Ændring af Ballerup Musikskoles vedtægter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ændring af Ballerup Musikskoles vedtægter"

Transkript

1 Ændring af Ballerup Musikskoles vedtægter Gældende: Overskrift: Vedtægter for Ballerup Musikskole 1. Navn og status: Ballerup Musikskole er en kommunal institution i Ballerup Kommune 2. Formål: Musikskolen har til formål at udvikle og fremme elevernes evner og kundskaber gennem sine undervisningstilbud, samt i øvrigt at virke til fremme af det lokale musikmiljø. Der skal til stadighed skabes grundlag for samspil, således at nye og eksisterende fælles orkestre for hele kommunen kan etableres / opretholdes. 3. Indhold: Musikskolen tilbyder undervisning i musik, dans, sammenspil i orkestre til børn og unge op til 25 år med bopæl i Ballerup Kommune. Musikskolen kan endvidere tilbyde undervisning til voksne og elever fra andre kommuner. Begge disse kategorier betaler en pris svarende til de faktiske udgifter. 4. Fysiske rammer: Musikskolens aktiviteter er henlagt til kommunens ejendomme - deriblandt skolerne. Musikskolen kan træffe aftale om brug af andre lokaler end de kommunale. Forslag til tekst: Overskrift: Vedtægter for Ballerup Musik- og Kulturskole 1. Navn og status: Ballerup Musik- og Kulturskole er en kommunal institution i Ballerup Kommune 2. Formål: Musik- og kulturskolen har til formål at udvikle og fremme elevernes evner og kundskaber gennem sine undervisningstilbud, samt i øvrigt at virke til fremme af det lokale musikmiljø. Der skal til stadighed skabes grundlag for samspil, således at nye og eksisterende fælles orkestre for hele kommunen kan etableres / opretholdes. 3. Indhold: Musik- og Kulturskolen tilbyder undervisning i musik, dans, sammenspil i orkestre samt andre kunstarter til børn og unge op til 25 år med bopæl i Ballerup Kommune. Musik- og kulturskolen kan endvidere tilbyde undervisning til voksne og elever fra andre kommuner. Begge disse kategorier betaler en pris svarende til de faktiske udgifter. 4. Fysiske rammer: Musik- og kulturskolens aktiviteter er henlagt til kommunens ejendomme deriblandt skolerne. Musik- og kulturskolen kan træffe aftale om brug af andre lokaler end de kommunale.

2 5. Musikskolebestyrelse: Der nedsættes en musikskolebestyrelse, der består af 9 medlemmer. Musikskolebestyrelsen består af repræsentanter fra flg. grupper: 1. Kommunalbestyrelsen 2. Forældrekredsen (dvs. kredsen af forældre til elever ml år) 3. Lærerkollegiet 4. Elevgruppen (0-25 år) 5. Folkeskoleområdet og har følgende sammensætning: 5. Musik- og Kulturskolebestyrelse: Der nedsættes en musik- og kulturskolebestyrelse, der består af 9 medlemmer alle med stemmeret. Musik- og kulturskolebestyrelsen består af repræsentanter fra flg. grupper: 6. Kommunalbestyrelsen 7. Forældrekredsen (d.v.s. kredsen af forældre til elever ml år) 8. Lærerkollegiet 9. Elevgruppen (0-25 år) 10. Folkeskoleområdet og har følgende sammensætning: 2 medlemmer fra kommunalbestyrelsen 4 medlemmer fra musikskolens forældrekreds 1 medlem fra lærerkollegiet 1 repræsentant fra folkeskolen 1 elevrepræsentant 2 medlemmer fra kommunalbestyrelsen 4 medlemmer fra musik- og kulturskolens forældrekreds 1 medlem fra lærerkollegiet 1 repræsentant fra folkeskolen 1 elevrepræsentant Kan der ikke rekrutteres et tilstrækkeligt antal repræsentanter fra forældrekredsen, kan rekrutteringen ske fra støttekredsen, hvis en sådan findes. Ansatte ved musikskolen kan ikke vælges som forældre eller støttekredsrepræsentanter. Hver af de 5 grupper i bestyrelsen kan udpege en suppleant. Alle medlemmer har stemmeret. Elever, der ikke er myndige, overværer dog ikke den del af drøftelserne, der angår enkelte elever eller lærere. Valgperioden for de fra kommunalbestyrelsen udpegede medlemmer er 4 år, og følger kommunalbestyrelsens Kan der ikke rekrutteres et tilstrækkeligt antal repræsentanter fra forældrekredsen, kan rekrutteringen ske fra støttekredsen, hvis en sådan findes. Ansatte ved musik- og kulturskolen kan ikke vælges som forældre eller støttekredsrepræsentanter. Hver af de 5 grupper i bestyrelsen kan udpege en suppleant. Alle medlemmer har stemmeret. Elever, der ikke er myndige, overværer dog ikke den del af drøftelserne, der angår enkelte elever eller lærere. Valgperioden for de fra kommunalbestyrelsen udpegede medlemmer er 4 år, og følger kommunalbestyrelsens

