FPC-system. Del 3. Arbejds- og kontrolinstruktioner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FPC-system. Del 3. Arbejds- og kontrolinstruktioner"

Transkript

1 FPC-system Del 3 Arbejds- og kontrolinstruktioner

2 Indholdsfortegnelse Udgave 3.1 Produktionsproces - Kontrolplan 3.2 Afkortning 3.3 Firkanthøvling 3.4 Tapning 3.5 Hulstemmer 3.6 Profilering 3.7 Rammesamling 3.8 Imprægnering 3.9 Karmsamling 3.10 Overfladebehandling 3.11 Beslåning 3.12 Glas- og fyldingsmontage 3.13 Forsendelse Bilag Glasindustriens monteringsanvisning Marts 2008 Dato: Godkendt af:

3 3.1 Produktionsproces - Kontrolplan Produktionstrin Arbejds- og kontrolinstruktion Kontrolprocedure Dokumenteret lig Modtagerkontrol - Råtræ Kritisk 2.4 Stikprøve Produktionschef Afkortning 3.2 Stikprøve Nej Produktionschef Firkanthøvling % visuel Nej Produktionschef Tapning 3.4 Stikprøve Nej Produktionschef Hulstemmer 3.5 Stikprøve Nej Produktionschef Profilering % visuel Nej Produktionschef Rammesamling 3.7 Stikprøve og 100 % visuel Nej Produktionschef Imprægnering % visuel Nej Produktionschef Karmsamling 3.9 Stikprøve og 100 % visuel Nej Produktionschef Overfladebehandling 3.10 Stikprøve Nej Produktionschef Beslåning % visuel Nej Produktionschef Glas- og fyldingsmontage % visuel Nej Produktionschef Forsendelse % visuel Nej Produktionschef Færdigvarekontrol Kritisk 2.6 Stikprøve Produktionschef

4 3.2 Arbejds- og kontrolinstruktioner for afkortning - sikre, at afkortning af træ til stadighed optimeres med henblik på tids- og træforbrug - sikre, at det korrekte antal afkortes og mærkes i henhold til afkorterlisten. Al afkortning af råtræ, der skal anvendes til vinduer og døre. Operatøren afkorter træet i henhold til afkorterlisten, således at de længste emner afkortes først. Antal kontrolleres i henhold til afkorterlisten, og der vinkles af på denne liste, når hver position er afsluttet. De afkortede emner mærkes med pol. nr. og lægges på transportvogn. For hver ny længde, der skal afkortes, kontrolleres længden på første emne. For hver pol. nr. man har afkortet, kontrolleres mængde i forhold til skæresedlen. Følgende tolerancer skal overholdes: Længde: +/- 5 cm.

5 3.3 Arbejds og kontrolinstruktioner for firkanthøvling - sikre, at alle flader og kanter er renhøvlet - sikre, at emnerne er uden fejl og skævheder. Alt træ, der firkanthøvles til anvendelse i produktionen af vinduer og døre. Operatøren opstiller firkanthøvlen efter opstillingsmanualen til den enkelte opgave. De færdighøvlede delkomponenter lægges på transportvogne. For hver opstilling køres der et prøveemne. Dimension og vinkelrethed kontrolleres. Der foretages en 100 % visuel kontrol af, at emnerne ikke er behæftet med fejl som vindridser, for store og for mange knaster, harpikslommer, krumninger og vridninger, og at alle emnerne er renhøvlet. Følgende tolerancer skal overholdes: Dimension: Vinkelrethed: +/- 3/10 mm. 0 mm.

6 3.4 Arbejds- og kontrolinstruktioner for tapning - sikre korrekt dimension på tapper og slidser - sikre, at det korrekte antal emner tappes og mærkes i henhold til produktionspapirerne - sikre at længden på delkomponenterne er korrekte. Alt træ, der tappes til anvendelse i produktionen af vinduer og døre. Operatøren opstiller tapmaskinen således, at tap- og slidssamlingerne har den rette pasning og længde. Tap- og slidsstykkerne lægges parvis på reolvogne og mærkes på tapenderne med pol. nr. i henhold til produktionspapirerne. Træet vendes således, at knaster, vindridser m.m. kehles bort i falsene. Dernæst skal træet vendes således, at man opnår størst mulig kerneandel uden for tætningsplanet. For hver opstilling køres der et prøveemne, hvor tap/slids kontrolleres i henhold til opstillingsmanualen. Følgende tolerancer skal overholdes: Tap/slidstykkelser: Slidslængde: Taplængde: Emnelængde: +/- 1/10 mm. + 1/10, -3/10 mm. + 0/10, -5/10 mm. +/- 5/10 mm. Kontrol af emnelængde gennemføres ved første emne efter hver længdeindstilling.

7 3.5 Arbejds- og kontrolinstruktioner for hulstemmer - sikre, at dimension, placering og antal af taphuller er udført i henhold til produktionspapirerne. Alle taphuller for dørrammestykker, sprosser og poster samt udstemninger for låsekasser og friskluftventiler. Operatøren opstiller hulstemmeren efter opstillingsmanualen til den enkelte opgave. Antal og hulplacering måles ud i henhold til produktionspapirerne. For hver opstilling køres der et prøveemne. Hullerne kontrolleres i henhold til opstillingsmanualen. Følgende tolerancer skal overholdes: Hulbredde: Hullængde: Huldybde: Hulplacering: +/- 1/10 mm. + 1 mm. + 2 mm. +/- 1 mm. Placering af huller kontrolleres for hver gang, hulplacering ændres.

8 3.6 Arbejds- og kontrolinstruktioner for profilering - sikre korrekt dimension af false og profiler på emnerne. Alt træ, der kehles til anvendelse i produktionen af vinduer og døre. Operatøren opstiller kehlemaskinen efter opstillingsmanualen til den enkelte opgave. Rammerne lægges parvis på transportvogne med pol. nr. i samme ende. For hver opstilling køres der et prøveemne. Her skal dimension, false og profiler kontrolleres i henhold til opstillingsmanualen. Følgende tolerancer skal overholdes: Dimension false og profiler: +/- 1/10 mm. Er der flere vogne med samme profiltype, foretages ovennævnte for hvert vognskift. Der foretages en løbende visuel kontrol af emnerne i forhold til slæbespor, sløve jern, trykmærker, skår i jern osv.

9 3.7 Arbejds- og kontrolinstruktioner for rammesamling - sikre, at rammer limes og samles under pressetryk - sikre, at alle bryster og hjørner er tætte og korrekt samlet - sikre, at mængde og størrelser er i overensstemmelse med produktionspapirerne - sikre korrekt vinkelmål. Alle rammer til anvendelse i produktionen af vinduer og døre. Operatøren finder tap og slidsstykkerne frem til det pol. nr., som han ønsker at samle. Limen påføres alle anlægsflader på tapstykkerne med limpåsmører. Rammerne sammenstikkes og sammenpresses i rammepresseren, og alle hjørnesamlinger sikres med en tværgående split. Al overskydende lim aftørres med en fugtig klud. Færdigsamlede rammer lægges forskudt på transportvogn. Længde på tap- og slidsstykkerne kontrolleres i henhold til samlelisten inden limpåsmøring. Samtidig med aftørring af overskydende lim kontrolleres det, at alle hjørnesamlinger er tætte og korrekt sammenpresset. Antal samlede rammer kontrolleres i henhold til samlelisten. Krydsmål skal kontrolleres ved hver opstart, derefter for hver ca. 10. ramme. Følgende tolerancer skal overholdes: Krydsmål: Emnelængde: 1 mm. +/- 5/10 mm.

