XI. Næringsvæsen. A) Brændevinshandel, Krohold og anden Beværtningsernæring.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "XI. Næringsvæsen. A) Brændevinshandel, Krohold og anden Beværtningsernæring."

Transkript

1 XI. Næringsvæsen. A) Brændevinshandel, Krohold og anden Beværtningsernæring. Det er særlig gjort Sogneraadene til Pligt i Forbindelse med Politimesteren at vaage over, at ulovlig Brændevinshandel og Udskænkning ej finder Sted. Anlæg af offentlig Politisag for de nævnte Overtrædelser kan Politimesteren ikke nægte, naar saadant af vedkommende Sogneraad forlanges (Lov 2 Juli ). Ret til at drive Brændevinshandel. Ret til paa Landet at drive Brændevinshandel, hvorved forstaas Udsalg af Brændevin i Stort og Smaat, dog ikke i mindre Partier end 1/4 Pot, har a) de, der dertil have erhvervet kongelig Bevilling efter de Regler, der gjaldt, forinden Lov 2 Juli 1870 udkom. Forsaavid Bevillingen er udfærdiget, efterat Lov 29 December 1857 er traadt i Kraft, skal der desuden være løst Næringsbevis paa denne Handel (Næringslov 29 Decbr ). b) Apothekere, forsaavidt de ikke have fraskrevet sig Retten hertil. De ere ikke pligtige at løse Næringsbevis paa Brændevinshandel, men skulle svare den befalede aarlige Brændevinsafgift (Forordn. 4 Debr , Indenrmn. Skr. 23 August 1873). De kunne vel, naar de have frasagt sig Retten til Brændevinshandel, sælge Spirituosa som Lægemidler efter Recept, men ikke i Haandkjøb (Resol. 24 Juli 1880 med Note i Min. Tid.). c) enhver Kjøbmand eller Detailist, der, foruden sit Næringsbevis som saadan, har løst et særligt Næringsbevis paa Brændevinshandel, hvorfor erlægges i Kjendelse 200 Kr. (Lov 2 Juli og 2). d) enhver, der med lovlig Udkomst driver Krohold eller Gjæstgiveri, under Betingelse af, at enten den for ham udfærdigede Bevilling udtrykkelig giver ham Ret til saadan Handel, eller han paa denne har erhvert særligt Næringsbevis, hvorfor erlægges en Kjendelse af samme Størrelse som den, der erlægges i

2 nærmeste Kjøbstad i samme Provinds (Lov 2 Juli og 2 jfr. Lov 29 Dcbr og Lov 23 Maj ). e) Med Hensyn til Forbrugsforeninger bemærkes, at disse kun have Ret til at forsyne deres Medlemmer med Brændevin, naar Foreningen har løst Næringsbevis herpaa. Dette Næringsbevis, som betales med 200 Kr., vil dog ikke hjemle Foreningen Ret til at sælge Brændevin til Andre end Medlemmerne (Indmn. Skr. 29 Marts 1883 ad 2). Ret hertil kan Foreningen kun opnaa ved tillige at erhverve Næringsbevis paa Detail- eller Kjøbmandshandel (Lov 2 Juli , jfr. Højeste-rets Dom 31 Juli 1876). Angaaende Betingelserne for at en Forbrugsforening kan anses lovlig stiftet, har Indenrigsministeriet i en Skrivelse af 28 Dcbr (Min. Tid.) udtalt, at det maa fordres, at der ifølge Foreningens Vedtægter paahviler dens Medlemmer et solidarisk Ansvar for Foreningens Forpligtelser, saaledes at de indkjøbte Varer, som Foreningen gjennem Salg fordeler blandt Medlemmerne, ere erhvervede for Medlemmernes fælles Regning. Drive Flere Brændevinshandel i Forening, er enhver af dem Pligtig at løse Næringsbevis og svare de for saadan Handel bestemte Afgifter (Indmn. Skr. 1 Septbr. 1875, Min. Tid.) Hertil er ligeledes den, der som Lejer eller Forpagter driver Handlen, Pligtig (Indmin. Skr. 24 April 1871 Min. Tid.). Det løste Næringsbevis er gyldigt, hvor end den Paagjældende flytter hen i den Jurisdiktion, hvor det er løst; flytter han udenfor Jurisdiktionen, maa han løse nyt Næringsbevis (Næringslov ). Ret til at drive Krohold og anden Beværtningsnæring. Ret til at drive Krohold, Gjæstgiveri eller anden Beværtningsnæring har kun den, der enten dertil har erhvervet kongelig Bevilling eller driver saadan Næring i en Ejendom, hvortil der er knyttet et fast (reelt) Kroholdsprivilegium. I begge Tilfælde er dog den Paagjældende Pligtig at løse Næringsbevis (Lov 29 Decbr og 59, Højesteretsdom 31 Januar 1879), medmindre han har drevet Næringen, forinden Næringsloven traadte i Kraft (1 April 1858). Bevilling saavel som Næringsbevis gjælder kun for den Person, paa hvem de lyde. Bortforpagter en Bevillingshaver Kroholdet, maa Forpagteren selv erhverve ny Bevilling og Næringsbevis. Til at beværte ved sluttet Bord og sende tillavet Mad ud af Huset eller udleje Værelser ugevis eller for længere Tid samt for de saaledes Indlogerede at tilberede Spise- og Drikkevarer kræves hverken Bevilling eller Næringsbevis (Næringslov ). Ved Markeder er Beværtning tilladt Alle uden Hensyn til, hvor de have deres Hjem, naar de ellers have Ret til saadant Erhverv. Den Beboerne paa de Steder, hvor der holdes Markeder, tidligere tilkommende Ret til under disse at holde Beværtning er nu bortfalden (Lov 23 Maj , Lovsml.).

