Regnskabsinstruks. Indledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regnskabsinstruks. Indledning"

Transkript

1 1 Regnskabsinstruks for kommuners indberetninger i henhold til bekendtgørelse nr af 14/10/2010 om kommunernes indberetninger og erklæringer efter lov om kommunernes afståelse af vandforsyninger eller spildevandsforsyninger. Indledning Forsyningssekretariatet skal senest den 1. februar 2011 modtage indberetning fra hver kommune af de registreringspligtige beløb modtaget fra vand- og spildevandsforsyninger. Nærmere bestemt vedrører de registreringspligtige beløb uddelinger fra og vederlag ved afståelse af ejerandele i kommunale vandforsyninger eller kommunale spildevandsforsyninger (forsyningsvirksomheder). Til brug for indberetning af de registreringspligtige beløb skal kommunerne indrette deres bogholderi og foretage deres registreringer efter nærværende regnskabsinstruks. Det skal ske i medfør af bekendtgørelse nr af 14/10/2010 om kommunernes indberetninger og erklæringer efter lov om kommunernes afståelse af vandforsyninger eller spildevandsforsyninger. Formålet med regnskabsinstruksen er at sikre, at kommunerne til brug for indberetningen som skal foretages senest den 1. februar hvert år har registreret værdien af alle de relevante beløb, tidspunktet for modtagelsen samt forrentning af den modtagende værdi. Regnskabsinstruksen omfatter registreringspligtige beløb, der er modtaget fra 1. januar Beløb der registreres efter elforsyningsloven og varmeforsyningsloven skal ikke registreres efter nærværende regnskabsinstruks. Der skal altså ikke registreres beløb efter nærværende regnskabsinstruks, hvis beløbene er registreret eller samtidig registreres i medfør af 37, stk. 1, eller 37 a, stk. 1 eller 6, i lov om elforsyning eller 23 m, stk. 1 eller 6 i lov om varmeforsyning.

2 2 Definitioner I denne instruks forstås ved: Vederlag: Enhver form for økonomisk værdi, herunder kontante beløb, udbytte, udlodning ved kapitalnedsættelse, kapitalandele, aktier, fysiske aktiver, andre økonomiske fordele, fordringer, konvertible obligationer mv., serviceydelser, garantiprovisioner og støtte til kommunale aktiviteter eller til anden kommunal interessevaretagelse, f.eks. bistand til udarbejdelse af vandplaner der tilflyder: 1. kommunen ved afståelse af ejerandele i forsyningsvirksomheder, eller 2. en af kommunen direkte eller indirekte ejet virksomhed ved afståelse af ejerandele eller aktiviteter i forsyningsvirksomheder. Uddelinger: Enhver form for økonomisk værdi, herunder kontante beløb, udbytte, udlodning ved kapitalnedsættelse, kapitalandele, aktier, fysiske aktiver, andre økonomiske fordele, fordringer, konvertible obligationer mv., serviceydelser, garantiprovisioner og støtte til kommunale aktiviteter eller til anden kommunal interessevaretagelse, f.eks. bistand til udarbejdelse af vandplaner, der uden en tilsvarende modydelse eller i strid med lovgivningen tilflyder: 1. kommunen, eller 2. en af kommunen direkte eller indirekte ejet virksomhed. Afståelse: Enhver form for afhændelse, ombytning eller opgivelse af ejerandele af en virksomhed, herunder likvidation af virksomheden. Rådighedsdatoen: Den dato, hvor uddelingen eller vederlaget ved afståelse er til modtagerens (kommunens eller en af dens ejede virksomheds) rådighed, og hvor modtageren har mulighed for at disponere over beløbet. Ved uddelinger, som ikke registreres i det kommunale regnskab, til kommunens øvrige virksomhed samt til fonde og ikke kommunalt ejede virksomheder, anses uddelingstidspunktet for rådighedsdatoen. Ved afståelse til fonde o. lign. anses afståelsestidspunktet for rådighedsdatoen. Hvis f.eks. en afståelse af en virksomhed er betinget, således at en del af vederlaget først kommer til betaling senere, vil rådighedsdatoen først være denne senere betalingsdato i forhold til denne del af vederlaget. Rentenetting: Finansielt instrument, hvor debet- og kreditbalancer på de deltagende konti slås sammen med henblik på en fælles renteberegning.

3 3 Bogholderi, registreringer, dokumentation Kommunen skal tilrettelægge sine forretningsgange således, at der sikres en korrekt og fuldstændig registrering af alle relevante oplysninger således, at der kan ske indberetning i henhold til regelsættet. Kommunen skal tilrettelægge sit bogholderi således, at modtagne uddelinger og vederlag registreres på særskilte konti i bogholderiet. Registreringen i bogholderiet skal være tilrettelagt sådan, at beløbene kan ses samlet, og sådan, at det enkelte beløb kan specificeres på type samt på fra hvilken virksomhed beløbet er modtaget. Formuleringen i stoplovens bestemmelser kan i visse situationer medføre, at samme beløb skal registreres flere gange. For at undgå dobbelt modregning på grund af dette, er der mulighed for at fratrække de beløb, som fører til reduktion af statstilskuddet efter flere lovbestemmelser. Af den grund skal kommunen i sit bogholderi separat registrere uddelinger og vederlag, som er modtaget af virksomheder som direkte eller indirekte er ejet af kommunen. Dette er nødvendigt for at sikre, at samme beløb ikke indberettes mere end en gang. Kommunen registrerer således løbende hvor stort et beløb, en direkte eller indirekte ejet virksomhed har modtaget og som efter stoplovens (lov nr. 634 af 7. juni 2010) ordlyd er registrerings/indberetningspligtig. I tilfælde af at beløbet efterfølgende helt eller delvist overføres fra virksomheden til kommunen, nedskrives det registrerede beløb. En positiv saldo på kontoen er således udtryk for det akkumulerede beløb som kommunen eventuelt kan få overført fra direkte eller indirekte ejede virksomheder uden at blive omfattet af reglerne om reducering af statstilskud. Kommunen skal sikre sig, at de virksomheder, som direkte eller indirekte er ejet af kommunen, og som har ejerandele i forsyningsvirksomheder, giver kommunen oplysning om de uddelinger og vederlag, som disse virksomheder modtager fra forsyningsvirksomheder. Som grundlag for registreringen skal foreligge dokumentation for rådighedsdatoen samt beløbets størrelse. I det omfang uddelinger og vederlag ikke består af kontante beløb, skal der som grundlag for registreringen foreligge dokumentation for værdiansættelsen. Værdiansættelsen skal ske til markedsværdien. Dokumentation skal indeholde en detaljeret og underbygget beskrivelse af hvordan beløbet er værdiansat.