3 valgperiode. Valg af øvrige bestyrelsesmedlemmer skal finde sted inden udgangen af februar. Repræsentanter fra forældrekredsen vælges for 2 år af gangen. Valget finder sted forskudt, således at 2 afgår efter tur hvert andet år. Lærerrepræsentanten, folkeskolerepræsentanten og elevrepræsentanten vælges for et år af gangen. Genvalg kan finde sted. Bestyrelsen konstituerer sig med formand og næstformand. Konstitueringen skal være sket senest 1. marts. Forsvinder grundlaget for et bestyrelsesmedlems repræsentation (f. eks. hvis en forældrerepræsentants barn ophører i musikskolen) træder suppleanten til. Findes en sådan ikke, kan medlemmet forblive i bestyrelsen til valgperiodens ophør. 6. Bestyrelsens opgaver og ansvar: Bestyrelsens kompetenceområde defineres af kommunalbestyrelsen v. godkendelse af vedtægterne. Bestyrelsens kompetenceområde er indstillingsret til politiske udvalg i sager angående musikskolen. Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. Bestyrelsen indstiller musikskolens budget og det reviderede regnskab til godkendelse i kommunalbestyrelsen. Bestyrelsen skal i samarbejde med ledelsen sikre samarbejdet mellem musikskolen og folkeskolen, mellem musikskolen og dens øvrige samarbejdspartnere samt mellem musikskolen og hjemmene. valgperiode. Valg af øvrige bestyrelsesmedlemmer skal finde sted inden udgangen af februar. Repræsentanter fra forældrekredsen vælges for 2 år af gangen. Valget finder sted forskudt, således at 2 afgår efter tur hvert andet år. Lærerrepræsentanten, folkeskolerepræsentanten og elevrepræsentanten vælges for et år af gangen. Genvalg kan finde sted. Bestyrelsen konstituerer sig med formand og næstformand. Konstitueringen skal være sket senest 1. marts. Forsvinder grundlaget for et bestyrelsesmedlems repræsentation (f. eks. hvis en forældrerepræsentants barn ophører i musik- og kulturskolen) træder suppleanten til. Findes en sådan ikke, kan medlemmet forblive i bestyrelsen til valgperiodens ophør. 6. Bestyrelsens opgaver og ansvar: Bestyrelsens kompetenceområde defineres af kommunalbestyrelsen v. godkendelse af vedtægterne. Bestyrelsens kompetenceområde er indstillingsret til politiske udvalg i sager angående musik- og kulturskolen. Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. Bestyrelsen indstiller musik- og kulturskolens budget og det reviderede regnskab til godkendelse i kommunalbestyrelsen. Bestyrelsen skal i samarbejde med ledelsen sikre samarbejdet mellem musik- og kulturskolen og folkeskolen, mellem musik- og kulturskolen og dens øvrige samarbejdspartnere samt mellem musik- og kulturskolen og hjemmene.

4 7. Bestyrelsesmøder: Bestyrelsesmøder afholdes mindst 4 gange årligt og indkaldes skriftligt med mindst 14 dages varsel af formanden, med angivelse af dagsorden. 2 medlemmer af bestyrelsen kan begære afholdelse af ekstraordinært bestyrelsesmøde. Begæringen skal være skriftlig og være vedlagt forslag til dagsorden. Formanden indkalder bestyrelsen snarest efter begæringen. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af de stemmeberettigede medlemmer er til stede. Bestyrelsen træffer afgørelse ved stemmeflerhed. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme udslagsgivende. Musikskolelederen og souschefen deltager i bestyrelsens møder uden stemmeret 8. Musikskolens ledelse og daglige drift: Til varetagelse af musikskolens daglige pædagogiske og administrative funktioner ansætter Kommunalbestyrelsen en leder efter indstilling fra Kultur og fritidsudvalget. Musikskolens leder skal have de fornødne pædagogiske og administrative forudsætninger. Det forudsættes, at lederen kan påtage sig undervisning ved musikskolen. Musikskolens leder foretager ansættelse og afskedigelse af lærere, i overensstemmelse med de af Kommunalbestyrelsen fastsatte retningslinjer. Musikskolens leder har det pædagogiske og administrative ansvar for tilrettelæggelse og afvikling af skolens undervisning under ansvar overfor Kommunalbestyrelsen og i overensstemmelse med gældende regler. 7. Bestyrelsesmøder: Bestyrelsesmøder afholdes mindst 4 gange årligt og indkaldes skriftligt med mindst 14 dages varsel af formanden, med angivelse af dagsorden. 2 medlemmer af bestyrelsen kan begære afholdelse af ekstraordinært bestyrelsesmøde. Begæringen skal være skriftlig og være vedlagt forslag til dagsorden. Formanden indkalder bestyrelsen snarest efter begæringen. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af de stemmeberettigede medlemmer er til stede. Bestyrelsen træffer afgørelse ved stemmeflerhed. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme udslagsgivende. Musik- og kulturskolelederen og souschefen deltager i bestyrelsens møder uden stemmeret. 8. Musik- og kulturskolens ledelse og daglige drift: Til varetagelse af musik- og Kulturskolens daglige pædagogiske og administrative funktioner ansætter Kommunalbestyrelsen en leder efter indstilling fra Kultur og Fritidsudvalget. Musik- og kulturskolens leder skal have de fornødne pædagogiske og administrative forudsætninger. Det forudsættes, at lederen kan påtage sig undervisning ved musik- og kulturskolen. Musik- og kulturskolens leder foretager ansættelse og afskedigelse af lærere, i overensstemmelse med de af Kommunalbestyrelsen fastsatte retningslinjer. Musik- og kulturskolens leder har det pædagogiske og administrative ansvar for tilrettelæggelse og afvikling af skolens undervisning under ansvar overfor Kommunalbestyrelsen og i overensstemmelse med gældende regler.

