Basisanalyse for Natura 2000 område 180, Stege Nor Storstrøms Amt Skovsgård. Øst erhøj. Nyvang. Katrinedal. EF-habitatområde 179.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Basisanalyse for Natura 2000 område 180, Stege Nor Storstrøms Amt Skovsgård. Øst erhøj. Nyvang. Katrinedal. EF-habitatområde 179."

Transkript

1 Basisanalyse for Natura 2000 område 180, Stege Nor Storstrøms Amt 2006 Torsviggård Nybøllegård Syvhøj Ejerslykke Hvidkildegård Rødkildegård Lille Bissinge Nymarksgård Nymarksnakke STEGE Lystbådehavn/marina Bavnehøj Kalkbrænderigård Nymark Kraftvarmeværk Campingplads Skydevænge Vold/ voldsted Lendemarke Kirke Kraftvarmeværk Museum/samling Bissinge Kristiansminde Skovsgård Tøvelde Bakkehuset Øst erhøj Katrinedal EF-habitatområde 179 Kastaniegård Pet ersminde Bringtoftegård Maglebjerg Møllegård Søndermark Langagergård Svensmarke Møllebakke Langager Bakke Figur 1.1 Afgrænsning af Natura 2000 område 180 Stege Nor Egemose Holmegård Nyvang Gravhøj Sneglehøj MØN Oddermosehus Skovly Vestergård Strandkilde Torshøj Lindegård Dalager Enghavegård Keldbygård Kirke Keldby Tåstrup Tåstrupgård Skullebjerggård Golfbane Karensminde Campingplads Sandagergård Bækskilde Bakke Lillehøj Egerod Svadbakkehus Slot shøj Gammelborggård Kristined Park/ anlæg Museumsgården Museum/samling Vængesgård Tåstrup Vængesgård Keldbylille 1. Områdets afgrænsning Natura 2000 område 180, Stege Nor, er identisk med EF-habitatområde 179, Stege Nor, jf. figur 1.1 og tabel 1.1. Nr. Navn Areal (ha) H 179 Stege Nor 569 Samlet areal af Natura 2000 område Tabel 1.1 Navn og størrelse på de habitat- og fuglebeskyttelsesområder, der indgår i Natura 2000 område 180

2 2. Udpegningsgrundlag og datagrundlag Natura 2000 områderne er udpeget af hensyn til naturtyper og arter, som Danmark er forpligtet til at passe på og udpege beskyttelsesområder for. Det drejer sig i dette tilfælde om enkelte naturtyper på habitatdirektivets bilag 1 (opført i tabel 2.1). Oplysninger om udpegningsgrundlaget findes på Natura 2000 hjemmesiden, ref. 1. De marine naturtyper er kortlagt af Skov- og Naturstyrelsen i 2004, men ikke på baggrund af feltundersøgelser. Storstrøms Amt har kortlagt udbredelsen af de vigtigste habitatnaturtyper på landjorden i En del naturtyper er endnu ikke eller kun delvis kortlagt, men det berører ikke dette område. Resultatet af kortlægningen findes som supplerende bilag udenfor basisanalysen, hovedsageligt som kort (mapinfotabeller) med afgrænsning af naturtypernes udbredelse. Derudover findes der dataark for marine naturtyper. Der er følgende bilag: Bilag 2.1 Bilag 2.2 Bilag 2.3 Bilag 2.4 Bilag 2.5 Mapinfo-kort over udbredelsen af habitatnaturtyper på udpegningsgrundlaget (en tabel pr. naturtype) (naturtyperne 1150 og 1330) Kort over udbredelsen af habitatnaturtyper, som ikke er på udpegningsgrundlaget (tom i dette tilfælde) Kort over levestederne for arter, på udpegningsgrundlaget (tom i dette tilfælde) Kort over levestederne for arter, som ikke er på udpegningsgrundlaget (tom i dette tilfælde) Word-dataark for marine naturtyper Basisanalysens oplysninger bygger på kortlægningen samt data fra overvågning, rødlister, ekskursionsrapporter m.v. som amtet har kendskab til. I tabel 2.1 findes i højre kolonne henvisning til hvilke referencer, der er anvendt for hver enkelt naturtype og art. Den samlede referenceliste findes i kapitel 7. I kapitel 6 er anført på hvilke områder amtet mangler oplysninger til brug ved basisanalysen. I kapitel 8 findes bilag vedhæftet selve basisanalysen, nummeret som dennes kapitler. 3. Beskrivelse af området og dets potentiale Natura 2000 område 180 omfatter kystlagunen Stege Nor med dens umiddelbare vandpåvirkede bredzone. Landarealet udgør kun 9 % af området og består udelukkende af 3 beskyttede strandenge, jf. arealdata i bilag 1.1. Stege Nor har historisk haft fine bede med ålegræs og kransnålalger, som siden blev konkurreret væk af trådalger og søsalat. I dag fremstår området med store bede af vandaks, en del trådalger og en pæn bevoksning af blæretang omkring Maglegrund. Der ses enkelte mindre bede med ålegræs og kransnålalger. Søsalaten findes kun i mindre lokale områder. Der er en del bundgarnsfiskeri i området. 3.1 Naturtyper Det kortlagte areal med habitatnaturtype 1330, Strandeng, udgør 49,0 ha og er altså praktisk taget identisk med det 3 registrerede areal i henhold til en GIS-analyse.

3 Kortlægningen af de terrestriske naturtyper har bl.a. omfattet en vurdering af naturtypernes fysiske fremtræden. For strandenge eksempelvis om der er lodannelser, strandvoldssystemer, engmyretuer og store fritliggende sten (positive strukturer) eller modsat om arealerne er udtørrede, uden zonering eller tilgroet med rør (negative strukturer). Fordelingen af positive og negative strukturer, som fremgår af bilag 3.1, giver et overordnet billede af status for de pågældende naturtyper i et område. Den afspejler, om det er arealer i fri dynamik, om der er lang driftsmæssig kontinuitet, graden af negativ påvirkning fra forskellige faktorer etc. og er dermed et indirekte mål for kvalitet og artsrigdom for de pågældende arealer. Strandengene ved Stege Nor har generelt ingen eller meget få positive strukturer, hvorimod de negative strukturer i form af udbredt tilgroning med Tagrør er fremherskende. 3.2 Arter Ingen arter på udpegningsgrundlaget. Rødlistearter, se pkt Øvrige naturværdier Storstrøms Amt har i perioden udgivet en serie af regionale rødlister for alle vigtige dyre- og plantegrupper: fugle (1995 og 2001), karplanter (1995, 2000 og 2006), padder og krybdyr (1997 og 2006), pattedyr (2000) insekter i det åbne land (2000), vanddyr (2005), skovlevende insekter (2006), svampe (2001) samt mosser og laver (2006). Fra 2006 har det kun været tidsmæssigt muligt at få karplante- og paddeoplysninger med i basisanalysen. I bilag ses en skematisk angivelse af hvilke rødlistearter, der er kendt fra Natura 2000 område Modsatrettede naturinteresser Ingen kendte.

