Jagtridning for begyndere, skrevet af ponymaster Katja Andersen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jagtridning for begyndere, skrevet af ponymaster Katja Andersen."

Transkript

1 Jagtridning for begyndere, skrevet af ponymaster Katja Andersen. Jeg husker tydeligt, da jeg var yngre og så Hubertusjagten i Snurre Snups Søndagsklub søndag morgen, men der skulle gå en del år, før jeg som tilskuer oplevede det live i Dyrehaven. En oplevelse som ændrede mig fuldstændig. Jeg husker jeg gik hjem og sagde: Næste år vil jeg ride Hubertus. Jeg var blevet fuldstændig betaget, af det jeg havde set i Dyrehaven, de smil og den oprigtige glæde og stolthed jeg oplevede hos rytterne og de utallige glade heste. Jeg var vild med det, og indtil videre er 2018 blevet min 9. Hubertusjagt, og jeg har ingen planer om at lægge det på hylden foreløbig. Sportsrideklubben som er arrangør af den årlige Hubertusjagt, blev oprindeligt stiftet på grund af jagtridning. I dag er jagt stadig en kæmpe del af klubben og der arrangeres årligt ca. 23 jagter i Danmark og udlandet. Hubertusjagten er den mest kendte af disse, og tiltrækker op mod tilskuere den første søndag i november år efter år. I Sportsrideklubbens jagtafdeling sidder en jagtledelse, denne sørger for alt det praktiske omkring alle jagter, samt sørger for at godkende sikkerhedsforholdene inden hver jagt rides. Det er ligeledes jagtledelsen som arrangerer alle øvrige arrangementer gennem året Men hvordan kommer man egentlig i gang med at ride jagt, for jeg er helt sikkert ikke den eneste, som har den drøm om at ride Hubertus i Dyrehaven? Hesten: Selvfølgelig kræver det, at du har en hest eller pony. I Sportsrideklubben må du ikke ride på hingste, hopper i fol og kategori 3 ponyer. Udover det er der ingen krav til udseende, race osv. Det kræves dog, at den er i god grundkondition og kan springe. Det kan være en rigtig god ide at prøve sin hest af i en større flok inden man møder op til jagt, dels for at have prøvet at galopere med flere, og dels for at opleve hvordan den reagere. Mange heste bliver mere tændte når de er mange sammen. Min erfaring er dog, at man aldrig kan gengive de samme forhold som til en jagt, og derfor kan man stadig blive overrasket over hvordan hesten reagerer til jagt.

2 At vælge bid kan være en jungle og ikke kun til jagt, det kan godt tage flere jagter, inden man finder det som passer bedst til på jagt. Jeg anbefaler ofte mine nye ponyryttere, at de tager et stærkere bid på end normalt til første jagt, og at de så kan pille det af med tiden. Det ødelægger fornøjelsen af jagten, hvis man sidder og kæmper med at holde sin hest, og kan i sidste ende være farligt for en selv og andre, hvis man helt mister kontrollen. Om man vælger gamacher eller ej er op til en selv. Ligesom mordax er meget individuelt, men er det nødvendigt på grund af bundforholdene modtager alle jagtryttere en meddelelse inden jagten. Ponyer skal ride i et særskilt ponyfelt af sikkerhedsmæssige årsager, det er altså ikke rytterens alder der afgør dette. Man må ride på pony lige så længe man ønsker og kan deltage i opløb til man bliver 18. Rytteren: Sportsrideklubben bygger på traditioner og vores uniform, som blev indført i 1958, til alle jagter er stadig den samme i dag. Der rides i rød jakke med sort krave, hvide bukser og handsker, sorte støvler og hjelm, samt plastron. Sikkerhedsvest er obligatorisk for ryttere under 18 år. Vælger man at ride med sikkerhedsvest skal denne bæres under jakken. Dette indebærer naturligvis, at man skaffer sig en jakke der er stor nok til dette. Ponyrytterne må bære vesten uden på jakken. Det er hel frivilligt at anvende sporer og pisk, men hvis man gør, skal det selvfølgelig, som altid, gøres med måde. Sporerne tages altid af, hvis der efter jagten bydes på frokost eller anden samvær. Rytteren skal ligeledes være medlem af Sportsrideklubben, den første jagt kan dog rides som gæst. Jagterne: Der arrangeres årligt 23 jagter 10 i foråret og 13 i efteråret. Den første jagt i foråret kaldes en begynderjagt. Det anbefales altid nye ryttere at starte tidligt i sæsonen, da sværhedsgraden stiger gennem sæsonen. Jagterne har som oftest en længde på km og der må være max 35 forhindringer. De må for hestene have en max højde på 110 cm, men størrelsen og formen er altid tilpassets forholdene. Forhindringerne er enten det materiale naturen giver os, i form af væltede træstammer og samlede grenbunker, eller bygget med bomme af naturmateriale, med en form så de giver hesten de bedste forudsætning for at kommer over, selv i høj fart. Jagterne er forskellige steder på Sjælland, og det er aktive jagtryttere, som byder ind med et område de kender, som er velgenet til jagt. De laver en rute, planlægger hvilke spring og hvor de synes de skal placeres. De udvælger også et hold officials til at hjælpe dem med byggearbejdet. Disse officials rider på selve jagtdagen så ræve og master for de forskellige felter og sørger for at alle har en god tur rundt. Under bygning af jagten er der altid en repræsentant fra jagtledelsen, som garant for at springene er placeret og bygget sikkert. Jagterne annonceres på hjemmesiden, hvor finder man finder alle praktiske oplysninger herunder om der er ponyfelt og/eller følgefelt på den pågældende jagt.