4 4 Som grundlag for registreringen skal der i tilfælde af afståelse af ejerandele til en fond eller anden selvejende institution foreligge dokumentation for ansættelse af et vederlag, som mindst svarer til markedsværdien af de pågældende ejerandele på afståelsestidspunktet samt dokumentation for afståelsestidspunktet. Som grundlag for registreringen skal der foreligge dokumentation for eventuelle fradrag efter 35 i lov om naturgasforsyning. Kommunen skal sikre, at den til enhver tid, og i minimum 5 år, har den fornødne dokumentation for de registrerings-/indberetningspligtige beløb og på begæring kan indsende dem til Forsyningssekretariatet. Tilsvarende gælder også for de af kommunen direkte eller indirekte ejede virksomheder. Samhandel og mellemværender med forsyningsvirksomheder Såfremt en kommune udfører servicefunktioner for forsyningsvirksomheder efter reglerne i bekendtgørelse om kommuners varetagelse af administrative opgaver for visse vandselskaber, skal disse tilrettelægges således, at der ikke sker uddeling til kommunen uden registrering. Bl.a. skal serviceydelser løbende faktureres til de virksomheder, som forbruger den pågældende service. Kommunen skal dokumentere størrelsen og grundlaget for den enkelte fakturering, herunder at den fakturerede pris svarer til de direkte og indirekte omkostninger, der kan henføres til udførelsen af de pågældende serviceydelser. Derudover skal der udarbejdes en skriftlig serviceaftale mellem den aftagende virksomhed og kommunen indeholdende en beskrivelse af arten og omfanget af de serviceydelser, der varetages af servicevirksomheden samt en beskrivelse af beregningsgrundlaget, størrelsen og betalingen for serviceydelserne. Kommunen kan periodevis opkræve acontovederlag for den ydede service baseret på et budget, der er aftalt mellem partnerne over de forventede serviceydelser for det enkelte år. Kravet om bogføringsmæssig adskillelse er ikke til hinder for, at adskilte likvide bankkonti kan indgå i en aftale med kommunens bankforbindelse omkring rentenetting, såfremt denne aftale ikke forringer rentevilkårene for midler, som stammer fra forsyningsaktiviteter, og såfremt ordningen ikke indebærer nogen form for fælles hæftelse over for banken. Det anses som en uddeling, hvis kommunen opnår en fordel på grund af, at mellemværender mellem kommunen, og de af kommunen direkte eller indirekte, helt eller delvist ejede forsyningsvirksomheder, ikke afvikles i overensstemmelse med bekendtgørelse nr. 319 af 25/03/2009 om afvikling af mellemværender mellem kommuner og vandselskaber.

5 5 Uddelingen opgøres som den afdrags- og rentemæssige fordel, som kommunen har opnået. Kommunens kontoplan og bogføring skal være tilrettelagt således, at det samlede nettomellemværende med den enkelte forsyningsvirksomhed fremgår af bogføringen. Bogføringen skal også vise hvordan nettomellemværendet er opsplittet i eventuelle mellemværender med forskellige vilkår, og hvordan mellemværender er forrentet. Registrering af mellemværender omfatter alle former for mellemværender, herunder mellemværender vedrørende afregning for ydelser eller leverancer, samt mellemværender opstået som følge af cash pool-ordninger o. lign. Indberetning og renteberegning Kommunerne skal hvert år inden 1. februar indberette de i det foregående år modtagne uddelinger og vederlag med angivelse af dato for modtagelse og værdien af det modtagne. Indberetningen foretages på et af Forsyningssekretariatet udarbejdet skema og skal indeholde de oplysninger som i øvrigt er krævet heri. Ved indberetningen skal der beregnes en forrentning af de registrerede beløb. Forretningen beregnes fra rådighedsdatoen og indtil den 1. november i indberetningsåret. Rentesatsen fastsættes til nationalbankens diskonto den 1. januar i indberetningsåret. Beregningen tager udgangspunkt i 360 rentedage på et år. Revisorerklæring Sammen med indberetningen sender kommunen senest den 1. februar i indberetningsåret en erklæring fra kommunens revisor om rigtigheden og fuldstændigheden af kommunens indberetning. Revisors gennemgang skal foretages og rapporteres i overensstemmelse med den til brug herfor udarbejdede revisionsinstruks. Hvis indberetningen indeholder uddelinger eller vederlag, hvor modtageren er en af kommunen direkte eller indirekte ejet virksomhed, og denne eller disse virksomheder revideres af en anden revisor end kommunens revisor, skal kommunen for hver af de pågældende virksomheder indhente en erklæring fra virksomhedens revisor, som skal indsendes til Forsyningssekretariatet sammen med kommunens indberetning og erklæringen fra kommunens revisor. Erklæringen fra den pågældende virksomheds revisor skal bekræfte rigtigheden og fuldstændigheden af det af kommunen registrerede beløb vedrørende den pågældende virksomhed. Virksomhedsrevisor skal i den forbindelse følge revisionsinstruksen, tilpasset til at revisors gennemgang og erklæringen vedrører virksomheden og ikke kommunen.

