Tilladelse til grundvandssænkning i Karlstrup Kalkgrav

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilladelse til grundvandssænkning i Karlstrup Kalkgrav"

Transkript

1 TEKNIK OG MILJØ Solrød Center Solrød Strand Telefon Naturstyrelsen Gjøddinggård, Førstballevej Randbøl Att.: Jens Peter Simonsen Tilladelse til grundvandssænkning i Karlstrup Kalkgrav Den 16. maj 2019 Afgørelse Med udgangspunkt i ansøgningen /1/ og den tidligere tilladelse /2/ meddeler Solrød Kommune, i henhold til Vandforsyningslovens 26 stk. 1 og Vandløbslovens 18, hermed tilladelse til fortsat grundvandssænkning i Karlstrup Kalkgrav. Tilladelsen erstatter den gamle tilladelse fra Roskilde Amt dateret 28. november 2002 /2/. Sagsnr K Denne tilladelse ledsages af en tilladelse til tilslutning til offentlig regnvandsledning. Lovgrundlag Tilladelsen med vilkår er meddelt med hjemmel i nedenstående love og bekendtgørelser. De givne vilkår vil fremover være underlagt de til enhver tid gældende love og bekendtgørelser. 1. Lov om vandforsyning mv., lovbek. nr. 118 af 22. februar Lov om vandløb, lovbek. nr. 127 af 26. januar Bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg, bek. nr af 23. august Bekendtgørelse om vandindvinding og vandforsyning, bek. nr. 832 af 27. juni Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), bek. nr af 25. oktober Lov om naturbeskyttelse (Naturbeskyttelsesloven), lovbek. nr. 240 af 13. marts Bekendtgørelse om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområde samt beskyttelse af visse arter, bek. nr af 6. december Man-ons kl Torsdag kl (Borgerservice kl ) Fredag kl

2 SIDE 2/9 8. Lov om miljøbeskyttelse (Miljøbeskyttelsesloven), lovbek. nr. 241 af 13. marts Vilkår Tilladelsen gives på følgende vilkår: 1. Grundvandssænkningen formål er bortledning af vand fra Karlstrup Sø/ Karlstrup Kalkgrav, således at søens vandspejl holdes konstant. 2. Vandspejlet i Karlstrup Sø må ikke sænkes under kote -4. Dette skal dokumenteres ved 4 årlige pejlinger af vandstanden i søen, hvor vandstanden aflæses på en kotesat målepind i søen. 3. Oppumpningen foregår med en pumpe i den lille sø syd for Karlstrup Sø, der ligger på matr. nr. 4m Karlstrup By, Karlstrup. 4. Naturstyrelsen skal kontrollere de oppumpede vandmængder med vandmåler ved pumpen. 5. Oppumpede vandmængder og pejlinger for det foregående år sendes årligt, inden 1. februar, til Solrød Kommune. 6. Der foretages 2 årlige analyser af oppumpningsvandet fra Karlstrup Sø, målt i den lille sø med pumpen. Prøveudtagningen skal foretages af certificerede prøveudtagere og prøverne analyseres på akkrediteret laboratorium. 7. Vandprøverne udtages i april og oktober, da forholdet mellem overfladetilstrømningen og grundvandstilførslen forventes at være forholdsvis konstant fra år til år på disse to tidspunkter. 8. Vandprøverne skal analyseres for de parametre der indgår i en almindelig boringskontrol, jf. bilag 8 i bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg. 9. Hvis indholdet af de enkelte parametre, primært nikkel og klorid, ændres væsentligt i forhold til nuværende kvalitet eller der ses en markant udvikling i en parameter, kan tilladelsen tages op til revision af Solrød Kommune. 10. Analyseresultaterne sendes direkte fra laboratoriet til Solrød Kommune.

3 SIDE 3/9 11. Bygherre skal meddele Solrød Kommune alle planlagte ændringer i indretning og drift af anlægget, der har indflydelse på udledningen inden ændringen foretages. 12. Et eksemplar af denne tilladelse skal til enhver tid være tilgængeligt for de personer, der har ansvaret for anlæggets indretning og drift. Personerne skal have fuldt kendskab til indholdet af tilladelsen. 13. Tilladelsen er gældende indtil den 16. maj Bemærkninger til vilkår Kommunalbestyrelsen kan tilbagekalde tilladelsen, hvis tilladelsen er givet på grundlag af urigtige oplysninger af væsentlig betydning, hvis vilkår for tilladelsen tilsidesættes eller hvis forhold ændres. Denne afgørelse er alene givet ud fra den lovgivning og de bestemmelser, der administreres af Solrød Kommune, og der er således ikke taget stilling til andre myndigheders eventuelle krav. Solrød Kommunes bemærkninger Ansøgningen Naturstyrelsen har den 3. december 2013 ansøgt om tilladelse til fortsat grundvandssænkning i Karlstrup Kalkgrav, og udledning af vandet til Køge Bugt, se separat tilladelse til tilslutning til spildevandsledning. Det fremgår af ansøgningen, at grundvandssænkningen er permanent og vandmængden forventes at være til m3 årligt. Det fremgår af ansøgningen, at grundvandssænkningens formål er at sikre, at området i og omkring Karlstrup Kalkgrav kan fortsætte som rekreativt naturområde i henhold til lokalplan Karlstrup Kalkgrav. Derved ændres ikke på den eksisterende sø, som er beskyttet iht. Naturbeskyttelseslovens 3.

