MTG & PTG Ultralydsmålere. elcometerndt.com 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MTG & PTG Ultralydsmålere. elcometerndt.com 1"

Transkript

1 MTG & PTG Ultralydsmålere elcometerndt.com 1

2 Præsentation af MTG- og PTG-serien Med deres ergonomiske, robuste design, store nøjagtighed og brugervenlighed er Elcometers ultralydsmålere i serierne MTG (Material Thickness Gauge) og PTG (Precision Thickness gauge) ideelle til måling og registrering af materialetykkelser 0,63 mm til 500 mm. Nem MTG- og PTG-ultralydsmålerne har et brugervenligt design. De er enkle at anvende og kalibrere, og gør det nemt at tage målinger og opstille inspektionsrapporter. Nøjagtig Apparaterne i MTG- og PTG-serien har en målenøjagtighed på ned til ± 1 % over hele måleområdet. Der kan tages nøjagtige og gentagelige målinger på glatte, ru og buede, belagte eller ubelagte overflader. En stabilitetsindikator viser ultralydssignalets styrke og pålidelighed. Effektiv MTG2 og MTG4 har en fast målegentagelseshastighed på 4 Hz (4 målinger pr. sekund). MTG6, PTG6, MTG8 og PTG8 har derimod en valgbar målehastighed på 4, 8 eller 16 Hz (4, 8 eller 16 målinger pr. sekund). Kraftig MTG6, MTG8 og PTG8 har en datalogningsfunktion. I MTG6 kan der gemmes målinger i én enkelt serie, mens der i MTG8 og PTG8 kan gemmes målinger i op til serier. Serierne kan være sekventielle eller i gitterformat, og tildeles alfanumeriske serienavne. De gemte data er kompatible med ElcoMaster og Elco- Master Mobile Apps, og kan via USB eller Bluetooth overføres direkte til en PC-, ios*- eller Android mobilenhed hvor de kan bruges til at opstille rapporter. *Kompatibel med ipod, iphone og ipad. Robust Med et ridse- og opløsningsmiddelresistent display og et forseglet, solidt og stødfast hus, som er støv- og vandtæt svarende til IP54, er apparaterne i MTG- og PTG-serien også egnede til brug i barske omgivelser.

3 Forklaringer til målemetoder MTG- og PTG-ultralydsmålerne har en række forskellige målemetoder, der kan hjælpe med at fastsætte den mest nøjagtige tykkelsesværdi. Hvilke muligheder der er, varierer fra model til model, men normalt er der flere muligheder jo højere modelnummeret er. PP-E PP E Målemetoden Puls-Ekko (P-E): Ideel til undersøgelse af gruber og revner. Måler den totale tykkelse fra transducerens base til materialets densitetsgrænse (typisk bagvæggen). PE-E PP E Målemetoden Ekko-Ekko (E-E): Ideel til til måling af tyndere materialer med en tykkelse på mellem 0,15-10,15 mm. Ekko-Ekko måler fra øverste overflade til materialets densitetsgrænse (typisk bagvæggen). Målemetoden Ekko-Ekko ThruPaint (E-E): Også kendt som ThruPaint -metoden. Belægningstykkelsen ignoreres, og materialetykkelsen til materialets densitetsgrænse (typisk bagvæggen) måles. Til Ekko-Ekko ThruPaint -metoden anvendes en højdæmpet lagtykkelsestransducer. PI-E PP E Målemetoden Interface-Ekko (I-E): En ekstremt nøjagtig målemetode som viser den totale tykkelse fra øverste overflade til materialets densitetsgrænse. PPLAS PP E Målemetoden Plastik (PLAS): En speciel metode til måling af meget tynd plastik. Til denne målemetode kræves ekstra tilbehør i form af et forsinkelsesled af grafit. PVM PP E Målemetoden Hastighed (VM): Hastighedsmetoden måler lydens hastighed i materialerne, og er ideel til bestemmelse af et materiales/en legerings homogenitet samt den korrekte materialehastighed til kalibrering.

4 Nøglefunktioner

5 Nøglefunktioner NDT ultralydsmålerne MTG og PTG er brugervenlige, og måler med ± 1 % nøjagtighed. Med en valgbar målehastighed på 4, 8 eller 16 Hz er apparaterne både hurtige og ekstremt kraftige. Apparaterne er støv- og vandtætte svarende til IP54, og dermed også egnede til brug i selv de mest barske miljøer. Modellerne med datalogning har hukommelse med plads til målinger i op til alfanumeriske serier, som kan være enten sekventielle eller i gitterformat.

6 Forklaringer til displayet MTG- og PTG-apparaterne har en række forskellige målemetoder så man altid kan vælge den der egner sig til det aktuelle formål. Displayet Alle apparaterne har et ridse- og opløsningsmiddelresistent LCD-farvedisplay, som kan tilpasses efter behov. De tilgængelige målemetoder inkluderer Puls-Ekko (P-E) Ekko-Ekko Thru-Paint (E-E), Interface-Ekko (I-E), Plastik (PLAS) og Hastighed (VM) (se side 3 for yderligere information om målemetoderne). Afhængigt af den valgte metode er der et udvalg af forskellige måleenheder. En stabilitetsindikator viser tydeligt ultralydssignalets styrke og pålidelighed. Scanning Når scanning er aktiveret, kan man skubbe transduceren hen over et stort overfladeareal mens instrumentet tager målinger med en hastighed på 16 Hz (16 målinger/sek.). Under hver scanning vises den aktuelle tykkelse sammen med et analogt søjlediagram, der angiver tykkelsen i forhold til den indstillede nominelle værdi og de brugerdefinerede grænser. Akustiske og visuelle alarmer advarer hvis en måling ligger uden for grænserne. Når transduceren løftes fra overfladen, vises den gennemsnitlige, den laveste og den højeste tykkelsesværdi. Dette gør scanningsmetoden ideel til kontrol af et prøveemnes samlede ensartethed. Linjediagram Tendenslinje der viser de sidste 20 målinger samt variationen i materialetykkelsen hen over testområdet. Grafen opdateres automatisk efter hver måling, og alle målinger der ligger uden for de indstillede og aktiverede grænser, vises med rød skrift. På den måde kan man nemt identificere områder der kan være angrebet af korrosion, eller hvor materialet er for tykt til formålet. Statistik på skærmen Der kan vælges op til 8 forskellige statistiske værdier: antal målinger (η), laveste værdi, højeste værdi og gennemsnitsværdi (Hi, Lo, X ), standardafvigelse (σ), øvre og nedre grænseværdier, nominel værdi og område. Målemetoden hastighed Med målemetoden hastighed måles lydens hastighed i materialet. Metoden er ideel til bestemmelse af et materiales/en legerings homogenitet og den korrekte materialehastighed til kalibrering.

7 Forklaringer til displayet Hvilke målemetoder og funktioner der er tilgængelige, varierer fra model til model, men normalt er der flere muligheder jo højere modelnummeret er. Sekventielle serier eller gitterserier De individuelle målinger kan gemmes i op til serier i enten sekventielt format elller gitterformat. Serierne navngives alfanumerisk. Målingerne gemmes sammen med et dato og tids-stempel samt en måleposition*. Man kan vælge at få vist seriemålinger, statistik og en graf over alle de målinger der er gemt i serien. Der kan indsættes en spærring * til registrering af områder hvor det ikke er muligt at tage målinger. B-scan Under testen viser den tidsbaserede funktion B-scan grafisk et todimensionelt tværsnit af testmaterialet. Dette er praktisk ved analyse af den relative dybde. B-scan kan indstilles til automatisk zoom, eller funktionen kan låses til at fokusere på områder af særlig interesse. Differentialfunktion Når der er indstillet en brugerdefineret nominel tykkelsesværdi, vises den målte tykkelse sammen med afvigelsen fra den nominelle værdi. Dermed angives områder af materialet der er enten tyndere eller tykkere end forventet. Søjlediagram En analog repræsentation af den aktuelle måleværdi sammen med den højeste (Hi), laveste (Lo) og gennemsnitlige (X ) måling. Grafen opdateres automatisk hver gang der tages en måling. Målemetoden Plastik Målemetoden Plastik er specielt designet til måling af meget tynd plastik. * Kun i gitterserier.

8 MTG2 Egenskaber Målemetoden Puls-Ekko (P-E). Forkalibreret specielt til måling på stål. Forudindstillet målehastighed på 4 målinger pr. sekund. Dataoverførsel via USB til PC eller lignende enhed. Automatisk transducergenkendelse sikrer korrekt identifikation af føleren, selv når transduceren udskiftes. Målehastigheden på 4 Hz (4 målinger pr. sekund) og den integrerede nulplade sikrer en maksimal nøjagtighed på ± 1 %. MTG2 er således ideel til basal tykkelsesmåling. MTG2 leveres komplet med en 5 MHz ¼ transducer, og er forkalibreret specielt til måling på stål med et tykkelsesområde på op til 500 mm (20 ) med målemetoden Puls- Ekko (P-E). Se side 3 for yderligere information om de forskellige målemetoder. MTG2 er kompatibel med ElcoMaster software, og individuelle live målinger kan overføres via USB til en PC eller lignende enhed for videre analyse. Leveringsomfang: Ultralydsmåler model MTG2, 5 MHz 1/4" vinkeltransducer, kontaktpasta, håndledsstrop, skærmbeskytter, beskyttende etui, 2 x AA batterier, kalibreringscertifikat, brugsanvisning.), Ekko

9 MTG4 Egenskaber Målemetoderne Puls-Ekko (P-E) og Ekko-Ekko ThruPaint (E-E). Kalibreringsmetoder: 1-punkts, til materialet og fabrikskalibrering. Forudindstillet målehastighed på 4 målinger pr. sekund. Dataoverførsel via USB til PC eller lignende enhed. Udvalget af kalibrerings- og målemetoder gør model MTG4 ideel til at tage målinger på en lang række forskellige belagte og ubelagte materialer. Udover alle de samme funktioner som model MTG2 har MTG4 to forskellige kalibreringsmetoder. Ved at bruge en ubelagt prøve af et testmateriale med en kendt tykkelse kan instrumentet kalibreres med metoden 1- punktskalibrering. Alternativt kan man vælge én af de 39 forudindstillede materialetyper der bl.a. inkluderer aluminium, stål, rustfrit stål, støbejern, plexiglas, PVC, polystyren og polyuretan. Se den komplette materialeliste på side 20. Målemetoden Ekko-Ekko ThruPaint (E-E) gør det muligt at måle på belagte materialer med et tykkelsesområde på op til 25,4 mm (1 ). Ekko-Ekko ThruPaint ignorerer lagtykkelsen, og viser materialetykkelsen fra materialets øverste overflade til dets densitetsgrænse. Se side 3 for yderligere information om de forskellige målemetoder. MTG4 er kompatibel med ElcoMaster software, og individuelle live målinger kan overføres via USB til en PC eller lignende enhed for videre analyse. Leveringsomfang: Ultralydsmåler model MTG4, kontaktpasta, håndledsstrop, skærmbeskytter, beskyttende etui, 2 x AA batterier, kalibreringscertifikat, brugsanvisning.

