Bilag til punkt 8. Vedtægtsreform

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag til punkt 8. Vedtægtsreform"

Transkript

1 Bilag til punkt 8 Vedtægtsreform Med det foreliggende forslag ønsker hovedbestyrelsen at få vedtægterne bragt i overensstemmelse med den praksis, som allerede i dag præger store dele af FL s arbejde. Første skridt i reformen er taget. Hovedbestyrelsen besluttede i august en ændring af hovedbestyrelsens forretningsorden. Den nye forretningsorden kan ses på Reformen af vedtægterne består af følgende: Præciseringer Det fastslås entydigt, hvilke typer af foreninger, der kan tilsluttes FL. FL s rolle i forhold til lokale sammenslutninger beskrives. Fritidshusejernes Landsforening hilser et samarbejde med sammenslutninger af lokale medlemsforeninger velkomment, og skaber vedtægtsmæssige muligheder for, at FL s bestyrelse og sammenslutninger kan indgå aftaler om samarbejde. FL s ydelser overfor medlemsforeningerne bliver klart beskrevet. Mere nærvær via ændret foreningsår Med de nuværende vedtægter afholder FL generalforsamling ti måneder efter afslutningen af regnskabsåret. Det slører forbindelsen mellem generalforsamlingens beslutninger og hovedbestyrelsens rapportering til generalforsamlingen. Dette ændres, så regnskabsåret fortsat følger kalenderåret, men generalforsamlingen lægges i marts, så generalforsamlingen kan tage stilling til aktiviteterne i året op til generalforsamlingen og planlægge for det kommende år. Denne ændring bevirker endvidere, at udmeldte medlemsforeninger ikke har stemmeret på generalforsamlingen. Øget demokrati og decentralisering Formandens beføjelser reduceres og bredes ud til bestyrelsen (som skifter navn fra hovedbestyrelse til bestyrelse ), således at flere dispositioner skal behandles af bestyrelse og udvalg. Medlemsforeningernes mulighed for at fremsætte forslag til generalforsamlingen forbedres, idet fristen for indsendelse af forslag reduceres, og der åbnes op for ændringsforslag på selve generalforsamlingen. Bestyrelsen pålægges en rapportering til medlemsforeningerne i forbindelse med indkaldelsen til generalforsamlingen. Løbende vedligehold af FL s holdninger Der foreslås bestemmelser, som sikrer, at FL s holdninger løbende drøftes på generalforsamlingerne. Inddragelse af medlemsforeningernes ressourcer i sagsbehandlingen Det første skridt hertil er allerede taget gennem en ny forretningsorden for bestyrelsen. FL s sagsbehandling sker i bestyrelsens udvalg. Medlemsforeningerne indbydes til at deltage i udvalgsarbejdet, og i det hele taget bredes FL s arbejde ud, så de mange ressourcer, som medlemsforeningernes medlemsskare rummer, kan bidrage aktivt til FL s arbejde.

2 2 Bestyrelsens størrelse reduceres, og medlemsforeningerne indbydes til at stille udvalgsformænd og udvalgsmedlemmer til rådighed for FL s arbejde. Opstramning af revisorkontrol De generalforsamlingsvalgte revisorers kontrol med og indsigt i FL s dispositioner øges. Modernisering af sprog og form Sprog og form er blevet moderniseret, og bestemmelser, der kunne give anledning til fortolkningstvister, er blevet formuleret mere præcist. Ny opløsningsbestemmelse Den nuværende bestemmelse om FL s opløsning gør det nærmest umuligt at opløse landsforeningen. Det et ikke hensigtsmæssigt, hvis der rent faktisk er et flertal for en opløsning. Derfor foreslås bestemmelsen ændret. Overgang til non-profit organisation Opløsningsbestemmelsen ændres tillige således at FL s formue tilfalder et almennyttigt formål i tilfælde af en opløsning. Formålet med denne ændring er, at FL dermed kan registreres som non-profit organisation, hvilket indebærer, FL kan opnå betydelige rabatter på software og it-løsninger. I den nye forretningsorden er FL s kommende it-løsning skitseret. Denne løsning forudsætter den foreslåede ændring af vedtægterne. Vedtægtsreform 2018 Forslaget til ændring af Fritidshusejernes Landsforenings vedtægter er behandlet af den hovedbestyrelse, der blev valgt på den ordinære generalforsamling i oktober 2016, samt af et udvalg nedsat af hovedbestyrelsen efter den ordinære generalforsamling i oktober 2017, samt af den hovedbestyrelse, der blev valgt på en ordinære generalforsamling i Fritidshusejernes Landsforenings advokat har i gennemgået og kommenteret forslaget til vedtægtsreform.

3 3 FORSLAG Vedtægter for Fritidshusejernes Landsforening 1. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Fritidshusejernes Landsforening (herefter kaldet FL ). FL s hjemsted og værneting er den adresse, der til enhver tid fremgår af Det centrale Virksomhedsregister. Foreningens CVR-nr. er FL s adresse og kontaktoplysninger, herunder adresse, skal til enhver tid fremgå af FL s hjemmeside. 2. FL s formål Stk. 1 FL har til formål at varetage medlemsforeningernes interesser over for offentligheden, myndigheder, kommuner, Folketing og andre relevante interessenter. FL yder forhandlingsmæssig, juridisk, konfliktløsningsmæssig og tilsvarende bistand til medlemsforeningerne, samt tilbyder forskellige serviceydelser (bl.a. forsikringsordninger) til medlemsforeningerne. Generalforsamlingen fastsætter principperne herfor. FL s bestyrelse afgør mellem generalforsamlingerne omfanget heraf og offentliggør det for medlemsforeningerne. 3. Medlemskab af FL Som medlemmer i FL kan optages foreninger for ejere af sommer- og fritidshuse, samt foreninger for sommer- og fritidshuse på fremmed (lejet) grund i Danmark (grundejerforeninger, lejerforeninger), samt lignende foreninger (fx dige-laug, sluselaug, vejlaug, landliggerforeninger, m.v.). Bestyrelsen bemyndiges til at optage foreninger, som måtte benytte andre betegnelser. Bestyrelsen afgør i tvivlstilfælde, om en ansøger er berettiget til optagelse i FL. I det følgende benyttes disse betegnelser: 1. medlemsforeninger betegner de til FL knyttede grundejerforeninger, 2. grundejerforeninger benyttes som generisk betegnelse for de typer af foreninger, der kan optages i Fritidshusejernes Landsforening, og 3. grundejere benyttes som generisk betegnelse for den personkreds, der udgør grundejerforeninger. Ifølge tidligere vedtægtsbestemmelser har det været muligt for enkeltpersoner at være tilsluttet FL. Denne ordning fortsætter for nuværende enkeltmedlemmer. Der gælder særlige

