køkkenvask Vaskens form:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "køkkenvask Vaskens form:"

Transkript

1 VALG Af køkkenvask Køkkenvasken er en helt central del af et køkken. Det er her omkring at en stor del af madlavningen og oprydningen foregår. Det er derfor vigtigt at vælge lige præcis den vask, der bedst opfylder kravene til arbejdsgange. Det er i den forbindelse værd at sætte sig ind i den udvikling, som også vaske har undergået i det moderne køkken. Væk er tidligere tiders upraktiske vaskemodeller, hvor især den klassiske runde vask med blandingsbatteriet placeret i bordpladen sprang i øjene som en vask, hvor der ikke var tænkt i meget andet end udseendet. I stedet findes der i dag et hav af forskellige modeller, som hver især forsøger at tilgodese forskellige krav og vaner til funktionalitet og udseende. Det er faktisk ikke mere end små 60 år siden, at den traditionelle stålvask blev opfundet. Det var G.A.L. Thorsen (Kurt Thorsens far), der trodsede skeptikerne og opfandt en metode til at presse en køkkenvask ud af en stålplade. Indtil da havde man brugt støbejernsvaske eller porcelænsvaske, men med opfindelsen lagde Thorsen grundstenen til de stålvaske, man kender i dag. Det er dog ikke alle stålvaske, der bliver presset ud af en stålplade. Trenden i de senere år har gået imod de enkle og stilrene løsninger også på vaskeområdet med mere eller mindre firkantede stålvaske. Disse vaske håndbukkes og svejses sammen da det ikke er muligt at presse dem. I de senere år er der desuden dukket andre materialer op til køkkenvaske, hvilket beskrives udførligt senere i artiklen. Vaskens form: Når man skal vælge mellem de mange vaske på markedet, skelnes der helt basalt mellem en enkelt vask eller dobbelt vask eller vask med bakke. Argumenterne for og imod er mange, men først og fremmest afhænger det meget af dit temperament og vaner. De sidste år har enkeltvasken fået et klart salgsmæssigt overtag, hvilket nok først og fremmest skyldes, at disse falder helt i tråd med den enkle stil der hersker i dagens køkkener.

2 Enkelt vask: Fordele: Som oftest god plads i vasken, så der er plads til bradepanden og wokgryden. Kræver et vaskeskab på 50 eller 60 cm, hvilket giver mere plads til de andre skabe og samtidig giver et roligere udseende end et 80 cm vaskeskab med 2 x 40 cm brede låger. Meget velegnet til stilrene køkkener, da der findes en række (næsten) firkantede modeller. Ulemper: Mindre anvendelig hvis man vil arbejde med flere ting i vasken på en gang, eksempelvis forskellige grønsager etc. Der kan købes skylleskål til nogle enkelte vaske. Dobbelt vask: Fordele: Stor flexibilitet da man kan arbejde med flere forskellige ting i vasken på én gang, eksempelvis at skylle grønsager i den ene vask og vaske gryder af i den anden. Ulemper: En stor dobbeltvask kræver et vaskeskab på minimum 80 cm i bredden hvilket går ud over den samlede pladsudnyttelse i køkkenet, da man sjældent har brug for et vaskeskab der er bredere end 60 cm. 1½ vask: Der findes en såkaldt 1½ vask med en stor vask og en lille vask, som kan være i et 60 cm vaskeskab. Problemet med denne type er bare, at den store vask som regel bliver for lille til at kunne fungere optimalt. Der vil bl.a. være store problemer, hver gang bradepanden og de store gryder skal gøres ren, da disse ikke kan gå ned i vasken. At dobbeltvaske er lidt nedprioriteret i Danmark ses også ved et mindre udvalg til det stilrene køkken. Afløbs-/opvaskebakke Begge vasketyper fås med en integreret afløbs-/opvaskebakke. I Danmark udgør disse modeller kun en lille del af markedet, men i Sydeuropa sælges der utrolig mange. Hvad den forskel skyldes, er svær at gisne om, men vanens magt spiller nok en rolle. Grunden til at vælge en opvaskebakke er, at man derved skåner bordpladen og ikke behøver tænke så meget over at holde tingene nede i vasken. Hvis man vælger en træ bord plade til køkkenet, vil en vask med afløbsbakke være en god løsning. Træ er jo som bekendt sart med hensyn til vand, så her vil det være en kæmpe fordel at kunne sætte gryder og andre ting på bakken fremfor direkte på træbordet. Det anbefales at bruge denne type vask til massiv træplader. Firkantede vaske Den mest populære form på køkkenvaske lige nu er uden tvivl de helt firkan tede eller rektankulære vaske - som oftest fremstillet i stål. I starten fandtes de kun i en meget upraktisk udgave med helt firkantede hjørner, som er svære at komme til at gøre rent. Men efter at man fandt ud af at lave let rundede hjørner (R10 mm) og dermed en klart mere rengøringsvenlig vask, er salget eksploderet.

3 Blandingsbatteri/sæbedispenser Ligegyldig hvilken vasketype man vælger, er det utrolig vigtig at vælge hul i bordpladen fra fabrikken eller hul til blandingsbatteriet i selve vasken. Derved undgår man at montøren skal bore hul i bordpladen og dermed gøre bordpladen sårbar overfor vandgennemtrængning fra blandingsbatteriet. Endelig kan blandingsbatteri placeres i væggen med det resultat, at vasken selvfølgelig ikke skal være forsynet med et hanehul. Ved valg af blandingsbatterier er der endnu flere ting at tage stilling til end selve vasken. Skal blandingsbatteriet have matchende overflade med den valg te vask, eller skal det være med kogende vand eller skal det være med lys, som tænder når der åbnes for vandet. Mange vaske er i dag forsynet med en sæbedispenser og/eller en Løftop ventil til automatisk at åbne og lukke den kurveventil (strainer), der har erstattet den traditionelle prop i bunden af vasken. Sæbedispenseren er utrolig populær til enten sulfo eller håndsæbe, så man undgår at have enten sulfoflasken eller en flydende håndsæbe stående på bord pladen. Flere vælger endog at montere 2 sæbeautomater i vasken da man så har til både sulfo og håndsæbe. For at det kan lade sig gøre, kræver det selvfølgelige at vasken er født med tilstrækkelig med hanehuller (normalt 3 stk). Desuden er de fleste vaske med 3 huller født med en exenterventil (løft-op ventil) som i givet fald skal droppes. Det er ikke helt ligetil, og for nogle producenters vedkommende kræver det, at man bestiller en anden kurveventil, som er beregnet til håndbetjening, mens andre kræver et helt nyt bundventilsæt. Valg af vaske materiale: Vaske i stål har i mange år været det foretrukne materiale til fremstilling af vaske. I de senere år er vaske fremstillet af en blanding af knust granit og akryl imidlertid blevet meget populære. Desuden sælges der stadig en del vaske i porcelæn, hovedsagelig til landkøkkener, hvor dette materiale passer utrolig godt. Endelig kan købere af Coretop bordplader få isvejset vaske i det samme materiale. Stål Kvalitetsvaske i stål laves i det man kalder 18/10 stål, hvilket er en stållegering med 18% krom og 10% nikkel. Materialet danner et passivt beskyttelseslag mod rust og kan tåle meget høje varmepåvirkninger. De fås I alle prisklasser, men prisen på stålvaske afspejler også den kvalietet, som de er fremstillet i. Dels tykkelsen på stålet, men også polering af det færdige produkt. Overfladen på en kvalitets stålvask er helt glat og er dermed let at rengøre. En stålvask vil med tiden komme til at se lidt mat og kedelig ud og skal derfor fra tid til anden opfriskes med eksempelvis Wienerkalk eller et vedligeholdelsesprodukt fra vaskeproducenten. En stålvask er det klassiske valg og passer godt til stort set alle bordpladematerialer. Producenter: Blanco, Intra Juvel, Franke.

