Regentparrets besøg på Mors

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regentparrets besøg på Mors"

Transkript

1 Regentparrets besøg på Mors Torsdag den 4. september 2014 Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim. Præcis klokken ankom regentparret foran Det Gamle Rådhus i Nykøbing, hvor hele modtagelseskomiteen stod klar til at tage imod de kongelig, der på ugens sensommertogt havde valgt at gæste Morsø Kommune. Kommunens borgere var linet op på Torvet, hvor regentparret hilste på dem, inden de gik ind på Rådhuset. Ved havnekajen i Hanstholm havde Kongeskibet Dannebrog onsdag og torsdag lagt til, for at regentparret i bil kunne aflægge besøg på Livø og på Mors. Torsdag den 4. september 2014 gjaldt det så besøget i Nykøbing og omegn på Mors. Præcis klokken ankom regentparret til Rådhustorvet i Nykøbing, hvor blomsterpigen med velkomstbuketten, statsforvaltningsdirektør Helle Haxgart og hele modtagelseskomiteen var klar til at tage imod dronning Margrethe og prinsgemal Henrik, der på togtets fjerde dag havde valgt at gæste Morsø Kommune. Helle Haxgart udråbte et nifoldigt leve for regentparret, inden hun videregav værtskabet til Morsø Kommunes borgmester Hans Ejner Bertelsen. Borgmesterens officielle modtagelse fandt sted på Det Gamle Rådhus i Nykøbing på Mors, der er fra 1847, hvor Christian VIII var konge. Efter statsforvaltningsdirektør Helle Haxgart havde foretager modtagelsen af regentparret, gav hun værtskabet videre til Morsø Kommunes borgmester. Ingeniør Regimentet præsenterede fanen for regentparret, da Prinsens Musikkorps spillede Kongesangen under den officielle ceremoni.

2 Borgmesteren præsenterede hele modtagelseskomiteen for regentparret, hilste på faneborgen og de mange tusinde morsingboere, der havde taget opstilling foran Der Gamle Rådhus på Torvet, inden de spadserede ind til den officielle modtagelse. Da alle dørene oppe i byrådssalen var åbnet helt ud til folket på Rådhustorvet, trådte regentparret straks ud på Kong Christian VIII's balkon og hilste på alle de fremmødte. Det var dog efter planen ikke meningen, at de allerede skulle træde ud, men først vente til efter borgmesterens velkomsttale og overrækkelsen af kommunens officielle gave. I byrådssalen på Rådhuset blev regentparret præsenteret for hele Kommunalbestyrelsen. Regentparrets program var en kombination af besøgssteder, som på hver deres vis var med til at karakterisere øens erhverv, særkende og vækstpotentiale. Dronningen og prinsgemalen kom til at se et lille udsnit af de mange kreative aktører, seværdigheder, innovative tiltag og markedsledende virksomheder, som sammen med en smuk natur er med til at definere øen. Da regentparret spadserede hen ad Rådhustorvet i Nykøbing præsenterede borgmester Hans Ejner Bertelsen hele modtagelseskomiteen for dem. Dronningen og prinsgemalen hilste pænt på den lange opstillede Faneborg, der var linet op langs Torvet, overfor Det Gamle Rådhus i Nykøbing. På Rådhustorvet tog regentparret sig rigtig god tid til at hilse på de tusinde morsingboere, der havde taget opstilling, for at få et glimt af de kongelige. Dagens højdepunkt var selvfølgelig balkonscenen, det øjeblik, da regentparret trådte ud på Kong Christian VIII's balkon.

3 Dronning Margrethe og prins Henrik på balkonen i Nykøbing. Sidst de var på denne balkon var mandag den 14. juni Inden regentparret spadserede ind på Rådhuset, til den officielle modtagelse, gik turen lige forbi alle de fremmødte, der havde taget plads på Torvet. Efter den officielle modtagelse på Rådhuset startede det planlagte program for regentparret. Hele Gardehusarregimentet havde trukket op foran Det Gamle Rådhus med 52 heste, klar til at eskortere regentparret og borgmester med frue ud på første karettur af de to planlagte. Første tur gik fra Rådhuset gennem gågaden, videre ad Jernbanevej og Strandvejen ud på et maritimt besøg hos Dansk Skaldyrcenter og Vilsund Blue, hvor torsdagens første besøg fandt sted. De to første besøg knytter sig til de egnsspecifikke forhold og vækstmuligheder i Limfjordsområdet. Først besøges Dansk Skaldyrcenter der forsker i såvel de sundhedsmæssige aspekter af skaldyr som i nye produktionsformer og miljø, mens Vildsund Blue er markedsledende producent af skaldyr. Dansk Skaldyrcenter arbejder med alle aspekter af produktion i de kystnære farvande, men med særlig fokus på skaldyr: forskning, udvikling, nye metoder, formidling og produktion. Det er Skaldyrcentrets opgave at udvikle en bæredygtig udnyttelse af kystzonens ressourcer. Skaldyrcentret løser opgaverne gennem egen forskning og ved i samarbejde med andre forskningsinstitutioner løbende at opbygge viden, som omsættes til praksis og efterfølgende giver videre til erhvervet samt i populær form formidler til interesserede. På Dansk Skaldyrcenter blev dronningen og prinsgemalen budt på sushi lavet med dansk tang. Regentparret fik en fyldig rundvisning i DSC's faciliteter, hvor blandt andet klækning af østers var på programmet. Efter den officielle modtagelse på Rådhuset steg regentparret, sammen med borgmesteren og fruen op i den åbne karet og kørte ned gennem gågaden. Under den fyldige rundvisning på Skaldyrcentret fulgte regentparret blandt andet klækning af østers.

