SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. juni 2018, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. juni 2018, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd"

Transkript

1 Møde den: 27. juni 2018, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Rikke Louise Meyer (RLM/iNANO+BiRC), Kaj Grønbæk (KGB/CS), Peter Balling (PBA/PHYS), Tobias Wang (TWA/BIOS), Lizzi K. Stausgaard (LKS/ENVS), Inge S. Fomsgaard (ISF/AGRO), Charlotte Lauridsen (CLA/ANIS), Dorthe Hagen Nielsen (DHN/CS), Björn Andresen (BJA/ASE), Noor De Jong (NDJ/MBG), Marianne F. Løyche (MFL/DKN), Niels Damgaard Hansen (NDH/ADM) Stud. repræsentanter: Adnan Samir Zaabalawi (ASZ), Afbud: Hanne Lakkenborg Kristensen (HLK/FOOD), Annette Baatrup-Pedersen (ABP/BIOS), Ditlev E. Brodersen (DEB/MBG), Nana Bouvin Christiansen (NBC), Henrik Karstoft (HKA/ENG), Anne Jensen (AJEN/ENVS), Johan P. Hansen (JPH/MATH), Bo Brummerstedt Iversen (BBI/CHEM); Andreas P Kristensen (APK), Rasmus Burlund Fink (RBF), Jonas Schouborg Kristensen (JSK) Referent: Jette Laursen (JEL) Gæst: Finn Borchsenius under pkt Dato: 27. juni 2018 Side 1/6 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde (bilag) 2. Nyt optagelsessystem 2019 v/fbo (bilag) 3. Fastholdelse af studerende på studierne v/fbo (bilag) 4. Økonomi v/ncn a. ØR1 (bilag) b. Status vedr. Ny økonomimodel 5. Persondataforordningen (bilag) 6. Status på konkurrenceudsættelse af myndighedsrådgivning v/ncn 7. Status på strategiske initiativer v/ncn 8. Ph.d. grader siden sidst (bilag) 9. Orientering fra formanden 10. Meddelelser a. Arbejdsmiljøstatistik 2017 (bilag) 11. Eventuelt, herunder næste møde 12. Indstilling af medlemmer til udvalget for ansvarlig forskningspraksis (bilag) Science and Technology Aarhus Universitet Aarhus Universitet Ny Munkegade 120, Århus C

2 Side 2/6 Ad 1. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde (bilag) Dagsorden godkendt med et nyt pkt. 12. Indstilling af medlemmer til udvalget for ansvarlig forskningspraksis. Referatet fra sidste møde blev godkendt. Ad 2. Nyt optagelsessystem 2019 v/fbo (bilag) Prodekan Finn Borchsenius (FBO) orienterede om det nye optagelsessystem og erfaringerne med pilotprojektet i FBOs power point oplæg er medsendt dette referat. Det blev fra rådet anført, at hvis ikke studiepladserne besættes giver optagelsessystemet ikke rigtig giver mening. FBO understregede, at det handler om at finde de kvalificerede ansøgere, og at testen også er en forventningsafstemning. KG udtalte, at han havde gode erfaringer med programmet om eftermiddagen, hvor en del tvivlsspørgsmål blev afklaret. FBO oplyste, at optagelsesprøverne næste år for alle ST uddannelserne bliver efter samme model som i år. Ad 3. Fastholdelse af studerende på studierne v/fbo (bilag) Prodekan Finn Borchsenius fremlagde forslag til initiativer til fastholdelse af de studerende på studierne med henblik på drøftelse i Rådet inden fremlæggelse for fakultetsledelsen. FBOs power point oplæg er medsendt dette referat. FBO oplyste, der er interesse for at øge fokus på fastholdelse af de studerende. Der vil nok altid være nogle som falder fra pga. forkerte valg, men der kan også være andre årsager til frafald, som vi kan gøre noget ved. Primo 2018 gav prodekan for uddannelse, Grethe Bertelsen, SCIENCE, Københavns Universitet oplæg på et fakultetsledelsesmøde om arbejdet med fastholdelse. Endvidere var emnet et pkt. på fakultetsledelsens strategiseminar i april NCN bemærkede, at uddannelsesøkonomien i den nye økonomimodel ligger på institutterne, og at der således også vil være et økonomisk incitament for institutterne. FBO oplyste, at det er tanken at det foreløbige indsatskatalog skal drøftes bredt på fakultetet, og at der vil ske tilretning afhængig af indspil, men at indsatskataloget vil blive et dynamisk katalog.