4 4 regler for disse medlemmer (hvilket fremgår af de relevante paragraffer nedenfor). Der optages ikke nye enkeltmedlemmer. Æresmedlemmer udnævnt på tidligere generalforsamlinger indbydes til generalforsamlingen, såfremt de er tilknyttet FL via en medlemsforening eller et enkeltmedlemsskab. Æresmedlemmer oppebærer ikke rettigheder efter vedtægternes øvrige bestemmelser. Der udnævnes ikke nye æresmedlemmer. Sammenslutninger af medlemsforeninger, hvor de enkelte medlemsforeninger kan optages i FL, optages ikke selvstændigt i FL. FL støtter og samarbejder med sådanne sammenslutninger. FL s bestyrelse fastsætter nærmere regler herom. FL s bestyrelse bemyndiges til at indgå konkrete aftaler med de enkelte sammenslutninger. 4. FL s regnskabsår FL s regnskabsår er kalenderåret. På generalforsamlingen i marts fastsættes budget for kalenderåret (aktuelle foreningsår), samt budget og kontingent for det efterfølgende kalenderår (kommende foreningsår). 5. Generalforsamling Generalforsamlingen er FL s øverste myndighed. Ordinær generalforsamling skal afholdes hvert år inden udgangen af marts. Indkaldelse sker med mindst 30 dages varsel med tid og sted fastsat af bestyrelsen. Stk. 2 Indkaldelse til ordinær generalforsamling skal indeholde dagsorden, revideret regnskab for det forudgående foreningsår, forslag til budget (for det aktuelle foreningsår og det kommende foreningsår), forslag til kontingent for det kommende foreningsår, en oversigt over landsforeningens arbejde i foreningssåret, bestyrelsens almindelige forslag og bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer, samt opfordring til medlemsforeningerne om at indsende eventuelle forslag. Den ordinære generalforsamling skal behandle minimum følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Dirigenten bekendtgør antallet af fremmødte stemmer, samt drager omsorg for at alle fuldmagter og stemmer knyttet til disse, er oplyst for generalforsamlingen. 3. Godkendelse af dagsorden. 4. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning 5. Fremlæggelse af landsforeningens årsregnskab til godkendelse. 6. Fremlæggelse af revisorernes beretning til godkendelse. 7. Behandling af indkomne forslag. 8. Drøftelse af og behandling af ændringer og forslag til landsforeningens holdninger. 9. Forelæggelse og godkendelse af forslag til budget for det aktuelle og kommende foreningsår. 10. Forelæggelse og godkendelse af forslag til kontingent for det kommende foreningsår.

5 5 11. Valg af formand (lige år). 12. Valg af kasserer (ulige år). 13. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter til bestyrelsen. 14. Valg af revisor og revisorsuppleant. 15. Eventuelt. Medlemsforeningerne har følgende stemmevægt på generalforsamlingen: Op til 99 kontingentbetalende grundejere i medlemsforeningen: 2 stemmer og herefter for hver påbegyndt 100 kontingentbetalende grundejere i medlemsforeningen: 1 stemme. Ved kontingentbetalende grundejere forstås ejere/lejere af et eller flere arealer (oftest matrikler) i den pågældende medlemsforening, som danner grundlag for medlemsforeningens opkrævning af kontingent. (Eksempel: En person/husstand, der betaler kontingent til medlemsforeningen for x grunde, udgør x kontingentbetalende grundejere.) Rejseomkostninger i forbindelse med generalforsamlinger afholdes af deltagerne. Fortæring m.v. på generalforsamlingen for op til to deltagere pr. medlemsforening afholdes af FL. Medlemsforeninger, der sender yderligere deltagere til generalforsamlingen, opkræves betaling for omkostningen pr. yderligere deltager udover to. Bestyrelsesmedlemmer, suppleanter, udvalgsmedlemmer, revisorer og revisorsuppleanter, der deltager i generalforsamlingen i henhold til de pågældendes valg på forudgående generalforsamling eller via udpegning af bestyrelsen, og som ikke repræsenterer en medlemsforening, deltager i generalforsamlingen uden omkostning (jf. 7 stk. 12.) Stk. 6. En medlemsforening kan ved skriftlig fuldmagt overdrage sin stemmeret til én anden medlemsforening. En medlemsforening kan kun bære en fuldmagt. Stk. 7. Enkeltmedlemmer (jf. 3, stk. 3) har én stemme. Enkeltmedlemmer kan kun afgive eller bære én fuldmagt til eller fra et andet enkeltmedlem. Stk. 8. Medlemsforeninger og enkeltmedlemmer der er i restance, har ikke stemmeret. Stk. 9. Generalforsamlingsbeslutninger træffes ved simpelt flertal. Skriftlig afstemning skal ske såfremt dirigenten, bestyrelsen eller en af de fremmødte fremsætter ønske herom. Stk. 10. Ændringer af FL s vedtægter på en generalforsamling kræver 2/3 flertal blandt de repræsenterede stemmer. Stk. 11. Forslag fra medlemsforeningerne skal være FL i hænde senest 14 dage efter datoen på FL s udsendelse af indkaldelse til generalforsamling. FL udsender senest 7 dage før generalforsamlingen indkomne forslag til medlemsforeningerne.

6 6 Stk. 12. Der kan på generalforsamlingen fremsættes ændringsforslag til alle udsendte forslag. Sådanne ændringsforslag kan ikke være mere vidtgående end de forslag, der er udsendt til behandling forud for generalforsamlingen. Et forslags status afgøres af dirigenten. Stk. 13. Over det på generalforsamlingen passerede, udarbejder en af bestyrelsen udpeget referent et referat, der forelægges dirigenten til bemærkninger. Når referatet er godkendt af bestyrelsen, udsendes det til medlemsforeningerne. Bestyrelsens godkendelse sker senest fem uger efter generalforsamlingens afholdelse. 6. Ekstraordinær generalforsamling Ekstraordinær generalforsamling indkaldes såfremt bestyrelsen skønner det fornødent, eller såfremt 1/10 af medlemsforeningerne (baseret på stemmevægt) begærer det. Når begæringen er modtaget af FL, er bestyrelsen forpligtet til inden 14 dage at udsende indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling med mindst 14 og højst 30 dages varsel. Dagsorden med tid og sted skal fremgå af indkaldelsen, og indeholde det emne, som begæres behandlet. 7. Bestyrelse Bestyrelsen består af 7 9 medlemmer valgt for to år. Bestyrelse og suppleanter vælges blandt repræsentanter for FL s medlemsforeninger. En medlemsforening kan højst besætte én post i bestyrelses- eller suppleantkredsen. Formanden, som vælges direkte på generalforsamlingen, samt tre - fire af bestyrelsens medlemmer er på valg i lige år. Kassereren, som vælges direkte på generalforsamlingen, samt to - tre af bestyrelsens medlemmer er på valg i ulige år. Der vælges tre suppleanter til bestyrelsen. Disse valg gælder for et år. Suppleanternes stemmetal fastlægger i hvilken rækkefølge, de erstatter bestyrelsesmedlemmer, der måtte udtræde af bestyrelsen. Afholdes der ikke valg, fastlægges rækkefølgen ved lodtrækning. Suppleanter deltager i bestyrelsens møder og arbejde, dog uden stemmeret. Suppleanter kan påtage sig poster i forbindelse med bestyrelsens arbejde. Såfremt en valgt ikke længere opfylder betingelserne for medlemskab af en medlemsforening, fratræder den pågældende automatisk som valgt i FL. For en valgt, der fratræder (uanset årsag), indtræder en suppleant. Hvis en medlemsforening melder sig ud af FL ophører den valgtes funktion ved FL s modtagelse af udmeldelsen. Ved valg af bestyrelse og suppleanter tilstræbes, at de tre landsdele (Sjælland med øer, Fyn med øer og Jylland med øer) bliver repræsenterede på basis af de valgtes geografiske tilhørsforhold til FL s medlemsforeninger. Bestyrelsen forelægger så vidt muligt et forslag til kandidater på generalforsamlingen eller forud for denne, således at denne intention tilgodeses.

