Rettevejledning vintereksamen skatteret 2010/2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rettevejledning vintereksamen skatteret 2010/2011"

Transkript

1 1 Rettevejledning vintereksamen skatteret 2010/2011 Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Sundhedstjekket: Der lægges i opgaven op til en drøftelse af, hvorvidt Dorte Drejer skal beskattes af værdien af sundhedstjekket. Besvarelsen bør indeholde en angivelse af LL 30 samt en drøftelse af, hvorvidt denne bestemmelse finder anvendelse på den konkrete situation. Det bør konkluderes, at bestemmelsen må afvises i forhold til den konkrete situation med den begrundelse, at kravet i LL 30, stk. 4 om forudgående lægehenvisning til behandling ikke er opfyldt. Afgørende for beskatningen er herefter, om sundhedstjekket kan anses for skattepligtigt med hjemmel i SL 4. Det må formentlig konkluderes, at der ikke udløses en beskatning hos Dorte Drejer, idet formålet med undersøgelsen ifølge opgaveteksten er at nedbringe sygefraværet blandt de ansatte. Udgiften er således primært afholdt i EcoKidsFashion A/S s interesse. Afgørende er dog ikke så meget, hvad den studerende i forhold hertil konkluderer, men i stedet, at problemstillingen identificeres og diskuteres i besvarelsen. I det omfang, den studerende i besvarelsen når frem til, at der er tale om et personalegode omfattet af LL 16, bør det i besvarelsen konkluderes, at der ikke udløses beskatning som følge af bagatelgrænsen i LL 16, stk. 3, 3. pkt. Den samlede udgift til sundhedstjek kan af EcoKidsFashion A/S fratrækkes som en driftsomkostning, jf. SL 6, litra a. Litteratur: Skatteretten 1, 5.udgave, p. 207ff., p. 311f. samt p Foredrag: Det bør af besvarelsen fremgå, at EkoKidsFashion A/S i 2010 kan fratrække udgiften på kr til foredraget som en driftsomkostning, jf. SL 6 a. Besvarelsen bør desuden indeholde en drøftelse af, hvorvidt Bastian Barker skal beskattes af det faktisk betalte honorar på kr , eller om han i stedet skal beskattes af en fiktiv indtægt på i alt kr svarende til markedsvederlaget på kr Det bør konkluderes, at Bastian Barker alene skal beskattes af det faktisk modtagne vederlag på kr med den begrundelse, at dette beløb udgør den faktisk realiserede indkomst. I den gode besvarelse anføres det endvidere, at der foreligger en vennetjeneste mellem Bastian Barker og Alberte Arve, som begrunder den rabat, som EcoKidsFashion A/S opnår. Det bør dog konkluderes, at der ikke bør udløses en beskatning heraf hos EcoKidsFashion A/S, da det må anses for tvivlsomt, om udgiften ville have været afholdt, hvis der ikke havde bestået en relation mellem Bastian Barker og Alberte Arve. Herefter foreligger der ikke en besparelse for EcoKidsFashion A/S.

2 2 Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave, p. 207ff. samt p. 176f. Rejsen til Firenze: Opgaven lægger op til en afgrænsning mellem de fuldt fradragsberettigede driftsomkostninger på den ene side og de ikke-fradragsberettigede formueudgifter på den anden side. Det bør i besvarelsen konkluderes, at formålet med rejsen er at udvide EcoKidsFashion A/S indkomstgrundlag, hvorfor der er tale om en ikke-fradragsberettiget formueudgift, jf. SL 5 smh SL 6 a. Det bør ligeledes angives, at bestemmelsen i LL 8, stk. 1 er uanvendelig på den konkrete situation, idet formålet med rejsen ikke var at opnå salg af varer, men derimod det modsatte: At erhverve et agentur. Det bør endvidere fastslås, at rejsen ikke udløser beskatningsmæssige konsekvenser for Alberte Arve, da hendes deltagelse udelukkende er erhvervsmæssigt begrundet. Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave, p.229f, p. 233 samt p Donationen til Red Barnet : Besvarelsen bør indeholde en nærmere drøftelse af, hvorvidt udgiften på kr kan karakteriseres som en fuldt fradragsberettiget reklameudgift, eller om der i stedet er tale om en gavedonation omfattet af LL 8 A. Hvorvidt der er tale om den ene eller anden form for udgift beror på en konkret vurdering, og afgørende for kvaliteten af besvarelsen er derfor i første række, at den studerende er opmærksom på de to muligheder for at kvalificere udgiften rent skatteretligt. Med afsæt i nyere praksis synes det mest rigtigt at anse donationen som en fuldt fradragsberettiget reklameudgift, jf. LL 8, stk. 1. Hvis det i besvarelsen konkluderes, at der er tale om en gave omfattet af LL 8 A, bør det være angivet, at fradragets størrelse udgør kr , ligesom det bør være angivet, at det er en forudsætning for fradragsretten, at der er tale om en godkendt organisation, jf. LL 8 A, stk. 2. Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave, p. 430 samt p. 442f. Spørgsmål 1.2: Lønnen til Camille Arve: Besvarelsen bør indeholde en henvisning til bestemmelsen i KSL 5, stk. 3, hvorefter et barn, der ved begyndelsen af et indkomstår ikke er fyldt 15 år, og som har arbejde i en erhvervsmæssig virksomhed ejet af dets forældre, ikke skal medregne den modtagne løn til indkomstopgørelsen. Modstykket hertil er, at forældrene ikke kan fradrage lønudgiften i indkomstopgørelsen. Det bør i den forbindelse diskuteres, hvorvidt bestemmelsen overhovedet finder anvendelse på den konkrete situation, idet EcoKidsFashion A/S ikke er personligt ejet, men derimod er drevet i selskabsform.