5 9. Økonomi, budget og regnskab: Musikskolens virksomhed gennemføres med tilskud fra kommune, stat og eventuelle andre samt elevbetaling i henhold til musiklovens bestemmelser herom. Musikskolens regnskabsår følger kalenderåret. Musikskolens leder fremsender inden den fastsatte frist det godkendte budget til Statens Kunstråd samtidig med ansøgning om statstilskud. Driftsregnskab udarbejdes og forsynes med revisionspåtegning af kommunens revision og fremsendes med bestyrelsens og kommunalbestyrelsens godkendelse til Statens Kunstråd inden de fastsatte frister. 10. Støttekreds: For at opfylde musikskolens formål om at virke til fremme af det lokale musikliv, kan der oprettes en støttekreds. I støttekredsen optages personer eller foreninger, som ved økonomisk eller praktisk bistand medvirker til opfyldelse af musikskolens formål, eller som på anden måde støtter formålet. Mindst en gang om året indkalder musikskolens bestyrelse støttekredsens medlemmer til møde. 11. Vedtægter: Vedtægterne godkendes af Kultur og fritidsudvalget og skal godkendes af kommunalbestyrelsen og Statens Kunstråd. Vedtægterne kan ændres, når 2/3 af de fremmødte bestyrelsesmedlemmer på 2 af hinanden følgende bestyrelsesmøder beslutter sig herfor, såfremt mindst halvdelen af de stemmeberettigede medlemmer er til stede. Kommunalbestyrelsen og Statens Kunstråd skal godkende ændringen. Bestyrelsesmøderne skal afholdes 9. Økonomi, budget og regnskab: Musik- og kulturskolens virksomhed gennemføres med tilskud fra kommune, stat og eventuelle andre samt elevbetaling i henhold til musiklovens bestemmelser herom. Musik- og kulturskolens regnskabsår følger kalenderåret. Musik- og kulturskolens leder fremsender inden den fastsatte frist det godkendte budget til Statens Kunstråd samtidig med ansøgning om statstilskud. Driftsregnskab udarbejdes og forsynes med revisionspåtegning af kommunens revision og fremsendes med bestyrelsens og kommunalbestyrelsens godkendelse til Statens Kunstråd inden de fastsatte frister. 10. Støttekreds: For at opfylde musik- og kulturskolens formål om at virke til fremme af det lokale musikliv, kan der oprettes en støttekreds. I støttekredsen optages personer eller foreninger, som ved økonomisk eller praktisk bistand medvirker til opfyldelse af Musik- og kulturskolens formål, eller som på anden måde støtter formålet. Mindst en gang om året indkalder musik- og kulturskolens bestyrelse støttekredsens medlemmer til møde. 11. Vedtægter: Vedtægterne godkendes af Kultur og Fritidsudvalget og skal godkendes af kommunalbestyrelsen og Statens Kunstråd. Vedtægterne kan ændres, når 2/3 af de fremmødte bestyrelsesmedlemmer på 2 af hinanden følgende bestyrelsesmøder beslutter sig herfor, såfremt mindst halvdelen af de stemmeberettigede medlemmer er til stede. Kommunalbestyrelsen og Statens Kunstråd skal godkende ændringen. Bestyrelsesmøderne skal afholdes

6 med mindst 14 dages mellemrum. 12. Ophør: Musikskolens drift skal indstilles, hvis Kommunalbestyrelsen efter samråd med musikskolens bestyrelse beslutter sig for musikskolens ophør. med mindst 14 dages mellemrum. 12. Ophør: Musik- og kulturskolens drift skal indstilles, hvis Kommunalbestyrelsen efter samråd med musik- og kulturskolens bestyrelse beslutter sig for musik- og kulturskolens ophør.

Vedtægt for Musikskole i Københavns Kommune

Vedtægt for Musikskole i Københavns Kommune Vedtægt for Musikskole i Københavns Kommune I henhold til lovbekendtgørelse nr. 142 af 28. februar 1994 om musik fastsættes følgende vedtægt for Musikskolen i Københavns Kommune: 1 Navn og status Københavns

Læs mere

Vedtægter for. Hedensted Musikskole. (ændring fra: Musikskolen. Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.

Vedtægter for. Hedensted Musikskole. (ændring fra: Musikskolen. Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted. Vedtægter for Hedensted Musikskole (ændring fra: Musikskolen Hedensted Kommune ) Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 7975 5000 www.hedensted.dk 1. Navn Hedensted Musikskole er en kommunal musikskole med

Læs mere

Vedtægter. For Musikskolen i Frederikshavn Kommune. December 2013 VEDTÆGTER, MUSIKSKOLEN I FREDERIKSHAVN KOMMUNE

Vedtægter. For Musikskolen i Frederikshavn Kommune. December 2013 VEDTÆGTER, MUSIKSKOLEN I FREDERIKSHAVN KOMMUNE Vedtægter For Musikskolen i Frederikshavn Kommune December 2013 1 1. Navn og status Musikskolen i Frederikshavn Kommune 2. Formål Gennem udvikling af elevernes kreative evner inden for musikalske udtryk

Læs mere

Kulturskolen Syddjurs. September 2014

Kulturskolen Syddjurs. September 2014 Kulturskolen Syddjurs September 2014 Indhold 1. Navn og status... 3 2. Formål... 3 3. Indhold... 3 4. Kulturskolens ledelse og daglige drift... 3 5. Bestyrelsens sammensætning... 4 6. Bestyrelsen opgaver

Læs mere

Vedtægter for Unge- og Kulturcentret i Halsnæs Kommune Musikskolen Ungdomsskole 10. klasse

Vedtægter for Unge- og Kulturcentret i Halsnæs Kommune Musikskolen Ungdomsskole 10. klasse Vedtægter for Unge- og Kulturcentret i Halsnæs Kommune Musikskolen Ungdomsskole 10. klasse Børn, Unge og Læring juni 2019 Indhold Kapitel 1 - Unge- og Kulturcentrets bestyrelser 3 Kapitel 2 - Ungdomsskolebestyrelsen

Læs mere

Vedtægter for Gladsaxe Musik- og Billedskole

Vedtægter for Gladsaxe Musik- og Billedskole Navn og status Gladsaxe Musik- og Billedskole er en kommunal institution med hjemsted i Gladsaxe Kommune. Formål Gladsaxe Musik- og Billedskole har til formål at skabe rammer, der giver børn og unge mulighed

Læs mere

Vedtægter for Aalborg Kulturskole

Vedtægter for Aalborg Kulturskole Vedtægter for Aalborg Kulturskole 01.01.18 1. Aalborg Kulturskole Aalborg Kulturskole er en kommunal institution med hjemsted i Aalborg kommune. Aalborg Kulturskole driver den lovpligtige musikskolevirksomhed

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Middelfart Produktionsskole

Vedtægter for den selvejende institution Middelfart Produktionsskole Vedtægter for den selvejende institution Middelfart Produktionsskole Produktionsskolen i Middelfart er en uafhængig selvejende institution i henhold til lov om produktionsskoler. Skolens vedtægter er godkendt

Læs mere

VEDTÆGT for Den selvejende daginstitution (fond) Børnehuset Stjernen

VEDTÆGT for Den selvejende daginstitution (fond) Børnehuset Stjernen VEDTÆGT for Den selvejende daginstitution (fond) Børnehuset Stjernen 1 Navn og hjemsted: Institutionen er tilsluttet landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem gennem lokalforeningen Frie Børnehaver

Læs mere

Notat. Århus Kommune. Vedtægter for Center Lyngå s tilbud efter lov om specialundervisning for voksne. 1. dec Socialforvaltningen