3 På dagen: På selve jagtdagen er det en god ide at have orienteret sig om adressen, undersøgt køretid så man kommer i god tid. Jeg planlægger altid at være der senest kl 9.00, så føler jeg at jeg er i god tid til at hygge og sige godmorgen, få jagttøj på, betale for jagten samt lægge trense på hesten. Tilmelding sker på dagen, man køber en jagtcheck, et stykke papir som udfyldes med navn på rytter og hest og dato. Den afleverer man, og når jagten er slut råbes alle op i et navneopråb. Manden som sælger jagtcheck hedder Danny og kan kendes på sin gule jakke og er altid omringet af en masse mennesker. Nogen gange er starten ved parkeringen, andre gange skal man ride et stykke vej. Møde tid er altid 9.45 til hest. Ofte bliver man budt velkommen med en lille forfriskning, det kan være en jagtrytter, der har rundet et vidst antal jagter, eller af en anden særlig årsag har haft lyst til at byde sine kammerater på den lille opkvikker. Når alle er til hest, blæses der i jagthornet og der stilles op til parole. Her bydes der velkommen, fortælles om dagens rute og officials præsenteres. Herefter deles felterne i 3. Hvert felt har to ræve som viser vejen, en master som styrer tempo og tager beslutninger og bagerst er en bagmaster, som sikre sig alt går godt og hjælper til, hvis der er problemer og sørger for ingen bliver glemt. Jagten foregår i skridt og galop, nogen gange er der en pause med drikkevarer undervejs. Når jagten er slut blæses der igen i jagthornet, der stilles op til parole endnu engang. Den ansvarlige for jagtledelsen, som har godkendt turen, takker og roser jagtlægger for dagens jagt. Der efter blæses der jagtforbi og så er der navneopråb. Under navneopråb råbes alle op fra deres indleverede jagtcheck. Har man været over alle forhindringer svarer man fuldført, har man misset et spring svarer man deltaget. Det føres efterfølgende til statistikken.

4 Derefter sadles hestene af og sættes i trailer, nogle gange er der frokost efterfølgende og andre gange kører man hjem når man har sagt pænt farvel. Når du så har redet din første jagt, så har du helt sikkert fået blod på tanden efter mere. Ønsker du efterfølgende at ride flere jagter, kræves det at du bliver medlem af Sportsrideklubben. For at ride Hubertus skal man fuldføre 8 jagter og for pony er det 4 jagter.

5 Ponyfeltet: Alle ponyer, uanset rytters alder, skal ride i ponyfeltet, dette er af sikkerhedsmæssige årsager, da ponyryttere sidder lige i skudlinjen hvis en hest sparker. Der er to faste ponymastre der som regel altid rider med ponyerne, de kender ryttere (og forældrene) og er altid med ude og godkende springene. Ponyerne springer de samme spring som hestene, men ponymaster kan vælge at lade spring udgå, hvis de skønner, at de ikke er egnet til ponyfeltet. Ponyfeltet har et fantastisk sammenhold, og der opstår år efter år nye venskaber blandt rytterne i feltet. Ponyfeltet har nogle sociale arrangementer i løbet af året, samt der efter hver jagt kåres ugens billede. De har deres egen facebookside, hvor ponymaster giver beskeder op til jagterne. Følgefelt: Føler man sig lidt usikker på det hele, men gerne vil opleve stemningen, eller evt. ikke har lyst til at springe, så tilbydes der følgefelt på nogen af jagterne gennem sæsonen. I følgefeltet rider man sidst, følger samme spor som jagtfeltet, men springer ikke springene. Følgefeltet skal ses som en måde at opleve stemningen på og ikke som et tilskuerfelt til hest. På klædningen er fri, man rider IKKE i rødt og tweed er altid pænt;) Man tilmelder sig til følgefeltet på samme måde som jagten, man fortæller bare man skal ride følgefelt.

6 Mentor ordning: Er du ny og vil gerne i gang med jagtridning, men føler dig lidt alene, så findes der en mentorordning. Det vil sige at en masse rutinerede jagtryttere har meldt sig til at tage en ny kommende jagtrytter under sine vinger og hjælpe denne ind i jagtverdenen. De vil hjælpe dig med hvad du skal op til første jagt, hvis muligt kan I måske arrangere at ride en tur sammen, og mentoren vil eventuelt kunne ride første jagt med dig. Hvis du ønsker at gøre brug af mentor ordningen, så skal du skrive en mail til Mette Kaufmann (mette@kaufmann.dk). Hun sidder inde med listen over mentorer og vil parre dig op med en rytter fra dit nærområde, som vil hjælpe dig i gang.

7 Særlige arrangementer: Januar: Februar: Marts: Maj: Juni: September: November: Vinterjagt og Jagtrytteraften. Hundetræning på Møn. Det er lige som en hundejagt, bare uden spring. Jagt-spring kursus i Tyskland med Peer Ahnert på Sudermühlen. Minikampagne, det er en jagt med overnatning og fest. I 2019 er den på Tranekær på l Langeland. Hunting En konkurrence som rides enkeltvis gennem en spring- og militarybane. Huntingklasserne tæller ikkemed i jagtstatistikken. Kampagne i Tyskland, dette er en hel uge med 3 jagter, fester, frokoster og andre sjove indslag. I 2019 er kampagnen på Sudermühlen i Tyskland. Første søndag i november er altid Hubertusjagt, om aftenen hyldes vinderen ved en stor gallafest på Den Kongelige Skydebane Sølyst. Men hvad er det jagt kan, man ikke finder andre steder? Jagt er på sin vis ikke en konkurrence sport, på nær Steeplechase og Hubertusjagten. Det er en fed oplevelse, et adrenalinsus og gode venner. Man siger tit om sine jagtkammerater, at de er ens jagtfamilie. I jagtridning ønsker alle, at det går godt for hinanden, de er hjælpsomme og stolte af det de laver. Da jeg startede var jeg en af de yngste ryttere og studerende, men i den røde jakke er vi alle ens og de oplevelser vi får søndag efter søndag er den samme uanset om du er ung eller gammel. Jeg har en hest, som ikke ville kunne gøre sig i noget særligt inden for hverken spring eller dressur, men den er en stjerne til jagt. Jeg elsker de oplevelser jeg har fået gennem min hest og de venskaber, der er opstået gennem en fælles passion for hest og naturen, som kommer til udtrykt via jagterne. Jeg har helt sikkert fundet både min og min hests rette hylde her i jagtfeltet. Jeg kan kun anbefale jagtridning og håber flere får blod på tanden til at træde ind i denne del hesteverdenen. Der findes også en Jagtrideklub både på Fyn og i Jylland. Se mere om dette års program på eller på vores to Facebook grupper: Jagtridning i Sportsrideklubben eller Ponyjagtryttere i rødt - de sejeste i SPR

