NYHEDSBREV Støt eforeningen for Hospice Limfjord Skive Nr. 16 oktober Vi støt er hospicetanken og Hospice Limfjord

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV Støt eforeningen for Hospice Limfjord Skive Nr. 16 oktober 2015. Vi støt er hospicetanken og Hospice Limfjord"

Transkript

1 NYHEDSBREV Støtteforeningen for Hospice Limfjord Skive Nr. 16 oktober Vi støtter hospicetanken og Hospice Limfjord

2 STØTTEFORENINGENS 10-ÅRS JUBILÆUM På et bestyrelsesmøde i februar måned blev det besluttet, at Støtteforeningens 10-års jubilæum fortjente at blive markeret. Da jubilæet allerede var den 28. april, måtte der arbejdes hurtigt, og i begyndelsen af marts blev indhold og rammer aftalt. Det blev besluttet, at festen skulle kombineres med det årlige møde for kontaktpersoner, som derfor skulle have en indbydelse til at kunne deltage uden betaling. Det kunne ikke lade sig gøre at holde festen på selve dagen, men den 7. maj blev aftalt med Kulturcenter Limfjord, hvorefter indbydelse kunne sendes ud med Nyhedsbrevet i april. Heldigvis ønskede mange at deltage. Godt 100 tilmeldte sig, men kun 94 deltog. Aftenen indledtes med velkomst ved formanden i biografsalen i Kulturcenter Limfjord. Vi skulle nemlig begynde med at se filmen Still Alice, som handler om en velfungerende kvindelig universitetslærer, der får Alzheimer. Hovedrolleindehaveren, Julianne Moore, fik en Oscar for sin præstation, men filmen og alle medvirkende var generelt virkelig gode. Hele familien blev jo ramt af denne sygdoms virkning. Efter filmen gik vi stilfærdigt til Sundsøresalen, hvor der var dækket festligt op til en dejlig middag og hyggeligt samvær. Vi sang Kom maj, du søde milde og gik derefter i gang med den dejlige mad. JUBILÆUMSTALE ved Laila Munk Sørensen, hospicebestyrelsens formand 2 Kære Støtteforening. Man kan spørge sig selv, om der kan komme noget godt ud af at kede sig. Og svaret må her blive et stort JA! For efter sigende var det kedsomhed, der for efterhånden mange år siden fik de gamle Lokalråd og Fællesforum til at interessere sig for hospicesagen, og herefter fik ældreråd, byråd og mange andre gode mennesker til også at interessere sig for sagen. Det er den interesse, der er grundlaget for, at vi i dag kan fejre, at det er 10 år siden Støtteforeningen for Hospice Limfjord så dagens lys. Støtteforeningen var et viljestærkt barn, der kom til verden med den ene mission, at skabe et Hospice i Skive. Den mission er lykkedes til fuldkommenhed, det ved enhver, der har besøgt Hospice Limfjord og følt den hjertevarme, der strømmer én i møde, når man går ind ad døren. Eller når man hører de mange positive fortællinger fra patienter og pårørende, der er / har været på hospice.

3 Aftenens festtaler var Svend Laustsen, som ud over kort at ridse foreningens historie op havde rekvireret det indslag, som TV Midt Vest sendte fra Støtteforeningens stiftelse. Desuden læste Martin Bach-Vilhelmsen en tale fra hospicechef Birte Markfoged, der desværre ikke selv kunne være til stede. Formanden for Hospice Limfjords bestyrelse, Laila Munk Sørensen, holdt en fin tale, hvor hun pointerede betydningen af samarbejdet mellem Hospice Limfjord og Støtteforeningen. Senere på aftenen holdt Inge Zobbe et indlæg, som vist rørte os alle. Inge læste et par af sin nylig afdøde søn, Harald Ejvind Zobbes, digte op for os. Aftenen rundedes af med Sig månen langsomt hæver. Efter reaktionerne at dømme, da deltagerne sagde farvel, var der stor glæde og tilfredshed med hele arrangementet. Den næste morgen ringede en venlig dame for at give en buket roser som en påskønnelse af festen. Tak for den og for hele aftenen! Inge Lise Lyse I var forudsætningen for Hospice Limfjords tilblivelse, og I har gjort jer helt uundværlige ikke lige for at støtte den daglige drift det klares via driftsaftalen med Region Midtjylland - men I er med til at udbrede kendskabet til hospicetanken i almindelighed og til Hospice Limfjord i særdeleshed, så det når langt ud over kommunens grænser. I er de bedste ambassadører man kan tænke sig. Hvis der er behov for lidt ekstra af det ene eller andet lidt flødeskum i hverdagen - så er I på banen med fysisk hjælp såvel som med økonomisk hjælp. I har nået meget i de første ti år: I stod faddere til Den grimme ælling, der for snart otte år siden rejste sig som en Smuk svane midt i Skive by. I var med, da Svanen fik behov for en lille skønhedsoperation, og der blev lavet udestue. I er der altid, som en ældre søster, der kærligt våger over sin lillesøster. Kære støtteforening. Tak fordi I er der for Hospice og støtter os. Hospice Limfjords bestyrelse ønsker jer et stort tillykke med 10 års jubilæet. Tak til jer alle for et godt samarbejde i de forløbne år. Vi glæder os til det fortsatte samarbejde, hvor vi skal værne om og udvikle Vores hospice, så det bliver rustet til fremtidens opgaver. Og der er allerede mange projekter i spil. Nu skal de føres ud i livet. Vi starter i morgen! 3