4 I dagens anledning skrev dronning Margrethe på Skaldyrcentret glædeligt i den fremlagte gæstebog. Klokken 11:30 ankom kareten med regentparret til dagens første besøg på Dansk Skaldyrcenter. Efter besøget på Skaldyrcentret gjaldt det så klokken 11:50 nabovirksomheden, Vilsund Blue, der fremstiller fødevarer, her indpakning af skaldyr. Prins Henrik skrev også i den fremlagte gæstebog. Morsø Kommunes frokost fandt igen sted hos kroejer, Jens-Peter Skov, Sallingsund Færgekro, ligesom kroen også arrangerede frokosten i forbindelsen med regentparrets besøg i 1993 og I 1995 fik kroejeren fra Mors foden inden for hos de kongelige. Siden har han været fast ingrediens i de kongeliges køkken ved blandt andet fødselsdage, jubilæer og bryllupper. Sidst dronningens 70-års fødselsdagmiddag, den 16. april Omkring 100 gæster var denne gang særligt inviteret som anerkendelse for deres forskellige bidrag til Mors. Over middag, på den igen. Denne gang videre i karet gennem Legind Bjerge til Jesperhus Feriepark.

5 Jens-Peter Skov fra Sallingsund Færgekro ventede regentparret til frokost. Det var tredje gang kroen havde kongeligt besøg. Det var et fantastisk flot skue, da kareten ankom med regentparret til Jesperhus Feriepark. Den største turistattraktion, Jesperhus Feriepark, på Mors havde i dagens anledning gratis adgang for alle skolebørn, da Ferieparken havde royalt besøg. Kroejer Jens-Peter Skov overrakte dronninge velkomstbuketten og ledsagede majestæten ind til frokosten på Sallingsund Færgekro. Regentparrets fem dages sommertogt blev gennemført i et strålede sensommervejr, og flot så det ud, da dronningen og prinsgemalen i åbent karet kørte ind på græsplænen i Jesperhus Feriepark. Prins Henrik gjorde et stort gensyn med de to brasilianske papegøjer han for et par år siden, 2012, navngav, Pelléas og Mélisande. Det var TV-værten Martin Keller fra børneprogrammet "Martin og Ketil", der viste regentparret de farvestrålende papegøjer og prinsgemalen lyste op ved at gense dem. De to ellers så sky fugle havde øvet sig på at samle bogstaverne til dronningens kælenavn i familien "Daisy". Men det store fremmøde af gæster skræmte flere af fuglene, som derfor blev siddende på deres pind. Der var i dagens anledning gratis adgang til øens største turistattraktion, Jesperhus Feriepark, for alle skolebørn på Mors frem til kl hvorefter der i parken af logiske årsager lukkes for nye besøgende et par timer. Morsø Kommune havde også arrangeret gratis bustransport til alle skolebørnene.

6 Regentparret blev i hver sin golfvogn kørt rundt i parken. Adskillige tusinde skolebørn, turister og morsingboere havde taget opstilling langs ruten, for at få et glimt af de kongelige der gæstede Mors. På regentparrets sensommertogt udvekslede de mange kærlige blikke, som bl.a. her på den fantastiske lange romantiske bro i Jesperhus Feriepark. TV-værten Martin Keller fra børneprogrammet "Martin og Ketil", underholdt dronningen og prinsgemalen med et gigantisk papegøjeshow. Golfvognen til prinsgemalen var forsynet med Krone 2. "De kongelige golfvogne" var i dagens anledning forsynet med et kronenummer, som her Krone 1. Prins Henrik nød showet og gensynet med de to brasilianske papegøjer han for et par år siden navngav. Efter havevandringen og papegøjeshowet i Jesperhus Feriepart delte dronningen og prinsgemalen sig og fulgte hvert sit eftermiddagsprogram. Dronningens separate program Kl. 14:40 - Morsø afklaringscenter Kl. 15:15 - HAMA - Malte Haaning Plastic A/S Prinsgemalens separate program Kl. 14:40 - Limfjordsteatret Kl. 15:15 - HE-VA ApS