INDBERETNINGSSKEMA til Kommunens årlige indberetning om uddeling og vederlag fra vand-/spildevandsforsyninger

INDBERETNINGSSKEMA til Kommunens årlige indberetning om uddeling og vederlag fra vand-/spildevandsforsyninger INDBERETNINGSSKEMA til Kommunens årlige indberetning om uddeling og vederlag fra vand-/spildevandsforsyninger I medfør af bekendtgørelse nr. 1212 af 14/10/2010 om kommuners indberetninger og erklæringer

Læs mere

Vejledning om kommunale indberetninger efter Stoploven

Vejledning om kommunale indberetninger efter Stoploven Vejledning om kommunale indberetninger efter Stoploven December 2016 SIDE 2 KAPITEL 1 GENERELT OM STOPLOVEN Vejledning om kommunale indberetninger efter stoploven Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

KAPITEL 1 GENERELT OM STOPLOVEN

KAPITEL 1 GENERELT OM STOPLOVEN Vejledning om kommunale indberetninger efter stoploven December 2018 SIDE 2 KAPITEL 1 GENERELT OM STOPLOVEN SIDE 3 JANUAR 2018 Vejledning om kommunale indberetninger efter stoploven Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om kommuners indberetninger og erklæringer efter elforsyningslovens 37 og 37 a og varmeforsyningslovens 23 l og 23 m

Bekendtgørelse om kommuners indberetninger og erklæringer efter elforsyningslovens 37 og 37 a og varmeforsyningslovens 23 l og 23 m BEK nr 1624 af 18/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2017-6967

Læs mere

KAPITEL 1 GENERELT OM STOPLOVEN

KAPITEL 1 GENERELT OM STOPLOVEN Vejledning om kommunale indberetninger efter stoploven Januar 2018 SIDE 2 KAPITEL 1 GENERELT OM STOPLOVEN Vejledning om kommunale indberetninger efter stoploven Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

O:\Miljøstyrelsen\Lovforslag\556113\Dokumenter\ fm :6 k04 KFR

O:\Miljøstyrelsen\Lovforslag\556113\Dokumenter\ fm :6 k04 KFR Miljøministeriet Udkast Januar 2007 Forslag til Lov om kommuners afståelse af vandforsyninger og spildevandsforsyninger 1. Loven finder anvendelse på kommunale forsyningsvirksomheder, der 1) indvinder,

Læs mere

Til Kommunen samt kontaktpersonen

Til Kommunen samt kontaktpersonen Til Kommunen samt kontaktpersonen Dato: 05-01-2015 Sagsnr.: 15/00048 Sagsbehandler: MLH/NOHM Afd.: Ret og Administration Indberetninger angående kommunens energivirksomheder Efter sædvanlig procedure vil

Læs mere

Vejledning om elforsyningslovens 37 og 37 a og varmeforsyningslovens 23 l og 23 m og tilhørende bekendtgørelse nr. 1730 af 21.

Vejledning om elforsyningslovens 37 og 37 a og varmeforsyningslovens 23 l og 23 m og tilhørende bekendtgørelse nr. 1730 af 21. Vejledning om elforsyningslovens 37 og 37 a og varmeforsyningslovens 23 l og 23 m og tilhørende bekendtgørelse nr. 1730 af 21. december 2006 Vejledning om elforsyningslovens 37 og 37 a og varmeforsyningslovens

Læs mere

Indberetninger vedrørende kommunens energivirksomheder for 2018

Indberetninger vedrørende kommunens energivirksomheder for 2018 Til kommuner og kontaktpersoner Indberetninger vedrørende kommunens energivirksomheder for 2018 Forsyningstilsynet vil hermed minde kommunerne om, at der senest den 1. februar 2019 skal foretages indberetning

Læs mere

Parallelopstilling for EFL 35 og 37

Parallelopstilling for EFL 35 og 37 Det Energipolitiske Udvalg EPU alm. del - Bilag 111 Offentligt Parallelopstilling for EFL 35 og 37 Gældende 35 i EFL 35. Transmissionsnet på mellem 100 kv og 200 kv samt udlandsforbindelser under 100 kv,

Læs mere

Afgørelse om Aalborg kommunes indberetning 2012

Afgørelse om Aalborg kommunes indberetning 2012 Aalborg Kommune Boulevarden 13 9100 Aalborg Att.: Arne Steen Nielsen Sendt pr. mail til Jlp@aalborg.dk,asn@aalborg.dk, hh@pwc.dk 10-12-2014 Sagsnr.: 13/13022 Sagsbehandler: MLH Afd.: Ret og Administration

Læs mere

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2012

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2012 Vejle Kommune Att. Ida Lindstrøm Hansen E-mail: idlha@vejle.dk 20-11-2017 Sag 13/01175 /NVO Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2012 Kommunen skal hvert år indberette uddelinger og vederlag

Læs mere

Sønderborg Kommune Att. Henning N. Larsen og Brian S. Bennetsen. E-mail: hnla@sonderborg.dk; bsbe@sonderborg.dk; post@sonderborg.

