Modtagelse og opbevaring

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Modtagelse og opbevaring"

Transkript

1 Monterings- & justeringsvejledning

2 Kære Kunde Vi ønsker dig tillykke med dine nye svarre vinduer/døre, som vi håber, du vil få glæde af i mange år fremover. Fremstillingen af vore elementer bygger på håndværksmæssige traditioner kombineret med højteknologiske produktionsprincipper. Resultatet er et kvalitetsprodukt, som, sammenholdt med en korrekt montering og regelmæssig vedligeholdelse, vil kunne holde i mange år. Denne monterings- og justeringsvejledning beskriver hvordan de leverede elementer skal monteres og justeres. Har du yderligere spørgsmål til vejledning eller anden henvendelse, er du velkommen til at kontakte os på Vrøgum A/S l Industrivej 1 l 6840 Oksbøl Tlf: l Fax: l info@svarre.as Modtagelse og opbevaring Aflæsning og håndtering af elementerne skal foretages på en hensigtsmæssig og skånsom måde. Modtagelse Ved modtagelsen skal det kontrolleres om elementerne er fejlfrie og i overensstemmelse med ordrebekræftelsen. Kontakt straks forhandleren, hvis der er fejl eller mangler. Enhver form for fejl, mangler eller transportskader skal anmeldes ved modtagelsen og før montagen. Ved transportskader er det vigtigt at skaderne også noteres på fragtbrevet inden chaufføren sendes væk, da garantien ellers ikke dækker. Håndtering af elementerne Elementerne må ikke løftes i rammen, men bæres (aldrig slæbes) lodret i karmen, så de ikke vrider sig/giver efter. Vær venligst opmærksom på elementernes størrelse og vægt, og overhold arbejdstilsynets sikkerhedsregler for korrekt håndtering af elementerne!

3 Opbevaring Elementerne opbevares bedst indendørs på et jævnt underlag, hvor de holdes fri for fugt og tilsmudsning. Er det nødvendigt at opbevare elementerne udendørs, skal dette også foregå på et jævnt og tørt underlag, og der skal afdækkes forsvarligt for beskyttelse mod vejrliget med en vandtæt presenning. Sørg dog for at luft kan cirkulere under pallen. Emballeringen fra fabrikken er ikke tilstrækkelig afdækning, men kun en transportbeskyttelse. Uanset ovenstående er det dog ikke tilrådeligt med udendørs opbevaring, og det slet ikke i en længere periode. Det er vigtigt at elementerne opbevares i nogenlunde samme luftfugtighed under hele opbevaringsperioden som ved produktionstidspunktet. Det er vigtigt at sikre, at luft kan cirkulere under pallen, så træets luftfugtighed imellem % bibeholdes. Mærkater Mærkater og evt. korkbrikker på ruder bør fjernes indenfor de første par uger, da der ellers er risiko for at klæberen brænder sig fast på ruden. Beskyttelse af glaskanterne Vær endvidere opmærksom på at glaskanterne kan være sårbare, så lad beskyttelsen sidde på kanten længst muligt. Billede 1. Lad beskyttelsen sidde på glaskanten længst muligt.

4 Montering En korrekt montering er vigtig for elementernes funktion og levetid. Derfor bør montagearbejdet udføres af fagfolk med erfaring i montering af vinduer og døre. De efterfølgende anvisninger beskriver nogle hovedpunkter vedrørende montagearbejdet, men dog ikke alle forhold, som kan have betydning for montagen. Hvis der er tvivlsspørgsmål, bedes du kontakte forhandleren. Afmontering af rammer For at lette montagen af store elementer kan en eller flere rammer med fordel afmonteres og det gøres på følgende måde: Top- & sidestyret Beslagene skrues løs i karmen og rammen kan herefter fjernes. Det ekstra bærebeslag forneden på sidestyrede rammer behøver man ikke at skrue løs, da det blot kan løftes med af sammen med rammen. Billede 2. Ved genmontage af rammerne er det vigtigt at beslagene placeres nøjagtig samme sted, som de var inden demontagen. Husk også at anbringe stoppladen (se billede 3) i karmbeslaget, således at rammen får den samme maximale åbning som før. Billede 3.

5 Sidehængt Inden rammen kan hægtes af, skal bremsen demonteres. Der findes 3 typer bremser som skal demonteres på følgende måde: Åbn rammen til 90. På den gående ramme kan der forekomme 2 typer, og det alt efter hvor stor rammen er. Billede 4a. På de små rammer kan den grebsbetjente bremse afmonteres ved at skruen i karmdelen drejes mod AUF med en 2,5mm umbraco nøgle. Derefter kan bremsedelen afmonteres (se billede 4a). På de store rammer kan den grebsbetjente bremse afmonteres ved at skrue konsollen på karmen af Billede 4b. (se billede 4b.) Ved elementer uden post afmonteres friktionsbremsen (se billede 5) på den stående ramme ved at skrue konsollen på karmen af. For at hægte rammen af hængslerne, skal 2mm umbracoskrue løsnes i alle hængsler, og den løse tap fjernes (se billede 6). Herefter kan rammen løftes af og fjernes. Når rammerne monteres igen skal umbracoskruen spændes i hængslerne og skruen i bremsen drejes mod ZU (hvis bremse jf. billede 4a.) Billede 5. Billede 6.

6 Skydedør Afmontering af den gående ramme sker ved at åbne rammen, hvorefter de 2 saksearme frigøres med medsendte nøgle. Tegning 1. Anvend kun medsendte specialnøgle! Når saksearmene er frigjort vippes rammen ud i ca. 15 hvorefter løbevognene løftes fri af løbeskinnen og rammen fjernes. Ved genmontage af rammen sættes løbevognene i løbeskinnen ved ca. 15 og rammen vippes herefter ind på plads. Saksearmene foroven trykkes herefter igen på plads i plastkonsollen på føringsskinnen. Tegning 2. Afprøv om armen er på plads ved at trække i den et par gange!

7 Faste rammer Faste rammer er fastgjort med hægtebeslag og en stanglås, som altid sidder modsat hinanden, enten top/bund eller side/side. Faste rammer, der er over 1290 mm, og generelt faste rammer på skydedøre er fastgjort med stanglåse på begge sider. Rammen afmonteres ved at fjerne dækproppen for grebshullet og skrue sikringsskruen ud, hvorefter grebet sættes ind i stanglåsen og åbnes. Efter at stanglåsen/e er blevet åbnet kan rammen løftes ud. Vær venligst opmærksom på at rammen er meget tung, og det derfor kræves at en person holder rammen udvendigt, mens en anden person åbner stanglåsen/e indvendigt! Rammen genmonteres ved at løfte den på plads og trykke den ind ud for stanglåsen/e. Vær venligst opmærksom på, at der igen kræves en ekstra person til at lukke stanglåsen/e indvendigt! Herefter monteres sikringsskruen og dækproppen igen. Billede 7. Sikringsskruen monteres. Billede 8. Dækproppen sættes i igen.