10 MTG6 Egenskaber Målemetoderne Puls-Ekko (P-E), Ekko-Ekko ThruPaint & Hastighed (VM). Kalibreringsmetoder: 2-punkts, 1-punkts, til materialet, til hastigheden, til en kendt tykkelse og fabrikskalibrering. Valgbar målehastighed: 4, 8, 16 målinger pr. sekund. Valgbar måleopløsning: 0,1 mm (0,01 ) eller 0,01 mm (0,001 ). Scanningsfunktion. Målinger, valgt statistik, søjlediagram & linjediagram. Instrumenthukommelse: enkelt sekventiel serie på op til målinger. Dataoverførsel via USB og Bluetooth til ElcoMaster og ElcoMaster Mobile Apps. Udvalget af kalibrerings- og målemetoder gør sammen med hurtigscan-funktion, flere visningsmuligheder og datalogning model MTG6 ideel til måling på en lang række forskellige belagte og ubelagte materialer. Ud over alle de samme funktioner som MTG2 & MTG4 har MTG6 kalibreringsmetoderne: 2-punkts, til hastigheden og indstilling til kendt tykkelse. MTG6 har målemetoden Hastighed (VM), som er ideel til bestemmelse af et materiales/en legerings homogenitet, og af den korrekte hastighed i materialet til kalibrering. Se side 3 for yderligere information om de forskellige målemetoder. Med scanningsfunktionen kan der tages målinger med en hastighed på 16 Hz (16 målinger pr. sekund) over et stort overfladeareal. Når transduceren løftes fra overfladen, vises den gennemsnitlige, den laveste og den højeste tykkelsesværdi hvilket gør scanningsmetoden ideel til kontrol af et prøveemnes samlede ensartethed. Se side 6 for yderligere information om scanningsfunktionen. Med en brugerdefinerbar visning kan man vælge at se målinger, statistik, søjlediagram en analog visning af den aktuelle måling sammen med den højeste (Hi), laveste (Lo) og gennemsnitlige (X ) måling eller et linjediagram: en tendenslinje der viser de sidste 20 målinger. Se side 6 og 77 for yderligere information om de forskellige visningsmuligheder. MTG6 har en instrumenthukommelse med plads til målinger i en enkelt serie. MTG6 er kompatibel med både ElcoMaster og ElcoMaster Mobile Apps, og målinger kan via USB eller Bluetooth overføres til en PC-, ioseller Android -enhed for videre analyse og rapportering. Leveringsomfang: Ultralydsmåler model MTG6DL, kontaktpasta, håndledsstrop, 3 x skærmbeskytter, beskyttende etui, plastkuffert, 2 x AA batterier, kalibreringscertifikat, USB-kabel, ElcoMaster software, brugsanvisning.

11 MTG8 Egenskaber P-E E-E VM Målemetoderne Puls-Ekko (P-E), Ekko-Ekko ThruPaint & Hastighed (VM). Kalibreringsmetoder: 2-punkts, 1-punkts, til materialet, til hastigheden, til en kendt tykkelse og fabrikskalibrering. Tre programmerbare kalibreringshukommelser. Valgbar målehastighed: 4, 8, 16 målinger pr. sekund. Valgbar måleopløsning: 0,1 mm (0,01 ) eller 0,01 mm (0,001 ). Scanningsfunktion. Målinger, valgt statistik, søjlediagram, linjediagram, B-scan & differentialfunktion. Instrumenthukommelse: gemmer målinger i op til sekventielle serier eller gitterserier. Brugerdefinerbare øvre og nedre grænser med akustiske og visuelle advarsler, der indikerer om målingen er godkendt eller afvist. Dataoverførsel via USB og Bluetooth til ElcoMaster og ElcoMaster Mobile. MTG8 er seriens topmodel, og har alle de nødvendige funktioner og egenskaber til at kunne måle tykkelsen af og hastigheden i stort set alle materialer ved mange forskellige anvendelser. Udover at have alle de samme funktioner som de øvrige apparater i serien kan MTG8 gemme op til tre brugerkalibreringer i hukommelsen. Herefter kan man vælge én af de gemte kalibreringer uden at instrumentet skal rekalibreres. Dette er særlig praktisk i situationer hvor man måler flere forskellige materialer eller tykkelser. Kalibreringshukommelserne kan omdøbes alfanumerisk så navnet matcher indstillingen. MTG8 har brugerdefinerbare øvre og nedre grænser med akustiske og visuelle advarsler for godkendt/afvist. Grænser kan indstilles for de individuelle målinger eller for hver serie. Hvis en måling er uden for grænserne, vises måleværdi og grænseikon med rød skrift, den røde LED blinker, og alarmen bipper. Man får dermed en umiddelbar indikation af problemområder. MTG8 er den eneste model i serien med B-Scan-funktion, der grafisk viser et todimensionelt tværsnit af testmaterialet under testen. Funktionen er ideel ved fx relativ dybdeanalyse. B-scan kan indstilles til automatisk zoom, eller låses til at fokusere på områder af særlig interesse. MTG8 kan gemme målinger i op til serier i enten sekventielt format eller gitterformat. Ved gitterformat gemmes målingerne i et gitter, der er en skabelon over måleområder og hvor hver måling skál tages. Hvis der af en eller anden grund ikke kan tages en måling på et bestemt sted, fx pga. en ståldrager, gør spærringsfunktionen (Obst) det muligt at registrere dette i sammen med de andre data i serien. MTG8 er kompatibel med både ElcoMaster og Elco- Master Mobile Apps, og målinger kan via USB eller Bluetooth overføres til en PC-, ios- eller Android enhed for videre analyse og rapportering. MTG8 har en differentialfunktion: Dvs. at når der er indstillet en brugerdefineret nominel tykkelsesværdi, vises den målte tykkelse sammen med afvigelsen fra den nominelle værdi. På den måde markeres områder af materialet der er tyndere eller tykkere end forventet. Leveringsomfang: Ultralydsmåler MTG8BDL, kontaktpasta, håndledsstrop, 3 x skærmbeskytter, beskyttende etui, plastkuffert, 2 x AA batterier, kalibreringscertifikat, USB-kabel, ElcoMaster software, brugsanvisning.

12 PTG6 Egenskaber Målemetoderne Interface-Ekko (I-E), Ekko-Ekko ThruPaint (E-E) & Plastik (PLAS). Måleområde fra 0,15 mm (0,006 ) til 25,40 mm (1,000 ). Kalibreringsmetoder: 2-punkts, 1-punkts, til materialet, til hastigheden og fabrikskalibrering. Valgbar målehastighed: 4, 8, 16 målinger pr. sekund. Valgbar måleopløsning: 0,1 mm (0,01 ) eller 0,01 mm (0,001 ). Dataoverførsel via USB og Bluetooth til ElcoMaster og ElcoMaster Mobile Apps. Ultralydsmålerne i PTG-serien har ThruPaint -teknologi som muliggør en nøjagtig måling af tykkelsen af ekstremt tynde underlag. Den uhyre præcise PTG6 måler med ± 1 % nøjagtighed i området 0,15-25 mm på uanset hvilken af de tre målemetoder, Ekko-Ekko ThruPaint, Interface-Ekko (I-E) og Plastik (PLAS) der er valgt (se side 3 for yderligere information om målemetoder). PTG6 har kalibreringsmetoderne 1-punkts, 2-punkts og kalibrering til en kendt hastighed. Ved at bruge en ubelagt prøve af et testmateriale af en kendt tykkelse, kan instrumentet kalibreres med 1-punkts-metoden. Alternativt kan man vælge en af de 39 forudindstillede materialer der er gemt i instrumentet, inklusive: aluminium, stål, rustfrit stål, støbejern, plexiglas, PVC, polystyren og polyurethan. Instrumentet er kompatibelt med ElcoMaster -software, og individuelle live målinger kan via USB overføres til en PC eller lignende enhed for videre analyse. Leveringsomfang: Ultralydsmåler PTG6, kontaktpasta, håndledsstrop, 3 x skærmbeskytter, beskyttende etui, plastkuffert, 2 x AA batterier, kalibreringscertifikat og brugsanvisning.

13 PTG8 Egenskaber Målemetoderne Interface-Ekko (I-E), Ekko-Ekko ThruPaint (E-E) & Plastik (PLAS). Måleområde fra 0,15 mm (0,006 ) til 25,40 mm (1,000 ). Kalibreringsmetoder: 2-punkts, 1-punkts, til materialet, til hastigheden og fabrikskalibrering. Tre programmerbare kalibreringshukommelser. Valgbar målehastighed: 4, 8, 16 målinger pr. sekund. Valgbar måleopløsning: 0,1 mm (0,01 ) eller 0,01 mm (0,001 ). Scanningsfunktion. Målinger, valgt statistik, søjlediagram, linjediagram, B-scan & differentialfunktion. Instrumenthukommelse: gemmer målinger i op til sekventielle serier eller gitterserier. Brugerdefinerbare øvre og nedre grænser med akustiske og visuelle advarsler, der indikerer om målingen er godkendt eller afvist. Dataoverførsel via USB og Bluetooth til ElcoMaster og ElcoMaster Mobile. PTG8 er seriens topmodel, og den har alle de egenskaber og den funktionalitet der er nødvendige for, med stor præcision, at kunne måle materialetykkelse på stort set alle materialer. På det brugerdefinerbare display kan man vælge at se målinger; statistisk information; søjlediagram med den højeste (Hi), laveste (Lo) og gennemsnitlige (x) værdi; eller et linjediagram: en tendenslinje over de sidste 20 målinger. Når scanningsfunktionen er aktiv, kan der tages målinger med en hastighed på 16 Hz (16 målinger pr. sek.) over et stort overfladeareal. Når transduceren løftes fra overfladen, vises den gennemsnitlige, den laveste og den højeste tykkelsesværdi. PTG8 kan gemme op til 3 kalibreringer i hukommelsen. Når de først er gemt, kan man vælge en kalibrering uden først at skulle rekalibrere instrumentet hvilket er perfekt for brugere som måler på flere forskellige materialer eller tykkelser. Med instrumentets alfanumeriske funktion, kan de gemte kalibreringer omdøbes til et passende navn. PTG8 har brugerdefinerbare øvre og nedre grænser med akustiske og visuelle alarmer for bestået/ikke bestået. Grænser kan sættes for individuelle målinger eller for hver serie. Hvis der tages en måling der falder uden for de opsatte grænser, bliver den viste måleværdi og grænseikonet røde, den røde LED blinker, og alarmen bipper. PTG8 har en differentialfunktion: Dvs. at når der er indstillet en brugerdefineret nominel tykkelsesværdi, vises den målte tykkelse sammen med afvigelsen fra den nominelle værdi. På den måde markeres områder af materialet der er tyndere eller tykkere end forventet. PTG8 har B-Scan, som er en realtidsbaseret funktion der grafisk viser et todimensionelt tværsnit af testmaterialet under testen. Funktionen er ideel ved fx relativ dybdeanalyse. B-scan kan indstilles til automatisk zoom, eller låses til at fokusere på områder af særlig interesse. PTG8 kan gemme målinger i op til serier i enten sekventielt format eller gitterformat. Ved gitterformat gemmes målingerne i et regnearkformat. Spærringsfunktionen (Obst) gør det muligt at registrere en spærring i gitteret (hvis der af en eller anden grund ikke kan tages en måling på et bestemt sted, fx pga. en ståldrager eller lignende). PTG8 er kompatibel med både ElcoMaster, PC & Mobile Apps, og målinger kan via USB eller Bluetooth overføres til en PC-, ios- eller Android -enhed for videre analyse og rapportering. Leveringsomfang: Ultralydsmåler PTG8, kontaktpasta, håndledsstrop, 3 x skærmbeskytter, beskyttende etui, plastkuffert, 2 x AA batterier, kalibreringscertifikat, USB-kabel, ElcoMaster software og brugsanvisning.