4 ET HOSPICE KOMMER IKKE AF SIG SELV Festtale ved Svend Laustsen I Støtteforeningens arkiv blev jeg for nylig overrasket over gensynet med en oversigt, som jeg åbenbart har lavet i Danmark havde da 14 amter: I Københavns amt var der to hospicer. Fire amter i provinsen havde hver et fungerende hospice. Andre fire amter var i færd med at oprette et hospice. I de øvrige fem amter var der endnu intet hospice på vej. Men nu til det mest interessante: I 13 amter ud af de 14 var der en eller flere støtteforeninger for hospicer. Viborg amt var det eneste, som ikke havde nogen støtteforening. Men så i april året efter kunne man i lokale blade læse en pæn stor annonce med invitation til et møde her i Kulturcenter Limfjord om oprettelse af en støtteforening for et hospice i Skive. Annoncen var underskrevet af 5 medlemmer af den selvbestaltede Hospice Skive gruppe. Den må have været temmelig dyr. Vi var ikke kapitalister, men vi havde gode forbindelser. Vi fik økonomisk støtte fra vore baglande: Fællesforum, Ældrerådet og Støtteforeningen for Skive Sygehus. 4 Vi havde fået en aftale med stedet her om et lokale til 100 personer. Sikkert alt for stort, tænkte vi, for så mange kom der nok aldrig. Jeg var den, der skrev forslag til vedtægter, og jeg havde mine skrupler. Hvad nu hvis det hospice aldrig bliver til noget, tænkte jeg, så står vi med en forening, som vi kan få besvær med at nedlægge igen. Snedig som jeg troede, jeg var, indskrev jeg en kattelem, der gjorde, at foreningen lettere kunne nedlægges, hvis det blev aktuelt. Men en mand fra gruppen protesterede: Vi skal gå 100 % og ikke halvhjertet ind for sagen, ellers vil den aldrig lykkes! påstod han. Kattelemmen kom væk. Det er godt at have kloge folk omkring sig! Manden hed Martin. Så oprandt aftenen, den 28. april. TV Midt Vest mødte op og ville dække begivenheden, men de kom sent, og da de kom, var vi midt i et farligt rod. Det myldrede ind med folk. Der kom 230, skrev avisen dagen efter. Skillevægge blev fjernet, og flere borde stillet op. Ekstra stole og kaffekopper larmede, alt imens vi var flere, der blev udspurgt til fjernsynet. Men alle fik plads, og vi ku komme i gang.

5 En tidligere skibonit, overlæge Arne Skipper fra Odense var inviteret til at forklare salen, hvorfor vi skulle have et hospice. Skipper fortalte om sin tid som studerende. Han blev sendt rundt på københavnske sygehuse i praktik og oplevede slette forhold for de mest alvorligt syge, og al snak om døden var tabu. Familie og venner blev, ganske bevidst, holdt på afstand, og de blev ikke orienteret om situationen, før døden var indtrådt. Fra København kom Skipper som ung kandidat til Skive Sygehus og oplevede her noget ganske andet. Byens urmager lå for døden, og på hans stue samledes familie og venner. De sang sågar, og alle på sygehuset syntes, at det var da helt fint. Det imponerede den unge læge, og han beklagede, at sådan var det ikke mange steder. Det kom til at præge ham, og hjemme i Odense havde han netop været med til et etablere Hospice Fyn. Den stiftende generalforsamling blev styret af direktør Per Albæk, så alt gik rigtigt til. Foreningen blev stiftet og fik på denne første aften 135 medlemmer. En travl tid fulgte. Det var spændende og ikke uden bøvl. Men bøvl er godt fik vi at vide, da Klaus Darling holdt festtalen ved foreningens 5 års jubilæum. Bøvl er godt, sagde han, for så sker der noget. Naturligvis har Klaus ret, men der kan godt føjes et par bisætninger til: Bøvl er godt, når det får en ende, og især når enden er god. Enden blev i den grad god. Vi fik et hospice. Og hvilket hospice. Danmarks bedste - synes vi da selv. Altså, i opstarten en masse arbejde og bøvl, men med tiden skete der ting, som gjorde, at Støtteforeningen måtte på nedtrapning: En hospicebestyrelse overtog det tunge ansvar, administration osv. En hospicechef overtog styringen på de indre linjer. Og i maj 2007 blev Hospice Limfjord indviet, så det om to år er dets tur til at fejre sit 10 års jubilæum. Befinder støtteforeningen sig da ude på et sidespor? Aldeles ikke! Men vor indsats og vort ansvar blev naturligvis trappet ned til en lille brøkdel af det tidligere. Og jeg mindes, at vi fik ros af hospicechefen, fordi vi klarede den store omstilling - fra iværksætter funktion til støttefunktion - uden problemer. Fremtiden? Hvad så med den? Hospicetanken med den lindrende behandling må og skal udbredes yderligere! Det er der allerede gang i her i byen. Personalet ved Hospice Limfjord medvirker til at udbrede deres indsigt og kunnen til personale uden for hospice, personale som tager sig af uhelbredeligt syge og døende patienter på sygehuse, på plejehjem og i private boliger. Alle disse initiativer ligger nu hos de professionelle, og det skal vi være glade for. Til slut, tak til alle jer og de mange andre, som har sluttet op om denne sag i de mange år. Tak til det herlige personale med Birte Markfoged i spidsen, som gør Hospice Limfjord til et godt sted at være for alle, for patienter og pårørende, for personale og frivillige, og for os i støtteforeningen, som med glæde holder vore møder på hospice. Til slut lidt mere nostalgi. Vi skal lige gense det indslag, som TV/MIDT-VEST sendte i aften-nyhederne den 28. april

6 Vor hospicechef, Birte Markfoged kunne desværre ikke deltage i festen, da hun sammen med flere medarbejdere deltog i en international kongres i København om lindrende behandling. Men Birte havde på forhånd skrevet en hilsen, som blev læst op af Martin Bach-Vilhelmsen. KÆRE FØDSELAR, KÆRE GÆSTER I ønskes et stort tillykke med Jeres 10 års fødselsdag! Det er en glæde, at hospicesagen kan samle så mange engagerede medlemmer, og at der hele tiden kommer flere til. Dette engagement er med til at udtrykke, at man i Danmark ønsker, at uhelbredeligt syge og døende skal gives en lindring og pleje på et højt niveau. Det er kendt, at mange alvorligt syge ønsker at være i hjemmet, men i dag udtrykker over 40 % af borgerne, at man ønsker at være på hospice i den sidste tid. Hospicetanken er blevet udfoldet i et kærligt hus, hvor glæde og sorg, latter og gråd, unge og gamle rummes på samme tid og i det samme hus. Vi kan roligt sige, at hospice i Danmark er blevet en succes, forstået som et sted der nyder stor anerkendelse og som en institution, som borgerne har tillid til. Sådan er det også for Hospice Limfjord. Vi kan glæde os over, at man i befolkningen udtrykker stor tilfredshed med stedet. Vi har et godt samarbejde med personalet i kommunerne, i lægepraksis og på hospitalet. Hospice har hele tiden fokus på at blive bedre til det vi gør. I en tid hvor sygehuse flytter og samles i store enheder, tænker vi, at hospice i højere grad kan tilbyde hjælp til patienter og pårørende tidligere i et forløb. Vi vil i fremtiden gerne kunne yde hjælp og støtte i hjemmet eller ved ambulante besøg på hospice. Hospice kan være den base, man kan ringe til i situationer, hvor man bliver rådvild og utryg. Har vi stadig brug for støtteforeningen? Det har vi - ingen tvivl. Hospice er netop blevet en stærk organisation på grund af den store folkelige opbakning. De mange støttemedlemmer indikerer, at lindrende pleje er et område, der skal tages alvorligt, og jeg ved at støtteforeningen sammen med Hospice Limfjords bestyrelse er klar til at bakke op, hvis hospicerne kommer i uvejr. Hospice Limfjord kan i maj se tilbage på otte gode år. Flere tusinde patienter og pårørende har udtrykt sig positivt om en god tid på hospice. Støtteforeningen for Hospice Limfjord har alle gode grunde til at give hinanden et kæmpe knus eller klap på skulderen. Tak fordi I fortsætter, tak for Jeres uforbeholdne støtte og opbakning til det arbejde, som vi udfører på Hospice Limfjord. I bryder Jer ikke så meget om gaver, men jeg har valgt at alle I bestyrelsen skal have et eksemplar af bogen Det er en kunst at leve livet, som er en bog, der delvis er blevet til under kunstnerparret Harald og Kirsten Zobbes ophold på Hospice Limfjord. Tak til min gamle formand Martin, der i dag vil lægge stemme til mine ord. Tillykke med dagen, vi håber, I må få en rigtig god aften. Det er ingen kunst at drive hospice, når man er omgivet af så mange gode mennesker På vegne af hele personalet Birte Markfoged 6