3 3 Bestemmelsens anvendelse bør formentlig afvises, jf. LSR Herefter skal Camille Arve i 2010 beskattes af det modtagne vederlag på i alt kr Beløbet beskattes i den personlige indkomst, jf. PSL 3. Modstykket til beskatningen er, at EcoKidsFashion A/S kan fratrække et beløb af samme størrelse som en driftsomkostning, jf. SL 6 a. Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave, p Udlejning af lejlighed: Der lægges op til en diskussion af de beskatningsmæssige følger af, at Alberte Arve udlejer sin lejlighed til Ditte Arve til et vederlag, som ligger under markedslejen for tilsvarende lejligheder. Ditte Arve har med det aftalte lejevederlag modtaget en gave, som der som udgangspunkt skal betales gaveafgift af. Gaven kan for hvert af indkomstårene opgøres til kr Da den modtagne gave ligger under det afgiftsfri bundfradrag i BAL 22, stk. 1, udløses der imidlertid ingen gaveafgiftsmæssige konsekvenser af den indgåede lejeaftale for Ditte Arve. Den gode besvarelse indeholder desuden en drøftelse af, om der foreligger en løbende ydelse, der er skattepligtig i medfør af SL 4 eller en flerårig gave omfattet af boafgiftslovens bestemmelser. På grundlag af Højesterets afgørelse i TfS 2009, 61 H bør det konkluderes, at der er tale om en afgiftspligtig gave, idet beskatning med hjemmel i SL 4 forudsætter uopsigelighed i lejeforholdet. Besvarelsen bør endvidere indeholde en drøftelse af, hvorvidt Alberte Arve skal beskattes af en fikseret lejeindtægt, således at hun skattemæssigt stilles, som om hun har modtaget fuldt lejevederlag. Med henvisning til TfS H bør det konkluderes, at der er hjemmel til beskatning af den fikserede lejeindtægt hos Alberte Arve. Beskatningen sker i den personlige indkomst, jf. PSL 3. Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave, p. 163ff. samt p. 423f. Ejerlejlighedssalg: Det bør indledningsvist af besvarelsen fremgå, at salget af ejerlejligheden fra Alberte Arve til Ditte Arve ikke er omfattet af den såkaldte parcelhusregel i EBL 8, hvilket må begrundes med, at Ditte Arve ikke længere hører til Alberte Arves husstand. Fortjenesten er dermed skattepligtig og skal opgøres i overensstemmelse med regelsættet i ejendomsavancebeskatningsloven. Afståelsestidspunktet kan fastsættes til tidspunktet for aftaleindgåelsen d.v.s. den 15. december Avanceopgørelse: Afståelsessum, jf. EBL 3, stk. 2 kr

4 4 Anskaffelsessum: kr Tillæg, jf. EBL 5, stk. 1: 2 x kr Forbedringsudgifter, jf. EBL 5, stk. 2 ( ) kr kr Fortjeneste Kr Fortjenesten på kr medregnes hos Alberte Arve i kapitalindkomsten, jf. PSL 4, stk. 1, nr. 15. Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave. p. 514ff. Gave: Det bør endvidere af besvarelsen fremgå, at der ved overdragelsen af ejerlejligheden indgår et gavemoment. Besvarelsen bør indeholde en henvisning til det såkaldte værdiansættelsescirkulære, jf. cirkulære nr. 185 af , hvoraf det fremgår, at en overdragelse inden for cirkulærets personkreds kan ske til 15 % under senest offentliggjorte ejendomsvurdering, uden at der udløses gaveafgift. Det er i opgaven oplyst, at seneste offentliggjorte vurdering på ejerlejligheden udgjorde kr. 1.8 mio., hvorfor overdragelsen kunne være sket til % = , uden at denne skattemæssigt var blevet anfægtet. Da der imidlertid er sket en overdragelse til mere end 15 % under senest offentliggjorte vurdering, foreligger der skattemæssigt en gave. Gavens størrelse kan opgøres til = kr Eftersom gavens størrelse er mindre end bundfradraget i BAL 22, stk. 1, udløser overdragelsen ingen gaveafgiftsmæssige konsekvenser for Ditte Arve. Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave, p. 416ff. Opgave 2: Spørgsmål 2.1: Erstatningsudbetalingen: Om en erstatningsudbetaling er skattepligtig afhænger af, hvad erstatningen træder i stedet for. Erstatningen for tabt arbejdsfortjeneste på kr træder i stedet for en skattepligtig indtægt, hvorfor erstatningsudbetalingen udløser beskatning hos Asger Agerholm. Erstatningen beskattes som personlig indkomst, jf. PSL 3. Erstatningen på kr for henholdsvis varig mén samt svie og smerte må derimod henføres til Asger Agerholms formuesfære, og er derfor skattefri, jf. SL 5 a.

5 5 Besvarelsen bør indeholde en omtale af retserhvervelsesprincippet med en angivelse af, at en erstatning sædvanligvis periodiseres på tidspunktet for den beskatningsudløsende begivenhed. Den gode besvarelse anfører imidlertid, at der er tale om en udbetaling fra Asger Agerholms forsikringsselskab, hvorfor beskatningen må ske i det indkomstår, hvori der sker anmeldelse af skaden. Den virkelig gode besvarelse anfører desuden, at der ifølge praksis er mulighed for at få tilbagefordelt erstatningen til det indkomstår, som den vedrører d.v.s Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave, p. 173ff. samt p. 280f. Udbyttet: Det bør indledningsvist fastslås, at det modtagne udbytte skal beskattes i 2009, hvor beslutningen om udbytteudlodning træffes. Det bør herefter af besvarelsen fremgå, at det modtagne udbytte er skattepligtigt med hjemmel i LL 16 A og at beløbet beskattes som aktieindkomst, jf. PSL 4 a, stk. 1, nr. 1. Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave, p. 279 samt p Salget af aktier i Vindenergi A/S : Det bør indledningsvis af besvarelsen fremgå, at Asger Agerholm ikke kan anses som næringsdrivende med aktier. Det er således en fejl, hvis det i besvarelsen konkluderes, at ægtefællen Britta Agerholms næringsstatus har haft afsmittende virkning i forhold til Asger Agerholm. Der er tale om et delsalg af børsnoterede aktier, hvorfor anskaffelsessummen på de afståede aktier må fastlægges efter den såkaldte gennemsnitsmetode, jf. ABL 26, stk. 6: Februar 2009: Køb af nominelt kr kurs 125 Anskaffelsessum: Kr November 2009: Køb af nominelt kr kurs 150 Anskaffelsessum: Kr Juli 2010: Salg nominelt kr kurs 150 Afståelsessum: Kr Samlet pålydende værdi af aktier: Kr Samlet anskaffelsessum: Kr Gennemsnitlig anskaffelsessum: / x = Fortjeneste: Kr kr = Kr Fortjenesten beskattes som aktieindkomst, jf. PSL 4 a, stk. 1, nr. 4. Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave, p. 574ff. samt p. 586ff. Konkursen: Det bør indledningsvist fastslås, at Asger Agerholms tab på aktierne i Vindenergi A/S må henføres til 2011, hvor konkursbehandlingen afsluttes, jf. TfS H.

