Der er i alt modtaget 30 høringssvar, hvoraf 22 myndigheder og organisationer m.v. har haft bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der er i alt modtaget 30 høringssvar, hvoraf 22 myndigheder og organisationer m.v. har haft bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet."

Transkript

1 NOTAT 27. november / juj-dep Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om udpegning af medlemmer og fastsættelse af indstillingsberettigede parter til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse 1. Indledning Det fremgår af 10, stk. 7, i forslag til lov om erhvervsfremme, der blev fremsat den 23. oktober 2018 for Folketinget, at erhvervsministeren fastsætter nærmere regler om udpegning af medlemmer til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, herunder hvilke parter der er indstillingsberettigede. Med udkast til bekendtgørelse om udpegning af medlemmer og fastsættelse af indstillingsberettigede parter til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse fastsættes det, hvilke parter, der er indstillingsberettigede til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, samt at medlemmerne udpeges på baggrund af personlige og faglige kvalifikationer, hvilket betyder, at de ikke repræsenterer de indstillende eller udpegende parter i deres hverv. Desuden fremgår det af bekendtgørelsen, at der ikke udpeges suppleanter til bestyrelsen, samt at medlemmerne af bestyrelsen ikke kan give fuldmagt til et andet bestyrelsesmedlem eller til andre til at repræsentere sig i bestyrelsen. Parallelt med behandlingen af lovforslaget i Folketinget er udkastet sendt i høring den 24. oktober 2018 med høringsfrist den 15. november 2018 til i alt 115 myndigheder og organisationer m.v. Høringen er foretaget med forbehold for vedtagelsen af forslag til lov om erhvervsfremme i Folketinget. Der er i alt modtaget 30 høringssvar, hvoraf 22 myndigheder og organisationer m.v. har haft bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet. Høringens væsentligste bemærkninger til konkrete emner i udkastet til bekendtgørelsen gennemgås og kommenteres nedenfor. En række høringssvar indeholder bemærkninger, der ikke direkte relaterer sig til udkastet til bekendtgørelsen, men til selve reformen af erhvervsfremmesystemet. I høringsnotatet behandles fortrinsvis bemærkninger til selve udkastet til bekendtgørelsen.

2 2/9 2. Generelle bemærkninger DI, Landbrug & Fødevarer, Akademikerne, CO-Industri, SMV-Danmark og Danske Destinationer bakker op om intentionerne bag bekendtgørelsen. Landdistrikternes Fællesråd bemærker, at oprettelsen af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse er udtryk for centralisering, der kan få negative konsekvenser for erhvervsudviklingen i landdistrikterne. Kommentarer Bestyrelsens sammensætning er fastsat i forslag til lov om erhvervsfremme, og afspejler regeringens ambition om at skabe et mere enkelt, effektivt og efterspørgselsdrevet erhvervsfremmesystem, hvor virksomhedernes behov er i centrum. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse består af 17 medlemmer, hvoraf 5 kommunale repræsentanter udpeges af kommunekontaktrådene, og 6 medlemmer skal være aktive i det private erhvervsliv (herunder mindst 1 fra en SMV og 1 fra en turismevirksomhed). Derudover udpeges 1 regional repræsentant af regionsrådene, 2 medlemmer indstilles af arbejdstagerorganisationer, 1 medlem fra en videninstitution udpeges af uddannelses- og forskningsministeren, og 1 medlem repræsenterer staten. Erhvervsministeren udpeger bestyrelsens formand, som skal være fra erhvervslivet. Medlemmerne udpeges for op til fire år ad gangen, og kan genudpeges én gang. 3. Bemærkninger til konkrete emner Bemærkningerne i høringssvarene er hovedsageligt knyttet til sammensætningen af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Derudover er der en række øvrige bemærkninger af mere teknisk karakter, hvorfor kommentarerne anføres med udgangspunkt i følgende emner: 3.1. Bestyrelsens sammensætning DI anfører, at det er afgørende, at repræsentanter fra erhvervslivet udgør den største gruppering i bestyrelsen og finder, at de indstillingsberettigede parter sikrer en bred repræsentation uden at gå på kompromis med ønsket om at holde bestyrelsen som en mindre operationel enhed. Landbrug & Fødevarer er tilfredse med, at udkastet til bekendtgørelse foreslår, at Landbrug & Fødevarer skal have en selvstændig indstillingsret til den nye bestyrelse.

3 3/9 HORESTA er meget tilfreds med, at turismeerhvervet er sikret repræsentation i bestyrelsen, men finder det vigtigt, at udpegningen bedst muligt afspejler og repræsenterer turismeerhvervet, og opfordrer til, at udpegningen af en repræsentant for turismeerhvervet foretages af HORESTA alene. SMVdanmark kan overordnet tilslutte sig intentionerne i bekendtgørelsen, men havde gerne set, at de kunne indstille en ansat i SMVdanmark, da det kan være en stor udfordring som leder af en lille virksomhed både at være bannerfører i egen virksomhed og samtidig være skarp på nationale tiltag på erhvervsfremmeområdet. ASNETBoard foreslår et aktivt bestyrelsesmedlem fra en SMV udpeget af erhvervsministeren efter indstilling fra ASNETBoard. Lægemiddelindustriforeningen (Lif), Medicoindustrien og Dansk Biotek ser gerne, at life science-industrien bliver repræsenteret i den nye bestyrelse evt. efter fælles indstilling. Danske Rederier og Færgerederierne samt MARCOD, har ikke bemærkninger til udpegningen af medlemmer og fastsættelse af indstillingsberettigede parter til den nye erhvervsfremmebestyrelse. MARCOD peger på betydningen af, at der i udpegningen til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse tages hensyn til nationale styrkepositioner, samt at der bør tages hensyn til Danmarks klyngestrategi som en væsentlig drivkraft i forhold til erhvervsfremmeindsatsen. Danske Maritime ønsker en repræsentant for Det Blå Danmark. Akademikerne kvitterer for, at bestyrelsen afspejler behovet for en bred repræsentation og bliver en operationel enhed. Endvidere anbefaler Akademikerne, at den højtuddannede arbejdsstyrke, og dermed indsigt i behov for højtspecialiserede kompetencer, permanent inddrages i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses arbejde. Akademikerne foreslår på den baggrund, at de to hovedorganisationer LO/FTF og Akademikerne bliver repræsenteret i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse med hver et medlem. IDA ønsker en repræsentant for de højtuddannede medarbejdere i bestyrelsen. CO-Industri er positive over for, at der på trods af forenklingen har været fokus på at sikre en bred repræsentation, der afspejler alle dele af landet og arbejdsmarkedet. CO-Industri sætter stor pris på, at man fra politisk hold har lagt vægt på, at de industriansatte har en stemme i bestyrelsen.