4 Kode Naturtype Kortlagte naturtyper Antal forekomster Samlet areal (ha) Foreløbig trusselsvurdering, jf. afsnit 4 Kystnaturtyper 1150 *Kystlaguner og strandsøer Ref Strandenge 6 49,2 Tilgroning Ref. 3 Tabel 2.1 Naturtyper på udpegningsgrundlaget for H 179 Stege Nor * angiver prioriterede naturtyper. Datagrundlag / referencer

5 4. Foreløbig trusselsvurdering 4.1 Eutrofiering Natura 2000 området er primært sårbart i forhold til næringspåvirkning af vandmiljøet p.g.a. den ringe vandudskiftning i noret. Strandeng (1330) er som naturtype robust overfor atmosfærisk kvælstofnedfald med en tålegrænse på kg N/ha/år. Udregnet på kommuneniveau er påvirkningen i området på ca. 13 kg N/ha/år (ref.7), men den kan lokalt være betydeligt større og beregninger på lokalitetsniveau kan være nødvendige. 4.2 Tilgroning Med undtagelse af den østligste af de seks kortlagte strandengsforekomster, er der ved kortlægningen noteret en tilgroningsprocent med vedplanter på mellem 1 og 10 for samtlige forekomster. Vedplanter indfinder sig kun på de tørreste dele af strandengen og er for denne naturtype ikke det bedste mål for driftstilstanden. Vegetationshøjden blev ved kortlægningen vurderet i fire højdekategorier, se bilag 4.2. Det fremgår, at langt det største strandengsareal (91 %) har høj eller middelhøj vegetation som tegn på, at græsningen er ophørt eller er for ekstensiv, jf. afsnit Hydrologi På over 2/3 af strandengsarealet (73 %) er der tegn på afvanding i form af grøfter el. lign., men ingen steder med tydelige følger i form af tidlig udtørring. Den resterende del er tagrørsump uden tegn på afvanding. 4.4 Invasive arter Der er ikke registreret invasive arter ved kortlægningen. 4.5 Forstyrrelse Ikke aktuel 4.6 Andre trusler Ingen kendte 5. Naturforvaltning 5.1 Status ved kortlægningen i 2005 I forbindelse med kortlægningen af habitatnaturtyper i 2005 er den aktuelle drift af arealerne registreret. Kortlægningen har ikke fulgt driftsenheder, men naturlige afgrænsninger af naturtypen, der for strandengs (type 1330) vedkommende omfatter såvel rørsump som afgræsset strandeng. Den aktuelle vurdering er at mellem 10 % og 30 % af forekomster på tilsammen 30 ha afgræsses, mens 20 ha er ugræsset rørsump.

6 5.2 Hidtidig drift og pleje Afgræsningen omkring hele Noret bør intensiveres, se bilag Vurdering af plejebehov Flere af de gamle græsningsenge omkring Noret er ikke i optimal drift og henstår i høj urtevegetion uden interesse for overdrevs- og strandengsplanter samt vandtilknyttet fugleliv. I Sydvestenden ved Bisssinge kunne græsningsområdet med stor fordel udvides og også inddrage de vældprægede skråninger til søen samt fjernelse af et stort pilehegn, der blev plantet lige uden for strandbeskyttelseslinjen, da den var 100 meter, men på strandengen på et tidspunkt, da strandengen var for lille til at være beskyttet af naturbeskyttelseslovens 3. Det har også medført, at afgrænsningen af habitatområdet er blevet for lille her. I østenden ved Lillehøj på Golfbanens areal er stejle kystskråninger (delvist skabt ved råstofgravning) med meget værdifuld overdrevsvegetation under stærk tilgroning med træer og buske. Bør ryddes. 6. Liste over manglende data til tilstandsvurdering 6.1 Naturforvaltningsdata Driftshistorien for de enkelte arealer Marint: Der mangler en forvaltningsplan/vandhandleplan for området. Forventes at komme i forbindelse med gennemførelsen af Vandrammedirektivet.

7 7. Referencer Kortlagt af Skov- og Naturstyrelsen Kortlagt af Storstrøms Amt Storstrøms Amt: Rødlistede planter Revideret Storstrøms Amt: Rødlistede fugle Storstrøms Amt: Rødlistede padder og krybdyr Revideret Fjord og bugt, Miljøtilstand Storstrøms Amt Fjord og bugt. Storstrøms Amt a Storstrøms Amt: Rødlistede fugle Storstrøms Amt: Status og forvaltning af vigtige områder for ynglende fugle ved kysterne i Storstrøms Amt, Danmark, maj Dansk/engelsk tekst.

8 8. Bilag Bilag 1. Arealdata Arealtyper Antal Areal i ha Areal i Natura 2000 område Landareal 50 3 sø og vandhul 1 0,01 3 mose fersk eng strandeng 13 51,2 3 overdrev 0 0 Skov 0 heraf fredsskov Marker, bebyggelse, veje mm 0 Fredninger Vildtreservat Offentlige arealer Bilag 1.1 Arealfordeling og beskyttet natur i Natura 2000 område 180, Stege Nor Bilag 2. Kortbilag med udbredelsen af naturtyper og arters levesteder Bilag 2.1 Udbredelse af kortlagte habitatnaturtyper fra udpegningsgrundlaget for EF-habitatområde179 (mapinfotabeller knyttet til wordfilen).