Notat. Århus Kommune. Vedtægter for Center Lyngå s tilbud efter lov om specialundervisning for voksne. 1. dec Socialforvaltningen Notat Emne Vedtægter for Center Lyngå s tilbud efter lov om specialundervisning for voksne. 1. dec. 2011 1. NAVN OG HJEMSTED Århus Kommune De kommunale tilbuds navne er Center Lyngå s Ungdomsskoler og

Læs mere

Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening

Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Langelands Svømmehalsforening. Foreningen har hjemsted i Langeland Kommune. Det er foreningens formål at bistå med etablering

Læs mere

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Vedtægt af 2014 og 2019. 2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Navn, hjemsted og opgaver Navn og Hjemsted 1 1 Virksomhedens navn er Videnscenter for Specialpædagogik, forkortet ViSP. ViSPs hjemsted er i Næstved Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSIKSKOLEN I VALLENSBÆK KOMMUNE. Center for Børn og Kultur. September 2013 KAPITEL 1 KOMMUNALBESTYRELSEN

VEDTÆGTER FOR MUSIKSKOLEN I VALLENSBÆK KOMMUNE. Center for Børn og Kultur. September 2013 KAPITEL 1 KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTÆGTER FOR MUSIKSKOLEN I VALLENSBÆK KOMMUNE Center for Børn og Kultur September 2013 KAPITEL 1 KOMMUNALBESTYRELSEN 1. Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for kommunens musikskole og fastlægger

Læs mere

Region Midtjylland. Etablering af bestyrelse på Tale-/Høreinstituttet. Bilag. til Regionsrådets møde den 23. maj Punkt nr.

Region Midtjylland. Etablering af bestyrelse på Tale-/Høreinstituttet. Bilag. til Regionsrådets møde den 23. maj Punkt nr. Region Midtjylland Etablering af bestyrelse på Tale-/Høreinstituttet Bilag til Regionsrådets møde den 23. maj 2007 Punkt nr. 19 Regionshuset Viborg STYRELSESVEDTÆGT FOR TALE-/HØREINSTITUTTET KAPITEL 1

Læs mere

Rådet er i den forbindelse kontaktled til offentlige myndigheder og øvrige interesseorganisationer.

Rådet er i den forbindelse kontaktled til offentlige myndigheder og øvrige interesseorganisationer. Vedtægter for lokalråd i Sønderris 1 Navn Rådets navn er " Lokalrådet for Sønderris". 2 Formål Det er lokalrådets formål at bidrage til Sønderris's udvikling i overensstemmelse med borgernes ønsker, samt

Læs mere

Vedtægter for Foreningen DOF Gladsaxe Oplysnings Forbund Jf. Lov nr. 480

Vedtægter for Foreningen DOF Gladsaxe Oplysnings Forbund Jf. Lov nr. 480 Vedtægter for Gladsaxe Oplysnings Forbund til godkendelse på bestyrelsesmødet 8/11-2007 og efterfølgende vedtagelse på generalforsamlingen 30/4-2008. Vedtægter for Foreningen DOF Gladsaxe Oplysnings Forbund

Læs mere

Vedtægter for Fonden Roskilde Sprogcenter

Vedtægter for Fonden Roskilde Sprogcenter Vedtægter for Fonden Roskilde Sprogcenter Juni 2008 Navn, hjemsted og formål 1 Fonden Roskilde Sprogcenter er en selvejende institution med hjemsted i Roskilde kommune. Fondens egenkapital udgøres af kontant

Læs mere

V E D T Æ G T E R for den selvejende institution

V E D T Æ G T E R for den selvejende institution V E D T Æ G T E R for den selvejende institution Skrejrupvej 9B, 8410 Rønde CVR-nr: 32573010 www.roendeic.dk 1 Navn Institutionens navn er Rønde Idrætscenter. Institutionen er selvejende og har hjemsted

Læs mere

Dansk Selskab for NeuroRehabilitering

Dansk Selskab for NeuroRehabilitering Vedtægter for: Dansk Selskab for NeuroRehabilitering 1. Selskabets navn. Selskabets navn er "Dansk Selskab for NeuroRehabilitering ". 2. Hjemsted. Selskabets hjemsted er formandens arbejdsadresse. 3. Formål.

Læs mere

Styrelsesvedtægter for Herning Ungdomsskole

Styrelsesvedtægter for Herning Ungdomsskole Styrelsesvedtægter for Herning Ungdomsskole Kapitel 1 Byrådet Stk. 1. Stk. 3. Stk. 4. Stk. 5. Stk. 6. Stk. 7. Byrådet har det overordnede ansvar og kompetence vedr. Herning Kommunale Ungdomsskole. Byrådet

Læs mere

Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved.

Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved. Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved. 1. Foreningens navn, formål og hjemsted Foreningens navn er FrivilligCenter Næstved. Hjemsted er Næstved Kommune. Foreningens formål er at skabe de bedst

Læs mere

Styrelsesvedtægt for CampusU10

Styrelsesvedtægt for CampusU10 Vedtaget af Uddannelsesudvalget den 8. maj 20195. december 2018 18.09.00-P24-1-18 Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og 10. klasse Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund

Læs mere

Vedtægter. For den selvejende institution Galten Friskole.

Vedtægter. For den selvejende institution Galten Friskole. Vedtægter For den selvejende institution Galten Friskole. 1 Hjemsted og formål. Stk.1.. Galten Friskole, oprettet i 1971, er en selvejende institution som i sit virke er uafhængig med hjemsted i Skanderborg

Læs mere

Vedtægter for den fri grundskole DEN ALTERNATIVE SKOLE

Vedtægter for den fri grundskole DEN ALTERNATIVE SKOLE 1 Vedtægter for den fri grundskole DEN ALTERNATIVE SKOLE 1. Hjemsted og oprettelse. Den alternative Skole er en selvejende og uafhængig grundskole i henhold til lov om friskoler og private grundskoler

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Side 1/8 Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Værdigrundlag for forældrebestyrelser Forældrebestyrelsen er et centralt forum, som sikrer forældrene stor indflydelse på børnenes hverdag, både i det