8 Montering svarre kan monteres i forskellige slags bygningskonstruktioner, lige fra trærammer til traditionelt murværk. Monteringen kan foregå på to forskellige måder, enten igennem falsen på trækarmen eller med montagebeslag. Ved enhver montering skal det være i en bærende konstruktion. Det er meget vigtig at fastgørelsen er god og stabil, så karmen ikke kan vride sig/give efter, da svarre elementerne pga. glasset er tungere end traditionelle vinduer/døre. For at sikre at glasset ikke støder mod væggen, når rammen åbnes, er det også vigtigt at afstanden mellem udvendig karm og murhul er min. 10 mm hele vejen rundt. Placering i murhullet Karmen placeres i lod og vater og fastgøres med kiler i hvert hjørne, så der er ensartet afstand mellem karm og mur. Karmens hængselside fastgøres i lod på begge leder. Hvis karmen buer, skal dette også rettes. Eventuel løse rammer hænges på, og karmen rettes ind, så frigangen (luft) er ensartet. I lukkesiden rettes karmen ind, så den får fuldt anslag mod rammen. Ingen karmdel må krumme. Det kontrolleres, at alle dele er helt rette på begge leder. Når hele karmen sidder i lod/ vatter fastgøres den til bygningskonstruktionen. Figur 1.

9 Opklodsning og fastgørelse Elementerne fastgøres typisk med egnede karmplugs, specialskruer eller montagebeslag, således at elementet fastholdes stabilt i den ønskede position. Figur 2. Elementerne må aldrig monteres og fastgøres, så de belastes af andre bygningsdele. Af hensyn til evt. nedbøjning af overliggende bygningsdele skal der være mindst 10 mm luft mellem overkarm og bygningsdel. Der må ikke anvendes fast underlag ved fastgørelsespunkterne i overkarmen eller fuges med fast materiale. Fastgørelsen af sidekarme foroven og forneden placeres så tæt ved hænglserne som muligt. Afstanden mellem to fastgørelsepunkter må højst være 900 mm. Fastgørelsen skal sørge for at elementerne ikke vrider sig/giver efter. Fast underlag og supplerende opklodsning skal have en passende størrelse, så der er plads til fugemateriale både ud- og indvendig i fugen. Anlægsfladen bør ikke være mindre end 25 cm², og materialet skal være trykfast som f.eks. vandfast krydsfinér, oliehærdet masonit og murpap (se også figur 3, 4 og 5 på side 10).

10 Det anbefales også at understøtte dørtrin midt i ganglinjen. Ved en elementhøjde under 1200 mm kan den midterste fastgørelse i sidekarmenne undlades, og ved en elementbredde under 1000 mm kan fastgørelsen i over- og bundkarm undlades. Fastgørelse med fast underlag Fastgørelse uden fast underlag Supplerende opklodsning Figur 3. Figur 4. Figur 5. 10

11 Tætning/Fugning Det anbefales at åbningen mellem karmen og bygningesdelen isoleres med mineraluld, hvorefter der tætnes på den udvendige side med en diffusionsåben fuge, og en diffusionstæt forsegling på indersiden. Vær venligst opmærksom på altid at følge tætningsproducentens anvisninger! Husk at åbningen imellem overkarmen og bygningsdelen ikke må udfyldes med et fast materiale. Sammenbygning af elementer Elementerne kan sammenbygges side om side eller fra toppen mod bunden, ved hjælp af 9,5 x 9,5 mm koblingsliste (og sammenskrues i et antal punkter, der svarer til fastgørelsen i siderne.) Afstanden mellem to fastgørelsepunkter må højst være 900 mm og 500 mm på den lodrette samling. Inden elementerne klemmes sammen skal der som minimum lægges en tynd stribe fugemasse udvendig og indvendig op langs koblingslisten. Vær endvidere opmærksom på, at elementerne ikke må bygges sammen således at hænglserne på 2 drejerammer støder op mod hinanden, da glasset så vil støde mod hinanden, hvis begge rammer åbnes samtidig. Hvis dette er nødvendigt skal der vælges top- eller sidestyrede beslag. Vær venligst opmærksom på, at elementerne aldrig må være den bærende del af en bygningskonstruktion! Figur 6. 11

12 Stolper sammenbygges også med koblingslister, og der fuges i spalten mellem karm og aluprofilet. Tegning 3. Ved evt. montage af 30mm løst leveret underliste skal feren på listen trækkes tilbage i noten, så der er plads til montage af en sålbænk/vandnæse (se tegning 4). Tegning 4. Efter montering og fugning monteres vandnæser på overkarmen og evt. løsholt. Det sker ved at klikke dem fast på de formonterede beslag. Tegning 5. Ved terrassedøre er der medsendt et udvendigt greb. Grebet placeres i samme højde som indvendigt greb. Afsprit ruden, træk den røde folie af tapen på håndtaget og placer grebet som vist på tegning 6 og 7. Tegning 6. Tegning 7. 12

13 Justeringer Top- og sidestyret Friktionen på glidebeslaget kan strammes/løsnes med en ligekærvet skruetrækker på de 2 messingskruer. Billede 9. Elementer uden post Trykket på gummilisten på den stående ramme kan strammes/løsnes ved at dreje den koniske skrue på slutblikket med en 4mm umbraconøgle. Billede 10. På slæbebremsen på stående del kan friktionen strammes/løsnes på justeringsskruen. Billede

14 Terrassedør Snapperen på terrassedøre kan justeres ved at løsne skruerne på karmen og rykke beslaget op/ned. Billede 12. Skydedør Dørpladen på skydedøren kan justeres ved at skrue dækpladen af nederst på dørpladen (se billede 13), hvorefter man med en 8mm gaffelnøgle kan komme til at hæve/sænke løbehjulet (se billede 14). Billede 13. Billede

15 På alle elementer er der monteret plastkiler/støtteplader, som har den funktion at styre og støtte rammen samt sikre indbrudssikkerheden. Kilen kan justeres ved at løsne skruen og rykke den lille kile. Kilen mellem 2 rammer er der for at sikre indbrudssikkerheden og behøver derfor ikke at være justeret helt tæt imod. Billede 15. Støttepladen er monteret på karmen. På elementer uden post er der ingen støtteplade på stående ramme, så her skal man passe på med ikke at justere kilen på den gående ramme for hårdt, da den så vil støde mod den stående ramme og lave skader i træet! Billede 16. Udluftning Der skal i hele byggeperioden og efter indflytning/færdiggørelse udluftes i en sådan grad, at der ikke dannes kondensvand på ruderne. Dette er af stor betydning for indeklimaet og for vinduernes holdbarhed. Træet kan tage varig skade af overopfugtning, og en sådan skade er ikke reklamationsberettiget. 15