7 FREMTIDENS HOSPICE Fremtidens hospice ved vi ikke, hvordan vil se ud. Men der er noget der tyder på, at behovet for døgndækkende pleje og behandling bestemt ikke vil falde i de kommende år. Efterspørgslen på en hospiceplads er stigende. Der er mange mennesker der lever alene, sygehuse nedlægges, og selv om der er god til støtte til at være i eget hjem også med svær sygdom, vil der fortsat være behov for den lindrende pleje og behandling, som et hospice yder til ikke alene patienten, men i høj grad også til de pårørende. Hospice Limfjord vil gerne kunne imødekomme fremtidens behov. Derfor har vi købt den sidste ledige ejendom i området, nemlig Kompagnigade 17. Huset er gammelt og ville være for dyr at renovere, derfor er det nu fjernet fra grunden og et nyt hus vil blive bygget. Huset skal rumme værelser til de pårørende, samt lokaler der kan anvendes til fleksible formål. Vores håb er at vi på sigt kan etablere et udekørende hospiceteam, samt skabe mulighed for at patienter kan komme i ambulante dagtilbud, hvor de for eksempel kan få optimeret deres smertebehandling, få massage og andre lindrende behandlinger, eventuel blodtransfusion samt mindre behandlinger og støtte fra vore tværfaglige medarbejdere. Med køb af grunden ser vi også mulighed for at få lidt mere grøn udsigt fra hospice, idet vi har planer om at åbne haven op mod indgangen til hospice. Vi håber, at vi i løbet af 2016 kan begynde på byggeriet. Vi har fået de første udkast fra arkitekt Andreas Ravn. Birte Markfoged, hospicechef Det gamle hus på Kompagnigade 17 under nedrivning Arkitekts syn på det fremtidige anneks til Hospice Limfjord 7

8 MEDDELELSER OG SMÅ-NYT Generalforsamling 2016 Støtteforeningens generalforsamling 2016 er fastsat til torsdag den 25. februar kl på Aktivitetscentret Ny Skivehus i Skive. I forbindelse med generalforsamlingen vil der blive foredrag ved biskop Henrik Stubkjær, Viborg. Flere hospicepladser Region Midt har besluttet, at strategien for udvidelser på hospiceområdet vil være at udvide antallet af pladser på de eksisterende hospicer, således at hospicerne på sigt vil rumme minimum 15 pladser. Det giver god mening og er driftsøkonomisk en god beslutning. Der er aktuelt ingen tidsramme for denne udvidelse. Birte Markfoged Indvielse af Gudenå Hospice. Allerede i marts var to bilfulde af Støtteforeningens bestyrelsesmedlemmer i Brædstrup til en rundvisning på det nye hospice. Birte Markfoged, Laila Munk Sørensen og undertegnede var inviteret til selve indvielsen af Gudenå Hospice den 19. juni Hospicet er nybygget og indrettet for 9 beboere. Endnu var der dog ikke fyldt op. Der var stor glæde over at have fået et hospice i Brædstrup. Mange talere fra region, bestyrelse, støtteforening, ledelse, personale, arkitekt, entreprenører, pårørende og gratulanter i øvrigt gav udtryk for tilfredshed med, at projektet var kommet i hus. En efterfølgende overdådig menu kunne have fortjent lidt længere varighed, men den var virkelig flot og lækker. Lækker var også den musikalske underholdning, der blev budt på. Det var en nydelse at høre så specielle klange og svære numre udført med stor musikalitet og tilsyneladende lethed. Pianisten, som gav et par numre til sidst, da vi var ved at gå, bidrog også til en god stemning. Vi fik lejlighed til ganske kort at kigge os omkring i huset. En sådan dag er jo også en mulighed for at se noget nyt, som måske kan inspirere til efterfølgelse. Inge Lise Lyse Den gamle kedelcentral Få meter fra hospicebygningen over mod det gamle Skive Sygehus ligger kedelcentralen. Bygningen rummer de gamle kedler, som har været med til at forsyne hospitalet med varme. Deres opgave er for længst udtjent, og bygningen står nu og falder hen. Det synes vi, på hospice, er synd og også trist at se på. Vi har derfor indgået en aftale med Regionen og Hospitalsenhed Midt om at overtage bygningen mod at vi sætter den i stand. Hospice Limfjord holder kurser, hvor man underviser sundhedspersonale som er ansat på sygehus, i hjemmeplejen og på plejehjem. Det vil vi gerne fortsætte med, idet vi får mange positive tilkendegivelser om behovet, 8