7 7 Stk. 6. Bestyrelsen konstituerer sig selv med de poster, som bestyrelsen finder det fornødent. Såfremt formanden eller kassereren fratræder inden udløbet af valgperioden, kan bestyrelsen af sin midte vælge at konstituere en anden i den fratrædendes sted. Sker dette ikke, indkaldes til ekstraordinær generalforsamling. Stk. 7. En konstituering som formand eller kasserer udløber ved førstkommende ordinære generalforsamling. Der kan kun finde én sådan konstituering sted i løbet af et foreningsår for hver post. Stk. 8. Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden, og er beslutningsdygtig i konkrete sager, der er forelagt bestyrelsen, såfremt over halvdelen af bestyrelsens medlemmer har tilkendegivet deres holdning i den konkrete sag. Beslutninger tages ved simpelt flertal. Ved stemmelighed er formandens (kassereren i formandens fravær) stemme afgørende. Stk. 9. Bestyrelsens forretningsorden bekendtgøres for medlemsforeningerne. Stk. 10. Bestyrelsen holder møder efter indkaldelse fra formanden (kassereren i formandens fravær) med mindst otte dages varsel. Formanden er forpligtet til at indkalde til møde såfremt to medlemmer af bestyrelsen begærer dette. En sådan indkaldelse skal ske senest 14 dage efter modtagelse af begæringen. Stk. 11. Bestyrelsen nedsætter udvalg efter behov. For hvert udvalg udpeger bestyrelsen en formand. Bestyrelsen indbyder repræsentanter fra medlemsforeningerne til at deltage i udvalgenes arbejde. Det tilstræbes, at der er mindst tre medlemmer af hvert udvalg. Udvalgsformænd, der ikke er medlemmer af bestyrelsen indbydes til at deltage i bestyrelsens møder sammen med suppleanterne. Udvalgene holder møder efter indkaldelse af udvalgsformanden med mindst otte dages varsel. Stk. 12. FL refunderer de udgifter som bestyrelsesmedlemmer, og andre der deltager i FL s arbejde, har i forbindelse med udførelsen af deres hverv. Nærmere regler herom fastsættes i bestyrelsens forretningsorden. Stk. 13. Bestyrelsen kan antage lønnet medhjælp, og kan honorere bestyrelsesmedlemmer for udført arbejde. Stk. 14. I tilfælde af at en person i FL s medlemskreds modtager honorar for udførelse af en opgave for foreningen, skal revisor i forbindelse med den årlige revision foretage en særskilt vurdering af, om godtgørelsen for den udførte opgave er rimelig sammenlignet med at få andre uden for FL til at udføre opgaven. Denne vurdering indgår i revisors beretning til generalforsamlingen.

8 8 8. FL s ledelse samt tegningsret Bestyrelsen repræsenterer Fritidshusejernes Landsforening, og har under ansvar for generalforsamlingen den hele ledelse og varetagelse af FL s anliggender, lige som den råder over FL s pengemidler til fremme af de i vedtægterne fastsatte formål, samt til udførelse af generalforsamlingens beslutninger. Bestyrelsen kan delegere dispositionsret på konkrete områder til bestyrelsens enkelte medlemmer. Bestemmelser herom indgår i bestyrelsens forretningsorden. FL s tegnes af formanden og kassereren i forening eller af formanden og to bestyrelsesmedlemmer i forening. Kassereren har prokura til alle transaktioner på FL s driftskonto. På hvert bestyrelsesmøde gennemgår kassereren regnskab og økonomiske dispositioner siden sidste bestyrelsesmøde. FL hæfter alene med sin til enhver tid værende formue. Der påhviler således ikke landsforeningens medlemmer nogen hæftelse for landsforeningens forpligtelser. 9. Revision På den ordinære generalforsamling vælges en revisor og en revisorsuppleant. Valgene gælder for to år. Hvert år afgår en revisor og en revisorsuppleant. Revisorer og revisorsuppleanter vælges blandt repræsentanter for landsforeningens medlemsforeninger. Såfremt en valgt ikke længere opfylder betingelserne for medlemskab af en medlemsforening, fratræder den pågældende automatisk som valgt i landsforeningen, og suppleanten indtræder. Hvis en medlemsforening melder sig ud af FL ophører den valgtes funktion ved FL s modtagelse af udmeldelsen. De generalforsamlingsvalgte revisorer kan til enhver tid begære deltagelse i et bestyrelsesmøde, ligesom et bestyrelsesmedlem kan anmode om revisors tilstedeværelse. 10. Kontingent og betalinger Kontingentet for det kommende foreningsår vedtages på den ordinære generalforsamling. Kontingent fastsættes af generalforsamlingen som et beløb pr. kontingentbetalende grundejer i medlemsforeningerne (jf. 5, stk. 4) efter forslag fra bestyrelsen. Kontingent for enkeltmedlemmer fastsættes af generalforsamlingen efter forslag fra bestyrelsen.