4 Granit Vaske i granit er lavet af en blanding af 80% knust granit og 20% akryl, hvilket giver en slidstærk og rengøringsvenlig overflade. Denne sammensætning gør, at vasken føles behagelig og blød at røre ved, samtidig med at den er så hård, at det er endog meget svært at ridse. Granitvaskene tåler varmegrader op til ca. 280 grader og er desuden modstandsdygtige overfor vin, kaffe, frugtsaft etc. Kort sagt er den designet til at kunne modstå enhver forekommende påvirkning fra arbejdet i køkkenet. Materialet fås i flere forskellige farver alt afhængig af producent. Vær opmærksom på, at de lyse farver kræver en større vedligeholdelse end de mørke i form af grundigere skylning med vand og rengøring. Når der skal vælges farve er det vigtig at sikre sig, at vasken passer med de øvrige materialer i køkkenet såsom køkkenlåge og bordplade. En granitvask er dyrere end en tilsvarende stålvask. Det er dog sjældent muligt at sammenligne, da mange granitvaske ikke findes som stålvaske og omvendt. Granitvaske er for dem der godt vil prøve noget nyt og som tiltales af udseendet og af materialets praktiske egenskaber. Det er dog ikke alle bordpladematerialer, hvor en granitvask vil tage sig lige heldigt ud, eksempelvis vil en Coretop bordplade være bedre tjent med en stålvask eller en vask i Coretop. Producenter: Blanco, Franke, Intra Juvel Porcelæn Porcelænsvaske er blevet brugt i danske køkkener gennem mange år. I dag bruges de næsten udelukkende til de klassiske landkøkkener, hvortil en porcelænsvask passer perfekt. I modsætning til hvad man skulle tro, så er en porcelænsvask utrolig holdbar og modstandsdygtig. Der kan være stor forskel på kvaliteten af porcelænen, da de gode porcelæns vaske, som kaldes keramisk porcelæn, er brændt ved højere varmegrader og ofte flere gange end traditionelt porcelæn. Derved opnås en stærkere overflade, som kan holde sig pæn i mange år. Den klassiske porcelænsvask er hvid, men flere producenter tilbyder porcelænsvaske i flere forskellige farver og glans. Porcelænsvaske fås i alle prisklasser og udformninger, hvor de keramiske vaske naturligt nok vil ligge i den høje ende, mens en almindelig porcelænsvask kan fås til priser, der ikke ligger langt fra en tilsvarende stålvask. Producenter: Blanco Coretop og Corian Ved valg af Coretop og Corian har man samtidig muligheden for at integrere en vask i samme materiale og farve, som i bordpladen. Der findes en række vaske, som er støbt i Coretop og Corian. Disse vaske kan integreres i bordpladen fuldstændig uden synlige samlinger og kanter. En integreret vask i Coretop og Corian er en utrolig flot løsning, som adskiller sig fra stort set alle andre vaskeløsninger, ved at bordplade og

5 vask flyder sammen og danner en helhed. Det er faktisk kun en ivejset stålvask i et stålbord der giver den samme helhedsfornnemelse. Når man kigger på vaskenes egenskaber, er det vigtigt at skelne mellem de støbte og de håndlavede vaskes egenskaber. De støbte vaske er særdeles anvendelige som køkkenvask især med stålbund, da de ikke suger, og fordi evt. ridser ikke kan ses, da produktet er gennemfarvet. Rent farvemæssigt vil der være visse begrænsninger, da det kun er muligt at støbe vaske i de ensfarvede udgaver. Vaske med støbt bund i lyse farver kan have en tendens til at få skjolder fra fødevare, kaffe og the. For alle Coretop og Corian vaske gælder det, at prisen ligger i den lidt dyrere ende. Merprisen i forhold til en tilsvarende stålvask vil dog sagtens kunne opvejes af det elegante look, som man opnår ved at bord plade og vask er lavet i samme materiale. Monteringsmetode I forbindelse med valg af køkkenvask er det vigtig at tage stilling til, hvordan bordpladen skal monteres i bordpladen. Indtil for ca 30 år siden blev stort set alle vaske nedfældet i bordpladen med en kant, der var hævet over bordpladens overflade. Denne metode er stadigvæk langt den billigste, men anvendes ikke særligt ofte. I stedet kan vasken integreres i bordpladen, så man undgår generende kanter, der besværliggør rengøringen og derfor er uhygiejniske. 1. Alm nedfældning/ilægning Som nævnt ovenfor lægges vasken i bordpladen med en kant, der er hævet over bordpladen. Der skæres et hul i bordpladen svarende til vaskens omfang fratrukket 1-2 cm hele vejen rundt (ofte medfølger en skabelon til udskæringen). Herefter lægges vasken ned i silicone og spændes fast med evt. medfølgende spændebeslag. Porcelænsvaske og vaske i stål og granit kan alle ilægges efter denne metode. Porcelænsvaskene bliver faktisk altid monteret således. En forklaring på at der ikke er udviklet porcelænsvaske til andre ilæg ningsmetoder kan være, at disse vaske oftest anvendes i landkøkkener, hvor vasken gerne må virke rustik og dermed med en kraftig kant hævet over bord pladen. Fordele: Billig løsning. Enkel montering. Nem udskiftning til ny vask Ulemper: Uhygiejnisk kant mod bordpladen, som er svær at holde ren. Når bordpladen tørres af, kan karkluden med krummer ikke føres direkte ned i vasken. Risiko for at der opstår utætheder omrking vasken.

6 2. Underlimning/underbygning Der findes - alt afhængig af bordplademateriale - forskellige metoder til at underlime vasken i bordpladen. Udgangspunktet for dem alle er at montere vasken fra undersiden af bordpladen. Enten ved at fræse vasken op i bord pladen eller ved at montere den direkte under bordpladen. Denne metode er utrolig elegant, da det meste af vaskens kant er skjult under bordpladen, og samtidig får man en meget rengøringsvenlig løsning, da der ingen kanter er mellem bordpladen og selve vaskekummen. Det er kun stål- og silgranit- og Coretop vaske, der fås til underlimning. Fordele: Niveaufri overgang mellem vask og bordplade. Rengøringsvenlig løsning. Krummer kan føres direkte ned i vasken. Ulemper: Dyrere løsning end almindelig nedfældning. Svært at udskifte vasken hvis denne får en skade. Ved valg af en træbordplade vil der være forholdsvis meget endetræ synlig omkring den underlimede vask (endetræ suger vand). 3. Planmontering En planmonteret vask vil altid være monteret fra oversiden af bordpla den. Der laves en fals i bordpladen, som vaskens kant kan hvile på. Kanten på vasken ligger altså i niveau med bordpladen, så man opnår en meget rengøringsvenlig og elegant løsning. I en træbordplade vil vaskens kant dog ligge et par mm under bordpladen, da vasken ikke skal skubbes op over bordpladens overflade, når træbordpladen arbejder. Denne vaske monteringsform tilbydes ikke af Svanes bordplade fabrik. Fordele: Niveaufri overgang mellem vask og bordplade. Rengøringsvenlig løsning. Krummer kan føres direkte ned i vasken. Nemmere at skifte end en underlimet vask. Ved valg af en træbordplade vil der være mindre endetræ synlig omkring den underlimede vask end tilfældet er ved den underlimede løsning. Ulemper: Dyrere løsning end alm ilægning. Synlig fuge ved valg af planmonteret vask i bordplader så som granit, kompositsten og beton/terrazzo. Hvis bordpladen arbejder i bredden kan der opstå revner i fugen, som beskadiger bordpladen eller skabet under samlingen. 4. Isvejsning Hvis man vælger en stålbordplade, Corian eller Coretop bordplade har