4 4/9 Danske Universiteter finder det naturligt, at de danske viden- og uddannelsesinstitutioner får mindst to bestyrelsesmedlemmer udpeget efter indstilling fra Danske Universiteter. Aalborg Universitet udtrykker et tilsvarende ønske. Aarhus Universitet undrer sig over den markante reduktion i viden- og uddannelsesinstitutionernes repræsentation i det kommende erhvervsfremmesystem. Syddansk Universitet mener, at udpegningen af repræsentanten fra en videninstitution bør ske på baggrund af indstilling fra Danske Universiteter. Danske Handicaporganisationer vil gerne have plads i bestyrelsen for at kunne varetage interesser for turister med handicap. Landdistrikternes Fællesråd finder, at sammensætningen af bestyrelsen ikke objektivt afspejler behovet for en bred repræsentation, samt at de mindre virksomheders repræsentation i bestyrelsen ikke er af et omfang, der sikrer reel indflydelse. Landdistrikternes Fællesråd ønsker, af hensyn til ønsket om bred repræsentation af virksomheder i hele landet, at tre medlemmer, der skal være aktive i det private erhvervsliv, udpeges efter indstilling fra DI, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer, SMVdanmark og Landdistrikternes Fællesråd. Bornholms Regionskommune og Vækstforum Bornholm foreslår, at der indføres et krav i bekendtgørelsen om, at et af medlemmerne i bestyrelsen fra enten kommunerne eller erhvervslivet skal repræsentere yderområderne. Kommentarer Sammensætningen af bestyrelsen er fastsat i forslag til lov om erhvervsfremme. Erhvervsfremmesystemet skal være mere efterspørgselsdrevet, hvorfor der er mange bestyrelsesmedlemmer fra erhvervslivet. Desuden er kommunerne tildelt en stærkere rolle, idet regionerne får en langt mindre rolle. Derfor skal kommunerne have mange pladser i bestyrelsen. Endelig er der opretholdt en inddragelse af relevante interessenter, som i det nuværende system. Sammensætningen afspejler således behovet for en tilpas bred repræsentation af væsentlige interessenter samtidig med, at bestyrelsen ikke bliver for stor til at have en operationel størrelse, hvor alle medlemmer føler ansvar for udmøntningen af den decentrale erhvervsfremmeindsats.

5 5/9 De indstillingsberettigede organisationer, der er fastsat i bekendtgørelsen, er valgt ud fra hensynet om en bred inddragelse af relevante interessenter. Derfor indstiller de store erhvervsorganisationer et medlem hver. Derudover er der ved indstillingen af medlemmer fra henholdsvis en lille eller mellemstor virksomhed og en turismevirksomhed valgt en bred inddragelse af flere organisationer, der indstiller i fællesskab. Endelig er det vurderet hensigtsmæssigt, at Finans Danmark og Forsikring & Pension i fællesskab skal indstille et medlem, der er aktiv i det private erhvervsliv med henblik på at understøtte, at bestyrelsen også har blik for finansielle forhold. Erhvervsrepræsentanterne skal ikke varetage branchespecifikke interesser, men er udpeget på grund af deres personlige og faglige kvalifikationer, herunder, at de på grundlag af deres hovedvirke i det private erhvervsliv har et indgående kendskab til virksomhedsnære forhold, der skal bidrage til at gøre bestyrelsens erhvervsfremmeindsats efterspørgselsdrevet og i overensstemmelse med virksomhedernes behov. Bestyrelsen skal både have indsigt i aktuelle arbejdsmarkeds- og erhvervsforhold og i fremtidens behov for arbejdskraft. Den indsigt tilvejebringes via virksomhedsrepræsentanterne i bestyrelsen og via arbejdstagerorganisationerne, der skal bidrage med viden om det private arbejdsmarked og indsigt i de forhold, der gør sig gældende for de privatansatte i virksomhederne. Bestyrelen har også et medlem fra en videninstitution. Det vurderes på baggrund af ovenstående, at bemærkningerne ikke bør føre til ændringer i bekendtgørelsesudkastet. Indstilling Det indstilles, at bekendtgørelsesudkastet opretholdes uændret Øvrige bemærkninger Dansk Erhverv foreslår, at det indføjes i bekendtgørelsen, at såfremt en erhvervsrepræsentant mister sin aktive status i erhvervslivet, kan den respektive organisation/de respektive organisationer indstille et andet medlem til udpegning. Akademikerne anbefaler, at der åbnes op for muligheden for observatørposter, så der sikres sammenhæng til øvrige nært beslægtede områder, samt vished for mulig koordinering af strategi og landsdækkende indsatser på tværs af erhverv, arbejdsmarked og uddannelse. IDA anbefaler ligeledes at åbne for brug af observatørposter i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

6 6/9 Aarhus Universitet foreslår, at det beskrives nærmere i bekendtgørelsen, hvilke kvalifikationer, der lægges vægt på ved udpegningen af medlemmer til bestyrelsen. Datatilsynet forudsætter, at reglerne i databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven vil blive iagttaget i forbindelse med eventuelle behandlinger af personoplysninger foranlediget af bekendtgørelsen. Kommentarer Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal igangsætte og finansiere decentrale erhvervsfremmeindsatser til gavn for virksomheder i hele landet inden for en samlet strategi for den decentrale erhvervsfremmeindsats. Strategien vil indeholde regionale kapitler og danne rammen for udmøntningen af EU s strukturfondsmidler og de nuværende regionale erhvervsfremmemidler. Strategien for den decentrale erhvervsfremmeindsats udvikles med tæt inddragelse af lokale aktører, hvor blandt andet landdistriktskommuner og ø-kommuner kan komme med input. Med sammensætningen af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse er der lagt op til at etablere en handlekraftig bestyrelse, der hverken skal varetage specifikke brancheinteresser eller fungere under instruktion af en interesseorganisation. Under hensyn til bestyrelsens funktionalitet og kontinuitet udskiftes virksomhedsrepræsentanterne ikke automatisk i løbet af den periode, de er valgt for, selvom de ikke længere har en aktiv rolle i dansk erhvervsliv. De pågældende medlemmer er indstillet og udpeget i kraft af deres personlige og faglige kvalifikationer, hvorfor det er bestyrelsesmedlemmet selv, og ikke den indstillende organisation, der bør tage stilling til, om vedkommende vil trække sig fra bestyrelsesposten. Bestyrelsen skal både have indsigt i aktuelle arbejdsmarkeds- og erhvervsforhold og i fremtidens behov for arbejdskraft. Den indsigt tilvejebringes yderligere via arbejdstagerorganisationerne, der skal bidrage med viden om det private arbejdsmarked og indsigt i de forhold, der gør sig gældende for de privatansatte i virksomhederne, og dels via et medlem fra en videninstitution. Udkastet til bekendtgørelsen afspejler en vurdering af, hvordan indstillingsretten skal fordeles mellem arbejdstagerorganisationerne for at tilvejebringe den nødvendige indsigt. Sammensætningen afspejler behovet for en tilpas bred repræsentation af væsentlige interessenter samtidig med, at bestyrelsen ikke bliver for stor til at have en operationel størrelse, hvorfor der hverken i lov om erhvervsfremme eller bekendtgørelsen om udpegning af bestyrelsesmedlemmer er lagt op til at etablere observatørposter i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

