ARTS. Referat. Møde 23. maj 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ARTS. Referat. Møde 23. maj 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn"

Transkript

1 Møde 23. maj 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Referat Deltagere: Jeanette Magne (uddannelseskoordinator og formand) Frans Ørsted Andersen Helle Merete Nordentoft Tilforordnede: Eva Silberschmidt Viala (studieleder) deltager under punkt 7-9 Merete Justesen (referent) Afbud: Lotte Hedegaard Sørensen Helene Gad Ratner Ditte Krabbe Dato: 25. maj 2018 Side 1/8 Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne 1. Godkendelse af dagsorden 2. Meddelelser: 2.1. Rejseregler 2.2. Udbud og oprettelse E Studerende der ikke har afsluttet deres uddannelse på normeret tid, men som har bestået 45 ECTS - den videre proces. 4. Undervisningsevaluering. Fælles tilbagemeldingsskema til evaluering erfaringer fra pilotprojekt og tilretning af skema 5. Godkendelse af revidering af vejledningen til den fleksible masteruddannelse 6. Godkendelse af undervisningsplaner og budgetter 7. Godkendelse af handleplaner til masteruddannelsernes årlige statusser. 8. Udvikling af nye masteruddannelser ved DPU processen og involvering af UN 9. Eventuelt Ad punkt 1: Godkendelse af dagsorden Dagsordenen er godkendt. Ad punkt 2: Meddelelser 2.1. Rejseregler DPU s rejseregler er sendt ud til alle koordinatorer. Rejsereglerne må meget gerne formidles videre til undervisere og eksterne underviser. Det er yderst vigtigt, at rejsereglerne overholdes, da instituttet bruger betydelige midler på rejseomkostninger. Efter- og videreuddannelsesområdet, AR, Emdrup Aarhus Universitet Tuborgvej København NV

2 UN foreslår, at reglerne sendes til de eksterne D-Vip, når instituttet får tilsendt modulernes budgetter og ansættelserne igangsættes. Jeanette Magne vender det med Charlotte Fisker Jensen. Side 2/ Udbud og oprettelse E2018 Modul 1 oprettes på følgende uddannelser: MLU (12 ansøgere) Special/social (13 ansøgere) Vejledning (14 ansøgere) Voksen (19 ansøgere) PP/Emdrup (24 ansøgere) PP/Aarhus (24 ansøgere) DAV/Aarhus (34 ansøgere) Modul 3 på igangværende uddannelser oprettes. Det bliver formentligt sidste udbud af uddannelserne. Dette afklares, når Eva V. i juni har været til møde i Styrelsen for Videregående Uddannelse, og vi kender de endelige retningslinjer for moderniseringen af vores masterudbud. Ad punkt 3: Studerende der ikke har afsluttet deres uddannelse på normeret tid, men som har bestået 45 ECTS - den videre proces. Processen er på pause indtil det er besluttet, hvordan hele den store afviklingsproces skal håndteres. Instituttet forventer at udsende brev til alle indskrevne studerende om muligheden for afslutte deres uddannelse. Ad punkt 4: Undervisningsevaluering. Fælles tilbagemeldingsskema til evaluering erfaringer fra pilotprojekt og tilretning af skema Udsættes til næste møde, fordi Lotte Hedegaard Sørensen ikke er tilstede, og det er Lotte, der har kørt det lille pilotprojekt, der har været her i foråret Ad punkt 5: Godkendelse af revidering af vejledningen til den fleksible masteruddannelse UN havde ikke faglig indholdsmæssige kommentarer. Der var nogle åbenlyse tastefejl, f.eks. at afgangsprojektet skulle have et omfang på sider, der skal rettes til. Jeanette Magne Jensen sender rettelserne til Merete Justesen, som retter til, så vejledningen kan blive sendt til behandling i studienævnet. UN ønsker, at den reviderede vejledning bliver sendt til høring hos koordinatoren for den fleksible masteruddannelse, inden den sendes til studienævnet.

3 UN ønsker ikke yderligere ændringer. Det bør på sigt overvejes, om uddannelsen sigter mod de rigtige hovedemner (titler for mastergraden), og om der evt. skal være flere end fire titler/hovedemner for de studerende at vælge imellem. Side 3/8 Ad punkt 6: Godkendelse af undervisningsplaner og budgetter UN har besluttet, at godkendelse af undervisningsplaner sker i samspil mellem den enkelte modulansvarlige og et UN-medlem. Planerne fordeles mellem UN-medlemmerne, således at arbejdsbyrden fordeles. UN finder det beklageligt, at mange ikke har fremsendt planer og budgetter til tiden. Flere moduler har dog fået udsættelse, indtil der var truffet beslutning om, hvorvidt uddannelsen blev oprettet eller ej. På mødet gennemgik de fremmødte UN-medlemmer de planer, de hver især havde modtaget og var ansvarlige for. Planer modtaget herefter godkendes af hver enkelt UN-medlem. Voksnes læring og kompetenceudvikling, modul 1: Ingen kommentarer til undervisningsplanen, der er dog nogle uoverensstemmelser i budgettet. Undervisningsplan godkendt. Budget ikke godkendt. Vejledning, modul 1: Ingen kommentarer. Undervisningsplan og budget godkendt Vejledning, modul 3: Der er en undervisningsgang for meget i undervisningsplanen, så undervisningsplan og budget skal tilrettes. Positiv psykologi, modul 1: Der står, at der er individuel vejledning efter hver session. Der er budgetteret med kollektiv vejledning, men der er ingen beskrivelse af, hvordan den kollektive vejledning tænkes gennemført. Der er en enkelt vejleder, der vejleder alle studerende på modulet både i Emdrup og Århus. Det er en udfordring i forhold til forankring af modulerne i det faglige miljø og i forhold til koblingen til uddannelsens øvrige moduler. Umiddelbart tænker UN, at der også kan være udfordringer med, at en vejleder kan få tid til at give så mange studerende individuel vejledning. Der er også udfordringer med budgettet der er for mange undervisningstimer i undervisningsplanen, og det stemmer ikke overens med de undervisningstimer, der er registreret i budgettet. Det fremgår usikkert om modulansvarlig er klar over, at der er elektroniske kompendier. Der bør maks. være 1-2 grundbøger som de studerende skal købe. Der bør maksimalt være 1000 siders litteratur, og der skal ikke være en samlet oversigt over litteraturen. Forberedelsen til alle sessioner er ens, det bør differentieres i forhold til de enkelte sessioner.