9 Bilag 3. Supplerende oplysninger vedr. naturinteresser Bilag 3.1 Positive og negative strukturer Strandeng (1330) 49,0 ha Strukturer Negative Positive I S U U (udbredte) S (spredte) I (ikke til stede) 32 % 68 % Bilag 3.1 Fordelingen af positive og negative strukturer for den kortlagte habitatnaturtype på udpegningsgrundlaget for Natura 2000 område 180. Tallene angiver procentdelen af naturtypens samlede areal. Hvor summen ikke er 100 %, mangler der data for de resterende arealandele. De positive og negative strukturer kan være U = udbredte, S = spredte eller I = ikke til stede. Det optimale er, når de positive strukturer er "U" og de negative er "I" (det mørkegrønne felt). Den værste situation er, når de positive strukturer er "I" og de negative er "U" (det røde felt). Bilag Rødlisteoplysninger I bilagene 3.2 til 3.7 er anført hvilke arter i Natura 2000 område 180, der er opført på Storstrøms Amts regionale rødlister fra perioden I tabellerne ses hvilke kategorier arterne er anbragt i efter henholdsvis den regionale rødliste (ref. 8 13) og den nationale rødliste fra 1997 (ref. 14). Kategorierne, som er anvendt ved den regionale rødlistning og den nationale i 1997, er: Ex: Uddød efter ca E: Akut truet V: Sårbar R: Sjælden X: Opmærksomhedskrævende A: National hhv. regional ansvarsart. Der er ikke taget hensyn til de nye nationale IUCN er (jf. ref. 15), idet disse endnu ikke er anvendt for alle artsgrupper og slet ikke er anvendt i det regionale arbejde. Bilag 3.2 Rødlistede karplanter Art Regional (2006) National (1997) Lokalitet Seneste fund Knopnellike V Lillehøj ved Stege Nor Status usikker Bilag 3.2 Rødlistede karplanter i Natura 2000 område 180 Stege Nor Uddøde (Ex) og gullistede planter er ikke medtaget. Der henvises til amtets rødliste.

10 Bilag 3.3 Rødlistede fugle (Natura 2000-område nr. 180 Stege Nor) Art Regional (2001) National (1997) Lokalitet Seneste fund Pibeand A (T) Stege Nor (>1.000) Recent Troldand A (T) Stege Nor (>10.000) Recent Bilag 3.3 Rødlistede fugle i Natura 2000 område 168. De arter, der indgår i udpegningsgrundlaget for EF-fuglebeskyttelsesområde 84 og 89, står med kursiv. For den regionale rødliste gælder: E: 1 10 ynglepar i amtet eller yngleforekomst på kun 1 2 lokaliteter V: ynglepar i amtet eller yngleforekomst på 3 10 lokaliteter R: Op til 100 ynglepar eller højst 25 ynglelokaliteter X: Arter i markant tilbagegang A (Y): Mindst 33 % af artens samlede bestand vurderes at yngle i Storstrøms Amt A (T): Væsentlige forekomster af rastende fugle vurderet i forhold til landets samlede forekomster Bilag 3.4 Rødlistede padder og krybdyr Art Regional (2006) National (1997) Lokalitet Markfirben + + Slotshøj, Ø. del 1998 Bilag 3.4 Rødlistede padder i Natura 2000 område 180 Forekomsten af Markfirben er umiddelbart øst for Natura 2000 området. Seneste fund

11 Bilag 4. Trusselsvurderinger Bilag 4.1 Eutrofiering Marine områder Atmosfærisk Nedfald t N/år 2005 Belastning Tons N/år 2005 Belastning Tons N/år 2015 Stege Nor Bilag 4.1.a Kvælstofbelastning i Natura 2000 område 180 Stege Nor. Bilag 4.2 Tilgroning Bar jord Vegetation under 15 cm Vegetation cm Vegetation over 50 cm Bilag 4.2 Strandeng (naturtype 1330) i Natura 2000 område 180 Vegetationshøjden opgjort i fire kategorier. Bilag 5 Bilag vedr. naturforvaltning Bilag 5.2 Hidtidig drift og pleje Område 1: Stege Nor. Kun enkelte strandengsarealer ved Bissinge og Rødkilde har haft ekstensivt og utilstrækkelig græsningspleje. Alle strandengsarealer og vældpåvirkede skråninger trænger til græsningspleje. På fortidsmindet Lillehøj findes naturtypen tør kalksand. Der bør tages høslet på højen og i den nærliggende gammel grusgrav, der bør ryddes for krat.

Basisanalyse for Natura 2000 område 181, Oreby Skov. Skovridergård. Knudsbygård

Basisanalyse for Natura 2000 område 181, Oreby Skov. Skovridergård. Knudsbygård Basisanalyse for Natura 2000 område 181, Oreby Skov Storstrøms Amt 2006 Kringelhøje Jættestue Trehøje Delbjerg Stubbehøj Strandgård Roshøj Viekærgård Milehøj Skovridergård Knudsbygård Knudsby Oreby Orehøj

Læs mere

Basisanalyse for Natura 2000 område 206, Stevns Rev

Basisanalyse for Natura 2000 område 206, Stevns Rev Basisanalyse for Natura 2000 område 206, Stevns Rev Figur 1.1 Afgrænsning af Natura 2000 område 206, Stevns Rev. 1. Områdets afgrænsning Natura 2000 område 206, Stevns Rev, udgøres af 1 beskyttelsesområde:

Læs mere

Basisanalyse for Natura 2000 område 161, Søer ved Bregentved og Gisselfeld

Basisanalyse for Natura 2000 område 161, Søer ved Bregentved og Gisselfeld Basisanalyse for Natura 2000 område 161, Søer ved Bregentved og Gisselfeld Storstrøms Amt og Vestsjællands Amt 2006 Figur 1.1 Afgrænsning af Natura 2000 område 161, Søer ved Bregentved og Gisselfeld 1.

Læs mere

Maglebjerg. Kalvebakke. Kongshøj. Kyversmosegård. Bakkelygård. Bjergene. Råby Sandlodder. Kobbelgård. Kobbelgårdshuse. Borgbjerg

Maglebjerg. Kalvebakke. Kongshøj. Kyversmosegård. Bakkelygård. Bjergene. Råby Sandlodder. Kobbelgård. Kobbelgårdshuse. Borgbjerg Basisanalyse for Natura 2000 område 183, Busemarke Mose og Råby Sø Storstrøms Amt 2006 Flynderbanke hersly Vosgård Torstenbanke Råby Oved Bushøj Harebanke Bobjerg Harebankegård Store Stættebanke Bobjerggård

Læs mere

Basisanalyse for Natura 2000 område 167, Skovene ved Vemmetofte. Tågerup Hildeskovgård. Campingplads. Maglemose. Hellede Skov.