7 7/9 Ved udpegningen af medlemmer skal der tages hensyn til, at bestyrelsen sikres en bred indsigt og relevante kompetencer, men de enkelte bestyrelsesmedlemmer skal ikke have samme kvalifikationer. Det væsentligste er, at den samlede bestyrelsessammensætning favner bredt, hvorfor det ikke vurderes hensigtsmæssigt at opstille faste kriterier i bekendtgørelsen. Reglerne i databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven vil blive iagttaget ved behandling af personoplysninger foranlediget af bekendtgørelsen. Det vurderes på baggrund af ovenstående, at bemærkningerne ikke bør føre til ændringer i bekendtgørelsesudkastet. Indstilling Det indstilles, at bekendtgørelsesudkastet opretholdes uændret. Oversigt over hørte organisationer, myndigheder m.v. 3F Fagligt Fælles Forbund, Advokatsamfundet, Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV), Akademikerne (AC), A-kassen for selvstændige (ASE), Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Arbejdsgiverne, Arbejdsmarkedets Feriefond, ASNETBoard, Bornholms Regionskommune, Center for Regional- og Turismeforskning, CO-industri, Danhostel, DANIAmet, Danmarks Almene Boliger (BL), Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Rejsebureau Forening, Danmarks Restauranter og Caféer, Danmarks Statistik, Danmarks Vækstråd, Dansk Arbejdsgiverforening (DA), Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, Dansk Erhvervsfremme (DEF), Dansk Industri (DI), Dansk Iværksætter Forening, Dansk Kyst og Naturturisme, Dansk Metal, Dansk Turismefremme, Danske Advokater, Danske Arkitektvirksomheder, Danske Busvognmænd, Danske Destinationer, Danske Handicaporganisationer, Danske Havne, Danske Rederier, Danske Regioner, Danske Revisorer (FSR), Danske Universiteter, Datatilsynet, Den Danske Akkrediteringsfond (DANAK), DJØF, Domstolsstyrelsen, Eksportrådet, Erhvervsankenævnet, Europa-Kommissionen DG Beskæftigelse, Europa-Kommissionen DG Regionalpolitik, Fagligt Internationalt Center (FIC), Feriehusudlejernes Brancheforening, Finans Danmark, Finanstilsynet, Forbrugerrådet Tænk, Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, Foreningen af Rådgivende Ingeniører F.R.I., Forsikring og Pension, Friluftsrådet, Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF), God Adgang, Godkendt teknologisk Service (GTS), Greater Copenhagen and Skåne Committee, Grøn Nøgle, HK Handels- og Kontorfunktionærernes Forbund, HORESTA, IDA, Interreg North Sea Region, IT-Branchen, Karrierepartner og A-kasse for højtuddannede i erhvervslivet (CA), Kommunernes Landsforening (KL), Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Landbrug & Fødevarer, Landdistrikternes Fællesråd, Landsorgani-

8 8/9 sationen i Danmark (LO), Lederne, Meet Denmark, Opfinderforeningen, Organisationen Danske Museer, Overvågningsudvalget for strukturfondene, Patent- og Varemærkestyrelsen, PTU (Landsforeningen af Polio-, Trafik- og Ulykkesskadede), Region Hovedstaden, Region Midtjylland, Region Nordjylland, Region Sjælland, Region Syddanmark, Rigsrevisionen, Sammenslutningen af Danske Småøer, SAS, Sikkerhedsstyrelsen, SMVdanmark, SportEventDenmark, State of Green, Statens Byggeforskningsinstitut, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Sund & Bælt, Søfartsstyrelsen, Team Effektiv Regulering, Tekniq, Turismeforskerne i Danmark (TiD), Turisterhvervets Samarbejdsforum, Turistførerforeningen, VisitDenmark, Vækstfonden, Vækstforum Bornholm, Vækstforum Hovedstaden, Vækstforum Midtjylland, Vækstforum Nordjylland, Vækstforum Sjælland, Syddansk Vækstforum, Væksthus Hovedstadsregionen, Væksthus Hovedstadsregionen Bornholm, Væksthus Midtjylland, Væksthus Nordjylland, Væksthus Sjælland, Væksthus Syddanmark, Wonderful Copenhagen. Følgende organisationer, myndigheder m.v. har haft bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Akademikerne (AC), ASNETBoard, Bornholms Regionskommune og Vækstforum Bornholm, CO-industri, Dansk Erhverv, DI, Danske Maritime, Danske Destinationer, Danske Handicaporganisationer, DanskeRederier og FærgeRederierne, Danske Universiteter, Datatilsynet, HORESTA, IDA, Landbrug & Fødevarer, Landdistrikternes Fællesråd, Lægemiddelindustriforeningen, Medicoindustrien og Dansk Biotek, MARCOD, SMVdanmark, Syddansk Universitet (SDU), Aalborg Universitet, Aarhus Universitet Følgende organisationer, myndigheder m.v. har ikke haft bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: 3F Fagligt Fælles Forbund, Advokatsamfundet, Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV), A-kassen for selvstændige (ASE), Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Arbejdsgiverne, Arbejdsmarkedets Feriefond, Center for Regional- og Turismeforskning, Danhostel, DANIAmet, Danmarks Almene Boliger (BL), Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Rejsebureau Forening, Danmarks Restauranter og Caféer, Danmarks Statistik, Danmarks Vækstråd, Dansk Arbejdsgiverforening (DA), Dansk Byggeri, Dansk Erhvervsfremme (DEF), Dansk Iværksætter Forening, Dansk Kyst og Naturturisme, Dansk Metal, Dansk Turismefremme, Danske Advokater, Danske Arkitektvirksomheder, Danske Busvognmænd, Danske Havne, Danske Regioner, Danske Revisorer (FSR), Den Danske Akkrediteringsfond (DANAK), DJØF, Domstolsstyrelsen, Eksportrådet, Erhvervsankenævnet, Europa-Kommissionen DG Beskæfti-