3 Dands, Billard, Keglebane. Politimesteren kan meddele Beboerne paa Landet i enkelte Tilfælde Tilladelse til at holde Dands og dermed forbunden Beværtning mod, at der hver Gang til Kommunens Kasse betales 2 Kr. Til at holde Dands skulle ogsaa Gæstgivere og Kromænd have særlig Tilladelse af Politimesteren, der kan give dem den for et Aar ad Gangen mod en Kjendelse af 10 til 20 Kr. til Kommunens Kasse. - De Beværtningsdrivende, der ville holde Billard eller Keglebane, skulle anmelde dette for Politimesteren og skulle efter dennes Bestemmelse betale en aarlig Kjendelse af 10 til 20 Kr., der skal betales forud for et Aar ad Gangen (Næringslov , Indrm. Skr. 5 Juli 1858, Reskr.). Afgifter. De, der have erhvervet Ret til at drive Brændevinshandel, Krohold eller anden Beværtningsnæring, saavelsom Forbrugsforeninger, der forsyne Medlemmerne med Brændevin, skulle svare en aarlig Afgift, der bestemmes af Amtsraadet for et Tidsrum af 3 Aar ad Gangen. Denne Afgift bestemmes særlig for hvert enkelt Krohold (Gjæstgiveri) i Amtsraadskredsen under Hensyn til Næringens Omfang og Betydning til et Beløb ikke over 100 Kr. og ikke under 20 Kr. aarlig. For Brændevinshandel og anden Beværtningsnæring end Krohold bestemmes Afgiften til et Beløb ikke over 200 Kr. og ikke under 40 Kr. aarlig for hver Afgiftspligtig (Lov 2 Juli ); den bestemmes enten for hele Amtsraadskredsen under et eller saaledes, at Kredsen deles i visse Distrikter, for hvert af hvilke Afgiften fastsættes særskilt for 3 Aar ad Gangen (Lov 1 April 1871, Lovtid.). I den for Treaaret bestemte Afgift kan der ikke i Løbet af dette foretages nogen Forandring (Indenrigsm. Skr. 16 Juli 1875). Disse aarlige Afgifter ville være at betale af den Næringsdrivende uden Hensyn til, om der i den ældre kongelige Bevilling, der maatte hjemle Nogen Ret til at drive en af de omhandlede Næringer, er bestemt en Afgift af et lavere Beløb (Næringslov , Indenrigsm. Cirk. 21 Juli 1862, Reskr.). Statskassens Andel af Afgiften. De aarlige Afgifter tilfalde Kommunekassen med Undtagelse af 10 Kr. aarlig for hvert Krohold og 20 Kr. aarlig for hver Brændevinshandel eller anden Beværtningsnæring end Krohold, hvilke Beløb tilfalde Statskassen (Lov 2 Juli ). Forsaavidt en ældre Bevilling maatte bestemme Afgiften til Statskassen til et højere Beløb, tilfalder dette højere Beløb fremdeles Statskassen, og Kommunekassen maa i saa Fald lade sig nøje med et saa meget mindre Beløb eller mulig slet intet (Næringslov , Indenrigsm. Skr. 26 April 1871, Min. Tid.). Den Statskassen tilfaldene Del af Afgiften indbetales paa Amtstuen inden Forløbet af 3 Maaneder fra den 1ste April og 1ste Oktober med det for det forudgaaende Halvaar skyldige Beløb (Indenrigsm. Cirk. 21 Juli 1862, Reskr.). Med Indbetalingen skal følge en Anmeldelse, affattet efter Nedenstaaende Schema:

4 Anmeldelse fra N. N. Sogneraad til N. N. Amtstue over de i Tidsrummet fra - til - ifølge Næringslovens 72 Afgiftspligtige. Afgiftens Beregning. Afgiftspligten tager sin Begyndelse fra den første Dag i det efter Næringsbevisets Udstedelse følgende Fjerdingaar, altsaa f. Ex. fra 1ste April, naar Næringsbeviset løses i Januar Maaned (Næringslov ). Naar Afgiftspligten ophører, maa Afgiften svares for det hele Fjerdingaar, i hvilket dette sker. En Afgiftspligtig kan midlertidig frasige sig sin Ret og derved blive fri for at svare Afgiften, Tilbagekalder han Frasigelsen, skal han erlægge den bestemte Afgift fra den første Dag i det Fjerdingaar, da Tilbagekaldelsen sker. De til Afgiftens Beregning fornødne Underretninger om Udstedelsen af Næringsbeviser, Frasigelse af Rettigheder og Tilbagekaldelse af saadanne Frasigelser modtager Sogneraadet fra Politimesteren (Indmin. Cirk. 21 Juli 1862, Reskr.), Driver Nogen Brændevinshandel og Krohold i Forening, svarer han vel kun den ene af de disse Næringer Paalagte Afgifter, men af disse er han pligtig at betale den højeste (Indenrigsm. Skr, 26 April 1871, Min.-Tid.). Afgiftens Opkrævning. Afgiften - saavel Kommunekassens som Statskassens Andel - opkræves af Sogneraadet i Forbindelse med Kommuneafgifterne (Næringslov ). Da Statskassens Andel skal indbetales til Amtstuen den 1ste April og 1ste Oktober for hvert forudgaaende Halvaar, opstaar den Ulempe med Hensyn til Sogneraadets Regnskabsføring, at Statskassens Andel af Afgiften for Oktober Fierdingaar, der skal indbetales til Raadet inden Aarets Udgang, først i Kommunens næste Regnskabsaar kan afgives til Statskassen, hvilket Mellemregningsforhold hyppig volder Usikkerhed, naar der ikke føres nøjagtig Kontrol med Ind- og Udbetalingerne, denne Afgift vedrørende, og vistnok væsentlig er Skyld i den Forvirring, der mange Steder hersker med Hensyn til denne Afgifts Opkrævning. Den samme Ret til Udpantning, som haves for Kommuneafgifterne, haves ogsaa for disse Afgifters Vedkommende.

5 Sker der nogen Forsømmelse med Afgiftens Opkrævning og Inddrivelse, og derved Tab lides, vil Sogneraadets Medlemmer udsætte sig for personlig at komme til at tilsvare dette (Indenrigsm, Cirk. 18 Januar 1871). Kan en Afgiftspligtigs Restance ikke erholdes ved Udpantning, ophører hans Ret til Forhandling og Udskænkning af Brændevin, indtil Restancen er betalt, uden at hans Afgiftspligt dog bortfalder (Lov 2 Juli ), hvilket medfører den Ulempe for Sogneraadet, at det hvert Halvaar for Amtsstuen maa gjøre Rede for, at Afgiften ikke har kunnet erholdes. Da Afgiftspligten ikke bortfalder alene fordi den Paagjældende ophører med at drive nogen af de her omhandlede Næringer, men først, naar han enten afgiver sit Næringsbevis til Kassation, eller behørig for Politimesteren frasiger sig sin Ret (jfr. S. 304). bør Sogneraadet nøje paase, at dette sker, for at undgaa de Bryderier, der vilde være forbundne med at faa Afgiften ført til Afgang, naar den ikke betales, hvilket kun kan ske efter dertil af Første Revisionsdepartement gjennem Amtstuen erhvervet Tilladelse (Indmin. Cirk. 15 Oktbr i Min. Tid.). Denne Tilladelse meddeles ikke, forinden det er godtgjort, at Afgiften er uerholdelig. Hverken Indenrigsministeriet eller Sogneraadet anses berettigede til at eftergive disse Afgifter (Indmin. Skr. 13 Juni 1861, Reskr.). Næringsbeviserne udstedes af Politimesteren, til hvem ligeledes Anmeldelserne om Næringens Ophør og Fornyelse sker, og som derefter tilstiller Sogneraadet de fornødne Meddelelser. Kjendelserne for de i Aarets Løb udstedte Næringsbeviser tilstiller Politimesteren Sogneraadet inden Udgangen af den paafølgende Januar Maaned med Fradrag af 4 pct. af disses Beløb (Næringsl ). - Sogneraadet har ingen Myndighed til at eftergive eller nedsætte Kjendelser for Næringsbeviser (Indenrigsmm. Skr. 30 Septbr. 1873). B. Anden Næring. Med Hensyn til anden Næring end de under A. anførte er der ikke tillagt Sogneraadet nogen Funktion, naar undtages Afgivelsen af den nedenfor nævnte Indberetning om Næringsdrivende. Kjendelsen for et Næringsbevis paa Landet erlægges med samme Beløb som for et saadant Næringsbevis i nærmeste Kjøbstad i samme Provinds bestemt (Lov 23 Maj ), Om disse Kjendelser gjælde iøvrigt de samme Regler som om de foran under A S nævnte. Forpligtelsen til at løse Næringsbevis. Det er kun de Næringsveje, der i den af Indenrigsministeriet hvert 5te Aar udfærdigede Vedtægt betegnes som bunden