9 og vi vil også gerne udvide aktiviteten. Det er således vores tanke at benytte det gamle kedelhus som et undervisnings, kursus og møde hus, således at aktiviteterne ikke skaber forstyrrelser for patienter og pårørende i hospice. Vi er i gang med at få detaljerne på plads, og vi håber at renoveringen kan være afsluttet i juni Birte Markfoged Hospiceinitiativ i Viborg Den nytiltrådte biskop i Viborg Stift, Henrik Stubkjær, har til dagspressen udtalt sin sympati for forslaget om at etablere et hospice i Viborg. Det er rigtigt, at hospicerne er efterspurgte og respekterede for deres varetagelse af og omsorg for patienter, som er i slutningen af deres livsforløb. Imidlertid skal udbygningen af hospice ideen ske i overensstemmelse med behovet. Og der er p.t. ikke behov for et hospice mere her i området! Ser man på, hvor patienterne på Hospice Limfjord kommer fra, viser det sig, at op imod halvdelen kommer fra Viborg-området. Hvis ønsket om et hospice i Viborg blev realiseret, ville Hospice Limfjord få svært ved at leve op til de i driftsaftalen fastsatte normer med hensyn til belægningsprocent. Derfor er det, ikke bare hensigtsmæssigt, men nødvendigt at udbygningen af hospicer foregår efter en landsomfattende planlægning, hvor de landsdele med størst behov har førsteprioritet. Noget andet er, at der måske i grundlaget for hospicernes virke kan indarbejdes en øget fleksibilitet, så et hospice i en spidsbelastningsperiode kan trække på f.eks. gæstestuer. På årsbasis vil normeringen være respekteret, idet der i andre perioder er færre patienter, end der er plads til. Martin Bach-Vilhelmsen SANSER I SPIL Hospice Limfjord har i samarbejde med Sundhedshuset og Hospitalsenhed Midt gang i et rigtigt spændende projekt. Man vil etablere en helsende park/ lindrende have/ træningspark for brugere af sundhedsinstitutioner og hospice samt for byens borgere. Hospice Limfjord er tovholder på projektet, og fondssøgningen er i gang. Der er god støtte til projektet, og vi glæder os til at komme i gang med den specifikke ideudvikling sammen med de sundheds professionelle fagfolk, der skal bruge parken i deres træningsforløb og rehabilitering sammen med patienter og borgere. Men først skal vi have finansieringen på plads. Glædeligt er det, at vi primo september har fået bevilget 1,5 mill. kr. fra Skive Kommune og 1 mill. kr. fra Region Midt. Med dette, håber vi at have et rigtigt godt udgangspunkt for at søge fondsmidler til parken. Projektet er budgetlagt til at kunne etableres for 15 millioner kr. Projektet vil ikke nu få yderligere omtale i dette nyhedsbrev, men særligt interesserede kan se projektbeskrivelse fra Aarhus arkitekt firmaet Møller & Grønborg på hjemmesiden Birte Markfoged 9

10 BOGANMELDELSE Sorg når ægtefællen dør er en bog, der henvender sig til alle i befolkningen, der har lyst eller brug for at få viden om sorg og sorgstøtte, når ægtefællen dør også før man konkret får brug for indsatsen. Vi tror, at sorg handler om alder. Derfor spørger vi, når et menneske dør: Hvor gammel blev han? Men sorg handler ikke om alder. Sorg handler om relation om kærlighed. Det samme gør denne bog, som er opbygget i to dele: Første del af bogen handler om sorg. Fra reaktioner på sorg, en ny forståelse af sorg, til viden om, hvordan vi magter at leve uden ægtefællen. Faglige artikler og interview med efterladte står side om side. Bogens anden del handler om sorgstøtte. Om støtte fra omgangskredsen, fra andre efterladte og fra fagpersoner. Samt tilbud om behandling, der kan supplere sorgstøtten, hvis sorgen bliver kompliceret. Bogen er udgivet af PAVI Videncenter for Rehabilitering og Palliation og kan downloades gratis eller bestilles på pavi@sdu.dk. Bogen koster kr. 237,50 incl. moms og porto. Kirsten Pedersen GENERATIONSSKIFTE BLANDT DE FRIVILLIGE PÅ HOSPICE LIMFJORD Lige siden Hospice Limfjord slog dørene op for patienter for godt 8 år siden, har der været tilknyttet frivillige. Gruppen af frivillige tæller omkring 45 mænd og kvinder i alle aldre. Nogle af de frivillige, som har været med fra starten, er efterhånden oppe i årene, og flere ønsker at gå på "pension" fra deres frivillige arbejde. Der er derfor påbegyndt et generationsskifte, som åbner op for, at nye frivillige kan få mulighed for at blive frivillig på Hospice Limfjord. Hvis man er interesseret i at høre mere om dette, kan man kontakte frivilligkoordinator Lotte Brøndum, som kan fortælle om, hvordan man kommer i gang. Man kan også læse mere om det frivillige arbejde, og de forventninger der stilles, på Hospice Limfjords hjemmeside under fanen: Personale. Lotte Brøndum, frivilligkoordinator 10

11 CIRKUS HOSPICUS Torsdag den 27. august drog en flok på 35 ansatte og frivillige ved Hospice Limfjord afsted på tur ud i det blå. Destinationen var hemmelig, og stor var overraskelsen, da vi holdt ved Cirkusfabrikken i Salling. Vi startede med en rundvisning på stedet, og fik kort fortalt historien bag Cirkusfabrikken. Derefter var der kaffe og kage. Og så var det vores tur til at lave cirkus. Einar initiativtager til og ejer af cirkusfabrikken - lærte os op, og snart var alle i fuld gang med numrene og akrobatikken. Alle deltog aktivt og mange tror jeg - fik kontakt til sit indre barn. Vi havde alle en skøn og udfordrende eftermiddag, hvor der blev jongleret, lavet akrobatik, grinet og hygget. Eftermiddagen sluttede med en skøn buffet fra Breum Landevejskro serveret i Cirkusfabrikkens lokaler. Her gik snakken livligt om dagens oplevelser og meget andet blev helt sikkert også diskuteret. Tak for en hyggelig tur. Lene Høgsberg og Marianne Dahl Rasmussen Der er megen teoretisk diskussion for og imod lovliggørelse af eutanasi, men indlæggelse på hospice og palliativ behandling ofte organiseret i palliative teams er det praktiske argument imod en sådan lovgivning. Citat fra Ole Hartlings nye bog Aktiv dødshjælp fra forlaget Gyldendal. 11