6 6 Der skal herefter foretages en tabsopgørelse: Anskaffelsessummen opgøres i overensstemmelse med ABL 26, stk. 6, 6. pkt., hvorefter anskaffelsessummen for den tilbageværende aktiebeholdning kan fastsættes til = Kr Det kan på den baggrund konkluderes, at Asger Agerholm som følge af konkursen i 2011 realiserer et tab på sin aktiebeholdning på kr Der er tale om et tab på børsnoterede aktier og fradragsretten for tabet fremgår herefter af ABL 13 A. Bestemmelsen hjemler et såkaldt kildeartsbegrænset tabsfradrag, idet tabet alene kan modregnes i fremtidige gevinster, udbytter samt afståelsessummer vedrørende børsnoterede aktier. Den virkelig gode besvarelse nævner dels, at det er en yderligere betingelse for tabsfradragsretten, at Asger Agerholm har oplyst Told- og Skatteforvaltningen om erhvervelsen af aktieposten og dels, at der ikke er mulighed for overførsel af tabet til Britta Agerholms indkomstopgørelse. Sidstnævnte må begrundes med, at en sådan overførsel ifølge ABL 13 A, stk. 3 forudsætter, at ægtefællerne er samlevende ved indkomstårets udløb. Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave, p. 292ff., p. 574ff. samt p. 586f. Skilsmissen og det efterfølgende salg af aktier i Real Estate A/S : Besvarelsen bør indledningsvist angive, at ægtefælleskiftet i forbindelse med separationen ikke udløser beskatningsmæssige konsekvenser, da dette ifølge praksis anses for at udgøre en skattefri formuebevægelse, jf. SL 5 a. I stedet anses Britta Agerholm for succederet i forhold til den modtagne aktieportefølje Da Britta Agerholm afstår aktieposten i Real Estate A/S, aktualiseres imidlertid spørgsmålet om beskatning. Problemet i denne henseende er at fastlægge Britta Agerholms anskaffelsessum. Besvarelsen bør i den forbindelse angive, at Britta Agerholm er succederet i Asger Agerholms anskaffelsestidspunkt og anskaffelsessum, hvorimod der næppe er grundlag for at anse Britta Agerholm for succederet i Asger Agerholms anskaffelseshensigt. Beskatningen afhænger herefter af Britta Agerholms egen nærings- hhv. ikke-næringsstatus. Med henvisning til de i opgaven angivne oplysninger herunder navnlig Britta Agerholms professionelle tilknytning til aktiemarkedet - bør det anføres, at Britta Agerholm må anses for næringsdrivende med køb og salg af aktier. Fortjenesten på kr , som hun oppebærer i forbindelse med videresalget, skal herefter beskattes som personlig indkomst, jf. PSL 3. Litteratur: Skatteretten 1, 5. udgave, p. 826ff. December 2010/Malene Kerzel

Skatteret Rettevejledning Omprøve F 2011

Skatteret Rettevejledning Omprøve F 2011 1 Skatteret Rettevejledning Omprøve F 2011 Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Salg af Ford Thunderbird: Der lægges i opgaven op til en diskussion af, hvorvidt bilen er erhvervet i spekulationsøjemed. Med henvisning

Læs mere

RETTEVEJLEDNING SKATTERET I F 2010. Opgave 1. Spørgsmål 1.1: Multimedier

RETTEVEJLEDNING SKATTERET I F 2010. Opgave 1. Spørgsmål 1.1: Multimedier 1 RETTEVEJLEDNING SKATTERET I F 2010 Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Multimedier Anders Ahler Det bør indledningsvis fastslås, at fastlæggelsen af de beskatningsmæssige konsekvenser må ske under anvendelse af

Læs mere

Skatteret 1 E 2012 Vejledende besvarelse

Skatteret 1 E 2012 Vejledende besvarelse Skatteret 1 E 2012 Vejledende besvarelse Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Værktøj: Der lægges i opgaven op til en diskussion af, hvorvidt Jacob Just skal beskattes af værdien af værktøjet. Det bør af besvarelsen

Læs mere

Vejledende besvarelse Omprøven Skatteret I E 14

Vejledende besvarelse Omprøven Skatteret I E 14 Vejledende besvarelse Omprøven Skatteret I E 14 Opgave 1 Spørgsmål 1.1. Køb af hårprodukter Der lægges i opgaven op til en drøftelse af, hvorvidt Carina Clarks skal beskattes af den rabat, som hun opnår

Læs mere

Skatteret 1 - Omprøve august 2013. Vejledende besvarelse

Skatteret 1 - Omprøve august 2013. Vejledende besvarelse Skatteret 1 - Omprøve august 2013 Vejledende besvarelse Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Lottogevinst Det bør være angivet, at lottogevinsten på 2.5 mio. kr. er omfattet af SL 4 litra f om gevinster ved spil og

Læs mere

Vejledende besvarelse Skatteret 1 F 2016

Vejledende besvarelse Skatteret 1 F 2016 Vejledende besvarelse Skatteret 1 F 2016 Opgave 1 Spørgsmål 1.1. Befordringsfradrag Der lægges indledningsvist op til en drøftelse af, hvorvidt Hanne Høj i 2014 kan opnå fradrag for befordringsudgifter

Læs mere

RETTEVEJLEDNING SOMMEREKSAMEN 2001

RETTEVEJLEDNING SOMMEREKSAMEN 2001 1 RETTEVEJLEDNING SOMMEREKSAMEN 2001 Opgave 1 Spørgsmål 1.1. Værktøj Det er i opgaven oplyst, at erhvervelsen af værktøjet var nødvendigt for Anders Albertsen til bestridelsen af arbejdet. Uanset at formodningen