8 Fagudtryk: Ræve: 2 erfarne ryttere som rider forrest med rævehaler på skulderen og viser vej. Master: Erfaren rytter med høj hat, rider lige bag rævene og sætter tempoet for feltet samt tager beslutninger undervejs. Bagmaster: Rider bagerst og kan kendes på de hvide bånd på skulderen. Officials: Fællesbetegnelse for ræve, master og bagmaster. Parole: Fælles samling før og efter jagten. Jagtlægger: Den person som har lagt ruten til jagten. Navneopråb: Efter jagtens afslutning råbes alle op og der føres statistik. Minikampagne: Jagt med overnatning og efterfølgende frokost og dans. Kampagne: En uge med 3 jagter, gallafest, frokost og hyggeligt samvær. Begynderjagt: Den første jagt i foråret, springene er omkring 90 cm.

Velkommen til Fyns Jagtrideklub

Velkommen til Fyns Jagtrideklub Velkommen til Fyns Jagtrideklub Her kan du læse alt hvad du har brug for at vide i Fyns Jagtrideklub Skrevet af: Bestyrelsen Revideret September 2017. 1 Historien om Fyns Jagtrideklub Før Fyns Jagtrideklubs

Læs mere

Velkommen til Fyns Jagtrideklub

Velkommen til Fyns Jagtrideklub Velkommen til Fyns Jagtrideklub Her kan du læse alt hvad du har brug for at vide i Fyns Jagtrideklub Skrevet af: Bestyrelsen Revideret Oktober 2016. 1 Historien om Fyns Jagtrideklub Før Fyns Jagtrideklubs

Læs mere

Velkommen til Hundejagten 2013. Info til rytterne

Velkommen til Hundejagten 2013. Info til rytterne Velkommen til Hundejagten 2013 Info til rytterne Klintholm Gods Klintevej 544 4791 Borre, Møn Tlf. + 45 55 81 20 25 moensklintresort.dk PRAKTISKE OPLYSNINGER: 1. Parkering: se på kortet. Biler uden trailer

Læs mere

VSR JAGTREGLEMENT DRF og Sportsrideklubbens Jagtanvisninger tilføjet VSR s egne noter og særregler i kursiv!

VSR JAGTREGLEMENT DRF og Sportsrideklubbens Jagtanvisninger tilføjet VSR s egne noter og særregler i kursiv! Jagtridning Jagtridning er en fantastisk oplevelse med natur, socialt samvær, tempo og udfordringer, som mange ryttere og heste kan få store oplevelser med. Et jagtfelt er et flot syn i naturen. Jagtridning

Læs mere

Udtræk fra DRF s Springreglement 2012

Udtræk fra DRF s Springreglement 2012 Udtræk fra DRF s Springreglement 2012 Sikkerhedsudstyr Ridehjelm: Obligatorisk. Skal leve op til kravene i Fælles Bestemmelser. Derudover ingen begrænsninger hvad angår udseende på hjelmen. Sikkerhedsvest:

Læs mere

DUNJA Ejer: BLR Født: 1998

DUNJA Ejer: BLR Født: 1998 DUNJA Ejer: BLR Født: 1998 Jeg hedder Dunja og er en hvid pony. Alle børnene kan godt lide mig, for jeg gør næsten altid hvad der bliver sagt. Jeg har været på BLR siden jeg var 4 år gammel. Jeg bliver

Læs mere

Ungdomsudvalgets. reglement. til Ministævner

Ungdomsudvalgets. reglement. til Ministævner Ungdomsudvalgets reglement til Ministævner 2013 1 af 9 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Stævnested... 3 Stævneafvikling... 3 Klasser... 4 Minimesterskaber... 5 Udklasning... 6 Beklædning... 7 Hjælpemidler...

Læs mere

Ridestævners ABC. Ponymål Kategori 2 er mellem 131-140 cm uden sko i stangmål. Kategori 3 er max 130 cm uden sko i stangmål

Ridestævners ABC. Ponymål Kategori 2 er mellem 131-140 cm uden sko i stangmål. Kategori 3 er max 130 cm uden sko i stangmål Ridestævners ABC Fra BRKs side vil vi her prøve at synliggøre væsentlige detaljer omkring de forskellige typer stævner, og hvilke ændringer der er i reglementet for det indeværende år i forhold til dressur

Læs mere

Generalforsamling fynsjagtrideklub 5/2-2015

Generalforsamling fynsjagtrideklub 5/2-2015 Generalforsamling fynsjagtrideklub 5/2-2015 Der var mødt 28 stemmeberettiget medlemmer op. Formand Mogens Brandt byder alle fremmødte medlemmer velkommen. 1. Valg af dirigent - Bestyrelsen forslår Lars

