Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "www.visensvenner-kbh.dk"

Transkript

1 Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 12, nr. 3 - September

2 INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 3, 2010 Kurser i november Kursus i akkompagnement 6-7/ Kalle Zwilgmeyer er død Kulturhavn for 10. gang!... 6 Kalender... 8 Kursus i brug af stemmen 13-14/ Kursus på Vrå Folkehøjskole aug Bestyrelsen m.m. adresser, kolofon Har vi din rigtige mailadresse? Foreningen sparer penge, hver gang vi bruger ! (og du modtager de seneste nyheder) KURSER I NOVEMBER 2010 Af Kim Ravn-Jensen I de kommende måneder har vi andet og mere på tapetet end blot hulemøder og koncerter i Krudttønden: Vi udbyder to kurser i november (se side 3 og side 10) Weekenden den 6-7/11 flytter vi fokus fra solisten og hen mod akkompagnatøren. Hertil får vi hjælp fra en ekspert: Henrik Krogsgaard. Den efterfølgende weekend får solisterne mulighed for at vinde lidt af det tabte terræn tilbage, idet Rikke Duelund underviser i brug af stemmen. Hun bruger de samme teknikker, som jeg berettede om i september 2008-nummeret af Vi edommen. Tilhørere er velkomne til begge kurser, men de skal forudbetale 50 kr. pr. dag til foreningens konto (se bagsiden). Til gengæld er forplejning så inkluderet. Den 2. oktober kl. 14 optræder vi på Revymuseet (se kalenderen) Mod almindelig entre kan I både se museets fine udstillinger og opleve en koncert med aktive fra Visens Venner København. 2.

3 KURSUS I AKKOMPAGNEMENT 6-7/ Ved Kim Ravn-Jensen Bestyrelsen er meget glad for, at vi har kunnet engagere Henrik Krogsgaard som lærer på det kursus i akkompagnement, vi sammen med Visens Venner i Glostrup gennemfører i weekenden november Også kursusstedet har vi store forventninger til: Glostrup gamle Præstegård, Hovedvejen 134, 2600 Glostrup. Her skulle der være plads til, at vi uforstyrret i en hel weekend kan have undervisning i plenum, kan øve i mindre sammenhænge og kan stille en enkel frokost og anden forplejning frem til deltagerne. For både lørdag og søndag er tidsplanen: 09:30-10:00: Kaffe og morgenbrød 10:00-13:00: Undervisning 13:00-13:30: Frokost 13:30-15:00: Undervisning 15:00-15:15: Eftermiddagskaffe 15:15-16:30: Undervisning Kursusgebyret for en hel weekend er 500 kr. for aktive i Visens Venner i Glostrup og København. Alle andre deltagere betaler 2000 kr. vi forventer, at andre foreninger vil støtte deres akkompagnatører i at deltage. Man tilmelder sig ved at indsætte gebyret på foreningens konto (se bladets bagside). I skrivende stund har Henrik Krogsgaard kun givet korte udmeldinger omkring kurset, men følgende ord er da værd at lægge mærke til: Kend din plads; men hjælp dem igennem skærene på en sådan måde, at alle - ikke mindst solisten selv - stadigvæk tror, de er stjernen. Alle kursister skal akkompagnere til en obligatorisk vise: Byens lys med tekst af Poul Henningsen og musik af Bernhard Christensen. Vi opfordrer deltagerne til selv at medbringe de kaniner, som de ønsker at træne samarbejde med. Det er mest praktisk, hvis alle kaniner tilmelder sig som tilhørere (se side 2), for så har alle på stedet lige adgang til forplejningen. 3.

4 KALLE ZWILGMEYER ER DØD Mindeord ved Leo Leonhardsen Bamsen i Norden er borte. Det var med sorg vi fikk budskapet om at Kalle Zwilgmeyer har gått bort. Natt til 6. september sovnet han inn i Frederikssund i Danmark. Da han ble utnevnt til æresmedlem hos Norsk Viseforum var det en merittliste som ingen kommer opp imot som lå til grunn. Mange hundre viser med flere titalls forskjellige komponister. Mange år med radioprogrammer som førte til en oppblomstring av visesang og viseklubber, ikke bare i Norge, men i hele Norden. Det er kanskje først og fremst som inspirator og samlingspunkt for visesangere og visa i Norden han vil bli husket. Med de årlige visetreffene gjennom nesten 30 år på Skagen og flere samlinger i Norge og Hellas klarte han å etablere uformelle møteplasser for viseutøvere og visevenner, som resulterte i mange nordiske turneer og gruppekonstellasjoner. Disse samlingene ble viktige knutepunkt, ikke bare for visesangere, men viktig for videreføring og fornyelse i den nordiske visetradisjonen. Som nykommere i visemiljøet følte man seg velkommen og verdsatt. Kalle møtte alle med en ekte varme og så noe unikt positivt og spennende i alle som var rundt ham. Han gjennomførte sommerturneene med nye deltakere hvert år, slik at så mange som mulig skulle få mulighet til å pre- 4.