7 man samtidig muligheden for at få en vask af det samme materiale isvejset i bord pladen. Løsningen bevirker at overgangen mellem vask og bord plade vil være helt usynlig. Foruden en utrolig flot løsning får man også en meget rengøringsvenlig løsning. Løsningen tiltaler nok især dem, som sværger til det enkle og stilrene look, hvor der helst ikke skal være for mange kontraster og brud på linierne i køkkenet. Fordele: Niveaufri overgang mellem vask og bordplade. Rengøringsvenlig løsning. Krummer kan føres direkte ned i vasken. Bordplade og vask i samme materiale. Ulemper: Dyrere løsning end alm ilægning. Stort set umuligt at udskifte vasken hvis denne får en skade. Valg af monteringsmetode Valget af monteringsmetode hænger nøje sammen med valget af vask, da sortimentet af vaske er forskelligt, afhængig af hvilken metode man vælger. Så når man skal finde den rigtige vask er det vigtig at kigge efter de symboler, som vaskeproducenterne bruger for at forklare, hvilken monteringsmetode vasken er beregnet for. Derved sikrer man sig, at det er den helt rigtige vask man vælger. Fremtiden Det bliver utrolig spændende at følge udviklingen på markedet for køkkenvaske i de kommende år. Når man ser på udviklingen generelt i køkkenbranchen er der ingen grund til at tro, at vi har set det sidste nye materiale til fremstilling af køkkenvaske. Desuden vil vaskens form og funktion også ændre sig. Vi ser allerede i dag vaske, som er indrettet som en såkaldt multi vaskeplads, hvor man har integreret salatslynge, si, skærebrædt, rivejern og dørslag. Dermed kan de fleste af de arbejdsfuntioner, der er nødvendige for at forbedede råvarerne, klares i og omkring vasken. Vi vil helt sikkert også se en udvikling i selve udformingen af vaskene mod det mere individuelle. Allerede i dag har man muligheden for hos enkelte producenter at få håndlavet sin vask (stål og Corian)i de mål og i den udformning man måtte ønske sig. Det færdige vaskeresultat giver ofte en stor tilfredsstillelse, da man derved opnår en vask som ikke findes andre steder og som er skræddersyet til køkkenet. Med andre ord er det disse ting, man skal tage stilling til, når man skal købe en køkkenvask: Form Materiale Rengøringsvenlighed Antal hanehuller Tilbehør ( sæbedispenser tetc.) Ilægningsmetode Pris

Unikke løsninger. Teknisk information. den naturlige løsning

Unikke løsninger. Teknisk information. den naturlige løsning den naturlige løsning Unikke løsninger Træ er naturens eget materiale, og når man ønsker at arbejde med dette levende naturprodukt, må man have erfaring. Det har SPEKVA opnået gennem mere end 35 års drift.

Læs mere

Corian Produktinformation

Corian Produktinformation Corian Produktinformation DuPont TM Corian er et eksklusivt, homogent kompositmateriale, som har mange anvendelsesmuligheder både i hjemmet og i offentlige rum. Corian blev opfundet og lanceret af DuPont

Læs mere

Midtpunktet. Geberit Monolith

Midtpunktet. Geberit Monolith Midtpunktet. Geberit Monolith For folk med karakter. Og dem som sætter pris på de gode ting i livet. Vil du gerne give dit nye badeværelse et karakteristisk, moderne touch? Med Geberit Monolith moduler

Læs mere

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Glas. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Glas. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK Montering Vedligeholdelsesvejledning Glas... kvalitet hele vejen igennem April 2009 DK Transport Inden montage Tillykke med din nye Glasbordplade fra Horn Bordplader A/S For at få størst mulig glæde af

Læs mere

Køkkenvaske - Design til hverdagen

Køkkenvaske - Design til hverdagen Køkkenvaske - Design til hverdagen IntraFrame FR 155 FR 340 FR 520 Elegante Classic og Pro armaturer udviklet specielt til Frame. Nyt firkantet design på overløbet. Skandinavisk elegance - Designet og

Læs mere

HardiePlank Brædder i fibercement

HardiePlank Brædder i fibercement HardiePlank Brædder i fibercement www.cembrit.dk Fremtidens træværk Det suveræne alternativ til træbrædder HardiePlank brædder ligner til forveksling træ, men er fremstillet af miljøvenligt fibercement

Læs mere

Gå ikke på kompromis med plads og funktionalitet

Gå ikke på kompromis med plads og funktionalitet BLANCO XL-køkkenvaske www.blanco.dk Gå ikke på kompromis med plads og funktionalitet Scan og se en video fra a+n showroom andersen & nielsen as Meterbuen 2 4 DK-2740 Skovlunde Tlf.: 36 41 02 00 Besøg www.blanco.dk

Læs mere

Køleborde Bancadas Plus

Køleborde Bancadas Plus Køleborde Bancadas Plus Bancadas Plus er en serie rustfri køleborde som kendetegnes ved: Unikt kuldefordelingssystem Suveræn kølekapacitet Flot design Isolering under bordplade Bancadas Plus kølebordene

Læs mere

gør-det-selv køkken bad bryggers gør-det-selv

gør-det-selv køkken bad bryggers gør-det-selv gør-det-selv køkken bad bryggers gør-det-selv INDHOLD Indledning 3 Køkken 4-15 Bad 16-23 Bryggers 24-25 Greb og låger 26-27 Enkelte elementer indgår ikke i lagersalgsprogrammet i Tvis gør-det-selv prislisten

Læs mere

SQUARE REOLEN. ApS INDUSTRISKELLET 3 3540 LYNGE DANMARK TLF. 44 32 20 11 SQUARE@KIDI.DK WWW.KIDI.DK

SQUARE REOLEN. ApS INDUSTRISKELLET 3 3540 LYNGE DANMARK TLF. 44 32 20 11 SQUARE@KIDI.DK WWW.KIDI.DK 2016 SQUARE REOLEN ApS INDUSTRISKELLET 3 3540 LYNGE DANMARK TLF. 44 32 20 11 SQUARE@KIDI.DK WWW.KIDI.DK SQUARE REOLEN - den alsidige reol, der kan ændre sig i takt med dit liv. Square Reolen er velegnet

