Filmaftale

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Filmaftale 2011-2014"

Transkript

1 Filmaftale Oktober 2010 Hovedoverskrifterne i regeringens udspil til filmaftalen er: 1. Et sundt og bæredygtigt filmproduktionsmiljø 2. Et fleksibelt og tilpasningsdygtigt støttesystem, der fremmer diversitet og fornyelse 3. En langsigtet investering i danske talenter 4. En udbygning af talentordningen for computerspil 5. En biografsektor i balance 6. Offensiv international markedsføring af dansk film. Et sundt og bæredygtigt filmproduktionsmiljø Det danske filmproduktionsmiljø er afhængigt af den enkelte films økonomiske bæredygtighed. Der fastsættes for hele aftaleperioden et samlet produktionsvolumen et antal spille- og dokumentarfilm som Det Danske Filminstituts samlede filmstøtte skal fordeles på. I aftaleperioden er det målet at fastholde det samlede antal producerede spille- og dokumentarfilm på samme niveau som i den foregående aftaleperiode. Det Danske Filminstitut skal støtte produktionen af samlet spillefilm med dansk hovedproducent over hele perioden. Hovedparten af de støttede film skal være dansksprogede. 4-8 film kan primært være rettet mod et internationalt publikum. Det Danske Filminstitut kan i aftaleperioden yde støtte til danske producenters deltagelse i internationale koproduktioner af spillefilm med udenlandsk hovedproducent. Det Danske Filminstitut skal støtte produktionen af dokumentarfilm i aftaleperioden. Tv-stationerne skal fortsat bidrage til en kunstnerisk og publikumsmæssig udvikling af dansk film. Der er derfor fortsat 3 indgange til støtte af produktion af dansk film: Det Danske Filminstitut, DR og TV 2. Det Danske Filminstitut, DR og TV 2 skal sikre, at hovedparten af filmene finansieres af Det Danske Filminstitut og en tv-station i fællesskab. Det Danske Filminstitut skal i perioden følge udviklingen inden for nye finansieringsformer og forretningsmodeller med henblik på at sikre den danske filmbranche gode udviklingsvilkår i en fremtid, hvor de digitale distributionsplatforme får stigende betydning. Dok. nr

2 Side 2 Et fleksibelt og tilpasningsdygtigt støttesystem, der fremmer diversitet og fornyelse Spillefilm Det Danske Filminstitut skal i hele perioden som minimum anvende 673 mio. kr. til udvikling, produktion og formidling af spillefilm. Det Danske Filminstitut skal sikre bredde og spændvidde i udbuddet af dansk film og administrere filmstøtten med en høj grad af fleksibilitet mellem de forskellige støtteordninger, således at fokus er på, hvilke film der støttes, frem for fordelingen af støttemidlerne. Det Danske Filminstitut skal over den samlede periode sikre en ligevægt i antallet af producerede film med hovedvægten lagt på kunstneriske kvaliteter og film med hovedvægten lagt på det populærkulturelle, som fortæller historier til et bredt dansk publikum. Der er fortsat to støtteordninger til spillefilm: En konsulentordning, der sigter mod film med stærke kunstneriske kvaliteter En markedsordning, der sigter mod film med et stort publikumspotentiale. Konsulentordningen skal fortsat have fokus på det kunstneriske udtryk. Markedsordningen der afløser 60/40-ordningen skal støtte film, der er kommercielt bæredygtige og har et betydeligt publikumspotentiale i forhold til sin målgruppe. Ansøgningerne vil blive vurderet med hensyn til fortælling, publikum, distribution, markedsføring og filmens samlede økonomiske bæredygtighed. Til ordningen knyttes en redaktion bestående af repræsentanter for Det Danske Filminstitut samt et flertal af eksterne film- og markedssagkyndige repræsentanter. Det Danske Filminstitut skal årligt drøfte strategien for udvikling og støtte med repræsentanter fra producenterne, filmdistributørerne, DR og TV 2. Det Danske Filminstitut gennemfører en evaluering af det nye støttesystem efter 2 år. Dokumentarfilm Det Danske Filminstitut skal i aftaleperioden som minimum anvende 165 mio. kr. til udvikling, produktion og formidling af dokumentarfilm. Tv-stationernes engagement i produktion af dokumentarfilm fastholdes. Tv-stationerne og Det Danske Filminstitut skal i fællesskab arbejde for at støtte udviklingen og produktionen af dokumentarfilm, der tilgodeser et bredere og yngre publikum. Det Danske Filminstitut skal arbejde for en større tilgængelighed for dokumentarfilm.

3 Side 3 Regional filmproduktion For at sikre udvikling af produktionsmiljøer i hele landet skal Det Danske Filminstitut yde støtte til regionale filmproduktioner. Støtteordningen gælder for både spillefilm og dokumentarfilm, og støtten er ikke afhængig af regional medfinansiering. Af tilskudsrammen til spillefilm og dokumentarfilm skal der i perioden anvendes minimum 28 mio. kr. til regional filmproduktion. Tv-stationernes anvendelse af filmpengene I henhold til mediepolitisk aftale er DR og TV 2 forpligtet til hver at anvende 60 mio. kr. årligt i gennemsnit på dansk film. Tv-stationerne skal hver afsætte 53 mio. kr. årligt i gennemsnit til visningskøb af spillefilm og dokumentarfilm. Anvendelsen af midlerne skal afspejle den hidtidige fordeling med ca. 4/5 til spillefilm og ca. 1/5 til dokumentarfilm. Tv-stationerne skal anvende mindst 25 pct. af de midler, som de er forpligtet til at anvende til spillefilm samt dokumentarfilm, til film for børn og unge Hver af tv-stationerne afsætter 7 mio. kr. årligt til talentudviklingsordningen. Midlerne overføres til Det Danske Filminstitut. Det Danske Filminstitut udarbejder i samarbejde med producenter og tv-stationer et aftalekoncept, inden for hvilke tv-stationerne og producenterne får fleksible muligheder for at indgå aftaler om tv-stationernes visningskøb for såvel spillefilm som dokumentarfilm. Aftalekonceptet skal som minimum indeholde følgende betingelser: 1. En eller flere licensperioder for tv-stationens udnyttelse af filmen 2. Tv-stationernes udnyttelsesrettigheder inden for kanalfamilien og på de digitale platforme 3. Retningslinjer for hold back mv. for tv-stationernes udnyttelse. En langsigtet investering i danske talenter Dansk film er kendetegnet ved en kontinuerlig tilgang af nye talenter. Det er ofte talentet, der sikrer nybrud både kunstnerisk og kommercielt. Til talentudviklingsarbejdet inde for fiktions- og dokumentarfilm anvendes i alt 147 mio. kr. i perioden fordelt med bidrag fra Det Danske Filminstitut på 91 mio. kr., bidrag fra DR på 28 mio. kr. og bidrag fra TV 2 på 28 mio. kr. For at styrke talentudviklingsarbejdet skal det knyttes tættere sammen med de øvrige støtteordninger for spillefilm.