5 sentere seg for et større publikum. De årlige gåturneene måtte han slutte med på grunn av dårlige bein, men han fortsatte i bil og båt. Selv har jeg mange artige turneer med Kalle som nå er gode minner, i Sverige, Finland og her hjemme fra begynnelsen på 1980-tallet til den siste vi hadde i Jeg kommer til å savne de årlige brevene, skrevet på hans gamle Remington skrivemaskin, med avslutningen bamseklem fra vennen Kalle. At du ikke skulle rekke frem til 73-årsdagen hadde vi ikke trudd. Du skulle alltid være her for oss. Nå er det takknemlighet for alt du gjorde og sorgen over tapet av deg som merkes. I fremtiden kommer vi til å ha mange gode samlinger med familien og vennene i Kalles ånd. Våre tanker går først og fremst til familien nå. Vi lyser fred over Kalles minne. Kalle Zwilgmeier havde ved sin død været medlem af Visens Venner København gennem en årrække. Vi oplevede ham sidst som visevært i Krudttønden den 2. december 2007 (red.). Bestyrelsen må endvidere med sorg meddele, at Aase Eje døde den 26. juli 2010, samt at vennekredsmedlem Svend-Erik Christensen døde den 15. september

6 KULTURHAVN 2010 FOR 10. GANG! Af Tonna Nørrelund Nej, hvor det regnede den søndag den 8. august, hvor Visens Venner skulle slutte Kulturhavn Der var vist kun de til stede, der skulle præstere noget inden døre. Kajakker og kanoer lå i stakke på kajen i stedet for i deres rette element, vandet! De få mennesker, jeg så, var iklædt regntøj fra top til tå. Ingen forventningsfulde gæster langs hele havnen kun regn. 6. Hans Greves fremførelse af At det må stamme fra et sted er bemærkelsesværdig set fra enhver synsvinkel.

7 Men inde i back-stage -lokalet i lysthuset, hvor vi kunne spise og drøfte slagets gang, var der folk. Med et par sidste-øjebliks-afbud havde vi lige et par ting der skulle på plads. Vi var også spændte på om vi kom til til tiden, dvs kl. 18, efter børne-drama-skolen, som vi sad og så lidt på. De lavede teater-sport som på TV. Heldet var med os. De sluttede et kvarter før, så vi nåede opstilling og lydprøve med en kompetent lydtekniker og kunne gå i gang præcis kl ! Der var pænt fyldt op ved de runde borde i SALEN ved siden af Café KIB ud over solisterne, som var fra både Brønshøj og København igen i år. Hanne Kalsing og overtegnede præsenterede programmet, som blev afviklet præcist: alle stod parat og klar til at gå på scenen efter tur. Det var både humor, vemod, ømhed, latter, kærlighed og inderlighed, der kom ud over scenekanten den aften, og blev modtaget af et lydhørt publikum. Stemningen var som den skal være på en god viseaften. Efter en kort pause kl. 19 kunne vi afslutte kl og gå hjem i regnen, som dog nu var stilnet af. Den bebudede slutparade blev vist ikke til noget! Tak til alle de tretten medvirkende, som var Anne-Grethe Rosenbøg, Kirsten Falsing, Torben Hammerstrøm, Hans Raahauge, John Elberg, Hanne Kalsing og ved flyglet Niels-Flemming Carlsen fra Brønshøj; og fra København Marianne le Dous, Leon Hegelund, Vibeke Bonné, Mona Rasmussen, Hans Greve med Claus Alsted ved flyglet. Alle repræsenterede Visens Venner på bedste vis. Visens Venner Brønshøj og København har været med alle ti gange alene eller begge foreninger! Så vidt jeg er orienteret, var pionererne Annmari og Ove og næste gang Ivy og Jørn på shuttlebådene. Hvis der bliver en 11. gang, håber vi at kunne være i Salen igen. Du kan hjælpe foreningen med at markedsføre visekoncerterne i Krudttønden: Hent plakater på hjemmesiden, fordel dem i dit nærområde, og tag en ven med! 7.

