Vedligeholdelsesvejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedligeholdelsesvejledning"

Transkript

1 Vedligeholdelsesvejledning - samt informationer til brug ved montage. Tillykke med Deres nye vinduer og døre Læs venligst denne vejledning. Der er mange gode råd og nyttige informationer. VIGTIGT! Gem denne vejledning! Ved senere henvendelse til fabrikken, skal følgende data oplyses: Ordre Nr.: Leveringsuge/år: Farve på elementer: Producent: Bøjsø døre & vinduer A/S Højagervej 5-7, 6623 Vorbasse Tlf.: Fax.: post@boejsoe.dk Internet:

2 Koblede vinduer Smøring: Koblede vinduer leveres normalt som sidehængte, med galvaniserede Hamborghængsler. Hængslerne skal smøres én gang årligt med syrefri olie eller med konsistensfedt. Konsistensfedt holder længere hvilket bla. er en fordel i kystområder, hvor havgus og salt belaster beslagene mere. Hvis vinduerne er leveret med hjørnebåndshængsler med rumpestabler eller indstukne stabler, skal disse smøres én gang årligt med konsistensfedt. Rengøring: Ved rengøring af glas mellem rammerne, adskilles den udvendige og indvendige ramme fra hinanden på følgende måde: Vinduesrammen åbnes. I hængselsiden er der 2 eller 3 magnetbeslag. Ved et let træk i rammerne åbnes disse fra hinanden. OBS: ved koblede døre anvendes koblingsbrikker som åbnes med et tryk! Rammerne er hængslet sammen i modsatte side. Efter pudsning trykkes de to rammer sammen, og fungerer nu igen som én ramme. De koblede rammer er udført med 1½-2 mm luft mellem rammerne. Det sikrer, at der ikke dannes kondensfugt mellem rammerne. Det betyder også, at der vil kunne komme lidt støv og lign. ind mellem glassene. Dette gælder dog ikke, hvis De har valgt en løsning med Bøjsø`s diffusionsåbent bånd mellem rammerne, hvor behovet for rengøring reduceres væsentligt. Det må forventes, at rammerne skal åbnes og rengøres 1 gang årligt, afhængig af husets placering, vind og vejr m.v. Hvis der opstår kondensfugt eller dug mellem rammerne, skal anverferne spændes indtil anverferne går fingerstramt. (fig. 1 ). Kontroller derefter om den indvendige ramme trykker tæt mod tætningslisten. Det gøres ved at trække et stykke papir mellem ramme og karm mens vinduet er lukket. Hvis der mærkes modstand, er tætningen i orden. Koblede vinduer Magnetisk koblingsbrik Koblet vindue - set indefra. Åbnet for pudsning mellem rammer. Justering af anverfer

3 Justering og smøring af termovinduer Sidehængte vinduer: Anverfere kan justeres ved at spænde eller løsne skrueøskenen ½ omgang. (fig. 1) Vinduerne leveres med galvaniserede hamborghængsler, som en gang årligt skal smøres med syrefri olie, eller med konsistensfedt. Sidstnævnte holder væsentlig længere. (fig. 2) Vinduesbeslag: Hvis vinduerne er leveret med vinduesbremse, skal denne smøres med syrefri olie mindst en gang årligt. Justering så der er passende friktion, kan foretages ved at justere på skruen, der sidder i glideren, som kører frem og tilbage i skinnen. (fig. 3) Pudsebeslag. Pudsebeslag skal smøres i bevægelige dele og ved sammennitning af beslag. Topstyret og vendevinduer: Topstyret: Glideskinner må ikke smøres, men holdes fri for snavs og maling. Friktionen kan justeres ved at dreje på skruen der sidder i glideklodsen. (fig. 4) Paskvilstanglås i bund samt nitteforbindelse i beslag, smøres med syrefri olie én gang årligt. (fig. 5) Vendevinduer. Justering og smøring som topstyrede vinduer. Det er særdeles vigtigt med smøring og justering af vendebeslag, da vinduet ellers ikke kan fungere perfekt. (fig. 6)

4 Facade og terrassedøre Facadedøre: Betjening af låsen: Facadedøre fra Bøjsø leveres med Fix 3-punkt lukning. For at sikre en perfekt lukning og bedre indbrudssikring er dørlåsen opbygget således, at dørgrebet skal løftes 45 grader, før døren kan låses. Denne funktion medfører, at døren bliver lukket i 4 punkter incl. låsepalen. Låsen skal smøres med syrefri olie mindst en gang årligt. Hængsler: Dørene leveres med 3-4 galvaniserede hamborghængsler. Hængslerne skal smøres med syrefri olie, spray-fedt eller konsistensfedt, mindst en gang årligt Slutblik: For at sikre en perfekt lukning må det forventes, at slutblikket skal justeres. Nogle slutblik kan justeres som vist på fig.1. Andre typer skal først afmonteres, hvorefter palen kan bukkes og slutblikket genmonteres. Terrassedøre: Terrassedøre skal smøres og justeres som facadedøre. Dog har terrassedøre ikke samme funktion i låsekassen. Låsen er kun til betjening med paskvilgreb. Som standard er der kun monteret greb på indvendig side. Glidebremsen i top af døren skal holdes ren for snavs og maling og må ikke smøres. Bremsen er grebsbetjent dvs., at når grebet drejes mens døren er åben, fastholdes døren i den ønskede position. Døren kan kun åbnes ca. 90 grader pga. bremsen. Såfremt døren skal åbne mere end 90 grader, skal bremsen afmonteres! Dobbeltdøre: Den stående del fastholdes af en skudrigle i top og bund. Skudriglen har indgreb i en PVC-bøsning i top og bundkarm. Denne bøsning kan drejes, så døren kan klemme mere eller mindre ind mod tætningslisten. Koblede terrassedøre: Koblede terrassedøre skal smøres og justeres efter samme princip som beskrevet ovenfor. For at adskille rammerne fra hinanden, skal der trykkes let på koblingsbrikkerne i forkanten af døren. (fig.2) Vigtigt! Mahogni dørtrin skal 1-2 gange årligt behandles med klar koldpresset linolie tilsat fungicider, eller med hårdttræsolie.

5 Undgå fugtskader -luk vinduet op! Luften i en lejlighed/et hus kan hurtigt blive for fugtig som følge af fx madlavning, vask, badning og vanding af potteplanter. Den fugtige luft kan være årsag til fugtskader (mugpletter) og til sundhedsskadelige påvirkninger (husstøvmider). Mange tror, at en lejlighed ventilerer sig selv, men det er sjældent tilfældet. Beboerne må derfor selv sørge for, at der udluftes tilstrækkeligt til at fjerne den fugt, der opstår i lejligheden. I nyere ejendomme findes normalt et mekanisk ventilationsanlæg, som fjerner luften fra køkken og bad gennem udsugningsventiler i eller nær loftet. Disse skal være åbne og holdes rene for at virke effektivt. Ofte findes også friskluftventiler i eller nær vinduerne. Herfra kommer den luft, som senere suges ud gennem køkken og bad. Disse ventiler bør altid holdes åbne. I ældre ejendomme med trækruder -små ventilationsruder -kan det være nødvendigt altid at have dem på klem for at få nok friskluft. HUSK: LUFT SÅ MEGET UD, AT DER IKKE KOMMER DUG PÅ RUDERNE. Selv om der skal spares på varmen, må spare iveren ikke føre til fugtig rumluft og dårlig luftkvalitet. Heldigvis koster opvarmning af rimelige mængder friskluft ikke de store penge. Der opstår færrest fugtproblemer, hvis alle rum holdes nogenlunde ensartet opvarmede. I nyopførte lejligheder/huse kan der forekomme byggefugt. Udluft derfor særligt meget i det første års tid efter indflytning i en ny lejlighed/nyt hus. Vinduesudskiftning eller anbringelse af tætningslister på døre eller vinduer kan gøre en lejlighed så tæt, at der er behov for mere udluftning end før. Især hvor der ryges, er det en god idé altid at holde udluftningsventiler åbne eller lade trækruder stå på klem. Kontakt i øvrigt straks vicevært eller inspektør, hvis der opstår fugtproblemer. Fejl er lettest at afhjælpe, hvis der gribes ind med det samme. HUSK: ET GODT INDEKLIMA FORUDSÆTTER GOD VENTILATION.