3 Side 3/6 Rådet havde følgende kommentarer; Studiecafe, hvor undervisere og tutorer kommer forbi, så man kan stille spørgsmål. Det skaber bedre kontakt til underviseren. Det er et godt initiativ og mange af initiativerne er allerede i gang, men frafaldet er stadig højt Godt at der ikke er tale om et one size fits all initiativ Vigtigt at vi ikke bliver til en skole vi må ikke gøre de studerende til elever, de skal være studerende (der er en forskel). FBO var helt enig. Vi skal lave en landingsbane fra gymnasierne, så de går fra elever til stud. Mange formår ikke at organisere deres studiehverdag. Det skal gradvist gøres klart, at der er høje forventninger til de studerende. NCN tilføjede, at vi skal gøre noget ved frafaldet. Når KU kan rykke på frafaldstallet kan AU også. Ad 4. Økonomi v/ncn a. ØR1 (bilag) NCN gennemgik bilag. Overordnet set er der en god økonomi på fakultetet. Der ses et overskud på ca. 1,4 mio. kr. ved ØR1, hvilket er et mindre udsving i forhold til så stort budget som ST har. b. Status vedr. Ny økonomimodel Dekanen orienterede om status. Akademisk råd er løbende blevet orienteret om fakultetsledelsens arbejde med en ny økonomimodel (NØM) og denne er nu ved at være tæt på målet. Der har i foråret været inddragelse af rådet og FSU. Der er også sket inddragelse af medlemmer af LSU og institutledelser ved møder på tre lokaliteter (Roskilde, Foulum og Aarhus), ligesom der har været mulighed for lokale drøftelser på institutterne. Dette har ikke givet anledning til ændringer af modellen, og vi er nu ved at være klar til at sætte modellen i anvendelse til de fremadrettede budgetter, dvs. fra Det er aftalt i fakultetsledelsen, at der er solidarisk dækning af eventuelle uhensigtsmæssigheder. Hovedsigtet er, at økonomien bliver transparent. ad 5. Persondataforordningen (bilag)

4 Side 4/6 MSS gjorde opmærksom på, at rådet har fået tilsendt en mail omkring persondataforordningen med en reminder om, at være opmærksomme på materiale, som indeholder fortrolige personoplysninger, dvs. mail fra HR vedr. bedømmelsesudvalg, lister over tildelte Ph.d.-grader, æresdoktorsager, indstillinger af personer mv. Dette må ikke opbevares hverken på papir eller mails og skal derfor slettes. Der findes hjemmesider med god info ( se ) Det blev anført, at computere bør være krypterede. NDH kunne i denne sammenhæng informere om, at IT ruller krypteringsproces ud i løbet af efteråret 2018 (uden at det bliver mærkbart for brugerne ). Ad 6. Status på konkurrenceudsættelse af myndighedsrådgivning v/ncn NCN orienterede kort om forløbet ift. konkurrenceudsættelse af myndighedsrådgivningen; Sept annoncerede MFVM Esben Lunde-Larsen, at myndighedsbetjening konkurrenceudsættes Forår 2018 annoncerede MFVM, at i maj 2018 forventes (a) Udbud 1b: tør Natur og Luft, emissioner og risikovurdering (pt. AU) og Skov og Landskab (pt. KU). (b) Masterplan for de efterfølgende udbud, baseret på MFVM evaluering af tidligere Udbud Ny MFVM minister Jakob Ellemann-Jensen (maj 2018) + Miljøstyrelsen flyttes til Odense Udbud 1b er pt. udskudt til august/september, masterplan fra ministeriet til efteråret På ST er vi godt rustede til konkurrenceudsættelsen. Vi har en stærk en stærk organisation med kompetente og erfarne forskere og rådgivere. Samarbejdet på tværs af ST og den fælles tilgang til forskningsbaseret myndighedsbetjening er blevet yderligere styrket, så vi står stærkt. Ad 7. Status på strategiske initiativer v/ncn Dekanen gav status på igangsatte strategiske initiativer, såsom de tematiske centre, ingeniørsatsningen og digitaliseringssatsningen. Det går rigtig godt med implementeringen. Der er etableret et board for hhv. Ingeniør satsningen og digitaliseringssatsningen. De opstillede mål for rekruttering af studerende og fastansatte er opfyldt for Der er etableret i alt 6 interdisciplinære tematiske centre, hvoraf flere allerede nu har hjemtaget betydelige eksterne bevillinger til yderligere at udbygge forskningen.