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Side 1/8 Forældrebestyrelser i Dagtilbud Skolebestyrelser (kommende Landsbyordninger) Fælles-MED Børn og Unge BUPL Midt- og Vestjylland FOA Holstebro Kommune DLF Vestjysk Lærerforening Handicaprådet Dato:

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2015-332757 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

KOSTAKADEMIET HOVER SUNDHEDSHØJSKOLE

KOSTAKADEMIET HOVER SUNDHEDSHØJSKOLE Vedtægter for den selvejende institution KOSTAKADEMIET HOVER SUNDHEDSHØJSKOLE 1. Hjemsted og formål... Kostakademiet, Hover Sundhedshøjskole er en selvejende institution. Institutionen er oprettet den

Læs mere

Styrelsesvedtægt for CampusU10

Styrelsesvedtægt for CampusU10 Vedtaget af Uddannelsesudvalget den 8. maj 2019 Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og 10. klasse Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og

Læs mere

Vedtægt for den selvejende institution Kongensgaard Efterskole

Vedtægt for den selvejende institution Kongensgaard Efterskole Vedtægt for den selvejende institution Kongensgaard Efterskole 1. Hjemsted, formål og værdigrundlag Stk. 1: Kongensgaard Efterskole er en uafhængig og selvejende undervisningsinstitution. Stk. 2: Institutionen

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt

Skolestyrelsesvedtægt Skolestyrelsesvedtægt 2013-1 INDHOLDSFORTEGNELSE Kommunalbestyrelsen...side 03 Skolebestyrelsen...side 03 Skolebestyrelsens beføjelser...side 05 Pædagogisk Råd...side 06 Elevråd...side 07 Samråd...side

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Kristian Helverskov Petersen 21. december 2018 Dokument nr. 480-2018-284464 Sags nr. 480-2018-14756 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...2

Læs mere

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen Forretningsorden Dagtilbud Højvangen 1. Valg til bestyrelsen 2. Bestyrelsens konstituering 3. Bestyrelsens møder 4. Kompetencer og ansvar 5. Ændring af forretningsorden 6. Udlevering af forretningsorden

Læs mere

Godkendt på regionsrådsmøde den 30. oktober 2013

Godkendt på regionsrådsmøde den 30. oktober 2013 Regionshuset Viborg Godkendt på regionsrådsmøde den 30. oktober 2013 Psykiatri og Social Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Tingvej 15A, 3.th. Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 cbus@ps.rm.dk

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Gigtforeningens vedtægter pr. 25.5.2011

Gigtforeningens vedtægter pr. 25.5.2011 Gigtforeningens vedtægter pr. 25.5.2011 Gigtforeningen er stiftet den 17. november 1936 under navnet Rigsforeningen til Bekæmpelse af de rheumatiske Sygdomme, senere kaldet bl.a. Rigsforeningen til Gigtens

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Ballerup Ny Skole

Vedtægter for den selvejende institution Ballerup Ny Skole Ballerup Ny Skole 1 Hjemsted Vedtægter for den selvejende institution Ballerup Ny Skole Stk. 1. Ballerup Ny Skole, CVR nummer: 45 79 75 11, oprettet 1. marts 1973, er en selvejende uddannelsesinstitution,

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Børneuniversitetet på Vesterbro

Vedtægter for den selvejende institution Børneuniversitetet på Vesterbro Vedtægter for den selvejende institution Børneuniversitetet på Vesterbro Senest redigeret: 18.01.09 Navn og hjemsted Skolens formål Skolens ledelse Bestyrelsens sammensætning Bestyrelsens opgaver Generalforsamling

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt. Daginstitutioner i Assens Kommune Styrelsesvedtægt Daginstitutioner i Assens Kommune Af 18.9.2007 Revideret 1.12.2008 Revideret 1.8.2011 Formåll Styrelsesvedtægten fastlægger rammerne for forældrebestyrelsesarbejde i dagtilbud jf. Dagtilbudslovens

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Herning Krisecenter

Vedtægter for den selvejende institution Herning Krisecenter Vedtægter for den selvejende institution Herning Krisecenter 1. Herning Krisecenter er en selvejende institution med hjemsted i Herning. 2. Formål Herning Krisecenters formål er at være boform for voldsramte

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt 1. Navn: Landsorganisationens navn er Dansk Skoleidræt med hjemsted i Nyborg. 2. Formål: 1. Dansk Skoleidræt har som mål at fremme folkesundheden ved:

Læs mere

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i henholdsvis distrikt Nord, Syd og Vest

Styrelsesvedtægt for den kommunale dagpleje i henholdsvis distrikt Nord, Syd og Vest BYRÅDETS OPGAVER. 1. Byrådet har det overordnede ansvar for den kommunale dagpleje og fastsætter mål og rammer for dennes virksomhed. Stk. 2 Byrådet er ansvarlig for godkendelse af dagplejere og dagplejehjem.

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2016-3377 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver Styrelsesvedtægt for Center for Kommunikation & Undervisning, CKU Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver 1 Institutionens navn er Center for Kommunikation og

Læs mere

Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet

Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet 1 Foreningens navn Foreningens navn er RUC on. 2 Foreningens formål Stk. 1 Foreningens formål er, igennem selskabeligt samvær og fælles

Læs mere

VEDTÆGT FOR SKOLEBESTYRELSEN V. FREDERICIASKOLEN

VEDTÆGT FOR SKOLEBESTYRELSEN V. FREDERICIASKOLEN VEDTÆGT FOR SKOLEBESTYRELSEN V. FREDERICIASKOLEN Fredericiaskolen, Merkurvænget 2, 7000 Fredericia Vedtægten er udarbejdet i henhold til lov nr. 521 af 27. maj 2013 om folkeskolen, bekendtgørelse nr. 114

Læs mere

Vedtægter for Midtfyns Erhvervsforening

Vedtægter for Midtfyns Erhvervsforening Midtfyns Erhvervsforening Vedtægter for Midtfyns Erhvervsforening 1 Foreningens navn er Midtfyns Erhvervsforening. 2 Foreningens hjemsted er Midtfyn. 3 Foreningen har til formål at: a b c d samordne det

Læs mere

Vedtægter for Fransklærerforeningen

Vedtægter for Fransklærerforeningen Vedtægter for Fransklærerforeningen 1 Navn Foreningens navn er "Fransklærerforeningen" (Association des Professeurs de français du Danemark). 2 Formål Foreningens formål er at tjene undervisningen i fransk.