7 Dronningen drog ud til kongehuset Krone 1 og blev efter oplevelserne i Ferieparken kørt til Øster Jølby nærmere bestemt det nye Morsø Afklaringscenter. Afklaringscenterets overordnede fokus er på den rehabiliterende tilgang, og dermed på hvad borgeren selv kan komme til at mestre. Der er 24 midlertidige pladser og et typisk ophold er på 4-6 uger. Opholdets længde og form bestemmes individuelt i et samarbejde mellem personale, borger og evt. pårørende. Der er valgt en unik arkitektur og udsmykning, som inviterer naturen indenfor for at fremme rehabilitering og livsglæde. Inde- og udemiljø appellerer til en bred målgruppe med behov for både et aktivt hverdagsliv, ro og restitution. Dronningen kom under besøget til at opleve hvordan innovativ arkitektur og nye metoder var med til sikre en mere helhedsorienteret og effektiv behandling af den enkelte borgeres sygdomsforløb. Kvart over tre ankom Krone 1 med dronningen til HAMA - Malte Haaning Plastic A/S. Dronningen blev foran virksomheden modtaget af Lene Haaning. Malte Haaning Plastic ledes i dag af grundlæggerensdatter Lene Haaning. Lene ledsagede dronningen rundt på virksomheden, her på vej ind til perle produktionen. Den torsdag eftermiddag viste Lene stolt erhvervslokalerne frem for dronningen under det royale besøg. Dronning Margrethe fik mulighed for at opleve legetøjsfabrikation fra ide til det færdige produkt. Dronning Margrethe sluttede sit separate program hos HAMA - Malte Haaning Plastic A/S. De fleste morsingboer ved hvor HAMA ligger og har set de store figurer, der pryder området foran virksomheden på Ringvejen i Nykøbing. Dronningen kom dog til at opleve noget de færreste får mulighed for; nemlig at opleve legetøjsfabrikation fra ide til det færdige produkt. Firmaets hovedprodukt de verdenskendte strygeperler HAMA perler er et pædagogisk og kreativt legetøj, hvor børnene lærer at genkende farver, tælle og udvikle motorikken. HAMA produkterne har derfor præget de fleste børnefamiliers hjem, men har f.eks. også været en del af by-udsmykningen i forbindelse med arrangementer på øen. HAMA blev grundlagt i 1961 og er en forkortelse af grundlæggerens navn fornavn Malte og efternavn Haaning. I dag ledes virksomheden af grundlæggerens datter Lene Haaning. De 65 medarbejdere på virksomheden producerer i 3-holdsskift fra mandag til fredag, og virksomhedens farverige produkter afsættes til hele verden. Faktisk går over 90% af hele produktionen til eksport.

8 HAMA - Malte Haaning Plastic A/S ledes i dag af grundlæggerens datter Lene Haaning. Hun gav dronningen en fyldig rundvisning på virksomheden. HAMA blev grundlagt 1961 og er en forkortelse af grundlæggerens navne Malte Haaning. I dagens anledning overrakte hun dronningen blomster. Limfjordsteatret er egnsteater for Morsø og Skive Kommuner. de producerer professionelle forestillinger for både børn og voksne. I alt 2-5 forestillinger om året, hvoraf mindst to er ny-producerede. Prinsgemalen blev under sit besøg på Limfjordsteatret blandt andet budt på smagsprøver af husets forestillinger, hvor prinsgemalen kom i nærkontakt med skuespillerne. Prins Henrik sluttede sit eftermiddagsprogram hos den familieejede virksomhed HE-VA ApS, der er blandt de førende producenter af landbrugsmaskiner i Danmark. Markedet er hele verden, men landbrugsmaskinfabrikken havde valgt at samle al produktion på Mors. Omkring 85 % af omsætningen eksporteres til mere end 30 lande verden over. Prinsgemalen fik en præsentation af virksomheden og kom til at prøve en af landbrugsmaskinerne. Fotograf Kirsten Klein hilste på regentparret, her dronningen, inden de drog rundt i de helt nye lokaler, Morsø Kunstforening i sommeren 2013 tog i brug. Kunstner og fotograf Kirsten Klein viste stolt sine fotografier frem. Sidst på eftermiddagen samledes regentparret igen. Afslutningen fandt sted ved Holmen i Nykøbing foran Morsø Kunstforenings helt nye lokaler, der blev taget i brug sommeren De nye rammer gav bl.a. mulighed for at etablere en permanent udstilling med værker af fotograf Kirsten Klein. Hun er tidligere morsingbo, der tidligere blev hædret med Thorvaldsen Medaillen, som er den højste udmærkelse Det Kongelige Akademi kan tildele en billedkunstner. Inden afslutningen udenfor så regentparret udstillingen af Kirsten Klein's fotografier indenfor i Kunstforeningens nye lokaler. Regentparret fik blandt andet Glimt fra Bondespillet - en særudstilling - der viste et samfund i forandring. Det royale besøg på Mors blev afsluttet med afskedstale ved borgmester Hans Ejner Bertelsen foran Morsø Kunstforening.

9 Om aftenen havde regentparret budt repræsentanterne fra Morsø Kommune, byrådet og de prominente værter, der havde åbnet dørene for dronning Margrethe og prins Henrik til souper på Kongeskibet Dannebrog, der lå ved kajen i Hanstholm Havn. Morsø Kommunes borgmester Hans Ejner Bertelsen takkede dronningen og prinsgemalen for besøget. Regentparret kørte tilbage til Kongeskibet ved Hanstholm Havn, hvor de om aftenen havde budt alle repræsentanterne med gemal til souper.

100-års Købstadsjubilæum 1. april 2013 Herning

100-års Købstadsjubilæum 1. april 2013 Herning 100-års Købstadsjubilæum 1. april 2013 Herning Borgmester Lars Krarup (V) ledsagede dronning Margrethe tværs over torvet, efter jubilæumsgudstjenesten i Herning Kirke, på vej til byens officielle frokost,

Læs mere

Regentparret i Lemvig

Regentparret i Lemvig Regentparret i Lemvig Dronning Margrethe og prinsgemal Henrik blev i åbent karet, kørt til byens officielle modtagelse på Lemvig Rådhus. Borgmester Erik Flyvholm bød regentparret velkommen. Tekst og fotos

Læs mere

Dronningens 70-års fødselsdag den 16. april 2010

Dronningens 70-års fødselsdag den 16. april 2010 Dronningens 70-års fødselsdag den 16. april 2010 Tekst og fotos af Per Brunsgård Tim. Dagens fødselar, dronning Margrethe, trådte først ud på palæets balkon, efterfulgt resten af den kongelige familie