5 Side 5/6 Der blev fra rådets side spurgt, om der kommer super gode ansøgninger til stillingerne inden for ingeniør og digitaliseringssatsningen, og om vi formår at fastholde personerne? Dekanen svarede, at der kommer stærke ansøgere og mange er internationale. Om de bliver er et godt spørgsmål, for vi må erkende, at det er en del af spillet, at vi mister nogle, da de bedste forskere er mobile. Vi har desuden en stor opgave med at sikre rekrutteringen af flere kvinder til forskningen, hvilket er særligt vanskeligt inden for ingeniørområdet. Der blev endvidere spurgt til hvor længe tematiske centre skal køre. Dekanen svarede at de indtil videre skal køre i fem år. Nogle af dem vil efter det, bevæge sig videre til at blive såkaldte fase 2 centre, hvor de skaffer eksterne finansiering, selv står for ansætter og hvor der kan etableres uddannelser inden for området. Ad 8. Ph.d. grader siden sidst (bilag) I henhold til aftalte procedurer blev givet status på tildelte grader siden sidst. Rådet havde ingen kommentarer. Ad 9. Orientering fra formanden a. Kvindekonference AU er i gang med at organisere en konference om kønsbias d. 30/11 hele dagen. MSS er med i planlægningsgruppen. Det er et uheldigt signal, at er ingen mandlige medlemmer er i planlægningsgruppen. b. Undersøgelse af forskningsfrihed v/mss Der har været et langt forløb med et eksternt firma og dialog i forhold til indhold. Forslag til spørgsmål er testet i en pilottest. Spørgsmål udsendes i august, når alt er tjekket juridisk m.v. Målet er at afdække, om man kan risikere ikke at få lov til at publicere. Der vil komme en rapport i efteråret, som vil afdække resultatet af undersøgelsen. Rapporten vil blive udleveret til rådene og universitetsledelsen m.fl. Resultaterne af undersøgelse skal drøftes på det årlige seminar for de akademiske råd. Da rapporten først foreligger senere er seminaret flyttet fra oktober til december (d december 2018) c. Æresdoktorer MSS mindede om, at der er mulighed for at indstille æresdoktorer til drøftelse på næste møde. Der skal indstilles 1 mand og 1 kvinde. De 4 rådsformænd udvælger 4 personer (1 fra hvert fakultet).

6 Side 6/6 Ad 10. Meddelelser a. Arbejdsmiljøstatistik 2017 (bilag) Til info. Ad 11. Eventuelt, herunder næste møde ST SUMMER HANGOUT er d. 24. August Ad 12. Indstilling af medlemmer til Udvalget for ansvarlig forskningspraksis MSS orienterede: Medlemmer af Udvalget for ansvarlig forskningspraksis er udpeget af rektor på baggrund af indstilling fra Akademisk råd. Medlemmer udpeges for en 3-årig periode og der er mulighed for genudpegning. Rådet var bedt om at indstille medlemmer. Prof Karl Anker Jørgensen og prof Susanne Bødker har hidtil siddet i udvalget, tilsvarende har de to suppleanter Hanne Lakkenborg og Niels Bohse Hendriksen. Rådet besluttede, at genudpegning alle, såfremt de er villige til at lade sig genudpege. MSS og NCN ønskede god sommer.