Læs mere

Vedtæger for den selvejende institution

Vedtæger for den selvejende institution Vedtæger for den selvejende institution Gymnastikefterskolen Stevns 1. Hjemsted, værdigrundlag og formål Stk. 1. Gymnastikefterskolen Stevns er en uafhængig selvejende institution. Stk. 2. Institutionen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Ung Fredericia

Styrelsesvedtægt for Ung Fredericia Styrelsesvedtægt for Ung Fredericia Ung Fredericia er etableret efter reglerne om fælles ledelse i Folkeskoleloven (nr. LBK 665 af 20. juni 2014) 24b. Ungdomsskoletilbuddet er etableret efter Ungdomsskoleloven

Læs mere

VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS

VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS 1 Foreningens navn og hjemsted: 1. I overensstemmelse med fransk lov af 1. juli 1901 og dekret af 16. august 1901 er der den 22. november 1966 dannet en forening kaldet: Club

Læs mere

VEDTÆGTER for foreningen. Vorupør Havbåde. Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune.

VEDTÆGTER for foreningen. Vorupør Havbåde. Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune. VEDTÆGTER for foreningen Vorupør Havbåde I Navn, hjemsted og formål 1 Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune. 2 Foreningen Vorupør Havbåde har til formål at erhverve,

Læs mere

Vedtægter for Testrup Højskole. Hjemsted og formål. Stk. 2 Testrup Højskole er oprettet 1. november 1866 og har hjemsted i Mårslet, Århus Kommune.

Vedtægter for Testrup Højskole. Hjemsted og formål. Stk. 2 Testrup Højskole er oprettet 1. november 1866 og har hjemsted i Mårslet, Århus Kommune. Vedtægter for Testrup Højskole 1 Hjemsted og formål Testrup Højskole er en uafhængig og selvejende institution. Testrup Højskole er oprettet 1. november 1866 og har hjemsted i Mårslet, Århus Kommune. Testrup

Læs mere

Kulturelt Samråd for Viborg Kommune

Kulturelt Samråd for Viborg Kommune Kulturelt Samråd for Viborg Kommune Vedtægter 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Kulturelt Samråd, Viborg Kommune. Foreningen har hjemsted i Viborg Kommune, med adresse i Kulturforvaltningen. 2.

Læs mere

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark VEDTÆGTER FOR FLID Foreningens vedtægter er justeret den 19. marts 2014 på FLIDs ordinære generalforsamling i Fredericia (vedtagelsen er godkendt på ekstraordinær generalforsamling 11. april 2014) 1 VEDTÆGTER

Læs mere

VEDTÆGTER - Lille Skole for Voksne i Hjørring

VEDTÆGTER - Lille Skole for Voksne i Hjørring VEDTÆGTER - Lille Skole for Voksne i Hjørring Ændret 10-10-2016 Vedtægter for LILLE SKOLE for VOKSNE i HJØRRING. 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Lille Skole for Voksne i Hjørring, forkortet

Læs mere

Vedtægt for: Sankt Annæ Gymnasium (SAG) med European School Copenhagen (ESCPH)

Vedtægt for: Sankt Annæ Gymnasium (SAG) med European School Copenhagen (ESCPH) Vedtægt for: Sankt Annæ Gymnasium (SAG) med European School Copenhagen (ESCPH) 1. Sankt Annæ Gymnasium er Københavns Kommunes Sangskole med European School Copenhagen. Sankt Annæ Gymnasium med Europaskole

Læs mere

Vedtægter. Gribskov efterskole

Vedtægter. Gribskov efterskole Vedtægter Gribskov efterskole April 2018 1 1 Hjemsted og formål og værdigrundlag Gribskov efterskole er en uafhængig, selvejende undervisningsinstitution. Gribskov efterskole er oprettet i august 1983,

Læs mere

Bestyrelsen for Ungdomscenteret i Glostrup VEDTÆGTSÆNDRINGER. Vedtægter Vedtægtsforslag pr. 1. september 2014.

Bestyrelsen for Ungdomscenteret i Glostrup VEDTÆGTSÆNDRINGER. Vedtægter Vedtægtsforslag pr. 1. september 2014. Bestyrelsen for Ungdomscenteret i Glostrup VEDTÆGTSÆNDRINGER Vedtægter 9.11.2011 Vedtægtsforslag pr. 1. september 2014 Vedtægter for Bestyrelsen for Ungdomscenteret i Glostrup af 22. oktober 2003, med

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE

VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE VEDTÆGTER FOR STYRELSEN AF NORDFYNS KOMMUNES DAGINSTITUTIONER SAMT DEN KOMMUNALE DAGPLEJE 1 Kapitel 1 Kommunalbestyrelsen / Familieudvalget 1 Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for de kommunale

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution. Huset Venture Nordjylland

Vedtægter for den selvejende institution. Huset Venture Nordjylland Vedtægter for den selvejende institution Huset Venture Nordjylland Indholdsfortegnelse: 1. Institutionens navn og hjemsted... 3 2. Formål... 3 3. Bestyrelsen... 4 4. Bestyrelsens opgaver... 4 5. Bestyrelsens

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR PRIVATINSTITUTIONEN ENGSIG BØRNEHAVE

V E D T Æ G T E R FOR PRIVATINSTITUTIONEN ENGSIG BØRNEHAVE V E D T Æ G T E R FOR PRIVATINSTITUTIONEN ENGSIG BØRNEHAVE 1 Privatinstitutionens navn er ENGSIG BØRNEHAVE. Privatinstitutionen har hjemsted i Aabenraa Kommune. 2 Privatinstitutionen drives i henhold til

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune Udkast 9. november 2012 Sagsbehandler: KISV01 Dok.nr.: 2012/0072587-1 Skoleafdelingen Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune Klubbestyrelsen Sammensætning og valg 1 For hvert