9 9 Kontingentopkrævning fremsendes senest den 15. januar, og skal være indbetalt senest den 15. februar samme år. Kontingentrestance pålægges rykkergebyr efter første skriftlige rykker, jf. gældende lovgivning. Bestyrelsen bemyndiges til at fastsætte nærmere bestemmelser om særskilte aftaler om kontingent, fx i forbindelse med indmeldelse i løbet af et regnskabsår eller i tilfælde af samarbejde med lokale sammenslutninger. Der skal redegøres for sådanne aftaler i bestyrelsens beretning. Stk. 6. Medlemsforeningernes betaling for services, der tilbydes af FL, sker i.h.t. de betalingsterminer og opkrævningsrutiner, der er aftalt med leverandørerne af sådanne services. 11. Kommunikation med FL s medlemsforeninger FL s kommunikation med medlemsforeninger og enkeltmedlemmer sker primært digitalt. Medlemsforeningerne opgiver navne, fysiske adresser, telefonnumre, adresser samt funktion i bestyrelsen på bestyrelsesmedlemmer og suppleanter i medlemsforeningernes bestyrelser til FL. Alle medlemsforeninger er pligtige til at anføre mindst to adresser som medlemsforeningens formelle adresser. Det bør normalt være formandens og kassererens adresser, men kan være andre, såfremt medlemsforeningens tegningsregler tilsiger dette. Indvarsling af generalforsamling og andre meddelelser sendt til disse to adresser inden for de i vedtægterne fastsatte frister skal betragtes som rettidig varsling og behørig kvittering. Formænd, kasserere eller andre tegningsberettigede i medlemsforeninger, der ønsker meddelelser sendt med brevpost, skal særskilt give FL besked herom. Indkaldelse til generalforsamling, samt alle hertil hørende bilag, udsendes kun med elektronisk post ( ). Alle valgte i medlemsforeningerne modtager FL s nyhedsbreve via . Ønsker andre i en medlemsforening at modtage FL s nyhedsbreve, kan medlemsforeningen meddele dette til FL, der optager de pågældende på FL s distributionsliste. Stk. 6. Ved ændringer af sammensætningen af en bestyrelse i en medlemsforening gives meddelelse til FL herom. Ved ændringer i adresser, telefonnumre og adresser til bestyrelsesmedlemmer gives meddelelse til FL herom. Enkelt- og æresmedlemmer giver tilsvarende meddelelse om ændringer.

10 10 Stk. 7. I forbindelse med årlig opkrævning af kontingent foretager FL en kontrol af kontaktoplysninger til medlemsforeningerne. 12. Udmeldelse Udmeldelse af FL skal ske skriftligt (pr. eller brev) til FL med mindst tre måneders varsel til udløbet af et regnskabsår (31. december). Udmeldelse sendes til FL s adresse (pr. eller brev) som angivet på FL s hjemmeside. Kun kvittering fra FL kan betragtes som gyldigt bevis for, at udmeldelse er foretaget. Kvittering sendes snarest muligt til medlemsforeningens formand og kasserer (jf. 11 stk. 2). Ved udmeldelse bortfalder alle medlemsfordele og rettigheder uden tilbagebetaling. 13. Eksklusion En generalforsamling kan træffe beslutning om eksklusion af en medlemsforening, et enkeltmedlem eller et æresmedlem med 2/3 af de på generalforsamlingen repræsenterede stemmer. Ved eksklusion ophører medlemskabet øjeblikkeligt og eventuelle forudbetalinger til FL refunderes. 14. Opløsning af Fritidshusejernes Landsforening Beslutning om opløsning af FL på en ordinær generalforsamling kræver, at 2/3 af medlemsforeningerne (målt på stemmevægt) er repræsenteret, og at forslaget om opløsning vedtages med et flertal på 2/3 blandt de repræsenterede stemmer. Opnås dette flertal ikke, kan bestyrelsen eller et flertal af medlemmerne (målt på stemmevægt) indkalde til en ekstraordinær generalforsamling senest 30 dage efter med opløsning af FL som eneste punkt på dagsorden. På denne ekstraordinære generalforsamling kan FL s opløsning vedtages med simpelt flertal af de repræsenterede stemmer. Ved opløsning af FL doneres FL s overskydende midler til Danmarks Naturfredningsforening. * * * * * * * * * * * * * * * * * Vedtægten er vedtaget på den ordinære generalforsamling i Middelfart den 23. november Ændret og vedtaget på den ordinære generalforsamling i Middelfart den 3. oktober Ændret og vedtaget på den ordinære generalforsamling i Svendborg, den 7. oktober Ændret og vedtaget på den ordinære generalforsamling i Faaborg, den 7. oktober Ændret og vedtaget på den ordinære generalforsamling i Kolding, den 22. september Ændret og vedtaget på den ordinære generalforsamling i Svendborg, den 24. oktober Ændret og vedtaget på den ordinære generalforsamling i Brædstrup, den 26. oktober Ændret og vedtaget på den ordinære generalforsamling i Midddelfart, den 24. marts 2018.

Stk. 1. Foreningens navn er Fritidshusejernes Landsforening (herefter kaldet FL ).

Stk. 1. Foreningens navn er Fritidshusejernes Landsforening (herefter kaldet FL ). Vedtægter for Fritidshusejernes Landsforening 1. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Fritidshusejernes Landsforening (herefter kaldet FL ). FL s hjemsted og værneting er den adresse, der til

Læs mere

Vedtægt. for. Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune

Vedtægt. for. Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune Vedtægt for Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune Stiftet den 15. november 1927 1. Navn og hjemsted. Stk. 1, Foreningens navn er Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune. Stk. 2, Foreningens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen Indhold Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskreds 4 Arrangementer 5 Bestyrelsens sammensætning og konstitution 6 Foreningens daglige drift 7 Bestyrelsesmøder.

Læs mere

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Turismefremme Foreningens hjemsted er formandens virksomhedsadresse, eller der hvor foreningens sekretariat er beliggende. Formanden

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Love & Vedtægter. Side 1 af 6

Love & Vedtægter. Side 1 af 6 Love & Vedtægter Forening og formål 1 Foreningen navn er Kastrup Gymnastik Forening af 1966 (KG66) herefter kaldet foreningen. Foreningens hjemsted er Tårnby Kommune. Foreningen er stiftet den 9. november

Læs mere

Vedtægter for foreningen DALEN

Vedtægter for foreningen DALEN Vedtægter for foreningen DALEN 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er Dalen. Foreningens hjemsted er Helsingør Kommune. Foreningens formål er: At arbejde for gennemførelse af bofællesskabet

Læs mere

Grundejerforeningen Klithøj, Handrup Strand Maj Vedtægter

Grundejerforeningen Klithøj, Handrup Strand   Maj Vedtægter Grundejerforeningen Klithøj, Handrup Strand www.klithoej-handrup.dk Maj 2008 Vedtægter 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Klithøj, dens område er matrikler, der udstykkes af matr. nr. 2 a, Handrup

Læs mere

VEDTÆGTER DANSK PATCHWORK FORENING

VEDTÆGTER DANSK PATCHWORK FORENING August 2014 Dansk Patchwork Forening blev dannet på en stiftende generalforsamling i Middelfart den 12. april 1986. 1 Foreningens navn 1.1 Foreningens navn er Dansk Patchwork Forening. I international

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN VILLABYEN LANDLYST

GRUNDEJERFORENINGEN VILLABYEN LANDLYST GRUNDEJERFORENINGEN VILLABYEN LANDLYST Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling TIRSDAG D. 24. MAJ 2016 KL. 19.00 BIOLOGILOKALET, SKOLEN V. SUNDET Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Mandaternes prøvelse

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune.