7 KVOTE 2 OPTAG 2018 PÅ CS OG PHYS

8 KVOTE PÅ DATALOGI OG FYSIK Der indkom sammenlagt 308 kvote 2-ansøgninger til fysik, datalogi og IT produktudvikling. Heraf prioritetsansøgninger. For datalogi og IT produktudvikling er det samlede antal kvote 2-ansøgninger steget med hhv. 44% og 21% mens det er uændret for fysik. De indkomne ansøgninger fordeler sig på 275 personer. Der var sammenlagt 170 personer tilmeldt til adgangsprøven. De fordeltesig således: Ej svaret Tilmeldt Afmeldt Standby Andel tilmeldte i fra 2017 SUM % Datalogi % Fysik % IT Prod % Sum

9 ANSØGERES EKSAMENSGENNEMSIT Ej svaret Tilmeldt Afmeldt SUM Eksamenssnit <7 Datalogi Fysik IT Eksamenssnit >7 Datalogi Fysik IT Eksamenssnit ukendt Datalogi Fysik IT SUM

10 STATUS PÅ OPTAGELSESPRØVEN Adgangsprøven 2018 fandt sted d. 21. april hvor ca. 150 ansøgere til fysik, datalogi og IT produktudvikling deltog. Formiddag unitest i Søauditoriet. Herefter sandwich til alle. Eftermiddag fagligt program på datalogi/it produktudvikling og fysik, 3 timers varighed. I 2018 samarbejdede ST med SDU således at ansøgere, der havde søgt om optagelse på begge universiteter, deltog i unitest på SDU, mens de deltog i fagnære programmer på begge universiteter. STs ansøgere blev testet i 3 af de 5 mulige domæner i unitest. Resultater fra unitest for studerende der havde deltaget på SDU blev overført til AU-ST. Konklusion: alt forløb efter planen. God oplevelse af interesse og spørgelyst omkring studiet på begge institutter 2019: samme koncept men alle ST uddannelser

11 FASTHOLDELSE PÅ ST

12 ST STRATEGISEMINAR RAMMESÆTNING FOR FASTHOLDELSESINDSATS ST har et mål om at maksimalt frafald på bacheloruddannelserne på 20% på første år, 10% andet år og 5% tredje år 65% af de studerende der påbegynder en bacheloruddannelse skal gennemføre. Fastholdelsegrad en forudsætning for at budgetterne kan fastholdes de kommende år Nuværende fastholdelsesgrad på ST er den laveste på AU og lavere end KU Science Vi har brug for en handleplan for at nå målet og handleplanen skal implementeres allerede i år Dagens drøftelse skal munde ud i at fakultetsledelsen fastsætter rammerne for handleplanen og dens implementering I prioriteringen af de konkrete indsatser skal al tilgængelig ekspertise og viden inddrages UAer og Studieledere Studievejledning Andre uddannelseskyndige og studerende Eksterne kapaciteter Tilgængelige undersøgelser og data

13 KU PROJEKT MINDRE FRAFALD

14 KU PROJEKT MINDRE FRAFALD

15 KONKLUSION PÅ STRATEGISEMINAR Enighed om at KU s indsatskatlog er et brugbart startpunkt. Listen skal opdateres og modificeres så den passer til STs behov, men det er vigtigt at den ikke bare vokser. Indsatserne skal prioriteres. Der nedsættes en styregruppe hvis kommissorium bl.a. indeholder: - Styregruppen opgave => udarbejde liste over tiltag (incl. vurdering af ressourcebehov og evt. behov for investering i ressourcer). - Afklare hvilke initiativer der går på tværs af fakultetet og hvilke skal løses på institutterne - Tids- og procesplan - Plan for monitering og løbende justering af handleplaner