Basisanalyse for Natura 2000 område 167, Skovene ved Vemmetofte. Tågerup Hildeskovgård. Campingplads. Maglemose. Hellede Skov. Basisanalyse for Natura 2000 område 167, Skovene ved Vemmetofte Storstrøms Amt 2006 Rødehøj Bonderød Enghavehuse Smerupgård Fodgård Værløse Pilevængegård Tågerup Hildeskovgård Spjellerupgård Spjellerup

Læs mere

Risum Enge og Selde Vig N221. Basisanalyse

Risum Enge og Selde Vig N221. Basisanalyse Risum Enge og Selde Vig N221 Basisanalyse Indholdsfortegnelse Side 1. Beskrivelse af området...2 2. Udpegningsgrundlaget...3 3. Foreløbig trusselsvurdering...3 3.1 Søer...3 3.2 Terrestriske naturtyper...3

Læs mere

BIODIVERSITET I NATURA2000 OMRÅDERNE - ER DER EN FORSKEL?

BIODIVERSITET I NATURA2000 OMRÅDERNE - ER DER EN FORSKEL? 12. NOVEMBER 2014 BIODIVERSITET I NATURA2000 OMRÅDERNE - ER DER EN FORSKEL? BETTINA NYGAARD & RASMUS EJRNÆS, INSTIUT FOR BIOSCIENCE NATURA 2000 OMRÅDERNE Ud fra kendte forekomster af arter og naturtyper,

Læs mere

Sønder Feldborg Plantage N63 Indholdsfortegnelse

Sønder Feldborg Plantage N63 Indholdsfortegnelse Sønder Feldborg Plantage N63 Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af området... 2 2. Udpegningsgrundlag... 3 3. Foreløbig trusselsvurdering... 3 4. Modsatrettede interesser... 9 5. Naturforvaltning og pleje...

Læs mere

Figur 1.1 Afgrænsning af Natura 2000 område 165, Sprogø og Halsskov Rev

Figur 1.1 Afgrænsning af Natura 2000 område 165, Sprogø og Halsskov Rev Basisanalyse for Natura 2000-område 165, Sprogø og Halsskov Rev Figur 1.1 Afgrænsning af Natura 2000 område 165, Sprogø og Halsskov Rev 1. Områdets afgrænsning Natura 2000 område 165, Sprogø og Halsskov

Læs mere

Natura 2000 Basisanalyse

Natura 2000 Basisanalyse J.nr. SNS 303-00028 Den 20. marts 2007 Natura 2000 Basisanalyse Udarbejdet af Landsdelscenter Midtjylland for skovbevoksede fredskovsarealer i: Habitatområde nr. H228 Stenholt Skov og Stenholt Mose INDHOLD

Læs mere

Hessellund Hede N40, del 3

Hessellund Hede N40, del 3 Hessellund Hede N40, del 3 Indholdsfortegnelse Side 1. Beskrivelse af området...2 2. Udpegningsgrundlag...2 3. Foreløbig trusselsvurdering...3 3.1 Søer...3 3.2 Vandløb...3 3.3 Terrestriske naturtyper...5

Læs mere

F 85 Nørre Alslev. Sakskøbing. Maribo. EF-habitatområde 152. Holeby Nysted

F 85 Nørre Alslev. Sakskøbing. Maribo. EF-habitatområde 152. Holeby Nysted Basisanalyse for Natura 2000 område 173, Smålandsfarvandet og Guldborgsund med kyster Storstrøms Amt 2006 Horslunde F 85 Nørre Alslev Stubbekøbing Nakskov F 86 Søllested Sakskøbing Nykøbing F Dannemare

Læs mere

68. Munkebjerg Strandskov

68. Munkebjerg Strandskov 68. Munkebjerg Strandskov 1. Beskrivelse af området Natura 2000-området Munkebjerg Strandskov er udpeget som et habitatområde (nr. 68) med et samlet areal på 307 ha (se tabel 1.1). Nr. Navn Areal (ha)

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område N 41 Hjelm Hede, Flyndersø og Stubbergård Sø Titel: Natura 2000-plejeplan

Læs mere

Fuglebeskyttelsesområde Kogsbøl og Skast Mose

Fuglebeskyttelsesområde Kogsbøl og Skast Mose Fuglebeskyttelsesområde Kogsbøl og Skast Mose 1 1. Beskrivelse af området Fuglebeskyttelsesområde: F69 Kogsbøl og Skast Mose 557 hektar Kogsbøl og Skast Mose ligger centralt i det åbne land mellem Ballum,

Læs mere

Fuglebeskyttelsesområde Tinglev Sø og Mose, Ulvemose og Terkelsbøl Mose

Fuglebeskyttelsesområde Tinglev Sø og Mose, Ulvemose og Terkelsbøl Mose Fuglebeskyttelsesområde Tinglev Sø og Mose, Ulvemose og Terkelsbøl Mose 1 1. Beskrivelse af området Fuglebeskyttelsesområde: F62 Tinglev Sø og Mose, Ulvemose og Terkelsbøl Mose 919 hektar Området består

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-område nr. 180 Stege Nor. Habitatområde H179. Den enkelte naturplan skal ifølge lovbekendtgørelse nr. 1398 af 22. oktober 2007

Læs mere

EF-fuglebeskyttelsesområde

EF-fuglebeskyttelsesområde Basisanalyse for Natura 2000 område 169, Havet og kysten mellem Karrebæk Fjord og Knudshoved Odde Storstrøms Amt 2006 EF-fuglebeskyttelsesområde 81 Næstved Karrebæk Fjord Gavnø Enø Dybsø Dybsø Fjord EF-habitatområde

Læs mere

Natura 2000 områder i Vanddistrikt II Sjælland

Natura 2000 områder i Vanddistrikt II Sjælland Natura 2000 områder i Vanddistrikt II Sjælland I første planperiode, som løber fra 2009 til 2012, skal naturtilstanden af eksisterende naturtyper og arter sikres via en naturplan for de enkelte områder.

Læs mere

Lundegård. Birkely. Sjælsbakke Kirstinesgave. Bakkekærgård. Hjørnegård. Holtegård. Højbjerg Bakke. Sibirien. EF-habitatområde 154.

