Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Socialudvalget Orientering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Socialudvalget Orientering"

Transkript

1 Notat Side 1 af 6 Til Til Socialudvalget Orientering Baggrundsnotat, udviklingshæmmede og psykisk syge med dom. Indledning. I forhold til kriminelle udviklingshæmmede og kriminelle psykisk syge, har kommunerne og psykiatrien en række opgaver og forpligtelser. Hensigten med dette notat er, at oplyse om reglerne og dermed om, hvem der har hvilke opgaver og forpligtelser i forhold til udviklingshæmmede og psykisk syge med en dom. Der er endvidere sidst i notatet, en tabel over antallet af udviklingshæmmede borgere i Aarhus Kommune med dom, og udgifterne hertil. Straffelovens regler: I det strafferetlige system arbejder man med begrebet straf. Den juridiske definition af en straf er fængsel, samfundstjeneste, hæfte og i nogen grad bøde. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Ledelse og Politisk betjening Jægergården, Værkmestergade Aarhus C Telefon: social@aarhus.dk Alle andre sanktioner man måtte blive idømt, fordi man har overtrådt loven f.eks. tvangsmæssig indlæggelse på psykiatrisk hospital, er pr. definition ikke straf. Betingelser, for at man kan blive idømt straf. Der er en række betingelser der skal være til stede, før man kan blive idømt en straf. Man skal for det første være over 15 år. Man skal dernæst naturligvis være kendt skyldig i at have overtrådt en regel i straffeloven, eller i en særlovgivning der indeholder straffebestemmelser. Færdselsloven er et eksempel på en særlovgivning, der indeholder straffebestemmelser. Og for det tredje skal man være strafegnet, og det er i relation hertil, at spørgsmålet om udviklingshæmning eller psykisk sygdom kommer ind i billedet.

2 Forløbet af en straffesag hos politiet og anklagemyndigheden. Når en person bliver anholdt af politiet, vil man oftest i første omgang afhøre den pågældende. Side 2 af 6 Under en sådan afhøring kan det ske, at politiet bliver opmærksom på, at den pågældende er påfaldende. Politiet kan få en mistanke om, at vedkommende er udviklingshæmmet eller psykisk syg. Somme tider er det oplagt at den pågældende f.eks. er udviklingshæmmet. F.eks. fordi han eller hun bor på en institution for udviklingshæmmede. Er det grov kriminalitet, vil der i nogle tilfælde skulle tages stilling til varetægtsfængsling.det sker i grundlovsforhøret, som skal foretages inden 24 timer efter anholdelsen. Såfremt der skal ske varetægtsfængsling, skal dommeren tage stilling til, hvor denne varetægtsfængsling skal finde sted. Er der indikationer på, at pågældende er psykisk syg, vil varetægtsfængslingen ske i surrogat på psykiatrisk hospital. Er der indikationer på, at pågældende er udviklingshæmmet, vil varetægtsfængslingen ske på et 108-botilbud. Hvis der skal ske varetægtsfængsling på et 108-botilbud er det handlekommunen, der har ansvaret for at fremskaffe pladsen og at betale for pladsen. Det sker ikke så tit, men det er meget dyrt, da den pågældende skal overvåges 24 timer i døgnet. I nogle tilfælde skal dette ske på en lukket/sikret institution, hvoraf der kun findes én her i Danmark. Dette er Kofoedsminde i Rødby. Der er objektiv finansiering til pladserne på Kofoedsminde, så selve pladsen er uden udgift for handlekommunen. Mere om Kofoedsminde nedenfor. Retspsykiatriske undersøgelser. Er der mistanke om, at vedkommende er psykisk syg eller udviklingshæmmet, vil der blive afsagt kendelse om, at der skal foretages en retspsykiatrisk undersøgelse. En retspsykiatrisk undersøgelses formål er at tage stilling til, om vedkommende er strafegnet. Det er således et dokument som retten beder om og som dommeren skal bruge til at afgøre, om vedkommende er egnet eller uegnet til at komme i fængsel. Sagens videre forløb for retten. Når der er udarbejdet en retspsykiatrisk erklæring, vil denne blive fremsendt til anklagemyndigheden, som på grundlag af den retspsykiatriske erklæring vil tage stilling til, hvilken straf anklagemyndigheden mener pågældende skal have.

3 Hvis den retspsykiatriske erklæring siger, at pågældende er strafegnet, vil anklagemyndigheden kigge i gamle domme og på grundlag heraf træffe bestemmelse om, hvilken straf anklagemyndigheden vil gå efter. Side 3 af 6 Hvis den retspsykiatriske erklæring siger, at vedkommende er udviklingshæmmet, vil anklagemyndigheden sende sagen til Samrådet vedrørende udviklingshæmmede lovovertrædere, og bede samrådet om at anbefale en sanktion inden for straffelovens 68 s rammer. Hvis samrådet anbefaler en dom til anbringelse på institution, vil anklagemyndigheden også sende sagen til retslægerådet og bede dem om at udtale sig i sagen. Mere om Samrådet vedrørende udviklingshæmmede lovovertrædere nedenfor. Hvis den retspsykiatriske erklæring siger, at vedkommende er psykisk syg, vil anklagemyndigheden sende sagen til retslægerådet til udtalelse. Efter dommen. Når sagen er afsluttet, og retten har bestemt hvilken sanktion den pågældende skal have, er der følgende muligheder. Psykisk syge Psykisk syge kan få en sanktion, der alle skal udføres i psykiatrien. Det kan være fra indlæggelse på lukket psykiatrisk afdeling, indtil en dommer bestemmer om vedkommende kan komme ud, til ambulant psykiatrisk behandling hvor den pågældende blot skal møde op til nogle samtaler. Langt de fleste domme, der bliver afsagt, er domme, hvor der skal ske ambulant psykiatrisk behandling, og hvor overlægen kan bestemme, at den pågældende skal indlægges, hvis der opstår mistanke om, at den pågældende er i fare for at begå ny kriminalitet. Center for Boområdet under SUV har 25 beboere med dom til behandling. Derudover er der borgere, der bor i bofælleskaber, egen bolig mm., der har dom til behandling. Herudover har et antal borgere, som bor i eget hjem, en dom til psykiatrisk behandling. Det har ikke været muligt at opgøre antallet, ligesom der muligvis er borgere i eget hjem, som Aarhus Kommune ikke ved, har en dom til psykiatrisk behandling. Psykisk syge og kommunen Som det er nævnt ovenstående, har de fleste psykisk syge en dom til ambulant psykiatrisk behandling. Dette betyder, at mange af dem ikke er indlagt på psykiatrisk hospital, og de vil, som andre psykisk syge uden dom, efterspørge kommunale ydelser. Det er vigtigt at understrege, at kommunens forpligtelser over for denne gruppe er nøjagtig den samme som for andre uden