6 Næring, til hvis Udøvelse det er nødvendigt at løse Næringsbevis (Næringslov ), og selv den, der driver bunden Haandværker- og Fabriknæring, er ikke pligtig at løse Næringsbevis, naar han ikke benytter anden Medhjælp end den, hans Hustru og Børn yder ham (Næringslov ). Til Handel skal altid Næringsbevis løses naar undtages, at der til Handel med Klude, Ben, Glas- og Porcellainsskaar, gamle Tougværksstumper, gammelt Læderaffald og andre lignende som ubrugelige kasserede Gjenstande ikke kræves egentlig Næringsbevis, men en Bevilling, der udfærdiges af Amtmanden og betales med 4 Kr., som tilfalder Kommunekassen (Næringslov ). En Forbrugsforening, der kun sælger Varer til sine Medlemmer, er ikke Pligtig at løse Næringsbevis (Højesterets Dom 7 Jan. 1880), medmindre den ogsaa forsyner Medlemmerne med Brændevin (Indmin. Skr. 29 Marts 1883). Om Forbrugsforeninger se iøvrigt foran Side 299. Naar Handel drives af Flere i Forening paahviler det enhver af disse, som tager umiddelbar Del i Forretningen, at erhverve Næringsbevis. Et Aktieselskab kan erholde Næringsbevis, naar dets Vedtægter forelægges Øvrigheden, og disse intet ulovligt indeholde (Næringslov , jfr. Indmin. Skr. 29 Marts 1883 ad 3). Enker og forladte Hustruer have, indtil de indgaa Ægteskab, Ret til uden at løse nyt Næringsbevis at fortsætte den Næringsvej, hvorpaa Manden har haft Næringsbevis (Næringslov ). Indberetninger om Næringsdrivende. Over de Personer, der, uden at have Næringsbevis eller lignende offentlig Adkomst til Næringsdrift, selvstændig drive anden Næring end Jordbrug (Havebrug, Skovdrift) eller Fiskeri, skal Sogneraadet føre en Fortegnelse og hvert Aar inden Udgangen af Januar og Juli Maaneder sende Indberetninger til Branddirektøren om den i det foregaaende Halvaar stedfundne Afgang og Tilgang i Kommunen af deslige Næringsdrivende. Indberetningen skal oplyse Sogn, By, Matrikulsnummer eller Brandtaxationsnummer for den Bygning, hvori den Næringsdrivende bor, samt om den ganske eller tildels er ansat til at svare Bygningsafgift (Indenrigsm. Cirk. 20 Oktbr. 1868, Cirk. 1 Oktbr. 1880, Indenrigsm. Skr. 20 Jan. 1881, Cirk. 7 Juli 1884, hvorefter Skemaer til Indberetning sendes. fra Generaldirektoratet for Skattevæsnet). Selv om Raadet maatte formene, at Vedkommende ikke er pligtig at svare Bygningsafgift, skal Raadet dog opføre ham Paa Indberetningen, da det er Branddirektørens Sag at afgjøre, hvorvidt Opmaaling skal finde Sted. Bygningsafgift. Sogneraadet er forpligtet til at meddele alle fornødne Bevidnelser og tilvejebringe samt meddele alle de Oplysninger, som fra det Offentliges Side maatte anses nødvendige til Afgjørelsen af Sager angaaende Bygningsafgift (Lov 16 April , Lovtid.). Om de Oplysninger, der kræves med Hensyn til Andragender om Fritagelse for at svare Bygningsafgift, indeholder Bekjendtgjørelse af 7 Juni 1873 (Lovtid.) nøjagtige Regler. At disse Oplysninger findes i de Andragender, der blive forelagte Sogneraadet til

7 Erklæring, bør Raadet paase. Iøvrigt paahviler der ikke Sogneraadet nogen Funktion med Hensyn til denne Afgift, uden forsaavidt foran nævnt om Indberetninger angaaende Næringsdrivende. I Kommuner i Kjøbenhavns Amtsraadskreds gjælder i visse Tilfælde en udvidet Adgang til at erhverve Næringsbevis, hvorom henvises til Lov 20 Februar Kilde: S. Krarup, Haandbog for Sogneraadsmedlemmr. Gyldendalske Boghandels Forlag, 1885.

II. Valg til Sogneraadet. (Landkommunalloven 6 Juli 186? 1-10).

II. Valg til Sogneraadet. (Landkommunalloven 6 Juli 186? 1-10). II. Valg til Sogneraadet. (Landkommunalloven 6 Juli 186? 1-10). Ved Valg til Sogneraadet skjelnes mellem de sædvanlige (ordentlige, ordinære) Valg, der foregaa regelmæssig hvert 3die Aar, de usædvanlige

Læs mere

Lov om Lærlingeforholdet. (Indenrigsministeriet) Nr. 39.

Lov om Lærlingeforholdet. (Indenrigsministeriet) Nr. 39. 30 Marts. 1889 Lov om Lærlingeforholdet. (Indenrigsministeriet) Nr. 39. Vi Christian den Niende, osv., G. v.: Rigsdagen har vedtaget og Vi ved Vort Samtykke stadfæstet følgende: Lov: 1. Enhver Læremester

Læs mere

Byrådssag 1871-52. Frederikshavn 16 Decbr. 1871

Byrådssag 1871-52. Frederikshavn 16 Decbr. 1871 Byrådssag 1871-52 Frederikshavn 16 Decbr. 1871 Foranlediget af en under 14 de ds. modtagen Skrivelse fra Byfogedcentoiret, hvori jeg opfordres til uopholdeligen at indbetale Communeskat for 3 die Qvt.

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Til Veiledning ved en under Krigsministeriet verserende Sag anmodes det ærede Byraad herved om behagelig at ville meddele Ministeriet det For-

Til Veiledning ved en under Krigsministeriet verserende Sag anmodes det ærede Byraad herved om behagelig at ville meddele Ministeriet det For- Byrådssag 1873-21 Byrådssag 1873-22 KRIGSMINISTERIET. Kjøbenhavn, den 19 Juli 1873 Veiledning ved en under Krigsministeriet verserende Sag anmodes det ærede Byraad herved om behagelig at ville meddele

Læs mere

Ark No 28/1874. Vejle Amt, 17 Oktober 1874.