16 SAMMENSÆTNING AF STYREGRUPPE Finn Borchsenius, Prodekan (formand) Tom Vindbæk Madsen, Studieleder Maibritt Hjorth, Studieleder Søren Bom Nielsen, Institutleder Jacob Schach Møller, Institutleder Trolle René Linderoth, Centerleder Gerth Stølting Brodal, Uddannelsesansvarlig Claus Glavind, Uddannelsesleder Michael Etzerodt, Uddannelsesansvarlig Eva Kvistgaard Arent, Teamleder Catalina Kjær, Uddannelses- og trivselsvejleder Birgitte Castenskjold Viborg, Leder af studievejledning

17 ST INDSATSOMRÅDER Indsatsområde Ansvarlig 1. Forventningsafstemt rekruttering Studieadministration/institutter 2. Studiestart Studieadministration/institutter 3. Kulturskifte og studiekompetencer Studieadministration/institutter 4. Førsteårslærerteams Institutter 5. Udvikling af undervisning ST LL i samarbejde med institutter 6. Karriereperspektiv Institutter 7. Early Warning Uddannelsesansvarlige/Studievejledning 8. Tilbud ved ikke-bestået eksamen Studieadministration/institutter 9. Dispensationspakker Studieadministration 10. Fysiske rammer for studieliv og socialt liv Fakultetsledelse

18 VIDERE PROCES Justering af indsatskatalog: På baggrund af fakultetsledelsens drøftelse justeres kataloget. Udsendelse af indsatskatalog: Indsatskatalog udsendes til institutterne med henblik på udarbejdelse af institutplan. Udarbejdelse af institutplan: Institutterne udarbejder plan for en fremadrettet og sammenhængende indsats for at styrke fastholdelse. Institutterne sikrer i den sammenhæng, at alle uddannelsesudvalg får lejlighed til at mødes med henblik på at give uddannelses-nære bidrag til institutplan. Frist midt på efteråret. Indragelse af studerende: Via SciTech tinget og i uddannelsesudvalg. Behandling af institutplaner: Styregruppen behandler institutplaner og opsamler feedback fra SciTech tinget. Herunder overvejes proces for erfaringsudveksling omkring igangsatte indsatser.

19

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. april 2016, 16.15 18.00 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Marit-Solveig Seidenkrantz (MSS/GEO), Mogens Vestergaard Thrana (MVT/ANIS),

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 26. juni 2017, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 26. juni 2017, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd Møde den: 26. juni 2017, 16.15 18.30 Aarhus, Ny Munkegade 120, 1520-737 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Anne Jensen (AJEN/ENVS),

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 17. november 2016, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 17. november 2016, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd Møde den: 17. november 2016, 16.15 18.30 Aarhus, Ny Munkegade 120, 1520-733 Akademisk Råd Referat Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Mogens Vestergaard

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19. januar 2017, Aarhus, Ny Munkegade 120, (737) Akademisk Råd

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19. januar 2017, Aarhus, Ny Munkegade 120, (737) Akademisk Råd Møde den: 19. januar 2017, 16.15 18.30 Aarhus, Ny Munkegade 120, 1520-733 (737) Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Anne Jensen

Læs mere

DAGSORDEN SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 28. november 2018, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd

DAGSORDEN SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 28. november 2018, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd Møde den: 28. november 2018, 16.15 18.25 Aarhus, Ny Munkegade 120, 1520-737 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Inge S. Fomsgaard

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 02. juni 2016, 16.15 18.00 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Marit-Solveig Seidenkrantz (MSS/GEO), Mogens Vestergaard Thrana (MVT/ANIS), Tobias

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2017, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2017, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd Møde den: 6. september 2017, 16.15 18.30 Aarhus, Ny Munkegade 120, 1520-737 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Anne Jensen (AJEN/ENVS),

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. september 2016, 16.15 18.30 Aarhus, Nordre Ringgade 1, 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Mogens Vestergaard

Læs mere

Workshop: Fastholdelsesstrategi. Ledelsens rolle

Workshop: Fastholdelsesstrategi. Ledelsens rolle Workshop: Fastholdelsesstrategi Ledelsens rolle GRETE BERTELSEN, PRODEKAN, KU SCIENCE FINN BORCHSENIUS, PRODEKAN, AU SCIENCE AND TECHNOLOGY Program for workshoppen Program 8 min Oplæg om fastholdelsesstrategier