Lundegård. Birkely. Sjælsbakke Kirstinesgave. Bakkekærgård. Hjørnegård. Holtegård. Højbjerg Bakke. Sibirien. EF-habitatområde 154. Basisanalyse for Natura 2000 område 175, Horreby Lyng og Listrup Lyng Storstrøms Amt 2006 Nyby Ovstruplund Kvindeskov Borremose ALSTER Vesterskov Listrup Skovgård Golfbane Vold/voldst ed Ravnsborg Hesselskov

Læs mere

Natura 2000plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr.

Natura 2000plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr. Natura 2000plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 119 Storelung Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper og arter

Læs mere

Natura 2000 Basisanalyse

Natura 2000 Basisanalyse J.nr. SNS 303-00028 Den 20. april 2007 Natura 2000 Basisanalyse Udarbejdet af Landsdelcenter Nordsjælland for skovbevoksede fredskovsarealer i: Habitatområde nr. 121, Kattehale Mose INDHOLD 1 Beskrivelse

Læs mere

Basisanalyse for Natura 2000 område 168, Havet og kysten mellem Præstø Fjord og Grønsund. EF-habitatområde 147 F 89. Ulvshale. Nyord.

Basisanalyse for Natura 2000 område 168, Havet og kysten mellem Præstø Fjord og Grønsund. EF-habitatområde 147 F 89. Ulvshale. Nyord. Basisanalyse for Natura 2000 område 168, Havet og kysten mellem Præstø Fjord og Grønsund Storstrøms Amt 2006 Præstø Fjord Feddet EF-habitatområde 147 Eve n Præstø Jungshoved Nor F 89 Nyord Ulvshale Stensved

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 107 Fyns Hoved, Lillegrund og Lillestrand Titel: Natura 2000-plejeplan

Læs mere

Sønderlem Vig og Geddal strandenge H32 Indholdsfortegnelse

Sønderlem Vig og Geddal strandenge H32 Indholdsfortegnelse Sønderlem Vig og Geddal strandenge H32 Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af området...2 2. Udpegningsgrundlaget...3 3. Foreløbig trusselsvurdering...3 4. Modsatrettede interesser...6 5. Naturforvaltning

Læs mere

Forslag til Natura 2000-plan nr 55 2009-2015. Stavns Fjord, Samsø Østerflak og Nordby Hede

Forslag til Natura 2000-plan nr 55 2009-2015. Stavns Fjord, Samsø Østerflak og Nordby Hede Forslag til Natura 2000-plan nr 55 2009-2015 Stavns Fjord, Samsø Østerflak og Nordby Hede Natura 2000-planlægning Side 5 i Natura 2000 planen: EU s Natura 2000-direktiver (Fuglebeskyttelses- og Habitatdirektiverne)

Læs mere

Natura 2000plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode

Natura 2000plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode Natura 2000plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N63 Sdr. Feldborg Plantage Titel: Natura 2000-plejeplan for Naturstyrelsens

Læs mere

Basisanalyse for Natura 2000-område nr. 243, Ebbeløkke Rev

Basisanalyse for Natura 2000-område nr. 243, Ebbeløkke Rev Basisanalyse for Natura 2000-område nr. 243, Ebbeløkke Rev Følgende EF-fuglebeskyttelses- og EF-habitatområder indgår: o EF-habitatområde nr. 243, Ebbeløkke Rev 1. Området Ebbeløkke Rev er et større område

Læs mere

Fuglebeskyttelsesområde Flensborg Fjord og Nybøl Nor

Fuglebeskyttelsesområde Flensborg Fjord og Nybøl Nor Fuglebeskyttelsesområde Flensborg Fjord og Nybøl Nor 1 1. Beskrivelse af området Habitatområde: F64 Flensborg Fjord og Nybøl Nor 3422 hektar Området ligger i den sydøstlige del af Sønderjylland, og udgøres

Læs mere

Basisanalyse for Natura 2000 område 171, Klinteskoven og Klinteskov Kalkgrund Storstrøms Amt 2006

Basisanalyse for Natura 2000 område 171, Klinteskoven og Klinteskov Kalkgrund Storstrøms Amt 2006 Basisanalyse for Natura 2000 område 171, Klinteskoven og Klinteskov Kalkgrund Storstrøms Amt 2006 Figur 1.1 Afgrænsning af Natura 2000 område 171, Klinteskoven og Klinteskoven Kalkgrund 1. Områdets afgrænsning

Læs mere

Heder og klitter på Skovbjerg Bakkeø N 64, del 1

Heder og klitter på Skovbjerg Bakkeø N 64, del 1 Heder og klitter på Skovbjerg Bakkeø N 64, del 1 Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af området...2 2. Udpegningsgrundlag...3 3. Foreløbig trusselsvurdering...3 4. Modsatrettede interesser...8 5. Naturforvaltning

Læs mere

Kortlægning og forvaltning af naturværdier

Kortlægning og forvaltning af naturværdier E 09 Kortlægning og forvaltning af naturværdier I det følgende vejledes kortfattet om, hvordan man lettest og enklest identificerer de vigtigste naturværdier på ejendommen. FSC stiller ikke krav om at

Læs mere

Natura plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr.

Natura plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr. Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 242 Thurø Rev Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper og

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Projektgruppen for vådområdeprojektet Natur og Miljø Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Dato 18. juli 2017 Sagsnr. 01.05.08-P25-5-17 BY OG LANDSKAB Dispensation fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Plejeplan for moser ved Gulstav (delprojekt nr. 10)

Plejeplan for moser ved Gulstav (delprojekt nr. 10) Plejeplan for moser ved Gulstav 2018-2028 (delprojekt nr. 10) Indhold 1. Indledning... 3 2. Beskyttelsesmæssig status... 3 3. Beskrivelse af området og potentiale... 4 4. Målsætning for moserne ved Gulstav...