6 Vedligeholdelsesvejledninger for Bøjsø produkter Elementer uden overfladebehandling: Alle elementer er 2-ØKO grundbehandlet iht. DVC/VSO tekniske bestemmelser, der opfylder EN-152 krav mod skimmelangreb. Elementer uden overfladebehandling skal males inden 30 dage efter levering for at bevare garantien. Vi anbefaler 1 gang grunding i et oliebaseret produkt f.eks. Larco Super Secu. Herefter skal der mellemslibes med korn 240. Efter 1 døgn kan der viderebehandles med Larco Super Secu finish (oliebaseret) Flügger vinduesmaling eller Larco DK-5. Denne behandling skal påføres 2 gange. Udv. skal der være farvepigmenter i malingen pga. solens UV stråling. Som alternativ til ovenstående kan der naturligvis anvendes andre produkter, f.eks. Gori produkter. Ved fremtidig vedligeholdelse skal der normalt ikke grundes, men det må forventes, at der skal males ca. hvert år (Det er en fordel at stryge 2 gange, når der males, derved opnås en længere holdbarhed. Tætningslister, beslag og produktlabel må ikke overmales. Færdigmalede produkter: Bøjsø anvender Aquatop maling fra Teknos i Vamdrup. Aquatop er vandfortyndbar,. Det er en 2-trins behandling med 1x grunding og 1x sprøjtemaling -med en samlet lagtykkelse på min. 80 my i tørfilm. Dette giver en holdbarhedsperiode på ca år afhængig af elementernes placering. Dog må det forventes, at bundglaslister samt synligt endetræ skal efterses oftere. Pletmaling: Skal udføres med Aquatop i samme farvekode og glans som leveret for at opnå en ensartet farve. Bøjsø leverer en lille rep. dåse med. Til efterbehandling henvises til ovenstående afsnit herom. Harpiksudtræk: Normalt anbefales det at harpiks og knaster repareres efter ca. 1½ år. De fleste harpiksknopper kan fjernes ved at gnide og polere overfladen med en spritklud og derefter polere med en tør klud. De mere ekstreme områder f.eks. ved knaster og lign. hvor harpiksudtræk har beskadiget overfladefilmen, afskrabes løstsiddende maling. Herefter foretages en let afslibning og til sidst stryges 2 gange med Aquatop eller tilsvarende som beskrevet i foregående afsnit. Vi leverer en dåse reparationsmaling med ved levering af nye elementer. Fremtidig vedligehold: Efter 6-7 år når elementerne skal males, er det som regel nok at behandle på den udvendige side samt karmfalse og rammekanter. Elementerne skal afrenses for evt. løstsiddende maling og slibes let. Derefter males 1-2 gange med f.eks. Larco DK-5 Flüggers vinduesmaling, eller et tilsvarende produkt iht. ovenstående afsnit herom. Denne behandling skal foretages ca. hvert 6. eller 7. år. Vi vil ikke anbefale at bruge industrimaling til efterbehandling, da den er udviklet til sprøjtebehandling, og derfor svær at stryge på med pensel. Mahogni dørtrin behandles med klar koldpresset linolie med fungicider, eller hårdttræsolie 1-2 gange hvert år. Larco produkter kan købes direkte hos Larco. Gori kan købes på byggemarkeder og Flügger kan købes hos farvehandlere. Træværket kan med fordel afvaskes 1 gang årligt med voksholdig autoshampoo. Husk beslag, låse og lign. bør smøres med syrefri olie en gang årligt, dør-og vindueshængsler kan med fordel gives et lag konsistensfedt, det holder længere end olie. Se i øvrigt side 2, 3 og 4 i denne vejledning. Forventet udfald af industriel overfladebehandling: Da træ er naturmateriale, hvori der kan forekomme vindridser og andre strukturvariationer, kan der opstå uregelmæssigheder i overfladen. Især ved lyse farver kan der forekomme gulskjoldede pletter, opkog og rynkedannelser omkring knaster. Ligeledes kan harpiksudtræk give en ujævn overflade i form af knopper eller dråber, tilfældigt fordelt på elementerne. Systembehandlingen foregår inden montering af beslag og tætningslister, så alle flader bliver behandlet. Vi gør dog opmærksom på, at glaslister bliver monteret med sømpistoler, hvilket giver små synlige stiftehuller i overfladen. Overfladebehandling på elementer monteret i sydvendte facader med stærkt sollys, kan ikke forventes at have samme holdbarhed som øvrige elementer. Det samme gælder for elementer, der er udsat for havluft eller stærk kemisk påvirkning. Glaslister er udført i Sibirisk lærk, men bør males med jævne mellemrum.