Læs mere

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT Møde den: 27. januar 2015, 16.15 18.20 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd samt kommende studentermedlemmer Referent: Jette Laursen Dagsorden: Dato:

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST FOKUSPUNKTER PÅ ST Fakultetsledelse, institutledelse, nærvær og delegering ST økonomimodel Ansættelsesprocesser Medinddragelse Organisering, faglig identitet og sammenhæng

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: 13.00 17.00 AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard

Læs mere

REFERAT. Møde den: 11. november 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

REFERAT. Møde den: 11. november 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 11. november 2015, 16.15 18.00 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Mogens Vestergaard Thrana (MVT/ANIS),

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET ARHUS UNIVERSITET Møde den: 29. januar 2014, 16.15 19.00 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Inviterede: Medlemmer af STs Akademisk Råd Referent: Dekansekretær Jette Laursen. Dekanat Science and

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 03. september 2014, 16.15 19.00 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd Referent: Jette Laursen Dagsorden: Dato: 19. september 2014 Side 1/6 1.

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Referat Dato: 6. juli 2018 Side 1/8 Fakultetsledelsesmøde d. 5. juli 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 9 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen Michael Kristensen Gerth Stølting Brodal Birgit Olesen Mads Faurschou Knudsen Steen Thorbjørnsen Henrik Birkedal David Bækby Houborg Jeppe Kjeldsen Jensen Thorbjørn Grønbæk Rasmus Lunding Henriksen Molte

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 17. august 2016 kl. 10.30 11.30 Bygning 1525 626. Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C EKSTRAORDINÆRT FSU møde Deltagere FSU: Dekan Niels Christian Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Baatrup, Olav W.

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET

HEALTH AARHUS UNIVERSITET Møde den: 30. juni 2016 kl. 13.00-16.00 Frokoststuen 1260 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Charlotte

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Referat Møde: Torsdag den 30. oktober kl. 10.00 14.30 Institut for Datalogi, Åbogade 34, mødelokale Ada 333 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Peter Henriksen

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Møde den: 08. september 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

Møde den: 08. september 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 08. september 2015, 16.15 19.00 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Mogens Vestergaard Thrana

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Fakultetsledelsesmøde d. 7. april 2016 kl: 09.00 16.15 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 5 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

4) Til drøftelse og beslutning: Ekstern finansiering Indsats område: Styrkelse af Ekstern finansiering. Forslag om indsats vedhæftet.

4) Til drøftelse og beslutning: Ekstern finansiering Indsats område: Styrkelse af Ekstern finansiering. Forslag om indsats vedhæftet. Møde den: 15. september 2016 kl. 13.00-16.00, Bygning 1264, lokale 220 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Ask Vest Christiansen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Referat OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET

Referat OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET Møde den: 5. september 2017 kl. 13.15-15.00 Lok. 1330-126 Møde 7/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Til stede Anne Binderkrantz (AB), Morten Brænder (MB), Lars Skipper (LS), Peter

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl. 10.00 12.00 Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. 20. marts Mødelokale Institutforum

AARHUS UNIVERSITET. 20. marts Mødelokale Institutforum UNIVERSITET INSTITUT FOR GEOSCIENCE 20. marts 2017 13.00 15.00 Mødelokale 1671-234 Institutforum Deltagere: Søren Bom Nielsen (formand), Nicolaj Krog Larsen, Niels Balling, Kirsten Rosendal, Lasse Nygaard-

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 11. januar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde d. 11. januar 2018 kl Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Referat Dato: Januar 2018 Side 1/7 Fakultetsledelsesmøde d. 11. januar 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 1 Deltagere fakultetsledelsesmøde:

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 22. februar 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 3 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix

Læs mere

Charlotte Kaas Hansen og Christian Haaber Rasch deltager på vegne af gruppen.