Læs mere

Dronningen tager sommerresidens på Gråsten Slot 2019

Dronningen tager sommerresidens på Gråsten Slot 2019 Dronningen tager sommerresidens på Gråsten Slot 2019 Dronning Margrethe tog med Kongeskibet på sommerferie i Sønderjylland. Tirsdag formiddag, klokken 10.00, stævnede Kongeskibet Dannebrog ind til slotskajen

Læs mere

Regentparret gæstede Ringkøbing-Skjern Kommune Tirsdag den 2. september 2014

Regentparret gæstede Ringkøbing-Skjern Kommune Tirsdag den 2. september 2014 Regentparret gæstede Ringkøbing-Skjern Kommune Tirsdag den 2. september 2014 Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim. Da Kongeskibet Dannebrog stævnede ind, stod regentparret frem og hilste på alle de fremmødte,

Læs mere

Prinsgemalens separate program

Prinsgemalens separate program Prinsgemalens separate program Prins Henrik tog det første spadestik i sansehaven ved den kommunale institution Labyrinten. Institutionens beboere fejrede behørigt, da prinsen plantede det første træ i

Læs mere

Regentparret på sommertogt til Vejle 2015

Regentparret på sommertogt til Vejle 2015 Regentparret på sommertogt til Vejle 2015 Adskillige vejlensere havde taget opstilling på kajen, da Kongeskibet Dannebrog stævnede ind i havnen. Regentparret hilste pænt på de mange fremmødte. Tekst og

Læs mere

16. april 2015 Dronningens 75-års fødselsdag

16. april 2015 Dronningens 75-års fødselsdag 16. april 2015 Dronningens 75-års fødselsdag Trods kulden blev dronningen alligevel eskorteret af Gardehusarregimentets Hesteskadron i åben karet fra Amalienborg Slotsplads op til Rådhuspladsen, hvor alle

Læs mere

Regentparret med Kongeskibet Dannebrog til Næstved

Regentparret med Kongeskibet Dannebrog til Næstved Regentparret med Kongeskibet Dannebrog til Næstved Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim. Under statsforvaltningens direktør Helle Haxgarts modtagelse af regentparret på kajen i Næstved blev den røde løber,

Læs mere

Dronningen på sommer- togt i Varde Kommune 3. og 4. juni 2016

Dronningen på sommer- togt i Varde Kommune 3. og 4. juni 2016 Dronningen på sommer- togt i Varde Kommune 3. og 4. juni 2016 Dronningens eftermiddagsprogram gjaldt Tambours Have fra 1939. Dronning Margrethe trådte ud på broen over søen i Langhaven. Efter Tambours

Læs mere

KONGELIGT BRYLLUP Århundredets bryllup Kronprins Frederik frk. Mary Elizabeth Donaldson

KONGELIGT BRYLLUP Århundredets bryllup Kronprins Frederik frk. Mary Elizabeth Donaldson KONGELIGT BRYLLUP Århundredets bryllup Kronprins Frederik frk. Mary Elizabeth Donaldson Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim. Det kongelige brudepar blev 12. maj 2004 hyldet fra de mange tusinde fremmødte

Læs mere

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen 110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Egetoft, Egtved. Torsdag formiddag klokken er lidt over halv 10 og foran Egetoft er der samlet efter hånden 110 mennesker, de har

Læs mere

Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21. Velkommen til Sproggrupperne

Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21. Velkommen til Sproggrupperne Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21 Velkommen til Sproggrupperne Velkommen Egne notater Kære Vi glæder os til at hilse på dig. Der er plads til dig i sproggruppe: Fra den /

Læs mere

Regentparrets besøg i Ikast-Brande og Herning Torsdag den 4. juni 2009

Regentparrets besøg i Ikast-Brande og Herning Torsdag den 4. juni 2009 Regentparrets besøg i Ikast-Brande og Herning Torsdag den 4. juni 2009 Stiftamtmand Torben Sørensen overgav værtskabet videre, efter den officielle modtagelse i Ikast, til de to borgmestre (Venstre), Carsten

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Per Brunsgård fra Tim ved Ringkøbing DK

Per Brunsgård fra Tim ved Ringkøbing DK Per Brunsgård fra Tim ved Ringkøbing DK Fotografering af de kongelige har jeg som hobby. Begivenhederne vælges fra den kongelige kalender på Internettet eller fra dagspressen. For at komme tæt på, ved

Læs mere

Velkommen til Ø-marked, Ø-kunst og Ø-sammenslutningens generalforsamling i dagene den 20.-22. maj i Struer og på Venø

Velkommen til Ø-marked, Ø-kunst og Ø-sammenslutningens generalforsamling i dagene den 20.-22. maj i Struer og på Venø Maj 2016 Forenings og kirkeblad for Venøs beboere og venner af Venø Velkommen til Ø-marked, Ø-kunst og Ø-sammenslutningens generalforsamling i dagene den 20.-22. maj i Struer og på Venø VenøBoen og venøboerne

Læs mere

Dronningens togt i Silkeborg Kommune 3. & 4. august 2018

Dronningens togt i Silkeborg Kommune 3. & 4. august 2018 Dronningens togt i Silkeborg Kommune 3. & 4. august 2018 Silkeborg Kommunes borgmester, Steen Vindum ledsagede Dronningen rundt på pladsen foran Rådhuset, inden de gik ind i byrådssalen, hvor borgmesteren

Læs mere

KONGELIGT BRYLLUP i Sverige

KONGELIGT BRYLLUP i Sverige KONGELIGT BRYLLUP i Sverige Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim. Det kongelige brudepar, samt kronprinsesse Victorias og prins Daniels forældre samlet, foran slottet, på bryllupsdagen. Dagene op til brylluppet