Læs mere

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011 Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011 Formål Formålet med prøven er at bedømme brugsegenskaber for heste og ponyer. Deltagere Deltagere er heste/ponyer,

Læs mere

Region Vest New Forest ponyen. Avlet med h jertet - redet med stolthed

Region Vest New Forest ponyen. Avlet med h jertet - redet med stolthed Region Vest 2013 New Forest ponyen Avlet med h jertet - redet med stolthed New Forest ponyen den smukke pony med det gode temperament Når du ser en New Forest pony, lægger du straks mærke til, hvor smuk

Læs mere

Wiffertsholmstævnet. 19. & 20. september 2015. Husk seneste tilmelding d. 13. september

Wiffertsholmstævnet. 19. & 20. september 2015. Husk seneste tilmelding d. 13. september Wiffertsholmstævnet 19. & 20. september 2015 Husk seneste tilmelding d. 13. september Velkommen for 39. gang Det er en stor fornøjelse igen i år at kunne inviterer til Wiffertsholmstævne. I lighed med

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. 2 Forudsætninger Testen forudsætter

Læs mere

VUMB 2013. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2013. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge. Opdateret liste på denne og næste side.

VUMB 2013. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2013. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge. Opdateret liste på denne og næste side. 19. januar 2013, Ebeltoft VUMB LØBSLEDELSE Lasse Petersen. Thomas Kjerstein. TELEFON 6165 7365 E-POST vumb2013@gmail.com WEB www.vumb.dk VUMB 2013 Kære Deltagere Så er der ikke længe til starten på VUMB

Læs mere

Nyhedsbrev. Future April Kære Forældre og Børn & Unge. Indhold

Nyhedsbrev. Future April Kære Forældre og Børn & Unge. Indhold Nyhedsbrev Future April 2019 Indhold Future træningen Holdinddeling ATK Aktiviteter i 2018 Introduktionsdage Klubtur til Næstved Klubtur til Harzen Future fest Klubtur til Slettestrand Konkurrencer DCU

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012.

Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012. Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for Heste/Ponyer af forskellig race 2012 Anmeldelsesfristen er aftalt til mandag d. 20/8 2012 og prøven finder sted på Vilhelmsborg, lørdag d. 22/9 2012.

Læs mere

Velkommen. Praktiske oplysninger.

Velkommen. Praktiske oplysninger. Velkommen. Praktiske oplysninger. Vi byder dig hermed rigtig hjertelig velkommen som medlem af Thurø Rideklub. Vi håber, du må få mange gode timer i selskab med hestene og de øvrige medlemmer. Denne folder

Læs mere

Ridestævners ABC. Alle informationerne kommer fra DRFs reglementer Stævnetyper:

Ridestævners ABC. Alle informationerne kommer fra DRFs reglementer Stævnetyper: Ridestævners ABC Fra BRKs side vil vi her prøve at synliggøre væsentlige detaljer omkring de forskellige typer stævner, og hvilke ændringer der er i reglementet for det indeværende år i forhold til dressur

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

DUNJA Ejer: BLR Født: 1998

DUNJA Ejer: BLR Født: 1998 DUNJA Ejer: BLR Født: 1998 Jeg hedder Dunja og er en hvid pony. Alle børnene kan godt lide mig, for jeg gør næsten altid hvad der bliver sagt. Jeg har været på BLR siden jeg var 4 år gammel. Jeg bliver

Læs mere

Special Olympics Ridning Gældende fra 26. oktober 2005 (opdateret 13. juni 2013)

Special Olympics Ridning Gældende fra 26. oktober 2005 (opdateret 13. juni 2013) Special Olympics regler og retningslinier for ridning Officielle klasser 1. Dressur 2. Prix Caprilli 3. Engelsk ridt 4. Forhindringsbane (Working trails) 5. Gymkhana klasser a) Slalom b) Stafet Opdeling

Læs mere

Nyhedsbrev. Future Marts Indhold. Kære Forældre og Børn & Unge. Future træningen Holdinddeling ATK

Nyhedsbrev. Future Marts Indhold. Kære Forældre og Børn & Unge. Future træningen Holdinddeling ATK Nyhedsbrev Future Marts 2018 Indhold Future træningen Holdinddeling ATK Aktiviteter i 2018 Introduktionsdage Klubtur til Harzen Future fest Konkurrencer DCU Ungdomscup Shimano Liga H12 Kære Forældre og

Læs mere

INTERNT KLUBSTÆVNE OG FASTELAVN PÅ KALLEHAVEGAARD

INTERNT KLUBSTÆVNE OG FASTELAVN PÅ KALLEHAVEGAARD INTERNT KLUBSTÆVNE OG FASTELAVN PÅ KALLEHAVEGAARD Lørdag d. 14. februar 2015 Kallehavegaard Rideklub byder hjertlig velkommen til internt klubstævne og fastelavn. Da juniorudvalget har valgt at afholde

Læs mere

Indhold. Alrid er. Alrid er... De fem decipliner. Regler - 6. ALRID 6.1 GENERELT DEFINITION IDÉGRUNDLAG FORMÅL OPGAVE GENNEMFØRELSE GENERELLE REGLER

Indhold. Alrid er. Alrid er... De fem decipliner. Regler - 6. ALRID 6.1 GENERELT DEFINITION IDÉGRUNDLAG FORMÅL OPGAVE GENNEMFØRELSE GENERELLE REGLER Alrid er... Alrid - Indhold Alrid er... Indhold Alrid er De fem decipliner Alrid er Det absolut mest specielle ved den islandske hest, er de 5 gangarter. Den alsidige islænder skal derfor vise, at den

Læs mere

Avlsforeningen for Shetlandsponyer i DK. Inviterer ALLE medlemmer og deres ponyer til årets J U L E S H O W. Lørdag den 2.