4 Side 4 Talentudviklingsordningen New Danish Screen videreføres som en selvstændig ordning i samarbejde mellem DR, TV 2 og Det Danske Filminstitut, og der anvendes i alt 112 mio. kr. til ordningen. Ordningen skal have et bredt støttefokus og give plads til udvikling inden for alle genrer, formater og platforme. Til talentprojekter, der vil kunne opnå støtte under ordningerne til spillefilm, afsættes et beløb på 35 mio. kr. fra talentudviklingsordningen. Midlerne administreres i tilknytning til spillefilmsstøtten. En udbygning af talentordningen for computerspil Støtteordningen rettet mod udvikling af digitale spil for børn og unge fortsættes og udbygges i aftaleperioden. Til fordeling af støtten nedsætter Det Danske Filminstitut et selvstændigt udvalg med et flertal af eksterne computerspilsagkyndige repræsentanter. Der afsættes i alt 16 mio. kr. i perioden fra tilskudsmidlerne. Der skal fremadrettet arbejdes på, at talentordningen for computerspil samarbejder med relevante erhvervsstøtteordninger som et led i en samlet strategi: fra talentudvikling til produktion. En biografsektor i balance Dansk film og publikum er afhængige af en mangfoldig biografkultur med et landsdækkende net af tidssvarende biografer. Digitaliseringen skaber helt nye distributionsmuligheder, men rummer også store udfordringer for de danske biografer og den fortsatte udbredelse af danske film. For at sikre overgangen til digital filmdistribution indføres en digital distributionsstøtte til danske film og en støtteordning for de mindre biografer og art cinemas til investering i digitalt fremviserudstyr. I en periode på 5 år kan Det Danske Filminstitut yde digital distributionsstøtte til biografernes fremvisning af danske film. De mindre biografer og art cinemas vil såfremt de lever op til en række krav om blandt andet repertoire og geografisk placering i stedet kunne vælge at modtage en engangsstøtte til delfinansiering af digitalt fremviserudstyr. Det Danske Filminstitut udformer betingelser for digital distributionsstøtte og engangsstøtte til digitalt fremviserudstyr. Markedsføring af dansk film i udlandet Dansk film står stærkt i udlandet. Det konkluderer et udvalg nedsat af kulturministeren om dansk film i udlandet. Men dansk film er samtidig økonomisk afhængig af de internationale markeder. Derfor peger udvalget på, at vilkårene for salg og markedsføring af dansk film i udlandet bør styrkes yderligere.

5 Side 5 Det Danske Filminstitut udarbejder en strategi for opfølgning på udvalgets anbefalinger, hvorefter implementeringen af strategien aftales som led i rammeaftalen mellem Kulturministeriet og Det Danske Filminstitut. Den økonomiske ramme for den filmpolitiske indsats Den økonomiske ramme for den filmpolitiske indsats er baseret på regeringens finanslovsforslag for 2011, og DR s og TV 2 s økonomiske engagement på filmområdet, som er fastsat i mediepolitisk aftale Det fremgår af aftalen, at der i perioden årligt overføres 25 mio. kr. fra licensprovenuet til Det Danske Filminstituts tilskudsmidler. Økonomisk ramme for filmaftale i mio. kr. (2010-niveau) I alt Filmaftale* 532,9 532,9 528,5 527,8 2122,1 - heraf driftsmidler til Det Danske Filminstitut 120,5 120,5 116,1 115,4 472,5 - heraf tilskudsmidler til Det Danske Filminstitut** 292,4 292,4 292,4 292,4 1169,6 - heraf tilskudsmidler fra DR og TV 2*** 120,0 120,0 120,0 120,0 480,0 *) Området vil være omfattet af generelle tværgående effektiviseringsinitiativer, besparelser og lignende **) Inkl. 25 mio. kr. pr. år overført fra licensprovenuet ***) Jf. mediepolitisk aftale Effektevaluering Inden udgangen af april 2014 skal Det Danske Filminstitut gennemføre en samlet opsamling af filmaftalens effekter i perioden samt de forventede effekter i Handlingsplan Det Danske Filminstitut udarbejder senest den 1. april 2011 en samlet handlingsplan for gennemførelse af filmaftalen

Filmaftale 2011-2014

Filmaftale 2011-2014 Filmaftale 2011-2014 2014 27. oktober 2010 Med den filmpolitiske aftale for 2011-2014 ønsker regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti,

Læs mere

Filmaftale 2015-2018

Filmaftale 2015-2018 6. november 2014 Filmaftale 2015-2018 Med den filmpolitiske aftale for 2015-2018 ønsker regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten,

Læs mere

FILM TIL ALLE Filmaftale

FILM TIL ALLE Filmaftale Den 9. oktober Regeringens udspil til filmaftale 2019-2023 FILM TIL ALLE Filmaftale 2019-2023 Der skal være et rigt varieret udbud af danske film, der opfylder befolkningens ønsker til dansk film. Der

Læs mere

Filmaftale

Filmaftale 27. oktober 2006 Filmaftale 2007-2010 Det er den danske filmbranche - lige fra manuskriptforfattere, instruktører og producenter over distributører og i sidste ende biograferne der har ansvaret for den

Læs mere

Filmloven har til formål at fremme filmkunst, filmkultur og biografkultur i Danmark.