Charlotte Kaas Hansen og Christian Haaber Rasch deltager på vegne af gruppen. Møde den: 18.06.2019 kl. 10-12 3210-03.068 (vært: Birgitte) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST), Jesper Sølund Hansen (AR), Lisette Prins (HE), Birgitte Castenskjold Viborg (ASE/Båndordfører),

Læs mere

REFERAT. Møde den: 01. juni 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

REFERAT. Møde den: 01. juni 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 01. juni 2015, 16.15 18.50 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Mogens Vestergaard Thrana (MVT/ANIS),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Institutledermøde nr. 4 Møde den: 21. marts 2012, kl. 10.00 12.00 Mødelokale: Konferencelokale, bygning 2, 3. sal Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Bo Riemann

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Dialog med studenterrådet med udgangspunkt i følgende emner:

Dialog med studenterrådet med udgangspunkt i følgende emner: Møde den: 22.05.2018 kl. 10-12 1611-121b (vært: Lisette) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST/Ordfører), Anne Christine Teglborg (AU UDD), Lisette Prins (HE), Jesper Qvistgaard (Aarhus

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2016) Udkast til referat I mødet deltog: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat møde ASOS. Møde den: 3. november 2017 Lokale Tidspunkt: kl Studienævnet for ASOS

AARHUS UNIVERSITET. Referat møde ASOS. Møde den: 3. november 2017 Lokale Tidspunkt: kl Studienævnet for ASOS Møde den: 3. november 2017 Lokale 1520-732 Tidspunkt: kl 13.30-16.00 Referat møde 6-2017 ASOS Studienævnet for ASOS Medlemmer: Mads Faurschou Knudsen (formand) Michael Etzerodt Gerth Stølting Brodal Birgit

Læs mere

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen.

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen. Institutledermøde nr. 14 Den 7. november 2012, kl. 14.00 17.00 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo

Læs mere

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller Møde den: 4. februar 2014 kl. 10.00 13.30 Aarhus Universitet, Ndr. Ringgade 1, 8000 Århus C, Frandsen salen Institutledermøde nr. 2 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix

Læs mere

f. Psykisk APV g. Redaktionskomitéen for de nye AU medie h. Høring om æresdoktorer 7. Eventuelt a. Byggeplaner b. Kommende møder

f. Psykisk APV g. Redaktionskomitéen for de nye AU medie h. Høring om æresdoktorer 7. Eventuelt a. Byggeplaner b. Kommende møder ARHUS UNIVERSITET Møde den: 06. februar 2013, 16.15 18.15 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Inviterede: Medlemmer af STs Akademisk Råd Referent: Dekansekretær Jette Laursen. Dekanat Science and

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

6. Erfaringsudveksling omkring pressehåndtering i relation til rådgivning

6. Erfaringsudveksling omkring pressehåndtering i relation til rådgivning Fakultetsledelsesmøde d. 15. marts 2016 kl: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 14.01.2013 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensens (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA) Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Charlotte

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 13. september 2017 kl. 09.00-11.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 30. april 2013 kl Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 30. april 2013 kl Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5 Møde den: 30. april 2013 kl. 13.00 17.00 Computer Science, ADA-333 Institutledermøde nr. 5 Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI),

Læs mere

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET. Fakultetsledelsesmøde d. 3. maj 2018 kl Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr.

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET. Fakultetsledelsesmøde d. 3. maj 2018 kl Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde d. 3. maj 2018 kl.12.30 17.00 Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 6 Side 1/9 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 05. december, Aarhus, PHYS Akademisk Råd

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 05. december, Aarhus, PHYS Akademisk Råd ARHUS UNIVERSITET Møde den: 05. december, 15.15 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Inviterede: Medlemmer af STs Akademisk Råd Referent: Dekansekretær Jette Laursen. Dekanat Science and Technology

Læs mere

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET Referat Dato: Marts 2018 Fakultetsledelsesmøde d. 14. marts 2018 kl.12.30 17.00 Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Side 1/7 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015 Referat af 2. møde i Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen, Helle Bødker Madsen, Valdemar Smith, Pernille Wegener

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

Forum: FAMU. Møde afholdt: 7. september Sted:

Forum: FAMU. Møde afholdt: 7. september Sted: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 1 Forum: FAMU Møde afholdt: 7. september 2011 Sted: 10.1.30 HR- & PERSONALEAFDELINGEN DET HUMANISTISKE

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 24. oktober 2012 Bygn. 1520, lokale 732 Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Ordinært FSU møde Til stede: A-siden: Brian Bech Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Thomas Skjødeberg

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen :\Sekretær-Institut for Teknologi\Bioanalytikeruddannelsen\BIO - Uddannelsesudvalg\2015\1. juni\150710 Referat af uddannelsesudvalgsmøde på Bioanalytikeruddannelsen 01.06.2015 Dato & tid 1. juni 2015 kl.