Læs mere

Køkkenvaske & minikøkkener Vejledende udsalgspriser, gældende fra 01.04.2011

Køkkenvaske & minikøkkener Vejledende udsalgspriser, gældende fra 01.04.2011 Køkkenvaske & minikøkkener Vejledende udsalgspriser, gældende fra 01.04.2011 Indhold Intra køkken- og håndvaske til nedfældning Nedfældning er den mest almindelige indbygningsform. Vasken monteres fra

Læs mere

Skoler og institutioner. Inventarbeskrivelse

Skoler og institutioner. Inventarbeskrivelse Skoler og institutioner Inventarbeskrivelse ST Skoleinventar A/S. Januar 201 201 ST Skoleinventar A/S INDHOLD 1.0 SKABE 1.1 Korpus 1.2 Hylder 1.3 Sokler 1. Tilsætning til skab 1.5 Lys E 2.0 LÅGER 2.1 Laminatlåger

Læs mere

Intra køkkenvaske 1281,00 4626,00 4111,00 7404,00 3499,00 4935,00 5163,00. Barents K 480 B1 Klassisk vask med bagplade og hanehul.

Intra køkkenvaske 1281,00 4626,00 4111,00 7404,00 3499,00 4935,00 5163,00. Barents K 480 B1 Klassisk vask med bagplade og hanehul. Fokus Prisliste Intra køkkenvaske BK480B1-R02 Barents K 480 B1 Klassisk vask med bagplade og hanehul. Kummemål: 480x340x167 mm Vejl. udsalgspris incl. moms 1281,00 OMNIA600SF Omnia 600 SF Elegant minimalistisk

Læs mere

NYHED! Gyptone Quattro 70

NYHED! Gyptone Quattro 70 NYHED! Akustiske lofter og vægge med fine perforeringer NYHED! Rene, lyse overflader med behagelig lyd Skab æstetiske omgivelser med et behageligt lydmiljø. Den nye serie gør det muligt at designe rum

Læs mere

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT LÅGER Malede og finérede Almindelig rengøring foretages med en ren klud eller vaskeskind og lunkent vand. Til mere dybdegående rengøring

Læs mere

5 nemme trin. Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk. - sådan tænder du op

5 nemme trin. Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk. - sådan tænder du op Den enkle løsning mod dårligt skorstenstræk Ved at installere en exodraft-røgsuger skaber du optimalt træk i skorstenen uanset vind og vejr, og opnår tilmed: Bedre forbrænding og brændselsøkonomi Sundere

Læs mere

Inventar i laboratorier. Tidligere del af Laboratorieerfaringer af 8. oktober 2012

Inventar i laboratorier. Tidligere del af Laboratorieerfaringer af 8. oktober 2012 Inventar i laboratorier Tidligere del af Laboratorieerfaringer af 8. oktober 2012 I forbindelse med BYGST laboratoriebyggerier, skal disse grundlæggende udføres i en standard, der lever op til at kunne

Læs mere

BELÆGNING OG HEGN TERRASSE, MARINE, STI- & BRO SAMT HEGNS LØSNINGER

BELÆGNING OG HEGN TERRASSE, MARINE, STI- & BRO SAMT HEGNS LØSNINGER BELÆGNING OG HEGN TERRASSE, MARINE, STI- & BRO SAMT HEGNS LØSNINGER HVORFOR SKAL JEG VÆLGE RECYCLING PLAST? BY BANG får leveret recycklingplast fra GovaPlast, som er markedsleder i Belgien. Recyclingplast

Læs mere

Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private

Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Pat. Pend. Pa 2004 00634 Erfaring og know-how Better ways to better days Detaljebilleder: Gode detaljer er altafgørende for et velfungerende

Læs mere

Som møbelproducent har vi lagt os op af det klassiske. Med fokus på de detaljer, der betyder noget i hverdagen.

Som møbelproducent har vi lagt os op af det klassiske. Med fokus på de detaljer, der betyder noget i hverdagen. m ø b l e r m a r t s 2 0 1 0 Design kan være lige så forskelligt som vi mennesker. Nogle foretrækker klassisk design, mens andre er til det smarte eller til at købe billigt og smide væk. Som møbelproducent

Læs mere

Projekt-bjælker Lige bjælker

Projekt-bjælker Lige bjælker Projekt-bjælker Lige bjælker Lige bjælker er produceret med et konstant tværsnit og finder oftest anvendelse som tagbjælker, murremme og bjælkelag i etageadskillelser. Lige limtræsbjælker er fremstillet

Læs mere

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk Eternit PLAN Facadeplader i fibercement www.cembrit.dk Eternit PLAN er en stærk og smuk facadebeklædning, som kræver minimal vedligeholdelse. Eternit PLAN er velegnet til komplette facadeløsninger, men

Læs mere

møbelpakker Lysarmatur Ifö Option lysarmatur LED Spejlskab Ifö Option OSSN Indbygningsmodul Ifö indbygningscisterne Møbelpakke Ifö Sense 60 cm

møbelpakker Lysarmatur Ifö Option lysarmatur LED Spejlskab Ifö Option OSSN Indbygningsmodul Ifö indbygningscisterne Møbelpakke Ifö Sense 60 cm møbelpakker Lysarmatur Ifö Option lysarmatur LED Spejlskab Ifö Option OSSN Indbygningsmodul Ifö indbygningscisterne Møbelpakke Ifö Sense 60 cm Toilet Ifö Sign Ifö Sign 7322 Side 3 Skandinavisk design og

Læs mere

Dansk kvalitet. Designradiatorer. www.tvs.dk. TVS Totale Varmesystemer A/S Jyllandsvej 4-6 DK-5400 Bogense Tlf. +45 64 81 37 05

Dansk kvalitet. Designradiatorer. www.tvs.dk. TVS Totale Varmesystemer A/S Jyllandsvej 4-6 DK-5400 Bogense Tlf. +45 64 81 37 05 Dansk kvalitet Designradiatorer www.tvs.dk TVS Totale Varmesystemer A/S Jyllandsvej 4-6 DK-5400 Bogense Tlf. +45 64 81 37 05 DANO 9 HVID DANO 12 BLANKCHROM DANO 15 HVID Vi henviser til TVS prisliste for

Læs mere

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Designafløb i brusenichen bliver mere og mere populære. Flere og flere kunder ønsker et rent design i deres bruseniche. Vores designafløb tilbyder individuelle

Læs mere

SIDEN 1973 DET PERFEKTE VALG. receptionsskranker. reoler mødeborde. Rumdelere

SIDEN 1973 DET PERFEKTE VALG. receptionsskranker. reoler mødeborde. Rumdelere SIDEN 1973 OFFICE serien DET PERFEKTE VALG receptionsskranker skriveborde skuffekabinetter reoler mødeborde konferenceborde højborde kantineborde Rumdelere garderober 50 B B PROJEKT OPSTART TEGNET AF A

Læs mere

Terrasse og facade. www.keflico.com

Terrasse og facade. www.keflico.com Terrasse og facade i hårdttræ www.keflico.com Miljø FSC certificeret terrasse og facade Miljøet er vigtigt for os alle og derfor er efterspørgslen på miljøcertificeret træ stigende. Keflico ønsker at tilbyde