Læs mere

RETTEVEJLEDNING OMPRØVE - E 2011. Opgave 1. Spørgsmål 1.1

RETTEVEJLEDNING OMPRØVE - E 2011. Opgave 1. Spørgsmål 1.1 RETTEVEJLEDNING OMPRØVE - E 2011 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 1.1.1 Erstatning a) Beskatning Besvarelsen bør indeholde en redegørelse for, hvorledes de pådømte erstatningskrav beskattes. Redegørelsen foretages

Læs mere

Vejledende besvarelse Skatteret E 18. Opgave 1. Spørgsmål 1.1. Aftalen om lønnedgang

Vejledende besvarelse Skatteret E 18. Opgave 1. Spørgsmål 1.1. Aftalen om lønnedgang Vejledende besvarelse Skatteret E 18 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Aftalen om lønnedgang Der lægges op til en drøftelse af, hvorvidt den mellem Max Morelli og Christine Cordsen indgåede aftale om lønnedgang på

Læs mere

Vejledende besvarelse opgave 1

Vejledende besvarelse opgave 1 1 Vejledende besvarelse opgave 1 Spørgsmål 1.1 1.1.1 Erstatning Anders Avn Besvarelsen må indeholde en begrundet redegørelse for beskatningen af den modtagne erstatning på grundlag af SL 4-5. Det bør angives,

Læs mere

RETTEVEJLEDNING EKSAMEN - E 2011. Opgave 1. Spørgsmål 1.1. Dobbelt husførelse:

RETTEVEJLEDNING EKSAMEN - E 2011. Opgave 1. Spørgsmål 1.1. Dobbelt husførelse: 1 RETTEVEJLEDNING EKSAMEN - E 2011 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Dobbelt husførelse: Der lægges indledningsvist op til en drøftelse af, hvorvidt Annika Arndal kan opnå fradrag for sine merudgifter til dobbelt

Læs mere

Vejledende besvarelse Skatteret 1 F 2012. Spørgsmål 1.1. 1.1.1 Skituren til Schweiz

Vejledende besvarelse Skatteret 1 F 2012. Spørgsmål 1.1. 1.1.1 Skituren til Schweiz 1 Vejledende besvarelse Skatteret 1 F 2012 Spørgsmål 1.1 1.1.1 Skituren til Schweiz Besvarelsen bør indeholde en redegørelse for de skattemæssige konsekvenser for Grethe Gath og Thyge Thorn af skituren

Læs mere

Rettevejledning eksamen skatteret, efteråret 2006

Rettevejledning eksamen skatteret, efteråret 2006 1 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Rettevejledning eksamen skatteret, efteråret 2006 Købet af ejerlejligheden Det bør fastslås, at periodiseringen af ejerlejlighedskøbet skal ske i 2004, hvor aftale om køb indgås.

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger

Bekendtgørelse af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger LBK nr 962 af 19/09/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 21. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2011-511-0074 Senere ændringer til forskriften LOV nr 433 af 16/05/2012

Læs mere

Beskatning af kunstnere

Beskatning af kunstnere - 1 Beskatning af kunstnere Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I Spørg om Penge den 8. oktober 2011 er omtalt de særlige skatteregler om virksomheders fradrag for udgifter til køb af kunstnerisk

Læs mere

Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb

Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb - 1 Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med et rekordstort antal ansøgere til de videregående uddannelser er den årlige jagt

Læs mere

Vejledende besvarelse Eksamen i Skatteret F 13

Vejledende besvarelse Eksamen i Skatteret F 13 1 Vejledende besvarelse Eksamen i Skatteret F 13 Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Udgifter til alkoholafvænning: Der lægges op til en diskussion af dels, hvorvidt Bjørn Busk skal beskattes af udgiften til alkoholbehandling

Læs mere

Rettevejledning sommereksamen 2002

Rettevejledning sommereksamen 2002 1 Rettevejledning sommereksamen 2002 Opgave 1 Opsigelsen: Spørgsmålet vedrører afgrænsningen af LL 7 U. Anne Albertsen modtager således en fratrædelsesgodtgørelse fra sin hidtidige arbejdsgiver, der udbetales

Læs mere

Rettevejledning sommereksamen 2008

Rettevejledning sommereksamen 2008 Rettevejledning sommereksamen 2008 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Opgivelse af fuld skattepligt: Anders Astrups skattepligt til Danmark ophører den 1. januar 2007, hvor den private bolig samt aktierne i Bourgogne

Læs mere

Rettevejledning Skatteret I E 14

Rettevejledning Skatteret I E 14 1 Rettevejledning Skatteret I E 14 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Deltagelse i Marselisløbet Besvarelsen bør indeholde en drøftelse af, hvorvidt Frederik Frier skal beskattes af den økonomiske fordel, han opnår

Læs mere

Vejledende besvarelse Eksamen Skatteret E 2016

Vejledende besvarelse Eksamen Skatteret E 2016 1 Vejledende besvarelse Eksamen Skatteret E 2016 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Avishold Der lægges op til en drøftelse af, hvorvidt Asger Amstrup skal beskattes af værdien af de to aviser, som han får betalt

Læs mere

Skatteret 1 - Omprøve august 2014. Vejledende besvarelse

Skatteret 1 - Omprøve august 2014. Vejledende besvarelse Skatteret 1 - Omprøve august 2014 Vejledende besvarelse Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Arveforskuddet Det bør af besvarelsen fremgå, at arveforskud sidestilles med gaver, jf. BAL 22, stk. 3. Der skal derfor som

Læs mere

20. august 2010 EM 2010/28. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat

20. august 2010 EM 2010/28. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat 20. august 2010 EM 2010/28 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2010 om ændring af landstingslov om indkomstskat (Tilkaldevagtordning i forbindelse med fri bil, afskrivning på licensandele, omdannelse

Læs mere

Rettevejledning omprøve E 2008

Rettevejledning omprøve E 2008 1 Rettevejledning omprøve E 2008 Opgave 1 Maleriet: Det bør diskuteres, om maleriet kan anses for en skattefri lejlighedsgave for Anders Anker, eller om der i stedet er tale om en skattepligtig gave omfattet

Læs mere

Rettevejledning vintereksamen 2009

Rettevejledning vintereksamen 2009 1 Rettevejledning vintereksamen 2009 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Avisabonnement Der lægges op til en afgrænsning mellem de fradragsberettigede driftsomkostninger og de ikke fradragsberettigede private udgifter.