8

9

10 KURSUS I BRUG AF STEMMEN 13-14/ Af Rikke Duelund BESKRIVELSE AF LÆREREN Jeg har undervist i sang siden 1988, lige fra nybegyndere til professionelle bl.a. på musikskoler, aftenskoler, Musical Akademiet, MGK og Gospelworkshops foruden at jeg har haft utallige privatelever. Oprindeligt er jeg uddannet cand. mag. i musik og dramaturgi fra Aarhus Universitet. Gennem årene har jeg taget adskillige supplerende kurser i sangteknik og udtryk, senest afsluttede jeg i 2005 et 3-årigt efteruddannelsesforløb i Komplet Sangteknik, v/ den danske stemmeforsker Cathrine Sadolin. Jeg har arbejdet med musikteater i alle afskygninger, efter at jeg som 22- årig fik mit første professionelle engagement siden har jeg bl.a. medvirket i Miss Saigon på Østre Gasværk Teater; Chess på Fredericia Teater; Atlantis på Falkonerscenen; Egtved Pigen i Musikteatret Vejle; og Cabaret en SMÆKKYS PH i tide og utide en musikteaterforestilling om tekstforfatteren og samfundsrevseren Poul Henningsens liv og levned. Jeg har ofte optrådt for Visens Venner bl.a. i Helsingør, Brønshøj, Glostrup og Roskilde både med forestillingen om PH og sammen med guitaristen Erik Axel Wessberg i Viser mellem sjov og alvor, en kabaret med en skønsom blanding af nye og gamle viser. BESKRIVELSE AF KURSET Jeg arbejder fortrinsvis efter Cathrine Sadolins principper i Komplet sangteknik, da det er et nemt og overskueligt system, som gør, at de fleste, der prøver den metode, hurtigt bliver væsentligt bedre til at synge. Jeg hjælper med at løse sangtekniske problemer, så man frit kan komme til at synge det, man vil på en god og sund måde. Det kan fx være at blive bedre til at nå de høje toner, undgå at blive hæs, arbejde med sin lydstyrke, at kunne synge længere fraser uden at miste luften eller at kunne intonere helt rent. 10.

11 Jeg arbejder ud fra princippet om at vi alle har 4 forskellige gear i stemmen Neutral, Curbing, Overdrive og Belting/Edge og når vi synger, vælger vi indstillingen i stemmen, alt afhængig af hvilken lydstyrke vi vil synge i, hvad der passer bedst til den enkelte, og til den genre man synger i. På dette kursus starter vi med et generelt oplæg af et par timers varighed, hvor jeg fortæller om og vi arbejder med principperne bag sund stemmebrug. Det kan fx være hvordan man bruger sin støtte på den rette måde, og hvad man helt konkret skal gøre for at kunne synge lysere eller kraftigere toner. Efterfølgende arbejder jeg med sangerne enkeltvis enten i plenum eller bag lukkede døre og til det formål vælger den enkelte en eller to sange som man gerne vil have hjælp til at blive bedre til at synge. Det kan både være noget rent sangteknisk, som man gerne vil i dybden med, eller det kan være af udtryksmæssig art. For yderligere oplysninger, se min hjemmeside eller send mig en mail på rikkeduelund@mail.dk (Praktiske bemærkninger fra redaktøren: Sted, tidsplan og tilmeldingsprocedure svarer til akkompagnementskurset beskrevet på side 3. Prisen for hele weekenden er 100 kr. for aktive glostruppere og københavnere 500 kr. for alle andre. Også her kan tilhørere melde sig for en pris af 50 kr. pr. dag. Alt inklusive forplejning) Rikke Duelund 11.

12 KURSUS PÅ VRÅ FOLKEHØJSKOLE AUG Af Kim Ravn-Jensen fotos af Leif Kirkvåg Visens Venner i Danmark er en paraplyforening for de 33 danske Visens Venner-foreninger, som i øvrigt er selvstændige enheder. Sidste år afprøvede paraplyforeningen for første gang en ny model for, hvordan undervisning i visekunst kan gennemføres på landsplan: I samarbejde med Vrå Folkehøjskole gennemførtes et 3-dages kursus, som jeg anmeldte i begejstrede vendinger i Vi edommen for et år siden. I år var kurset udvidet til 5 dage, og det var stadig meget vellykket. Visens Venner København var repræsenteret ved 5 personer: Allan Lorckmann (ny aspirant), Jørgen Jacobsen, Stampe Villadsen, overtegnede og Lise Gerd Pedersen, der dog var ansat som pianist. Ud over Lise var lærerkræfterne Rikke Duelund (sangteknik), Jørgen Bing (fremførelse), Alex Sundstrøm (komposition) og Peter Vesth (tekstskrivning). 12. Der var stor tilfredshed med kurset.