12 STØTTEFORENINGEN FOR HOSPICE LIMFJORDS BESTYRELSE : Formand Inge Lise Lyse, Fjordbjerg Ager 7, 7840 Højslev. Tlf Mob Næstformand Klaus Darling, Violvej 77, 7800 Skive. Tlf Mob Kasserer Niels Chr. Jensen, Kirkevej 63, 7800 Skive. Mob Sekretær Martin Bach-Vilhelmsen, Egerishave 3, 7800 Skive, Tlf Mob Jørgen Frost, Søndersøparken 19 F, 1.4, 8800 Viborg. Tlf Bente Dahl Kristensen, Lundøvej 174, 7840 Højslev. Tlf Mob Anna Lise Jensen, Lærkevej 11, Balling, 7860 Spøttrup. Tlf Mob Svend Laustsen, Rønbjergparken 18, 7800 Skive. Tlf Mob Ingrid H. Thomsen, Violvej 323, 7800 Skive. Mob Suppleant Henning Hansen, Hemmersvej 46, 7800 Skive.Tlf Mob Suppleant Erik Bech Hansen, Blichersvej 32, 7800 Skive. Tlf Mob Som observatører: Formand for bestyrelsen for Hospice Limfjord Laila Munk Sørensen, Vibevænget 21, Breum, 7870 Roslev. Tlf og Hospicechef Birte Markfoged, Kompagnigade 11, 7800 Skive. Tlf Mob Kontaktpersoner i kommuner uden for Skive: Viborg Annie Mejdahl, Røddingvej 2 D, 8800 Viborg. Tlf Ingrid Sloth, Borgergade 28, 8832 Skals. Tlf Rigmor Bjerg, Ahornvej 5, 8800 Viborg. Tlf Margit Jørgensen, Ladehøjvej 7, 8831 Løgstrup. Tlf Silkeborg Kis Jensen, Brogade 20, 8620 Kjellerup. Tlf Ikast/Brande Annie Bech Nielsen, Firhuse 6, 7441 Bording, Tlf Herning Astrid Madsen, Trøstrupsgade 46 B, 7400 Herning. Tlf Inger Marie Svindt, Viborgvej 64, 7400 Herning. Tlf Mie Jørgensen, Parkvej 3, 7490 Aulum. Tlf Aase Mikkelsen, Havrevej 1, 7490 Aulum. Tlf Aase Møller, Emil Reesens Vej 3, 7400 Herning. Tlf Holstebro Karen Margrethe Stevn, Guldblommen 22, 7500 Holstebro. Tlf Lene Uhrenholdt, Kokborgvej 7, 7830 Vinderup. Tlf Børge Holdgaard, Særkærparken 77, 7500 Holstebro. Tlf Ivan Pedersen, Kalsgårdvej 13, 7500 Holstebro, Tlf Struer Lene Bock Sørensen, Gimsinghoved 18, 7600 Struer. Tlf Jytte Yde, Højgaardsparken 100, 7560 Hjerm. Tlf Dorit Olesen, Valmuevej 20, Hvidbjerg, 7790 Thyholm. Tlf Thisted Karen Marie Dissing, Viborggårdvej 3, 7760 Hurup Thy, Tlf Solveig Boelskifte, Kobbelsti, Klitmøller, 7700 Thisted, Tlf Morsø Tove Bisgaard Nielsen, Kongelunden 3B, Sejerslev, 7900 Nykøbing Mors. Tlf Lis Nyby, Birkevej 7, 7900 Nykøbing Mors. Tlf Vesthimmerland Jens Fisker, Åparken 34, 9620 Aalestrup. Tlf Hospice Limfjord Hospicechef Birte Markfoged Afdelingssygeplejerske Lene Høgsberg Udviklingssygeplejerske og frivilligkoordinator Lotte Brøndum Redaktion: Martin Bach-Vilhelmsen, Niels Chr. Jensen og Svend Laustsen Layout: Graphicmaster v. Leif Reinholdt Mogensen Tryk: Arcorounborg A/S, Skive oplag 1500 stk. Kompagnigade 11, 7800 Skive. Tlf , info@hospicelimfjord.dk

NYHEDSBREV Foto Niels Chr. Jensen

NYHEDSBREV Foto Niels Chr. Jensen NYHEDSBREV Støtteforeningen for Hospice Limfjord Skive Nr. 13 april 2014 Foto Niels Chr. Jensen Vi støtter hospicetanken og Hospice Limfjord Generalforsamling 2014 Onsdag aften, den 19. februar, afholdtes

Læs mere

NYHEDSBREV Støt eforeningen for Hospice Limfjord Skive Nr. 17 april Vi støt er hospicetanken og Hospice Limfjord

NYHEDSBREV Støt eforeningen for Hospice Limfjord Skive Nr. 17 april Vi støt er hospicetanken og Hospice Limfjord NYHEDSBREV Støtteforeningen for Hospice Limfjord Skive Nr. 17 april 2016. Vi støtter hospicetanken og Hospice Limfjord Generalforsamling 2016 Torsdag den 25. februar afholdt Støtteforeningen for Hospice

Læs mere

NYHEDSBREV Støt eforeningen for Hospice Limfjord Skive Nr. 19 december Vi støt er hospicetanken og Hospice Limfjord

NYHEDSBREV Støt eforeningen for Hospice Limfjord Skive Nr. 19 december Vi støt er hospicetanken og Hospice Limfjord NYHEDSBREV Støtteforeningen for Hospice Limfjord Skive Nr. 19 december 2017. Vi støtter hospicetanken og Hospice Limfjord Personalet på Hospice Limfjord Meddelelser og små-nyt Generalforsamling 2018 Støtteforeningens

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

N y h e d s b r e v. Vi arbejder for Hospice Sjælland i Roskilde. Nr. 2 2008

N y h e d s b r e v. Vi arbejder for Hospice Sjælland i Roskilde. Nr. 2 2008 Vi arbejder for Hospice Sjælland i Roskilde N y h e d s b r e v Nr. 2 2008 Indhold: Støtteforeningen i arbejdstøjet... 2 Nyt foreningsår - nye kræfter - samme vigtige opgaver... 3 Valg til bestyrelsen...

Læs mere

NYHEDSBREV Nr. 2 April 2008 d Skive Støtteforeningen for HospiceLimfjord Skiv Vi støtter hospicetanken og HospiceLimfjord

NYHEDSBREV Nr. 2 April 2008 d Skive Støtteforeningen for HospiceLimfjord Skiv Vi støtter hospicetanken og HospiceLimfjord NYHEDSBREV Nr. 2 April 2008 d Skive Støtteforeningen for HospiceLimfjord Skive Vi støtter hospicetanken og HospiceLimfjord Vor forening og dens bestyrelse Den 25. februar afholdt støtteforeningen generalforsamling

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

NYHEDSBREV Foto Niels Chr. Jensen

NYHEDSBREV Foto Niels Chr. Jensen NYHEDSBREV Støtteforeningen for Hospice Limfjord Skive Nr. 12 oktober 2013 Foto Niels Chr. Jensen Vi støtter hospicetanken og Hospice Limfjord SANSER I SPIL Meddelelser og små-nyt Hospice Limfjord er beliggende

Læs mere

NYHEDSBREV. Mød de tre nye i bestyrelsen: Indbydelse til støtteforeningens jubilæum - se midtersider. Niels Chr. Jensen.