16 Afdækning af elementer med tape Ved evt. afdækning af karmen må der kun anvendes tape, der er egnet til acrylfarve (f.eks. Tesa 4438). Det er vigtigt at tapen fjernes igen hurtigt efter brug, og senest 7 dage efter påsættelse. Hvis ikke der bruges korrekt tape eller det fjernes hurtigt, risikerer man at tapen beskadiger overfaldebehandlingen, når det fjernes. Aflevering Inden aflevering til bygherren påhviler det den ansvarlige for monteringen at påse følgende: at tætningslister, beslagsdele og false er rengjorte for byggesnavs. at oplukkelige rammer er justeret til korrekt frigang. at hængsler og lukkebeslag er justeret til korrekt friktion og let bevægelighed. Husk at plastkiler er justeret således at rammerne står på støttepladerne i lukket stand. at alle bevægelige dele, med undtagelse af friktionsdele, er smurt med et egnet smøremiddel. at evt. skader i overfladebehandlingen er udbedret. at brugerne er instrueret i den rette betjening af elementerne. 16 Vrøgum A/S l Industrivej 1 l 6840 Oksbøl Tlf l Fax l info@svarre.as l 08/10 KJK/TFR - 1. udgave - Ret til ændringer forbeholdes

I nformation. Almindelige krav til montering af trævinduer og facadedøre. Til håndværkere og slutbrugere

I nformation. Almindelige krav til montering af trævinduer og facadedøre. Til håndværkere og slutbrugere I nformation Almindelige krav til montering af trævinduer og facadedøre Til håndværkere og slutbrugere Modtagelse og opbevaring Aflæsning og håndtering af elementerne skal foretages på en hensigtsmæssig

Læs mere

Montagevejledning. Karmen indsættes i murhullet og fastholdes med kiler. Karmen sættes i lod i alle retninger der justeres med kilerne.

Montagevejledning. Karmen indsættes i murhullet og fastholdes med kiler. Karmen sættes i lod i alle retninger der justeres med kilerne. 01.10.2012 1 Montagevejledning MODTAGELSE, KONTROL OG AFDÆKNING Du bedes tage imod varerne Bemærk, at varerne leveres ved vognsiden. Køberen hjælper med aflæsning husk løftegrej til store elementer. Ansvaret

Læs mere

MONTERING. Træ & Træ/Alu

MONTERING. Træ & Træ/Alu Træ & Træ/Alu MONTERINGSVEJLEDNING TIL VINDUER AFMONTERING AF DE GAMLE VINDUER Du skal huske at kontrollere, om det nye vindue passer i murhullet, inden du afmonterer det gamle vindue. A B Udtag først

Læs mere

MONTERING. Træ & Træ/Alu. Se monteringsvejledning for døre og vinduer

MONTERING. Træ & Træ/Alu. Se monteringsvejledning for døre og vinduer MONTERING Træ & Træ/Alu Se monteringsvejledning for døre og vinduer Monteringsvejledning til vinduer Afmontering af de gamle vinduer Husk at kontrollere, om det nye vindue passer i murhullet, inden du

Læs mere

Montagevejledning. Der placeres blivende opklodsning bag slutblik, primært som indbrudshæmmende funktion.

Montagevejledning. Der placeres blivende opklodsning bag slutblik, primært som indbrudshæmmende funktion. 16.1.2014 1 Montagevejledning MODTAGELSE, KONTROL OG AFDÆKNING Du bedes tage imod varerne Bemærk, at varerne leveres ved vognsiden. Køberen hjælper med aflæsning husk løftegrej til store elementer. Ansvaret

Læs mere

Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer

Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer Det er vigtigt at Deres nye vinduer og døre monteres korrekt, og ved at gennemgå nedennævnte vejledning har de et godt udgangspunkt herfor. Vi gør opmærksom

Læs mere

Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre.

Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre. Vejledning vedr. montering af facade døre og udadgående terrassedøre. Det er vigtigt at Deres nye vinduer og døre monteres korrekt, og ved at gennemgå nedennævnte vejledning har de et godt udgangspunkt

Læs mere

ANVISNING! MONTERINGSVEJLEDNING ALUX TRÆ/ALU VINDUER OG DØRE. Vejl. vægtgrænser. Under 15 kg kg. Over 35 kg

ANVISNING! MONTERINGSVEJLEDNING ALUX TRÆ/ALU VINDUER OG DØRE. Vejl. vægtgrænser. Under 15 kg kg. Over 35 kg MONTERINGSVEJLEDNING ANVISNING! Der skal som hovedregel anvendes tekniske hjælpemidler til løft af vinduer og døre Vejl. vægtgrænser ved håndtering i underarmsafstand ALUX TRÆ/ALU VINDUER OG DØRE Under

Læs mere

Gør-Det-Selv. Vinduer og Døre. www.bedst-billigst.dk

Gør-Det-Selv. Vinduer og Døre. www.bedst-billigst.dk Gør-Det-Selv MONTERINGSVEJLEDNING Vinduer og Døre Inden du starter: 1. Hvad skal man bruge af værktøj og redskaber: Herunder er afbilledet de redskaber vi anbefaler, at man som forbruger benytter til selve

Læs mere

PRO TEC 7 MULTI MONTAGEVEJLEDNING. windows

PRO TEC 7 MULTI MONTAGEVEJLEDNING. windows PRO TEC 7 MULTI MONTAGEVEJLEDNING windows INDHOLD 01 Modtagelse og opbevaring... 3 02 Starthjælp.... 4 03 Facadedør... 5 04 Terrassedør... 9 05 Topstyret vindue... 13 06 Sidehængt vindue... 17 07 Sidestyret

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING/ MONTAGE

BRUGERVEJLEDNING/ MONTAGE BRUGERVEJLEDNING/ MONTAGE HVIS KVALITET OG SERVICE ER LIGE SÅ VIGTIG SOM PRISEN Indholdsfortegnelse Det sikre valg... 3 Modtagelse og opbevaring... 3 Montering, fastgørelse og fugning...4 Udluftning af

Læs mere

Monteringsvejledning FISKELØKKEN 10 5330 MUNKEBO TLF. 65975400 FAX 65975949. www.total-vinduer.dk email: info@total-vinduer.dk

Monteringsvejledning FISKELØKKEN 10 5330 MUNKEBO TLF. 65975400 FAX 65975949. www.total-vinduer.dk email: info@total-vinduer.dk Monteringsvejledning FISKELØKKEN 10 5330 MUNKEBO TLF. 65975400 FAX 65975949 www.total-vinduer.dk email: info@total-vinduer.dk Modtagelse og opbevaring 1. Overdragelse af døre og vinduer sker ved vognkant

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING. Vinduer og døre Gør-Det-Selv

MONTERINGSVEJLEDNING. Vinduer og døre Gør-Det-Selv MONTERINGSVEJLEDNING Vinduer og døre Gør-Det-Selv Inden du starter: 1. Hvad skal man bruge af værktøj og redskaber: Herunder er afbilledet de redskaber vi anbefaler, at man som forbruger benytter til selve

Læs mere

ANVISNING! MONTERINGSVEJLEDNING ZELALUX TRÆ-KOMPOSIT-ALU VINDUER OG DØRE. Vejl. vægtgrænser. Under 15 kg kg. Over 35 kg