Avlsforeningen for Shetlandsponyer i DK. Inviterer ALLE medlemmer og deres ponyer til årets J U L E S H O W. Lørdag den 2. Avlsforeningen for Shetlandsponyer i DK Inviterer ALLE medlemmer og deres ponyer til årets J U L E S H O W Lørdag den 2. December 2017 Sæt derfor allerede nu kryds i kalenderen, og find juletøjet frem.

Læs mere

Invitation til Oktobershow

Invitation til Oktobershow Invitation til Oktobershow Lørdag den 3. Oktober 2015 De seneste års Oktobershows for både Welsh- og shetlandsponyer har været en kæmpe succes, og derfor har vi igen i år fornøjelsen af at invitere jer

Læs mere

Special Olympics - Ridning

Special Olympics - Ridning Special Olympics regler og retningslinier for ridning Officielle klasser 1. Dressur 2. Prix Caprilli 3. Engelsk ridt 4. Forhindringsbane (Working trails) 5. Gymkhana klasser a) Slalom b) Stafet Opdeling

Læs mere

Jagtkonsortiet Gammel Dyrehave. - A-pladser(Råvildtsjagt + 9 fællesjagter med fast gæsteplads på hver anden fællesjagt + frijagt på vilde fugle),

Jagtkonsortiet Gammel Dyrehave. - A-pladser(Råvildtsjagt + 9 fællesjagter med fast gæsteplads på hver anden fællesjagt + frijagt på vilde fugle), Jagtkonsortiet Gammel Dyrehave. Formålet med konsortiet er at drive en jagt af høj kvalitet, hvilket betyder en varieret jagt, hvor der er fokus på selektiv afskydning af råvildt og hvor efterårsjagterne

Læs mere

Nyhedsbrev nr

Nyhedsbrev nr Nyhedsbrev nr. 5 2017 Vi vil fra tirsdag d. 2/5 mellem kl. 16-17 have et nyt hold i ride klubben. Det er et hold for de mindste fra 2-6 år. Vi starter stille op med at gøre ponyerne klar og går så i ridehuset

Læs mere

Støt vores sponsorer. de støtter os

Støt vores sponsorer. de støtter os Støt vores sponsorer de støtter os Prisliste pr. 1.april 2019 ½ time pr. uge (max. 6 elever pr. hold) 1 time pr uge (max. 6 elever pr. hold) 1 time voksen (over 18 år. 4 elever pr. hold) 235,00 kr. pr.

Læs mere

T R E C 1. U D G A V E G Æ L D E N D E F R A 1. J A N U A R 2 0 1 2 w w w. r i d e f o r b u n d. d k

T R E C 1. U D G A V E G Æ L D E N D E F R A 1. J A N U A R 2 0 1 2 w w w. r i d e f o r b u n d. d k T R E C 1. UDGAVE GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2012 www. rideforbu nd. dk Ny breddeaktivitet TREC -en aktivitet for alle der kan lide at færdes ude i naturen med sin hest, TREC eller Technique De Randonneé Equestre

Læs mere

Velkommen i. Hals Rideklub. Hals Rideklub, Aalborgvej 138, 9370 Hals

Velkommen i. Hals Rideklub. Hals Rideklub, Aalborgvej 138, 9370 Hals Velkommen i Hals Rideklub Hals Rideklub, Aalborgvej 138, 9370 Hals Hvem er vi? Vi er en hyggelig rideklub beliggende ca. 2 km udenfor Hals på Aalborgvej. Vi har siden 2011 boet til leje hos Baisgaards

Læs mere

VUMB 2014. Kære Deltagere. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2014. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge

VUMB 2014. Kære Deltagere. Så er der ikke længe til starten på VUMB 2014. Naturen i Nationalpark Mols Bjerge 09. januar 2014, Ebeltoft VUMB 2014 VUMB L BSLEDELSE Lasse Petersen. Thomas Kjerstein. TELEFON 6165 7365 E-POST vumb2014@gmail.com WEB www.vumb.dk Kære Deltagere Så er der ikke længe til starten på VUMB

Læs mere

Dansk Morfologisk Championat DAMOCHA. for P.R.E. heste

Dansk Morfologisk Championat DAMOCHA. for P.R.E. heste Propositioner til: Dansk Morfologisk Championat DAMOCHA for P.R.E. heste 10. september 2011 Sted: Fredericia Rideklub anno 2005, Fuglsangvej 30, 7000 Fredericia, Danmark Indledning Dansk P.R.E. Avlsforening

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Velkommen til sæson 2018

Velkommen til sæson 2018 Klub 37 2018 Velkommen til sæson 2018 Klub 37 vil gerne byde alle både gamle Begyndere og ikke mindst nye Klub 37 medlemmer velkommen til en fantastisk og frisk golf sæson. Her får du et hurtigt overblik

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Der er sket meget på og med Ulvsborg i 2015. Vi fik vores hus... Det har bidraget til et helt anderledes rigt foreningsliv end tidligere, og dog er det tydeligt at

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. Resultaterne indgår endvidere i indeksberegningen

Læs mere

STÆVNEPROGRAM TREC Sport Søndag den 21. maj 2017

STÆVNEPROGRAM TREC Sport Søndag den 21. maj 2017 STÆVNEPROGRAM TREC Sport Søndag den 21. maj 2017 1 Padborg rideclub vil takke mange gange følgende: Forhindringsdommere: Sabine Olsen Finn Märcher Og alle øvrige hjælpere der gør dette stævne muligt at

Læs mere

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for. Heste/Ponyer af forskellig race

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for. Heste/Ponyer af forskellig race Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for Heste/Ponyer af forskellig race 2014 Formål Formålet med prøven er at bedømme brugsegenskaber for heste og ponyer. Prøven fungerer som materialprøve for