7 Information vedr. glas og rengøring af glas. Vedr. termoruder Alt termoglas er leveret af en fabrikant der er tilsluttet GS (forening af termorudefabrikanter) hvor ruderne bliver kontrolleret iht. DS Termoruderne er monteret med cellebånd indv. og med EPDM gummibånd udv. som er optimal sikring mod indtrængning af vand ved glaslister. Dette kontrolleres ved at føre et barberblad/stanleykniv ned mellem bånd og ruden. Hvis dette er muligt uden at påvirke båndet, skal glaslisten presses ind på plads og eftersømmes. Det er vigtigt at der ikke trænger vand ned i bundfalsen. Pr. 1. Januar 2006 vil alle termoruder være energimærkede iht. gældende krav. Alle hærdede ruder vil ligeledes være mærkede. Rengøring af glas generelt: Til almindelig rengøring af ruder bruges vand tilsat sulfo, i samme mængde, som ved opvask. Det er godt for malingen, hvis de malede overflader vaskes med vand tilsat autoshampo med voks ca. 1 gang årligt. Malingen bliver derved mere smudsafvisende. Rengøring af glas i koblede vinduer: Den indvendige rude monteres med lim og isætningslister. Eventuelle limrester, som skal fjernes, afskæres let med vedlagte stanleykniv. Skær først langs trærammen, hold knivbladet lidt på skrå for at undgå beskadigelse af malingen og træk derefter kniven langs glasset. Skub knivbladet godt ud, så den bøjes lidt, det letter arbejdet. Vi kan desværre ikke fjerne disse lim rester på fabrikken, da den ikke hærder straks. Rengøring af udvendig glas: Det anvendte kit indeholder linolie og derfra kommer nogle olierester på glasset. For at opsuge disse olierester påføres et tynd lag kridt. Vi gør opmærksom på at der skal udvises forsigtighed ved pudsning af glas i de første 3-4 måneder, da kittet hærder langsomt. Kridt resterne fjernes let ved afbørstning og rengøring med sulfovand. Fedtpletter kan evt. fjernes med terpentin. Vigtigt: Vinduer med 1-lag lavenergiglas er med en belægning nedstøbt i glasset, som gør glasset lidt ru i overfladen ( på den side der vender ind mellem rammerne). Denne belægning kan matteres, hvis der gnides med metalgenstande. Det ødelægger ikke glasset med hensyn til energieffekt, men rent visuelt kan det give gener. Evt. maleklatter m.v. fjernes med en stanleykniv, men undgå at skrabe med kniven. Vedr. kit: Det anvendte kit er specialudviklet til Bøjsø s koblede vinduer. Kittet er testet og afprøvet hos Teknologisk Institut med meget fine resultater. Afprøvningen viste en meget lang holdbarhedsperiode uden problemer, langt bedre end andre kittyper vi fik afprøvet. Kittet har dog den ulempe, at der kan opstå nogle mindre rynkedannelser i overfladen. Disse kan afslibes før maling, hvis det ønskes, dog tidligst efter ca. 6 mdr. Kittet kan overmales efter 6 mdr., men det er først påkrævet efter 6-7 år, når vinduerne/dørene skal males. Derved opnås en perfekt kitfals, der kan holde i mange år. Reklamation på trykmærker i kit kan kun anerkendes, såfremt der reklameres ved varemodtagelse. Der vil forekomme kit-, silikone- og kridtrester udvendig og indvendig på glasset. Dette må fjernes ved rengøring efter levering. Bøjsø har ikke mulighed for at fjerne dette før levering bla. Pga. ophærdningstiden. Evt. aftegning efter rudemærkater: Det er bedst at fjerne rudemærkaterne inden for 1-2 uger. Såfremt rudemærkaterne har siddet i længere tid, eller hvis de er brændt lidt ekstra hårdt fast ved solpåvirkning, kan det i nogle tilfælde være svært at få limhinden fjernet helt. Vi anbefaler at påføre pletten en gang rensebenzin, og skrabe pletten med et barberblad. Derefter renses området igen med rensebenzin. NB: Vi medleverer 1 dåse maling til småreparationer, en pensel, samt en Stanleykniv.

8 Varemodtagelse og opbevaring : Aflæsning og håndtering af elementerne skal foretages på en hensigtsmæssig måde. Kittet i koblede vinduer er blød ved levering, og der skal derfor udvises stor forsigtighed ved håndtering af elementerne og ved rengøring af glas i de næste 4-6 mdr. efter levering. Ved modtagelsen kontrolleres elementerne for evt. skader, og om det leverede stemmer overens med leveringsaftalen. Evt. transport-skader skal påføres fragtbrevet, for at være reklamationsberigtiget. Såfremt der skulle være andre fejl eller mangler, skal der omgående reklameres til leverandøren eller direkte til Bøjsø. Hvis der er synlige fejl, må montering ikke påbegyndes før der er reklameret. Elementerne skal beskyttes mod nedbør og tilsmudsning. Mærkater og korkbrikker på glas fjernes nemmest indenfor de første 1-2 uger. Generelt om montering: En korrekt montering har stor betydning for elementernes funktion og levetid. Derfor bør arbejdet udføres af fagfolk med erfaring i montering af vinduer og døre. Ved levering vil glasset normalt være monteret. Ved større elementer bliver glasset leveret løs med. Glasmonteringen skal foretages i henhold til GS glasmonteringsanvisning. Fastgørelse: Karmen placeres normalt i murhullet med ensartet fuge-bredde ved side og overkarm, fugebredde bør være ca. 12 mm. Hængselside skal sættes i lod i begge retninger og elementet fastholdes af kiler/afstandsværktøj, således at elementet er i lod og vatter. Når hængselsiden er fast- skruet, hænges vinduesramme/dørramme i karmen, som finjusteres indtil der er ensartet anslag. Det skal kontrolleres, at omløbsluft mellem karm og ramme er ens. Derefter fastskrues den sidste lodrette karm. Ved murværk kan der bruges selvskærende karmskruer mm Der bores igennem karmfals og ind i murværket. Dette sikrer fiksering mellem mur og karm, hvorfor opklodsningen kan fjernes. Hvis der bruges alm. plugs/karmdyvler, skal der være opklodsning ved hver skrue. Der anvendes 2-4 skruer i hver lodret karm, og der må aldrig være over 90 cm mellem hver skrue. Der skal monteres en blivende opklodsning under hver lodret sidekarm og under lodposten. Dørtrin skal ligeledes understøttes på midten. Ved vindueselementer bredere end 120 cm skal bundkarmen ligeledes understøttes og fastgøres. Elementer med buet overkarm, skal have en blivende opklodsning ved overgang fra lige til buet karm. Ved døre skal der være en blivende opklodsning bag slutblik, primært for indbrudshæmning. Stopning og fugning: Fugearbejdet (kalfatringsfuger) udføres som beskrevet til det aktuelle projekt. Der kan også søges oplysning hos fugebranchens oplysningsråd FSO. Vi giver her oplysninger om vores anvisning, som kan anvendes ved fugning. Først stoppes afstand mellem mur og karm med mineraluldsfilt eller tjæret stoppeværk som bagstopning. Der skal være udfyldt indefra og ud til 3-4 cm fra forkant karm, men der må ikke stoppes så hårdt, at karmen presses ud. Elastiske fuger: Hvis der skal fuges med elastisk fuge, lægges der, som bagstop, en skumstrimmel ind i mørtelfugenoten på karmen, derved styres fugemængden bedre. Der ilægges en elastisk fuge min mm i dybde og ud til forkant karm. Fugemassen efterglittes med fugepind vædet i sæbevand. Mørtelfugning: Såfremt der ønskes en mere diffusions åben fuge, kan der fuges med mørtel. Ved denne fugning må der ikke ilægges skumstrimmel, idet det er vigtigt, at mørtlen presses ind og udfylder hele mørtelnoten. Dette sikrer at fugen ikke falder ud. Mørtelfugen skal derfor være ca mm i dybden. Mørtelfugen kan være en færdig jurakalk mørtel blandet med vand til passende konsistens. Det skal røres godt igennem før brug. Der kan blandes fehår i mørtelen, men det er ikke afgørende hvis ovenstående fugedybde overholdes. Den indv. fuge bør være mest diffusiontæt, og kan udføres med akrylfuge, som kan overmales. Under bundkarmen skal mørtelfugen trækkes min. 10 mm tilbage, eller der skal anvendes en elastisk fuge.

Vedligeholdelsesvejledning.