ANVISNING! MONTERINGSVEJLEDNING ZELALUX TRÆ-KOMPOSIT-ALU VINDUER OG DØRE. Vejl. vægtgrænser. Under 15 kg kg. Over 35 kg MONTERINGSVEJLEDNING ZELALUX TRÆ-KOMPOSIT-ALU VINDUER OG DØRE ANVISNING! Der skal som hovedregel anvendes tekniske hjælpemidler til løft af vinduer og døre Vejl. vægtgrænser ved håndtering i underarmsafstand

Læs mere

Vedligehold. af dine vinduer og døre

Vedligehold. af dine vinduer og døre Vedligehold af dine vinduer og døre Generelle informationer Vi ønsker dig tillykke med dine nye Vrøgum vinduer/døre, som vi håber, du vil få glæde af i mange år fremover. Fremstillingen af vore elementer

Læs mere

MONTERING. Plast/PVC. Se monteringsvejledning for døre og vinduer

MONTERING. Plast/PVC. Se monteringsvejledning for døre og vinduer MONTERING Plast/PVC Se monteringsvejledning for døre og vinduer Monteringsvejledning til vinduer Afmontering af de gamle vinduer Husk at kontrollere, om det nye vindue passer i murhullet, inden du afmonterer

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Vahle Døre og Vinduer A/S * Fabriksvej 5 * DK-8544 Mørke * Tlf. +45 86 37 24 77 * Fax +45 86 37 24 78 * www.jetrae.dk * jetrae@vahle.dk Monteringsvejledning 1. Placer døren i muråbningen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Guide til afmontering af gamle vinduer 3. Guide til afmontering af gamle døre 4. Guide til montage af PVC vinduer 5

Indholdsfortegnelse. Guide til afmontering af gamle vinduer 3. Guide til afmontering af gamle døre 4. Guide til montage af PVC vinduer 5 Montering Plastik 1 Indholdsfortegnelse Guide til afmontering af gamle vinduer 3 Guide til afmontering af gamle døre 4 Guide til montage af PVC vinduer 5 Guide til montage af PVC PLUS fastkarmsvinduer

Læs mere

MONTERING GUIDE TIL MONTAGE AF VINDUER

MONTERING GUIDE TIL MONTAGE AF VINDUER Plastik GUIDE TIL MONTAGE AF VINDUER AFMONTERING AF DE GAMLE VINDUER Husk at kontrollere om det nye vindue passer i murhullet, inden du afmonterer det gamle vindue. Udtag først de gamle rammer. Brug rustløsende

Læs mere

Justering af vinduer og døre

Justering af vinduer og døre Justering af vinduer og døre DOMUS og LDUS Topstyret vindue Top-Vendevindue behov for at justere rammens placering i karmen, gøres hver sidekarm (illustration ). Hertil kan du anvende en 10 mm fast nøgle.

Læs mere

VELFAC 100 Indadgående vinduer

VELFAC 100 Indadgående vinduer VELFAC 100 Indadgående vinduer Titel Side VELFAC 104 Side/bundhængt vindue 82 VELFAC 106 Bundhængt vindue 84 VELFAC 110 Fast vindue 86 VELFAC 134 Side/bundhængt altandør 88 VELFAC 110F Fast parti til VELFAC

Læs mere

vinduet til din personlighed en revolution

vinduet til din personlighed en revolution vinduet til din personlighed en revolution svarre er vinduet til et hjem, hvor kun det ultimative er godt nok. Det er vinduet, der giver huset lys og liv men også arkitektonisk helhed udefra. Den særlige

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING. Træ & Træ/Alu

GENEREL VEJLEDNING. Træ & Træ/Alu GENEREL VEJLEDNING Træ & Træ/Alu OPMÅLING GUIDE TIL OPMÅLING AF VINDUER OG DØRE Det er ikke så vanskeligt, som du måske tror, at tage mål til døre og vinduer. Hvis du følger denne vejledning, vil du opnå

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Vahle A/S - Fabriksvej 5 - DK-8544 Mørke Tlf. +45 86 37 24 77 Fax +45 86 37 24 78 www.jetrae.dk - jetrae@vahle.dk INDHOLD Montering af dør side 2 Montering af sideparti side 6 Montering

Læs mere

ANVISNING! MONTERINGSVEJLEDNING EVERLUXX PLAST / KOMPOSIT VINDUER OG DØRE. Vejl. vægtgrænser. Under 15 kg kg. Over 35 kg

ANVISNING! MONTERINGSVEJLEDNING EVERLUXX PLAST / KOMPOSIT VINDUER OG DØRE. Vejl. vægtgrænser. Under 15 kg kg. Over 35 kg MONTERINGSVEJLEDNING ANVISNING! Der skal som hovedregel anvendes tekniske hjælpemidler til løft af vinduer og døre Vejl. vægtgrænser ved håndtering i underarmsafstand EVERLUXX PLAST / KOMPOSIT VINDUER

Læs mere

Monteringsvejledning 3- og 4-fløjede døre

Monteringsvejledning 3- og 4-fløjede døre Monteringsvejledning 3- og 4-fløjede døre Sådan gør du! På dette opslag finder du monteringsvejledning af karmen punkt 1-3. På bagsiden af opslaget finder du monteringsvejledning af dørplader punkt 4-8.

Læs mere

Indhold. MOVE-MH-01-D-DA.doc 2

Indhold. MOVE-MH-01-D-DA.doc 2 Indhold Leverancens indhold... 3 Typer af vægge/befæstigelse... 3 Montage... 4 Nødvendigt værktøj for montage... 4 Kontrol af hulmål... 4 Afstande mellem væg og karm... 4 Montage af karm... 5 Montage af

Læs mere

Monteringsvejledning til delt stålkarm

Monteringsvejledning til delt stålkarm Monteringsvejledning til delt stålkarm A- UA U- AA AU UU Leverancen omfatter monteringspose med:. 4 stk. T5 6,0x65 Til fastgørelse af karm i væg.. 0 stk. RTB T5 ST4,8x9 Til listemontage. 3. 4 stk. RTR

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 VIGTIGT... 2 SAMLING AF ELEMENT... 3 MONTERING AF FOLDEGLAS...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 VIGTIGT... 2 SAMLING AF ELEMENT... 3 MONTERING AF FOLDEGLAS... INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 VIGTIGT... 2 SAMLING AF ELEMENT... 3 MONTERING AF FOLDEGLAS... 4 OPSÆTNING AF GLAS... 4 MONTERING AF FASTE GLAS... 5 MONTERING AF STYREARM... 7 INDJUSTERING

Læs mere

Eksempel på montering af et vindue fortalt i ord og billeder!