Læs mere

Levende detaljer til dit hjem

Levende detaljer til dit hjem Gode rum Levende detaljer til dit hjem Paneler Trægulve 2016/2017 www.moelven.dk Træ en del af naturen Tag et stykke af naturen, og skab nye, gode rum med et levende materiale. Interiørprodukter i massivt

Læs mere

BORDPLADER. Til køkken og bad. Heimdalsvej 8 DK-8850 Bjerringbro Tel +45 86682611 www.implast.dk

BORDPLADER. Til køkken og bad. Heimdalsvej 8 DK-8850 Bjerringbro Tel +45 86682611 www.implast.dk BORDPLADER Til køkken og bad Oktober 2008. Der tages forbehold for produktændringer, trykfejl og udsolgte varer. Heimdalsvej 8 DK-8850 Bjerringbro Tel +45 86682611 www.implast.dk LAMINATBORDPLADER Om implast

Læs mere

Værktøjskufferter. Fleksibel og robust

Værktøjskufferter. Fleksibel og robust Værktøjskufferter Fleksibel og robust ToolCase Basic ToolCase Premium 2 raaco værktøjskufferter... fleksible og robuste Vil du holde styr på dit værktøj og samtidig sikre dig, at det er godt beskyttet

Læs mere

SKALCEM S2000/CF2000 10/14 CF2000-16. SKALCEM S2000/CF2000 indfarvet vandskuring til indendørs og udendørs brug

SKALCEM S2000/CF2000 10/14 CF2000-16. SKALCEM S2000/CF2000 indfarvet vandskuring til indendørs og udendørs brug SKALCEM S2000/CF2000 10/14 CF2000-16 SKALCEM S2000/CF2000 indfarvet vandskuring til indendørs og udendørs brug Skalcem S2000/CF2000 Skalcem S2000/CF2000 anvendes til vandskuring og finpuds af alle mineralske

Læs mere

BambusGulve. bæredygtige gulve

BambusGulve. bæredygtige gulve BambusGulve bæredygtige gulve www.cinas.dk/morom Få prøver tilsendt til din hoveddør Bestil på www.holseogwibroe.dk/prøver eller scan QR-koden og bestil direkte fra din smartphone Bambus Bambus er et produkt,

Læs mere

Klassisk Teak Siden 1996

Klassisk Teak Siden 1996 Klassisk Teak Siden 1996 2014 Teaktræets naturlige olier gør det meget anvendeligt på udsatte steder, samt resistent overfor mug og skadedyr. Teak er holdbart, selv når det ikke behandles med olie eller

Læs mere

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk BELÆGNINGSSTEN www.rc-beton.dk RC Beton er en af landets største leverandører af betonbelægninger. Vi værdsætter et stærkt samarbejde, og det er vores mål at levere den bedste service og kvalitet til vores

Læs mere

Vejledning om vedligeholdelse af køkken

Vejledning om vedligeholdelse af køkken Vejledning om vedligeholdelse af køkken 1. Generel info om køkkenet 2. Lukning (lokalt) af vand opsætning af opvaskemaskine 3. Emhætte, betjening og udskiftningsfremgangsmåde 4. Rens af afløb internt i

Læs mere

Fleksible køkkensystemer

Fleksible køkkensystemer Fleksible køkkensystemer til ældreboliger, institutioner og private Erfaring og know-how Better ways to better days Detaljebilleder: Gode detaljer er altafgørende for et velfungerende køkken. Store, enkle

Læs mere

Hvad er en Klimaspand?

Hvad er en Klimaspand? Hvad er en Klimaspand? En klimaspand er et primitivt komfur, der hjælper med at udnytte brændet bedre. På et normalt bål slipper meget af varmen ud til siden og det kan på den måde vare længe før man f.eks.

Læs mere

Køleborde Bancadas Plus

Køleborde Bancadas Plus Køleborde er en serie rustfri køleborde som kendetegnes ved: Unikt kuldefordelingssystem Suveræn kølekapacitet Flot design Isolering under bordplade kølebordene kan i vid udstrækning tilpasses kundens

Læs mere

Æg bør tilberedes, så det er en kulinarisk fornøjelse at spise retter med æg!

Æg bør tilberedes, så det er en kulinarisk fornøjelse at spise retter med æg! Æggets dag 2015 Optimal tilberedning af æg Udarbejdet på baggrund af æggets kemi af Harold McGee, gennemtestede tilberedningsmetoder fra America s Test Kitchen og testet i et forbrugerkøkken af Grethe

Læs mere

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader - HardieLinea

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader - HardieLinea HardiePlank brædder HardiePanel plader - HardieLinea Fibercement - kort fortalt Hvad er fibercement? Fibercement er den tekniske betegnelse for det byggemateriale, der anvendes til Cembrits tag- og facadeprodukter,

Læs mere

Bordplader der er værd at mødes om. Laminat Corian Granit og kompositsten Glas Massivtræ Terrazzo og beton Stål Vaske

Bordplader der er værd at mødes om. Laminat Corian Granit og kompositsten Glas Massivtræ Terrazzo og beton Stål Vaske Bordplader der er værd at mødes om Laminat Corian Granit og kompositsten Glas Massivtræ Terrazzo og beton Stål Vaske Indholdsfortegnelse Laminat............... 3 Kompaktlaminat........ 4 Corian................

Læs mere

PRADO P R O D U K T B L A D PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE BADERUMSMØBLER VEDLIGEHOLDELSE AF BADERUMSMØBLERNE KRAV TIL BRUG OG OMGIVELSER

PRADO P R O D U K T B L A D PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE BADERUMSMØBLER VEDLIGEHOLDELSE AF BADERUMSMØBLERNE KRAV TIL BRUG OG OMGIVELSER PRADO PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE BADERUMSMØBLER VEDLIGEHOLDELSE AF BADERUMSMØBLERNE KRAV TIL BRUG OG OMGIVELSER Møblerne bør monteres i et tempereret rum med god udluftning. Møblerne må ikke have direkte

Læs mere

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Stål. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Stål. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK Montering Vedligeholdelsesvejledning Stål... kvalitet hele vejen igennem April 2009 DK Transport Inden montage Tillykke med din nye Stålbordplade fra Horn Bordplader A/S For at få størst mulig glæde af

Læs mere

Herunder følger et par eksempler på før og nu, som viser den forandring, der er sket gennem årene.

Herunder følger et par eksempler på før og nu, som viser den forandring, der er sket gennem årene. Bilag 2 I det følgende er vist en lang række eksempler på gode og dårlige facader, skilte, byinventar med mere. Alle eksemplerne på siderne 2-3 2-12 stammer fra Nørregade, mens de efterfølgende stammer

Læs mere

SIERRE P R O D U K T B L A D PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE BADERUMSMØBLER VEDLIGEHOLDELSE AF BADERUMSMØBLERNE KRAV TIL BRUG OG OMGIVELSER

SIERRE P R O D U K T B L A D PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE BADERUMSMØBLER VEDLIGEHOLDELSE AF BADERUMSMØBLERNE KRAV TIL BRUG OG OMGIVELSER SIERRE PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE BADERUMSMØBLER VEDLIGEHOLDELSE AF BADERUMSMØBLERNE KRAV TIL BRUG OG OMGIVELSER Møblerne bør monteres i et tempereret rum med god udluftning. Møblerne må ikke have direkte

Læs mere

Bordplader og ben Kombinationsborde

Bordplader og ben Kombinationsborde 36_015 Produktguide Bordplader og ben Kombinationsborde SIKKERHED Alle bordplader, benbukke, ben og understel er testet og godkendt til en maks. belastning på 50 kg. Hærdet glas skal behandles forsigtigt!