9 gelse Judith Sørensen, Europa-Kommissionen DG Regionalpolitik Stefan Welin, Fagligt Internationalt Center (FIC), Feriehusudlejernes Brancheforening, Finans Danmark, Finanstilsynet, Forbrugerrådet Tænk, Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, Foreningen af Rådgivende Ingeniører F.R.I., Forsikring og Pension, Friluftsrådet, Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF), God Adgang, Godkendt teknologisk Service (GTS), Greater Copenhagen and Skåne Committee, Grøn Nøgle, HK Handels- og Kontorfunktionærernes Forbund, Interreg North Sea Region, IT-Branchen, Karrierepartner og A-kasse for højtuddannede i erhvervslivet (CA), Kommunernes Landsforening (KL), Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Landsorganisationen i Danmark (LO), Lederne, Meet Denmark, Opfinderforeningen, Organisationen Danske Museer, Overvågningsudvalget for strukturfondene, Patent- og Varemærkestyrelsen, PTU (Landsforeningen af Polio-, Trafik- og Ulykkesskadede), Region Hovedstaden, Region Midtjylland, Region Nordjylland, Region Sjælland, Region Syddanmark, Rigsrevisionen, Sammenslutningen af Danske Småøer, SAS, Sikkerhedsstyrelsen, SportEventDenmark, State of Green, Statens Byggeforskningsinstitut, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Sund & Bælt, Søfartsstyrelsen, Team Effektiv Regulering, Tekniq, Turismeforskerne i Danmark (TiD), Turisterhvervets Samarbejdsforum, Turistførerforeningen, VisitDenmark, Vækstfonden, Vækstforum Hovedstaden, Vækstforum Midtjylland, Vækstforum Nordjylland, Vækstforum Sjælland, Syddansk Vækstforum, Væksthus Hovedstadsregionen, Væksthus Hovedstadsregionen Bornholm, Væksthus Midtjylland, Væksthus Nordjylland, Væksthus Sjælland, Væksthus Syddanmark, Wonderful Copenhagen. 9/9

Høringsnotat vedrørende udkast til lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om VisitDenmark

Høringsnotat vedrørende udkast til lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om VisitDenmark Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 (Omtryk - 09-11-2018 - Høringssvar opdaterede) L 67 Bilag 1 Offentligt NOTAT 28. september 2018 Høringsnotat vedrørende udkast til lov om ændring af lov om

Læs mere

3. Overskriften før 9 affattes således:»overvågningsudvalg og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse«.

3. Overskriften før 9 affattes således:»overvågningsudvalg og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse«. Forslag til Lov om ændring af administration af Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond (Ændringer til indstillingsretten om midler fra EU s Regionalfond og Socialfond m.v.) I lov om administration

Læs mere

I lov om lov om dansk turisme, jf. lov nr af 16. december 2014, foretages følgende ændringer:

I lov om lov om dansk turisme, jf. lov nr af 16. december 2014, foretages følgende ændringer: Forslag til Lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om Visitdenmark (Ændringer af sammensætningen af Det Nationale Turismeforum, overflytning af turismeudviklingsselskaber til staten samt styrket

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond Fremsat den {FREMSAT} af Økonomi- og erhvervsministeren Forslag til Lov om ændring af lov om erhvervsfremme og lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond

Læs mere

Udpegning af medlemmer og observatører til Vækstforum Hovedstaden 2014-2017

Udpegning af medlemmer og observatører til Vækstforum Hovedstaden 2014-2017 Center for Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon +45 38 66 50 00 Web www.regionh.dk Dato: 11. januar 2014 Udpegning af medlemmer og observatører til Vækstforum Hovedstaden 2014-2017

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om Visitdenmark

Forslag. Lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om Visitdenmark Lovforslag nr. L 67 Folketinget 2018-19 Fremsat den 9. oktober 2018 af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov) Forslag til Lov om ændring af lov om dansk turisme og lov om Visitdenmark (Ændringer af sammensætningen

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 83 Bilag 1 Offentligt NOTAT. 22. november 2013. Høringsliste

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 83 Bilag 1 Offentligt NOTAT. 22. november 2013. Høringsliste Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 83 Bilag 1 Offentligt NOTAT 22. november 2013 Høringsliste Advokatfirmaet Henning Moritzen Advokatsamfundet Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) Akademikerne

Læs mere

Sammensætning af Syddansk Vækstforum

Sammensætning af Syddansk Vækstforum Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Kristina Vikkelsø Tranders Afdeling: E mail: kristina.tranders@rsyd.dk Journal nr.: 13/816 Telefon: 7663 1835 Dato: 19. december 2013 Notat Sammensætning af Syddansk

Læs mere

Til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg. SPK 15. januar 2014. 70.D.7.a.DAN

Til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg. SPK 15. januar 2014. 70.D.7.a.DAN Eksportrådet The Trade Council Til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg Asiatisk Plads 2 1448 København K Telefon +45 33 92 05 00 Telefax +45 33 92 05 33 eksportraadet@um.dk eksportraadet.um.dk

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om administration af forordning om oprettelse af en europæisk gruppe for territorialt samarbejde (EGTS) 1

Forslag. Lov om ændring af lov om administration af forordning om oprettelse af en europæisk gruppe for territorialt samarbejde (EGTS) 1 Fremsat den {FREMSAT} af Annette Vilhelmsen Forslag til Lov om ændring af lov om administration af forordning om oprettelse af en europæisk gruppe for territorialt samarbejde (EGTS) 1 (Tilpasning af reglerne

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 82 Bilag 1 Offentligt. Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 82 Bilag 1 Offentligt. Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 82 Bilag 1 Offentligt Høringsliste Forslag til ændring af lov om erhvervsfremme og forskellige andre love (ændringer på baggrund af evaluering af kommunalreformen,

Læs mere

Fremsat den 9. oktober 2018 af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov) Forslag. til

Fremsat den 9. oktober 2018 af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov) Forslag. til Lovforslag nr. L 68 Folketinget 2018-19 Fremsat den 9. oktober 2018 af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov) Forslag til Lov om ændring af lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond

Læs mere

2009/1 LSF 140 (Gældende) Udskriftsdato: 21. januar Fremsat den 25. februar 2010 af udenrigsministeren (Lene Espersen) Forslag.