4 Side 4/8 Sundhedspædagogik og sundhedsfremme, modul 3: Ingen kommentarer. Undervisningsplan og budget er godkendt. UN besluttede, at UN-medlemmerne kommunikerer med de modulansvarlige omkring undervisningsplanerne i forhold til, hvad UN mener, bør ændres i undervisningsplanerne. De planer, der endnu ikke er modtaget, udsendes til UN-medlemmerne ud fra den tidligere fordelingsliste. NB! Alle undervisningsdage i både Emdrup og Aarhus skal starte 15 minutter over jf. DPU s beslutning om at benytte det akademiske kvarter. UN beslutter, at fristen for fremsendelse af de endelige undervisningsplaner og budgetter til masterstudiecentret er den 15. juni Ad punkt 7: Godkendelse af handleplaner til masteruddannelsernes årlige statusser. Uddannelseskoordinator og formand for UN Jeanette Magne Jensen har afholdt møde med alle uddannelserne omkring deres handleplaner. Handleplanerne er alle udarbejdet i lyset af, at uddannelserne er under afvikling. Handleplanerne skal efter UN s godkendelse behandles på studienævnsmødet for efterfølgende at blive godkendt af studieleder. Dansk som andetsprog Uddannelsen har 5 røde flag overordnet set, hvilket er færre end sidste år. Uddannelsen har udfordringer med at få de studerende til at evaluere kvantitativt, og indikatorerne er i store dele baseret på de kvantitative evalueringer. Handleplanen er udarbejdet inden beslutningen om, at uddannelsen ikke bliver oprettet i år. Der er flere røde flag i Århus end i Emdrup, bl.a. under fysiske rammer. Flytningen til Katrinebjerg har ikke vist en forbedring af de fysiske forhold. Handleplanen skal afspejle, at uddannelsen ikke bliver oprettet i år. Handleplanen skal være mindre ordrig og mere forholde sig til de røde og gule indikatorer. Underviser i dansk som andetsprog Uddannelsen har mange røde og gule flag, men der er færre end sidste år. Uddannelsen har udfordringer med at skabe sammenhæng mellem modulerne. Der er mange D-VIP på denne uddannelse, fordi der ikke har været ressourcer blandt fastansatte VIP til at varetage det tidligere meget store optag, der har været på uddannelsen. Handleplanen er for ordrig og skal have fokus på de røde og gule indikatorer.

5 Side 5/8 Ledelse af uddannelsesinstitutioner Uddannelsen har to gule flag, der ligger 4 % fra at blive grønne. Skabelonen skal følges, så overskriften med afvikling af uddannelsen, skal placeres under de i skabelonen fastlagte felter. LAICS Uddannelsen er under afvikling, idet uddannelsen ikke bliver oprettet i år. Uddannelsen får rødt flag for forskningsdækning. Begrundelsen er, at der ikke er nok relevante VIP på DPU, men der er ikke nogen handling herfor i handleplanen. Forslag til handling kunne være en tydeliggørelse af, at det er højt kvalificerede undervisere, der forestår undervisningen og lad det fremgå, at uddannelsen er klar over, at der er en problem med forskningsdækningen ud fra den måde forskningsdækningen måles på i datarapporterne. Positiv psykologi Der er et rødt flag på fysiske rammer i Århus. Uddannelsen undrer sig over at få gule flag på planlagte undervisningstimer, fordi de lever op til de rammer, som instituttet har givet dem for undervisning, kollektiv vejledning og individuel vejledning. Der er ikke overensstemmelse mellem grænseværdien og de timer, som uddannelserne har fået til rådighed. VIP/D-VIP ratioen skal bringes i grønt flag. Hvilke handlinger der skal til, for at dette sker, skal fremgå af handleplanen. Special- og socialpædagogik Der er flere rapporter, fordi uddannelsen har været udbudt som specialpædagogik, socialpædagogik og special- og socialpædagogik i Den nye uddannelse har et rødt flag og er baseret alene på modul 1 i E2017. Handleplanen følger godt op på rapporterne. Sundhedspædagogik og sundhedsfremme Uddannelsen er under afvikling. Der har tidligere været tale om samspil mellem masteruddannelsen i sundhedspædagogik og sundhedsfremme, masteruddannelsen i vejledning og masteruddannelsen i voksnes læring og kompetenceudvikling. Den mulige synergi bør bringes videre til udviklingen af de nye uddannelser og bør derfor fremgå af handleplanen. Sundhedspædagogik og sundhedsfremme står principielt til at blive uddannelsesevaluereret i år. Det er uklart, hvilken proces uddannelsen skal igennem, nu hvor uddannelsen ikke længere bliver udbudt. UN ønsker, at der bliver sat fokus på, hvad der er uddannelsens gode erfaringer, som kan bringes videre til de nye uddannelser. UN ønsker klarhed over hvilken proces uddannelsen skal gennemgå.

6 Side 6/8 Vejledning Uddannelsen har 3 gule flag, der dog ligger meget tæt på grænseværdien for grøn. Uddannelsen bør beskrive relation til arbejdsmarkedet i forhold til udviklingen af de nye masteruddannelser. Voksnes læring og kompetenceudvikling Handleplanen skal afspejle, at man kender til, at uddannelsen bliver oprettet. Uddannelsen har flere gule flag, bla, på fysiske rammer. Generelt er der i forbindelse med handleplanerne nedenstående kommentarer/opmærksomhedspunker fra UN: Hvordan får vi de studerende gjort færdig på bedst mulig vis. Hvad er det for nogle erfaringer, vi skal have med videre til de nye uddannelser. Der er færre røde flag i år end sidste år. Når man kigger på de røde flag er de generelt tætte på at blive gule, og kigger man på de gule flag, er de generelt tætte på at blive grønne. Højt uddannede eksterne undervisere beregnes som D-VIP, hvilket UN anser som en udfordring. Det er også på sigt en udfordring, når DPU s uddannelser skal have en tydeligere international profil, og vi derfor kan forvente, at undervisningen også fremadrettet trækker på udenlandske D-Vip. Generelt er EVU-indikatorerne baseret på undervisningsevalueringerne, og det er en stor udfordring, når svarprocenten ikke er høj. Vi kan se, at de fysiske rammer i Århus vurderes ringere af de studerende end de fysiske forhold i Emdrup. UN ønsker generelt fokus på de studerendes mulighed for at færdiggøre deres uddannelse. UN ønsker at sætte fokus på, hvordan de studerende kan bruge hinanden. De har ikke overskud til at sætte sig ud over egen praksis, men på den anden side efterspørger de netværksdannelse, og de studerende der formår at gøre brug af andre studerendes ressourcer, får enormt meget ud af det. Hvad sker der med alumneforeningerne, når en masteruddannelse nedlægges? Der er i datarapporterne tværgående kritik af administrativ service. Den kvalitative respons peger på, at det skyldes udfordringer med at finde rundt i alle de netbaserede systemer. Introduktion til BB bør gives på alle modul 1 hold. Ad punkt 8: Udvikling af nye masteruddannelser ved DPU processen og involvering af UN Studieleder Eva Silberschmidt Viala og Aske Sløk skal til møde i Styrelsen for Forskning og Uddannelse i ministeriet den 18. juni.