Læs mere

25282 Hæve/Sænke skammel Design synsvinkel: Bruger synsvinkel: Produktion, konstruktion: Andre overvejelser:

25282 Hæve/Sænke skammel Design synsvinkel: Bruger synsvinkel: Produktion, konstruktion: Andre overvejelser: Hæve/Sænke skammel. Vi har valgt at tage fat i den problemstilling, som hedder Faldulykker i hjemmet. Langt de fleste ulykker sker i og omkring hjemmet. Stød og slagskader pga. fald, er på toppen af listen

Læs mere

Katalog køkken, vitahus.no

Katalog køkken, vitahus.no Køkken. Køkkenet er en af de lidt større opgaver, hvor der er mange ting der skal vælges. Vi viser herunder de væsentligste ting. De viste produkter er vejledende. Dvs. at i det aktuelle tilfælde anvender

Læs mere

lifa design bordplader

lifa design bordplader lifa design bordplader DIT LIVS KØKKEN Dit livs køkken En bordplade er langt fra bare en bordplade. Den er om noget med til at fuldende køkkenets udtryk og kan afhængig af materiale- og farvevalg ændre

Læs mere

CMT650. Fræseskabelon til bordsamling BRUGERMANUAL

CMT650. Fræseskabelon til bordsamling BRUGERMANUAL CMT650 Fræseskabelon til bordsamling BRUGERMANUAL Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse....side 2 Hvad indeholder sættet.....side 3 Hvad skal man ellers bruge......side 4 Generelle sikkerheds forskrifter

Læs mere

www.trappefabrikken.dk trætrapper skrædder syede trapper efter

www.trappefabrikken.dk trætrapper skrædder syede trapper efter www.trappefabrikken.dk trætrapper skrædder syede trapper efter mål skrædder syede trapper efter mål Om din trappe Siden starten af 70 erne har unikke og specialkonstruerede kvalitetstrætrapper været konceptet

Læs mere

Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning

Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning www.biga.dk Rengøringsog vedligeholdelsesvejledning Indvendig rengøring af skabskorpus og hylder. Rengøres bedst med husholdningens sædvanlige vandopløselige rengøringsmidler

Læs mere

Montering. Kvik køkken

Montering. Kvik køkken Montering. Kvik køkken Tillykke med dit nye Kvik køkken! Inden du kan tilberede første måltid står du nu overfor monteringen. Med denne guide vil vi forberede dig på monteringen, sikre dig en god proces

Læs mere

NEM reol. af køkkenskabe

NEM reol. af køkkenskabe NEM reol af køkkenskabe Reolen her er en praktisk kombination af skabe og åbne hylder. en er nem at bygge det eneste, du behøver at lave, er en ramme med fem ben under. Resten består af færdige køkkenskabe,

Læs mere

Fræsning Fræserprogram

Fræsning Fræserprogram 01 02 03 04 05 06 Festool fræsersortimentet 07 08 09 10 11 12 13 14 15 Moderne produktionsanlæg sørger for præcis fræsning. Konstant produktionsovervågning og -kontrol sørger for perfekt kvalitet. Ikke-homogen

Læs mere

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Ilden skal være en oplevelse Aduro forener flot design, brugervenlighed, kvalitet og funktion i en alsidig produktpalette. Med Adurobrændeovnene

Læs mere

Uni. Køkkenvaske. Datablad

Uni. Køkkenvaske. Datablad Uni Køkkenvaske Datablad Beskrivelse Køkkenvaske i mat eller poleret stål med prop eller strainer. Produktegenskaber Køkkenvask til nedfældning. (AISI 304). Indeholder krom og nikkel. 100% genanvendeligt

Læs mere

ALBA P R O D U K T B L A D PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE BADERUMSMØBLER VEDLIGEHOLDELSE AF BADERUMSMØBLERNE KRAV TIL BRUG OG OMGIVELSER

ALBA P R O D U K T B L A D PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE BADERUMSMØBLER VEDLIGEHOLDELSE AF BADERUMSMØBLERNE KRAV TIL BRUG OG OMGIVELSER ALBA PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE BADERUMSMØBLER VEDLIGEHOLDELSE AF BADERUMSMØBLERNE KRAV TIL BRUG OG OMGIVELSER Møblerne bør monteres i et tempereret rum med god udluftning. Møblerne må ikke have direkte

Læs mere

Opstillings- og betjeningsvejledning / Installation and Operating Instructions. Morsø 1540

Opstillings- og betjeningsvejledning / Installation and Operating Instructions. Morsø 1540 Opstillings- og betjeningsvejledning / Installation and Operating Instructions Morsø 1540 MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS E-Mail: stoves@morsoe.com Website: www.morsoe.com 1 2 Til lykke med

Læs mere

Har du Diabetes så pas på dine fødder

Har du Diabetes så pas på dine fødder DIABETES & FØDDER Har du Diabetes så pas på dine fødder Diabetes mellitus er en kronisk sygdom. Der er mange følgesygdomme i forbindelse med diabetes, bl.a. bindevævsforandringer, neuropati (nedsat følesans)

Læs mere

HEMNES Dagligstue og arbejdsplads

HEMNES Dagligstue og arbejdsplads 44_015 Produktguide HEMNES Dagligstue og arbejdsplads DESIGN Carina Bengs VEDLIGEHOLDELSE Tørres af med en fugtig klud tilsat et mildt rengøringsmiddel. Tør efter med en ren, tør klud. GODT AT VIDE Følg

Læs mere

Valg af slibemiddel Til slibeskiver, der anvendes til slibning af værktøjer til træbearbejdning, kan slibemidlet være:

Valg af slibemiddel Til slibeskiver, der anvendes til slibning af værktøjer til træbearbejdning, kan slibemidlet være: Valg af slibemiddel Til slibeskiver, der anvendes til slibning af værktøjer til træbearbejdning, kan slibemidlet være: A = aluminiumoxid (elektrokorund) C = siliciumkarbid CBN = bornitrid D = naturlig

Læs mere

Den pædagogiske baggrund, - hvordan lærer man og hvad lærer man ved at deltage

Den pædagogiske baggrund, - hvordan lærer man og hvad lærer man ved at deltage Den Lette Jolle Denne jolle er i dobbelt forstand let. Det er forholdsvist let at bygge den. Den Vejer ikke så meget, så den er let at sætte i søen når den er bygget. Værdi/salgspris: Materialepris: 15-40.000

Læs mere

ALTAN VEDLIGEHOLD. KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk

ALTAN VEDLIGEHOLD. KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk 2015 KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk Indledning 10 gode altanråd Ståldele Aluminiumsdele Fiberbetongulve Glas Hårdttræsgulve Håndliste i hårdttræ Underbeklædning

Læs mere

Maling til entré, gang og bryggers

Maling til entré, gang og bryggers Maling til entré, gang og bryggers Maling til entré, gang og bryggers Skal du bruge maling til gangen, entréen eller bryggerset, finder du den her. Maling til gangarealer skal helst være solid, slidstærk

Læs mere

3. Bordplader og hylder

3. Bordplader og hylder 3. Bordplader og hylder Indeks Bordplader Bordplader til vådrum Tillæg til bordplader Vaske Tilbehør Bæringer til bordplader Tilbehør ca-easyclik - hyldesystem Løse riste- og pladehylder Pladehylder Bæringer

Læs mere

Cerafit Fusion pander, sæt med 7 dele

Cerafit Fusion pander, sæt med 7 dele Cerafit Fusion pander, sæt med 7 dele Kære Tvins-kunde Du har lige købt et højkvalitetsprodukt - Cerafit Fusion fra Emerald Green Edition. Aluminium og keramisk materiale er kombineret i en avanceret fabrikationsproces,

Læs mere

Vinøl Hobby. Velkommen til landets bedste specialbutik. Danmarks bedste websted for bryggere.