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Vandringer på fortællingens hovedvej. Børn og voksne indtager Sallingsundlandet

Vandringer på fortællingens hovedvej. Børn og voksne indtager Sallingsundlandet Vandringer på fortællingens hovedvej Børn og voksne indtager Sallingsundlandet i uge 24 OPMÆRKSOMHED Denne tredje pixi-bog retter opmærksomhed mod det overordnede formål, de enkelte ekspeditioner og det

Læs mere

Fredagsnyt d. 27. maj. 2016

Fredagsnyt d. 27. maj. 2016 Fredagsnyt d. 27. maj. 2016 I sidste uge var der ikke beskeder fra mig i fredagsnyt, fordi jeg var med 7. klasse og Eva i Berlin. Vi havde en tætpakket men forrygende god tur. Eleverne var meget optaget

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Referat af Rønne Skydeselskabs skydedag fredag den 3. juni 2011

Referat af Rønne Skydeselskabs skydedag fredag den 3. juni 2011 Referat af Rønne Skydeselskabs skydedag fredag den 3. juni 2011 Denne fredag morgen var smuk og solrig uden en sky på himmelen. Skydebrødrene begyndte at indfinde sig på Store Torv i Rønne ved springvandet,

Læs mere

Kong Frederik IX og dronning Ingrid, tidligere svensk prinsesse, blev den 24. maj 1935 også viet i Storkirken.

Kong Frederik IX og dronning Ingrid, tidligere svensk prinsesse, blev den 24. maj 1935 også viet i Storkirken. 63 år 30. april 2009 Kong Carl XVI Gustaf Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim. Den svenske konge, Carl Gustaf, født 30. april 1946 fyldte 30. april 2009, 63 år. Fødselaren blev fejret på det kongelige

Læs mere

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 Nr. 1 januar 2013 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

Prins Henriks dødsfald og bisættelse

Prins Henriks dødsfald og bisættelse Prins Henriks dødsfald og bisættelse 1934-2018 Prins Henriks sidste rejse torsdag den 15. februar 2018 klokken 10.00. Prins Henriks båre blev kørt i rustvogn fra Fredensborg Slot, efterfulgt af den nærmeste

Læs mere

Månedens emne: Bondegårdsliv ( dyr og redskaber ) NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

Månedens emne: Bondegårdsliv ( dyr og redskaber ) NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.7/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 2. okt. 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Bondegårdsliv ( dyr og redskaber

Læs mere

Årsberetning for 2014 inkl. planerne for 2015 samt Planer vedrørende fremtidige indkvarteringsmuligheder

Årsberetning for 2014 inkl. planerne for 2015 samt Planer vedrørende fremtidige indkvarteringsmuligheder Årsberetning for 2014 inkl. planerne for 2015 samt Indhold: 2014: - Besøg fra Ely i dagene 13.-16. juni - Besøg i Ratzeburg, i dagene 15.-17. august - Besøg fra Krems og Ratzeburg, i dagene 4./5.-7. september

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Nu er ferien for eleverne godt i gang, og det er derfor tid til at kigge lidt tilbage på det, der er sket siden sidste nyhedsbrev i julen. Flere elever på Solhverv

Læs mere

Afsnit 13. 13. CEREMONIEL, del 4. Årgangsparade

Afsnit 13. 13. CEREMONIEL, del 4. Årgangsparade 13. CEREMONIEL, del 4 Årgangsparade a. Årgangsparade afholdes den første søndag i maj på Livgardens Kaserne i København. Alle gamle gardere kan deltage, ligesom pårørende er velkommen til at møde op og

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenter Baunehøj oktober-november 2015 Mærkedage oktober- sædemåned Fødselsdage: Mette Gellberg-Rita Leona Lauritzen november-slagtemåned Fødselsdage:

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

Vi er kommet godt fra start med Ugens fortælling om tirsdagen. Vi øver mundtlighed, layout, informationssøgning, retoriske virkemidler osv.

Vi er kommet godt fra start med Ugens fortælling om tirsdagen. Vi øver mundtlighed, layout, informationssøgning, retoriske virkemidler osv. Ugens fortælling Kære forældre i Lysegrøn, Vi er kommet godt fra start med Ugens fortælling om tirsdagen. Vi øver mundtlighed, layout, informationssøgning, retoriske virkemidler osv. Ugens fortælling er

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Nyhedsbrev. Streams of Culture. Fjerde projektmøde. København maj / juni 2011. I uge 22 var vi værter

Nyhedsbrev. Streams of Culture. Fjerde projektmøde. København maj / juni 2011. I uge 22 var vi værter S K O LEN V E D B Ü L OW S V E J Nyhedsbrev M A J 2 0 1 1 Streams of Culture I N D H O L D : Fjerde projektmøde. Referat fra mødet i København Resultater og produkter Traditionelle sange og danse København

Læs mere

Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013. Rejsebrev 1

Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013. Rejsebrev 1 Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013 Rejsebrev 1 Søndag var der afrejse til Junior Cup 1, som i år bliver afholdt i Ljubljana, Slovenien. Dagen startede kl. 6 i Kastrup hvor Stephan Hansen og Kasper

Læs mere

HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN

HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN Rørvig tirsdag 7. juni 2016 / side 1 af 6 TIL HENDES MAJESTÆT DRONNINGEN OG BORGMESTER THOMAS ADELSKOV I anledning af Deres Majestæts besøg i Odsherred Kommune den 5. og 6. september 2016 tillader bevaringsforeningen