7 I slutningen af juni er alle arbejdsgrupperne nedsat og godkendt af institutledelsen. Side 7/8 Der kommer workshops på de enkelte nye uddannelser i efteråret, hvor alle interesserede kan deltage. Studieledelsen er foreløbigt i dialog med flere af de nuværende uddannelser i forhold til, hvordan de kan tænkes ind i de nye uddannelser og eller andre efter- og videreuddannelsestyper og kursusformater. Det er stadig uklart, hvordan masteruddannelserne organisatoriske ophæng skal være. Studieleder arbejder på, at masteruddannelserne får en reel plads i studienævnet. Uddannelseskoordinatorposten udløber til sommer. Det er ikke klart, hvad der derefter skal ske. Men indtil det endeligt er besluttet, hvordan organiseringen skal være, så deltager studieleder som ledelsesrepræsentant på alle UN og koordinatormøder. Vi skal have orienteret indskrevne studerende om den igangværende proces. Hvordan formidler vi balancen mellem, at det er sidste chance for at læse et modul på de nuværende masteruddannelser, og at vi er ved at udvikle noget nyt. Studieleder ønsker, at AU kommunikation ved Carsten Henriksen og Arts Studier ved Jesper Sølund Hansen kommer ind over formulering af et brev til studerende og udarbejdelse af information på hjemmesiden. Merete Justesen indkalder til mødet herom med studieleder, uddannelseskonsulent, uddannelseskoordinator, AU kommunikation og Arts Studier. Hvordan får vi involveret alle interesserede kollegaer til at deltage i moderniseringsprocessen og komme med indspark: Datoerne for de enkelte workshops skal meldes ud inden sommerferien. Workshops skal afholdes på forskellige datoer, så interesserede kan deltage i flere workshops. Nogen bør blive bedt om at deltage, så vi sikrer forskellige perspektiver og input til arbejdsgrupperne, men workshops skal være åbne for alle interesserede. Organiseringen og faciliteringen af workshops er vigtigt, så vi sikrer at medarbejderne føler sig involveret og hørt. Det bør være muligt, at medarbejderne kan komme med forslag til arbejdsgrupperne på skrift lige så snart arbejdsgrupperne er nedsat. Arbejdsgrupperne kan evt. rammesætte, hvad de ønsker at få feedback til. Der tildeles ikke timer til deltagelse i workshops, da det hører ind under medarbejdernes generelle mødeaktivitet. Ad punkt 9: Eventuelt

8 Helle fortalte om et system til peerfeedback, der hedder peergrade. Side 8/8 Referatet er godkendt i mailhøring Bilag til mødet: Udkast til handleplaner for alle masteruddannelserne ved DPU Undervisningsplaner modtaget inden mødet Budgetter modtaget inden mødet Udkast til nyt evalueringstilbagemeldingsskema Retningslinjer vedrørende rejseomkostninger Udkast til revideret studievejledning for den fleksible masteruddannelse Oversigt over hvor mange studerende der mangler specifikke moduler Indikatoroversigt (udleveret elektronisk på mødet)

ARTS. Møde 24. april 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn. Referat

ARTS. Møde 24. april 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn. Referat Møde 24. april 2018 kl. 10-14 Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Referat Deltagere: Jeanette Magne (uddannelseskoordinator) Frans Ørsted Andersen Lotte Hedegaard-Sørensen Helle Merete Nordentoft

Læs mere

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Møde den 27. februar 2017 kl. 9.15-12.00 Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Deltagere: Lotte Hedegaard-Sørensen Frans Ørsted Andersen Jeanette Magne

Læs mere

Ad punkt 1: Godkendelse af dagsorden Der blev tilføjet undervisningsevaluering E2018 under punkt 6. Herefter blev dagsordenen

Ad punkt 1: Godkendelse af dagsorden Der blev tilføjet undervisningsevaluering E2018 under punkt 6. Herefter blev dagsordenen Møde 4. september 2018 kl. 11-14 Lokale D120 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Referat Deltagere: Jeanette Magne (forperson) Frans Ørsted Andersen Helle Merete Nordentoft Helene Gad Ratner Lotte Hedegaard

Læs mere

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Møde den 4. oktober 2016 kl. 10.00-14.00 Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Deltagere: Lotte Hedegaard-Sørensen Frans Ørsted Andersen Jeanette Magne

Læs mere

ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE. Møde for masterstudiekoordinatorer og modulansvarlige Møde den 30. maj 2018 Tid:

ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE. Møde for masterstudiekoordinatorer og modulansvarlige Møde den 30. maj 2018 Tid: Møde for masterstudiekoordinatorer og modulansvarlige Møde den 30. maj 2018 Tid: 13.00 14.30 Lokale: D120 Deltagere: Jeanette Magne (uddannelseskoordinator), Søren Langager, Karen Bjerg Petersen, Vibe

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: 18. marts 2018 kl Mødested: Emdrup D120 Mødeemne: Masteruddannelsernes Uddannelsesnævn

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: 18. marts 2018 kl Mødested: Emdrup D120 Mødeemne: Masteruddannelsernes Uddannelsesnævn Side 1/5 Mødedato: 18. marts 2018 kl. 13-15 Mødested: Emdrup D120 Mødeemne: Masteruddannelsernes Uddannelsesnævn Deltagere: Vibe Aarkrog (formand), Jeanette Magne (afgående formand), Frans Ørsted Andersen,