14 Sammenligning mellem modellerne Model MTG2 MTG4 MTG6 MTG8 PTG6 PTG8 Brugervenlig menustruktur på flere sprog Robust, stødfast, vand- og støvtæt svarende til IP54 Tydelig, permanent oplyst farveskærm Sensor til omgivende lys, med justerbar lysstyrke Ridse- og opløsningsmiddelresistent display: 2.4" TFT Store positive feedback-knapper USB-strømforsyning via PC Instrumentsoftware opdatering 1 via ElcoMaster Grænser: 40 brugerdefinerbare akustiske & visuelle advarsler (godkendt/afvist) Målemetode Puls-Ekko (P-E) Ekko-Ekko (E-E) Ekko-Ekko ThruPaint (E-E) Interface-Ekko (I-E) Plastik (PLAS) Hastighed (VM) Målehastighed 4, 8, 16 Hz 4 Hz 4 Hz 4, 8, 16 Hz 2 4, 8, 16 Hz 2 4, 8, 16 Hz 2 4, 8, 16 Hz 2 Tykkelsesområde 3 P-E: 0, mm (0,025-20") E-E: 2,54-25,40 mm (0,100-1,000") E-E: 0,15-10,15 mm (0,006-0,400 ) I-E: 1,65-25,40 mm (0,065-1,000 ) PLAS: 0,15-5,00 mm (0,006-0,197 ) Målenøjagtighed 4 Måleenheder (valgbare) ±1 % eller ± 0,1 mm mm eller tommer ±1 % eller ± 0,1 mm mm eller tommer ± 1 % eller ± 0,05 mm mm, tommer, m/s eller in/µs ± 1 % eller ± 0,05 mm mm, tommer, m/s eller in/µs ± 1 % eller ± 0,015 mm mm eller tommer ± 1 % eller ± 0,015 mm Gentageligheds- / stabilitetsindikator Visningsmuligheder: Måling Valgt statistik Søjlediagram over scanningstykkelse Linjediagram Målinger og differential Visning af B-Scan, grafisk Valgbar måleopløsning Lo: dvs. 0,1 mm, 0,01, 10 m/s eller 0,001 in/μs Hi: dvs. 0,01 mm, 0,001, 1 m/s eller 0,0001 in/μs Statistik på skærmen Antal målinger n, gennemsnit ẋ, standardafvigelse σ Laveste måling, Lo; højeste måling, Hi Nedre/øvre grænseværdi Område Nominel værdi Antal målinger under nedre grænse Antal målinger over øvre grænse mm eller tommer

15 Sammenligning mellem modellerne 2 TGMT6DL TL Model MTG2 MTG4 MTG6 MTG8 PTG6 PTG8 Kalibreringsmetoder Nulstilling: på den integrerede nulplade Ikke relevant 1-punkts 2-punkts Materialevalg: vælg mellem 39 materialer 5 Fabrik: gendanner fabrikskalibrering Hastighed (lydens hastighed) Kendt tykkelsesværdi Kalibreringslås: med mulighed for pinkode Funktion til kalibreringstest Kalibreringshukommelser: 3, programmerbare Ikke relevant Advarsel om måling uden for kalibrering Datalogning Antal målinger Antal serier Sekventielle serier: en listebaseret lagring af målinger Gitterserier: målinger gemmes i todimensionelle grupper Fast seriestørrelse Indsæt spærring: tilføj 'obstruct' i gitterplaceringen Slet sidste måling Dato og tids-stempel Gennemse, ryd & slet serier Alfanumeriske serienavne: brugerdefinerbare Seriegraf Dataoverførsel USB: til PC Bluetooth til PC, Android - & ios-enheder ElcoMaster - software Transducertype Dobbeltelement Dobbeltelement Dobbeltelement Dobbeltelement Enkeltelement Enkeltelement Automatisk transducergenkendelse Automatisk V-sti-korrektion Batteritype 6 2 x AA 2 x AA 2 x AA 2 x AA 2 x AA 2 x AA Batteriets levetid i timer 7 : Alkaline: 15 timer Lithium: 28 timer Betjeningstemperatur: -10 til 50 C (14 til 122 F) Størrelse (b x h x d): 145 x 73 x 37 mm Vægt (inklusive batterier, uden transducer) 210 g 210 g 210 g 210 g 210 g 210 g Varenummer (med transducer) Varenummer (kun instrument) Internetforbindelse kræves. 2 Valgbar standardindstilling i scanning er 16 Hz. 3 Afhænger af materialet der måles og den tilsluttede transducer. 4 Hvilken der end er den største. 5 Se side 20 for en liste over de forudindstillede materialer. 6 Leveres med alkalinebatterier. Lithium- og genopladelige batterier kan bruges. 7 Kontinuerlig brug ved 1 måling pr. sekund. 8 MGT leveres med 5 MHz 1/4" vinkeltransducer. PTG leveres med 15 MHz 1/4" enkeltelement-vinkeltransducer af microdot-typen. STANDARDER MTG: ASTM E797, EN 14127, EN15317 STANDARDER PTG: EN 14127, EN15317

16 ElcoMaster datastyringssoftware Datastyringssoftware Det er ikke bare at tage målinger, men hvad du gør med de indsamlede data der betyder noget. Fordele ved ElcoMaster Via Bluetooth eller USB kan man importere og kombinere måledata fra andre af Elcometers instrumenter, inklusive: - overfladeprofilmåler. - saltforureningsmåler. - klimamåler. - ovnlogger. - lagtykkelsesmåler. - materialetykkelsesmåler. - vedhæftningstester. - glansmåler. Det er ikke nødvendigt at lære forskellig software at kende da Elcometers apparater bruger samme platform. Gem data i et simpelt filtræ efter projekt og inspektionstype. Letforståelig analyse på skærmen med histogrammer, statistik, målinger, grænser, noter, diagrammer og fotografier. Eksporter data direkte til Microsoft Excel.csv,. txt,. Cqatk-formater osv. for at spare tid og forhindre tastefejl. ElcoMaster er en hurtig, brugervenlig software og mobilapp, der dækker alle behov ved datastyring, rapportering og kvalitetssikring. Nem at tilslutte Med ElcoMasters instrumentguide er det hurtigt og nemt at tilslutte et apparat og overføre data (via Bluetooth eller USB). Importer eksisterende rapporter Scan dine eksisterende rapporter ind i ElcoMaster, og træk og slip alle dine data hen hvor du vil have dem. Herefter kan de nemt gemmes og udskrives. ElcoMaster eksporterer data direkte til Microsoft Excel,.csv-,.txt-,.cqatkformater osv. for at spare tid og forhindre tastefejl. Data kan gemmes i et simpelt filtræ efter projekt og inspektionstype. Tilføj fotos og noter til rapporterne.

17 Datastyringssoftware ElcoMaster datastyringssoftware Eksporter, udskriv eller send Eksporter, udskriv,.pdf eller direkte fra ElcoMaster med et klik på en tast. Cloud Forbind afdelinger gennem sikker cloudcomputing. Inspektører kan bruge op til 30 % af deres arbejdsuge på at fremstille rapporter. Elco- Master sparer tid og penge ved at opstille professionelle skræddersyede rapporter på få sekunder selv når man er ude i marken. Generer rapporter øjeblikkeligt og på få sekunder ved hjælp af standardskabeloner eller prædesignede skabeloner. Der er ikke behov for datamanipulation, man skal blot tilslutte instrumentet, overføre data, trække & slippe. Kombiner flere inspektionsparametre (som fx materialetykkelse, profil, klima, DFT, vedhæftning og glans) sammen med billeder, notater og anden projektspecifik information i skræddersyede kvalitetsrapporter. I mange industrier bruges flere steder/ lokaliteter/produktionslinjer til at fabrikere de forskellige produktkomponenter, som samles ved det afsluttende samlebånd. For at slutproduktet kan godkendes skal alle de forskellige inspektionsparametre være godkendte. ElcoMaster leverer sammen med cloudteknologien kvalitetskontrol i realtid ved at samle inspektionsdata fra alle de forskellige steder. Med ElcoMasters rapportdesigner kan målinger hurtigt vises på et billede eller en tegning. Kombiner flere inspektionsparametre (materialetykkelse, profil, klima, DFT, vedhæftning & glans) i skræddersyede rapporter.