Vedligeholdelsesvejledning. Vedligeholdelsesvejledning. - samt informationer til brug ved montage. - samt - samt informationer til brug til brug ved ved montage. Tillykke Tillykke med med med Deres Deres Deres nye nye nye vinduer

Læs mere

Vedligeholdelsesvejledning Ordre nr:

Vedligeholdelsesvejledning Ordre nr: 1 Vedligeholdelsesvejledning Ordre nr: 2 Tillykke med Deres nye vinduer og døre. Deres valg på netop vores produkter har sikret Dem en langtidsholdbar løsning. Dog kræver det en vedligeholdelse fra Deres

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING/ MONTAGE

BRUGERVEJLEDNING/ MONTAGE BRUGERVEJLEDNING/ MONTAGE HVIS KVALITET OG SERVICE ER LIGE SÅ VIGTIG SOM PRISEN Indholdsfortegnelse Det sikre valg... 3 Modtagelse og opbevaring... 3 Montering, fastgørelse og fugning...4 Udluftning af

Læs mere

Vedligeholdelsesvejledning

Vedligeholdelsesvejledning Drift & Vedligehold. Kviste Kompaniet Vesterbæk. Vedligeholdelsesvejledning (I denne vejledning vil Kviste Kompagniet Vesterbæk være benævnt KKV) Tyndpladebeklædninger Hvis kvisten er beklædt med zink/kobber/aluminium

Læs mere

Håndværker- & Brugervejledning VINDUER OG YDERDØRE I TRÆ-ALU

Håndværker- & Brugervejledning VINDUER OG YDERDØRE I TRÆ-ALU Håndværker- & Brugervejledning VINDUER OG YDERDØRE I TRÆ-ALU INDHOLDS fortegnelse DET SIKRE valg 2 Det sikre valg... 3 VinduesIndustrien... 4 Modtagelse og opbevaring... 4 Montering, fastgørelse og fugning...

Læs mere

ap facader a/s Industrivej 35 9700 Brønderslev Tlf: 98 82 07 44 Fax: 98 80 02 44 www.ap-facader.dk CVR: 13 10 83 90 Side 24

ap facader a/s Industrivej 35 9700 Brønderslev Tlf: 98 82 07 44 Fax: 98 80 02 44 www.ap-facader.dk CVR: 13 10 83 90 Side 24 ap facader a/s Industrivej 35 9700 Brønderslev Tlf: 98 82 07 44 Fax: 98 80 02 44 www.ap-facader.dk CVR: 13 10 83 90 Side 24 Montagevejledning Drift & vedligeholdelsesvejledning Vinduer 1074 og 1086 Døre

Læs mere

ANVISNING! MONTERINGSVEJLEDNING ZELALUX TRÆ-KOMPOSIT-ALU VINDUER OG DØRE. Vejl. vægtgrænser. Under 15 kg kg. Over 35 kg

ANVISNING! MONTERINGSVEJLEDNING ZELALUX TRÆ-KOMPOSIT-ALU VINDUER OG DØRE. Vejl. vægtgrænser. Under 15 kg kg. Over 35 kg MONTERINGSVEJLEDNING ZELALUX TRÆ-KOMPOSIT-ALU VINDUER OG DØRE ANVISNING! Der skal som hovedregel anvendes tekniske hjælpemidler til løft af vinduer og døre Vejl. vægtgrænser ved håndtering i underarmsafstand

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Vahle A/S - Fabriksvej 5 - DK-8544 Mørke Tlf. +45 86 37 24 77 Fax +45 86 37 24 78 www.jetrae.dk - jetrae@vahle.dk INDHOLD Montering af dør side 2 Montering af sideparti side 6 Montering

Læs mere

ALTAN VEDLIGEHOLD. KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk

ALTAN VEDLIGEHOLD. KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk 2015 KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk Indledning 10 gode altanråd Ståldele Aluminiumsdele Fiberbetongulve Glas Hårdttræsgulve Håndliste i hårdttræ Underbeklædning

Læs mere

Lang levetid til din altan. Vedligeholdelsesguide

Lang levetid til din altan. Vedligeholdelsesguide Lang levetid til din altan Vedligeholdelsesguide Tillykke med din nye altan Har du ikke haft altan før, kan du roligt se frem til de mange glæder, som en altan giver. Har du fået udskiftet din eksisterende

Læs mere

Vedligeholdelsesvejledning Ordre nr:

Vedligeholdelsesvejledning Ordre nr: 1 Vedligeholdelsesvejledning Ordre nr: 2 Tillykke med Deres nye vinduer og døre. Deres valg på netop vores produkter har sikret Dem en langtidsholdbar løsning. Dog kræver det en vedligeholdelse fra Deres

Læs mere

Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer

Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer Det er vigtigt at Deres nye vinduer og døre monteres korrekt, og ved at gennemgå nedennævnte vejledning har de et godt udgangspunkt herfor. Vi gør opmærksom

Læs mere

Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre.

Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre. Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre. Det er vigtigt at Deres nye vinduer og døre monteres korrekt, og ved at gennemgå nedennævnte vejledning har de et godt udgangspunkt

Læs mere

ANVISNING! MONTERINGSVEJLEDNING ALUX TRÆ/ALU VINDUER OG DØRE. Vejl. vægtgrænser. Under 15 kg kg. Over 35 kg

ANVISNING! MONTERINGSVEJLEDNING ALUX TRÆ/ALU VINDUER OG DØRE. Vejl. vægtgrænser. Under 15 kg kg. Over 35 kg MONTERINGSVEJLEDNING ANVISNING! Der skal som hovedregel anvendes tekniske hjælpemidler til løft af vinduer og døre Vejl. vægtgrænser ved håndtering i underarmsafstand ALUX TRÆ/ALU VINDUER OG DØRE Under

Læs mere

DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE

DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE BETJENING AF FOLDEDØRE LIGE FLØJANTAL Lukket Position Er døren monteret med terrassedørsgreb skal alle greb stå i lodret position. Er den gående dør

Læs mere

Pleje og vedligeholdelse for opretholdelse af garanti

Pleje og vedligeholdelse for opretholdelse af garanti Brugervejledning - VELFAC vinduer Uddrag til A/B Mønten - 2016 Pleje og vedligeholdelse for opretholdelse af garanti For alle VELFAC produkter gælder nogle generelle retningslinier, som skal imødekommes

Læs mere

V $ffedoor-jutlandta. Re ngøri n gs i nstru kti o n. ,i t 1:9

V $ffedoor-jutlandta. Re ngøri n gs i nstru kti o n. ,i t 1:9 ,i t Re ngøri n gs i nstru kti o n V $ffedoor-jutlandta lndvendige døre og malede karme I første omgang rengøres malede, finerede og laminatdøre med klud og varmt vand. Efter behov kan anvendes de i husholdningen

Læs mere

MONTERING. Træ & Træ/Alu

MONTERING. Træ & Træ/Alu Træ & Træ/Alu MONTERINGSVEJLEDNING TIL VINDUER AFMONTERING AF DE GAMLE VINDUER Du skal huske at kontrollere, om det nye vindue passer i murhullet, inden du afmonterer det gamle vindue. A B Udtag først

Læs mere

Brugervejledning for VELFAC 200 + Edge (uddrag af VELFAC Brugervejledning)

Brugervejledning for VELFAC 200 + Edge (uddrag af VELFAC Brugervejledning) Brugervejledning for VELFAC 200 + Edge (uddrag af VELFAC Brugervejledning) Pleje og vedligeholdelse for opretholdelse af garanti For alle VELFAC produkter gælder nogle generelle retningslinier, som skal

Læs mere

logos are registered trademarks used under licence by Rationel Vinduer A/S. Vi tager forbehold for trykfejl og ret til ændringer.

logos are registered trademarks used under licence by Rationel Vinduer A/S. Vi tager forbehold for trykfejl og ret til ændringer. 01.91-08.15 2015 Rationel Vinduer /S rationel and rationel logo, SECURITY, DOMUS, LDUS, PTUS, PTUS+, Rationel UR and Rationel URPLUS logos are registered trademarks used under licence by Rationel Vinduer

Læs mere

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Glas. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Glas. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK Montering Vedligeholdelsesvejledning Glas... kvalitet hele vejen igennem April 2009 DK Transport Inden montage Tillykke med din nye Glasbordplade fra Horn Bordplader A/S For at få størst mulig glæde af

Læs mere

Håndværker- og. brugervejledning. Træ & træ/aluelementer

Håndværker- og. brugervejledning. Træ & træ/aluelementer Håndværker- og brugervejledning Træ & træ/aluelementer INDHOLDS fortegnelse 2 Det sikre valg 3 VinduesIndustrien 4 Modtagelse og opbevaring 4 Montering, fastgørelse og fugning 5 Funktion og betjening 8

Læs mere

Døre og vinduer. Rengøring Det anbefales at vinduer, ruder og døre rengøres minimum hver 6. måned.