Eksempel på montering af et vindue fortalt i ord og billeder! Eksempel på montering af et vindue fortalt i ord og billeder! Kontroller målet på det nye vindue, og udtag herefter det gamle vindue og rens hullet for snavs og gammel fugemasse. I dette tilfælde er der

Læs mere

PN Sikringskit. Sikringskit

PN Sikringskit. Sikringskit PN Sikringskit Sikringskit Gør det surt at være skurk Tyverisikring drejer sig i første omgang om at hindre tyven i at komme ind i boligen. Derfor er det vigtigt at hjemmet kan låses forsvarligt, når du

Læs mere

Modtagelse & opbevaring

Modtagelse & opbevaring Vinduer & døre Modtagelse & opbevaring Montering, fastgørelse & fugning Vedligehold, rengøring & smøring Udluftning af boligen Funktion & betjening Garantierklæring 3 4-11 12-14 14 15-18 19 Opklodsning

Læs mere

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 2200 Femkantet brusehjørne med svingdør M-2200-1 Tillykke med din nye Royal Scandinavian Dusch - Serie 2200 brusedør. Læs venligst denne monteringsvejledning

Læs mere

VIPPEPORT. Montagevejledning

VIPPEPORT. Montagevejledning VIPPEPORT Montagevejledning 1. Vigtig information a) Installation bør foretages af en kyndig person. b) Læs hele vejledningen inden start. c) Kontroller alle mål inden montage påbegyndes. d) Åben ikke

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET DØR

MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET DØR MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET DØR MODELLER MH0401 / MH0402 MH0601 / MH0602 MH0631 / MH0632 MH0751 / MH0752 MH1001 / MH1002 MH1501 / MH1502 AH0401 / AH0402 AH0601 / AH0602 AH0751 / AH0752 Door System A/S

Læs mere

Brugervejledning og produktinformation Vinduer og yderdøre

Brugervejledning og produktinformation Vinduer og yderdøre Brugervejledning og produktinformation Vinduer og yderdøre INDHOLDSFORTEGNELSE Modtagelse og opbevaring...3 Aflevering til bygherren...3 Hvad er hvad på et vindue...4 Montering og fastgørelse...5 Betjening

Læs mere

Beboervejledning - Nye vinduer AAB afd. 35. Afd. 35. Enghavevej

Beboervejledning - Nye vinduer AAB afd. 35. Afd. 35. Enghavevej Afd. 35 Enghavevej 92-142 Kære BEBOERE I forbindelse med renoveringen af ejendommen er der opsat nye altandøre og vinduer i jeres lejlighed. Derfor har vi lavet denne vejledning, som giver dig en række

Læs mere

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne M-1700-1 Tillykke med din nye Royal Scandinavian Dusch - Serie 1700 brusedør. Læs venligst

Læs mere

ap facader a/s Industrivej 35 9700 Brønderslev Tlf: 98 82 07 44 Fax: 98 80 02 44 www.ap-facader.dk CVR: 13 10 83 90 Side 24

ap facader a/s Industrivej 35 9700 Brønderslev Tlf: 98 82 07 44 Fax: 98 80 02 44 www.ap-facader.dk CVR: 13 10 83 90 Side 24 ap facader a/s Industrivej 35 9700 Brønderslev Tlf: 98 82 07 44 Fax: 98 80 02 44 www.ap-facader.dk CVR: 13 10 83 90 Side 24 Montagevejledning Drift & vedligeholdelsesvejledning Vinduer 1074 og 1086 Døre

Læs mere

Indbruds- og børnesikring

Indbruds- og børnesikring Sikringsbeslag Indbruds- og børnesikring Børnesikring GODKENDT SS 3587 - SS 3587 Gør det surt at være skurk Tyverisikring drejer sig i første omgang om at hindre tyven i at komme ind i boligen. Derfor

Læs mere

Monteringsanvisning for Snorudløb type 1

Monteringsanvisning for Snorudløb type 1 1.1 Montering af betjeningssnor på hjul Figur 1 Hvis betjeningssnor med hjul ikke er monteret på glasset gøres dette med en unbrako nøgle. Se efter at snorens længde er den rigtige til glassets højde.

Læs mere

HÅNDVÆRKER INFORMATION.

HÅNDVÆRKER INFORMATION. Oktober 2017 / Side 1 HÅNDVÆRKER INFORMATION. Korrekt montering af Træ, Træ /Alu og Plast vinduer og døre Almindelige / minimumskrav til udførelsen Oktober 2017 / Side 2 Modtagelse og opbevaring Ved aflæsning

Læs mere

MONTERINGSFORSKRIFTER M.M.

MONTERINGSFORSKRIFTER M.M. MONTERINGSFORSKRIFTER M.M. Vedligeholdelsesvejledning Monteringsforskrift for klassificerede døre Diverse vejledninger Fabriksvej 6 DK-6973 Ørnhøj Tlf. 96 92 60 00 Fax 96 92 60 01 E-mail: trehoeje@trehoeje.dk

Læs mere

Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du

Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du Monteringsvejledning: Pavilloner Monteringsvejledning for Nordic Pavilloner - Type 1200,1400,1600 Før du påbegynder montering af din pavillon bør du tjekke at du har følgende. Billede Nr: I,II,III,V,IV

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING FOR MANUEL SKYDEDØR

MONTAGEVEJLEDNING FOR MANUEL SKYDEDØR MONTAGEVEJLEDNING FOR MANUEL SKYDEDØR MODELLER MS0401 / MS0402 MS0601 / MS0602 MS0652 MS1001 / MS1002 MS1501 / MS1502 Indhold Montagevejledningen dækker... 3 Leverancens indhold... 3 Typer af vægge / befæstigelse...

Læs mere

Indhold. Indledning. Modtagelse og opbevaring. Montering, fastgørelse og fugning. Typeoversigt, funktion og betjening.

Indhold. Indledning. Modtagelse og opbevaring. Montering, fastgørelse og fugning. Typeoversigt, funktion og betjening. Indhold. Indledning. Modtagelse og opbevaring. Montering, fastgørelse og fugning. Typeoversigt, funktion og betjening. Vedligehold, rengøring og smøring. Udluftning af boligen. Garantierklæring. Indledning

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING. Plastik

GENEREL VEJLEDNING. Plastik GENEREL VEJLEDNING Plastik OPMÅLING Guide til opmåling af vinduer og døre Det er ikke så vanskeligt, som du måske tror, at tage mål til døre og vinduer. Hvis du følger denne vejledning, vil du opnå et

Læs mere

brugsvejledning Gældende for vinduer og døre leveret fra Sparvinduer

brugsvejledning Gældende for vinduer og døre leveret fra Sparvinduer brugsvejledning Gældende for vinduer og døre leveret fra Sparvinduer 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: Tillykke med dine nye Sparvinduer elementer... 3 Fagudtryk... 4 Modtagelse... 6 Opbevaring... 6 Håndtering og

Læs mere

Montagevejledning. & u - k l a s s i f i s e r e d e 1 & 2 f l ø j e d e G r i b e k a r m. M x d o o r / s u l d r u p / d a n m a r k 1/6

Montagevejledning. & u - k l a s s i f i s e r e d e 1 & 2 f l ø j e d e G r i b e k a r m. M x d o o r / s u l d r u p / d a n m a r k 1/6 Sørg for at murhullet har tene kanter, f.eks. gipsen er raspet af for ujævnheder, således hulmålet passer hele vejen rundt. På karmen sidder en etiket med oplysninger om hulmålets størelse. Kontrollerer

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET BRANDDØR

MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET BRANDDØR MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET BRANDDØR MODEL MH0751EI260 / MH0752EI260 Door System - Hovvejen 148, 8361 Hasselager - T: 8692 1171 - F: 8692 1181 - E: info@doorsystem.dk - CVR: 21226734 Indhold Indhold...