Læs mere

Foto: Ederfugle i Storebælt. Fotograf: Leif Bisschop-Larsen. Kort: ISBN nr. [xxxxx]

Foto: Ederfugle i Storebælt. Fotograf: Leif Bisschop-Larsen. Kort: ISBN nr. [xxxxx] Natura 2000plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 116 Centrale Storebælt og Vresen Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for Naturstyrelsens arealer i Natura 2000-område nr. 187 Kystskrænter ved Arnager Bugt Titel: Natura 2000-plejeplan for Naturstyrelsens arealer i Natura 2000- område nr. 187 Kystskrænter

Læs mere

FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE. Forsvar for naturen

FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE. Forsvar for naturen FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE Forsvar for naturen ÅLBÆK SKYDETERRÆN natura 2000-resumé af drifts- og plejeindsatsen 2012-2015 kolofon Titel Ålbæk Skydeterræn, Natura 2000-resumé af drifts-

Læs mere

Forslag til Natura 2000-plan Stege Nor Natura 2000-område nr. 180 Habitatområde H179

Forslag til Natura 2000-plan Stege Nor Natura 2000-område nr. 180 Habitatområde H179 Forslag til Natura 2000-plan 2009-2015 Stege Nor Natura 2000-område nr. 180 Habitatområde H179 Kolofon Titel: Forslag til Natura 2000-plan 2009-2015. Stege Nor. Natura 2000-område nr. 180. Habitatområde

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer. 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 129 Gilbjerg Hoved Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper

Læs mere

Natura 2000plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr.

Natura 2000plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr. Natura 2000plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N23 Vullum Sø Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper og arter

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 240 Svanninge Bakker Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper

Læs mere

Registrering af beskyttede naturtyper og Bilag IV-arter i Hvidovre kommune 2017

Registrering af beskyttede naturtyper og Bilag IV-arter i Hvidovre kommune 2017 Registrering af beskyttede naturtyper og Bilag IV-arter i Hvidovre kommune 2017 Indhold Metode... 3 Screening... 3 Feltarbejde... 3 Registrering af beskyttet natur... 3 Registrering af bilag IV-arter -

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N40 Karup Å, Kongenshus og Hesellund Heder Titel: Natura 2000-plejeplan

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N43 Klitheder mellem Stenbjerg og Lodbjerg Titel: Natura 2000-plejeplan

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N7, Rubjerg Knude og Lønstrup Klit.

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N7, Rubjerg Knude og Lønstrup Klit. Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N7, Rubjerg Knude og Lønstrup Klit. Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om

Læs mere

NOTAT 6. Anvendelse og pleje af eksisterende og nye vedvarende græsarealer indenfor landbrugsarealet. Beregninger og forudsætninger

NOTAT 6. Anvendelse og pleje af eksisterende og nye vedvarende græsarealer indenfor landbrugsarealet. Beregninger og forudsætninger NOTAT 6 Anvendelse og pleje af eksisterende og nye vedvarende græsarealer indenfor landbrugsarealet. Beregninger og forudsætninger L.B., Det Økologiske Råd 14. september 2014 1 Arealopgørelse vedvarende

Læs mere

Lønborg Hede N 73 Indholdsfortegnelse

Lønborg Hede N 73 Indholdsfortegnelse Lønborg Hede N 73 Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af området... 2 2. Udpegningsgrundlag... 3 3. Foreløbig trusselsvurdering... 3 4. Modsatrettede interesser... 9 5. Naturforvaltning og pleje... 9 6.

Læs mere

Kajbjerg Skov. Habitatområde H101. Natura 2000 basisanalyse

Kajbjerg Skov. Habitatområde H101. Natura 2000 basisanalyse Kajbjerg Skov Habitatområde H101 Natura 2000 basisanalyse Fyns Amt 2006 Titel: Natura 2000 basisanalyse. Habitatområde H101 Kajbjerg Skov Udgiver: Fyns Amt Natur- og Vandmiljøafdelingen Ørbækvej 100 5220

Læs mere

9.7 Biologisk mangfoldighed

9.7 Biologisk mangfoldighed 9.7 Biologisk mangfoldighed MÅL For biologisk mangfoldighed er det Byrådets mål, at: Tilbagegangen i den biologiske mangfoldighed skal standses senest 2010, og at den biologiske mangfoldighed i Sønderborg

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 12 Store Vildmose. Habitatområde nr. 12. Titel: Natura 2000-plejeplan

Læs mere

Natura 2000 planlægning

Natura 2000 planlægning Natura 2000 planlægning 2016-21 Naturstyrelsen: Vadehavet, Trekantsområdet, Sønderjylland og Blåvandshuk Dagsorden Velkomst Hvad er Natura 2000? En kort introduktion til Natura 2000 og begreberne. Hvem

Læs mere

Hvilke krav stilles der for at nå målene i indsatsplanerne?

Hvilke krav stilles der for at nå målene i indsatsplanerne? Fotos: Henriette Bjerregaard og Chr. A. Jensen, NatureEyes Naturplaner for Natura 2000-områder Hvilke krav stilles der for at nå målene i indsatsplanerne? Henriette Bjerregaard, Biolog Naturkontoret, Natura

Læs mere

Idom Å og Ormstrup Hede N 64, del 2 Indholdsfortegnelse

Idom Å og Ormstrup Hede N 64, del 2 Indholdsfortegnelse Idom Å og Ormstrup Hede N 64, del 2 Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af området... 2 2. Udpegningsgrundlag... 3 3. Foreløbig trusselsvurdering... 3 4. Naturforvaltning og pleje... 10 5. Nykonstaterede

Læs mere

Forslag til Natura 2000-plan 2009-2015

Forslag til Natura 2000-plan 2009-2015 Forslag til Natura 2000-plan 2009-2015 17Lille Vildmose, Tofte Skov og Høstemark Skov 18Rold Skov, Lindenborg Ådal og Madum Sø 14Ålborg Bugt, Randers Fjord og Mariager Fjord 222Villestrup Ådal 201Øster

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 7Rubjerg Knude og Lønstrup Klint, Habitatområde nr. 7 Titel: Natura 2000-plejeplan

Læs mere

Foto: Kort: ISBN nr. [xxxxx]

Foto: Kort: ISBN nr. [xxxxx] Natura 2000plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 241 Rødme Svinehaver Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper

Læs mere

Forslag til Natura plejeplan

Forslag til Natura plejeplan Forslag til Natura 2000- plejeplan for Naturstyrelsens arealer i Natura 2000-område nr. 151 Ramsø Mose Titel: Forslag til Natura 2000-plejeplan for Naturstyrelsens arealer i Natura 2000- område nr. 151

Læs mere

Naturvisioner for Bøtø Plantage

Naturvisioner for Bøtø Plantage Naturvisioner for Bøtø Plantage 1 Indledning... 3 Almindelig beskrivelse... 3 Status og skovkort... 3 Offentlige reguleringer... 4 Natura 2000... 4 Naturbeskyttelseslovens 3... 4 Nøglebiotoper... 4 Bevaring

Læs mere

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark "Kongernes Nordsjælland"

Dato: 3. januar qweqwe. Nationalpark Kongernes Nordsjælland Dato: 3. januar 2017 qweqwe Nationalpark "Kongernes Nordsjælland" OBS! Zoom ind for at se naturbeskyttede områder og vandløb, eller se kortet i stort format. Der har været arbejdet med at etablere en nationalpark

Læs mere

Plejeplan for Piledybet

Plejeplan for Piledybet Plejeplan for Piledybet 2018-2028 Plejeplan for Piledybet 2018-2028 Langeland Kommune Fredensvej 1 5900 Rudkøbing www.langelandkommune.dk Indhold 1. Indledning... 4 2. Beskyttelsesmæssig status... 4 3.