13 Jørgen foredrager Et lille kompromis Formanden og Peter Lorenzen fra Kolding 13.

14 Peter Vesths undervisning tog udgangspunkt i den opfattelse, at mange viser har ringe gennemslagskraft, fordi de ikke benytter sig af de simple virkemidler, han ønskede gøre os bevidste om. Her tænkte han blandt andet på den intensive brug af omkvæd, der præger hans egne sange. Midt i kursusforløbet var der aftenkoncert med brødrene Peter og Thorkil Vesth. Her blev Peters hovedpunkter udfoldet i praksis. Det inspirerede mig til at gøre det samme, og aftenen efter kunne jeg præsentere nedenstående sang, hvor jeg har forsøgt at gøre brug af alt, hvad jeg lærte af Peter Vesths undervisning og af aftenkoncerten herunder nostalgi og offentlige transportmidler. Samtidig genoplives en gammel tradition med at bringe viser i bladet. Det har vi ellers været forsigtige med ud fra et ønske om at overholde lovgivningen om ophavsret. TOGET KØRER BORT FRA VRÅ Omkvæd: Toget kører bort fra Vrå - det burde kør tilbage. Gid, at der var flere af de skønne kursusdage. Længslen bliver større her, jo mere tiden går. Kan det la sig gøre, ser I mig til næste år. Verse 1: Når jeg sidder i kupeen, driver tankerne af sted, beruset af fem underskønne dag fyldt med viser og med venner, og jeg fik det hele med, og festen slutted med et kæmpebrag. Verse 2: Men nu må jeg rejse vid re, for det er jo nok det bedst. Om et par timer står jeg i mit hjem. Så er tiden inde til at skabe hverdag ud af fest, men tid n i Vrå, den vil jeg aldrig glemm. 14.

15 15.

16 Afsender: VVK v/claus Alsted, Gl. Bagsværdvej 40, 2800 Lyngby BESTYRELSEN Kim Ravn-Jensen, formand, Dæmningen 5, 2500 Valby / Hanne Nielsen, kasserer, kasserer@visensvenner-kbh.dk Vibeke Kirst, næstformand og aspirantkontakt, Tybjergvej 40, 2720 Vanløse. morkirst@yahoo.dk Claus Alsted, sekretær, Gl. Bagsværdvej 40, 2800 Lyngby. ca@mail.dk Vibeke Bonné, medlemspleje og vennekredskontakt, Fredskovhellet 20, 1. th, 3400 Hillerød. per.bonne@youmail.dk / Jan Lauridsen, Emdrup Vænge 21, 2100 København Ø. visejan@gmail.com Marjanne K.B. Reinau, Hammeren 32, 1/197, 2630 Tåstrup. marjannereinau@besked.com / Tonna Nørrelund, udeoptræden, Tjørnelunds Alle 17, 2500 Valby. tonn@mail.tele.dk / UDEN FOR BESTYRELSEN Arkivar Mette Brabæk mette.brabaek@privat.dk sommer Redaktion: Kim Ravn-Jensen (ansv.), Vibeke Bonné, Claus Alsted CVR nr Kontingent: Kr. 175,- pr. år (januar-december) Girokonto ; Bankkonto Vi edommen trykkes i ca. 150 eksemplarer og sendes/uddeles til Visens Venner Københavns medlemmer, alle danske Visens Venner-foreninger, til biblioteker og til andre organisationer. Bladet findes også på hjemmesiden. Næste deadline: 15. december 2010

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang Vise Nyt Januar 2015 26. årgang Visens venner i Randers www.visensvenneriranders.dk Huskelisten Formand : Henne Buch, Saxofonvej 14, 8940-Randers SV 86410633 el.41586480 Program for 1. halvår 2015. Hulemøde:

Læs mere

www.visensvenner-kbh.dk

www.visensvenner-kbh.dk Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 13, nr. 1 - Januar 2011 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 1, 2011 Redaktørens (meget korte) klumme... 2 Forum for visevenner i Groupcare...

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Lundeborg Lystbådehavn på position:

Lundeborg Lystbådehavn på position: Nr. 2 april - 2004 Mindeord Jeg har just modtaget den sørgelige meddelelse at Poul Olsen er død. Poul fungerede som næstformand i Alpha29-klubben siden 1999 og på vores bestyrelsesmøde i januar var Poul

Læs mere

Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2012. Lad mig starte med at slå fast, at året 2012 var et godt år såvel kunstnerisk som økonomisk.

Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2012. Lad mig starte med at slå fast, at året 2012 var et godt år såvel kunstnerisk som økonomisk. Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2012 Lad mig starte med at slå fast, at året 2012 var et godt år såvel kunstnerisk som økonomisk. Viseaftener Det kunstneriske manifesterer sig jo i

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014 Læs inde i bladet: INVITATION TIL JULEBANKO FLERE FESTLIGHEDER AFHOLDT SEJLSÆSON AFSLUTTET 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger 20011-2012 Praktiske oplysninger Du finder MLF i Holeby skoles gymnastiksal samt på Vestervej 126 (skolens kælder, indgang fra skolegården) Kontingent: Børn/junior Voksne over 21 år Støttemedlemmer Landsforeningen

Læs mere

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Velkommen til den årlige generalforsamling. Sang nummer? Jeg vil starte med at ønske tillykke til Erik Scherdetzki med 40 år og optagelse som æresmedlem, Morten

Læs mere

14. Danske Barbershop Festival

14. Danske Barbershop Festival Dansk Barbershopforening indbyder vokalgrupper og kor til 14. Danske Barbershop Festival Barbershop og Showsang Lørdag-søndag den 24.-25. marts 2007 i Hillerød Fællesbillede 2006 Mød de mange talentfulde

Læs mere

Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2015

Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2015 Side 1 af 6 Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2015 Lad mig indledningsvist slå fast, at Visens Venner i Køge er en forening med en meget loyal medlemsskare, hvilket kommer til udtryk såvel ved fremmødet

Læs mere

HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET

HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET Nr. 207 april 2016 HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET Det er nu tiden til, vi skal have en tilmelding til vores efterårsstykke. Vi er i god tid i år med tilmeldingerne, men da Per Storm er i gang med

Læs mere

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark).