18 Transducere Til Elcometer NDT-apparaterne fås en række af de mest avancerede ultralydstransducere. Når man vælger en transducer, er det vigtigt at vælge en der opfylder de krav som den pågældende opgave stiller. Testmaterialet, måleområdet, underlagets form (buet eller plant) samt størrelsen på materialet er alle parametre der skal tages i betragtning når man skal vælge transducer. Enkeltelement En enkeltelementtransducer har en enkelt krystal der sender og modtager impulsen, og er beregnet til høje frekvenser. Dobbeltelement En dobbeltelementtransducer består af to krystalelementer der er adskilt af en akustisk barriere. Vælg den rigtige forbindelse Potte: Transduceren er sikkert fastgjort til et kabel. Microdot: Transduceren er fastgjort til kablet med to små skruer. På den måde kan kablet udskiftes hvis det beskadiges eller bliver slidt. Alle transducere er intelligente: når de tilsluttes en MGT-/PTG-ultralydsmåler, genkender apparatet straks transducertypen. Vælg den rigtige transducer For at være sikker på at få den optimale ydeevne er det vigtigt at vælge den rette transducer til formålet. Vælg den rigtige frekvens og diameter Forskellige materialer har forskellige akustiske egenskaber. I nogle kan lydbølgen nemt forplante sig mens den i andre absorberes så det er svært at tage en nøjagtig måling. For at overvinde dette problem, er det meget vigtigt at vælge den frekvens og den diameter der passer til det pågældende materiale. Højfrekvens-transducere er ideelle til præcisionsmåling fordi den impuls de udsender er ekstremt fokuseret. Dette nedsætter risikoen for at ekkoer returnerer uden for måleområdet. Den høje frekvens og korte bølgelængde egner sig også til måling af tynde materialer. Lavfrekvens-transducere er egnede til lydabsorberende materialer som fx plast- eller kompositmaterialer. Impulsen trænger dybt ind i materialerne, og sikrer et kraftigt returekko og dermed en måling. Denne dybe penetration betyder også at de er egnede til store materialetykkelser. Transducere med stor diameter har store krystaller, som sender og modtager lydbølgen. En stor afsenderkrystal producerer større lydbølger, og en stor modtagerkrystal er mere følsom. Derfor har store transducere en tendens til at trænge bedre ind i materialet end mindre transducere. Hvis man ikke har behov for dette, kan mindre transducere placeres mere præcist og på sværttilgængelige områder såsom smalle riller i et materiale.

19 Transducere Dobbelt- & enkeltelementtransducere Forbindelsestype Egnet til måling Egnet til Varenummer Følerdiameter Følertype Dæmpning¹ ThruPaint Potte vinkel Microdot Støbejern Plastik Tynd plastik Glasfiber Tynd glasfiber Stål Glas Aluminium Titanium MTG2 MTG4 MTG6 MTG8 PTG6 PTG8 Kalibreringscertifikat 1,00 MHz Dobbeltelement-tykkelsestransducer /2" Vinkel S 2,25 MHz Dobbeltelement-tykkelsestransducer /4" Vinkel S /2" Vinkel S 3.50 MHz Dobbeltelement-tykkelsestransducer /2" Vinkel CT, HD 5,00 MHz Dobbeltelement-tykkelsestransducer /16" Vinkel CT, HD /4" Vinkel S /4" Vinkel CT, HD /4" Højtemp. HD /2" Vinkel S /2" Vinkel CT, HD 7,50 MHz Dobbeltelement-tykkelsestransducer /16" Vinkel CT, HD /4" Vinkel S /4" Vinkel CT, HD 10,0 MHz Dobbeltelement-tykkelsestransducer /16" Vinkel S /4" Vinkel S 15,0 MHz Enkeltelement-transducer /4" Vinkel S 20,0 MHz Enkeltelement-transducer /4" Vinkel S Forsinkelsesled Enkeltelement-transducere leveres med et 9 mm og 12 mm forsinkelsesled i akryl. Forsinkelsesleddet bruges ved måling på stål, aluminium og titan. Ved måling på tynd plastik med målemetoden Plastik (PLAS) skal der anvendes et forsinkelsesled af grafit. Dette kan købes som ekstra tilbehør. Varenummer Beskrivelse Akryl-forsinkelsesled: 1/4 dia x 9 mm T Akryl-forsinkelsesled: 1/4 dia x 12 mm T Grafit-forsinkelsesled: 1/4 dia x 3/8" Alle transducere leveres med et kalibreringscertifikat. HD Højdæmpet transducer. CT Dæmpet lagtykkelsestransducer. S Standardtransducer, ikke-dæmpet.

20 Tilbehør Kalibreringsblokke og -standarder Kalibreringsblokke fås enten som sæt eller som individuelle dele så man kan vælge den tykkelse der passer bedst til den aktuelle anvendelse. Elcometers kalibreringsstandarder er fremstillet af 4340 stål til en tolerance på ± 1 % af den nominelle tykkelse, og leveres komplette med kalibreringscertifikater. Varenummer Kalibreringsstandardsæt Beskrivelse Kalibreringsstandardsæt: Nominel tykkelse: 2-30² mm¹. Består af de nominelle tykkelser: 2, 5, 10, 15, 20, 25 & 30 mm, Leveres komplet med holder og kalibreringscertifikat. Kalibreringsstandardsæt: Nominel tykkelse: mm¹. Består af de nominelle tykkelser: 40, 50, 60, 70, 80, 90 & 100 mm. Leveres komplet med holder og kalibreringscertifikat. Kalibreringsholder: til tykkelser op til 100 mm. Varenummer Individuelle kalibreringsstandarder Nominel tykkelse (mm) Nominel tykkelse (tommer)² , , , , , , , , , , , , , ,937 1 For PTG er den nominelle tykkelse kun 2-25 mm. 2 Britiske værdier er kun til information. Kalibreringsstandarder fremstilles og udmåles i mm.

21 Tilbehør Kontaktpasta og adaptere Elcometer har udviklet en viskos gele der kan anvendes på såvel lodrette som vandrette overflader. Temperaturområdet for standardkontaktpasta er -15 C til 104 C. Højtemperaturkontaktpastaen har et temperaturområde op til 510 C og bruges sammen med højtemperatur-transducere. Varenummer Beskrivelse Ultralydskontaktpasta: 120 ml Ultralydskontaktpasta: 300 ml Ultralydskontaktpasta: 500 ml Ultralydskontaktpasta: 3,8 l Højtemperatur-kontaktpasta: 60 ml Til brug med højtemperatur-transducere op til 510 C. Transduceradapter Transduceradapterne, der kan købes som ekstra tilbehør, gør det muligt at anvende PGT-apparaterne med ikke-intelligente enkelt- og dobbeltelementtransducere og transducere fra andre producenter, hvis blot disse har et Lemo-stik. Adapteren stikkes ganske enkelt ind i transducerstikket i bunden af instrumentet hvorefter transduceren kan tilsluttes. Varenummer Dobbeltelement¹ Enkeltelement² Egnet til Beskrivelse MTG2 MTG4 MTG6 MTG8 PTG6 PTG8 Transduceradapter Transduceradapter 1 Denne adapter gør det muligt at anvende MGT-apparaterne med ikke-intelligente dobbeltelementtransducere og transducere fra andre producenter, hvis blot disse har et Lemo-stik. 2 Denne adapter gør det muligt at anvende PGT-apparaterne med ikke-intelligente enkeltelementtransducere og transducere fra andre producenter, hvis blot disse har et Lemo-stik.

22 Oversigt over materialehastigheder Oversigt over hastigheden i forudindstillede materialer i PTG-apparaterne Elcometer materialenummer Materialebeskrivelse (kemisk symbol/ gruppering) Materialenavn Lydhastighed (m/s) Lydhastighed (tommer /μs) Værdikilde NPL = National Physical Laboratory ASNT = American Society for Non destructive testing Industry = branchekendskab 1 Fe Jern (blødt) ,235 NPL 2 Fe Jern (støbe-) ,196 NPL 3 Al Aluminium (7075-T6) ,250 ASNT 4 Ti Titan ,240 ASNT 5 Mg Magnesium ,228 ASNT 6 Ni Nikkel ,222 ASNT 7 W Wolfram ,204 ASNT 8 Cu Kobber ,183 ASNT 9 Zn Zink ,165 NPL 10 Ag Sølv ,142 Industry 11 Sn Tin ,133 NPL 12 Pt Platin ,128 NPL 13 Au Guld ,128 NPL 14 - Kadmium ,109 NPL 15 Bi Bismut ,086 Industry 16 Pb Bly ,085 ASNT 17 Kobolt-krom-legering Stellit ,275 Industry 18 Jernlegering Stål (kulstof 1018) ,233 Industry 19 Jernlegering Stål (legering 4340) ,230 Industry 20 Nikkel-krom-legering Inconel (625) ,229 Industry 21 Sølvlegering Rustfrit stål, (austenitisk 304) ,233 ASNT 22 Kobberlegering Konstantan ,204 NPL 23 Ikke-metal Nysølv ,187 Industry 24 Ikke-metal Messing (Naval) ,174 ASNT 25 Ikke-metal Glas (kvarts) ,233 ASNT 26 Ikke-metal Glas (krone) ,223 NPL 27 Ikke-metal Glas (flint) ,207 NPL 28 Ikke-metal Porcelæn ,230 Industry 29 Ikke-metal Plexiglas ,109 Industry 30 Ikke-metal Glasfiber ,108 Industry 31 Ikke-metal Nylon ,106 NPL 32 Ikke-metal Epoxyharpiks ,100 Industry 33 Ikke-metal Polystyren ,093 NPL 34 Ikke-metal PVC ,092 NPL 35 Ikke-metal Gummi (butyl) ,072 Industry 36 Ikke-metal Gummi (natur) ,063 NPL 37 Ikke-metal Polyuretan ,070 Industry 38 Ikke-metal Teflon ,055 NPL 39 Ikke-metal Vand ,059 ASNT

23 NDT-apparater Med deres ergonomiske forseglede kasse, vand- og støvtætte membrantastatur og et stort udvalg af ultralydstransducere som kan måle materialer ved temperaturer på op til 482 C, er Elcometers NDT- apparater de idelle ultralydsmålere. CG100ABDL Ultralydsmåler CG100ABDL gemmer op til målinger med individuelle bølgeforme, viser A-scan og B-scan, og kan overføre data via RS232 til Elcometer NDT datastyringssoftware. UG20DL Ultralydsmåler UG20DL er en brugervenlig materiale- og lagtykkelsesmåler til brug under vand, og dermed ideel til offshore-inspektioner. Apparatet er tydeligt oplyst, vandtæt ned til 300 meter (1.000 fod), og har mange af de samme funktioner og fordele som CG100-serien. PG70ABDL Ultralydsmåler PG70ABDL, som har en justerbar opløsning på enten 0,01 mm eller 0,001 mm, viser tykkelsesværdien sammen med resultaterne af A- og B- scan. Dermed kan man nøjagtigt vurdere et stort udvalg af forskellige materialer. FD700DL+ FD700DL+ er et lille, kraftigt håndholdt instrument, der kombinerer avanceret revneundersøgelse med måling af materialetykkelse. Den har alle de samme funktioner som de mest avancerede materialetykkelsesmålere, og derudover har den en revnesøgningsfunktion der indeholder en række værktøjer til hurtig og nøjagtig revneundersøgelse. FD800DL+ FD800DL+ er et semi-stationært apparat, der kombinerer revneundersøgelse med måling af materialetykkelse. Dvs. at den har de samme funktioner som de mest avancerede materialetykkelsesmålere på markedet, foruden en funktion til hurtig og nøjagtig revneundersøgelse. Med forbehold for fejl og tekniske ændringer.