NYHEDSBREV. Mød de tre nye i bestyrelsen: Indbydelse til støtteforeningens jubilæum - se midtersider. Niels Chr. Jensen. NYHEDSBREV Støtteforeningen for HospiceLimfjord Skive Nr. 6 april 2010 Mød de tre nye i bestyrelsen: Niels Chr. Jensen Inge Lise Lyse Sygeplejerske Lisbeth Bang afprøver den ny massagestol, som blev købt

Læs mere

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 Nr. 1 januar 2013 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

Referat af generalforsamling i Foreningen af Frivillige ved Hospice. 3.Maj 2018

Referat af generalforsamling i Foreningen af Frivillige ved Hospice. 3.Maj 2018 Referat af generalforsamling i Foreningen af Frivillige ved Hospice 3.Maj 2018 Formanden Annie Frederiksen bød velkommen Hans Dal: Dirigent Ida Rasmussen: Referent Valg af stemmetællere blev udsat, Formandens

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

NYHEDSBREV. p s. k o. e Lim. c i. for H e. Harald Ejvind Zobbes maleri En sjov dag malet under opholdet på Hospice Limfjord

NYHEDSBREV. p s. k o. e Lim. c i. for H e. Harald Ejvind Zobbes maleri En sjov dag malet under opholdet på Hospice Limfjord NYHEDSBREV kive S d r o fj e Lim c i p s o for H Støtteforeningen 14 Nr. e ob t k o 4 01 2 r ospice Limfjord H g o n e cetank i p s o tter h ø t s Vi Harald Ejvind Zobbes maleri En sjov dag malet under

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Plejeboligundersøgelse i Aarhus kommune -2015

Plejeboligundersøgelse i Aarhus kommune -2015 undersøgelse i Aarhus kommune -2015 Den følgende rapport viser en oversigt over tilknyttede kommentarer fra pårørendeundersøgelsen 2015. 1. Kommentarer til tilfredshed med plejeboligen alt i alt? Stor

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Kære pårørende på Højdevang Sogns Plejehjem

Kære pårørende på Højdevang Sogns Plejehjem Kære pårørende på Højdevang Sogns Plejehjem Sundbyvestervej 97 2300 København S 2015 Kære pårørende se her! Vi har brug for dig i Bruger-Pårørenderådet, dig som vil være talerør for dine kære Vi mødes

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

NYHEDSBREV. med Støtteforeningen

NYHEDSBREV. med Støtteforeningen NYHEDSBREV Støtteforeningen for Hospice Limfjord Skive Nr. 15 april 2015. med Støtteforeningen Vi støtter hospicetanken og Hospice Limfjord Generalforsamling 2015 Tirsdag den 17. februar afholdtes den

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

Politikker og indsatser på ældreområdet fra Helsingør Kommunes perspektiv

Politikker og indsatser på ældreområdet fra Helsingør Kommunes perspektiv Politikker og indsatser på ældreområdet fra Helsingør Kommunes perspektiv v/ Margrethe Kusk Pedersen, Centerchef, Center for Sundhed og Omsorg, Helsingør Kommune Dagens program 1. Ældreområdet i Helsingør

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Rolstrup Tidende. April udgave 10. årgang.

Rolstrup Tidende. April udgave 10. årgang. Rolstrup Tidende April 2017 92. udgave 10. årgang. Gerda s hjørne Så skal jeg da lige love for, at det var mørkt om morgenen igen, nu her hvor vi er gået over på sommertid. Til gengæld får vi nogle dejlige

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 61 marts / april. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Festudvalget Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014 Læs inde i bladet: INVITATION TIL JULEBANKO FLERE FESTLIGHEDER AFHOLDT SEJLSÆSON AFSLUTTET 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Generalforsamling

Generalforsamling Struer Folkedanserforening Medlemsorientering Nov. 2012 29. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk Generalforsamling Struer Folkedanserforening afholder ordinær Generalforsamling mandag d. 21. januar

Læs mere

DEBATKORT. om det gode værtskab

DEBATKORT. om det gode værtskab 20 DEBATKORT om det gode værtskab Hvad er debatkort? Debatkortene er et værktøj til at skabe dialog og refleksion. Udfordringerne på kortene er oplæg til samtale om det gode værtskab, der giver forståelse

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Sorg er ikke hvad sorg har været

Sorg er ikke hvad sorg har været Sorg er ikke hvad sorg har været Jorit Tellervo, projektleder - Videncenter for Rehabilitering og Palliation Nyborg Strand, september 2015 Videncenter for Rehabilitering og Palliation - et nationalt center

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum

Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum Holbæk Inner Wheel havde den glæde, at vi fra borgmesteren modtog invitation til, på selve jubilæumsdagen den 19.marts kl. 12, at gæste Holbæk gl. Rådhus. Borgmester

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

NYHEDSBREV. En snefattig vinter 2012 Foto Niels Chr. Jensen

NYHEDSBREV. En snefattig vinter 2012 Foto Niels Chr. Jensen NYHEDSBREV Støtteforeningen for Hospice Limfjord Skive Nr. 10 april 2012 En snefattig vinter 2012 Foto Niels Chr. Jensen Vi støtter hospicetanken og Hospice Limfjord Generalforsamling 2012 Årets generalforsamling

Læs mere

FALKEPOSTEN. september

FALKEPOSTEN. september FALKEPOSTEN september 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler.