Døre og vinduer. Rengøring Det anbefales at vinduer, ruder og døre rengøres minimum hver 6. måned. Døre og vinduer Beskrivelse Vinduer og altandøre Træ/alu-vinduer fra Krone, 3-lags glas, Energiklasse A. RAL 9010 (hvid) indv. og RAL 7016 (antracitgrå) udv., glans 30. Greb er typen Coto62. Hoveddøre

Læs mere

Håndværker- & Brugervejledning. gældende for dvv-mærkede vinduer og yderdøre i plast

Håndværker- & Brugervejledning. gældende for dvv-mærkede vinduer og yderdøre i plast Håndværker- & Brugervejledning gældende for dvv-mærkede vinduer og yderdøre i plast Indholds fortegnelse 2 Det sikre valg... 3 VinduesIndustrien... 4 Modtagelse og opbevaring... 4 Montering, fastgørelse

Læs mere

Monteringsvejledning FISKELØKKEN 10 5330 MUNKEBO TLF. 65975400 FAX 65975949. www.total-vinduer.dk email: info@total-vinduer.dk

Monteringsvejledning FISKELØKKEN 10 5330 MUNKEBO TLF. 65975400 FAX 65975949. www.total-vinduer.dk email: info@total-vinduer.dk Monteringsvejledning FISKELØKKEN 10 5330 MUNKEBO TLF. 65975400 FAX 65975949 www.total-vinduer.dk email: info@total-vinduer.dk Modtagelse og opbevaring 1. Overdragelse af døre og vinduer sker ved vognkant

Læs mere

Monteringsvejledning 3- og 4-fløjede døre

Monteringsvejledning 3- og 4-fløjede døre Monteringsvejledning 3- og 4-fløjede døre Sådan gør du! På dette opslag finder du monteringsvejledning af karmen punkt 1-3. På bagsiden af opslaget finder du monteringsvejledning af dørplader punkt 4-8.

Læs mere

Pleje og vedligehold i forbindelse med renoveringen 2014.

Pleje og vedligehold i forbindelse med renoveringen 2014. Pleje og vedligehold i forbindelse med renoveringen 2014. Version 26.11. 2014 Gulvvarme. Reguleres via nederste låge i teknikskabet i gangen. Termostaten til gulvvarme er mærket GV. Ved indstilling på

Læs mere

Montagevejledning. Der placeres blivende opklodsning bag slutblik, primært som indbrudshæmmende funktion.

Montagevejledning. Der placeres blivende opklodsning bag slutblik, primært som indbrudshæmmende funktion. 16.1.2014 1 Montagevejledning MODTAGELSE, KONTROL OG AFDÆKNING Du bedes tage imod varerne Bemærk, at varerne leveres ved vognsiden. Køberen hjælper med aflæsning husk løftegrej til store elementer. Ansvaret

Læs mere

Montagevejledning. Karmen indsættes i murhullet og fastholdes med kiler. Karmen sættes i lod i alle retninger der justeres med kilerne.

Montagevejledning. Karmen indsættes i murhullet og fastholdes med kiler. Karmen sættes i lod i alle retninger der justeres med kilerne. 01.10.2012 1 Montagevejledning MODTAGELSE, KONTROL OG AFDÆKNING Du bedes tage imod varerne Bemærk, at varerne leveres ved vognsiden. Køberen hjælper med aflæsning husk løftegrej til store elementer. Ansvaret

Læs mere

Eksempel på montering af et vindue fortalt i ord og billeder!

Eksempel på montering af et vindue fortalt i ord og billeder! Eksempel på montering af et vindue fortalt i ord og billeder! Kontroller målet på det nye vindue, og udtag herefter det gamle vindue og rens hullet for snavs og gammel fugemasse. I dette tilfælde er der

Læs mere

Omfang: Arbejdet omfatter levering af nye vinduer, som koblede elementer med kitfalse, til hele ejendommen.

Omfang: Arbejdet omfatter levering af nye vinduer, som koblede elementer med kitfalse, til hele ejendommen. Udbudsbeskrivelse koblede vinduer. Omfang: Arbejdet omfatter levering af nye vinduer, som koblede elementer med kitfalse, til hele ejendommen. Der benyttes følgende trævinduestype: Vipo Vinduer Tlf.: 9794

Læs mere

VELFAC Ribo alu og VELFAC Ribo træ Produktinformation til professionelle

VELFAC Ribo alu og VELFAC Ribo træ Produktinformation til professionelle VELFAC Ribo alu og VELFAC Ribo træ Produktinformation til professionelle Pr. januar 2013 VELFAC Ribo Et energivindue udviklet specielt til vinduesudskiftning VELFAC Ribo er specielt udviklet til vinduesudskiftninger

Læs mere

VIPPEPORT. Montagevejledning

VIPPEPORT. Montagevejledning VIPPEPORT Montagevejledning 1. Vigtig information a) Installation bør foretages af en kyndig person. b) Læs hele vejledningen inden start. c) Kontroller alle mål inden montage påbegyndes. d) Åben ikke

Læs mere

For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser er vejledende.

For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser er vejledende. Læggevejledning HØRNING Origin massive plankegulve For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser er vejledende. Hørning

Læs mere

Brugervejledning for VELFAC Ribo (uddrag af VELFAC Brugervejledning)

Brugervejledning for VELFAC Ribo (uddrag af VELFAC Brugervejledning) Brugervejledning for VELFAC Ribo (uddrag af VELFAC Brugervejledning) Pleje og vedligeholdelse for opretholdelse af garanti For alle VELFAC produkter gælder nogle generelle retningslinier, som skal imødekommes

Læs mere

Brugervejledning, drift og vedligehold

Brugervejledning, drift og vedligehold Brugervejledning, drift og vedligehold Triplan-brandglasvægge (TP Fire, TP Fire Lite) MATERIALER OG OVERFLADER Vægtype: Brandglasvæg. Et lag brandglas monteret i ståleller aluminiumsramme. Samlet med lodret

Læs mere

BÆKKELUNDSVEJ, RØNDE VINDUES OG DØROVERSIGT OG POSTKASSER. Rev: V1 samt V4 Tillæg: V11, V12 samt V13

BÆKKELUNDSVEJ, RØNDE VINDUES OG DØROVERSIGT OG POSTKASSER. Rev: V1 samt V4 Tillæg: V11, V12 samt V13 BÆKKELUNDSVEJ, RØNDE VINDUES OG DØROVERSIGT OG POSTKASSER Rev: V1 samt V4 Tillæg: V11, V12 samt V13 NILS ENGELUND OG ALLAN PEDERSEN ARKITEKTER MAA/PAR TVÆRGADE 5 TLF.: 86 54 20 66 ARK@ARKIPARTNERS.DK 8300

Læs mere

Brugervejledning for VELFAC Classic (uddrag af VELFAC Brugervejledning)