Læs mere

Vordingborg Bad. plejeanvisninger

Vordingborg Bad. plejeanvisninger Vordingborg Bad Montage og plejeanvisninger Montagevejledning af dit bad arrangement. Før du påbegynder montage af dine bad skabe, så pak dem ud og gå for synlige skader. Skader på allerede monterede skabe

Læs mere

Sikringsbeslag GODKENDT SS 3587 - SS 3587 - SS 3587 -

Sikringsbeslag GODKENDT SS 3587 - SS 3587 - SS 3587 - Sikringsbeslag GODKENDT SS 3587 - SS 3587 - SS 3587 - SS 3587 Gør det surt at være skurk Tyverisikring drejer sig i første omgang om at hindre tyven i at komme ind i boligen. Derfor er det vigtigt at hjemmet

Læs mere

Adskillelse af karm og ramme

Adskillelse af karm og ramme DOMUS og ALDUS vinduer Topstyret vindue 3 Luk vinduet op Karmkonsollen skrues af (se tegning anvendes torx 5 Rammen kæntres ud af indgrebet i gliderne Sammenhægtning i omvendt rækkefølge ) i begge sider.

Læs mere

Siderne findes i pdf en VELFAC 200, del 2

Siderne findes i pdf en VELFAC 200, del 2 VELFAC Moderne vinduer Titel Side VELFAC 201 Sidehængt vindue 22 VELFAC 207 Sidestyret vindue 24 VELFAC 210 Fast vindue 26 VELFAC 212 Topstyret vindue 28 VELFAC 220 jørnevindue 30 VELFAC 229 Vendevindue

Læs mere

ullegardin Luxaflex Rullegardin Monteringsvejledning

ullegardin Luxaflex Rullegardin Monteringsvejledning ullegardin Luxaflex Rullegardin Monteringsvejledning Indhold Luxaflex Rullegardin Standardmontering Monteringsmuligheder Afmontering (Standard) Brug af Dæmpet fjeder Type 1 Type 1 Monteringsprofil Luxaflex

Læs mere

Montage & Brugervejledning

Montage & Brugervejledning Montage & Egholmvj 7C 9800 Hjørring Telefon: 98 83 70 55 Telefax: 98 83 70 33 www.euro-plast.dk info@euro-plast.dk Hvem er vi... 2 Det sikrevalg... 2 Modtagelse og opbevaring... 2 Montering af håndtag...3

Læs mere

Vejledning til IHC Net Fordelingstavle Udvendig Type UF150-18

Vejledning til IHC Net Fordelingstavle Udvendig Type UF150-18 Vejledning til IHC Net Fordelingstavle Udvendig Type UF150-18 019D8468_01 Lauritz Knudsen A/S 06/2004 Pakken indeholder: Til installatøren: 1) Udvendig fordelingstavle UF150-18. 2) Ark med nummermærkater

Læs mere

Dørbladet udføres som en rammedør til glasisætning. Under falsene udføres en række indskæringer således at falsen udluftes.

Dørbladet udføres som en rammedør til glasisætning. Under falsene udføres en række indskæringer således at falsen udluftes. NY TERRASSEDØR 1 - BESKRIVELSE Generelt Varmings Tegnestue har i foråret/sommeren 2012 redigeret eksisterende tegningsmateriale samt udarbejdet supplerende tegningsmateriale for Kulturstyrelsen. Redigeringen

Læs mere

Adskillelse af karm og ramme

Adskillelse af karm og ramme Adskillelse af karm og ramme DOMUS og ALDUS vinduer Topstyret vindue 1. Luk vinduet op. 2. Karmkonsollen skrues af (se tegning 1A) i begge sider. Til afmontering anvendes torx 15. 3. Rammen kæntres ud

Læs mere

D DK. Montagevejledning PRO TEC Xframe. Montering vinduer og døre

D DK. Montagevejledning PRO TEC Xframe. Montering vinduer og døre Montagevejledning Montering vinduer og døre Montering af døre Dørkarm indsættes i dørhul så den flugter muren ens i begge sider og fastholdes ved hjælp af kiler. Dørkarm sættes i lod i alle retninger,

Læs mere

6. Vind & Vandtæthed Konstruktionen er overfalset, det gør vinduet ekstrem vind & vandtæt, da det giver mulighed for montering

6. Vind & Vandtæthed Konstruktionen er overfalset, det gør vinduet ekstrem vind & vandtæt, da det giver mulighed for montering Teknisk information - det ultimative vindue i et unikt design Vrøgum har udviklet det ultimative vindue svarre. Vinduet kombinerer et unikt design med et vedligeholdelsesfrit eksteriør med nogle af de

Læs mere

Læggevejledning FEB. 2004

Læggevejledning FEB. 2004 Læggevejledning P L A N K E R For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser og billeder er vejledende. P A R K E T - O

Læs mere

DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE

DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE BETJENING AF FOLDEDØRE LIGE FLØJANTAL Lukket Position Er døren monteret med terrassedørsgreb skal alle greb stå i lodret position. Er den gående dør

Læs mere

Installations vejledning AMICO K 40. Knækarms markise. Side 1 ud af 6

Installations vejledning AMICO K 40. Knækarms markise. Side 1 ud af 6 AMICO K 40 Knækarms markise Side 1 ud af 6 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at terrassedøren kan åbnes efter montage. Elektriske installationer skal udføres af en autoriseret

Læs mere

2 Systemoversigt

2 Systemoversigt MONTAGEVEJLEDNING TRÆ/ALU UDGAVE NR. 6 FEB. 2019 1 Forord 2 Systemoversigt 3 4 5 6 7 8 9 Montering og fastgørelse, generelt Natur, Miljø & Kultur INVI Standard Vendefals Skydedør Plade- & fyldningsdøre

Læs mere

Indhold. Door System - Hovvejen 148, 8361 Hasselager - T: 8692 1171 - F: 8692 1181 - E: info@doorsystem.dk - CVR: 21226734

Indhold. Door System - Hovvejen 148, 8361 Hasselager - T: 8692 1171 - F: 8692 1181 - E: info@doorsystem.dk - CVR: 21226734 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Generelle bestemmelser... 3 1.2 Før montering... 4 2. Montering... 5 2.1 Typer af vægge/befæstigelse... 5 2.2 Fastgørelse af karm... 5 2.3 Montage af dør... 6 2.4 Kontrol