Læs mere

Rettevejledning sommereksamen 2009

Rettevejledning sommereksamen 2009 1 Rettevejledning sommereksamen 2009 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Underholdsbidraget: Opgaven lægger indledningsvis op til en drøftelse af de beskatningsmæssige konsekvenser af den aftale, som Berit og Christian

Læs mere

Vejledende besvarelse

Vejledende besvarelse 1 Vejledende besvarelse Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Beklædningsgodtgørelsen: Der lægges i opgaven op til en diskussion af, hvorvidt Berit Busk skal beskattes af værdien af tøjet udgørende kr. 3.000, jf. LL

Læs mere

Rettevejledning ordinær eksamen Skatteret, sommeren 2018

Rettevejledning ordinær eksamen Skatteret, sommeren 2018 1 Opgave 1 Rettevejledning ordinær eksamen Skatteret, sommeren 2018 Spørgsmål 1.1 Salg af barrer Der lægges op til en drøftelse af, hvorvidt Alberte Amvig skal spekulationsbeskattes i forbindelse med salget

Læs mere

Vejledende besvarelse Skatteret 1 E 2015

Vejledende besvarelse Skatteret 1 E 2015 1 Vejledende besvarelse Skatteret 1 E 2015 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Løn Bertram Andersen Der lægges op til en drøftelse af dels, om KSL 5, stk. 3 finder anvendelse på den beskrevne situation og dels, om

Læs mere

Rettevejledning omprøve F 2008

Rettevejledning omprøve F 2008 Rettevejledning omprøve F 2008 Spørgsmål 1.1 Studierejsen Spørgsmålet lægger op til en diskussion af, hvorvidt de ansatte i 3 x A skal beskattes som følge af deltagelsen i studierejsen til San Francisco.

Læs mere

Rettevejledning ordinær sommereksamen 2014

Rettevejledning ordinær sommereksamen 2014 Rettevejledning ordinær sommereksamen 2014 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Merudgifter til arbejdsværelse i hjemmet Der lægges op til en drøftelse af, hvorvidt Hans Hjulmand kan fratrække sine merudgifter til arbejdsværelse

Læs mere

Eksamen Skatteret I F 2003. Vejledende problemformulering. Opgave 1. Spørgsmål 1.1. 1.1.1 Showet En aften med Sylvia. a) Selvstændig virksomhed

Eksamen Skatteret I F 2003. Vejledende problemformulering. Opgave 1. Spørgsmål 1.1. 1.1.1 Showet En aften med Sylvia. a) Selvstændig virksomhed 1 Eksamen Skatteret I F 2003 Vejledende problemformulering Opgave 1 Spørgsmål 1.1 1.1.1 Showet En aften med Sylvia a) Selvstændig virksomhed Det bør diskuteres, om indkomsten fra showet udgør en lønindkomst

Læs mere

Rettevejledning eksamensopgaver E 2008

Rettevejledning eksamensopgaver E 2008 1 Rettevejledning eksamensopgaver E 2008 Opgave 1 Parkeringsplads Spørgsmålet lægger op til en diskussion af, hvorvidt Birger Bak skal beskattes af vederlaget på kr. 8.000, som advokatfirmaet har godtgjort

Læs mere

SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag

SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag - 1 SKAT kræver klare aftaler om bodeling og underholdsbidrag Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten og Skatterådet har indenfor de seneste måneder truffet to afgørelser om de

Læs mere

Vejledende besvarelse

Vejledende besvarelse 1 Vejledende besvarelse Opgave 1 Spørgsmål 1.1. Fratrædelsesgodtgørelse Der lægges op til en drøftelse af, dels hvorvidt udbetalingen på kr. 360.000, som Karl Kusk modtager fra advokatfirmaet, skal beskattes,

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen - 1 Forældrekøb - værdiansættelse af fast ejendom ved overdragelse fra selskab til hovedaktionærs børn - hensyn til eksisterende lejemål anvendelse af 20 pct. s nedslag - Landsskatterettens kendelse af

Læs mere

Driftsomkostninger bonus til fratrådt direktør ikke fradragsret som følge af grundlaget for beregning af bonus - SKM2012.278.ØLR

Driftsomkostninger bonus til fratrådt direktør ikke fradragsret som følge af grundlaget for beregning af bonus - SKM2012.278.ØLR - 1 Driftsomkostninger bonus til fratrådt direktør ikke fradragsret som følge af grundlaget for beregning af bonus - SKM2012.278.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Fratrædelsesgodtgørelse,

Læs mere

- 2. Offentliggjort d. 18. juli 2015

- 2. Offentliggjort d. 18. juli 2015 - 1 Forældrekøb II. del. Fastsættelsen af lejen for boligen, der udlejes fra forældre til børn Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I sidste uge blev omtalt de grundlæggende skattemæssige forhold

Læs mere

Vejledende besvarelse - Omprøve - Skatteret august 2017

Vejledende besvarelse - Omprøve - Skatteret august 2017 Opgave 1 Spørgsmål 1.1. Vejledende besvarelse - Omprøve - Skatteret august 2017 Modtagelse af likvidationsprovenu vedrørende aktierne i Enzymes A/S Det bør indledningsvist fastslås, at aktionærernes rettigheder

Læs mere

Tillægsaftale til den dansk-grønlandske dobbeltbeskatningsaftale

Tillægsaftale til den dansk-grønlandske dobbeltbeskatningsaftale Tillægsaftale til den dansk-grønlandske dobbeltbeskatningsaftale Tillægsaftale til den mellem den danske regering og det grønlandske landsstyre indgåede aftale af 18. oktober 1979 til undgåelse af dobbeltbeskatning

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget J.nr. 2008-511-0030 Dato: 22. august 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget L 187 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kildeskatteloven og kursgevinstloven (Fraflytterbeskatning

Læs mere

BoGodt A/S har på sin side fradrag for de afholdte udgifter. Litteratur: Skatteretten 1, 3. udgave, p. 260 f. samt p. 178 ff.

BoGodt A/S har på sin side fradrag for de afholdte udgifter. Litteratur: Skatteretten 1, 3. udgave, p. 260 f. samt p. 178 ff. 1 Rettevejledning til sommereksamen 2000 Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Beklædning: Ved at få stillet beklædning til rådighed i forbindelse med arbejdets udførelse opnår medarbejderne i BoGodt A/S en privatbesparelse.