Filmloven har til formål at fremme filmkunst, filmkultur og biografkultur i Danmark. 1. november 2018 Filmaftale 2019-2023 Der er enighed mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale

Læs mere

Hovedmål og -indsatsområder for Det Danske Filminstituts virke,

Hovedmål og -indsatsområder for Det Danske Filminstituts virke, Bilag 2 Hovedmål og -indsatsområder for Det Danske Filminstituts virke, 2011-2014 Som led i udarbejdelse af Rammeaftale 2011-2014 mellem Kulturministeriet og Det Danske Filminstitut er det aftalt, at der

Læs mere

DANSK FILM Et Fælles Ansvar

DANSK FILM Et Fælles Ansvar Kunstnerisk Succes, Stort Billetsalg og Økonomisk Krise Filmpolitisk oplæg 2014 Foto: Joe Alblas The Salvation DANSK FILM Et Fælles Ansvar Dansk Film Et Fælles Ansvar er Producentforeningens oplæg til

Læs mere

DANSK DOKUMENTARFILM ambitioner og potentiale

DANSK DOKUMENTARFILM ambitioner og potentiale Filmpolitisk oplæg 2014 Foto: Lars Skree - The Look of Silence DANSK DOKUMENTARFILM ambitioner og potentiale INDLEDNING Dansk dokumentarfilm er en massiv dansk og international succes både hvad angår den

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Det Danske Filminstitut:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Det Danske Filminstitut: Rammeaftale Januar 2019 Det Danske Filminstitut 2019-2023 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Det Danske Filminstitut på den anden side fastlægger mål for Filminstituttets

Læs mere

Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 260 Offentligt

Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 260 Offentligt Kulturudvalget 2013-14 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 260 Offentligt Kulturministeren Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf

Læs mere

Å r s r a p p o r t 2 0 1 4 f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t

Å r s r a p p o r t 2 0 1 4 f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t Å r s r a p p o r t 2 0 1 4 f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t Oversigt over tabeller, noter og bilag... 3 1. Påtegning af det samlede regnskab... 4 2. Beretning... 5 2.1 Præsentation af DFI...5

Læs mere

KØN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT AUGUST 2018

KØN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT AUGUST 2018 KØN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT AUGUST 2018 KØN I DANSK FILM / DET DANSKE FILMINSTITUT 2018 Det Danske Filminstituts målsætning for en bedre kønsbalance i dansk film realiseres blandt andet gennem

Læs mere

FLEKSIBILITET. Kulturministerens udvalg om fremtidens filmstøtte / September det danske filminstitut

FLEKSIBILITET. Kulturministerens udvalg om fremtidens filmstøtte / September det danske filminstitut DIALOG OG FLEKSIBILITET Kulturministerens udvalg om fremtidens filmstøtte / September 2010 p det danske filminstitut 03 03 04 04 06 06 07 09 11 13 14 15 16 17 18 INDLEDNING 1.1 Kommissorium for udvalget

Læs mere

Dokumentar. Anbefalinger om dokumentarfilm i forbindelse med Filmaftale

Dokumentar. Anbefalinger om dokumentarfilm i forbindelse med Filmaftale Anbefalinger om dokumentarfilm i forbindelse med Filmaftale 2019-2022 Foto: Framegrap Made in Copenhagen Den fortabte Kriger Made in Copenhagen Bernard Bangs Allé 25 DK-2000 Frederiksberg Tel. +45 33 86

Læs mere

LAVBUDGETFILM. > præsentation

LAVBUDGETFILM. > præsentation LAVBUDGETFILM > præsentation 17.02.15 FILMAFTALEN 2015-18 > støtte til 12-24 lavbudgetfilm > to budgetstørrelser: under 3 millioner og 6 millioner > ingen krav om biografvisning > både nye og etablerede

Læs mere

Gode film kræver gode historier. - Danske Dramatikeres anbefalinger til fremtidens danske film

Gode film kræver gode historier. - Danske Dramatikeres anbefalinger til fremtidens danske film Gode film kræver gode historier - Danske Dramatikeres anbefalinger til fremtidens danske film Gode film kræver gode historier Audiovisuelt indhold trækker i disse år et rekordpublikum. Publikum er dog

Læs mere

Originalt dansk produceret indhold (tv, film, musik, nyhedsproduktion osv.) er en afgørende faktor for at opretholde dansk kultur og sprog.

Originalt dansk produceret indhold (tv, film, musik, nyhedsproduktion osv.) er en afgørende faktor for at opretholde dansk kultur og sprog. Notat Kommissorium for udvalg om den fremtidige finansiering af dansk, digital indholdsproduktion Problemstilling Den teknologiske udvikling og globaliseringen har stor indflydelse på medieudviklingen

Læs mere

!. Der skal tages særlig hensyn til produktioner, der retter sig til målgruppen børn og unge.

!. Der skal tages særlig hensyn til produktioner, der retter sig til målgruppen børn og unge. Statutter Nordisk Film & TV Fond Fastsat af Nordisk Ministerråd (kulturministrene) 01.11.0314 # FORMÅL!. Nordisk Film & TV Fond, herefter kaldet Fonden, har jfr. aftale af 8. maj %&'( til formål at fremme

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv)

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) 1. I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 988 af 6. oktober

Læs mere

MERE KLASSEFESTEN OG JAGTEN. MINDRE VON TRIER-KOPIER DANSK FOLKEPARTIS FILMUDSPIL

MERE KLASSEFESTEN OG JAGTEN. MINDRE VON TRIER-KOPIER DANSK FOLKEPARTIS FILMUDSPIL MERE KLASSEFESTEN OG JAGTEN. MINDRE VON TRIER-KOPIER DANSK FOLKEPARTIS FILMUDSPIL 2019-2022 INDHOLD 1. Indledning 3 2. Flere film til det brede publikum 4 Dansk markedsandel på 35 % i 2035 4 Film, der

Læs mere

Flere folkelige film

Flere folkelige film Flere folkelige film Dansk Folkepartis udspil til en filmaftale 2015-2018. August 2014. Billeder leveret af DFI. Forside fra Klassefesten 2 Begravelsen, 2014, Mikkel Serup, Nordisk Film. Foto: Framegrab.