Læs mere

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE øde den 30. november 2016 kl. 10.00-14.00 Lokale D120 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Deltagere: Lotte Hedegaard-Sørensen Frans Ørsted Andersen Jeanette Magne

Læs mere

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne 13. møde den 2. december 2013 kl. 9.30-13 Lokale A104 MasterUddannelsesFagUdvalgsmøde Deltagere: Gorm Hansbøl (Uddannelsesleder) Frans Ørsted Andersen Anne Larson Kristine Mariager-Anderson Tilforordnede:

Læs mere

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Møde den 17. marts 2016 kl. 10.00-14.00 Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Deltagere: Lotte Hedegaard-Sørensen Frans Ørsted Andersen Tilforordnede:

Læs mere

ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE AARHUS UNIVERSITET

ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE AARHUS UNIVERSITET ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Møde den 9. november 2018 kl. 10-14 Lokale D120 Masteruddannelsernes Uddannelsesnævn Deltagere: Jeanette Magne (formand), Frans Ørsted Andersen, Lotte Hedegaard-Sørensen,

Læs mere

Ad punkt 1: Godkendelse af dagsorden Linda Kragelund deltager ikke mere i uddannelsesnævnet, da hun ikke længere er ansat på DPU.

Ad punkt 1: Godkendelse af dagsorden Linda Kragelund deltager ikke mere i uddannelsesnævnet, da hun ikke længere er ansat på DPU. Møde 2. oktober 2017 kl. 10-13 Lokale D120 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Referat Deltagere: Jeanette Magne (uddannelseskoordinator) Frans Ørsted Andersen Lotte Hedegaard-Sørensen Eva Silberschmidt

Læs mere

ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Møde den 19. maj 2015 Tid:

ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Møde den 19. maj 2015 Tid: ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Møde den 19. maj 2015 Tid: 13.00 14.30 Lokale: D120 Deltagere: Jeanette Magne Jensen, Lotte Hedegaard-Sørensen,

Læs mere

Møde for masterstudiekoordinatorer, modulansvarlige og -undervisere Møde den 7. marts 2017 Tid: Lokale: D120

Møde for masterstudiekoordinatorer, modulansvarlige og -undervisere Møde den 7. marts 2017 Tid: Lokale: D120 Møde for masterstudiekoordinatorer, modulansvarlige og -undervisere Møde den 7. marts 2017 Tid: 13.00 14.30 Lokale: D120 Deltagere: Jeanette Magne Jensen, Bergthora Kristjansdottir, Claus Haas, Vibe Aarkrog,

Læs mere

AU VIDEN REFERAT. Møde den: 2. oktober 2013 A407 Masteruddannelsernes uddannelsesfagudvalgsmøde

AU VIDEN REFERAT. Møde den: 2. oktober 2013 A407 Masteruddannelsernes uddannelsesfagudvalgsmøde Møde den: 2. oktober 2013 A407 Masteruddannelsernes uddannelsesfagudvalgsmøde REFERAT Til stede: Gorm Hansbøl, Frans Ørsted Andersen, Anne Larson, Kristina Mariager- Anderson og Merete Justesen (referent),

Læs mere

Møde for masterstudiekoordinatorer, modulansvarlige og -undervisere Møde den 13. oktober 2017 Tid: Lokale: D118

Møde for masterstudiekoordinatorer, modulansvarlige og -undervisere Møde den 13. oktober 2017 Tid: Lokale: D118 Møde for masterstudiekoordinatorer, modulansvarlige og -undervisere Møde den 13. oktober 2017 Tid: 13.00 14.30 Lokale: D118 Deltagere: Jeanette Magne Jensen, Anna Kathrine Frørup, Bergthora Kristjansdottir,

Læs mere

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne 16. møde den 2. oktober 2014 kl. 14.00-16.00 Lokale D118 MasterUddannelsesFagUdvalgsmøde Deltagere: Jeanette Magne Jensen (uddannelsesleder) Frans Ørsted Andersen Anne Larson Kristine Mariager-Anderson

Læs mere

AU VIDEN REFERAT. Møde den: 19. april 2013 A130 Masteruddannelsernes uddannelsesfagudvalgsmøde

AU VIDEN REFERAT. Møde den: 19. april 2013 A130 Masteruddannelsernes uddannelsesfagudvalgsmøde Møde den: 19. april 2013 A130 Masteruddannelsernes uddannelsesfagudvalgsmøde REFERAT Til stede: Gorm Hansbøl, Frans Ørsted Andersen, Anne Larson, Kristina Mariager-Anderson, Anne Selsøe Sørensen, Eva Silberschmidt

Læs mere

ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE

ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Møde for masterstudiekoordinatorer og modulansvarlige Møde den 11. september 2018 Tid: 10.30-12.00 Lokale: D120 Deltagere: Jeanette Magne (uddannelseskoordinator), Eva Silberschmidt Viala, Bergthora Kristjansdottir,

Læs mere

ARTS STUDIER. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 24. marts 2015 Tid: Lokale: D120

ARTS STUDIER. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 24. marts 2015 Tid: Lokale: D120 ARTS STUDIER Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 24. marts 2015 Tid: 13.00 14.30 Lokale: D120 Deltagere: Jeanette Magne Jensen, Lone Nordin, Helle Merete Jacobsen, Elina Maslo, Bergthora,

Læs mere

AU VIDEN REFERAT. Møde den 8. oktober 2013 A130 Møde for koordinatorer og modulansvarlige på masteruddannelserne

AU VIDEN REFERAT. Møde den 8. oktober 2013 A130 Møde for koordinatorer og modulansvarlige på masteruddannelserne Møde den 8. oktober 2013 A130 Møde for koordinatorer og modulansvarlige på masteruddannelserne REFERAT Til stede: Stig Roesen, Pernille Hovej, Ida Stub Nielsen, Ib Ravn, Lis Hemmingsen, Kristina Mariager-Andersson,

Læs mere

AU VIDEN. Møde den: 13. marts 2013 A130 Møde for koordinatorer og modulansvarlige på masteruddannelserne