Ark No 28/1874. Vejle Amt, 17 Oktober 1874. Ark No 28/1874 Vejle Amt, 17 Oktober 1874. Indenrigsministeriet har under 15 d.m. tilskrevet Amtet saaledes: Efter Modtagelsen af den af Amtet under 30. Juni d.a, hertil indsendte Skrivelse hvor Vejle

Læs mere

Ark No 6/1874 Vejle den 19 Oktbr 1874. Da jeg er forhindret fra i morgen at være tilstede i Byraadets Møde, men jeg dog kunde ønske, at min Mening om et nyt Apotheks Anlæg heri Byen, hvorom der formentligen

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Veile Amthuss d 7/8 73 Ark No 19/1873. Indenrigsministeriet har under 5 d.m tilskrevet Amtet saaledes.

Veile Amthuss d 7/8 73 Ark No 19/1873. Indenrigsministeriet har under 5 d.m tilskrevet Amtet saaledes. Veile Amthuss d 7/8 73 Ark No 19/1873. Indenrigsministeriet har under 5 d.m tilskrevet Amtet saaledes. Ved Forordningen af 18 Oktbr 1811 er der forsaavidt de i privat Eje overgaaede Kjøbstadjorder afhændes,

Læs mere

Forslag til en Forandring i Vedtægten for den kommunale Styrelse i Vejle Kjøbstad, dens

Forslag til en Forandring i Vedtægten for den kommunale Styrelse i Vejle Kjøbstad, dens Ark No 26/1880 Forslag til en Forandring i Vedtægten for den kommunale Styrelse i Vejle Kjøbstad, dens 17 19. 17 Ligningskommissionen bestaar af 9 Medlemmer. Den vælger selv sin Formand og Næstformand.

Læs mere

Byrådssag fortsat

Byrådssag fortsat Byrådssag 1873-01 Byrådssag 1873-01 fortsat Byrådssag 1873-02 Indenrigsministeriet har under 8 d.m. tilskrevet Amtet saaledes: Da der er opstaaet Spørgsmaal om, hvorvidt der maatte være Anledning til af

Læs mere

Lov Nr. 500 af 9. Oktober 1945 om Tilbagebetaling af Fortjeneste ved Erhvervsvirksomhed m. v. i tysk Interesse.

Lov Nr. 500 af 9. Oktober 1945 om Tilbagebetaling af Fortjeneste ved Erhvervsvirksomhed m. v. i tysk Interesse. Lov Nr. 500 af 9. Oktober 1945 om Tilbagebetaling af Fortjeneste ved Erhvervsvirksomhed m. v. i tysk Interesse. Min. f. Handel, Industri og Søfart V. Fibiger. (Lov-Tid. A. 1945 af 12/10). 1. Bestemmelserne

Læs mere

Lov om Børns og unge Menneskers Arbeide i Fabriker og fabrikmæssige drevne Værksteder samt det Offentliges Tilsyn med disse. (Indenrigsministeriet.

Lov om Børns og unge Menneskers Arbeide i Fabriker og fabrikmæssige drevne Værksteder samt det Offentliges Tilsyn med disse. (Indenrigsministeriet. 23. Mai 1873 Lov om Børns og unge Menneskers Arbeide i Fabriker og fabrikmæssige drevne Værksteder samt det Offentliges Tilsyn med disse. (Indenrigsministeriet.) Vi Christian den Niende osv., G. v.: Rigsdagen

Læs mere

Afsnit I, Om Adgang til Næringsdrift i Almindelighed.

Afsnit I, Om Adgang til Næringsdrift i Almindelighed. 29. december 1857 L. om Haandværks- og Fabrikdrift samt Handel og Beværtning m. m.*) *) Jfr, L. 30 Jan, 1881 om Barbeeerernæringen m v., samt L. 19 Febr, 1861 om Sønæringen. Afsnit I, Om Adgang til Næringsdrift

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Lov om Tilsynet med Fremmede og Reisende m. m. (Justitsministeriet). Nr. 32.

Lov om Tilsynet med Fremmede og Reisende m. m. (Justitsministeriet). Nr. 32. 15. Mai 1875. Lov om Tilsynet med Fremmede og Reisende m. m. (Justitsministeriet). Nr. 32. Vi Christian den 9de osv. G. v.: Rigsdagen har vedtaget og Vi ved Vort Samtykke stadfæstet følgende Lov: 1. Forpligtelsen

Læs mere

I. Om Sogneraadene i Almindelighed, deres Myndighed, Forretningsførelse og Medlemmernes Pligter m. m.

I. Om Sogneraadene i Almindelighed, deres Myndighed, Forretningsførelse og Medlemmernes Pligter m. m. I. Om Sogneraadene i Almindelighed, deres Myndighed, Forretningsførelse og Medlemmernes Pligter m. m. Sogneraadene have Styrelsen af Sognekommunernes Anliggender efter de Regler og med de Begrændsningen

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Side 41. ?? aaret 1864 65 over Krigsskatten af Volstrup Sogns nordlige District Skattens Beløb Rdl Mk Sk

Side 41. ?? aaret 1864 65 over Krigsskatten af Volstrup Sogns nordlige District Skattens Beløb Rdl Mk Sk Side 41?? aaret 1864 65 over Krigsskatten af Volstrup Sogns nordlige District Steder Beboerne Skattens Beløb Rdl Mk Sk Enghuus Mads P. Nielsen Agerled Skovfoged Friie Præstegaarden Sognepræsten 37 1 2

Læs mere

Side 52 8. 8. Skattepligtig er saaledes navnlig den Indtægt, som vedkommende Skatteyder

Side 52 8. 8. Skattepligtig er saaledes navnlig den Indtægt, som vedkommende Skatteyder Side 51 7 6 Skattepligtig i en Kommune er: a) Enhver, som i Kommunen har haft fast Bopæl, om han end i en Deel af Aaret har Bopæl i en anden Kommune i Kongeriget, naar den Tid, i hvilken han er fraværende,

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Politibetjentes Lønforhold Rets- og Politivæsen Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 12. december 1901 2) Byrådsmødet den 10. april 1902 Uddrag fra byrådsmødet

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Byrådssag Transskriberet af Henry Ammitzbøll Oktober 2012

Byrådssag Transskriberet af Henry Ammitzbøll Oktober 2012 Byrådssag 1871-11 Undertegnede Skomager Obel giver sig herved den allerærbødigste Frihed at ansøge det ærede Byraad om gunstigst at eftergive mig den Skatterestance som jeg skylder for forrige Aar og hvorfor

Læs mere

Byrådssag fortsat

Byrådssag fortsat Byrådssag 1874-42 Indenrigsministeriet har under 6 te d. M. tilskrevet Amtet saaledes: Ved efter stedfundet Gjennemsyn hermed at tilbagesende det med Amtets behagelige Skrivelse af 6 te f. M. modtagne

Læs mere

Byrådssag fortsat

Byrådssag fortsat Byrådssag 1871-41 Byrådssag 1871-41 fortsat Byrådssag 1871-42 DEN KONGELIGE COMMISSARIUS VED JERNBANEANLÆG I JYLLAND. Randers, den 16 de October 1871. I Anledning af Byraadets behagelige Skrivelse af 13

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 391-1908) Originalt emne Lønninger Pension Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 12. november 1908 2) Byrådsmødet den 1. april 1909 Uddrag fra byrådsmødet den 12. november