Læs mere

OKT 2014 TEMA: Filmforlig

OKT 2014 TEMA: Filmforlig 65 OKT 2014 TEMA: Filmforlig 1 LEDER Bagom diskussionerne Kære læser I de seneste måneder har den indledende debat til filmforligsforhandlingerne bølget i medier, på diskussionstråde og ved branchehøringer.

Læs mere

VILKÅR FOR STØTTE TIL DANSKE BIOGRAFER, KUNSTBIOGRAFER OG BIOGRAFINITIATIVER GÆLDENDE PR. 1. JANUAR 2015

VILKÅR FOR STØTTE TIL DANSKE BIOGRAFER, KUNSTBIOGRAFER OG BIOGRAFINITIATIVER GÆLDENDE PR. 1. JANUAR 2015 Q DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL DANSKE BIOGRAFER, KUNSTBIOGRAFER OG BIOGRAFINITIATIVER GOTHERSGADE 55 1123 KØBENHAVN K TEL 3374 3400 DFI.DK PUBLIKUM & FORMIDLING INDHOLDSFORTEGNELSE 1.

Læs mere

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier.

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier. 9. september 2014 Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K Radio- og tv-nævnet Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. xjfi@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Administrerende

Læs mere

Spil. Anbefalinger om spil i forbindelse med Filmaftale

Spil. Anbefalinger om spil i forbindelse med Filmaftale Anbefalinger om spil i forbindelse med Filmaftale 2019-2022 Wartile Play Wood Project Producentforeningen Bernard Bangs Allé 25 DK-2000 Frederiksberg Tel. +45 33 86 28 80 info@pro-f.dk Hugo og Holger WIL

Læs mere

Årsrapport 2004 for Det Danske Filminstitut INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Beretning...1. 2. Målrapportering.. 5. 3. Regnskab...10. 4. Påtegning...

Årsrapport 2004 for Det Danske Filminstitut INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Beretning...1. 2. Målrapportering.. 5. 3. Regnskab...10. 4. Påtegning... Årsrapport 2004 for Det Danske Filminstitut INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Beretning...1 1.1 Mission.1 1.2 Vision 1 1.3 Hovedopgaver.1 1.4 Overordnede resultater...2 1.4.1 Årets finansielle resultat.. 2 1.4.2

Læs mere

Nordisk Film & TV Fond statutter

Nordisk Film & TV Fond statutter NFTF STATTUTTER Nordisk Film & TV Fond statutter Fastsat af Nordisk Ministerråd (kulturministrene) AO.45.A401 + FORMÅL 0. Nordisk Film & TV Fond, herefter kaldet Fonden, har jfr. aftale af 5. maj A40=

Læs mere

UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 2016

UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 2016 UNDERSØGELSE AF KØNSFORDELINGEN I DANSK FILM DET DANSKE FILMINSTITUT JUNI 016 Undersøgelse af kønsfordelingen i dansk film Indhold 1. Indledning.... Kønsfordelingen i det danske samfund..... Kønsfordelingen

Læs mere

Vejledende notat om Filmlovens 18 og Kulturministeriets bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed

Vejledende notat om Filmlovens 18 og Kulturministeriets bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed 1 of 7 20. januar 2015 Vejledende notat om Filmlovens 18 og Kulturministeriets bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed 2 of 7 1 Baggrund Foreningen af mindre og mellemstore biografer

Læs mere

Side 1 Indholdsfortegnelse Handel, service og turisme INDHOLDSFORTEGNELSE

Side 1 Indholdsfortegnelse Handel, service og turisme INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 Indholdsfortegnelse Handel, service og turisme INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KFI erhvervsdrivende fond...2 1.1. Formål...2 1.2. Kontakt...2 2. Dagbladsnævnet...3 2.1. Formål...3 2.2. Kontakt...3 3. Det

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 Aftale af 16. november 2011 Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 1. Indledning Der er enighed mellem regeringen og Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative

Læs mere

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B Public service Public service er, i al sin enkelthed, en service tildelt den brede befolkning. Det vil sige tv og radioprogrammer, udbudt af virksomheder som DR og TV 2, med varierende og kvalitetsrigt

Læs mere

Bilag 2: Nøgletal og indikatorer I tilknytning til strategien og målene opstiller Det Københavnske Teatersamarbejde (KbhT) her en række nøgletal og in

Bilag 2: Nøgletal og indikatorer I tilknytning til strategien og målene opstiller Det Københavnske Teatersamarbejde (KbhT) her en række nøgletal og in Bilag 2: Nøgletal og indikatorer I tilknytning til strategien og målene opstiller Det Københavnske Teatersamarbejde (KbhT) her en række nøgletal og indikatorer, som illustrerer den ønskede udvikling. Disse

Læs mere

November 2013 Endelig rapport. Sundhedstilstanden i dansk spillefilmsproduktion

November 2013 Endelig rapport. Sundhedstilstanden i dansk spillefilmsproduktion November 2013 Endelig rapport Sundhedstilstanden i dansk spillefilmsproduktion Indholdsfortegnelse 1. Indledning og sammenfatning 3 1.1. Den danske model for filmproduktion 3 1.2. Opsamling og konklusion