10 3.8 Arbejds- og kontrolinstruktion for imprægnering - sikre at alle elementer får en kemisk beskyttelse mod svampe- og insektangreb - sikre at lovformelige miljøkrav overholdes af hensyn til personale og omgivelser. Alle imprægneringsopgaver vedr. vinduer og døre. Direktøren har ansvaret for, at alle gældende lovkrav overholdes. NTR s (Nordisk Træbeskyttelsesråd) gældende forskrifter. Imprægneringsmidlet, der anvendes, skal være godkendt af NTR til klasse B - imprægnering. Alle Karme og rammer 2øko behandles Alle glaslister og udvendige sprosser imprægneres ved 2 timers dypning. Efter imprægnering henstilles glaslister og udvendige sprosser til tørring i ventileret afdunstningsrum. Mindst halvdelen af den optagne væskemængde skal være afdunstet, inden overfladebehandlingen kan påbegyndes (ca. 3 døgn). Der foretages en 100 % visuel kontrol, om alle emner er imprægneret. Alle registrerede uoverensstemmelser mellem de fastsatte kriterier/tolerancer og kontrolmålinger

11 3.9 Arbejds- og kontrolinstruktioner for karmsamling - sikre, at karmene limes og samles under pressetryk - sikre, at alle bryster og hjørner er tætte og korrekt samlet - sikre, at mængde og størrelser er i overensstemmelse med produktionspapirerne. Alle karme til anvendelse i produktionen af vinduer og døre. Operatøren finder tap- og slidsstykkerne (og evt. poster) frem til det pol. nr., som han ønsker at samle. Limen påføres alle anlægsflader på tapstykkerne samt posterne med en limpåsmører. Karme og poster sammenstikkes og sammenpresses i karmpresseren, og alle hjørnesamlinger sikres med en tværgående split. Alt overskydende lim aftørres med en fugtig klud. Ved alle bundfalse forsegles der med fugemasse. Længde på tap- og slidsstykkerne samt evt. posterne kontrolleres i henhold til samlelisten inden limpåsmøring. Samtidig med aftørring af overskydende lim kontrolleres det, at alle hjørnesamlinger er tætte og korrekt sammenpresset. Antal karme kontrolleres i henhold til samlelisten. Følgende tolerancer skal overholdes: Udvendige karmmål: +/- 2 mm ved nominelle mål 2m. +/- 3 mm ved nominelle mål > 2m.

12 3.10 Arbejds- og kontrolinstruktion for overfladebehandling - sikre, at alle elementer, der leveres med overfladebehandling, opfylder leverandørens udfaldskrav. Alle overfladebehandlede emner. Direktøren har ansvaret for, at alle gældende lovkrav overholdes. Leverandørens tekniske forskrifter og udfaldskrav. Alle rammer og karme kontrolleres for løse knaster, knasthuller, ridser osv., der repareres med udfyldende spartelmasse. Og der gives knastlak på knaster Emnerne sprøjtemales iht. leverandørens udfaldskrav. Ved opstart af overfladebehandling af en ny ordre, skal operatøren kontrollere farve og metode på produktionspapirerne. Efter hver opstart skal lagtykkelsen på overfladebehandlingen kontrolleres. Minimum lagtykkelse iht. leverandørens forskrifter.

13 3.11 Arbejds- og kontrolinstruktioner for beslåning - sikre, at elementerne beslås i henhold til produktionspapirerne - sikre, at beslag monteres i overensstemmelse med producentens anvisninger. Alle vinduer og døre, der skal beslås. Karme og rammer med samme pol. nr. findes frem. Karme og rammer monteres med den type beslag, der er beskrevet på produktionspapirerne. Beslagene monteres i overensstemmelse med producentens monteringsvejledning. Rammerne hægtes på karmene, og det færdige element stilles på transportvogn eller paller. Ved modtagelse af beslag kontrolleres, at det er de rigtige beslag, og at de er i orden. Alle gående rammer kontrolleres for funktionsfejl, frigang og tæthed, herunder at tætningslisten er korrekt monteret. Det kontrolleres, at type og mængde er i overensstemmelse med produktionspapirerne.

14 3.12 Arbejds- og kontrolinstruktioner for glas- og fyldningsmontage - sikre, at termoruderne isættes og monteres i henhold til gældende monteringsanvisning fra Glasindustrien. Alle vinduer og døre, der monteres med termoruder og fyldninger. Glaslisterne afkortes efter model og derefter bundtes og mærkes med pol. nr.eller monteres straks Glasbånd monteres i ramme- og karmfals. De vandrette lister monteres først og herefter de lodrette.od der monteres gummibånd på glaslisterne Termoruderne monteres iht. gældende monteringsanvisning fra Glasindustrien. Alu-glaslister fastgøres med clips og monteres iht. producentens anvisninger. Det sikres, at den rigtige side på lavenergiruder vender udad. Alle elementerne monteres med beskyttelseshjørner. Inden glasset monteres, kontrolleres hver enkelt rude for ridser og fejl i glasset, og ligeledes kontrolleres det, at glastypen er i overensstemmelse med produktionspapirerne. Det kontrolleres, at glaslisterne er monteret iht. Glasindustriens gældende monteringsanvisning. Det kontrolleres, at mængde er i overensstemmelse med produktionspapirerne.

15 3.13 Arbejds og kontrolinstruktioner for forsendelse - sikre, at kunden får den korrekte vare i den korrekte mængde - sikre, at vinduerne og dørene er CE-mærket - sikre en skadefri leverance. Alle vinduer og døre til forsendelse. Alle forsendelsesklare vinduer og døre mærkes med CE-mærke. Hvis elementerne skal sendes eller transporteres med lastbil, pakkes de på palle. Elementer, der pakkes på paller, afstives forsvarligt med skråstivere, kanterne beskyttes med egnet paphjørner, og pallerne filmes med klar film. Elementer, der skal transporteres løst eller afhentes af kunden, henstilles på lageret. Når varerne er pakket eller stillet på lager, skal arbejdsseddel godkendes og afleveres på kontoret, og varerne er derefter klar til fakturering. Med hver ordre skal der medsendes en brugervejledning. Kontroller, at mængde, type og farve svarer til ordregrundlaget. Kontroller, at elementerne ikke har lidt overlast eller pådraget sig anden skade gennem produktionen. Kontroller, at alle elementerne er CE-mærket, og at der medfølger en brugervejledning til hver ordre.