4 dom. Det er også vigtig at understrege, at kommunen ikke har nogen kompetence til at træffe afgørelser, der er en konsekvens af dommen, eller at tvinge til noget som en konsekvens af dommen. Denne kompetence har alene den psykiatriske overlæge, som har ansvaret for dommens udførelse. Dette indebærer, at alle tilbud i det kommunale regi skal være på grundlag af frivillighed. Side 4 af 6 Dette er også årsagen til, at der kan være borgere, som har en dom til psykiatrisk behandling, uden at kommunen ved det. Udviklingshæmmede Udviklingshæmmede kan også få en sanktion som følge af kriminalitet. En sådan sanktion skal udføres og finansieres af handlekommunen for den pågældende. Der er følgende muligheder: Dom til anbringelse på lukket/sikret afdeling (Kofoedsminde) objektiv finansiering. Handlekommunen betaler kun for dagtilbuddet. Dom til anbringelse på åbent 108-botilbud med mulighed for at handlekommune kan bestemme, at pågældende skal overføres til Kofoedsminde. Handlekommunen betaler for 108-pladsen. Hvis muligheden for overførsel til Kofoedsminde er udnyttet, er der objektiv finansiering. Dom til anbringelse på åbent 108-botilbud. Handlekommunen betaler for 108-pladsen. Dom til tilsyn med mulig for at handlekommune kan bestemme, at pågældende skal anbringes på en åben 108-plads. Handlekommunen betaler for 108-pladsen, hvis muligheden for anbringelse udnyttes. Dom til tilsyn. Handlekommunen fører tilsyn med den pågældende. I Aarhus Kommune betyder det, at en tilsynsførende mødes med den pågældende ca. 1 gang om måneden. Varigheden af dommen bestemmes af retten i forbindelse med domsafsigelsen. Der kan være tale om 3 år, 5 år eller uden tidsbegrænsning. Mere nedenfor herom. Som ovenfor nævnt, er det handlekommunen, der har ansvaret for dommens udførelse. Det betyder også, at det er handlekommunen, der kan tvinge dommen igennem over for den pågældende. F.eks. evt. med politiets hjælp med magt kan anbringe den pågældende på et 108-botilbud, hvis han eller hun er dømt til anbringelse.

5 Det er kommunen, der har hele udgiften til de foranstaltninger, som den pågældende måtte være dømt til med undtagelse af udgifter til et eventuelt ophold på Kofoedsminde. Side 5 af 6 Høring af Statsadvokaten Én gang om året fremsender Statsadvokaten til handlekommunen - en anmodning om en udtalelse om den pågældende for at undersøge, om der stadig er behov for, at dommen er i kraft. Dommen skal i udgangspunktet opretholdes, lige så længe den pågældende er i fare for at begå ny kriminalitet. Når der ikke længere er fare for ny kriminalitet, indbringer Statsadvokaten dommen for retten, og dommen bliver ophævet. Ved tidsbegrænsede domme vil der dog oftest være tale om, at disse udløber, men der sker også høring én gang om året af tidsbegrænsede domme. Samrådet vedrørende udviklingshæmmede lovovertrædere. I Aarhus Kommune har vi etableret et samråd bestående af en psykiater, en psykolog, en socialfaglig konsulent, en forstander for et 108-botilbud, en leder fra kriminalforsorgen og en jurist. Det er dette samråd, som udtaler sig til anklagemyndigheden ved nye sager og som udtaler sig til Statsadvokaten ved høring af i gangværende foranstaltningsdomme. Samrådet behandler også sager (mod betaling) fra følgende andre kommuner: Randers, Norddjurs, Syddjurs, Silkeborg, Odder, Skanderborg og Favrskov. Udvikling i antallet af personer med dom, som kommunerne har ansvaret for: Justitsministeriet har i forbindelse med kortlægningen af antallet personer med dom til psykiatrisk behandling også lavet datatræk der viste udviklingen af antallet af udviklingshæmmede med dom. Dette datatræk viste, at der er sket en fordobling i antallet af nye domme fra ca. 50 om året i 2001 til ca. 100 om året i Aarhus Kommune har ikke kunnet lavet et tilsvarende træk på antallet for Aarhus Kommune alene, primært fordi amterne havde opgaven med kriminelle udviklingshæmmede indtil 1/ Det har været muligt at lave en manuel optælling i antallet af sager fra 2012 til 2015 som viser følgende: Tabel 1. Udviklingshæmmede borgere med dom, som har handlekommune Aarhus, og hvor udgiften påhviler Aarhus Kommune.