2009/1 LSF 140 (Gældende) Udskriftsdato: 21. januar Fremsat den 25. februar 2010 af udenrigsministeren (Lene Espersen) Forslag. 2009/1 LSF 140 (Gældende) Udskriftsdato: 21. januar 2017 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsministeriet, j.nr. 70.D.7.a.DAN Fremsat den 25. februar 2010 af udenrigsministeren (Lene

Læs mere

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Søren Asp Mikkelsen, kontorchef

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Søren Asp Mikkelsen, kontorchef Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Søren Asp Mikkelsen, kontorchef Agenda 1 Nyt erhvervsfremmesystem, forenklet og efterspørgselsdrevet 2 Status for dannelsen af Danmarks erhvervsfremmebestyrelse 3 Status

Læs mere

Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om erhvervsfremme

Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om erhvervsfremme Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 L 73 Bilag 1 Offentligt NOTAT 23. oktober 2018 18/03796-1 juj-dep Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om erhvervsfremme 1. Indledning Med forslaget

Læs mere

KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem

KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem Anders Mørk Hansen, Formand for embedsmandsudvalget vedr. Vækst, Uddannelse og Beskæftigelse Liselotte Stokholm, Direktør for Væksthus Hovedstaden Nyt erhvervsfremmesystem

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag

Fremsat den {FREMSAT} af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del Bilag 252 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber

Læs mere

Høringsnotat. Gebyrbekendtgørelse på byggeområdet og ændring af bekendtgørelse om byggeskadeforsikring

Høringsnotat. Gebyrbekendtgørelse på byggeområdet og ændring af bekendtgørelse om byggeskadeforsikring Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Gebyrbekendtgørelse på byggeområdet og ændring af bekendtgørelse om byggeskadeforsikring Trafik-

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revsiorer

Udkast til bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revsiorer Høringsliste Udkast til bekendtgørelse om obligatorisk efteruddannelse af godkendte revsiorer Myndighed / Organisation Advokatsamfundet / advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Arbejderbevægelsens

Læs mere

Høringsparter, udkast til forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-loven) og forskellige andre love

Høringsparter, udkast til forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-loven) og forskellige andre love Høringsparter, udkast til forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister (CVR-loven) og forskellige andre love 3F Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Alkohol & Samfund

Læs mere

NOTAT. Høringsnotat ad L 19 Forslag til lov om dansk turisme

NOTAT. Høringsnotat ad L 19 Forslag til lov om dansk turisme NOTAT 7. oktober 2014 14/07080-2 Høringsnotat ad L 19 Forslag til lov om dansk turisme 1. Indledning Lovforslaget fremsættes på baggrund af Aftale om vækstplan for dansk turisme af 20. juni 2014 mellem

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber

Forslag. Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber Lovforslag nr. L 74 Folketinget 2017-18 Fremsat den 8. november 2017 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om medarbejderinvesteringsselskaber (Ophævelse af revisionsbestemmelse)

Læs mere

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden og den strategiske miljøkonsekvensvurdering.

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden og den strategiske miljøkonsekvensvurdering. 2. april 2014 J.nr. 13/03858 /erst Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden 2014-2020 og den strategiske miljøkonsekvensvurdering. Udkast til nationalt program

Læs mere

Erhvervsudvalget L Bilag 1 Offentligt

Erhvervsudvalget L Bilag 1 Offentligt Erhvervsudvalget L 153 - Bilag 1 Offentligt 13.. januar 2007 /a Høringsnotat - Forslag til lov om ændring af lov om aktieselskaber m.v. (Grænseoverskridende fusion og grænseoverskridende spaltning) Et

Læs mere

Fremtidigt nordjysk samarbejde om erhvervsfremme og erhvervsservice KKR

Fremtidigt nordjysk samarbejde om erhvervsfremme og erhvervsservice KKR Fremtidigt nordjysk samarbejde om erhvervsfremme og erhvervsservice Nordjylland nedsatte på -mødet 14. sept. 2018 er politisk styregruppe og en administrativ tovholder gruppe, der bl.a. har arbejdet med

Læs mere

Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og

Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og Forretningsorden for overvågningsudvalget for Regionalfondsprogrammet, Innovation og bæredygtig vækst i virksomheder og Socialfondsprogrammet, Vækst via uddannelse og iværksætteri Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsliste Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex

Læs mere

Nyt erhvervsfremmesystem Hvem gør hvad?

Nyt erhvervsfremmesystem Hvem gør hvad? Nyt erhvervsfremmesystem Hvem gør hvad? Liselotte Stokholm, Direktør for Erhvervshus Hovedstaden Anders Mørk Hansen, Formand for embedsmandsudvalget vedr. Vækst, Uddannelse og Beskæftigelse ARBEJDSDELING

Læs mere

Notat. Vækstfora træffer afgørelse ved simpelt stemmeflertal. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme udslagsgivende. ( 11, stk.

Notat. Vækstfora træffer afgørelse ved simpelt stemmeflertal. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme udslagsgivende. ( 11, stk. Dato: 21. december 2005 Initialer: DKU 1. Lovgrundlag Notat Etablering af vækstforum i Region Syddanmark Den regionale erhvervsudviklingsindsats er fastlagt i Lov om erhvervsfremme (Lov nr. 602 af 24.