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 30. august 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere

Dagsorden SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET. FSU møde den: 19. marts 2018 kl Bygning Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C

Dagsorden SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET. FSU møde den: 19. marts 2018 kl Bygning Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C FSU møde den: 19. marts 2018 kl. 13.00 16.00 Bygning 1525 626. Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Deltagere: Dekan Niels Chr. Nielsen, Søren Bom Nielsen, Dorthe M. Andersen, Marianne F. Løyche, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk.

SRK orienterede om samarbejde med Grundfos ifm. Erhvervs ph.d, og at det foregår efter samme finansieringsmodel som ved Novo Nordisk. Dato: Oktober 2017 Side 1/5 Fakultetsledelsesmøde d. 22. september kl. 13.00 15.30 Sandbjerg Gods Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET JURIDISKE FAKULTET Retningslinjer for etablering, forlængelse og nedlæggelse af Forskningscentre og forskningsgrupper 1 ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet Fastsat

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. Møde den: 23. oktober kl. 09.30 12.00 i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. 12 Auditoriet Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET ARHUS UNIVERSITET Møde den: 09. april 2014, 16.15 18.30 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Inviterede: Medlemmer af STs Akademisk Råd Referent: Dekansekretær Jette Laursen. Dekanat Science and

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato: Den 23. juni 2014 kl.

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo 13.30 Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr. 10 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 2/2014) Mødedato: Fredag d. 25. april

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET REFERAT

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET REFERAT ARHUS UNIVERSITET Møde den: 15. maj 2013, 16.00 19.00 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Inviterede: Medlemmer af STs Akademisk Råd Referent: Dekansekretær Jette Laursen. Dekanat Science and Technology

Læs mere

LSU 27. oktober 2016 referat

LSU 27. oktober 2016 referat LSU 27. oktober 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 27. oktober 2016 Varighed: 09.00-11.30 Referent: Camilla Dimke Tilstedeværende: Bjarke Paarup Jytte Ringtved Line Dalsgård

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 24. september 2013 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 17. september 2013 Tilstedeværende: Ole Friis, Christian Kronborg, Per Andersen, Bent Jørgensen, Andreas Vestermark,

Læs mere

VEST-lederne følger sig gearet til opgaven og er således fortrøstningsfulde i forhold til at håndtere reformen.

VEST-lederne følger sig gearet til opgaven og er således fortrøstningsfulde i forhold til at håndtere reformen. Møde den: 17.05.2016 1445-031 (Vært: Anne) VEST båndmøde DAGSORDEN Deltagere: Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR), Anne Christine Teglborg (AU UDD/ordfører for båndet)), Michael Mejlgaard Udby

Læs mere

2. Økonomi status R17 og B18 (KJ) KJ omdelte oversigt over budgettet for 2017 og havde følgende bemærkninger:

2. Økonomi status R17 og B18 (KJ) KJ omdelte oversigt over budgettet for 2017 og havde følgende bemærkninger: Referat Dato: 3. oktober 2017 Side 1/5 LSU-møde Mandag den 25. september 2017 kl. 11-12.30 i Rektoratets mødelokale Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen, Jette

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde

Fakultetsledelsesmøde Side 1/7 Fakultetsledelsesmøde d. 13. juni 2018 kl. 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 8 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer.

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer. HD studienævnsmøde den 2. december 2015 kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1325, lokale 312 Til stede: Jan Laursen, Finn Schøler, Søren Erik Nielsen Afbud fra: René Franz Henschel, Karsten Bay Referent: Rita

Læs mere