Sønderborg Kommune Att. Henning N. Larsen og Brian S. Bennetsen. E-mail: hnla@sonderborg.dk; bsbe@sonderborg.dk; post@sonderborg. Sønderborg Kommune Att. Henning N. Larsen og Brian S. Bennetsen 24. september 2013 Sag 12/05634 / CF E-mail: hnla@sonderborg.dk; bsbe@sonderborg.dk; post@sonderborg.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb

Læs mere

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2013

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2013 Varde Kommune Att. Benthe Jensen E-mail: vardekommune@varde.dk; beje@varde.dk 25. august 2017 Sag 14/00339 /NVO Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2013 Indledning Forsyningssekretariatet

Læs mere

Ringsted Kommune Att. Carsten Jensen. E-mail: caj@ringsted.dk; ringsted@ringsted.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Ringsted Kommune Att. Carsten Jensen. E-mail: caj@ringsted.dk; ringsted@ringsted.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Ringsted Kommune Att. Carsten Jensen 24. september 2013 Sag 12/05619 / CF E-mail: caj@ringsted.dk; ringsted@ringsted.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet fører

Læs mere

Varde Kommune Att. Valdemar Jepsen. E-mail: vaje@varde.dk; finl@varde.dk; vardekommune@varde.dk

Varde Kommune Att. Valdemar Jepsen. E-mail: vaje@varde.dk; finl@varde.dk; vardekommune@varde.dk Varde Kommune Att. Valdemar Jepsen 19. november 2013 Sag 12/05639 / CF E-mail: vaje@varde.dk; finl@varde.dk; vardekommune@varde.dk Revideret afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 med fradrag

Læs mere

Hillerød Kommune Att. Martin Lund. E-mail: malu@hillerod.dk; hillerod@hillerod.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Hillerød Kommune Att. Martin Lund. E-mail: malu@hillerod.dk; hillerod@hillerod.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Hillerød Kommune Att. Martin Lund 22. oktober 2013 Sag 12/05584 / CF E-mail: malu@hillerod.dk; hillerod@hillerod.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet fører tilsyn

Læs mere

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Afgørelse

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Afgørelse Fredericia Kommune Att. Karsten Damm 20. januar 2014 Sag 12/05565 / CF E-mail: karsten.damm@fredericia.dk; kommunen@fredericia.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Skanderborg Kommune Att. Niels Jørgen Ladefoged. E-mail: niels.ladefoged@skanderborg.dk; skanderborg.kommune@skanderborg.dk

Skanderborg Kommune Att. Niels Jørgen Ladefoged. E-mail: niels.ladefoged@skanderborg.dk; skanderborg.kommune@skanderborg.dk Skanderborg Kommune Att. Niels Jørgen Ladefoged 17. oktober 2013 Sag 12/05625 / CF E-mail: niels.ladefoged@skanderborg.dk; skanderborg.kommune@skanderborg.dk Revideret afgørelse om kommunale rådighedsbeløb

Læs mere

Helsingør Kommune Att. Lonnie Goldbæk. E-mail: Lgol1@helsingør.dk; vea54@helsingor.dk; oes@helsingor.dk

Helsingør Kommune Att. Lonnie Goldbæk. E-mail: Lgol1@helsingør.dk; vea54@helsingor.dk; oes@helsingor.dk Helsingør Kommune Att. Lonnie Goldbæk 31. oktober 2013 Sag 12/05581 / CF E-mail: Lgol1@helsingør.dk; vea54@helsingor.dk; oes@helsingor.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Middelfart Kommune Att. Lone K. Smith. E-mail: lone.kjestrupsmith@middelfart.dk; middelfart@middelfart.dk

Middelfart Kommune Att. Lone K. Smith. E-mail: lone.kjestrupsmith@middelfart.dk; middelfart@middelfart.dk Middelfart Kommune Att. Lone K. Smith 24. september 2013 Sag 12/05607 / CF E-mail: lone.kjestrupsmith@middelfart.dk; middelfart@middelfart.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune Att. Ole Sig. E-mail: ole.sig@rksk.dk; post@rksk.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Ringkøbing-Skjern Kommune Att. Ole Sig. E-mail: ole.sig@rksk.dk; post@rksk.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Ringkøbing-Skjern Kommune Att. Ole Sig 24. september 2013 Sag 12/05618 / CF E-mail: ole.sig@rksk.dk; post@rksk.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet fører tilsyn

Læs mere

Slagelse Kommune Att. Bo Gabe. E-mail: bogab@slagelse.dk; slagelse@slagelse.dk; mgr@horten.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Slagelse Kommune Att. Bo Gabe. E-mail: bogab@slagelse.dk; slagelse@slagelse.dk; mgr@horten.dk. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Slagelse Kommune Att. Bo Gabe 31. oktober 2013 Sag 12/05627 / CF E-mail: bogab@slagelse.dk; slagelse@slagelse.dk; mgr@horten.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Faxe Kommune Att. Arne Denwers.

Faxe Kommune Att. Arne Denwers. Faxe Kommune Att. Arne Denwers 4. september 2015 Sag 15/08352 / AMS E-mail: arde@faxekommune.dk kommunen@faxekommune.dk Ophævelse af stoplovsafgørelser for Faxe Kommune for 2007-2012 samt reviderede stoplovsafgørelser

Læs mere

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Afgørelse

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Afgørelse Esbjerg Kommune Att. Hardy Rasmussen 20. september 2013 Sag 12/05560 / CF E-mail: hra@esbjergkommune.dk; raadhuset@esbjergkommune.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Faxe Kommune Att. John Birkegaard.

Faxe Kommune Att. John Birkegaard. Faxe Kommune Att. John Birkegaard E-mail: arde@faxekommune.dk; kommunen@faxekommune.dk; pojec@faxekommune.dk 1. oktober 2013 Sag 12/05563 / CF Revideret afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i

Læs mere

Bornholms Regions Kommune. Att. Jesper Tranberg.