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. Side 1 af 5 Vedtægter for Aarhus Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn.

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 FYN Hjemsted: Fyn og Øerne 2. Medlemskab af organisationer

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus

Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus Som vedtaget den 25/2 2016 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er Foreningen Glostrup Kulturhus. Stk. 2: Foreningen Glostrup Kulturhus har hjemsted i

Læs mere

Vedtægter for Blovstrød Løverne

Vedtægter for Blovstrød Løverne Vedtægter for Blovstrød Løverne Stiftet den 15. december 1980 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Blovstrød Løverne. Dens hjemsted er Allerød Kommune. 2 Foreningens formål Blovstrød Løvernes formål

Læs mere

Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017

Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017 Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017 Vedtægter for foreningen Danske Solcelleejere 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Solcelleejere herefter kaldet DSE Foreningens hjemsted er Viborg

Læs mere

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE Love for DANSKE KLOAKMESTRE 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Kloakmestre, med binavn Foreningen af Autoriserede Kloakmestre i Danmark. Foreningens hjemsted er København. 2 Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI).

Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). 1. Foreningens navn og hjemsted: 1.1: Foreningens navn er Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). Hjemsted er Brancheforeningens

Læs mere

Klubben er en afdeling af Taastrup Idræts Klub ( TIK ) og derfor forpligtet af og har rettigheder i henhold til hovedforeningens vedtægter

Klubben er en afdeling af Taastrup Idræts Klub ( TIK ) og derfor forpligtet af og har rettigheder i henhold til hovedforeningens vedtægter Gældende vedtægt 1 KLUBBENS NAVN Klubbens navn er TIK tennis med hjemsted i Høje- Taastrup kommune. 2 KLUBBENS FORMÅL Klubbens formål er at fremme interessen for tennissporten for alle aldersgrupper og

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE

VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE 1 Foreningen navn er Støtteforeningen for Kellers Minde. Foreningens hjemsted er H.O.Wildenskovsvej 10,7080 Børkop. 2 Foreningens formål er.: 1. at udbrede

Læs mere

Klubbens vedtægter for Gauerslund IF Fodbold

Klubbens vedtægter for Gauerslund IF Fodbold 27. Februar 2018 Side 1 af 5 Klubbens vedtægter for Gauerslund IF Fodbold 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Gauerslund IF Fodbold dens hjemsted er Gauerslund, Vejle Kommune. 2: Formål Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer for. Skødstrup Sogns Jagtforening. under Danmarks Jægerforbund

Forslag til vedtægtsændringer for. Skødstrup Sogns Jagtforening. under Danmarks Jægerforbund Forslag til vedtægtsændringer for Skødstrup Sogns Jagtforening under Danmarks Jægerforbund Side 1 af 6 1.0 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Skødstrup Sogns Jagtforening. 1.2 Foreningens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Navn og hjemsted: Hellerup Fægte-Klub er stiftet den 18. november 1944 og har hjemsted i Gentofte Kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Fægte-Forbund under Danmarks

Læs mere

Vedtægt for foreningen Rødskebølle Jagtforening. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål. 3 Foreningens medlemskab af Danmarks Jægerforbund

Vedtægt for foreningen Rødskebølle Jagtforening. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål. 3 Foreningens medlemskab af Danmarks Jægerforbund Vedtægt for foreningen Rødskebølle Jagtforening Foreningens navn er Rødskebølle Jagtforening Foreningens hjemsted er Svendborg Kommune. 1 Navn og hjemsted 2 Foreningens formål Foreningens formål er at

Læs mere

Vedtægter for LMC- T.E.C. Klub Danmark 2018

Vedtægter for LMC- T.E.C. Klub Danmark 2018 Vedtægter for LMC- T.E.C. Klub Danmark 2018 Vedtægter for LMC-T.E.C. Klub Danmark 1. Navn og hjemsted 2. Formål 3. Medlemmer 4. Eksklusion 5. Generalforsamling 6. Ekstraordinær generalforsamling 7. Beslutninger

Læs mere

Vedtægter for Morten Børup Koret

Vedtægter for Morten Børup Koret Vedtægter for Morten Børup Koret 2014 1: Navn og hjemsted. Foreningens navn er: MORTEN BØRUP KORET og foreningens hjemsted er SKANDERBORG KOMMUNE. 2: Formål Foreningens formål er at dyrke korsang og med

Læs mere

Vedtægter for Loddenhøj Jollelaug

Vedtægter for Loddenhøj Jollelaug Vedtægter for Loddenhøj Jollelaug J.nr. 11171 ESB/rwh side 1 1. NAVN OG HJEMSTED 1. Foreningens navn er Loddenhøj Jollelaug. 2. Loddenhøj Jollelaug er stiftet den 29. febr. 2012. 3. Jollelaugets hjemsted

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

J.nr.: Vedtægter. Odense Glasværks Støtteforening

J.nr.: Vedtægter. Odense Glasværks Støtteforening J.nr.: 05-63398 Vedtægter Odense Glasværks Støtteforening 1. Navn og hjemsted 1.1. Foreningens navn er Odense Glasværks Støtteforening. 1.2. Foreningens hjemsted er Odense Kommune. 2. Formål 2.1. Foreningens

Læs mere

Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste

Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste Vedtægter for foreningen "Gentofte vågetjeneste" 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er "Gentofte vågetjeneste". Stk. 2. Foreningens hjemsted er

Læs mere

Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening

Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening 1 Foreningen Gadstrup Gymnastik Forening (GIFG) er en afdeling af Gadstrup Idrætsforening (GIF), der har hjemsted i Roskilde Kommune. Gadstrup IF er tilsluttet

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum 1 Navn, formål og hjemsted: Foreningens navn er Støtteforeningen for Hornbæk Kunstmuseum og dens hjemsted er Hornbæk. Foreningens adresse er hos den til

Læs mere

Vedtægter for Langgarverne

Vedtægter for Langgarverne Vedtægter for Langgarverne 1 Navn. Foreningens navn er Langgarverne. Foreningens hjemsted er Hillerød Kommune. 2 Formål. Langgarvernes formål er at dyrke atletik, motionsløb og triathlon. Foreningen har

Læs mere

Vedtægter for Birkegårdens grundejerforening Sidst opdateret 2015-05-06

Vedtægter for Birkegårdens grundejerforening Sidst opdateret 2015-05-06 1. Navn Vedtægter for Birkegårdens grundejerforening Sidst opdateret 2015-05-06 stk. 1. Foreningens navn er BIRKEGÅRDENS GRUNDEJERFORENING, dens hjemsted er Ballerup kommune. stk. 2. Foreningens område

Læs mere

Klubbens Love & Vedtægter

Klubbens Love & Vedtægter Klubbens Love & Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Dart Odense. Dens hjemsted er Odense kommune. 2 Foreningens formål: Foreningens formål er at dyrke dartspil, samt at udbrede

Læs mere

Vedtægter. for Thisted Handels- og Industriforening

Vedtægter. for Thisted Handels- og Industriforening Vedtægter for Thisted Handels- og Industriforening 19.03.2013 1 - Navn og hjemsted Thisted Handels- og Industriforening, der blev stiftet den 15. november 1866 under navnet Thisted Handelsstandsforening,

Læs mere

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk.