Læs mere

Maskinskrevet dokument se i originale dokumenter

Maskinskrevet dokument se i originale dokumenter Maskinskrevet dokument se i originale dokumenter Maskinskrevet dokument se i originale dokumenter I anledning af foranstaaende skal jeg bemærke, at Politistationens Linoleum er gennemslidt flere Steder

Læs mere

Ark No 8/1875. Til Veile Byraad. Jeg tillader mig ærbødigst at andrage det ærede Byraad om at maatte tilstaaes den ledige Post som Fattiginspektør

Ark No 8/1875. Til Veile Byraad. Jeg tillader mig ærbødigst at andrage det ærede Byraad om at maatte tilstaaes den ledige Post som Fattiginspektør Veile Byraad. Jeg tillader mig ærbødigst at andrage det ærede Byraad om at maatte tilstaaes den ledige Post som Fattiginspektør og Øeconom ved Veile Fattiggaard. Veile den 2 Mai 1875. ærbødigst L.M.Drohse

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Lov om Ægteskabets Retsvirkninger, som senest ændret ved anordning nr. 398 af 20. april 2010

Lov om Ægteskabets Retsvirkninger, som senest ændret ved anordning nr. 398 af 20. april 2010 Nr. 56 18. mars 1925 Lov om Ægteskabets Retsvirkninger, som senest ændret ved anordning nr. 398 af 20. april 2010 Kapitel I. Almindelige Bestemmelser. Kapitel II. Om Formuen. Kapitel III. Om Gældsansvaret.

Læs mere

Uddrag. Lovbestemmelserne om Skudsmaalsbøger.

Uddrag. Lovbestemmelserne om Skudsmaalsbøger. ( morfars skudsmålsbog 1906 ) Johannes Martin Jensen, født i Jordløse Sogn 1892, 25 Oktober døbt i Jordløse Sogn 1892, 4 December er konfirmeret i Jordløsr Kirke d. 30 September 1906 Jordløse d. 1 Oktober

Læs mere

LOVE LANDINSPEKTØRFORENINGEN. i912 FOR. Falkonerallé 11

LOVE LANDINSPEKTØRFORENINGEN. i912 FOR. Falkonerallé 11 LOVE FOR LANDINSPEKTØRFORENINGEN i912 F r e d e r i k s b e r g b o g t r y k k e r! Falkonerallé 11 A. F oreningens Form aal, 1. Foreningens Formaal er at varetage Landinspektørernes Interesser, at virke

Læs mere

Ark No 18/1871 d: 7de Aug

Ark No 18/1871 d: 7de Aug Ark No 18/1871 d: 7de Aug. 1871. I Anledning af Byraadets Skr: af 1ste Januar tillader man sig at meddele. Forinden Sogneraadet kan indlade sig paa at betale det omskrevne Pengebeløb til Veile Skolevæsen

Læs mere

Fattigvæsnet. Afhøringen skal indeholde Oplysning om: a) den Fattiges Navn, Alder og Helbred.

Fattigvæsnet. Afhøringen skal indeholde Oplysning om: a) den Fattiges Navn, Alder og Helbred. V. Fattigvæsnet. Med Hensyn til de udførligere Regler for Fattigforsørgelsessager og deres Behandling, henvises til L. J. Bruuns Bog Vejledning til Behandling af Fattigforsørgelsessager. I det Følgende

Læs mere

( mormor skudsmålsbog 1909 side 2 ) Jenny Jensen. Hans Kristian Jensen og Hustru Elise Kirstine Hansen, Staaby Mark, N.Broby Sogn,

( mormor skudsmålsbog 1909 side 2 ) Jenny Jensen. Hans Kristian Jensen og Hustru Elise Kirstine Hansen, Staaby Mark, N.Broby Sogn, ( mormor skudsmålsbog 1909 side 2 ) Jenny Jensen Datter af Hans Kristian Jensen og Hustru Elise Kirstine Hansen, Staaby Mark, N.Broby Sogn, er født paa Staaby Mark d. 25 Oktober 1895, er døbt i N.Broby

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 2_ )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 2_ ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Bygningsvæsen Bygningsvæsen/Dispensationer fra Bygningslovgivningen Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 9. november 1905 2) Byrådsmødet den 23. november 1905

Læs mere

Ark No 173/1893. Generaldirektoratet for Statsbanedriften til Jour.Nr 6964 Kjøbenhavn V., den 24 Oktober o Bilag

Ark No 173/1893. Generaldirektoratet for Statsbanedriften til Jour.Nr 6964 Kjøbenhavn V., den 24 Oktober o Bilag Ark No 173/1893 Generaldirektoratet for Statsbanedriften til Jour.Nr 6964 Kjøbenhavn V., den 24 Oktober 1893. o Bilag Efter Modtagelsen af det ærede Byraads Skrivelse af 30. f.m. angaaende Anbringelsen

Læs mere

Landinspektørforeningen.

Landinspektørforeningen. LOVE for Landinspektørforeningen. & Jehny Lazarus, Ittfbenhay^ V. A. Foreningens Formaal. i- Foreningens Formaal er at varetage Landinspektørernes Interesser, at virke til Gavn for og Sammenhold i Standen,

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Katedralskolen Marselisborg Skole Regulativer, Reglementer m m Skole- og Undervisningsvæsen Skole- og Undervisningsvæsen i Almindelighed Vedtægter Indholdsfortegnelse

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Ark No g/1887. Overretssagfører J. Damkier. Kjøbenhavn, den 13. April Til Byraadet Veile.

Ark No g/1887. Overretssagfører J. Damkier. Kjøbenhavn, den 13. April Til Byraadet Veile. Ark No g/1887 Overretssagfører J. Damkier Kjøbenhavn, den 13. April 1887. Til Byraadet Veile. I Forbindelse med min Skrivelse af Gaars Dato fremsender jeg hoslagt Deklaration med Hensyn til det Vandværk,

Læs mere

Vedtægter. Grundejerforeningen Solvænget. Hundige. Stiftet den 5. august for

Vedtægter. Grundejerforeningen Solvænget. Hundige. Stiftet den 5. august for Vedtægter for Grundejerforeningen Solvænget Hundige Stiftet den 5. august 1944 Indholdsfortegnelse Kapitel 1. Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kapitel 2. Foreningens område og medlemskreds 3-4 Kapitel

Læs mere

Ægteskabsbeviis /ghj

Ægteskabsbeviis /ghj 1878-23 Ægteskabsbeviis Aar 1871 Attenhundrede og en og halvfjerdsindstyve den 22 de to og tyvende September ægteviedes i Trinitatis Kirke her i Staden Ungkarl Skræddersvend Hans Peter Thomassen og Pigen

Læs mere

Instrux. for. samtlige til Praxis berettigede Jordemødre ----------------------------------------------------------

Instrux. for. samtlige til Praxis berettigede Jordemødre ---------------------------------------------------------- Instrux for samtlige til Praxis berettigede Jordemødre ---------------------------------------------------------- 1. Naar en Kvinde paa lovlig Maade har erholdt Lærebrev som Jordemoder og har aflagt den

Læs mere

Byrådssag I Directionen for Frederikshavns og Omegns Sparekasse den 9 Septbr I. M. Berg W. Klitgaard Chr. Nielsen Ole Chr.