Læs mere

Narsaq maj 2011. Narsaq i billeder. Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord

Narsaq maj 2011. Narsaq i billeder. Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord Narsaq i billeder Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord Vi tager fra Kastrup tirsdag 3. maj kl. 9.00 mod Narsaq med mellemlanding i Sønder Strømfjord og Narsarsuaq. Kl. 17 lokal tid er vi indkvarteret

Læs mere

Fredagsbrev Special edition made by 8. klasse

Fredagsbrev Special edition made by 8. klasse Fredagsbrev Special edition made by 8. klasse Velkommen til denne særlige udgave af fredagsbrevet, som i denne uge er udformet af ÅF's forrygende og seje 8. klasse. I kan i dette brev læse om bl.a. Høstival,

Læs mere

Velkommen til planlægningsseminar den 1. og 2. marts på Hotel Pinenhus!

Velkommen til planlægningsseminar den 1. og 2. marts på Hotel Pinenhus! Invitation Velkommen til planlægningsseminar den 1. og 2. marts på Hotel Pinenhus! Den 1. og 2. marts mødes vi for første gang alle os, der sammen skal forstå, udvikle og konkretisere det, der gemmer sig

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON - strategi og spilleregler Dette er en strategi for udvikling af Musicon on. Strategien kan ses som et spil med spillere, spilleregler og en spilleplade. Spillerne er aktørerne

Læs mere

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Friendship Exchange Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Søndag Søndag den 10. februar ved middagstid begyndte vores

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s

3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s 3 2. å r g a n g n r. 3 2 0 1 5 M a r t s Smukke Norge Husk forældre - valgmøde den 3. marts i Fritids og ungdomsklubben. Se programmet på vores hjemmeside. Har du lyst til at arbejde i Lavuks bestyrelse,

Læs mere

Højesteretspræsident Børge Dahls tale ved middagen i anledning af Højesterets 350 årsdag den 14. februar 2011

Højesteretspræsident Børge Dahls tale ved middagen i anledning af Højesterets 350 årsdag den 14. februar 2011 Højesteretspræsident Børge Dahls tale ved middagen i anledning af Højesterets 350 årsdag den 14. februar 2011 Deres Majestæt, Deres Kongelige Højheder, Justitsminister, Folketingsmedlemmer, Repræsentanter

Læs mere

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden.

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden. Bag borgen Tirsdag den 6. maj havde vores lokale folketingsmand Finn Thranum, inviteret Grundejerforeningen Askelunden/Fyrrevænget med ind bag borgen for at få et indblik i hans arbejde som folketingsmand,

Læs mere

Nyhedsbrev August 2012.

Nyhedsbrev August 2012. Nyhedsbrev August 2012. Dåb & søsætning Æ bådslæw. Bådbyggeriet på Mythuegård Bådene Aktiviteter Dåb & søsætning d. 17/8. På en helt fantastisk fredag eftermiddag, højt solskin, svag vind og temperaturen

Læs mere

H.M. Dronningens besøg i Nyborg fredag 31. maj 2019 i forbindelse med sommertogt med Kongeskibet Dannebrog.

H.M. Dronningens besøg i Nyborg fredag 31. maj 2019 i forbindelse med sommertogt med Kongeskibet Dannebrog. H.M. Dronningens besøg i Nyborg fredag 31. maj 2019 i forbindelse med sommertogt med Kongeskibet Dannebrog. Praktisk information Pressedækning af H.M. Dronningens besøg i Nyborg fredag 31. maj 2019 kræver

Læs mere

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum Naturvejledning på Morslands Historiske Museum ÅRSRAPPORT 2012 Naturvejleder Jørgen Frank Rasmussen. Jeg blev ansat 1. marts 2009. Friluftsrådet, Morsø Kommune og museet yder løntilskud til stillingen.

Læs mere

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!!

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! 7.c + klasselærere startede i mandags med et virksomhedsbesøg hos E.L.M, hvor de blev undervist i, hvordan en virksomhed arbejder

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20 Holbæk Havn Visionsplan Kontaktgruppen for havnens beboere Visioner, idéer og forslag. Juni 2013 Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 2 af 20 Krags Brygge bør føres igennem.

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013.

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013. Stensnæsskolen Juli 2013 Nyhedsbrev Årgang 12 Nummer 7 I dette nummer: Skolebus 1 Nye ringetider 2 0.A på Thorup Hede 3 5.A s piger på bytur 4-5 Venskabsklasser 6-8 4.A i Sverige 8-10 2.A laver e-bøger

Læs mere

Den store Julebasararbejdslørdag

Den store Julebasararbejdslørdag [deadline mandag kl. 8.30] Den store Julebasararbejdslørdag Den store Julebasararbejdslørdag På lørdag er der skolelørdag for alle elever kl. 8.05-13.00. Samtidig kan alle forældrene være med til at forberede

Læs mere

Gladsaxe Internationale Venskabsforening.