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler. Fredag d. 6. marts, var det national trivselsdag. 8 PALS-skoler i kommunen valgte at markere denne dag samlet. PALS-tovholderne havde overordnet planlagt dagen sammen, og der var valgt nogle aktiviteter,

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

DEBATKORT om det gode værtskab

DEBATKORT om det gode værtskab 0 DEBATKORT om det gode værtskab 17308 Værtskab_Debatkort_PILOT.indd 1 21/03/2018 11.10 Hvad er debatkort? Debatkortene er et værktøj til at skabe dialog og refleksion. Udfordringerne på kortene er oplæg

Læs mere

NYHEDSBREV Nr. 3 Oktober 2008 d Skive Støtteforeningen for HospiceLimfjord Skiv Vi støtter hospicetanken og HospiceLimfjord

NYHEDSBREV Nr. 3 Oktober 2008 d Skive Støtteforeningen for HospiceLimfjord Skiv Vi støtter hospicetanken og HospiceLimfjord NYHEDSBREV Nr. 3 Oktober 2008 d Skive Støtteforeningen for HospiceLimfjord Skive Vi støtter hospicetanken og HospiceLimfjord Vi er ikke alene Lørdag den 17. maj strømmede 70 mennesker sammen på Dalum Landbrugsskole

Læs mere

STEN O LKE FO april 2019 Figur 1

STEN O LKE FO april 2019 Figur 1 FOLKEOSTEN april 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Nyhedsbrev til pårørende Bøge Allé

Nyhedsbrev til pårørende Bøge Allé Nyhedsbrev til pårørende Bøge Allé 123-127 Nr. 2 Dato den 7. maj 2018 Nyt fra tilbuddet Da vi som traditionen tro, inviterede Jer pårørende til julehygge i december måned, drøftede vi med Jer, om vi skulle

Læs mere

NYHEDSBREV Støt eforeningen for Hospice Limfjord Skive Nr. 18 oktober Vi støt er hospicetanken og Hospice Limfjord

NYHEDSBREV Støt eforeningen for Hospice Limfjord Skive Nr. 18 oktober Vi støt er hospicetanken og Hospice Limfjord NYHEDSBREV Støtteforeningen for Hospice Limfjord Skive Nr. 18 oktober 2016. Vi støtter hospicetanken og Hospice Limfjord Laila Munk Sørensen i Hospice Forum Danmarks bestyrelse Ved Hospice Forum Danmarks

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

NYHEDSBREV. Pia Rosenbaum optrådte i Skive Teater med forestillingen Oscar og den lyserøde dame. Læs mere side 4

NYHEDSBREV. Pia Rosenbaum optrådte i Skive Teater med forestillingen Oscar og den lyserøde dame. Læs mere side 4 NYHEDSBREV Støtteforeningen for Hospice Limfjord Skive Nr. 11 april 2013 Pia Rosenbaum optrådte i Skive Teater med forestillingen Oscar og den lyserøde dame Læs mere side 4 Foto Niels Chr. Jensen Vi støtter

Læs mere

Årsrapport 20 0. Det palliative team. Regionshospitalet Viborg, Skive

Årsrapport 20 0. Det palliative team. Regionshospitalet Viborg, Skive Årsrapport 20 0 Det palliative team Regionshospitalet Viborg, Skive Arbejdet i Palliativt Team Det palliative team har i 2010 fortsat arbejdet med lindring til alvorligt syge og deres pårørende, i tråd

Læs mere

SPIREN. Februar Marts 2017

SPIREN. Februar Marts 2017 SPIREN Februar Marts 2017 Til vores BANKO-SPIL, der afholdes den anden mandag i hver måned er der i alt 30 gevinster. Der er 24 gevinster af vanlig karakter, men herudover er der 6 stk. af aftenens overraskelser,

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Peter på tlf. 35 11 04 15 Brugerbladet

Læs mere

DEN KNU. November. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 38. Årgang Nr. 384. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN KNU. November. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 38. Årgang Nr. 384. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU November DEN 2015 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 38. Årgang Nr. 384 Side 1 Kaj Normann Andersen Anne-Grete Langgaard Annie Andersen Ove Søtofte 10 November 22. November 22.

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. OPGAVER TIL Livet går så hurtigt NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. Tal i grupper om jeres egne

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

1 www.regionshospitalet-horsens.dk

1 www.regionshospitalet-horsens.dk 1 www.regionshospitalet-horsens.dk Arkitektur & Lindring, PAVI 2014 Hvorfor er omgivelserne vigtige? Projektet finansieres af: Familien Hede Nielsens Fond, Hospitalsenheden Horsens og Dansk Sygeplejeråd

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

FALKEPOSTEN. September

FALKEPOSTEN. September FALKEPOSTEN September 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Forårs Mesterskab. Bane. Placering indv. Total indv. # Navn: Klub: 1 2 3

Forårs Mesterskab. Bane. Placering indv. Total indv. # Navn: Klub: 1 2 3 1 Elly Kristoffersen Møldrup 42 36 34 112 2 Andreas Søndergaard Blichergaarden 35 37 38 110 3 Erling Madsen Karup/Kølvrå 31 30 30 91 2 Nr- 2. 4 Gerda Hald Kjær Vridsted 45 44 38 127 5 Peter Jensen Stoholm

Læs mere

Dette nyhedsbrev gælder for to måneder, da jeg holder ferie fra påske og til

Dette nyhedsbrev gælder for to måneder, da jeg holder ferie fra påske og til TIL F RIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV APRIL OG MAJ 2019 Kære alle, Dette nyhedsbrev gælder for to måneder, da jeg holder ferie fra påske og til 28.04.19. Tirsdag den 02.04.2019 tager vi afsted

Læs mere

EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR.

EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR. Sept. - Oktober 2015 EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR. 150,00 MED FRI BAR MAX 2 PÅRØRENDE PR. BEBOER

Læs mere

Forandring har været det gennemgående ord på Arresødal Hospice i 2013 Det vil denne korte årsrapport handle om

Forandring har været det gennemgående ord på Arresødal Hospice i 2013 Det vil denne korte årsrapport handle om Forandring har været det gennemgående ord på Arresødal Hospice i 2013 Det vil denne korte årsrapport handle om Forandring blev det først og fremmest for de mennesker, der har været tilknyttet hospice eller

Læs mere

SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG

SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG SAMARBEJDE OM UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJE & OMSORG 5. April 2011 Fremtidens Plejehjem som levende laboratorium Njalsgade 106,2 5. april 2011.COM DK2300 Kbh. S info@copenhagenlivinglab.com +45 2023 2205

Læs mere

Tilbage til www.sdrfelding.dk. Bestyrelsens beretning v. Leif Jørgensen

Tilbage til www.sdrfelding.dk. Bestyrelsens beretning v. Leif Jørgensen Tilbage til www.sdrfelding.dk Bestyrelsens beretning v. Leif Jørgensen Jeg vil starte min beretning med et lille tilbageblik For 10 år siden helt nøjagtig den 28. juli 2004 var der stiftende generalforsamling

Læs mere

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen oktober 2011 Orientering fra formanden

Dansk Folkehjælp Viborg-Skive afdelingen oktober 2011 Orientering fra formanden Orientering fra formanden I denne sommer har Dansk Folkehjælp fået mange budskaber ud i pressen. Jeg tænker bl.a. på TV2 s Go morgen DK / Go Folkehjælp, hvor danskerne blev opfordret af Dansk Folkehjælp