Brugervejledning for VELFAC Classic (uddrag af VELFAC Brugervejledning) Brugervejledning for VELFAC Classic (uddrag af VELFAC Brugervejledning) Pleje og vedligeholdelse for opretholdelse af garanti For alle VELFAC produkter gælder nogle generelle retningslinier, som skal imødekommes

Læs mere

<Identifikationskode;CCS-kode;Sfb-kode> Vinduer/Vinduespartier

<Identifikationskode;CCS-kode;Sfb-kode> Vinduer/Vinduespartier Udbudsbeskrivelse: Vinduer og vinduespartier med VELFAC 200 Energy Producent: VELFAC A/S - Bygholm Søpark 23-8700 Horsens Anvendelse: Nærværende tekst stilles til rådighed for arkitekter til inspiration

Læs mere

MONTERING. Plast/PVC. Se monteringsvejledning for døre og vinduer

MONTERING. Plast/PVC. Se monteringsvejledning for døre og vinduer MONTERING Plast/PVC Se monteringsvejledning for døre og vinduer Monteringsvejledning til vinduer Afmontering af de gamle vinduer Husk at kontrollere, om det nye vindue passer i murhullet, inden du afmonterer

Læs mere

1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler

1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler Vedligeholdelse 1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler 2 Teak Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie

Læs mere

MONTERING GUIDE TIL MONTAGE AF VINDUER

MONTERING GUIDE TIL MONTAGE AF VINDUER Plastik GUIDE TIL MONTAGE AF VINDUER AFMONTERING AF DE GAMLE VINDUER Husk at kontrollere om det nye vindue passer i murhullet, inden du afmonterer det gamle vindue. Udtag først de gamle rammer. Brug rustløsende

Læs mere

DANSKE VINDUER OG DØRE

DANSKE VINDUER OG DØRE DANSKE VINDUER OG DØRE www.danske-vinduer.dk Dansk kvalitet efter dine mål og ønsker EN MODERNE VIRKSOMHED Danske Vinduer og Døre er en selvstændig producent af vinduer og døre til de danske forbrugere.

Læs mere

Reparation og maling af vinduer og døre

Reparation og maling af vinduer og døre Reparation og maling af vinduer og døre Man starter med at undersøge vinduets tilstand - er tale om let rådangreb kan man bare lukke revnerne med tjærekit eller harpiksmasse. Er der derimod tale om kraftige

Læs mere

Læseguide. Skulle du have spørgsmål, som du ikke finder svar på i vejledningen, er du velkommen til at kontakte os.

Læseguide. Skulle du have spørgsmål, som du ikke finder svar på i vejledningen, er du velkommen til at kontakte os. Brugervejledning 3 Læseguide Tillykke med dine nye VELFAC vinduer og døre. Vi er sikre på, at du vil få glæde af dem i mange år fremover. Vores vinduer og døre er en sund kombination af traditionelt håndværk

Læs mere

MONTERING. Træ & Træ/Alu. Se monteringsvejledning for døre og vinduer

MONTERING. Træ & Træ/Alu. Se monteringsvejledning for døre og vinduer MONTERING Træ & Træ/Alu Se monteringsvejledning for døre og vinduer Monteringsvejledning til vinduer Afmontering af de gamle vinduer Husk at kontrollere, om det nye vindue passer i murhullet, inden du

Læs mere

ANVISNING! MONTERINGSVEJLEDNING EVERLUXX PLAST / KOMPOSIT VINDUER OG DØRE. Vejl. vægtgrænser. Under 15 kg kg. Over 35 kg

ANVISNING! MONTERINGSVEJLEDNING EVERLUXX PLAST / KOMPOSIT VINDUER OG DØRE. Vejl. vægtgrænser. Under 15 kg kg. Over 35 kg MONTERINGSVEJLEDNING ANVISNING! Der skal som hovedregel anvendes tekniske hjælpemidler til løft af vinduer og døre Vejl. vægtgrænser ved håndtering i underarmsafstand EVERLUXX PLAST / KOMPOSIT VINDUER

Læs mere

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT LÅGER Malede og finérede Almindelig rengøring foretages med en ren klud eller vaskeskind og lunkent vand. Til mere dybdegående rengøring

Læs mere

Gasgrill - Model Midi Brugermanual

Gasgrill - Model Midi Brugermanual 1. udgave: 12. marts 2010 2010 Gasgrill - Model Midi Brugermanual Vigtigt: Læs disse instruktioner nøje for at få kendskab til gasgrillen inden brug. Gem denne manual til fremtidig brug. 1 Stykliste Tjek

Læs mere

Modtagelse & opbevaring

Modtagelse & opbevaring Vinduer & døre Modtagelse & opbevaring Montering, fastgørelse & fugning Vedligehold, rengøring & smøring Udluftning af boligen Funktion & betjening Garantierklæring 3 4-11 12-14 14 15-18 19 Opklodsning

Læs mere

Prisliste 2009 Udgave 2009 - Jan

Prisliste 2009 Udgave 2009 - Jan Prisliste 2009 Udgave 2009 - Jan - 1 - Vi byder dig velkommen i prislisten Alle priser er i d.kr. ekskl. moms, og levering sker fragt frit til din adresse ved køb over d.kr. 10.000. Her i prislisten finder

Læs mere

Dørbladet udføres som en rammedør til glasisætning. Under falsene udføres en række indskæringer således at falsen udluftes.

Dørbladet udføres som en rammedør til glasisætning. Under falsene udføres en række indskæringer således at falsen udluftes. NY TERRASSEDØR 1 - BESKRIVELSE Generelt Varmings Tegnestue har i foråret/sommeren 2012 redigeret eksisterende tegningsmateriale samt udarbejdet supplerende tegningsmateriale for Kulturstyrelsen. Redigeringen

Læs mere

MONTERINGSFORSKRIFTER M.M.

MONTERINGSFORSKRIFTER M.M. MONTERINGSFORSKRIFTER M.M. Vedligeholdelsesvejledning Monteringsforskrift for klassificerede døre Diverse vejledninger Fabriksvej 6 DK-6973 Ørnhøj Tlf. 96 92 60 00 Fax 96 92 60 01 E-mail: trehoeje@trehoeje.dk

Læs mere

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 1 KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens

Læs mere

RATIONEL FORMA & FORMAPLUS BASIC & PREMIUM

RATIONEL FORMA & FORMAPLUS BASIC & PREMIUM RATIONEL FORMA & FORMAPLUS BASIC & PREMIUM 1 RATIONEL FORMA & FORMAPLUS Vi har udviklet det klassiske vindue med smalle sprosser og profilerede rammer og karme i en energioptimeret konstruktion. Vi har

Læs mere

RULLEGITTER/RULLEJALOUSIER

RULLEGITTER/RULLEJALOUSIER DK MONTERINGSVEJLEDNING RULLEGITTER/RULLEJALOUSIER Sun & Safe Systems INDEXLISTE 4 Montagekontrol 4 Fastlæg montagetype 6 Montering af valserør 6 Montering af gittermåtte 8 Justering af motorens endestop

Læs mere

Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING

Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING 2012 Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING 2 VMZ Stikfals Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse VMZ stikfals side 4 Produktinformation/anbefalinger side 5 Paneler side 6 Tilbehør side 8 Fastgørelse/befæstigelse

Læs mere

Aduro 2. Monterings og betjeningsvejledning. For brændeovn. Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro.