Bornholms Regions Kommune. Att. Jesper Tranberg. Bornholms Regions Kommune Att. Jesper Tranberg E-mail: Jesper.Tranberg@BRK.DK; OEA@BRK.DK; post@brk.dk Dato: 15. oktober 2013 Sag: 12/05555 VAND Sagsbehandler: CF Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Att. Leif Damgaard. E-mail: ld@ltk.dk; stj@ltk.dk; miljoplan@ltk.dk

Lyngby-Taarbæk Kommune Att. Leif Damgaard. E-mail: ld@ltk.dk; stj@ltk.dk; miljoplan@ltk.dk Lyngby-Taarbæk Kommune Att. Leif Damgaard 6. januar 2014 Sag / CF E-mail: ld@ltk.dk; stj@ltk.dk; miljoplan@ltk.dk Revideret afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 med fradrag for efterbetaling

Læs mere

Hvidovre Kommune Att. Ole Farup Schaltz. ; Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Hvidovre Kommune Att. Ole Farup Schaltz.   ; Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Hvidovre Kommune Att. Ole Farup Schaltz 28. oktober 2013 Sag 12/05589 / CF E-mail: ofs@hvidovre.dk ; hvidovre@hvidovre.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet fører

Læs mere

Assens Kommune Att. Gunnar Markvardsen.

Assens Kommune Att. Gunnar Markvardsen. Assens Kommune Att. Gunnar Markvardsen E-mail: gumar@assens.dk; Assens@assens.dk Dato: 9. december 2013 Sag: 12/05552 VAND Sagsbehandler: CF KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Revideret afgørelse om kommunale

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Langeland Kommune Att. Niels Peter Jensen 18. oktober 2013 Sag 12/05599 / CF E-mail: npje@langelandkommune.dk; post@langelandkommune.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2012

Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2012 Holstebro Kommune Att. Ib Nielsen E-mail: Ib.Nielsen@Holstebro.dk; oekonomi@holstebro.dk 7. juni 2017 Sag 13/01181 /NVO Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2012 Forsyningssekretariatet fører

Læs mere

Ballerup Kommune Att. Mette Schou. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Ballerup Kommune Att. Mette Schou.    Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Ballerup Kommune Att. Mette Schou 20. september 2013 Sag 12/05553 / CF E-mail: msu@balk.dk; okonomi@balk.dk; mt-oko@balk.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Kommunernes årlige indberetning om deres el- og varmevirksomheder mv. for 2011

Kommunernes årlige indberetning om deres el- og varmevirksomheder mv. for 2011 ENERGITILSYNET Punkt 1 Energitilsynets møde den 12. april 2012 23. april 2012 Sag 4/0604-0200-0009 / ESM/LEH Deres ref. Kommunernes årlige indberetning om deres el- og varmevirksomheder mv. for 2011 Resumé

Læs mere

Ifølge revisorerklæringen er det revisors opfattelse, at kommunens indberetning er afgivet i overensstemmelse med bekendtgørelsens regler.

Ifølge revisorerklæringen er det revisors opfattelse, at kommunens indberetning er afgivet i overensstemmelse med bekendtgørelsens regler. Til Frederikssund Kommune Dato: 22. august 2018 Sag: 18/05174 Afgørelse om indberetning efter stoploven for 2016 Kommunen har indberettet oplysninger til Forsyningssekretariatet efter bekendtgørelse nr.

Læs mere

Gribskov Kommune Att. Sascha Volmer Sørensen.

Gribskov Kommune Att. Sascha Volmer Sørensen. Gribskov Kommune Att. Sascha Volmer Sørensen 11. november 2013 Sag 12/05575 / CF E-mail: svsoe@gribskov.dk; okonomi@gribskov.dk Revideret afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 efter dokumenteret

Læs mere

Rebild Kommune Att. Niels Thomas Krarup. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011

Rebild Kommune Att. Niels Thomas Krarup.    Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Rebild Kommune Att. Niels Thomas Krarup 24. september 2013 Sag 12/05617 / CF E-mail: ntkr@rebild.dk; raadhus@rebild.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet fører

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 25. april 2005 hjemvises

Energitilsynets afgørelse af 25. april 2005 hjemvises (Elforsyning) Nykøbing Falster Kommune over Energitilsynet af 25. april 2005 størrelsen af indberettet rådighedsbeløb i forbindelse med Nykøbing Falster Kommunes salg af elnetvirksomhed Nævnsformand, dommer

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Holstebro Kommune Att. Ib Nielsen 24. august 2016 Sag 12/05587 / NVO E-mail: Ib.Nielsen@Holstebro.dk; jch@lett.dk; kommunen@holstebro.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om indberetning efter stoploven for 2015

Afgørelse om indberetning efter stoploven for 2015 Til Morsø Kommune Att.: Bodil B. Kristensen Mail: BBK@morsoe.dk; okpost@morsoe.dk Dato: 30. april 2018 Berigtiget den 3. maj 2018 Sag: 16/00776 (18/04725) Afgørelse om indberetning efter stoploven for

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 14 Bilag 4 Kommunaløkonomiske problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 3113427 1. Sammenfatning

Læs mere

Allerød Kommune Att. Jette Møberg.

Allerød Kommune Att. Jette Møberg. Allerød Kommune Att. Jette Møberg 24. oktober 2013 Sag 12/05551 / CF E-mail: jemo@alleroed.dk; Flemming.KjolstadLarsen@Alleroed.dk; kommunen@alleroed.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Hillerød Kommune Att.: Martin Lund 4..oktober 2013 Sag 12/04666 / CF E-mail: larmo@hillerod.dk; ejon@hillerod.dk; hillerod@hillerod.dk Revideret afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Herlev Kommune Att.: Torben Olsson E-mail: okonomidir@herlev.dk; herlev@herlev.dk 21. juni 2012 Sag 4/1020-0302-0052 / CF Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Frederikshavn Kommune Att. Casper Bach Alstrup. E-mail: caal@frederikshavn.dk; post@frederikshavn.dk

Frederikshavn Kommune Att. Casper Bach Alstrup. E-mail: caal@frederikshavn.dk; post@frederikshavn.dk Frederikshavn Kommune Att. Casper Bach Alstrup 1. oktober 2013 Sag 12/05567 / CF E-mail: caal@frederikshavn.dk; post@frederikshavn.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Lemvig Kommune Att. Henning Sand 21. juni 2012 Sag 4/1020-0302-0067 / CF E-mail: henning.sand@lemvig.dk; lemvig.kommune@lemvig.dk; claus.borg@lemvig.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Århus Kommune Att. Helge Skriver 8. november 2012 Sag 12/04620 /CF E-mail: hs@aarhus.dk; aarhus.kommune@aarhus.dk; mijo@aarhus.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Vedrørende muligheden for at overdrage ejerskabet af kommunale forsyningsselskaber til en fond.