Læs mere

EFFEKT- EVALUERING AF FILMAFTALEN

EFFEKT- EVALUERING AF FILMAFTALEN Wr EFFEKT- EVALUERING AF 2003-2006 DET DANSKE FILMINSTITUT/ 2006 Effektevaluering af filmaftalen 2003-2006 / Det Danske Filminstitut 2006 / SIDE 2 INDHOLD 3 4 9 11 13 14 16 17 19 INDLEDNING SPILLEFILM

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftalen er indgået den 3. november 2015. Det Kongelige Teater og Kapel er Danmarks nationalscene. Teatret producerer et alsidigt repertoire af høj kunstnerisk kvalitet

Læs mere

Spillefilm. Anbefalinger om spillefilm i forbindelse med Filmaftale

Spillefilm. Anbefalinger om spillefilm i forbindelse med Filmaftale Spillefilm Anbefalinger om spillefilm i forbindelse med Filmaftale 29-22 Foto: Nicolai Møller Den skyldige Nordisk Film Producentforeningen Bernard Bangs Allé 25 DK-2000 Frederiksberg Tel. +45 33 86 28

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af Dacapo Edition-S' virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af Dacapo Edition-S' virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af Dacapo Edition-S' virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering

Læs mere

Danske Filminstruktørers Filmudspil for 2015-2018

Danske Filminstruktørers Filmudspil for 2015-2018 Danske Filminstruktørers Filmudspil for 2015-2018 Indholdsfortegnelse. Indledning 1. Nye medspillere 3 2. Antallet af film skal op 5 3. En ny low-budget model 6 4. TV-stationernes engagement i dansk film

Læs mere

VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM

VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM det danske filminstitut VILKÅR FOR STØTTE TIL DISTRIBUTIONSINITIATIVER FOR KORT- OG DOKUMENTAR- FILM klij GÆLDENDE PR 12. JUNI 2014 Ændringer af 12. april 2018 som følge af EU-kommissionens formelle godkendelse

Læs mere

Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010. D. 26. februar 2008/lra

Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010. D. 26. februar 2008/lra Rullende treårig handlingsplan for den internationale kulturudveksling. 2008-2010 D. 26. februar 2008/lra Kunststyrelsen Den rullende handlingsplan er et dokument under samarbejdsaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Danske film og tv-serier

Danske film og tv-serier Producentforeningen Danske film og tv-serier Medie- & Filmaftalen 2019 2022 Tidens stærkeste kulturaftryk Medie- & Filmaftalen 2019 2022 Foto: Martin Dam Kristensen Du forsvinder Zentropa Producentforeningen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om film

Forslag. Lov om ændring af lov om film Forslag til Lov om ændring af lov om film (Kommunalt tilskud til biografvirksomhed) 1 I lov nr. 186 af 12. marts 1997 om film, som ændret ved 11, stk. 3, i lov nr. 423 af 10. juni 1997, 4 i lov nr. 1156

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 28. september 2005. TV 2/DANMARK A/S støtte til kort- og dokumentarfilm i 2004

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 28. september 2005. TV 2/DANMARK A/S støtte til kort- og dokumentarfilm i 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C København den 28. september 2005 TV 2/DANMARK A/S støtte til kort- og dokumentarfilm i 2004 Radio- og tv-nævnet skal hermed, i forlængelse

Læs mere

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Revideret den 6. juli 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forebyggelsesfonden kan under hovedformål 2 yde støtte til følgende formål:... 3 1.1. Prioriterede

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Regeringens Medieaftaleoplæg for

Regeringens Medieaftaleoplæg for Regeringens Medieaftaleoplæg for 2007-2010 Temaer Udbygning af digitalt tv Udbygning af digital radio Etablering af en Public Service Fond Privatisering af TV 2 DR Medielicens KODA/Gramex Digitalt tv er

Læs mere

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S M I N I S T E R I E T BILAG 5 Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S Bodssystem for tilsidesættelse af visse vilkår for tilladelse til at udøve public service-programvirksomhed I 38 a, stk.

Læs mere

Indstilling. Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus for perioden 1. januar 2009 til 31. december

Indstilling. Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus for perioden 1. januar 2009 til 31. december Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 4. maj 2009 Århus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus

Læs mere

FORENINGEN FOR ENTERTAINMENT- & MEDIERET MARIA RØRBYE RØNN, GENERALDIREKTØR I DR

FORENINGEN FOR ENTERTAINMENT- & MEDIERET MARIA RØRBYE RØNN, GENERALDIREKTØR I DR FORENINGEN FOR ENTERTAINMENT- & MEDIERET MARIA RØRBYE RØNN, GENERALDIREKTØR I DR 1 TYDELIG OG DIGITAL 2 TYDELIGERE PUBLIC SERVICE- PROFIL Styrkede positioner i forhold til børn og unge, kultur samt nyheder

Læs mere

DIALOG OG FLEKSIBILITET

DIALOG OG FLEKSIBILITET DIALOG OG FLEKSIBILITET BILAG KULTURMINISTERENS UDVALG OM FREMTIDENS FILMSTØTTE / SEPTEMBER 2010 P DET DANSKE FILMINSTITUT BILAGSOVERSIGT ANALYSE BILAG 1 AF FINANSIERINGS- OG INDTÆGTS- FORHOLDENE ANALYSE

Læs mere

Det DANSKE FILMINSTITUT MEDIE- & FILMpolitisk oplæg

Det DANSKE FILMINSTITUT MEDIE- & FILMpolitisk oplæg Det DANSKE FILMINSTITUT MEDIE- & FILMpolitisk oplæg 2019-2022 Forside: En frygtelig kvinde, der i slutningen af januar 2018 var set af 150.000 danskere, er et humoristisk drama om et moderne parforhold

Læs mere

NYE MEDIER NYE VANER NYE TIDER

NYE MEDIER NYE VANER NYE TIDER 3 NYE MEDIER NYE VANER NYE TIDER Fire balancer Med sit udspil til en ny medieaftale ønsker regeringen at sikre fire vigtige balancer. Medierne påvirker borgerne og borgerne påvirker medieudviklingen Frie

Læs mere

f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t

f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t Årsrapport 2016 f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af DFI...4 2.2 Virksomhedens omfang...5 2.3 Årets resultater...5

Læs mere

Der indgås 4-årige aftaler, dels mellem Københavns Kommune og Kulturministeriet og dels mellem Københavns Kommune og de enkelte teatre.