Byrådssag I Directionen for Frederikshavns og Omegns Sparekasse den 9 Septbr I. M. Berg W. Klitgaard Chr. Nielsen Ole Chr. Byrådssag 1873-31 I Overensstemmelse med Statutterne for Frederikshavns og Omegns Sparekasse, tillader man sig ærbødigst at anmode det ærede Byraad om behageligt at udnævne tvende af Byens Indvaanere til

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Åsvinget

Vedtægter for Grundejerforeningen Åsvinget Vedtægter for Grundejerforeningen Åsvinget 1 Foreningens navn er "Grundejerforeningen Åsvinget". Stiftet 25/10-1976 Dens hjemsted er Bramsnæs Kommune. Foreningen er grundejerforening for samtlige ejere

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN. Navn, hjemsted og formål. 1. Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN.

V E D T Æ G T E R. for GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN. Navn, hjemsted og formål. 1. Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN. Side 1 af 6 V E D T Æ G T E R for GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN Navn, hjemsted og formål 1. Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN RYTTERBAKKEN. 2. Foreningens hjemsted er Lejre kommune under Roskilde

Læs mere

6. Finansiering og administration af de til foreningen henlagte opgaver skal alene ske ved opkrævning hos de enkelte medlemmer.

6. Finansiering og administration af de til foreningen henlagte opgaver skal alene ske ved opkrævning hos de enkelte medlemmer. Kapitel 1. Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Vibekevang. 2. Foreningens hjemsted er Københavns kommune. Københavns Byret er foreningens værneting. Kapitel 2. Foreningens

Læs mere

Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager

Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager Vedtægter for "Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager. Vedtaget på generalforsamlingen 25. Oktober 2013 l Foreningens navn er "Grundejerforeningen Højager, Ringvejen og Hvesager". Stiftelsen

Læs mere

Byrådssag Indenrigsministeriets har under 8. d.m. Tilskrevet Amtet saaledes:

Byrådssag Indenrigsministeriets har under 8. d.m. Tilskrevet Amtet saaledes: Byrådssag 1875-01 Indenrigsministeriets har under 8. d.m. skrevet Amtet saaledes: I henhold til Lov om Kjøbstadkommunernes Styrelse m.m. af 26. maj 1868 har Indenrigsministeriet under Dags Dato udnævnt

Læs mere

1878-17. Stempel: FREDERIKSHAVN KJØBSTAD OG HORNS d. 6 Juni 1878 HERRED.

1878-17. Stempel: FREDERIKSHAVN KJØBSTAD OG HORNS d. 6 Juni 1878 HERRED. 1878-17 Stempel: FREDERIKSHAVN KJØBSTAD OG HORNS d. 6 Juni 1878 HERRED. Da det bliver nødvendigt at foretage en Afhøring ad en Christian Christensen, som har boet her i Byen. Skal være født d. 5 April

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 33_ )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 33_ ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 33_11-1938) Originalt emne Hospitalernes Funktionærer Lønninger Lønninger i Almindelighed Sygehuse Uddrag fra byrådsmødet den 13. januar 1939 - side 7 Klik her for at

Læs mere

Byrådssag Den ledende Landinspecteur i Taxationscommissionen i Anledning af Jernbaneanlæget fra Nørre Sundby til Fredrikshavn

Byrådssag Den ledende Landinspecteur i Taxationscommissionen i Anledning af Jernbaneanlæget fra Nørre Sundby til Fredrikshavn Byrådssag 1871-22 Den ledende Landinspecteur i Taxationscommissionen i Anledning af Jernbaneanlæget fra Nørre Sundby til Fredrikshavn Asmildkloster den 1 ste Mai 1871. Ved Taxationsforretningen den 21

Læs mere

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST Navn, hjemsted og formål. 1 Forenings navn er Grundejerforeningen Elsted Øst. 2 Foreningens hjemsted er Århus kommune under Århus ret, der er foreningens værneting.

Læs mere

Ark No 29/1878. Til Byraadet.

Ark No 29/1878. Til Byraadet. Ark No 29/1878 Til Byraadet. I Anledning af Lærer H. Jensens Skrivelse af 13 April (som hermed tilbagesendes) tillader vi os at foreslaa. 1) at de 2 Beboelsesleiligheder som H. Jensen og H. Jørgensen jo

Læs mere

Lov Nr. 259 af 1. Juni 1945 om Tillæg til Borgerlig Straffelov angaaende Forræderi og anden landsskadelig Virksomhed.

Lov Nr. 259 af 1. Juni 1945 om Tillæg til Borgerlig Straffelov angaaende Forræderi og anden landsskadelig Virksomhed. Lov Nr. 259 af 1. Juni 1945 om Tillæg til Borgerlig Straffelov angaaende Forræderi og anden landsskadelig Virksomhed. Justits-Min. Busch-Jensen. (Lov-Tid. A. 1945 af 1/6); jfr. Rigsdags-Tid. 1945: Folket.

Læs mere

Optanter for Tyskland

Optanter for Tyskland Optanter for Tyskland 90-. Af Knud Larsen. Versaillestraktaten af 8. 6. 99 indeholdt (foruden Reglerne i Art. om automatisk Erhvervelse af dansk Indfødsret som Følge af Bopæl i de sønderjydske Landsdele

Læs mere

Ark No 104/1893. Vaskeribygning m.v. til Sygehuset ved Vejle.

Ark No 104/1893. Vaskeribygning m.v. til Sygehuset ved Vejle. Vaskeribygning m.v. til Sygehuset ved Vejle. Afskrift Genpart. Det Kgl. Sundhedskollegium. Kjøbenhavn den 8 September 1888. Ved at tilbagesende det med det høje Indenrigsministeriums Skrivelse af 28 Juni

Læs mere

VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Ellebæk Parkvej 2 152

VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Ellebæk Parkvej 2 152 VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Ellebæk Parkvej 2 152 Grundejerforeningen Ellebæk Parkvej 2-152 8520 Lystrup 1. Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn er grundejerforeningen Ellebæk Parkvej 2

Læs mere

Byrådssag fortsat

Byrådssag fortsat Byrådssag 1876-01 Byrådssag 1876-01 fortsat Skrivelse fra Indenrigsministeriet af 31 f.m. tilstilles nærværende Cirkulære tjenstlig Frederikshavn Byraad med Anmodning om inden den 1. Marts 1876 hertil

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 22. februar 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 22. februar 2012 UDSKRIFT AF HØJESTERETS DOMBOG HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 22. februar 2012 Sag 104/2010 (1. afdeling) A/S Roskilde og Omegns Fællesbageri (advokat Jens Ahrendt) mod Aktieselskabet Arbejdernes Landsbank