Vedrørende muligheden for at overdrage ejerskabet af kommunale forsyningsselskaber til en fond. 13. juni 2005 J.nr.: 020101/20001-0143 Ref.: BLU/TBB/KP Vedrørende muligheden for at overdrage ejerskabet af kommunale forsyningsselskaber til en fond. Dette notat belyser mulighederne for at overdrage

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Vejle Kommune Att. Nina Schou Gerken 7. november 2012 Sag 12/04610 / CF E-mail: nisge@vejle.dk; post@vejle.dk; tekniskforvaltning@vejle.dk; kakor@vejle.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Faaborg-Midtfyn Kommune Att.: Torben Gregersen 16. november 2012 Sag 12/04659 / CF Mail: tg@faaborgmidtfyn.dk; fmk@faaborgmidtfyn.dk; moso@faaborgmidtfyn.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget

Læs mere

Kapitel 2. Udførelse af revisionen Kapitel 3. Tjekliste ved revision Indhente beskrivelse mv. fra selskabet... 3

Kapitel 2. Udførelse af revisionen Kapitel 3. Tjekliste ved revision Indhente beskrivelse mv. fra selskabet... 3 Revisorinstruks om erklæring for vandselskabers deltagelse i tilknyttet virksomhed Indhold Kapitel 1. Formål med instruksen... 1 Kapitel 2. Udførelse af revisionen... 2 Kapitel 3. Tjekliste ved revision...

Læs mere

Modregning af vederlag ved salg af varmevirksomhed. Resumé. Energitilsynets møde den 27. november 2012 ENERGITILSYNET

Modregning af vederlag ved salg af varmevirksomhed. Resumé. Energitilsynets møde den 27. november 2012 ENERGITILSYNET ENERGITILSYNET Energitilsynets møde den 27. november 2012 Dato: 27. november 2012 Sag: 12/13569 Sagsbehandler: /TBUH Afd.: Ret og Administration Modregning af vederlag ved salg af varmevirksomhed - Herning

Læs mere

oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking

oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking Februar 2018 Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 5. februar 2016

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 5. februar 2016 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 5. februar 2016 Sag 49/2015 (1. afdeling) Forsyningssekretariatet, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (Kammeradvokaten ved advokat Sune Fugleholm) mod Slagelse Kommune

Læs mere

Revisorinstruks af 19. februar 2015 om erklæring om vandselskabers deltagelse i anden virksomhed

Revisorinstruks af 19. februar 2015 om erklæring om vandselskabers deltagelse i anden virksomhed Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST-4602-00017 Ref. ANMMA Den 19. februar 2015 Revisorinstruks om erklæring for vandselskabers deltagelse i anden virksomhed (tilknyttede aktiviteter) Revisorinstruks

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om vandselskabers deltagelse i tilknyttet virksomhed

Udkast til Bekendtgørelse om vandselskabers deltagelse i tilknyttet virksomhed Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 72 Offentligt 16. november 2015 Udkast til Bekendtgørelse om vandselskabers deltagelse i tilknyttet virksomhed (Udmøntning af vandsektorforliget)

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Guldborgsund Kommune Att.: Niels Christensen 6. december 2012 Sag 12/04621 /CF E-mail: jand@guldborgsund.dk; nc@guldborgsund.dk; kommunen@guldborgsund.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Glostrup Kommune Att.: Birgitte Harpelund og Ole Rønsholdt 30. oktober 2012 Sag 12/04661 CF E-mail: birgitte.harpelund@glostrup.dk; miljo.teknik@glostrup; ole.ronsholdt@glostrup.dk; Nikoline.Andersen@glostrup.dk

Læs mere

oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking

oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking Januar 2019 Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger

Læs mere

NYE KOMMUNALE MODREGNINGSREGLER (FORRENTNING AF INDSKUDSKAPITAL I VARMEVIRKSOMHEDER)

NYE KOMMUNALE MODREGNINGSREGLER (FORRENTNING AF INDSKUDSKAPITAL I VARMEVIRKSOMHEDER) PUNKT 9 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 NYE KOMMUNALE MODREGNINGSREGLER (FORRENTNING AF INDSKUDSKAPITAL I 26. juni 2018 Ret & Administration 18/06139 ALST/LLNI RESUME 1. Varmeforsyningsloven blev

Læs mere

10.3 Kommunernes mellemværender med de kommunale forsyningsvirksomheder

10.3 Kommunernes mellemværender med de kommunale forsyningsvirksomheder Budget- og regnskabssystem 10.3 - side 1 10.3 Kommunernes mellemværender med de kommunale forsyningsvirksomheder 10.3.1 Bekendtgørelse om kommunernes mellemværender med de kommunale forsyningsvirksomheder

Læs mere

Energistyrelsens afgørelse af 24. februar 2009 hjemvises.