Forslag til ændringer i VinduesIndustriens tekniske bestemmelser 7. udgave, rev.1,dec. 2008

Forslag til ændringer i VinduesIndustriens tekniske bestemmelser 7. udgave, rev.1,dec. 2008 Høring Århus, 8.januar 2009 Forslag til ændringer i VinduesIndustriens tekniske bestemmelser 7. udgave, rev.1,dec. 2008 8.4.3 Konstruktiv udformning Note: Ved andre vandrette trækomponenter skal slagregn

Læs mere

FPC-system. Del 2. Procedurer

FPC-system. Del 2. Procedurer FPC-system Del 2 Procedurer Indholdsfortegnelse Udgave 2.1 Ledelsens evaluering 2.2 Personale 2.3 Udstyr 2.4 Råvarer og delkomponenter 2.5 Produktionsproces 2.6 Produktprøvning og -evaluering 2.7 Afvigende

Læs mere

Ændringshistorik for 7. udgave, januar 2008:

Ændringshistorik for 7. udgave, januar 2008: Udgaven ændres fra: VinduesIndustrien Tekniske Bestemmelser 6. Udgave, maj 2005 VinduesIndustrien Tekniske Bestemmelser 7. Udgave, januar 2008 Ændringshistorik for 7. udgave, januar 2008: Kapitel 1 Indledning

Læs mere

Omfang: Arbejdet omfatter levering af nye vinduer, som koblede elementer med kitfalse, til hele ejendommen.

Omfang: Arbejdet omfatter levering af nye vinduer, som koblede elementer med kitfalse, til hele ejendommen. Udbudsbeskrivelse koblede vinduer. Omfang: Arbejdet omfatter levering af nye vinduer, som koblede elementer med kitfalse, til hele ejendommen. Der benyttes følgende trævinduestype: Vipo Vinduer Tlf.: 9794

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING FOR PERSIENNER I TERMORUDER

MONTERINGSVEJLEDNING FOR PERSIENNER I TERMORUDER MONTERINGSVEJLEDNING FOR PERSIENNER I TERMORUDER INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Montering af termoruder med manuelt betjente persienner...... Side 1 1.1 Betjeningsmekanismens pladsbehov........ Side 1 1.2 Montering

Læs mere

<Identifikationskode;CCS-kode;Sfb-kode> Vinduer/Vinduespartier

<Identifikationskode;CCS-kode;Sfb-kode> Vinduer/Vinduespartier Udbudsbeskrivelse: Vinduer og vinduespartier med VELFAC 200 Energy Producent: VELFAC A/S - Bygholm Søpark 23-8700 Horsens Anvendelse: Nærværende tekst stilles til rådighed for arkitekter til inspiration

Læs mere

Prisliste 2009 Udgave 2009 - Jan

Prisliste 2009 Udgave 2009 - Jan Prisliste 2009 Udgave 2009 - Jan - 1 - Vi byder dig velkommen i prislisten Alle priser er i d.kr. ekskl. moms, og levering sker fragt frit til din adresse ved køb over d.kr. 10.000. Her i prislisten finder

Læs mere

Jackon vådrum. Monteringsanvisning. Fugtsikring Vægge og gulv Indretninger og renoveringer Isolering V Å D R U M. www.jackon.dk

Jackon vådrum. Monteringsanvisning. Fugtsikring Vægge og gulv Indretninger og renoveringer Isolering V Å D R U M. www.jackon.dk Monteringsanvisning Jackon vådrum V Å D R U M Fugtsikring Vægge og gulv Indretninger og renoveringer Isolering 10-2013 erstatter 02-2012 Jackon vådrum Produktbeskrivelse Væg Gulv Godkendelse MK 7.32/1651

Læs mere

Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING

Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING 2012 Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING 2 VMZ Stikfals Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse VMZ stikfals side 4 Produktinformation/anbefalinger side 5 Paneler side 6 Tilbehør side 8 Fastgørelse/befæstigelse

Læs mere

Ændringshistorik TB for DRV i henhold til EN 1279, 1. udgave, juni 2014 rev. 1, januar 2016 Dansk

Ændringshistorik TB for DRV i henhold til EN 1279, 1. udgave, juni 2014 rev. 1, januar 2016 Dansk Opdateret 010714 Opdateret januar 2016 Tekniske bestemmelser for Rude Verifikation, DRV, i henhold til EN 1279. 1. udgave, juni 2012 Tekniske bestemmelser for Rude Verifikation, DRV, i henhold til EN 1279.

Læs mere

Monteringsanvisning for Snorudløb type 1

Monteringsanvisning for Snorudløb type 1 1.1 Montering af betjeningssnor på hjul Figur 1 Hvis betjeningssnor med hjul ikke er monteret på glasset gøres dette med en unbrako nøgle. Se efter at snorens længde er den rigtige til glassets højde.

Læs mere

FPC-system. Del 4. Tegnings- og produktoversigt

FPC-system. Del 4. Tegnings- og produktoversigt Ølene Snedkeri Del 4 Tegnings- og produktoversigt Ølene Snedkeri Indholdsfortegnelse Udgave 4.1 Brugervejledning 4.2 Produktsortiment Fyrretræ og Hårdttræ 4.3 Produktbeskrivelse 4.4 Produktbeskrivelse

Læs mere

Arbejds- og bygningsdelsbeskrivelse side 1 Arbejdsbeskrivelse 14-02-2013 Rev: ARBEJDSBESKRIVELSE Indholdsfortegnelse 1. Bygningsdele.

Arbejds- og bygningsdelsbeskrivelse side 1 Arbejdsbeskrivelse 14-02-2013 Rev: ARBEJDSBESKRIVELSE Indholdsfortegnelse 1. Bygningsdele. Arbejds- og bygningsdelsbeskrivelse side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ARBEJDSBESKRIVELSE Indholdsfortegnelse 1 Bygningsdele 2 Andre ydelser 2 Referencer 2 Arbejdets kvalitet 3 BYGNINGSDELSBESKRIVELSE, produkter

Læs mere

Modtagelse af produktet Ansvaret for leverede PRO TEC vinduer og døre overgår til kunden, umiddelbart efter at elementerne er leveret ved vognsiden.

Modtagelse af produktet Ansvaret for leverede PRO TEC vinduer og døre overgår til kunden, umiddelbart efter at elementerne er leveret ved vognsiden. REKLAMATIONSVEJLEDNING Kære kunde! PRO TEC VINDUER tilstræber at levere fejlfrie elementer. Men desværre kan der undtagelsesvis opstå fabrikationsfejl eller skader på elementerne på deres vej fra fabrik

Læs mere

INTERGLAS GLASPROGRAM

INTERGLAS GLASPROGRAM INTERGLAS GLASPROGRAM 3 lags Lavenergi termorude: Vare nr Opbygning udv. afstandl. Indv Tykkelse mm Vægt Kg / m2 Ug værdi W / m2k Lydreduktion db Lystransmission % g- Værdi % Fås med Varmkant 10.090 4

Læs mere

Monteringsvejledning for termoruder

Monteringsvejledning for termoruder Monteringsvejledning for termoruder Opdateret 29. august 2017 Monteringsvejledning for termoruder Monteringsvejledningen for termoruder skal sikre, at termoruderne bliver monteret korrekt, så de lever

Læs mere

Hüttemann Limtræ - meget mere end standardlimtræ

Hüttemann Limtræ - meget mere end standardlimtræ Hüttemann Limtræ - meget mere end standardlimtræ Profile - din sikre leverandør af byggematerialer Hüttemann Hüttemann er meget mere end standardlimtræ. En stor del af produktionen ligger i dag på dæk-

Læs mere

Pleje og vedligeholdelse for opretholdelse af garanti

Pleje og vedligeholdelse for opretholdelse af garanti Brugervejledning - VELFAC vinduer Uddrag til A/B Mønten - 2016 Pleje og vedligeholdelse for opretholdelse af garanti For alle VELFAC produkter gælder nogle generelle retningslinier, som skal imødekommes

Læs mere

Dørbladet udføres som en rammedør til glasisætning. Under falsene udføres en række indskæringer således at falsen udluftes.