6 Første kvartal Side 6 af Tilsynsdom Tilsynsdom med mulighed for anbringelse Anbringelsesdom Anbringelsesdom med mulighed for overførsel til lukket/sikret afdeling Anbringelse på lukket/sikret afdeling Samlede antal personer med dom Samlede udgifter Gennemsnitlige udgifter pr. person Tabellen viser en stigning i antallet af udviklingshæmmede borgere med om og en stigning i udgifterne hertil. Dette på trods af, at de gennemsnitlige udgifter pr. borger er faldet. Det bemærkes at tallene for 2016 er opgjort pr. 1. kvartal, således at udgifterne i 1. kvartal udgør kr. og at der pr. 1. kvartal 2016 er 44 udviklingshæmmede med dom med Aarhus som handlekommune.

Årsberetning Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden

Årsberetning Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden Årsberetning 2015 Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden Generelt om Samrådet Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden blev etableret

Læs mere

Årsberetning Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden

Årsberetning Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden Årsberetning 2016 Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden Generelt om Samrådet Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden blev etableret

Læs mere

Domfældte udviklingshæmmede i tal

Domfældte udviklingshæmmede i tal Domfældte udviklingshæmmede i tal Artiklen Domfældte udviklingshæmmede i tal beskriver nye domme pr. år, antallet af domfældte udviklingshæmmede over tid, foranstaltningsdommenes længstetider samt typer

Læs mere

Årsberetning 2013. Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden

Årsberetning 2013. Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden Årsberetning 2013 Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden Generelt om Samrådet Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden blev etableret

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. september 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. september 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. september 2016 Sag 115/2016 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Hanne Reumert, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Glostrup

Læs mere

Årsberetning Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden

Årsberetning Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden Årsberetning 2013 Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden Generelt om Samrådet Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden blev etableret

Læs mere

retningslinjer for sagsbehandling og tilsyn i sager om borgere med nedsat psykisk funktionsevne og kriminalitet Social & Handicap - Job & Velfærd

retningslinjer for sagsbehandling og tilsyn i sager om borgere med nedsat psykisk funktionsevne og kriminalitet Social & Handicap - Job & Velfærd retningslinjer for sagsbehandling og tilsyn i sager om borgere med nedsat psykisk funktionsevne og kriminalitet Social & Handicap - Job & Velfærd guldborgsund kommune April 2010 INDHOLD INDLEDNING... 2

Læs mere

Årsberetning 2011 Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden.

Årsberetning 2011 Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden. Årsberetning 2011 Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden. 1 Generelt om Samrådet Samrådet for domfældte udviklingshæmmede i kommunerne i Region Hovedstaden blev etableret

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED Juni 2005 FORANSTALTNINGSDOMME

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED Juni 2005 FORANSTALTNINGSDOMME JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED Juni 2005 FORANSTALTNINGSDOMME 1.1.2004-31.12.2004 I forbindelse med gennemførelse af lovforslag vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter straffelovens 68

Læs mere

Behandlingsdomme fra Kriminalforsorgens perspektiv

Behandlingsdomme fra Kriminalforsorgens perspektiv Behandlingsdomme fra Kriminalforsorgens perspektiv KiF Aalborg www.kriminalforsorgen.dk Kriminalforsorgens formål og hovedopgave Formål: at medvirke til at begrænse kriminalitet Hovedopgave: Fuldbyrde

Læs mere

Det kriminalpræventive tilsyn med udviklingshæmmede lovovertrædere i Skanderborg Kommune. Lone Mose socialfaglig konsulent, juni 2012/oktober 2013

Det kriminalpræventive tilsyn med udviklingshæmmede lovovertrædere i Skanderborg Kommune. Lone Mose socialfaglig konsulent, juni 2012/oktober 2013 Det kriminalpræventive tilsyn med udviklingshæmmede lovovertrædere i Skanderborg Kommune Lone Mose socialfaglig konsulent, juni 2012/oktober 2013 Indhold 1 Baggrund:... 3 2 Hovedprincip:... 3 3 Lovgrundlag:...

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED Maj 2003 * FORANSTALTNINGSDOMME

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED Maj 2003 * FORANSTALTNINGSDOMME JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED Maj 2003 * FORANSTALTNINGSDOMME 1.1.2002-31.12.2002 I forbindelse med gennemførelse af lovforslag vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter straffelovens

Læs mere

Samarbejdsaftale. retspsykiatriske patienter

Samarbejdsaftale. retspsykiatriske patienter Udkast af 16. september 2014: Samarbejdsaftale om retspsykiatriske patienter til høring i perioden den 26. september 2014 30. oktober 2014 Indhold: 1. Indledning 2. Beskrivelse af ansvar og opgaver 3.

Læs mere

KOMMUNERNES OG KRIMINALFORSORGENS OPGAVER VED AFGØRELSE AF STRAFFESAGER MOD UNGE

KOMMUNERNES OG KRIMINALFORSORGENS OPGAVER VED AFGØRELSE AF STRAFFESAGER MOD UNGE Vejledning fra Ungesamrådet i Nordjylland ANKLAGEMYNDIGHEDEN December 2011 (ajourført jan. 2013) KOMMUNERNES OG KRIMINALFORSORGENS OPGAVER VED AFGØRELSE AF STRAFFESAGER MOD UNGE I. Hvilken afgørelse kan

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2018

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2018 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2018 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2017 I forbindelse med en lovændring vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter straffelovens 68 og 69 blev det besluttet,

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2009 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2008 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2003

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2009 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2008 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2003 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2009 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2008 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2003 I forbindelse med en lovændring vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter

Læs mere

Samråd for udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark nedsat i fællesskab mellem kommunerne og Region Syddanmark