Energistyrelsens afgørelse af 24. februar 2009 hjemvises. (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Tønder Kommune og Tønder Forsyning koncernen

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Faxe Kommune Att. Arne Denwers 19. juni 2012 Sag 4/1020-0302-0041 / CF E-mail: arde@faxekommune.dk; kommunen@faxekommune.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010 Forsyningssekretariatet

Læs mere

oplysninger til kontrol af økonomiske

oplysninger til kontrol af økonomiske Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til kontrol af økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking Januar 2018 Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til kontrol af økonomiske

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Att. Leif Damgaard. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i

Lyngby-Taarbæk Kommune Att. Leif Damgaard.    Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i Lyngby-Taarbæk Kommune Att. Leif Damgaard 29. juni 2012 Sag 12/04681 /CF E-mail: ld@ltk.dk; lyngby@ltk.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010 Forsyningssekretariatet fører tilsyn

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Vejen Kommune Att. Brian Frandsen 16. november 2012 Sag 12/07880 / CF E-mail: bfr@vejenkom.dk; post@vejenkom.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010 Forsyningssekretariatet fører

Læs mere

Økonomiske konsekvenser for kommunen af selskabsdannelsen på forsyningsområdet

Økonomiske konsekvenser for kommunen af selskabsdannelsen på forsyningsområdet Regnskab Notat Til: Byrådet Sagsnr.: 2010/06561 Dato: 08.07.2010 Sag: Sagsbehandler: Økonomiske konsekvenser for kommunen af selskabsdannelsen på forsyningsområdet Snorre Brink-Pedersen Leder af Regnskab

Læs mere

Forslag. Lov om regulering af statstilskuddet til kommunerne i 2009

Forslag. Lov om regulering af statstilskuddet til kommunerne i 2009 2007/2 LSF 174 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Velfærdsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-2400-54 Fremsat den 28. marts 2008 af velfærdsministeren (Karen Jespersen)

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Randers Kommune Att. Poul Hjøllund E-mail: poul.hjollund@randers.dk; randers.kommune@randers.dk; poul.erik.oest@randers.dk 21. december 2012 Sag 12/04584 / CF Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget

Læs mere

Aabenraa Kommune Att. Erik Borum. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i

Aabenraa Kommune Att. Erik Borum.    Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i Aabenraa Kommune Att. Erik Borum 7. marts 2013 Sag 12/04594 / CF E-mail: eb@aabenraa.dk; post@aabenraa.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010 Forsyningssekretariatet fører tilsyn

Læs mere

Vejledning om værdiansættelse af værdipapirer og kapitalandele. December 2018

Vejledning om værdiansættelse af værdipapirer og kapitalandele. December 2018 Vejledning om værdiansættelse af værdipapirer og kapitalandele December 2018 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Anvendelses område 3 1.2 Formål 3 1.3 Dispensation 3 2. Håndtering af værdipapirer 4 2.1 Selvstændige

Læs mere

Indberetning af økonomiske rammer

Indberetning af økonomiske rammer Indberetning af økonomiske rammer Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til kontrol af økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking (Januar 2018) The better the question. The better the

Læs mere

Næstved Kommune Att. Gitte Ambus. Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i

Næstved Kommune Att. Gitte Ambus.    Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i Næstved Kommune Att. Gitte Ambus 19. februar 2013 Sag 12/4688 / CF E-mail: giamb@naestved.dk; borger@naestved.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010 Forsyningssekretariatet fører

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Mariagerfjord Kommune Att. Inge Møller Tranekær 9. august 2012 Sag 12/04682 / CF E-mail: intra@mariagerfjord.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010 Forsyningssekretariatet fører

Læs mere

Revisionsinstruks af 10. juli 2015 om revision af priseftervisninger

Revisionsinstruks af 10. juli 2015 om revision af priseftervisninger Revisionsinstruks af 10. juli 2015 om revision af priseftervisninger Indledning Anlæg og virksomheder nævnt i 1, stk. 1, i anmeldelsesbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 1282 af 5. december 2014) skal

Læs mere

Vandsektoren. Lovsamling 2016

Vandsektoren. Lovsamling 2016 Vandsektoren Lovsamling 2016 Vandsektoren Lovsamling 2016 DANVA EY Lovsamling 2016 Vandsektorloven 1 2 Vandsektorloven Lovsamling 2016 EY DANVA Indhold Forord...7 Kapitel 1 Love...8 Vandsektorloven...10

Læs mere

Regnskabsinstruks. for. provstiudvalgskasser

Regnskabsinstruks. for. provstiudvalgskasser Regnskabsinstruks for provstiudvalgskasser 1 2 1. Indledning Regnskabsinstruksen er baseret på det regel- og vejledningsgrundlag for de lokale kirkelige kasser, der findes på Folkekirkens Digitale Arbejdsplads

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Odsherred Kommune Att. Gert Pedersen 10. oktober 2012 Sag 12/04690 / CF E-mail: gpe@odsherred.dk; kommune@odsherred.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Årsberetning 2010 jf. program for intern overvågning

Årsberetning 2010 jf. program for intern overvågning Årsberetning 2010 jf. program for intern overvågning Indhold 1 Indledning 2 2 Ledelseserklæring 3 3 Beskrivelse af program for intern overvågning 4 4 Foretagne kontroller 5 5 Oversigt over udestående mellemværender

Læs mere

Revisionsinstruks af 2. september 2015 om revision af priseftervisninger

Revisionsinstruks af 2. september 2015 om revision af priseftervisninger Revisionsinstruks af 2. september 2015 om revision af priseftervisninger Indledning Anlæg og virksomheder nævnt i 1, stk. 1, i anmeldelsesbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 1282 af 5. december 2014) skal

Læs mere

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden SIDE 3 l 12 Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Indberetning, registrering og administration

Læs mere

Årsberetning 2014 Program for intern overvågning

Årsberetning 2014 Program for intern overvågning Årsberetning 2014 Program for intern overvågning Retningslinjer for indkøb og salg til markedspriser. Februar 2015 Udarbejdet af Susanne K. Kristensen Overvågningsansvarlig Indhold 1 Indledning...2 1.1

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Svendborg Kommune Att. Kim Hast 15. november 2012 Sag 12/04703 / CF E-mail: Kim.Hast@Svendborg.dk; Svendborg@Svendborg.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Ringsted Kommune Att. Carsten Jensen E-mail: caj@ringsted.dk; ringsted@ringsted.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010 Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Kolding Kommune Att.: Mark Anderson E-mail: marc@kolding.dk; kommunen@kolding.dk; jolr@kolding.dk 15. august 2012 Sag 12/04623 / CF Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Økonomiforvaltningen fastlægger retningslinier for aflæggelse af omkostningsbaseret regnskab, herunder bogføring, afskrivninger m.v.