Der indgås 4-årige aftaler, dels mellem Københavns Kommune og Kulturministeriet og dels mellem Københavns Kommune og de enkelte teatre. NOTAT 03-09-2015 Principper for valg af små storbyteatre 2017-2020 København har som hovedstad en forpligtelse til at sikre et mangfoldigt kultur- og teaterliv, som tilgodeser byens forskellige befolkningsgrupper

Læs mere

ANALYSE AF ØKONOMIEN I DANSKE SPILLEFILM 1999-2005

ANALYSE AF ØKONOMIEN I DANSKE SPILLEFILM 1999-2005 Pe ANALYSE AF ØKONOMIEN I DANSKE SPILLEFILM 1999-2005 DET DANSKE FILMINSTITUT/ 2006 Økonomien i dansk film 1999-2005 / Det Danske Filminstitut 2006 / SIDE 2 INDHOLD 3 10 SAMMENFATNING SPILLEFILM MED DANSK

Læs mere

HVORDAN PROOF-OF-BUSINESS-FONDEN SKAL ARBEJDE OG BANE VEJEN FOR EN STØRRE FOND

HVORDAN PROOF-OF-BUSINESS-FONDEN SKAL ARBEJDE OG BANE VEJEN FOR EN STØRRE FOND BILAG 1 - BUSINESS CASE: HVORDAN PROOF-OF-BUSINESS-FONDEN SKAL ARBEJDE OG BANE VEJEN FOR EN STØRRE FOND Proof-of-business-fonden skal, med mindre investeringer opbygge erfaringer og kompetencer i forhold

Læs mere

Bruttolister med forslag fra rundbordssamtalerne Bilag C

Bruttolister med forslag fra rundbordssamtalerne Bilag C Bruttolister med forslag fra rundbordssamtalerne Bilag C Bruttoliste over stikord fra drøftelse af distribution af ikkekommerciel lokalradio og -tv via internettet den 29. januar 2014 1a) Hvilke muligheder

Læs mere

DSF spillefilm: Protokollater 1.8.07

DSF spillefilm: Protokollater 1.8.07 DSF spillefilm: Protokollater 1.8.07 Protokollater til spillefilmoverenskomsten af 1. august 2007 PROTOKOLLAT 1: DEFINITION AF EGENKAPITAL OG LANCERINGSUDGIFTER 1. I henhold til denne overenskomst skal

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t

f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t Årsrapport 201 7 f o r D e t D a n s k e F i l m i n s t i t u t Indholdsfortegnelse 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af DFI...4 2.2 Årets resultater...5 2.2.1

Læs mere

Tillægsaftale til medieaftalen for 2007-2010 om udvikling af radiomarkedet mv.

Tillægsaftale til medieaftalen for 2007-2010 om udvikling af radiomarkedet mv. NOTAT 9. juni 2009 Tillægsaftale til medieaftalen for 2007-2010 om udvikling af radiomarkedet mv. Indledning Det fremgår af tillægsaftalen af 9. januar 2009 om omstruktureringsplan for TV 2/DANMARK og

Læs mere

Årsrapport 2013 for Det Danske Filminstitut

Årsrapport 2013 for Det Danske Filminstitut Årsrapport 2013 for Det Danske Filminstitut Oversigt over tabeller, noter og bilag... 3 1. Påtegning a f det sam lede reg nskab... 4 2. Beretning... 5 2.1 Præsentation af D F I... 5 2.2 Virksomhedens omfang...6

Læs mere

DK som Nordens førende live-scene

DK som Nordens førende live-scene DK som Nordens førende live-scene Referat. HANDLINGSPLAN DISPOSITION I. SUCCESFORTÆLLING II. III. IV. HVAD HAR VI FÅET UD AF DET? VISION: DANMARK SOM NORDENS FØRENDE LIVESCENE DEN BRÆNDENDE PLATFORM V.

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1.

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1. Team Danmark og [X-]Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i [X-]Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

DIGITALE UDFORDRINGER OG MULIGHEDER FOR DANSK FILM RAPPORT FRA FILMPOLITISK FORUM OM NYE FINANSIERINGSFORMER OG FORRETNINGSMODELLER

DIGITALE UDFORDRINGER OG MULIGHEDER FOR DANSK FILM RAPPORT FRA FILMPOLITISK FORUM OM NYE FINANSIERINGSFORMER OG FORRETNINGSMODELLER DIGITALE UDFORDRINGER OG MULIGHEDER FOR DANSK FILM RAPPORT FRA FILMPOLITISK FORUM OM NYE FINANSIERINGSFORMER OG FORRETNINGSMODELLER DET DANSKE FILMINSTITUT / NOVEMBER 2013 Digitale udfordringer og muligheder

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Roskilde Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Roskilde Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Roskilde Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Roskilde Kommune. Parterne som

Læs mere

EN STÆRK DANSK STEMME I EN GLOBAL MEDIEVERDEN SOCIALDEMOKRATIETS PRIORITETER FOR DET KOMMENDE MEDIEFORLIG

EN STÆRK DANSK STEMME I EN GLOBAL MEDIEVERDEN SOCIALDEMOKRATIETS PRIORITETER FOR DET KOMMENDE MEDIEFORLIG EN STÆRK DANSK STEMME I EN GLOBAL MEDIEVERDEN SOCIALDEMOKRATIETS PRIORITETER FOR DET KOMMENDE MEDIEFORLIG 1 EN STÆRK DANSK STEMME I EN GLOBAL MEDIEVERDEN Medierne spiller en afgørende rolle for vores fællesskab