ULTRALYDSMÅLERE ELCOMETER MODEL 204C, 304C & 307C

ULTRALYDSMÅLERE ELCOMETER MODEL 204C, 304C & 307C STRENOMETER INFORMATION ULTRALYDSMÅLERE ELCOMETER MODEL 204C, 304C & 307C ANVENDELSE APPARATERNE I SERIEN Et materiales tykkelse har stor betydning for dets ydeevne, og i mange situationer er det vigtigt

Læs mere

MTG-serien Ultralydsmålere. elcometerndt.com 1

MTG-serien Ultralydsmålere. elcometerndt.com 1 MTG-serien Ultralydsmålere elcometerndt.com 1 Præsentation af MTG-serien Med deres ergonomiske, robuste design, store nøjagtighed og brugervenlige menuer på flere valgfri sprog er Elcometers ultralydsmålere

Læs mere

LAGTYKKELSESMÅLER ELCOMETER MODEL 500

LAGTYKKELSESMÅLER ELCOMETER MODEL 500 STRENOMETER INFORMATION LAGTYKKELSESMÅLER ELCOMETER MODEL 500 BESKRIVELSE Elcometer model 500 er en ekstremt hurtig og pålidelig lagtykkelsesmåler, der ved hjælp af ultralydsteknologi tager nøjagtige,

Læs mere

GLANSMÅLER ELCOMETER MODEL 480

GLANSMÅLER ELCOMETER MODEL 480 STRENOMETER INFORMATION GLANSMÅLER ELCOMETER MODEL 480 BESKRIVELSE Model 480 er en lille, robust, ergonomisk designet glansmåler der findes i en basis- og en topmodel. Sidstnævnte fås med enten 1 (60 ),

Læs mere

CG100B, CG100BDL, CG100ABDL & CG100ABDL+

CG100B, CG100BDL, CG100ABDL & CG100ABDL+ CG100B, CG100BDL, CG100ABDL & CG100ABDL+ Disse brugervenlige korrosionsmålere er de mest avancerede apparater i Elcometer NDT-serien. De har alle de nødvendige funktioner og egenskaber til nøjagtig måling

Læs mere

ULTRALYDSMÅLERE ELCOMETER MODEL 204, 205, 206, 207 & 208 STRENOMETER INFORMATION ANVENDELSE ULTRALYDSMÅLERE

ULTRALYDSMÅLERE ELCOMETER MODEL 204, 205, 206, 207 & 208 STRENOMETER INFORMATION ANVENDELSE ULTRALYDSMÅLERE STRENOMETER INFORMATION ULTRALYDSMÅLERE ELCOMETER MODEL 204, 205, 206, 207 & 208 ANVENDELSE Et materiales tykkelse har stor betydning for dets ydeevne, og i mange situationer er det vigtigt, at man kan

Læs mere

LAGTYKKELSESMÅLER ELCOMETER MODEL 456C

LAGTYKKELSESMÅLER ELCOMETER MODEL 456C STRENOMETER INFORMATION LAGTYKKELSESMÅLER ELCOMETER MODEL 456C BESKRIVELSE Elcometer model 456C er en digital lagtykkelsesmåler i ergonomisk design. Instrumentet er meget hurtigt (> 70 målinger i minuttet),

Læs mere

NDT ULTRALYDSMÅLERE FLAW DETECTION

NDT ULTRALYDSMÅLERE FLAW DETECTION STRENOMETER INFORMATION NDT ULTRALYDSMÅLERE FLAW DETECTION FD700+ & FD700DL+, FD800DL & FD800DL+ STRENOMETER ApS KONGEVEJEN 213, DK-2830 VIRUM 45 95 07 00 E-MAIL: salg@strenometer.dk ndt.strenometer.dk

Læs mere

VEDHÆFTNINGSTESTER ELCOMETER MODEL 510

VEDHÆFTNINGSTESTER ELCOMETER MODEL 510 STRENOMETER INFORMATION VEDHÆFTNINGSTESTER ELCOMETER MODEL 510 BESKRIVELSE Elcometer 510 er en håndholdt automatisk vedhæftningstester der nøjagtigt måler vedhæftningsstyrken mellem coating og underlag.

Læs mere

FØLERE TIL LAGTYKKELSESMÅLER 456C

FØLERE TIL LAGTYKKELSESMÅLER 456C STRENOMETER INFORMATION FØLERE TIL LAGTYKKELSESMÅLER 456C BESKRIVELSE Følerne til Elcometer model 456C er ikke blot nøjagtige, gentagelige og pålidelige; de er også intelligente hvilket vil sige at: alle

Læs mere

VEDHÆFTNING. Dollymetoden STRENOMETER INFORMATION ELCOMETER MODEL 106. Tekniske data:

VEDHÆFTNING. Dollymetoden STRENOMETER INFORMATION ELCOMETER MODEL 106. Tekniske data: STRENOMETER INFORMATION VEDHÆFTNING Dollymetoden Når man belægger en overflade, er der mange ting der har indflydelse på det endelige resultat. Blandt disse kan nævnes ruhed, renhed, malingssystemet, vedhæftningen

Læs mere

Lagtykkelsesmåler Elcometer 345 MARK II

Lagtykkelsesmåler Elcometer 345 MARK II STRENOMETER INFORMATION Lagtykkelsesmåler Elcometer 345 MARK II Elcometer 345 MARK II er en let, bærbar digital lagtykkelsesmåler med vidvinklet (105º) display for nem aflæsning af de gentagelige målinger.

Læs mere

Porte (Gates) Gate 1 bruges både med Puls-Ekko- og Ekko-Ekko-metoden. Den har en tærskel og en starttid.

Porte (Gates) Gate 1 bruges både med Puls-Ekko- og Ekko-Ekko-metoden. Den har en tærskel og en starttid. STRENOMETER INFORMATION Porte (Gates) Nogle ultralydsmålere er udstyret med porte, som kontrollerer tidsmålingsprocessen. Ved at bruge porte til at justere tidsmålingsprocessen, kan man måle et specifikt

Læs mere

BETONCOVERMETER OG HALVCELLE ELCOMETER MODEL 331 2

BETONCOVERMETER OG HALVCELLE ELCOMETER MODEL 331 2 STRENOMETER INFORMATION BETONCOVERMETER OG HALVCELLE ELCOMETER MODEL 331 2 BESKRIVELSE Covermeter Et covermeter, eller armeringsjernpejler, er et instrument, der måler tykkelsen på et betonlag som ligger

Læs mere

VEDHÆFTNINGSTESTER ELCOMETER MODEL 506

VEDHÆFTNINGSTESTER ELCOMETER MODEL 506 STRENOMETER INFORMATION VEDHÆFTNINGSTESTER ELCOMETER MODEL 506 ANVENDELSE De fleste fabrikerede produkter, lige fra de største menneskeskabte strukturer til de mindste husholdningsredskaber, påføres et

Læs mere

ROTATIONSVISKOSIMETER ELCOMETER MODEL 2300

ROTATIONSVISKOSIMETER ELCOMETER MODEL 2300 STRENOMETER INFORMATION ROTATIONSVISKOSIMETER ELCOMETER MODEL 2300 BESKRIVELSE Elcometers 2300 serie af rotationsviskosimetre måler væskers viskositet i overensstemmelse med flere forskellige standarder.

Læs mere

Belægninger på metal - del 1 - del 2 - del 3

Belægninger på metal - del 1 - del 2 - del 3 Belægninger på metal - del 1 Tykkelsen af en belægning (lak, galvanisering, eloxering osv.) på metal har direkte indflydelse på, hvor godt emnet er beskyttet mod slid eller korrosion. Generelt kan man

Læs mere

BRESLE SALTFORURENINGSKIT ELCOMETER MODEL 138, 138C & 138B

BRESLE SALTFORURENINGSKIT ELCOMETER MODEL 138, 138C & 138B STRENOMETER INFORMATION BRESLE SALTFORURENINGSKIT ELCOMETER MODEL 138, 138C & 138B Det er vigtigt at måle niveauet af forurenende stoffer på en overflade før den påføres en coating. Dette skal sikre at

Læs mere

BETONCOVERMETER OG HALVCELLE ELCOMETER MODEL 331 2

BETONCOVERMETER OG HALVCELLE ELCOMETER MODEL 331 2 STRENOMETER INFORMATION BETONCOVERMETER OG HALVCELLE ELCOMETER MODEL 331 2 BESKRIVELSE Covermeter Et covermeter, eller armeringsjernpejler, er et instrument der måler tykkelsen på et betonlag som ligger

Læs mere

4Timer. Guide AGT. Touch screen. Præventiv vedligeholdelse El-eftersyn Diagnostik af bygninger Tekniske diagnoser Hjælpemiddel til dyrlæger

4Timer. Guide AGT. Touch screen. Præventiv vedligeholdelse El-eftersyn Diagnostik af bygninger Tekniske diagnoser Hjælpemiddel til dyrlæger Guide Guide infrared, infrared Guide MobIR er et infrarødt kamera i mobilformat. Præventiv vedligeholdelse El-eftersyn Diagnostik af bygninger Tekniske diagnoser Hjælpemiddel til dyrlæger AGT AF IR & Visual

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Brugsanvisning Varenr.: 9053317 Vejeindikator EziWeigh7i Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Vejeindikator - Varenr. 9053317 Beskrivelse: Eziweigh7 er en avanceret

Læs mere

TEMPERATURMÅLERE STRENOMETER INFORMATION KONTAKTTERMOMETRE. Testo 925, 922 & 935

TEMPERATURMÅLERE STRENOMETER INFORMATION KONTAKTTERMOMETRE. Testo 925, 922 & 935 STRENOMETER INFORMATION TEMPERATURMÅLERE KONTAKTTERMOMETRE Fordelen ved kontakttermometre er deres store nøjagtighed, samt at de kan måle på mange forskellige områder. Andre fordele er det brede følersortiment

Læs mere

Leica DISTO S910 Mål punktdata og dan flader

Leica DISTO S910 Mål punktdata og dan flader Leica DISTO S910 Mål punktdata og dan flader Verdens første Mål alt fra ethvert punkt med P2P Technology Det er over tyve år siden Leica Geosystems opfandt og lancerede den første håndholdte laser-afstandsmåler

Læs mere

FØLERE TIL LAGTYKKELSESMÅLER 456C

FØLERE TIL LAGTYKKELSESMÅLER 456C STRENOMETER INFORMATION FØLERE TIL LAGTYKKELSESMÅLER 456C BESKRIVELSE Følerne til Elcometer model 456C er ikke lot nøjagtige, gentagelige og pålidelige, de er også intelligente hvilket vil sige at: alle

Læs mere

Ny Generation! Vær på forkant med dataloggere fra Testo. 174 loggerserie. 175 loggerserie. 176 loggerserie. We measure it.