Aduro 2. Monterings og betjeningsvejledning. For brændeovn. Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro. Monterings og betjeningsvejledning For brændeovn Aduro 2 Læs betjeningsvejledningen før brændeovnen monteres og tages i brug. www.aduro.dk - 1 - 1. Montering 1.1 Generelt Aduro brændeovnene er godkendt

Læs mere

Installations og betjeningsvejledning: Denne ovn må kun monteres på ikke brandbare bygningsdele. TT40W (EN 13240/CE mærket)

Installations og betjeningsvejledning: Denne ovn må kun monteres på ikke brandbare bygningsdele. TT40W (EN 13240/CE mærket) Installations og betjeningsvejledning: Denne ovn må kun monteres på ikke brandbare bygningsdele TT40W (EN 13240/CE mærket) Tillykke med din nye TermaTech brændeovn. For at få størst mulig glæde af din

Læs mere

Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning

Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning Rengørings- og vedligeholdelsesvejledning www.biga.dk Rengøringsog vedligeholdelsesvejledning Indvendig rengøring af skabskorpus og hylder. Rengøres bedst med husholdningens sædvanlige vandopløselige rengøringsmidler

Læs mere

Gør-Det-Selv. Vinduer og Døre. www.bedst-billigst.dk

Gør-Det-Selv. Vinduer og Døre. www.bedst-billigst.dk Gør-Det-Selv MONTERINGSVEJLEDNING Vinduer og Døre Inden du starter: 1. Hvad skal man bruge af værktøj og redskaber: Herunder er afbilledet de redskaber vi anbefaler, at man som forbruger benytter til selve

Læs mere

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse August 2012 2.122 DK Eter-Color et naturligt og stærkt valg Gennemfarvet fibercement Stærk kvalitet naturlige, spændende farver Minimal vedligeholdelse Til alle slags facader Eter-Color er en vejrbestandig

Læs mere

Vedligehold. af dine vinduer og døre

Vedligehold. af dine vinduer og døre Vedligehold af dine vinduer og døre Generelle informationer Vi ønsker dig tillykke med dine nye Vrøgum vinduer/døre, som vi håber, du vil få glæde af i mange år fremover. Fremstillingen af vore elementer

Læs mere

Isola Vedligeholdelsesog reparationsprodukter

Isola Vedligeholdelsesog reparationsprodukter Isola Vedligeholdelsesog reparationsprodukter Vedligeholdelse af tag Beskyttelse af mur- og betonflader Reparation af asfalt- og betonflader Fjernelse af mos og lignende Tørre og sunde huse! Isola Vedligeholdelses-

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING. Plastik

GENEREL VEJLEDNING. Plastik GENEREL VEJLEDNING Plastik OPMÅLING Guide til opmåling af vinduer og døre Det er ikke så vanskeligt, som du måske tror, at tage mål til døre og vinduer. Hvis du følger denne vejledning, vil du opnå et

Læs mere

Montage & vedligehold

Montage & vedligehold Montage & vedligehold for træledhejseporte UNIQUE og ledhejseporte i stål MODERN & GRACE Lavhejsbeslag, frontmonterede fjedre overhøjde min. 20 cm; færdigsamlet fjederaksel m.m. Frank Goedhart, July 2007

Læs mere

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * *

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * Læs denne brugsanvisning grundigt før du anvender duovognen første gang og gem den for fremtidigt brug. Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Hvis dokumentet SOFbyg skin1 er fulgt, har vi nu en kajak beklædt med stof og imprægneret med epoxy, slebet og klar til forstærkningen med

Læs mere

PRO TEC 7 MULTI MONTAGEVEJLEDNING. windows

PRO TEC 7 MULTI MONTAGEVEJLEDNING. windows PRO TEC 7 MULTI MONTAGEVEJLEDNING windows INDHOLD 01 Modtagelse og opbevaring... 3 02 Starthjælp.... 4 03 Facadedør... 5 04 Terrassedør... 9 05 Topstyret vindue... 13 06 Sidehængt vindue... 17 07 Sidestyret

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Guide til afmontering af gamle vinduer 3. Guide til afmontering af gamle døre 4. Guide til montage af PVC vinduer 5

Indholdsfortegnelse. Guide til afmontering af gamle vinduer 3. Guide til afmontering af gamle døre 4. Guide til montage af PVC vinduer 5 Montering Plastik 1 Indholdsfortegnelse Guide til afmontering af gamle vinduer 3 Guide til afmontering af gamle døre 4 Guide til montage af PVC vinduer 5 Guide til montage af PVC PLUS fastkarmsvinduer

Læs mere

HÅNDVÆRKER INFORMATION.

HÅNDVÆRKER INFORMATION. Oktober 2017 / Side 1 HÅNDVÆRKER INFORMATION. Korrekt montering af Træ, Træ /Alu og Plast vinduer og døre Almindelige / minimumskrav til udførelsen Oktober 2017 / Side 2 Modtagelse og opbevaring Ved aflæsning

Læs mere

justeringer kan være farlige og bør udføres af kvalificeret/uddannet personer.

justeringer kan være farlige og bør udføres af kvalificeret/uddannet personer. Side 1 Side 1-2 Side 4 Vedlagt SIKKERHED INSTALLATIONSVEJLEDNING VEDLIGEHOLDELSESPLAN BORTSKAFFELSE EF OVERENSTEMMELSESERKLÆRING MOTOR INSTALLATIONSVEJLEDNING - Stykliste på motorindhold - Brugervejledning

Læs mere

Montagevejledning til redskabsrum 280x310 cm Vare nr. 53 0102

Montagevejledning til redskabsrum 280x310 cm Vare nr. 53 0102 Montagevejledning til redskabsrum 280x310 cm Vare nr. 53 0102 3200 2800 2113 2154 3600 3100 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialelisten stemmer overens med det leverede. Mangler

Læs mere

Primer 960 DANA LIM A/S. Produkt Information: www.danalim.dk. Primer til MS-polymerer Til tætte flader

Primer 960 DANA LIM A/S. Produkt Information: www.danalim.dk. Primer til MS-polymerer Til tætte flader DK Produkt Information: Primer 960 Primer til MS-polymerer Til tætte flader Produktbeskrivelse & anvendelse: Primer 960 er en specialudviklet primer, der bl.a. sikrer MS-polymer baserede fugemasser forbedret

Læs mere

- den naturlige løsning

- den naturlige løsning 937020072 02 Montering og Rengøring af Caesarstonebordplader - den naturlige løsning SPEKVA A/S Kærmindevej 2. DK-6580 Vamdrup Telefon 7558 2511. Fax 7558 3611 www.spekva.dk Indholdsfortegnelse Caesarstone...