Dørbladet udføres som en rammedør til glasisætning. Under falsene udføres en række indskæringer således at falsen udluftes. NY TERRASSEDØR 1 - BESKRIVELSE Generelt Varmings Tegnestue har i foråret/sommeren 2012 redigeret eksisterende tegningsmateriale samt udarbejdet supplerende tegningsmateriale for Kulturstyrelsen. Redigeringen

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR DANSK DØR KONTROL

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR DANSK DØR KONTROL TEKNISKE BESTEMMELSER FOR DANSK DØR KONTROL KONTROLORDNING FOR INDVENDIGE og UDVENDIGE DØRE 1 4. udgave, maj 2010 2 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 5 2. PRODUKTIONSFORHOLD OG -RAMMER... 6 2.1 ALMENT...

Læs mere

Eksempel på montering af et vindue fortalt i ord og billeder!

Eksempel på montering af et vindue fortalt i ord og billeder! Eksempel på montering af et vindue fortalt i ord og billeder! Kontroller målet på det nye vindue, og udtag herefter det gamle vindue og rens hullet for snavs og gammel fugemasse. I dette tilfælde er der

Læs mere

EG Slotsplanke. Planker til fastmontering på strøer, svømmende samt fuldklæbning.

EG Slotsplanke. Planker til fastmontering på strøer, svømmende samt fuldklæbning. Planker til fastmontering på strøer, svømmende samt fuldklæbning. 1 Dimensioner Tykkelse: Bredde: Længde: 21 mm 260 mm 1200 + 2400 mm Opbygning Hørning Slotsplanke leveres lamineret af 6 mm europæisk eg,

Læs mere

Reparation og maling af vinduer og døre

Reparation og maling af vinduer og døre Reparation og maling af vinduer og døre Man starter med at undersøge vinduets tilstand - er tale om let rådangreb kan man bare lukke revnerne med tjærekit eller harpiksmasse. Er der derimod tale om kraftige

Læs mere

MONTERING GUIDE TIL MONTAGE AF VINDUER

MONTERING GUIDE TIL MONTAGE AF VINDUER Plastik GUIDE TIL MONTAGE AF VINDUER AFMONTERING AF DE GAMLE VINDUER Husk at kontrollere om det nye vindue passer i murhullet, inden du afmonterer det gamle vindue. Udtag først de gamle rammer. Brug rustløsende

Læs mere

SPAANDEX VÆG/GULV. Spånplader til gulve og vægge! MONTERINGSANVISNING

SPAANDEX VÆG/GULV. Spånplader til gulve og vægge! MONTERINGSANVISNING Spånplader til gulve og vægge! SPAANDEX VÆG/GULV MONTERINGSANVISNING 1 Pindstrup 8550 Ryomgård Danmark T. 8974 7400 F. 8974 7497 www.novopan.dk salg@novopan.dk TYPE BLAD 2 FAS Monteringsanvisning - NOVOPAN

Læs mere

Anvendelse af de tekniske bestemmelser til certificering eller kontrol er kun tilladt efter skriftlig aftale med VinduesIndustrien.

Anvendelse af de tekniske bestemmelser til certificering eller kontrol er kun tilladt efter skriftlig aftale med VinduesIndustrien. December 2006: - Version 3 Kapitel 1 Indledning Følgende tilføjes: (efter myndighedskrav og normer) i Danmark Følgende tilføjes efter sidste afsnit: Anvendelse af de tekniske bestemmelser til certificering

Læs mere

Elegant konsol til tv, dvd & o.l.

Elegant konsol til tv, dvd & o.l. Elegant konsol til tv, dvd & o.l. Flot skueplads Elegant konsol til tv, dvd & o.l. Enkel, flad, praktisk: Dette konsol har det ikke bare i sig, men også på sig! Den perfekte scene til dit tv. 1 Indledning

Læs mere

1021783_Viking_brochure 26/08/02 7:58 Side 1. - et stærkt produkt! VIKING. vinduer & døre A/S. Juni 2002 1

1021783_Viking_brochure 26/08/02 7:58 Side 1. - et stærkt produkt! VIKING. vinduer & døre A/S. Juni 2002 1 1021783_Viking_brochure 26/08/02 7:58 Side 1 VIKING vinduer & døre A/S - et stærkt produkt! Juni 2002 1 1021783_Viking_brochure 26/08/02 7:58 Side 2 Gode grunde til at vælge VIKING vinduer & døre A/S Høj

Læs mere

27.01 2012 23.10 2013

27.01 2012 23.10 2013 Tegningsnr. Emne Dato: (99)01 Tegningsliste 27.01-2012 Dato rev: (99)12.100 Niveaufri adgang (99)12.110 Facademur ved fundament 27.01-2012 27.01-2012 (99)21.100 Indvendig hjørnesamling - Lejlighedsskel,

Læs mere

Frovin Produkt beskrivelse for Koblede vinduer som 1+2 med termo indvendigt.

Frovin Produkt beskrivelse for Koblede vinduer som 1+2 med termo indvendigt. Frovin Produkt beskrivelse for Koblede vinduer som 1+2 med termo indvendigt. Træ: Alt fyrretræ skal være fra nordskandinaviske skove, hvor producenterne kan sikrer Frovin certificeringsordninger som FSC

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR DANSK DØR KONTROL

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR DANSK DØR KONTROL TEKNISKE BESTEMMELSER FOR DANSK DØR KONTROL KONTROLORDNING FOR INDVENDIGE og UDVENDIGE DØRE 8. udgave, december 2015 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. PRODUKTIONSFORHOLD OG -RAMMER... 5 2.1 Alment...