4 SIDE 4/9 Når vandet ikke kan nyttiggøres skyldes det, at vandets indhold af nikkel er for højt til, at det kan anvendes til drikkevand og derfor er udledning til Køge Bugt den eneste løsning pt. Det er også overvejet, om Naturstyrelsen i stedet via andre myndighedstilladelser skulle søge om tilladelse til at lade grundvandet stige til naturlig kote. I et fagligt notat fra Naturstyrelsen /3/ anbefales det dog at fortsætte grundvandssænkningen, for at mindske risikoen for øget nikkelforurening og forurening fra overfladen. Habitatvurdering Kommunen skal jf. habitatbekendtgørelse nr. 408 vurdere, om projektet kan skade yngle- og rasteområder for bilag IV-arter, dvs. arter som er på EU s liste over arter, som Danmark har et særligt ansvar for at passe på. Det drejer sig blandt andet om padder, flagermus med flere. Kommunen har oplysninger om, at der i 2007 er fundet markfirben og stor vandsalamander ved Karlstrup Kalkgrav. Ingen af disse arter blev desværre genfundet i 2013 og i Da oppumpningen af vand fra kalkgraven er foregået over en lang årrække og der ikke sker en øgning af vandmængden der oppumpes, vurderes der ikke at være risiko for negativ påvirkning af plante- og dyrelivet. Da oppumpningen af vand fra kalkgraven er foregået over en lang årrække og der ikke sker en øgning af vandmængden der oppumpes, vurderes der ikke at være risiko for negativ påvirkning af plante- og dyrelivet. Disse vandhuller fødes med overfladevand og har ikke hydraulisk kontakt til Karlstrup Kalkgrav, hvori grundvandssænkningen skal foretages. Grundvandssænkningen vil således ikke påvirke vandstand, vandudskiftning eller plante- og dyreliv i disse vandhuller. Modelkørsel Med henblik på at vurdere oppumpningens påvirkning af grundvandforhold og grundvandstilstrømning til vandløb er der foretaget modelsimuleringer henholdsvis med og uden oppumpning med Solrød Kommunes grundvandsmodel /4/.

5 SIDE 5/9 På figur 1 og 2 er vist den simulerede sænkning af henholdsvis det terrænnære grundvandsspejl og grundvandsspejlet i det primære grundvandsmagasin - Danienkalken. Påvirkningen fra oppumpningen simuleres ved at fastholde vandspejlet i modellen i kote -3,2 m. Dette giver anledning til en oppumpning af m 3 grundvand fra kalkgraven. Det ses, at sænkningerne slår kraftigt igennem i det primære grundvandsmagasin. Lokalt i kalkgraven ses en sænkning af vandspejlet på ca. 11 m fra et upåvirket vandspejl omkring kote +7,5 m. Ved Solrød Vandværks kildeplads ved Solrød Nordmark og indvindingsboringer langs motorvejen og centralt i Solrød By ses sænkninger i størrelsesordenen 1-1,5 m. Ved Æblehavens Vandværk ses en sænkning på 1,7 m. I det terrænnære grundvand ses tilsvarende en lokal kraftig sænkning. Generelt ses påvirkninger inden for samme område som i det primære magasin, men sænkningerne er generelt i størrelsesordenen 0,5 m uden for et område ca. 750 m vest for kalkgraven ved motorvejen, hvor der ses sænkninger på op til 2,5 m. Modelsimuleringerne viser, at grundvandsbidraget til afstrømningen i Solrød Bæk ved målestation DDH reduceres med ca. 1 l/s. Grundvandsbidraget til Møllebækken ved Korporalskolen, DDH reduceres ligeledes med 1 l/s. Solrød Kommune har for begge målestationer på baggrund af synkronmålinger udført i 2008 beregnet en medianminimumsvandføring for begge målestationer på 1 l/s.

6 SIDE 6/9 Figur 1. Simuleret sænkning (m) af det terrænnære grundvand som følge af oppumpningen fra Karlstrup Kalkgrav.

7 SIDE 7/9 Figur 2. Simuleret sænkning (m) af det primære grundvand som følge af oppumpningen fra Karlstrup Kalkgrav. Samlet vurdering På baggrund af ovenstående vurderer Solrød Kommune at fortsat sænkning af vandet i Karlstrup Kalkgrav kan ske uden skadelig påvirkning af omgivelserne. Høring Et udkast til tilladelse har været til udtalelse hos ansøger. Ansøger har ikke haft bemærkninger til udkastet. Klage- og søgsmålsvejledning Tilladelsen/dispensationen er offentligt bekendtgjort den 16. maj 2019 på Solrød Kommunes hjemmeside under Høringer og afgørelser. Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Klagen skal være modtaget af Solrød Kommune inden 4 uger fra tilladelsen er offentliggjort, dvs. senest d. 13. juni 2019.

8 SIDE 8/9 Du klager via Klageportalen, som du finder et link til på forsiden af Klagen sendes gennem Klageportalen til Solrød Kommune. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Solrød Kommune i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Gebyret tilbagebetales, hvis du får helt eller delvis medhold i din klage. Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i sagen. Myndigheden videresender herefter anmodningen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. Søgsmål Hvis afgørelsen ønskes indbragt for domstolene, skal det ske inden 6 måneder fra afgørelsen er offentliggjort, dvs. senest 16. november Hvis der klages over afgørelsen, er fristen seks måneder fra endelig afgørelse. Vandforsyningsloven Af 26 i vandforsyningsloven fremgår det, at der skal gives tilladelse til bortledning af grundvand, når projektet overstiger en periode på 2 år og der bortledes mere end m3 vand pr. år. Solrød Kommune vurderer derfor, at der skal gives tilladelse til det beskrevne projekt efter vandforsyningsloven. Kommunen gør opmærksom på 28 i samme lov, der beskriver erstatningspligten ved grundvandssænkning.