Læs mere

Carnegie WorldWide. Beskatningen af investeringsbeviser

Carnegie WorldWide. Beskatningen af investeringsbeviser Carnegie WorldWide Beskatningen af investeringsbeviser 2016 Forord I denne oversigt gennemgås reglerne om beskatning af investeringsandele, der udbydes af Carnegie WorldWide. Oversigten omfatter såvel

Læs mere

SKATTERET 1 VEJLEDENDE BESVARELSE F 2015. Opgave 1. Spørgsmål 1.1

SKATTERET 1 VEJLEDENDE BESVARELSE F 2015. Opgave 1. Spørgsmål 1.1 SKATTERET 1 VEJLEDENDE BESVARELSE F 2015 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Studierejse Anders Amstrup Besvarelsen bør indeholde en stillingtagen til, hvorvidt udgiften på i alt kr. 24.000 til deltagelse i studierejsen

Læs mere

Vejledende opgavebesvarelse

Vejledende opgavebesvarelse 1 Vejledende opgavebesvarelse Opgave 1 Spørgsmål 1.1 A) Børge Buhls samarbejde med Anders Arnt Besvarelsen bør indeholde en begrundet stillingtagen til, om Børge Buhl må anses som lønmodtager eller selvstændig

Læs mere

Eksamen Skatteret Vejledende besvarelse F 2017

Eksamen Skatteret Vejledende besvarelse F 2017 1 Eksamen Skatteret Vejledende besvarelse F 2017 Opgave 1 Spørgsmål 1.1. Salg af parcelhus: Der lægges op til en drøftelse af, hvorvidt Jacob Junker skal beskattes i forbindelse med afståelsen af sit parcelhus.

Læs mere

Rettevejledning omeksamen E 16

Rettevejledning omeksamen E 16 Rettevejledning omeksamen E 16 Opgave 1 Spørgsmål 1.1 Selvstændigt erhvervsdrivende eller lønmodtager Besvarelsen bør indledningsvist forholde sig til, hvorvidt Albert Askehave må anses for selvstændigt

Læs mere

Rettevejledning Skatteret 1 E 13

Rettevejledning Skatteret 1 E 13 Rettevejledning Skatteret 1 E 13 Spørgsmål 1.1. Kresten Kampers virksomhed Der lægges indledningsvist op til en drøftelse af, hvorvidt Kresten Kampers virksomhed kan karakteriseres som en erhvervsmæssig

Læs mere

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen

Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen - 1 Skat af udlodning/ tilbagebetaling fra andelsboligforeningen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) En andelsboligforening fik 450.000 kr. tilbage fra SKAT efter en klagesag om foreningens

Læs mere

Rettevejledning reeksamen Skatteret sommer 2018

Rettevejledning reeksamen Skatteret sommer 2018 1 Rettevejledning reeksamen Skatteret sommer 2018 Opgave 1 Spørgsmål 1 1.1. Salg af maskinsav Beskatning af erhvervsindkomst Kursgevinst på vederlagsnæringsfordring Besvarelsen bør indeholde en redegørelse

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16.

Skatteministeriet har 21. november 2011 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger inden den 24. november 2011 kl. 16. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H139-11.doc) L31 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige

Læs mere

Familiekollektiver, ejendomsværdiskat og fikseret leje

Familiekollektiver, ejendomsværdiskat og fikseret leje - 1 Familiekollektiver, ejendomsværdiskat og fikseret leje Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I år er Skat bl.a. ved at se nærmere på fast ejendom som særligt beskatningsområde. Stort set alle

Læs mere

Vejledende besvarelse Omprøve F 2016

Vejledende besvarelse Omprøve F 2016 1 Vejledende besvarelse Omprøve F 2016 Opgave 1 Spørgsmål 1.1: Fordeling af rentebetalinger Besvarelsen bør indeholde en drøftelse af, hvorledes rentefradragene for lånene i ejerlejligheden skal fordeles

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning af fonde og visse foreninger (fondsbeskatningsloven)

Bekendtgørelse af lov om beskatning af fonde og visse foreninger (fondsbeskatningsloven) LBK nr 961 af 17/08/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 29. august 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 15-1843710 Senere ændringer til forskriften LOV nr 651 af 08/06/2016 Bekendtgørelse

Læs mere

Lempet praksis for beskatning af dødsboer

Lempet praksis for beskatning af dødsboer - 1 Lempet praksis for beskatning af dødsboer Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten traf sidste år afgørelse i en principiel sag om grænsen mellem skattefrihed og skattepligt

Læs mere

Cand.merc.aud. Eksamensopgave sommer 2008 SKATTERET

Cand.merc.aud. Eksamensopgave sommer 2008 SKATTERET Cand.merc.aud. Eksamensopgave sommer 2008 SKATTERET Rettevejledning Opgave 1. Fortjeneste ved afståelse af fast ejendom skal som udgangspunkt medregnes ved indkomstopgørelsen, jf. ejendomsavancebeskatningslovens

Læs mere

RETTEVEJLEDNING - EKSAMEN - E 2002

RETTEVEJLEDNING - EKSAMEN - E 2002 1 RETTEVEJLEDNING - EKSAMEN - E 2002 Opgave 1 Spørgsmål 1.1: A) Erstatning AA) Skattepligt Den udbetalte erstatning må vurderes i henseende til, om erstatningsposterne er skattepligtige efter SL 4 eller

Læs mere

Avance ved afståelse af kolonihavehus SKM2011.750.LSR

Avance ved afståelse af kolonihavehus SKM2011.750.LSR - 1 Avance ved afståelse af kolonihavehus SKM2011.750.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 16/8 2011, at avance ved afståelse af et selvstændigt

Læs mere

Ligningslovens 8 A og 12 - gaver og løbende ydelser til almennyttige foreninger m.v. - Greenpeace - Højesterets dom af 5/11 2014, sag 66/2013.