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Adressen er den til enhver tid siddende formands adresse.

Læs mere

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål.

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål. Vedtægter Vedtægter for Dansk Medicinsk Cannabis Forening 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Dansk Medicinsk Cannabis Forening. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. 2. Formål

Læs mere

VEDTÆGTER DSTB (DANISH SOFTWARE TESTING BOARD)

VEDTÆGTER DSTB (DANISH SOFTWARE TESTING BOARD) VEDTÆGTER for DSTB (DANISH SOFTWARE TESTING BOARD) Vedtaget på generalforsamlingen den xx.xx.2009. 1. Navn Foreningens navn er Danish Software Testing Board (DSTB). 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen "Fuglevang"

Vedtægter for Grundejerforeningen Fuglevang Vedtægter for Grundejerforeningen "Fuglevang" 1. Grundejerforeningens navn er "Grundejerforeningen Fuglevang". Dens hjemsted er Kirke Såby. Dens værneting er Roskilde Herredsret. 2. Grundejerforeningen

Læs mere

Vedtægter for Nordsjællands Politiforening

Vedtægter for Nordsjællands Politiforening Vedtægter for Nordsjællands Politiforening 1. Navn I henhold til lov for Politiforbundet er foreningens navn Nordsjællands Politiforening og består af lokalforeningerne i: Midt, Syd, Nord og UCN i Birkerød.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN MØLLEMOSEN

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN MØLLEMOSEN Grundejerforeningen Møllemosen http://www.mollemosen.dk/ 24. maj 2007 Vedtægterne er senest ændret 24. maj 2007 ooooooooooooo VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN MØLLEMOSEN 1 Navn og hjemsted Foreningens

Læs mere

Vedtægter For Grundejerfor eningen Aargab Af 1976

Vedtægter For Grundejerfor eningen Aargab Af 1976 Vedtægter For Grundejerfor eningen Aargab Af 1976 1.Navn og Hjemsted. Stk. 1: Grundejerforeningens navn er Aargab af 1976 med hjemsted i Ringkøbing-Skjern kommune. Grundejerforeningens område omfatter

Læs mere

VEDTÆGTER for foreningen 3PDK

VEDTÆGTER for foreningen 3PDK VEDTÆGTER for foreningen 3PDK (Binavn: De 3 principper i Danmark og 3p i Danmark) 1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er 3PDK. Foreningen er en non-profit organisation. Foreningen bruger ligeledes binavnene

Læs mere

Vedtægter for Hasle Fællesråd. Navn og hjemsted:

Vedtægter for Hasle Fællesråd. Navn og hjemsted: Vedtægter for Hasle Fællesråd Navn og hjemsted: 1 Foreningens navn er Hasle Fællesråd og har hjemsted i Århus Kommune. Hasle Fællesråd ledes til dagligt af en bestyrelse, der er valgt på en generalforsamling.

Læs mere

1 Navn og Hjemsted Foreningens navn er: Grundejerforeningen Sandager. Dens hjemsted er Saunte By, Hornbæk Sogn, Helsingør Kommune.

1 Navn og Hjemsted Foreningens navn er: Grundejerforeningen Sandager. Dens hjemsted er Saunte By, Hornbæk Sogn, Helsingør Kommune. Dokument: 180716 Grundejerforeningen SANDAGER Saunte 3100 Hornbæk Vedtægter 1 Navn og Hjemsted Foreningens navn er: Grundejerforeningen Sandager. Dens hjemsted er Saunte By, Hornbæk Sogn, Helsingør Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AMAGER ORIENTERINGSKLUB

VEDTÆGTER FOR AMAGER ORIENTERINGSKLUB VEDTÆGTER FOR AMAGER ORIENTERINGSKLUB 1. Navn og hjemsted 1.1 Klubben Amager Orienteringsklub der har hjemsted i Tårnby kommune, er stiftet den 20. oktober 2008. Klubben er medlem af Dansk Orienterings-Forbund

Læs mere

Vedtægter for Melby-Områdets Grundejerforening

Vedtægter for Melby-Områdets Grundejerforening Vedtægter for Melby-Områdets Grundejerforening 2008 Hjemmeside: www.melby-grund.dk Kontakt: mail@melby-grund.dk 1 Foreningens navn Foreningens navn er Melby Områdets Grundejerforening Dens hjemsted er

Læs mere

DANSK FOLKEBÅDSKLUB KLUBBENS LOVE

DANSK FOLKEBÅDSKLUB KLUBBENS LOVE Navn og formål 1 Klubbens navn er Dansk Folkebådsklub, forkortet DFK. Klubben er ikke knyttet til et geografisk hjemsted, men afholder årlige generalforsamlinger, hvor bestyrelsen skønner, der gives mulighed

Læs mere

Vedtægter for. Indre Mission i Herning. Indre Mission i Herning

Vedtægter for. Indre Mission i Herning. Indre Mission i Herning Vedtægter for Indre Mission i Herning Indre Mission i Herning VEDTÆGTER FOR INDRE MISSION I HERNING 1 navn og hjemsted 1.1 Samfundets navn er Indre Mission i Herning, kaldet IM Herning. 1.2 Samfundets

Læs mere

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Hospitalsklovne. Foreningen anvender navnet Danish Hospital Clowns i internationale sammenhænge. 2. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG BILAG 1 VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG I venstre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs gældende vedtægter. I højre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs bestyrelses oplæg til vedtægtsændringer i henhold

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 Formål Foreningen har som formål: At drive Frivilligcenter

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Sjælland I daglig tale anvendes betegnelsen "SIND Sjælland eller "SIND Region Sjælland Stk.