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark). Classic Autojumble i Gavnø Slotspark Skrevet af superbee - 2015/04/28 14:52 Classic Autojumble - 7/6 2015 Danmarks største veteranbilshow afholdes søndag den 7. juni 2015 Gavnø Slotspark danner for 27.

Læs mere

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6

Medlemsnyt. Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 Medlemsnyt Nyhedsbrev Frederikshavn Folkedansere og Fladstrand Spillemændene Februar 2014 nr. 6 OBS OBS Danseaften d. 27. marts aflyst - kursus d. 30. marts - Se nedenfor og kalenderen Kære dansere og

Læs mere

Billeder fra vores TORSDAGS-SKAK hvor vi ind. imellem er så heldige at få helt op til 3 fantastiske Skakpædagoger på besøg af gangen.

Billeder fra vores TORSDAGS-SKAK hvor vi ind. imellem er så heldige at få helt op til 3 fantastiske Skakpædagoger på besøg af gangen. Årgang 28 År 2015 Samuelsgården. Kære alle forældre Skolevænget 19 6840 Oksbøl Der er lige nogle få informationer fra Samuelsgaarden. Samuel og Ingolf vores to alpakaer er desværre blevet så gamle, at

Læs mere

www.visensvenner-kbh.dk

www.visensvenner-kbh.dk Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 15, nr. 2 - Maj 2013 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 2, 2013 Tradition og fornyelse... 2 Kabaret den 13. januar 2013... 4 Nye nordiske

Læs mere

Nyt fra gildeledelsen.

Nyt fra gildeledelsen. Juni og juli 2006 Centrum juni og juli 2006 Side 2 Nyt fra gildeledelsen. Sommertur til 3. Horsens hytte. Sted: Spejdercenter Wigwam Silkeborgvej 37, 8700Horsens Dato: Onsdag den 28. juni Mødested: Ole

Læs mere

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Indhold: Spørgsmål og svar fra dagen Side 3 10. Alle spørgsmål i samlet rækkefølge Side 11 Hjælpe spørgsmål til uddybning

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 06. 2011.

Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Nyt fra sidste klubaften d. 7. september 2011. Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Vi nåede op på at blive 28 medlemmer, som deltog på denne klubaften. Vi nød Randi og Carstens fine kager, jeg nåede selv at spise

Læs mere

NR. 136 December 2006

NR. 136 December 2006 NR. 136 December 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Revy 2007 Det første tekstmøde er afholdt. Vi var en halv snes stykker, der var mødt op. Både nogle af skuespillerne

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle,

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle, TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016 Kære alle, Så er det februar måned, og det er allerede blevet lysere til omkring kl. 17.00, helt vidunderligt, når man skal nå hjem og gå med

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger 2012-2013 Praktiske oplysninger Du finder MLF i Holeby skoles gymnastiksal samt på Vestervej 126 (skolens kælder, indgang fra skolegården) Kontingent: Børn/junior Voksne over 21 år Støttemedlemmer Landsforeningen

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Fir sugeslanger. September 2015. CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Dansk CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Nr. 3-2015. 34.

Fir sugeslanger. September 2015. CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Dansk CTIF Brandmandskonkurrenceforening. Nr. 3-2015. 34. Dansk CTIF Brandmandskonkurrenceforening Nr. 3-2015 34. årgang Optog mod konkurrencepladsen Fir sugeslanger September 2015 CTIF Brandmandskonkurrenceforening Bestyrelsen 2015 Formand: Henning Bobsin Elmelundsvej

Læs mere

April 2010 21. ÅRGANG

April 2010 21. ÅRGANG April 2010 21. ÅRGANG Solhjem Søndermarksvej 53...75 84 08 44 Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Hanne Eriksen...75

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 5 Juli 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Nr. 2 oktober 2014-28. årgang

Nr. 2 oktober 2014-28. årgang Hosebåndet Medlemsblad Sæsonstart Nr. 2 oktober 2014-28. årgang Vi har nu danset de to første måneder af sæsonen 14-15 og kan konstatere, at vi har haft en medlemstilgang, der bevirker at vi på en normal