Ny Generation! Vær på forkant med dataloggere fra Testo. 174 loggerserie. 175 loggerserie. 176 loggerserie. We measure it. Ny Generation! Vær på forkant med dataloggere fra Testo 174 loggerserie 175 loggerserie 176 loggerserie We measure it. Ny generation af dataloggere - funktionalitet og brugervenlighed uden kompromis Den

Læs mere

LAGTYKKELSESMÅLING STRENOMETER INFORMATION

LAGTYKKELSESMÅLING STRENOMETER INFORMATION STRENOMETER INFORMATION LAGTYKKELSESMÅLING MÅLING AF VÅD FILM Første trin ved lagtykkelsesmåling er måling af den våde film. Dette kan gøres enten med en vådfilmskam eller med et vådfilmshjul. Vådfilmskamme:

Læs mere

Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401

Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401 Oxix MÅLING AF OPLØST ILT BROCHURE DK 5.40 OXIX BROCHURE 1401 SENSOR MED MINIMAL VEDLIGEHOLDELSE Oxix til måling af opløst ilt er et unikt system, hvor en avanceret solid-state optisk sensor kommunikerer

Læs mere

INSTRUKTIONSMANUAL KW

INSTRUKTIONSMANUAL KW INSTRUKTIONSMANUAL KW Indhold 1. Indledning side 3 2. Knapforklaringer side 3 3. Enkelt brugsanvisning side 4 4. Styktælling side 4 5. Kontrolvejning side 5 6. Totalvejning side 6 7. Dyrevejning side 6

Læs mere

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 Version 3.00 Inkl. PC program: ENG110 Version 3.00 Betjeningsvejledning 1/11 Generelt: ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 er et microprocessor styret instrument til

Læs mere

LAGTYKKELSESMÅLER ERICHSEN 518 USB, 518 MC & 548

LAGTYKKELSESMÅLER ERICHSEN 518 USB, 518 MC & 548 STRENOMETER INFORMATION LAGTYKKELSESMÅLER ERICHSEN 518 USB, 518 MC & 548 PAINT BORER 518 USB Lagtykkelsesmåler PAINT BORER 518 USB er et meget kompakt instrument hvis vigtige komponenter (bor, digitalt

Læs mere

Alkometer DA-8500E. Brugsanvisning - DK. Avanceret brændselscellesensor. Alkometer til privat og professionelt brug

Alkometer DA-8500E. Brugsanvisning - DK. Avanceret brændselscellesensor. Alkometer til privat og professionelt brug Alkometer DA-8500E Brugsanvisning - DK Avanceret brændselscellesensor Alkometer til privat og professionelt brug Læs brugsanvisningen nøje inden brug Alkometer Brugsanvisning DK.indd 1 21/03/13 18:06:17

Læs mere

2/3 Akset digital tæller

2/3 Akset digital tæller SERIE Z59E 2/3 Akset digital tæller for Elgo Magnetisk målebånd og / eller Encoder ELGO - ELECTRIC Gerätebau und Steuerungstechnik GMBH D - 78239 Rielasingen, Postfach 11 30, Carl - Benz - Strafle 1 Telefon

Læs mere

MANUAL. SwemaAir 5. Dansk EAN:

MANUAL. SwemaAir 5. Dansk EAN: MANUAL SwemaAir 5 Dansk EAN: 5706445560066 Elma 1 DANSK/NORSK OBS! Før instrumentet tages i brug, læses denne manual grundigt. Hver specielt opmærksom på de i kapitlet "6. Grundlæggende indstillinger (Set)

Læs mere

Indhold 2. Polar H10 pulsmåler 3. Pulsmålerens dele 3. Sådan tager du pulsmåleren på 3. Kom i gang 4. Parring med Polar Beat 4. Sensorhukommelse 5

Indhold 2. Polar H10 pulsmåler 3. Pulsmålerens dele 3. Sådan tager du pulsmåleren på 3. Kom i gang 4. Parring med Polar Beat 4. Sensorhukommelse 5 BRUGERVEJLEDNING INDHOLD Indhold 2 Polar H10 pulsmåler 3 Polar H10 pulsmåler 3 Pulsmålerens dele 3 Sådan tager du pulsmåleren på 3 Kom i gang 4 Parring med Polar Beat 4 Sensorhukommelse 5 Brug af din pulsmåler

Læs mere

KING-METER. Bruger manual J-LCD. Indhold

KING-METER. Bruger manual J-LCD. Indhold KING-METER Bruger manual J-LCD Indhold 1. Forord 2. Udseende og størrelse 2.1. Materiale og farve 2.2. Display størrelse og installation 3. Funktionsoversigt og knap funktion 3.1. Kort introduktion til

Læs mere

RYOBI PHONE WORKS Forvandler din mobil til dit smarteste værktøj.

RYOBI PHONE WORKS Forvandler din mobil til dit smarteste værktøj. 24. August 2015 RYOBI PHONE WORKS Forvandler din mobil til dit smarteste værktøj. Du ved allerede at din smartphone kan gøre nogle ret smarte og fantastiske ting. Nu kombinerer Ryobi Phone Works kvalitetsmåleredskaber

Læs mere

Elma PH-222. English usermanual Page 6-7 EAN:

Elma PH-222. English usermanual Page 6-7 EAN: Elma PH-222 Dansk/norsk manual Side 1 - XX Svensk manual Sida 2 - XX English usermanual Page 6-7 EAN: 5706445230297 Indhold Dansk/Norsk brugermanual... 3 Indledning... 3 Egenskaber... 3 Specifikationer...

Læs mere

Mark like a Professional. Markeringssystem FlyMarker PRO

Mark like a Professional. Markeringssystem FlyMarker PRO Mark like a Professional Markeringssystem FlyMarker PRO Mark like a Professional FlyMarker PRO Version MOBIL Med den håndholdte CNC markeringssystem Fly- Marker PRO, bliver markering af store, tunge og

Læs mere

Digital Personvægt Lifezone Series Model: FW1302 BRUGSANVISNING

Digital Personvægt Lifezone Series Model: FW1302 BRUGSANVISNING Digital Personvægt Lifezone Series Model: FW1302 BRUGSANVISNING Tak fordi De valgte denne digitale personvægt fra Fitzone Wellness. For at sikre korrekt betjening og for at sikre, at vægten holder i mange

Læs mere

BEKEY PRODUKTSORTIMENT

BEKEY PRODUKTSORTIMENT BEKEY PRODUKTSORTIMENT B E S A F E, B E Q U I C K, B E K E Y! 1 EKEY 2 NETKEY Software NETKEY er en cloud-baseret software, der fungerer som en sikkert administrationsmodul til distribution og overvågning

Læs mere

BRUGERMANUAL. ELEKTRONISK HYDROGEN LÆKAGEDETEKTOR Cod

BRUGERMANUAL. ELEKTRONISK HYDROGEN LÆKAGEDETEKTOR Cod BRUGERMANUAL ELEKTRONISK HYDROGEN LÆKAGEDETEKTOR Cod. 11132320 GENERAL INFORMATION Tak for dit køb denne Hydrogen (brint) gas lækage detektor (H2). Læs brugsanvisningen før ibrugtagning for at sikker korrekt

Læs mere

OVERFLADERENHED OG -RUHED

OVERFLADERENHED OG -RUHED STRENOMETER INFORMATION OVERFLADERENHED OG -RUHED For at sikre at maling kan hæfte på en overflade, skal overfladen være ren (fx fri for rust), og have en bestemt ruhed. Hvis ruheden er for lille, bliver

Læs mere

BRUGSANVISNING CAL J250

BRUGSANVISNING CAL J250 BRUGSANVISNING CAL J250 Automatisk vanddybde måling Vandsensoren registrerer vand kontakt og starter måling af vanddybde automatisk. Maksimal vanddybde indikation Du kan se den maksimal vanddybde for sidste

Læs mere

E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss. Brugervejledning Userguide Bedienungsanleitung

E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss. Brugervejledning Userguide Bedienungsanleitung E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss Brugervejledning Userguide Bedienungsanleitung - Hvordan forbinder du din E-PAD hængelås med din telefon - 1 2 3.A 3.B 1.

Læs mere

Trådløst tastatur med ringeklokke funktion

Trådløst tastatur med ringeklokke funktion Trådløst tastatur med ringeklokke funktion 8.12.17 Funktioner 1. En perfekt kombination af dørklokke og dør/port oplåsning, der er behageligt i brug og praktisk; 2. RF data med rullende koder for at give

Læs mere

TECH 700 DA. How true pro s measure. Betjeningsvejledning.

TECH 700 DA. How true pro s measure. Betjeningsvejledning. TECH 700 DA How true pro s measure Betjeningsvejledning www.stabila.com Indholdsfortegnelse Kapitel Side 1. Anvendelsesområde 3 2. Opbygning 3 3. Sådan isættes / skiftes batterierne 4 4. Anvendelse 4 5.

Læs mere

MagniLink PRO. for en tilgængelig arbejdsplads

MagniLink PRO. for en tilgængelig arbejdsplads MagniLink PRO for en tilgængelig arbejdsplads MagniLink Pro PRO Til alle professionelle MagniLink PRO er udviklet med ambition om at blive det ultimative system for alle professionelle, uanset hvad de

Læs mere

SHARKY 775 ULTRALYDS ENERGIMÅLER

SHARKY 775 ULTRALYDS ENERGIMÅLER ANVENDELSE Ultralydsenergimåleren til registrering af alle afregningsrelevante data ved måling af energiforbruget i varme- og/eller køleanlæg. EGENSKABER 4 Batterilevetid 16 år (upåvirket af tilsluttede

Læs mere

MIC-serien 550 Robust, udendørs PTZ-kamera

MIC-serien 550 Robust, udendørs PTZ-kamera MIC-serien 550 Robust, udendørs PTZ-kamera 2 MIC-serien 550 Sætter standarden inden for overvågning Attraktivt, kompakt design til diskret integration i overvågningsmiljøer Robust, hærværkssikret konstruktion

Læs mere

Vildtkamera DTC-530V.

Vildtkamera DTC-530V. Vildtkamera DTC-530V. Indhold fortegnelse......... 1 Kom godt i gang.........2 Information......... 2 Anvendelse......... 3 Fjernbetjening...... 3 Hukommelse kort......... 4 Quick Start...... 4 Isæt batterier.........