Vinøl Hobby. Velkommen til landets bedste specialbutik. Danmarks bedste websted for bryggere. Min Egen Porter til 20 liter,, ca. 5% alkohol. Dette er et godt sæt, til den der vil brygge en rigtig god mørk porter. Sættet indeholder følgende: 2 kg. Ekstra Dark tørret maltekstrakt fra Muntons 1 kg.

Læs mere

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse August 2012 2.122 DK Eter-Color et naturligt og stærkt valg Gennemfarvet fibercement Stærk kvalitet naturlige, spændende farver Minimal vedligeholdelse Til alle slags facader Eter-Color er en vejrbestandig

Læs mere

:DO:RE:MI: omfatter tre design, der hver især imødekommer forskellig smag og opfylder behovet for flot og funktionel åbning af

:DO:RE:MI: omfatter tre design, der hver især imødekommer forskellig smag og opfylder behovet for flot og funktionel åbning af :DO:RE:MI: er en flot, funktionel og arkitektdesignet serie skabt i tæt samarbejde mellem Ruko og et af de førende skandinaviske arkitekthuse, Arkitema. Resultatet er en designlinje, der spejler arkitekturen

Læs mere

Massivtræ Produktinformation

Massivtræ Produktinformation Produktinformation Træ skaber en varm stemning i rummet. Udvalget af træ er alsidigt og tæller både europæiske og mere eksotiske træsorter, som alle kommer fra FSC certificeret bæredygtigt skovbrug. FSCmærket

Læs mere

DESIGN 9077 Hvid præget struktur LOFT OG VÆG PANELER. www.wallmann.dk

DESIGN 9077 Hvid præget struktur LOFT OG VÆG PANELER. www.wallmann.dk DESIGN 9077 Hvid præget struktur LOFT OG VÆG PANELER EASY Loftpanel, Budget EASY to install PANEL EASY Budget, 6 mm Limfrit loft i MDF med folie, som nemt kan aftørres. Kan anvendes i vådrum med tændt

Læs mere

Brødrene Hartmann A/S - Lærervejledning

Brødrene Hartmann A/S - Lærervejledning Brødrene Hartmann A/S - Lærervejledning Dette er lærervejledningen til det virtuelle virksomhedsbesøg på Brødrene Hartmann A/S (herefter Hartmann), som du finder på. Lærervejledningen er skrevet til undervisere

Læs mere

LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - HOLDEMAGNETER MAGNITIZING YOUR FUTURE

LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - HOLDEMAGNETER MAGNITIZING YOUR FUTURE LARKO MAGNET PRODUKTKATALOG - HOLDEMAGNETER MAGNITIZING YOUR FUTURE INDHOLD INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen Virksomhedsprofil Løftemagneter Svejsemagneter Magnetkroge i krom Magnetkroge i kunststof Magnetkroge

Læs mere

Skønhed i væggen. Geberit Shower element. Nyhed

Skønhed i væggen. Geberit Shower element. Nyhed Skønhed i væggen Geberit Shower element Nyhed 1 Frihed på badeværelset. Lad afløbet forsvinde i væggen, så det ikke forstyrrer helhedsindtrykket. Moderne installationer i væggen og de nyeste sanitærløsninger

Læs mere

Mobilkalvevognen blev vurderet hos én landmand sommer og vinter. Galvaniseret stål, vandfast krydsfiner, plastplanker Indkøbt 1999

Mobilkalvevognen blev vurderet hos én landmand sommer og vinter. Galvaniseret stål, vandfast krydsfiner, plastplanker Indkøbt 1999 Mobilkalvevognen Mobilkalvevognen blev vurderet hos én landmand sommer og vinter. Hyttetype Mobil kalvehytte med seks bokse Materiale Galvaniseret stål, vandfast krydsfiner, plastplanker Indkøbt 1999 Dimensioner

Læs mere

Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht

Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht Når jeg besøger en frimærkeudstilling, kan jeg ikke lade være med at blive imponeret over de tusinder af timer, der

Læs mere

DeN originale stonepanel

DeN originale stonepanel DeN originale stonepanel 2 stonepanel Ægte håndkløvet NatursteN fra kongebro hvorfor stonepanel hidtil har stenbeklædning af væg og mur med natursten været dyrt og vanskeligt. Med stonepanel fra kongebro

Læs mere

Ifö Acrylic Nyhed! spændende badekar til indmuring B99939

Ifö Acrylic Nyhed! spændende badekar til indmuring B99939 Ifö Acrylic Nyhed! spændende badekar til indmuring B99939 Nu lancerer Ifö en serie badekar i et nyt og spændende design. Badekarrene er fremstillet i gennemfarvet akryl, som har mange fordele. På designsiden

Læs mere

Coretop. Fakta om Coretop. Vedligeholdelse

Coretop. Fakta om Coretop. Vedligeholdelse Svane bordplader Coretop Coretop er med sin silkebløde, ensartede overflade et oplagt valg i det stilrene, minimalistiske køkken enten i sortnistret som en skarp kontrast til hvide, grebsløse elementer

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Afslutningslister... 9 Fejeliste 15 x 15 mm... 4 Fejeliste 21 x 15 mm... 4

Indholdsfortegnelse. Afslutningslister... 9 Fejeliste 15 x 15 mm... 4 Fejeliste 21 x 15 mm... 4 Primo Lister Indholdsfortegnelse Afslutningslister... 9 Fejeliste 15 x... 4 Fejeliste 21 x... 4 Fodliste - Classic 60 x 14 mm... 6 Fodliste - Classic, Montagesæt - Multikasser... 6 Fodliste - Glat... 9

Læs mere

GALANT Skrivebordserie

GALANT Skrivebordserie 11_014 Produktguide GALANT Skrivebordserie DESIGN Olle Lundberg, Henrik Preutz VEDLIGEHOLDELSE Tørres af med en fugtig klud, opvredet i vand tilsat et mildt rengøringsmiddel. Tør efter med en ren, tør

Læs mere

ROYAL COPENhAgEN BUSINESS-TO-BUSINESS www.royalcopenhagen.com 2013

ROYAL COPENhAgEN BUSINESS-TO-BUSINESS www.royalcopenhagen.com 2013 ROYAL COPENhAgEN BUSINESS-TO-BUSINESS 2 De bedste gaver fortæller en historie Royal Copenhagen er grundlagt i 1775 af Enkedronning Juliane Marie. Fabrikkens kendemærke er tre bølgelinjer, som symboliserer