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

September 2011. September 2011

September 2011. September 2011 September 2011 September 2011 Velkommen tilbage til en ny gildesæson efter en lang sommer! Jeg tror, at sommeren 2011 vil blive husket på mange måder, jeg er lige gået ind ude fra haven, hvor jeg sad under

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

Referat af generalforsamling den 7. maj 2015 i Grønnegadecentret

Referat af generalforsamling den 7. maj 2015 i Grønnegadecentret HILLERØD ny VISEFORENING www.hillerodviseforening.dk Referat af generalforsamling den 7. maj 2015 i Grønnegadecentret 1. Valg af dirigent Lasse Herrguth blev valgt og konstaterede at generalforsamlingen

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk. Dyk ned i din tid - og dit liv

FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk. Dyk ned i din tid - og dit liv FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk Dyk ned i din tid - og dit liv En uge i livsfortællingens tegn Mandag 30. maj - fredag 3. juni 2016 1 1960 1940 1950 2 1930 Dyk

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Medlemsbrev & program efterår 2015. Medlemsbrev som mail Slægtshistorisk Forening Sønderjyllands medlemsbrev udsendes denne gang ikke som normalt med post sammen

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

November 2010 22. ÅRGANG

November 2010 22. ÅRGANG November 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30 www. blistrup-graested-folkedansere.dk December 2015 Nr. 3 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Indkaldelse til generalforsamling side 2 Sæsonprogram 2015-2016 side 3 Juleafslutning side 4 Generalforsamling

Læs mere

Højager. Tidende. Susanne 60 år. Nr. 3. 3 Årgang Maj 2012. Medarbejderblad for AKU Center Højagergaard.

Højager. Tidende. Susanne 60 år. Nr. 3. 3 Årgang Maj 2012. Medarbejderblad for AKU Center Højagergaard. Højager Medarbejderblad for AKU Center Højagergaard. Nr. 3. 3 Årgang Maj 2012. Tidende. Susanne 60 år. Redaktøren har ordet. V/Steffen Michael Kristensen. Nu skal i høre hvordan en fjer bliver til fem

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014 Læs inde i bladet: HVAD SKER DER I ET JUBILÆUMSÅR? INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING RENOVERING AF YDERMOLEN ER I FULD GANG 1 SØRUP HAVNS

Læs mere

Hammel Hestemarked 30.8-2.9. 2012. I ord og billeder

Hammel Hestemarked 30.8-2.9. 2012. I ord og billeder Hammel Hestemarked 30.8-2.9. 2012 I ord og billeder 40 års jubilæum 2012 var året, hvor Hammel Hestemarked fejrede 40 års jubilæum. Der blev udskrevet en plakatkonkurrence. Vinderplakaten ses her til venstre...

Læs mere

Stiftskursusdag. Kunst, Klang og Kirkerum. Mandag den 27. oktober 2014 i Gug Kirke

Stiftskursusdag. Kunst, Klang og Kirkerum. Mandag den 27. oktober 2014 i Gug Kirke Stiftskursusdag Kunst, Klang og Kirkerum Mandag den 27. oktober 2014 i Gug Kirke Kunst, Klang og Kirkerum Velkommen til årets stiftskursusdag, arrangeret af Udvalget for Kirkemusik og Gudstjeneste. Kirkerum

Læs mere

Orkanen Singleklubben med pli.

Orkanen Singleklubben med pli. Orkanen Singleklubben med pli. Orkanens hjemmeside http://www.orkanen.dk Initiativtager og kontaktperson Edith Agerholm, Fårupled 10 7300 Jelling - Tlf. 75 8717 53 Mobil. 22 90 84 22 E-mail. edith.agerholm@jellingnet.dk

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s

3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s 3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s Smukke Norge Husk forældre - valgmøde den 3. marts i Fritids og ungdomsklubben. Se programmet på vores hjemmeside. Har du lyst til at arbejde i Lavuks bestyrelse,

Læs mere

Hun er blevet gammel. Ældre udviklingshæmmede. Af Lone Marie Pedersen, lmp@sl.dk Foto: Carsten Ingemann

Hun er blevet gammel. Ældre udviklingshæmmede. Af Lone Marie Pedersen, lmp@sl.dk Foto: Carsten Ingemann Ældre udviklingshæmmede Vi prikker til hendes erindring Frida er blevet gammel og mister flere og flere færdigheder. Socialpædagog Monica Andersen er en af de medarbejdere, der skal hjælpe Frida med at

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Hilsen fra kassereren

Hilsen fra kassereren Godt nytår Så er vi i gang med 2009, godt i gang endda. Vi vil fra bestyrelsens side sige stor tak til alle hjælpere som har brugt kostbar fritid på at hjælpe med at holde klubben i gang. Det sætter vi

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

Reception. lørdag d.5.november kl.09.00 i Borgerhuset.