AU VIDEN. Møde den: 13. marts 2013 A130 Møde for koordinatorer og modulansvarlige på masteruddannelserne Møde den: 13. marts 2013 A130 Møde for koordinatorer og modulansvarlige på masteruddannelserne REFERAT Til stede: Gorm Hansbøl, Stig Brostrøm, Elisabeth Arnbak, Maria Marquard, Kristina Mariager-Andersson,

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE Side 1/5 Undervisningsevaluering på DPU 2016 Nærværende notat er en sammenfatning af drøftelserne i studienævnet på DPU på baggrund af undervisningsevalueringerne for 2016 behandlet og fremsendt af de

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Meddelelser: Fra studienævnet, anonymisering af eksamensopgaver, alumneforening

1. Godkendelse af dagsorden 2. Meddelelser: Fra studienævnet, anonymisering af eksamensopgaver, alumneforening Mødedato: 15. december 2017 Mødested: D 120 Mødeemne: Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Side 1/5 Deltagere: Charlotte Mathiassen, Kristine Kousholt, Simon Nørby, Isabel Joy Axtmann Hansen, Mathias

Læs mere

Møde for masterstudiekoordinatorer, modulansvarlige og -undervisere Møde den 15. september 2016 Tid: Lokale: D118

Møde for masterstudiekoordinatorer, modulansvarlige og -undervisere Møde den 15. september 2016 Tid: Lokale: D118 Møde for masterstudiekoordinatorer, modulansvarlige og -undervisere Møde den 15. september 2016 Tid: 13.00 14.30 Lokale: D118 Deltagere: Jeanette Magne Jensen, Vibe Aarkrog, Bjørn Hamre, Bergthora Kristiansdottir,

Læs mere

AU VIDEN. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130

AU VIDEN. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130 Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130 Deltagere: Gorm Hansbøl, Karen Lund, Elina Maslo, Bent B. Andreasen, Nina Tange, Anne Larson, Hanne Knudsen,

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE. Møde for masterstudiekoordinatorer og modulansvarlige Møde den 7. marts 2018 Tid:

ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE. Møde for masterstudiekoordinatorer og modulansvarlige Møde den 7. marts 2018 Tid: Møde for masterstudiekoordinatorer og modulansvarlige Møde den 7. marts 2018 Tid: 13.00 14.30 Lokale: D120 Deltagere: Jeanette Magne (uddannelseskoordinator), Bergthora Kristjansdottir, Frans Ørsted Andersen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Pernille Munkebo Hussmann Fraværende:

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder)

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder) Møde den: 13. november 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Lene Myong, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Nina

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: 22. marts 2019 kl Mødested: Emdrup D120, Århus Mødeemne: Masterkoordinatormøde

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: 22. marts 2019 kl Mødested: Emdrup D120, Århus Mødeemne: Masterkoordinatormøde Side 1/7 Mødedato: 22. marts 2019 kl. 11-12.30 Mødested: Emdrup D120, Århus 1483-523 Mødeemne: Masterkoordinatormøde Deltagere: Eva Silberschmidt Viala, Søren Langager, Kristina Mariager-Andersson, Anna

Læs mere

Deltagere: Anne Larson, Dirk Michel-Schertges, Jørn Bjerre, Jonas Lieberkind, Nikoline Scanholm, Louise Guldberg Roesen, Lasse Emil Niels Jensen

Deltagere: Anne Larson, Dirk Michel-Schertges, Jørn Bjerre, Jonas Lieberkind, Nikoline Scanholm, Louise Guldberg Roesen, Lasse Emil Niels Jensen Møde den: 13. juni 2016 kl. 12.00-15.00 1443-413 Videolink (12); Emdrup D118 Videolink (25) Referat Uddannelsesnævnet for Pædagogisk Sociologi (UN) Deltagere: Anne Larson, Dirk Michel-Schertges, Jørn Bjerre,

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Referat 5. studienævnsmøde Tidspunkt: Tirsdag den 7. juli 2015, kl. 11-14 Sted: A011 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København

Læs mere

Lars supplerer, at det rækkefølgen i proceduren vigtig, at fagene først godkendes i UN og udbuddet derefter i SN.

Lars supplerer, at det rækkefølgen i proceduren vigtig, at fagene først godkendes i UN og udbuddet derefter i SN. UN-møde 15.06.2017 Pædagogisk antropologi & AEG Til stede: Emdrup: VIP: Ida W. Winther, Lars Holm, Gritt B. Nielsen, Karen Valentin. Studerende: Sisse Due, Nanna H. Kirk, Pernille M. Kjeldsen, Anders Fromm.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Meddelelser - Studiestart - Fra og med mødet i august, sendes alt vedr. uddannelsesnævnet til de studerendes

1. Godkendelse af dagsorden 2. Meddelelser - Studiestart - Fra og med mødet i august, sendes alt vedr. uddannelsesnævnet til de studerendes Mødedato: 19. juni 2018 Mødested: D 120 / 1483-523 Mødeemne: Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Side 1/5 Deltagere: VIP: Charlotte Mathiassen, Louise Bøttcher, Simon Nørby, Studerende: Tine Sørensen,

Læs mere

Afbud: Charlotte Mathiassen, Pernille Sommerfeldt Pedersen, Jakob Skildal Nielsen (suppleant), Camilla Pallesen (Århus), Mie Jørgensen (suppleant)

Afbud: Charlotte Mathiassen, Pernille Sommerfeldt Pedersen, Jakob Skildal Nielsen (suppleant), Camilla Pallesen (Århus), Mie Jørgensen (suppleant) Møde den: 20. april 2017 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Poul Nissen, Dorte Kousholt, Kristine Kousholt, Simon Nørby, Isabel Joy Axtmann Hansen, Mathias Thorborg, Jonas

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

Studerende: Tine Sørensen, Tina Andersen, Sara Kracht (suppleant), Gunilla Elisabeth Quist (suppleant).

Studerende: Tine Sørensen, Tina Andersen, Sara Kracht (suppleant), Gunilla Elisabeth Quist (suppleant). Mødedato: 13. marts 2018 Mødested: D 120 Mødeemne: Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Side 1/5 Deltagere: VIP: Charlotte Mathiassen, Kari Kragh Blume Dahl, Kristine Kousholt, Simon Nørby, Andreas

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. marts 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. marts 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Møde den: 18. marts 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Louise Andrès, Altan Cakiroglu, Astrid

Læs mere

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3).