Læs mere

DSStålprofil. SINUSprofIlEr. WWW.DS-StaalprofIl.DK DS SINUSPROFIL 18-75 DS SINUSPROFIL 35-143

DSStålprofil. SINUSprofIlEr. WWW.DS-StaalprofIl.DK DS SINUSPROFIL 18-75 DS SINUSPROFIL 35-143 DSStålprofil SINUSprofIlEr DS SINUSPROFIL 18-75 DS SINUSPROFIL 35-143 WWW.DS-StaalprofIl.DK DS SINUS 18-75 SINUSprofilER 14 DS Markant Dækbredde 1000 mm 142 34 Højde Sinus TP 18-75 Tagprofil 18 mm Dækbredde

Læs mere

12.3 Belægninger. Af Søren Gleerup, Gleerup RCI. Betonhåndbogen, 12 Beton i bygge- og anlægsbranchen. 12.3.1 Betonsten og fliser

12.3 Belægninger. Af Søren Gleerup, Gleerup RCI. Betonhåndbogen, 12 Beton i bygge- og anlægsbranchen. 12.3.1 Betonsten og fliser 12.3 Belægninger Af Søren Gleerup, Gleerup RCI 12.3.1 Betonsten og fliser Betonsten og -fliser er plade-formede emner af beton, der anvendes som belægning på fx terrasser, industrigulve, veje og pladser.

Læs mere

Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING

Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING 2012 Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING 2 VMZ Stikfals Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse VMZ stikfals side 4 Produktinformation/anbefalinger side 5 Paneler side 6 Tilbehør side 8 Fastgørelse/befæstigelse

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Når skellettet er klar til beklædning, dvs. skelettet er høvlet så der ikke er nogle skarpe kanterskelettet er lakeret med fortyndet lak

Læs mere

Brugervejledning, drift og vedligehold

Brugervejledning, drift og vedligehold Brugervejledning, drift og vedligehold Triplan-brandglasvægge (TP Fire, TP Fire Lite) MATERIALER OG OVERFLADER Vægtype: Brandglasvæg. Et lag brandglas monteret i ståleller aluminiumsramme. Samlet med lodret

Læs mere

Juni 2009 2.132 DK ivarplank. Få mere fritid. stærk fibercementplanke med minimal vedligeholdelse...

Juni 2009 2.132 DK ivarplank. Få mere fritid. stærk fibercementplanke med minimal vedligeholdelse... Juni 2009 2.132 DK ivarplank Få mere fritid stærk fibercementplanke med minimal vedligeholdelse... ivarplank fibercement med mini Med ikilauta ivarplank er er det det slut med at bruge kostbar fritid og

Læs mere

Noter til forældre, som har mistet et barn

Noter til forældre, som har mistet et barn Noter til forældre, som har mistet et barn En vejledning til forældre, som har mistet et barn Udgivet af Forældreforeningen VI HAR MISTET ET BARN At miste et barn er noget af det sværeste, man kan blive

Læs mere

Tandimplantater for livet

Tandimplantater for livet Tandimplantater for livet 2 TANDIMPLANTATER FOR LIVET Som naturlige tænder Tandimplantater er en sikker, pålidelig og veldokumenteret løsning til permanent erstatning af én eller flere manglende tænder.

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING Generalforsamling 2010

BESTYRELSENS BERETNING Generalforsamling 2010 BESTYRELSENS BERETNING Generalforsamling 2010 Så er der gået endnu et år, på trods af, at der stadig er 365 døgn med 24 timer i hvert døgn, føles det som om det var i går vi havde generalforsamling 2009.

Læs mere

introduktion ivarclick Cedral stærke fibercement planker med minimal vedligeholdelse!

introduktion ivarclick Cedral stærke fibercement planker med minimal vedligeholdelse! introduktion ivarclick Cedral stærke fibercement planker med minimal vedligeholdelse! Den elegante løsning, hvor teglsten på facaden kombineres med ivarclick en elegant materiale kontrast. Stern og udhæng

Læs mere

Din husinstallation skal være korrekt for at du kan få det bedste udbytte af dit TV signal og for at du ikke generer andre på netværket med støj

Din husinstallation skal være korrekt for at du kan få det bedste udbytte af dit TV signal og for at du ikke generer andre på netværket med støj Din husinstallation skal være korrekt for at du kan få det bedste udbytte af dit TV signal og for at du ikke generer andre på netværket med støj Støjkilder: Fejlkilde Fejl Løsning F-connector F-connector

Læs mere

FREMHÆV FACADEN MED STENI COLOUR INDHOLD

FREMHÆV FACADEN MED STENI COLOUR INDHOLD FREMHÆV FACADEN MED STENI COLOUR INDHOLD 02 Fremtidens facadeplade 06 En skole, som skiller sig ud fra mængden 08 Vores produktfordele 14 Find inspiration 2 FREMTIDENS FACADEPLADE Vandbestandig Miljøvenlig

Læs mere

Installationsvejledning COMBI E. Læs denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI E. Læs denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI E Læs denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI E Quooker COMBI E er en kogende- og varmtvandsforsyning, som består af en sikkerhedsventil,

Læs mere

HEGN OG LÅGER TIL HAVE NYHED!

HEGN OG LÅGER TIL HAVE NYHED! HEGN OG LÅGER TIL HAVE NYHED! Nye låger til have og indkørsel Havehegn i træ og net Hegn og udstyr til hund NYHED! FLOT OG HELT TÆT - Lund Lund hegnet er kendetegnet ved de særlige lægteprofiler, som giver

Læs mere

ALSTER P R O D U K T B L A D. Central/fjernvarme TEKNISKE DETALJER DESIGN-SERIEN FARVER/FINISH VENDBAR. Ydelse W (dt60) (watt) C/C mål (mm)

ALSTER P R O D U K T B L A D. Central/fjernvarme TEKNISKE DETALJER DESIGN-SERIEN FARVER/FINISH VENDBAR. Ydelse W (dt60) (watt) C/C mål (mm) TEKNISKE DETALJER ALSTER Farve Type Vvs-nr. Mål (H&B) (mm) C/C mål (mm) Vægt (kg) Ydelse W (dt60) (watt) DESIGN-SERIEN Central/fjernvarme AL-10-W AL-10-WS AL-10-C AL-10-CS 3325.3 3325.352 3325.354 3325.356

Læs mere

Emhætte Type: STANDARD W

Emhætte Type: STANDARD W Manual Emhætte Type: STANDARD W [2] NB: Producenten påtager sig intet ansvar for skader forårsaget af installation foretaget uden om denne guide. INDHOLD I Karakteristika II Komponenter III Tekniske data

Læs mere

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning af bordplader i Solid Surface materialet Corian Vigtigt læses straks ved modtagelse!

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning af bordplader i Solid Surface materialet Corian Vigtigt læses straks ved modtagelse! Monterings- og vedligeholdelsesvejledning af bordplader i Solid Surface materialet Corian Vigtigt læses straks ved modtagelse! Generelt Kontroller altid bordpladen ved modtagelsen. Ved modtagelse af din

Læs mere