Læs mere

Vedtægt for FrivilligVest

Vedtægt for FrivilligVest Vedtægt for FrivilligVest 1 Organisationen Foreningens navn er FrivilligVest og har hjemsted i Ringkøbing-Skjern Kommune. Adressen er Ringkøbing- Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1-3, 6900 Skjern. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION SOLHVERV PRIVATSKOLE OG BØRNEHAVE. Hjemsted og formål

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION SOLHVERV PRIVATSKOLE OG BØRNEHAVE. Hjemsted og formål VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION SOLHVERV PRIVATSKOLE OG BØRNEHAVE. 1 Hjemsted og formål SOLHVERV PRIVATSKOLE, der er beliggende på Ndr. Truevej 13, Hobro, i Vebbestrup by i Arden kommune - pr.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet i Hjørring Kommune 2015

Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet i Hjørring Kommune 2015 Senest opdateret: 29. maj 2015 Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet i Hjørring Kommune 2015 Godkendt af byrådet torsdag d. 25. juni, 2015 Side 1 af 6 Styrelsesvedtægten for folkeskoleområdet I henhold

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør Vedtægter for Foreningen Frivilligcenter Helsingør Indhold: 1 NAVN OG HJEMSTED 3 2 FORMÅL 3 3 MEDLEMMER 4 4 GENERALFORSAMLING 5 5 BESTYRELSEN 6 6 REGNSKAB OG REVISION 8 7 HÆFTELSE OG TEGNINGSREGLER 8 8

Læs mere

Vedtægter for Sprogcenter IA København

Vedtægter for Sprogcenter IA København Vedtægter for Sprogcenter IA København Navn, hjemsted og formål 1 Sprogcenter Indvandrernes Dag- og Aftenskole København (IA København) er en selvejende institution med hjemsted i Københavns Kommune. Stk.

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde

Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er: Frivilligcenter Kerteminde Foreningens hjemsted er: Kerteminde Kommune 2 Formål Foreningen har som formål: - At støtte og

Læs mere

Vedtægter for Den selvejende institution Kongenshus Efterskole

Vedtægter for Den selvejende institution Kongenshus Efterskole Vedtægter for Den selvejende institution Kongenshus Efterskole 1. Hjemsted og formål Stk. 1 Kongenshus Efterskole er en uafhængig selvejende institution. Stk. 2. Skolen er oprettet den 13. januar 1983

Læs mere

Over institutionens aktiver og passiver ved stiftelsen udarbejdes status (åbningsstatus) pr. I. august 1993.

Over institutionens aktiver og passiver ved stiftelsen udarbejdes status (åbningsstatus) pr. I. august 1993. Vedtægter for den selvejende institution Studenterkurset & Kostskolen i Sønderjylland. l Studenterkurset & Kostskolen i Sønderjylland er en selvejende institution medhjemsted i Nørre-Rangstrup Kommune,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BRUGERBESTYRELSEN PÅ AKTIVITESCENTRET SOPHIELUND HØRSHOLM KOMMUNE. 1 Navn Aktivitetscentret Sophielund, Sophielund 25, 2970 Hørsholm.

VEDTÆGTER FOR BRUGERBESTYRELSEN PÅ AKTIVITESCENTRET SOPHIELUND HØRSHOLM KOMMUNE. 1 Navn Aktivitetscentret Sophielund, Sophielund 25, 2970 Hørsholm. 20.04.2017 VEDTÆGTER FOR BRUGERBESTYRELSEN PÅ AKTIVITESCENTRET SOPHIELUND HØRSHOLM KOMMUNE 1 Navn Aktivitetscentret Sophielund, Sophielund 25, 2970 Hørsholm. 2 Formål Aktivitetscentret Sophielund har til

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BAMBI. 2.2 Institutionens åbningstid skal pt. Placeres i tidsrummet 07:00 17:00

VEDTÆGTER FOR BAMBI. 2.2 Institutionens åbningstid skal pt. Placeres i tidsrummet 07:00 17:00 VEDTÆGTER FOR BAMBI 1 NAVN 1.1 Institutionens navn er Bambi 1.2 Institutionens adresse er Nygårdterraserne 225A, 3520 Farum 1.3 Institutionen har hjemsted i Furesø Kommune 1.4 Institutionen er en institution

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 Vedtægter Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er NIBE Elforsynings Fond og juridisk er den en

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN REGIONALE TV 2-VIRKSOMHED, TV 2/FYN

VEDTÆGTER FOR DEN REGIONALE TV 2-VIRKSOMHED, TV 2/FYN NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 TV 2/FYN er en af de otte regionale TV 2-virksomheder, der er selvstændige institutioner, og hvis vedtægt fastsættes af kulturministeren jf. den til enhver tid gældende bekendtgørelse

Læs mere

VEDTÆGTER for den selvejende institution Husum Fritidsinstitution

VEDTÆGTER for den selvejende institution Husum Fritidsinstitution VEDTÆGTER for den selvejende institution Husum Fritidsinstitution H u s u m F r i t i d s i n s t i t u t i o n 1. Institutionens navn er Husum Fritidsinstitution. Institutionen har hjemsted i Københavns

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BØRNEGALAXEN FARUM

VEDTÆGTER FOR BØRNEGALAXEN FARUM VEDTÆGTER FOR BØRNEGALAXEN FARUM 1 NAVN 1.1 Institutionens navn er Børnegalaxen Farum. 1.2 Institutionens adresse er Nygårdsterrasserne 225-A 3520 Farum 1.3 Institutionen har hjemsted i Furesø Kommune

Læs mere

stk. 3. Stemmeberettigede og valgbare er alene borgere bosiddende i Greve Kommune. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt.

stk. 3. Stemmeberettigede og valgbare er alene borgere bosiddende i Greve Kommune. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt. stk. 2. Ordinær generalforsamling afholdes hvert år i 1. kvartal. Ekstraordinær generalforsamling kan til enhver tid indkaldes, når mindst 4 bestyrelsesmedlemmer ønsker det og skal indkaldes på forlangende

Læs mere

Vedtægter for Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune

Vedtægter for Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune Vedtægter for Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune 1 Idrætssamvirkets navn og hjemsted Idrætssamvirkets navn er Idrætssamvirket i Skanderborg Kommune. Idrætssamvirkets hjemsted er Skanderborg Kommune.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen.