Samråd for udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark nedsat i fællesskab mellem kommunerne og Region Syddanmark Samråd for udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark nedsat i fællesskab mellem kommunerne og Region Syddanmark Årsrapport 2008 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Samrådets medlemmer ved udgangen

Læs mere

Bekendtgørelse om tilsyn og samfundstjeneste

Bekendtgørelse om tilsyn og samfundstjeneste BEK nr 1149 af 07/12/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 12. februar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Kriminalforsorgen i Grønland, j.nr. 09-121-195 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 225 Offentligt. Rigsadvokaten Frederiksholms Kanal København K

Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 225 Offentligt. Rigsadvokaten Frederiksholms Kanal København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 225 Offentligt Rigsadvokaten Frederiksholms Kanal 16 1220 København K Lovafdelingen Dato: Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Carsten Madsen Sagsnr.: 2006-730-0435

Læs mere

Bekendtgørelse om løsladelse af dømte, der udstår fængselsstraf (løsladelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om løsladelse af dømte, der udstår fængselsstraf (løsladelsesbekendtgørelsen) BEK nr 354 af 12/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. maj 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 15-61-0167 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om løsladelse af dømte, der udstår fængselsstraf (løsladelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om løsladelse af dømte, der udstår fængselsstraf (løsladelsesbekendtgørelsen) BEK nr 756 af 24/06/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 28. februar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. JUR 13-122-0006 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om løsladelse af dømte, der udstår fængselsstraf (løsladelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om løsladelse af dømte, der udstår fængselsstraf (løsladelsesbekendtgørelsen) BEK nr 773 af 26/06/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 8. januar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. JUR 14-122-0002 Senere ændringer

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED SEPTEMBER 2008 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2007 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2002

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED SEPTEMBER 2008 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2007 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2002 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED SEPTEMBER 2008 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2007 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2002 I forbindelse med en lovændring vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2017

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2017 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2017 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2016 I forbindelse med en lovændring vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter straffelovens 68 og 69 blev det besluttet,

Læs mere

Tilrettelæggelse af det fælleskommunale kriminalpræventive tilsyn med udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark

Tilrettelæggelse af det fælleskommunale kriminalpræventive tilsyn med udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark 1 Tilrettelæggelse af det fælleskommunale kriminalpræventive tilsyn med udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark (Notatet afløser notat af 11. maj 2007. Der er kun tale om tilpasninger, bl.a. fordi

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED November 2006 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2005 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2. HALVÅR 2000

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED November 2006 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2005 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2. HALVÅR 2000 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED November 2006 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2005 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2. HALVÅR 2000 I forbindelse med en lovændring vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger

Læs mere

Samrådet kan fra kommuner, region eller andre i særlige tilfælde forelægges andre generelle spørgsmål til udtalelse.

Samrådet kan fra kommuner, region eller andre i særlige tilfælde forelægges andre generelle spørgsmål til udtalelse. Vedtægt for Samrådet for voksne udviklingshæmmede lovovertrædere nedsat i fællesskab mellem en række kommuner i region Midtjylland og Region Midtjylland 1. Opgave Samrådets opgave er: at afgive vejledende

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2016

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2016 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2016 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2015 I forbindelse med en lovændring vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter straffelovens 68 og 69 blev det besluttet,

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2012 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2011 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2006

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2012 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2011 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2006 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2012 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2011 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2006 I forbindelse med en lovændring vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter

Læs mere

Samarbejdsaftale. retspsykiatriske patienter

Samarbejdsaftale. retspsykiatriske patienter Samarbejdsaftale om retspsykiatriske patienter Indhold: 1. Indledning 2. Beskrivelse af ansvar og opgaver 3. Særlige forhold omkring domsafsigelse og fuldbyrdelse 4. Ansvarsfordelingen ved overgang fra

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Lolland Kommune og Region Sjælland vedr. Kofoedsminde

Samarbejdsaftale mellem Lolland Kommune og Region Sjælland vedr. Kofoedsminde Samarbejdsaftale mellem Lolland Kommune og Region Sjælland vedr. Kofoedsminde 1. Baggrund og formål med aftalen Kommunalbestyrelsen for Lolland Kommune har pligt til at etablere en særlig sikret afdeling

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2015 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2014 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2009

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2015 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2014 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2009 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2015 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2014 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2009 I forbindelse med en lovændring vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter

Læs mere

Bekendtgørelse om bistandsværger

Bekendtgørelse om bistandsværger BEK nr 947 af 24/09/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2008-220-0088 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 4. september 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 4. september 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 4. september 2014 Sag 65/2014 Rigsadvokaten mod D (advokat Claus Bonnez, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Esbjerg den 15. november

Læs mere

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov. 1. I 10, stk. 3, 1. pkt., ændres til: eller 25.