Læs mere

Fugtighedsmålere fra Sparex. Hvorfor måle fugtindholdet?

Fugtighedsmålere fra Sparex. Hvorfor måle fugtindholdet? Fugtighedsmålere fra Sparex Hvorfor måle fugtindholdet? Ifølge landbrugets ernæringseksperter, er fugt den vigtigste faktor, der påvirker kvaliteten af korn, halm, hø og ensilage. Fugtkontrol er en kontinuerlig

Læs mere

Minn Kota i-pilot Link Det er avanceret. Det er automatisk bådkontrol. Det er nytænkning.

Minn Kota i-pilot Link Det er avanceret. Det er automatisk bådkontrol. Det er nytænkning. Minn Kota i-pilot Link Det er avanceret. Det er automatisk bådkontrol. Det er nytænkning. Vigtige egenskaber: Ny forbedret fjernbetjening med større LCD touch-skærm Opsæt skærmbilledet efter eget ønske

Læs mere

Fluke ScopeMeter 190 serien

Fluke ScopeMeter 190 serien Fluke ScopeMeter 190 serien ScopeMeter 190 serien : Al denne kraft lige ved hånden! ScopeMeter 190C og 190B serierne har egenskaber, som man normalt kun finder i de bedste bordoscilloskoper. De byder på

Læs mere

Brugermanual Bolyguard SG520

Brugermanual Bolyguard SG520 Brugermanual Bolyguard SG520 Tak fordi du valgte at købe et vildtkamera fra Bolyguard igennem GrejFreak.dk. Den danske importør af Bolyguard har lavet denne danske manual, så du får optimal udnyttelse

Læs mere

Minitest 700 serien Ikke destruktiv lagtykkelsesmåling

Minitest 700 serien Ikke destruktiv lagtykkelsesmåling Minitest 700 serien Ikke destruktiv lagtykkelsesmåling Kreativt og kompakt design - klart og overskueligt Funktionel og ergonomisk form - enkel og sikker håndtering for MiniTest serie 700 Serie 720: med

Læs mere

SHARKY 775 ULTRALYDS ENERGIMÅLER

SHARKY 775 ULTRALYDS ENERGIMÅLER ANVENDELSE Ultralydsenergimåleren til registrering af alle afregningsrelevante data ved måling af energiforbruget i varme- og/eller køleanlæg. EGENSKABER 4 Batterilevetid 16 år (upåvirket af tilsluttede

Læs mere

ON!Track Mobil brugermanual

ON!Track Mobil brugermanual ON!Track Mobil brugermanual Indhold Hvad er ON!Track?... 2 Hvordan downloades ON!Track fra App Store?... 3 Hvordan navigeres i ON!Track Mobile App?... 8 Hvordan tilføjes et generisk aktiv?... 17 (a) Tilføj

Læs mere

FITOTERM 150 CT2-80 TESTCYKLUSSER MED VARMECHOK STRENOMETER INFORMATION BESKRIVELSE NØGLEEGENSKABER

FITOTERM 150 CT2-80 TESTCYKLUSSER MED VARMECHOK STRENOMETER INFORMATION BESKRIVELSE NØGLEEGENSKABER STRENOMETER INFORMATION FITOTERM 150 CT2-80 TESTCYKLUSSER MED VARMECHOK BESKRIVELSE Prøvekammeret med varmechok, Fitoterm 150 CT2-80, har 2 uafhængige kamre i samme chassis. Det øvre (varme) kammer opvarmes

Læs mere

SÅDAN PRINTER DU FRA SMARTPHONE ELLER TAVLE-PC:

SÅDAN PRINTER DU FRA SMARTPHONE ELLER TAVLE-PC: SÅDAN PRINTER DU FRA SMARTPHONE ELLER TAVLE-PC: Du kan nemt udskrive tekst og billeder direkte fra din tavlecomputer eller smartphone. Find den bedste printerløsning til dit udstyr: SÅDAN! Vi viser, hvordan

Læs mere

Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter.

Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter. Dansk Dansk Keepower Lader Tak fordi du valgte en Keepower NXT batterilader, et valg som afspejler din tekniske viden og evne til at værdsætte kvalitetsprodukter. Læs betjeningsvejledningen inden opladning.

Læs mere

1. PWR: Tænder (kort tryk) og slukker (langt tryk) for analysatoren Tænder og slukker for lys i displayet når apparatet er tændt

1. PWR: Tænder (kort tryk) og slukker (langt tryk) for analysatoren Tænder og slukker for lys i displayet når apparatet er tændt Brugermanual Fyrite Insight Tastatur 1. PWR: Tænder (kort tryk) og slukker (langt tryk) for analysatoren Tænder og slukker for lys i displayet når apparatet er tændt 2. Piletaster bruges til at bevæge

Læs mere

Transport: En person kan let samle / adskille udstyret For at minimere løft, er Spray Scanneren udstyret med hjul der folder ned for ned transport.

Transport: En person kan let samle / adskille udstyret For at minimere løft, er Spray Scanneren udstyret med hjul der folder ned for ned transport. 03-10-2013 Med AAMS spray scanneren, måles fordelingen af sprøjtevæsken. Væskens fordeling under sprøjtebommen afspejler kvaliteten af sprøjtearbejdet undermarkforhold. Fordelingen måles med høj præcision,

Læs mere

Professionel hjemmesikkerhed. Alarm Scan-appen i X-serien Brugervejledning

Professionel hjemmesikkerhed. Alarm Scan-appen i X-serien Brugervejledning Professionel hjemmesikkerhed Alarm Scan-appen i X-serien Brugervejledning Indhold 1. Introduktion: Et overblik over Alarm Scan-appen i X-serien 2. Start af appen 3. Indtastning af dine kontaktoplysninger

Læs mere

Ekkolodder. af: Jens Sahl Why Worry

Ekkolodder. af: Jens Sahl Why Worry Ekkolodder af: Jens Sahl Why Worry Jens Sahl Why Worry Fisket fra båd siden 1990 Ingeniør (Svagstrøm / software) Oticon høreapparater Optisk / magnetisk Måleudstyr Agenda Hvordan virker ekkoloddet Bølgeteori

Læs mere

Elma 716 Differens Termometer med datalogger

Elma 716 Differens Termometer med datalogger Elma 716 Differens Termometer med datalogger El-nr. 63 98 204 907 Elma 716 side 2 1. INTRODUTION Instrumentet er et digital differenstermometer, der arbejder med type J,, T, E, N, R og S-følere. Temperatur

Læs mere

SuSix TURBIDITET- OG TØRSTOFTRANSMITTER BROCHURE DK 5.10 SUSIX BROCHURE 1401

SuSix TURBIDITET- OG TØRSTOFTRANSMITTER BROCHURE DK 5.10 SUSIX BROCHURE 1401 SuSix TURBIDITET- OG TØRSTOFTRANSMITTER BROCHURE DK 5.10 SUSIX BROCHURE 1401 H Ø J T E K N O L O G I S K S E N S O R M E D A V A N C E R E T O P T I K To funktioner i samme sensor Med SuSix sensorens 6

Læs mere

Sikkerhedsanvisninger

Sikkerhedsanvisninger Indholdsfortegnelse Sikkerhedsanvisninger... 2 Symboler og advarsler, der anvendes i denne vejledning... 2 Elektriske apparater er ikke legetøj... 3 Sikker opstilling af apparatet... 3 Sørg for, at lysnettilslutningen

Læs mere

LabQuest Manual Til indsættelse af hukommelseskort (SD-kort) til at forøge dataloggerens hukomelse

LabQuest Manual Til indsættelse af hukommelseskort (SD-kort) til at forøge dataloggerens hukomelse LabQuest Manual Til indsættelse af hukommelseskort (SD-kort) til at forøge dataloggerens hukomelse 4 indgange til analoge sensorer Tænd/sluk for maskinen (tryk et sekund) Trykfølsom skærm USB-port. Normal

Læs mere

K 6050. Digital fejlstrømsafbryder/ loop-tester. El-nr. 63 98 720 737

K 6050. Digital fejlstrømsafbryder/ loop-tester. El-nr. 63 98 720 737 K 6050 Digital fejlstrømsafbryder/ loop-tester El-nr. 63 98 720 737 Kyoritsu K6050 Side 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 1. Sikkerhed...3 2. Beskyttelseslåg...3 3. Beskrivelse...4 3.1. Instrumentbeskrivelse...4

Læs mere

Med AAMS spray scanneren, måles fordelingen af sprøjtevæsken. Væskens fordeling under sprøjtebommen afspejler kvaliteten af sprøjtearbejdet

Med AAMS spray scanneren, måles fordelingen af sprøjtevæsken. Væskens fordeling under sprøjtebommen afspejler kvaliteten af sprøjtearbejdet Med AAMS spray scanneren, måles fordelingen af sprøjtevæsken. Væskens fordeling under sprøjtebommen afspejler kvaliteten af sprøjtearbejdet undermarkforhold. Fordelingen måles med høj præcision, og uafhængig

Læs mere

Oversigts billedet: Statistik siden:

Oversigts billedet: Statistik siden: 1 Tilslutning: Tilslut et nætværks kabel (medfølger ikke) fra serverens ethernet port til din router. Forbind derefter bus kablet til styringen, brun ledning til kl. 29, hvid ledning til kl. 30 Forbind

Læs mere

VEDHÆFTNING. Gittersnitmetoden STRENOMETER INFORMATION GITTERSNITNORMER GENNEMFØRELSE AF GITTER- SNITPRØVEN

VEDHÆFTNING. Gittersnitmetoden STRENOMETER INFORMATION GITTERSNITNORMER GENNEMFØRELSE AF GITTER- SNITPRØVEN STRENOMETER INFORMATION VEDHÆFTNING Gittersnitmetoden De fleste produkter har en beskyttende eller kosmetisk belægning. En dårlig belægning kan medføre store udgifter til reparationer eller total ombearbejdning.

Læs mere

MagFlux ELEKTROMAGNETISKE FLOWMÅLERE BROCHURE DK 3.05 MAGFLUX BROCHURE 1401

MagFlux ELEKTROMAGNETISKE FLOWMÅLERE BROCHURE DK 3.05 MAGFLUX BROCHURE 1401 MagFlux ELEKTROMAGNETISKE FLOWMÅLERE BROCHURE DK 3.05 MAGFLUX BROCHURE 1401 PÅLIDELIG FLOWMÅLING MagFlux elektromagnetisk flowmåler har høj stabilitet og stor nøjagtighed, og anvendes til måling af flow

Læs mere

Brugervejledning til Seagull USB skridttæller

Brugervejledning til Seagull USB skridttæller Brugervejledning til Seagull USB skridttæller Kort introduktion Seagull USB skridttælleren er en avanceret skridttæller. Skridttælleren har en 3D accelerations sensor, som opfanger træningsintensiteten.