Læs mere

DIGEANLÆG VED JYLLINGE NORDMARK - NATURA 2000 KONSEKVENSVURDERING

DIGEANLÆG VED JYLLINGE NORDMARK - NATURA 2000 KONSEKVENSVURDERING MARTS 2015 ROSKILDE KOMMUNE DIGEANLÆG VED JYLLINGE NORDMARK - NATURA 2000 KONSEKVENSVURDERING KONSEKVENSVURDERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N200 Navnsø med hede Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper

Læs mere

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N99 Kongens Mose og Draved Skov

NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan for N99 Kongens Mose og Draved Skov NOTAT Naturstyrelsen Vadehavet J.nr. NST-422-01354 Ref. PJENS FEB 2016 NOTAT vedrørende høringssvar til forslag til Natura 2000-plan 2016-2021 for N99 Kongens Mose og Draved Skov Forslag til Natura 2000-plan

Læs mere

Natura 2000-planlægning ( )

Natura 2000-planlægning ( ) Natura 2000-planlægning (2016-21) Møde med Fugleværnsfonden 23. april 2014 Almindelig ryle - Værnengene 1. Velkomst Dagsorden 2. Natura 2000 lidt om baggrunden 3. Hvad sker der lige nu og hvad kommer der

Læs mere

Den danske Rødliste. Status 2003-2010 for rødlistevurdering af plante-, svampe- og dyrearter. Peter Wind. Vildtbiologi & Biodiversitet

Den danske Rødliste. Status 2003-2010 for rødlistevurdering af plante-, svampe- og dyrearter. Peter Wind. Vildtbiologi & Biodiversitet AARHUS UNIVERSITET Den danske Rødliste Status 2003-2010 for rødlistevurdering af plante-, svampe- og dyrearter Peter Wind Vildtbiologi & Biodiversitet Hvad er en rødlistevurdering? At foretage en vurdering

Læs mere

Natura Handleplan. Hejede Overdrev, Valborup Skov og Valsølille Sø. Natura 2000-område nr. 146 Habitatområde H129

Natura Handleplan. Hejede Overdrev, Valborup Skov og Valsølille Sø. Natura 2000-område nr. 146 Habitatområde H129 Natura 2000 - Handleplan Hejede Overdrev, Valborup Skov og Valsølille Sø Natura 2000-område nr. 146 Habitatområde H129 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Baggrund...3 Sammendrag af den statslige

Læs mere

Teknik og Miljø Plejeplan. Naturpleje på kystoverdrev ved Grundejerforeningen Dyssegården

Teknik og Miljø Plejeplan. Naturpleje på kystoverdrev ved Grundejerforeningen Dyssegården Teknik og Miljø 2014 Plejeplan Naturpleje på kystoverdrev ved Grundejerforeningen Dyssegården Forsidefoto af 20. maj 2014 Parti af kystoverdrevet med røde tjærenelliker Baggrund Slagelse Kommune har som

Læs mere

Havvandsstigningernes betydning for habitatnatur og biodiversitet eksempel fra Limfjorden

Havvandsstigningernes betydning for habitatnatur og biodiversitet eksempel fra Limfjorden Havvandsstigningernes betydning for habitatnatur og biodiversitet eksempel fra Limfjorden TORBEN EBBENSGAARD, COWI 1 Analysens afgrænsning og metodik Limfjorden, næringsbelastning Dataanalyse af Limfjordens

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 136 Roskilde Fjord og Jægerspris Nordskov Titel: Natura 2000-plejeplan

Læs mere

Ny eller overset natur hvorfor nu det? 15. januar Søren Nordahl Hansen, biolog

Ny eller overset natur hvorfor nu det? 15. januar Søren Nordahl Hansen, biolog Ny eller overset natur hvorfor nu det? 15. januar 2015 Oplæg om Viborg Kommunes erfaringer med statens 3-gennemgang Baggrund om 3-registrering i Viborg Kommune Resultat af statens gennemgang i Viborg Kommune

Læs mere

Naturgenopretning ved Hostrup Sø

Naturgenopretning ved Hostrup Sø Naturgenopretning ved Hostrup Sø Sammenfatning af hydrologisk forundersøgelse Sammenfatning, 12. maj 2011 Revision : version 2 Revisionsdato : 12-05-2011 Sagsnr. : 100805 Projektleder : OLJE Udarbejdet

Læs mere

BESTANDSUDVIKLING OG FORVALTNING AF HEDEPLETVINGE I DANMARK

BESTANDSUDVIKLING OG FORVALTNING AF HEDEPLETVINGE I DANMARK BESTANDSUDVIKLING OG FORVALTNING AF HEDEPLETVINGE I DANMARK ANNE ESKILDSEN JENS-CHRISTIAN SVENNING BEVARINGSSTATUS Kritisk truet (CR) i DK ifølge rødlisten En observeret, skønnet, beregnet eller formodet

Læs mere

Foto: Mogens Holmen. Kort: ISBN nr. [xxxxx]

Foto: Mogens Holmen. Kort: ISBN nr. [xxxxx] Natura 2000plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N144 Nedre Mølleådal og Jægersborg Dyrehave Titel: Natura 2000-plejeplan

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 94 Rinkenæs, Dyrehaven og Rode Skov Titel: Natura 2000-plejeplan for

Læs mere

Natura 2000-planproces ( ) Dialog med foreninger og kommuner. Naturstyrelsen Storstrøm Nykøbing F den 12. marts 2014

Natura 2000-planproces ( ) Dialog med foreninger og kommuner. Naturstyrelsen Storstrøm Nykøbing F den 12. marts 2014 Natura 2000-planproces (2016-21) Dialog med foreninger og kommuner Naturstyrelsen Storstrøm Nykøbing F den 12. marts 2014 Dagsorden 1. Velkomst og indledning 2. Det sker der nu proces 3. Forpligtigelser

Læs mere

NATURA BASISANALYSE

NATURA BASISANALYSE NATURTYPER 2004 WEB-rapport JUNI 2007 NATURA 2000 - BASISANALYSE H 36 Nipgård Sø Viborg Amt 1 Titel: NATURA 2000 - BASISANALYSE H 36 Nipgård Sø Udgiver: Forfatter: Revidering: Viborg Amt (lukket 31.12.06

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N89 Vadehavet Delplan for Fuglebeskyttelsesområde F52 Mandø Titel: Natura 2000-plejeplan for

Læs mere

Der er registreret 17 3 områder indenfor fredningsforslaget: 11 vandhuller, 1 mose, 2 strandenge og 3 ferske enge.