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Program. DGI Fodbold - Landsmesterskab Landsmesterskab for senior, old, senior old veteraner m.fl. den august 2018 i Brande

Program. DGI Fodbold - Landsmesterskab Landsmesterskab for senior, old, senior old veteraner m.fl. den august 2018 i Brande DGI Fodbold - Landsmesterskab 2018 Program Landsmesterskab for senior, old, senior old veteraner m.fl. den 25. - 26. august 2018 i Brande www.dgi.dk/fodbold Velkommen til DGI landsmesterskab 2 Vi glæder

Læs mere

TILMELDINGEN ER ÅBEN FØRST TIL MØLLE

TILMELDINGEN ER ÅBEN FØRST TIL MØLLE 2018 www.nordeacup.dk NORDEA CUP IKAST 21. 23. September NYHED: Nu med U16 piger og drenge - et forrygende håndboldstævne for ungdomshold U10, U12, U14, U16 TILMELDINGEN ER ÅBEN FØRST TIL MØLLE En træner/leder

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK

KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Hermed inviterer Connemaraforeningen til: KÅRING & SHOW D. 1. AUGUST PÅ BORNHOLM D. 2. AUGUST

Læs mere

Året 2018 var der en flok løbere som deltog i de 3 vinter løb. Vi var godt repræsenteret, og vi var heldige med godt vejr til alle løb.

Året 2018 var der en flok løbere som deltog i de 3 vinter løb. Vi var godt repræsenteret, og vi var heldige med godt vejr til alle løb. Beretning MGU løb for alle 19 februar 2018 TILLYKKE til MGU løb for alle med 9 års fødselsdagen! Vi har igen været vidne til et godt år i vores dejlige løbeklub!! Året 2018 var der en flok løbere som deltog

Læs mere

Nyhedsbrev. Future Februar Indhold. Kære Forældre og Børn & Unge. Future træningen Holdinddeling ATK

Nyhedsbrev. Future Februar Indhold. Kære Forældre og Børn & Unge. Future træningen Holdinddeling ATK Nyhedsbrev Future Februar 2017 Indhold Future træningen Holdinddeling ATK Aktiviteter i 2017 Introduktionsdag Langtur Klubtur til Harzen Udvekslingstur Future fest Konkurrencer DCU Ungdomscup SRAM Liga

Læs mere

Hej jeg hedder FONSE. Jeg er rigtig god til at springe og siger aldrig nej tak til en tur i skoven.

Hej jeg hedder FONSE. Jeg er rigtig god til at springe og siger aldrig nej tak til en tur i skoven. Hej jeg hedder FONSE Jeg har boet på FYR siden sommeren 2008. Jeg er en energisk hest, der bedst kan lide en rytter, der er klar på en aktiv ridetur jeg kan dog godt være en doven herre. Men jeg er en

Læs mere

Bliv god til tillægsord

Bliv god til tillægsord Navn og klasse: LÆR OM Tillægsord MED DANSKTIP Bliv god til tillægsord lækker god lang mørk grøn sjov billig ung morsom hurtig 2019 dansktip.dk Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole.

Læs mere

Væsentlige reglementsændringer 2013

Væsentlige reglementsændringer 2013 Væsentlige reglementsændringer 2013 Fællesbestemmelser 11. SMITSOMME SYGDOMME En stævneplads, som har været anbefalet lukket af en dyrlæge på grund af smitsom sygdom, kan tidligst afholde stævner 10 dage

Læs mere

Stald Bugges ride eventyr

Stald Bugges ride eventyr Stald Bugges ride eventyr Her har du muligheden for at deltage i Danmarks sjoveste og samtidig meget lærerige ride lejr i uge 26 og/eller uge 32. Det foregår på Stald Bugge, Juelsmindevej 260, 7120 vejle.

Læs mere

Championat for Fjordheste

Championat for Fjordheste Championat for Fjordheste Formål Formålet er at fremme brugen af vore Fjordheste, avlsheste såvel som sportsheste, samt at hjælpe til en større forståelse af sammenhængen mellem avl og sport (bevægelse,

Læs mere

VELKOMMEN TIL DEN 35. UDGAVE AF KOKKEDAL UGEN

VELKOMMEN TIL DEN 35. UDGAVE AF KOKKEDAL UGEN VELKOMMEN TIL DEN 35. UDGAVE AF KOKKEDAL UGEN VI GLÆDER OS TIL AT BYDE DIG PÅ EN UGE MED SJOVE GOLFOPLEVELSER I MUNTERT, SOCIALT SAMVÆR TILSAT KULINARISKE INDSLAG, LIFLIGE DRIKKE OG EN HERLIG AFSLUTNINGSAFTEN.

Læs mere

Nyhedsbrev - Roskilde Gymnastikforening - Juni 2017

Nyhedsbrev - Roskilde Gymnastikforening - Juni 2017 ROSKILDE GYMNASTIKFORENING TRÆNING & TRIVSEL Nyhedsbrev - Roskilde Gymnastikforening - Juni 2017 I dette nyhedsbrev kan du læse om Frivillig på festivallen Instruktører og hjælpere søges Nye hold i foreningen

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

Information til nye golfspillere

Information til nye golfspillere Odder Golfklub Information til nye golfspillere Odder Golfklub byder dig velkommen som ny golfspiller Vi håber, du får den samme fornøjelse af golf som alle vi andre Med denne folder, vil vi gerne byde

Læs mere

Rytterkategorisering i springning

Rytterkategorisering i springning Brøndby, 14. december 2009 Rytterkategorisering i springning Rytterkategoriseringen har rejst en del spørgsmål. Vi har nedenfor forsøgt at beskrive kategoriseringerne og overgangsordningerne, så de besvarer