Læs mere

Håndværker- & Brugervejledning. gældende for dvv-mærkede vinduer og yderdøre i træ

Håndværker- & Brugervejledning. gældende for dvv-mærkede vinduer og yderdøre i træ Håndværker- & Brugervejledning gældende for dvv-mærkede vinduer og yderdøre i træ Indholds fortegnelse 2 Det sikre valg.......................... 3 VinduesIndustrien....................... 4 Modtagelse

Læs mere

FPC-system. Del 3. Arbejds- og kontrolinstruktioner

FPC-system. Del 3. Arbejds- og kontrolinstruktioner FPC-system Del 3 Arbejds- og kontrolinstruktioner Indholdsfortegnelse Udgave 3.1 Produktionsproces - Kontrolplan 3.2 Afkortning 3.3 Firkanthøvling 3.4 Tapning 3.5 Hulstemmer 3.6 Profilering 3.7 Rammesamling

Læs mere

DESIGN KVALITET ISOLATION GARANTI, BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE

DESIGN KVALITET ISOLATION GARANTI, BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE DESIGN KVALITET ISOLATION GARANTI, BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE BETJENING AF FOLDEDØRE LIGE FLØJANTAL Lukket Position Er døren monteret med terrassedørsgreb skal alle greb stå i lodret position. Er den

Læs mere

Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B

Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B 1 Indeks: Venligst læs denne vejledning omhyggeligt, før samling af produktet påbegyndes. Beskrivelse af medfølgende dele og nødvendigt værktøj 3 Montering

Læs mere

Made in Denmark. Made in Denmark DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE

Made in Denmark. Made in Denmark DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE Made in Denmark Made in Denmark Denmark DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE BETJENING AF FOLDEDØRE LIGE FLØJANTAL LUKKET POSITION Er døren monteret med terrassedørsgreb skal alle greb

Læs mere

Gør både dig og dit hus glad

Gør både dig og dit hus glad Vejledning i placering og montage af SolarMagic Juni 2011 www.solarmagic.dk Denne vejledning viser, hvordan SolarMagic kan placeres og monteres på huset, så der opnås størst mulig effekt af anlægget. Det

Læs mere

HØJSKOLEVEJ 11, 2960 RUNGSTED KYST VINDUERNES TILSTAND OG RENOVERINGSFORSLAG.

HØJSKOLEVEJ 11, 2960 RUNGSTED KYST VINDUERNES TILSTAND OG RENOVERINGSFORSLAG. HØJSKOLEVEJ 11, 2960 RUNGSTED KYST VINDUERNES TILSTAND OG RENOVERINGSFORSLAG. Denne rapport er lavet på foranledning af Hørsholm Kommune på grund af skolens ønsker om begrænsning af varmetabet og mindskelse

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING. Træ & Træ/Alu

GENEREL VEJLEDNING. Træ & Træ/Alu GENEREL VEJLEDNING Træ & Træ/Alu OPMÅLING GUIDE TIL OPMÅLING AF VINDUER OG DØRE Det er ikke så vanskeligt, som du måske tror, at tage mål til døre og vinduer. Hvis du følger denne vejledning, vil du opnå

Læs mere

D DK. Montagevejledning PRO TEC Xframe. Montering vinduer og døre

D DK. Montagevejledning PRO TEC Xframe. Montering vinduer og døre Montagevejledning Montering vinduer og døre Montering af døre Dørkarm indsættes i dørhul så den flugter muren ens i begge sider og fastholdes ved hjælp af kiler. Dørkarm sættes i lod i alle retninger,

Læs mere

Drifts og vedligeholdelsesvejledning

Drifts og vedligeholdelsesvejledning Drifts og vedligeholdelsesvejledning Markisoletter Produkt: Elbetjente udvendige markisoletter type JM-Kiel Dug: Dug type screen 525,Soltis 92 eller acryl. Se vedlagte specifikation og vedligeholdelsesvejledning.

Læs mere

Læggevejledning FEB. 2004

Læggevejledning FEB. 2004 Læggevejledning P L A N K E R For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser og billeder er vejledende. P A R K E T - O

Læs mere

Montagevejledning for TofKo Litho- og Grafikpresse

Montagevejledning for TofKo Litho- og Grafikpresse Montagevejledning for TofKo Litho- og Grafikpresse TofKo - P. O. Box 101 - Nørremarksvej 27-9270 Klarup - Denmark Tel: +45 98317711 - Fax: +45 98 317755 - E-mail: tofko@tofko.dk - www.tofko.com Tillykke

Læs mere

Læggevejledning PLANKER

Læggevejledning PLANKER Læggevejledning PLANKER For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser og billeder er vejledende. P A R K E T - O G P L

Læs mere

1.1.1 Reklamationsret... 5 1.1.2 Udpakning af stolen... 5

1.1.1 Reklamationsret... 5 1.1.2 Udpakning af stolen... 5 D K b r u g e r m a n u a l w w w. v e l a. E U Indholdsfortegnelse 1.0. Indledning......................................................... 4 1.1. Sikkerhed...........................................................

Læs mere

Gode råd om service og vedligehold

Gode råd om service og vedligehold Kratholmvej 63 5260 Odense S Tlf. 63 18 18 40 Fax 63 18 18 41 Sydbank Reg.nr. 6845 kontonr. 6318184 CVR nr. 26 05 05 10 Gode råd om service og vedligehold Om produkterne Produkterne er bygget af materialer

Læs mere

Træbeskyttelse. Træbeskyttelse

Træbeskyttelse. Træbeskyttelse Træbeskyttelse Træbeskyttelse Hold dit træværk smukt og velplejet. Træbeskyttelse hjælper med at holde dit træværk frit for råd og svamp. Særligt det danske vejr, stiller store krav til træ og træbeskyttelse.

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL LISA 07

RENGØRINGSMANUAL LISA 07 RENGØRINGSMANUAL LISA 07 Samling og montering af kakler Løsn de 4 skruer så pille magasin låget kan løftes op. Pas på Data kablet. Skru de 4 skruer af så top hjørnerne i aluminium kan løftes af. Skru de

Læs mere

Emhætte Type: STANDARD W

Emhætte Type: STANDARD W Manual Emhætte Type: STANDARD W [2] NB: Producenten påtager sig intet ansvar for skader forårsaget af installation foretaget uden om denne guide. INDHOLD I Karakteristika II Komponenter III Tekniske data

Læs mere

Montage & Brugervejledning

Montage & Brugervejledning Montage & Egholmvj 7C 9800 Hjørring Telefon: 98 83 70 55 Telefax: 98 83 70 33 www.euro-plast.dk info@euro-plast.dk Hvem er vi... 2 Det sikrevalg... 2 Modtagelse og opbevaring... 2 Montering af håndtag...3

Læs mere

Danske Vinduer og Døre

Danske Vinduer og Døre Dansk kvalitet efter dine mål og ønsker Danske Vinduer og Døre Bestil direkte på www.danske-vinduer.dk 01 Danske Vinduer og Døre Dansk kvalitet efter dine mål og ønsker EN MODERNE VIRKSOMHED Danske Vinduer

Læs mere

Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B

Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B 1 Indeks: Venligst læs denne vejledning omhyggeligt, før samling af produktet påbegyndes. Beskrivelse af medfølgende dele og nødvendigt værktøj 3 Montering

Læs mere

Samle- og opstillingsvejledning Carport 300 x 500

Samle- og opstillingsvejledning Carport 300 x 500 Samle- og opstillingsvejledning Carport 300 x 500 Tillykke med købet af deres nye carport! For at lette opstilling og montering anbefaler vi, at man starter med at sortere træelementer og beslag, skruer

Læs mere

Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria

Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Værd at vide Side 4 Inden første cykeltur

Læs mere

MINI-GUIDE til dig, der har Ventilationsvinduet i din bolig

MINI-GUIDE til dig, der har Ventilationsvinduet i din bolig MINI-GUIDE til dig, der har Ventilationsvinduet i din bolig MINI-GUIDE TIL VENTILATIONSVINDUET VENTILATIONSVINDUET ER ET GANSKE SÆRLIGT VINDUE Med denne mini-guide kan du blive klogere på Ventilationsvinduets

Læs mere