Reception. lørdag d.5.november kl.09.00 i Borgerhuset. Nr. 172 november 2011 Reception lørdag d.5.november kl.09.00 i Borgerhuset. Vi ved ikke om der måske skal klippes en snor over? Vi ved heller ikke om den nordfynske verdenspresse kommer? Men vi ved alle

Læs mere

Harmonika og højskole

Harmonika og højskole 2016 Harmonika og højskole Uge 31 31/7 7/8 2016 Side 2 Send harmonikaen på højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum. Vi

Læs mere

HALSNÆS NYBOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 21 April 2014. Lathyrushaven

HALSNÆS NYBOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 21 April 2014. Lathyrushaven HALSNÆS NYBOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 21 April 2014 Lathyrushaven Indhold: Lathyrushaven skal have ny formand Ærgerligt Foråret Har du blomsterløg,

Læs mere

Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i

Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i 1 Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i mit daglige arbejde, men de tre som jeg har valgt at

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere

Aarhus Julemærkesamler Forening. Caritas

Aarhus Julemærkesamler Forening. Caritas Aarhus Julemærkesamler Forening Caritas Nr. 25 / Februar 2014 Aarhus Julemærkesamler Forening Caritas Stiftet 16.7.1981 Bestyrelse / Telefon / Adresseliste / Bankkonto Formand & konstitueret kasserer:

Læs mere

52. Årgang Januar 2013 Nr. 1

52. Årgang Januar 2013 Nr. 1 52. Årgang Januar 2013 Nr. 1 Jul og Nytår er nu overstået, og forhåbentligt har alle haft nogle gode dage med afslapning og hygge i familiens skød. Nu er det imidlertid blevet hverdag igen, og et nyt år

Læs mere

Darum Kultur og Fritidscenter Nørrebyvej 16 a, St. Darum, 6740 Bramming Tid: Torsdag 18. februar 2015 kl. 19.00

Darum Kultur og Fritidscenter Nørrebyvej 16 a, St. Darum, 6740 Bramming Tid: Torsdag 18. februar 2015 kl. 19.00 Referat af Ros/ris møde, Krocketudvalget DGI Sydvest Darum den 18. februar 2016 Sted: Darum Kultur og Fritidscenter Nørrebyvej 16 a, St. Darum, 6740 Bramming Tid: Torsdag 18. februar 2015 kl. 19.00 Deltagere:

Læs mere

3. kvartal 2012. NØDEBO NIMBUS NYT

3. kvartal 2012. NØDEBO NIMBUS NYT 3. kvartal 2012. NØDEBO NIMBUS NYT Bestyrelsen: Formand: Peter Ahrendt, ahrendt@c.dk Næstformand: Gunnar Svendsen, bogsvendsen@gmail.com Kasserer: Erik Kristensen, erkr@c.dk Turarrangør: Bent Jørgensen,

Læs mere

YHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk

YHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk 1 6. j uni 2 0 0 9 Numme r 2 YHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk Opdatering Kære medlemmer, bruger, sponsorer og andre interessenter af Vestjysk MotoCross Club.

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.9/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 3.december 2015 kl. 14.00 Månedens emne: Julefesten NB. Hvis du kommer efter

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Bibelleseplan IMI KIRKEN - 2015. Gunnar Warebergsgt. 15, 4021 Stavanger - www.imikirken.no

Bibelleseplan IMI KIRKEN - 2015. Gunnar Warebergsgt. 15, 4021 Stavanger - www.imikirken.no Bibelleseplan IMI KIRKEN - 2015 Gunnar Warebergsgt. 15, 4021 Stavanger - www.imikirken.no Godt nytt år! Når 2015 ligger åpent foran oss, er utgangspunktene våre forskjellige for å gå inn i året. Men behovet

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2016 Læs inde i bladet: REFERAT FRA ÅRETS GENERALFORSAMLING ÅRETS ARRANGEMENTER STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jul Sang og musik i haven To Ja Jo Tor 7. Jul Bowling i Haslev Ca To Tir 12. Jul Musikquiz med Leif To Ki Ca Tor 14. Jul Eventyr ved bålet Ki Ca Ti Tir 19. Jul Udendørslege

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 KUNSTTALENTKLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 VIL DU DYRKE DIT TALENT? Skal du i 7. klasse efter sommerferien 2016? Elsker du musik, kunst, design eller performance? Drømmer du om at skabe dit eget professionelle

Læs mere

DEN 2016. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2016. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2016 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 39. Årgang Nr. 388 Side 1 Anna Rasmussen 25. Marts Redaktionen ønsker tillykke Hjertelig tak for alle kærlige tanker, smukke

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

(En sofa. ELLEN med espressokop, hun trykker et nummer på en trådløs telefon) Har man nogen idé om, hvor længe det kan tænkes at trække ud?