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov. 1. I 10, stk. 3, 1. pkt., ændres til: eller 25. Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Gældende formulering Lovforslaget 1 I det følgende gengives de relevante dele af de relevante gældende bestemmelser i udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Kvalitet og retssikkerhed i det tværsektorielle arbejde med sigtede og domfældte udviklingshæmmede

Kvalitet og retssikkerhed i det tværsektorielle arbejde med sigtede og domfældte udviklingshæmmede Kvalitet og retssikkerhed i det tværsektorielle arbejde med sigtede og domfældte udviklingshæmmede syv vejledende standarder Kvalitet og retssikkerhed i det tværsektorielle arbejde med sigtede og domfældte

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED DECEMBER 2007 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2006 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2001

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED DECEMBER 2007 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2006 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2001 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED DECEMBER 2007 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2006 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2001 I forbindelse med en lovændring vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2013 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2012 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2007

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2013 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2012 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2007 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2013 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2012 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2007 I forbindelse med en lovændring vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter

Læs mere

Psykisk afvigende kriminelle

Psykisk afvigende kriminelle Psykisk afvigende kriminelle Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: forvaring behandling foranstaltning;psykisk afvigende, straf og andre retsfølger; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 13.11.2017 Status: Gældende

Læs mere

KOFOEDSMINDE Deling af specialiseret viden D. 4. november 2016

KOFOEDSMINDE Deling af specialiseret viden D. 4. november 2016 KOFOEDSMINDE Deling af specialiseret viden D. 4. november 2016 Hvad er Kofoedsminde? Eneste sikrede institution for udviklingshæmmede, der har begået alvorlig kriminalitet Modtagepligt Surrogat for varetægt

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Lolland Kommune, Region Sjælland og Kofoedsminde

Samarbejdsaftale mellem Lolland Kommune, Region Sjælland og Kofoedsminde Samarbejdsaftale mellem Lolland Kommune, Region Sjælland og Kofoedsminde Kofoedsminde er Danmarks eneste behandlingsinstitution for domfældte udviklingshæmmede med sikrede afdelinger. Institutionen er

Læs mere

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen) 3. For dømte, som i anledning af straffesagen har været varetægtsfængslet så længe, at der er mulighed for prøveløsladelse allerede ved ophøret af varetægtsfængslingen, skal der kun træffes afgørelse om

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2014 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2013 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2008

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2014 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2013 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2008 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2014 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2013 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2008 I forbindelse med en lovændring vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter

Læs mere

Kriminalitetsprofiler & kriminalitetsforebyggelse

Kriminalitetsprofiler & kriminalitetsforebyggelse Kriminalitetsprofiler & kriminalitetsforebyggelse - hvem & hvordan?, projektleder, cand.polit./kriminolog Nyborg 1. 2. november 2017 En retspsykiatrisk patient: skyldig og straffri Ifølge Straffelovens

Læs mere

Styrkelse af indsatsen overfor kriminalitetstruede børn og unge

Styrkelse af indsatsen overfor kriminalitetstruede børn og unge Styrkelse af indsatsen overfor kriminalitetstruede børn og unge Politisk målsætning I Esbjerg Kommune ydes der en konsekvent, hurtig og målrettet indsats overfor Kriminalitetstruede unge og unge lovovertrædere.

Læs mere

Procedurebeskrivelse for det Kriminalpræventive tilsyn med dømte udviklingshæmmede

Procedurebeskrivelse for det Kriminalpræventive tilsyn med dømte udviklingshæmmede Sagsnr. 27.12.16-A26-2-15 Dato: 16.8.2018 Procedurebeskrivelse for det Kriminalpræventive tilsyn med dømte udviklingshæmmede Indhold Baggrund og formål - procedurebeskrivelsen...3 Tilsynets formål...3

Læs mere

Socialudvalget SOU alm. del Bilag 217 Offentligt

Socialudvalget SOU alm. del Bilag 217 Offentligt Socialudvalget 2009-10 SOU alm. del Bilag 217 Offentligt REGIONER Kære medlem af Folketingets Socialudvalg Vi glade for at kunne sende dig vores nyeste produkt på socialområdet - en rapport og tilhørende

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2011

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2011 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2011 NYE FORANSTALTNINGSDOMME I 2010 SAMT FORLØBET AF DOMME AFSAGT I 2005 I forbindelse med en lovændring vedrørende tidsbegrænsning af foranstaltninger efter

Læs mere

UDKAST. Kapitel 1. Indledende bestemmelser. Bekendtgørelsens anvendelsesområde. Definitioner

UDKAST. Kapitel 1. Indledende bestemmelser. Bekendtgørelsens anvendelsesområde. Definitioner UDKAST Bekendtgørelse om anbringelse på bopælen i indkvarteringsstedet under intensiv overvågning og kontrol (bekendtgørelse om varetægtsfængsling i fodlænke i indkvarteringsstedet) I medfør af 35 b, stk.

Læs mere

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 5/2007 Rettet december 2012 J.nr. RA-2009-350-0008

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 5/2007 Rettet december 2012 J.nr. RA-2009-350-0008 RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 5/2007 Rettet december 2012 J.nr. RA-2009-350-0008 Behandlingen af straffesager vedrørende psykisk afvigende kriminelle og personer omfattet af straffelovens 70 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Samråd for udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark nedsat i fællesskab mellem kommunerne og Region Syddanmark.

Samråd for udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark nedsat i fællesskab mellem kommunerne og Region Syddanmark. Samråd for udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark nedsat i fællesskab mellem kommunerne og Region Syddanmark Årsrapport 2009 Juni 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Samrådets medlemmer

Læs mere

Betingede domme ( 56-61)

Betingede domme ( 56-61) Betingede domme ( 56-61) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: betinget dom;samfundstjeneste; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 1.5.2015 Status: Gældende Udskrevet: 18.1.2018 Indholdsfortegnelse 1. Overblik

Læs mere

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 5/2007 Frederiksholms Kanal 16 Den 12. juli 2007 1220 Kbh. K. J.nr. RA-2006-350-0018

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 5/2007 Frederiksholms Kanal 16 Den 12. juli 2007 1220 Kbh. K. J.nr. RA-2006-350-0018 RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 5/2007 Frederiksholms Kanal 16 Den 12. juli 2007 1220 Kbh. K. J.nr. RA-2006-350-0018 Indholdsfortegnelse: Behandlingen af straffesager vedrørende psykisk afvigende kriminelle