Læs mere

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer Vedr. Forslag til vedtægtsændringer På den nys overståede generalforsamling, var der ikke mødt de nødvendige 2/3 af medlemmerne frem, så forsamlingen var ikke beslutningsdygtig. Forslaget til vedtægter

Læs mere

3 Medlemskab af organisation Klubben er medlem af Dansk Sejlunion og er undergivet dennes vedtægter og bestemmelser.

3 Medlemskab af organisation Klubben er medlem af Dansk Sejlunion og er undergivet dennes vedtægter og bestemmelser. VEDTÆGTER for SEJLKLUBBEN SNEKKEN VORDINGBORG 1 Klubbens hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg (forkortes til SSV). Klubbens hjemsted er Vordingborg. 2 Klubbens formål Klubbens formål

Læs mere

Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans

Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans 1 - Navn Foreningens navn er Dansk Forum for Mikrofinans. 2 Formål Dansk Forum for Mikrofinans har til formål at bidrage til at øge kvaliteten og omfanget af den

Læs mere

Vedtægter for Ganløse Fitness Klub

Vedtægter for Ganløse Fitness Klub Vedtægter for Ganløse Fitness Klub 1 Klubbens navn, hjemsted og hjemmeside Stk. 1 Klubbens navn er Ganløse Fitness Klub. Stk. 2. Klubbens hjemsted er Egedal Kommune. Stk. 3. Klubbens hjemmeside er www.ganløsefitnessklub.dk

Læs mere

Vedtægter for Guldborgsund Væddeløbsforening

Vedtægter for Guldborgsund Væddeløbsforening Vedtægter for Guldborgsund Væddeløbsforening 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Guldborgsund Væddeløbsforening og den har hjemsted i Guldborgsund Kommune. Foreningen er stiftet xx.xx.20xx 2 Formål

Læs mere

PEDERSBORG GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENING

PEDERSBORG GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENING Forslag til vedtægtsændringer Understregede og kursiverede afsnit i gældende vedtægter foreslås erstattet af de kursiverede tekststykker under de enkelte paragraffer. PEDERSBORG GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENING

Læs mere

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11 BECH-BRUUN MARKUP 06.10.2017 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 11 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse...

Læs mere

Vedtægter for Grimstrup IF

Vedtægter for Grimstrup IF Vedtægter for Grimstrup IF 1. Foreningens navn og hjemsted A. Foreningens navn er Grimstrup Idrætsforening (forkortet Grimstrup IF). Foreningen er stiftet under navnet Grimstrup-Hjortkær-Roust Idrætsforening

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling Vedtægter Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling 2016-03-02 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Allerød Cykle Klub (ACK). ACK er stiftet d. 26. oktober 1993 og har hjemsted i Allerød

Læs mere

Vedtægter for Stiftet d, 7. februar 1962

Vedtægter for Stiftet d, 7. februar 1962 Vedtægter for Stiftet d, 7. februar 1962 Bestyrelsen Side 1/6 1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er: GLADSAXE FILM- & VIDEOKLUB (GFV) GFV's hjemmeside: www.gfv.dk. GFV har egen ungdomsafdeling Gladsaxe

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LANDSFORENINGEN FOR BYGNINGS- OG LANDSKABSKULTUR

VEDTÆGTER FOR LANDSFORENINGEN FOR BYGNINGS- OG LANDSKABSKULTUR VEDTÆGTER FOR LANDSFORENINGEN FOR BYGNINGS- OG LANDSKABSKULTUR 1 Navn Organisationens navn er Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur. 2 Hjemsted Landsforeningens hjemsted er adressen for Landsforeningens

Læs mere

Roskilde Basketball Club

Roskilde Basketball Club Roskilde Basketball Club Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Roskilde Basketball Club. Dens hjemsted er Roskilde Kommune. Klubben er stiftet den 8. april 1968. 2 Formål Klubbens formål er at

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SILKEBORG MOTOR SPORT

VEDTÆGTER FOR SILKEBORG MOTOR SPORT VEDTÆGTER FOR SILKEBORG MOTOR SPORT 1 Navn og hjemsted. Stk.1. Foreningens navn er Silkeborg Motor Sport forkortet SMS Stk.2. Foreningens hjemsted er Silkeborg Kommune. Stk.3. Foreningen er medlem af/

Læs mere

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord Kano og Kajakklubben Nord Vedtægter Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 24. april 2017 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 24. april 2017 Side 1 af 7 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Klubbens

Læs mere

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet Vedtægter for Broholmerselskabet 1. Navn og hjemsted. Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet 20.4.1979. Stk. 2. Selskabets hjemsted er formandens

Læs mere

Stk. 5. Formanden leder bestyrelsens møder og i dennes forfald næstformanden.

Stk. 5. Formanden leder bestyrelsens møder og i dennes forfald næstformanden. Vedtægter - DPV 1 Navn og hjemsted Stk.1. Foreningens navn er Dansk Pony Væddeløbsforening. (Forkortet: DPV). Foreningen har hjemsted i Helsingør Kommune. 2 Formål Stk.1. Foreningens formål er at støtte

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987.

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2006. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2007. Kapitel 1: Indledende

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Viborg Håndbold Klub. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36.

V E D T Æ G T E R. for. Viborg Håndbold Klub. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36. V E D T Æ G T E R for Viborg Håndbold Klub 1. Foreningens navn er Viborg Håndbold Klub. Den er stiftet den 19.03.36. Dets hjemsted er Viborg kommune. 2. Foreningens formål er at fremme interessen og bedre

Læs mere

3. at oplyse offentligheden om det ateistiske synspunkt og derved mindske fordommene imod ateister

3. at oplyse offentligheden om det ateistiske synspunkt og derved mindske fordommene imod ateister Vedtægter Navn, hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Ateistisk Selskab (på engelsk: "Danish Atheist Society") Foreningens hjemsted afgøres af bestyrelsen 2 Foreningens formål er: 3 1. at være en forening

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Sivbjerg og Fyrmarken Nr. Lyngvig.

Vedtægter for Grundejerforeningen Sivbjerg og Fyrmarken Nr. Lyngvig. Vedtægter for Grundejerforeningen Sivbjerg og Fyrmarken Nr. Lyngvig. Navn, hjemsted, formål 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Sivbjerg og Fyrmarken, og hjemstedet er Ringkøbing- Skjern kommune.