Læs mere

Montagevejledning. u - k l a s s i f i s e r e d e 1 & 2 f l ø j e d e F u g e k a r m. M x d o o r / A a r s / d a n m a r k 1/6

Montagevejledning. u - k l a s s i f i s e r e d e 1 & 2 f l ø j e d e F u g e k a r m. M x d o o r / A a r s / d a n m a r k 1/6 Sørg for at murhullet passer hele vejen rundt. På karmen sidder en etiket med oplysninger om hulmålets størrelse. Kontrollerer at hulmål stemmer overens med fabrikkens oplysninger inden udpakning. Topstykke

Læs mere

Multi Protect A/S - Industrivej 1, DK Langå - Tlf

Multi Protect A/S - Industrivej 1, DK Langå - Tlf OBS - Enhver omkostning, der er forårsaget af købers manglende modtagerkontrol forinden påbegyndelse af montage, er sælger uvedkommende. 1 / 6 MONTAGEVEJLEDNING Venstre Højre Sørg for at murhullet har

Læs mere

Modtagelse af produktet Ansvaret for leverede PRO TEC vinduer og døre overgår til kunden, umiddelbart efter at elementerne er leveret ved vognsiden.

Modtagelse af produktet Ansvaret for leverede PRO TEC vinduer og døre overgår til kunden, umiddelbart efter at elementerne er leveret ved vognsiden. REKLAMATIONSVEJLEDNING Kære kunde! PRO TEC VINDUER tilstræber at levere fejlfrie elementer. Men desværre kan der undtagelsesvis opstå fabrikationsfejl eller skader på elementerne på deres vej fra fabrik

Læs mere

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag.

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Før du går i gang. Har du undersøgt grunden for nedgravet ledning og rør? Har du det fornødne værktøj? Du skal bruge: En impact akkudrill,

Læs mere

Indhold. Door System - Hovvejen 148, 8361 Hasselager - T: 8692 1171 - F: 8692 1181 - E: info@doorsystem.dk - CVR: 21226734

Indhold. Door System - Hovvejen 148, 8361 Hasselager - T: 8692 1171 - F: 8692 1181 - E: info@doorsystem.dk - CVR: 21226734 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Generelle bestemmelser... 3 1.2 Før montering... 4 2. Montering... 5 2.1 Typer af vægge/befæstigelse... 5 2.2 Fastgørelse af karm... 5 2.3 Montage af dør... 6 2.4 Kontrol

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Indholdsfortegnelse Nødvendigt værktøj Fundament Kontrol af pakkens indhold Kantramme og strøer Vægge Dør og vinduer Gavltrekant Tag Forankring af tag Gulv Overfladebehandling Vedligeholdelse

Læs mere

Monteringsvejledning for termoruder

Monteringsvejledning for termoruder Monteringsvejledning for termoruder Opdateret 29. august 2017 Monteringsvejledning for termoruder Monteringsvejledningen for termoruder skal sikre, at termoruderne bliver monteret korrekt, så de lever

Læs mere

Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende

Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Læs hele monteringsvejledningen igennem, inden du begynder at montere. Dette er en generel monteringsvejledning for Santex Udestue 80-86,

Læs mere

ALUMINIUMRAMMEGLASPARTIER EI30 montagevejledning

ALUMINIUMRAMMEGLASPARTIER EI30 montagevejledning løsning med tætninger uden tætningsfane Det er af stor betydning for dørens brand og/eller lydtekniske egenskaber, at den bliver korrekt monteret. Den, der udfører monteringen, er ansvarlig for, at døren

Læs mere

Læggevejledning PLANKER

Læggevejledning PLANKER Læggevejledning PLANKER For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser og billeder er vejledende. P A R K E T - O G P L

Læs mere

Door System - Hovvejen 148, 8361 Hasselager - T: 8692 1171 - F: 8692 1181 - E: info@doorsystem.dk - CVR: 21226734

Door System - Hovvejen 148, 8361 Hasselager - T: 8692 1171 - F: 8692 1181 - E: info@doorsystem.dk - CVR: 21226734 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Generelle bestemmelser... 3 1.2 Før montering... 4 2. Montering... 5 2.1 Typer af vægge/befæstigelse... 5 2.2 Montage af modkarm (option)... 5 2.3 Montage af faldlodskasse

Læs mere

Glasmoduler med polerede kanter. Dørblade massiv/glas. Dørkarme med tilbehør samles og monteres jf. medleverede montagevejledning

Glasmoduler med polerede kanter. Dørblade massiv/glas. Dørkarme med tilbehør samles og monteres jf. medleverede montagevejledning TP Acoustic montagevejledning Indholdsfortegnelse: 1. Komponentoversigt 2. Modtagelses og opstartskontrol 3. Montering af bund, top og sideprofiler 4. Hjørnekonstruktion 5. Forberedelse af U skinner for

Læs mere

DANSKE VINDUER OG DØRE

DANSKE VINDUER OG DØRE DANSKE VINDUER OG DØRE www.danske-vinduer.dk Dansk kvalitet efter dine mål og ønsker EN MODERNE VIRKSOMHED Danske Vinduer og Døre er en selvstændig producent af vinduer og døre til de danske forbrugere.

Læs mere

CS 80 MAGNEO. Skydedørsautomatik. Montagevejledning Dør med: MANET beslag på væg MANET beslag i væg. Montage af glasdør med MANET Glasbeslag på væg

CS 80 MAGNEO. Skydedørsautomatik. Montagevejledning Dør med: MANET beslag på væg MANET beslag i væg. Montage af glasdør med MANET Glasbeslag på væg MANET Glasbeslag på væg MANET Glasbeslag på væg CS 80 MAGNEO Skydedørsautomatik Montagevejledning Dør med: MANET beslag på væg MANET beslag i væg MANET Glasbeslag på væg MANET Glasbeslag på væg For at

Læs mere

Installations vejledning AMICO K 20. Knækarms markise. Side 1 ud af 7

Installations vejledning AMICO K 20. Knækarms markise. Side 1 ud af 7 AMICO K 20 Knækarms markise Side 1 ud af 7 Placering og montering af markise 1 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at terrassedøren kan åbnes efter montage. Elektriske

Læs mere

Dansk kvalitet efter dine mål og ønsker. TRÆ-Alu ELEMENTER. FRA Danske Vinduer og Døre. Bestil direkte på www.danske-vinduer.dk

Dansk kvalitet efter dine mål og ønsker. TRÆ-Alu ELEMENTER. FRA Danske Vinduer og Døre. Bestil direkte på www.danske-vinduer.dk Dansk kvalitet efter dine mål og ønsker Bestil direkte på www.danske-vinduer.dk TRÆ-Alu ELEMENTER FRA Danske Vinduer og Døre 01 Danske Vinduer og Døre Dansk kvalitet efter dine mål og ønsker ALU-TRÆ ER

Læs mere

SKYDEDØRE MED LAVT BUNDTRIN

SKYDEDØRE MED LAVT BUNDTRIN SKYDEDØRE MED LAVT BUNDTRIN AFMONTERING AF RUDER MONTAGE VEJLEDNING FAST DEL PÅ SIDE 2 GÅENDE DEL PÅ SIDE 26 FAST DEL Vær opmærksom på at den gående ramme skal afmonteres, før ruden kan skiftes. Start

Læs mere

Vi vil gerne starte med en tak for at De valgte BV-Trappen A/S som leverandør af Deres nye trappe.