9 SIDE 9/9 Venlig hilsen Simon Kamp Kirkeby Jørgensen Miljømedarbejder Materiale i sagen /1/ Ansøgning om tilladelse til bortledning af vand fra Karlstrup Kalkgrav dateret den 3. december /2/ Tilladelse til grundvandssænkning og bortledning af grundvand fra Karlstrup Sø i Karlstrup Kalkgrav dateret 28. november Givet af Roskilde Amt. /3/ Faglig vurdering af sænkning af grundvandsspejlet omkring Karlstrup Kalk-grav. Notat. Naturstyrelsen. 13. juni /4/ Grundvandsmodel for Solrød Kommune. Kopi sendt til: Styrelsen for Patientsikkerhed, Øst, seost@sst.dk Danmarks Naturfredningsforening, dn@dn.dk, solroed@dn.dk Danmarks Fiskeriforening, mail@dkfisk.dk Ferskvandsfiskeriforeningen, nb@ferskvandsfiskeriforeningen.dk Miljøstyrelsen, mst@mst.dk Danmarks Sportsfiskerforbund, post@sportsfiskeren.dk Greenpeace, info.dk@greenpeace.org KLAR Forsyning, klar@klarforsyning.dk Dansk Ornitologisk Forening, natur@dof.dk, solroed@dof.dk Friluftsrådet, fr@friluftsraadet.dk

Tilslutningstilladelse for tilslutning af vand fra grundvandssænkning i Karlstrup Kalkgrav til det eksisterende regnvandssystem

Tilslutningstilladelse for tilslutning af vand fra grundvandssænkning i Karlstrup Kalkgrav til det eksisterende regnvandssystem TEKNIK OG MILJØ Solrød Center 1 2680 Solrød Strand Telefon +4556182000 www.solrod.dk Naturstyrelsen Gjøddinggård, Førstballevej 2 7183 Randbøl Att.: Jens Peter Simonsen Tilslutningstilladelse for tilslutning

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding på Bygaden 3, 2690 Karlslunde

Tilladelse til vandindvinding på Bygaden 3, 2690 Karlslunde SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Flemming Ralph Hyveled Bygaden 3 2690 Karlslunde Den 22. maj 2017 J.nr. 13.02.01-K08-13-16 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse til vandindvinding på Bygaden 3,

Læs mere

Rørlægning af Gammelmosestreget mellem København-Ringstedbanen og Køge Bugt motorvejen (banen og motorvejen) til etablering af overkørsel.

Rørlægning af Gammelmosestreget mellem København-Ringstedbanen og Køge Bugt motorvejen (banen og motorvejen) til etablering af overkørsel. TEKNIK OG MILJØ Solrød Center 1 2680 Solrød Strand Telefon +4556182000 www.solrod.dk Banedanmark Den nye bane København-Ringsted Ringager 4B 2605 Brøndby Att.: Roar Juul Borgen Tilladelse til etablering

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Henrik Jespersen Møllesvinget 6 2690 Karlslunde Den 11. august 2017 Ref. rje Direkte telefon: 56182324 Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde 1.

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding Korporalskroen, Tåstrupvej 4, 2690 Karlslunde

Tilladelse til vandindvinding Korporalskroen, Tåstrupvej 4, 2690 Karlslunde SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Korporalskroen Tåstrupvej 4 2690 Karlslunde Att.: Rikke Gorm korporalskroen@mail.dk Den 20. januar 2017 J.nr. 13.02.00-K08-5-16 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Att.: Inger Mølgaard Andersen inma@hofor.dk Den 7. marts 2016 J.nr. 15/12992 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse

Læs mere

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken.

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken. Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte

Læs mere

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej 48 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding, Højbo Gartneri, Skolevej 68, 4622 Havdrup

Tilladelse til vandindvinding, Højbo Gartneri, Skolevej 68, 4622 Havdrup SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Højbo Gartneri ApS Skolevej 68 4622 Havdrup Den 1. juni 2017 J.nr. 13.02.01-P19-23444-12 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse til vandindvinding, Højbo Gartneri,

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Miljøstyrelsen Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Att.: Ulrich Tue Jacobsen ultja@mst.dk Den 19. april 2017 J.nr. 13.02.01-P19-1-17 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning

Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse (Lov nr. 358 af 6. juni 1991, jf. lovbek. nr. 1121 af 3. september 2018) samt Kapitel 9

Læs mere

Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å

Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å DIN Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Att.: Camilla L. H. Jørgensen, clhj@dinforsyning.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å Varde Kommune

Læs mere

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 18.

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 18. Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 59 7250 Hejnsvig Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 1.000 m³ grundvand 18. august 2017 Billund Kommune meddeler hermed ejer af Rugbjergvej 59, 6623

Læs mere

Afgørelse Norddjurs Kommune giver hermed tilladelse til at forøge den årligt indvundne vandmængde til 8500 m 3. 1 Øvrige vilkår er uændrede.

Afgørelse Norddjurs Kommune giver hermed tilladelse til at forøge den årligt indvundne vandmængde til 8500 m 3. 1 Øvrige vilkår er uændrede. Søby Vandværk v. Mogens Junker Larsen Søbyvej 41 8570 Trustrup Byg og Miljø Dato: 6. maj 2015 Reference: Peter Thastum Direkte telefon: 89 59 40 06 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 12/5464 Tilladelse

Læs mere

Bonnerup Consult Aps Fynsvej Middelfart Dato: Att: Jakob Vedel G

Bonnerup Consult Aps Fynsvej Middelfart Dato: Att: Jakob Vedel G Bonnerup Consult Aps Fynsvej 56 5500 Middelfart Dato: 26-04-2016 Att: Jakob Vedel Ref.: J.nr.: METMO 13.02.01-G01-7-15 Tilladelse til midlertidig bortledning af grundvand i forbindelses med byggeri, Rustenborgvej

Læs mere

Udledningen til spildevandsforsyningsselskabets regnvandsledning skal ske som angivet på kortbilag.

Udledningen til spildevandsforsyningsselskabets regnvandsledning skal ske som angivet på kortbilag. Koncern Miljø Region hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Att.: Aruwa Bendsen Sagsnr.: 08010414 Den 19-03-2012 1. Udledningstilladelse Region Hovedstaden har med brev af 5. maj 2011 ansøgt om fornyet

Læs mere

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 26.