Ligningslovens 8 A og 12 - gaver og løbende ydelser til almennyttige foreninger m.v. - Greenpeace - Højesterets dom af 5/11 2014, sag 66/2013. - 1 11/11/2014-06.11.2014-46 (20141111) Ligningslovens 8 A og 12 - gaver og løbende ydelser til almennyttige foreninger m.v. - Greenpeace - Højesterets dom af 5/11 2014, sag 66/2013. Af advokat (L) og

Læs mere

Skatteret I - E2001 Opgave 1

Skatteret I - E2001 Opgave 1 2 Skatteret I - E2001 Opgave 1 Antonio Alvarez, der var spansk statsborger, var flyttet til Danmark i 1999. Under et ferieophold på Mallorca havde han nemlig mødt Bettina Bitsch, som var jurastuderende

Læs mere

Beskatning af tilflyttere nyt styresignal

Beskatning af tilflyttere nyt styresignal - 1 Beskatning af tilflyttere nyt styresignal Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Spørgsmålet om indtræden af skattepligt ved tilflytning til Danmark eller ved den blotte erhvervelse af bopæl

Læs mere

Vejledende besvarelse

Vejledende besvarelse 1 Opgave 1 Vejledende besvarelse Spørgsmål 2.1. Influenzavaccination Besvarelsen bør indeholde en drøftelse af, dels om Jane Jels skal beskattes af værdien af influenzavaccinationen, og dels om Kvik Revision

Læs mere

Rettevejledning Omprøven Skatteret E 13

Rettevejledning Omprøven Skatteret E 13 1 Rettevejledning Omprøven Skatteret E 13 Spørgsmål 1.1: Jubilæum Der lægges i opgaven op til en drøftelse af, dels hvorvidt der overhovedet er tale om en fradragsberettiget udgift, og dels om denne i

Læs mere

Spørgsmål 1.1: Giv en begrundet redegørelse for de skatteretlige problemer, som ovennævnte handlingsforløb aktualiserer for Kim Knudsen

Spørgsmål 1.1: Giv en begrundet redegørelse for de skatteretlige problemer, som ovennævnte handlingsforløb aktualiserer for Kim Knudsen 2 Opgave 1 Kim Knudsen var indtil september 2003 fuldtidsansat som konsulent hos virksomheden Human Consulting ApS, der tilbyder virksomheder at hjælpe deres afskedigede medarbejdere med at finde nyt arbejde,

Læs mere

GUIDE TIL SELVANGIVELSEN FOR 2015

GUIDE TIL SELVANGIVELSEN FOR 2015 DANSKE INVEST 2 Knowledge at work GUIDE TIL SELVANGIVELSEN FOR 2015 Sådan skal gevinst og tab af Danske Invest-beviser i 2015 behandles skattemæssigt 3 DANSKE INVEST Hvis du vil vide mere Indhold Kan du

Læs mere

Ejendomsværdiskat - ubeboelig ejendom - SKM2012.525.LSR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V.

Ejendomsværdiskat - ubeboelig ejendom - SKM2012.525.LSR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. - 1 Ejendomsværdiskat - ubeboelig ejendom - SKM2012.525.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse offentliggjort i SKM2012.525.LSR, at en ejendom under

Læs mere

Skatteguide gældende for udbytter og avancer/tab i 2013

Skatteguide gældende for udbytter og avancer/tab i 2013 Marts 2015 Skatteguide gældende for udbytter og avancer/tab i 2013 Tiden for udfyldelse af din selvangivelse nærmer sig. SKAT arbejder heldigvis på at gøre forløbet så let som muligt, og modtager automatisk

Læs mere

Forslag. lov om ændring af kildeskatteloven og skatteforvaltningsloven

Forslag. lov om ændring af kildeskatteloven og skatteforvaltningsloven 2007/2 LSF 161 (Gældende) Udskriftsdato: 17. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2008-311-0016 Fremsat den 28. marts 2008 af skatteministeren (Kristian Jensen)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Videregående skatteret

Videregående skatteret SYDDANSK UNIVERSITET Side 1 af 8 Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 2. del Regnskab og økonomistyring Eksamen, juni 2007 Videregående skatteret Fredag den 8. juni 2007 Kl. 9.00-13.00 Alle hjælpemidler

Læs mere

Skattereformen v/ Bo Sponholtz 30. april 2009

Skattereformen v/ Bo Sponholtz 30. april 2009 en v/ Bo Sponholtz Skattenedsættelser Afskaffelse af mellemskatten (6%) Bundskatteprocenten nedsættes med 1,5% Beskæftigelsesfradrag øges fra 4,25% til 5,6%, dog max. 17.900 kr. årligt Topskattegrænsen

Læs mere

Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen. w w w.tvc.dk

Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen. w w w.tvc.dk 1 Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen Stiftet i 1988 af advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. Konstant vækst siden 1988. Et bærende princip i Advokatfirmaet

Læs mere

Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR.

Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR. 1 Multimedieskat SKM2009.675.SR, SKM2009.676SR, SKM2009.678.SR SKM2009.687SR samt SKM2009.692.SR. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet har ved en række bindende svar af 10/11 2009

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier BEK nr 1554 af 18/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 11. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Social, Børne og Integrationsmin., j.nr.

Læs mere

Videregående skatteret

Videregående skatteret Side 1 af 9 SYDDANSK UNIVERSITET Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 2. del Regnskab og økonomistyring Eksamen, juni 2008 Videregående skatteret Tirsdag den 10. juni 2008 Kl. 9.00 13.00 Alle hjælpemidler

Læs mere

Rettevejledning sommereksamen 2004

Rettevejledning sommereksamen 2004 2 Opgave 1 Yvonne Jensen var ansat som frisør hos Marny s klip, som var ejet og drevet af Marny Madsen. Frisørsalonen fik på alle ugens hverdage leveret Jyllandsposten og BT, hvilket kostede 3.800 kr.