Læs mere

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune. 2 Formål Klubbens formål er at fremme

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

Vedtægter for Faldskærmsklubben Nordenfjords Navn, hjemsted og formål:

Vedtægter for Faldskærmsklubben Nordenfjords Navn, hjemsted og formål: Vedtægter for Faldskærmsklubben Nordenfjords Navn, hjemsted og formål: 1 Klubbens navn er: Faldskærmsklubben Nordenfjords, Klubbens hjemsted er Hjørring Kommune. Klubben er stiftet 1. marts 1989 og ændrede

Læs mere

Vedtægter for Lokalforeningen Talentspejderne i Randers

Vedtægter for Lokalforeningen Talentspejderne i Randers Vedtægter for Lokalforeningen Talentspejderne i Randers Vedtægter For Talentspejderne i Randers Kommune ( Lokalforeningen ) 1. Navn, adresse og stiftelsesdato 1.1. Lokalforeningens navn er Talentspejderne

Læs mere

Vedtægter for Nysted Bådelaug

Vedtægter for Nysted Bådelaug Vedtægter for Nysted Bådelaug 28. februar 2014 Navn og formål 1 Navn og hjemsted 2 Bådelaugets formål Medlemmer 3 Optagelse af medlemmer 4 Udmeldelse og eksklusion af medlemmer 5 Æresmedlemmer Generalforsamling

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægt for Foreningen OVNHUS

Vedtægt for Foreningen OVNHUS Vedtægt for Foreningen OVNHUS 1. Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Foreningen OVNHUS. Stk. 2 Foreningens hjemsted er Odsherred Kommune 2. Formål Foreningens formål er: a. Primært en gang årligt

Læs mere

Vedtægter for Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning

Vedtægter for Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning Vedtægter for Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning VEDTÆGTER for Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Foreningens navn er: Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning

Læs mere

VEDTÆGTER. for DSTB (DANISH SOFTWARE TESTING BOARD)

VEDTÆGTER. for DSTB (DANISH SOFTWARE TESTING BOARD) VEDTÆGTER for DSTB (DANISH SOFTWARE TESTING BOARD) Vedtaget på generalforsamlingen den 05.10.2009. Seneste ændring vedtaget på generalforsamlingen den 21.11.2013 VERSION 1.3 SIDE 1 AF 5 1. Navn Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland 1 Navn og formål Lokalafdelingens navn er Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland. I daglig tale benyttes

Læs mere

Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk

Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk Love for Jydsk Medicinsk Selskab Vedtagelse De nedenstående love er vedtaget på en generalforsamling i Jydsk Medicinsk Selskab den 11. marts 2010 og

Læs mere

Vedtægter for Varde Svømmeklub

Vedtægter for Varde Svømmeklub Vedtægter for Varde Svømmeklub 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Varde Svømmeklub. Foreningen er stiftet den 31. august 2005, og har hjemsted i Varde Kommune. Foreningen er medlem af DGI og Dansk

Læs mere

Vedtægter for Motionsklubben Amager

Vedtægter for Motionsklubben Amager Vedtægter for Motionsklubben Amager 1. Foreningens navn Foreningens navn er Motionsklubben Amager. Initialer: MA Stiftelse: 13. september 2001 2. Foreningens hjemsted Foreningen er hjemmehørende i Tårnby

Læs mere

Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion.

Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion. Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er TISVILDE HEGN OK. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion. Klubbens hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Holmens Bakker

VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Holmens Bakker VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Holmens Bakker Hjemsted og navn: 1 Grundejerforeningens hjemsted er Syddjurs Kommune. Grundejerforeningens navn er Holmens Bakker og omfatter udstykningsarealerne Matr.

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR F O R E N I N G E N O U T D O O R - C A M P I N G - F E - R I E - F R I T I D, F. M. B. A

V E D T Æ G T E R FOR F O R E N I N G E N O U T D O O R - C A M P I N G - F E - R I E - F R I T I D, F. M. B. A V E D T Æ G T E R FOR F O R E N I N G E N O U T D O O R - C A M P I N G - F E - R I E - F R I T I D, F. M. B. A 1. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er "Foreningen Outdoor-Camping-Ferie-Fritid,

Læs mere

PATIENTFORENING. Ectodermal Dysplasi. Vedtægter. Bestyrelsen V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. 18. S E P T E M B E R 2010

PATIENTFORENING. Ectodermal Dysplasi. Vedtægter. Bestyrelsen V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. 18. S E P T E M B E R 2010 PATIENTFORENING A Ectodermal Dysplasi Vedtægter Bestyrelsen 2010 V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. 18. S E P T E M B E R 2010 Indholdsfortegnelse Vedtægter:... 3 1 Navn:... 3 Hjemsted:...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN A-TEAM

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN A-TEAM VEDTÆGTER FOR FORENINGEN A-TEAM 1 1 Navn og Hjemsted Foreningens navn er A-Team Foreningen er stiftet den 28. november 2015 med aktivitets- og regnskabsmæssig opstart d. 1. januar 2016. Foreningens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Skanderborg Rideklub

Vedtægter for Skanderborg Rideklub Vedtægter for Skanderborg Rideklub 1 Navn og Hjemsted Skanderborg Rideklub er stiftet den. 15. november 1966, og har hjemsted i Skanderborg kommune, på adressen Christiansmindevej 3, 8660 Skanderborg.

Læs mere

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtægter for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling Den 24. marts 2003 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune.

Læs mere

SJOV SENIOR MOTION VEDTÆGTER

SJOV SENIOR MOTION VEDTÆGTER 1: Foreningens navn, hjemsted og stiftelse. Foreningens navn er Sjov Senior Motion med hjemsted i Lejre kommune. Foreningen er stiftet den 29. august 2000. 2: Foreningens formål. Foreningens formål er

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Nuværende vedtægter 1 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 2 Formål Foreningen har som formål: At

Læs mere

PATIENTFORENING. Ectodermal Dysplasi. Vedtægter. Bestyrelsen V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. XX XX XXXX

PATIENTFORENING. Ectodermal Dysplasi. Vedtægter. Bestyrelsen V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. XX XX XXXX PATIENTFORENING A Ectodermal Dysplasi Vedtægter Bestyrelsen 2010 V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. XX XX XXXX Indholdsfortegnelse Vedtægter:...3 1 Navn:...3 Hjemsted:...3 Foreningens

Læs mere

Vedtægter. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål. 3 Medlemmer. 4 Medlemmernes rettigheder

Vedtægter. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål. 3 Medlemmer. 4 Medlemmernes rettigheder Vedtægter 1 Navn og hjemsted Tjebberup Vandværk a.m.b.a. er et andelsselskab med begrænset ansvar. Selskabet blev stiftet den 8. december 1967. Vandværket ligger på adressen,, matrikel 2-aa Bredetved by,

Læs mere

Vedtægter for Kunstklubben Hillerød Kommune

Vedtægter for Kunstklubben Hillerød Kommune Vedtægter for Kunstklubben Hillerød Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 1. Foreningens navn... 3 2. Formål... 3 3. Medlemskab... 3 4. Kontingent... 3 5. Generalforsamling... 3 6. Ekstraordinær generalforsamling...

Læs mere

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN)

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) 1. Navn Foreningens navn er. Navnet forkortes DIN. Foreningens internationale navn er Danish Implementation Network. 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Danmark.

Læs mere