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3). Referat af møde i masterstudienævn fredag den 4. december kl. 10.00-12.00 Til stede: Dennis Ramsdahl, Winni Johansen, Michael Nørager Fraværende: Torsten Kolind Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah

Læs mere

Mødedato: 14. december 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi

Mødedato: 14. december 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Godkendt Ref: kkmo Mødedato: 14. december 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus 1483-523 Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Side 1/5 Deltagere: Medlemmer: Lars Holm

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. august 2015 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. august 2015 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 21. august 2015 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Lene Myong, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen, Rikke Merete Friis,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 17. november 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 17. november 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Møde den: 17. november 2016 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET Side 1/6 Uddannelsesnævnet for Generel pædagogik Mødedato: 21. juni 2018, kl. 10:00 12:00 Mødested: Emdrup lokale B101a og Aarhus lokale 1483-523 Deltagere: UN-medlemmer: Frederik Pio (formand), Niels

Læs mere

Afbud: Dorte Kousholt, Camilla Pallesen (Århus), Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Mathias Thorborg

Afbud: Dorte Kousholt, Camilla Pallesen (Århus), Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Mathias Thorborg Møde den: 8. juni 2017 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Poul Nissen, Kristine Kousholt, Isabel Joy Axtmann Hansen, Pernille Sommerfeldt Pedersen, Jonas Westergaard, Jakob

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 19. maj 2017 D 120 / Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 19. maj 2017 D 120 / Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Møde den: 19. maj 2017 D 120 / 1443-413 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Isabel Joy Axtmann Hansen, Mathias Thorborg, Pernille Sommerfeldt

Læs mere

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016.

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016. Møde den: 7. december 2016 D 120 Uddannelsesnævn Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Iram Khawaja (suppleant), Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

Referat godkendt ARTS AARHUS UNIVERSITET

Referat godkendt ARTS AARHUS UNIVERSITET Ref: kkmo Side 1/5 Mødedato: 5. december 2018 Mødested: Emdrup D118 Aarhus 1483-525 (det blå rum) Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelserne i pædagogisk antropologi og AEG Medlemmer: Gritt

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Status på valgfag tages under meddelelser. Dagsorden er godkendt. Anne Morin deltager under punkt 3.

1. Godkendelse af dagsorden Status på valgfag tages under meddelelser. Dagsorden er godkendt. Anne Morin deltager under punkt 3. Side 1/6 Mødedato: 10. maj 2019 kl. 12.30-15.30 Mødested: Emdrup D120, Århus 1483-523 Mødeemne: Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Deltagere: VIP: Kari Kragh Blume Dahl (afb.), Kristine Kousholt,

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET Side 1/5 Uddannelsesnævn for Pædagogisk filosofi Mødedato: 7. februar 2019, kl. 12.00-14.00 Mødested: Emdrup lokale B101a & Aarhus lokale 1483-523 Deltagere: UN-medlemmer: Anne-Marie Eggert Olsen (forperson),

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer.

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer. HD studienævnsmøde den 2. december 2015 kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1325, lokale 312 Til stede: Jan Laursen, Finn Schøler, Søren Erik Nielsen Afbud fra: René Franz Henschel, Karsten Bay Referent: Rita

Læs mere

Studenterstudienævnsmedlem Karina Bækby Houborg ønskede at mødet startede med en præsentationsrunde, hvilket studienævnsformanden

Studenterstudienævnsmedlem Karina Bækby Houborg ønskede at mødet startede med en præsentationsrunde, hvilket studienævnsformanden Referat fra mødet i MBA-studienævnet Tirsdag den 14. maj 2019 kl. 15.00 16.30 Bygning 2631 lokale K104 Referat Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder,

Læs mere

Evaluering af Masteruddannelsen i dansk som andetsprog, foråret 2011

Evaluering af Masteruddannelsen i dansk som andetsprog, foråret 2011 Evaluering af Masteruddannelsen i dansk som andetsprog, foråret 2011 Der har i foråret 2011 været udbudt et modul i masteruddannelsen i dansk som andetsprog. Modulet er samlæst med Uddannelsen til underviser

Læs mere

b. Nyt fra afdelingen/administrationen Der førtes intet til referat.

b. Nyt fra afdelingen/administrationen Der førtes intet til referat. Møde i Koordineringsudvalget for Kandidatuddannelsen i uddannelsesvidenskab 28. november 2016 kl. 11.00-14.00 Emdrup lokale D120, Aarhus lokale 252 bygning 2113 REFERAT Deltagere: Bente Elkjær, Camilla

Læs mere

AU STUDIEADMINISTRATION, ARTS AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Masterkoordinatormøde den 18. april 2012 kl i lokale A403

AU STUDIEADMINISTRATION, ARTS AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Masterkoordinatormøde den 18. april 2012 kl i lokale A403 REFERAT Masterkoordinatormøde den 18. april 2012 kl. 14-15.30 i lokale A403 Deltagere: Janne Hedegaard Hansen, Hilde Bollen, Hanne Knudsen, Ib Ravn, Jeanette Magne Jensen, Lis Hemmingsen, Mikala Hansbøl,

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK REFERAT Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København NV. Susanne Bartram Studienævnssekretær E-mail: studienaevn.edu@au.dk Tidspunkt:

Læs mere

Studienævnsformanden efterspurgte studienævnsmedlemmernes bemærkninger til indikatorerne, som input til det årlige statusmøde.

Studienævnsformanden efterspurgte studienævnsmedlemmernes bemærkninger til indikatorerne, som input til det årlige statusmøde. Referat fra mødet i MBA-studienævnet Tirsdag den 22. maj 2018 kl. 11.00-12.30 Bygning 2630 lokale 102 Referat Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder,

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET Side 1/8 Uddannelsesnævnet for Generel pædagogik Mødedato: 14. juni, kl. 10:00 16:00 Mødested: Emdrup lokale A112 og Aarhus lokale 1483-525 Deltagere: UN-medlemmer: Frederik Pio (formand), Niels Bonderup

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 6. februar, 2013, kl. 15.30-17.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET Side 1/5 Uddannelsesnævnet for Generel pædagogik Mødedato: 14. maj, kl. 10:00 14:00 Mødested: Emdrup lokale A112 og Aarhus lokale 1483-523 Deltagere: UN-medlemmer: Frederik Pio (formand), Niels Bonderup

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. maj 2015 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. maj 2015 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 21. maj 2015 D 120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Lene Myong, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Lisser Rye Ejersbo, Karina

Læs mere

Gæster: Anne Larson, Ida W. Winther, Isabel Axtmann (suppl.), Gitte Jacobsen (suppl.)