Læs mere

Mediepolitiske aftaler, inkl. public service-kontrakter og public service-tilladelser

Mediepolitiske aftaler, inkl. public service-kontrakter og public service-tilladelser Mediepolitiske aftaler, inkl. public service-kontrakter og public service-tilladelser [Dem med blåt angår DR s public service-kontrakter, dem med rødt TV 2/Danmarks public service-kontrakt og -tilladelser,

Læs mere

AFTALE MELLEM KONGERIGET DANMARKS REGERING REPUBLIKKEN FRANKRIGS REGERING VEDRØRENDE KOPRODUKTION AF FILM

AFTALE MELLEM KONGERIGET DANMARKS REGERING REPUBLIKKEN FRANKRIGS REGERING VEDRØRENDE KOPRODUKTION AF FILM AFTALE MELLEM KONGERIGET DANMARKS REGERING OG REPUBLIKKEN FRANKRIGS REGERING VEDRØRENDE KOPRODUKTION AF FILM Kongeriget Danmarks regering og Republikken Frankrigs regering, herefter "Aftalelandene", har

Læs mere

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen.

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Randers Kammerorkester 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Randers Kammerorkester er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Randers

Læs mere

LANCERING OG DISTRIBUTION AF UDENLANDSKE ARTHOUSE-FILM

LANCERING OG DISTRIBUTION AF UDENLANDSKE ARTHOUSE-FILM DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL LANCERING OG DISTRIBUTION AF UDENLANDSKE ARTHOUSE-FILM Gældende pr. 1. januar 2017 Gothersgade 55 1123 København K Tel 3374 3400 dfi.dk Filmstøtte Vilkår for

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Kulturministeriet, mindre sektoranalyse

Kulturministeriet, mindre sektoranalyse STRUKTURKOMMISSIONEN Sekretariatet Dato: J. nr.: Fil-navn: Kulturministeriet, mindre sektoranalyse Der er gode grunde til, at visse opgaver på Kulturministeriets område er lagt ud til amter og kommuner.

Læs mere

Public service-kontrakt mellem DR og kulturministeren for perioden 1. januar 2003 til 31. december 2006

Public service-kontrakt mellem DR og kulturministeren for perioden 1. januar 2003 til 31. december 2006 Public service-kontrakt mellem DR og kulturministeren for perioden 1. januar 2003 til 31. december 2006 Indledning Dansk public service-radio og -tv udfylder en vigtig rolle som skaber og formidler af

Læs mere

DET DANSKE FILMINSTITUT ÅRS RAP PORT 2018

DET DANSKE FILMINSTITUT ÅRS RAP PORT 2018 DET DANSKE FILMINSTITUT ÅRS RAP PORT 2018 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af Filminstituttet...4 2.2 Ledelsesberetning...4 2.2.1 Årets faglige

Læs mere

bidrage til at formulere langsigtede strategier for det internationale kultursamarbejde

bidrage til at formulere langsigtede strategier for det internationale kultursamarbejde NOTAT Den offensive strategi for den internationale kulturudveksling 2007-2011 D. 5. november 2007/lra 1. Baggrund Kulturministeriet og Udenrigsministeriet har siden 2000 haft en samarbejdsaftale om Danmarks

Læs mere

Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar.

Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar. Statens Kunstråds høringssvar vedr. Teaterudvalgets rapport 28. juni 2010 Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar.

Læs mere

Aftale for de videregående uddannelser under Kulturministeriet 2011-2014

Aftale for de videregående uddannelser under Kulturministeriet 2011-2014 Aftale for de videregående uddannelser under Kulturministeriet 2011-2014 27. oktober 2010 Kulturministeriets videregående uddannelser har med afsæt i de to seneste politiske fireårige aftaler dækkende

Læs mere

Anne Geertsen Årskortnr.:20031285 Speciale Forår10 SKEMA 4: SPECIALEAFLEVERING

Anne Geertsen Årskortnr.:20031285 Speciale Forår10 SKEMA 4: SPECIALEAFLEVERING SKEMA 4: SPECIALEAFLEVERING Institut for Æstetiske Fag Navn Anne Geertsen Årskortnummer 20031285 Afdeling (sæt kryds) DRA x KUN LIT MUS ÆK Adresse M.P. Bruuns Gade 37, 3 8000 Århus C Telefon 22577342 Titel

Læs mere

Filmværkstedets støttevilkår 2017

Filmværkstedets støttevilkår 2017 Filmværkstedets støttevilkår 2017 6 måneders støtte 1 FORMÅL 1.1. Det Danske Filminstitut (DFI) kan yde støtte til drift af værksteder. DFI yder via Filmtalent støtte til driften af Filmværkstedet / København

Læs mere

Brancheforeningen Danske Biografers kommentarer og korrektioner til Rapporten fra Filmpolitisk Forum, udgivet af Det Danske Filminstitut /November

Brancheforeningen Danske Biografers kommentarer og korrektioner til Rapporten fra Filmpolitisk Forum, udgivet af Det Danske Filminstitut /November Brancheforeningen Danske Biografers kommentarer og korrektioner til Rapporten fra Filmpolitisk Forum, udgivet af Det Danske Filminstitut /November 2013. Kommentarer og korrektioner til Rapporten fra Filmpolitisk

Læs mere

DFI AKTIVITETER PÅ BØRNE- OG UNGDOMSOMRÅDET

DFI AKTIVITETER PÅ BØRNE- OG UNGDOMSOMRÅDET DATO / 06.05.2011 REF / ch DFI AKTIVITETER PÅ BØRNE- OG UNGDOMSOMRÅDET Orientering til høring om børnemedier i Folketinget onsdag den 18. maj 2011 Med den seneste Filmaftale, der gælder fra 2011-2014,

Læs mere

NYE TONER KULTURMINISTERIETS MUSIKHANDLINGSPLAN Vision

NYE TONER KULTURMINISTERIETS MUSIKHANDLINGSPLAN Vision MUSIKHANDLINGSPLAN 2008-2011 MAJ 2008 NYE TONER KULTURMINISTERIETS MUSIKHANDLINGSPLAN 2008-2011 Vision Dansk musik skal udfolde sit fulde potentiale. Både nationalt og internationalt. Kulturministeriets