Læs mere

Psykisk afvigende kriminelle

Psykisk afvigende kriminelle Psykisk afvigende kriminelle Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: forvaring behandling foranstaltning;psykisk afvigende, straf og andre retsfølger; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 1.9.2015 Status: Historisk

Læs mere

Borgere med udviklingshæmning der har en foranstaltningsdom. Perioden

Borgere med udviklingshæmning der har en foranstaltningsdom. Perioden Borgere med udviklingshæmning der har en foranstaltningsdom. Perioden 2014-2016 Artiklen `Borgere med udviklingshæmning der har en foranstaltningsdom. Perioden 2014-2016` beskriver antallet af domfældte

Læs mere

Borgere med udviklingshæmning der har en foranstaltningsdom. Perioden

Borgere med udviklingshæmning der har en foranstaltningsdom. Perioden Borgere med udviklingshæmning der har en foranstaltningsdom. Perioden 2014-2016 Artiklen `Borgere med udviklingshæmning der har en foranstaltningsdom. Perioden 2014-2016` beskriver antallet af domfældte

Læs mere

Bekendtgørelse om kriminalforsorgens reaktioner ved overtrædelse af vilkår fastsat ved prøveløsladelse, betinget dom m.v.

Bekendtgørelse om kriminalforsorgens reaktioner ved overtrædelse af vilkår fastsat ved prøveløsladelse, betinget dom m.v. BEK nr 590 af 30/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 6. september 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 15-61-0076 Senere ændringer til

Læs mere

Vejledning om undersøgelse af behandlingsforløb, hvor psykisk syge begår alvorlig personfarlig kriminalitet

Vejledning om undersøgelse af behandlingsforløb, hvor psykisk syge begår alvorlig personfarlig kriminalitet Vejledning om undersøgelse af behandlingsforløb, hvor psykisk syge begår alvorlig personfarlig kriminalitet Baggrund Indenrigs- og Sundhedsministeriet har bedt Sundhedsstyrelsen foretage en vurdering af,

Læs mere

Brev- og besøgskontrol

Brev- og besøgskontrol Brev- og besøgskontrol Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: varetægtsfængsling; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 12.7.2017 Status: Gældende Udskrevet: 10.1.2019 Indholdsfortegnelse 1. Overblik og tjekliste

Læs mere

SIKRINGEN. Én landsafdeling for de farligste psykotiske patienter i Danmark

SIKRINGEN. Én landsafdeling for de farligste psykotiske patienter i Danmark SIKRINGEN Én landsafdeling for de farligste psykotiske patienter i Danmark Sikringen Nykøbing Sjælland Sikringen Oprettet i 1918 efter en folketingsbeslutning. Har været drevet som en del af psykiatrien

Læs mere

Afrapportering Ungesamråd 2014

Afrapportering Ungesamråd 2014 Afrapportering Ungesamråd 2014 Om Ungesamrådet Ungesamrådet i Københavns Politikreds blev etableret i juni 2012 og er et tværsektorielt samarbejde mellem Anklagemyndigheden, Kriminalforsorgen og de fire

Læs mere

Sundhedspersonale - Behandling af straffesager mod sundhedspersonale-2

Sundhedspersonale - Behandling af straffesager mod sundhedspersonale-2 Sundhedspersonale - Behandling af straffesager mod sundhedspersonale-2 Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: ;særlige persongrupper, straffeproces Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 27.4.2011 Status: Historisk

Læs mere

Unge mentalt retarderede med kriminel adfærd Bakkegården

Unge mentalt retarderede med kriminel adfærd Bakkegården Unge mentalt retarderede med kriminel adfærd Bakkegården Bakkegården Bakkegården er 1 af de 8 sikrede institutioner i Danmark De sikrede afdelinger modtager primært unge i varetægtssurrogat, som led i

Læs mere

Notat vedr. udviklingen i antallet af retspsykiatriske patienter

Notat vedr. udviklingen i antallet af retspsykiatriske patienter Område: Administrationen Afdeling: Planlægning Journal nr.: 14/45837 Dato: 5. maj 2015 Udarbejdet af: Annemarie Hansen / Heidi Hougaard E mail: Annemarie.Hansen@rsyd.dk Notat vedr. udviklingen i antallet

Læs mere

Betingede domme ( 56-61)

Betingede domme ( 56-61) Betingede domme ( 56-61) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: betinget dom;samfundstjeneste; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 1.5.2015 Status: Gældende Udskrevet: 20.12.2016 Betingede domme ( 56-61) RM

Læs mere

Ungdomssanktionen i strafferetligt perspektiv. Anette Storgaard, prof. lic. jur. juridisk institut, Aarhus Universitet

Ungdomssanktionen i strafferetligt perspektiv. Anette Storgaard, prof. lic. jur. juridisk institut, Aarhus Universitet Ungdomssanktionen i strafferetligt perspektiv Anette Storgaard, prof. lic. jur. juridisk institut, Aarhus Universitet Straffeloven 74 a Hvis en person, der på gerningstiden ikke var fyldt 18 år, har begået

Læs mere

RM 3-2015 - Brev- og besøgskontrol

RM 3-2015 - Brev- og besøgskontrol RM 3-2015 - Brev- og besøgskontrol Emneord: varetægtsfængsling Printet den:01. februar 2016 Brev- og besøgskontrol RM 3/2015 3. november 2015 Indholdsfortegnelse 1. Overblik og tjekliste 2. Politiets efterforskning

Læs mere

Temadag Samrådene i Region Hovedstaden 5. december 2016

Temadag Samrådene i Region Hovedstaden 5. december 2016 Temadag Samrådene i Region Hovedstaden 5. december 2016 Hvad er Kofoedsminde? Eneste sikrede institution for udviklingshæmmede, der har begået alvorlig kriminalitet Modtagepligt Surrogat for varetægt Surrogat