Økonomiforvaltningen fastlægger retningslinier for aflæggelse af omkostningsbaseret regnskab, herunder bogføring, afskrivninger m.v. side 1 Regnskab i årets løb Slettet: Rammebilag - I henhold til Kasse- og regnskabsregulativets punkt 2.7 fastlægger Økonomiforvaltningen i et rammebilag de generelle principper for regnskab i årets løb.

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Ringsted Kommune Att. Carsten Jensen 8. november 2012 Sag 12/04692 /CF E-mail: caj@ringsted.dk; ringsted@ringsted.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010 Forsyningssekretariatet fører

Læs mere

Revisionsinstruks af 6. juli 2017 om revision af priseftervisninger

Revisionsinstruks af 6. juli 2017 om revision af priseftervisninger Revisionsinstruks af 6. juli 2017 om revision af priseftervisninger Indledning Virksomheder omfattet af 1, stk. 1, i anmeldelsesbekendtgørelsen på varmeområdet (BEK nr. 816 af 21. juni 2017) skal årligt,

Læs mere

Aalborg Universitets vederlagsregler

Aalborg Universitets vederlagsregler Aalborg Universitets vederlagsregler Regler for beregning af vederlag for patenterbare opfindelser ved Aalborg Universitet gældende med virkning for opfindelser indberettet efter den 1. juli 2009. I henhold

Læs mere

Greve Solrød Forsyning

Greve Solrød Forsyning Greve Solrød Forsyning Greve Forsyning Holding A/S Solrød Forsyning Holding A/S Greve Spildevand A/S Solrød Spildevand A/S Greve Solrød Service A/S Program for intern overvågning 2014 1. Indledning I henhold

Læs mere

REVISIONSREGULATIV 1

REVISIONSREGULATIV 1 REVISIONSREGULATIV 1 For kontraktperioden der begynder 1. december 2014 1 Revisor Aalborg Byråd har i henhold til 42 i Lov om kommunernes styrelse antaget PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

FORMULAR TIL AFGIVELSE AF KLIENTKONTOERKLÆRING For advokater og advokatselskaber, der har/har haft klienttilsvar af betroede midler

FORMULAR TIL AFGIVELSE AF KLIENTKONTOERKLÆRING For advokater og advokatselskaber, der har/har haft klienttilsvar af betroede midler I FORMULAR TIL AFGIVELSE AF KLIENTKONTOERKLÆRING For advokater og advokatselskaber, der har/har haft klienttilsvar af betroede midler Til Advokatrådet Advokaternes Hus Kronprinsessegade 28 1306 København

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Varde Kommune Att. Valdemar Jepsen 13. november 2012 Sag 12/04773 / CF E-mail: vaje@varde.dk; vardekommune@varde.dk: flka@varde.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

Albertslund Kommune Rådhuset Att.: Henrik Vikke.

Albertslund Kommune Rådhuset Att.: Henrik Vikke. Albertslund Kommune Rådhuset Att.: Henrik Vikke 13. marts 2013 Sag 12/04644 / CF E-mail: henrik.vikke@albertslund.dk; albertslund@albertslund.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010

Læs mere

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift.

Forsyningssekretariatet fører tilsyn med, om der anvendes midler fra kommunale vandselskaber til aktiviteter, der ikke er forbundet med deres drift. Gribskov Kommune Att.: Sascha V. Sørensen 22. november 2012 Sag 12/04586 / CF E-mail: svsoe@gribskov.dk; okonomi@gribskov.dk; vmeno@gribskov.dk Afgørelse om kommunale rådighedsbeløb modtaget i 2007-2010

Læs mere

INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER

INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER RETNINGSLINJER, MARTS 2015 INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER ENERGITILSYNET INDBERETNING AF AFVIKLINGSPLANER FOR DIFFERENCER Side 1/1 INDHOLD INDLEDNING... 1 LOVGRUNDLAG... 2 OPSTÅEN

Læs mere

Årsberetning om Intern overvågning i Ringsted Forsyning A/S

Årsberetning om Intern overvågning i Ringsted Forsyning A/S Årsberetning om Intern overvågning i Ringsted Forsyning A/S Gruppebillede marts 2014 Ref.:www.ringstedforsyning.dk Overordnet ansvarlig: Direktør Janne M. Hansen Overvågningsansvarlig: Forsyningschef Thomas

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetbemærkninger til budget 2014-2017

Økonomiudvalget Budgetbemærkninger til budget 2014-2017 Budgetbemærkninger til budget 2014-2017 # "!" #!!"#!!#!"! " #"! " Renter -20.572 0-20.572-20.127 0-20.127-19.664 0-19.664-19.184 0-19.184 07224 22 Renter af likvide aktiver -8.600 0-8.600-8.600 0-8.600-8.600

Læs mere

Betingelser for tilskudsmodtager

Betingelser for tilskudsmodtager Socialstyrelsen Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning Jan. 2016 Betingelser for tilskudsmodtager I dette bilag beskrives de generelle regler og betingelser, der gælder for tilskud fra Socialstyrelsen.

Læs mere