Gæster: Anne Larson, Ida W. Winther, Isabel Axtmann (suppl.), Gitte Jacobsen (suppl.) Ekstraordinært møde for Studienævnet ved DPU Møde: torsdag den 9. februar Sted: A011 Tidsrum: 11-15 Referat Deltagere: Medlemmer Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Anna Karlskov Skyggebjerg (Didaktikuddannelserne),

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Referat af 6. studienævnsmøde Tidspunkt: mandag den 26. maj, kl. 11-15 Sted: D120 Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København

Læs mere

Deltagere: Bente Elkjær, Camilla Kurell, Joachim Sloth Larsen, Jonas Greve Lysgaard, Kristina Mariager- Anderson, Lasse Michael Rønaa

Deltagere: Bente Elkjær, Camilla Kurell, Joachim Sloth Larsen, Jonas Greve Lysgaard, Kristina Mariager- Anderson, Lasse Michael Rønaa Møde i Koordineringsudvalget for Kandidatuddannelsen i uddannelsesvidenskab 11. maj 2015 kl. 12.00-15.00 Emdrup lokale D120, Aarhus lokale 252 bygning 2113 REFERAT Deltagere: Bente Elkjær, Camilla Kurell,

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde & 26. april (bilag) Begge godkendt

2. Godkendelse af referat fra møde & 26. april (bilag) Begge godkendt UN-møde Pædagogisk filosofi 07. 06. 2017 Til stede: VIP: Anne-Marie Eggert Olsen, Per Jepsen, Oliver Kauffmann, Carsten Fogh Nielsen, Thomas Aastrup Rømer. Studerende: Maira Hoffmann, Maria Langy Jensen,

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Referat Godkendt ARTS AARHUS UNIVERSITET. til

Referat Godkendt ARTS AARHUS UNIVERSITET. til Ref: kkmo Mødedato: 11. januar 2018 Mødested: Emdrup D118 Aarhus 1483-523 Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelserne i pædagogisk antropologi og AEG Side 1/5 Deltagere: Afgående UN: Lars Holm

Læs mere

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelserne), Joachim Sloth Larsen (Uddannelsesvidenskab)

Faste observatører Jeanette Magne (Masteruddannelserne), Joachim Sloth Larsen (Uddannelsesvidenskab) Møde for Studienævnet ved DPU Møde: onsdag den 25. januar Sted: D120 Tidsrum: 12-15 Referat Deltagere: Medlemmer Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Gritt B. Nielsen (Pædagogisk antropologi og

Læs mere

Mødedato: 12. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi

Mødedato: 12. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Godkendt Ref: kkmo Mødedato: 12. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 Aarhus 1483-523 Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelsen i pædagogisk antropologi Side 1/5 Deltagere: Medlemmer: Lars Holm

Læs mere

PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN

PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN Nedenstående er et tillæg til AAUs overordnede procedure for evaluering af

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 4. juni 2010 D 320 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: VIP-repræsentanter: Hans Dorf, Niels Rosendal Jensen, Sune Frølund, Niels Kryger Studenterrepræsentanter: Anne Strandsbjerg

Læs mere

a. Dialogmøde med prodekan Studiekoordinator Lykke Kjerrumgaard Schelde deltog under punktet og informerede om hvad dialogmøderne handler om.

a. Dialogmøde med prodekan Studiekoordinator Lykke Kjerrumgaard Schelde deltog under punktet og informerede om hvad dialogmøderne handler om. Studienævnet ved DPU Møde: Ordinært studienævnsmøde Sted: Emdrup A011, Aarhus 1483-523 Det Gule Rum Tidsrum: 24. august 2018 kl. 12.30 16.00 Referat Dato: 24. august 2018 Medlemmer Anne-Marie Eggert Olsen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Møde i Koordineringsudvalget for Kandidatuddannelsen i uddannelsesvidenskab 6. juni 2016 kl. 12.30-15.30 Emdrup lokale D120, Aarhus lokale 252 bygning 2113 REFERAT Deltagere: Bente Elkjær, Lasse Michael

Læs mere

Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna- Afbud

Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Gydesen (JVG), Jannik Fenger (JF), Flemming Saugmann Brun (FSB), Hanna- Afbud Møde 6/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 20. juni 2018, kl. 13.15 15.15 Sted: Institut for Statskundskab, bygning 1330, lokale 126 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag

Læs mere

Deltagere VIP: Morten Frydenberg (stedfortræder for Studieleder og studienævnsformand), Mette Vinther Skriver, og Loni Leddere

Deltagere VIP: Morten Frydenberg (stedfortræder for Studieleder og studienævnsformand), Mette Vinther Skriver, og Loni Leddere Møde torsdag den: 15. december 2016, kl. 10.15 12.15 Bygning og lokale: Værkstedet, bygn. 1633, lokale 225 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Morten Frydenberg (stedfortræder

Læs mere

Studerende: Rikke Wøjdemann Koefoed, Maja Birkegaard, Mikkel Holt Arnsberg, Pernille Strand (suppleant), Sif Elvrum Reynberg Pedersen (suppleant)

Studerende: Rikke Wøjdemann Koefoed, Maja Birkegaard, Mikkel Holt Arnsberg, Pernille Strand (suppleant), Sif Elvrum Reynberg Pedersen (suppleant) Mødedato: 15. marts 2019 Mødested: Emdrup: D120 / Aarhus: 1483-523 Det Gule Rum Mødeemne: Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Side 1/5 Deltagere: VIP: Charlotte Mathiassen, Kari Kragh Blume Dahl,

Læs mere

Tilforordnede Eva Silberschmidt Viala, studieleder, Sissel Rendrup Johansen, studiechef, Søren Fransén, uddannelseskonsulent,

Tilforordnede Eva Silberschmidt Viala, studieleder, Sissel Rendrup Johansen, studiechef, Søren Fransén, uddannelseskonsulent, Møde: torsdag den 1. oktober 2015 Sted: D120 Møde for Studienævnet ved DPU Referat Deltagere: Medlemmer Charlotte Mathiassen (Pædagogisk psykologi), Anna Karlskov Skyggebjerg (Didaktik uddannelserne),

Læs mere

Tilforordnede: Charlotte Herold Lange, Marie Lund Hansen, Birgitte Dam, Ida Werliin Holm og Kristine Kirk Mørk

Tilforordnede: Charlotte Herold Lange, Marie Lund Hansen, Birgitte Dam, Ida Werliin Holm og Kristine Kirk Mørk Møde i Uddannelsesnævnet og Koordineringsudvalget for Bacheloruddannelsen i uddannelsesvidenskab 6. juni 2017 kl. 11.30-12.30 og 12.30-14.30 Emdrup lokale D118, Aarhus lokale 252 bygning 2113 REFERAT Uddannelsesnævnet

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Morten Høyer bad om at få tilføjet et punkt om eksamen på modul 1.