Læs mere

Sammenhængende forløb for ungdomssanktionsdømte

Sammenhængende forløb for ungdomssanktionsdømte Sammenhængende forløb for ungdomssanktionsdømte - Recidiv-opfølgning vedrørende ungdomssanktionsdømte med anbringelse på den sikrede institution Grenen Lene Mosegaard Søbjerg Februar 2010 Center for Kvalitetsudvikling

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Instruktion om anvendelse af fysisk magt overfor voksne med handicap samt psykiatriske lidelser og udsatte voksne... 2 Administrationsgrundlag... 2 Målgruppe... 2 Bestemmelserne om magtanvendelse.... 3

Læs mere

Dansk forskning om udviklingshæmmede og kriminalitet

Dansk forskning om udviklingshæmmede og kriminalitet Dansk forskning om udviklingshæmmede og kriminalitet Dorte Lystrup cand. mag. Ph.d. stud. Kofoedsminde / Aalborg Universitet & Søren Holst cand. scient. soc. Ph.d. stud. Kofoedsminde / Aalborg Universitet

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR MARTS 2012

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR MARTS 2012 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR MARTS 2012 Omfang og art af kriminalitet begået af 14-årige Dette notat angår registreret kriminalitet begået af unge, som var 14 år på gerningstidspunktet, også selv

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2012-13 REU Alm.del Bilag 317 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Administrationsafdelingen Dato: 11. juni 2013 Kontor: Budget- og planlægningskontoret Sagsbeh:

Læs mere

ÅRSRAPPORT FOR UNGESAMRÅDET 2015

ÅRSRAPPORT FOR UNGESAMRÅDET 2015 ÅRSRAPPORT FOR UNGESAMRÅDET 2015 RESUMÉ OG FOKUSOMRÅDER Ungesamrådet blev på regeringens foranledning etableret i Københavns Politikreds i juni 2012. Ungesamrådet er et tværsektorielt samarbejde mellem

Læs mere

Samarbejdet. Retspsykiatri Kriminalforsorg Danske Regioner. (.. og, øh, kommunerne) mellem. Dansk Kriminalist forening temadag

Samarbejdet. Retspsykiatri Kriminalforsorg Danske Regioner. (.. og, øh, kommunerne) mellem. Dansk Kriminalist forening temadag Dansk Kriminalist forening temadag Systemer og mennesker i grænselandet Samarbejdet mellem Retspsykiatri Kriminalforsorg Danske Regioner (.. og, øh, kommunerne) Temamøde 28 oktober 2014 - mette.brandtchristensen@regionh.dk

Læs mere

Samrådet vedrørende unge Kriminelle

Samrådet vedrørende unge Kriminelle Samrådet vedrørende unge Kriminelle Maj 2011 Pjecen er udgivet af: Samrådet vedr. unge kriminelle første gang juni 2003 Rev. Maj 2011 - Nyt oplag 200 stk. Tekst og Grafik : Arkitekst kommunikation - efterfølgende

Læs mere

og den kriminelle handling.

og den kriminelle handling. BERETNING VEDR. UNDERSØGELSE AF PSY- KISK SYGE KRIMINELLES FORLØB I DET PSY- KIATRISKE SYSTEM, 2005 I januar 2005 trådte Lov om undersøgelse af behandlingsforløb, hvor psykisk syge begår alvorlig personfarlig

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. maj 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. maj 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. maj 2018 Sag 18/2018 Anklagemyndigheden mod A (advokat Tage Kragbak, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten i Aalborg den 12. juli 2017

Læs mere

I medfør af 11, 90, stk. 3, og 111, stk. 4, i lov om fuldbyrdelse af straf m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 207 af 18. marts 2005, fastsættes:

I medfør af 11, 90, stk. 3, og 111, stk. 4, i lov om fuldbyrdelse af straf m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 207 af 18. marts 2005, fastsættes: Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 393 Offentligt BEK nr 505 af 17/06/2005 Bekendtgørelse om udsættelse med fuldbyrdelse af fængselsstraf og den administrative behandling af sager om benådning

Læs mere

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen) BEK nr 755 af 24/06/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. maj 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. JUR 13-122-0005 Senere ændringer til

Læs mere

Samråd for udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark nedsat i fællesskab mellem kommunerne og Region Syddanmark.

Samråd for udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark nedsat i fællesskab mellem kommunerne og Region Syddanmark. Samråd for udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark nedsat i fællesskab mellem kommunerne og Region Syddanmark Årsrapport 2007 Juli 2008 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Samrådets medlemmer

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2014

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2014 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2014 Redegørelse om ungdomssanktioner og ubetingede fængselsstraffe til unge lovovertrædere, 1. januar til 31. december 2013 Den 1. juli 2001 trådte muligheden

Læs mere

Kriminalforsorgen Strandgade København K. Tlf Tryk: De Grafiske Fag - Statsfængslet i Nyborg F322

Kriminalforsorgen Strandgade København K. Tlf Tryk: De Grafiske Fag - Statsfængslet i Nyborg F322 Personer, der er dømt for incest eller anden form for seksualkriminalitet har i visse tilfælde mulighed for at få behandling i stedet for at komme i fængsel. I denne folder kan du læse, hvad denne behandlingsordning

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedrørende indlagte hjemløse

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedrørende indlagte hjemløse Notat Side 1 af 6 Til Til Kopi til Jette Jensen, Enhedslisten Orientering Aarhus Byråd Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedrørende indlagte hjemløse Byrådsmedlem Jette Jensen, Enhedslisten har fremsendt

Læs mere

Kvalitet og retssikkerhed i arbejdet med domfældte udviklingshæmmede. - Vejledende standarder

Kvalitet og retssikkerhed i arbejdet med domfældte udviklingshæmmede. - Vejledende standarder Kvalitet og retssikkerhed i arbejdet med domfældte udviklingshæmmede - Vejledende standarder Kvalitet og retssikkerhed i arbejdet med domfældte udviklingshæmmede - Vejledende standarder Indhold Forord...