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

Invitation til Oktobershow

Invitation til Oktobershow Invitation til Oktobershow Lørdag den 4. Oktober 2014 Sidste års Oktobershow for både Welsh- og shetlandsponyer var igen en kæmpe succes, og derfor har vi i år fornøjelsen af at invitere jer til endnu

Læs mere

JYDSK JAGTRIDEKLUB PROGRAM FOR EFTERÅRSJAGTER. Jydsk Jagtrideklubs bestyrelse:

JYDSK JAGTRIDEKLUB PROGRAM FOR EFTERÅRSJAGTER. Jydsk Jagtrideklubs bestyrelse: ydsk agtrideklubs bestyrelse: Formand: Næstformand Kim Schewing-Christensen lf. 98 58 16 60 / 40 50 17 06 Mail: kim.schewing@gmail.com Bjarne Mørup lf. 98 68 61 41 / 23 48 07 92 Mail: bjarne.m@mail.tele.dk

Læs mere

DGI Fodbold - Landsmesterskab. Program. Landsmesterskab for senior old, veteraner m.fl. den august 2017 i Brande.

DGI Fodbold - Landsmesterskab. Program. Landsmesterskab for senior old, veteraner m.fl. den august 2017 i Brande. DGI Fodbold - Landsmesterskab Program Landsmesterskab for senior old, veteraner m.fl. den 26. - 27. august 2017 i Brande www.dgi.dk/fodbold Velkommen til DGI landsmesterskab 2 Vi glæder os til at møde

Læs mere

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/ Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/9-2018. Kære tennis- og padelspillere, jeg startede sidste års beretning med sætningen sikke en sommer og sikke et vejr,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

LÆR FOR LIVET. et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED

LÆR FOR LIVET. et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED 1 Jeg synes, at hvis man fik sådan et tilbud, så skulle man sige ja. Nicklas, Learning Kid 2013 Det har

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

STÆVNEPROGRAM. Vestegnsridtet 2015 Søndag den 31. maj

STÆVNEPROGRAM. Vestegnsridtet 2015 Søndag den 31. maj STÆVNEPROGRAM Vestegnsridtet 2015 Søndag den 31. maj Vestegnens rideklub takker mange gange følgende: Københavns skovdistrikt Vores flinke dyrlæger, som vil kigge på alle de fremmødtes heste: Kenneth Engelund

Læs mere

NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES VELKOMMEN TIL OKTOBER

NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES VELKOMMEN TIL OKTOBER Åbningstider i Ruder Es: Mandag: 14 00 21 00 Tirsdag: 14 00 21 00 Torsdag: 14 00 21 00 Fredag : 16-00 22 00 NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES Oktober 2016 VELKOMMEN TIL OKTOBER Så kom oktober, og vi glæder

Læs mere

Nyhedsbrev nr Generalforsamling. Jette Staldgaard. Farvel til Michèle.

Nyhedsbrev nr Generalforsamling. Jette Staldgaard. Farvel til Michèle. Nyhedsbrev nr.2 2018 Generalforsamling Vi har afholdt den årlige generalforsamling. Der var ikke de store emner på programmet. Desværre har vi måtte sige farvel til Michèle i bestyrelsen. Da Michèle først

Læs mere

Klubben for Sort spids

Klubben for Sort spids Klubben for Sort spids A U G U S T 2 0 1 6 Formandens Hjørne Så er træffet lige om hjørnet! Vi glæder os til at se jer til en familiehundedag - som sædvanlig ved Birkende Boldklub. Der er indkaldt 2 kuld

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

Helsinge rideklubs KLUBMESTERSKAB maj 2018

Helsinge rideklubs KLUBMESTERSKAB maj 2018 Helsinge rideklubs KLUBMESTERSKAB 19.-20. maj 2018 Dressur lørdag den 19. maj 2018 Klasse 1. LD2-B Pony Kval. til Gribskovmesterskab. Rideskoleheste tilladt. Klasse 2. LC2-B pony- Kval. til Gribskovmesterskab.

Læs mere

Krav/åben for Beskrivelse Pris pr. hold antal 1 Breddeklasse Ponygames. 2 Åben for alle Hjælp er tilladt. 50 kr. pr rytter 2 Kvalifikations-klasse

Krav/åben for Beskrivelse Pris pr. hold antal 1 Breddeklasse Ponygames. 2 Åben for alle Hjælp er tilladt. 50 kr. pr rytter 2 Kvalifikations-klasse Bredde stævne med første kvalifikationsrunde hos xxxx Rideklub xxxdag d. xx/xx 201x Kl. Disciplin Hold Krav/åben for Beskrivelse Pris pr. hold antal 1 Breddeklasse Ponygames 2 Åben for alle Hjælp er tilladt

Læs mere

Haslev Faxe Jagtforening's nyhedsbrev september 2016

Haslev Faxe Jagtforening's nyhedsbrev september 2016 Haslev Faxe Jagtforening's nyhedsbrev september 2016 Foreningernes Dag: Haslev-Faxe Jagtforening deltager igen i år på Foreningernes Dag søndag den 18. september. Arrangementet starter kl. 11:00 og slutter

Læs mere

Bredde stævne med tredje kvalifikationsrunde hos HARK. søndag d. 7/5 2017

Bredde stævne med tredje kvalifikationsrunde hos HARK. søndag d. 7/5 2017 Bredde stævne med tredje kvalifikationsrunde hos HARK søndag d. 7/5 2017 Kl. Diciplin Hold Krav/åben for Beskrivelse Pris pr. hold antal 1 Breddeklasse Ponygames 2 Åben for alle Hjælp er tilladt Der rides