Læs mere

Klon en ipad. - en vejledning til klon af ipad

Klon en ipad. - en vejledning til klon af ipad Klon en ipad - en vejledning til klon af ipad Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor klone en ipad 2. Installer itunes 3. Klargør en Master ipad 4. Husk at begrænse 5. Backup af Master ipad 6. Husk at... 7. Opdater

Læs mere

Elma Macrotest G3 og Combitest 425 Quickguide

Elma Macrotest G3 og Combitest 425 Quickguide Dansk/Norsk 2 Index Instrumentbeskrivelse... 3 Overblik... 3 Generel beskrivelse... 4 Strømforsyning... 4 Prøveledninger... 5 Tænd instrumentet og foretag første opsætning... 5 Måling... 6 RPE Kontinuitetstest

Læs mere

System JA 1000 Stand-alone styring for befugter eller affugter for relativ fugtighed og eller dugpunkt.

System JA 1000 Stand-alone styring for befugter eller affugter for relativ fugtighed og eller dugpunkt. KHV Maj 2012 Version 3.1 Brugsanvisning System JA 1000 Stand-alone styring for befugter eller affugter for relativ fugtighed og eller dugpunkt. Anderberg Fugtstyring A/S - Gl. Holbækvej 6-8 - 4200 Slagelse

Læs mere

Brugermanual. Byggeweb Capture Entreprenør 7.38

Brugermanual. Byggeweb Capture Entreprenør 7.38 Brugermanual Byggeweb Capture Entreprenør 7.38 Indholdsfortegnelse Byggeweb Capture... 5 Indledning... 5 Hvad er Byggeweb Capture... 5 Principper... 6 Opbygning... 7 Projektinfo - Entreprenør... 7 Opsummering

Læs mere

PM AM

PM AM BRUGSVEJLEDNING DA 3.1 3.2 3.3! 4.1 4.3 4.5 4.7 4.9 4.2 4.4 4.6 4.8 4.10 PM AM C A DA Produktbeskrivelse: (A) Display modul (B) Håndledsrem (C) Sensor knap (D) USB stik D B DA Produkt beskrivelse Din personlige

Læs mere

AR280P Clockradio Håndbogen

AR280P Clockradio Håndbogen AR280P Clockradio Håndbogen Index 1. Anvendelsesområde 2. Sikkerhed o 2.1. Piktogrammer i denne håndbog o 2.2. Almindelige sikkerhedsanvisninger 3. Klargøring til brug o 3.1. Udpakning o 3.2. Pakkens indhold

Læs mere

PHEP 4. Vandtæt ph- og temperaturmåler

PHEP 4. Vandtæt ph- og temperaturmåler PHEP 4 Vandtæt ph- og temperaturmåler PHEP 4 er enkel at anvende. Alligevel anbefales det at gennemlæse denne instruktion nøje, før instrumentet tages i brug. Nærværende instruktion vil forsyne Dem med

Læs mere

Digital tæller Programerbar for MIX magnetisk målebånd

Digital tæller Programerbar for MIX magnetisk målebånd SERIE Z-20E.SN005 Digital tæller Programerbar for MIX magnetisk målebånd ELGO - ELECTRIC Gerätebau und Steuerungstechnik GMBH D - 78239 Rielasingen, Postfach 11 30, Carl - Benz - Straße 1 Telefon 07731

Læs mere

Alt-i-én-fugtmåler. Brugsanvisning

Alt-i-én-fugtmåler. Brugsanvisning Brugsanvisning Alt-i-én-fugtmåler Model MO290 Måler fugt i træ og byggematerialer uden at skade overfladen eller med ekstern stikbensmåler. Hygrometeret måler luftfugtighed og luftens temperatur. Måleren

Læs mere

1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 3.2 INTRODUCING YOUR MOBILE PHONE Learn about your mobile phone s keys, display and icons. Nøgler Fra forenden af apparetet vil du observere følgende elementer: (Se 1.1 Side 3)

Læs mere

CLOUD RECORD FAQ. HVILKE TV-BOKSE VIRKER DET PÅ? Cloud Record kan benyttes af kunder med 7410x, 7310, 7210, 7130 og 7120 TV-bokse.

CLOUD RECORD FAQ. HVILKE TV-BOKSE VIRKER DET PÅ? Cloud Record kan benyttes af kunder med 7410x, 7310, 7210, 7130 og 7120 TV-bokse. CLOUD RECORD FAQ HVAD ER CLOUD RECORD? Nu tilbyder vi, at du kan gemme programmer i skyen. Det vil sige, at programmer kan gemmes og afspilles på alle platforme. Tjenesten hedder Cloud Record, og gør det

Læs mere

BRUGSANVISNING MODEL

BRUGSANVISNING MODEL BRUGSANVISNING MODEL Tillykke med Deres nye multimeter, før De går igang med at bruge produktet, bedes De læse denne brugsanvisning grundigt. I. ANVENDELSE Dette kategori III multimeter kan anvendes til

Læs mere

CryoCIP ATP. Bakterie måling

CryoCIP ATP. Bakterie måling CryoCIP ATP Bakterie måling 1 Indholdsfortegnelse ATP Maskine... 4 Swaps... 4 CryoCIP ATP... 5 Detaljer... 6 Hvordan det virker... 7 Sundhedsvæsen... 7 Miljøbeskyttelse... 7 Brug CryoCIP ATP hygiejneovervågningssystem

Læs mere

VISKOSITETSMÅLING STRENOMETER INFORMATION ERICHSEN DYPPEUDLØBS- BÆGRE. Dyppeudløbsbæger model 321. Dyppeudløbsbæger model 322

VISKOSITETSMÅLING STRENOMETER INFORMATION ERICHSEN DYPPEUDLØBS- BÆGRE. Dyppeudløbsbæger model 321. Dyppeudløbsbæger model 322 STRENOMETER INFORMATION VISKOSITETSMÅLING Viskositeten er et udtryk for, hvor tynd hhv. tyk en lak er. Viskositeten har betydning for, hvordan lakken flyder, hvordan sprøjtedyser skal indstilles, hvor

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6. Montering

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6. Montering QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6 Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet

Læs mere

OPTAC overførselsenhed Brugermanual

OPTAC overførselsenhed Brugermanual OPTAC overførselsenhed Brugermanual Telefonnummer support: +44 870 887 9256 E-Mail: optac@elc.stoneridge.com Document version 2.0 Document No. 6939-170 1 1 TERMINOLOGI... 4 2 INTRODUKTION... 4 2.1 Hvad

Læs mere

Brugervejledning Alkometer IM-550

Brugervejledning Alkometer IM-550 Brugervejledning Alkometer IM-550 Introduktion Dette apparat er beregnet til måling af alkohol i den menneskelige udåndingsluft. Målinger foretaget af dette apparat, kan bruges til diagnosticering af alkohol

Læs mere

VETEC ApS. Dynamometer. Brugervejledning & Monteringsvejledning. Copyright 2009, Vetec Aps. Alle rettigheder forbeholdes.

VETEC ApS. Dynamometer. Brugervejledning & Monteringsvejledning. Copyright 2009, Vetec Aps. Alle rettigheder forbeholdes. Dynamometer Brugervejledning & Monteringsvejledning Til lykke med købet af Deres nye Dynamometer. Vetec er ikke ansvarlig for tekniske eller redaktionelle fejl eller udeladelser heri, eller for tilfældige

Læs mere

Stiller flere data til din rådighed uden at stille større krav til din tid

Stiller flere data til din rådighed uden at stille større krav til din tid Stiller flere data til din rådighed uden at stille større krav til din tid Brug Welch Allyn CardioPerfect workstation-software til at administrere dine kardiopulmonale testdata Alle Welch Allyns kardiopulmonale

Læs mere

SECURINESS LINE Video Surveilliance System

SECURINESS LINE Video Surveilliance System SECURINESS LINE Video Surveilliance System Kontakt os venligst for mere information Windows baseret hybrid teknologi LINE videoovervågning system giver dig det bedste fra begge verdener med Hybrid IP-teknologi.

Læs mere

LED paneler. LED skilte. LED lysavis. Digital Signage.

LED paneler. LED skilte. LED lysavis. Digital Signage. LED paneler. LED skilte. LED lysavis. Digital Signage. LED Video LED Video skærm i fuld farve Formålet med LED Video skærme er at vise billeder og animeret indhold i fuld farve (16.777.216 farver). Vi

Læs mere

TIGRIS AHC 8000 trådløs programmerbar rumtermostat

TIGRIS AHC 8000 trådløs programmerbar rumtermostat Monteringsvejledning TIGRIS Cirkulation Nr. 6560878 / 010908 TIGRIS AHC 8000 trådløs programmerbar rumtermostat Installationsvejledning for TIGRIS AHC 8000 TRÅDLØS PROGRAMMERBAR RUMTERMOSTAT Klik dig ind

Læs mere

Fremtiden er her PRY-ID. RFID KABELTEKNOLOGI Til identifikation og dokumentation af kabelinstallationer

Fremtiden er her PRY-ID. RFID KABELTEKNOLOGI Til identifikation og dokumentation af kabelinstallationer Fremtiden er her PRY-ID RFID KABELTEKNOLOGI Til identifikation og dokumentation af kabelinstallationer Fremtidens kabler med RFID chips Har du nogensinde tvivlet på, om du har fundet det rigtige kabel?

Læs mere

1. Detaljeret beskrivelse

1. Detaljeret beskrivelse Digital Diktafon Indhold 1. Detaljeret beskrivelse... 3 2. Specifikation... 4 3. Sæt batterier i... 4 4. Anvendelse... 6 4.1. Tænd/Sluk... 6 4.2. Optagelse... 6 4.4.1 Vælg optagelsestilstand... 6 4.4.2

Læs mere

PoolManager PoolManager PRO. Funktionalitet og flot design

PoolManager PoolManager PRO. Funktionalitet og flot design PoolManager PoolManager PRO Funktionalitet og flot design Nyudviklet innovativ teknik i moderne design Made in Germany Nyd krystalklart vand hver eneste dag. Den seneste udgave af Poolmanager har gennemgået

Læs mere

ninasoft Micro Temp. Vandtæt miniature temperatur datalogger.

ninasoft Micro Temp. Vandtæt miniature temperatur datalogger. ninasoft Micro Temp. Vandtæt miniature temperatur datalogger. Betjeningsvejledning Micro Temp. Datalogger. Side 1. Micro Temp. er en 1 kanals temperatur datalogger, der leveres i et vandtæt rustfrit kabinet,

Læs mere