Læs mere

RAADVAD-VINDUET SMUKKE, VELISOLERENDE OG HOLDBARE VINDUER TILPASSET HUSETS ARKITEKTUR. RAADVAD - Nordisk Center til Bevarelse af Håndværk

RAADVAD-VINDUET SMUKKE, VELISOLERENDE OG HOLDBARE VINDUER TILPASSET HUSETS ARKITEKTUR. RAADVAD - Nordisk Center til Bevarelse af Håndværk RAADVAD-VINDUET SMUKKE, VELISOLERENDE OG HOLDBARE VINDUER TILPASSET HUSETS ARKITEKTUR RAADVAD - Nordisk Center til Bevarelse af Håndværk pas på de gamle vinduer Pas på de gamle vinduer - eller vælg nye,

Læs mere

Amroc cementspånplader anvendt som facadebeklædning på underlag af træ

Amroc cementspånplader anvendt som facadebeklædning på underlag af træ Oplæg til beskrivelsespositioner for: Rev. 02.12.04 Amroc cementspånplader anvendt som facadebeklædning på underlag af træ Leverandør: Holbæk Byggemateriale Compagni A/S, tlf. 59 44 12 00 www.hbc-as.dk

Læs mere

ap facader a/s Industrivej 35 9700 Brønderslev Tlf: 98 82 07 44 Fax: 98 80 02 44 www.ap-facader.dk CVR: 13 10 83 90 Side 24

ap facader a/s Industrivej 35 9700 Brønderslev Tlf: 98 82 07 44 Fax: 98 80 02 44 www.ap-facader.dk CVR: 13 10 83 90 Side 24 ap facader a/s Industrivej 35 9700 Brønderslev Tlf: 98 82 07 44 Fax: 98 80 02 44 www.ap-facader.dk CVR: 13 10 83 90 Side 24 Montagevejledning Drift & vedligeholdelsesvejledning Vinduer 1074 og 1086 Døre

Læs mere

ALTAN VEDLIGEHOLD. KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk

ALTAN VEDLIGEHOLD. KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk 2015 KONTECH ALTANER Hammerholmen 48A 2650 Hvidovre www.kontech.dk info@kontech.dk Indledning 10 gode altanråd Ståldele Aluminiumsdele Fiberbetongulve Glas Hårdttræsgulve Håndliste i hårdttræ Underbeklædning

Læs mere

MONTERING. Plast/PVC. Se monteringsvejledning for døre og vinduer

MONTERING. Plast/PVC. Se monteringsvejledning for døre og vinduer MONTERING Plast/PVC Se monteringsvejledning for døre og vinduer Monteringsvejledning til vinduer Afmontering af de gamle vinduer Husk at kontrollere, om det nye vindue passer i murhullet, inden du afmonterer

Læs mere

En n klassiker. i topkvalitet. Her er den så. Den magelige, TRÆ I HAVEN TRÆ I HAVEN

En n klassiker. i topkvalitet. Her er den så. Den magelige, TRÆ I HAVEN TRÆ I HAVEN E En n klassiker i topkvalitet En let duven i en traditionel hængesofa af jern burde give ro i sjælen, men den forstyrres ofte af»slinger i valsen«og metalliske mislyde. Her får du imidlertid anvisningerne

Læs mere

DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning

DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning VIGTIG INFORMATION: Læs monteringsanvisningen grundigt igennem inden montering. Følg anvisningerne i manualen og opbevar den til senere brug ADVARSEL VEDRØRENDE

Læs mere

SAPA GLASPARTI 3074/3050 Isolerede og uisolerede vægge

SAPA GLASPARTI 3074/3050 Isolerede og uisolerede vægge SAPA GLASPARTI 3074/3050 Isolerede og uisolerede vægge Sapa Glasparti 3074 3074 Glaspartier består af isolerede, 74-138 mm dybe aluminiumprofiler. Glassene monteres fra indersiden med glaslister. Det ydre

Læs mere

Monteringsvejledning FISKELØKKEN 10 5330 MUNKEBO TLF. 65975400 FAX 65975949. www.total-vinduer.dk email: info@total-vinduer.dk

Monteringsvejledning FISKELØKKEN 10 5330 MUNKEBO TLF. 65975400 FAX 65975949. www.total-vinduer.dk email: info@total-vinduer.dk Monteringsvejledning FISKELØKKEN 10 5330 MUNKEBO TLF. 65975400 FAX 65975949 www.total-vinduer.dk email: info@total-vinduer.dk Modtagelse og opbevaring 1. Overdragelse af døre og vinduer sker ved vognkant

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning til dobbelt carport med fladt tag Ekskl. tagplader Forklaret trin for trin. www.sparet-er-tjent.dk Carport tegninger - 00.1 - Forord Januar 2005 Kære kunde! Ved hjælp af vores udførlige

Læs mere

Deres professionelle leverandør af aluminiumselementer

Deres professionelle leverandør af aluminiumselementer Deres professionelle leverandør af aluminiumselementer ... Vores erfarne mandskab er klar til at ekspedere enhver opgave med præcision og engagement. Om ALUfabrikken: ALUfabrikken er en moderne produktionsvirksomhed

Læs mere

Udskyderstang: Stål med 2 stk. tappe, plade 44 x 16 x 2,5 mm, længde 310, El-galv. Beslåning: Udførelse

Udskyderstang: Stål med 2 stk. tappe, plade 44 x 16 x 2,5 mm, længde 310, El-galv. Beslåning: Udførelse NYT VINDUESPARTI I VÆRELSE I OPHOLDSFLØJFLØJ - BESKRIVELSE Generelt Varmings Tegnestue har i foråret/sommeren 2012 redigeret eksisterende tegningsmateriale samt udarbejdet supplerende tegningsmateriale

Læs mere

FULDGLASVÆG DANSK KVALITET. triplan.dk T.: +45 4353 9999 triplan@triplan.dk

FULDGLASVÆG DANSK KVALITET. triplan.dk T.: +45 4353 9999 triplan@triplan.dk FULDGLASVÆG FAKTA OM TP LITE TP Lite er en fuldglasvæg med ét lag glas TP Lite med T-dørkarme leveres med lydreduktion, som tilgodeser normale lydkrav til mødelokaler Glasset fastholdes af profiler i bund

Læs mere

FPC-system. Del 1. Målsætning og politik

FPC-system. Del 1. Målsætning og politik FPC-system Del 1 Målsætning og politik Indholdsfortegnelse Udgave 1.1 Kvalitetsmålsætning 1.2 Opbygning af produktionskontrolsystem 1.3 Organisationsplan 1.4 Selvevaluering af fabrik og FPC-system Bilag:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Guide til afmontering af gamle vinduer 3. Guide til afmontering af gamle døre 4. Guide til montage af PVC vinduer 5

Indholdsfortegnelse. Guide til afmontering af gamle vinduer 3. Guide til afmontering af gamle døre 4. Guide til montage af PVC vinduer 5 Montering Plastik 1 Indholdsfortegnelse Guide til afmontering af gamle vinduer 3 Guide til afmontering af gamle døre 4 Guide til montage af PVC vinduer 5 Guide til montage af PVC PLUS fastkarmsvinduer

Læs mere

Kombiner frit imellem

Kombiner frit imellem En individuel trappe, hvor alt er efter mål Kombiner frit imellem Trappetype Gelændertype Håndlistetype Stolper Træsorter Overfladebehandling. Og meget mere der t d e mh æftige r. o s en de virk ar besk

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING. Plastik

GENEREL VEJLEDNING. Plastik GENEREL VEJLEDNING Plastik OPMÅLING Guide til opmåling af vinduer og døre Det er ikke så vanskeligt, som du måske tror, at tage mål til døre og vinduer. Hvis du følger denne vejledning, vil du opnå et

Læs mere

Isola Vedligeholdelsesog reparationsprodukter

Isola Vedligeholdelsesog reparationsprodukter Isola Vedligeholdelsesog reparationsprodukter Vedligeholdelse af tag Beskyttelse af mur- og betonflader Reparation af asfalt- og betonflader Fjernelse af mos og lignende Tørre og sunde huse! Isola Vedligeholdelses-

Læs mere

Vedligeholdelsesvejledning

Vedligeholdelsesvejledning Drift & Vedligehold. Kviste Kompaniet Vesterbæk. Vedligeholdelsesvejledning (I denne vejledning vil Kviste Kompagniet Vesterbæk være benævnt KKV) Tyndpladebeklædninger Hvis kvisten er beklædt med zink/kobber/aluminium

Læs mere

Der er generelt lagt vægt på at bevare udtrykket fra de originale vinduespartier, både for så vidt angår karm, ramme og post.