Læs mere

Værdiansættelse fri bolig direktør

Værdiansættelse fri bolig direktør Page 1 of 6 Værdiansættelse fri bolig direktør Dokumentets dato 27 apr 2010 Dato for 17 maj 2010 14:31 offentliggørelse SKM-nummer Myndighed SKM2010.328.SR Skatterådet Sagsnummer 09-204226 Dokumenttype

Læs mere

Rettevejledning Skatteret 1 F 2011 Opgave 1 Spørgsmål 1

Rettevejledning Skatteret 1 F 2011 Opgave 1 Spørgsmål 1 Rettevejledning Skatteret 1 F 2011 Opgave 1 Spørgsmål 1 1.1 Multimediebeskatning Det bør være angivet, at Jacob Jarn efter LL 16, stk. 12 er omfattet af multimediebeskatning, således at et beløb på 3.000

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Ændret berigtigelsesform for dødsbo - overgang fra forenklet privat skifte til bobestyrerbehandling - dødsbobeskatning - mulighed for etablering af et skattefrit dødsbo med skattefri opskrivning af

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 76 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsmarkedsbidrag (Trækfritagelse for

Læs mere

Skatteguide gældende for udbytter og avancer/tab i 2015

Skatteguide gældende for udbytter og avancer/tab i 2015 Januar 2016 Skatteguide gældende for udbytter og avancer/tab i 2015 Tiden for udfyldelse af din selvangivelse nærmer sig. SKAT arbejder heldigvis på at gøre forløbet så let som muligt, og modtager automatisk

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om den skattemæssige behandling af gevinster og tab ved afståelse af aktier m.v. (aktieavancebeskatningsloven) 1)

Bekendtgørelse af lov om den skattemæssige behandling af gevinster og tab ved afståelse af aktier m.v. (aktieavancebeskatningsloven) 1) LBK nr 1082 af 08/09/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 18. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 15-1988456 Senere ændringer til forskriften LOV nr 430 af 18/05/2016

Læs mere

Skatteudvalget L 110 - Svar på Spørgsmål 59 Offentligt. Til Folketinget - Skatteudvalget

Skatteudvalget L 110 - Svar på Spørgsmål 59 Offentligt. Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget L 110 - Svar på Spørgsmål 59 Offentligt J.nr. Dato: 12. marts 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget L 110 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, aktieavancebeskatningsloven,

Læs mere

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken

Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - 1 Forældelse og genoptagelse kirkeskat ikke medlem af folkekirken - SKM2011.448.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten gav ved en kendelse af 5/5 2011 adgang til ekstraordinær

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Værdiansættelse urigtigt vurderingsgrundlag åbenbart urimeligt skøn overførsel af nyere bil fra selskab til hovedaktionær - Retten i Glostrups dom af 8/2 2013, jr. nr. BS 10A-2962/2011. Af advokat

Læs mere

Atypisk arbejde og arbejdsløshedsforsikringen

Atypisk arbejde og arbejdsløshedsforsikringen Atypisk arbejde og arbejdsløshedsforsikringen Arbejdsdirektoratet September 2003 Denne pjece henvender sig til dig, der har et arbejde, som det kan være svært at definere som enten et lønmodtagerjob eller

Læs mere

Forældrekøb lejeindtægt udgifter

Forældrekøb lejeindtægt udgifter - 1 Forældrekøb lejeindtægt udgifter Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Køb af bolig til familiemedlemmer eller andre nærtstående er blevet udbredt de senere år. Typisk er der tale om forældrekøb,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. august 2010

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. august 2010 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. august 2010 Sag 108/2008 (1. afdeling) Ankestyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Henrik Nedergaard Thomsen) mod FOA - Fag og Arbejde som mandatar for A (advokat Karsten

Læs mere

Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V.

Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. 1 Ligningslovens 2 betalingskorrektion SKM2009.506.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret fandt ved en dom af 20/8 2009, at en erklæring fra skatteyderens revisor konstituerede

Læs mere

Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kursgevinstloven og forskellige andre love

Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kursgevinstloven og forskellige andre love LOV nr 906 af 12/09/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2008-511-0030 Senere ændringer til forskriften LBK nr 176 af 11/03/2009 LBK

Læs mere

Rundskrivelse nr. 13/08

Rundskrivelse nr. 13/08 Rundskrivelse nr. 13/08 3. april 2008 Stormgade 10 Postboks 1103 1009 København K Tlf. 38 10 60 11 Fax 38 19 38 90 adir@adir.dk www.adir.dk Spørgsmål og svar til ferie-efterlønssagerne II Der henvises

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskatning ved dødsfald

Bekendtgørelse af lov om beskatning ved dødsfald LBK nr 333 af 02/04/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juli 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skatteministeriet, j.nr. 2011-361-0024 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1354 af 21/12/2012

Læs mere

Undervisningsnotat nr. 10: Aktieavancer

Undervisningsnotat nr. 10: Aktieavancer HD-R, 6. SEMESTER SKATTERET, foråret 2004 Undervisningsnotat nr. 10: Aktieavancer Valdemar Nygaard Aktieavancer: Temaet gennemgås med udgangspunkt i kapitel XVI i Almen skatteret. Hvor ikke andet er nævnt

Læs mere

Ejendomsanparter udbyderhonorarer - Højesterets dom af 8/9 2009, jf. tidligere TfS 2008, 398 VL

Ejendomsanparter udbyderhonorarer - Højesterets dom af 8/9 2009, jf. tidligere TfS 2008, 398 VL 1 Ejendomsanparter udbyderhonorarer - Højesterets dom af 8/9 2009, jf. tidligere TfS 2008, 398 VL Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret fastslog ved en dom af 8/9 2009, at en investors

Læs mere

Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863.

Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863. 1 Omgørelse inddragelse af nye parter i omgørelsen TfS 39863 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret har ved en dom af 1. april 2009 stadfæstet Landsskatterettens kendelse ref. i

Læs mere

Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo i Årsafslutning og Skat Nova 2015

Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo i Årsafslutning og Skat Nova 2015 Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo i Årsafslutning og Skat Nova 2015 7. juni 2016 Indhold 1 Udskrift af personligt regnskab ved uskiftet bo... 2 1.1 Eksempel person 2 er afdød i året og person

Læs mere

Notat om Regnskabsmæssig behandling af langfristede lån.

Notat om Regnskabsmæssig behandling af langfristede lån. Notat om Regnskabsmæssig behandling af langfristede lån. Ifølge den nye Årsregnskabslov skal finansielle forpligtelser, hvorunder langfristede lån hører, værdiansættes på følgende måde: - Ved første indregning

Læs mere

Vejleder: Jane Bolander. Medarbejderaflønning efter ligningslovens 7 A

Vejleder: Jane Bolander. Medarbejderaflønning efter ligningslovens 7 A Kandidatafhandling Cand.merc.aud. Forfatter: Mads Andersen Vejleder: Jane Bolander Medarbejderaflønning efter ligningslovens 7 A Handelshøjskolen, Aarhus Universitet 2008 1. Indledning... 1 1.1. Problemstilling...

Læs mere