Der er registreret 17 3 områder indenfor fredningsforslaget: 11 vandhuller, 1 mose, 2 strandenge og 3 ferske enge. 1 of 5 Notat om naturinteresser indenfor forslag til fredning, Eskerod Dette notat er udarbejdet som støtte for en kommunal stillingtagen til det fredningsforslag, der i februar 2014 er udarbejdet af Danmarks

Læs mere

FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE. Forsvar for naturen

FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE. Forsvar for naturen FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE Forsvar for naturen HEVRING Skydeterræn natura 2000-resumé af drifts- og plejeindsatsen 2012-2015 Kolofon Titel Hevring Skydeterræn, Natura 2000-resumé af

Læs mere

Natura plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr.

Natura plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr. Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 111 Røjle Klint Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper og

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen N 213 Randkløve Skår Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om miljøvurderinger af planer og programmer have sin egen miljørapport.

Læs mere

Rosborg Sø - N37 Side

Rosborg Sø - N37 Side Rosborg Sø - N37 Indholdsfortegnelse Side 1. Beskrivelse af området...2 1. Beskrivelse af området...2 2. Udpegningsgrundlag...2 3. Foreløbig trusselsvurdering...3 3.1 Søer...3 3.2 Vandløb...4 3.3 Terrestriske

Læs mere

Natura plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr.

Natura plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr. Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 238 Egtved Ådal Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper og

Læs mere

Foto: Kort: ISBN nr

Foto: Kort: ISBN nr Natura 2000plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N76 Store Vandskel, Rørbæk Sø, Tinnet Krat og Holtum Ådal øvre del Titel:

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område N175 Horreby Lyng og Listrup Lyng Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 147 Ølsemagle Strand og Staunings Ø Titel: Natura 2000-plejeplan for

Læs mere

Særligt beskyttede arter hvor er de og hvilke levesteder har de brug for?

Særligt beskyttede arter hvor er de og hvilke levesteder har de brug for? Særligt beskyttede arter hvor er de og hvilke levesteder har de brug for? Plantekongres 2019 Herning Kongrescenter 16. januar 2019 Miljøstyrelsen Hvorfor hjælpe arter i naturen? At gøre noget godt for

Læs mere

FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE. Forsvar for naturen AFLANDSHAGE

FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE. Forsvar for naturen AFLANDSHAGE FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE Forsvar for naturen AFLANDSHAGE natura 2000-resumé af drifts- og plejeindsatsen 2012-2015 kolofon Titel Aflandshage, Natura 2000-resumé af drifts- og plejeindsatsen

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen N 142 Saltholm og omkringliggende hav Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om miljøvurderinger af planer og programmer have sin

Læs mere

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41

Natura 2000-handleplan Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord. Natura 2000-område nr. 66. Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Stadil Fjord og Vest Stadil Fjord Natura 2000-område nr. 66 Habitatområde H59 Fuglebeskyttelsesområde F41 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021. Stadil Fjord og Vest

Læs mere

Natura plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer. 2. planperiode i Natura 2000-område nr.

Natura plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer. 2. planperiode i Natura 2000-område nr. Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer. 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 131 Gurre Sø Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper og

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 for Odsherred Kommune - omhandlende potentielle økologiske forbindelser og naturområder

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 for Odsherred Kommune - omhandlende potentielle økologiske forbindelser og naturområder PLAN, BYG OG ERHVERV Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 for Odsherred Kommune - omhandlende potentielle økologiske forbindelser og naturområder BAGGRUND FOR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 1 I forbindelse med

Læs mere

Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune

Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Retningslinjer for terrænregulering indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen i Silkeborg Kommune Dispensation til

Læs mere

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H31

Natura 2000-handleplan Kås Hoved. Natura 2000-område nr. 31. Habitatområde H31 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kås Hoved Natura 2000-område nr. 31 Habitatområde H31 Kolofon Natura 2000-handleplan 2016-2021. Kaas Hoved Natura 2000- områder nr. 31, Habitatområde H31. Titel: Natura

Læs mere

Præsentation af Natura 2000-planerne John Frikke, Naturstyrelsen Ribe

Præsentation af Natura 2000-planerne John Frikke, Naturstyrelsen Ribe Præsentation af Natura 2000-planerne John Frikke, Naturstyrelsen Ribe Møde i Det Rådgivende Udvalg for Vadehavet 4. februar 2011 246 Natura 2000-planforslag EF-habitat- og EF-fuglebeskyttelsesområder ca.

Læs mere

Natura 2000plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr.

Natura 2000plejeplan. for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode i Natura 2000-område nr. Natura 2000plejeplan for lysåbne naturtyper og på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 74, Husby Klit Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper og på Naturstyrelsens

Læs mere

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode Sagsnr. 01.05.18-P17-1-16 Dato 1-9-2016 Sagsbehandler Sofia Mulla Kølmel Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode 2010-15 og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode 2016-21.

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. 97 Frøslev Mose Titel: Natura 2000-plejeplan for Naturstyrelsens arealer

Læs mere

VURDERINGSRAPPORT. Vejdirektoratet. VVM-undersøgelse for udbygning af E20/E45, Kolding Fredericia

VURDERINGSRAPPORT. Vejdirektoratet. VVM-undersøgelse for udbygning af E20/E45, Kolding Fredericia Vejdirektoratet 21. december 2010 Projekt nr. 201993 Udarbejdet af Amphi Consult Kontrolleret af LRM/MAC Godkendt af MXJ VURDERINGSRAPPORT VVM-undersøgelse for udbygning af E20/E45, Kolding Fredericia

Læs mere