Vi vil gerne starte med en tak for at De valgte BV-Trappen A/S som leverandør af Deres nye trappe. Vi vil gerne starte med en tak for at De valgte som leverandør af Deres nye trappe. Denne monteringsvejledning er ment som en hjælp til samling og montering af Deres trappe. Den dækker de almindelige ting

Læs mere

DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning

DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning VIGTIG INFORMATION: Læs monteringsanvisningen grundigt igennem inden montering. Følg anvisningerne i manualen og opbevar den til senere brug ADVARSEL VEDRØRENDE

Læs mere

VELFAC 200i - udadgående vinduer

VELFAC 200i - udadgående vinduer VELFAC i - udadgående vinduer Titel Side VELFAC 201i Sidehængt vindue 32 VELFAC 207i Sidestyret vindue 33 VELFAC 210i Fast vindue 34 VELFAC 212i Topstyret vindue 35 VELFAC 220i jørnevindue 36 VELFAC 229i

Læs mere

ARKITEKT MAA PETER RASMUSSEN SKALSBYVEJ 4 4735 MERN 5593 9325 PR-ARKITEKTERNE@MAIL.DK

ARKITEKT MAA PETER RASMUSSEN SKALSBYVEJ 4 4735 MERN 5593 9325 PR-ARKITEKTERNE@MAIL.DK Markeringer viser maksimal placering af franske altaner i køkken og opholdsrum anført med positionsnummer 01-26, godkendt jænfør principiel tilladelse af 17. januar 2008 fra Københavns Kommune, Center

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN NEM HULE Byg EN NEM HULE Varighed: Langt forløb Denne hule kan du bygge derhjemme, evt. sammen med en voksen. Husk at få hjælp af en voksen, når der skal bruges stiksav og

Læs mere

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8 ARUBA Faldarms markise Side 1 ud af 8 Markisens beslag 1 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at vinduet kan åbnes efter montage. Elektriske installationer skal udføres

Læs mere

VELFAC Ribo alu og VELFAC Ribo træ Produktinformation til professionelle

VELFAC Ribo alu og VELFAC Ribo træ Produktinformation til professionelle VELFAC Ribo alu og VELFAC Ribo træ Produktinformation til professionelle Pr. august 2012 VELFAC Ribo Et energivindue udviklet specielt til vinduesudskiftning VELFAC Ribo er specielt udviklet til vinduesudskiftninger

Læs mere

Edma i Danmark: Henning Sørensen ApS Ringager 12 DK-2605 Brøndby Tel. (+45) 43 45 80 00 - Fax (+45) 43 45 42 65 info@hesor.dk

Edma i Danmark: Henning Sørensen ApS Ringager 12 DK-2605 Brøndby Tel. (+45) 43 45 80 00 - Fax (+45) 43 45 42 65 info@hesor.dk Edma i Danmark: Henning Sørensen ApS Ringager 12 DK-2605 Brøndby Tel. (+45) 43 45 80 00 - Fax (+45) 43 45 42 65 info@hesor.dk REF. 1678 REF. 675 MONTERING OG BETJENINGSVEJLEDNING LIFT & FIX er kun fremstillet

Læs mere

Monteringvejledning System WG 65 (SL35*)

Monteringvejledning System WG 65 (SL35*) Monteringvejledning System WG 65 (SL35*) Foldepartier med termoglas 0- VIGTIGT! Læs hele monteringsvejledningen inden du påbegynder monteringen! Følges monteringsvejledningen ikke, vil partierne ikke fungere

Læs mere

Vrøgum Træ / Aluminiums Vinduer & Døre

Vrøgum Træ / Aluminiums Vinduer & Døre Vrøgum Træ / Aluminiums Vinduer & Døre Udviklet for naturen fra naturen Vi vil alle helst leve sundt og behageligt, men desværre kan vi ikke forvente, at jordens ressourcer varer evigt. Derfor er det i

Læs mere

Prisliste. April 2009. Ekskl. moms

Prisliste. April 2009. Ekskl. moms Prisliste April 2009 Ekskl. moms CombiVinduet kombinerer alle fordelene CombiVinduet s 3-lags konstruktion med aluminium udvendigt, komposit i midten og træ inderst er et af markedets mest gennemtænkte

Læs mere

Scantool TSM 1050/1300

Scantool TSM 1050/1300 Industrivej 3-9 DK-9460 Brovst Tlf.: 98 23 60 88 Fax: 98 23 61 44 Manual Scantool TSM 1050/1300 Pladesaks EU overensstemmelseserklæring SCANTOOL A/S Industrivej 3-9 9460 Brovst www.scantool-group.dk Tlf:

Læs mere

Skydepartier. Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring. Tolerance højde:

Skydepartier. Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring. Tolerance højde: Skydepartier Tjek altid at du har modtaget det rigtige antal komponenter, inden du begynder at montere. Se komponentliste på næste side. OBS! Næsten alle skruer er Torx-skruer. De skal bruge en T20 Torx-bit

Læs mere

Tillykke med din nye unica line bruseløsning. Håndtering

Tillykke med din nye unica line bruseløsning. Håndtering vejledninger unica line bruseløsning Tillykke med din nye unica line bruseløsning Når du har valgt en unica line løsning i glas, har du valgt at kombinere moderne design og kvalitet. Vi er sikre på, at

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING FOR PERSIENNER I TERMORUDER

MONTERINGSVEJLEDNING FOR PERSIENNER I TERMORUDER MONTERINGSVEJLEDNING FOR PERSIENNER I TERMORUDER INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Montering af termoruder med manuelt betjente persienner...... Side 1 1.1 Betjeningsmekanismens pladsbehov........ Side 1 1.2 Montering

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING FOR AUTOMATISKE SKYDEDØRE

MONTAGEVEJLEDNING FOR AUTOMATISKE SKYDEDØRE MONTAGEVEJLEDNING FOR AUTOMATISKE SKYDEDØRE MODELLER AS0401 / AS0402 AS0601 / AS0602 AS0801 AS1001 / AS1002 AS1501 / AS1502 AV1001 AV1501 Indhold Montagevejledningen dækker... 3 Leverancens indhold...

Læs mere

Brugervejledning og produktinformation

Brugervejledning og produktinformation Brugervejledning og produktinformation Vinduer og døre i træ og træ/alu Indhold Modtagelse og opbevaring 4 Aflevering 4 Hvad er hvad på et vindue... 5 Montering og fastgørelse 6 Betjening og funktion Vinduer

Læs mere