Læs mere

Sundhedspersonale - Straffesager mod sundhedspersonale-3

Sundhedspersonale - Straffesager mod sundhedspersonale-3 Sundhedspersonale - Straffesager mod sundhedspersonale-3 Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: ;særlige persongrupper, straffeproces Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 8.7.2013 Status: Historisk Udskrevet:

Læs mere

Forløbsbeskrivelse Retspsykiatri

Forløbsbeskrivelse Retspsykiatri Danske Regioner november 2015 Forløbsbeskrivelse Retspsykiatri Varighed og samlet tidsforbrug er afhængig af sanktionens længde Indledning Formålet med forløbsbeskrivelser og pakkeforløb i psykiatrien

Læs mere

Et godt liv. uden. kriminalitet. fakta og anbefalinger til indsatsen for domfældte udviklingshæmmede personer. Danske Regioner 2010

Et godt liv. uden. kriminalitet. fakta og anbefalinger til indsatsen for domfældte udviklingshæmmede personer. Danske Regioner 2010 Et godt liv uden kriminalitet fakta og anbefalinger til indsatsen for domfældte udviklingshæmmede personer Danske Regioner 2010 Danske regioner 2010 1 Flere udviklingshæmmede med dom skaber udfordringer

Læs mere

Samråd og Tilsyn. Årsrapport Samrådet for udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark og Det kriminalpræventive tilsyn

Samråd og Tilsyn. Årsrapport Samrådet for udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark og Det kriminalpræventive tilsyn Samråd og Tilsyn Årsrapport 2017 Samrådet for udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark og Det kriminalpræventive tilsyn Januar 2018 1. Indledning... 3 2. Samrådets medlemmer ved udgangen af 2017...

Læs mere

Informationsmøde om ungdomssanktionen. Oktober 2014

Informationsmøde om ungdomssanktionen. Oktober 2014 Informationsmøde om ungdomssanktionen Oktober 2014 Informationsmøde om ungdomssanktionen Kl. 13.15 Ungdomssanktionen kort fortalt: til hvem, hvordan, hvorfor og hvad skal der være fokus på? v. Socialstyrelsen

Læs mere

Et godt liv. uden. kriminalitet. fakta og anbefalinger om domfældte udviklingshæmmede personer. Danske Regioner 2010

Et godt liv. uden. kriminalitet. fakta og anbefalinger om domfældte udviklingshæmmede personer. Danske Regioner 2010 Et godt liv uden kriminalitet fakta og anbefalinger om domfældte Danske Regioner 2010 Danske regioner 2010 1 Fakta om domfældte I Danmark har vi en lang tradition for ikke at betragte som egnede til straf.

Læs mere

Vedrørende høring af bekendtgørelse om magtanvendelse overfor børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet

Vedrørende høring af bekendtgørelse om magtanvendelse overfor børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet Pr. e-mail: chvi@sm.dk og caw@sm.dk Social, Børne- og Integrationsministeriet Att.: Charlotte Avnsted Socialtilsyn Nord Sdr. Vråvej 9760 Vrå Telefon: 7233 6930 socialtilsynnord@hjoerring.dk. www.socialtilsynnord.hjoerring.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen) BEK nr 872 af 25/06/2018 Udskriftsdato: 20. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j. nr. 18-61-0042 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 5/2007 Rettet juni 2010 J.nr. RA

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 5/2007 Rettet juni 2010 J.nr. RA RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 5/2007 Rettet juni 2010 J.nr. RA-2009-350-0008 Behandlingen af straffesager vedrørende psykisk afvigende kriminelle og personer omfattet af straffelovens 70 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. september 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. september 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. september 2019 Sag 14/2019 Anklagemyndigheden mod A (advokat Allan Sørensen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Esbjerg den 8. maj 2018 og af

Læs mere

Bekendtgørelse om anbringelse på bopælen i indkvarteringsstedet under intensiv overvågning og kontrol

Bekendtgørelse om anbringelse på bopælen i indkvarteringsstedet under intensiv overvågning og kontrol BEK nr 1198 af 02/11/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 4. oktober 2019 Ministerium: Udlændinge- og Integrationsministeriet Journalnummer: Udlændinge- og Integrationsmin., j.nr. 2017-10650 Senere ændringer

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 Sag 275/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Peter Ølholm, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Glostrup den 16. maj

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016 Sag 152/2016 Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 23. afdeling den 14.

Læs mere

Bekendtgørelse om beregningen af foranstaltningstidens ophør m.v.

Bekendtgørelse om beregningen af foranstaltningstidens ophør m.v. BEK nr 1151 af 07/12/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 5. december 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Kriminalforsorgen i Grønland, j.nr. 09-121-169 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Samråd for udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark nedsat i fællesskab mellem kommunerne og Region Syddanmark det kriminalpræventive tilsyn.

Samråd for udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark nedsat i fællesskab mellem kommunerne og Region Syddanmark det kriminalpræventive tilsyn. Samråd for udviklingshæmmede lovovertrædere i Syddanmark nedsat i fællesskab mellem kommunerne og Region Syddanmark og det kriminalpræventive tilsyn. Årsrapport 2012 14. februar 2013 Indholdsfortegnelse

Læs mere