Der er generelt lagt vægt på at bevare udtrykket fra de originale vinduespartier, både for så vidt angår karm, ramme og post. A/B Gersonshus Side 1 af 9 Emne: Retningslinjer for vinduer Udfærdiget af TSK Indledning: For at sikre et fremtidigt arkitektonisk ensartet udtryk af facaderne på bebyggelsen, er det besluttet, at udstede

Læs mere

Massivtræ Produktinformation

Massivtræ Produktinformation Produktinformation Træ skaber en varm stemning i rummet. Udvalget af træ er alsidigt og tæller både europæiske og mere eksotiske træsorter, som alle kommer fra FSC certificeret bæredygtigt skovbrug. FSCmærket

Læs mere

DANSKE VINDUER OG DØRE

DANSKE VINDUER OG DØRE DANSKE VINDUER OG DØRE www.danske-vinduer.dk Dansk kvalitet efter dine mål og ønsker EN MODERNE VIRKSOMHED Danske Vinduer og Døre er en selvstændig producent af vinduer og døre til de danske forbrugere.

Læs mere

Din professionelle leverandør af aluminiumselementer. Dansk kvalitetshåndværk!

Din professionelle leverandør af aluminiumselementer. Dansk kvalitetshåndværk! Din professionelle leverandør af aluminiumselementer Dansk kvalitetshåndværk! Vores medarbejderstab repræsenterer mange års erfaring inden for branchen. Om ALUfabrikken ALUfabrikken er en moderne produktionsvirksomhed

Læs mere

Montage vejledning til glastag med forsat glas - Nr.450-6/2004

Montage vejledning til glastag med forsat glas - Nr.450-6/2004 Hvis du mangler yderligere information, bedes du venligst kontakte os. Kort resumé af retningslinjerne for montage af glastag, for detaljeret oplysninger om montage se side 3-23. 1. Kontroller styrken

Læs mere

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER 1) GENERELT QUICKSTEP UNICLIC er et revolutionerende system til lægning af laminatgulve uden brug af lim. Det praktiske not-/ferdesign betyder, at fliserne klikkes sammen.

Læs mere

Tagbeklædning med Harmoni:

Tagbeklædning med Harmoni: Tagbeklædning med : Tagbeklædning med bølgeplader i stål 4.1 Orientering bips B2.360, Basisbeskrivelse tagdækning er sammen med denne detaljeprojektbeskrivelse gældende for arbejdet. 4.2 Omfang

Læs mere

INTER GLAS INTERGLAS VEJLEDNINGEN FOR MONTERING AF GLAS I TAG. Side 1

INTER GLAS INTERGLAS VEJLEDNINGEN FOR MONTERING AF GLAS I TAG. Side 1 INTER GLAS INTERGLAS VEJLEDNINGEN FOR MONTERING AF GLAS I TAG 2019 Side 1 Velkommen til Interglas I denne brochure finder du en vejledningen for montering af glas i tag. Du kan finde flere produkter og

Læs mere

Termografi af ydervægge

Termografi af ydervægge Firma Kontrolpers on Kuben Manegement A/S Gammel Køge Landevej 22 DK2500 Valby Ordregiver Albertslund Ungdomsboliger Morbærhaven 1741 2620 Albertslund Enhed testo 8752 Serienr. : 2282495 Objektiv: Vidvinkel

Læs mere

Glasisætning Glasisætning Alu-Com Slim Line til 3-lags-termoruder 41 Alu-Com glasisætningssystem 41 Tilbehør til Alu-Com 42 GL-liste, alu-bundglaslister 43 Tilbehør til GL-liste 43 GL-liste, alu-bundglaslister

Læs mere

Din professionelle leverandør af aluminiumselementer

Din professionelle leverandør af aluminiumselementer Din professionelle leverandør af aluminiumselementer Vores medarbejderstab repræsenterer mange års erfaring inden for branchen. Om ALUfabrikken ALUfabrikken er en professionel produktionsvirksomhed beliggende

Læs mere

Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre.

Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre. Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre. Det er vigtigt at Deres nye vinduer og døre monteres korrekt, og ved at gennemgå nedennævnte vejledning har de et godt udgangspunkt

Læs mere

DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning

DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning Indholdsfortegnelse: Vigtig information: Inden du går igang: Montering af inderetninger: Montering af udvendig gavl: Montering af anslag: Montering af topskinne:

Læs mere

Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer

Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer Det er vigtigt at Deres nye vinduer og døre monteres korrekt, og ved at gennemgå nedennævnte vejledning har de et godt udgangspunkt herfor. Vi gør opmærksom

Læs mere

PRO TEC 7 MULTI MONTAGEVEJLEDNING. windows

PRO TEC 7 MULTI MONTAGEVEJLEDNING. windows PRO TEC 7 MULTI MONTAGEVEJLEDNING windows INDHOLD 01 Modtagelse og opbevaring... 3 02 Starthjælp.... 4 03 Facadedør... 5 04 Terrassedør... 9 05 Topstyret vindue... 13 06 Sidehængt vindue... 17 07 Sidestyret

Læs mere

6. Vind & Vandtæthed Konstruktionen er overfalset, det gør vinduet ekstrem vind & vandtæt, da det giver mulighed for montering

6. Vind & Vandtæthed Konstruktionen er overfalset, det gør vinduet ekstrem vind & vandtæt, da det giver mulighed for montering Teknisk information - det ultimative vindue i et unikt design Vrøgum har udviklet det ultimative vindue svarre. Vinduet kombinerer et unikt design med et vedligeholdelsesfrit eksteriør med nogle af de

Læs mere

BR10 kap. 7. Energikrav til vinduer og yderdøre

BR10 kap. 7. Energikrav til vinduer og yderdøre BR10 kap. 7 Energikrav til vinduer og yderdøre Energikrav til vinduer iht. BR10 Indholdsfortegnelse: Side 2 Generel information Side 3 Oversigt energikrav iht. BR10 kap. 7 Side 4 Nåletræsvinduer - Forenklet

Læs mere

PRODUKTIONSVEJLEDNING

PRODUKTIONSVEJLEDNING L:\VEJLEDNINGER\PRODUKTIONSINSTRUKS\DANSK\PRODUKTIONSINSTRUKSTERMO.DOC PRODUKTIONSVEJLEDNING FOR PRODUKTION AF TERMORUDER MED INDBYGGEDE PERSIENNER MED MANUEL ELLER ELEKTRISK BETJENING GENERELT Det øverste

Læs mere

ACO VVS. ACO ShowerDrain. Design & funktion. ACO ShowerDrain Vandret- og lodret udløb Teknisk brochure. www.aco.dk. Gældende for Januar 2016

ACO VVS. ACO ShowerDrain. Design & funktion. ACO ShowerDrain Vandret- og lodret udløb Teknisk brochure. www.aco.dk. Gældende for Januar 2016 ACO VVS ACO ShowerDrain Gældende for Januar 06 Design & funktion ACO ShowerDrain Vandret- og lodret udløb Teknisk brochure www.aco.dk ACO ShowerDrain Design & funktion... I vores enkle design har vi fokus

Læs mere

Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf. 97 38 45 00 tilbud@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk. Vinduer og døre i Træ/Alu

Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf. 97 38 45 00 tilbud@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk. Vinduer og døre i Træ/Alu Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf. 97 38 45 00 tilbud@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk Godt dansk håndværk og ansvarlighed Vinduer og døre i Træ/Alu DANSK PRODUCEREde træ/alu vinduer og døre lever op til

Læs mere

BÆKKELUNDSVEJ, RØNDE VINDUES OG DØROVERSIGT OG POSTKASSER. Rev: V1 samt V4 Tillæg: V11, V12 samt V13

BÆKKELUNDSVEJ, RØNDE VINDUES OG DØROVERSIGT OG POSTKASSER. Rev: V1 samt V4 Tillæg: V11, V12 samt V13 BÆKKELUNDSVEJ, RØNDE VINDUES OG DØROVERSIGT OG POSTKASSER Rev: V1 samt V4 Tillæg: V11, V12 samt V13 NILS ENGELUND OG ALLAN PEDERSEN ARKITEKTER MAA/PAR TVÆRGADE 5 TLF.: 86 54 20 66 ARK@ARKIPARTNERS.DK 8300

Læs mere

Brugervejledning for VELFAC 200 + Edge (uddrag af VELFAC Brugervejledning)

Brugervejledning for VELFAC 200 + Edge (uddrag af VELFAC Brugervejledning) Brugervejledning for VELFAC 200 + Edge (uddrag af VELFAC Brugervejledning) Pleje og vedligeholdelse for opretholdelse af garanti For alle VELFAC produkter gælder nogle generelle retningslinier, som skal

Læs mere

For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser er vejledende.

For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser er vejledende. Læggevejledning HØRNING Origin massive plankegulve For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser er vejledende. Hørning

Læs mere

GULVVARMERØR. Rør pr. m²

GULVVARMERØR. Rør pr. m² Monteringsanvisning Indholdsfortegnelse Monteringsanvisning... 1 Gulvvarmerør... 2 Opbygningsprincipper... 3 Rørskinner... 3 Rørclips... 3 Celleplastplader... 4 Termoplader... 4 Eksempel... 5 Anvendelsesområde:

Læs mere

justeringer kan være farlige og bør udføres af kvalificeret/uddannet personer.

justeringer kan være farlige og bør udføres af kvalificeret/uddannet personer. Side 1 Side 1-2 Side 4 Vedlagt SIKKERHED INSTALLATIONSVEJLEDNING VEDLIGEHOLDELSESPLAN BORTSKAFFELSE EF OVERENSTEMMELSESERKLÆRING MOTOR INSTALLATIONSVEJLEDNING - Stykliste på motorindhold - Brugervejledning

Læs mere

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Glas. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK

Montering Vedligeholdelsesvejledning. Glas. ... kvalitet hele vejen igennem. April 2009 DK Montering Vedligeholdelsesvejledning Glas... kvalitet hele vejen igennem April 2009 DK Transport Inden montage Tillykke med din nye Glasbordplade fra Horn Bordplader A/S For at få størst mulig glæde af

Læs mere

Døre i alle afskygninger. Facadedøre, havedøre og specialdøre. Til bolig, erhverv og institution.

Døre i alle afskygninger. Facadedøre, havedøre og specialdøre. Til bolig, erhverv og institution. Døre i alle afskygninger Facadedøre, havedøre og specialdøre. Til bolig, erhverv og institution. Døre i alle afskygninger Indhold Døre for enhver smag... 4 Sortimentet... 6 Facadedøre i plast... 8 Facadedøre

Læs mere

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre.

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. OPSÆTNING AF TAPET Arbejdsgang TAPET Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. Tapetserede vægge: -fjern søm og skruer. Fjern løstsiddende tapet. Slib overgange og samlinger. Klister

Læs mere

Monteringsvejledning 2015-12-18

Monteringsvejledning 2015-12-18 Kebony terrasser og brodæk Generelt Selve underkonstruktionen skal være fagmæssigt udført i henhold til gældende standarder og forskrifter. Sørg for god ventilation under terrassen og undgå fugtfælder.

Læs mere

INTERGLAS GLASPROGRAM

INTERGLAS GLASPROGRAM INTERGLAS GLASPROGRAM 2 lags Lavenergi termorude: TERMORUDE MED 2 LAG GLAS 1. Float glas(alm. Klart glas) 2. Lav energi belægning 3. Mellemrum (normalt med Argon) 4. Indvendig tætning af Butyl 5. Afstandsprofil

Læs mere

Objekt...: Sagsbehandler...: Lars Hassing Kunde tlf. nr...: 299701000. BEMÆRK! VINDUER OG DØRE ER SET UDEFRA Ark..: 1

Objekt...: Sagsbehandler...: Lars Hassing Kunde tlf. nr...: 299701000. BEMÆRK! VINDUER OG DØRE ER SET UDEFRA Ark..: 1 A/S Boligselskabet INI Postboks 1020 3911 Sisimut Att.: ORDREBEKRÆFTELSE Nr. beskriv Dato: 06.02.2016 Objekt...: Sagsbehandler...: Lars Hassing Kunde tlf. nr...: 299701000 Leveringsuge...: 1 Kunde mob.

Læs mere

VELFAC Ribo alu og VELFAC Ribo træ Produktinformation til professionelle

VELFAC Ribo alu og VELFAC Ribo træ Produktinformation til professionelle VELFAC Ribo alu og VELFAC Ribo træ Produktinformation til professionelle Pr. januar 2013 VELFAC Ribo Et energivindue udviklet specielt til vinduesudskiftning VELFAC Ribo er specielt udviklet til vinduesudskiftninger

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Vahle A/S - Fabriksvej 5 - DK-8544 Mørke Tlf. +45 86 37 24 77 Fax +45 86 37 24 78 www.jetrae.dk - jetrae@vahle.dk INDHOLD Montering af dør side 2 Montering af sideparti side 6 Montering

Læs mere

Everluxx Classic e Klassiske vinduer designet til fremtiden

Everluxx Classic e Klassiske vinduer designet til fremtiden Everluxx Classic e Klassiske vinduer designet til fremtiden Vedligeholdelsesfrie vinduer og døre Ønsker man sprosser i rammen, kan der vælges mellem gennemgående sprosser, ilagte sprosser, der som navnet

Læs mere

Sejlmagerlinien Sprayhood og Bådkalecher. Syning af sprayhood

Sejlmagerlinien Sprayhood og Bådkalecher. Syning af sprayhood Syning af sprayhood Side 1 Indhold: 1. Valg af fremstillings metode 1. 2. 3. 4. Sprayhood fremstilles efter eksisterende model Sprayhood fremstilles efter gammel sprayhood Sprayhood fremstilles efter måltagning

Læs mere

Corian Produktinformation

Corian Produktinformation Corian Produktinformation DuPont TM Corian er et eksklusivt, homogent kompositmateriale, som har mange anvendelsesmuligheder både i hjemmet og i offentlige rum. Corian blev opfundet og lanceret af DuPont

Læs mere

1. 2. MONTAGEVEJLEDNING Winvent til energirenovering af eksisterende vinduer. Friskluftindtag øverst i den udvendigt gående ramme

1. 2. MONTAGEVEJLEDNING Winvent til energirenovering af eksisterende vinduer. Friskluftindtag øverst i den udvendigt gående ramme 1. 2. Friskluftindtag øverst i den udvendigt gående ramme Friskluftindtag øverst i den indvendigt gående ramme I overramme-stykket udfræses et friskluftindtag dim.: (l) (216+79) mm x (b) 12 mm iht. den

Læs mere

Sikringskatalog Kapitel 9 Sikringsglas

Sikringskatalog Kapitel 9 Sikringsglas Forsikring & Pension Januar 2014 Sikringskatalog Kapitel 9 Sikringsglas Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Indledning...

Læs mere

Udvikling af nye typer energivinduer af kompositmaterialer Designforslag til profilsystemer

Udvikling af nye typer energivinduer af kompositmaterialer Designforslag til profilsystemer Udvikling af nye typer energivinduer af kompositmaterialer Designforslag til profilsystemer Institut for Byggeri og Anlæg Rapport 2009 Jesper Kragh og Svend Svendsen DTU Byg-Rapport R-203 (DK) ISBN=9788778772817

Læs mere

DNU, Det Nye Universitetshospital i Aarhus

DNU, Det Nye Universitetshospital i Aarhus 5.0-A- XX-5-39-50 3 3 03--9 PKJ MBN Rettelser pr. 03--9 - til entreprenør/underleverandør 03-06-04 PKJ MBN Iht. rettelsesblad 0. 03-05-07 AG MBN HD Hovedprojekt Dato: Udarb.: Godk.: Kontrol: Ændringer:

Læs mere

Problemer med vinduer og termoruder

Problemer med vinduer og termoruder Problemer med vinduer og termoruder Vinduer Kravet om totaløkonomi i det støttede byggeri medfører ønske om lave vedligeholdelsesudgifter Hvordan håndterer rådgivere og entreprenører opgaven?? Træ/alu,

Læs mere

Finnforest Kerto. indbygget fleksibilitet, æstetik og styrke M 16 BSH 12/(4-36) Kerto Q 69. Topplade d = 80/8 mm Møtrik M 16 svejset til topp

Finnforest Kerto. indbygget fleksibilitet, æstetik og styrke M 16 BSH 12/(4-36) Kerto Q 69. Topplade d = 80/8 mm Møtrik M 16 svejset til topp M 16 BSH 12/(4-36) Finnforest Kerto Kerto Q 69 indbygget fleksibilitet, æstetik og styrke Bulldog 75 Topplade d = 80/8 mm Møtrik M 16 svejset til topp 100 69 60 Stålrør 42/3,2 Finnforest højteknologi i

Læs mere

Brugervejledning, drift og vedligehold

Brugervejledning, drift og vedligehold Brugervejledning, drift og vedligehold Triplan-brandglasvægge (TP Fire, TP Fire Lite) MATERIALER OG OVERFLADER Vægtype: Brandglasvæg. Et lag brandglas monteret i ståleller aluminiumsramme. Samlet med lodret

Læs mere

Beskrivelse af produktprogram

Beskrivelse af produktprogram ovenlysmoduler Beskrivelse af produktprogram Produktprogram for ovenlysmoduler ovenlysmoduler er et modulært ovenlyssystem til erhvervs- og offentligt byggeri. Systemet består af et komplet produktprogram

Læs mere

www.listefabrikken.dk

www.listefabrikken.dk Fodlister/indfatninger 300-115 x 14,5 mm Fodlister/indfatninger 301-55 x 23,3 mm Fodlister/indfatninger 302-60,5 x 25 mm Fodlister/indfatninger 304-116 x 22 mm Fodlister/indfatninger 305-116 x 22 mm Fodlister/indfatninger

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSESANVISNING

VEDLIGEHOLDELSESANVISNING VEDLIGEHOLDELSESANVISNING Forebyggende vedligeholdelse af tavleanlæg bør finde sted mindst en gang årligt. Nedenstående generelle checkpunkter kan være retningsgivende: 1). Visuel inspektion 2). Renholdelse

Læs mere

Terrasseoverdækning/ Carport Monteringsvejledning

Terrasseoverdækning/ Carport Monteringsvejledning Terrasseoverdækning/ Carport Monteringsvejledning NØDVENDIGT VÆRKTØJ BESTANDDELE Tegningen viser en 3,0 meter bred udførelse. Antallet af bestanddele varierer efter størrelsen (se listen på næste side)

Læs mere

Energiforbedring af vinduer med koblede rammer. Fordele. Kitfals. Sprosse. Kitfals. Kitfals. Ramme. Karm Lufttæt fuge Mørtelfuge. Mørtelfuge.

Energiforbedring af vinduer med koblede rammer. Fordele. Kitfals. Sprosse. Kitfals. Kitfals. Ramme. Karm Lufttæt fuge Mørtelfuge. Mørtelfuge. Energiløsning UDGIVET FEBRUAR 2010 REVIDERET DECEMBER 2014 Energiforbedring af vinduer med koblede rammer Oprindelige bevaringsværdige vinduer fra før 1950-60 med ét lag glas bør energiforbedres med en

Læs mere

Kontrol og måleteknik

Kontrol og måleteknik Kontrol og måleteknik Indledning Industrialiseringen inden for træindustrien har medført et større krav til nøjagtighed, dvs. overholdelse af fastlagte mål ud fra en arbejdstegning. For at overholde disse

Læs mere

TERMISK HÆRDET GLAS DS/EN 12150

TERMISK HÆRDET GLAS DS/EN 12150 TERMISK HÆRDET GLAS DS/EN 12150 DATABLAD 1. Generelt Dette datablad giver et resume af produktstandarden DS/EN 12150-1 Bygningsglas termisk hærdet sodakalksilikatsikkerhedsglas Del 1: Definition og beskrivelse

Læs mere