerne med vejledning.

Læs mere

Ny beholder til plast og metal til villaer og rækkehuse fra efteråret 2016

Ny beholder til plast og metal til villaer og rækkehuse fra efteråret 2016 Ny beholder til plast og metal til villaer og rækkehuse fra efteråret 2016 Se mere på de næste sider Ny beholder til plast og metal Som led i Gentofte Kommunes ambitioner om at sende mere affald til genanvendelse

Læs mere

KBH VILLA/RÆKKEHUS 185 TON JULETRÆER MILJØBILEN LYS I DE MØRKE TIMER SE, HVORNÅR DU KAN AFLEVERE DIT FARLIGE AFFALD

KBH VILLA/RÆKKEHUS 185 TON JULETRÆER MILJØBILEN LYS I DE MØRKE TIMER SE, HVORNÅR DU KAN AFLEVERE DIT FARLIGE AFFALD NYHEDSBREV FRA KØBENHAVNS KOMMUNE DECEMBER 2017 AFFALD KBH VILLA/RÆKKEHUS 185 TON JULETRÆER BLEV TIL KOMPOST SIDSTE ÅR LÆS MERE PÅ SIDE 2 LYS I DE MØRKE TIMER KAN SKRALDEMANDEN SE DINE BEHOLDERE? LÆS MERE

Læs mere

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Oktober 2015 5. info Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Hvordan sorterer din nabo? Kære beboer i Lærkeparken Vores pilotprojekt Affald er ressourcer, der skal genanvendes er stadig godt i

Læs mere

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling)

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) Punkt 4. Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) 2011-41668 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers

Læs mere

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling.

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling. Notat til indsamling af elektronikaffald og farligt affald Bygge, Plan og Miljø (BPM) har gennemført et forsøg med indsamling af småt elektronik i beholdere fra ca. 90 ejendomme. Desuden er der gennemført

Læs mere

STORSKRALDS- ORDNING 2013 AFFALDSHÆFTE. Det du bør vide om affald og genbrug i Vordingborg Kommune

STORSKRALDS- ORDNING 2013 AFFALDSHÆFTE. Det du bør vide om affald og genbrug i Vordingborg Kommune NY STORSKRALDS- ORDNING 2013 AFFALDSHÆFTE Det du bør vide om affald og genbrug i Vordingborg Kommune NYE TIDER NYE MÅDER Fra 1. april er det Meldgaard Miljø A/S, der henter dit affald. Der kommer færre

Læs mere

Ny affaldsbeholder. med to rum. Bio. Rest. Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald

Ny affaldsbeholder. med to rum. Bio. Rest. Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald Ny affaldsbeholder med to rum Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald Bio Rest Kære borger Den 1. juli 2009 er vi klar med den nye affaldsordning i Kalundborg Kommune. Fremover skal du sortere

Læs mere

BOLIGFORENINGENS AFFALDSGUIDE

BOLIGFORENINGENS AFFALDSGUIDE BOLIGFORENINGENS AFFALDSGUIDE FOR LEJE-, EJER- OG ANDELS- BOLIGFORENINGER 1 INDHOLD Forord... 3 Boligforeningens affaldsguide.... 4 Er du ny affaldsansvarlig?... 4 BOLIGFORENINGENS INDRETNING 5 Standplads...

Læs mere

Brugerundersøgelse 2009. i Viborg Kommune

Brugerundersøgelse 2009. i Viborg Kommune i Viborg Kommune Indledning Kilde Consult skal gennemføre en brugerundersøgelse på genbrugsstationerne i Viborg Kommune. Undersøgelsen er gennemført i starten af 2009 i forbindelse med, at der skal udarbejdes

Læs mere

AFFALDSPLAN. Fra affald til ressource. Kom med dine idéer til den nye affaldsplan

AFFALDSPLAN. Fra affald til ressource. Kom med dine idéer til den nye affaldsplan 2014 AFFALDSPLAN 2024 Fra affald til ressource Kom med dine idéer til den nye affaldsplan Affaldet luner i stuen Frem til den 9. februar 2015 er Vejen Kommunes nye affaldsplan i høring, og du er velkommen

Læs mere

Affald kommer ikke af sig selv...

Affald kommer ikke af sig selv... Affald kommer ikke af sig selv... - og forsvinder ikke af sig selv! Det er ikke til at bære! Arbejdstilsynet har fastsat regler for, hvordan skraldemanden skal udføre sit arbejde. To tons affald om dagen...

Læs mere

I dette hæfte kan du læse om: Velkommen til Favrskov SMS. Her i dette affaldshæfte kan du læse, hvordan du kommer af med dit affald stort som småt.

I dette hæfte kan du læse om: Velkommen til Favrskov SMS. Her i dette affaldshæfte kan du læse, hvordan du kommer af med dit affald stort som småt. VOLVO MILJØBIL I dette hæfte kan du læse om: Dagrenovation...................................................................... 4 Papir og pap........................................................................

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Høringsmateriale Udkast af 31. oktober 2014 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Selvom vi allerede er gode til at sortere (fx glas

Læs mere

KOMMUNI- KATIONS- PLAN

KOMMUNI- KATIONS- PLAN KOMMUNI- KATIONS- PLAN Christian Hede Hagelskjær Kommunikationsplan: Fra skidt til skat 3. juni 2015 2 INDHOLD DEN PERMANENTE KAMPAGNE 4 Et tydeligt sorteringssystem 5 To overordnede designløsninger 6

Læs mere

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune Gem til senere brug! Affaldsguide for borgere i Hjørring Kommune Kære borger i Hjørring Kommune Denne Affaldsguide er dit overblik over, hvordan du kommer af med affaldet både det, der går til genbrug,

Læs mere

Ordninger for farligt affald og problemaffald. Villaer og haveboliger. Farligt Affald-ordninger

Ordninger for farligt affald og problemaffald. Villaer og haveboliger. Farligt Affald-ordninger Farligt Affald-ordninger Glostrup Kommune ønsker at få farligt affald og problemaffald som småt elektronik, sparepærer og batterier ud af husholdningsaffaldet. Farligt affald kan skade miljøet og ødelægge

Læs mere

Sortér dit affald. Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece!

Sortér dit affald. Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece! Sortér dit affald Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece! Det tager kun et øjeblik at sortere dit affald, men det har stor betydning for

Læs mere