Gladsaxe Internationale Venskabsforening. Gladsaxe Internationale Venskabsforening. Besøg i Veszprêm og Budapest, Ungarn, 30/9-4/6/10.2015. Onsdag den 30. sep. 2015. 26 medlemmer deltog i rejsen, og vi startede på Søborg Torv, hvor der var arrangeret

Læs mere

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole

Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole. Udeskole Evaluering af Udeskole Rønnebæk skole Marts 2014 Udeskole Vi var ude i skoven ved et bål hus, og der skulle vi lave nogle opgaver, nogle af opgaverne var matematik idræt musik dansk og naturteknik, vi

Læs mere

Danmarks-Samfundets Århus Kreds. 100-års jubilæum

Danmarks-Samfundets Århus Kreds. 100-års jubilæum Danmarks-Samfundets Århus Kreds 100-års jubilæum 1908-2008 Danmarks-Samfundets Århus kreds Inviterer Foreninger, organisationer, virksomheder, myndigheder m.fl. i Århus og omegn til Valdemarsfest lørdag

Læs mere

Markerinper ved Monument for Danmarks internationale Indsats. Kategori 1. Officielt arrangement uden deltagelse/overværelse af særligt inviterede m.m.

Markerinper ved Monument for Danmarks internationale Indsats. Kategori 1. Officielt arrangement uden deltagelse/overværelse af særligt inviterede m.m. 5. september 211 Markerinper ved Monument for Danmarks internationale ndsats Kategori 1. Officielt arrangement uden deltagelseoverværelse af særligt inviterede m.m. Eksempel. Kranselægning i forbindelse

Læs mere

Presseprogram og -information vedrørende begivenheder i forbindelse med fødselsdagen

Presseprogram og -information vedrørende begivenheder i forbindelse med fødselsdagen Hans Kongelige Højhed Kronprinsens 50-års fødselsdag Maj 2018 Presseprogram og -information vedrørende begivenheder i forbindelse med fødselsdagen Praktisk information Pressedækning af H.K.H. Kronprinsens

Læs mere

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del)

Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Randbøldal vist og fortalt i gamle postkort (anden del) Tekster N.M. Schaiffel-Nielsen Postkortene N.M. Schaiffel-Nielsens arkiv Postkortene er primært fremstillet af gårdejer, køb- og kromand Søren L.

Læs mere

Ugekalender for Jammerbugten

Ugekalender for Jammerbugten Ugekalender for Jammerbugten Fra fredag den 10. juli - søndag den 19. juli udgives hver uge af Jammerbugt Turistbureau Redaktør: Anitta Olesen. Mail: aol@jammerbugt.dk Dato/tid Fredag den 10. juli - søndag

Læs mere

Regentparrets besøg i Vesthimmerland den 5. september i forbindelse med sommertogt med Kongeskibet Dannebrog

Regentparrets besøg i Vesthimmerland den 5. september i forbindelse med sommertogt med Kongeskibet Dannebrog Regentparrets besøg i Vesthimmerland den 5. september i forbindelse med sommertogt med Kongeskibet Dannebrog Presseprogram Praktisk information Pressedækning af Regentparrets besøg i Vesthimmerland den

Læs mere

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers 26. september 2011 Vi ser på kunst på ARoS Besøg på ARoS I dag skal du en tur på ARoS. Her vil du møde børn fra andre institutioner. Her er to portrætter, du kan se på ARoS. Portrætterne er lavet af maleren

Læs mere

Vi var nogle stykker der benyttede sig af det gode sommer vejr til at deltage i Dronningens besøg på Årø Med Dannebrog for anker i Årøsund, og

Vi var nogle stykker der benyttede sig af det gode sommer vejr til at deltage i Dronningens besøg på Årø Med Dannebrog for anker i Årøsund, og foto: frost Ideen med at skrive lidt om Lillebælts Nordlige del er at fortælle om de oplevelser og muligheder der er her, og så er det også mit farvand her har jeg sejlet i 60 år men der er stadig noget

Læs mere

0. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Midtvest Børneteater og Scenekunst. Forkortet MBS. Foreningen er hjemmehørende i Herning Kommune.

0. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Midtvest Børneteater og Scenekunst. Forkortet MBS. Foreningen er hjemmehørende i Herning Kommune. Vedtægter for Midtvest Børneteater og Scenekunst (MBS) 0. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Midtvest Børneteater og Scenekunst. Forkortet MBS. Foreningen er hjemmehørende i Herning Kommune.

Læs mere

NYHEDSBREV HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 PÅ TUR RUNDT I DANMARK VELKOMMEN TIL 12 NYE BYDELSMØDRE I SLAGELSE KOMMUNE

NYHEDSBREV HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 PÅ TUR RUNDT I DANMARK VELKOMMEN TIL 12 NYE BYDELSMØDRE I SLAGELSE KOMMUNE HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 Vi begyndte 2011 med at 20 Bydelsmødre-grupper fra hele landet stiftede Bydelsmødrenes Landsorganisation. Siden da er mange nye Bydelsmødre blevet uddannet, mange nye Bydelsmødre-grupper

Læs mere

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011

Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Nyt fra Veteranernes Tur til Rosenborg 14. april 2011 Vi var kun 9 Veteraner, der tog af sted fra Udbygade klokken 9:00 i dag, og så var vi hele 4 voksne med på turen. Vi gik ned ad Sjællandsgade for at

Læs mere

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen Rejsebrev nr. 5. Dennis Bager : Stor dag for dansk bueskydning! Bip, bip klokken var 5.30 og det var tid at stå, for bussen kørte med de første kl. 6.30. Martin og Dennis skulle først i ilden. Efter opvarmning

Læs mere

Regentparret på Odden d. 22. marts 2008

Regentparret på Odden d. 22. marts 2008 Regentparret på Odden d. 22. marts 2008 Det var en bidende kold dag med stiv kuling og varsel om sne ( som dog ikke kom). Regentparret havde meldt sin ankomst for at deltage i markeringen for 200-års dagen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 20010/11 NR. 6