Læs mere

2013/1 LSF 37 (Gældende) Udskriftsdato: 15. januar Forslag. til. (Tilpasning af reglerne for administration af EGTS-forordningen)

2013/1 LSF 37 (Gældende) Udskriftsdato: 15. januar Forslag. til. (Tilpasning af reglerne for administration af EGTS-forordningen) 2013/1 LSF 37 (Gældende) Udskriftsdato: 15. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin./Erhvervsstyrelsen, j.nr. 13/01081 Fremsat den 9. oktober 2013 af

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven 2011/1 LSF 65 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december 2016 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin. Fremsat den 11. januar 2012 af økonomi- og indenrigsministeren

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2060600-00013 Dato: 20-06-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd

Forslag. Lov om ændring af lov om mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 2015/1 LSF 39 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen Fremsat den 29. oktober 2015 af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere

2012/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december Forslag. til

2012/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december Forslag. til 2012/1 LSF 5 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december 2016 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin. 1207154 Fremsat den 3. oktober 2012 af økonomi- og indenrigsministeren

Læs mere

Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 256 Offentligt

Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 256 Offentligt Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 256 Offentligt Høringsliste Organisation mm. 3F 3F Privat Service, Hotel og Restauration Advokatsamfundet Aluminium Danmark Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation

Læs mere

Høringssvar fra Danmarks Vækstråd om de vækst- og erhvervsrettede dele af Region Syddanmarks vækst- og udviklingsstrategi

Høringssvar fra Danmarks Vækstråd om de vækst- og erhvervsrettede dele af Region Syddanmarks vækst- og udviklingsstrategi Juni 2015 Høringssvar fra Danmarks Vækstråd om de vækst- og erhvervsrettede dele af Region Syddanmarks vækst- og udviklingsstrategi Baggrund Syddansk Vækstforum har udarbejdet udkast til de erhvervs- og

Læs mere

Udfordringer og muligheder for nordjysk erhvervsliv de kommende år. v/ Lars Erik Jønsson Adm. Direktør, Erhvervshus Nordjylland

Udfordringer og muligheder for nordjysk erhvervsliv de kommende år. v/ Lars Erik Jønsson Adm. Direktør, Erhvervshus Nordjylland Udfordringer og muligheder for nordjysk erhvervsliv de kommende år v/ Lars Erik Jønsson Adm. Direktør, Erhvervshus Nordjylland Specialiseret vejledning til alle nordjyske virksomheder Virksomheder modtager

Læs mere

2. Hjemsted [Erhvervshus] hjemsted er [x kommune] med filial[er] beliggende i [x kommune] [og x kommune].

2. Hjemsted [Erhvervshus] hjemsted er [x kommune] med filial[er] beliggende i [x kommune] [og x kommune]. Vedtægter for [Erhvervshus] 1. Juridisk personlighed og status [Erhvervshus] er oprettet med hjemmel i 12, stk. 1, i lov nr. L73 af [19.] december 2018 om erhvervsfremme og udgør en selvstændig juridisk

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 50 Bilag 1 Offentligt. 13. september / mjo-dep NOTAT

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 50 Bilag 1 Offentligt. 13. september / mjo-dep NOTAT Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 L 50 Bilag 1 Offentligt NOTAT 13. september 2018 18/05147-2 mjo-dep Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om Dansk Internationalt

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om udgiftsrammer til byfornyelse og kommunernes brug af indberetningssystemer Bekendtgørelse

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v.

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO0103-00038 07-03-2019 Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Høringsliste udkast til bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud 16. juni 2011

Høringsliste udkast til bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud 16. juni 2011 Høringsliste udkast til bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud 16. juni 2011 Advokatsamfundet Affald Danmark Akademikernes Centralorganisation Amager forbrænding I/S Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Asfaltindustrien

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter:

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. TS30302-00084 J. nr. TS30302-00089 Høringsnotat BL der vedrører EU-forordning nr. 376/2014 om indberetning

Læs mere

Til Erhvervs- og Vækstministeriet. Forslag til lov om dansk turisme

Til Erhvervs- og Vækstministeriet. Forslag til lov om dansk turisme Til Erhvervs- og Vækstministeriet ces@evm.dk OM2@evm.dk 15-08-2013 Sag nr. 14/2419 Dokumentnr. 41422/14 Forslag til lov om dansk turisme Tak for det fremsendte udkast til lov om dansk turisme, som skal

Læs mere

Forretningsorden for Landdistriktsudvalget

Forretningsorden for Landdistriktsudvalget Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Den 26. maj 2014 Forretningsorden for Landdistriktsudvalget 1 Formål Landdistriktsudvalget er nedsat af NaturErhvervstyrelsen med henblik

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet,

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

UDKAST Bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud

UDKAST Bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud UDKAST Bekendtgørelse om Klagenævnet for Udbud I medfør af 6, stk. 1, nr. 3, og 11, stk. 3, i lov nr. 492 af 12. maj 2010 om håndhævelse af udbudsreglerne m.v. og 10, stk. 2, i lov nr. 484 af 17. juni

Læs mere

Dato 8. december 2017 Høringsliste J. nr. 2017-5407 Høringsliste for lovforslag om ændring af lov om luftfart ACI Air Alsie Advokatsamfundet Air Greenland Airline Operators Committee for Denmark (AOC)

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig UDFOR- DRINGERNE Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet Kvaliteten er ikke tilstrækkelig høj For mange midler går til administration Virksomhederne ved ofte ikke, hvor de skal henvende sig For mange

Læs mere

Notat. 28. juni 2018 J.nr Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Initialer: MNR. Høringsliste

Notat. 28. juni 2018 J.nr Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Initialer: MNR. Høringsliste Notat 28. juni 2018 J.nr. 2018-2759 Kontor: Miljø, energi og motor [MEM] Høringsliste Initialer: MNR Oversigt over myndigheder og organisationer m.v., der høres over udkast til forslag til lov om ændring

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00189 Dato: 04-12-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme 1. Indledning

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget L 203 Bilag 1 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget L 203 Bilag 1 Offentligt Forskningsudvalget 2016-17 L 203 Bilag 1 Offentligt Notat Kommenteret høringsnotat om udkast til lov om ændring af universitetsloven (Bedre rammer for ledelse) 1. Indledning har i perioden fra den 24.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Vækstfonden

Forslag. Lov om ændring af lov om Vækstfonden Forslag til Lov om ændring af lov om Vækstfonden (Ansvarlig lånekapital til små og mellemstore virksomheder mv.) 1 I lov om Vækstfonden, jf. lovbekendtgørelse nr. 549 af 1. juli 2002, som ændret senest

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti om FORENKLING AF ERHVERVSFREMMESYSTEMET

Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti om FORENKLING AF ERHVERVSFREMMESYSTEMET Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti om FORENKLING AF ERHVERVSFREMMESYSTEMET Af 24. maj 2018 1 Baggrund Det er vigtigt for virksomhederne,

Læs mere

Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes Fælles Repræsentation

Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes Fælles Repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex Oil Denmark

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT OVER

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT OVER Enhed Valgenheden Sagsbehandler Camilla Leidesdorff Laudrup Sagsnr. 2018-224 Doknr. 544686 Dato 03-10-2018 KOMMENTERET HØRINGSNOTAT OVER Forslag til lov om ændring af lov om valg til Folketinget, lov om

Læs mere

Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET

Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET 2 NEDSLAG Overflyvning af den politiske aftale om forenkling af erhvervsfremmesystemet

Læs mere

Det Midtjyske Kompetenceråd - Kommissorium og sammensætning. v/ Formand for Kompetencerådet Viggo Thinggaard

Det Midtjyske Kompetenceråd - Kommissorium og sammensætning. v/ Formand for Kompetencerådet Viggo Thinggaard Det Midtjyske Kompetenceråd - Kommissorium og sammensætning v/ Formand for Kompetencerådet Viggo Thinggaard Det siger partnerskabsaftalen uddannelsespolitikkerne Aftale mellem Regeringen og Vækstforum

Læs mere

Hermed sendes vedlagte udkast til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje i høring.

Hermed sendes vedlagte udkast til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje i høring. Til høringsparterne på vedlagte høringsliste Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høring over udkast til lov om ændring af lov om almene boliger

Læs mere

1. Indledning I dette notat gennemgås de høringssvar, der er modtaget til lovforslaget.

1. Indledning I dette notat gennemgås de høringssvar, der er modtaget til lovforslaget. Arbejdsmarkedsudvalget L 73 - Bilag 2 Offentligt Notat Resumé af de modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring (Fastsættelse af erstatning for tab af erhvervsevne

Læs mere

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO0102-00025 03-09-2018 Høringsnotat Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring

Læs mere

UDKAST 22. juni Forslag til

UDKAST 22. juni Forslag til UDKAST 22. juni 2012 Forslag til Lov om ændring af tilbudsloven og lov om kommuners udførelse af opgaver for andre offentlige myndigheder og kommuner og regioners deltagelse i selskaber (Lempelse af annonceringspligten

Læs mere

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser

25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 25. august 2015 Høringsnotat om Bekendtgørelse om krav til studieadministrative it-systemer for de gymnasiale uddannelser og almene voksenuddannelser 1. Indledning Et udkast til bekendtgørelsen har i perioden

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om erhvervsfremme

Betænkning. Forslag til lov om erhvervsfremme Erhvervsudvalget (2. samling) L 47 - Bilag 15 Offentligt Til lovforslag nr. L 47 Folketinget 2004-05 (2. samling) Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 0. april 2005 2. udkast Betænkning over Forslag

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato: 8. oktober 2014 Kontor: Boliglov Sagsnr.: 2014-1615 Sagsbeh.: PML/NIH Dok id: 466043 Høringsnotat vedrørende Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 21. maj 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Annemette Ross Sagsnr.: 2013-0032-0567 Dok.: 1041322 Opfølgning på Folketingets By-

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker Denne folder henvender sig til medlemmerne i de otte regionale arbejdsmarkedsråd (RAR). Den skal give inspiration til arbejdet, så

Læs mere

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020 2. april 2014 J.nr.: 13/03872 /lonros Resume af høringssvar i forbindelse med det danske socialfondsprogram for perioden 2014-2020 Udkast til nationalt program for EU s Socialfond og udkast til nationalt

Læs mere

Rådet for fremtidens kompetencer

Rådet for fremtidens kompetencer Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Rådet for fremtidens kompetencer Nærværende notat beskriver sammensætningen af

Læs mere

De under nævnte medlemmer vælges, medmindre lokale forhold tilsiger andet, af tillidsrepræsentanterne

De under nævnte medlemmer vælges, medmindre lokale forhold tilsiger andet, af tillidsrepræsentanterne Kommissorier for og sammensætning af Djøf Offentligs sektorudvalg 1. Sektorudvalget for statsadministrationen 1. 1 repræsentant for hvert ministerområde, dog 2 repræsentanter såfremt der udenfor ministerområdets

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0088 Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0088 Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0088 Bilag 3 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 3. juni 2005 Til underretning for Folketingets

Læs mere

14. december 2018 Sag Niechr/Hannag. Vejlsøvej Silkeborg. Tlf CVR-nr E-post

14. december 2018 Sag Niechr/Hannag. Vejlsøvej Silkeborg. Tlf CVR-nr E-post 14. december 2018 Sag 2018-15082 Niechr/Hannag Bilag 6.2: Overblik over aktive erhvervsfremmeprojekter som overtages fra regionerne d. 1. januar 2019 (figur 1 og figur 5 samt tilhørende tekst under figur

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 28-02-2019 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og

Læs mere

Høringsnotat om Forslag til lov om et nationalt naturfagscenter

Høringsnotat om Forslag til lov om et nationalt naturfagscenter Høringsnotat om Forslag til lov om et nationalt naturfagscenter 1. Indledning Et udkast til forslag til lov om et nationalt naturfagscenter har i perioden fra den 22. juni 2018 til den 27. august 2018

Læs mere

Følgende organisationer har meddelt, at de ingen bemærkninger har:

Følgende organisationer har meddelt, at de ingen bemærkninger har: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2015 (BR15) 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Forslag. Lov om dansk turisme

Forslag. Lov om dansk turisme 2014/1 LSF 19 (Gældende) Udskriftsdato: 7. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstministeriet Fremsat den 8. oktober 2014 af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere

Udpegning af to medlemmer til Vækstforum for Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 26. september 2007 Punkt nr. 18

Udpegning af to medlemmer til Vækstforum for Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 26. september 2007 Punkt nr. 18 Region Midtjylland Udpegning to medlemmer til Vækstforum for Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 26. september 2007 Punkt nr. 18 side 1 5 1-00-13-06 5. Etablering vækstforum for Region

Læs mere

Høringsnotatet angår lovforslag om ændring af lov om Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse (Omlægning af Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse).

Høringsnotatet angår lovforslag om ændring af lov om Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse (Omlægning af Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse). Beskæftigelsesudvalget 2015-16 L 54 Bilag 1 Offentligt N O T A T Notat om høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse (Omlægning af Fonden for Forebyggelse

Læs mere

Forretningsorden for Syddansk Vækstforum

Forretningsorden for Syddansk Vækstforum Forretningsorden for Syddansk Vækstforum Geografisk afgræsning 1. Pr. 19. marts 2018 er der nedsat ét vækstforum, der dækker Region Syddanmark. Sammensætning af Vækstforum 2. Syddansk Vækstforum har 21

Læs mere

2. Hjemsted Erhvervshus Midtjyllands hjemsted er Aarhus Kommune med filialer beliggende i Herning Kommune og Horsens Kommune.