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen. FORENINGSVEDTÆGTER 1. Foreningens navn Foreningens navn er Sædding-Guldager Idrætsforening Fodbold. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af JBU og derigennem DBU samt DIF. Desuden er

Læs mere

for den selvejende institution Herning Krisecenter for voldsramte kvinder 1. Herning Krisecenter er en selvejende institution med hjemsted

for den selvejende institution Herning Krisecenter for voldsramte kvinder 1. Herning Krisecenter er en selvejende institution med hjemsted Vedtægter for den selvejende institution Herning Krisecenter for voldsramte kvinder 1. Herning Krisecenter er en selvejende institution med hjemsted i Herning. I henhold til 109-110 i lov om social service

Læs mere

Vedtægt for den selvejende institution Fanø Børnehave.

Vedtægt for den selvejende institution Fanø Børnehave. Vedtægt for den selvejende institution Fanø Børnehave. 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions navn er Fanø Børnehave, Æ Hjøwervej 4, 6720 Fanø. Institutionen har hjemsted i Fanø Kommune.

Læs mere

Vejledning for skolebestyrelser

Vejledning for skolebestyrelser Vejledning for skolebestyrelser Denne vejledning er udarbejdet i henhold til 41 i Lov om Folkeskolen, jf. LBK nr. 747 af 20/06/2016, Bekendtgørelse nr. 28 af 14/01-2014 (skolebestyrelsesbekendtgørelsen)

Læs mere

Børnehuset Novrupvej

Børnehuset Novrupvej 1 Institutionens forankring VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION Børnehuset Novrupvej Den selvejende institutions navn er Børnehuset Novrupvej beliggende Novrupvej 8-10, 6705 Esbjerg Ø. Institutionen

Læs mere

Vedtægt for Asserbo Vandværk a.m.b.a.

Vedtægt for Asserbo Vandværk a.m.b.a. Bestyrelsens forslag til ændring af vedtægt for Asserbo Vandværk a.m.b.a. Vedtægt for Asserbo Vandværk a.m.b.a. 1. Navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar (a.m.b.a.), hvis navn

Læs mere

Vedtægt for den Selvejende Institution Sct. Georgs Gårdens Vuggestue

Vedtægt for den Selvejende Institution Sct. Georgs Gårdens Vuggestue Vedtægt for den Selvejende Institution Sct. Georgs Gårdens Vuggestue 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions navn er Sct. Georgs Gårdens Vuggestue, Vangeboled 1, 2840 Holte. Institutionen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION SALLING EFTERSKOLE. 1. Hjemsted, formål og værdigrundlag.

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION SALLING EFTERSKOLE. 1. Hjemsted, formål og værdigrundlag. VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION SALLING EFTERSKOLE. 1. Hjemsted, formål og værdigrundlag. Stk. 1. Salling Efterskole er en uafhængig selvejende undervisningsinstitution. Stk. 2. Skolen blev grundlagt

Læs mere

Vedtægter for Skole og Forældre

Vedtægter for Skole og Forældre Vedtægter for Skole og Forældre 1. Navn Foreningens navn er Skole og Forældre. 2. Formål og opgave Det er Skole og Forældres formål: at styrke samarbejdet mellem hjem, skole og samfund at styrke skolebestyrelsernes

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FERMATEN. Herning, Fermaten - Smallegade Herning - Phone:

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FERMATEN. Herning, Fermaten - Smallegade Herning - Phone: VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FERMATEN Herning, 2018 Fermaten - Smallegade 4-7400 Herning - Phone: 9722 5510 - Email: mail@fermaten.dk 1 1. Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn er Fermaten. Dens hjemsted

Læs mere

Vedtægt for LOF s landsorganisation

Vedtægt for LOF s landsorganisation Vedtægt for LOF s landsorganisation Navn Forbundets navn er: LOF s landsorganisation, Liberalt Oplysnings Forbund. I daglig tale: LOF. Formål LOF har til formål, ud fra en liberal grundholdning, at skabe

Læs mere

Forstanderkredsen. for Produktionsskoler/Produktionshøjskoler. Forstanderkredsen for danske Produktionsskoler / Produktionshøjskoler.

Forstanderkredsen. for Produktionsskoler/Produktionshøjskoler. Forstanderkredsen for danske Produktionsskoler / Produktionshøjskoler. Forstanderkredsen for danske Produktionsskoler / Produktionshøjskoler Vedtægter 1 Forstanderkredsens navn og adresse Forstanderkredsens navn er Forstanderkredsen for Produktionsskoler / Produktionshøjskoler.

Læs mere

På skoler, som har specialklasser på mindst 3 klassetrin, skal forældrerepræsentationen for specialklasserne udgøre mindst 1.

På skoler, som har specialklasser på mindst 3 klassetrin, skal forældrerepræsentationen for specialklasserne udgøre mindst 1. 1 of 6 Styrelsesvedtægt for Syddjurs Kommunes Skolevæsen Kapitel 1 Skolebestyrelsen 1 Ved hver skole oprettes en skolebestyrelse bestående af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og 2

Læs mere

Vedtægter for styrelsen af SynscentraSen i Vordingborg.

Vedtægter for styrelsen af SynscentraSen i Vordingborg. ADM0243E3210D esdhscan 18-11-2013 11:24 SEPBARCODE: 40UID Nlkolay Synscentralen Januar 2007 Vedtægter for styrelsen af SynscentraSen i Vordingborg. I medfør af Lov nr. 592 af 24. juni 2005 (Lov om ændring

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution BAGSVÆRD FRISKOLE (HANNA SKOLEN) Hjemsted

Vedtægter for den selvejende institution BAGSVÆRD FRISKOLE (HANNA SKOLEN) Hjemsted 1 Vedtægter for den selvejende institution BAGSVÆRD FRISKOLE (HANNA SKOLEN) Hjemsted Bagsværd Friskole (Hanna Skolen) er en selvejende institution med hjemsted i Gladsaxe Kommune. Skolen har påbegyndt

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Århus, den 10. december 2008 Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Introduktion Valg til bestyrelsen sker hvert år på boligkontorets repræsentantskabsmøde. Valgperioden er højst 2 år.

Læs mere