Læs mere

Lørdag d. 26/5 2012. Dressur Hest. Klasse 01 Fri LD, Se bestemmelser pkt. 7. Klasse 02 LC1, Se bestemmelser pkt. 7

Lørdag d. 26/5 2012. Dressur Hest. Klasse 01 Fri LD, Se bestemmelser pkt. 7. Klasse 02 LC1, Se bestemmelser pkt. 7 Propositioner for Rideklubben Strøgården udv. klubstævne i dressur og spring for Pony og Hest den 26 og 27/5-2012, med 1 afd. af klubmesterskab for privatryttere om lørdagen. Lørdag d. 26/5 2012 Dressur

Læs mere

Velkommen i Skørping Triatlon Klub

Velkommen i Skørping Triatlon Klub Velkommen i Skørping Triatlon Klub De følgende sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver dygtige, sunde, hjælpsomme

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

LM ude 2016 i fodbold. Program. LM og fodboldtræf for senior old, veteraner m.fl. den september 2016 i Brande.

LM ude 2016 i fodbold. Program. LM og fodboldtræf for senior old, veteraner m.fl. den september 2016 i Brande. LM ude 2016 i fodbold Program LM og fodboldtræf for senior old, veteraner m.fl. den 3. - 4. september 2016 i Brande www.dgi.dk/fodbold Velkommen til DGI landsmesterskab 2 Vi glæder os til at møde jer og

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

Nyhedsbrev juli 2013

Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrevene bliver udsendt ca. den 1. april, 1. juli, 1. oktober og 1. december. Der modtages meget gerne indlæg m.v. til vores nyhedsbreve. Redaktion for dette nyhedsbrev: Torben

Læs mere

DEBATKORT. om det gode værtskab

DEBATKORT. om det gode værtskab 20 DEBATKORT om det gode værtskab Hvad er debatkort? Debatkortene er et værktøj til at skabe dialog og refleksion. Udfordringerne på kortene er oplæg til samtale om det gode værtskab, der giver forståelse

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets Formand Thomas Auens Laursen samlede for tre år siden nogle gamle venner, der havde lagt fodbolden på hylden. I dag er der 55 seniorspillere i klubben. DEN NY KLUB HAR IKKE HAFT TILGANG FRA DEN EKSISTERENDE

Læs mere

Skælskør Amatør-Sejlklub

Skælskør Amatør-Sejlklub Information til nye sejlere og forældre i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling (SAS) Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting der er

Læs mere

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august.

Se den opdaterede vagtplan på Norbohuset.dk Der afholdes medhjælper fest sidst i august. Har du mulighed for at hjælpe, til en eller flere af vores aktiviteter kan du kontakte de ansvarlige for de enkelte boder og aktiviteter herunder. Fodbold - Mikael 60231725 Børne diskotek - Martin 2065

Læs mere

Velkommen til SRC Aalborg, Danmarksgade 49 i kælderen

Velkommen til SRC Aalborg, Danmarksgade 49 i kælderen Velkommen til SRC Aalborg, Danmarksgade 49 i kælderen ********************************************************************* HUSK AT HOLDE ØJE MED KALENDEREN I HØJRE SIDE BARE SÅ DU IKKE GÅR GLIP AF NOGET.

Læs mere

Holbæk Youth Festival 8.-10. maj 2015

Holbæk Youth Festival 8.-10. maj 2015 Holbæk Youth Festival 8.-10. maj 2015 Arrangeres i samarbejde med vores Food Partner: Et anderledes svømmestævne for de yngste: Drenge 2001-2006, piger 2003-2008 Korte afsnit, finaler for alle grupper

Læs mere

Arrangør: PI-Herning. Herning. Volley Cup Den April 2010 På Lundgårdsskolen i Tjørring, Herning. Dansk Politiidrætsforbund

Arrangør: PI-Herning. Herning. Volley Cup Den April 2010 På Lundgårdsskolen i Tjørring, Herning. Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: PI-Herning Herning Volley Cup 2010 Den 16. 18. April 2010 På Lundgårdsskolen i Tjørring, Herning Dansk Politiidrætsforbund Velkommen Det er med stor fornøjelse, at vi i Politiets Idrætsforening

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 5, 2015. Velkommen til 5. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 5, 2015. Velkommen til 5. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 5. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 16

G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 16 Ryttermærker 1. UDGAVE G Æ LDEN DE FRA 1. JAN UAR 20 16 2 0 1 6 Indholdsfortegnelse I FÆLLES BESTEMMELSER... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 3 II SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR RYTTERMÆRKERNE... 5 1. RYTTERENS

Læs mere

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon)

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) hallo det er Rasmus INTERVIEWER1: Goddag Rasmus, vi fik lov til at ringe til

Læs mere

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 «Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder... 3 Facebook.3 Julefrokost..3 Madklub..3 Sommerfest 4 TDC (Tour de Chambres)..4 Vi har

Læs mere

skatte Jagten på naturens Hvor Danmark blev født Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien på Møns Klint... - Den varer kun en uge!

skatte Jagten på naturens Hvor Danmark blev født Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien på Møns Klint... - Den varer kun en uge! Velkommen til Camping Møns Klint Jagten på naturens skatte Grib tiden og jagt nutidens skatte i efterårsferien på Møns Klint... - Den varer kun en uge! Tema for efterårsferien 2010 Hvor Danmark blev født

Læs mere

Springudvalgsmøde Referat 30 nov. Kl.17:00 DALUM

Springudvalgsmøde Referat 30 nov. Kl.17:00 DALUM Springudvalgsmøde Referat 30 nov. Kl.17:00 DALUM Til stede: Jakob (Formand) Bent Schultz (Dommeransvarlig) Per Nielsen (Bane designer ansvarlig) Birgitte Tribler (TD ansvarlig) Nina Kaae (ansvarlig for

Læs mere