Læs mere

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 017-20 VÆRD AT DELE. STADIG ORIGINAL. MERE DIGITAL. MISSION DRs mission er, at DR samler, udfordrer og oplyser Danmark. VISION Det er DRs vision at tilbyde indhold, der er værd at dele originalt kvalitetsindhold

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #11

OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #11 OPTAGELSE AF SUPER16 ÅRGANG #11 Super16 optager en ny årgang #11 med semesterstart primo august 2019. Årgang #11 kommer til at bestå af 6 instruktører, 6 producere og 4 manuskriptforfattere. Super16 favner

Læs mere

VILKÅR FOR STØTTE TIL MARKEDSFØRING OG DISTRIBUTION AF DANSKE FILM

VILKÅR FOR STØTTE TIL MARKEDSFØRING OG DISTRIBUTION AF DANSKE FILM Q DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL MARKEDSFØRING OG DISTRIBUTION AF DANSKE FILM GÆLDENDE PR 1. OKTOBER 2012 GOTHERSGADE 55 1123 KØBENHAVN K TEL 3374 3400 FAX 3374 3697 2/6 1. FORMÅL Det Danske

Læs mere

Ansøgningsmateriale for breddeidrætskommuner 8. juli 2009

Ansøgningsmateriale for breddeidrætskommuner 8. juli 2009 Ansøgningsmateriale for breddeidrætskommuner 8. juli 2009 Alle landets kommuner kan søge om at blive en breddeidrætskommune. Bag initiativet med breddeidrætskommuner står Kulturministeriet i partnerskab

Læs mere

Statens Kunstfond på 5 minutter

Statens Kunstfond på 5 minutter Statens Kunstfond på 5 minutter Indhold 1. Hvorfor har vi Statens Kunstfond? 2. Hvad er Statens Kunstfonds opgave? 3. Hvordan er Statens Kunstfonds organiseret? 4. Statens Kunstfonds andel af Kulturministeriets

Læs mere

Filmværkstedets vilkår 2017 Udviklingsstøtte

Filmværkstedets vilkår 2017 Udviklingsstøtte Filmværkstedets vilkår 2017 Udviklingsstøtte 1 FORMÅL 1.1. Det Danske Filminstitut (DFI) kan yde støtte til drift af værksteder. DFI yder via Filmtalent støtte til driften af Filmværkstedet / København

Læs mere

Svar: Tak for invitationen til at svare på spørgsmålet om slutteksten i rulleteksterne på Cirkelinefilmen Cirkeline og verdens mindste superhelt.

Svar: Tak for invitationen til at svare på spørgsmålet om slutteksten i rulleteksterne på Cirkelinefilmen Cirkeline og verdens mindste superhelt. Kulturudvalget 2016-17 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 63 Offentligt FULD TALE Arrangement: Samråd i Folketingets Kulturudvalg den 1. december 2016 om den afsluttende sætning i rulleteksterne til

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om film

Forslag. Lov om ændring af lov om film 2013/1 LSF 19 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin. Fremsat den 2. oktober 2013 af kulturministeren (Marianne Jelved) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

ANALYSE AF FILM- BRANCHENS NYE FORRETNINGS- MODELLER 2017

ANALYSE AF FILM- BRANCHENS NYE FORRETNINGS- MODELLER 2017 P ANALYSE AF FILM- BRANCHENS NYE FORRETNINGS- MODELLER 2017 DET DANSKE FILMINSTITUT DANSKE FILMINSTRUKTØRER PRODUCENTFORENINGEN FORENINGEN AF FILMUDLEJERE I DANMARK Styregruppe Claus Ladegaard, Det Danske

Læs mere

DANSKE FILM- FESTIVALER OG FILM- VISNINGS- AKTIVITETER DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1. juli 2016

DANSKE FILM- FESTIVALER OG FILM- VISNINGS- AKTIVITETER DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL. Gældende pr. 1. juli 2016 DET DANSKE FILMINSTITUT VILKÅR FOR STØTTE TIL DANSKE FILM- FESTIVALER OG FILM- VISNINGS- AKTIVITETER Gældende pr. 1. juli 2016 Gothersgade 55 1123 København K Tel 3374 3400 dfi.dk Filmstøtte Vilkår for

Læs mere

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA 13/2017: Promovering af europæiske produktioner online

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA 13/2017: Promovering af europæiske produktioner online ET KREATIVT EUROPA (0 00) MEDIADELPROGRAMMET INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA /07: Promovering af europæiske produktioner online. MÅL OG BESKRIVELSE Denne meddelelse er baseret på Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

GENERELLE&VILKÅR& 3! 1. OM NORDISK FILM & TV FOND (www.nordiskfilmogtvfond.com) 3! 2. FORUDSÆTNINGER OG ANSØGNINGSVURDERING 4!

GENERELLE&VILKÅR& 3! 1. OM NORDISK FILM & TV FOND (www.nordiskfilmogtvfond.com) 3! 2. FORUDSÆTNINGER OG ANSØGNINGSVURDERING 4! retningslinjer [dk] 2015 indhold GENERELLE&VILKÅR& 3! 1. OM NORDISK FILM & TV FOND (www.nordiskfilmogtvfond.com) 3! 2. FORUDSÆTNINGER OG ANSØGNINGSVURDERING 4! 3. STØTTETYPER OG STØTTEKRITERIER 5! 4. TILBAGEBETALING

Læs mere

EFFEKTEVALUERING AF FILMAFTALEN 2007-2010

EFFEKTEVALUERING AF FILMAFTALEN 2007-2010 EFFEKTEVALUERING AF 2007- JUNI Side 2 / 19 INDLEDNING Med den filmpolitiske aftale for 2007- ønskede regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Radikale

Læs mere