Læs mere

Kildepakke 4: De vestindiske landarbejdere efter slaveriets ophævelse

Kildepakke 4: De vestindiske landarbejdere efter slaveriets ophævelse Kildepakke 4: De vestindiske landarbejdere efter slaveriets ophævelse 4.1 Arbejdsregulativet af 26. januar 1849 Efter slaveriets ophævelse i 1848 skulle rammerne for den tidligere slavegjorte befolknings

Læs mere

Interessentskabscontract for Actie Tændstiksfabriken Godthaab ved Kjøbenhavn Averteret i Berlingske Tidende 22. 23. 27. juli 1869

Interessentskabscontract for Actie Tændstiksfabriken Godthaab ved Kjøbenhavn Averteret i Berlingske Tidende 22. 23. 27. juli 1869 Interessentskabscontract for Actie Tændstiksfabriken Godthaab ved Kjøbenhavn Averteret i Berlingske Tidende 22. 23. 27. juli 1869 Interessentskabscontract Imellem os Undertegnede R.B. Green, Julius Achenbach,

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 185-1926)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 185-1926) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Jorder Udleje af Jorder Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 3. juni 1926 2) Byrådsmødet den 9. september 1926 3) Byrådsmødet den 30. september 1926 Uddrag fra

Læs mere

Lov nr. 68 af 23. Marts 1932: Veksellov, som ændret ved lov nr. 411 af 30. november 1965

Lov nr. 68 af 23. Marts 1932: Veksellov, som ændret ved lov nr. 411 af 30. november 1965 Nr. 68 23. mars 1932 Lov nr. 68 af 23. Marts 1932: Veksellov, som ændret ved lov nr. 411 af 30. november 1965 Første Afdeling. Om den trukne Veksel. Kapitel I. Om Vekslens Udstedelse og Form. Kapitel II.

Læs mere

Vedtægter for Højgårdshaven - Tingsted Have Grundejerforening - Anno 2003. Indholdsfortegnelse GRUNDEJERFORENINGSVEDTÆGTER

Vedtægter for Højgårdshaven - Tingsted Have Grundejerforening - Anno 2003. Indholdsfortegnelse GRUNDEJERFORENINGSVEDTÆGTER Vedtægter for Højgårdshaven - Tingsted Have Grundejerforening - Anno 2003 Indholdsfortegnelse Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1 2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3 5 Kap. 3 Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for. Grundejerforeningen. Stiftet d. 25. maj 1943

Vedtægter for. Grundejerforeningen. Stiftet d. 25. maj 1943 Vedtægter for Grundejerforeningen Stiftet d. 25. maj 1943 Rettet: 20. marts 2014 Side 1 Indhold 1 side 3 Hjemsted 2 side 3 Hvilke grunde er der i foreningen 3 side 4 Formål med foreningen 4 side 4 Generalforsamlingen

Læs mere

6. juli 1867 L. om Landcommunernes Styrelse m. v. (Indenrigsministeriet).

6. juli 1867 L. om Landcommunernes Styrelse m. v. (Indenrigsministeriet). 6. juli 1867 L. om Landcommunernes Styrelse m. v. (Indenrigsministeriet). Vi Christian den Niende osv., G. v.: Rigsdagen har vedtaget og Vi ved Vort Samtykke stadfæstet følgende Lov: I. Sognecommunerne.

Læs mere

Vedtægter for. Grundejerforeningen Norddal omfattende Mellemager, Hallingager, Grøftager og Dalager i Faaborg Midtfyn Kommune

Vedtægter for. Grundejerforeningen Norddal omfattende Mellemager, Hallingager, Grøftager og Dalager i Faaborg Midtfyn Kommune Vedtægter for Grundejerforeningen Norddal omfattende Mellemager, Hallingager, Grøftager og Dalager i Faaborg Midtfyn Kommune Vedtægter for Gr undejerforeningen Norddal omfattende Mellemager, Hallingager,

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Co pen hagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright

Læs mere

LOVE LANDINSPEKTØRFORENINGEN. KØBENHAVN FOR VEDTAGET PAA GENERALFORSAMLINGEN I KØBENHAVN DEN 12. AUGUST 1920.

LOVE LANDINSPEKTØRFORENINGEN. KØBENHAVN FOR VEDTAGET PAA GENERALFORSAMLINGEN I KØBENHAVN DEN 12. AUGUST 1920. LOVE FOR LANDINSPEKTØRFORENINGEN. VEDTAGET PAA GENERALFORSAMLINGEN I KØBENHAVN DEN 12. AUGUST 1920. KØBENHAVN FR. G. KNUDTZONS BOGTRYKKERI (i n d e h a v e r : o s c a r e n e v o l d s e n ) 886 1921

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 205-1933)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 205-1933) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Kommunehjælp Socialudvalg Socialvæsen Socialvæsen i Almindelighed, Socialloven Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 1. juni 1933 2) Byrådsmødet den 15. juni

Læs mere

Navn G.Bierregaard S. Nichum. Til Veile Byraad

Navn G.Bierregaard S. Nichum. Til Veile Byraad Ark No 24/1876 Med Hensyn til at Skovfoged Smith til 1ste April d.a. skal fraflytte den ham hidtil overladte Tjenstebolig i Sønderskov, for at denne Bolig med tilliggende kan anvendes til Skole, blev det

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 259-1908) Originalt emne Embedsmænd i Almindelighed Embedsmænd, Kommunale Uddrag fra byrådsmødet den 4. marts 1909 - side 4 Klik her for at åbne den oprindelige kilde

Læs mere

SØNDERMARKENS BEBOEROMRÅDE

SØNDERMARKENS BEBOEROMRÅDE SØNDERMARKENS BEBOEROMRÅDE VEDTÆGTER 1993 Vedtægter 1993 Foreningens navn er "Søndermarkens Grundejerforening og Antennelaug" 1 2 Foreningens hjemsted er Odense kommune under Odense By- og Herredsret,

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP VEDTÆGTER. for GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP

GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP VEDTÆGTER. for GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP VEDTÆGTER for GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP 1 2 3 1.1 1.2 2.1 2.2 2.3 3.1 Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN KALKERUP. Dens hjemsted er Næstved Kommune. Foreningens formål er i nøje overensstemmelse

Læs mere

Ark No 26/1883. Vejle Amt d. 12 Febr Justitsministeriet har under10 ds. tilskrevet Amtet saaledes:

Ark No 26/1883. Vejle Amt d. 12 Febr Justitsministeriet har under10 ds. tilskrevet Amtet saaledes: Vejle Amt d. 12 Febr. 1883 Justitsministeriet har under10 ds. tilskrevet Amtet saaledes: I Anledning af det med Hr. Amtmandens behagelige Erklæring af 8 f.m. hertil indsendte Andragende, hvori V ejle Byraad

Læs mere

VI. Skolevæsen. Skoledirektionen bestaar af Amtmanden og Provsten, og, hvis Skoleraadet ønsker det, et af dette valgt Medlem (Lov 8 Marts ).