1. Godkendelse af dagsorden Morten Høyer bad om at få tilføjet et punkt om eksamen på modul 1. Møde den: 12. november 2010 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Malou Juelskjær, Anne Morin, Kirstine Louise Mei Petersen, Erik Storrud, Bue Bohr, Morten Høyer

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 2. november 2012 kl. 10-13 D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Charlotte Mathiassen, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen Møde den: 14. marts 2016 kl. 10.00-13.00 Emdrup A019 Videolink (12); 1443-240 Arts Videolink (20) Referat Uddannelsesnævnet for Pædagogisk Sociologi (UN) Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja

Læs mere

Afbud: Helene Valentin (har meldt sig ud af uddannelsen), Mikkel Klitte Enevoldsen, Ida Wentzel Winther (afdelingsleder)

Afbud: Helene Valentin (har meldt sig ud af uddannelsen), Mikkel Klitte Enevoldsen, Ida Wentzel Winther (afdelingsleder) Ref: kkmo Side 1/5 Mødedato: 13. april 2018 Mødested: Emdrup A112 Aarhus 1483-525 Mødeemne: Uddannelsesnævnet for Kandidatuddannelserne i pædagogisk antropologi og AEG Til stede: Medlemmer: Gritt B. Nielsen,

Læs mere

Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse

Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse oktober 2016 Guide til undervisningsevaluering: gennemførelse, opfølgning og offentliggørelse Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU Der er ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet fælles retningslinjer

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets (Midlertidig udgave gældende for efteråret 2018) Fakultetskontoret for Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Dokument dato: 20-06-2017 Revideret dato: 21-06-2018

Læs mere

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR PÆDAGOGIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 22. juni 2011 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Niels Rosendal Jensen, Mads Lindensgaard, Nadja Hjort Heidemann, Regitze Wind, Torin Julius Bolvinkel, Kathrine Raagaard

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. 2. Meddelelser 2.1 Fra studienævnet:

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. 2. Meddelelser 2.1 Fra studienævnet: Mødedato: 12. oktober 2017 Mødested: D 118 Mødeemne: Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Side 1/5 Deltagere: Dorte Kousholt, Kristine Kousholt, Simon Nørby, Isabel Joy Axtmann Hansen, Mathias Thorborg,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden og referat godkendt. 2. Meddelelser (Bilag 1, 2 og 3)

1. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden og referat godkendt. 2. Meddelelser (Bilag 1, 2 og 3) Møde den: 18. december 2013 kl. 8.45-11.45 Emdrup: lok. B101a. Trøjborg: lok. 2113-252 Møde i Uddannelsesfagudvalget for Kandidatuddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT Deltagere: Pia Bramming, Bente

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET Side 1/5 Uddannelsesnævnet for Generel pædagogik Mødedato: 13. september 2018, kl. 9:00 13:00 Mødested: Emdrup lokale B101a og Aarhus lokale 1483-523 Deltagere: UN-medlemmer: Frederik Pio (formand), Niels

Læs mere

Øvrige: Dan Fog Enevoldsen (AAU), Tove Pedersen (referent), Iben Henriksen, (studievejleder.)

Øvrige: Dan Fog Enevoldsen (AAU), Tove Pedersen (referent), Iben Henriksen, (studievejleder.) Møde den: 17. januar 2018 kl. 09:00 13:00 Emdrup; lokale B101a og Aarhus; 1483-523 (Nobel) Uddannelsesnævnet for Generel Pædagogik (UN) Deltagere: UN-medlemmer: Frederik Pio (formand), Lars-Henrik Schmidt,

Læs mere

UFA-møde 28. august 2018 Referat

UFA-møde 28. august 2018 Referat UFA-møde 28. august 2018 Referat Mødeleder: Niels Lehmann Referent: Terkel Rørkær Sigh Dato: 28. august 2018 Varighed: 12:00 15:00 Tilstedeværende: Medlemmer Niels Overgaard Lehmann (formand) Christina

Læs mere

Dagsorden ARTS AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: 25. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 & Aarhus Mødeemne: UN-møde pæd.

Dagsorden ARTS AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: 25. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 & Aarhus Mødeemne: UN-møde pæd. Side 1/5 Mødedato: 25. oktober 2017 Mødested: Emdrup A011 & Aarhus 1443-240 Mødeemne: UN-møde pæd. filosofi Deltagere: Anne-Marie Eggert Olsen, Per Jepsen, Asger Sørensen, Henrik Vase Frandsen, Oliver

Læs mere

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen.

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen. Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Kroghstræde 7 DK 9220 Aalborg Øst Fax +45 9815 7575 EAN-nr: 5798000420649 CVR/SE-nr: 29102384 Referat af studienævnsmøde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagordenen godkendes.

1. Godkendelse af dagsorden Dagordenen godkendes. Møde i Koordineringsudvalget for Bacheloruddannelsen i uddannelsesvidenskab 6. juni 2016 kl. 9.00-12.00 Emdrup lokale D120, Aarhus lokale 252 bygning 2113 REFERAT Deltagere: Camilla Kurell, Lars Geer Hammershøj,

Læs mere

Referat af 2. møde i studienævnet den 18. februar 2010

Referat af 2. møde i studienævnet den 18. februar 2010 Møde den: 18. februar 2010 B103f REFERAT Til stede: Morten Misfeldt, Malou Juelskjær, Lars Geer Hammershøj, Søren Kruse, Søs Bayer, Morten Høyer og Stella Marie Klausen Tilforordnede: Hasse Møller og Sia

Læs mere