(En sofa. ELLEN med espressokop, hun trykker et nummer på en trådløs telefon) Har man nogen idé om, hvor længe det kan tænkes at trække ud? ******* (En sofa. ELLEN med espressokop, hun trykker et nummer på en trådløs telefon) Ellen Jarhøj. Jeg vil gerne tale med min søn. Nå, så han sidder i møde. Gør han det. Har man nogen idé om, hvor længe

Læs mere

GUIDE. til ugens vigtigste møde. Mødet med dig selv som eneste deltager. www.birgittefeldborg.dk

GUIDE. til ugens vigtigste møde. Mødet med dig selv som eneste deltager. www.birgittefeldborg.dk GUIDE til ugens vigtigste møde Mødet med dig selv som eneste deltager www.birgittefeldborg.dk TA K F O R DI DU HAR VALGT AT DOWNLOADE GUIDEN TIL UGENS VIGTIGSTE MØDE MØDET MED DIG SELV SOM ENESTE DELTAGER.

Læs mere

FjörðurNyt. Hvor skal I hen? Juni 2014

FjörðurNyt. Hvor skal I hen? Juni 2014 FjörðurNyt Juni 2014 Deltagere til klubaften på Skive Trav Hvor skal I hen? I denne udgave af vores nyhedsbrev giver vi en samlet opdatering på debat, begivenheder og medlemsspørgsmål i den forgangne måned

Læs mere

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440 Klasse: 6.x og y Fag: Tysk (Observering af 2. rang) Dato: 24.10.12. Situation: Stafette mit Zahlen Temaer: Igangsætning og mundtlighed Tema Person Beskrivelse: Hvad bliver der sagt? Hvad sker der? Igangsætning

Læs mere

December 2013. Side 1 Side 21. Visens Venner på Amagerland

December 2013. Side 1 Side 21. Visens Venner på Amagerland Formandens klumme Så er det blevet efterår, men hvor har vi dog haft en dejlig sommer og sensommer. Mens jeg skriver dette skinner solen ind af vinduet, og jeg sidder og bliver i helt godt humør. Vi har

Læs mere

Ryslinge Højskole - 1.-7. August 2015: "Visen i centrum"

Ryslinge Højskole - 1.-7. August 2015: Visen i centrum Ryslinge Højskole - 1.-7. August 2015: "Visen i centrum" Det er med stor fornøjelse at vi igen iår tilbyder en vise-sprudlende uge i det Midtfynske! ;o) Vi håber at du vil læse nedenstående grundigt; det

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

Nr. 204 december 2015

Nr. 204 december 2015 Nr. 204 december 2015 Jeg vil lige sige tak til Per Storm og Mogens for det smadder- gode tekstkursus, de havde lavet. Det var alletiders! Vi startede om fredagen med god mad og lidt rødvin, som fik løsnet

Læs mere

At være pårørende til en dement

At være pårørende til en dement At være pårørende til en dement Fortalt af Erik Hansen Erik Hansen, pårørende til en dement ægtefælle fortæller: Min kone Elly Elly, min kone gennem 55 år, fik konstateret Alzheimers Demens i 2003. Hun

Læs mere

Referat fra medlemsmøde den 25. september 2007

Referat fra medlemsmøde den 25. september 2007 Referat fra medlemsmøde den 25. september 2007 Fremmødt: Bethina, William, Bjarne Andreasen, Pauli, Gunner M, Leif C, Jan Lundkvist, Max Mortensen, Niels Erik Graversen, Troels Christensen, Eva Christensen,

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Vox pop undersøgelse i Portalen

Vox pop undersøgelse i Portalen Vox pop undersøgelse i Portalen En undersøgelse af et udvalg af koncertgængere til L.O.C. s Rødt Lys åbningskoncert d.16. Oktober 2014 Interviewer : Kasper Raaby Abrahamsen () Før koncerten Anna (15) og

Læs mere

JANUAR 2013 NR 2/50. Tema: Viser om Børn Visevært: Birgit Wadt Fredag den 25 Januar 2013, Domus i Vejle. OBS!! Dørene åbnes kl.

JANUAR 2013 NR 2/50. Tema: Viser om Børn Visevært: Birgit Wadt Fredag den 25 Januar 2013, Domus i Vejle. OBS!! Dørene åbnes kl. JANUAR 2013 NR 2/50 Tema: Viser om Børn Visevært: Birgit Wadt Fredag den 25 Januar 2013, Domus i Vejle. OBS!! Dørene åbnes kl.18:00 OPLAGSTAL :350 - Udsendes 3 gange årligt til samtlige medlemmer af Visens

Læs mere

Formandens beretning 2006

Formandens beretning 2006 Formandens beretning 2006 Når jeg tænker tilbage på år 2005, er succes og modgang ord som dukker op. Vi startede året med 113 medlemmer, aldrig har tallet været så højt. Det er dejligt med en så stor skare

Læs mere

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken Praktik i afd.: Sirius. Praktikperiode: 1. praktikperiode. Generelt: 1. 2. 3. 4. 5. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart?

Læs mere