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 26. Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 43 7250 Hejnsvig Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 1.000 m³ grundvand 26. januar 2016 Billund Kommune meddeler hermed ejer af Rugbjergvej 59, 6623

Læs mere

Ikano Bolig A/S Stationsparken 24, Glostrup. Sendt digitalt til CVR

Ikano Bolig A/S Stationsparken 24, Glostrup. Sendt digitalt til CVR Ikano Bolig A/S Stationsparken 24,2 2600 Glostrup Sendt digitalt til CVR 39184745 Tilladelse til midlertidig udledning og nedsivning af oppumpet grundvand Hillerød Kommune har i maj 2019 modtaget de sidste

Læs mere

Fornyelse af endelig tilladelse til markvanding med grundvand

Fornyelse af endelig tilladelse til markvanding med grundvand GÅRDEJER JENS JUNGERSEN Vestergårdsvej 82 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen

Læs mere

2) Vilkår og bestemmelser. A. Formål At holde udgravning til regnvands- og spildevandsledninger i Bælum By tør.

2) Vilkår og bestemmelser. A. Formål At holde udgravning til regnvands- og spildevandsledninger i Bælum By tør. Center Natur og Miljø REBILD FORSYNING HOLDING A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.17-P19-1-19 Ref.: Mark

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Sagsnr.: 15/23622 ks: bscr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk Randers Spildevand A/S E-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 11-05-2016

Læs mere

Tilladelse til renovering af boring, DGU nr , Sydsamsø Vandværk

Tilladelse til renovering af boring, DGU nr , Sydsamsø Vandværk Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1D, Postboks 4049, 8260 Viby J Sydsamsø Vandværk Att: Driftleder Per Simonsen Museumsvej 2 8305 Samsø Side 1 af 5 Tilladelse til renovering af boring, DGU nr. 109.244,

Læs mere

Udledningstilladelse. Indledning

Udledningstilladelse. Indledning Egedal Forsyning A/S Krogholmvej 71 3650 Ølstykke Udledningstilladelse Den 07-06-2012 Indledning Jf. miljøbeskyttelseslovens 28 meddeler Egedal Kommune hermed Egedal Forsyning A/S tilladelse til midlertidig

Læs mere

Tillæg til midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Lerbæk og Grindsted Å

Tillæg til midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Lerbæk og Grindsted Å VARDE KLOAK OG SPILDEVAND A/S Gl Kærvej 15 6800 Varde Att.: Mette Skov Hansen, mesk@dinforsyning.dk og Claus A. Nielsen, clan@dinforsyning.dk. Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 Tillæg til

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ PRO-GLUE A/S Naurbjergvej 1 4623 Ll. Skensved Att.: Jørgen Thaulov jt@proglue.dk Den 31. januar 2017 J.nr. 13.02.01-P19-K08-6-16 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse

Læs mere

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen.

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen. Center Natur og Miljø REBILD VAND & SPILDEVAND A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.01.15-P19-7-19 Ref.: Rune

Læs mere

A. Formål At holde udgravning til regnvands- og spildevandsledninger i Bælum By tør.

A. Formål At holde udgravning til regnvands- og spildevandsledninger i Bælum By tør. Center Natur og Miljø REBILD VAND & SPILDEVAND A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.17-P19-3-18 Ref.: Mark

Læs mere

Midlertidig tilladelse til nedsivning af vand fra Grærup Fiskesø til Forsvarets areal

Midlertidig tilladelse til nedsivning af vand fra Grærup Fiskesø til Forsvarets areal Grærup Vandlag V/Ole H. Christensen Vibæk Mølle 1 6470 Sydals ohc@ramboll.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 Midlertidig tilladelse til nedsivning af vand fra Grærup Fiskesø til Forsvarets

Læs mere

Center for Teknik & Miljø

Center for Teknik & Miljø Center for Teknik & Miljø Turebylille Vindmøllepark ApS Anders Dolmer Koldingshus Allé 1 4682 Haslev Kopi sendt pr. mail til rådgiver Benn Erik Grav, Rambøll: BEG@ramboll.dk Postadresse: Natur & Miljø

Læs mere

Ullerød Vandværk Tulstrupvej Hillerød. Fremsendt til mail: Ullerød Vandværk,

Ullerød Vandværk Tulstrupvej Hillerød. Fremsendt til mail: Ullerød Vandværk, Ullerød Vandværk Tulstrupvej 4 3400 Hillerød Fremsendt til mail: Ullerød Vandværk, mail@ullerodvand.dk Tilladelse til midlertidig UV-behandling af drikkevand Ullerød Vandværk, har den 03. august 2017 fremsendt

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Øresund fra anlægsarbejde på Strandvejen 194 C, 2920 Charlottenlund, matr. nr.

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Øresund fra anlægsarbejde på Strandvejen 194 C, 2920 Charlottenlund, matr. nr. Simon Ladefoged Strandvejen 194 C 2920 Charlottenlund 2. marts 2017 Sagsnr. GEO-2017-00166 Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Øresund fra anlægsarbejde på Strandvejen 194 C, 2920 Charlottenlund,

Læs mere

Tilladelse til indvinding af vand fra gravesø og midlertidig grundvandssænkning, gældende indtil 31. december 2027

Tilladelse til indvinding af vand fra gravesø og midlertidig grundvandssænkning, gældende indtil 31. december 2027 Peder-Bent Krogh Top Stilledalsvej 3 5600 Faaborg By, Land og Kultur Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tilladelse til indvinding af vand fra gravesø og midlertidig grundvandssænkning, gældende

Læs mere

Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015

Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Den nye bane Kbh-Ringsted, BANEDANMARK Relevante underentreprenører Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015

Læs mere

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej 48 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af havvand fra spunsning og opfyldning af byggefelt ved pynten, Tuborg Syd

Midlertidig tilladelse til udledning af havvand fra spunsning og opfyldning af byggefelt ved pynten, Tuborg Syd Danica Ejendomsselskab ApS Holmens kanal 2-12 1060 København K Gentofte Kommune 11. september 2018 Sagsnr. EMN-2018-01012 Midlertidig tilladelse til udledning af havvand fra spunsning og opfyldning af

Læs mere

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Sagsnr.: A Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Klaus Poulsen Løkkensvej 440 9800 Hjørring Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den

Læs mere

Koncern Miljø Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød. Afgørelse

Koncern Miljø Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød. Afgørelse Koncern Miljø Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Afgørelse Tilladelse til midlertidig udledning af renset grundvand til Stenløse Å. Region Hovedstaden har ansøgt Egedal Kommune om tilladelse

Læs mere

Varde Kommune har den 30. maj 2017 modtaget en ansøgning fra COWI A/S, på vegne af Varde Kloak og Spildevand A/S.