VI. Skolevæsen. Skoledirektionen bestaar af Amtmanden og Provsten, og, hvis Skoleraadet ønsker det, et af dette valgt Medlem (Lov 8 Marts ). VI. Skolevæsen. Bestyrelsen. - Sogneraadet. Kommunen er Pligtig at afholde de Udgifter, der udfordres for at ethvert Barn i Kommunen, der er i skolepligtig Alder, kan faa den lovbefalede Undervisning.

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen "Fuglevang"

Vedtægter for Grundejerforeningen Fuglevang Vedtægter for Grundejerforeningen "Fuglevang" 1. Grundejerforeningens navn er "Grundejerforeningen Fuglevang". Dens hjemsted er Kirke Såby. Dens værneting er Roskilde Herredsret. 2. Grundejerforeningen

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 383-1915) Originalt emne Kommunelæger Regulativer, Reglementer m m Sundhedsvæsen Vedtægter Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 30. marts 1916 2) Byrådsmødet den 30.

Læs mere

VEDTÆGTER. for Jerslev Mergelselskab.

VEDTÆGTER. for Jerslev Mergelselskab. VEDTÆGTER for Jerslev Mergelselskab. 1. Andelsselskabets Navn er Jerslev Mergelselskab, dets Formaal er at skaffe transporteret Mergel saaledes, at der skaffes hver enkelt Andelshaver Mergel saa bekvemt

Læs mere

Side 61. Af Selveiere i Volstrup Sogn forrentes følgende Capitaler til Sæbygaards Fideicommis, nemlig af:

Side 61. Af Selveiere i Volstrup Sogn forrentes følgende Capitaler til Sæbygaards Fideicommis, nemlig af: Side 61 Af Selveiere i Volstrup Sogn forrentes følgende Capitaler til Sæbygaards Fideicommis, nemlig af: Rdl. Sk. Thomas Christensen Langtved 2000 - med 2% Kirsten Marie Andersdatter, ibidm 1875 - med

Læs mere

Forslag til lovændringer for Grundejerforeningen Sønderholm

Forslag til lovændringer for Grundejerforeningen Sønderholm Forslag til lovændringer for Grundejerforeningen Sønderholm Nuværende tekst Ny tekst Bemærkninger LOVE for grundejerforeningen SØNDERHOLM LOVE For Grundejerforeningen SØNDERHOLM Stiftet i 1950 Seneste

Læs mere

L O V E for GRUNDEJERFORENINGEN VIBEHOLM. Navn, hjemsted og formål

L O V E for GRUNDEJERFORENINGEN VIBEHOLM. Navn, hjemsted og formål L O V E for GRUNDEJERFORENINGEN VIBEHOLM 1977 Navn, hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Vibeholm. 2 Foreningens hjemsted er Græsted-Gilleleje kommune under Helsinge ret, der er

Læs mere

3.3 De af foreningen til gennemførelse af nævnte foreningsformål trufne bestemmelser er fuldt bindende for de enkelte medlemmer.

3.3 De af foreningen til gennemførelse af nævnte foreningsformål trufne bestemmelser er fuldt bindende for de enkelte medlemmer. J.nr. 316280-SRA V E D T Æ G T E R FOR G R U N D E J E R F O R E N I N G E N P L A N T A G E N -------------------------------- 1. NAVN 1.1 Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN PLANTAGEN. 2. HJEMSTED

Læs mere

Ark No 17/1873 Veile. udlaant Justitsraad Schiødt 22/ Indenrigsministeriet har under 26de d.m. tilskrevet Amtet saaledes.

Ark No 17/1873 Veile. udlaant Justitsraad Schiødt 22/ Indenrigsministeriet har under 26de d.m. tilskrevet Amtet saaledes. Ark No 17/1873 Veile Amthuus d 30/4 73. Nrv. Indstr. og 2 Planer udlaant Justitsraad Schiødt 22/10 19 Indenrigsministeriet har under 26de d.m. tilskrevet Amtet saaledes. I det med Amtets paategnede Erklæring

Læs mere

Vedtægter for grundejerforeningen xx

Vedtægter for grundejerforeningen xx KOLDING KOMMUNE Grundejerforeningsvedtægt for boligområde, standard: Vedtægter for grundejerforeningen xx Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds

Læs mere

Ark No 10/1876. Navn. Til Veile Byraad

Ark No 10/1876. Navn. Til Veile Byraad Ark No 10/1876 Ved at remittere hoslagte Indstilling fra Markinspectionen for Veile Søndermark, undlader Skovudvalget ikke at meddele, at der for Skovens Vedkommende Intet findes at erindre imod det paatænkte

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 243-1923)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 243-1923) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 243-1923) Originalt emne Belysningsvæsen Belysningsvæsen i Almindelighed Gasværket, Anlæg og Drift Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 14. juni 1923 2) Byrådsmødet

Læs mere

Grundejerforeningen Højgårdstoften. Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN HØJGÅRDSTOFTEN

Grundejerforeningen Højgårdstoften. Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN HØJGÅRDSTOFTEN Grundejerforeningen Højgårdstoften Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN HØJGÅRDSTOFTEN 20. april 2010 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Højgårdstoften: Dens hjemsted er Høje-Taastrup Kommune. Nærværende

Læs mere

OiZiiNliZSt'sl: Af / OiZitiLSc! b/ O L I K I K I ^ I O I L ^ KsbsnkAvn / dvpekikazsn

OiZiiNliZSt'sl: Af / OiZitiLSc! b/ O L I K I K I ^ I O I L ^ KsbsnkAvn / dvpekikazsn OiZiiNliZSt'sl: Af / OiZitiLSc! b/ O L I K I K I ^ I O I L ^ KsbsnkAvn / dvpekikazsn ?ot" Os)I/smnZSl' OM Os)^3v nsr OZ bk'uzs^srtizkscisr; SS vsniizle vvvwv.l

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Rønnevangen

Vedtægter for Grundejerforeningen Rønnevangen Vedtægter for Grundejerforeningen Rønnevangen Kapitel 1 Foreningens navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Rønnevangen. 2. Grundejerforeningens hjemsted er 8471 Sabro, Aarhus Kommune.

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Jorder Kommunens Jorder i Almindelighed Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 10. oktober 1907 2) Byrådsmødet den 24. oktober 1907 Uddrag fra byrådsmødet den

Læs mere

3 Foreningens geografiske område er identisk med området omfattet af lokalplan nr. 82 Delområde A

3 Foreningens geografiske område er identisk med området omfattet af lokalplan nr. 82 Delområde A Vedtægter for grundejerforeningen Marienlyst Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1-2 Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 3-5 Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 6-7 Kap. 4 Medlemmernes

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 309-1914)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 309-1914) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 309-1914) Originalt emne Fodfolkskasernen Garnisonen Uddrag fra byrådsmødet den 12. november 1914 - side 2 Klik her for at åbne den oprindelige kilde (J. Nr. 309-1914)

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen A S K E H Ø J E N

Vedtægter for Grundejerforeningen A S K E H Ø J E N Vedtægter for Grundejerforeningen A S K E H Ø J E N -1- Navn, hjemsted og formål Foreningens navn er: Grundejerforeningen Askehøjen. Foreningens hjemsted er Århus Kommune. 1. 2. Grundejerforeningens formål

Læs mere