2. Hjemsted Erhvervshus Midtjyllands hjemsted er Aarhus Kommune med filialer beliggende i Herning Kommune og Horsens Kommune. 1. Juridisk personlighed og status Erhvervshus Midtjylland er oprettet med hjemmel i 12, stk. 1, i lov nr. 1518 af 18. december 2018 om erhvervsfremme og udgør en selvstændig juridisk enhed. Erhvervshus

Læs mere

Forslag. til. lov om ændring af lov om elforsyning. (Gebyrer for myndighedsbehandling)

Forslag. til. lov om ændring af lov om elforsyning. (Gebyrer for myndighedsbehandling) Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning (Gebyrer for myndighedsbehandling) 1 I lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 418 af 25. april 2016, som ændret bl.a. ved 1 nr. 30 i lov nr. 466

Læs mere

Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af bygninger

Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af bygninger Høringsnotat (Ikke-ministeriel) Kontor/afdeling Center for Energiadministration Dato 17. maj 2018 J nr. 2018-7943 Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning af

Læs mere

Til interessenterne på vedhæftede liste. Høring over udkast til tre bekendtgørelser udstedt i medfør af årsregnskabsloven

Til interessenterne på vedhæftede liste. Høring over udkast til tre bekendtgørelser udstedt i medfør af årsregnskabsloven Til interessenterne på vedhæftede liste 6. april 2016 Sag 2016-1425, 2016-465 og 2016-1158 Høring over udkast til tre bekendtgørelser udstedt i medfør af årsregnskabsloven Erhvervsstyrelsen har udarbejdet

Læs mere

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: 20. september 2018 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v. (anvendelse af Landsbyggefondens midler og Landsbyggefondens refusion af ydelsesstøtte)

Læs mere

Forslag. Lov om dansk turisme

Forslag. Lov om dansk turisme Lovforslag nr. L 19 Folketinget 2014-15 Fremsat den 8. oktober 2014 af erhvervs- og vækstministeren (Henrik Sass Larsen) Forslag til Lov om dansk turisme Kapitel 1 Det Nationale Turismeforum Formål mv.

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget L 69 Bilag 1 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget L 69 Bilag 1 Offentligt Forskningsudvalget 2016-17 L 69 Bilag 1 Offentligt Notat Modtager(e): Forskningsudvalget Kommenteret høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af lov om adgangsregulering ved videregående uddannelser

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

HØRINGSLISTE. Advokatrådet. Advokatsamfundet. Akademikerne. AK-samvirke. Aktive Modstandsfolk. Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation

HØRINGSLISTE. Advokatrådet. Advokatsamfundet. Akademikerne. AK-samvirke. Aktive Modstandsfolk. Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation HØRINGSLISTE 3F Advokatrådet Advokatsamfundet Akademikerne AK-samvirke Aktive Modstandsfolk Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation Ankenævnet for Statens uddannelsesstøtteordninger Ankestyrelsen

Læs mere

Forretningsorden for Det Regionale Beskæftigelsesråd, Hovedstaden & Sjælland

Forretningsorden for Det Regionale Beskæftigelsesråd, Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsesrådet Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Juni 2014 Forretningsorden for Det Regionale Beskæftigelsesråd, Hovedstaden & Sjælland I henhold til 37 i Lov nr. 522 om ansvaret for og

Læs mere

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation

Høringsliste. Advokatrådet - Advokatsamfundet. Akademisk Arkitektforening. Altinex Oil Denmark A/S. Andelsboligforeningernes fælles repræsentation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsliste Advokatrådet - Advokatsamfundet Akademisk Arkitektforening Altinex

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Høringsliste. Erhverv Ref. ZOBAK Den 8. marts Eksterne. Advokatsamfundet. Akademirådet. Altox A/S. Asfaltindustrien

Høringsliste. Erhverv Ref. ZOBAK Den 8. marts Eksterne. Advokatsamfundet. Akademirådet. Altox A/S. Asfaltindustrien Eksterne Erhverv Ref. ZOBAK Den 8. marts 2019 Høringsliste Advokatsamfundet Akademirådet Altox A/S Asfaltindustrien Benzinforhandlernes Fælles Repræsentation Biologforbundet Bo Elling Branchearbejdsmiljørådet

Læs mere

Høringssvar forslag til lov om erhvervsfremme

Høringssvar forslag til lov om erhvervsfremme Erhvervsstyrelsen Att.: Steen Frederiksen: stefre@erst.dk Daniel Lauest Vistisen: danvis@erst.dk 13-08-2018 EMN-2017-00098 1183950 Høringssvar forslag til lov om erhvervsfremme Regeringen og Dansk Folkeparti

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN 5. november 2014 Vedlagt fremsender jeg til udvalgets orientering

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 51 Bilag 1 Offentligt NOTAT 4. november 2014 14/08289-1 miv-dep Høringsnotat vedrørende udkast til forslag til ændring af bogføringsloven (Opbevaring af elektronisk

Læs mere

Fremtidens løfterige forskningsområder i en dansk sammenhæng

Fremtidens løfterige forskningsområder i en dansk sammenhæng Fremtidens løfterige forskningsområder i en dansk sammenhæng PPP-disposition: 1) Baggrund, formål, proces og resultat 2) Fremtidens intelligente og grønne transport 3) Modtagelse og anvendelse Baggrund:

Læs mere

Oktober Fra virvar til vækst. Fremtidens erhvervsfremmesystem

Oktober Fra virvar til vækst. Fremtidens erhvervsfremmesystem Oktober 2017 Fra virvar til vækst Fremtidens erhvervsfremmesystem Indhold: Erhvervsfremmesystemet i dag Uigennemskueligt, uklart og udbudsstyret De mange lag Et virvar Dansk Erhvervs forslag til et fremtidigt

Læs mere

Kommuner/kommunale organisationer Danske Regioner KL HK-Kommunal Miljøudvalg

Kommuner/kommunale organisationer Danske Regioner KL HK-Kommunal Miljøudvalg Offentlige myndigheder Beskæftigelsesministeriet Erhvervs- og Vækstministeriet Finansministeriet Forsvarsministeriet Justitsministeriet Kirkeministeriet Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Kulturministeriet

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker De regionale arbejdsmarkedsråd (RAR) udgør et centralt politisk forum i den regionale beskæftigelsesindsats. Denne folder skal gennem

Læs mere