Varde Kommune har den 30. maj 2017 modtaget en ansøgning fra COWI A/S, på vegne af Varde Kloak og Spildevand A/S. Varde Kloak og Spildevand A/S Gl. Kærvej 15 6800 Varde Att.: Mette Skov Hansen, mesk@dinforsyning.dk Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Midlertidig

Læs mere

#split# 5. Bundfældningstanken skal tømmes for slam efter behov. Slammet skal bortskaffes efter gældende regler.

#split# 5. Bundfældningstanken skal tømmes for slam efter behov. Slammet skal bortskaffes efter gældende regler. #split# MANNA VANDVÆRK Kilden 7 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 29-03-2017 Sags. nr.: 06.11.01-P19-1-17 Sagsbeh.: Jes Rose Nielsen Lokaltlf.: +4599455519 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Kommune Center for Byens Anvendelse Att.: Jens Ole Madsen, jeom@aarhus.dk Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C Cvr.nr. 55133018 Side 1 af

Læs mere

6,5 (min) 8,5 (maks) Minimum 60 % eller Minimum 8 mg/l

6,5 (min) 8,5 (maks) Minimum 60 % eller Minimum 8 mg/l Hillerød kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Afgørelse sendt til Casper Juul: casper@cc-contractor.dk Midlertidig tilslutningstilladelse til offentlig kloak for fra Milnersvej 39 A Hillerød Kommune

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til vandindvinding Jan Larsen Valbyvej 57 3200 Helsinge Sag: 13.02.01-P19-4-18 8. november 2018 Tilladelse til vandindvinding Der er søgt om tilladelse til fortsat indvinding af 14.000 m 3 grundvand årligt til markvanding

Læs mere

Tillæg til midlertidig udledningstilladelse af oppumpet grundvand til Bolkjær Bæk

Tillæg til midlertidig udledningstilladelse af oppumpet grundvand til Bolkjær Bæk DIN Forsyning A/S Ulvsundvej 1 6715 Esbjerg N Att.: Mette Skov Hansen, mesk@dinforsyning.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 Tillæg til midlertidig udledningstilladelse af oppumpet grundvand

Læs mere

Tilladelse til udførelse af 1 stk. A-boring og oppumpning af 300 m3 grundvand på Sundholmsvej 2a/4a 2300 København

Tilladelse til udførelse af 1 stk. A-boring og oppumpning af 300 m3 grundvand på Sundholmsvej 2a/4a 2300 København KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse KEID Ejendomsservice 17. juni 2019 Sagsnr. 2019-0142218 Tilladelse til udførelse af 1 stk. A-boring og oppumpning af 300 m3 grundvand på

Læs mere

Hillerød Spildevand A/S Ægrisvej Hillerød. Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Pøle Å via Slotsmøllegrøften

Hillerød Spildevand A/S Ægrisvej Hillerød. Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Pøle Å via Slotsmøllegrøften Hillerød Spildevand A/S Ægrisvej 4 3400 Hillerød Tilladelsen er sendt til Louise Bendixen fra Krüger Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Pøle Å via Slotsmøllegrøften By og Miljø

Læs mere

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail:

Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft. Skovvej Hinnerup. Sendt pr. mail: Favrskov kommune Ejendomscentret, Morten Toft Skovvej 20 8382 Hinnerup Sendt pr. mail: mtof@favrskov.dk Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Fornyet indvindingstilladelse efter Vandforsyningsloven, gælder indtil 1. november 2047

Fornyet indvindingstilladelse efter Vandforsyningsloven, gælder indtil 1. november 2047 Jørgen Aaskov Jørgensen Åbylundvej 6 5600 Faaborg By, Land og Kultur Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@fmk.dk www.fmk.dk Fornyet indvindingstilladelse efter

Læs mere

Sagsnr K

Sagsnr K Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Att.: Katarina Hantzi Dato 26. oktober 2017 Sagsnr. 06.01.05-K08-15-17 BY OG LANDSKAB Tilladelse til midlertidig tilslutning af oppumpet grundvand fra Vestergade,

Læs mere

Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund

Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund Legoland ApS Højmarkvej 20 7190 Billund Att.: Jesper Gadebjerg Dato: 17.09. 2018 Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund Legoland ApS har den 9. juli 2018 fremsendt

Læs mere

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å.

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Vindinge Å. Tilladelsen er et tillæg til udledningstilladelsen

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund LEGO System A/S Kornmarken 33 7190 Billund Dato: 22.02.2018 Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund Rambøll har på vegne af LEGO System A/S

Læs mere

Snogekærvej 39, 4400 Kalundborg. Tilladelse til indvinding af grundvand

Snogekærvej 39, 4400 Kalundborg. Tilladelse til indvinding af grundvand Snogekærvej 39 4400 Kalundborg Snogekærvej 39, 4400 Kalundborg Tilladelse til indvinding af grundvand 1 Datablad Snogekærvej 39, Bruno Hansen Tilladt indvindingsmængde Formål 1000 m 3 per år Landbrugsdrift

Læs mere

2. Den oppumpede vandmængde til grusvask skal måles med timetællere 3. Timepumpningerne må ikke overstige 70 m 3 /t.

2. Den oppumpede vandmængde til grusvask skal måles med timetællere 3. Timepumpningerne må ikke overstige 70 m 3 /t. Nymølle Stenindustrier A/S Hovedgaden 539 2640 Hedehusene Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 10-02-2016 Reference: Peter Thastum Tlf.: 89594006 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 16/15943 Tilladelse til

Læs mere

Gadevang Vandværk Gadeledsvej 36 Gadevang 3400 Hillerød. Fremsendt til mail: formand Michael Simonsen

Gadevang Vandværk Gadeledsvej 36 Gadevang 3400 Hillerød. Fremsendt til mail: formand Michael Simonsen Gadevang Vandværk Gadeledsvej 36 Gadevang 3400 Hillerød Fremsendt til mail: formand Michael Simonsen mkndsimonsen@hotmail.com Tilladelse til midlertidig UV-behandling af drikkevand Danwatec har, på vegne

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Jelling Skovvej 2, 7300 Jelling

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Jelling Skovvej 2, 7300 Jelling JELLING GOLFKLUB Jelling Skovvej 2 7300 Jelling Sendt på mail: mail@jellinggk.dk 8. september 2017 Fornyelse af tilladelse til markvanding på Jelling Skovvej 2, 7300 Jelling Vejle Kommune giver dig hermed

Læs mere

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand:

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand: Per Hardenberg Slangerup Overdrev 13 3550 Slangerup Kopi af afgørelsen sendt til Thomas Brøker. Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Arresø via grøftesystem, Amtsvejen 16, 3310

Læs mere

AnlægsID: 779-V

AnlægsID: 779-V Per Hedegaard Andersen Siggårdvej 33 Dommerby 7800 Skive 5. september 2016 Siggårdvej 33 - Tilladelse til vandindvinding til drift og husholdning AnlægsID: 779-V85-64256 AFGØRELSE Skive Kommune giver hermed

Læs mere

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding Side 1 Philip Prince Skramvej 2 9881 Bindslev Hjørring den 28-03-2019 Sagsnr.: 13.02.01-P19-15-18 Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding 1. Afgørelse giver tilladelse

Læs mere

Herning Vand A/S, Herning Kommune, Vej, Trafik og Byggemodning

Herning Vand A/S,   Herning Kommune, Vej, Trafik og Byggemodning TEKNIK OG MILJØ Herning Vand A/S, E-mail: info@herningvand.dk Herning Kommune, Vej, Trafik og Byggemodning Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf: 9628 2828 Lokal 9628 8047 lucia.aagaard@herning.dk

Læs mere

SHT Råstoffer A/S Jættevej Ringsted. Tilladelse til indvinding af overfladevand til støvbekæmpelse

SHT Råstoffer A/S Jættevej Ringsted. Tilladelse til indvinding af overfladevand til støvbekæmpelse SHT Råstoffer A/S Jættevej 13 4100 Ringsted By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til indvinding af overfladevand til støvbekæmpelse

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, ByMiljø, MEF Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Aalborg Kommune, Trafik & Veje Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby 11-05-2015

Læs mere

Forøget indvindingstilladelse til markvanding samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Forøget indvindingstilladelse til markvanding samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Morten Jensen Bjergevej 155 9800 Hjørring Hjørring den 27-07-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-16-10 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65 70 Fax

Læs mere

Notat. Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose

Notat. Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose Notat Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose behandler en ansøgning om regulering af Lilleå ved etablering af et vandingssted på matr. nr. 5hø, Hinnerup By, Grundfør. Høringsmaterialet

Læs mere

Matr. Nr. 2b, St. Fjelstervangs Nordlige Del, Vorgod (figur 1).

Matr. Nr. 2b, St. Fjelstervangs Nordlige Del, Vorgod (figur 1). Returadresse Land og vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Sten Laursen Overvej 4 6933 Kibæk TILLADELSE TIL MIDLERTIDIG GRUNDVANDSSÆNKNING NORD FOR FJELSTERVANG SOM KONSEKVENS AF RÅSTOFINDVINDING

Læs mere

Billund Motocross Klub Elkjærhøjevej 3A 7190 Billund. Ikke VVM-pligt for udvidelse af Billund Motocross Bane

Billund Motocross Klub Elkjærhøjevej 3A 7190 Billund. Ikke VVM-pligt for udvidelse af Billund Motocross Bane Billund Motocross Klub Elkjærhøjevej 3A 7190 Billund Dato: 28. april 2017 Ikke VVM-pligt for udvidelse af Billund Motocross Bane Dansk Miljørådgivning A/S har på vegne af Billund Motocross Klub den 7.

Læs mere

VVM (vurdering af virkning på miljøet) screening - afgørelse om ikke VVM pligt

VVM (vurdering af virkning på miljøet) screening - afgørelse om ikke VVM pligt Jeppe Pedersen Bregnetvedvej 24 4320 Lejre CBM Center for Byg og Miljø 4330 Hvalsø H www.lejre.dk Majbritt Haslund Thomson Natur og Miljø D 46464945 E Maht@lejre.dk Dato: 25. januar 2017 J.nr.: 16/10815

Læs mere

juni Ikano Bolig A/S CVR Cirkelbuen, Ullerød Nord, Hillerød 3 v og 6 b, Ullerød Nord Hillerød Sugespidsanlæg

juni Ikano Bolig A/S CVR Cirkelbuen, Ullerød Nord, Hillerød 3 v og 6 b, Ullerød Nord Hillerød Sugespidsanlæg Ikano Bolig A/S Stationsparken 24,2 2600 Glostup Sendt digitalt til CVR 39184745 Emne: Vandindvinder: Anlægs ID: - Adresse for vandindvinder: Matr. nr. for vandindvinder: Afgørelse om ændring af vilkår

Læs mere

Lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete

Lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete SÅRUP GRUSVÆRK ApS Sårupvej 10 7730 Hanstholm Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte

Læs mere

Skuldelev, beliggende Mosevej 8, 4050 Skibby. Boring nr. B804

Skuldelev, beliggende Mosevej 8, 4050 Skibby. Boring nr. B804 Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Att.: Katarina Hantzi Dato 26. oktober 2017 Sagsnr. 06.01.05-K08-15-17 BY OG LANDSKAB Tilladelse til midlertidig tilslutning af oppumpet grundvand fra vejareal

Læs mere

Baggrund Lyngby Taarbæk Forsyning har ansøgt Lyngby-Taarbæk Kommune om tilladelse til at udlede vand fra prøvetagning til Mølleå.

Baggrund Lyngby Taarbæk Forsyning har ansøgt Lyngby-Taarbæk Kommune om tilladelse til at udlede vand fra prøvetagning til Mølleå. Lyngby-Taarbæk Forsyning A/S Att.: Marianne Jeppesen og Aksel Olsen Hjortekærbakken 12 2800 Kgs. Lyngby Sendt til forsyning@ltf.dk Dato: 21-10-2015 Ref: PERH J.nr.: 20150330179 Udledningstilladelse for

Læs mere

Fremsendt til mail: formand Michael Simonsen

Fremsendt til mail: formand Michael Simonsen Gadevang Vandværk Gadeledsvej 36 Gadevang 3400 Hillerød Fremsendt til mail: formand Michael Simonsen mkndsimonsen@hotmail.com Tilladelse til midlertidig UV-behandling af drikkevand Danwatec har, på vegne

Læs mere

Tilladelse til midlertidig sænkning af grundvandet og bortledning af vand i forbindelse med seperatkloakering i Spentrup (8981).

Tilladelse til midlertidig sænkning af grundvandet og bortledning af vand i forbindelse med seperatkloakering i Spentrup (8981). Randers Spildevand A/S Tørvebryggen 12 8900 Randers C Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 8915 1628 asb@randers.dk www.randers.dk 17-03-2017 / 13.02.17-P19-1-17

Læs mere

Legalisering af tilladelse til at indvinde grundvand til husholdning og husdyrbrug på Gammelholmvej 8, Sønderup, 9541 Suldrup

Legalisering af tilladelse til at indvinde grundvand til husholdning og husdyrbrug på Gammelholmvej 8, Sønderup, 9541 Suldrup Center Natur og Miljø Per Møller Kristiansen Gammelholmvej 8 Sønderup 9541 Suldrup Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-P19-14182-10 Ref.: Grethe

Læs mere

AnlægsID:

AnlægsID: Gunnar Rose-Hansen Svansøvej 10 7800 Skive 17. august 2017 Svansøvej 10 - Fornyet tilladelse til indvinging af overfladevand. AnlægsID: 779-40-62642 AFGØRELSE Der meddeles hermed fornyet tilladelse til

Læs mere

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand Rønde Fjernvarme a.m.b.a. 28-03-2017 Skrejrupvej 9c Sagsnr.: 17/10426 8410 Rønde Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse,

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af vand fra byggegrube til Øresund i forbindelse med anlægsprojekt i Tuborg Havn

Tilladelse til midlertidig udledning af vand fra byggegrube til Øresund i forbindelse med anlægsprojekt i Tuborg Havn COWI A/S Att: Bo Brask Helleberg Parallelvej 2 2800 Kgs. Lyngby 15. november 2016 Sagsnr. GEO-2016-00991 Tilladelse til midlertidig udledning af vand fra byggegrube til Øresund i forbindelse med anlægsprojekt

Læs mere

Tilladelsen meddeles i henhold til 21 i lovbekendtgørelse nr. 118 af 22. februar 2018 om vandforsyning m.v. (Vandforsyningsloven).

Tilladelsen meddeles i henhold til 21 i lovbekendtgørelse nr. 118 af 22. februar 2018 om vandforsyning m.v. (Vandforsyningsloven). Blokhus Vandværk A.m.b.a. Aalborgvej 33 9492 Blokhus Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Maj-Britt Grønlund

Læs mere

Reinfiltration af vand til at minimere udbredelsen af grundvandssænkningen i det sekundære magasin.

Reinfiltration af vand til at minimere udbredelsen af grundvandssænkningen i det sekundære magasin. Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Køge Kyst Att. Lene Jensen lj@koegekyst.dk Kopi: Cowi og Arkil Att. Mette Christensen - mtch@cowi.dk Att. Jens Rasmussen - jmr@arkil.dk Dato

Læs mere

Indvindingstilladelse

Indvindingstilladelse Per Nielsen Søndervej 63 5672 Broby Teknik - Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@faaborgmidtfyn.dk www.faaborgmidtfyn.dk Indvindingstilladelse Indvinding

Læs mere

Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018

Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018 HedeDanmark a/s Sletvej 30 N 8310 Tranbjerg J Att. Christian Rydahl Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018 HedeDanmark har d. 3. januar

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Langelund Skolevej 7,

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Langelund Skolevej 7, Kirsten Skov Johansen Langelund Skolevej 7 Langelund 7323 Give Sendt på mail: skovjohansen@hotmail.com 14-06-2017 Fornyelse af tilladelse til markvanding på Langelund Skolevej 7, 7323 Give Vejle Kommune

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby.

TILLADELSE. Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby. Jesper Thomsen Intrupvej 2 Lyby 7800 Skive 17. september 2015 TILLADELSE Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby. AnlægsID: 779-V85-64315

Læs mere

2. Tilladelsen omfatter vanding af ca. 25 ha afgrøder og vanding af dyrehold.

2. Tilladelsen omfatter vanding af ca. 25 ha afgrøder og vanding af dyrehold. TEKNIK & MILJØ Vandmiljø - Grundvand Dato: 12. april 2018 Sagsnr.: 18/12765 RUDOLF GEISER Hovborgvej 82 6682 Hovborg E-mail: mail@geiser.dk CPR/CVR-nr.: 72859618 Kontaktperson: Bodil Petersen Dir. tlf.:

Læs mere

Tilladelse til at indvinde grundvand til forsyning af husholdning og husdyrbrug på Røde Møllevej 18, Oplev, 9520 Skørping

Tilladelse til at indvinde grundvand til forsyning af husholdning og husdyrbrug på Røde Møllevej 18, Oplev, 9520 Skørping Center Natur og Miljø Niels Moes Røde Møllevej 18,st., Oplev 9520 Skørping Hobrovej 88 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-K08-51-14 Ref.: Grethe Andreasen

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Sagsnr.: 219-2013-2741 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand

Læs mere

Vand og Natur Naja Panduro Telefon 72 56 5945 napj@fredensborg.dk. Lisbeth og Torben Roug Egevej 8 3480 Fredensborg. Sagsnr. 15/8562 17.

Vand og Natur Naja Panduro Telefon 72 56 5945 napj@fredensborg.dk. Lisbeth og Torben Roug Egevej 8 3480 Fredensborg. Sagsnr. 15/8562 17. Lisbeth og Torben Roug Egevej 8 348 Fredensborg and og Natur Naja Panduro Telefon 72 56 5945 napj@fredensborg.dk Sagsnr. 15/8562 17. marts 215 Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til sø og

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af lænsevand fra sugespidser og lænsepumper i anlægsfasen for Kysthus 1 og 2, Tuborg Syd

Midlertidig tilladelse til udledning af lænsevand fra sugespidser og lænsepumper i anlægsfasen for Kysthus 1 og 2, Tuborg Syd Danica Ejendomsselskab ApS Holmens kanal 2-12 1060 København K 3. maj 2019 Sagsnr. EMN-2019-00187 Midlertidig tilladelse til udledning af lænsevand fra sugespidser og lænsepumper i anlægsfasen for Kysthus

Læs mere

Afslag til tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding

Afslag til tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding Afslag til tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding Dato: 10. september 2019 Billund Kommune har den 2. oktober 2018 modtaget din ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted. Thomas Lund Brogårdsvej 3 7755 Bedsted Thy Plan- og Miljøafdelingen 7. august 2017 BrevID.: 2623148 Medarbejder: KKN Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Læs mere

Afgørelse om ændring af vilkår i gældende tilladelse til indvinding af råstoffer, Baunekulevej 4B, 4640 Faxe.

Afgørelse om ændring af vilkår i gældende tilladelse til indvinding af råstoffer, Baunekulevej 4B, 4640 Faxe. Afgørelse om ændring af vilkår i gældende tilladelse til indvinding af råstoffer, Baunekulevej 4B, 4640 Faxe. Region Sjælland har den 05.06.2019 meddelt afgørelse om ændring af vilkår om biaktiviteter

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Sagsnr.: 219-2013-33737 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til

Læs mere

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding.

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Bjarke Werner Kudahl Drivvejen 10 Lundø 7840 Højslev 27. juli 2018 Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62540 i perioden 27.07.2018

Læs mere

Fornyelse af vandindvindingstilladelse til dambrugsdrift på Tingkærvad Dambrug på Dalen 20, 7183 Randbøl

Fornyelse af vandindvindingstilladelse til dambrugsdrift på Tingkærvad Dambrug på Dalen 20, 7183 Randbøl PSVARPOSTKASSE:[4638] SVAREMNE:[13735] DESTINATION:[EBOKSKMDPRINT] POST:[B] FORM:[1 Alm brev duplex S/H] DIALOG[1] Jens A Howard Gejlvangvej 3 6623 Vorbasse Fornyelse af vandindvindingstilladelse til dambrugsdrift

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af grundvand fra sugespidsanlæg til Øresund i forbindelse med anlægsprojekt i Skovshoved Havn

Tilladelse til midlertidig udledning af grundvand fra sugespidsanlæg til Øresund i forbindelse med anlægsprojekt i Skovshoved Havn Havnekontoret, Skovshoved Havn Skovshoved Havn 4 2920 Charlottenlund 19. december 2016 Sagsnr. EMN-2016-06849 Tilladelse til midlertidig udledning af grundvand fra sugespidsanlæg til Øresund i forbindelse

Læs mere

Tilladelse til installering af lukkede filtre på Undløse Vandværk

Tilladelse til installering af lukkede filtre på Undløse Vandværk Tilladelse til installering af lukkede filtre på Undløse Vandværk Holbæk Kommune giver tilladelse til, at Undløse Vandværk, Jupiter id 00103518, anlægs id 321.20.0011.00, ombygger vandværkets åbne filtre

Læs mere

Pumpeydelse Samlet vandmængde

Pumpeydelse Samlet vandmængde Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 141.120 m³ grundvand 05. oktober 2015 Billund Kommune meddeler hermed Billund Vand tilladelse til

Læs mere

VVM screening af skovetablering på matr. 2E, Nøragergård Hgd., Durup, Rebild Kommune.

VVM screening af skovetablering på matr. 2E, Nøragergård Hgd., Durup, Rebild Kommune. Center Natur og Miljø Naturstyrelsen Møldrupvej 26 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.13.23-P19-4-18 Ref.: Joanna Birch Olsen Telefon:

Læs mere

Dolmer Kildeplads - dispensation i tre år til at overskride kvalitetskravene

Dolmer Kildeplads - dispensation i tre år til at overskride kvalitetskravene PARTSHØRING Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 13-12-2017 Reference: Peter Thastum Tlf.: 89594006 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 17/18835 Dolmer Kildeplads - dispensation i tre år til at overskride

Læs mere

Tillæg til indvindingstilladelse til at indvinde grundvand fra DGU nr til Asp Vandværk på Aspvej 6, Asp, 9520 Skørping

Tillæg til indvindingstilladelse til at indvinde grundvand fra DGU nr til Asp Vandværk på Aspvej 6, Asp, 9520 Skørping Center Natur og Miljø Asp Vandværk v/gudrun Knudsen Aspvej 10, Asp 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-P19-13189-09 Ref.: Grethe

Læs mere