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 20010/11 NR. 6 Højmarkskolen Højmarksvej 16 6670 Holsted tlf: 79 96 51 60 hoejmarkskolen@vejenkom.dk www.hoejmarkskolen.skoleintra.dk KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 20010/11 NR. 6 KALENDER FOR marts:

Læs mere

SPONSORSHIP. Drama Skuespil Musical Dramaskole

SPONSORSHIP. Drama Skuespil Musical Dramaskole SPONSORSHIP Drama Skuespil Musical Dramaskole SPONSORSHIP Jørn Pedersen, Borgmester EN FLOT INDSATS En lang række frivillige leverer en utrættelig indsats i Dronning Dorothea Teatret. En indsats, der ikke

Læs mere

Lokalcenter Bjerggården

Lokalcenter Bjerggården Lokalcenter Bjerggården Østerøgade 20 8200 Aarhus N Tlf. 8713 3200 Aktiviteter arrangementer & menuplan Månedsbladet september 2015 Læs inde i bladet: Opstillingsmøde til brugerrådsvalget og foredrag om

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde MOGENS BILLE Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde Pædagogisk Center Ballerup Kommune 2014 1 2 Skolen i 1914 fortalt af Edith fra Schwenckestræde. Edith fra Schwenckestræde 6 boede i et lille

Læs mere

Kongen kommer Kongen kommer!

Kongen kommer Kongen kommer! Kongen kommer Kongen kommer! Det danske monarki er et af verdens ældste, og lige så længe der har været monarker, har disse rejst rundt i deres rige. I middelalderen rejste kongen altid rundt i riget for

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Tur til Hallandsåsen 31. maj

Tur til Hallandsåsen 31. maj Tur til Hallandsåsen 31. maj Maj måned 2015 har ikke været en af de lune og tørre, og forventningerne til vejrliget den 31. maj var derfor ikke de mest positive, men DMI lovede tørvejr det meste af dagen,

Læs mere

1. Rejsebrev. London

1. Rejsebrev. London 1. Rejsebrev Praktiksted Melrose House Nursery Schools 55 Finlay St. Fulham SW6 6HF E-mail: fulham@melrose-house.com http://melrose.schooljotter.com Studerende Trine Amstrup Jensen PV11118 1008965@ucn.dk

Læs mere

Hvis et smil på læben og sved på panden er noget for dig, så kontakt et bestyrelsesmedlem for at høre mere. Vi glæder os til at se dig/jer.

Hvis et smil på læben og sved på panden er noget for dig, så kontakt et bestyrelsesmedlem for at høre mere. Vi glæder os til at se dig/jer. Hvis et smil på læben og sved på panden er noget for dig, så kontakt et bestyrelsesmedlem for at høre mere. Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 38. årgang nr. 3 Januar 2012 Vi glæder os til at se dig/jer.

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 44+45 2010

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 44+45 2010 Nyt fra 0. årgang Siden sidste nyhedsbrev har vi haft rigtig travlt med meget hemmelige ting. Vi kan dog afsløre så meget, at børnene har været meget nysgerrige, interesserede og kreative i processen!

Læs mere

Et indblik i kunstverdenens undergrund

Et indblik i kunstverdenens undergrund Et indblik i kunstverdenens undergrund Udstillinger Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie fra d. 4. oktober 9. november 2014. ET INDBLIK I KUNSTVERDENENS UNDERGRUND 9. oktober 2014 af Mia Granhøj

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Hallo Skovmus, så er det forår, kan I mærke at det kribler og krabler. Snart kan man bade uden at få lungebetændelse. Komme ud i teltene, og tænde bål, og side og hygge medens

Læs mere

Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle af andre børn? Ellers skal vi nok hjælpe dig til hurtigt at falde til!

Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle af andre børn? Ellers skal vi nok hjælpe dig til hurtigt at falde til! Kære Vi glæder os til, at du skal begynde her i Herslev Børnehus Vi byder dig velkommen dag d. /, kl. hvor vil tage imod dig og din mor og far. Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle

Læs mere

SØFRYD inviterer børnekulturkonsulenten

SØFRYD inviterer børnekulturkonsulenten SØFRYD inviterer børnekulturkonsulenten Solen skinner denne 4. juni, hvor jeg besøger Søfryd og allerede ved indgangen får en lille snak med to piger. De skal i skole efter sommerferien fortæller de. Den

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Kanindåbsfest Fællestur til Helnæs Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Kanindåbsfest Fællestur til Helnæs Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 7 juli 2014 33. årgang Bjørnø Læs inde i bladet... Formandens hjørne Kanindåbsfest Fællestur til Helnæs Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71,

Læs mere

Mærkedag: 02. juni 04. juni 06. juni 07. juni

Mærkedag: 02. juni 04. juni 06. juni 07. juni Vallekilde-Hørve Friskole. 1. juni 2012 Fredagsbrev nr. 701 Næste uger: 04. juni 05. juni 06. juni 07. juni 08. juni Mundtlig prøve dansk Grundlovsdag Skolen lukket SFO åben til kl. 12.00 Førstehjælpskursus

Læs mere

Når udviklingshæmmede sørger

Når udviklingshæmmede sørger Når udviklingshæmmede sørger Af Susanne Hollund, konsulent og Line Rudbeck, præst begge Landsbyen Sølund Det kan for mange medarbejdere være svært at vide, hvordan de skal hjælpe deres udviklingshæmmede

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere