Studie- og ordensregler på Langkaer Gymnasium STX/HF/IB World School

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studie- og ordensregler på Langkaer Gymnasium STX/HF/IB World School"

Transkript

1 Studie- og ordensregler på Langkaer Gymnasium STX/HF/IB World School Formålet med studie- og ordensreglerne Studie- og ordensreglerne for Langkaer Gymnasium STX / HF / IB World School er udarbejdet i overensstemmelse med Bekendtgørelse om studie- og ordensregler i de gymnasiale uddannelser (Bekendtgørelse nr af 4/12/2006). Studie- og ordensreglerne gælder for alle skolens elever og har til formål at sikre et trygt og godt læringsmiljø, hvor vi respekterer, hjælper og anerkender hinanden. Studie- og ordensreglerne understøtter Langkaer Gymnasiums vision om at være en åben og dynamisk skole med høj faglighed og et internationalt udsyn. Nye elever orienteres af ledelsen og studievejlederne om studie- og ordensreglernes formål, indhold og sanktioner. Derudover er det elevernes pligt selv at holde sig orienteret om reglerne fx via skolens hjemmeside. 1. Studie- og ordensregler Skoledagen Skoledagen er normalt mellem kl og Elever kan således ikke påregne at have erhvervsarbejde, fritidsaktiviteter m.v. før efter kl Enkelte undervisningsaktiviteter kan ligge uden for dette tidsrum. Ved manglende aflevering af skriftlige opgaver kan elever fx blive bedt om at møde til obligatorisk skrivning uden for dette tidsrum. Oplysninger om skoledagen offentliggøres i Lectio, og eleverne har pligt til dagligt at orientere sig i Lectio. Den daglige undervisning Som elev møder man forberedt til al den undervisning, der fremgår af Lectio. Det er et krav at deltage aktivt og konstruktivt i undervisningen og dermed bidrage positivt til det fælles læringsmiljø. Eleverne skal endvidere bidrage til ro og koncentration i forbindelse med undervisningen. Ekskursioner og studieture er en del af undervisningen og dermed omfattet at skolens studie- og ordensregler. Regler for digital adfærd Der er fri adgang til internet og til at bruge computere til faglige formål. Det forventes, at man medbringer sin egen computer hver dag. Når en elev anvender en computer/mobiltelefon/tablet i undervisningen, skal det være til gavn for elevens og holdets læring.

2 Man bruger altid sit eget personlige brugernavn og adgangskode, når man logger på First Class, Lectio m.v. Brugernavn og adgangskode må ikke gives eller udlånes til andre, og man skal altid logge af, når man forlader en computer. Mobiltelefoner indsamles, hvis læreren beder om det. Brugen af skolens IT-udstyr forudsætter, at man accepterer og følger IT-udbyderens brugerpolitik. Fotografering og videooptagelser Det er ikke tilladt at tage billeder og film i undervisningen med mindre det efter lærerens anvisning indgår som et fagligt element i undervisningen. Alle implicerede skal give samtykke til at optræde på billede og i film. Fotografering og videooptagelser i forbindelse med fester og caféer er ikke tilladt. Fotografering eller videooptagelser af undervisningsaktiviteter må kun ske efter aftale med læreren. Ingen elever må offentliggøre billeder eller videooptagelser af ansatte eller elever uden deres samtykke. Sprog I undervisningen tales kun det sprog, der undervises på eller det sprog, der undervises i. Uden for undervisningen udvises der respekt for andre ved kun at tale et sprog, som alle forstår. Adfærd på skolen Støjniveauet skal begrænses til et minimum overalt på skolen, således at der vises hensyn til andre. Den enkelte elev bidrager til ro og orden på skolen både i klassen, på gangene og i kantinen. Elevernes omgangstone og omgangsform skal være respektfuld. Enhver form for mobning er uacceptabel. Retningslinjer for det skriftlige arbejde (se bilag 1) Gennem de skriftlige afleveringer trænes de færdigheder, der kræves for at kunne gå til skriftlig eksamen. Eleverne afleverer alle skriftlige opgaver til tiden og investerer tid i det skriftlige arbejde både i og uden for undervisningen. Skriftlige afleveringer oprettes og afleveres digitalt. Plagiat Det opfattes som plagiat, hvis elever helt eller delvis skriver af uden at angive kilder, eller hvis man afleverer et produkt, der allerede er bedømt i en anden sammenhæng. Alle afleveringer kontrolleres for plagiat. Ved omfattende plagiat udarbejdes en helt ny aflevering. Ved plagiat i mindre målestok har eleverne kun krav på at få bedømt det, der er selvstændigt udarbejdet. Plagiat medfører i første omgang en lærerpåtale, og alle klassens lærere informeres herom. Sker det igen, indberettes det til ledelsen, som vil sanktionere overtrædelsen. Plagiat i forbindelse med eksamen håndteres i overensstemmelse med eksamensbekendtgørelsens anvisninger.

3 Sygdom Ved sygdom i mere end en uge kontaktes skolen. I Lectio noteres sygdom som årsag til fravær. Eleverne har pligt til selv at skaffe sig oplysninger om indholdet af undervisningen, som de går glip af ved sygefraværet. Elever med dokumenteret længerevarende sygdom eller kronisk sygdom kan efter aftale med vejleder og ledelse tilbydes erstatningsundervisning. Længerevarende sygdom eller kronisk sygdom kan medføre, at elever udmeldes af skolen eller må tage et år om. Afgørelsen er baseret på et individuelt skøn. Eksamener, årsprøver og terminsprøver (bilag 2) Der er mødepligt til alle eksamener, årsprøver og terminsprøver. Under afvikling af eksamener, årsprøver og terminsprøver skal eleverne udvise særligt hensyn til andre elever, som er til prøve. Det påhviler eleverne at rette sig efter anvisninger ved eksamen, uanset om de gives af skolens personale eller af vagter udefra. Plagiat i forbindelse med eksamen medfører automatisk bortvisning fra den pågældende eksamensaktivitet jf. eksamensbekendtgørelsens anvisninger. Sygdom i forbindelse med eksamen Hvis en elev bliver syg før en skriftlig eller mundtlig eksamen, skal skolen hurtigst muligt have besked. Hvis skolen ikke har modtaget denne besked inden eksamensdagens afslutning, betragtes eleven som udeblevet fra eksamen uden grund. En syg elev skal kontakte egen læge, således at lægen kan attestere (i form af lægeattest), at eleven pga. sygdom ikke kan deltage i den pågældende eksamen. Udgift til lægeattest refunderes ikke af skolen. Såfremt en elev bliver syg før en årsprøve eller terminsprøve, kræves der normalt ikke lægeattest. Dog kan der i særlige tilfælde kræves lægelig dokumentation for sygdom også i forbindelse med afholdelse af årsprøver og terminsprøver. Udgift til lægeattest refunderes ikke af skolen. Ferie Ferie kan kun afholdes i de perioder, der fremgår af skolens ferieplan. Ferieplanen findes på skolens hjemmeside. Elevers egenbetaling Der er egenbetaling for studierejser, ekskursioner og undervisningsmaterialer. Det er tillige en forudsætning for at gennemføre uddannelsen, at eleverne har deres egen personlige computer. Elevers lån af undervisningsmaterialer Alle lån af undervisningsmidler registreres af skolen. Eleverne skriver navn og klassebetegnelse i bøgerne. Bortset fra det må der ikke skrives i bøgerne. Alle lånte bøger skal afleveres, når skolens bogadministration beder om det. Elever i afgangsklasserne skal aflevere alle bøger og evt. andet materiale, de har lånt af

4 skolen, inden sommerferien. Ikke afleverede bøger og ødelagte bøger skal betales af låneren til erstatningspriser, som skolen fastsætter. Erstatningsprisen er normalt lig med bogens nypris ved køb i boghandel. Har en elev ikke afleveret eller betalt for lånte bøger, efter at skolen har rykket for dem, sendes sagen til inkasso. Ekskursioner og studieture (bilag 3) Skolens studie- og ordensregler gælder også på ekskursioner og studieture. Elever på ekskursioner og studieture er repræsentanter og rollemodeller for Langkaer, og forventes dermed at opføre sig ansvarligt og tage hensyn til andre mennesker. På ekskursioner og studieture skal alle elever deltage aktivt og konstruktivt i hele det faglige program. Eleverne rejser på eget ansvar og skal inden afrejse sikre sig, at de er dækket af en ulykkes- og ansvarsforsikring. Ryd op og sæt stole op Eleverne skal rydde op efter sig selv over alt både indenfor og udenfor. Der stoles op og møblerne stilles ordentligt, når et sted forlades. Eleverne skal rydde klasselokalerne op efter hver lektion. Efter kl stoler eleverne op i klasserne efter hver lektion. Oprydning i kantinen og udendørsarealerne går på skift mellem klasserne. Rygning Det er ikke tilladt at ryge på skolens område. Rygeforbuddet på skolens område omfatter også e-cigaretter og vandpibe. Rygning kan finde sted på den offentlige gangsti mellem hallen og fodboldbanen. Religion Langkaer Gymnasium er en religiøs neutral skole, hvor religion opfattes som et privat anliggende. Forkyndelse finder ikke sted. Religiøse ritualer må praktiseres alene på steder, hvor der ikke færdes andre. Der stilles ikke lokaler til rådighed for religiøse aktiviteter. Skolens ledelse kan dispensere fra denne bestemmelse. Regler vedr. idrætsundervisningen Til idrætsundervisningen skal eleverne være omklædte til idrætstøj. Kjoler til under knæene er ikke tilladte. Tørklæder skal være tætsiddende, uden nåle og sidde under blusen, så de ikke flagrer. Mobiltelefoner låses inde i skabene på gangen, inden undervisningen begynder. Elever kan anmode om fritagelse fra idræt på grund af handicap eller skade. Skolens ledelse kan i den forbindelse bede om en attest fra lægen, som dokumentation for anmodningen om fritagelse. Udgift til lægeattest refunderes ikke af skolen. Elever, som er helt fritaget fra idrætsundervisningen, skal have et andet fag på c-niveau.

5 Færdsel og parkering Biler parkeres på parkeringspladsen i de afmærkede båse. Bilister skal udvise hensyn til andre på parkeringspladsen og i rundkørslen. Rusmidler Der må ikke indtages alkohol på skolen. I særlige tilfælde (for eksempel ved skolefester) kan skolens ledelse dispensere fra forbuddet. Besiddelse eller indtagelse af euforiserende stoffer er forbudt. Skolefester Eleverne skal bidrage til at skabe gode og trygge fester. Elever, der møder synligt berusede op til en fest, nægtes adgang. Eleverne må ikke medvirke til, at personer uden en billet får adgang til festen. Videoovervågning Der er videoovervågning ved skolens indgange, på parkeringspladsen, ved rundkørslen, i cykelkælderen, i kantinen, på gangene, i fitnessrummet, i administrationsområdet, i studieområdet, i læringscentret og i elevrådslokalet. Overvågningen anvendes aktivt ved begrundet mistanke om overtrædelse af studieog ordensreglerne og gældende lovgivning. Skolens bygninger og inventar Skolens bygninger og inventar skal behandles med omtanke og respekt. Ødelæggelse af bygninger eller inventar vil medføre krav om erstatning. Erstatningsansvar Skolen har intet ansvar over for elevernes bortkomne sager. Penge og andre værdigenstande bør ikke efterlades i tasker og overtøj. Eleverne skal aflevere fundne og glemte sager til en af skolens pedeller eller på kontoret. Eleverne har ansvar for egne handlinger og er omfattet af de almindelige regler om erstatning, også når eleverne er på ekskursioner, studieture o.l. 2. Sanktioner Forsømmelser Alle forsømmelser, uanset årsag, registreres. Forsømmelsesregistreringerne er tilgængelige i Lectio, og eleverne har der mulighed for selv at følge med i registreringerne. Klassens teamleder, vejleder og ledelsesrepræsentant mødes jævnligt for at gennemgå forsømmelser og om nødvendigt træffe beslutninger om sanktioner og initiativer for den enkelte elev. Det beror på en konkret vurdering i det enkelte tilfælde, hvornår skolen sanktionerer. Ved fravær noterer eleverne straks årsager til fraværet i Lectio. Årsagen til fraværet er relevant, når skolens ledelse konkret vurderer, om der skal iværksættes en sanktion over for en elev. Registreret

6 fravær overføres ikke fra det ene skoleår til det andet, men elever, som har fået advarsler for fravær, følges særlig tæt i det efterfølgende skoleår. Ved forsømmelser i et uacceptabelt omfang får eleven en mundtlig advarsel af skolens ledelse. Hvis eleven er under 18 år, orienteres forældremyndighedsindehaverne. Advarslen følges op af en samtale med en vejleder om årsager til forsømmelserne. Fortsætter forsømmelserne, får eleven en skriftlig advarsel af skolens ledelse. Hvis eleven er under 18 år sendes advarslen som anbefalet brev til forældremyndighedsindehaverne. Advarslen følges op af en samtale med en vejleder om årsager til forsømmelserne. Efterkommes den skriftlige advarsel ikke, kan skolens ledelse beslutte, at en elev: Udelukkes midlertidigt (bortvisning) Mister retten til at få Statens Uddannelsesstøtte Mister retten til at gå til eksamen i et eller flere fag Udelukkes fra konkrete arrangementer eller aktiviteter Henvises til at aflægge prøve i alle fag, der kan afsluttes med prøve på det pågældende klassetrin i det pågældende år Bortvises (udmeldes) Ledelsen beslutter, hvilke sanktioner, der anvendes. Overtrædelse af øvrige studie- og ordensregler Overtrædes en af skolens studie- og ordensregler, kan en elev få en mundtlig advarsel af skolens ledelse. Hvis eleven er under 18 år, orienteres forældremyndighedsindehaverne. Overtrædes skolens studie- og ordensregler igen, kan en elev få en skriftlig advarsel af skolens ledelse. Hvis eleven er under 18 år, sendes advarslen som anbefalet brev til forældremyndighedsindehaverne. Efter den skriftlige advarsel kan skolens ledelse beslutte, at en elev: Udelukkes midlertidigt (bortvisning) Mister retten til at få Statens Uddannelsesstøtte Mister retten til at gå til eksamen i et eller flere fag Udelukkes fra konkrete arrangementer eller aktiviteter Henvises til at aflægge prøve i alle fag, der kan afsluttes med prøve på det pågældende klassetrin i det pågældende år Bortvises (udmeldes)

7 I særligt alvorlige tilfælde kan en af ovenstående sanktioner iværksættes uden forudgående skriftlig advarsel. Ledelsen beslutter, hvilke sanktioner, der anvendes. 3. Oprykning til næste klassetrin Ved skoleårets afslutning vurderer skolen den enkelte elevs standpunkt og udbytte af undervisningen. Skolens ledelse kan nægte en elev oprykning til næste klassetrin, hvis det opnåede gennemsnit ved skoleårets afslutning er under 2,0. 4. Klagemuligheder Klage over sanktioner En elev eller forældremyndighedsindehaverne, hvis eleven er under 18 år kan klage over beslutninger truffet af skolens ledelse i forbindelse med iværksættelse af sanktioner eller i forbindelse med oprykning til næste klassetrin. Rektor yder klagevejledning. Klage over eksamen Ifølge eksamensbekendtgørelsens kap. 10 kan eleverne klage over eksamen senest to uger efter, at bedømmelsen er bekendtgjort. Klagen skal være individuel, skriftlig og nøje angive de omstændigheder, der efter elevens mening kan begrunde en imødekommelse af klagen. Klagen kan vedrøre eksaminationsgrundlaget, prøveforløbet eller bedømmelsen. Rektor yder klagevejledning. Langkaer Gymnasium STX/HF/IB World School, januar 2016

8 Bilag 1: Retningslinjer for det skriftlige arbejde Det skriftlige arbejde er en vigtig del af din skolegang, og ligesom du har mødepligt til din daglige undervisning, så har du også afleveringspligt i forhold til dine skriftlige opgaver. Gennem de skriftlige opgaver trænes de færdigheder, der kræves for at kunne gå til skriftlig eksamen. Du skal aflevere alle dine skriftlige opgaver til tiden, og du skal investere tid i det skriftlige arbejde både i og uden for undervisningen. Du får altid en fremadrettet tilbagemelding på alle dine skriftlige opgaver, så du ved, hvad du kan forbedre i næste aflevering. Læreren vil vejlede og støtte dig i både skrive- og evalueringsprocessen, og vi ser det som helt naturligt og i orden at begå fejl i det skriftlige arbejde. Vi lærer af vores fejl, og vi lærer af at italesætte vores udfordringer. Opgaver skal afleveres til tiden At aflevere for sent er en overtrædelse af skolens studie- og ordensregler. Det er vigtigt, at afleveringsfrister overholdes, så lærerne hurtigst muligt kan rette og tilbagelevere alle opgaver på én gang. Det øger læringen, at du får tilbagemeldingen, mens opgaven er frisk i erindringen. Når du afleverer alle dine opgaver til tiden, får du desuden en mere jævn arbejdsbelastning med opgaver i løbet af skoleåret. Få struktur på din skriveproces Begynd på opgaven i god tid, så læreren har mulighed for at vejlede dig skriveprocessen. Brug dine klassekammerater til faglig sparring og benyt Langkaers Læringscenter, hvis du har brug for hjælp til fagligt indhold og struktur. Opgaver afleveres på Lectio Opgaver uploades i Lectio i pdf-format med mindre andet aftales med læreren. Hvis du uploader flere filer, så er det den sidste fil, der gælder med hensyn til indhold og afleveringstidspunkt. Det er vigtigt, at opgaverne navngives omhyggeligt, så du ikke uploader en forkert opgave. Udsættelse I særtilfælde kan en opgave udsættes efter aftale med din lærer. Hvis du ikke får udsættelse, skal du aflevere til tiden uanset besvarelsens længde og indhold. Hvis du afleverer opgaven for sent, fjernes fraværet i Lectio, når du har afleveret opgaven, men læreren skriver i kommentarfeltet, at opgaven er afleveret for sent. Længerevarende sygdom Ved længerevarende sygdom skal du kontakte skolen. Når du er blevet rask, udarbejder du i samarbejde med din vejleder og dine lærere en plan for indhentning af det skriftlige arbejde. Din vejleder og dine lærere vurderer i den forbindelse, hvor mange af de manglende afleveringer, du skal indhente.

9 Bilag 2: Retningslinjer for eksamener, årsprøver og terminsprøver Skolen orienterer eleverne om eksamensreglerne i god tid før eksamen. I orienteringen vil eleverne blive gjort bekendt med eksamensbekendtgørelsen, som gælder for eksamen og prøver i de almene og studieforberedende ungdoms- og voksenuddannelser. Eleverne har pligt til at sætte sig ind i regler og retningslinjer for eksamen. Elevernes ansvar Eleverne har pligt til at møde mindst 30 minutter før en skriftlig/mundtlig eksamen, årsprøve eller terminsprøve. Det er elevens ansvar at medbringe relevante og tilladte hjælpemidler til prøver og eksaminer. Alle elever har pligt til at holde sig orienteret om eksamen via Lectio og First Class, da vigtig information i forbindelse med eksamens- og prøveafviklingen løbende kan ændre sig. Sker der ændringer i eksamensplanlægningen efter kl dagen før prøvens afholdelse, vil skolen kontakte de elever, der ramt af ændringen. Mobiltelefoner må ikke medbringes til en prøve eller en eksamen. Hvis elever alligevel medbringer telefon, afleveres den på eget ansvar til tilsynet ved skriftlig eksamen, årsprøve eller terminsprøve og eksaminator ved mundtlig eksamen. Under prøver og eksaminer har eleverne pligt til at rette sig efter skolens studie- og ordensregler, hvilket indebærer en respektfuld og hensynsfuld adfærd over for andre elever, skolens personale og censorer. Hvis en elev udviser forstyrrende adfærd i forbindelse med afviklingen af prøver og eksaminer kan eleven bortvises fra den pågældende prøve eller eksamen. Sygdom i forbindelse med prøver og eksamen Hvis en elev bliver syg før en mundtlig eller skriftlig eksamen, skal eleven hurtigst muligt kontakte skolen. Bliver man syg under prøven, skal man henvende dig til en lærer eller vagt og straks kontakte skolens kontor. Sygdommen skal dokumenteres ved en lægeattest. Udgift til lægeattest refunderes ikke af skolen. Hvis eleven vælger at gå til eksamen trods sygdom, har eleven ikke ret til sygeeksamen. Såfremt en elev bliver syg før en årsprøve eller terminsprøve, kræves der normalt ikke lægeattest. Dog kan der i særlige tilfælde kræves lægelig dokumentation for sygdom også i forbindelse med afholdelse af årsprøver og terminsprøver. Udgift til lægeattest refunderes ikke af skolen. Når der foreligger en lægeattest, tilbydes eleven en sygeeksamen, der så vidt muligt aflægges i samme eksamenstermin, som den ordinære eksamen alternativt i sygeeksamensterminen. Snyd under prøver og eksamen Snyd i forbindelse med eksamen medfører bortvisning fra den pågældende prøve, og eleven vil blive tilbudt en reeksamen ved førstkommende termin, typisk ved afslutningen af det næste skoleår. Hvis en elev snyder ved årsprøver og terminsprøver, bortvises eleven fra prøven, og ledelsen vil sanktionere overtrædelsen.

10 Bilag 3: Retningslinjer for ekskursioner og studieture Skolens studie- og ordensregler gælder også på ekskursioner og studieture. Elever på ekskursioner og studieture er repræsentanter og rollemodeller for Langkaer, og forventes dermed at opføre sig ansvarligt og tage hensyn til andre. På ekskursioner og studieture deltager alle elever aktivt og konstruktivt i hele det faglige program, og mødetider overholdes. Eleverne rejser på eget ansvar og skal inden afrejse sikre sig, at de er dækket af en ulykkes- og ansvarsforsikring. En rejseforsikring er obligatorisk og købes af de deltagende lærere for alle deltagende elever. Alkohol må kun indtages efter aftale med de deltagende lærere og kun i begrænset omfang under hensyntagen til det faglige program. Lærerne kan beslutte, at studieturen er 100 % alkoholfri. På ekskursioner og studieture færdes eleverne af sikkerhedshensyn altid mindst to og to sammen. Under rejsen er de deltagende lærere rejseledere. Det indebærer, at de beslutninger, der træffes undervejs på turen til enhver tid er gældende herunder tidspunkter for, hvornår eleverne skal være hjemme om aftenen. De deltagende lærere kan til enhver tid afgøre, om en overtrædelse af studie- og ordensreglerne er så grov, at det medfører hjemsendelse for egen eller forældremyndighedsindehaverens regning og uden godtgørelse. Lærerne vælger den hurtigste hjemrejsetransport, hvilket kan være fly. Det indbetalte depositum for en studierejse eller ekskursion tilbagebetales ikke.

Studie- ordensregler 2015/16- ændringer

Studie- ordensregler 2015/16- ændringer Studie- ordensregler 2015/16- ændringer Motivationen for at ændre studie- ordensreglerne har først og fremmest været ønsket om at fokusere vores indsatsområder: Skriftlighed og fravær. Der har i arbejdet

Læs mere

Studie- og ordensregler

Studie- og ordensregler Studie- og ordensregler Med henvisning til bekendtgørelse nr. 1222 af 4.12.2006 og senere. INDLEDNING 2 OM STUDIE- OG ORDENSREGLERNE 2 1. AKTIV DELTAGELSE I UNDERVISNINGEN 3 2. PROCEDURE VED SNYD I FORBINDELSE

Læs mere

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Den 21. august 2015 Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Studieregler På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. - Du møder til tiden til

Læs mere

Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler.

Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler. Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler. (Vedtaget december 2008, redigeret september 2011) Gennem ordens- og studieregler vil vi gerne sikre at vi kan nå de mål og de værdier der er formuleret i skolens

Læs mere

Studie- og ordensregler ved. Århus Akademi

Studie- og ordensregler ved. Århus Akademi ved Indhold: 1. Formål 2. Orientering om reglerne 3. Ordensregler 4. Skolehverdagen, møde- og aktivitetspligt 5. Elevtilstedeværelse 6. Skolens IT-udstyr og IT-støttet læring 7. Undervisningsmidler 8.

Læs mere

Studie- og ordensregler for Nærum Gymnasium. August 2011

Studie- og ordensregler for Nærum Gymnasium. August 2011 Studie- og ordensregler for Nærum Gymnasium. August 2011 Studie- og ordensreglerne er fastsat af skolens ledelse efter høring i skolens bestyrelse, SU, elevråd og på et medarbejdermøde. Reglerne er offentliggjort

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fælles ansvar for en god skole Eleverne på Ingrid Jespersens Gymnasieskole skal udvise en adfærd, der er præget af gensidig hensyntagen, hjælpsomhed

Læs mere

Studie- og ordensregler

Studie- og ordensregler Studie- og ordensregler for HHX og HTX på Erhvervsgymnasiet Grindsted Revideret juni 2015. Udarbejdet august 2014 på baggrund af BEK nr. 1222 af 4.12.2006 Bekendtgørelse om studie- og ordensregler i de

Læs mere

Studie- og ordensregler på Langkaer Gymnasium STX/HF/IB World School

Studie- og ordensregler på Langkaer Gymnasium STX/HF/IB World School Studie- og ordensregler på Langkaer Gymnasium STX/HF/IB World School Formålet med studie- og ordensreglerne Studie- og ordensreglerne for Langkaer Gymnasium STX / HF / IB World School er udarbejdet i overensstemmelse

Læs mere

Retningslinjer - mundtlige/skriftlige eksamener

Retningslinjer - mundtlige/skriftlige eksamener Retningslinjer - mundtlige/skriftlige eksamener og årsprøver Skolen orienterer eleverne om eksamensreglerne i god tid før eksamen. I orienteringen vil eleverne blive gjort bekendt med eksamensbekendtgørelsen,

Læs mere

hhx-uddannelsen 2014-2015 Studie- og ordensregler

hhx-uddannelsen 2014-2015 Studie- og ordensregler hhx-uddannelsen 2014-2015 Studie- og ordensregler Indholdsfortegnelse Studie- og ordensregler for hhx-uddannelsen... 3 Almindelig orden og samvær... 3 1. Ordensregler... 3 2. IT-regler... 3 3. Sanktioner...

Læs mere

Ordensregler for Marie Kruses Skoles GYMNASIUM

Ordensregler for Marie Kruses Skoles GYMNASIUM Ordensregler for Marie Kruses Skoles GYMNASIUM Ordensreglerne gælder med virkning fra 1. maj 2005. De har deres baggrund i gældende love og bekendtgørelser for gymnasiet, herunder 3 i Bekendtgørelse om

Læs mere

Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland.

Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland. Studie- og ordensreglement for Næstved Tekniske Gymnasium på EUC Sjælland. Udgangspunkt: Studie- og ordensreglementet tager udgangspunkt i/understøtter skolens værdier om: et godt sted at være et godt

Læs mere

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste.

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Den. 30. oktober 2012 Studie- og ordensregler på Studieregler På har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Du møder til tiden til alle dine timer Du har altid de nødvendige bøger

Læs mere

Campus Bornholms eksamensregler for HF, HHX, HTX og STX

Campus Bornholms eksamensregler for HF, HHX, HTX og STX Campus Bornholms eksamensregler for HF, HHX, HTX og STX Indhold Eksamensvilkår... 1 Mødetid... 2 Udeblivelse... 2 Hvornår er en prøve begyndt?... 2 Sygdom eller udeblivelse af andre uforskyldte grunde...

Læs mere

Studie - og ordensreglerne er udstedt i henhold til Bekendtgørelse om studie- og ordensregler i de gymnasiale uddannelser og vejledningen til denne.

Studie - og ordensreglerne er udstedt i henhold til Bekendtgørelse om studie- og ordensregler i de gymnasiale uddannelser og vejledningen til denne. Studie - og ordensregler for Gentofte Studenterkursus Generelle regler: Studie - og ordensreglerne er udstedt i henhold til Bekendtgørelse om studie- og ordensregler i de gymnasiale uddannelser og vejledningen

Læs mere

Studie- og ordensreglerne Handelsgymnasiet Skive Handelsskole. 1. december 2014

Studie- og ordensreglerne Handelsgymnasiet Skive Handelsskole. 1. december 2014 Studie- og ordensreglerne Handelsgymnasiet Skive Handelsskole 1. december 2014 1. Indledning Du skal have maksimalt udbytte af at gå på Handelsgymnasiet. Det mål nås kun ved, at din tid på skolen ses som

Læs mere

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Indhold Indledning... 2 Studieregler... 2 Eksamen og årsprøver... 3 Ordensregler... 3 Den digitale dannelse... 4 Særligt for kostelever... 4 Sanktioner...

Læs mere

Almindelig orden og samvær 4. Fravær og aktiv deltagelse i undervisningen 9. Skriftligt arbejde 13. Oprykning til næste klassetrin på hhx 15

Almindelig orden og samvær 4. Fravær og aktiv deltagelse i undervisningen 9. Skriftligt arbejde 13. Oprykning til næste klassetrin på hhx 15 Almindelig orden og samvær 4 Rygning... 4 Alkohol og euforiserende stoffer... 4 Fester... 4 IT-regler... 6 Lokaler... 7 Almen orden og samvær - Sanktioner... 8 Fravær og aktiv deltagelse i undervisningen

Læs mere

Orientering om eksamen AVU 2016

Orientering om eksamen AVU 2016 AVU: Eksamen Orientering om eksamen AVU 2016 Framelding Du kan framelde dig prøverne ved faglærer. Modtager du SU eller deltager du efter aftale med kommunen, forventes det, at du deltager i prøverne.

Læs mere

Regler for læring og samvær

Regler for læring og samvær Regler for læring og samvær Indholdsfortegnelse: 1 RESPEKT... 3 2 SKOLENS FORVENTNINGER... 3 2.1 LÅN AF SKOLENS BÆRBARE COMPUTERE... 5 2.2 BRUG AF VIDEO, BILLEDER OG LYD... 5 2.3 RYGNING OG RUSMIDLER...

Læs mere

Evalueringsplan for HHX

Evalueringsplan for HHX Evalueringsplan for HHX Evalueringsplanen beskriver, hvordan Handelsgymnasiet Ribe gennemfører både den løbende evaluering af den enkelte elev og en evaluering af planlægningen og gennemførslen af undervisningen

Læs mere

Studie- og ordensregler for HG - Tradium Mariagerfjord

Studie- og ordensregler for HG - Tradium Mariagerfjord Studie- og ordensregler for HG - Tradium Mariagerfjord Du har valgt at tage en erhvervsuddannelse på Tradium Mariagerfjord. Det betyder, at du både har nogle pligter og nogle rettigheder. Overordnet set

Læs mere

1. PRØVER I GRUNDFAG PÅ GRUNDFORLØB 1 OG

1. PRØVER I GRUNDFAG PÅ GRUNDFORLØB 1 OG Eksamensreglement for erhvervsuddannelserne på Esnord Hovedbekendtgørelse (EUD) nr. 1010 af 22.09.2014 og bekendtgørelse om prøver og eksamen nr. 41 af 16.01.14 og bekendtgørelse om karakterskala nr. 262

Læs mere

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år 2010 Indholdsfortegnelse: Forord Diverse praktiske oplysninger Eksamensreglement Øvrige regler ved mundtlig eksamen Vilkår for anvendelse

Læs mere

ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM

ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM REGLER FOR EKSAMEN OG INTERNE PRØVER Gældende for 2015-16 Ved evt. forsinkelse eller sygdom, ring straks til: Elisabeth: 51 39 75 66 eller Trine Enni: 61 94 85 22 RTG Side 1

Læs mere

Generelle ordensregler på Københavns Tekniske Skole

Generelle ordensregler på Københavns Tekniske Skole Generelle ordensregler på Københavns Tekniske Skole På KTS har vi vedtaget nogle generelle ordensregler for at skabe et godt arbejds- og studiemiljø, hvor alle kan trives, og samvær og arbejde foregår

Læs mere

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 Ordensregler Hjørring Gymnasium og Hf M i c r o s o f t S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 F a x : ( + 4 5 ) 9 8 9 0 9 1 9 0 01-10- 2 0 1 2 I. SKOLENS

Læs mere

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet)

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) juni 2016/mrl Lokal studieordning for adgangskursus og suppleringskursus, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet (inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) Gældende fra august

Læs mere

Eksamensreglement 2016

Eksamensreglement 2016 Eksamensreglement 2016 Erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne Skriftlige og mundtlige eksamener Fuldtidsuddannelserne 1 Mundtlig eksamen For specifik information i forhold til din uddannelse

Læs mere

TERMINSPRØVEORIENTERING

TERMINSPRØVEORIENTERING TERMINSPRØVEORIENTERING HF 2016 TERMINSPRØVEORIENTERING HF 2016 Kære HF-kursist ved Horsens HF & VUC. I denne folder finder du en lang række praktiske oplysninger vedrørende terminsprøverne. Hvis du har

Læs mere

Studieregler. Ordensregler. Studie- Ordensregler SAG 15/16. Sanktioner: Sanktioner:

Studieregler. Ordensregler. Studie- Ordensregler SAG 15/16. Sanktioner: Sanktioner: Studie- Ordensregler SAG 15/16 Studieregler Det forventes at alle lærere og elever i gymnasiet bidrager til, at der sikres et frugtbart undervisningsmiljø, hvor alle får det størst mulige udbytte. For

Læs mere

Skriftlige prøver. Alle eksaminer starter kl. 9.00. og årsprøver starter kl. 8.35. undtagen skr. musik: kl. 8.00. www.nordfyns-gym.

Skriftlige prøver. Alle eksaminer starter kl. 9.00. og årsprøver starter kl. 8.35. undtagen skr. musik: kl. 8.00. www.nordfyns-gym. Skriftlige prøver Alle eksaminer starter kl. 9.00 undtagen skr. musik: kl. 8.00 og årsprøver starter kl. 8.35 Før prøven Mød i god tid sygdom og forsinkelse meldes til kontoret! Hjælpemidler er eget ansvar

Læs mere

Vi forventer, at alle respekterer skolens værdier, det demokratiske fundament og de beslutninger vi træffer på skolemøderne.

Vi forventer, at alle respekterer skolens værdier, det demokratiske fundament og de beslutninger vi træffer på skolemøderne. Studie- og ordensregler for Det frie Gymnasium Studie- og ordensreglerne har hjemmel i bekendtgørelsen om studie- og ordensregler i de gymnasiale uddannelser; BEK nr. 1077 af 13/09/2017 og skal bidrage

Læs mere

SVENDBORG GYMNASIUM & HF

SVENDBORG GYMNASIUM & HF Studie og ordensregler Svendborg Gymnasium & HF A.P. Møllersvej 35 DK-5700 Svendborg Tel. +45 6321 3141 post@svendborggym.dk svendborg-gym.dk Ordensregler Holdningen, der ligger til grund for regelsættet

Læs mere

Eksamen og årsprøver i gymnasiet Til 2g

Eksamen og årsprøver i gymnasiet Til 2g OM EKSAMENSUDTRÆK for STX-elever Både skriftlige og mundtlige prøver er med i udtrækket. Reglerne om prøver i løbet af de 3 år er 1) der aflægges altid prøve i 3g i AT (mundtlig prøve) 2) der aflægges

Læs mere

Vejledning til eksamener og årsprøver

Vejledning til eksamener og årsprøver Vejledning til eksamener og årsprøver 2015 VE maj 2015 Denne eksamensavis indeholder en orientering om de regler, der er gældende for alle prøver til eksamenstræning og eksaminer ved Aarhus Handelsgymnasium

Læs mere

Sommereksamen 2016 på Viby Gymnasium

Sommereksamen 2016 på Viby Gymnasium Sommereksamen 2016 på Viby Gymnasium 1 Kære elev Du kan her finde mange regler og praktiske råd vedr. eksamen. Udover denne oversigt vil du kunne læse om det enkelte fag på Undervisningsministeriets hjemmeside

Læs mere

Ved mundtlig eksamen skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål.

Ved mundtlig eksamen skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål. Eksamensregler Regler vedrørende EKSAMEN Mød altid i god tid til en eksamen. Ved skriftlig eksamen skal man sidde på sin plads og være klar senest 10 minutter før prøvens start. Man skal altså møde senest

Læs mere

Vejledning, eksamener og årsprøver HHX 2016

Vejledning, eksamener og årsprøver HHX 2016 Vejledning, eksamener og årsprøver HHX 2016 Maj 2016 Indhold 1. Afsluttende standpunktskarakterer... 1 1.1 Karakterskala... 1 1.2 Eksamener/årsprøver... 1 1.3 Karakterer... 2 2. Eksamensreglement og regler

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER

STUDIE- OG ORDENSREGLER STUDIE- OG ORDENSREGLER 2018-19 INDHOLD Indledning... 1 Studieaktivitet... 2 Ordensregler... 3 Erstatningsansvar... 4 Deltagelse i ekskursioner... 5 IT regler... 5 Klageprocedure... 6 Vald. Poulsens Vej

Læs mere

EKSAMENSHÅNDBOG. Vigtige datoer... 1. Regler til eksamen... 2. Hvor mange fag skal du op i?... 3. Hvis du bliver syg... 3

EKSAMENSHÅNDBOG. Vigtige datoer... 1. Regler til eksamen... 2. Hvor mange fag skal du op i?... 3. Hvis du bliver syg... 3 EKSAMENSHÅNDBOG 2015 2016 Vigtige datoer... 1 Regler til eksamen... 2 Hvor mange fag skal du op i?... 3 Hvis du bliver syg... 3 Brug af IT under skriftlige prøver... 4 Hvilke hjælpemidler er tilladt til

Læs mere

Rosborg Gymnasium og HF

Rosborg Gymnasium og HF Rosborg Gymnasium og HF 1. januar 2015 Indhold: 1. Formål 2. Orientering om reglerne 3. Adfærdsregler 4. Fremmøde og aflevering af opgaver 5. Tilstedeværelse 6. Skoledagen og det daglige arbejde 7. Undervisningsmidler

Læs mere

Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN

Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN Indledning Reglerne om klager og anke over eksamen står i kapitel 10 og 11 i Undervisningsministeriets eksamensbekendtgørelse.

Læs mere

Evalueringsstrategi og eksamensplan

Evalueringsstrategi og eksamensplan hhx-uddannelsen 2015-2016 Evalueringsstrategi og eksamensplan Indhold Intern evalueringsstrategi... 3 1. Evaluering af den enkelte elev... 3 Faglige kompetencer... 3 Almene og personlige kompetencer...

Læs mere

Eksamensreglement for

Eksamensreglement for Eksamensreglement for HG 2016 Indholdsfortegnelse 1. Mundtlig eksamen 3 2. Caseeksamen 3 2.1 Casearbejdsdag 3 2.2 Caseeksamination 3 2.3 Censors ansvar og opgaver under eksaminationen 4 2.4 Eksaminators

Læs mere

Studie- og ordensregler for Kolding Gymnasium

Studie- og ordensregler for Kolding Gymnasium Gældende fra den 1.8.2018 Indledning Studie- og ordensreglerne gælder for skolens elever på alle tre uddannelser, STX (herunder pre-ib), HF og IB. Kolding Gymnasium er dagligt et uddannelsessted med mange

Læs mere

Eksamensreglement HG 2013-2014. Underviser og censor

Eksamensreglement HG 2013-2014. Underviser og censor Eksamensreglement HG 2013-2014 Underviser og censor Tradium Kirketoften 7 9500 Hobro Tlf. 96 57 02 64 Tradium Minervavej 57 8960 Randers SØ Tlf. 87 11 43 08 Denne folder er Tradium s regler til underviser

Læs mere

Eksamen står for døren, hvilket betyder at du i nogle få fag kan få afprøvet din viden og kunnen.

Eksamen står for døren, hvilket betyder at du i nogle få fag kan få afprøvet din viden og kunnen. Eksamensavis HG2, HGV, GF1, GF2, EUX Til eksaminanderne på Tietgen HG Eksamen står for døren, hvilket betyder at du i nogle få fag kan få afprøvet din viden og kunnen. Det er dit eget ansvar at komme til

Læs mere

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR OBLIGATORISKE MODULER. Sundhedskommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR OBLIGATORISKE MODULER. Sundhedskommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015 EKSAMENSBESTEMMELSER FOR OBLIGATORISKE MODULER Sundhedskommunomuddannelsen på akademiniveau Gældende fra august 2015 Kommunomuddannelsen www.cok.dk 11-06-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Eksamen på de obligatoriske

Læs mere

Studie- og ordensregler for Kolding Gymnasium Gældende fra den 9. august 2017

Studie- og ordensregler for Kolding Gymnasium Gældende fra den 9. august 2017 Studie- og ordensregler for Kolding Gymnasium Gældende fra den 9. august 2017 Indledning Studie- og ordensreglerne gælder for skolens elever på alle tre uddannelser, STX, HF, pre- IB og IB. Kolding Gymnasium

Læs mere

Studie- og ordensregler for Kolding Gymnasium Gældende fra den 13. august 2012

Studie- og ordensregler for Kolding Gymnasium Gældende fra den 13. august 2012 Studie- og ordensregler for Kolding Gymnasium Gældende fra den 13. august 2012 Indledning Studie- og ordensreglerne gælder for skolens elever på alle tre uddannelser, STX, HF, pre-ib og IB. Kolding Gymnasium

Læs mere

Eksamens- og årsprøveavis. hhx 1. år. maj 2014

Eksamens- og årsprøveavis. hhx 1. år. maj 2014 Eksamens- og årsprøveavis hhx 1. år 2014 maj 2014 Denne eksamens- og årsprøveavis indeholder en orientering om de regler, der gælder for de kommende eksamener og årsprøver ved Handelsgymnasiet Århus Købmandsskole,

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER

STUDIE- OG ORDENSREGLER STUDIE- OG ORDENSREGLER 2019-20 INDHOLD Indledning... 1 Studieaktivitet... 2 Ordensregler... 3 Erstatningsansvar... 4 Deltagelse i ekskursioner... 5 IT regler... 5 Sanktioner... 6 Klageprocedure... 6 Vald.

Læs mere

Studie- og ordensregler for Ikast Brande Gymnasium

Studie- og ordensregler for Ikast Brande Gymnasium Skolens værdigrundlag Ikast-Brande Gymnasium tilbyder to gymnasiale uddannelser, som giver eleverne de mest optimale muligheder for at studere videre og som samtidig er et frugtbart vækstmiljø for personlig

Læs mere

Manual til teams forsømmelseshåndtering

Manual til teams forsømmelseshåndtering Manual til teams forsømmelseshåndtering... 1 Fraværskontrol i Ludus... 1 Ved forsømmelser... 5 Ved vedvarende forsømmelser... 6 Sanktionsmuligheder... 6 Opret en sag i Ludus... 7 Manual til teams forsømmelseshåndtering

Læs mere

Studie- og ordensregler

Studie- og ordensregler Studie- og ordensregler Revideret april 2016 Forord... 3 Generelle ordensregler... 4 Forsikring... 5 Regler om mødepligt, fravær og sygdom... 5 Regler vedrørende udmeldelse... 6 Plagiat... 7 Pædagogisk

Læs mere

Seriøsitet og sammenhold er grundlaget for Ikast Brande Gymnasium.

Seriøsitet og sammenhold er grundlaget for Ikast Brande Gymnasium. Skolens værdigrundlag Ikast Brande Gymnasium tilbyder tre uddannelser, nemlig Almen Studentereksamen (stx), Højere Forberedelseseksamen (hf), IB Diploma Programme (IB) samt Pre-IB. Herved gives eleverne

Læs mere

Eksamensreglement og anvendelse af it

Eksamensreglement og anvendelse af it Eksamen og terminsprøver 2014/2015 Eksamensreglement og anvendelse af it 2 INDHOLDSFORTEGNELSE EKSAMENSREGLEMENT Overtrædelse af eksamensreglementet 4 Eksamensstart 4 Mødetid 4 Tilsynsførende 4 Hjælpemidler

Læs mere

Studie- og ordensregler Faaborg Gymnasium

Studie- og ordensregler Faaborg Gymnasium Studie- og ordensregler Faaborg Gymnasium 24.06.2008 Studie- og ordensreglerne er fastsat af skolens ledelse efter høring i skolens bestyrelse, elevråd og pædagogiske råd. Reglerne er offentliggjort på

Læs mere

Studie- og ordensregler på handelsgymnasiet

Studie- og ordensregler på handelsgymnasiet Studie- og ordensregler på handelsgymnasiet Studie og ordensregler på handelsgymnasiet... 3 Studieregler... 3 Mødepligt... 3 Ordensregler... 4 Mistanke om misbrug... 5 Misbrug... 5 Forebyggelse... 5 Konsekvenser

Læs mere

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg

Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Handleplan for sorg og krise Handleplan vedrørende alvorlige ulykker-dødsfald i den nærmeste familie/ i personalegruppen og skilsmisser for børn i Børnehusene Tjæreborg Denne handleplan skal bruges som

Læs mere

Studie- og ordensregler for Aalborg City Gymnasium

Studie- og ordensregler for Aalborg City Gymnasium Studie- og ordensregler for Aalborg City Gymnasium På Aalborg City Gymnasium gælder følgende lokale studie- og ordensregler. Reglerne er vedtaget på baggrund af Undervisningsministeriets bekendtgørelse

Læs mere

Studie- og ordensregler for Akademisk Studenterkursus

Studie- og ordensregler for Akademisk Studenterkursus Studie- og ordensregler for Akademisk Studenterkursus Studie - og ordensreglerne er udstedt i henhold til Bekendtgørelse om studie- og ordensregler i de gymnasiale uddannelser og vejledningen til denne.

Læs mere

Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland

Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland FGU Midt- og Østsjællands ordens- og samværsregler skal fremme et godt undervisningsmiljø for både elever og medarbejdere. Der er tale om regler, som

Læs mere

Studie- og ordensregler

Studie- og ordensregler Studie- og ordensregler Vi er glade for, at du har valgt HTX-uddannelsen på Teknisk Gymnasium i Silkeborg. Du kan se frem til 3 år, hvor vi har fokus på din faglige og personlige udvikling, mens du samtidig

Læs mere

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF

Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Vedtægter for Elevrådet på Næstved Gymnasium og HF Kapitel 1: Generelt 1.1 Elevrådets navn er Næstved Gymnasium og HF s Elevråd, forkortet NGH s Elevråd. Herefter omtalt som Elevrådet. 1.2 Elevrådets tilhørssted

Læs mere

Bekendtgørelse om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne

Bekendtgørelse om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne BEK nr 364 af 17/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juli 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Studie- og ordensregler på Rungsted Gymnasium. Studie- og ordensregler på Rungsted Gymnasium. At man bidrager til et fælles godt miljø blandt eleverne

Studie- og ordensregler på Rungsted Gymnasium. Studie- og ordensregler på Rungsted Gymnasium. At man bidrager til et fælles godt miljø blandt eleverne Disse regler gælder fra 1. januar 2007. Skolens værdigrundlag Rungsted har tre overordnede værdier: Demokrati og ligeværd Høj faglig standard og forberedelse til videre uddannelse Social, faglig og personlig

Læs mere

Studie- og ordensregler

Studie- og ordensregler Studie- og ordensregler Indhold Generelle regler for god opførsel... 1 Oprydning i klasselokalerne...2 Kantineområdet Bibliotek/Videnscenter Fællesområder...2 Tobaksrygning, alkohol og euforiserende stoffer...2

Læs mere

INDLEDNING... 3 VIGTIGE DATOER... 3 EKSAMENSFAG... 3 SKRIFTLIGE EKSAMINER OG ÅRSPRØVER... 4 MUNDTLIGE EKSAMINER/ÅRSPRØVER... 5

INDLEDNING... 3 VIGTIGE DATOER... 3 EKSAMENSFAG... 3 SKRIFTLIGE EKSAMINER OG ÅRSPRØVER... 4 MUNDTLIGE EKSAMINER/ÅRSPRØVER... 5 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 VIGTIGE DATOER... 3 EKSAMENSFAG... 3 SKRIFTLIGE EKSAMINER OG ÅRSPRØVER... 4 MUNDTLIGE EKSAMINER/ÅRSPRØVER... 5 Forberedelse... 6 Eksamination... 6 SÆRLIGE SITUATIONER...

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

2011 1år Studieordning. STUDIEORDNING for det etårige Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg

2011 1år Studieordning. STUDIEORDNING for det etårige Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg 2011 1år Studieordning STUDIEORDNING for det etårige Adgangskursus på Aalborg Universitet i Aalborg og Esbjerg Gældende fra februar 2011 1. Fællesbestemmelser. I henhold til bekendtgørelse nr. 1204 af

Læs mere

Studie- og ordensregler (trykt i Elevhåndbogen 2008, side 19-24))

Studie- og ordensregler (trykt i Elevhåndbogen 2008, side 19-24)) Studie- og ordensregler (trykt i Elevhåndbogen 2008, side 19-24)) 1. Formål Studie- og ordensreglerne ved Kolding Gymnasium, HF-kursus og IB School har som formål at støtte positive og studiefremmende

Læs mere

EKSAMENSREGLER OG GODE RÅD

EKSAMENSREGLER OG GODE RÅD EKSAMENSREGLER OG GODE RÅD 2016 HOLD DIG ORIENTERET Når hele eksamensplanen den 20. maj er offentliggjort, kan du se din personlige prøvekalender i Lectioskemaet (fag, dato, tidspunkt, lokale etc.) Du

Læs mere

Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016

Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016 Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Til- og framelding til eksamen... 3 2. Mødetidspunkter... 3 3. Prøvens start... 3 4. Konsekvenser af at komme for sent...

Læs mere

Sygefraværspolitik i Statens Administration

Sygefraværspolitik i Statens Administration Side 1 af 6 Sygefraværspolitik i Statens Administration 27. april 2011 Indhold Formål... 1 Hvornår og hvordan melder du dig syg?... 2 Hvornår og hvordan melder du dig rask?... 2 Kontakt til den sygemeldte

Læs mere

Studie- og ordensregler for overbygningen på Rudolf Steiner-Skolen i Odense herunder Steiner-HF

Studie- og ordensregler for overbygningen på Rudolf Steiner-Skolen i Odense herunder Steiner-HF Studie- og ordensregler for overbygningen på Rudolf Steiner-Skolen i Odense herunder Steiner-HF Studie- og ordensreglerne er udarbejdet i henhold til Undervisningsministeriets Bekendtgørelse BEK nr. 1077

Læs mere

Studie- og ordensregler UCH

Studie- og ordensregler UCH Studie- og ordensregler UCH UCH s studie- og ordensregler er gældende for alle elever på UCH. De enkelte afdelinger har suppleret dette regelsæt med nogle afdelingsspecifikke regler, og du må derfor også

Læs mere

Eksamensreglement 2016

Eksamensreglement 2016 Eksamensreglement 2016 for HHX og HTX på Erhvervsgymnasiet Grindsted Ajourført januar 2016. Udarbejdet maj 2014 på baggrund af BEK nr. 930 af 3.7.2013 Bekendtgørelse om prøver og eksamen i de almene og

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fælles ansvar for en god skole Eleverne på Ingrid Jespersens Gymnasieskole skal udvise en adfærd, der er præget af gensidig hensyntagen, hjælpsomhed

Læs mere

Rosborg Gymnasium & HF

Rosborg Gymnasium & HF 1. august 2019 Indhold: 1. Formål 2. Orientering om reglerne 3. Adfærdsregler 4. Fremmøde og aflevering af opgaver 5. Tilstedeværelse 6. Skoledagen og det daglige arbejde 7. Undervisningsmidler 8. Ekskursioner

Læs mere

Ved mundtlig eksamen/prøve skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål.

Ved mundtlig eksamen/prøve skal man være til stede i god tid og gerne en eksaminationstid før man selv skal trække spørgsmål. Eksamensregler Regler vedrørende eksamen og prøver. Mød altid i god tid til en eksamen/prøve. Ved skriftlig eksamen/prøve skal man sidde på sin plads og være klar senest 10 minutter før prøvens start.

Læs mere

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE 2015 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 1. Hvilket behov dækker hjælpen Hvad er formålet med hjælpen Hjælp og støtte

Læs mere

Rosborg Gymnasium & HF

Rosborg Gymnasium & HF 12. oktober 2017 Indhold: 1. Formål 2. Orientering om reglerne 3. Adfærdsregler 4. Fremmøde og aflevering af opgaver 5. Tilstedeværelse 6. Skoledagen og det daglige arbejde 7. Undervisningsmidler 8. Ekskursioner

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU alm. del Bilag 6 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Samråd tirsdag den 25. september 2012 Titel Målgruppe Arrangør Taletid Tid og sted Åbent

Læs mere

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015 EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER Kommunomuddannelsen på akademiniveau Gældende fra august 2015 Kommunomuddannelsen www.cok.dk 04-06-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Eksamen... 3 1.1 Eksamensformer...

Læs mere

Studieregler på Allerød Gymnasium

Studieregler på Allerød Gymnasium Studieregler på Allerød Gymnasium Studiereglerne gælder fra 9/10 2018 og for alle elever på Allerød Gymnasium. Eleverne har pligt til at holde sig orienteret om skolens studieregler. Tilstedeværelse Skolens

Læs mere

Radiografuddannelsen. Regler for prøver ved Radiografuddannelsen Tillæg til Studieordning. Marts 2015

Radiografuddannelsen. Regler for prøver ved Radiografuddannelsen Tillæg til Studieordning. Marts 2015 Radiografuddannelsen Regler for prøver ved Radiografuddannelsen Tillæg til Studieordning Marts 2015 Indhold 1. Prøver og bedømmelse... 2 1.1 Oversigt over bedømmelser i uddannelsen... 2 2. Studieaktivitet,

Læs mere

Eksamensreglement og anvendelse af it

Eksamensreglement og anvendelse af it Eksamen og terminsprøver 2015/2016 Eksamensreglement og anvendelse af it INDHOLDSFORTEGNELSE EKSAMENSREGLEMENT Eksamensstart 3 Mødetid 3 Prøvestart 3 Prøvevagt 3 Hjælpemidler 4 Mundtlig eksamen 4 Sygdom

Læs mere

Eksamen forår og sommer 2014

Eksamen forår og sommer 2014 Eksamen forår og sommer 2014 Prøvestart og varighed En prøve er begyndt, når uddelingen af opgaverne er begyndt, eller når eksaminanden er blevet gjort bekendt forberedelsesmaterialet eller lignende. Særlige

Læs mere

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Tønder Kommunale Dagpleje Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Udsatte børn Udsatte børn er børn, der af en eller anden årsag er forhindret i at deltage aktivt og ligeværdigt i sociale

Læs mere

IBC Handelsgymnasiet Kolding

IBC Handelsgymnasiet Kolding IBC Handelsgymnasiet Kolding Studie- og ordensregler på IBC Handelsgymnasiet Kolding... 3 Studieregler... 3 Mødepligt... 3 Ordensregler... 5 Mistanke om problematisk forbrug af rusmidler... 6 Konsekvenser

Læs mere

Studie- og ordensregler for HHX og HTX, ZBC Ringsted

Studie- og ordensregler for HHX og HTX, ZBC Ringsted De fysiske rammer Skolen skaber de fysiske rammer. Klasselokaler, fællesarealer, udstyr vedligeholdes og moderniseres løbende, og vi behandler tingene med respekt og omtanke. Når lokaler forlades slukker

Læs mere

Mølleholmskolens vision, målsætning og værdier

Mølleholmskolens vision, målsætning og værdier Mølleholmskolens vision, målsætning og værdier Skolens vision er høj trivsel samt en høj grad af læring for alle. Skolens målsætning er at gøre værdierne synlige i skolens fysiske rammer i den daglige

Læs mere

IBC Handelsgymnasiet. Studie- og ordensregler. HHX Fredericia Middelfart

IBC Handelsgymnasiet. Studie- og ordensregler. HHX Fredericia Middelfart IBC Handelsgymnasiet Fredericia Middelfart Studie- og ordensregler Fredericia Middelfart Et godt undervisnings- og studiemiljø er vigtigt for et godt uddannelsesmiljø. ne bidrager til at opfylde -uddannelsens

Læs mere

Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler.

Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler. Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler. (Vedtaget december 2008, redigeret september 2009) Gennem ordens- og studieregler vil vi gerne sikre at vi kan nå de mål og de værdier der er formuleret i skolens

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER 2014-15

STUDIE- OG ORDENSREGLER 2014-15 STUDIE- OG ORDENSREGLER 2014-15 INDHOLD Indledning... 2 Studieaktivitet... 3 Ordensregler... 4 Deltagelse i ekskursioner... 5 IT regler... 5 Klageprocedure... 6 Vald. Poulsens Vej 8 7500 Holstebro T 9627

Læs mere

IBC Handelsgymnasiet Kolding

IBC Handelsgymnasiet Kolding IBC Handelsgymnasiet Kolding Studie- og ordensregler på handelsgymnasiet... 3 Studieregler... 3 Mødepligt... 3 Ordensregler... 5 Mistanke om problematisk forbrug af rusmidler... 5 Konsekvenser af overtrædelse

Læs mere