Læs mere

Nyhedsbrev uge 51-2012

Nyhedsbrev uge 51-2012 Nyhedsbrev uge 51-2012 Side 1 Glædelig jul!! Side 4...og goddag til Side 2 Sidste skoledag... Side 6 Børnehaven Side 4 Farvel - og tak! - til Jytte Side 8 Kalender, kontakt mm. Glædelig jul!...og godt

Læs mere

generalforsamlingen den kl. 19:00,

generalforsamlingen den kl. 19:00, Nyhedsbrev Hermed et godt nytår og velkommen til 2018, med store ønsker om et år med oplevelser og gode input til, at alle kan leve deres liv med masser af kvalitet og humor. Vi fik mange dejlige oplevelser

Læs mere

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 November 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Efterårsløv. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

SUPERWOMAN HVAD VIL DU MED DIT LIV?

SUPERWOMAN HVAD VIL DU MED DIT LIV? SUPERWOMAN HVAD VIL DU MED DIT LIV? Konference torsdag d. 01.03.2007 kl. 14.00-16.30. Dagens program: 14.00-14.05 Velkomst ved Christine Schmidt og Anne Marie Bull Jensen. 14.05-15.00 Foredrag ved forfatter

Læs mere

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint.

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint. ( BERETNING 19 MARTS 2014.) Eget hus?? Ja, hvad skal jeg sige! Kommunen har skrevet de skal spare 180 mill. Kr. - Vi prøvede om vi kunne få et ben indenfor Centrumhuset, men det er for de unge og deres

Læs mere

NYHEDSBREV Støtteforeningen for HospiceLimf ord Skive Nr. 8 april 2011 Vi støtter hospicetanken og HospiceLimf ord

NYHEDSBREV Støtteforeningen for HospiceLimf ord Skive Nr. 8 april 2011 Vi støtter hospicetanken og HospiceLimf ord NYHEDSBREV Støtteforeningen for HospiceLimfjord Skive Nr. 8 april 2011 Vi støtter hospicetanken og HospiceLimfjord Generalforsamling 2011 Den sidste aften i februar blev årets generalforsamling afholdt

Læs mere

www.bylderup-online.dk

www.bylderup-online.dk Du finder dette blad også på: www.bylderup-online.dk Burkal Bylderup Seniorklub www.bylderup-online.dk Sæson: 2013 2014 Samvær, omsorg, hygge, gymnastik, kortspil, petanque, kegling, sang, computer og

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente.

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. På et møde for pårørende blev der stillet følgende spørgsmål: Når vi besøger vores nære på plejehjemmet, er det for at glæde dem og se hvordan

Læs mere

Referat af Formands-sekretær-møde 10. juni 2014. Distrikt 4.

Referat af Formands-sekretær-møde 10. juni 2014. Distrikt 4. Referat af Formands-sekretær-møde 10. juni 2014 Distrikt 4. Velkommen! Flot fremmøde fra alle 12 klubber, en enkelt sekr. manglede (men hun var også sekr. sidste år), og en enkelt stand-in. Præsentation

Læs mere

Skolelederens beretning 2010

Skolelederens beretning 2010 Skolelederens beretning 2010 "Hvis skolen skal lykkes skal vi holde af. For kærligheden skjuler en mangfoldighed af synder. Forældre skal holde af børn og lærere. Lærere skal holde af børn og forældre

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder...

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder... 1 af 10 24-07-2011 16:55 For første gang i mange år blev der igen afholdt Sct. Hans fest i Ilskov. Borgerforeningen og Ilskov FDF havde indbudt store som små til at møde op ved FDF Hytten & den nye sø

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00

Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 1 Prædiken til 11. s. e. trin. 31. august 2014 kl. 10.00 756 Nu gløder øst i morgenskær 448 Fyldt af glæde 582 At tro er at komme dig rummer ej himle 435 Aleneste Gud Nadver 522 v. 2-3 af Nåden er din

Læs mere

Bent Holmberg, Viborg Lithen Mikkelsen, Viborg P.E. Madsen, Viborg 1971/72 Viborg, 30/ Jytte Reitz, Silkeborg

Bent Holmberg, Viborg Lithen Mikkelsen, Viborg P.E. Madsen, Viborg 1971/72 Viborg, 30/ Jytte Reitz, Silkeborg Hovedbestyrelsesmedlemmer og revisorer fra start, 1970/71 Fra 1970/71 til 2010 er navnene udtaget fra skriftet Vandreforeningen Fodslaw Jubilæumsskrift 1970 2008, udarbejdet af tidligere kasserer Gervid

Læs mere

Introduktionsdag for frivillige. Program

Introduktionsdag for frivillige. Program Introduktionsdag for frivillige. Torsdag d. 29. januar 2009 kl. 16-21 På Hotel Harmonien i Haderslev Der blev diskuteret livligt, så snart der var en pause i mødet. Foto: Leif Hilker Program Velkomst og

Læs mere

Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår.

Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår. Kære medlem. Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår. Husk at februar måned sædvanen tro står i Generalforsamlingerne

Læs mere

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Ved generalforsamlingen sidste år i april fortalte jeg, at licitationen på den udvendige renovering var overstået, og ganske

Læs mere

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi Kære Alle på Veteranhjem Midtjylland i Aarhus Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi kan få en masse timer med aktiviteter udenfor endnu. Det er ved

Læs mere

Formandens beretning april 2008

Formandens beretning april 2008 Formandens beretning april 2008 Vi har netop i den forgangne uge måttet sige et sidste farvel til Helmer Fredriksen, et mangeårigt medlem af Nysted Bådelaug. Helmer var lige fyldt 80 år, men tabte desværre

Læs mere

Boldesager Beboerforening

Boldesager Beboerforening Marts 2016 Boldesager Beboerforening Kontaktpersoner i foreningen: Boldesager Beboerforening, Nørrebrogade 74, 6700 Esbjerg www.boldesagerbeboerforening.dk Bestyrelsen: Kurt Andersen (formand) Lunde Allé

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

20. DECEMBER. Far søger arbejde

20. DECEMBER. Far søger arbejde 20. DECEMBER Far søger arbejde Far er hjemme fra Roskilde, og det er rart. Bare han nu kan li sit nye arbejde, men jeg ved ikke rigtigt, om jeg bryder mig om at flytte til Roskilde. Det er langt væk fra

Læs mere